Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   KURANDAN İNCİLER (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1998)

11-04-2006 05:41

KURANDAN İNCİLER

KURANDAN İNCİLER(1) * * *

Bakara:7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.
(Ben şimdiye kadar bir azap çekmedim.Gördüğüm kadarıyla inanan müslümanlar
her nedense azap çekiyor.)

Al-i imran:l9. Allah nezdinde hak din İslâm'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur.
(Bu nasıl allahtır ki gönderdiği kitaplar arasında ayrım yapıyor.Ne demek
hak din islam.Diğer kitapları acaba başkası mı gönderdi.)

Nisa:3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır
(Bu nasıl adalet anlayışıdır.Eğer adaletli olsaydı kadınlara da beğen-
diğiniz ikişer üçer dörder erkek alın derdi.)

Maide:14. "Biz hıristiyanlarız" diyenlerden de kesin sözlerini almıştık ama onlar da kendilerine zikredilen (verilen öğütlerin veya Kitab'ın) önemli bir bölümünü unuttular. Bu sebeple kıyamete kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık. Yakında Allah onlara yaptıklarını haber verecektir
(Acaba onlara mı müslümanlara mı kıyamete kadar düşmanlık ve kin saldı.
Acaba gerçekten haber verdi mi?)
En'am 2. Sizi bir çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını takdir eden ancak O'dur. Bir de O'nun katında muayyen bir ecel (kıyamet günü) vardır. Siz hâla şüphe ediyorsunuz.
(Bilime göre insan ömrünü belirleyen genlerdir.Benim genlerim sağlamsa
ve tıpta hastalıklar konusunda ilerlemişse ölüm zamanımı nasıl taktir
edecek.Sahi nasıl bir çamur ki bu.)

Enam:14. De ki: Gökleri ve yeri yoktan var eden, yedirdiği halde yedirilmeyen Allah'tan başkasını mı dost edineceğim! De ki: Bana müslüman olanların ilki olmam emredildi ve sakın müşriklerden olma! (denildi).
(Bir şey nasıl yoktan var ediliyor.Birisi açıklasın bunu.Gerçi bu
allah.Meydanı boş bulmuş öyle atıyor!)

Araf:12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi
13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu
(Her şeye kadir olan allah bir iblisle baş edememiş.Büyüklere masal-
lar faslı.Hem yarat hem de baş etme.)

Enfal:1. Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.
(Ganimetleri anladık allahın ama.Peygamberine torpil geçmiş.Diğer
savaşan insanlara niye ganimet yok.Bu nasıl allah?)

Yunus:3. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allah'dır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte O Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâla düşünmüyor musunuz
(Yeri göğü altı günde yaratmış ama nasıl yarattığı hakkında en ufak
bir şey yok.Ne yapalım akıllı tasarım dedikleri de bu olsa gerek.
Bir de Darwini eleştirirler.Darwin hiç olmazsa açıklama yapıyor.)

Hud:l3. Yoksa, "Onu (Kur'an'ı) kendisi uydurdu" mu diyorlar? De ki: Eğer doğru iseniz Allah'tan başka çağırabildiklerinizi (yardıma) çağırın da siz de onun gibi uydurulmuş on sûre getirin.
(Orasını bilemem.Allahla peygamber arasında.Günahları ikisinin
boynuna.İnsanları ikileme düşüren allahın kendisi.)

Yusuf:2. Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik
(Acaba allah arapçadan başka dil bilmiyor muydu?Çünkü araplara bu
din indi.Bu da normal tabi ki.)

Rad:12. O, size korku ve ümit içinde şimşeği gösteren ve (yağmur dolu) ağır bulutları meydana getirendir
(Şu bilime de aklım ermiyor.Allahın işine karışmışlar.Şimşek nasıl
oluyor,bulutlar nasıl meydana gelip yağmur oluyorlar.Tüm bunlar
allah dururken bilim sana mı kaldı açıklaması.)

İbrahim:4. (Allah'ın emirlerini) onlara iyice açıklasın diye her peygamberi yalnız kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir.
(Benim bu allahın işine aklım ermiyor.Kimini doğruya yöneltiyor,
kimini saptırıyor.Ne gerek var bunlara.Sen hikmet sahibisin.
Tüm kullarını doğruya yöneltsen olmaz mı?)
(Devamı gelecek)

AMD 11-04-2006 11:50

Re: KURANDAN İNCİLER

Bakara 7'ye cevaptır:Kalbi ve kulağı mühürlenmiş olanlar, Allah Tealanın iman etmyeceğini bildiği kulları üzerinedir.Bu kimseleri uyarılasalarda uyarılmasalarda birdir.İman etmezler.Böyleleri Allah'ın azabı ile dalga geçer.Kendilerini hidayet üzere sanırlar.Bu konuda aşağıdaki ayetlere bakarsanız durumunuzun bire bir örtüştüğünü görürsünüz.
Araf30-Zuhruf37-Kehf104

Ali İmran 9'a cevaptır: Allah katında tek din İslam demek, asıl din ''Allah'a teslim olmaktır'' manasındadır.Allah'ın gönderdiği tüm dinler, Allah'a teslimiyet esasına dayanır.Kuranda islam kavramı çeşitli manalarda kullanılır.Bunlardan biri islam şeriatı diğer ise, Allah'a teslimiyet manasıdır.
Allah Teala diğer kitaplarıda göndermiştir.Zira casiye suresinde, ''herbirinizi bir şeriat üzere kıldık '' demekle bu husus belirtilmiştir.Aynı şekilde, Ala suresi 18 ve 19'da ''Kuran önceki kitaplardada vardır.Musa'nın ve İbrahimin sayfalarında da denerek konu açıklanmıştır.''
Bu gibi sonuçlara varmak senin eksik anlayışından ve Kuranı idrak edemeyişinden kaynaklanıyor.

Maide 14: Yunus suresinde belirtildiği üzere, ''Allah aklını kullanmayan bir topluluk üzerine pislik atar.'' Ayeti bu manada algılamak lazımdır.Hastalıklı yorumlar yapıyorsunuz.

Enam2'ye cevaptır: Enam 2'de insan için 2 ecel tayin edildiğinden bahseder.Birinci ecel, insanın herhangi bir etkiden uzak kalarak, Allah'ın takdiri ettiği zaman içerisinde, insanın ömrünü tamamlamasıdır.İkinci ecel ise, insanın ömründe çeşitli dış etkiler(kaza,yaralanma, sigara kullanımı..vb) nedeni ile ömrünün artması yada kısalmasına işaret ediyor olabilir.
Ayeti kıyamet olarak anlamak doğru bir tefsir değildir.Zira Fahruddi er-Razi ikinci manayı açıklarken, ''Borcun tehirindeki sürenin bitmesi'' manasındadır der.Dolayısı ile bir insanın ameliyat veya ilaç kullanımı ile ömrünün uzamasınada ayette işaret vardır.Her iki ecelde Allah'ın takdirindedir.

Enam 14: Allahsızlık başka, terbiyesizlik başka şey.Sen ikincisini yapıyorsun.Allah'ın zati sıfatı, sonradan yaratılanlara benzememesi ve hiçbirşeye muhtaç olmamasıdır.yoktan varetme meselesine gelince, O Allah!

Ya yazdıkların -kusura bakma- ama çok iğrenç şeyler.Midem kaldırmadı.Daha fazla cevap yazamıcam.midem bulandıLavaboya yetişmem gerekiyor.

korelmis 11-04-2006 11:57

-İnsanlar ancak Allah'ı zikretmekle huzur bulur. Hayatın anlamsızlığına ve ileride ölüp yok olacağına inanan bir insan huzur bulamaz. Dünya'daki azabı budur.
-Bozulmamış olan tek din İslam'dır.
-Kuran'da "Adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız"(4/3) ve "Adil hareket etmeye ne kadar uğraşsanız, kadınlar arasında eşitlik yapamayacaksınız"(4/129) denerek "tek eşlilik" açık olarak tavsiye edilmiştir. Çok eşliliğe tanınan ruhsat sadece erkek içindir. Erkeklerle kadınların psikolojik yapısı aynı olmadığından kimi hükümler arasında ayrılıklar olabilir.
-Allah'ın izni olmadan bir yaprak bile düşmez. Bize özgür irade vermiştir ama ne yapacağımızı bildiği için herşeyi takdir edip düzenlemiştir.
-Yoktan varoluşa inanmıyorsan, herşey en eskiden(?) beridir var idi mi diyorsun? Oysa bilim bile maddenin büyük bir patlama neticesinde sıfır hacimden evrene saçıldığını söylüyor.
-İblis cinlerdendir. Cinlerin de tıpkı insanlar gibi özgür iradeleri vardır. aramızda inkarcıların var olması Allah'ın onlarla başedememesi dolayısıyla mı?
-"Diğer savaşan insanlara niye ganimet yok?" Onlara da var. Ayrıca Allah'a ve peygambere ait olduğu söylenen ganimet, ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılır. kuran her olaya böyle en güzel bir biçimde yaklaşır ve bize ders verir.

Ayetlere getirdiğin yorumlar niyetinin anlamak değil, bir şekilde bir yol bulup kötülemek olduğunu gösteriyor ki, bu tavırla hiçbir konuda doğruya ulaşamazsın. Bu gibi insanlar doğruyu arayıp-bulmak yerine, kendi inandıkları şeyin doğru olmasını isterler. "İnkar etme isteği" kavrama yetenekleri üzerine adeta bir perde örter. Artık uyarılsalar da uyarılmasalar da bir fayda vermez. Bu tutumlarını değiştirmedikçe inanmaları mümkün değildir. "Allah, her şeyin karşılığını verir" (4/85) "...inkarlarından ötürü Allah onların kalplerini mühürlemiştir.(4/155) "Kim yararlı iş işlerse kendi lehinedir; kim de kötülük işlerse kendi aleyhinedir. Rabbin, kullara karşı zalim değildir."(41/46) "Herhangi bir toplum tutumunu değiştirmedikçe, Allah onun konumunu değiştirmez." (13/11)

Fethullah 11-04-2006 11:58

Sen belki şu an bu Dünya da azap çekmiyor olabilirsin.

Ama geçmişe baktığında Avrupalı insanlar açlıktan ölmekteydiler.

Daha 1941 yılında Yunanistan açlıktan ölmekteydi. 70000 kişi ölmüştü.İlk yardım gönderenlerde bir müslüman ülke.Türkiye olmuştu.

Ve sana bir hadis i şerif söleyeyim

"Allah zalime mühdet verir.Eğer zalimliğinden vazgeçmezse onu öyle bir helak eder ki ona göz açtırmaz."

istavrit 11-04-2006 12:59

sevgili ezkamo

"pastorize din" islamla ilgili yeni calismalarini bekliyorum...

iyi calismalar..

sonsuzluk 11-04-2006 13:01

Asıl bunların gozu kulagı kalbi muhurlu ezkamo hocam bunlar ak yazsa surda kara derler..Açıkca ayetler yazıyor orada yok sunu demek istiyor yok bunu demek istiyor diye sallıyorlar..Ama başka birşey olsa emin ol işlerine gelmeyen birşey olsa hepimizden akıllı kesilirler..
Bunlar girmişler bir grubun içine etraflarında sağlam bir birlik oluşturmuşlar eş dost ahbap edinmişler kendileri soyleyip kendileri dinliyorlar..Bunların ki bir gruba ait olmak içgudusu fenerli gs li olmak gibi psikolojik vaka yani...Savunacak ya koru korune savunsun bakalım..
Bu dayakla korkutma artık okullarda bile savunulmuyor hocam bir ogretmenin ogrencisini notla tehdit etmesi bile ahlaksız olarak goruluyor...Nerede bunların ilahinin iki dunyada( !) birden tehditler savurması bunların tanrılarının eli sopalı...Bugun dunyada nerede islam var orada ilkellik var cehalet var hosgorusuzluk var..Butun dunyada muslumanlar aclıktan kırılıyor bunları bile farkedemiyorsunuz..Sevgisizlik içinize işlemiş sizin..

Fethullah 11-04-2006 13:09

İslam ve cehalet ha.
Ama İslam dini İlim öğrenin diyor.Cahil olandan korkun diyor.

Osmanlı döneminde hristiyanlar *açlıktan ölüyordu.Yardım eden gene müslümanlar oluyordu.

Avrupa çok mu iyi durumda? Müslümanların ülkelerini basıp, çoluk çocuğa tecavüz edip petrollerini ellerinden alıyorlar.

Peygamberimiz(SAV) zamanında bile bir hristiyan haksızlığa uğramamıştır.O zamandan niye bahsetmiyorsunuz. İnsanlar zenginlikten zekat verecek kimseyi bulamamışlardı.

Parası olanın dini doğru diye birşey yoktur.Güçlü olanında dini doğru diye birşey yoktur.

11-04-2006 15:50

Ben bu topikte kimseyle tartışmayacağım.Kimseye de cevap vermeyeceğim.Her
kes yorum yapmıyor mu?Dört mezhep nerden çıktı.Tabi alevileri saymazsak.Onlarla beş olacak.Ben de bir ateist olarak yorum hakkım yok mu?
İster katılırsınız ister katılmazsınız.Tabi ki öyle olmadığını savunma
hakkınız var.Yanlız saygılı olalım.Biliyorum dininiz sizler için tabu.Fakat
biz de diyoruz ki tabular can çekişiyor.Yıllardır insanlar bu masallara
inandırıldı.İste benim burdaki amacımda tabuların can çekiştiğini kanıtlamak.
Turan Dursunun sitesine de bu yakışır.Bu ülkede milyonlarca Turan Dursunlar
var.Saygılarımla...

istavrit 11-04-2006 21:54

Sevgili ezkamo
Kuranin bu muhtesem "apacik" ayetlerine bir yorumun olurmuydu..?
Benim aklim olmadigi, yani beyinsiz oldugum *icin yorum yapamiyorum!!!
o acikligi bende goremiyor olabilirim..kalb gozum de kordur ustelik.
bu ayetler cok onemli oldugu icin tekrar edilmis olmali...
inanan arkadaslardan biri bu onemi izah edebilirmi?
hidayetinizi gorelim!!!

Bakara 2/1.Elif, Lam, Mim.
Ali imran 3/1.Elif, Lam, Mim.
Araf 7/1 Elif, Lam, Mim.
Rad 13/1 Elif, Lam, Mim.
Ankebut 29/1 *Elif, Lam, Mim.
Rum 30/1 *Elif, Lam, Mim.
Lokman 31/1 Elif, Lam, Mim.
Secde 32/1 Elif, Lam, Mim.
yunus 10/1 Elif, ram, la
hud 11/1 Elif, ram, la
yusuf 12/1 Elif, ram, la
ibrahim 14/1 Elif, ram, la
hicr 15/1 Elif, ram, la

11-04-2006 22:21

Alıntı:

ezkamo";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30381)
Dört mezhep nerden çıktı.Tabi alevileri saymazsak.Onlarla beş olacak.

Ufak bir ekleme, Aleviler 5. mezhep değil, 2 ana dal'ın (Sunni ve Şii) birinin (Şii) mezheplerinden biri. Alevi = Şii çok doğru bir eşitlik değil. Şiiliğin de Sunnilik gibi kolları var, İsmaili, Alevi vs gibi.
Yani 4 mezhep'den önce 2 yaygın kol (bir de batinilik vardı ek olarak) ve bu kolların mezhepleri var.

12-04-2006 04:47

KURANDAN İNCİLER!(2)

HİCR:9- Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız
(Acaba diyorum bizle kast edilen ne.Allah mı,peygamber mi.Her ikisi mi.
Acaba ne desem ki?Allah desem insan olacak.Allah insan mı ki acaba?)

NAHL:4. O, insanı bir damla sudan yarattı. Fakat bakarsın ki (insan) Rabbine apaçık bir hasım oluvermiştir
(En'am 2 de çamurdan yarattım diyor.Şimdi de bir damla sudan
yarattım diyor allah. Acaba hangisine inansam?Akıllı tasarımdan
başka ne beklenir ki?)

İSRA:3. (Ey) Nuh ile birlikte (gemide) taşıdığımız kimselerin nesli! Şunu bilin ki Nuh, çok şükreden bir kul idi
(Asırlardır şu Nuh'un gemiside bir türlü bulunamadı.Allah bir ge-
miyi kullarına çokmu görüyor.Şu gemiyi bir gösteri ver de bende
imana geleyim.Nuh şükredebilir ama ben asla şükredemem.Şükreden-
lerin ne durumda olduklarını görüyoruz.)

KEHF:19. Böylece biz, aralarında birbirlerine sormaları için onları uyandırdık: İçlerinden biri: "Ne kadar kaldınız?" dedi. (Kimi) "Bir gün ya da günün bir parçası kadar kaldık" dediler; (kimi de) şöyle dediler: "Rabbiniz, kaldığınız müddeti daha iyi bilir. Şimdi siz, içinizden birini şu gümüş paranızla şehre gönderin de, baksın, (şehrin) hangi yiyeceği daha temiz ise size ondan erzak getirsin; ayrıca, nâzik davransın (gizli hareket etsin) ve sakın sizi kimseye sezdirmesin
(Büyüklere masallar faslı.Sahi oyiğitler kaç yıl uyumuşlar.Yar-
dımcı olursanız sevinirim.Acaba o kadar süre uyumaları sizce
mümkün mü?)

MERYEM:20- Bana bir insan eli değmediği, iffetsiz de olmadığım halde benim nasıl çocuğum olabilir? dedi
(Meryem doğru söylüyor.Başka söze gerek var mı?)

TA-HA:14. Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl.
19. Allah: Yere at onu, ey Musa! dedi.
20. Onu hemen yere attı.Birde ne görsün hızla sürünen bir yılan değil mi!
(Ben olsam kıyıdan köşeden kullarıma kendimi ispatlarım.Kullarımı
böyle ikilem içinde bırakmazdım.Ben allahım demekle bu iş olmu-
yor ki.Şu allahın hikmetine bak.Musa asayı bırakınca asası yılan
oluvermiş.Sen gel de akıllı kullarına bunu anlat.Kim inanır ki!)

ENBİYA:1. İnsanların hesaba çekilecekleri (gün) yaklaştı. Hal böyle iken onlar, gaflet içinde yüz çevirdiler
(1400 yıldır insanlar hesaba çekilmeyi bekliyor.İnsanlarına bu
eziyeti çektirmeye hakkın var mı.Sen nasıl allahsın?Şu günü
söylede olsun gitsin.Eziyet çektirmekten yoksa zevk mi alıyorsun.)

HACC:19. Şu iki gurup, Rableri hakkında çekişen iki hasımdır: İmdi, inkâr edenler için ateşten bir elbise biçilmiştir. Onların başlarının üstünden kaynar su dökülecektir!
20. Bununla, karınlarının içindeki (organlar) ve derileri eritilecektir!
( Mübarek sen sadist misin?Bunlar ne kadar suçlu olsalar da senin
yarattığın kulların değil mi?Onların sorumlusu sen değil misin?
İstediğini doğru yola istediğini sapıtıyorsun.Sen yarattığın
insana işkence yapmaktan zevk mi alıyorsun.İyi ki sana inanmı-
yorum.Çünkü ben de insan sevgisi var.Böyle şeyler aklımın ucundan
geçmez.)

MÜ'MİNÜN:12. Andolsun biz insanı, çamurdan (süzülüp çıkarılmış) bir özden yarattık.
13. Sonra onu sağlam bir karargâhta nutfe haline getirdik.
14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıpyaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.
(İşte size yaratılış teorisi.Ya da AT.Tabu öyle diyorsa doğrudur.
Darwin sana mı kaldı evrim teorisi.Allah dururken maymunu da
nerden çıkardın.İnsanların kafasını niye bulandırdın ki.Senin
buna hakkın varmıydı.Demek ki sen de şeytana uydun.Milyonlarca
insan sana inanıyor.Buna ne gerek vardı.)

NUR:2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar
13. Onların (iftiracıların) da bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Mademki şahitler getiremediler, öyle ise onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendisidirler.
(İyi bu sopayı anladıkta.Recm cezası nerden çıktı.Geçen iranda
görüntüleri izledim.İnanır mısınız izleyemedim.Hemde allah adına
o insanlar taşlanarak öldürüldü.Elinden sopasını düşürmeyen bu
allahın insanlarından ne beklenir ki.Tutmuş zina edenler için
dört şahit istiyor.Biliyorsunuz Ayşe için zina söylentileri
çıkmıştı.Bırakın dört şahidi.Bir şahit bile bulunmaz.O işi
yapan da iki kişi.Dört kişi nasıl görecek ki.Bir kişi dese yine
neyse.Allahın hikmetinden sual sorulmaz!Ne diyelim!)

FURKAN:3. (Kâfirler) O'nu (Allah'ı) bırakıp, hiçbir şey yaratamayan, bilakis kendileri yaratılmış olan, kendilerine bile ne zarar ne de fayda verebilen, öldürmeye, hayat vermeye ve ölüleri yeniden diriltip kabirden çıkarmaya güçleri yetmeyen tanrılar edindiler.
4. İnkâr edenler: Bu (Kur'an), olsa olsa onun (Muhammed'in) uydurduğu biryalandır. Başka bir zümre de bu hususta kendisine yardım etmiştir, dediler. Böylece onlar hiç şüphesiz haksızlığa ve iftiraya başvurmuşlardır
5. Yine onlar dediler ki: (Bu âyetler), onun, başkasına yazdırıp da kendisine sabah-akşam okunmakta olan, öncekilere ait masallardır.
(İyi güzel de sen ne zaman ölüleri dirilttin.Varlığın bile
tartışılıyor.Seni de biz insanlar çaresizliğimizden yarattık
desem.Bildiğim kadarıyla annem babam olmasaydı sen beni nasıl
yaratırdın.Öyle ya onları da çamurdan yarattın.Bu çamurdan
nasıl yarattın.Bizi ikna etseydin olmaz mıydı?Demek ki peygam-
berle ilgili şeyleri yanlız biz söylemiyoruz.O dönemde yaşayan
akıllı insanlar da söylüyormuş.Yoruma gerek var mı?)
(Devam Edecek)

AMD 12-04-2006 13:00

HİCR:9- Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız
* * * (Acaba diyorum bizle kast edilen ne.Allah mı,peygamber mi.Her ikisi mi.
* * * Acaba ne desem ki?Allah desem insan olacak.Allah insan mı ki acaba?)

Hicr9 cevap: a- azamet ıcın: buyuk ,lıder kısıler ıcın "sız" kelımesı kullanılır...nasılsınız efendım ...ama adam bır kısı ...hurmet-saygı cogul ıfadesını gerektırır! *bu nedenlerle rabbımızı kendı ızzet ve gucunu kendıl kelımelerı ıle ıfade ederken - bıze de ornek olması sebebıyle - " bız" kelımesını kullanır! *b- meleklerı de kasteddıgı ıcın...rabbım vahyı onlarla gonderırı, tabıat olayları *ıcın *baska bırıne gorevlendırmıstır... kısaca gorevlendırdıgı meleklerı onurlandırmak

NAHL:4. O, insanı bir damla sudan yarattı. Fakat bakarsın ki (insan) *Rabbine apaçık bir hasım oluvermiştir
* * * *(En'am 2 de çamurdan yarattım diyor.Şimdi de bir damla sudan *
* * * * yarattım diyor allah. Acaba hangisine inansam?Akıllı tasarımdan
* * * * başka ne beklenir ki?)
Nahl4 Cevap: Allah Teala insanların ibret almaları için, insanın yaratılışından kareler vermiştir.İpuçları sunmuştur.İnsanın olgunlaşıncaya geçirdiği aşamalardan Kuranda bazen ayrı ayrı bazende bir arada bahseder.Bunu bir çelişki gibi algılamak, ayetlere istediğiniz manayı verme çabasında başka bir şey değildir.Örneğin hac suresi 5.ayette :İnsanın yaratılışından bahsederken , sırasıyla ‘’toprak,nutfe,alak,çiğnem et parçası’’ gibi aşamalardan bahseder.

İSRA:3. (Ey) Nuh ile birlikte (gemide) taşıdığımız kimselerin nesli! Şunu bilin ki Nuh, çok şükreden bir kul idi
* * * * (Asırlardır şu Nuh'un gemiside bir türlü bulunamadı.Allah bir ge-
* * * * miyi kullarına çokmu görüyor.Şu gemiyi bir gösteri ver de bende
* * * * imana geleyim.Nuh şükredebilir ama ben asla şükredemem.Şükreden-
* * * * lerin ne durumda olduklarını görüyoruz.)

İsra3’ e cevaptır: Siz bırakın Nuh’un gemisini, belkide Hicr 14 ve 15.ayette belirtildiği gibi : ‘’Üzerlerine gökten bir kapı *açsakta, ordan yükseliyor olsalardı, kesinlikle şöyle diyeceklerdi: Bizim gözlerimiz döndürüldü, bakışlarımız sarhoş edildi’’
Yani belkide herşeye basit bir göz yanılması diyeceksiniz.

KEHF:19. Böylece biz, aralarında birbirlerine sormaları için onları uyandırdık: İçlerinden biri: "Ne kadar kaldınız?" dedi. (Kimi) "Bir gün ya da günün bir parçası kadar kaldık" dediler; (kimi de) şöyle dediler: "Rabbiniz, kaldığınız müddeti daha iyi bilir. Şimdi siz, içinizden birini şu gümüş paranızla şehre gönderin de, baksın, (şehrin) hangi yiyeceği daha temiz ise size ondan erzak getirsin; ayrıca, nâzik davransın (gizli hareket etsin) ve sakın sizi kimseye sezdirmesin
* * * * *(Büyüklere masallar faslı.Sahi oyiğitler kaç yıl uyumuşlar.Yar-
* * * * *dımcı olursanız sevinirim.Acaba o kadar süre uyumaları sizce
* * * * *mümkün mü?)

Kehf 19’cevaptır: Bu yazıyı yazan zatın, bilgisizliği ashabı kehf’in kaç yıl uyuduğunu bilmeyişinden anlaşılıyor.Sormak isterim: ‘’Bugün bilim adamları, insan dondurmaktan ve istediği zaman, tekrar canlandırmaktan bahsettiğinde, bunu kabul eden sizler; sözkonus Allah’ın uyutup-uyandırması sözkonusu olunca neden şaşırıyorsunuz?’’

MERYEM:20- Bana bir insan eli değmediği, iffetsiz de olmadığım halde benim nasıl çocuğum olabilir? dedi
* * * * * (Meryem doğru söylüyor.Başka söze gerek var mı?)

Meryem 20’ye cevaptır: ‘’Evet, Meryem doğru söyledi.Kimse ona dokunmamıştı.Allah’ın mucizesi vardı ortada!’’

TA-HA:14. Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl. * * * * *
* * 19. Allah: Yere at onu, ey Musa! dedi.
* * 20. Onu hemen yere attı.Birde ne görsün hızla sürünen bir yılan değil mi!
* * * * * (Ben olsam kıyıdan köşeden kullarıma kendimi ispatlarım.Kullarımı
* * * * * böyle ikilem içinde bırakmazdım.Ben allahım demekle bu iş olmu-
* * * * * yor ki.Şu allahın hikmetine bak.Musa asayı bırakınca asası yılan
* * * * * oluvermiş.Sen gel de akıllı kullarına bunu anlat.Kim inanır ki!)
Taha suresine cevaptır: Bu sözlerle, Cenab-ı Allah dininin esaslarını kullarına duyuruyor.Yoksa sizlerin anladığı hastalıklı manada basit bir söz değildir bu.Ayet aynı zamanda namazın ikamesindeki sebebide belirtmektedir.Dünya hayatı bir imtihandır.Kötüler ve kötülükler olmasaydı, iyliğin ve güzelliğin değerini nasıl bilebilirdik.İşte buda amaçi nefsini iyiye temizle yöneltenlerin seçilmesidir.Onun dünya hayatı bir imtihandır.Allah Teala dileseydi herkes toptan iman ederdi.Kuran terminolojisinde, kulların bu şekilde ayrıştırımasına ‘’fitne’’ denir.Dünya hayatı bir fitnedir.Aklını işleten insanlar için, sayısız delil, Allah2ın varlığına işaret etmektedir zaten.

ENBİYA:1. İnsanların hesaba çekilecekleri (gün) yaklaştı. Hal böyle iken onlar, gaflet içinde yüz çevirdiler
* * * * * (1400 yıldır insanlar hesaba çekilmeyi bekliyor.İnsanlarına bu
* * * * * eziyeti çektirmeye hakkın var mı.Sen nasıl allahsın?Şu günü
* * * * * söylede olsun gitsin.Eziyet çektirmekten yoksa zevk mi alıyorsun.)

Enbiya 1’e cevap:İnsanlar gerek ecellerini, gerekse kıyamet saatini bilseler rahat edebilirlermiydi.Zira Allah insanların bilemeyeceği şeyleri:
Rızkı-yarın ne kazanacağı, ölüm zamanı ve kıyamet olarak tanımlamıştır.Sınav bu!Çok sağlam bir sınav.

HACC:19. Şu iki gurup, Rableri hakkında çekişen iki hasımdır: İmdi, inkâr edenler için ateşten bir elbise biçilmiştir. Onların başlarının üstünden kaynar su dökülecektir!
* *20. Bununla, karınlarının içindeki (organlar) ve derileri eritilecektir!
* * * * *( Mübarek sen sadist misin?Bunlar ne kadar suçlu olsalar da senin
* * * * * *yarattığın kulların değil mi?Onların sorumlusu sen değil misin?
* * * * * *İstediğini doğru yola istediğini sapıtıyorsun.Sen yarattığın
* * * * * *insana işkence yapmaktan zevk mi alıyorsun.İyi ki sana inanmı-
* * * * * *yorum.Çünkü ben de insan sevgisi var.Böyle şeyler aklımın ucundan
* * * * * *geçmez.)
Hac19: Sözkonusu ahiret tabloları, insanların kendi kazandıklarıdır.İnsanları, bu siteden atan atesiler bile, zaman zaman ‘’rüzgar eken, fırtına bulur ‘’ demiyormu.Allah dilediğini saptırmaz.Kuran ayetlerini anlayamıyorsunuz.

MÜ'MİNÜN:12. Andolsun biz insanı, çamurdan (süzülüp çıkarılmış) bir özden yarattık.
* * * *13. Sonra onu sağlam bir karargâhta nutfe haline getirdik.
* * * *14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıpyaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.
* * * * * *(İşte size yaratılış teorisi.Ya da AT.Tabu öyle diyorsa doğrudur.
* * * * * * Darwin sana mı kaldı evrim teorisi.Allah dururken maymunu da
* * * * * * nerden çıkardın.İnsanların kafasını niye bulandırdın ki.Senin
* * * * * * buna hakkın varmıydı.Demek ki sen de şeytana uydun.Milyonlarca
* * * * * * insan sana inanıyor.Buna ne gerek vardı.) * * * * *

Müminun 12’ye cevaptır: Milyonlarca insanın Darwine inandığını söylüyorsunuz.Deliliniz nedir?Ayrıca, atalarınızın maymun olduğunu kabul ediyorsanız.OK.Öyle olsun. * * * *

NUR:2. Zina eden kadın *ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
* 4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar
* 13. Onların (iftiracıların) da bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Mademki şahitler getiremediler, öyle ise onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendisidirler.
* * * * * * (İyi bu sopayı anladıkta.Recm cezası nerden çıktı.Geçen iranda
* * * * * * görüntüleri izledim.İnanır mısınız izleyemedim.Hemde allah adına
* * * * * * o insanlar taşlanarak öldürüldü.Elinden sopasını düşürmeyen bu
* * * * * * allahın insanlarından ne beklenir ki.Tutmuş zina edenler için
* * * * * * dört şahit istiyor.Biliyorsunuz Ayşe için zina söylentileri
* * * * * * çıkmıştı.Bırakın dört şahidi.Bir şahit bile bulunmaz.O işi
* * * * * * yapan da iki kişi.Dört kişi nasıl görecek ki.Bir kişi dese yine
* * * * * * neyse.Allahın hikmetinden sual sorulmaz!Ne diyelim!)

Nur 2’ye cevaptır: 4 şahide bağlanması, bu cezanın uygulanırken, hiçbir tereddüde yer bırakılmamasıdır.Recm’e gelince, bu ceza Kuranda yoktur.Hadislerde geçer.O hadislerde tartışmalıdır.

FURKAN:3. (Kâfirler) O'nu (Allah'ı) bırakıp, hiçbir şey yaratamayan, bilakis kendileri yaratılmış olan, kendilerine bile ne zarar ne de fayda verebilen, öldürmeye, hayat vermeye ve ölüleri yeniden diriltip kabirden çıkarmaya güçleri yetmeyen tanrılar edindiler.
* * *4. İnkâr edenler: Bu (Kur'an), olsa olsa onun (Muhammed'in) uydurduğu biryalandır. Başka bir zümre de bu hususta kendisine yardım etmiştir, dediler. Böylece onlar hiç şüphesiz haksızlığa ve iftiraya başvurmuşlardır
* * *5. Yine onlar dediler ki: (Bu âyetler), onun, başkasına yazdırıp da kendisine sabah-akşam okunmakta olan, öncekilere ait masallardır.
* * * * * * (İyi güzel de sen ne zaman ölüleri dirilttin.Varlığın bile
* * * * * * tartışılıyor.Seni de biz insanlar çaresizliğimizden yarattık
* * * * * * desem.Bildiğim kadarıyla annem babam olmasaydı sen beni nasıl
* * * * * * yaratırdın.Öyle ya onları da çamurdan yarattın.Bu çamurdan
* * * * * * nasıl yarattın.Bizi ikna etseydin olmaz mıydı?Demek ki peygam-
* * * * * * berle ilgili şeyleri yanlız biz söylemiyoruz.O dönemde yaşayan
* * * * * * akıllı insanlar da söylüyormuş.Yoruma gerek var mı?)

Furkan 3 ‘e cevaptır: Ne zamanmı diriltti?Kuran tüm kainata Allah’ın hayat verdiğini söylüyor.Ayrıca, ayette ‘’seni Allah’ın öldüreceğinden ve yine O inkar ettiğin Allah’ın, seni kabirden diriltip çıkartacağına işaret ediliyor.’’
Allah Teala’nın sünnettullahı vardır.Bu sünnette tesadüfe yer yoktur.Herşey bir ölçü dahilindedir.Bir sebeb sonuç ilişkisine dayanır.Ayetler bile bu kural dahilinde nazil olmuştur.Anne-babamızda aynen bu şekilde bir sebeb-sonuç ilişkisinin parçasıdır.
İşte burda sizi anlıyorum.Kurandaki ifadelere kalbiniz yatmıyor.Lütfen samim bir şekilde, Allah’a dua edin.İnş size yardım edecektir.O kullarının samimi bir şekilde ettiği duasına icabet eder.
Evet, Kuran Peygambere yöneltilen eleştirileri açıklıyor.O zaman bu eleştirileri yapanlar, O peygambere sonradan iman ettiler.1400 yıl sonra siz aynı eleştirileri yöneltiyorsunuz.Farklı bir şey demiyorsunuz.Ya siz hala inanmayacakmısınız?
* * * * * * * * * * * (Devam Edecek
Lütfen Devam etme kendini rezil ediyorsun.

deli_cevat 12-04-2006 14:28

tarafsız biri olarak kendi görüşümü söylüyorum bence bi tek rezil var oda amd oturup ben bunlara nasıl bir kılıf uydururum diye düşünmüş olmalısın
hadi bunada bi kılıf lütfen
tarık
1. Gökyüzüne ve târıka (sabah yıldızına) yemin ederim.
2. Târıkın ne olduğunu nereden bileceksin?
3. (O, karanlığı) delen yıldızdır.
4. Hiç kimse yoktur ki üzerinde bir koruyucu, bir denetleyici bulunmasın.
5. İnsan neden yaratıldığına bir baksın!
6. Atılan bir sudan yaratıldı.
7. (O su) sırt ile göğüs kafesi arasından çıkar.
(bilim senin neyine anatomi biyoloji kuranda ne yazıyosa o)

AMD 12-04-2006 14:52

Elbetteki açıklaması vardır.Ayette meninin, kaburga ile bel arasından çıkması bir çelişkidir diyorsnuz.Meni, testislerde seminifer tüpçüklerde üretilir diyeceksiniz.Bizde cevabını verelim:

Mealen verdiğiniz ayette bir parantez içi vardır.Parantez içinde su ifadesi vardır.Bu bir yorumdur.Çevirmenin kendi yorumudur.Doğru bir yorum olmadığını düşünüyorum.Zira sizin vermediğiniz 8.ayette şöyle demektedir:

''Şüphesiz (Allah), onu yeniden-döndürmeye güç yetirendir.''

Yani 7 ayette ''O zamirinin kim olduğu açıktır.İnsandır.''Kuran sizin bilimsel açıdan zırva dediğiniz ayette anne rahmindeki bebeğin konumunu vermektedir.O konumda kaburga ile bel arasıdır.

''Çelişki yoktur.''

12-04-2006 16:49

(AMD)
Lütfen Devam etme kendini rezil ediyorsun

Amd müsade et de okuyanlar buna karar versin.O senin kişisel düşüncendir.Sen
kılıflar uydurmaya devam et.Ben mi rezil olacağım yoksa sen mi rezil olacak-
sın.Okuyanlar bunları değerlendirecektir.Hani senin miden bulanıyordu.Acele
lavaboya yetiş!Kurandaki incilerinizi yazmaya devam edeceğim.Hiç bir güç
bunu engelleyemez.Yıllardır insanları bu masallarla kandırdınız.Yeter artık.
Başını arap çöllerine gömüşsün.Gözünde de at gözlüğü.Kalkmışsın rezillikten
bahs ediyorsun.Rezil olan ben miyim yoksa sen misin Amd?

AMD 12-04-2006 17:01

Allahla kavga etmeyi bırakmanı öneriyorum.
Bak sen birtakım iddialar ortaya koyuyorsun bende sana tüm samimiyetimle inandığım doğruları yazıyorum.Terazinin bir *kefesine inandıklarını, diğer kefesinede benim cevaplarımı koy.Elinide vicdanına koy.Ondan sonra anlatılanlar masalmı değil mi düşün.Allah'a yönel.

Yazdıklarım uyduruk şeyler değildir.Ayetler hakkındaki iddialarına cevaplarımı yapıştırıyorum.Sen devam et.Bende devam edeceğim cevap yazmaya.Senin bu çelişki dediğin meselelere ben yıllarımı verdim.

Eleştiri gözüyle bakma yazdıklarıma

deli_cevat 12-04-2006 20:06

bahsedilen şeyin insan olduğunu söylüyosun amd ama insan ana rahminde büyür sırt ile göğüs kafesi arasında değil insanın büyüdüğü yer ile sırt ile göğüs kafesinin arasında çok farkl vardır şimdi birsi sana sırt ile göğüs kafesinin arası diyince aklına muhtemelen akciğer ve kalp gibi organların bulunduğu kısım geliyordur ama fetüsün büyüdüğü yer çok daha alttadır
sevgiler saygılar

korelmis 12-04-2006 20:35

Ben Tarık Suresi'ndeki ayetlerde yumurta hücresinin atılması olayına işaret edildiğini düşünüyorum. Yaptığım çalışmayı şuradan okuyabilirsiniz:

http://islamicevap.sitemynet.com/i/id1.htm

larra 12-04-2006 20:49

Fethullah efendinin sözlerine takıldım kaldım.Bu lafla sürekli karşılaşıyorum...
"İslam ve cehalet ha.
Ama İslam dini İlim öğrenin diyor.Cahil olandan korkun diyor.
"

Saygılı efendim, burada "İlim" dedikleri Kurani Kerim okumalar, Allahı zikr etmeler, sayısız rekat namaz, ibadetler vs. dir.Lütfen bir daha da bu üstte yazlıanları "İlim" olarak ortaya koymayalım.Konuyu çarptırmayalım.Çok gereksiz...
Zaten "İlim"i çok önemli bulan "Peygamber Efendimiz" *birkaç ayet yerine ilerde başımıza illet olacak AIDS veya en azından "kuş gribinin"(:)) reçetesini isteseydi Allah'ü Teala'dan.Yani Ebu Lehebe lanet okuma ayetlerinden daha fazla yararlı olcaktı, değil mi efendim?

Bir de sonra şöyle diorlar."Bakın, İbni Sina gibi hekimlerimizin imanına bakın!Her yapıtının başına "Bilsmillahir Rahmanir Rahiym" yazmıştır kendisi." Tamam da, yazmasaydı eminim ki İbni Sina hakkında duyacağımız şey aşağı yukarı bu olcaktı."İbni Sina - ceset üzerinde araştırmalar, Allahtan gelen hastalıkları tedavi etme gibi şeytanlıklarından dolayı idam edilmiştir."

Lütfen ya...İlim demeyin...

korelmis 12-04-2006 21:39

Alıntı:

"İlim" dedikleri Kurani Kerim okumalar, Allahı zikr etmeler, sayısız rekat namaz, ibadetler vs. dir.
Öyle değildir larra. Kuran'da insanlara bilim dallarıyla uğraşmaları tavsiye edilir:

(Astronomi)
"Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelmesinde akıl sahiblerine şüphesiz deliller vardır."

(Coğrafya)
"Allah gökleri ve yeri gerektiği gibi yaratmıştır. Doğrusu bunda inananlara bir ders vardır." (29/44)

(Arkeoloji)
"Sizden önce neler gelip geçmiştir. Yeryüzünde gezin de, yalancıların sonunun ne olduğuna bir bakın." (3/137)

(Embriyoloji)
"Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın" (86/5)

(Tıp)
"Kesin inanmak isteyenler için yeryüzünde birçok deliller vardır. Bizzat kendi varlıklarınızda da öyle. Görmüyor musunuz?" (51/20-21)

(Zooloji)
"Sizin için hayvanlarda da elbette ibretler vardır." (16/66)

(Paleontoloji)
"De ki: "Yeryüzünde gezip dolaşın da, böylelikle yaratmaya nasıl başladığına bir bakın." (29/20)

Ayrıca İbni Sina da, idam edilmemiştir!

12-04-2006 23:39

[quote=korelmis";p="30495]
Alıntı:

"İlim" dedikleri Kurani Kerim okumalar, Allahı zikr etmeler, sayısız rekat namaz, ibadetler vs. dir.
Öyle değildir larra. Kuran'da insanlara bilim dallarıyla uğraşmaları tavsiye edilir:
(Astronomi)
"Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelmesinde akıl sahiblerine şüphesiz deliller vardır."
(Coğrafya)
"Allah gökleri ve yeri gerektiği gibi yaratmıştır. Doğrusu bunda inananlara bir ders vardır." (29/44)
(Arkeoloji)
"Sizden önce neler gelip geçmiştir. Yeryüzünde gezin de, yalancıların sonunun ne olduğuna bir bakın." (3/137)
(Embriyoloji)
"Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın" (86/5)
(Tıp)
"Kesin inanmak isteyenler için yeryüzünde birçok deliller vardır. Bizzat kendi varlıklarınızda da öyle. Görmüyor musunuz?" (51/20-21)
(Zooloji)
"Sizin için hayvanlarda da elbette ibretler vardır." (16/66)
(Paleontoloji)
"De ki: "Yeryüzünde gezip dolaşın da, böylelikle yaratmaya nasıl başladığına bir bakın." (29/20)

Sevgili körelmiş.Biraz insaf ya.Şu saydığın bilim dalları hakkında bilgim
olmasa belki inanırdım.Bunları bilimle bağdaştırmak için umarım çok kafa
yormuşsunuzdur.Şu yazdıklarınla bilim dalları arasında ben bilimsel hiç bir
bağ göremiyorum.Kendinizi fazla zorlamayınız.Kendiniz yazar kendiniz inanır-
sınız.Bilimsel düşünen insanlar şu yazdıklarını ciddiye bile almazlar.Benim
de almadığım gibi.Bilim başka yorum başka.Lütfen artık bunu anlayın.

twilight20 13-04-2006 00:51

aslında kur'an ı bu hale getiren,Türiyede müslümanı müslümana küstüren şey her yanımızı sarmış olan sapık topluluk nurculardır..o kadar nurludur ki bu adamlar,gözlerimiz kamaşır nurlarından..bi kürt herifi Hz.Muhammedden bile üstün tutarlar,(haşa)onun yazdığı sapık yazıları kur'an dan daha çok okurlar..çünkü o bedüizzaman said nurs-i..sonra hoca efendi var bide..fetullah bu adamda bizim gönül gözümüzü açmıştır..bu adamları peygemberlerden bile üstün tutup bide müslümanlık tasıyorsunuz..site yöneticilerinden bi ricam var..hz.muhammedi ve kürt saidi öven başlık sayısını karşlaştırırmısınz..peygamber efendimiz yerine,o kürt ****nin yazılarına tama ediyosunuz..

13-04-2006 06:24

KURANDAN İNCİLER!(3)

LUKMAN:6. İnsanlardan öylesi var ki, herhangi bir ilmî delile dayanmadan Allah yolundan saptırmak ve sonra da onunla alay etmek için boş lafı satın alır. İşte onlara rüsvay edici bir azap vardır.
10. O, gökleri görebildiğiniz bir direk olmaksızın yarattı, sizi sarsmasın diye yere de ulu dağlar koydu ve orada her çeşit canlıyı yaydı. Biz gökyüzünden su indirip, orada her faydalı nebattan çift çift bitirdik.
(Sanki kuranın kendisi ilmi delillere dayanıyor da insanlar suçlanıyor.
Allah gökle yerin arasına niye direk koymamış ki.Gökler insanı
sarsmasın diye dağları koymuş.Gökyüzünden de su indirmiş.Ortaçağ
ilmi ancak bu kadar olur.)

SECDE:7. O (Allah) ki, yarattığı her şeyi güzel yapmış ve ilk başta insanı çamurdan yaratmıştır
8. Sonra onun zürryetini, dayanıksız bir suyun özünden üretmiştir
9. Sonra onu tamamlayıp şekillendirmiş, ona kendi ruhundan üflemiştir. Ve sizin için kulaklar, gözler, kalpler yaratmıştır. Ne kadar az şükrediyorsunuz!
13. Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" diye benden kesin söz çıkmıştır.
(Toprak,çamur,bir damla su.Tamam anladıkta bu çelişkileri şimdi bir de
üfleme cıktı.Şimdi üfürükçülüğün nerden çıktığını anladım.Allah üfürür-
de kulları üfürmez mi?Nefesi güçlü öyle insanları var ki.Allah burda da
sadistliğini gösteriyor.İnsanlara işkence yapmaktan zevk duyuyor ya
kendi kendisine söz vermiş.Herkese hidayetini versen olmaz mıydı?
İnsanlara işkence yapmaktan zevk mi alıyorsun sadist allah?)

AHZAP33.32. Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.
33.33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor
(Bu kadar kadınla evlenirsen olacağı buydu.Hele kadınlarından birisiyle
9 yaşında gerdeğe girdi.Gerçi buna da kılıf buldular ama kim inanırki.
Kadınlar insan değil mi.Eve haps etmeye çalışıyorsun.Acaba bir kıskanç
lık mı var burada.Madem ki kadınlarına güvenmiyordun okadar kadınla
niye evlendin demezler mi?Ailevi sorunlarını ayetlere niye taşıdın
diye sormazlar mı?

FATIR:14. Eğer onları (putları) çağırırsanız, sizin çağırmanızı işitmezler. Faraza işitseler bile, size cevap veremezler. Kıyamet günü de sizin ortak koşmanızı reddederler. (Bu gerçeği) sana, her şeyden haberi olan (Allah) gibi hiç kimse haber veremez.
(Sanki kendisi çağıranlara cevap veriyor da birde putları suçluyor.
Onlar put da sanki kendisi put değil.Onlar hiç olmazsa görülüyordu,
dokunuluyordu.Ama sen de bu da yok.İnsan eleştirirken biraz insaflı
olur.Sen de o insaf ta yok.)

ANKEBUT:29.14. Andolsun ki biz Nuh'u kendi kavmine gönderdik de o bin yıldan elli yıl eksik bir süre onların arasında kaldı. Sonunda onlar zulümlerini sürdürürken tufan kendilerini yakalayıverdi.
(Bin yıl-elli yıl=950.Demek ki Nuh 950 yıl yaşamış.Büyüklere
masallar faslı.Birazcık mantığı olan insan şu masala inanır mı?)

SAFFAT:37.43. Naîm cennetlerinde .
37.44. Tahtlar üzerinde karşılıklı otururlar.
37.45. Onlara pınardan (doldurulmuş) kadehler dolaştırılır.
37.46. Berraktır, içenlere lezzet verir.
37.47. O içkide ne sersemletme vardır ne de onunla sarhoş olurlar.
37.48. Yanlarında güzel bakışlarını yalnız onlara tahsis etmiş, iri gözlü eşler vardır.
37.49. Onlar, gün yüzü görmemiş yumurta gibi bembeyazdır.
37.50. İşte o zaman, birbirlerine dönerek (dünyadaki hallerini) soracaklar.
(Bu bölümün yorumunu okuyanlara bırakıyorum.Yanlız cennet buram
buram cinsellik kokuyor.Bu cennet onların olsun.)

ZÜMER:6. Allah sizi bir tek nefisten (Âdem'den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde çeşitli safhalardan geçirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır. Mülk O'nundur. O'ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl oluyor da (O'na kulluktan) çevriliyorsunuz?
(Bu da başka bir yaratılış masalı.Ne bilimsel bir masal ama!
Ben bir şey anlayamadım.Anlayan varsa bir zahmet bize anlatsın.
Hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi diyor.Bir de üç katlı
karanlık ne oluyor?Cevabını bekliyorum Amd kardeşim.)

NEML :10. Asânı at! Musa (asâyı atıp) onu yılan gibi deprenir görünce dönüp arkasına bakmadan kaçtı. (Kendisine dedik ki): Ey Musa! Korkma; çünkü benim huzurumda peygamberler korkmaz.
17. Süleyman'ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan müteşekkil orduları toplandı; hepsi birarada (onun tarafından) düzenli olarak sevkediliyordu
18. Nihayet Karınca vâdisine geldikleri zaman, bir karınca: Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin! dedi.
( Taha 20 de asa kıvrılan yılan olmuştu.Bu sefer de yılan gibi asa
depreşmiş.Süleymanın ordularının maşallahı var.Ne ordu ama!Hele
birde şu karıncaların dile gelmesi masala ayrı bir hava katıyor.
Ne yazık ki insanlar bu masallara inanıyor.Yazık...Yazık...)

DUHAN:
44.41. O gün, dostun dosta hiçbir faydası olmaz, kendilerine yardım da edilmez.
44.43. Şüphesiz zakkum ağacı,
44.44. Günahkârların yemeğidir.
44.45. O, karınlarda maden eriyiği kaynar.
44.46. Sıcak suyun kaynaması gibi .
44.47. (Allah zebânilere emreder): Tutun onu! Cehennemin ortasına sürükleyin!
44.48. Sonra başına azap olarak kaynar su dökün!
44.49. (Ve deyin ki:) Tat bakalım. Hani sen kendince üstündün, şerefliydin!
44.50. İşte bu, şüphelenip durduğunuz şeydir.
(Bu da cehennem masalı.Yorumu siz okuyanlara ait.Ben çok korktum!
Sizi bilemem ama.Yine de inanmayın bu masallara.)

AMD 13-04-2006 08:32

Biraz araştırırsan, ayette *yukarıdan ve arkadan rahimin sınırlarının verildiğini görürsün.

AMD 13-04-2006 08:50

İslamdaki ilimi, sadece namaz, zikir ve ibadet olarak görmek büyük bir kalp körlüğüdür.Çünkü hadislerde buyurulmuştur ki, ''Alim, abidden üstündür.''Hatta alimin uykusu bile abidden daha fazliteli gösterilmiştir.Dikkat edilirse, Alim ve abid yani çokça ibadet eden zikir eden kimseler arasında farklar olduğu vurgulanmıştır.
Larra isimli kişinin, bu iddiasının asılsızlığını iki basit hadis bile çürütmeye yeterlidir.
Bir diğer hususta şudur: ''Eğer islam ilme, değer vermeseydi, İslam dünyası, zamanında bilim ve teknolojide ileri gitmezdi.''

Çok ciddi batılı araştırmacılar, islam ülkelerinde, batıya göre çok gelişmiş hastaneler olduğunu, hastanelerde hastaların musiki ile tedavi edildiğini, hatta hastanelerin bugünkü kalorifer sistemine benzer şekilde, sıcak su ile ısıtıldığını, hastanelerde yüksek ücretler ödenmesi gerekmediğini, insanların rahatsızlıklarına göre farklı odalarda kaldıklarını beyan etmektedirler.
Bütün bunlar sadece, islamın bilime karşı olmadığını bir kenara bırakın, çok gelişmiş bir islam medeniyetinin oluştuğunuda ortaya koyar.

Kırın tabularınızı...

deli_cevat 13-04-2006 08:56

sevgili körelmiş abim bak yaptığın yorum sadece ama şu an kuran meali diye aldığımız kitaplarda hep aynı yorum yok demekki islam alimleri bile bu konuda tam bir tutarlılık sergileyememişler ayrıca bel ile göğüs kafesi arası demişsin fetüs ordada büyümezki abicim karın ile bel arası dese neyse ama öyle de demiyo ben gidip diyanette bi vaaz cı hocaya sordum bu konuyu adam kadınların şehvetinden bi girdi nerden çıktı bende hatırlamıyom çok feci dağıttı konuyu yani diyanet bile senin gibi düşünmüyo ortak bi karar yok
sevgiler saygılar

AMD 13-04-2006 09:45

Din aklı olanların üzerine farzdır.''deli'' cevat.Bu kadar yorma kendini..Önce ''sırt ile göğüs arasında fatüs büyümez diyorsun'' Şimdi ise, karın ile bel arası dese neyse diyorsun..Ben sana gereken açıklamayı yaptığım halde nasıl böyle yazabiliyorsun.

Yazılanları okumuyorsunuz kardeşim o-ku-mu-yor-su-nuz!

Ayette fetüsün, geliştiği bölgenin ''arkadan ve üstten sınırları verilmiş''

ha şöyle yazayımda.Gözün görsün.

mer-orh 13-04-2006 11:39

Elestiriler her din de var,din adamlari bu sorularla cokca karsilastiklarindan cevap arama yollarina gidiyorlar,bu konuda bayagi bir yol aldilar.mesala bir ayeti kurtarmaya calisirken "aslinda böyle degilde söyle demistir,siz anlamiyorsaniz biz ne yapalim"yada sana bir hadisten bahseder,sen karsi bir hadis ortaya koydugunda,senin hadis saglam degildir.

Ezkamo sen istedigin kadar yaz,AMD nin sana verecegi cevap hazirdir(kendi yazdigina,kendi süpheyle baksa bile,yine bildigini okur).Bazen arkadaslarla tartistigimizda "Kuran varken neden hadislerden bahsediyorsun"diyorlar,bende hadisler olmadan Kuran anlasilmiyor,hatta Süleyman Ates in de benim görüsümde oldugunu söyleyince"Süleyman Ates te adam mi?"diyorlar,daha sonra kendileri bana bir sürü hadis anlatiyorlar.Bende artik tartismalarda sadece"Kuran da ne yaziyorsa onu konusun"diyorum.

Erich von Däniken,Tanrilar Astronot tu,Eski Törelerimize Modern Bir Inceleme(insaallah dogru cevirmisimdir)kitabinda Tevrat i elestirirken,din adamlari icin "Gördügüm bir seyi,baskalari benim icin yorumlamaya kalkmasin,bende okumasini biliyorum"diyor.Senin su anki durumunda ayni sen "Görüyorum,okuyorum anlam su,baskada bir anlama gelmez"diyorsun,AMD arkadasimizda"yooo! yaniliyorsun sen bunu carpitiyorsun"diyor,O anlamin disinda baskada bir anlama gelmedigini biraz düsünse kendide anlayacak ama cehennem korkusu var,ne yapsin!

Bu durum Hiristiyan din adamlari icinde gecerli,Birgün bir rahiple tartisirken(incil hakkinda)"gercekten bu kitapta yazilanlarin Tanrinin sözü olduguna inaniyormusunuz? adamlar birilerine mektup yazmis onu bile kitap yapmissiniz"dedigimde,"onlara o sözlleri Tanri yazdiriyor"diyor.Gel de buna inan!

Ezkamo yazmaya devam ette,biraz daha dini masallar dinleyelim.

AMD 13-04-2006 11:52

İddiaya kısa bir alıntı ile cevap verelim: *

* * *''Sanki kuranın kendisi ilmi delillere dayanıyor da insanlar suçlanıyor.
* * *Allah gökle yerin arasına niye direk koymamış ki.Gökler insanı *
* * *sarsmasın diye dağları koymuş.Gökyüzünden de su indirmiş.Ortaçağ
* * *ilmi ancak bu kadar olur''

Ezkamo, Lokman suresi 6 ve 10.ayetlerle bçyle dalga geçmiş.

Dağların, yeryüzünün dengesini sağladığı birer kazık vazifesi gördüğü modern bililmce bu çağda onaylandığı halde, nasıl oluyorda bir eğitimci bu şekilde cahilce yazabiliyor?Sizde onu tasdik edebiliyorsunuz.
Bu sözler bile sizlerin ateist gözlüklerle olaya baktığınızı ortaya koyar.
Ayrıca iki çeşit anlama vardır:
1-doğru anlama
2-Yanlış anlama.
sizler yanlış anlıyorsunuz.bizlerde düzeltiyoruz.

deli_cevat 13-04-2006 13:09

Alıntı:

AMD";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30518)
Biraz araştırırsan, ayette yukarıdan ve arkadan rahimin sınırlarının verildiğini görürsün.

ben ortada bi açıklama göremiyorum amd araştırırsan demişsin kestirip atmışsın ayrıca söylediklerimde bi çelişki YOK eğer bebeğin sırt yada bel ile göğüs kafesi arasında büyümediğini eğer kuran bu konuda bel ile karın arasında deseydi daha geçerli olacağını söylemek istedim sanırım anlatamamışım özür dilerim bu konuya başka bir cevabın varsa alayım yoksa zaten herşey ortada. Ayrıca bir başka husus kuranın bir çok yerinde biz size apaçık ayetler indirdik biz size apaçık bir kitap gönderdik diyip duruyo ama istavritinde dediği gibi daha çözülememiş bir çok yer var apaçık olduğunu idda eden bir kitapta çözülememiş yerler olması bir çelişki değilmidir işte o çözülememiş yerler

Bakara 2/1.Elif, Lam, Mim.
Ali imran 3/1.Elif, Lam, Mim.
Araf 7/1 Elif, Lam, Mim.
Rad 13/1 Elif, Lam, Mim.
Ankebut 29/1 *Elif, Lam, Mim.
Rum 30/1 *Elif, Lam, Mim.
Lokman 31/1 Elif, Lam, Mim.
Secde 32/1 Elif, Lam, Mim.
yunus 10/1 Elif, ram, la
hud 11/1 Elif, ram, la
yusuf 12/1 Elif, ram, la
ibrahim 14/1 Elif, ram, la
hicr 15/1 Elif, ram, la

ne şimdi bunlar ne mana bir sürü yerde yazmış bunu açıklarmısın sevgili amd
sevgiler saygılar

AMD 13-04-2006 13:51

Ortada bir kitap var ve bu kitap tüm zamanlara hitap etmekte.Her zamanın o kitaptan anlayacağı hususlar olduğu gibi, anlayamayacağı yerlerde olmasıda doğaldır.Kuran ayetleri iki gruba ayrılmıştır:
1-Muhkem
2-Müteşabih

Kuran muhkem ayetlerinden bahsederken, kendisini mufassal (açıklamaları ayrıntılı kılınmış) bir kitap olarak kendisini anlatır.Örneğin Bakara 242'ye bakarsanız, evlilikle ilgili muhkematı açıklamış arkasından da, ''ayetlerini böyle ayrıntılı açıklıyoruz'' der.

Birde Müteşabih kısmı vardır ki, bu ayetler her zaman diliminde, her toplumun değişik yorumlarda bulunması doğaldır.Örneğin alak kelimesi hep kan olarak yorumlanmış.O zaman ki alimler için anne rahminde ''asılıp tutunan'' birşey bir mana ifade etmiyordu.

Müteşabihler içinse Ali İmran suresinin başlarında Kuran açıklama yapıyor.Bu ayetleri açıklamanın ilimle mümkün olduğu vurgulanıyor.Şu anda açılanamayan müteşabihler, bu ayetleri n anlaşılma zamanının henüz gelmeyişinden kaynaklanıyor.

deli_cevat 13-04-2006 15:00

yani diyosun ki kuran apaçık bizim için apaçık bir kitap değil

AMD 13-04-2006 15:06

*Muhkematı açıktır.
*Çözülebilmiş, müteşabihleri vardır.
*Bu zamanda çözemeyeceğimiz müteşabihleri hala bulunmaktadır.Elif, Lam mim gibi ifadeleri soruyorsan, bu da onlardandır.

deli_cevat 13-04-2006 15:16

sonuç itibariyle şu an bizim için kuranın o kısımlarının yeterince açık olmadığını söylüyorsun değilmi???

AMD 13-04-2006 15:40

yes.sonunda anlayabildin.

Ya da birşeyleri bir yere çekmeye hazırlık yapıyorsun:D

deli_cevat 13-04-2006 16:02

şimdi sana kurandan yanıt vereyim madem bizim anlamamız için yeterince açık olmadığı görüşümü destekliyosun bide bunlara bak

Yûsuf *Sûresinin 1 . Ayetinde *
Elif Lâm Râ.1 Bunlar, apaçık Kitabın âyetleridir.2 *

Hicr Sûresinin 1 . Ayetinde *
Elif Lâm Râ.1 Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur’an’ın âyetleridir.

Neml Sûresinin 1 . Ayetinde *
Ta-Sîn.1 Bunlar Kur’an’ın, apaçık bir kitabın âyetleridir. *

zuhruf Sûresinin 1 . Ayetinde
1. Hâ Mîm.1
2,3. Apaçık Kitab’a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur’an yaptık.

kasas Sûresinin 1 . Ayetinde
1. Tâ-Sîn-Mîm.1
2. Bunlar apaçık Kitab’ın âyetleridir.

şimdi sende bende dinden çıktıkmı :D

deli_cevat 13-04-2006 16:12

bir cevap bekliyorum amd

AMD 13-04-2006 16:22

*Yusuf 1'den sonra apaçık dedikten sonra, kıssaların anlatımına geçmiştir ve çok anlatımlıdır.
*hicr 1'den sonra aynı şekilde, Allah'ın ayetlerini inkar edenlerin ahiretteki halleri açıkca anlatılmış.
*Neml 1'den sonra çok açık bir şekilde mümin kişinin vasıfları anlatılmış hemde ayrıntılı bir şekilde
*Zuhruf 1'den sonra Kuranın anlaşılsın diye arapça indirildiği ve inkar edenlerin halleri çok net bir şekilde uğrayacakları hüsran anlatılır.
*Kasas 1'den sonra çok açık bir şekilde Firavun kıssasını anlatmaya başlamış.

Yani herşey çok net!
Görüldüğü üzere bir yere çekmeye hazırlanıyon demiştim.Ama yine cevabını aldın...

pante 13-04-2006 18:31

Kur'an apaçıktır.Anlayan anlar..İşine gelmeyen kıvırır.
Peygamber zamanında ve sonrasında hadis peşinde koşanlar , anlayamadıkları yerleri açıklığa kavuşturmak için tefsir peşinde koşsalar ve bunu kayıt altına alsalardı ; bugün herşey daha net olurdu."Bu ayeti anlayamıyoruz - bilmiyoruz" demek yerine bu tür cambazlıklar da ilim olmuş..
Kur'an'ın kendisi bizzat önlemini almış , birilerinin muhkem'di , müteşabih'di diye demogoji yapıp kıvıracaklarını *bildiği için , bunun yanıtını birkaç yerde önceden vermiştir.
AMD , şu anlaşılmayan yerleri bir başlık altında topla istersen , çok faydalı olurdu..

deli_cevat 13-04-2006 21:42

amd anlamamakta ısrar ediyosun bak kuran ne yazıyo belki daha iyi okursun diye büyük harflerle yazcam oları
Yûsuf *Sûresinin 1 . Ayetinde *
Elif Lâm Râ.1 Bunlar, apaçık Kitabın âyetLERidir.2 *

Hicr Sûresinin 1 . Ayetinde *
Elif Lâm Râ.1 Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur’an’ın âyetLERidir.

Neml Sûresinin 1 . Ayetinde *
Ta-Sîn.1 Bunlar Kur’an’ın, apaçık bir kitabın âyetLERidir. *

zuhruf Sûresinin 1 . Ayetinde
1. Hâ Mîm.1
2,3. Apaçık Kitab’a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur’an yaptık.

kasas Sûresinin 1 . Ayetinde
1. Tâ-Sîn-Mîm.1
2. Bunlar apaçık Kitab’ın âyetLERidir.

kabak gibi ortada kuran ayet LER diyo o surenin en başında çoğul kullanıyo
şimdi neden sen o surede *sadece o ayetten sonra gelen kısmı düşünüyosun 1. ayetde kuranın deyimiyle apaçık olması lazım ama DEĞİL bu bu kadar basit penteidar işine gelmeyen kıvırır demiş hayatımda din konusunda bu kadar saçma bi laf görmedim sanki hayatta huzurlu bir şekilde yaşamayı istemiyom sanki böyle yazı yazınca bana para veriyolar ortada bir tane apaçık şey var oda yukardaki birinci ayetlerin hala çözülememiş olması ikinci ayetlerinde bunların apaçık olduğunu idda etmesi apaçıksa biz niye anlayamıyoz madem zamanla anlaşılcak neden apaçık yazıyo
sevgiler saygılar

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:00 .