Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah(Herturlu/Herbir Inanc)'da Olan, Insanoglu Turu ve Birinde Olmayan Ozellikler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20251)

evrensel-insan 02-08-2010 19:04

Allah(Herturlu/Herbir Inanc)'da Olan, Insanoglu Turu ve Birinde Olmayan Ozellikler

Saygideger arkadaslar;

Hic dusundunuz mu?, Allah (ya da herturlu/herbir yaratici/programlayici)'da olupta, insanoglu turu ve birinde olmayan ozellikler nelerdir?, bunlar neye gore/kime gore saptanir?, neden bu ozellikler insanoglu turu ve birinde "yoktur?"

Bu basliga katkida bulunmak isteyen her yazar arkadas, bu ozellikleri nedenleri ile birlikte siralayabilir mi?

Tersini de siralayabilirsiniz, yani insanoglunda olupta, Allah'ta olmayan ozellikler, nelerdir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA 02-08-2010 19:08

Sayın evrensel-insan ;

Tanrıların sıfatları yani özellikleri olarak Kutsal Kitaplardan yapılan çıkarımlar sonrasında sadece Tanrının yoktan var etme yetisine sahip olduğu, sadece Tanrının herşeyi bildiği ve sadece tanrısal bazı oluşumların metafizik olduğu vurgulanıyor.

Tanrılara atfedilen diğer tüm özellikler ve sıfatlar tanrıları yaratan insanlarca yaratıldığından, tamamı insanoğlunada mahsustur.

Esen kalın.

evrensel-insan 02-08-2010 19:18

Saygideger AerA;

Bu "tanrisal bazi olusumlarin metafizik oldugunu" ifadeni, aciklarmisin?, neler bunlar?

"Yoktan var etmek" ifadesi, mantiksal degildir. Cunku insanoglunun kavram olarak bir seyi ortaya koymasinin anlami "var" dir. Yani !? isaretlerinin, isareti, yani cevabi vardir. Varlik kavraminin var veya yok olarak ifadesi de, bir insanoglu algisidir. Bilhassa soyutlarin, yani sezgi yolu ile algilarin varlik temelindeki varligi inancliliga, yoklugu inancsizliga dayanir. Dolayisiyle, YOK; VARLIGIN NEGATIF BIR IFADESIDIR VE IFADE OLARAK VARDIR.

Ustelik, bu insanoglunun fizige verdigi kurallarla da celisir. Yani "var dan yok olmaz, yoktan var olmaz" Dolayisiyle, yok algisi bir algi olarak pozitif, sadece ifade ve anlam olarak negatiftir.

Cunku, yok ta varlik kasvraminin bir ifadesidir.

"Herseyi bilmek" ifadesi de, bilimsel degildir, ama; insanoglu inancsal olarak, ideolojik bir dogru olarak, spekulasyon, doga ustu, dunya otesi, mistik ve efsane olarak, hersordugu soruya cevap verebilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA 02-08-2010 19:24

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325463)
"Yoktan var etmek" ifadesi, mantiksal degildir.

Sayın evrensel-insan ;

Zaten insanlarca yakıştırılan sıfatlarıda dahil bana mantıklı bir sıfatını gösterebilirmisiniz?:ranger:

Esen kalınız.

evrensel-insan 02-08-2010 19:26

Saygideger AerA;

Benim bu basliktan amacim, her Tanrisal var olarak gosterileni, insanoglu ozelligi olarak ortaya koymak, ve nedn oyle oldugunu aciklamak o yuzden hodri meydan. Ben senin alintinin cevabini, zaten mesajimda acikladim. Ona bir itiraz gelene kadar, gecerlidir.

Amacim, insanoglu dogal zihniyet ufku=Tanri'yi ortaya koymak Eger Tanrisinin bu esitligin disina cikacagini iddia eden varsa, buyursun.

Yalniz, sen mesajimda; senden aciklama istedigim yeri, aciklamamissin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA 02-08-2010 19:38

sayın evrensel-insan ;
  • Yoktan var etme özelliği yanlızca Tanrıya aittir, sebebi ise Fizik kuralları ile yaşayan insanın bu gibi bir yetiye asla sahip olamayacağı gerçeğidir. Bu yeti Tanrıya atfedilerek onun işleyiş sürecinde, hammadde ve aletten bağımsız çalıştığı ve Dünyevi en iyi ustadan daha usta olduğu vurgulanmak istenmiştir. Ne var ki Var ve yok insani kavramlar olup, beyinlerde şekillendiği için "Yoktan Var Etmek" mantıksız bir çağrışım olur.
  • Herşeyi bilmek yanlızca "O"na mahsustur. Herşeyi bilen bir Tanrı düşüncesini yaymak insanın otoriteden korkması için tezgahlanmış bir kavramdır ki ilk hatasını tüm semavi dinlerdeki "sınav" çıkmazı ile yaşamıştır.
  • "O" görünmez. Barizdir ki görünen herşey incinebilirde. Kabe'de putların nasıl kırıldıklarını hatırlayınca insanların kırılmaz putlara duydukları ihtiyaç "O" nu görünmez yapmıştır.
Saygılarımla, esen kalınız.

TRIUMPH 02-08-2010 19:43

Biz doğar ve ölürüz, onun için böyle birşey geçerli değildir, yaratıcıya da ihtiyacı yoktur..
Biz bir halt bilmeyiz.. Allah herşeyi bilir../Herşeyi duyar, görür vs..
Allah'ın sonsuz iradesi vardır ne derse olur.. Biz gariban kullarda böyle bir olay yoktur..
Allah'ın herşeye gücü yeter.. Bizim kısmen bazı şeylere..
Allah konuşur bunu bizde yapıyoruz bakın.. :D
Allah'ın hiç birşeye/varlığa ihtiyacı yoktur.. Ama bizim oksijen, besin, su vb. bıdılar lazımdır..
Onun eşi benzeri yoktur.. Biz meaşallah..
Bir nevi sıfatları olarak baktım yani..

evrensel-insan 02-08-2010 19:47

Saygideger Aera;

Ilk iki verdigin aciklamalarin, insanoglu ozelligi oldugunu acikladim. Bu aciklamalarima itiraz gelmedikce gecerlidir. Gelince de ona gore cevaplarim.

Ucuncusu ise, zaten soyut kavramin, gorulemedigidir. Eger bir soyut kavram, somut bir kavramla, yani oznellik, nesne ile ozdeslesmedikce gorulmez.

Allah acisindan da, Allah'in goruntusu Kuran'dir. Cunku Kuran nesnesi ile, Allah ozneli veya soyutu ozdeslesmistir. Oyuzden Allah'i gormek isteyen, Kuran'a baksin yeter.

Bu diger dinlerin soyut veya dinli olmayan inanclarin tanrilari icinde gecerlidir.

Oyuzden Allah'in goruntusu Kuran'dir. Cunku hic bir soyut, oznel kavram; ozdeslesecegi nesnel bir olgu olmadikca, inancli olamaz.

Gorunmeme acisindan da, baktigimizda, bugun insanoglunun bir suru soyut kavrami gorunmez. dusunce, zaman, Hirs, kin, nefret, demokrasi, sevgi v.s.

Dolayisiyle "gorunmezlik" ozelligi ortaya soyut kavram atan insanoglu turune aittir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 02-08-2010 19:55

Saygideger TRIUMPH;

Biz doğar ve ölürüz, onun için böyle birşey geçerli değildir, yaratıcıya da ihtiyacı yoktur..

Insanoglu turu de bir tur olarak olumsuzdur (olmek), sadece turunun biri olumludur.

Allah'in bildigi herseyi, insanoglunun dogal zihniyet ufku da bilir. Allah'in bildigine bir ornek ver, ben sana onu insanoglunun bildigini gostereyim.

Allah'ın sonsuz iradesi vardır ne derse olur.. Biz gariban kullarda böyle bir olay yoktur..

Ornek istiyorum. Ona gore cevap verecegim.

Ornek istiyorum.

Allah konuşur bunu bizde yapıyoruz bakın..
Allah'ın hiç birşeye/varlığa ihtiyacı yoktur.. Ama bizim oksijen, besin, su vb. bıdılar lazımdır..

Hic bir soyut kavramda, bir seye ihtiyac duymaz.

Her bir insanoglu turu biri de, essiz ve benzersizdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

TRIUMPH 02-08-2010 20:00

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325475)
Saygideger TRIUMPH;

Insanoglu turu de bir tur olarak olumsuzdur (olmek), sadece turunun biri olumludur.

Allah'in bildigi herseyi, insanoglunun dogal zihniyet ufku da bilir. Allah'in bildigine bir ornek ver, ben sana onu insanoglunun bildigini gostereyim.

Ornek istiyorum. Ona gore cevap verecegim.

Ornek istiyorum.

Allah konuşur bunu bizde yapıyoruz bakın..

Hic bir soyut kavramda, bir seye ihtiyac duymaz.

Her bir insanoglu turu biri de, essiz ve benzersizdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

2- Gelecekte oynanacak olan Milan Galatasaray maçının sonucu misal..
3- Dünya'yı yaratması gibi.. Melekler, insanlar vs..

evrensel-insan 02-08-2010 20:04

Saygideger TRIUMMPH;

Bunu medyumlar yapiyor

3- Dünya'yı yaratması gibi.. Melekler, insanlar vs

Ne ile kanitliyorsun?, Eger Kuran ile kanitliyorsan, ben zaten Kuran=Allah oldugunu soyledim. Kuran'i yazan da insanogludur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 02-08-2010 20:07

Saygideger arkadaslar;

Bu baslik ilerler, genisler ve detaylanirsa; sonucta ya herkes, kendini bir tanri ilan edecek; ya da tanrisal yanasimin, tamamen bir insanoglu urunu oldugunu algilayacak ve tanrisinin yerine kendi birini koyacak ve tanrisini elimine edecek, boylece kendi turu ve birinin varliginin da farkina ve bilincine varmis olacak.:)

Oyuzden, her turlu tanri ozelligi olarak dusundugunuz seyi burada belirtebilirsiniz, ufkunuz sonsuz olsun.:hug:

Saygilarimla;
evrensel-insan

TRIUMPH 02-08-2010 20:07

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325478)
Saygideger TRIUMMPH;

Bunu medyumlar yapiyor

3- Dünya'yı yaratması gibi.. Melekler, insanlar vs

Ne ile kanitliyorsun?, Eger Kuran ile kanitliyorsan, ben zaten Kuran=Allah oldugunu soyledim. Kuran'i yazan da insanogludur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Medyumların bu sonucu bana iletmesini rica ediyorum öyleyse.. İddia oynarım..

evrensel-insan 02-08-2010 20:20

Saygideger TRIUMPH;

Turkiye'de medyumlar; yildiz, kahve, torot v.s. fallarindan milyarlar kazaniyorlar ve hatta ulkenin "kalbur ustu" kisileri, geleceklerini, medyumlardan "ogreniyorler"

Maalesef, benim sana onerebilecegimbir medyum yok, ama; internetten bulabilirsin ve hangisinin bu konuda "usta olduguna" ve seni tatmi edecegine INANIRSAN, onu secebilirsin.

Yalniz unutma, sonunda Kuran'in Allah'i gibi, "husrana ugramak" ta var, bu isin sonunda. Oyuzden karar senin, ya gercek yasam, ya da inancsal, dogrusal, ideolojik yasam.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aliyarasfal 02-08-2010 20:21

Sayın evrensel-insan;

Kuş uçar,insan uçamaz ikiside canlıdır, evrenin parçalarıdır, üst-biçim madde insan düşünme yeteneğinin gelişimi ile önce hayalini kurdu uçmanın, sonra nedenini buldu, (hava-kanat) sonra yine varolandan o özelliğe sahip araçlar yaparak bu hayaline ulaştı. Olmayan bir şeyin hayalini kurar iseniz ve kutsallaştırır iseniz olmayan kurguya olmayan özellikler uygular iseniz zaten o hiç bir zaman olmayacak kurguda ve kavramda da soyut isim seviyesinde kalır.

Tanrılığın kurgusal özelliklerine sahip çıkışın dünyadaki biçimi peygamberlik, ermişilk, medyumluk gibi sıfatlarda insanlarca yarattığı kurguyu var yapma arzusunun sonuçlarıdır. Geleceği bilmek bile zaman-mekan kavramında izafiyet teoremi ile mümkün görünmektedir.

Yine sonuç maddenin özellikleri ile maddede var olmakla ilgilidir. Kurgu yoklar varlanamaz somutta.Özellikleride kurgusaldır, kurgulayıcısı insanın yüklediği özelliklerin olma olasılığı yine insan hayalürününün insansal varlardan kopamayacağı gerçeğiyle elbette mümkün olacak özelliklerde yüklenebilir. Görmek, duymak, kızmak, hoş görü, oysa yaratılmışlıkın tersi bir savunu özellik yaratılmamışlık yakıştırması çok kurgusaldır.yoktan var edilemeyen vardan yok edilemeyen madde yoktan var eden vardan yokeden özellikler yüklemesi tam bir kurgusallıktır.

Şimdilik saygımla gittim..

evrensel-insan 02-08-2010 20:28

Saygideger aliyarasfal;

Oncelikle basliga katkin icin, tesekkurler. Fakat aci olan, insanoglunun her turlu yasam ve iliskisi kurgusu (kural, kuram, kaide, yasa, kanun, hukuk, yasak, serbest v.s.) ile sistemlenmis ve duzenlenmistir. Yasam ve iliskiler, metafizik (tum varlik ideolojileri) ve etik (sosyal, siyasal, toplumsal, milli, dini, ahlaki, toresel, geleneksel, tarihi, kulturel v.s.) kurgusal yonlendirim ve yaptirimlar uzerine kurulmustur.

Insanoglu, SOMUTTA DEGIL; SOYUTTA YASAMAKTADIR. Ideolojisi, teorisi, varsayimi, tezi, antitezi, hipotezi, inanci, dogrusu, iyisi v.s. siyle. Zaten psikolojinin de varliginin nedeni bu insanoglunun kendine ters yasam ve iliskileridir. Cunku bu sinirlar, her yonuyle teslimiyet ve tartisma sinirlaridir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aliyarasfal 02-08-2010 20:42

Sayın evrensel-insan;

İnsanın maddeyi anlamlandırırken oluşturduğu kavramlar ve soyutluklarda hapis yaşaması tamamen kendi oluşturduğu etik anlayışı kurgusal doğrularda gerçeklik araması sonucudur.Bu nedenle hepsi birbirinden farklı, binlerce inanç ve ideoloji, bir o kadar çeşitte tanrısal kavram, bunlarada kurguyla tutturulmuş tanrısal özellikler içinde acı çekerek ve çektirerek, kimi zaman sadist veya mazoistçe bu soyutlukları kabule ve dayatmaya yönelir. Ki huzur bile bulur bunları yaparak. Çünkü kendince doğrudur, Kim nerde, nasıl, ne olmuş umrunda değildir. Bu saplantılı insan beyni somuta ve insan gerçeğine her zaman sıtını döner. Tek amacı bulduğu huzuru korumak, neye malolursa olsun, başkalarının acıları sadece huzuru bulmasında etken unsur, aracı kurum, merhamet duygularını tatminde önem kazanır.Gerçeklerse hiç önemli değildir.

Sizin mutluluğunuz veya huzurunuz başka birinin mutsuzluğu veya huzursuzluğu ise bu gerçek değil hastalıktır.Sizin mutluluğunuz başkalarının acılarından besleniyorsa üzgünüm sizin adınıza çünkü insan sıfatı artık size yakışmıyor demektir.

Şimdilik saygımla gittim..

diamat 02-08-2010 20:46

allah ya da diğer yaratıcılardaki özellikler; insan türü ve birinde ya somut olarak vardır ya da istek ve arzu olarak.
insan; en çok tanrı olmak ister.
o yüzden yarattığı tanrılar hem kendine benzer, hem de aslında sahip olmak isteyip de sahip olmadıkları özellikleri içerir.tanrı ölümsüzdür, çok güçlüdür, her şey ona bağlıdır, ama o kimseye muhtaç değildir gibi özellikler, insanda varolmasa bile aslında tamamen insani ifadelerdir.
insana benzemediğini düşündüğünüz tanrısal özellikler ; insanın arzularının dışavurmudur.

evrensel-insan 02-08-2010 20:50

Saygideger diamat;

Dile getirdiklerin ile, basliga yaptigin katkin icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

emperrordiablo 02-08-2010 20:50

Ben heryerdelik ve her zamandalık da takıntılıyım tanrı zamanın dışında bir yerde her olasılıkta sonu ve başı aynı anda idrak edebilmekte aynı zaman da her yerde bu dünya yada metafizik dünyanın her yerinde ?Bir insan ise sadece şu anda ve sonrasında yaptığı seçimlerle şekillendirdiği kaderinde ve de şu an bulunduğu mekanda sadece...

Yani tanrı nerde?Kitapları refere ederek değil tabii ki aradığım cevabı yani kuranda ki gibi yada herhangi bir tanrı tasvirinde ki gibi 7 kat yukarda yok cennetin üstünde ki sarayda olimposun zirvesinde değil,bu bile tanrıya mekan biçildiği anda olabileceği tek mekandadır oysa o herşey kadir yani her yapılanı bilen hükmeden olmalı değil mi?

aliyarasfal 02-08-2010 20:54

Sayın diamat;

Öncelikle hoşgeldin. kısaca değindiğin arzu ve istekler doğru tespitler, bilmediğini cevaplarken kurguladığı varolmayan cevapların hepsi kendi olmak istediği özellikleri yüklediği, kendi yarattığı kavramsal soyutluğa indirgemesi olayı. teşekkür ederim.

Şimdilik saygımla gittim...

evrensel-insan 02-08-2010 20:55

Saygideger aliyarasfal;

Oncelikle, katkilarin icin, tesekkurler. Zaten bu yuzden, insandisi ve insanlikdisi ve insanoglu turu ve birini baska bir seye teslim eden ve baska degerler icin savastiran, ayristiran, tartistiran; dogal zihniyetten insanoglu, tamamen arinamadikca ve kurtulamadikca, dusunce ve davranista, insanlasamayacak, kendi ozune ve birey gorunusune degisemiyecek ve INSANSAL zihniyetini, egosunun insanoglu eliyle, selfe degistiremeyecektir.

Iste bu egonun kokeni, her turlu insandisi ve insanlikdisina hizmet etmek temelleriyle, dogal zihniyete dayanir. Halbuki, insanoglu insanlasarak kendi turu ve birine bir butun olarak ve birleri eliyle hizmet edecektir ve de teslim olmayan ve sinirlanmayan, zihniyetinin dusunce ufkuyla.

Saygilarimla;
evrensel-insan

emperrordiablo 02-08-2010 21:03

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325498)
Saygideger aliyarasfal;

Oncelikle, katkilarin icin, tesekkurler. Zaten bu yuzden, insandisi ve insanlikdisi ve insanoglu turu ve birini baska bir seye teslim eden ve baska degerler icin savastiran, ayristiran, tartistiran; dogal zihniyetten insanoglu, tamamen arinamadikca ve kurtulamadikca, dusunce ve davranista, insanlasamayacak, kendi ozune ve birey gorunusune degisemiyecek ve INSANSAL zihniyetini, egosunun insanoglu eliyle, selfe degistiremeyecektir.

Iste bu egonun kokeni, her turlu insandisi ve insanlikdisina hizmet etmek temelleriyle, dogal zihniyete dayanir. Halbuki, insanoglu insanlasarak kendi turu ve birine bir butun olarak ve birleri eliyle hizmet edecektir ve de teslim olmayan ve sinirlanmayan, zihniyetinin dusunce ufkuyla.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ben bu yazdıklarınızı imkansız görmekteyim sn.Evrensel insan,

İnsanoğlunun kurtulması gereken size göre ayrıştıran vs...egosal düşünce ve iradenin insanoğlundan ayrı bir şey olmadığına inanıyorum,yani insanoğlu insanlaşamaz zaten insandır şu anda olabildiğine,sizin söylediğinizin olabilmesi insanlığın başka bir forma dönüşmesi gibi bir şeydir.

Mesela seri katillerin hepsinin içinde bulunan öldürme dürtüsü aslında herkezde vardır ama süperego ile baskılarız,neden_?Avcı toplumdan kalma binlerce yılı bu şekilde yaşamış olmaktan mütevellit alt benliğimiz ve her bir genomumuza saplı avlanma güdüsünden,ben şimdi bu bilinçteyim,bilinç geni değiştirecektir bu ayrı konu ama şu anki yani artık homo sapiens mi erectus mu bilmiyorum ama bu kadar evrimle bu olabiliyoruz ancak.Sonraki evrim basamaklarında ne oluruz ne düşünürüz dediğiniz olabilir mi bilemiyorum?

Ama onun şu an tanımlanan insan olacağını sanmıyorum...

evrensel-insan 02-08-2010 21:12

Saygideger emperrordiablo;

Ben bu yazdıklarınızı imkansız görmekteyim sn.Evrensel insan,-emp-

Imkansiz yoktur, imkanli kilinamayan vardir. Her insanoglu turunun iri, eger bu bilinci algilarsa da, imkansiz degildir.

Mucadele disarida degil; icerde. Yani her insanoglu turunun birinin, once kendi icindeki kendi egosunu yenmek mucadelesi vermesi ve kendi kendini sorgulasyip, egitip; kendine evrensel/insansal butunluk ve mekan genisligindeki birey bilincini vermesi gerekiyor.

Bu konular cok detayli ve ben evrensel'in kosesi'n de her birini ayri ayri ve detayli dile getirdim. Index sayfasi burda, basliklara bir goz atabilirsin. Bilhassa ego/self iliskisi v.s. kosenin son sayfasinda.

http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=851

Saygilarimla;
evrensel-insan

emperrordiablo 02-08-2010 21:20

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325501)

Ben bu yazdıklarınızı imkansız görmekteyim sn.Evrensel insan,-emp-

Imkansiz yoktur, imkanli kilinamayan vardir. Her insanoglu turunun iri, eger bu bilinci algilarsa da, imkansiz degildir.

Mucadele disarida degil; icerde. Yani her insanoglu turunun birinin, once kendi icindeki kendi egosunu yenmek mucadelesi vermesi ve kendi kendini sorgulasyip, egitip; kendine evrensel/insansal butunluk ve mekan genisligindeki birey bilincini vermesi gerekiyor.

Bu konular cok detayli ve ben evrensel'in kosesi'n de her birini ayri ayri ve detayli dile getirdim. Index sayfasi burda, basliklara bir goz atabilirsin. Bilhassa ego/self iliskisi v.s. kosenin son sayfasinda.

http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=851

Saygilarimla;
evrensel-insan

Çok zaman alacak ve neredeyse bir kitabın konusunu edindiğiniz epeyce fazla bir birikim yapmışsınız,elbette zamanım oldukca okurum.Lakin bu çabanızın sebebini sorabilir miyim?

evrensel-insan 02-08-2010 21:29

Lakin bu çabanızın sebebini sorabilir miyim? -emp-

Imzam yeterli degilse, sorabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 02-08-2010 21:33

Yani tanrı nerde?-emp-

Herseyden once nasil icerikte bir tanridan bahsediyorsun?

Ikincisi de, bu nasil icerik verdigin tanriyi, neden ariyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

emperrordiablo 02-08-2010 21:40

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325511)

Lakin bu çabanızın sebebini sorabilir miyim? -emp-

Imzam yeterli degilse, sorabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yeterlidir lakin ben sorumu daha net sormalıydım sanırım...

Nietszche insan sadece üstün insana giden bir köprü bir yol olabilir demiştir...
Bu sözün akabinde siz diyorum bu türlü üstünlük yada vasıflarınızı tebliğ yada yayma çabasına yani insanları uyandırma ve insansal bilincinden arındırıp birey olmaktan evrensel insan olma çabasına neden giriyorsunuz?Çok mu yalnız hissediyorsunuz?

emperrordiablo 02-08-2010 21:40

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325512)

Yani tanrı nerde?-emp-

Herseyden once nasil icerikte bir tanridan bahsediyorsun?

Ikincisi de, bu nasil icerik verdigin tanriyi, neden ariyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

İçerik olması gereken tanrı
Neden aramıyorum siz başlıkta sormuşsunuz ben de yanıtladım?hepsi bu...

Allah(Herturlu/Herbir Inanc)'da Olan, Insanoglu Turu ve Birinde Olmayan Ozellikler nelerdir demişsiniz bende olası özelliklerden birini yazdım sadece?Nerde olduğu _?

evrensel-insan 02-08-2010 21:44

Kuran'in Allah'indan bahsediyorsun, herhalde. Peki nerde imis?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 02-08-2010 21:46

Ben bir cabaya girmiyorum. Her yazar gibi, zihnimin dusuncelerini ya birim ya da evrensel insan zihniyeti adina dile getiriyorum. Hepsi, o kadar. Temel nietzche ile ayni insanogludur, yalniz o; insanoglunun birine bireyci akilciligi onermistir, ben ise birey bilincinin evrensel/insansal birlik ve butunlugunu.

http://www.turandursun.com/forumlar/...t=5958&page=84

Mesaj 837

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 02-08-2010 22:39

Saygideger aliyarasfal;

Sizin mutluluğunuz veya huzurunuz başka birinin mutsuzluğu veya huzursuzluğu ise bu gerçek değil hastalıktır.Sizin mutluluğunuz başkalarının acılarından besleniyorsa üzgünüm sizin adınıza çünkü insan sıfatı artık size yakışmıyor demektir.-aliyarasfal-

Bu mesaj "trafiginde", yukaridaki cumlelerinizin bulundugu mesajinizi, yeni fark ettim.

Bu yukaridaki cumlelerinizin, daha detayli ve net algilanabilmesi acisindan, daha detayli bir sekilde aciklamaniz, mumkun mu?, Buradaki "sizin" lakabima mi, yonelik; yoksa bir yazi dili ve uslubu kullanimi mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

diamat 02-08-2010 23:02

Alıntı:

emperrordiablo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325499)
Ben bu yazdıklarınızı imkansız görmekteyim sn.Evrensel insan,

İnsanoğlunun kurtulması gereken size göre ayrıştıran vs...egosal düşünce ve iradenin insanoğlundan ayrı bir şey olmadığına inanıyorum,yani insanoğlu insanlaşamaz zaten insandır şu anda olabildiğine,sizin söylediğinizin olabilmesi insanlığın başka bir forma dönüşmesi gibi bir şeydir.

Mesela seri katillerin hepsinin içinde bulunan öldürme dürtüsü aslında herkezde vardır ama süperego ile baskılarız,neden_?Avcı toplumdan kalma binlerce yılı bu şekilde yaşamış olmaktan mütevellit alt benliğimiz ve her bir genomumuza saplı avlanma güdüsünden,ben şimdi bu bilinçteyim,bilinç geni değiştirecektir bu ayrı konu ama şu anki yani artık homo sapiens mi erectus mu bilmiyorum ama bu kadar evrimle bu olabiliyoruz ancak.Sonraki evrim basamaklarında ne oluruz ne düşünürüz dediğiniz olabilir mi bilemiyorum?

Ama onun şu an tanımlanan insan olacağını sanmıyorum...

insan maddi koşulların ürünüdür.
ego o koşulların sonucunda ortaya çıkan bir üründür.
belirleyeci olan ego değil; belirlenen egodur.
maddi koşullar değişmez değildir.
o halde imkansız diye bir şey olamaz.
üzerinde konuştuğunuz insan; verili koşulların ürünü olan insandır.
başka koşullarda başka bir insan üzerine konuşuyor olmamız mümkün olduğuna göre;
iktidar ve mülkiyet ilişkilerinin tarih çöplüğündeki yerini alması durumunda;
özgür insan kendini ortaya koyabilme koşullarını elde eder.
o gün ego aşılmıştır.

evrensel-insan 02-08-2010 23:06

Saygideger diamat;

Size, bu baslikta; ikinci kez yaptiginiz katkilarinizdan dolayi tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

diamat 02-08-2010 23:09

rica ederim üstad.
ben teşekkür ederim.

evrensel-insan 02-08-2010 23:17

Saygideger diamat;

iktidar ve mülkiyet ilişkilerinin tarih çöplüğündeki yerini alması durumunda;
özgür insan kendini ortaya koyabilme koşullarını elde eder.
-diamat-

Dusuncelerinizi daha net algilayabilmek adina, sizce; bu bir sistem devrimi konusumudur?, yani belirli bir insanoglu grubunun iktidara gelip, dediginizi uygulamasi. Yoksa bir zihniyet, bilinc, bilgilenme v.s. konusumudur. Yani, belirli bir insanoglu grubunun, getirecegi, ideolojik inancsal dogru temelli bir iktidarin, getirdiginin kalici olabilmesi ve uygulanabilirligi acisindan; onu uygulayacak insanoglunun dusunce duzeyi olarak, o bilgi ve bilincin farkindaligina ermis olmasi mi gerekir?

Yani, disaridan yapilan bir devrim yeterli mi/ yoksa insanoglunun her birinin kendi dusunce ve davranis devriminin bilincli ve farkindalikli yapilmasi mi gerekir?

Soru olarak getirdigim fark, eger tam algilanmazsa, bildirirseniz, daha detayli aciklarim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

diamat 02-08-2010 23:23

sayın evrensel-insan

kesinlikle bir sistem sorunundan bahsetmiyorum.
tamamen zihniyet ile ilgili bir duruma işaret ediyorum sizin e altını çizdiğiniz gibi.
ancak sanıyorum burda paradoksal bir fasit dairenin nasıl aşılabileceğini sorgulamak istiyorsunuz.

evrensel-insan 02-08-2010 23:28

Saygideger diamat;

ancak sanıyorum burda paradoksal bir fasit dairenin nasıl aşılabileceğini sorgulamak istiyorsunuz-diamat-

Daha iyi algilanabilmek adina, yukaridaki cumlenizi aciklar misiniz?

"Paradoksal bir fasit daire" tamlamasini bilhassa acarsaniz, ne demek istediginiz daha net algilanir.

Mesela dogal zihniyetin tanrisal dusunce ve davranisa bakis acisindaki, "paradoksal bir fasit daire" var midir, varsa nedir? Dogal zihniyetin ego bunyesinde asilabilir mi?, yani tanri kavramina olumlu/olumsuz ihtiyac duymadan ve onu yasaminda yasatmadan yasayan bir nesil gelme acisindan.

Saygilarimla;
evrensel-insan

diamat 02-08-2010 23:39

sayın evrensel-insan

insan ve doğası maddi koşulların ürünüdür dedik.
bu durumu aşabilmeyi ise insanın zihinsel değişimine bağladık.
ancak maddi koşulları değiştirmesini umduğumuz zihinsel değişimi bu maddi koşullar üretmeye elverişlimi.
sorun burda.
koşullar kendini yeniden üretiyor.
bu nasıl kırılacak.

evrensel-insan 02-08-2010 23:48

Saygideger diamat;

koşullar kendini yeniden üretiyor.
bu nasıl kırılacak.-diamat-

Bu da zaten bir zihniyetin, sistemlesmesinin sorunudur. Kosullari ueten, ayni dogal zihniyetin, nesillerden nesillere aktarimidir ve insanoglu turu birinin, elde edemedigi birey bilinci ve kendisini ve dusuncesini sorgulamak yerine, verildigi sekliyle sabitlemesi, sahiplenmesi ve sorgulamamasidir.

Eger maddi kosullardan kastin; nesnellik ise, zaten nesneyi soyutuyla oznellestiren insanoglunun dogal zihniyetidir. Yani, maddeyi meta yapan, alip-satan zihniyettir. Dolayisiyle, nesnelerin; insanoglu ona oznel icerik vermedikce, bir sifati, soyutu v.s. yoktur.

Nesneleri de, ayrimci, cikarci, bencil, guce, otoriteye, iktidara ve bunun getirdigi kurgusal her turlu sistem ve duzene acan ve uygulayan, yine insanogflunun dogal zihniyetidir.

Iste bu durumda "maddi kosul uretimi" nden kastin, yeterlilik mi?, ise; elbette yeterlidir. Bugun insanoglunun bilim ve teknigi, herseyi yeterli kilmaktadir. Sadece dogal zihniyetin; sahiplenme sorunu vardir. Yoksa paylasim ve kullanim adina herey yeterlidir. Tabi, bu temelde her turlu satin alim israfini ve satmak icin, kullanimdan kaldirmak girisimlerinin yine dusunce olarak asildigi, olcude.

Dediginizi, vermek istediginiz gibi algilayabildim mi?

Yoksa, baska bir seyi mi kast etmistiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:56 .