Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ateist arkadaşlar ! Tanrı size varlığını ıspatlarsa ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20351)

siparisci 06-08-2010 14:06

Ateist arkadaşlar ! Tanrı size varlığını ıspatlarsa ?

Merhabalar,
nicedir kafama takılan sorulardan birine cevap bulma ihtiyacıyla başlığa döküyorum .)

Çoğu müslüman: "Allah silüetini veya kendini ima edecek herhangi bir şeyi direkt olarak göstermez, öyle olsa herkes inanırdı" der.

Şayet turandursun.com sitesinde gözlemlediğim kadarıyla böyle bir şey yok. Yanılıyor da olabilirim.

Soru : Allah; bir şekilde varlığını size ıspatlarsa ve kitabım da Kur'an herhangi değişen bir şey yoktur dese, iman eder miydiniz ?

Not : Kur'andaki cennet, cehennem gibi tüm kavramların gerçek olacağını da bileceksiniz haliyle.

Thunder 06-08-2010 14:19

Sn. Siparişçi,

Cevabım kesin ve basit; Hayır. İbadet etmem.

Saygılar.

Joe 06-08-2010 14:51

Hayır etmezdim.

Thunder 06-08-2010 15:09

Bu zamana kadar nerdeydin diye sorardım. :D

siparisci 06-08-2010 15:17

Sonsuz bir yaşamın sizi beklediğini de es geçmeyin lütfen .p

hackercesur 06-08-2010 15:31

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326724)
Sonsuz bir yaşamın sizi beklediğini de es geçmeyin lütfen .p

Bende etmezdim. Çünkü yarattıgını varsaydıgımız mantıgıma aykırı şeyler yapıyor tanrı. Sonsuzlugu da istemezdim açıkçası. Bir noktadan sonra sıkıcı gelir... :)

Cennette sübyancı olacagıma cehennemde kaynarım daha iyi

Ovidius 06-08-2010 15:39

Mesele sadece Tanrı nın var olup olmamasıda değil.

Aha burdayım dese dahi,
Bu sitedeki sorulara direkt bir muhatap bulmuş oluruz.
Aslında fenada olmaz.
Acep bunca garipliklerine karşı kendini nasıl savunur?

siparisci 06-08-2010 15:52

Alıntı:

Ovidius´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326728)
Mesele sadece Tanrı nın var olup olmamasıda değil.

Aha burdayım dese dahi,
Bu sitedeki sorulara direkt bir muhatap bulmuş oluruz.
Aslında fenada olmaz.
Acep bunca garipliklerine karşı kendini nasıl savunur?

O halde bir dahaki başlık konusu;

Allah size varlığını ıspatlasa ve bu Kur'an benim gönderdiğim Kur'an değil, tahrip edilmiş, çoğu değiştirilmiştir.

Bu durumda iman eder misiniz?

breymin 06-08-2010 16:00

Sayin siparisci,Türkiyeden bakarsak kainati yaratan Allah dir,Avrupadan bakarsak god vaya gott durki bu ikisi birbirine tamamen zit, dir ne emirleri ,ne sözleri nede davranislari birbiriyle ayni,,ortada birden fazla tanri var,eger ortada yaratici olarak sadece Allah olsaydi bu soru yöneltilebilirdi,ayrica bircogumuz önceden inancli insanlardik bana göre inanmak, görmeden olur,gördükden sonra inanmakdan cikar is bilmeye girer,,ayrica yaraticiyi görmek bütün büyüyü bozar.saygilar

hackercesur 06-08-2010 18:36

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326733)

Allah size varlığını ıspatlasa ve bu Kur'an benim gönderdiğim Kur'an değil, tahrip edilmiş, çoğu değiştirilmiştir.

Ben yine iman etmezdim. Çünkü tek sorun kitap degil ki. O halde sorardım. Hem kendine inanılmasını istiyorsun. Hem de sadece kitap ve elçiyle yetiniyorsun.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye çıkışırdım.

Realist 06-08-2010 19:24

Allah yeryüzüne inip varlığını bizlere gösterirse , kimse tanrıyı inkar etmez.Ben şahsen varlığını kabul ederim.Aksini düşünmek saçma olur.
-Ama,Kurandaki saçmalıklarının nedenini sorardım.
-İlkel bir ibadet biçimi olan Namazı asla kılmazdım.İnsan onur ve haysiyetine aykırı bir ibadet biçimi olduğunu düşünüyorum.Beni yaratmış bile olsa bu türden bir ibadet talebi tarafımdan geri çevrilecektir.
-Kabe'nin etrafında 7 tur-safa ve merve arası koşuşturmalar,şeytan taşlama ve hacür ül esved taşı gibi putperest geleneklere yine karşı çıkardım.
-Beni serbest bırakması koşulu ile sınavdan muafiyet isterdim.

Cenneti de cehennemide onun olsun.

Ovidius 06-08-2010 19:26

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326733)

Sevgili dostum sorun şu ki; Tanrı her haliyle çocukça bir fikir.
Tanrının öncelikle aklımı alması gerek.
Aklım olmadan ne düşünebilirim ne de soru sorabilirim,
işte o zaman ne derse yaparım ama
bu seferde dediğini yapan ben olmam.
Yeni bir melek yaratmış olur. http://www.turandursun.com/forumlar/...ons/icon12.gif

Nova 06-08-2010 19:29

Arkadaşlar, başlık "cafe" forumuna taşınmıştır.

meRnn 06-08-2010 20:50

aynı sorun teistler için de mevcut aslında
yani incil tanrısı çıkıp muhammed bir yalancıdır derse müslimlerin hali ne olur
ya da tevrat tanrısı isa ve muhammed birer palavracı dese
ya da la veyan"ın tanrısysa gerçek olan
sanırım ateistler bu durumda ibrani dinlerine inananlardan daha az hayal kırıklıına uğrar

barudi 07-08-2010 00:39

İşte budur, görseniz dahi inanmayacağınızı belitmişsiniz, öyleyse boşuna tartışıyoruz burda forum kapatılabilinir artık :)

bize aklını kiraya veriyorlar diyenler artık laf atmaz umarım, çünkü onlarda akıllarını kendi nefislerine kiralamışlardır.

axial 07-08-2010 01:45

Alıntı:

barudi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326841)
İşte budur, görseniz dahi inanmayacağınızı belitmişsiniz, öyleyse boşuna tartışıyoruz burda forum kapatılabilinir artık :)

bize aklını kiraya veriyorlar diyenler artık laf atmaz umarım, çünkü onlarda akıllarını kendi nefislerine kiralamışlardır.

Sayın barudi;

Gördükten sonra inanmak filili etkisiz kalır. Artık bilirsin o zaman. Arkadaşlar şunu iddaa etmiyor biz görsek de hayır sen yoksun deriz demiyorlar.

En el hak 07-08-2010 13:16

bu saçma soruyu kaale bile almıyorum,

allah yok lan,karnım acıktı yedim ben onu

zahit 07-08-2010 17:21

bu konuda hemen hemen ayni görüsü benimsiyonuz.

merhaba genc arkadaslar.Hepinizin iletisi okudum,bu konuda ne güzel anlasiyonuz.gercekden sizleri tebrik ederim.allah-tanri-daha bircok adi var.
islam allah der-hiristiyanlik gott der-bende diyorumki tabiyat,benim yaraticim,göze vede gönüle,hitabi daha doyurucu geliyor.
Benim demek istedigim sizlere,böyle neseli birbirinizi doyurucu söylemleri.
yasamdada insanliga vede topluma,indire bilsek,gercekleri yikici degilde,
onlarin dilinde anlata"bilsek,yeni bir yasam bicimi olusur derim.
Tabiki dünya görüsleriniz-politik görüsleriniz ayri olabilir.
amma ortak söylemlerde bir araya gelib,bu söylemler cercevesinde.
Birlesib halka-insanlara giderseniz,degisimlerin farkina varacaksiniz.
size kisa birde recete sunuyum.1-cevre temizligi-hertürlü kabuklu yemislerin,fosasinin yerlere atilmamasi-2-sigara izmariti-bos paketlerin yere atilmamasi,Kibar bir dile söylenmesi-3-yetmesse gönüllü poset verilmesi ellere-uyarma,tarifli annatimlar,hemen yilmama,bunlardan bir sey olmaz,
söylemini akliniza getirmeme,ihtiyarlara gönülü yardim etmek,agir isi olani,
görübde kacmama,yardimci olmak,en azindan teklif etmek.
daha söylenecek cok seyler var sizleri fazla sikmayayim.
ileride daha cok konusma,yazisma dileklerimle.gercekler yoldasiniz olsun.

Kemaloğlu 07-08-2010 17:51

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326711)
Merhabalar,
nicedir kafama takılan sorulardan birine cevap bulma ihtiyacıyla başlığa döküyorum .)

Çoğu müslüman: "Allah silüetini veya kendini ima edecek herhangi bir şeyi direkt olarak göstermez, öyle olsa herkes inanırdı" der.

Şayet turandursun.com sitesinde gözlemlediğim kadarıyla böyle bir şey yok. Yanılıyor da olabilirim.

Soru : Allah; bir şekilde varlığını size ıspatlarsa ve kitabım da Kur'an herhangi değişen bir şey yoktur dese, iman eder miydiniz ?

Not : Kur'andaki cennet, cehennem gibi tüm kavramların gerçek olacağını da bileceksiniz haliyle.

Bu söylediklerin dostum bir gün gerçekleşecek

Ama bir farkla tabi

aşağıda cesaretle yazı yazanlar bu kadar cesur olmayacaklar o zaman

tabi o yazılarıda tebessümle okuduk

bir gün acı bir tebesüme dönüşmemesi dileğiyle

´ Just!ce ` 07-08-2010 18:52

ya bi kere soru yanlış , yada eksik..

İnanmak istemedikten sora görünse ne olacakki..Misal benim inanmam için 5 parmağıma bakmam yeterli bir yaratıcı olduğunu kanıtlar bana.

Ama sen istemedikten sora görünse ne olur görünmese ne olur..Zaten sitede ki bazı hatta yarıya yakını ateistim diyen üyeler varolan bir tanrıyı reddediyor..cevaplardanda bu anlaşılıyor zaten..Şahin görünümlü atmacalar sizii :) bir tanrı var ve ben reddediyorum..Ateizm bunlarla uğraşmaz yok işte bak bu ayette yanlış söylemiş :) ben araştırdım bu öyle değil , falanla uğraşmaz bu direk varolanı inkardır.

hako 08-08-2010 00:31

Benim kendisi ile genel sorunum işlerin bombok yürüdüğü bir dünyayı ne halt etmeye yaratmış olduğundan ve duruma müdahil olmadıysa , olamadığından ve kendisi varolmadığından , varsa da bu rezilliğe müsade ettiğinden dolayıdır.

Yani gelip varım derse iman etmeyi bırak kavga ederim.

islamneferi 08-08-2010 12:36

Alıntı:

Yani gelip varım derse iman etmeyi bırak kavga ederim.
Kim kazanır acaba?
Neyse yakında öğrenirsiniz.

siparisci 08-08-2010 13:33

Alıntı:

´ Just!ce `´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326976)
ya bi kere soru yanlış , yada eksik..

İnanmak istemedikten sora görünse ne olacakki..Misal benim inanmam için 5 parmağıma bakmam yeterli bir yaratıcı olduğunu kanıtlar bana.

Ama sen istemedikten sora görünse ne olur görünmese ne olur..Zaten sitede ki bazı hatta yarıya yakını ateistim diyen üyeler varolan bir tanrıyı reddediyor..cevaplardanda bu anlaşılıyor zaten..Şahin görünümlü atmacalar sizii :) bir tanrı var ve ben reddediyorum..Ateizm bunlarla uğraşmaz yok işte bak bu ayette yanlış söylemiş :) ben araştırdım bu öyle değil , falanla uğraşmaz bu direk varolanı inkardır.

Burdaki çoğu inanan arkadaş asıl sorunun, ateist arkadaşların Allah'ın fiilen olmaması yüzünden Allah'a inanmadıklarını sanmaları.

Ben de az çok çıkacak cevapları bildiğim için diğer inanan arkadaşlar da görsün istedim. Tabiki şaşırdılar. Bazı iletileri gördünüz, Allah yeryüzüne inse bile inanmayacaklar diyor ki doğru olan da budur. Burdaki insanlar zaten Allah var veya yok diye değil, gönderdiği dinler kendilerine saçma geldiği için reddediyor. Kimisi; böyle bir şey hiç bir zaman olmadı, dini herkes kendi için bir takım amaçlar doğrultusunda kullandı ve Allah sözü gibi lanse etti, der.

Benim düşüncem de farklı sayılmaz. Eğer gerçekten sonsuz kudretli ve söylenildiği gibi sonsuz merhametli ise kendi için savaş çıkaranları, kendinden olmayanları kesenleri, biçenleri, dışlayanları yanına almayacaktır.

Yani "ya varsa" sorusu bile nüfuzunu kaybediyor gerçek bir araştırmacı için.

saygılar.

Kemaloğlu 08-08-2010 14:08

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327208)
Burdaki çoğu inanan arkadaş asıl sorunun, ateist arkadaşların Allah'ın fiilen olmaması yüzünden Allah'a inanmadıklarını sanmaları.

Ben de az çok çıkacak cevapları bildiğim için diğer inanan arkadaşlar da görsün istedim. Tabiki şaşırdılar. Bazı iletileri gördünüz, Allah yeryüzüne inse bile inanmayacaklar diyor ki doğru olan da budur. Burdaki insanlar zaten Allah var veya yok diye değil, gönderdiği dinler kendilerine saçma geldiği için reddediyor. Kimisi; böyle bir şey hiç bir zaman olmadı, dini herkes kendi için bir takım amaçlar doğrultusunda kullandı ve Allah sözü gibi lanse etti, der.

Benim düşüncem de farklı sayılmaz. Eğer gerçekten sonsuz kudretli ve söylenildiği gibi sonsuz merhametli ise kendi için savaş çıkaranları, kendinden olmayanları kesenleri, biçenleri, dışlayanları yanına almayacaktır.

saygılar.

dostum bence boşuna zorlamayalım

Tanrı size varlığını ispatlarsa deniliyor
bundan sonra ne yapmak gerekir
aklı ve mantğı olan bir insanın yapması gerektiğini
ama arkadaşlar ne diyor......

sende diyorsunki kesenleri,biçenleri yanına almayacaktır
ne kadar hastalıklı bir beyin böyle
alakası ne şimdi bunun
Bir kere Allaha inanan insanların hepsi melek değil
hiçbiri melek değil
Bunu kafanıza koyun artık,anlayın bunu

Benzetme mümkün değil,imkansız ama
yerden şapkasını kaldıran bir insana teşekkür etmeyen,yüzüne bile bakmayan insana ne denilir en basitinden kaba bir insan olarak tabir edilir

Size en basitinden ne denilir bilemiyorum

Yani bilseniz var olduğunu
şu dünyada hiç mi bir mutlu gününüz olmadı
bir teşekkür bile etmezmisiniz
anlamak zor gerçekten

´ Just!ce ` 08-08-2010 22:07

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327208)

Ben de az çok çıkacak cevapları bildiğim için diğer inanan arkadaşlar da görsün istedim. Tabiki şaşırdılar. Bazı iletileri gördünüz, Allah yeryüzüne inse bile inanmayacaklar diyor ki doğru olan da budur.

Burdaki insanlar zaten Allah var veya yok diye değil, gönderdiği dinler kendilerine saçma geldiği için reddediyor.
Kimisi; böyle bir şey hiç bir zaman olmadı, dini herkes kendi için bir takım amaçlar doğrultusunda kullandı ve Allah sözü gibi lanse etti, der.

saygılar.

Sayın siparişci ;

1.kalın punto = yanlış.kimse zaten fiilen var şurda oturuyor adresini verim demiyor.Tanrı varsa bizim mekanımız ve zamanımız dışındadır.(islam literatüründe)
2.kalın punto = bu cümleden sizin aslında varmı yokmu bilmediğinizi çıkarıyorum ,(inse bile demişsiniz) .Bilinmeyeni inkar da garip bi durum.
3.kalın punto = kendinizle çelişmişsiniz..Varolmayan bir tanrının gönderdiği din ?
4.kalın punto = buda zaten benim ilk yazdığım yazıyı destekliyor.

Saygılarımla

yucemanitu 08-08-2010 22:17

Alıntı:

Bazı iletileri gördünüz, Allah yeryüzüne inse bile inanmayacaklar diyor ki doğru olan da budur.
Alakası yok. Soru "inanır mısınız?" değil "iman eder misiniz"di. Onlar da "inanmam" değil "iman etmem" dedi. "İnanmak" ile "iman etmek" arasındaki farkı biliyorsunuzdur herhalde.

siparisci 09-08-2010 03:45

Alıntı:

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327317)
Alakası yok. Soru "inanır mısınız?" değil "iman eder misiniz"di. Onlar da "inanmam" değil "iman etmem" dedi. "İnanmak" ile "iman etmek" arasındaki farkı biliyorsunuzdur herhalde.

buradaki inanmak ile iman etmeyi aynı anlamda kullandım. Aksi olsa "bilmek" olarak kullanırdım. Tamamen boş bulunma.

İnce ayrıntı için teşekkürler.

siparisci 09-08-2010 03:46

Alıntı:

´ Just!ce `´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327313)
Sayın siparişci ;

1.kalın punto = yanlış.kimse zaten fiilen var şurda oturuyor adresini verim demiyor.Tanrı varsa bizim mekanımız ve zamanımız dışındadır.(islam literatüründe)
2.kalın punto = bu cümleden sizin aslında varmı yokmu bilmediğinizi çıkarıyorum ,(inse bile demişsiniz) .Bilinmeyeni inkar da garip bi durum.
3.kalın punto = kendinizle çelişmişsiniz..Varolmayan bir tanrının gönderdiği din ?
4.kalın punto = buda zaten benim ilk yazdığım yazıyı destekliyor.

Saygılarımla

Bu cümleye şaşırmanızın nedeni, hem ateist hem de deist arkadaşları içine almamdandır. Anlatılmak istenen, ulaşılmak istenen bellidir.

saygılar.

´ Just!ce ` 09-08-2010 04:49

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327378)
Bu cümleye şaşırmanızın nedeni, hem ateist hem de deist arkadaşları içine almamdandır. Anlatılmak istenen, ulaşılmak istenen bellidir.

saygılar.

Sayın siparişci hangi cümleye şaşırmışım :) şaşıran benmi yoksa sizmi :) bana geçiştiriyormuşsunuz gibi geldi..ben sizin yazınızı tek tek yorumladım..siz allahın işi işte deyip geçiştirmişsiniz :) ulaşılmak istenen bellidir önümüzdeki maçlara bakalım diyorsanız , siz bilirsiniz :)

Ayık olmanız dileği ile

Ali_ 13-08-2010 23:29

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 326777)
Ben yine iman etmezdim. Çünkü tek sorun kitap degil ki. O halde sorardım. Hem kendine inanılmasını istiyorsun. Hem de sadece kitap ve elçiyle yetiniyorsun.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye çıkışırdım.

Peki ya seni cehennemle cezalandırırsa ne yapardın ? Cezamsa çekerim kaderimse gülerimmi derdin ?

Nova 14-08-2010 00:08

Bu başlıkta yazan inançlı arkadaşlar sanırım; Tevrat-Zebur (şiir kitabı)-İncil' i okumadılar, ve galiba kuran ında kapağını okudular.

Müslümanların çoğu kuran ı okudum der, fakat birçoğu sadece kapağını okumuştur.

Kısa bir eski ahit özeti:

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=2367

Kendi allahlarının diğer gönderdiği kitaplara bakmazlar bile.

Neyse, sözüm şu ki; hiçbir kitabın allahı bir diğerine benzemiyor.

Tevrat ın allahı: Hımmm, hepsini kesin asın öldürün kılıçtan geçirin ve sakın haa sormayın zaten anlamazınız vs vs

İncil in allahı : Herkesi sevin allah sevgidir sana bir yumruk atana bir tane daha atması için yalvar.

Kuran ın allahı: Ben nedersem o olur, ben bazılarını kendim istediğim için inançsız yaptım onları kendi yazdığım senaryoya uydurup cehenneme atacam İnanmayan herkes yanar, onlarıda zaten yakacam, yakarım, ben en güzelim, beni,m gücümün yetemediklerini kesin doğrayın cacık içindeki salata gibi kıyım kıyım dilimleyin birde mezarına pis yapın.

Şimdi bu üç kitanı okyanlar, allahın varlığına inanmayı bırakır.

Sebep ise allahların varlığı olacağından dolayıdır. Mantık süzgecinden geçirdiğimizde her kitabın allahının farklı olduğunu görüyoruz.

eski ahit mezmurlar:

Mez.2: 4-6

Göklerde oturan Rab gülüyor,
Onlarla eğleniyor.
Sonra öfkeyle uyarıyor onları,
Gazabıyla dehşete düşürüyor
Ve, "Ben kralımı
Kutsal dağım Siyon'a oturttum" diyor.

İncilden:

1. Başlangıçta dünyadaki bütün insanlar aynı dili konuşur, aynı sözleri kullanırlardı.
  2. Doğuya göçerlerken Şinar bölgesinde bir ova bulup oraya yerleştiler.
  3. Birbirlerine, "Gelin, tuğla yapıp iyice pişirelim" dediler. Taş yerine tuğla, harç yerine zift kullandılar.
  4. Sonra, "Kendimize bir kent kuralım" dediler, "Göklere erişecek bir kule dikip ün salalım. Böylece yeryüzüne dağılmayız."
  5. RAB insanların yaptığı kentle kuleyi görmek için aşağıya indi.
  6. "Tek bir halk olup aynı dili konuşarak bunu yapmaya başladıklarına göre, düşündüklerini gerçekleştirecek, hiçbir engel tanımayacaklar" dedi,
  7. "Gelin, aşağı inip dillerini karıştıralım ki, birbirlerini anlamasınlar."
  8. Böylece RAB onları yeryüzüne dağıtarak kentin yapımını durdurdu.
  9. Bu nedenle kente Babil adı verildi. Çünkü RAB bütün insanların dilini orada karıştırmış ve onları yeryüzünün dört bucağına dağıtmıştı.

Zebur dan:

Mez.44: 1 Ey Tanrı, kulaklarımızla duyduk,
Atalarımız anlattı bize,
Neler yaptığını onların gününde, eski günlerde.

Mez.44: 2 Elinle ulusları kovdun,
Ama atalarımıza yer verdin;
Halkları kırdın,
Ama atalarımızın yayılmasını sağladın.

Mez.44: 3 Onlar ülkeyi kılıçla kazanmadılar,
Kendi bilekleriyle zafere ulaşmadılar.
Senin sağ elin, bileğin, yüzünün ışığı sayesinde oldu bu;
Çünkü sen onları sevdin.

Mez.44: 4 Ey Tanrı, kralım sensin,
Buyruk ver de Yakup soyu kazansın!

Mez.44: 5 Senin sayende düşmanlarımızı püskürteceğiz,
Senin adınla karşıtlarımızı ezeceğiz.

Mez.44: 6 Çünkü ben yayıma güvenmem,
Kılıcım da beni kurtarmaz;

Mez.44: 7 Ancak sensin bizi düşmanlarımızdan kurtaran,
Bizden nefret edenleri utanca boğan.

Mez.44: 8 Her gün Tanrı'yla övünür,
Sonsuza dek adına şükran sunarız. *

Mez.44: 9 Ne var ki, reddettin bizi, aşağıladın,
Artık ordularımızla savaşa çıkmıyorsun.

Mez.44: 10 Düşman karşısında bizi gerilettin,
Bizden tiksinenler bizi soydu.

Mez.44: 11 Kasaplık koyuna çevirdin bizi,
Ulusların arasına dağıttın.

Mez.44: 12 Yok pahasına sattın halkını,
Üstelik satıştan hiçbir şey kazanmadan.

Mez.44: 13 Bizi komşularımızın yüzkarası,
Çevremizdekilerin eğlencesi, alay konusu ettin.

Mez.44: 14 Ulusların diline düşürdün bizi,
Gülüyor halklar halimize.

Mez.44: 15 Rezilliğim gün boyu karşımda,
Utancımdan yerin dibine geçtim

Mez.44: 16 Hakaret ve sövgü duya duya,
Öç almak isteyen düşman karşısında.

Mez.44: 17 Bütün bunlar başımıza geldi,
Yine de seni unutmadık,
Antlaşmana ihanet etmedik,

Mez.44: 18 Döneklik etmedik,
Adımlarımız senin yolundan sapmadı.

Mez.44: 19 Oysa sen bizi ezdin, ülkemizi çakalların uğrağı ettin,
Üstümüzü koyu karanlıkla örttün.

Mez.44: 20 Eğer Tanrımız'ın adını unutsaydık,
Yabancı bir ilaha ellerimizi açsaydık,

Mez.44: 21 Tanrı bunu ortaya çıkarmaz mıydı?
Çünkü O yürekteki gizleri bilir.

Mez.44: 22 Senin uğruna her gün öldürülüyoruz,
Kasaplık koyun sayılıyoruz.

Mez.44: 23 Uyan, ya Rab! Niçin uyuyorsun?
Kalk! Sonsuza dek terk etme bizi!

Mez.44: 24 Niçin yüzünü gizliyorsun?
Neden mazlum halimizi, üzerimizdeki baskıyı unutuyorsun?

Mez.44: 25 Çünkü yere serildik,
Bedenimiz toprağa yapıştı.

Mez.44: 26 Kalk, yardım et bize!
Kurtar bizi sevgin uğruna!

Tevrat tan:

“Ve Allahın Rabbin sana teslim edeceği bütün halkları bitireceksin ve gözlerin onlara acımayacak…. O şehrin ahalisini mutlaka kılıçtan geçireceksin, onu ve onda olan her şeyi, ve hayvanlarını tamamen yok edeceksin.” (Tesniye 7/16; 13/15)
“Parlayan kılıcımı bileyip yargılamak için elime alınca, düşmanlarımdan öç alacağım, benden nefret edenlere karşılığını vereceğim. Oklarımı kanla sarhoş edeceğim. Kılıcım öldürülenlerin ve tutsakların kanıyla, düşman önderlerinin başlarıyla ve etle beslenecek.” (Tesniye 32:41-42)
"Tanrınız RAB mülk edinmek üzere gideceğiniz ülkeye sizi götürdüğünde, önünüzden birçok ulusu -Hititler'i, Girgaşlılar'ı, Amorlular'ı, Kenanlılar'ı, Perizliler'i, Hivliler'i, Yevuslular'ı, sizden daha büyük ve daha güçlü yedi ulusu- kovacak.
Tanrınız RAB bu ulusları elinize teslim ettiğinde, onları bozguna uğrattığınızda, tümünü yok etmelisiniz. Bu uluslarla antlaşma yapmayacaksınız, onlara acımayacaksınız.
Kız alıp vermeyeceksiniz. Kızlarınızı oğullarına vermeyeceksiniz; oğullarınıza da onlardan kız almayacaksınız.
Çünkü onlar oğullarınızı beni izlemekten saptıracak, başka ilahlara tapmalarına neden olacaklardır. O zaman RAB size öfkelenecek ve sizi çabucak yok edecek." (Tesniye 7:1-4)

İslamın allahını yazmaya gerek yok onu zaten herkes biliyor.

Şimdi hangi allah çıkıp ben varım diyebilir?

3 ayrı din..

3 ayrı allah..

3 ayrı inanç..

Bu üçünden hangisi.

Herkes benimki doğru diyecek.

Ama malesef 3 de değil.

Ali_ 14-08-2010 15:24

Kutsal kitaplar insanların o dönemde yaptıklarıyla ilgili ayetler içerir.Kuranı Kerimde alkol yasağı vardır.Tevrratta İncilde yoktur o dönemde alkol bulunmamıştır çünkü daha bunun gibi birsürü şey var.Tevrat ve İncil de insanlar tarafından oynamalar yapılması insanların çıkarları içindir.

yucemanitu 14-08-2010 15:39

Alıntı:

Ali_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 328877)
Kuranı Kerimde alkol yasağı vardır.Tevrratta İncilde yoktur o dönemde alkol bulunmamıştır çünkü

Tevrattan birkaç ayet:
YARATILIŞ KİTABI : Yar.19: 32 Gel, babamıza şarap içirelim, soyumuzu yaşatmak için onunlayatalım."

YARATILIŞ KİTABI : Yar.19: 33 O gece babalarına şarap içirdiler. Büyük kız gidipbabasıyla yattı. Ancak Lut yatıp kalktığının farkında değildi.

YARATILIŞ KİTABI : Yar.19: 34 Ertesi gün büyük kız küçüğüne, "Dün gece babamla yattım"dedi, "Bu gece de ona şarap içirelim. Soyumuzu yaşatmak için sende onunla yat."

YARATILIŞ KİTABI : Yar.19: 35 O gece de babalarına şarap içirdiler ve küçük kız babasıylayattı. Ama Lut yatıp kalktığının farkında değildi.

İstersen daha fazlası da var

İncil'den birkaç ayet:

YUHANNA: Yu.2: 3 Şarap tükenince annesi İsa'ya, "Şarapları kalmadı" dedi.

YUHANNA: Yu.19: 29 Orada ekşi şarap dolu bir kap vardı. Şaraba batırılmış bir süngeri mercanköşk dalına takarak O'nun ağzına uzattılar.

LUKA: Luk.5: 37 Hiç kimse yeni şarabı eski tulumlara doldurmaz. Yoksa yeni şarap tulumları patlatır; hem şarap dökülür, hem de tulumlar mahvolur.

axial 14-08-2010 20:04

Alıntı:

Ali_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 328877)
Kutsal kitaplar insanların o dönemde yaptıklarıyla ilgili ayetler içerir.Kuranı Kerimde alkol yasağı vardır.Tevrratta İncilde yoktur o dönemde alkol bulunmamıştır çünkü daha bunun gibi birsürü şey var.Tevrat ve İncil de insanlar tarafından oynamalar yapılması insanların çıkarları içindir.

Sayın ali;

Neden biraz olsun beyninizi zorlamıyorsunuzda bizi zorluyorsunuz

Bak manitu sana birkaç ayet yazmış

Hadi diyelim ki senin dediğin gibi oldu. Bak aradan 1400 sene geçti sigara uyuşturucu dinamit gibi birçok şey bulundu. Neden başka bir peygamber gelmedi hala.?

Ali_ 14-08-2010 23:14

Alıntı:

axial´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 328984)
Sayın ali;

Neden biraz olsun beyninizi zorlamıyorsunuzda bizi zorluyorsunuz

Bak manitu sana birkaç ayet yazmış

Hadi diyelim ki senin dediğin gibi oldu. Bak aradan 1400 sene geçti sigara uyuşturucu dinamit gibi birçok şey bulundu. Neden başka bir peygamber gelmedi hala.?

sayın axial; manitunun yazdığı ayetlerde geçen "şarap" üzüm suyu olabilir alkolsüz.Sigara demişsiniz sigaranın sarhoşluk vermediği bir gerçek yani insanları kötü yola sürüklemez sadece kendimize zarar.Dinamite gelince ne alaka ?

Nova 14-08-2010 23:18

Sevgili Ali_ , bazen birşey yazmaktansa durup düşünmek yeğdir (daha iyidir).

Sevgi ve saygılarımla.

VraeL 14-08-2010 23:22

İbadet etmezdim.

Hem nerde ne zaman nasıl ne tür bir günah işleyeceğimi bilerek yaratıyor, benim kaderimi belirliyor, sonra ben o günahı işleyince "vay efendim sen bunu nasıl yaparsın" diye cehenneme atıp derimi yüzüyor.

Var mı böyle gaddarlık. Bunun yaptığını Yezit yapmaz lan. Sittinsene ibadet mibadet etmem. Anasını da alsın gitsin!

yucemanitu 15-08-2010 13:34

Alıntı:

Ali_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 329014)
sayın axial; manitunun yazdığı ayetlerde geçen "şarap" üzüm suyu olabilir alkolsüz.Sigara demişsiniz sigaranın sarhoşluk vermediği bir gerçek yani insanları kötü yola sürüklemez sadece kendimize zarar.Dinamite gelince ne alaka ?

Alkolsüz üzüm suyu sarhoş etmez. İstersen artık konuyu kapat daha hayrına olur. Dahası da var demiştim buyur:

YARATILIŞ KİTABI : Yar.9: 21 Şarap içip sarhoş oldu, çadırının içinde çırılçıplak uzandı.

1. KRALLAR: 1.Kr.16: 9 Savaş arabalarının yarısına komuta eden Zimri adındaki bir görevlisi ona düzen kurdu. Ela o sırada Tirsa'da sarayının sorumlusu Arsa'nın evinde içip sarhoş olmuştu.

YEŞAYA : Yşa.29: 9 Şaşırın, şaşkına dönün, Kendinizi kör edin, görmez olun. Şarap içmeden sarhoş olun, İçki içmeden sendeleyin.

YEŞAYA : Yşa.49: 26 Sana zulmedenlere kendi etlerini yedireceğim, Tatlı şarap içmiş gibi kendi kanlarıyla sarhoş olacaklar. Böylece bütün insanlar bilecek ki Seni kurtaran RAB benim; Kurtarıcın, Yakup'un Güçlüsü benim."

HABAKKUK : Hab.2: 15 Çıplak bedenlerini seyretmek için Komşularına içki içirip sarhoş eden, İçkiye zehir bile katan sizlerin vay haline!

faydasızım 18-08-2010 17:17

valla kimsenin eline vuran yok gelsin ispatlasın...

deran arin 14-09-2010 23:26

ibadet etmezdim. Eğer bir Tanrı varsa şu anlayışına tersim ben sizi yarattım siz bana ibadet edin diye.. Olur mu öyle şey bu ne egodur kendisine iman etmek şükretmek için bizi yaratıyor, bize nimet veriyor çünkü onun övmemizi istiyor. Bu yüzden iman etmezdim. İkinci de isyan ederdim çünkü adil değilmiş ayrım yapıyormuş o zaman yine ibadet etmezdim..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:12 .