Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah beni yaratacagı zaman bana sordumu? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2046)

Aciz 25-04-2006 21:20

Allah beni yaratacagı zaman bana sordumu?

(Lütfen Yazı Tam Okunmadan Yorum Yapılmasin) Sevgiler Vesselam.

''Dünya bir imtihan salonudur. İnsan ise, sınanmaktadır, diyorsunuz. Allah bana sormadan karar vermiş ve beni yaratmış. Belki de ben var olmak istemeyecektim... Buna ne dersin?''

''Allah'a inanıyor musun?''

''İnanmıyorum!''

''Öyleyse bu soruyu sormaya hakkın yok.''

''Neden?''

''Çünkü, iman etmeyen kimse, inanmadığı birinin kendisini dünyaya getirdiğine ve imtihan ettiğine inanmaz, inanmamalı. Mantık bunu gerektitir. Aksi halde çelişkiye düşmüş olur. Sana doğrudan sual konusunu anlatmaya çalışmak abesle iştigaldir. Önce Allah'a iman meselesini konuşmamız gerekir. Kabul edersin veya etmezsin, bu sana kalmış.''

''Ya Allah'a ve onun beni imtihan için yarattığına inanıyor, ama yine de bu soruyu soruyorsam..?''

''O zaman, bu sorudan yaratıcının hükmüne razı olmamak gibi bir isyan mânâsı çıkar.''

''Evet, diyelim ki ben inananlardanım, ama yine de soruyorum. Bana niçin, var olmak istiyormusun, diye sorulmadı?''

''Sana bu soru sorulamazdı, çünkü henüz sen yoktun. Olmayan birine soru sorulamaz. Yok olan var olunamaz ki, soru sorulabilsin. Yokluktakinin ne aklı vardır anlayacak, ne duyguları vardır hissedecek, ne de dili vardır söyleyecek.''

''Soru sormak için yaratabilirdi...''

''Evet yaratabilirdi ve sen var olurdun. O zaman, yaratmış olduğu bir varlığa, ''Seni yaratmamı ister misin?'' diye sormanın hiçbir anlamı olmazdı. Zaten yaratmış sen de var olmuşsun, niçin sorsun, bu aşamadan sonra sormanın ne anlamı olur.''

''Benim fikrimi almadan var etmesi bir haksızlık değil mi?''

''Asla! Sen yoktun ki, hakkın var olabilsin. Olmayan birinin hakkı da olamaz. Düşünsene, sen, ancak var edildikten sonra ''sen'' oldun da ''benim hakkım'' diyebiliyorsun. Kaldi ki, var olmak en büyük nimetlerden biridir, bunu niçin anlamak istemiyorsun! Bütün iyilikler ve güzellikler varlıktan gelir. Bütün çirkinlikler ve kötülükler yokluktandır. Zenginlik varlıktır, fakirlik yokluk, malı olmayana fakir denilir, olana değil. Sıhhat varlıktır, hastalık yokluk, yani sıhhatın yokluğu. Afiyet varlıktandır, musibet yokluktan, yani afiyetin yokluğundan. Bu örnekleri uzatmak mümkün...''

''Bana, imtihan sonunda cehenneme gideceğim söylensendi, ben hemen o anda yok olmak isterdim...''

''Sana cehenneme gideceğin söylenemezdi, çünkü bu durumda imtihanın anlamı kalmazdı. Sınıfta kalacağını kesin olarak bilen bir öğrenci sınava bile girmek istemez. Nitekim şimdi de hiç kimse cennete mi cehennememe mi gideceğini bilmiyor.

Seni dünyaya gelişine pişman eden ne? Başına gelen belâlar, musibetler ve hastalıklar mı? Bunların hepsi gelip geçicidir. Böyle olmasa bile, dünya hayatı sayılı günlerden ibaret olduğu için, ondaki kötü hâller de geçip gidecektir. Hem de bu dünya da iyilikler, güzellikler asıl, kötülükler ve çirkinlikler ayrıntıdır. Niçin hep yok olanlara, sana gelen kötülüklere ve çirkinliklere bakıp duruyorsun, bir de sahip olduğun güzelliklere bak. Varlık, hayat, insanlık gibi büyük nimetleri tattın. Gerçi sahip olmadığın güzellikler de var, ama bir de senin olanlara baksana!

Şunu da düşün ki, sana gelen ve hoşuna gitmeyen hâller senin itirazınla yok olacak değiller. Bu isyanınla yok olacak tek bir şey var, o da senin imanındır, yani sana ebedi saadet kapısını açacak olan anahtarın.

Seni isyana ve itiraza sevkeden sebeplerden biri de şu: Günahlara dalmışsın, bu dünyada ilâhi emirlere tabi olmak istemiyorsun, nefsinin arzuları peşinde koşmak istiyorsun, ama cehennem azabından da korkuyor, onu her fırsatta hatırlıyor, acı çekiyorsun.

Allah ile savaşacağına nefsinle savaş, onu islah etmeye calış. Tevbe kapısı her zaman açık, oradan girmeye ne mâni var? Tevbe suyuyla yıkan da temizlerden ol, günahlarla zaten kirlenmişsin, bir de isyana bulaşıp iyice kararma!

Evet, bu dünyaya isteyerek gelmedin, isteyerek de gitmeyeceksin. Getiren getirmiş, götüren götürüyor. Gitmek istemeyince burada kalacak değilsin. Şu halde seni yaratanın iradesine tabi ol, iman et ve rahatla. Başka çıkış yolun yok, tek gerçek bu, anlamıyormusun!''

pante 25-04-2006 21:53

Re: Allah beni yaratacagı zaman bana sordumu?

Aciz kardeşim maalesef kurgun yanlış olmuş. İslamın bu sorulara cevabı böyle olmaz.
Belki kendince yanıtladın kurguladığın soruları, belki bir yerden alıntıladın ama
İslami inanca göre olmamış.

cehhenem 25-04-2006 23:38

acız *sonuna kadar *katılıyorum *bende sana yardımcı olmak ıcın su dınsızlere soruyorum........ allahın c.c yok oldugunu ıspatlıyamıyorsan var oldugunu ınkar etme........ * *allah butun muslumanları korusun

cehhenem 25-04-2006 23:45

acız kardesım allah c.c senden razı olsun ben kac gundur sorular soruyorum bır dogru durus cevap verse dısımı kıracam bırde topik acıyorum ıslerıne gelmedıgı ıcın kapatıyolar acız bunlar kafaları odun anlamıyolarr

sorgulamak... 25-04-2006 23:53

arkadaşlar bence kafası odun olanlar sizlersiniz nedenderseniz soyut bi varlığa körü körüne kul köle olan sizlersiniz fakat onlar hayatta herşeyin sorgulanmasından yanadırlar adı tanrı olsa dahi artı bazı şeylere cevap veremeyenler sizin inandığınız dinlerdir...

cehhenem 26-04-2006 00:11

allah c.c yok olduğunu ıspatlayamıyorsan var olduğunu ınkar etme........

pante 26-04-2006 00:24

Cehennem sen müslüman mısın?

maddeoz 26-04-2006 11:26

allah beni varederken bana hiç birşey sormadı. çünkü beni zaten o var etmedi.
olmayan bişey nasıl bana soru sorabilir ki?
annem babamla yattı, döllenen yumurta anamın rahminde büyüdü ve ben doğdum ve şu anda da sahip olduğum gen kodları ve yaşadıklarım, öğrendiklerim, tecrubelerim vs. sonucunda bunları yazabiliyorum.
cehennem arkadaşımız allah'la konuşabilmiş mi de gelip bizi bişeyleri ispat etmeye zorluyor.

maddeoz 26-04-2006 11:30

bu arada değerli aciz ve cehennem arkadaşlarımız, neden sürekli sorular soruyorsunuz da konu ayetler (özellikle kadın - erkek eşitliği üzerine olan ayetler olduğunda) ortalıklarda görünmüyorsunuz?
mesela islam'da boşanma (TALAK) konu başlığına birşeyler eklemeyi deneyebilirisiniz.
böylece biz kafir, odun kafalı ateistler (sizin tabirinizle) aydınlanmış oluruz.
ne dersiniz???

cehhenem 26-04-2006 12:22

cıdden aydınlanmak ıstıyorsan gerceğe *anlamk ıstıyorsan tamam senı aydınlatıcam ama sen hz. camur atmıs gıbı sozlerıde benı ıcın kulanacaksın yanı ben konusacam sen ıkar edeceksın ama yınede bunu ıstedın yapacam sı8mdı meskulum sana genıs bır vakıt anlatacam ok eger yoklugunu ıspatlayamıyorsan ınkar etme (my *cehhenem ) .....

sodomo-- 26-04-2006 12:27

sevgili Aciz,

''Dünya bir imtihan salonudur. İnsan ise, sınanmaktadır, diyorsunuz. Allah bana sormadan karar vermiş ve beni yaratmış. Belki de ben var olmak istemeyecektim... Buna ne dersin?''

Dünyanın bir "imtihan" olduğu doğru değil. Eğer bir kitaba kutsal derseniz ve içinde yazılı olan herşey ilahi doğrular olarak görülürse o zaman doğaldır ki bazı noktalarda takılır kalırsınız ve *hiç sorgulamadan kabul edersiniz. Maalesef bugünün müslümanları, hristiyanları ve musevileri hemen hemen aynı yolda hem de yanlış bir yolda ilerlemektedirler.

Dünya bir imtihan yeri değil ama bir *"ÖĞRENME" yeridir. Ve bu öğrenme faaliyeti çoğu zaman "yanlışlar yapa yapa doğruyu bulma" tarzındadır. Dünya bir okulun binası ise "YAŞAM" da bu okulda ki ÖĞRETMENDİR. Her birey yalnızca ve yalnızca kendisine ait olan kendi özel yaşamından bir şeyler öğrenir. Yani YAŞAM her öğrenciye ayrı ayrı tahsis edilmiş bir ÖZEL ÖĞRETMENDİR.

''Çünkü, iman etmeyen kimse, inanmadığı birinin kendisini dünyaya getirdiğine ve imtihan ettiğine inanmaz, inanmamalı. Mantık bunu gerektitir. Aksi halde çelişkiye düşmüş olur. Sana doğrudan sual konusunu anlatmaya çalışmak abesle iştigaldir. Önce Allah'a iman meselesini konuşmamız gerekir. Kabul edersin veya etmezsin, bu sana kalmış.''

Allaha iman ve/veya Allah'a inanma/inanmama'nın bu bağlamda zerre kadar önemi yoktur.
İnsanlar dünyaya Allah'a iman etmeleri için gönderilmez.
Bu konu çok detaylı olarak ele alınabilir ama kısa geçiyorum fazla uzatma gereği duymuyorum.

''Ya Allah'a ve onun beni imtihan için yarattığına inanıyor, ama yine de bu soruyu soruyorsam..?''
''O zaman, bu sorudan yaratıcının hükmüne razı olmamak gibi bir isyan mânâsı çıkar.''

Sor sorabildiğin soruyu çekinme. Allah isyankarları daha çok sever çünkü daha gelişmiş bir teknoloji (bu da konunun espirisi).

Dediğim gibi "imtihan" kavramını zihninden uzaklaştırırsan konu netleşir ve böyle sorular sorma ihtiyacı içinde olmazsın.

''Evet, diyelim ki ben inananlardanım, ama yine de soruyorum. Bana niçin, var olmak istiyormusun, diye sorulmadı?''

Benim inancıma göre (kimseyi bağlayıcı değil) , ruhlar bu dünyaya kendileri gelmek istedi. Çünkü burada ÖĞRENME daha hızlı. Her varlık kendi doğasına uygun bir yer arar.
Düşünsene cennettesin ve ne istesen önüne getiriliyor. Sıkıcı olur. Bunun yerine kendi isteklerine kendi çabaların ile ulaşman daha ideal.

''Sana bu soru sorulamazdı, çünkü henüz sen yoktun. Olmayan birine soru sorulamaz. Yok olan var olunamaz ki, soru sorulabilsin. Yokluktakinin ne aklı vardır anlayacak, ne duyguları vardır hissedecek, ne de dili vardır söyleyecek.''

Bu varlık-yokluk meselesinin sonu gelmez. Bu konularda fazla kafanı yormamanı tavsiye ederim.

''Bana, imtihan sonunda cehenneme gideceğim söylensendi, ben hemen o anda yok olmak isterdim...''
''Sana cehenneme gideceğin söylenemezdi, çünkü bu durumda imtihanın anlamı kalmazdı. Sınıfta kalacağını kesin olarak bilen bir öğrenci sınava bile girmek istemez. Nitekim şimdi de hiç kimse cennete mi cehennememe mi gideceğini bilmiyor.

Çok sert bir anlayış. "İmtihanı geçemezsen doğru cehenneme !" Üstelik tek sınav hakkın var.

Korkma cehenneme gitmezsin. İnsan nereye giderse gitsin bu kendi yarattığı bir yer olacaktır.
Kendi vicdanının sesini dinle o sana doğruları söyler. *Gerçi bazı ruhlar için Hitler vb. cehennem idealdir. Ama bir insanı sırf Tanrı'ya inanmadığı için cehenneme gideceğine inanmak tam bir cehalet.

Bunu söyleyen bir insan Yaratıcı hakkında hiç bir şey bilmiyordur. Eminim.

Şunu da düşün ki, sana gelen ve hoşuna gitmeyen hâller senin itirazınla yok olacak değiller. Bu isyanınla yok olacak tek bir şey var, o da senin imanındır, yani sana ebedi saadet kapısını açacak olan anahtarın.

İman ve amel ile bir yere varılmaz. Yani sırf Allah'a inanıyor ve hergün ibadetini düzenli yapıyor diye kimseye fazladan bir şey verilmez. Amel konusuna gelince, yani Allah beni cennetine alsın diye gidip fakire bakarsan bu da bir işe yaramaz, ki buna bizim oralarda TİCARET denir.

Ancak ve ancak İÇSELLEŞTİRİLMİŞ ve RUHUNA NÜFUZ ETMİŞ olan iyilikler sana aittir ve senin adına bir kazançtır. Yani fakir olduğu için hiç kimseye yardım edemeyen ve bundan dolayı da üzülen bir insan aslında *iyiliğini gerçek anlamda yapmıştır. Çünkü bu onun ruhani açıdan oldukça geliştiğini gösterir ve aslolan insanlardaki bu *RUHANİ GELİŞMEDİR.

Allah ile savaşacağına nefsinle savaş, onu islah etmeye calış. Tevbe kapısı her zaman açık, oradan girmeye ne mâni var? Tevbe suyuyla yıkan da temizlerden ol, günahlarla zaten kirlenmişsin, bir de isyana bulaşıp iyice kararma!

"Allah ile savaşmak" ne demek ? her kim söylediyse fazla uçmuş.

Tevbe denilen şey, *eğer yaptığın yanlışlıklardan ders alıp bir daha yapmayacağına karar vermekse ve aynı yanlışları yapmıyorsan tamam. AMA hiç kimsenin insana doğası gereği GÜNAHKAR yaftası yapıştırmaya hakkı yoktur. Bu ağızlar şeriatçı ağızları, her kim böyle söylemişse önce kendisi TÖVBE etsin.

Evet, bu dünyaya isteyerek gelmedin, isteyerek de gitmeyeceksin. Getiren getirmiş, götüren götürüyor. Gitmek istemeyince burada kalacak değilsin. Şu halde seni yaratanın iradesine tabi ol, iman et ve rahatla. Başka çıkış yolun yok, tek gerçek bu, anlamıyormusun!'' *

Bu "seni yaratanın iradesine tabi ol" sözünü her kim söylediyse KÖR CAHİLDİR. Önce kendisi o iradenin ne olduğunu öğrenmelidir. Neymiş Yaratanın iradesi ?

Atalarımız ne demiş "büyük lokma ye büyük konuşma"

Bunlar kendilerini ALLAH zanneden şeriatçı ağızları. Onların öğreneceği daha çok şey var.

Gölge etmesinler başka ihsan istemez.

Sevgiyle kalın.

maddeoz 26-04-2006 12:28

teşekkürler arkadaşım.
yazacaklarını büyük bir merakla bekliyorum.

maddeoz 12-05-2006 23:44

hala beklemekteyim.
hhehehehehe :D

oxygen49 17-05-2006 21:40

Tanrı neden insanı sınama gereğini duydu ?Koskoca tanrının zavallı insanlarla uğraşma gereği niye ewt bende soruyorum niye sınıyor niye herşey güllük gülüstanlık değil niye?
Koskoca tanrı niye şeytanı yok etmedi de onunla ağız dalaşına girdi ayetlerde bu açık açık var.O anda niye yok etmedi.Enteresandır.

CMKT 17-05-2006 22:01

Eğer tanrı böyle bir sınamaya uygun olarak yaratmış olsaydı beni ben bu sınamayı yada iddea edilen sınamayı sorgulayamazdım.Yani bu bir kuş'un uçmayı protesto etmesi gibi birşey olurdu.Doğama aykırı olurdu.Benim yaşam kavgasında geride kalmam tasfiye olmam gerekirdi.Fakat gelin görün ki yaşam mücadelesinde geri kalanlar bu müslümanlardır.Ben eğer gerçekten bende olan birşeyi inkar etseydim doğa ile uyumsuz kalır ve gelişmemiş,hayat standardı düşük gruba dahil olurdum.Oysa ki bu kitle karşıtımız olan kitledir.

soro 17-05-2006 22:12

arkadaslar,
Allah bizleri yaratirken niye sorsun anlamadim.Allahin hicbir kayit altina alinamayacak iradesi oyle istedi ise bizleri yaratir.memnun olmayan mi var varolmaktan.sadece var oldugu icin memnun olmayan hemen simdi kendini silsin bu hayattan.
Allah bizleri boyle yaratmis.Simdi varolmamak isteyen kendini kaybetsin.
hayvan olsaydim diyen,bir hayvan gibi yasayabilir,ki cevremizde var bunlardan.utanma arlanma kaygisi olmadan yasa.
melek olmak isteyen bir melekten de ust dereceye cikabilir.
seytan gibi olmak isteyen olabiliyor zaten.tutan yok.
bitki olmak isteyen olabilir.kapan bir yere su ve ekmekle idare et.kimseyle konusma falan yani.al sana bitkisin.
cansiz tas kaya olmak isteyen bulsun bir yolunu .
sizi insan olun diye zorlayan yok ki,Allaha kiziyorsunuz yaratti diye.isteyen istedigini olsun.

bu gulluk gulustanlik meselesi ancak hakedenlere oluyor.burasi da haketme yeri veya diger deyisle imtihan yeri.niye imtihan ediyor meselesi de herkes layik oldugu yere kavussun diye.

Allah seytani yok etmez.hicbir seyi yok etmez.seytanin da yaratilmasinin bir suru hikmeti var.
seytan bahsettigimiz imtihanin soru kitapcigidir.seytan olmadan imtihan olmaz.seytan yokedilse idi.ne dine *ne peygambere gerek kalirdi.herkes de her an musluman olarak yasardi yani melek gibi olurdu.gunahsiz.

Allah insanlari varetmesi ve bu kadar nimetler vermesi *ve butun kainati insana hizmet ettirmesi ve kendini tanitmak isteyerek kitaplar ve peygamberler gondermesine ragmen,kendini taniyip sevenler ile kendine yuz cevirip, 'arama tarama faaliyetlerine' bile soguk bakip dine ve dindarlara dolayisiyla Allaha dusmanlik besleyenlerin kimler oldugunun anlasilmasi icin de *bu imtihani kurmustur.

CMKT 17-05-2006 22:18

Hayvanlara kural yok.İnsanlara var.Hayvan ihtiyaçları dahilinde yaşıyor.İnsan da eskiden öyle idi.Ama neden canlı ayrımı yapılıyor?Yoksa insanları kullanarak siyasi çıkar elde etme çabasında yezidler mi var?İnsan'ı hayvandan üstün yarattım deniyor.Ama hayvan hiçbir direktif olmadan güzelce yaşıyor.Hemde diyalektiği inkar etmeksizin.Ama insan'a gönderildiği öne sürülen kurallar doğal seleksiyon'un tabiri caiz'se ırzına geçiyor.Kim için?Allah.Peki at gözlüklerini çıkarın ve bakın kimler maddi kardalar?Kimler koynuna dörder dörder cariyeleri sokuyor?Kimler her gün rakı sofrası kurup gündüz nizamcı gece alemcilik yapıyor?Şahsen din denilen şey'i tamamen siyasi bir olay olarak görüyorum.Koyunlar oyalansın da akıllarını kullanamasınlar,gerçeği göremesinler diye araya birkaç kemik atmışlar..Vatandaş da bunları kemirerek ömür çürütüyor..Ama diğeri işi götürüyor...

pante 17-05-2006 22:24

Soröğren;
Senin bir müslüman olarak bu cevapları vermen yanlış.
"Allah beni yaratırken bana sormuş mudur?" sorusunun cevabı Kur'an'da var.
Hadi bir araştır bakalım bulabilecek misin?
Ayrıca "güllük gülistanlık dünya hakedene" sözün ne kadar yanlış. Bunu bir daha düşün.

soro 17-05-2006 22:48

cmkt bu forumlara katkin cok fazla oluyor.faydalaniyoruz.sagol.bu gidisle seni forum yoneticisi yaparlar bu sitede .gurur *duyariz arkadasimiz terfi etmis diye.

"Hayvanlara kural yok."

hayvanlara da kural var.cansizlara da kural var.onlar aklen bilmeseler de bu kurallara uyuyorlar.
yukarida dedigim gibi eger Allah zaten yoksa,ve kisi istiyorsa bir hayvan gibi yasayabilir tutan yok ki.

"İnsan'ı hayvandan üstün yarattım deniyor.Ama hayvan hiçbir direktif olmadan güzelce yaşıyor."

bu cumlen belki de ettigin en dogru laf.insani hayvandan ayiran bir fark da gelecek korkusudur.ve diger insani durumlar.zaten insan Allaha tam kul olmazsa hayvanin sahip olduklarina da tam ulasamadigi icin dunyevi acidan *hayvandan asagi dereceye duser.insani hayvandan ayiran en onemli fark da Rabbine muhatap olabilmesidir ki,insanin tek sahip oldugu ustunluk budur bence.Allaha kul oldugunu bilemezsen dedigin dogru.diger ustun fikirlerine katilamiyorum.

ya panteidar,
bu sitede herkesin,kafasindaki,islam,din ,Allah tanimlarini dogru ve merkez kabul edip digerlerini kendine gore hizalayip,hizasi tutmayani yanlis olmakla suclamasi beni yildirdi.ben baskasinin kafasindaki gibi olmak zorundamiyim.
adam ilk caglarda insanlar yildirimlardan korkardi ,siginacak bir sey aradi sonra dinler ve
Allah *inanci cikti gibi zirvalara inaniyor ve kafasinda bu yer ediyor.sonra beni de yildirimdan korktugum icin dindarim zannediyor gibi birsey yani.
bizim cevapladigimiz soru gercekte boyle birsey oldumu olmadimi degil.soruyu soranin gayesi "bana sormadi bende yaratilmayi kabul etmiyorum.dini ve kurallari bana sormadan istiyor.o halde ben kabul etmiyorum" demek istiyor.
cevabimiz da buna bakiyor.

gulluk gulustanlik bir alemin (ahirette) *bu alemi Yaratani taniyip,emirlerini yerine getirenlere ve bu alemleri yarattigi icin en azindan tesekkur edenlere tahsis edilmesi ne kadar *alicenapliktir takdir edersin.
ama degil tesekkur bir de ustune kufredenlerin karsiliginda bir de bu nimetlerden yararlandirilmasini dusunmek en azindan adil olmaz.

pante 18-05-2006 00:12

Soröğren;
Galu bela'yı bilirsin değil mi? İslam, , fiziki bedenler oluşmadan önce ruhların yaratıldığına ve insanlar dünyaya gönderilmezden önce, ruhlarla yapılan büyük toplantıda onlardan söz alındığına inanır. Aşağıdaki ayette bu açıklanır.

ARAF:
172 . Hani ; Rab'bin âdem oğullarını zürriyetlerinden bağımsız olarak alıp ta onları kendi nefisleri üzerine şâhit tutmuştu da ; "Ben sizin Rab'biniz değil miyim?." Diye sormuştu. Onlar da “Evet şâhidiz” demişlerdi. " Bu kıyâmet günü biz bundan habersiz idik" diyemiyesiniz diye idi..
173. Veya , “ Atalarımız daha evvel ortak koşanlardandı. Biz de onların zürriyetinden geliyoruz diye bizi de o batıl işleyenlerin yaptıkları yüzünden cezalandıracak mısın?. Diyemiyesiniz diye idi..

Demek ki, insanlar dünyaya gönderilmeden önce onlara bilgi verilmiş. İslam'a göre tabi.

Gelelim hakedenin bu dünyanın nimetlerinden yararlandığına, hayatının güllük gülistanlık olduğuna. Bunlar zengin olanlardır.

Sebe/34. Biz hangi memlekete bir uyarıcı göndermişsek oranın şımarık zenginleri, "Biz, sizinle gönderileni inkar ediyoruz" demişlerdir.

Bunlar mı hakedenler?

soro 18-05-2006 09:19

pante,
benim yazım ile senin cevabın ilgisiz.

ben bu dünyanın nimetlerinden bahsetmedim.ve de hem hayat sadece bu dünyaya ait değil.ben 70 senelik dünya hayatını hesaba bile katmıyorum ki.
benim bahsim sonsuz hayatla ilgili.

diğer Allahın bizi yaratması ile ilgili kasdettiklerimi de evvelki yazımda belirtmiştim.
soru ve cevap böyle bir olayın olup olmaması değildi.
soru bana sormadaan beniyarattı ben de bunu kabul etmiyorum.istediğim gibi yaşarım demek istiyordu.
benim cevabım da Allah kimseye birşey danışmak zorunda olmadığı hakkında idi.

kavramlar karışmasın.

Gastropoda 18-05-2006 09:59

Sayin Aciz,
Yazi, artik Allah'in varligina inaniyorum, iyi ki dünyaya bana sorulmadan gelmisim seklinde bitseymis daha cok ilgi cekermis düsüncesi belirdi bende.
Saygilarimla...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:23 .