![]() |
Muhammed'in İlk Dini Neydi?
Kaynaklara baktığımızda, muhammed'in ve akrabalarının pagan (putperest) olduğunu görürüz.
Bir de ne anlama geldiği doğru dürüst anlaşılmamış/anlatılmamış olan müşrik sıfatı vardır. İslami kaynaklarda müşrik kelimesi "Allah'a eş/ortak koşan" olarak izah edilse de islama inanmayan herkes için yerli yersiz müşrik sıfatı kullanılmıştır. Allah'a eş koşmak demek, birden fazla tanrıya inanmaktır ki bu paganizmdir. Kureyş kabilesinin İbrahim soyundan geldiği bilinir. Kabeyi yapan da İbrahimdir. Peki kabenin içini putlarla dolduran kimdir? O da İbrahimdir. İbrahim de bir pagandı. Kâbede 360 tane put vardı. Bunlardan 3ü en önemlileriydi ve tanrıçaları temsil ediyorlardı. Al Lat, Uzza, Al Menat isimli bu tanrıçalar tanrının kızları idiler ve bu tanrının ismi Allah idi. Muhammedin dedesinin ismi Haşim Bin Abdumenah (Menah'ın kulu), Muhammedin babasının ismi Abdullah (Allah'ın kulu) dır. Menah=Menat Yanıldığım bir şey varsa düzeltin. saygılar... |
kendi dinini yazmadan önce, hristiyan ve musevi kişilerle sohbet edip bu dinler hakkında bilgi sahibi olmuştur. tabii bir de pagan kültüründen gelmesi de var. önceki dini neydi konusuna etrafında sabii olarak bilinir, sabii liğin bir çok adetinin muhammed'in dininde de olması gizli sabii olma ihtimalini güçlendirir. fakat açıkça belirtildiği bir kaynak görmedim.
|
Muhammed yokken ne islam vardi , nede Tanrinin ismi ALLAH di !!
Madem hal böyle Muhammedin babasi Abdullah nerden ALLAH adini aldi ??? Demekki ALLAH ismi daha önce PUTLARDA mevcutmus !!! |
Saaygideger voldermrt;
Islam ve Muhammed'den once, Allah vardi. Muhammed'in dedesi ve babasi; Kabe'de Hubal ilahinin yaninda Allah'adua ediyorlardi. Saygilarimla; evrensel-insan |
Müm'in suresi 66. ayete göre muhammed, vahiy geldikten sonra Allah'tan başka tapılanlara ibadet etmeyi bırakmıştır.
De ki: «Bana Rabbimden açık deliller geldiği zaman, ben o sizin Allah'tan başka taptıklarınıza ibadet etmekten kesinlikle men'edildim ve O alemlerin Rabbine teslim olmakla emrolundum.» Bazı mealler bilinçli olarak çarpıtılarak "Allah'tan başka" kısmı "Allah'ı bırakıp" olarak tercüme edilmiştir. Kelimelerin arapça karşılıklarını da veriyorum ki ayetin anlamı çarpıtılmadan ortaya çıksın. 1.kul: de, söyle2.innî: muhakkak ki ben3.nuhîtu: nehyedildim, men edildim4.en a'budu: kul olmak5.ellezîne: onlar6.ted'ûne: siz tapıyorsunuz7.min dûni allâhi: Allah'tan başka8.lemmâ: olduğu zaman9.câeniye: bana geldi10.el beyyinâtu: beyyineler, deliller11.min rabbî: benim Rabbimden12.ve umirtu: ve ben emrolundum13.en uslime: teslim olmak14.li rabbi el âlemîne: âlemlerin Rabbine saygılar... |
muhammedin yarattığı din islama bakınca bir çok dinin sentezi olduğu görülür, bu da onun bir dini olmadığı anlamına gelmektedir. eğer isa gibi yahudilik üzere olsaydı, kuran da tevratın devam kitaplarından biri sayılacaktır.
|
Saygideger siriusx;
Muhammed Islami ortaya atmadan once; o devirde, araplar; pagan, yahudi ve hristiyan olarak varliklarini surduruyorlar ve SOYUT bir inanc tasiyorlardi. Buyuk bir ihtimalle bu soyut inanc, dini bir sistem veya ilke/rehber haline gelmemisti. Muhammed, zannedersem bu soyut inanci, somut ile (Kuran ve dini degerler ve uygulamalar), birlestirmistir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Muhammed'in hristiyanlık hakkında çok şey bilmesi kaçınılmaz, çünkü Hatice de bir hristiyandır. Bu arada, Varaka'nın ilk tepkisi "Sen muhtemelen İncilde müjdelenen yeni peygambersin" olmuştur. Muhammedin mağarada yaşadıkları bir halüsünasyon bile olsa bu cümle yeni bir planın işleme konulmasını tetiklemiştir. İlk vahiyden kısa bir süre sonra Varaka Bin Nevfel ölmüştür. Bu olaydan sonra ne gariptir ki 3 yıl boyunca vahiy gelmemiştir. Muhtemelen ilk ayetler için gerekli hazırlık ve çalışma yapılmıştır. Ama Kur-an'ın içeriğine baktığımızda enteresan bir biçimde İncil'i pas geçtiğini hatta eleştirdiğini (meryem suresi vs.) görürüz. Tevrata ise daha sempatiyle bakmıştır. Pek çok surede Tevrattan kopyala-yapıştır yapılmıştır ve Kur-an'ın geneli Tevrat'taki gibi şiddet-tehdit içermektedir. İncil yerine Tevratı esas almasının sebebi neydi acaba? saygılar... |
kendisi de ticaretle uğraştığı için yahudiliğe karşı sempatisi olabilir. ayrıca yahudilik de islam gibi katı bir dindir. hristiyanlıkta iddia edildiği gibi hoşgörü üzre değildir. hristiyanlığı da yahudiliği de iyi bilmektedir. fakat yahudilikteki hikayeler daha çok aklına yatmış olabilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İslami kaynakler der ki; "İbrahim MÜŞRİKLER'DEN olmadı." "İbrahim Allah'ın birliğini doğruladı ve kabul etti." Öyleyse putlarla işi ne Hz.İbrahim'in? O değil miydi ki Rabb'ini arayan ve sonunda bulan? |
Konuyu kısa kesme açısından:
Muhammedin dedesi hanif! Babası hanif! Amcaları ve diğer tüm Mekkeliler Kurana göre putperest. Akıl var mantık var,Bir kabilede farklı inançlar olması söz konusu mudur o dönemde? |
Saygideger ovidius;
Akıl var mantık var,Bir kabilede farklı inançlar olması söz konusu mudur o dönemde? -ovidius- Evet tarihsel olarak tam da oyledir. Cunku inanc olarak "daginik" bir durum var ortada. Paganlar, yahudiler, hristiyanlar, putperestler, ilahcilar ve Allah'a ilah araciligiyle inanc. Tam da bu daginikligi, bir "birlik/butun" altinda birlestirmek icin, toplumsal bir ortam ve firsat var. Unutmaki, "Polotika, bosluk tanimaz" Saygilarimla; evrensel-insan |
muhammed islam önceside sonrasıda putperestti.bilirsiniz sözde peygamberlik verildikten sonrada allahın kızları lat,menat ve el uzzayı övdü,sonra yandaşlarından gelen tepkiler üzerine bunlara şeytan ayetleri dedi.sonra karataşı öpüp tavaf etti.ve izlenimlerime göre kabedeki karataş allah putudur.
|
Saygideger arkadaslar;
Muhammed'in 25 yasindan sonra, olumune kadar, ortaya attigi dinin ve inancin sartlarina, sunnetlerine, farzlarina uygulamalarina v.s., kendisinin ne kadar "katildigi/riayet ettigi" konusunda, bir bilgisi olan var mi? Saygilarimla; evrensel-insan |
torunları hasan ve hüseyinin namaz kılarken muhammedin sırtına çıktıklarını ve hala namazını bozmadığını duymuştum.sanırım bayaa bir bağlıydı,ne kadar doğru bir rivayet bilemem tabi.
|
Alıntı:
sizin bilimden anladığınız, elinizi kalbinize koyup muhammede dua etmek, muhammedi her andığınızda "hele loy loy kibar yarim esmerim" der gibi "sallalahüaleyhvesellem" demek midir? Ben gerçekleri tarihin ışığı altında yazdım. Abdulmenaf ve Abdullah isimlerinin putperest ismler olduğunu söyledim. Muhammedin amcası Ebu lehebin purperest olduğunu siz de biliyorsunuz. Diğer amcası Ebu Talip (Alinin babası) ölünceye kadar muhammede inanmamış ve putperest olarak hayata veda etmiştir. Ebubekir müslüman, Ebu Leheb, Ebu Talip putperest. Bu mu sizin mantık anlayışınız? İbrahim soyundan gelen tüm bu insanlar putperest ise İbrahim nasıl oluyor da müslüman olabiliyor? İbrahim putperestti. Kabeyi de serinlemek için yapmadı. Bana bu görüşümü çürütecek belge sunun. Objektif olsun. Bilimsel olsun. Sırf islami kaynaklara bakarsak muhammedin doğuştan sünnetli olduğunu bile söylerler. Doğuştan Fenerli gibi yani. saygılar... |
Alıntı:
Saydıkların kimler? Hz.Muhammed dönemi yaşamış insanlar ee be kardeşim birisi Milattan Önce 20.yüzyıl da yaşamış, diğeri Milattan Sonra yaklaşık 600 sene sonra yaşamış, arada ne kadar zaman farkı var söylermisin? Hesap ettin mi? Soydan gelmek başka birşey putperest olmak başka birşey... Kendi düşüncelerinizi insanlara kesin bilgiymiş gibi yutturmaya çalışmayın, yutmaz kimse, anca kendi güvenirliğinizi kaybedersiniz ve size daha kimse inanmamaya başlar, kendi kendinizi harcarsınız, tüketirsiniz... Önce İslami Kaynaklar diye söze gir, şimdi de herşeyi İslam Kaynaklarına mı bakacağız de, öyle ya İslami Kaynaklar böyle yazıyor diye yutturabilsen ne hoş olcaktı senin için değil mi?... |
Ali, Veli'nin kardeşidir. Bunun aksini iddia eden var ise buyrun ispatlasın ama objektif olsun, bilimsel olsun.
Yahu ne bilimmiş bu, herkesin ağzına sakız olmuş. Bir başlık ve içerisinde türlü türlü uydurma yazılar. Tek bir kaynak yok. O onu öldürmüşte, sonra şunu yapmışta bunu yapmışta... İslam'a uydurma diyenler, tek bir kaynak koymadan kendi dağarcıklarındaki bilgi kadar birşeyler uydurduklarında, bunlara kimse uydurma diyemiyor, zira bilimselmiş yazılar. Aksi halde çürütülmesi gerekmiş. Bilimsel olduğunu söyleyen kişi, madem ateist değilsiniz, inandığınız inancı bize söyleyip ardından da ispatlarmısınız? Saygılar |
Allahü teâlâ dilerse taş da konuşur, ağaç da konuşur, hayvan da konuşur.
Bütün mahlukat Allah'ı zikrediyor. Onlara zikir etme kuvvetini veren Allahü teâlâ onları konuşturamaz mı, onlara şefaat izni veremez mi? Hacer-ül esved denilen taş, Cennetten gelmiştir. O taşı oraya Allahü teâlâ koydurdu. Hacer-i esvedi öpmek sünnettir. Hazret-i Ömer, tavaf ederken, Hacer-i esvede karşı, (Sen bir taşsın, bir şey yapamazsın! Ama Resulullah öptüğü için ona uyarak seni öpüyorum) dedi. Hazret-i Ali, bunu işitince, Resulullahın, (Hacer-ül esved, kıyamette insanlara şefaat eder) buyurduğunu ben işittim dedi. [Hazret-i Ömer, Hacer-ül Esvedin Cennetten geldiğini, o taşı öpmenin sünnet olduğunu, taşın şefaat edeceğini elbette biliyordu. Böyle söylemesi, Hazret-i Ali'nin o hadis-i şerifi nakletmesi ve dindeki bir hükmün vesika haline gelmesi içindi.] Hacer-ül esvedle ilgili çok hadis-i şerif vardır. Bazıları şöyledir: (Hacer-ül esved, Cennet yakutlarındandır. Kıyamette, iki gözü ve bir dili olduğu halde getirilir. Tazim ve sıdk ile istilam edenin lehinde şahitlik eder. Riya ve alay ile istilam edenin de aleyhine şahitlik eder.) [Tirmizi] (Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani] (Resulullah, Hacer-ül esvedi istilâm ettiklerinde, onu öper ve yüzünü sürerdi.) [İbni Mace] (Hacer-ül esved, kıyamette insanlara şefaat eder.) [İbni Hibban] (Hacer-ül Esvede cahiliye zamanı adamlarının manevi pislikleri bulaşmasaydı, ona dokunup da iyi olmayan dertli kalmazdı.) [Beyheki] (Kıyamette Hacer-ül esved huzura getirilir, onun fasih bir dili olduğu halde ve o, iman ile kendisine dokunanlara şehadet eder.) [Hâkim] (Hacer-ül Esved kardan daha beyazdı, insanların günahları onu kararttı.) [Taberani] Vehhabiler bile kendi kitaplarında diyor ki: (Gökler Allah'tan korkar, Allah göklerde his yaratır. Anlarlar, Kur'anda, yerlerin ve göklerin tesbih ettikleri bildirildi. Resulullahın avucuna aldığı taş parçalarının tesbih ettiklerini ve mescitteki Hannane denilen direğin inlediğini ve yemeğin tesbih ettiğini Eshab işittiler. Buhari'de, İbni Mesud diyor ki, yediğimiz yemeğin tesbih sesini işitirdik. Ebu Zer diyor ki, Resulullah, avucuna taş parçaları aldı. Bunların tesbih sesleri işitildi. Resulullahın hutbe okurken dayandığı odunun inlemesi haberi sahihtir.) [Feth-ül-mecid s. 200, 201] Netice: Allahü teâlâ dilerse taş da konuşur, ağaç da konuşur, hayvan da konuşur. http://www.zehirli.org/konu/hacer-ul...-degildir.html Yukaridaki linkte ve daha onlarca Islami sitede,Islamin pagan yuzu iyi algilanmis.Ve bu muhterem kardeslerimiz, taptiklarina delalet olarak hikmetli bir tasi yerlere goklere sigdiramamislar. Hadi biz yanlis yorumladik.Peki oralara kadar gidip salya sumuk yaladiklari bu tas neyin kaniti. |
Hz. Muhammed (S.A.V.) 35 yasinda iken Kureys'liler Ka-be'nin tekrar insasina karar verdiler. Kabe yikildiktan sonra Hacerü'l Esved'in bulundugu kösede Süryanice bir yazi buldurlar ve onu bir yahudiye okuttular. "Ben Allah'im ve Bekke (Mekke)'nin Rabbiyim. Mekke'yi ve gökleri ben yarattim, Ay'a ve Günes'e sekil verdigimi ve Günes'in etrafina dokunulmaz olan yedi melegi yerlestirdigim gün yarattim. O (Mekke), insanlara süt ve su ile yardim eden iki tepe varoldukça varolmaya devam edecektir." yazmakta idi. Bir parca yazida Ibrahim makaminda Kabe'nin kapisi yaninda Hz. Ibrahim'in ayak izini tasiyan kayanin altinda bulundu. "Mekke, Allah'in kutsal evidir. Onun sürekliligi üç yönden gelir. O'nun yakinindaki insanlar onu ilk kirletenler olmasin."
Ka-be'nin yapilmasinda bütün kabileler çalisti ve yeniden yapildi. Sira Hacerü'l Esved tasinin yerine konulmasina geldiginde yerlestirme serefine tüm kabileler nail olmak istemekte idiler. Aralarinda anlasamiyarak ihtilafa düstüler. Bu tartisma bir kaç gün sürdü ve yasli bir adam söyle bir öneri getirdi: "Mescid'e ilk giren hakem olsun." Tam busirada Hz. Muhammed kapidan içeri girdi. Hepsi Muhammed Emin'dir karari kabulumuzdür dediler. Durumu kendisine anlattilar. Hz Muhammed bana bir kumas getirin dedi. Kumasi yere serdi. Hacerü'l Esvedi kendi elleriyle kumasin üzerine yerlestirdi. Her kabilenin reisi bezin ucundan tutsun. dedi. Tas yükselincede onu yerine kendi elleriyle yerlestirdi. Böylece insaatin kalan kismina devam edildi ve sorun çözüldü. Alinti: http://www.enfal.de/sav.htm Simdi bu olaydan sonra Muhammed ,bu tasi, nasil put ilan etsin.Birakin Allah i da,herkes ne der. |
Alıntı:
Adem diye biri ise hiç olmadı. Musanın hayatını okuyun. Musaya kadar sizin düşündüğünüz manada tek tanrılı din yok. Sırf siz öyle istiyorsunuz diye tarih değişmez. boşuna debelenmeyin. Okumaya üşenmezseniz, aşağıdaki linkte verdiğim kitaba göz atın. Dinler tarihi konusunda bir baş yapıttır. http://www.historicalsense.com/Archi...cindekiler.htm |
Alıntı:
putperest ibrahim yaşadığı bölgede putları kırıyor putperest oldugu halde, sonra ceza olarak ateşe atılıyor ve o bölgeyi terk ediyor kabeyi inşa ediyor içine putları dolduruyor :) tarihi yeniden yazmaya çalışanlara bakın hele :) debelenenler ortada... yakında kaale alınmayan biri olursanız şaşmamak gerek, üften püften sallıyorsunuz, misyonunu yerine getirmek için... birde bunu islami kaynaklar böyle diye yutturmaya çalışıyordun en başta.... |
Kabenin yapilis tarihiyle ilgili bir cok yazi ve kaynaklara dayali saptamalar okudum.Tum bunlarda Kabenin Ibrahim tarafindan yapilmadigini belirtiyorlar.
|
Alıntı:
Siz hala size küçükken anlatılan masalları örnek gösteriyorsunuz Sizden tarihi belge istiyorum. Nasreddin hoca fıkrası değil. Kureyş kabilesinin İbrahim soyundan geldiğine, Kâbedeki putların korunmasından sorumlu olduğuna dair belgeler var (verdiğim linke gözatın). İslami kaynaklarda da put kısmı es geçilip Kureyş kabilesinin kâbenin korunmasından ve bakımından sorumlu oldukları anlatılır. Bir de hanif uydurmacası vardır. Kabeden (içindeki putlarla beraber) sorumluydular ama putlara inanmayıp tek tanrılı bir din olan hanif dinine inanmaktaydılar diyen masalcılar var. Muhammedin dedesinin ismi Haşim Bin Abudumenaf (Menaf'ın kulu) Muhammedin babasının ismi Abdullah (Allah'ın kulu). O dönemde Allah ve menaf kelimelerinin ne anlama geldiğini hatırlatmama gerek var mı? Hadislerde Ebu Leheb'in, Ebu Talip'in müşrik olduğu geçer. Şu müşrik kelimesinin anlamını size ben mi öğreteceğim. Bu mesajları da size yazmıyorum aslında. Siz inanmak istediğinize inanmaya programlanmışsınız bir kere. Konuyu merak eden arkadaşları bilgilendirmek için size cevap yazıyorum. saygılar... |
Masallara gercekmis gibi inanmak cocukluktan kalma bir aliskanlik olsa gerek; Ibrahim masali da fazla sorgulanmadan inanilan bir konu. Sanki beraber yasamislar da gormusler gibi anlatirlar bu sacmaliklara inananlar.
Kimse tanrinin neden kurban istedigini sorgulamaz da, Oglunun yerine koc gonderip,"al bunu bana kurban et" demek olan uzun masal hoslarina gider; Gunumuzde bile, neden tanrinin kan istedigini, insan yerine kocunki bile olsa, sorgulamazlar. Islam henuz kurulmamisken bile, paganligi, hristiyan veya yahudiligi yakistirmazlar peygamber ilan ettikleri kimseye. Allah ismi, putperestlerin de kullandigi, tapindigi ay tanrisina ait oldugunu bilmelerine ragmen, masalin sihirini bozamazlar, cunku cesaretleri yoktur gercegi goguslemeye. |
Alıntı:
senin o linkin herşeye kaynaksa, bizim daha çok kaynağımız var, Kuran'dı İncil'di Tevrat'tı Zebur'du vs vs.... uydur bir masal kitabı aha kaynak diye sun :) |
Alıntı:
taştan şefaat dilemek putperestliktir,putperestler de aynı şeyi yapıyorlardı,onlar da taşın ne zarar,ne de yarar veremeyeceğini biliyorlardı ancak sizin gibi allaha yaklaştırdıklarına ve şefaat edeceklerine inanıyorlardı.sizin islam öncesi putperestlerden hiçbir farkınız yok.ayrıca bilim,bilim diyorsunuz her fırsatta,gerçekten o taşın cennetten geldiği masalına nasıl inanıyorsun hayret verici. |
Benim bildiğim akdarıyla haniflik (yani hz . ibrahimin dini) dinine mensuptu ve o dönemde bu dine inanan azda olsa insan vardı.Allah ismide arapçada bu dinden beri unutulmadan kalmış diye biliyorum(:
|
Alıntı:
Hanif'liğin ise tek tanrılı din olduğu söylenir. Yerden yere vurulan şamanizm (atalarımızın dini) tek tanrılı bir dindi. Sadece gök tanrıya inanırlardı. Bunu da biliyor muydunuz? saygılar... |
Alıntı:
''
ikinci olarakta Allahın kızları olarak bahsettiğiniz putlar lat uzza ve menat olsa gerek.Bunlarda bildiğiniz gibi puta tapanların taptıkları şeylerdir oysa haniflik dininde Allah ın birliğine inanıldığı için çocukları olmasıda söz konusu olmasa gerek.Yani isim olarak aynı olması aynı şekilde inanıldığını göstermez.Örneğin birisi ayın tanrı olduğuna inanırken birisi güneşin tanrı olduğuna inanabilir ve her ikiside bunlardan bahsederken tanrım diye bahsedecektir,bu onların aynı şeye inandığını göstermez(: |
Muhammedin dini var dersek biz haksız çıkmış oluruz. Ya var ki inanıyor ya da yok ki inandırıyor. Sonuç olarak Muhammed de ateist:)
|
Alıntı:
Ve bunu yapan da adina alemlerin yaratildigi o kutsal kisi.Ben simdi sizlere(inananlara) yalvariyorum.Isiklar acik.Ama siz isiga bakiyorsunuz ve gozleriniz kor olmus.Cevirin kafanizi aydinlanan varliga.Var iste.Hepsi var.Bilim yetebildigine deviniyor ve devinecek.Bir kelimesinin bile tartisilamayacaginin iddia edildigi (sozde) Tanrinin yazdirdigina inandiginiz kitaba gokler ayri yerler ayri guluyor.Gercegi gormek bu kadar mi zor? Tum inancli insanlarin siddetle, iclerindeki huzur,guven iyilik ve baris ozlemiyle dine sarildiklarina guveniyorum.Ama Muhammed in bir Misir Firavununun gucune ve egemenligine esdeger yonetim yetisini elde etmekten baska derdi yoktu. Sizin dediginiz gibi olsa da yuce bir Allah olsa, bu kadar mi kuculurdu acaba.Ya da Ibrahimin kudreti nereden geliyorki soyu boylesine ayricalikli. Inananlara sonsuz saygilarimla, |
İbni Teymiye'nin ''Müşkül ayetlerin tefsiri '' eserinde bir hadisten bahsediliyor.
Ebu Ya'la el-Mavsıli şöyle rivayet etti: [344] ..."Bize Muhammed b. Beşşar bindar[345] anlattı, bize Abdul-vahhab b. Abdilmecid[346] anlattı- Bize kitaplarından yazıp verdi- bize Muhammed b. Amr[347], Ebu Selme'den[348] ve Yahya b. Abdirrahman b. Hatib b. Ebu Beltea, [349] Usame b. Zeyd b. Harise'den[350] o da Zeyd b. Harise'den[351] anlattı. Zeyd şöyle dedi: "Sıcak bir günde Rasulullah (s.a.v) ile beraber, dikili taşlardan biri için kestiğimiz bir koyunla beraber Mekke'nin dışına çıktık ve orada Zeyd b. Amr b. Ne*fil ile karşılaştık. O ve Rasululah (s.a.v) cahiliyye selamı[352] ile selamlaştıktan sonra, Peygamber (s.a.v) ona "Ey Zeyd, neden kavmin ile aran iyi değil?" dedi: ... Burada Muhammedin dikili taşlara kurban kestiği açıkça belirtiliyor. Muhammedin dedesi de, muhammedin babasını kurban etmek istemiş ama fal okları çekilmek suretiyle 100'ün üzerinde deve kesilerek ''Abdullah'' kurban edilmekten kurtulmuştur. Bu durumda peygamberin gençliğinde putperest olma olasılığı yüksek.Müslümanların bunu kabul etmelerini de beklemiyorum.İbn Hişam dağlarda inzivaya çekilmenin putperest bir gelenek olduğunu yazıyor.Peygamberin sadık bir putperest olarak inzivaya çekildiği de düşünülebilir. Muhammedin peygamberlik öncesine ait hayatı bilinmemektedir.Kaynaklar nedense bu konuyu es geçmiş. |
ben bu Hacer-ül esved denen taşın aslında meteor oldugunu okumuştum internette. Olabilirmi acaba mantıksızda degil.
gökten düstügü icin yani yukardan geldigi icin cennteen geldigini düsünmüş olabilirlermi? |
Alıntı:
|
allah kelımesının kokenı ay tanrısı olabılır ama müşrikler ona ay tanrısı demiyorlardı onu yerin ve göğün yaratıcısı diyorlardı ve yedi kat göğün üzerindeydi.
allahın ay tanrısı oldugunu ispat için daha fazla kayna gerek. varsa sununuz lutfen. |
Alıntı:
aşağıdaki başlığa bakabilirsiniz. http://www.turandursun.com/forumlar/...ht=tanr%FDs%FD bu başlıkla ilgili konuşacak olursak, bir önceki mesajımda vurguladığım müm'in suresi 66. ayet zaten bize söz bırakmıyor. muhammed'in, kendisine vahiy gelinceye kadar müşriklerin tanrısına taptığının altını kalın bir çizgiyle çiziyor. saygılar... |
peki dost kurana göre oradaki hristiyan ve yahudilerde tanrıya allah diyor. acaba allah ismi sonradan herşeyin tanrısı anlamına gelmiş olabılır mı ? notlarınızı severek okurum.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:02 . |