![]() |
Takvim gazetesinin çirkinliği
[img]http://img704.imageshack.us/f/takvimd.jpg/http://img716.imageshack.us/img716/8681/takvimd.jpg[/img]
Bu çirkinlikleri çeşitli yayın kuruluşları zaman zaman yapıyorlar... |
Herkezin bakis acisi farklidir
Ben bir cirkinlik falan görmedim neymis cirkinlik bari konuda onuda yazsaydin !!! birde Feshane istanbulun semtimi herneyse niye saat digerleri gibi ayni degil cirkinligimi ??? |
Aslında güzel bir tespit. İstanbullu degilim fakat nişantaşı bildigim kadarıyla zengin bir semt. O semtte oturanlar sahura kalkmıyor sonucu çıkar resimlerden. Fakat başka daha fakir semtlerde sahura ve ibadete kalkma daha çok.
İşte paranın gücünün inançtan ve ibadetten üstün oldugunun kanıtı. "Yoksullar allahtan medet umarlar. Bu dünyada yoksuluz bari cennete gidelim düşüncesindeler..." tezini dogruluyor. |
Çirkinlik olarak ne varmış? adam gezmiş sahur vakti ve tabloyu sunmuş, ağır bir ithamda da bulunmamış.
|
http://img716.imageshack.us/img716/8681/takvimd.jpg
Fotoğrafın altındaki yazı aynen şu; Takvim, dün gece mega kenti semt semt gezdi.Sahur vakti iki ayrı tablo buldu.Bir yanda ışıklar yanmazken, diğer yanda tatlı bir telaş yaşanıyordu.İşte bir ramazan gecesi istanbul... |
Tamam "Bir Gece" demiş zaten bu kentler sürekli böyle dememiş ki...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
büyük bir terbiyesizlik, bahsi geçen gazeteden de zaten bu beklenirdi.
|
Alıntı:
|
Mesajımı tamamlayamadan yanlşlıkla ''enter'' a bastım. :)
Diyecektim ki; Vakit gazetesinin yaptığı ''Sizden'' - ''Bizden'' veya ''Bizden'' - ''Bizden olmayan'' anlayışıdır. Bu anlayış, inanlar ile inanmayanları veya inanıp da ibadetini gereği gibi yerine getirmeyenleri birbirine düşürmekten başka bir işe yaramaz. İşte bu gibi ''dindar'' değil, ''dinci'' kimselerin anlayışı yüzünden, inançlı kimseler inançlı olmayanlara veya inancını gereği gibi yerine getirmeyenlere asla tahammül göstermezler. Vakit gazetesi ve dinci tayfa, ''İslamiyet hoşgörü dinidir.'' lafının külliyen yalan olduğunu gösteren en güzel kanıtlardır. Yoksulluk, gelir dağılımında eşitsizlik, kırdan kente göç, işsizlik gibi toplumsal/sosyal sorunları, bu şekilde din maskesi altında sunmaya çalışmak, ayrımcılıktan başka amaca hizmet etmez. Saygılar. |
Bu gazete şu 14 yaşındaki kıza tecavüz edenin gazetesi degilmiydi...
|
Peki yarin birgun cumadan sonra bir kisim mucahit,nisantasindaki bu binalara tas atmaya baslarsa ne var ne olmus diyenlerin yorumu ne olacak ,merak ediyorum.Zira bu gazetelerin hedef gosterdigi kimler kimler katledilmedi.
|
Alıntı:
|
yarın bir gün ünlüler ve politikacılar arasında tek tek oruç tutanlarla tutmayanların listesini yayınlarlarsa şaşmam.
o değil de demek din fakir insanların tutunduğu bir umut kapısıymış bunu mu anlamalıyız.takvim islamı küçük düşürüyor aslında farkında değil. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar, medya bir ticari silsiledir.
Daha önce astığım bir iletiyi tekrar paylaşmak istiyorum. "Okuldayken çok değerli hocam Sn. Erol AKTI ( eski akşam gazetesi mesul müdürü) medya dersinde net bir cümle kurdu ve kafamıza kazımamızı istedi. Medya ticari bir müessesedir. Gazete sahibi sabah dükkanını açarken " bakalım ne kaybetcez" diyerek açar ve akşam da "bakalım ne kadar kazandık" der. medya bu işi para kazanmak için yapar, kısacası medya satılıktır. Tarihteki en net ve tek örneği ise budur (tabi aklı olan diğerlerinide görür) : Solcu, Marks'ın arkadaşı gazeteci Swinton, 1880 'lerde New York Times'ta yazıyor. Gazete satın alındıktan sonra düzenlenen toplantıda, davetli gazeteciler basının onuruna kadeh kaldırmak üzere kürsüye çağırıyorlar onu. Swinton elindeki kadehiyle kürsüye çıkıyor. Çıt yok... Ve tarihi cümleler dökülüyor bir bir ağzından. "Dünya tarihinin şu anına dek, Amerika'da "Özgür bağımsız basın" diye birşey olmamıştır. Bunu siz de biliyorsunuz biz de..." diye başlıyor sözlerine; "Hiçbiriniz düşündüklerinizi olduğu gibi yazmaya cesaret edemezsiniz. Bunu yapmaya kalktığınızda yazdıklarınızın önceden basılmayacağını bilirsiniz çünkü. Çalıştığım gazete bana düşüncelerimi özgürce yazmam için değil, tersine yazmamam için haftalık bir ücret ödüyorlar. İçinizde benzer biçimde benzer ücret alan başkaları da vardır. Düşüncelerini açıkça yazacak kadar salak olan herhangi biri, sokakta başka bir iş arıyor olacaktır. Gazetemin herhangi bir sayısında düşüncelerimi apaçık yazmaya izin verseydim, 24 saat dolmadan işimden atılırdım. Gazetecilerin işi; gerçeği yok etmek, düpedüz yalan söylemek, saptırmak, kötülemek, servet sahiplerine dalkavukluk etmek, kendi gündelik ekmeği uğruna yurdunu ve soyunu satmaktır. Bunu siz de biliyorsunuz, ben de… Öyleyse şimdi burada "bağımsız özgür basının" (!) "şerefine" (!) kadeh kaldırmak saçmalığı da nereden çıktı? Bizler, sahnenin arkasındaki zengin adamların oyuncakları, kullarıyız. Bizler ipleri çekilince zıplayan oyuncak kuklalarız... Onlar ipleri çekiyorlar ve biz dans ediyoruz. Yeteneklerimiz, olanaklarımız ve yaşamlarımız, hepsi başkalarının malı. Bizler entelektüel fahişeleriz.” Not: Swinton toplantıyı şaşkın bakışlar arasında terk etti.. Gazeteden istifa etti ve kimseden para almaksızın 'John Swinton's paper’ diye tek yapraklı bir "gazete" çıkartmaya başladı. Medyaya neden inanayım, satılık medya. Dedemin yada dönemin büyüklerinin anlattıklarıyla-yazılı kaynaklar arasında alaka yok... Dayanağın medya öylemi....." Medyanın amacını asla öğrenemezsiniz, yapabileceğiniz şey en fazla "sezebilmek" tir. İnanacağınız, sözünü dinleyeceğiniz, sizi bilgilendireceğine inandığınız şey gazete olmamalı :) Saygılarımla. |
Düpedüz hedef göstermiş. Hem de ilk sayfada manşet olarak.
Kafaları bu kadar çalışıyor. Gazeteciyim diye basın kartı taşıyıp itibar görüyorlardır. Elle kalabalığın arasından işaret edip "bakın bu adam oruç tutmuyor!" demekten ne farkı var? saygılar... |
Alıntı:
|
Densizlikten başka birşey değil...
Bazı arkadaşların her gece dememişya gibisinden komik bir savunmayla olaya yaklaşması da ilginçlik doğrusu, Ne yani olayın yanlışlığını anlamanız için Tüm Ramazan boyunca oruç tutan ve tutmayan semtlerle ilgili istatistik tutulması mı gerekiyor? |
Ben ne bir çirkinlik görebildim ne de bir haber değeri.
Malumun ilamı. Köpek insanı ısırmış. Konu bulamayınca hadi bunu koyalım demişler. Yoksa herkes kör mü? kimin ne yaptığı ortada zaten. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:42 . |