![]() |
Alevi asker oruç tutmadığı için öldürüldü
Hakkari’de askerlik yapan Erzincanlı Ali Arslan Alevi olduğu ve Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle başka bir asker tarafından öldürüldü.
Erzincanlı ve Alevi olan Ali Arslan'in Hakkari'de askerliğini yaparken oruç tutmadığı için öldürüldüğü iddia edildi. Ali Arslan öldürülmeden önce ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde Alevi olduğu icin, sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü, rahatsız edildiğini anlattı. 15 Ağustos günü, kışlada Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle, bir asker tarafından başından vurularak öldürüldüğü iddia edilen Ali Arslan’ın cenazesi Erzincan’a bağlı Palanga Köyüne getirildi. Olayın birliğin komutanları tarafından saklandığı belirtildi. Ailesinin büyük ısrarına rağmen, Ali Arslan’ın yüzü ailesine gösterilmedi. Sadece ayaklarının annesi tarafından görülmesine izin verildikten sonra, Ali Arslan’ın cenazesi toprağa verildi. Kaynak Edit |
türkiye kimlere emanet görün,işte islam denen karanlık bu.ben de eski bir aleviyim ve aleviler çok hoşgörülüdürler,bunlar o kadar bile olamıyorlar.
|
dark_prince öldüren çocuk islamı tekeline mi almış
|
Alıntı:
Alıntı:
Bugün çarşıda sigara içerek ilerlerken hep aynı bakış... Hepsi düşünüyor. Fakat çok azı öldürüyor. Saygılar... |
hackercesur sacmalama gözünü seveyim ya, yok böyle bir şey...bu kadar düşmanlık beslemeniz hiç dogru degil...çarşıda bir ton adam çay içiyor..hiç oyle alaylı bakıldıgını ne gördüm ne işittim...
askerdeyken 2 tane alevi arkadasım vardı..onlarda oruc tutmuyordu ama hiç bir şekilde kınanmamıstı...askerde oruc tutmakta zorunlu degildi zaten tutanların sayısı cok azdı... bu olay sadece oruc meselesi degildir emin olun...doldurusa gelmeyin böyle şeylerde... |
Eğer haber doğru ise, yapan kişi çok yanlış yapmış. Bir insanın, başka bir insanı böyle öldürmeye hakkı yoktur ve İslam'da hiç bir zaman böyle bir hakkı inanan kişiye vermemiştir.
Alevilik için ise, http://tr.wikipedia.org/wiki/Alevilik Saygılar |
Burda karanligin düdügünüötdüren arkadaslara soruyorum,,kücük bir cocugun dini olurmu?.
Daha alti ,yedi yaslarimda bu alevilik sunnulik zirvalari bana kötü yansidi,bazi sunni aileler cocuklarinin bizimle oynamasina izin vermezdi,hele birtanesi hic aklimdan cikmaz,arkadaslarin bahcede oynarken babasi geldi beni kovdu arkadasada kzdi sana kacdefa bu kizilbaslarla oynama dedim diye,asalik duygusunu ilk defa orda taddim.islami hic sevmem,benim bildiyim alevilkde kendinin islamin özü oldugunu iddia eder,puta taparim ama genede alevilik ve sunnilikle isim olmaz. |
bu olay sadece oruc meselesi degildir emin olun...doldurusa gelmeyin böyle şeylerde...
troya'nın bu yazdıkları mantıklı geliyor. Öldürülen çocugun etnik kimligi konusunda bilgi var mı. Ayrıca bu münferit bir olay ve askerde olabiilmesi çok özel şartlar gerektirir. Öldüren asker konunda bilgi var mı peki. Nasıl biri imiş, aklı başında mı imiş. saygılarımla |
Alıntı:
O zaman beni daha iyi anlarsın. Ya da hiç buraya gelme direk arabistana git ve yolda sigara iç bakalım ne oluyor... O zaman saçmalayıp saçmalamadıgımı anlarsın. |
Alıntı:
|
hackercesur ne iran ne arabistan işi bilmeyen yobaz ülkelerdir..bu kadar katı ve kesin konusuyorum...islam arabistanında tekelinde degil iranında tekelinde degil...
senin yaşadığın yer neresi bilmiyorum ben balıkesir-ayvalıktayım ve bir dünya adam burda oruc tutmuyor... @dilaver hocam tesekkurler... |
Alıntı:
Alıntı:
Askerde herkes oruç tutmuyor bildiğim kadarı ile. Niye başkası değilde bu alevi asker öldürülmüş? Bu olayın özü bencede farklı. |
Dini fanatizm çok can almıştır çok insan yaralanıp sakat kaldı. Üniversitede okurken gözlerimle gördüm bıçaklanan insanları. Oruç tutmadığı için dayak yiyenleri de gördüm.
Ama askeri bir birlikte böyle bir olayı ilk kez duyuyorum. Başka bir sebebi olabilir. Bana pek inandırıcı gelmedi. Ya cidden aşırı sıyırmış bir fanatik ya da bunalıma girmiş bir askerin anlık öfkesi. Askerde bir arkadaşım nöbet esnasında tüfeği boğazına dayamıştı. İntihara kalkıştı. Bu tip cinnet halleri oluyor askerlikte. Sebep yokken bir anda ortalığın karıştığı çok oluyordu. Haberin detaylarının aydınlatılmasını beklemek gerek. |
Ailesinin büyük ısrarına rağmen, Ali Arslan’ın yüzü ailesine gösterilmedi. Sadece ayaklarının annesi tarafından görülmesine izin verildikten sonra, Ali Arslan’ın cenazesi toprağa verildi.
Şimdi bu çok enteresan. Şayet çocuk öldürüldü ise yüzü neden gösterilmemiş. Ayrıca öldüren askerin akibeti hakkında da bilgi yok. Dedigim gibi enteresan ve çok su kaldırır bir haber. Hakkari kritik bir bölge. Son zamanlarda tüm ölümler orada oldu. Askerlerin psikolojik durmları ve ölüm korkuları anlaşılabilir. Ama din ve oruç yüzünden işi ölüme vardırmaları biraz zor anlaşılır. Biraz daha detay bekleyelim derim ben. saygılarımla |
Alıntı:
Gerçekten biraz araştırda bak. Adamlar islamı aynen kuranda yazılanlar gibi yaşıyorlar. Alıntı:
Haber yalan mı ? Kaynak gösterdim. Gir siteye iletişime tıkla sor yöneticilere araştır işin özünü. Bizi de bilgilendir. Neyse ben yatıyorum sizlere iyi geceler... |
Hatırlarsanız Alevi bir subay da yakın zamanda intihar etmişti.
Dinci kesim tarafından son zamanlarda Alevilere yapılan baskılar ortada. Ordudaki subaylardan tutun yargı mensuplarına kadar birçok insan Alevi olduğu gerekçesi ile sunni dinci/şeriatçı tarafından top ateşine tutuluyor uzun bir zamandır. Bu haberin perde arkasına başka sebeplerin olabileceğini düşünüyorum. Saygılar. |
@hackercesur benim cümlelerimde türkiye gerçek islamı yaşıyor diye bir kelime geçmedi...bir insanın kuranı çarpıtarak yorumlaması onun islamı yaşadığı manasına gelmez..
iran bugun zorla müslüman yapmakta ülkesindeki vatandaşları, müslüman olmayanları yada müslümanca yaşamayanları idam ediyor...kitabın neresinde yazıyor bu...irtidad meselesi küllü yalandır arkadasım buharide geçen hadis olarak... |
askeriye'nin haberlerine fazla kulak asmayın, güvenirliği çok zayıftır, ben iki ramazan geçirdim askerde biri acemi birliğinde diğeri usta birliğinde, ne acemi birliğinde tutmayanlara karşı özel muameler gördüm ne usta birliğinde, acemi birliğinde oruç tutacaklar isimlerini yazdırır sahur saatinde istik haklarını alır tüketirlerdi, ha keza usta birliğinde de aynı şey gerçekleşmişti, bende tunceli ovacık'taydım çarşı iznimiz dahi yoktu insan ne kadar bunalırsa bunalsın can sıkıntısından birini öldüreceğini sanmıyorum hele bunlar asker ise...
mesela taze bir astsubayımız vardı genç uzun boylu dinamik ve güçlü, keşif gezisine gitmişlerdi ve bu delikanlı suyun akıntısına kapılıp gitmiş hayatını kaybetmişti, cesedini de 3 gün boyunca bulamadık, sonunda bir köylü tarafından alınan haber neticesinde cesedine ulaşmıştık, ama gazete manşetlerinde güya operasyonda yararlanan arkadaşını çatışma alanından çıkarmış helikoptere bindirmiş tekrar çatışmaya gidip kahramanca savaşıp şehit olduğu haberi yayınlanmıştı. askeriye haberi böyle yayınlayacaksın diyor gazetelerde de haber verilen talimat üzere yayınlanıyor, ben böyle birşeyin gerçekleştiğine inanmıyorum... |
sevgili müslümanlar;
"biz öyle değiliz", "gerçek müslüman öyle değildir" laflarını bırakın. Hepinizin ortalamasını alınca ortaya bu çıkıyor. Bu ortalama müslüman tipi gittikçe de şiddete eğilimli olmaya başlıyor. İran'da oruç tutmuyor diye milli takım futbolcusunun futbol hayatını bitirdiler. İktidar ve onun oyunlarına alet olan iyi niyetli müslümanların gayretleriyle İran'ı on-yirmi yıl içinde yakalarız, endişeniz olmasın. Kendi kendinize sorun. Türkiyede oruç tutanların yüzde kaçı oruç turmuyor diye bir başkasını öldürmek ister ya da öldürecek kadar nefret edebilir? %1'i bile deseniz bu yüzbinlerce kişi demektir. Maalesef, oruç tutanlar arasında yüzbinlercesi oruç tutmayanlardan öldürmek istercesine nefret ediyor. Aranızda devlet dairesinde çalışan müslümanlar vardır. Sıkıysa oruç tutmayın. Belki öldürülmezsiniz ama emekli oluncaya kadar bir üst makama yükselemezsiniz. saygılar... |
Alıntı:
Bir müslüman, başka bir müslümanı oruç tutmuyor diye öldürüyor, bizim sözde bilimsel sorgulayıcı forumdaşlarımız hemen inanıp topu İslam'a atıyorlar. Arada, müslüman olmayan üyelerin yazdıklarını hiçe sayarak hemde. Allah'ım sen bizi, sana inandığını sanıp verdiğin nimetleri inkar edenlerin iftiralarından koru... |
Alıntı:
Mesajlarınızın sertliğine bakınca geçermiş gibi geliyor. Bana masal anlatmayın. Bunlar yaşadıklarım. Siz onların arasında değilseniz gocunmanıza gerek yok. Gerçeği görmek istiyorsanız, İstanbul Üsküdar'da, Ankara Keçiören'de elinizde bir kutu birayı içerek dolaşmayı deneyin. Büyük ihtimalle ertesi gün sizi bu forumda göremeyiz. Öteki taraftan bir e-posta gönderirsiniz belki. |
böyle kritik bir dönemde, laiklik karşıtları tarafından ortaya atılmış bir yalan da olabilir. bu gibi süreçlerde bu tip haberlere şüpheyle yaklaşmak gerekir.
|
Ben sadece haberi gördüm ve sitenin misyonuna uygun diye paylaştım. Haberin gerçek ya da gerçekdışı olup olmadıgını bilmiyorum. Fakat yaşadıklarımdan ve gördüklerimden dolayı çok mantıklı geliyor.
|
İran halkının İslamı yaşadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz .
Bakın kendi gözlemimi aktarayım . Ben zamanında büyük bir otelin Resepsiyonunda calışmıştım ( üniv harclığımı çıkarmak için ) Oraya gelen İranlı dostları ben biliyorum . Ramazan ayıydı ,merak ettim oruc tutuyorlar mı diye. Halbuki akşam oldu , içkiler,alemler vs.:) (buna benzer daha pek çok şeyle karşılaştım ) Nerede İran halkının muhafazakârlığı ,müslümanlığı ? Bizim vatandaş oruc tutuyor, İran yada arap halkları tutmuyor yada tutmak istemiyor. İranlı kadınlarla konuştum sık sık. Söyledikleri şey ; Rejim baskısı. Alevi askerin ölümüyle ilgili olarak ise gercekten üzüldüm. Doğruluğunu bilemiyorum. Aleviler şu şu gun oruc tutarlar demek bence yanlış . "Aleviler" diyerek yapılan genelleme tüm alevilerin oruc tuttuğunu düşündürüyor. Halbuki PEK ÇOK alevi oruc tutmaz. Sunni oruc zamanlarından bahsetmiyorum. Muharrem zamanında da oruc tutmazlar. saygılarımla ntn |
Erzincada palanga köyü alevi köyüdür !!
http://www.alevilerbirligi.com/showthread.php?t=4116 http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=60836 |
Herkese Selam.
Benim bu haberden anladığım. Ali Arslan'ın askerde öldürüldüğü. Ali Arslan, ailesine: alevi olduğu için sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü, rahatsız edildiğini anlatmış. Haberin diğer kısımları Yorum. Ne katilin kimliği belli ne de cinayet sebebi ile ilgili itirafı. Tabi ki olay aydınlatılmalıdır. Suçlular yakalanmalı ve mahkemelerde hesap vermelidir. Bunların ortaya çıkarılacağına inanıyorum. Sonucu bekleyip görelim. Hemen bir suçlu ilan edip tavır almak linç kültürü ile açıklanabilir. 80 darbesi öncesi Maraş ta Aleviler camilerimizi yaktı, diyerek halkı galyana getirenleri hatırlayın. Olaylar bitince aslında hiçbir caminin yakılmadığı ortaya çıkmıştı. Sonradan anladıkki cuntalar karşı kutuplar yaratıp çatışma ortamı oluştumak için provakasyonlar düzenlemişler. Dörtyol olayı, İnegöl olayı daha çok taze. Saygılarımla. |
Alıntı:
İslami fikirler, insanı, öldürmeye ancak topluluk halinde sürükler. Çünkü bireysel düşünemezler.Topluluk halindeyse herşeyi beklerim fakat tekil müslüman zararsızdır genelde. |
Bu öldürme hikayesine bendende bir katki,insani sadece fiziki deyil ,bir iftirayla ruhende öldürebilirsin,cökertebilirsin,mesela öyle duygusal insanlar vardirki,toplum icinde ona,seni dün gece kizkardesinle yatarken gördüm de ,gider kendini öldürür,bu mumsöndü iftirasinin bizlerde yaratdigi ruhsal cöküntüyü alevi olmayanlar bilemez,güner ümit gibi üniverste bitirmis bir insan dahi böyle düsünüyorsa cizim okul yüzü görmemis zircahillerin halini varin siz düsünün,öyle yasiyorsunki biliyorsun cevrendeki bircok insanin senin hakkinda böyle düsündügünü,,bu yasamakmi sizce?nereye gidersen git hep o gözle bakiyorlar sana,,ben mumsöndü hikayesini toplumda cok duydum ama bir kurumun veya müslümanin cikipta ulan gavatlar bu yaptiginiz insanlikmi?müslümanlikmi?dediyini hic duymadim görmedim,insan sadece mermiyle öldürülmez bazen biz söz bile insani öldürmeye yeter.
|
İslami fikirler, insanı, öldürmeye ancak topluluk halinde sürükler.
Çünkü bireysel düşünemezler.Topluluk halindeyse herşeyi beklerim fakat tekil müslüman zararsızdır genelde. Çok güzel Ovidius Burada içinde bulundugumuz yer br askeri birlik. Askeri komutanların dine bakışlarının son 30 senede degiştigini pek zannetmiyorum. En azından ben askerlik yaptıgımda öyleydi. Agustos ayıydı ve oruç tutanlar sapır sapır düşerlerdi ve gene de birlik komutanı asla egitimden taviz vermezdi ve tutmayın derdi. Şimdi degiştiyse bir şey diyemem ama zannetmiyorum. Şimdi herkesin can güvenliginin risk altında oldugu bir yerde oruç tutma ya da alevilik yüzünden böyle bir eylemin olması ters geliyor. Üstelik anlaşıldıgı kadarıyla toplu linç kültürü de görülmüyor. Yani burada senin anlattıgın gibi tekil bir müslüman söz konusu. Zararsız bir müslüman. Ama elbette birligin koşulları vb gibi daha çok veri olsa elimizde daha saglıklı degerlendirme yapma imkanımız olabilir. Bu ülkenin neredeyse yarısı oruç tutmuyor. Öbür yarısı da tutuyor ama bunların içindeki fanatikler son derece az. Ancak senin de dedigin gibi toplumla ortaya çıkabiliyor. saygılarımla |
Alıntı:
Bu olay tamamen uydurma ve skandal niteliğinde bir karalamadır ve kesinlikle yalandır. Birincisi T.S.K laik rejimin güvencesi ve koruyucusudur.Bu bağlamda orduda kimse kimseye herhangi bir dini münasebetten dolayı kesinlikle karışamaz.Asker ocağında bunun olması durumunda yer yerinden oynar,ülke karışır.Ve bunu yapan asker çok fena şekilde cezalandırılır. Kaldıki oruç tutmayn yüzbilerce vatandaşa kimse bu şekilde bir ceza veremez ve orduda ise bu kesinlikle olamaz. Saçma safan asparagas haberler ile polemik yaratmayalım. Saygılarımla... |
Haberin dogruluguna bende süpheleniyorum
Malum hakkari gibi bir yerde Askeri gücler dahada kontroll altinda ve habercilerin cok daha odaklandigi bir nokta !! Böyle birsey yapilsa hemen hurriyetten baslayin , Kanal D ye kadar haber olurdu bu olay !! Ama görüyoruzki ne hurriyette , nede milliyet gibi gazetelerde bile böyle bir manset yok !! Sadece tanimadigimiz 3-5 haber sitesinde var ! Ama belkide ramazan ayidir diye haber ört pas yapiyor olabilirler !! Bilemiyorum bu Aileden sesde yok !!! Haberde öldürenin ismi yok !! Haberi okuyunca professional bir yazimda degil !!! Herzaman hürriyette haberleri okudugum icin haber veren gazetelerin yazim tarzina alismisimdir !! Bu Haberdeki yazim tarzi bana biraz klasik geliyor !! Mesela arkadaslar Erzincanlı ve Alevi olan Ali Arslan'in Hakkari'de askerliğini yaparken oruç tutmadığı için öldürüldüğü iddia edildi. Hakkiride XXX ilcesinde XXX askerlik yerinde , Askerligini sürdüren ( Tegmen, yüzbasi Er vs sv ) Ali Arslan Alevi oldugu gerekcesiyle oruc tutmadigi icin XXXX isimli yüzbasi , binbasi tarafindan XXX kursunla öldürüldü.... Umarim anlatabilmisimdir !! |
İran'ın en ünlü futbolcularından "Asya'nın Maradonası" olarak anılan Ali Karimi, Ramazan ayında oruç tutmadığı için klübünden kovuldu.
Steel Azin Futbol Klübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada Ali Karimi'yi itaatsiz olduğu ve oruç tutmadığı için klüpten atmak zorunda kaldıkları söylendi. Steel Azin Klübü, konu hakkında Karimi ile görüştüklerini ancak futbolcunun İran futbol federasyonu yetkililerini ve takımın danışmanını aşağıladığını söyledi. Karimi ise ISNA haber ajansına hiçbir bir yanlış yapmadığını söyledi. "Ben bir Müslümanım" dedi. Karimi'nin klüpten atılması, kendi internet sitesinde Devrim Muhafızları'nın eski üyesi olan klübün yönetim müdürü Mostafa Ajorlou'yu eleştirmesinin ardından geldi. kaynak |
[QUOTE=Kemaloğlu;331406]
mutlaka tutanla tutmayan bir olmaz ama.... Sevgili kemaloglu abim,sizler herseyin ölcüsünü ibadetle veriyorsunuz,ibadet eden iyi etmeyen kötü,Hz yusufun babasi hz yusufu kendine yusufdan daha cok hürmet eden saygi gösteren diyer evlatlarindan daha cok seviyordu gözü ondan baskasini görmüyordu,,,belki babada birgün hepimizi birköseye itip diablom diablom diye bizim beyenmediyin diablonun pesinde dolanacak. Konuya gelince askerde oruc tutmuyor diye kimse kimseye birsey yapmaz,ben sahsen böyle birsey hic hissetmedim,18 ay boyunca |
Bunlardan bahsediliyor ama kuranda. Çok çirkin ve iğrenç. Göğsü yeni tomurcuklanmış kız 13 yaşında bile değil. Öğrencilerim var bu yaşta. Gerçekten utanç verici...
Allah aşkı vs bunlar Anadolu toprağında mayalanmış düşünceler. Arabın fikri değil. Bize ait. Kökeni şamanizme kadar giden erenliğin ilkeleri. Bu sözlerin kurana konulması taraftar toplama amaçlı. Bunun peşisıra öldürülen kişilerin ganimetinin bölüşülmesi vs. Evreni ince bir sanatla yaratan yaratıcının sözleri olabilir mi? Bunları hep insan söylemiştir. İnsan söyler çünkü. İnsan öldürür, yağmalar, yağmalamayı teşvik eder, Kuranda konuşan insandır. |
taylan74
cennetteki hayatın şimdiki hayatla bir olacağını kim söylüyor...oraya gittiğinde dünyadaki hayatı unutacaksınız...dünya ile ilgili hiç bir şeyi hatırlamayacaksınız...o yüzden orası bambaşka bir dünya..13 derken...13 yıl yaşamış mı anlıyorsun...:) alakası bile yok...cennette ne yaşlanma var nede eskime..zaman bir ve bir nokta...o yüzden göğsü tomurcuk 13 yada 17 yaslık kızları...dünyadaki kızlarla karıstırmamak lazım... |
Alıntı:
diye bir ayet mi var ? emin ol kuranı ben yazsaydım bu kadar tartışılmazdı ayetlerim... 10.000 ayet yazsam 1 tanesi bile tartışılamazdı. emin ol ;) |
Cesur sadece çok sevdiği bir dostunun bir sohbet esnasında kendisinin inançsız olduğunu söylemesinden sonra çekip gittiğini ve buna çok üzüldüğünü anlatıyor. Dolayısıyla bunu eleştirmek de hakkıdır. Çünkü inançlı arkadaş burada çok ahmakça davranmış. Bir ateistle dost olmasının sosyal çevresinde yaratacağı sıkıntıdan korkmuş olmalı. Cesurun bu davranışı ve onun kökenindeki inancı eleştiriyor olması son derece doğal çünkü dini eleştiren bir platformda yazıyor.
Burada esas eleştirilmesi gereken kişi cesurun arkadaşı. Yaptığı davranışla dinin hiç bir şekilde hoşgörü barındırmadığını ispatlamış oldu. Gösteriş ve riyayı burada aramak gerek. |
Değerli forum arkadaşlarım, başlık yeniden düzenlenmiştir, iyi forumlar.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:36 . |