![]() |
BAHAİLİK ... Sevgi ve hoşgörü bahçesi..
Sevgili Psikokemoterapi Dostum ,
Senin ve tüm sevgili ve kıymetli site arkadaşlarımın hasret ve muhabbetle gözlerinizden öperim. Bahai'liğini açıklamışsın,beyan etmişsin. Ne güzel.. İslami taasup içerisinde,ne yeni bir inanış olarak Bahailik ve ne de İslamin Türk/Şaman gelenekli yorumu/yolu Alevilik kendini rahat ifade edebilme imkanı bulamamış inanışlardır. Daha 10 sene evveline kadar , büyük bir hayasızlıkla, "Alevilerde mum söndü var kardeşim , mumu söndürdün mü,ooo tamam!" diyecek kadar hayasızca itham edilmiş ve zaten Yavuz Sultan Selim zamanından beri politik korkularla ezilmiş Alevi toplumun kendini ifşa etmesi çok zordu.. Aslına bakarsan Türkiyemizde bizim yapımıza eniyi uyum sağlıyacak İslami yorum Alevilik'dir. Ama yüzyılların verdiği baskı ve sünnilerce uydurulan alçakca hayali yorumlar sonucu bu güzel insanlarımız, hep geride kalmış ve toplumun itilen, hor görülen bir kesimi olmuştur. Bakınız halen daha yurdumuzda Alevi köyleri birkaç dağ tepe aşıldıktan sonra, zorluklarla ulaşılacak yerlerdedir genellikle.. Şükredelim ki,şu son senelerde bu insanımıza Alevi olduğunu beyan edecek kadar bir hürriyet sağlayabildik. Ben yıllarca Aleviye , bu vatanın gerçek sahibi olduğunu, iddia etmek gerekirse-öz be öz Türk'ün ve bu vatanın sahiplerinin kendilerinin olduğunu,dolayısıyle , devlete karşı,Türklüğe karşı asla bir karşı duruş sergilememeleri gerektiğini, yapacakları tek şeyin, hiyeraşi içerisindeki yerlerini almak olduğunu anlatmışımdır. Bu arada yeri gelmişken onların : "Sende Alevisin,bizdensin değil mi ağabey?" sorularına verdiğim cevabı açıklıyayım. Hem de, bir çok dostuma ters gelecek,esprili bir uslup ile : "Hayır ben Alevi değilim. Elhamdülillah dindar da değilim. Ben sadece ALLAHDAR'ım.Hamdolsun. Ona dümdüz,şeksiz-şüphesiz gidecek kadar büyük bir Yaradan sevgim var." Sevgili CeMaL ..naciz şahsıma ve inançlarıma yaptığın övgülerine teşekkür ederim. Zannettiğin gibi Aldostu ağabeyin Alevi değil. Ama İslam dünyasında yapılan milyonlarca yanlış ve haksızlıklardan en büyüğünün yapıldığı aziz-muhterem-sevgili Hz.ALİ'ye Allah inancındaki sadelik ve doğruluk nedeni ile ayrı bir saygım ve sevgim vardır. Hem bu sevgi ve saygımdan, hem de bir yol olur da Alevi kardeşlerim kendi inanç sistemlerini burada cesaretle savunurlar diye avatarımı o mümtaz insanın resmi ile süslemiştim. Ama olmadı,hiç bir alevi dostumuz inanışını burada savunamadı. Onun için kıymetli Psikokemeterapi Dostum, senin Bahailiğini beyan etmen beni sevindirdi. Ve iznin olmadan , seni teşvik etmek için , senin adına bu başlığı açtım.. Bu başlık senin ve senin gibi diğer Bahai arkadaşlarımızın. Bize inançlarınızı,törelerinizi,diğer dinlere ait bakışlarınızı, sevgilerinizi,hüzünlerinizi, sevinçlerinizi ,Peygamberinizi.. yani kendinizi anlatın sevgili dostum. Senin adına başladığım için,engin kültürün,insanlığın ve hoşgörünle beni affedeceğini umuyorum. Hoşgeldiniz Bahai kardeşlerim. Sevgilerimle… İyiliklerde görüşmek üzere.. Gönül kırdıysak affola.. Bütün dostlarıma selam ederim... (Dost olmayanlarıma da...) ***********….*************….***********….********* ****….********* Her şey Tanrı 'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı 'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül den geçmektir. |
Re: BAHAİLİK ... Sevgi ve hoşgörü bahçesi..
Sevgili Aldostu,
Hep kafama takılan bir soru var ; Tanrı neden adam gibi bir peygamber göndermez ? Ve de neden içinde yaşadığımız bu modern denilen çağ insanına bir peygaber göndermez de hep bu peygamberler geçmişten kopup gelir önümüze. Eskiden isterdim ama şimdi kendim için istiyemiyorum, lakin görünen o ki Tanrı eğer adam gibi bir peygamberler göndemiş olsaydı bile yine de onların kurduğu dinler savaşa hizmet edecekti. İnsanlara "birbirinizi sevin" diyen bir peygamberin sözünü kim dinlerdi ki ? İsa demiş mesela o yüzden kendisine sempati ile bakarım lakin şu hristiyanlığın tarihteki ve bugünkü halini görünce keşke diyorum o da olmasaydı. Sevgiyle kal. |
tek bir şey söylicem hoşgeldin aldostu abi
|
ALEVİ TOPLUMUNDA YETİŞEN *ATEİSTİM!!!!!
* * merhabalar ALDOSTU *ben * ateist olan *ancak *evrenin ve herşeyin *bir ilk nedeninin olduğuna inanan bir *insanım *ancak sizler gibi evrenin ve herşeyin *tanrıdan olduğunu söylemiyorum her ne ise o ilk neden *onu tanrı olarak nitelemiyorum.... * * *neyse *konu bu değil *ben ateistim ancak *alevi *toplumunun içinde *doğup ve büyüyen insanım *cemlere *giden biriyim örneğin (babam,annem ve ben ateistis ancak alevi geleneğininin insanlarıyız.) *dediğim gibi *alevi kültürü ile yetişen insanlarız *biz * ateist olsakta çünkü *alevi kültürü *modern ve *son derece insan merkezli bir kültürdür ki aleviliğin *tanrı kavramını ve *dini boyutu dışında *aleviyimde zaten kültür bakımından. *kısa bir örnek vermek istiyorum "islamda *kadın erkek eşitliği çok kere tartışılan bir konu *bilindiği gibi, ancak *alevilik diğer İislami mezheplerden farklı olarak kat kat daha demokratik bir *yapıya sahip *çünkü sünniler kabul etmesede cemevlerinde (ibadet haneleridir alevilerin) ibadetlerini bile kadınlı erkekli beraber *ifşa ederler bu en önemli farkı olsa gerek ve buna benzer bir çok konuda çağdaş bir inanıştır *kurana *tamamıyla bağlıda değildir. * Alevilik Nedir? Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan , Hz.Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe ser inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren, insanları yaşadıkları toplumda kendi istekleriyle kendi kendilerini yargılamalarını sağlayan, laik,demokrat, eiştlikçi, katılımcı, paylaşımcı düşünceyi savunan, zalime ve zulme karşı gelen, mazlumun yanında olan, şeriatın bağnaz kuralllarına bağlı olmayan, ve onu reddeden, İslam dinini kendine göre ve sunni inancın dışında yorumlayan, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri, merhamet, görüşü eşitlik, *hazinesi bilgi, meyvası sevgi hamuru ile yoğrulmuş, insanı Kamil *ve erdemli insan yaratmayı ön gören, korkuyu aşıp sevgi ile tanrıya yönelen, Enel-Hak ile insanın özünde tanrıyı gören, yaradan ile yaradılan ikiliğinen Varlk Birliğine varan, edep ve ahlaklığı *yaşamın temeline oturtan, insanı yücelten, hamurunda hem ilahiliğin hemde irfaniliğin mayası bulunan; kişinin ahlaklı ve karakterli yaşam ilkelerini belirleyen, Hz. Muhammed ve Hz. Ali’den gelen neslin imametini teberra ve tebelle ilkesi ile sahiplenen, dini biçim ve şekil olarak değil, gerçek anlamıyla algılayan, dini bağımsız bir irade gücü ve batını özelliği ile evrimleştiren akıl ve iman bütünlüğünde birleştiren ve tüm bunları Kırklar Cemi ile yürüten bir inanç sistemidir. Alevilik *Aleviler *için üst kavramı, Bektaşilik ve Kızılbaşlık ise alt kavramları oluşturur. * * * * * * * * * * * * * * aldostu alevilerden ses çıkmıyor deyince bende her an içinde olduğum bu inanışın içinde olan biri olarak *bir şeyler yazayım dedim ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *sevgiler |
aldostu başka ne tür başlıklar açtın.türkiye sana muhtaç arkadaşım.sen olmasan biz ne yapardık!...ne,neden,niçin,nasıl sorularınıza ben böyle cevap buldum diyor ve seçiminizin sonucuna da razıysanız laf yok...bir fikir sorulsa,5 milyar insan 5 milyar düşünce olur..Din konusunuda Hz.Muhammed(s.av)'den öğreneceksin.Ondan öğrenmeyip,kendine göre br fikir oluştuysa önce bir araştır,kendi düşüncem doğru mu diye!?...
|
Sevgili Aldostu arada bir geliyor ama pir geliyor. Daha sık gelmesini, hiç olmazsa günde bir yada gün aşırı bir yazısını okumak isteriz ama o mümkün olanı ve doğrusunu yapıyordur zaten..
Bahailik hakkında toplumumuz hiçbirşey bilmiyor desek abartmış olmayız herhalde. Duyanlar, rastgelenler ise onu bir din değil de İslam içinde bir mezhep olarak bilir. Hatta inceleyen ve yakından bilen İslamcılar din olduğunu kabul etmez, hak olmayan mezhepler arasında görürler. Kimin nasıl gördüğü değil, Bahailerin kendilerini nasıl tanımladığı, sunduğu önemli tabi. Sevgi ve hoşgörü dini midir? Daha ilerici, daha bilimden yana, daha insancı, daha demokrasiye ve barışa önem veren bir din midir? Söylemleri, beyanları bu yönde. Alevilik te öyle sevgi, dostluk, barış vb. iyi ve güzel olan ne varsa hepsini görebiliriz söylemlerinde. Hatta bu söylemlerin asırlar boyu sürüp geldiğinden yaşamlarına da yerleştiğini, bir yaşam tarzı haline geldiğini de yadsıyamayız. Azınlıkta olanların tipik özelliği de olsa, egemen olanın zulmünün, haksızlığının, sevgisizliğinin yokedilebilmesi için bir yoldur, yöntemdir azınlıkların çoğalması belki de. Kaybetmek istemediğimiz, huzur içinde sürekli olmasını dilediğimiz değerlerimizde birlik-bütünlük arar, ayrılıkları, bölünmeleri tasvip etmez, hoş karşılamayız. Ama egemen olandan insanlar memnun değilse, kurtulmak istiyorlarsa, birliği değil farklılıkların, ayrılıkların artmasını isterler. İnsanlar şeriat düzeninden korkuyor ve nefret ediyorsa, bunun nedeni şeriatin insanlara acıdan başka birşey verememesindendir. Hata insanlarda değil, asırlar boyunca hükmeden şeriattedir. "Gerçek şeriat dünyada hiçbir yerde uygulanmıyor ki" gerekçesi büyük bir yalandır. Asırlar boyunca hükmedici konumda olan şeriat gerçeklerini uygulayamıyacak da ne zaman uygulayacak. Asırların imajı budur. Şeriat vereceğini vermiş, alacağını almıştır. Kendisini kanıtlayacak zamanı ve imkanı çok fazlasıyla bulmuş ve ne sevgi ne barış ne insanlık tohumları ekebilmiştir. Rüzgar ekmiş fırtına biçmiştir. Farklılıkları bu yönden hoş karşılayabiliriz. Ama ne olurlarsa olsunlar, ne vaad ederlerse etsinler, şeriatin hiç bir türü bizim için umut olmamalı. Geleceği sağlam temeller üzerine kurmalı, bilimi, demokrasiyi, insan haklarını ve bu amaç uğrunda mücadele vermiş önderleri rehber edinmeli, dini inançları insanla Tanrısı arasında özgür bırakmalı, inançları kurumlaştırmamalıyız. Bunları söylerken Aleviliği, Bahailiği şeriat amacı içinde olanların arasına kattığım düşünülmesin. Dini açıdan bir yol, bir tercih içinde olsaydım, buna zorunlu kalsaydım ya Tasavvufu, ya Alevi-Bektaşiliği, ya da Bahailiği seçerdim. Ama doğrusunun sevgili Aldostu'nun yaptığı gibi bunları dost olarak, kardeş olarak görmek olduğunu düşünüyorum. Aynı şey İslam içindeki, ya da diğer dinlerdeki tüm sevgi ve barış yanlıları içinde geçerlidir. |
Pante abim ,
yüreene salık. Ne güzel ,- açık ve gönülden yazmışın. Bak tekrar oluyo ama ben güzellikleri ekrar etmeyi seviyom.. Tekrarlar akılda kalmayı saalıyo. "Farklılıkları bu yönden hoş karşılayabiliriz. Ama ne olurlarsa olsunlar, ne vaad ederlerse etsinler, şeriatin hiç bir türü bizim için umut olmamalı. Geleceği sağlam temeller üzerine kurmalı, bilimi, demokrasiyi, insan haklarını ve bu amaç uğrunda mücadele vermiş önderleri rehber edinmeli, dini inançları insanla Tanrısı arasında özgür bırakmalı, inançları kurumlaştırmamalıyız. Bunları söylerken Aleviliği, Bahailiği şeriat amacı içinde olanların arasına kattığım düşünülmesin. Dini açıdan bir yol, bir tercih içinde olsaydım, buna zorunlu kalsaydım ya Tasavvufu, ya Alevi-Bektaşiliği, ya da Bahailiği seçerdim. Ama doğrusunun sevgili Aldostu'nun yaptığı gibi bunları dost olarak, kardeş olarak görmek olduğunu düşünüyorum. Aynı şey İslam içindeki, ya da diğer dinlerdeki tüm sevgi ve barış yanlıları içinde geçerlidir. " Abi bi senin yazdıına bak.. Bi aldostu abimin - psiko abimin yazdıına bak.. Bi de burda akıllı-düşünceli müslüman diye ayrı şekilde sevdiim Ensalyo abimin yazdıına bak.. Aranızda , Ense abimle aranızda uçurumlar var abi be.. Bak Salgon abiye yazdıımı oku.. İÇinizde din baskısı olmadan doğruyu ve Allah aşkını yazan sizler varsınız ya, valla içim açılıyo sizleri okurken. Salgon abim varya , o da Allahdar abim..valla da billada o da sizden.. Ama adam yobazlardan gına getirdiinden - inadına açıklamıyo, ben dinsizim*allahsızım - diyo .. Yalan..yoksam o güzellikte - o akılda bilgide olan insandada sizler gibi -sodomo abim gibi yatatan sevgisi- inancı var. Ama o bu işi kendine bile inat yapmış-sölemiyo. Ben onuda çok seviyom.. İyiki varsınız , aklı güzel , gönlü güzel - yaratanı güzel abilerim. Sizler benim için bu dalgalı denizde, birer deniz fenerisiniz.. sizinle ben aklı- dini - düşünmeyi ve *güzel Yaratanımı daha güzel güzel öreniyom.. Allah size - bu saydıım hepinize öncelikle size güzel ömür versin - amin,amin- CeMaL... |
Daha önce Bahai Dinini "Gerçekler ve Adım Adım Aydınlanma" başlığında anlatmıştım:
http://www.turandursun.com/modules.p...2436&start=390 Bir de yazılmayan taraflarına değinelim ki başlığın hakkı verilmiş olsun. PRENSİPLERİ: **İnsanlık alemi tek bir ailedir. **Irk, din, dil, cinsiyet gibi tüm önyargılar kaldırılmalıdır. **İnsanlık birliği sağlanmalı, dünya tek ülke haline gelmelidir. **Tüm dinlerin temeli birdir. **Gelecekte de yeni dinler ve peygamberler gelecektir. **Din bilim ve akıl ile uyum içinde olmalıdır. **Kadın ve erkek eşittir. **Kadının kapanması, başını örtme şartı yoktur. **Genel barış için çalışılmalıdır. **Evrensel eğitim hedeflenmelidir. **Serbest düşünce ile gerçek araştırılmalıdır. **Aşırı zenginlik ve yoksulluk kaldırılmalıdır. TAPINAKLARI: Chicago,Wilmette'deki Bahai MabediBahai Tapınakları, her dinden kimsenin sessiz olmak koşuluyla bildikleri şekilde ibadet edebilecekleri mekanlardır. Şimdiye dek her kıtada bir tane olacak şekilde 7 adet tapınak inşa edilmiştir. Bu tapınakların ortak özeliği, bir kubbeleri ve 9 girişleri olmasıdır. (dünyada 9 dinin varolduğuna dair Bahai inancını yansıtır) İlki Aşkabat’ta 1908’de inşa edilmişti. 1938’e kadar hizmet veren bu tapınak Sovyet rejimi tarafından ibadete kapatıldı; 1962’de bir depremle yıkıldı. Bu ilk tapınak; hastane, okul, hostel gibi başka bir çok birimi içeren bir kompleks idi. 1953 yılında ABD’nin Illinios eyaletinde Chicago’nun kuzeyinde bir Bahai mabedi tamamlandı. Daha sonra inşa edilen tapınaklar sırasıyla şu ülkelerdedir: Uganda(Kampala), Avustralya (Sidney yakınında), Almanya (Frankfurt’un dışında), Panama (Panama City yakınında), Batı Samoa (Apia), Hindistan (Yeni Delhi) En yeni Bahai Tapınağı olan Hindistan, Yeni Delhi’deki tapınak, 1986’da tamamlandı. Pek çok mimari ödül aldı. |
Güzel Dostlarım ;
Kendinden daha akıllı bir insan tasavvur etmek ne kadar zor.. Bir başkasının senden daha güçlü, Bir diğerinin senden daha güzel olduğunun farkına varmak ne kadar acı.. Bir başkasının doğrulara daha yakın olma ihtimali ne kadar sıkıcı.. Bir zannın arkasına sığınıp da, En doğruyu, En büyük aklı, En büyük karizmayı kendinde görmek ne kadar rahatlatıcı değil mi.. Bu rahatlama,bazen iki kadeh rakı ile olur, Bazen bir sigaranın savrulan dumanında, Bazen bir uyuşturucunun damlasında gelir.. Bazen de kibir’in tartışılmaz büyüklüğünde.. Nasıl gelirse gelsin.. Zevk verir namussuz,insana.. Küçük dağları yaratmanın, Her şeyi en doğru bilmenin gururu,lezzeti de bir başkadır doğrusu.. Bildiğimizin gerçek , İnandığımızın doğru olduğu zannı ne kadar rahatlatır bizi.. Ama doğrusu o ki , Doğruların başka,bambaşka olabileceği gerçeği.. Ne kadar çirkin,ne kadar zorlayıcı gelir bize.. Ne diyeyim..zor dostum zor.. Hepimiz ayrı bir inancın ardındayız. Hepimiz ayrı bir iddianın peşindeyiz. Kimimiz Kuranla, Kimimiz İsa’yla, Kimimiz Musa’yla destekleriz lafımızı.. Bazen bir hadis olur sevdamız, Bazen bir esinlenme.. Bazen tasavvuftur, Bazen bilimdir güvencemiz. Kendimizi güçlü gösterme sevdasındaki umudumuz. Ben gerçeği ve kendimi arıyorum.. Gerçeği arıyorum, Bilen var mı ? Kendimi arıyorum, gören var mı?* *(Erzurumlu İbrahim Hakkı) Sevgilerimle… İyiliklerde görüşmek üzere.. Gönül kırdıysak affola.. Bütün dostlarıma selam ederim... (Dost olmayanlarıma da...) ***********….*************….***********….********* ****….********* Her şey Tanrı 'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı 'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül den geçmektir. |
Sevgili psiko,
bu yazı bir veda yazısı değil değil mi? Sanki bir veda havası sezdim. Sakın burayı bırakayım deme. Senin gibi olgun, ne dediğini, ne yaptığını bilen, görünümleri değil onların altındaki özleri yakalayıp ona göre değerlendiren insanların gitmesi bizleri kötü şekilde yalnız bırakır. Seni seviyoruz. Eğer Bahailik senin gibiyse, keşke Türkiye'nin tamamı Bahai olsa. (bir ateistten daha fazla övgü de olmaz herhalde *:D ) Saygı ve sevgiyle |
Sevgili psiko,
Kimi zaman "söz", kimi zaman "duruş" daha etkileyicidir. Lakin bilirsin sözler kaypaktır ve ne zaman nereye gideceği, ne şekil alacağı belli olmaz. Yani her güzel sözün arkasında dik bir duruş da gereklidir. Sen ve Aldostu hem sözlerinizle hem duruşunuzla etkilediniz insanları ve örnek oldunuz sağolun, varolun. |
panteidar yukaridaki verdigin linkte bahiligin derin aciklamasini yaparken bunun islamiyette sapik bir anlayis olarak ele alindigindan bahsetmisin,bende bu inanci arastirirken bu gibi ifadelerle karsilastim,bu konudaki sahsi fikrini ogrenebilir miyim?
|
Şahsi fikrim bu sayfada yazıyor. Biraz yukarı bakarsan görebilirsin.:)
|
Baslangicta Islamiyetin bir mezhebini andiran bahailik zamanla bagimsiz bir din halini almistir.Bahailik Allah a,kitaplarina; peygamberlerine kiyamete ve Baha ya imani emreder.Bahalilik alemin birligini ve devamini saglama ve dunya barisinin temellerini olusturma gayreti icindedir.Ogretilerinin en basinda;
-Bagnazliktan vazgecilmesi -Kadin erkek esitligi -Zorunlu egitim -Uluslarasi ortak bir dilin gerekliligi -Asiri zenginlik ve fakirligin ortadan kaldirilmasinin saglanmasi gibi ogretiler basta gelmektedir Bahailikte namaz ve oruc gibi yasalarin yaninda insansi yasalarda bulunmaktadir.Bahailik aile kurumlarina onem verir,tek esliligi emreder ve kendilerince zorunlu durumlar disinda birden fazla kadinla evlenmezler.Alkol kullanimi kesinlikle yasaktir.Bahailer herhangi siyasi ve politik bir dusunceyi savunmazlar veya tavir almazlar.Yasadiklari toplumun siyasi ve geleneksel kurallarini yorumlamaksizin kabul ederler Ayrintili bilgi almak isteyenler icin site adresi; http://www.dunyadinleri.com/bahailik.html Bu din hakkinda katilmadiginiz bir sey veya eklemek istediginiz bisey varsa fikirlerinizi beklerim,ayrica bahai olan arkadaslara soruyorum bu dinin icinde cidden bir mehdi kavrami mevcutmudur ve de inaniliyor mudur merak ediyorum?Arastirmalarimda Bahai Dini'nin kurucusu Hz. Bahaullah (1817-1892)kendini mehdi ilan ettigi ile cok karsilastim.Bu sonradan uydurulan bir sey mi? |
Bahailik dini hakkinda baska kaynaklardan edinilen bilgiler de ilginctir.Incelemek isteyenler icin link adreste mevcuttur
http://www.cumhuriyet.edu.tr/edergi/makale/366.pdf |
Doğal olmayan bir sistemi bize sunan islam ve benzeri dinler bize ne kadar yapay bir saldırganlık sunuyorsa bahailik'de yapay bir sistemdir.Yani Dünyada güçlü olan kazanır.Yani maddesel farklılıklar vardır.Bu farklılıkları inkar edip gerçeklere gözlerini kapayıp hepimiz iyiyiz filan demek hoşgörü değil koca bir yalandır.Doğa hatayı affetmez.İnsan mı tanrıyı yarattı tanrı mı insanı?İnsan denilen canlı yapaylıklar yaratıp,yapaylıklarda tatmin olma misyonunu tarih sürecinde hiçbir canlıya kaptırmamıştır.Yani doğal gerçeklikleri çarpıtarak bir sistem kurmak ne kadar yanlışsa ki şeriat buna örnektir gerçeklere gözünü kapayıp kendini hayallerle yaşatmak hepimiz aynıyız filan demek de gerçek dışıdır.Yani birisinin karısı güzel.Diğerininki çirkin.E peki eşitsek güzel kadın neden diğerini seçti?Yada herkes eşit değerde ise neden çirkin bana kaldı?İnsanlara torpil geçilmesi olayına tamamen karşıtım.Fakat gücü olan ben isem benim pazularım kuvvetli ise masadaki yemeği ben alırım.Doğada bu böyledir.Ne imam nede bahai bu doğal düzeni bozamaz.Bu doğal düzeni bozmaya çalışanı doğa ezer.İslam ülkeleri buna açık örnektir.Hepsi geri kalmışlardır.Oysa materyalist ülkeler yada en azından materyalizm sayesinde ilerlemiş ülkelerde bu yapay sistem yoktur.Sadece aşırı uçlara varan şiddetin önü kesilmiş fakat mücadele arenası tamamen dövüşçülere bırakılmıştır diyebilirim.Benim bahsettiğim olay yanlıştan kaçıp başka yanlışa saplanmamak için bir uyarıdır.Her zaman akıl ve doğal evrim gerçeğinden şaşmamalıyız.Doğal olmayanlar ne olursa olsun karşı çıkmalıyız.
|
Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık. Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de tabuların yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da dinlerden , "inanç"lardan kaynağını alan tabular
|
(made in) turan dursun...
|
ne güzel yazmışsın CMKT,
Yani Dünyada güçlü olan kazanır. Doğa hatayı affetmez. Yani birisinin karısı güzel.Diğerininki çirkin. E peki eşitsek güzel kadın neden diğerini seçti? İnsanlara torpil geçilmesi olayına tamamen karşıtım. Bu doğal düzeni bozmaya çalışanı doğa ezer. Fakat gücü olan ben isem benim pazularım kuvvetli ise masadaki yemeği ben alırım. Doğada bu böyledir. bu kadar yazsan yeterliydi bence, benim hayat anlayaşım senin yazdıkların gibi olsa! diye düşünüyorumda, acıklama getiremiyorum, senin varmı acaba bu yazdıklarına bir acıklaman? |
CMKT'nin yazdıklarına katılmıyorum.
1. Dinler doğal olan. yapay olan diye sınıflandırılamazlar. Ateistim, dinler de insan ürünüdür diyorsam gayet doğaldır, dine inanıyorum ilahidir diyorsam da gayet doğaldır. Yapay diye bir sınıflandırma olmaz. 2. Evrim teorisi kaba kuvvet, gücü olan kazanır falan diye anlaşılamaz. İnsan birçok hayvandan güçsüzdü, egemen oldu. Doğal seleksiyon bu kadar basite indirgenemez. 3. Dinler olmasaydı doğa yasası yürürdü diye birşey olmaz. İnsanın toplumsal yaşamına dair bildiğimiz en eski tarihten beri dinler var. İnsanın düşünce biçiminde dinsellik var. Sorun insanın bu düşünce biçimlerini giderek aşması ve ilkelliklerini törpülemesidir. Hala törpüleyecek çok şeyimiz var. 4. Materyalist ülkeler, materyalizm sayesinde ilerlemiş ülkeler diye birşey yoktur. Belki CMKT anlatmak istediklerini iyi anlatamadı. Ben kastettiği şeyleri tahmin ediyorum ama yanlış mantıklar yürüttüğünü düşünüyorum. Lütfen biraz daha dikkatli argümanlar.. |
Bahsettiğim olay şudur.İslam ve diğer dinlerin yanlış olması sadece gereksiz şiddet içeriği değil doğa karşısındaki tutarsızlığıdır.Bahailik şiddet içermese de aynı tutarsızlığı taşır.Yani uzun lafın kısası..
|
Sevgi ve nefret gibi kavramlar kaynagini dinlerden degil insandan alirlar sevgili psikomoterapi,dinler ise sadece bu gibi kavramlari kullanarak insanlari kullanma gayretindedir.Inanclar kisilere ozgudur ayni sevgi ve nefret gibi.Ama her dini olan insan "sevgi doludur",ya da tam tersi "her dinsiz nefret doludur"demek sadece dinlerin bize verdigi mesajlarin bir urunudur.Bu dusunce tarzi ile yaklasirsak dinlerin olumlu yanlarini alip olumsuz yanlarini birakarak yeni bir din olusturma ya da mevcut dinleri yeniden yorumlama gibi bir suru cikarci dinlerle karsilasmamak mumkun degil.Ama insanoglu su din gercegini bir kenara atip insani anlamakla baslamali herseye,bunu basarabilen her insan kendi gercegine
yaklasacaktir.Kendini bilen insan da dinlerin adalet degil adeletsizlik oldugunu gorur Sevgiyle kal |
"Mesaj almayı BİLENE herşey mesaj verebilir.Bunun için dinci-dindüşmanı-bilimci- şuncu buncu olmaya gerek var mı? Sanırım bunu algılayabilmek için sadece ve sadece İNSAN olabilmek yeterli. "
Evet ama insan karisik bir canlidir.Bilim bu gercegi aydinlatir.Verdigin ve alinan mesajlar sadece insani cozdukten sonra dogrulugu ya da yanlisligi anlasilabilir,dolayisiyla senin algiladiginin kesin bir dogruluk olcutu karsindakini anladiginda belli olacaktir.Bilim mesaj verme gayreti icine girmez,ne hikmetse mesaj verme gayretinde olan hep dinlerdir! Düşündüğünüz; söylemek istediğiniz, söylediğinizi sandığınız, söylediğiniz, karşınızdakinin duymak istediği, duyduğu.. Anlamak istediği, anladığını sandığı, anladığı, arasında farklar vardır. Dolayısıyla insanların birbirini yanlış anlaması için en az 9 ihtimal var.Kendi gerceginden uzak biri nasil dogru algilayabilir ki? Demissin ki; ""Birisinin sizi seviyorum demesi gerekmez,sevmiyorum demesi de,çünkü onun yaptıklarından ortaya koyduklarından sizi sevip sevmediğini anlarsınız" Sorun sevip sevmemek degil;bir dusunur der ki;bir is yapmaktan daha da onemli sey,dogru isi yapmaktir.Sozkonusu mesaj vermek ise herkes tabiki kendi dogrusu dogrultusunda mesajlar verecektir.Ama dogrulari insana dolayli yollardan dinleri kullanarak degil direk verebilmeli,ben bunu yapmaya dikkat ediyorum ve dikkat edilmesini istiyorum Devam etmissin; "Başka tabuları yıkmak için yola çıkarken TABU oluşturmuyorsanız "Ama insanoglu su din gercegini bir kenara atip insani anlamakla baslamali herseye,bunu basarabilen her insan kendi gercegine yaklasacaktir" Bu ifadenin ne anlama geldiğini bize açıklayabilirmisiniz? Aciklayayim;dindeki tabular yuzyillardan beri insani bir kenara birakip hep "olaganustu"bir seye kanalize etmistir.Bunlari yaparkende seytan,cehennem,ateste azap gibi gercekdisi seylerle korkutmustur.Ote yandan bunun korkudan kaynaklanan bir tabu oldugu gercegiyle karsilanan insanoglu simdide dini "insanlik,insan haklari,demokrasi,baris,sevgi,hosgoru"gibi insana ve barisa yonelik mesajlarla yeni dinler olusturma gayreti icindedir.Tipki daha oncekiler gibi.Demek istedigim sudur ki hic bir sevginin,barisin,hosgorunun kaynagi "din"degildir.Bu sadece o dinin,kendisine kanan insanlari etrafina toplama ve inandirma girisimleridir.Insan guclu bir varliktir.Kendi gercegini yakaladiktan sonra bu gibi kavramlari dinde degil kendi icinde yakaladigini goreceksin.Bu guzellikleri dinde degil kendi icinde ortaya cikarmali insan.Din sadece bunu kabullenmenin aldatici bir yonudur.Ve kabullenis sonunda esarete ve dusunmemeye iter seni. "Bu size ait bir gerçek tıpkı onlara karşı her platformda ANUT luğunuzla GURUR duyarak KIZDIĞINIZ insanların,sizin için düşündüklerinin aynısının sizden ortaya çıkan versiyonu.Yani buda sizin TABUNUZ ÇAĞDAŞ-DEMOKRATİK-LAİK-HUKUK sevdalısı bir insan olarak onlardan farklı olmanız gerekmez mi? Beni kisilerle ugrasma ortamina cekme gayretinizi goruyorum.Ama mesgulum,gerekli aciklamalari ilgili topiclerde yaptim.Herkes kendi savunmasini kendi yapsin,buna akli ve kapasitesi mevcuttur. "TIRTILIN "DUNYANIN SONU" DEDIGINE USTA "KELEBEK"DER.! Sevgiyle kal |
-"Bazılarını hep aldatabilirsiniz. Bazen de herkesi. Ne var ki, herkesi her zaman aldatamazsınız. "
Pineaste Barnu |
sevgili akson,
sanırım bir miktar araştırma yaptın. Bahailik, mazdekizm, Babek vb. hakkında belli bir bilgiye ulaştın sanırım. Şimdi tekrar sorabilir miyim, Bahailik-Fethullah ilişkisi ve Gülaltay hakkında ne düşünüyorsun? |
Laiklik cizgisi altinda her turlu dini inanisa saygim vardir sevgili sargon,bunu anlatabildigimi saniyorum,nasil ki "din"masum insanlari kullanma gayreti icinde bazi gerceklerinde ustunu kapatabiliyor,(buna bahailik de fethullahcilarin dininin amaclarini bilerek soyluyorum)buna karsi tum bu laiklik karsiti girisimlere karsi bilimle ilimle dogru mesajlari verecegimize inaniyorum,bu sahsi gorusumun ozetidir.
Not:Yasadigimiz laik duzen icinde herkes kendi dinini,inanisini,dilini yasal haklar ve kanunlar cercevesinde kendi basina yasama ozgurlugune sahiptir,kimsenin ortak bir tek dine,dile ihtiyaci olmamali bu demokrasiye sigmaz.Herkesin inanisina saygi duyuyorum ama o saygiyi herkesin laikligede gostermesini istiyorum.Sanirim anlatabildim |
Anladım dersem yalan olur.
Laikliği sormuyorum ki ben. Ben de laikliği savunuyorum, psiko da, pante de savunuyor. Bu değil sorduğum şey. Fethullahçılık gizli Bahailikdir gibi bir iddia vardı ortada Gülaltay diye biri tarafından atılan. Uydurma bir iddia olduğunu, bu adamın da çatlak olduğunu yazdım. Sen de birkça gündür konuyu araştırıyorsun. Mazdekizmle ilgili bir pasaj yazdın. Bahailikle ilgili alıntılar yaptın. Konuyu araştırdığına göre sonucunu soruyorum ben. Var mı böyle bir ilişki? Gülaltay haklı mıymış, haksız mı? Ne diyorsun? |
Fethullahcilar laikligi ortadan kaldirarak cesitli girisimler icindeler devleti ele gecirmek adina,amaclari tamamen cesitli dinler icindeki insanlari kullanarak "baris ve sevgi mesajlari icinde"siyaset girisimlerinden ibarettir.Olaylari kisilere indirerek bir yere varamayiz,amac ortadadir,tabiki bu amac dogrultusunda her dini inanisa sahip insanlar olabilir,ama bu demek degildir ki her inanan fethullahcidir,ama bu yine demek degildir ki her bahai dinindeki insanda fethullahci olamaz
Sahsi fikrim bahailik dinindeki ogretilere baktiginda mehdi anlayisi ve ogretileri tamamen laiklige karsi alinan bir strateji planidir,ayrica verilen mesajlarda demokratik gibi gorunse de baskicidir.Ortak bir dil falan..... Zaten verdigim linklerde bu dinin arka planlari gozler onune serilmektedir.Amacim masum inanan insanlari hedef gostermek degil,sadece bildigim gercekleri burada paylasma cabamdir.Zaten hedefim bahailik degil "din"ve altindaki artniyetleri aciga cikarmak |
Umarim anlayasilabilmisimdir sargon bazen cidden yoruluyorum,sen bari yapma *:)
|
Ben seninle o konulari astigimi zannediyordum sevgili psiko,biz bahailige gelmistik,tekrar tekrar soyluyorum; beni kisilerle karsi karsiya birakmayin,degerlendirme yapacaksaniz dinleri konusalim,anlamadigini dusunerek yada yanlis anladigini dusunerek tekrar yaziyorum ben sana fethullahcisin demiyorum ama dininin ogretilerinin samimiyetine inanmiyorum hepsi bu,dedigin gibi elinden daha fazlasi gelmez soz konusu inancsa,tamam mi kardesim?Kalbini istemeden kirdiysam bende ozur dilerim
|
Degisik ulkelerde yasayan her insan bilir ki,yasadigin ulkenin kurallarina uyma zorunlulugun vardir,ben kiminle hangi dili konusacagini iyi bilen biri oldugumu saniyorum.Evet Turkce'de konusuyorum,ayni T.C de herkesin her dili konusabildigi gibi bir demokratik ortam burada da var.Her yonden demokratik demek degil bu orasi tartisma konusudur.Ama soz konusu din ise dinin "dil"gibi bir konuya el atmasi dusunulmesi gereken bir durumdur.
|
Benim bildigim din allahla kul arasindadir neden kulla kulun anlasilmasi kaygisi guduluyor ki?Sence herkesin ortak bir dil kullanma zorunlulugu var mi?Yok diyorsan zaten zorlama yok diyorsan neden ogretisine bu ilkeyi aliyor ki?Ayrica bu konu dinin kutsal kitabini cok arastirdim ama bulamadim,elinde varsa link olarak koyar misin?Bir soru daha;zorunluluk halinde erkekler birden fazla kadinlar ile evlenebilirmis,kadinlar icinde ayni sey mevzubahis mi?
|
Sahsi fikrim bahailik dinindeki ogretilere baktiginda mehdi anlayisi ve ogretileri tamamen laiklige karsi alinan bir strateji planidir,ayrica verilen mesajlarda demokratik gibi gorunse de baskicidir.Ortak bir dil falan.....
Zaten verdigim linklerde bu dinin arka planlari gozler onune serilmektedir (akson) Akson, çaresi yok yorulacaksın hocam. Eğer bu hamama girdiysen terleyeceksin. Sanırım henüz nerde olduğunu pek anlamadın. Burda senden çok daha kapsamlı din bilgisi olan insanlar geldiler, terlediler. Biz de terleye terleye ilerliyoruz. Giden gitti, kalan kaldı. Tablomuz budur. Mehdi anlayışı ve öğretileri laikliğe aykırı diyorsun. Ne demek bu. Yok böyle birşey. Budizm'de de Mehdi inancı var. Hıristiyanlıkta da var. Senin kafanda strateji planları, bölücüler, yiyiciler, bir sürü plan var galiba. Mehdi inancı eğer laikliğe karşı ise Avrupa ülkelerinin halkları hep hıristiyan. Ne yapacağız. Laiklik devlet işleyişine ilişkin bir anlayıştır. Din kurallarına ilişkin değil. Budizm hangi hain planın bir parçasıdır acaba. Böyle bir anlayış olmaz arkadaşım. Ayrıca verdiğin linkler ve yazılardan nasıl bir arka plan çıkarmış olduğunu da anlamadım. Bana bir şey ispatlamış değilsin. Komplo planlarıyla, uydurma teorilerle konuşuyorsun. Sonra da birşey ispatlamış olduğunu iddia ediyorsun. Şimdiye kadar hiçbirşey ispatlayamadın. Bana herhangi bir şeyi ispatla ben de seninle birlikte mücadele ediyim. Bahailiğin defterini birlikte dürelim. Ama önümüze çarpık çurpuk şeyler atıp sefere davet edersen sadece gülümsemelerle karşılanırsın. "Demokratik görünse de ortak bir dil falan" diyorsun ki, işte demokratik olmadığının ispatı. Yahu dünyaya ortak dil projeleri Bahailikten önce de vardı. Şimdiye kadar başarılı olmadı. Ama kimsenin aklına senin düşündüğün anti-demokratik dil devrimi planı gelmemiştir herhalde. Böyle ispatlarla devam edemezsin akson. Bunlara ispat denmez, yumurtlama denir. Gördüğüm kadarıyla Sen de Gülaltay gibi komplolarla falan kendine uydurma bir dünya kurmuşa benziyorsun. Şimdiye kadar sana sert bir karşı çıkış yapmamaya çalıştım. Ama anlaşılan söylediklerimi anlamıyorsun. Anlatamıyorum demiyorum, anlamıyorsun. Senin gibi arkadaşların laiklik mücadelesine yarar değil bu tutumlarıyla zarar verdiğine inanıyorum. Dinlere karşı laiklik mücadelesi vermek adına oldukça despot bir tablo çiziyorsun. Şimdiye kadar demokratik ve esnek bir yaklaşımını görmedim. Üzgünüm ama bu tutumunu sürdürdüğün sürece senden demokrat da laik de olmaz. İspatsız yargısız infaz yapan insan ister Atatürkçü olsun, ister islamcı, ister sosyalist farketmez.. Bu yazıyı üzülerek yazıyorum. Kimse de beni kutlamaya kalkmasın. |
Ateistim diyen bir insanin bu suclamalarini inan kabullenemiyorum sargon,olaylari saptirmaya hic gerek yok,bahailigin din adina savunulacak hic bir seyi olamaz,oyleyse her dinin insanlik ogretilerini alip iste bu iyidir deyip,sonra da laiklik bekciligi yapalim oh ne guzel.!Bu mudur senin laiklik anlayisin arkadasim,ateist biri din konusunda tarafsiz olmak zorundadir.Ben dinin dile el atmasina karsiyim,olaylari carpitip baska taraflara cekme lutfen,anlamadigin bisey varsa sor,onyargilarla karalamalara girme.Ortak bir dil,din anlayisi olamaz bizim cabamiz dini degil bilimi on plana cikarmaktir!Hicbir haksiz *suclamani kabul etmiyorum
|
Amacin ortak bir dili on plana cikarmaksa bunu anlayabilirim,ama bunu bir dini on plana cikarip,digerlerini karalayarak yapamazsin,ateistsen yapmamalisin
LAIKLIK; Din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasidir.Dil bir inancin degil devletin sorunudur |
akson, ben dinler tarihine meraklıyım. Sana anlatmaya çalıştım. Gözün hiçbirşey görmedi. Dinler insanoğlunun ürünleridir. Ve ben hiçbir dine inanmayan biri olarak da tarafsız olduğumu düşünüyorum. İslamı ayrı yere koyarım, Budizmi ayrı yere. Aleviliği ayrı eleştiririm, museviliği ayrı. Sen ise bu ayrımları yapamıyorsun. Bahailiğe yüklenmenin bir tek nedeni var. Gururun. Bir yazı bulmuşsun. Çatlağın biri, dünyada türkten başka ulus olmadığını iddia eden biri, Akın Birdal'a suikast düzenleyen bir manyak ortaya böyle saçma bir iddia atmış. Hala o salak yazının peşinde koşup Bahailik-Fethullah bağlantısını ispatlamaya çalışıyorsun. Sana defalarca örnekler verdim. Anlattım. Bunlar deli saçması diye.
Bak sana yine aynı yazıda, senin gururuna yediremeyip yanlış bir iddia olduğunu kabul edemediğin o yazıda karalanan Babek'i anlataym. Kimmiş bu Babek. Hani Bahailik'le aynı kaynaktan gelmiş ya, İranlıymış ya. (Komik iddialar ama, anlaman için) İsyanı bastıran halife Mutasım (833-844) oldu. Halife’nin hizmetine girmiş İslam örtülü Mani inançlı (Usrusana) Türk prensi Afşin, büyük ve günün koşullarında eksiksiz donatılmış büyük bir ordunun başına geçirilerek 835’te Babekilerin üzerine gönderildi. Afşin yetkin bir kumandan olmasına rağmen iki yıl boyunca birçok yenilgi aldıktan sonra, çeşitli savaş hileleriyle Babek’i ele geçirmeyi başarabildi. Önce Babek’in en gözde kumandanı, kendisi gibi Türk olan Tarkan’ı tuzağa düşürüp ortadan kaldırdı. Böylece biri zalim ve baskıcı yönetimin yanında, öbürü mazlum ve ezilen halklarını isyancı temsilcisi olarak iki Türk kumandan karşı karşıya gelmişlerdi. Afşin Ortodoks İslam örtüsü altında ezen egemen sınıfın yanındaydı, Tarkan ise heterodoks İslam örtüsüne bürünüp ezilen sınıfların yanında yer almıştı. Çok değil üç yıl sonra Abbasi halifesi, Babek’i tüm azalarını kestirip gövdesini darağacına astırdığı kentte, Samarra’da, Afşin’in *ortodoks İslam örtüsünü kaldırıp, altındaki Mani inançsal kimliğiyle açlığa mahküm ederek zindanda öldürttü. (H.Laoust, Les Schismes dans l’Islam, Paris-1983, s.95vd) Anlatıldığına göre, Babek *Mutasım’ın önünde eğilip af dilememiştir. Elleri ayakları kesilirken, sağlam kalanıyla fışkıran kanını yüzüne sürermiş. Mutasım, neden öyle yaptığını sorduğunda: “Kendi kanımla boyuyorum ki, yüzümün sararmaya başladığı görülmesin. Zira senden korktuğumu sanırlar”diye yanıtlamış.(H.Hossein Sadıghi,agy.s.275) Acaba Afşin de, Halifeye hizmetlerinin karşılığı olarak açlıkla ölüme giderken, sararan yüzünü kapatmayı düşündü mü, dersiniz? Kaynak: http://www.t-k-p.org/yazarlar/kaygusuz/mazdekizm.htm İşte orda saçma sapan konulan Babek, gerçekte Abbasi halifesine karşı direnmiş ve katledilmiş biriydi. Türk tarihini en iyi bilen tarihçilerden biri olan Jean-Paul Roux, Mazdeizm için ne diyor biliyor musun, Hıristiyan olmasaydım Mazdeist olurdum. Sana İran kültürü çok derindir demiştim. Bak bir örnek daha. İsa mı Mitha mı? http://www.bibelcenter.de/bibliothek/papke/mithrasp.htm Öyle kafadan sallaya sallaya laiklik savunulmaz. Savunduğun görüşlerle aleviler de kolayca hain ilan edilir. Alevi kökenden geldiğini söylüyorsun ama ne savunduğunu bilmiyorsun. |
Sargon sana tekrar soyluyorum bunu birkac kez yaptim,sen bazi seyleri algilayabilen bir insansin,beni karalayarak bir yere varamazsin,bahailigi savunma bana olaylari carpitarak,o konular asildi artik,bahailigin gercek yuzunu ortaya cikar,eger yok diyorsan,bana ortak dili bir dinin ogretisine alma mantigini acikla?Amacin bahailigi on plana cikarmak degilse Fethullah-Bahailik iliskisini bu topic e niye tasiyorsun,topic aciktir!Insanlarla ugrasma fikirlerini curut.(Ilgili topiclerde curut!)
|
Su alevilik olayini da temcit pilavi gibi onume getirmeyin.Ben ateistim.Ve hic bir dini yada mezhebi onplana cikardigimi gordun mu?Zaten boyle kaygilarim olsaydi alevileri fethullahcilarin kullandigini soylemezdim,anlayin artik!
|
amacım seni karalamak olsaydı, bir sürü malzeme verdin, kullanırdım. Kimseye karşı böyle bir amaç gütmedim. Şeriatçılara karşı bile. Son sınıra gelmedikleri sürece belli bir esneklikle yaklaştım hep. Sınıra aşan olursa hışımla üstüne gittim. Ve şimdiye kadar hiç bir ateistin üstüne gitmedim. Ama sen adalet, ölçme, değerlendirme, yargılama falan yapmadan baştan karar verip ondan sonra verdiğin karara destek arıyorsun. Şimdi de elinde dil mi kaldı? Yapma yahu. Evet ortak bir dil istiyorlar diye "işte Bahailiğin kirli yüzü", "vay sizi hainler demek ki ortak bir dil istiyorsunuz, demek ki siz de Fethullahçınız" mı diyelim yani. Çoluk çocuğun bile güleceği şeylerle karşıma çıkıp Bahailiğin gerçek yüzünü ortaya çıkar diyorsun bana. Ey Bahailer, demek ki siz tek dil istiyorsunuz...
Ya akson, alevileri fethullahçıların kullandığı nerden çıktı şimdi.. Çünkü daha önce böyle söyleyen uyduruk bir başka yazıdan alıntı yaptın. Hablemitoğlu böyle yazmıştı çünkü. Sen de savunmuştun. Saçmalığın daniskası denir buna. Hala saçma sapan komplo teorileriyle uyduruk şeyler iddia ediyorsun. Böyle tartışıp nereye varacağız ki. Önce şu ana kadar savunduğun tezlerin yanlış olduğunu kabul etmen lazım ki ilerleyebilesin. Yoksa bunlar hep senin ayağına dolanacaktır. Ortaya doğru dürüst bir iki şey koy. Bahailiğe karşı da, aleviliğe karşı da, (fethullahçılara zaten karşıyım) ne biliyim Budizm'e, mazdeizme falan da senle karşı savaşıyım. (yani yazıp çizerek) Ama bu söylediklerinle laikliği de, ateistliği de komik hale getiriyorsun, farkında değilsin. |
Sargon beni cekmek istedin ortama girmeyecegim,bir ateist olarak ,Calismalarimi tutarli bir sekilde her dine karsi esit yaklasarak surdurecegiml! Amacim dinin kirli yuzlerini ortaya cikarmaktir kardesim,tamam ben senin dusundugun gibi biriyim kardesim ama her dine karsi calismalarim devam edecektir bundan beni hicbir sey alikoyamayacaktir,senden ricam ilgili topiclerde fikirlerini belirtmen,burada bahailik dini mevzubahistir dikkatini cekerim.Neden soz konusu bahailik dini olunca bir ateist olarak sen olayi fethullah-bahailik iliskisine bagliyorsun?Konu saptirma bir DIN olan bahailik dinidir.Bahailik hakkinda goruslerini bekliyorum bu topicte,gerilerini ilgili topiclerde tartisabiliriz
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:35 . |