![]() |
Hz.Muhammet hakkında
Arkadaşlar, sitede okuduğum bazı yazılarda Hz.Muhammetin çok kadınla evliliği tartışılmış ama benim aklıma takılan bir husus var. Dikkat edersek Hz.Muhammed ilk olarak 25 yaşında kendisinden büyük bir kadınla evlendi. Kadın düşkünü olsa hemde Arabistan gibi bir yerde çokdan evlenmiş olması gerekmez miydi? Neden 25e kadar evlenmedi? Bu kadın düşkünü olmadığını göstermez mi? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
|
Muhammed zengin değildi.. Amcasının himayesindeyken, kendi boğazına zor bakarken bu özelliğini ortaya çıkarması anlamsız olur diye düşünüyorum.. Hatice'de ona 25 sene yetmiş heralde veya karı parasıyla evlenmek ters gelmiş olabilir.. Ölüncede atış serbest..
|
Alıntı:
hz. muhammed'in Annesi Amine, Kureys Kabilesinin kollarindan Benû Zühre'nin reisi Vehb b. Abdümenaf'in kiz idi. babası da haşimoğullarının ve mekkenin reisi abdülmuttalibin oğludur. Hz Muhammed annesinin ölümünden sonra haşimoğullarının ve mekkenin reisi olan dedesi abülmuttalip'in yanındadır. sonuç: Hz. Muhammed mekke medine coğrafyasında dönemin en varlıklı kişilerindendi... |
muhammed kendisinden büyük olan haticeden bıkmış olmalı ki peygamberligini ilan ettikten sonra resmen harem kuruyor. En küçügü 6 en büyügü 30 lu yaşlardaki 10 üzeri kadınla evleniyor. Bizde bir laf vardı
40 ından sonra azanı teneşir paklar diye. :D Muhammedin durumu da bunu gösteriyor. |
Saygideger Yilmaz 34;
Bir kisi, 25 yasinda evlenmez, evliligi 25 sene surer ve esi oldukten sonra da, "evlenme krizine" girerse, bu kisinin cinsellik konusunda, oyle veya boyle bir sorunu oldugu kesindir. Bu sorun, psikolojik te, fiziksel de olabilir. Ustelik bir kisi, bu evlilikleri, 53-62 yaslari arasinda yapiyorsa, o kisinin bu evlilklerden bekledigi cinselligi de sorgulamak gerekir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Alıntı:
Aslında bu ayetler Peygamberin cinsellik üzerine evlilik yapmadığını, 25 yaşında iken 40 yaşında bir kadınla 25 sene yetindiği ve bu kadar beraberliği apaçık gösteriyor! Hislerimize mağlup olmayalım! |
Alıntı:
Muhammed'in bu fakirliği insani duygularını tetiklemiştir ve onu Hılful Fudul'a girmeye teşvik etmiştir. Oradaki misyonu da insanlara yardım etmekti. Kısacası, Muhammed'in karıyla kızla harcayacak parası yoktu. Hatice gibi baskın ve saygın biriyle evlendikten sonra poligami yapmak o kadar kolay olmamalı! Peygamber olmak lazım öyle durum için, Süleyman ve Davut gibi... Bin tane kadını vardı adamların!(ciddi anlamda) Muhammed şehvetini güçe sahip olduktan sonra tatmin etmiştir. 53 yaşındayken 6 yaşında çocuk olan Ayşe'yi, 56'dan sonra ise; 17 yaşındaki Safiye'yi, 20 yaşındaki Marya'yı, 20 yaşındaki Ümmü Habibe'yi, 20 yaşındaki Cüveyriye'yi(Berre), 21 yaşındaki Hafsa'yı, 27 yaşındaki Ümmü Seleme'yi, 30 yaşındaki Zeynep binti Huzeyme'yi, 36 yaşındaki Meymune'yi, 36 yaşındaki Zeynep b. Cahş'ı almıştır. Bunlardan birçoğunu savaşıp katlettiği kabilelerden almıştır, bilmem artık nikah mı dersiniz, ırza geçme mi! Bir ergen olarak Muhammed'e epey özendim. Child, teen, mature... Adamda yok yok! Orta Çağ'ın Hugh Hefner'ı. |
Alıntı:
Milyonlarca insan onun güzel ahlakıyla insanlıktan haberdar oldu. Çok şükür ki topraklarımızda ateistlerin hükmü yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Neymiş o ateist hükümler Sayın ihsanbey? Merak ettim, deli Stalin'i katmayacaksınız umarım konuya! Laik devlet zaten ateist hükümler barındırır. Hiçbir dinin hükmünü uygulamaz, eşit davranır. Herkes istediği gibi ibadet edebilir der. İslam hükümlerinle pespembe mi yaşanıyor da böyle konuşmaya cüret edebiliyorsunuz? Bu sitedeki tüm inançsızları vinçlerde sallanırken görürdünüz eğer Muhammed'in ahlakı hakim olsaydı bu ülkede. Müslümanların "Allah aklı boşa vermemiş" sözünü hatırlayın... Belki bir faydası olur. --- Boş konuşacağınıza sizden de kaynaklar görürsek daha iyi olur. Ben sallıyorsam buna kaynağınız olmalı, yoksa koca karı misali konuşmak burada yapabileceğiniz bir şey değil, kaynağınız varsa konuşun, yoksa susun. |
ihsanbey,
kimsenin kişisel olarak muhammedle bir problemi yok..sorgulanan onun iyiligi kötülügü de degil..işine geleni yorumlayanın kim oldugu belli zaten her ayeti hadisi bilmem ne tarafa çekipte siz anlamazsınız bunun bi hikemti var diyen kim belli.. ihsanbey, komiksek ne ala ..ama andersenden masalların muhammedeçe çevirisini okuyun ihsanbey, evrensel bir din ve dinin öncüsü peygamber o dönemin şartlarına göre düşünüyo ve yasalar çıkartıyo ..sonra söyleyenler suçlu oluyo...ilginç... ihsanbey, ilginç ateist oldugmu ilk söyledigimde de aynı tepkiyi aldım, beyinsiz dediler arkadaşım.. ve bir anlaşma yaptık kitabı beraber okuduk baştan sona..cariye keyifdarlıgına döv ayetine gelince nutku tutuldu kaldı..ve ondan sonra nasıl beyinsiz oldugumuzu anlattım şu an o da beyinsiz... saygımla.... |
ihsanbey,
Üslubunuza dikkat ediniz diyecegim fakat kuranda da hakaretler eden bir allaha inandıgınız için seni hoşgörüyorum... Kurandan İncilerle Cevap Verecegim Ahzap 50 Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Ahzap 51 Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. Allah kalplerinizdekini bilir. Allah hakkıyla bilendir, halimdir. Tahrim 5 Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha hayırlı, müslüman, inanan, sebatla itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir. Hadi bu ayetleri geçtik. Ogullugu Zeyd'i boşattırıp karısı Zeynep'i alması güzel ahlakının bir parçası olmalı degil mi. ? Sonrada Zeydi savaşlara yollayarak ölmesini sağlaması... Bunla ilgili de ayetler var. Merak etme. Ey Muhammed! Allahın nimet verdiği ve seninde nimetlendirdiğin kimseye: "Eşini bırakma, Allah'tan sakın!' diyor; Allah'ın açığa vuracağı şeyi içinde saklıyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Oysa Allah'tan çekinmen daha uygundu. Sonunda Zeyd, eşiyle ilgisini kestiğinde onu seninle evlendirdik. Ki, evlatlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda müminlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin. Allah'ın buyruğu yerine gelecektir." (Ahzâb, ayet: 37.) Yani şöyle düşün. Çocugun olmuyor bir evlatlık ediniyorsun. Büyütüyorsun. Sonra evlendiriyorsun. Birkaç yıl sonra anlaşamıyolar ve boşanıyorlar. Ve sen gelinini alıp onu kendine eş yapıyorsun. Yahu ben demiyorum kuran diyor. Ve müminlere bir sorumluluk yoktur diyor. Bunun günah olmadıgını söylüyor. Saçmalıklar kitabı kuran... |
Sitemizde veya katilimci misafirlerimizin arasinda bayan oldugunu unutmayalim arkadaslar.
Saygilar... |
Sayın Yergin asıl düşüncelerin işledigi yerdesiniz.
Düşünüyoruz. Sorguluyoruz... Asıl düşünme kabiliyetini yitirmiş olanlar ortadadır. Anlayan ayettende anlar zaten onu. Ben sadece bu gerçegi sizlere sunuyorum. Degerli yorumlarınızı şu konuya da bekliyorum. http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=20924 |
Tayyip Erdoğan; "Bana 4 yıllık üniversite lisans diploması soran kafirin soyudur."
Dışarıdan 2 yıllık yüksek okul mezunu RTE'nin Cumhurbaşkanlığı liyakati yoktur. Çünkü Cumhurbaşkanlığı liyakati için 4 yıllık mezun koşulu vardı önceki anayasada. Referandumla değiştirdiler onu, 2 yıllık üniversite mezunu olmak yeterli artık. Aynı kurnazlığı Muhammed de yapmıştı 610 yılında. Kur'an kitabı, liyakatsız olan Muhammed'i siyaset ehli yapabilmek için liyakatsızlığının, arap töresi düzleminde aşılması için Hılful Fudul tarafından yazılmıştır. Bu açıdan Muhammed ile RTE'nin yetersiz lisans durumları benzeşiyor. islam dini boşuna siyasi temeller üzerine kurulmadığının kanıtlarıdır bunlar. RTE'nin akparti'si neyse Muhammed'in Hılful Fudul'u da o'dur. Muhammed de RTE gibi 610'lu arap dünyasında siyasi mevkii kazanabilmek için tevrat, talmud ve mişna'yı kaynak edinerek kuran'ı yazdı ve Hılful Fudul teşkilatı ve Selman Farisi gibi Muhammed'in bilgin arkadaşları da yardım ettiler ona. Muhammed bu sayede arap devlet başkanı oldu. Başka türlü asla devlet başkanı olamazdı. İslam liyakat mercii amaçlı kurulmuştur. Tayyip erdoğan'ın sahte diploma kotarmasının islam ile sıvazlanması ilk değil yani tâ 610 yılında Muhammed de aynı liyakat sahteliğini araplara reis olabilmek için gerçekleştirmişti. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:22 . |