Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslüman modeli (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20962)

breymin 29-08-2010 21:25

Müslüman modeli

Benim en cok merak etdiyim bir konudur,gercek müslüman modeli,,müslüman arkadaslar nasil tarif eder gercek müslümani,,mesela inaniyor görünüp milleti dolandiranlar var,bunlarda müslümanmidir?insanlara zulüm yapanlar var,canlarini alanlar var,,bunlarda müslümanmi?müslüman arkadaslarin bu konudaki görüsleri beni cok ilgilendiriyor.saygilar

ExEgoist 29-08-2010 22:06

Sayın Breymin,

Müslüman doğulmaz...Müslüman olunur.
Ancak bu müslüman olmak... öyle bir şehadet getirmek safsatası ile de olmaz.
Ben müslüman arkadaşlara hep sormuşumdur:

Müslümanlık bir Sıfat mıdır? (Adjektive) Yoksa bir Fiil midir? (Verb)

Bu soruya %99 oranında kendini müslümanolarak tanımlayan kitle cevap verememiştir!

Müslümanlar kendilerini kutulmuş sanıyorlar ama Cehennemi o kadar çok müslümanla dolduracaklar ki...Ateistlere yer kalmayabilir:D

Müslümanlığın Felsefesini anlamayan kişi ancak müslüman taklidi yapar...Onuda ne kadar yaptıklarını görüyoruz.
Muhammedin Sakalına tapınan,Türbelere Adak adayan,Kabe diye bir taş binaya tapınan
...saymakla bitmez...
İşte bunların hepsine müslüman dersek...Biz kendimizi nasıl tanımlayacağız?
Farkımız ne?
Aslında bu konuda bir Hanif Akım vardı...Ama O da artık kalabalıklar içinde eridi gitti...

Şimdilik hoşkalın...

VraeL 29-08-2010 22:26

Aslında "olması gereken müslüman modeli kurana göre mi olmalıdır" şeklinde bir başlık açsaydınız çok daha işlevli olurdu fikrimce. (.

saygılarımla

Probability 29-08-2010 22:32

Alıntı:

ExEgoist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333756)
Sayın Breymin,

Müslüman doğulmaz...Müslüman olunur.
Ancak bu müslüman olmak... öyle bir şehadet getirmek safsatası ile de olmaz.
Ben müslüman arkadaşlara hep sormuşumdur:

Müslümanlık bir Sıfat mıdır? (Adjektive) Yoksa bir Fiil midir? (Verb)

Bu soruya %99 oranında kendini müslümanolarak tanımlayan kitle cevap verememiştir!

Müslümanlar kendilerini kutulmuş sanıyorlar ama Cehennemi o kadar çok müslümanla dolduracaklar ki...Ateistlere yer kalmayabilir:D

Müslümanlığın Felsefesini anlamayan kişi ancak müslüman taklidi yapar...Onuda ne kadar yaptıklarını görüyoruz.
Muhammedin Sakalına tapınan,Türbelere Adak adayan,Kabe diye bir taş binaya tapınan
...saymakla bitmez...
İşte bunların hepsine müslüman dersek...Biz kendimizi nasıl tanımlayacağız?
Farkımız ne?
Aslında bu konuda bir Hanif Akım vardı...Ama O da artık kalabalıklar içinde eridi gitti...

Şimdilik hoşkalın...

Doğru söze ne hacet... :kiss: Bende Müslümanım ama hakkyla değil.Hatta kötü müslümanım diyebilirim.Kendine zararlı tiplerden...:D Ama burdaki ateist arkadaşlardan okuduğum şeyler bende balyoz etkisi yarattı.

Saygılar...

Probability 29-08-2010 22:35

Alıntı:

VraeL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333761)
Aslında "olması gereken müslüman modeli kurana göre mi olmalıdır" şeklinde bir başlık açsaydınız çok daha işlevli olurdu fikrimce. (.

saygılarımla

Keşke herkes Kuranı Hakkıyla anlasa ve hakkıyla uygulasada Dünya gerçek Müslümanlık görse... Maalesef ben gösteremiyorum :(

Saygılar...

noripcord 29-08-2010 22:52

Alıntı:

Probability´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333765)
Keşke herkes Kuranı Hakkıyla anlasa ve hakkıyla uygulasada Dünya gerçek Müslümanlık görse... Maalesef ben gösteremiyorum :(

Saygılar...

aslında keşke bütün dünya hakkıyla budizmi uygulayabilse, bir asya ile olmaz ki canım, dünyanın artık budizmin huzuruna kavuşması lazım. :drama:

Probability 29-08-2010 22:59

Canım ben Müslümanlık adına konuştum ve konuda '' Müslümanlık Modeli '' :D Seni budizmle baş başa bırakıyorum...

breymin 30-08-2010 01:26

Dünyadaki müslümanlara bakdigimizda tektip deyiller hatda birbirlerine zitlarda diyebilirim,kusku yokturki arabistandaki müslümanlar kurandaki müslümanlar,bizim türkiyeli müslümanlarsa cok farkli(aradaki ückagitcilari saymazsak)hepsi olmasada iclerinde cok güzel insanlar var,mesela diri diri insan yakanda var(bunu desteklemekde yakmayla aynidir benim icin)buna karsi olanda var,dolayisiyla hepsini müslüman diye tabir edemeyiz veya hepsine müslüman deriz burdada kuranin celiskili oldugu ortaya cikar,ben hep merak ederim gercek müslüman hangisi?diye,bu konuda müslüman arkadaslar aciklama yaparlarsa bu konuda aydinlanmis oluruz.saygilar

breymin 30-08-2010 01:36

Cok zaman duyariz hemde ülkeyi yöneten ve diyanetin basindaki insanlardan,,türkiyenin yüzde doksansekizi müslüman diye,deist,ateist ve diyerleri birbaska müslüman modelimi?,yoksa bu sözü gelisi güzelmi söylüyorlar?.saygilar

Tebessüm 30-08-2010 01:37

Alıntı:

"gercek müslüman modeli"
Hz muhammedin hayatını okumanız sizi bu konuda tatmin eder kanısındayım..Bu modeli hakkıyle biz yaşayabilse idik keske!

breymin 30-08-2010 01:44

[QUOTE=Tebessüm;333818]Hz muhammedin hayatını okumanız sizi bu konuda tatmin eder kanısındayım..Bu modeli hakkıyle biz yaşayabilse idik keske!
--------------------------------------------------------------------
Sayin tebessüm,bircok müslüman modeli var ve bunlar birbirine cok zit,cok normaldir kafamiza takilmasi,bu modellerden biri müslüman ve diyeri deyil ama hangisi..

Lynx 30-08-2010 01:45

Laik müslümanlar var
Seriatci Müslümanlar var
Hic Kuran Okumayanlar var
Okuyupda anlamayanlar var
Okuyupda anlayanlar ama sonradan kendini kandiranlar var
Cennete gitmek isteyenler var
Cehennemeden cok korkanlar var

Ama benim cevremdeki müslümanlar( laik müslümanlar ) harika insanlar tabiki asirisi ile muhatab degilim !

Nebilim insanlik basta gelsin ondan sonra ne gelirse gelsin !

Tebessüm 30-08-2010 01:57

Alıntı:

Ama benim cevremdeki müslümanlar( laik müslümanlar ) harika insanlar tabiki asirisi ile muhatab degilim !
İslama göre herkes dinini özgürce yaşayabilmeli, hakikatler konuşulmalıdır!

İnsanların seviyeleri bir olmadığı için bu tarzları çok görmemek gerekir!

Alıntı:

Sayin tebessüm,bircok müslüman modeli var ve bunlar birbirine cok zit,cok normaldir kafamiza takilmasi,bu modellerden biri müslüman ve diyeri deyil ama hangisi..

Tabi normaldir, burda söylemek istediğim tam gerçek bir müslüman modelini ancak Hz. Muhammed de bulabilirsiniz..

Doğruda buluşalım!

breymin 30-08-2010 02:05

[QUOTE=Tebessüm;333825]İslama göre herkes dinini özgürce yaşayabilmeli, hakikatler konuşulmalıdır!

İnsanların seviyeleri bir olmadığı için bu tarzları çok görmemek gerekir!

Tabi normaldir, burda söylemek istediğim tam gerçek bir müslüman modelini ancak Hz. Muhammed de bulabilirsiniz..

Doğruda buluşalım!
-------------------------------------------------------------------------
Sayin tebessüm,hz muhammed dediniz,onunki nasildi?biraz acabilirmisiniz?bunu cok defa duydum ..saygilar

Nova 30-08-2010 02:13

Değerli arkadaşlar,

Bir bilgisayar aldınız. Amacınıza yönelik kullanım için ve günlük işlerinizi gayet rahat şekilde halletmeniz için yapılmış bir alet.

Çevrenizde hemen hemen herkese bu aletin zorunluluğu empoze ediyor ve hemen hemen herkes bu aleti kullanıyor. Bir sürüde firma var ve herkes üç aşağı beş yukarı aynı içerikte kullanım şekli barındırıyor. Aynı amaç için yazılmış oldukları söylensede;

Temel ve esaslar olayak birbirlerinden çok ayrı ve ilgisiz-karşıt. Siz bunlardan en güncel olanı empoze edilerek kullanmaya başladınız. Kullanma klavuzu ise, asla tam olarak anlaşılmayacak bir şekilde yazılmış, ama geçmişte başka klavuzlarda gönderilmiş ve bu en yeni klavuzmuş.

İnsanlar ilerleyen zamanla beraber bu klavuzun anlattıklarının anlaşılması için klavuz klavuzları yazmaya başlamışlar. Ve dahada sonradan, geçmişte klavuz kullanırken olan bitenleri de yazıp toplamaya başlamışlar.

Bu aleti kullanırken olan aksaklıklardan dolayı devamlı olarak; "klavuz değil de, kullanan hatalı" diyerek sorgulanmamış ve yüzyıllarca bu şekilde ilerlemiştir.

Hatta aynı klavuzu farklı şekilde kullanan görüş ve yollarda türemiştir (mezhepler).

Sorun şu ki; yüzyıllar boyunca yanlış kullanılan bir alet insanlığa verse verse zarar verir. Verdiği zararlarda klavuza değil, kullanana yorulur.

Aletin kullanım klavuzunun yanlış olduğunu kabul edip, aleti bu şekilde çözemeyeceğimizi algılayıp; aletin içeriğini deneyerek ve testler yaparak öğrenmek yerine hala klavuza sarılmaktayız.

Doğrular barındırdığını iddia eden klavuz, insanlara sadece yıkım ve sefalet getiriyor, bunu görüpte hala; "hayatımızda olanbiten herşey bu bilgisayarın imalatçısının bize yaptığı testtir-sınavdır" demek, kullanıcıyı aşağılamak ve malın geri iadesini almayıp tazminatını ödememek için bir kaçamak cevaptır.

Peki..bu arada neler oluyor?

Bilgisayarlar hala satılıyor, bunlara bağlı ek birimler satılıyor, programlar satılıyor...

Sadece sorgulayamadığınız bir satıcı-kullanıcı ilişkisi ortaya çıkıyor.

Ürüne ait çevrebirimler ve yazılımlar size zorla empoze ettirilip, karşılaştığınız sorunun çözümünü size sunamayan bir "piyasa".

Çözüm olarak; kullanma klavuzunu bir kenara bırakıp, kendi deneyim ve doğrularınızla bilgisayarı kullanmaktır.

Nasılki "din" iyi ve kötü kullanılabiliyorsa ve maalesef dünyanın %90 ında kötü ise, bu klavuzu kullanmayanlar ve hayatı kendi tecrübelerine göre yönlendirenler çak daha başarılı olacaklardır.

Ahlak anlayışı "din"e bağlı bir etmen değildir.

Dinsizlerin ahlak ve insanlık anlayışı çoğunlukla inançlılardan daha insani etmenler barındırır. İnançlı kesim, dinsiz ve ateistlerin din inancı olmadığı için hertürlü kötü ve ahlak dışı eylemi gerçekleştirebileceğini düşünür ve savunurlar. Göz ardı ettikleri gerçek; savundukları ve düşündükleri varsayımların, dine bağlı etmenler olmadığıdır.

İnançlı kesimin haklı olduğu bir taraf vardır.

"Yanlış yapma korkusu"

Yaşamlarında yanlış bir şey yapmamak veya bir yaşam yolu çizmek için bir inanç seçilir-seçtirilir. Seçim yanlış değildir, ama seçilen yanlıştır. Yanlış olmalarının temel sebebi aynı kaynaktan gelen kutsal bilgilerin; içerik-öğreti ve uygulamalarının tamamen birbirlerine zıt olmalarından ve birbirlerini yanlışlamalarından kaynaklanmasıdır. Bu bile insanlara sunulan sözde seçimlerin-klavuzların aynı amacı güdse bile farklı araç olduklarının tablosunu bütünüyle karşımıza çıkarmaya yetmektedir.

İnançlı insanların içlerinde barındırdıkları bu doğru olana yönelme-bulma hissi tamamen dürüstlük ve doğruluk içeren bir kaynaktan, kendi benliklerinden beslenir. Bu çerçeveden baktığımızda inançlıları değil, inançları karşımıza alıp sorgulamamız gerekmektedir.

Bu sorgulamayı yapan herkes mutlaka inancını şekillendirmek zorundadır, çünkü sorgulama derinleştikçe inanç yeniden şekillenir.

Eğer sorgulamadan alır veya sorularınız karşında aldığınız cevapları koşulsuz kabul ederseniz, sorgulamada ilerleme kaydedemez ve tamamen kendinizi ne olduğunu bilmediğiniz bir sisteme kendinizi teslim edersiniz.

Burada "müslüman modeli" demek, insanları bir kalıba sığdırmaya zorlamak anlaşılmamalı. Sevgili Breymin üstad çok güzel bir noktaya deyinmiş; "hep insanlar yanlış hep insanlar yanlış, madem öyle hangi müslüman insan doğrudur?"

Mutlaka klavuzun doğruluğunu savunur fikirler bombardımanı gelmeye devam edecektir. Fakat unutulan nokta, dinlerin sorgulamayı ortadan kaldırdığıdır.

Günümüzün tüm anlayışları "sorgulama" yöntemi ile kendini geliştirir ve ilerleme kaydeder. Bunun yanlış olduğunu savunmak, kendi bindiği dalı kesmekten farksızdır.

En basitinden "Adalet", sorgulama ile sonuca varır. İnsanlar laboratuarlarda birşeyleri sorgulayarak test sonuçlarına ulaşır.

Trafik kazalarında insanların ençok nelerden dolayı öldüklerini sorguladığımız için, airbag-abs-vs vs sistemler üretilmiş-sunulmuş ve hayat kurtarmaktadır.

Sorgulamak insanın temel güdüsüdür, ve her ihtiyacına çözüm arar bir sistemdir. Bu açıdan, sorgulamayı kaldıran tüm sistemler insana zararlıdır.

Sonuç olarak bu kadar yapılan yanlış anlama ve yanşlış uygulama varken, "doğru budur" demek ve bunu sergilemeye çalışmak en yanlış davranış olacaktır.

Bu konular inasanların en hassas olduğu noktalardır, çünkü tamamen temiz-samimi duygularla inanılan değerlerinin yanlışlanması; kendi özgüvenlerine ve seçimlerine yapılan saldırı veya hakaret olarak algılanabilmektedir. Aslında bu nüansın yanlış anlaşılmasının temel noktasını şöyle açıklamayı deneyeyim;

İnançlı birini ele alalım ve bu kişiye Bay-bayan Z diyelim.

Bay-bayan Z nin inandığı din eleştilirken, Bay-bayan Z nin kendisinin yada özelinin eleştirildiği sonucuna varır.

Göz ardı ettiği nokta ise; kendisi daha dünyaya gelmeden önce varolan bir inancı sorguladığımızdır.

Bay-bayan Z, kendi seçimini sorguladığımızı zannetmesin. Önce inanç denen sistemi ardından inançları sorgulamak asıl izlenilen yoldur.

Bu yol bir noktada kişilerle kesişir. Kişilerle kesişmesi demek ve bir noktada temas etmek kişiler tarafından kendi inançlarından dolayı yanlış anlaşılabilecek noktalara (dinler tarafından) çekilmektedir.

Kısacası, bu kadar parametre ve dallanma varken; sorgulananın asla insanları doğru olan sonuca çıkaramayacağıdır.

Bu sebepten dolayı karşımıza alacağımız "Model" ;

Yeniçeri askeri ile modern asker kadar yakındır. İkiside askerdir ama ne amaçlar nede inanlar nede donanım alakasızdır. Sadece donanan ve donatan aynıdır; "İnsan ve sistem"

"Düzgün model" malesef yoktur, bu bile sistemin açığını gözle önüne sermekte ve yanlışını ortaya çıkarmaya yetmektedir.

Hayat binlerce yıldır aynı, insanlar binlerce yıldır aynı, sorgulama binlerce yıldır aynı, ama klavuz binlerce yıldır değişmiş-değiştirilmiş-dallandırılmış ve içinden çıkılmaz bir hal almıştır.

Mademki anlayamayacağımız-ve doğru kullanamayacağımız-binbir türlü sçeneklerle parametrelerle dllandırılmış bir klavuz var elimizde.

Kullanmaya çalışarak yanlış yapmaktansa, daha doğru bir yol çizmek; insanların "Yeni modeli" olmalıdır.

Daha çocuk yaşta ve gardı yokken insanlara din empoze etmektense, insan olmak ve iyi-temiz-güzel ahlak dersleri verilmelidir. Bu yaştaki çocuğa ne verirseniz ileride o olur.

Bir çocuktan; katilde yaratılır doktorda..

Sadece nasıl yetiştirdiğimizle alakalıdır.

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

troyya 30-08-2010 02:23

butun mesajları okumadım ama...breyminin konusuna cevap vermek istiyorum...

Türkiyede müslüman modeli yok...varsa da kenarda köşede saklananlardır..Türkiyede müslüman adam bile yok...çok mu katı konuştum...

açın bakın tv lere...ne tür sorular soruyolar izleyin...dinin d sinden anlamayan adama müslüman denir mi hiç...hocam kocamdan ayrıldım günah işliyor muyum :)

bu mu din...kesinlikle kanaat getiriyorum ki..anadolu insanı yada dindar insan hiç bir halttan anlamıyor...kuru inanç...başka bir şey değil...

breymin 30-08-2010 02:40

Sayin troyya,benim braderde farkli bir model,oda ben kuranin iyi tarafini alirim ,kötü tarafini kim alirsa alsin banane diyor,zaten allah kötü tarafi masus kurana koydu diyor,bakalim kim hangi tarafa gidecek,ama sana hak veriyorum.
Madem allah insanlari belli bir modelin icine koymak istiyor,neden kuranda ve hadislerde bu kadar farkli bu kadar birbirine zit insan modeli var?dolayisiyla insanlarda allahin emri diye kendilerini o kaliba SIKISTIRmaya calisiyor,biryerde buda normal,o zaman her tip müslüman ve cennetlik ama burda gene celiskiler doguyor.

troyya 30-08-2010 02:50

breymin okusa adam zaten neyin ne oldugunu az cok anlayıp sorgulama yontemine gidecek...

mesela dun aksam sahur vakti kanal 7 de omer dongel diye biri, iyi niyetinle anlatmaya calısıyor..tamam adam iman etmiş...bir şey dediğimiz yokta...

akla mantığa sıgmayacak olayları anlatınca Allah bu işte hikmetinden sual olmaz dercesine fikir beyan ediyor...

Hz.muhammedin örümcek olayını anlattı mesela...hani mağarada örümcekler örmüş ya...hadi ona bir nebze inanılır da...

yılan meselesi komple yalan yaa...yılan hz.ebubekirin ayagını ısırmıs...sonra niye yaptın bunu yılan diye yılanla konusuluyor...

Hz.muhammedi gormek icin yaptım....:):)

hey yarabbim kim söylüyor bunu....nerde kayıt yılanın konustuguna dair...

kullu yalan inanclı olmama rağmen...bu tür yazıları da gerçek diye insanlara dayatan bir zihniyet var..

eee imam bilmem ne yaparsa cemaat ne yapmaz ki meselesi...

o yüzden ben turkiyede çok az müslüman olduğuna inanıyorum ki öyle zaten...

noripcord 30-08-2010 02:55

@troyya'yıda ayrı bir model olarak ekleyin.

troyya 30-08-2010 03:00

Alıntı:

noripcord´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333855)
@troyya'yıda ayrı bir model olarak ekleyin.

ben zaten ayrıyım noripcord...:) herşeyiyle farklı oldugumu anlamanız gerek..doğruya doğru yanlışa yanlış ve bilmediğime bilmiyorum deme modeli...

breymin 30-08-2010 10:31

Sayin troyya herzaman duyariz,müslüman nasil olmali nasil yasamali diye,isin icinden ibadeti cikarirsak anlatilan insan modeli herzaman sosyalist komunistdir ama gerceye bakdigimizda yüzlerce birbirinden farkli birbirine zit insanlarda kendini müslüman diye tabir ediyor ve bu mantiga aykiri,mesela ben sayin tebessüme abi bana hz muhammedi anlat desem bana gandiyi tarif edicek ama hz muhammed diyede yutdurucak,aslinda bütün mesele bu,ya müslümanlar kendi kendini kandiriyor veya bizleri kandirmaya ugrasiyor.saygilar

breymin 30-08-2010 11:28

http://haber.gazetevatan.com/hem-din...25928/1/Gundem

m.s.ergi hoca bu konuyada biraz deginmis.

troyya 30-08-2010 18:51

kendini kandıran insan senide kandırmaya calısır o ayrı bir mevzu...mesela ben seni kandırmaya calısma gibi bir durum icinde hiç bir zaman olmadım sende aynı şekilde...

ama mesele ondan daha vahim...kendi kitabını bilmeyen tonla musluman modeli var bu memlekette...lafzanlık başa geldiğinde elhamdulillah muslumanım derler...

yahu 40 bin defa cevaplanana soruları temcit pilavı gibi soran zihniyete ne denir ki sen cevap ver...

hadi onu geçtiim o kadar çok bidat var ki...hangi birini ayıklayasın...millette üzüm üzüme baka baka kararır misalinden aynı tohuma bürünüyor haliyle...

velhasıl düzelirmiyiz bilmem...ama acı bir gerçek...bilgisizlikten ve hurafelerden geri kaldığımız bir gerçek...buna bende kanaat getiriyorum...

körü körüne inanan toplum olmaktan mutlaka vazgecmeliyiz..ya adam gibi ilmiyle amel edeceksin yada hiç bu işe girmiceksin...

şart budur..ki her dalda böyledir bu...

Joe 30-08-2010 21:10

Hiç unutmam müslüman bir arkadasımla bi yerde oturmus 2 kadeh birseyler iciyorduk.

Sonra arkadasıma(şakasına)gel yarın sana domuz eti ısmarlıyayım dedim.

Hiç beklemedigim sertlikte bir tepki verdi olmaz domuz eti dinimizce haram dedi ama bu lafı söylerken elinde agzına kadar dolu bira bardagı vardı.

Bende merak ederim hep gercek bir müslüman modeli nasıldır diye.

Thunder 30-08-2010 21:26

Ben spesifik bir müslüman modeli olduğunu düşünmüyorum. Yani bence ''işte böyle müslüman olunur.'' denilemez.

Onlarca kavram kargaşası, çelişki, anlaşılmazlık, kargaşa vs. dolu bir kitaptan bir sürü mezhep, tarkat, cemaat vs.'den hareketle bırakın belirli bir müslüman modeli oluşturmayı, belirli bir kalıba oturtulmuş, sınırları çizilmiş bir, ne olduğu/dediği bellii bir inanış biçmi oluşturmak bile imkansız.

Bence müslümanlığı herkes kafasına göre yorumluyor. Bir başka değişle ''Herkes kafasını yaşıyor.'' :)

Saygılar.

Thunder 30-08-2010 21:32

Bir de aklıma gelmişken şunu ekleyeyim.

Bir de ''Herkes müslüman doğar.'' derler ya!

Hey Yarabbim! :D

Buyrun burdan yakın.

Saygılar.

troyya 30-08-2010 22:31

ya adam çelişki olduğunu felan anlamaz onun...sorgulamaz ki...evet çok doğru der geçer...geçen birine burdaki yayınlanan ayetlerden bir tanesini gösterdim...

msn de yazıyorum ya :s işaretini de gönderdim :) nedir bu ayet diye...

adam direk bana cenabı hak cok dogru soylemiş diyor....yahu yuhhh...okumuyor ki ayeti tastamam ustun koru okuyup geciyor...cogu da okumamıs zaten...

okusada çelişki demezler...Allahın hikmeti derler..yani sorgulamaları sıfır...gidip aratırsalar o da yok...

Allah hidayet veriyor boyle kolayca işte...kendilerini kandırıyolar başka yaptıkları bir şey yok...

KÜP ADAM 31-08-2010 00:27

niye öyle bir model arama ihtiyacı duydun? araba mı bu?

breymin 31-08-2010 00:43

[QUOTE=KÜP ADAM;334069]niye öyle bir model arama ihtiyacı duydun? araba mı bu:
--------------------------------------------------------------------------
Öncelikle hosgeldiniz,umarim sitemizde iyi vakit gecirirsiniz,benim bir müslüman modeline ihtiyac duydugum yok ama müslümanlarin artik bir modele ihtiyaci var,akil sürekli gelisiyor ve dolayisiyla sorguluyor,bir animi anlatayim,otobüsteyim ve ön koltuklarda baslari örtülü ilkokuldahi okumadiklarini anladigim iki bayan bosna hersek üzerine sohbet ediyor ve bir kelime beni ilgilendirdi,,onlarda müslüman KIIIZZ,,evet onlarda müslüman ama orda tektip insan yok,herkes var,yeri geldiyinde basbakan bile türkiyenin yüzdedoksansekizinin müslüman oldugunu söylüyebiliyor,dolayisiyle akil merak ediyor hertürden insanin yasadigi bu yüzdedoksansekizden hangisi müslüman?hepsi kesinlikle deyil,kimdir bu müslüman nedir bunun modeli?ateisti deisti tanimlayabiliyoruz,dinliyi dinsizi tanimlayabiliyoruz ve artik su müslümanida bir tanimlayabilelim,hersey olmasin birsey olsun,tamam kuran herseydir ve hicbirseydir ama en azindan su müslüman modelini ortaya koyunki,ya herkes müslümanim demesin yada müslümanin kim oldugunu bilelim,herkesin kimliyi belli ateisti,deisti,sosyalisti,komunisti,fasisti,vesair e vesaire ama ne hikmetse su müslümani birtürlü taniyamadik,herkes ayni zamanda hickimse bu mantiga ters.saygilar

KÜP ADAM 31-08-2010 00:59

[QUOTE=breymin;334076]
Alıntı:

KÜP ADAM´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334069)
niye öyle bir model arama ihtiyacı duydun? araba mı bu:
Öncelikle hosgeldiniz,umarim sitemizde iyi vakit gecirirsiniz,benim bir müslüman modeline ihtiyac duydugum yok ama müslümanlarin artik bir modele ihtiyaci var,akil sürekli gelisiyor ve dolayisiyla sorguluyor,bir animi anlatayim,otobüsteyim ve ön koltuklarda baslari örtülü ilkokuldahi okumadiklarini anladigim iki bayan bosna hersek üzerine sohbet ediyor ve bir kelime beni ilgilendirdi,,onlarda müslüman KIIIZZ,,evet onlarda müslüman ama orda tektip insan yok,herkes var,yeri geldiyinde basbakan bile türkiyenin yüzdedoksansekizinin müslüman oldugunu söylüyebiliyor,dolayisiyle akil merak ediyor hertürden insanin yasadigi bu yüzdedoksansekizden hangisi müslüman?hepsi kesinlikle deyil,kimdir bu müslüman nedir bunun modeli?ateisti deisti tanimlayabiliyoruz,dinliyi dinsizi tanimlayabiliyoruz ve artik su müslümanida bir tanimlayabilelim,hersey olmasin birsey olsun,tamam kuran herseydir ve hicbirseydir ama en azindan su müslüman modelini ortaya koyunki,ya herkes müslümanim demesin yada müslümanin kim oldugunu bilelim,herkesin kimliyi belli ateisti,deisti,sosyalisti,komunisti,fasisti,vesair e vesaire ama ne hikmetse su müslümani birtürlü taniyamadik,herkes ayni zamanda hickimse bu mantiga ters.saygilar

1: ilk önce hoşgeldin dileklerine hoşbulduk dileklerimi iletmek isterim
2: otobüsteki bayanların söylemi şöyle olmuştur kanaatimce. biri bosna herseğin dil,din, bilgisinden yoksundu ötekide diğerine onlarda müslüman diyerek cevap vermiştir diye düşünüyorum.. ama otobüste sen vardın ve şahit olmadığım bir şey hakkın da yürütebildiğim fikrim bu kadardır...

3: bence hiç kimsenin ben böyle veya şöyle bir modelim demesine gerek yok kısacası bir model aramaya gerek yok.... kısaca inananlar ve inanmayanlar diyelim ve model olayını tatlıya baglıyalım....iyi forumlar

Nova 31-08-2010 01:06

[QUOTE=KÜP ADAM;334081][QUOTE=breymin;334076]1: ilk önce hoşgeldin dileklerine hoşbulduk dileklerimi iletmek isterim
2: otobüsteki bayanların söylemi şöyle olmuştur kanaatimce. biri bosna herseğin dil,din, bilgisinden yoksundu ötekide diğerine onlarda müslüman diyerek cevap vermiştir diye düşünüyorum.. ama otobüste sen vardın ve şahit olmadığım bir şey hakkın da yürütebildiğim fikrim bu kadardır...

3: bence hiç kimsenin ben böyle veya şöyle bir modelim demesine gerek yok kısacası bir model aramaya gerek yok.... kısaca inananlar ve inanmayanlar diyelim ve model olayını tatlıya baglıyalım....iyi forumlar[/QUOTE]

Başlık; Müslüman modeli olarak yazıyor.

İnanan inanmayan müslüman değil sanırım :)

1400

Yıldır tartışılan bir konuya bir nefeste çözüm bulduğunuz için, insanlık namına teşekkürlerimizi sunarız. :wacko:

breymin 31-08-2010 01:07

[QUOTE=KÜP ADAM;334081]
Alıntı:

breymin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334076)

3: bence hiç kimsenin ben böyle veya şöyle bir modelim demesine gerek yok kısacası bir model aramaya gerek yok.... kısaca inananlar ve inanmayanlar diyelim ve model olayını tatlıya baglıyalım....iyi forumlar

-------------------------------------------------------------------------
Sayin küpadam herseyi tatliya baglayip kesip atamayiz,herkesin kimliyi belli müslümaninda kimliyini burada ortaya koymak zorundayiz,hickimse müslüman deyil ama herkes müslüman,,,burda büyük bir aldatmaca var.saygilar

KÜP ADAM 31-08-2010 01:18

[QUOTE=nova;334086][QUOTE=KÜP ADAM;334081]
Alıntı:

breymin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334076)

3: bence hiç kimsenin ben böyle veya şöyle bir modelim demesine gerek yok kısacası bir model aramaya gerek yok.... kısaca inananlar ve inanmayanlar diyelim ve model olayını tatlıya baglıyalım....iyi forumlar[/QUOTE]

Başlık; Müslüman modeli olarak yazıyor.

İnanan inanmayan müslüman değil sanırım :)

1400

Yıldır tartışılan bir konuya bir nefeste çözüm bulduğunuz için, insanlık namına teşekkürlerimizi sunarız. :wacko:

1: anlaşıldı buranın gediklisi sensin biz senle daha çokkk konu tartışırız ama ilk önce ben şöyle yapayım olaylar şahsiyetleşmesin ben gideyim yeni gelenler bölümüne kendimi yazayım ifade edeyim.... çünki yazmış olduğum 2 mesajda da bana yelek giydirmeye çalıştın haberin olsun üşümüyorum:)

2: konunun başlığının ne olduğunu biliyorum özgür irademle model olayına böyle cevap verdim

3: ben 1400 yıldır kimseyle bişey tartışmadım onu tartışanlara söyle... benim o kadar boş vaktim yok:) iyi forumlar

troyya 31-08-2010 01:21

sayın küp adam gerçekten ciddi olarak mı yazdınız 3.maddeyi...yani breyminin dediiği 1400 yıldır tartısılan bir konuyu,,,benim o kadar bos vaktim yok demek gercekten saka olsa gerek...

Nova 31-08-2010 01:28

[QUOTE=KÜP ADAM;334095][QUOTE=nova;334086]
Alıntı:

KÜP ADAM´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334081)
1: anlaşıldı buranın gediklisi sensin biz senle daha çokkk konu tartışırız ama ilk önce ben şöyle yapayım olaylar şahsiyetleşmesin ben gideyim yeni gelenler bölümüne kendimi yazayım ifade edeyim.... çünki yazmış olduğum 2 mesajda da bana yelek giydirmeye çalıştın haberin olsun üşümüyorum:)

2: konunun başlığının ne olduğunu biliyorum özgür irademle model olayına böyle cevap verdim

3: ben 1400 yıldır kimseyle bişey tartışmadım onu tartışanlara söyle... benim o kadar boş vaktim yok:) iyi forumlar

Selamlar Küp adam, ben gediklisi falan değilim buraların :)

Mesajlarımı yazar olarak oku, mod yollamış gibi değil, eğer mod olarak yazarsam altına "yönetim" ibaresi düşerim.

Kazak hırka falan giydirmeye çalışmıyorum kimseye, kişisel birşey yok.

10 dakika önce üye olmuşsun, seninle kişisel neyim olabilir :)

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

breymin 31-08-2010 01:31

[QUOTE=troyya;334097]sayın küp adam gerçekten ciddi olarak mı yazdınız 3.maddeyi...yani breyminin dediiği 1400 yıldır tartısılan bir konuyu,,,benim o kadar bos vaktim yok demek gercekten saka olsa gerek.
Cok saygideger troyya kardesim bu müslüman kimliyini artik ortaya koymak zorundayiz,beyenmediyiniz ateistlerin bile bir yüzü var ama müslümanlikda kimin müslüman kimin deyil oldugu birtürlü acikliga kavusmus deyil,bakiyorsun herkes müslüman,bakiyorsun kimse müslüman deyil,su müslüman kimse bilelim ve en azindan bana uyuyorsa evet bende müslümanim diyebileyim.saygilar

Yergin 31-08-2010 01:35

Alıntı:

breymin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334103)
Cok saygideger troyya kardesim bu müslüman kimliyini artik ortaya koymak zorundayiz,beyenmediyiniz ateistlerin bile bir yüzü var ama müslümanlikda kimin müslüman kimin deyil oldugu birtürlü acikliga kavusmus deyil,bakiyorsun herkes müslüman,bakiyorsun kimse müslüman deyil,su müslüman kimse bilelim ve en azindan bana uyuyorsa evet bende müslümanim diyebileyim.saygilar

Size uyması nasıl olabilir ki? Size uyuyorsa zaten müslüman olmanız gerekmez miydi?

Bence, aradığınızın ne olduğunu daha samimi bir şekilde söylemeniz gerek.

Saygılar

troyya 31-08-2010 01:37

breymin hz.muhammede gidiceksin o zaman en müslümanı o...ondan sonrası fos...

hele simdi musluman adamı nerde bulacan...samanlıkta igne aramak kadar zor bir iş...gerek yok aramaya,

bak o kadar dil döktüm zamanında su ilhan arselin iddialarına anti-tez olusturan bir web sitesi kurun diye...siz yazı yazın ben web siteyi bedava yapıcam dedim...

ona bile yanasmadılar.bosver kendi çöplüklerinde ötsün dediler...coğu felaket yogun zaten...boş zaman bulamıyor :):)

yani musluman adam yok...olsa zaten sizin siteye anti-tez olusturan bir web site kurulu olurdu demek ki yok...

benim gibi cahiller yapmaya calısıyor işte bizdende bir cacık olmuyor...

KÜP ADAM 31-08-2010 01:37

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334097)
sayın küp adam gerçekten ciddi olarak mı yazdınız 3.maddeyi...yani breyminin dediiği 1400 yıldır tartısılan bir konuyu,,,benim o kadar bos vaktim yok demek gercekten saka olsa gerek...

sayın troya annemin benim annem olduğu hakikatini niye tartişayım?

Nova 31-08-2010 01:42

Sevgili troyya başlıktaki ilk yazım ile ilgili yorumunu bekliyorum :)

Biraz uzun vereceği sıkıntı için özür dilerim.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:14 .