Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ateist fikre büyük darbe.. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21101)

Tebessüm 06-09-2010 22:19

Ateist fikre büyük darbe..

Şimdi küçük bir oyun oynayacağız..
Aşağıya ingilizce bir cümle yazdım..İngilizce bilen arkadaşlar (diğerine sormadan ) bana özel mesajla çevirilerini göndersinler..Ben de bu gönderileri isimleriyle beraber buraya tekrar yazacağım>> Bakalım tercümelerde kaç farklı mana cıkacak, hep beraber değerlendireceğiz..En sonunda vermek istediğim manayı yazacağım..Sonra konuyu mealler'e kıyas edip, Kuranı mı tartışıyoruz değerlendireceğiz!

İşte cümle:

"The truth that makes men trust is for the most part the truth which men prefer not to hear."

Kolya gelsin..
Doğruda buluşalım!

yucemanitu 06-09-2010 22:38

Resmen bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Yani ne yap ne et mealini okuyarak anlayamazsın. Ve bu Ateizm'e darbe oluyor??? Bence bu başka bir şeye darbe oluyor. İslam'a büyük darbe desek daha doğru olacak. :D

ozgur_beyin 06-09-2010 22:43

tebessüm bulduğun darbe bumu? başka yöntem yokmu ?sen bu zekayla eve nasıl gidiyorsun
kaybolmuyormusun yolda?:)

hackercesur 06-09-2010 22:44

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336040)

İşte cümle:

"The truth that makes men trust is for the most part the truth which men prefer not to hear."

Kolya gelsin.. (kolay gelsin)

Neden türkçe bir cümle üzerinde konuşmuyorsunuz...

Sizinde dediginiz gibi.
Alıntı:

Doğruda buluşalım!

yucemanitu 06-09-2010 22:44

Alıntı:

Kolya gelsin..

geldi

http://img153.imageshack.us/img153/1921/kolya.png

Tebessüm 06-09-2010 22:45

Lütfen yorymları sona saklayalım, çıkacak farklı çevirileri merak ediyorum..

yücemanitu İngilinizceniz var ise yazın..bendeki ifadeyi en alta yazacağım..ö.m. daha cok gönderi bekliyorum..isimlerle yazacağım buraya..kolay gelsin!

Doğruda buluşalım..

breymin 06-09-2010 23:01

Sayin tebessüm,dün aksam kanal 7 nin iftar saati özelini izliyorum,seyirci doc,dr,mustafa karatasa soruyor,(tam hatirlamiyorum)ateist komsumuzda iftar acsak dogru olurmu gibisinden bir soru,,,m.karatasin cevabiysa bayagi sert,,bu dogru olmaz hele hele islama karsi konusuyorsa onlarla görüsmeyin ve iliskinizi kesin gibisinden cevap,,(kanal 7 doc,dr,mustafa karatas la iftar özel,,ben bulup buraya asamiyorum,becerebilecek arkadas varsa yücemanitu askina bulup buraya assin).

Tebessüm 06-09-2010 23:24

bu konuda yaklaşımımız şudur:

Biz herkese hakikatleri anlatırız..Bu noktada ateist teist farketmez..Defalarca Allah'ı anlatırız..davet ederiz..Peygamber efendimiz amcası Ebu cehile 150 defa islama davet için gitmiştir..O da kafir idi..

Ancak iman muhafazası için özellikle avamın araya mesafe koyması da doğrudur! Cahiliyeti ile imanı sarsılabilir..

Doğruda buluşalım!

saroz 06-09-2010 23:34

Hakikatinizin güvenilirliği nedir? Garantisi nereden gelir?

Hangi bilgi ve belgeye dayanarak konuşuyorsunuz?

Nova 06-09-2010 23:41

Başlık cafeye taşınmıştır.

Yönetim.

breymin 06-09-2010 23:41

[QUOTE=Tebessüm;336061]bu konuda yaklaşımımız şudur:

Biz herkese hakikatleri anlatırız..Bu noktada ateist teist farketmez..Defalarca Allah'ı anlatırız..davet ederiz..Peygamber efendimiz amcası Ebu cehile 150 defa islama davet için gitmiştir..O da kafir idi..

Ancak iman muhafazası için özellikle avamın araya mesafe koyması da doğrudur! Cahiliyeti ile imanı sarsılabilir..

Doğruda buluşalım!
-----------------------------------------------------------------------
isa ateistlerden hic korkmuyordu yani inanmiyanlardan,,birgün inanmiyanlarla oturmus sohbet ederken ,ferisiler aklindan geciriyordu,,bu adam peygamber olsaydi kimlerle oturdugunu bilirdi,oda onlarin düsüncesini bildiyonden geri dönüp onlara,ben günahkarlar icin yollandim dedi veya hic korkmadan kendine inananlari inanmiyanlara yolladi ve onlara her eve girin ve göklerin melakütünü anlatin iman etmiyenler olursa o evden cikisda oradan bir toz dahi beraber götürmeyin ve cikisda ayakkabilarinizi silkeleyin,,,,görüldüyü gibi isa inamiyanlardan müslümanlar kadar korkmuyordu,,,müslümanlarin bu korkusu niye?,saygilar

not..incildeki ayetleri aklimda kaldigi kadar yazdim yanlisliklar olabilir.

milomanara 06-09-2010 23:45

Biz Allahı da Peygamberi de defalarca dinledik hacı. Gördük ki birinin gerçek, diğerinin onun elçisi olduğuna dair deve kılı kadar kanıt yok and olsun ki. Kanıt olmadıktan sonra da, ha Allaha inanmışsın ha Noel Babaya değil mi? İşte genital dönem yönlendirmeleri ileri yaşlarda bu yanılgılara yol açıyor. Tanrı yanılgısı, gulyabani, baba-oğul-bacanak. Denyoluğun haddi hesabı yok. Elimizden acil şifa dilemekten başka bir şey gelmez.

Lynx 06-09-2010 23:46

Ben inglizce bilmiyorsam bu idda benim icin gecerli degildir !

Ben arapca bilmiyorsam ozaman arapcada benim icin gecerli degildir

Ozaman kuranda benim icin gecerli degildir..

Simdi Allah senin gibimi dûsünüyor tebessüm !

Eger Kuran banada indirilmisse benim anlayacagim bir sekilde olmali baskasinin anliyipda bana izah edecegi bir sekilde degil !

Dikkat etmen gereken iddaniz kuran bütün insanliga inmisdir !

Simdi nedemek istedigimi anliyormusun ?

Dogruda bulusmaya özen göster pls !

KızıL 06-09-2010 23:53

darbe nerde?? heralde sivil darbe bu ben sivilleri göremıyorumda....

yucemanitu 07-09-2010 00:19

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336061)
Peygamber efendimiz amcası Ebu cehile 150 defa islama davet için gitmiştir..O da kafir idi..

Ebul Hakem hazretleri Muhammedin amcası değildi.

AerA 07-09-2010 01:01

"If we go back to the beginnings of things, we shall always find that ignorance and fear created the gods; that imagination, rapture and deception embellished them; that weakness worships them; that custom spares them; and that tyranny favors them in order to profit from the blindness of men."
(Paul-Henri, baron d'Holbach / 1723-1789 / System of Nature / 1770)

Bi zahmet...

Tebessüm 07-09-2010 11:06

Alıntı:

Ben inglizce bilmiyorsam bu idda benim icin gecerli degildir !
Buraya tercümelerde kaç farklı görüş ortaya cıkacağını göstermek için yazdık!

Bunuda isbat etmek üzereydik ki cafe...

Doğruda buluşalım!

Yergin 07-09-2010 11:30

İyiki böyle bir başlık açmışsınız sayın Tebessüm.

İnsanların ne kadar önyargılı olduğunu ispatladınız daha ne olsun? Bu bile yeterli aslında kendilerindeki yanlışı görmeleri adına.

Siz bir metnin tercümesini istiyorsunuz, bir başkası başka bir metin veriyor bunu da çevirin diye. Neden? Amaç ne? Maksat ne? Hepsinin cevabı önyargı...

Konuya cevap yazanların çoğuda başlığa takılmış, hani darbe, hani darbe diye.

Başlık, Ateist fikre büyük darbe değilde, İslam'a büyük darbe olsa idi, ne bilimsel yazılar olurdu içinde, bizler cevap verdiğimizde bırak demagoji yapmayı, dinini kurtarma çalışmalarını, cevabın varsa yaz, yoksa sus denilirdi. Başlıkta cafede olmazdı, olması gereken bölümde olurdu.

Ben kendi adıma teşekkür ederim, böyle bir başlık açtığınız için.

Saygılar

spartacus 07-09-2010 12:31

Böyle bilimsel bir çalışma yok yada olmaz ki, ister teist, ister ateist böyle yollara başvuruyor olsun, bilimsel yazı gelmez....

Tebessüm hangi çeviriyi baz alır onu yazsın önce.... Diyanet mi, Elmalı mı, vs vs vs vs vs mi..... ne gibi farklar var, hangisi tutarlıdır yada hangi konuda ÇEVİRİ TUTARSIZLIĞI çevrilen metnin anlamını bozmuştur vs. Bilimsel çalışma böyle yapılır. Ortaya bir şey söyledi iseniz, dayanaklarınızı herkesce görülebilir, irdelenebilir bir biçimde, her şeyden evvel koyacaksınız ki, kendi dışınıza söy söyleme şansınız olsun.... Bilimsel çalışma böyle yapılır, aklıma esti söyledim bilimsel değildir...

Örnek İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkçe yazılmamıştır, ister çeviride olsun isterse İngilizce bilen isterse Fransızca bilen, okuyunca ÇEVİRİDEN kaynaklı ne fark görmüştür, görmektedir... İlla orijinal metninde okunmalıdır yoksa anlaşılamayacaktır gibi bilimsel bir tespiti yapabilmek için ne gibi dayanaklara sahibiz ? Hadi her şey bir yana bir nüans bile olamayacak bu şeyin bütünün yanın da önemi ne?

İşte laf ola, kafa dola, dola, doladum dola♪ ♫ ♪

yucemanitu 07-09-2010 14:10

Kuran'ı anlamak için Arapça bilmek şartsa Savaş ve Barış'ı anlamak için Rusça, Faust'u anlamak için Almanca, Madame Bovary'i anlamak için Fransızca, Demir Ökçe'yi anlamak için İngilizce bilmek lazım ayvayı yedik ne zaman bir kitap okumak istesek o kitabın orijinal dilini öğrenmek zorundayız bu şekilde de ömrümüz dil öğrenmekle geçer. Böyle tuhaf bir durum ortaya çıkıyor ve başlık sahibi ciddiye alınmayı bekliyor. Bu başlığı açana şaşarım, alkışlayana ayrıca şaşarım.

AerA 08-09-2010 00:16

Sanki Kuran mealleri önüne gelene yaptırılıyor. Apaçık kitabı önüne gelen yorumluyordur belki ama önüne gelen tercüme etmiyordur dimi?

Lynx 08-09-2010 00:44

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336180)
Buraya tercümelerde kaç farklı görüş ortaya cıkacağını göstermek için yazdık!

Bunuda isbat etmek üzereydik ki cafe...

Doğruda buluşalım!

Arkadas senin amacin Burada nasil ceviri yapacaklar eger farkli farkli gelirse

Kuranida aha böyle farkli farkli ceviriyorsunuz diyeceksiniz !

Peki Ilk Sen cevir sunu bakalim !

Birde baskasi cevirsin

Ondan sonra bakalim kimin DOGRU OLACAK ????

Seninki mi yoksa onunki ??

Ayrica sana diger konuda yazmisdim

Kuran Bütün insanliga inmisse icinde bir uyulmasi gereken bir emir var

TEK ANLAMLI OLMASI SARTTIR !!

Biri sana kalk kapiyi kapat derken sen alip bu kapayi yariya kadar aralamayacaksin yada kapattikdan sonra kitlemeyeceksin

Sadece kapatacaksin olay bu

Siz gelmis icinde farkli farkli seyler üretiyorsunuz kuranin

Kuran Bütün Insanliga inmisse herkezin bunu istedigi sekilde anlamaya HAKKI VARDIR o halde

Bende Ahzap suresinde Muhammedin bir sapik oldugunu anliyorum

Malum kuran banada inmisse böyle anlarim arkadas

Senin Izahina veya yardimina ihtiyacim yok ayni beyin ayni akil bendede var !!!

faydasızım 08-09-2010 17:20

of büyük bir darbe oldu bu....

yapmayın lütfen bu kadar mantıksızca bi şey........ kuran ı çeviren amcaların hepsi iyi derecede arapça biliyor ve hangi çeviriye bakarsam bakayım aralarında çok büyük bi fark yok..anladıgım şey hemen hemöen tüm çevirilerde aynı...

ki gelmiş ve geçmişe bi kitap yolluyan tanrı niye gizli saklı sembolist akıma baglı bi şair gibi kitap yolluyo ...bide üstüne üstlük apaçık kuran der ..

kuran basittir hatta okudugum en basit kitap ...
tanrı da kitabında der...ayetimiz apaçık yolladık diye...

bin dereden su getirmeye gerek yok inanmamak için önyargıyı yıkın yeter..

saygımla...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:46 .