![]() |
İslamiyet Gerçeği (mükemmel bir makale)
Yazı aşırı derecede uzun olduğu için link şeklinde veriyorum. Şuna eminim ki bu makalenin tamamını okuyan bir kişi, dini inançlarından büyük oranda sıyrılacaktır. Din ve onun getirdiği düşünceleri eleştirmeye,sorgulamaya başlayacaktır. Bu makaleyi hazırlarken, amacım yüz binlerce insana ulaşmaktı. Bu uğurda bana yardımcı olursanız sevinirim.
http://islamiyetgercegi.bravehost.com Gerçeği görmeye hazır mısın? Yazı ile ilgili düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. Saygılarımla-dragonwar. |
güzel makale...
|
beğenmedim.eksikler var.naziat 30 un yanlış meali alınmış.
|
beğenmedim derken abartım sanırım.güzel toparlanmış tartışılan konular.eksiklikler
olsada. |
emeğine sağlık güzel paylaşım..
|
güzel bir derleme olmuş teşekkürler
saygılarımla |
Vay be demek allahin baldiri , bacagi , eli , parmagi varmis !!!
Hani Allah Insanlara fiziken hic benzemezdi Hani Allah Sonradan Yarattiklarina hic benzemez !! |
Alıntı:
selamlar... |
Alıntı:
Sayfayı bende okudum. Bi ton eksik ayet filan olmasına ragmen yinede önemli noktaları es geçmemiş. Yoksa sana kurandan 100 tane çelişki olan sayfaya link veririm afallar kalırsın... Bu arada sana bir soru Kurandan bir ayet bulmuşsun evrimi savunuyorsun güzel bir gelişme senin için Bana bakara 29 ile bakara 38 e kadar olan ayetlerde ne anlatılmak istedigini anlatırmısın ? |
Alıntı:
|
Siz ki, olmayan bir şeyi arıyorsunuz. Dönün ve kendinize bakın. Aradığınız şey sizsiniz. Yaşam sizinle başlamıştır ve sizinle bitecektir...
Bir Hayyam rubaisi geldi aklıma: Ben olmayınca bu güller, bu serviler yok. Kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok. Sabahlar, akşamlar, sevinçler tasalar yok. Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok. Eksikler olmasına rağmen de bizler için değil de körü körüne inanlar için gayet iyi bir derleme olmuş. Paylaşım için teşekkürler. :) |
çok saçma şeyler var bence; zaten eksiklik kendisinde olunca insan, ve bunu göremezse o takdirde herşeyi eksik görür, kuran değil asıl kendisi eksikdir bunu diyenlere söyledim.
örneğin; madde13 de diorki 2 günde mi 6 gündemi demiş... güyaaa :) bi kere dikkatsizlik diz boyu: birinde diorki yeri 2 günde yarattık diğerinde yeri ve gökleri dior. elma armut meselesi yani... son paragraf ise esas nokta. başarı kime ait şeytana. bravo şeytana. şeytan ne demişdi. seninle (allaha dior) onlar arasında duracağım ve onları sana karşı bulacaksın.. işde aferin ona yapmış bazıları için bunu. saygılar |
Gerçekler çok iyi yansıtılmış,kutluyorum burdan arkadaşı.Aslında bundan da önce bütün müslümanlara Kuran'ı okutmak lazım,doğruları görsünler.Daha dün 14 yaşındaki kuzenimin yanında Kuran'ın Türkçe mealini okuduk,o yaştaki kuzenım bile saçma dedi,daha söylencek bir şey yok.
|
Alıntı:
Durun ben yanıt vereyim... : Kullarını kendi yarattığı bir şeyden koruyamayan tanrıya ... ! Ya da belki "korumayan / korumak dahi istemeyen!" sonra da hesap soran bir tanrıya!! Bu durumda tanımlanan bir tanrı ne kadar yüce ve kusursuz olabilir? |
Arkadaşlar, diyanetin kuran meâllerinde bir çok ilahiyatçının çevirisini verdiği bir bölümü vardı. Bana bu bölümün linkini verebilir misiniz? Çevirilerin de kime ait olduğunu ekleyelim de tam olsun. Üstelik bahsedilen ayetin vs. tamamını görmek için tıklayınız da diyelim. Madem böyle yapınca anlam bozuluyormuş onu da ekleriz. En kısa süre içerisinde içeriği daha da arttıracağım ve tüm insanlığa gerçeği hep beraber göstereceğiz.
Saygılarımla. |
|
Alıntı:
Çamurdan yaratılan yalnık, çamurdan yalnığı yaratan tanrı savları ortadoğu toplumlarına yerleşti. Büyük bir anlamsal dönüşüm yaşandı. Yukşefü an sakın (68/42) ile halaktu bi yedeyye (38/75) benzeri organ adı olan sözcükler, bu uğurda mecaz/kinaye kavramlarına dönüştürülmek üzereler şimdi. |
7 Şubat 2011 güncellemesiyle islamiyetgercegi.bravehost.com 33 maddeye ulaşmıştır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bkz: "Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın." (Tevbe Suresi 29 Meal: Diyanet Vakfı ) Bkz: "Ey âmenû olanlar (ölmeden evvel Allah'a ulaşmaya inananlar)! Size ne oldu? Size, “Allah'ın yolunda cihada çıkın (nefsinizle cihad ederek, ruhunuzu Allah'a ulaştırın) (düşmanlarınızla, kâfirlerle cihad edin).” denildiği zaman, siz (bulunduğunuz) yere meyledip kaldınız (ruhunuz Allah'a doğru yola çıkmadı) (İslâm ordusu içinde savaşa katılmadınız). Ahiretten (ruhunuzu Allah'a ulaştırmaktan) (vazgeçip) dünya hayatına mı razı oldunuz? Dünya hayatının metaı (malı, faydası), ahiretten (ruhu Allah'a ulaştırmaktan) daha azdır." (Tevbe Suresi 38 Meal: İmam İskender Ali Mihr) Bkz: "Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı dileyenler)! Müşrikler sadece bir necistir (pisliktir). Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Ve eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah şâyet dilerse (Kendi) fazlından sizi yakında zenginleştirecektir. Muhakkak ki Allah; Alîm'dir, Hakîm'dir.." (Tevbe Suresi 28 Meal: İmam İskender Ali Mihr) Bkz: "Gece baskınlarında, kafirler toptan kılıçtan geçirildiğinde, evler yakılıp yıkıldığında öldürülenler arasında "kadınlar ve çocuklar" da bulunuyordu.(Bkz. Ebu davud, Cihad/102, hadis no: 2638; Cihad/121, hadis no: 2672; İbn Mace, Cihad, hadis no: 2840; Ahmed İbn Hanbel, 4/46; Tirmizî, Siyer/19, hadis no: 1570). Muhammed efendinin yaptığı savaşlardan sadece bir kaçı savunma amaçlı olup, diğerleri saldırı hedeflidir. Bunun yanın da pek çokta gazve yapılmıştır. Kafirlerin malları yağmalanmış, evlerine, ailelerine, eşlerine zararlar verilmiştir. Tüm bunları isteyen ve buna da teşvik eden Muhammed ve onun Tanrısıdır. Uhud Savaşı, Hayber'in Fethi, Mekke'nin Fethi, Huneyn Savaşı, Taif Kuşatması. Bunlar Muhammed ve taraftarlarının açtıkları savaşlardır. Peygamberin hiç savaş açmadığından, sadece savunma yaptığından bahsetmek "kendinizi kandırmaktır". Muhammed savaş açtığı yetmezmiş gibi pek çokta fetih hareketini gerçekleştirmiş ve bu fetih hareketleri sırasında pek çok kafiri öldürmüştür. Bizler ve en azından ben gibi düşünen insanlar, bir Tanrı elçisinin hangi şartta olursa olsun insan öldürmeyeceğine inanmaktayız. Saygılarımla-dragonwar |
http://www.enfal.de/itarih16.htm
uhud savaşı bir oku bakalım kim açmış...yahu bu kadar da gaddar olmayın yaa...hz.muhammed durduk yerdek kimseye saldırmaz..saldırsa yan komşusu ebu lehebi yok etmesi lazım değil mi ? |
Alıntı:
saçma oldugu için okumadım ilk biri satırını okudum ve çok saçma geldi ilk baştan bıraktım... zaten Allah dış dünyada bir nesne olsaydı yani onu görebilseydik,dokunabilseydik ya da bişekilde test edebilseydik bu durum iman olmaktan cıkardı.. çünkü insan gördüğü dokunduğu test edebildiği bişeye iman etmez..çünkü artık o inanç boyutundan çıkmış ve nesnel bir gerceklik haline gelmiş olur. zaten kuranda bakara suresinde "gayba yani bilinmeyene iman et"der.. |
Alıntı:
İslamiyet savaşla, kanla, baskıyla yayılmış; İslam'a karşı olan fikirleri yok etmek için katliamlar yapmıştır. Bunun tersini iddia etmek, tarihle ve gerçekle çelişmektir. Bizler ve en azından ben gibi düşünen insanlar, bir Tanrı elçisinin hangi şartta olursa olsun insan öldürmeyeceğine inanmaktayız. |
19 Şubat 2011 güncellemesi ile islamiyetgercegi.bravehost.com içeriği zenginleştirilmiştir. Görsellik arttırılmış, kelime hataları ve anlatım bozuklukları giderilmiş, ek olarakta mail kayıt sistemi getirilmiştir.
|
Alıntı:
diyelim ki birinci paragraf aklınıza yatmadı.daha 32 madde var kapı gibi. 1 tanesinin bile sizler tarafından kabul görmesi dini bırakmanıza yeter normalde. ama mantık diye bir şey yok sizlerde. sizler için yapacak şeyimiz olmadığını defalarca yazdım. her şeyin farkındasınız. kur-an'ın tanrı sözü olmadığını bizden iyi biliyorsunuz. ama bunu kabul etmeniz bir sektörün çöküşü demektir. bu forumda bulunma sebebiniz de bu. şunu unutmayın: sizin gibilerin çıkıp ta dünya düzdür demesiyle, dünya düz olmaz. gerçekleri saptırmayı ancak cahillere yutturabilirsiniz. ok yaydan çıktı bir kere. geri dönülmez yola girildi. Dinin çöküşüne ABD bile engel olamayacak (kuzey afrikayı aşırı islamlaştırma çabalarına rağmen). şimdiden kendinize ve çocuklarınıza yeni meslekler bulsanız iyi olur. dinden para kazanmak tarih olacak çünkü. saygılar... |
Eksiklikleri ve bazı hataları olan; buna karşın geniç çaplı bir değerlendirme imkanı sağlayan güzel bir derleme. Alınacak çok ders olabileceği gibi, 2 kelimesini okuyarak yorum yapma imkanı da sağlamış. Burada da görüldüğü gibi bilgi her bünyede aynı etkiyi göstermiyor.
Huzur Sizinle Olsun... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizler gibi hayaletlerden, şeytanlardan ve ak sakalları dedelerden mitolojik öğütler vermeye çalışmadığım için mutluyum. Gülünmesi gereken bir şey varsa, o da müziğe şeytanın çalgısı diyenlerin halidir. Kendinizi savunamıyor ve kıvırma sanatına koşuyorsunuz. Sakın sizi güldüren, yazımın içeriğindeki mitolojik mesajlar olmasın. Ama o mesajların sahibi ben değil, Muhammed adlı bir efsanedir. |
Alıntı:
Yazidan rahatsiz oldugum düsüncesi anca Sizin kendi egonuzu rahatlamatmak acisindan kullandiginiz bos lafdan ibarettir bu bir. Ikincisi yukardaki kendi adiniza olusturdugunuz tespitinizde takdire $ayandir, elbet "pek cok insanin okuma yetenegi oldugu halde pek azi okudugunu kavrayabilir" buda demek oluyorki sizin "makale" Kuran ve Islamdan yola cikarak ortaya koydugunuz düzmece, birseyleri okuyup anlayarak degilde okuyupta anlamamis olarak birde üstüne yalanlar düzerek bunuda insanlara yutturma ugrasinda bulunmaniz'dir. Buda zaten sizin makale dediginiz seyin altina kendi yoldaslarinizin yazdigi yorumlar ile kendini belli etmistir. Benim birseyleri savunmaya ihtiyacim yok, asla sizin düzmecelerinize karsilik herhangi birseyi kanitlama pozisyonuna da girmem, cünkü dogru ve gercek olan birseyin savunulmaya ve kanitlanmaya ihtiyaci yoktur. Beni güldüren sizin "makalenin" basina "Iste Gercekler" diye attiginiz baslik'tir, oysa sizde cok iyi bilirsinizki sizin orada yazdiklarinizi her anti Islam ve ateist sayfalarinda bulmak mümkündür, oradan buradan elde ettiginiz düzmeceleri "iste gercekler" diye sunmaniza ben degil Tavuklar bile güler... Saygilar :yo: |
Alıntı:
Saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
ateist demeyelim de non-teist ya da dinsiz diyelim (kâfir de diyebilirsin. gurur duyarım). şundan emin ol. islam tarihi, kur-an konusunda sizleri ona katlarız. zaten bu forumda yazılanlar bunu defalarca ispatlamıştır. Günlük yaşantımda, güvendiğim müslümanlarla (cami imamı dahil) yaptığım tartışmalarda yaya kaldıklarını islam konusunda nerdeyse hiç bir şey bilmediklerini, arapça sure ezberlemek, muhammed'den nasreddin hoca fıkrası gibi anekdotlar nakletmekten öteye gidemediklerini gördüm. bugün sizin islam alimi diye kabul etiğiniz, Abdülaziz Bayındır, Bayraktar Bayrakoğlu, Süleyman Ateş bile bizlerle boy ölçüşemez. Abdülaziz Bayındır, bir üniversitede Kur-an'la ilgili olarak kendisine sorulan soruya cevap veremedi. Kem küm ettikten sonra "bunlar Turan Dursun'un uydurması, Turan Dursun şöyle kötü böyle kötü" diyebildi ancak. Bizim sizlere üstünlüğümüz şudur: Biz hakikatı savunuyoruz ve hakikat kendi içinde tutarlıdır. Sizler yalanı savunuyorsunuz, ne yapsanız toparlayamazsınız, bir yalanı kapatmak için başka yalan uydurmak zorunda kalırsınız. saygılar... |
Alıntı:
Cok dogru bir yorum. Hakikat bir tane, savunulmasi cok kolay. Yalan ve takiyye mubah olabilir ama toparlamanizin ne kadar guc oldugu ortaya koydugunuz performansdan hemen anlasiliyor. |
Alıntı:
Bu bilgilerin çok az bilindiğini biz kadar en az siz de biliyorsunuz. Olayı sıradanlaştırmaya çalışarak, gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Zaten bir çoğunuzun yaptığı da bundan öteyi geçemiyor. Saygılarımla-dragonwar |
Sayin Yasasinbilim,
Alıntı:
Bu Forumdaki bir cok islam ile ilgili actiginiz konulari inceledim hic biride Sizin bahsettiginiz gibi Islam tarihini ve Kurani ona katlayacak cinsden degildi, cogu gercek ile hicmi hic alakasi olmayan tamamen dinden saptirilmis seyler (ki bu gayet dogal, bir ateizm sitesinde gercekleri aramak ütopya olur) yani cok idaali konusupta komik duruma düsürmeyin kendinizi bizde sandiginiz kadar toy degiliz neyin ne oldugunu gayet iyi biliyoruz. Alıntı:
evet tahmin edebiliyorum yani, nerede cahil müslüman, dininden bi haber yasayan müslümanlar varsa onlari gidip özellikle secerseniz olacagi zaten budur, cünkü adamlarin dini bilgisi zaten zayif, belki hic kurani acip bile okumamis islamin 5 sarti hak getire, her müslüman kesin din alaninda cok bilgilidir anlamina gelmez, ben kendim bazi sözde müslüman din kardeslerimle bazi konuslarda tartismalara girdigimde görüyorum ki malesef kendi islamiyeti anlamayi bi tarafa birakin savunacak kadar bilgileri bile yoktur. Cesaretiniz varsa gercek bilgili ve donanimli insanlarla irtibata gecin bakim kim kimi ona katliyo. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Oww üstünlük davasi yani enaniyet, gurur, kibir,ihtiras, ne ararsan var :) ...Sizler bizden olsaniz olsaniz anca dolandiricilikta üstün olabilirsiniz, lakin sizlerde Allah korkusu diye birsey yok, madem sizli bizli olaylara giriyorsunuz söyliyeyim, Allah inanci olan ve yaptiklarinin ergec cezasiz kalmiyacagini bilen samimi bir müslüman asla bu yollara basvurmaz, yalan söylemez, kuranda olmayan birseye var diyen veyahut olana yok diyen bir müslüman dinden cikar, yani bu yazdigin cok tutarsiz bunuda kimse yutmaz… bu yüzden siz kendinizi bizden üstün görüyorsunuz, oysa üstünlük hakki ile Insan olmaktan, dürüst olmaktan, mert olmaktan , Allaha kul olmaktan gecer. Sizin gibi üstün olacaksam zelil hallerde ama onurlu birsekilde dogru yoldan giderek yasamayi veya ölmeyi tercih ederim arkadasim, cünkü necaset ile taharet asla olamaz. Arif olan anlar. Alıntı:
Ne maddesi arkadasim, o maddelerin hepsini okudum ben ezbere biliyorum. Bizim savunmaya ihtiyacimiz yok cünkü anca ortada bir yalan ve yalanci varsa deli tavuk gibi kendini savunmaya ugrasir. Gercek diye bahsettiginiz seylerin tümü düzmece ve yalandir, sizde bu düzmeceleri yapanlarin askerligini yapiyorsunuz sadece..yalanmi..? Kendiniz bisey bildiginiz den degil, basma kalip laflar ediyosunuz hepinizin cümle ve kullandigi ifadeler ayni fabrikadan cikmis gibi bir biri ile örtüsüyor. "Müslümanlara su sorulari sorun, söyle cevaplar verin, onlari böyle söyle tedirgin edin, süpheye düsürün" gibi hazir cevap ve kalip bicok forumlarda yazilariniz var ...yalanmi..? bu tutum ile apacik Gercegin üstünü örtmek, gercegi saptirmak isteyende sizlersiniz, saldirarak, alay ederek, bizim Allahimiza güya kafa tutarak tüm degerlerimizin üstünde tepinerek, bunlari yapan sizsiniz ve hala bu kendi yaptiklarinizi bize mal etmeye ugrasiyosunuz , yani bu kadarina insan pes der, bu gercekten terbiyesizce ve saygisizca bir yaklasim. Bu derece ileriye götürmek istemezdim olayi ama burada masum insanlari yalancilik ile suclamak ve böyle pervasizca seyler yazmak olamaz buna suskun kalmak mümkün degil. Saygilar. |
Sizi yalan dediklerinizin "yalan olduğunu" kanıtlamaya davet ediyorum.
|
http://islamiyetgercegi.bravehost.com/index7.htm
Alevi arkadasimiz konuya kendini inandirmistir. Yazdiklari real tarihle bagdastigini kanitlayamamistir. Biraz propagandist yazi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu forum girgiriye'den farksiz yeminle, bi dogru dürüst adam gibi tartisacak insan yok, ama nereye gidersem ateistlerin bu davranislari ile karsilasiyorum, ya gercekten sizler zekadan yoksunsunuz veya bunu kasti yapiyorsunuz, ben her iki $ikkida sectim. Hadi bakalim eger benim yalan söyledigimi idaa ediyorsan kanitlanacak birsey varsa sen kanitlada göreyim. Alıntı:
bakin ben takliti imanli olan biri degilim, yani anadan babadan görme taklitci bir müslüman degilim, ben bu dini kendime sectim anliyormusunuz...? yani benim imanim tahkiki, arastirarak, okuyarak, anlayarak, bilincli bir secim, sizin bu yukarda yazdiklariniza bi manada katilmamak da mümkün degil, haklisiniz Türkiyeyi gecin, dünya üzerinde müslümanim deyipte tam aksi davranislarda bulunan, kurani bilmeyen, okumayan , anlamayan bir sürü insan var..ama bu kuranin arapca falan olmasindan kaynaklanmiyor ortada baska sorunlar var. Almanyada hristiyanlarla ic ice yasiyorum ve hicde kendi dinlerini iyi bilmiyorlar, adamlar incilde ne yazdigini bile bilmiyor onlara ben incilden ayetler getiriyorum, diyorum bakin burda bu yaziyor, adam yüzüme bön bön bakiyo, kliseye gidip hakki ile dinini yasayan cok az hristiyan var, yani bosuna yorulmayin, bizim özellikle Türkiyemizde din adina entrikalar dönüyo, dikkatinizi girdap filmine cekerim cok basit bir örnek onu izlediyseniz anlarsiniz, izlemediyseniz izleyin görün bakin insanlar kimler tarafindan kullaniliyor, sonrada islama mal ediliyor. Ama siyaseti sevmem, bu konuda fazla polemige girmekde istemiyorum. Insanlar bu kadar enerjii ve zamanlarini gercekten Islami anlamak ve arastirmak, yaradilis gayelerini cözmek icin harcamis olsalardi bugün bunlari tartisiyo olmicaktik, ama milletin kafasi hep hayinlik, hep düzenbazlik icin calisiyo. Saygilar. |
Alıntı:
hadi reno'ya deli dedik ses cikartmadik, bir baskasina genctir, bir baskasina anlayacaktir dedik ama artik haddinizi a$maya basladiniz. Dinlerden ozgur bir forumda yazdiginizi bilmem hatirlatmama gerek var mi? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:30 . |