Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İslamiyet Gerçeği (mükemmel bir makale) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21271)

dragonwar 13-09-2010 15:56

İslamiyet Gerçeği (mükemmel bir makale)

Yazı aşırı derecede uzun olduğu için link şeklinde veriyorum. Şuna eminim ki bu makalenin tamamını okuyan bir kişi, dini inançlarından büyük oranda sıyrılacaktır. Din ve onun getirdiği düşünceleri eleştirmeye,sorgulamaya başlayacaktır. Bu makaleyi hazırlarken, amacım yüz binlerce insana ulaşmaktı. Bu uğurda bana yardımcı olursanız sevinirim.

http://islamiyetgercegi.bravehost.com Gerçeği görmeye hazır mısın?

Yazı ile ilgili düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Saygılarımla-dragonwar.

faydasızım 13-09-2010 18:55

güzel makale...

denklem 13-09-2010 19:24

beğenmedim.eksikler var.naziat 30 un yanlış meali alınmış.

denklem 13-09-2010 19:29

beğenmedim derken abartım sanırım.güzel toparlanmış tartışılan konular.eksiklikler
olsada.

KızıL 13-09-2010 19:34

emeğine sağlık güzel paylaşım..

insan_olmak 13-09-2010 21:03

güzel bir derleme olmuş teşekkürler

saygılarımla

Lynx 13-09-2010 22:19

Vay be demek allahin baldiri , bacagi , eli , parmagi varmis !!!

Hani Allah Insanlara fiziken hic benzemezdi

Hani Allah Sonradan Yarattiklarina hic benzemez !!

Fight 14-09-2010 00:58

Alıntı:

dragonwar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 338041)
Yazı aşırı derecede uzun olduğu için link şeklinde veriyorum. Şuna eminim ki bu makalenin tamamını okuyan bir kişi, dini inançlarından büyük oranda sıyrılacaktır. Din ve onun getirdiği düşünceleri eleştirmeye,sorgulamaya başlayacaktır. Bu makaleyi hazırlarken, amacım yüz binlerce insana ulaşmaktı. Bu uğurda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla-dragonwar.

her şeyden önce bu bir makale değil. ayrıca bu yazıyı kendisi yazmasına ve makale nedir bilmemesine karşın (mükemmel makale) diye belirtmesi son derece trajikomik. daha da vahimi ise bir çok ateist yazar arkadaşların uyarıda bulunmak bir yana yazarı tebrik etmesidir. içerik olarak baktığımızda bütün içinden parçalar alınarak bütüne ait anlamlar bozulmuş. çeviri hataları var. her biri ayrı ayrı ele alınacak konular olduğu için tartışılıp konuşulması oldukça güç.
selamlar...

hackercesur 14-09-2010 07:07

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 338162)
her şeyden önce bu bir makale değil. ayrıca bu yazıyı kendisi yazmasına ve makale nedir bilmemesine karşın (mükemmel makale) diye belirtmesi son derece trajikomik. daha da vahimi ise bir çok ateist yazar arkadaşların uyarıda bulunmak bir yana yazarı tebrik etmesidir. içerik olarak baktığımızda bütün içinden parçalar alınarak bütüne ait anlamlar bozulmuş. çeviri hataları var. her biri ayrı ayrı ele alınacak konular olduğu için tartışılıp konuşulması oldukça güç.
selamlar...

Saygıdeger fight;

Sayfayı bende okudum. Bi ton eksik ayet filan olmasına ragmen yinede önemli noktaları es geçmemiş. Yoksa sana kurandan 100 tane çelişki olan sayfaya link veririm afallar kalırsın...

Bu arada sana bir soru Kurandan bir ayet bulmuşsun evrimi savunuyorsun güzel bir gelişme senin için

Bana bakara 29 ile bakara 38 e kadar olan ayetlerde ne anlatılmak istedigini anlatırmısın ?

dragonwar 14-09-2010 10:20

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 338162)
selamlar...

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Yazmış olduğum yazı ne tam anlamıyla denemedir ne de tam anlamıyla bir makaledir. Bu sebeple ister makale deyiniz ister deneme. Zaten bizi ilgilendiren kısmı da orası değil. Madem bir çok hata görmüşsünüz, lütfen gördüğünüz hataları belirtiniz, düzeltelim. Evet dediğiniz gibi ortada tartışacak bir şey yok. Her şey apaçık ortadadır. Alınan ayetlerden hangisi bütünüyle almadığımız için bozulmuş, lütfen belirtiniz. Madem eksikler gördünüz buyrun açıklayın bizde bilelim. Hep beraber düzeltelim.

deran arin 14-09-2010 12:09

Siz ki, olmayan bir şeyi arıyorsunuz. Dönün ve kendinize bakın. Aradığınız şey sizsiniz. Yaşam sizinle başlamıştır ve sizinle bitecektir...
Bir Hayyam rubaisi geldi aklıma:

Ben olmayınca bu güller, bu serviler yok.
Kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok.
Sabahlar, akşamlar, sevinçler tasalar yok.
Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok.

Eksikler olmasına rağmen de bizler için değil de körü körüne inanlar için gayet iyi bir derleme olmuş. Paylaşım için teşekkürler. :)

axzel 14-09-2010 12:40

çok saçma şeyler var bence; zaten eksiklik kendisinde olunca insan, ve bunu göremezse o takdirde herşeyi eksik görür, kuran değil asıl kendisi eksikdir bunu diyenlere söyledim.

örneğin;

madde13 de diorki

2 günde mi 6 gündemi demiş... güyaaa :)
bi kere dikkatsizlik diz boyu:

birinde diorki yeri 2 günde yarattık diğerinde yeri ve gökleri dior. elma armut meselesi yani...

son paragraf ise esas nokta.

başarı kime ait şeytana. bravo şeytana. şeytan ne demişdi. seninle (allaha dior) onlar arasında duracağım ve onları sana karşı bulacaksın.. işde aferin ona yapmış bazıları için bunu.

saygılar

Fairman 14-09-2010 13:04

Gerçekler çok iyi yansıtılmış,kutluyorum burdan arkadaşı.Aslında bundan da önce bütün müslümanlara Kuran'ı okutmak lazım,doğruları görsünler.Daha dün 14 yaşındaki kuzenimin yanında Kuran'ın Türkçe mealini okuduk,o yaştaki kuzenım bile saçma dedi,daha söylencek bir şey yok.

Voltaire Darwin 14-09-2010 13:09

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 338239)
başarı kime ait şeytana. bravo şeytana. şeytan ne demişdi. seninle (allaha dior) onlar arasında duracağım ve onları sana karşı bulacaksın.. işde aferin ona yapmış bazıları için bunu.

Başarısızlık kime ait ? :)

Durun ben yanıt vereyim... :

Kullarını kendi yarattığı bir şeyden koruyamayan tanrıya ... !

Ya da belki "korumayan / korumak dahi istemeyen!" sonra da hesap soran bir tanrıya!!

Bu durumda tanımlanan bir tanrı ne kadar yüce ve kusursuz olabilir?

dragonwar 19-09-2010 19:54

Arkadaşlar, diyanetin kuran meâllerinde bir çok ilahiyatçının çevirisini verdiği bir bölümü vardı. Bana bu bölümün linkini verebilir misiniz? Çevirilerin de kime ait olduğunu ekleyelim de tam olsun. Üstelik bahsedilen ayetin vs. tamamını görmek için tıklayınız da diyelim. Madem böyle yapınca anlam bozuluyormuş onu da ekleriz. En kısa süre içerisinde içeriği daha da arttıracağım ve tüm insanlığa gerçeği hep beraber göstereceğiz.

Saygılarımla.

serbestdy 19-09-2010 19:59

http://www.kuranmeali.org

Engse Hohol 20-09-2010 21:06

Alıntı:

Vay be demek allahin baldiri , bacagi , eli , parmagi varmis !!!
Hani Allah Insanlara fiziken hic benzemezdi. Hani Allah Sonradan Yarattiklarina hic benzemez
Önce yalnıklar (nâs), çömlek yapıp toprağı su ile ıslattı ulayu (ve) toprağı çamura dönüştürdüler. Sonra, toplum içerisinde sınıf savaşımını önlemek adına birer birer tanrı kurguladılar ulayu kurguladıkları tanrıların suretlerini çömlekte yarattılar. İş nasıl oldu tam olarak netleşmedi ançıp (fakat) devran döndü biryerde. Önceleri, çamurdan yaratılan tanrı, çamurdan tanrıyı yaratan yalnık (insan) iken biryerde durum tersine döndü. Şimdikine benzer iddialar temellendi.

Çamurdan yaratılan yalnık, çamurdan yalnığı yaratan tanrı savları ortadoğu toplumlarına yerleşti. Büyük bir anlamsal dönüşüm yaşandı. Yukşefü an sakın (68/42) ile halaktu bi yedeyye (38/75) benzeri organ adı olan sözcükler, bu uğurda mecaz/kinaye kavramlarına dönüştürülmek üzereler şimdi.

dragonwar 17-02-2011 12:40

7 Şubat 2011 güncellemesiyle islamiyetgercegi.bravehost.com 33 maddeye ulaşmıştır.

troyya 17-02-2011 12:43

Alıntı:

Peygamberin savaşlar açması ve bu savaşlarda insan öldürmesi. Oysa Allah'ın elçisi olduğunu iddia eden bir kişinin, insanlığa sevgi-barış mesajları vermesi gerekmektedir. Öldürülen kişi kafirde olsa, nihayetinde insandır. Ve bütün bunları Allah'ın emrettiğinin söylenmesi ise dini bitiren bir gerekçedir.
birinci madde de daha gümlüyor ki kardeşim bu yazı :) kardeş savaş açanlar peygamber kafilesi değil...mekkeli müşrikler :) iyi okuyun tarihi...gerçeği çarptırmayın

dragonwar 17-02-2011 16:13

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364819)
birinci madde de daha gümlüyor ki kardeşim bu yazı :) kardeş savaş açanlar peygamber kafilesi değil...mekkeli müşrikler :) iyi okuyun tarihi...gerçeği çarptırmayın

Bkz: "O haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. Bunun ardından tövbe eder, namazı gereğince kılar, zekâtı verirlerse, yollarını açın onların. Kesin olan şu ki, Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir." (Tevbe, 9/5 - Meal: Yaşar Nuri Öztürk)

Bkz: "Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın." (Tevbe Suresi 29 Meal: Diyanet Vakfı )

Bkz: "Ey âmenû olanlar (ölmeden evvel Allah'a ulaşmaya inananlar)! Size ne oldu? Size, “Allah'ın yolunda cihada çıkın (nefsinizle cihad ederek, ruhunuzu Allah'a ulaştırın) (düşmanlarınızla, kâfirlerle cihad edin).” denildiği zaman, siz (bulunduğunuz) yere meyledip kaldınız (ruhunuz Allah'a doğru yola çıkmadı) (İslâm ordusu içinde savaşa katılmadınız). Ahiretten (ruhunuzu Allah'a ulaştırmaktan) (vazgeçip) dünya hayatına mı razı oldunuz? Dünya hayatının metaı (malı, faydası), ahiretten (ruhu Allah'a ulaştırmaktan) daha azdır." (Tevbe Suresi 38 Meal: İmam İskender Ali Mihr)

Bkz: "Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı dileyenler)! Müşrikler sadece bir necistir (pisliktir). Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Ve eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah şâyet dilerse (Kendi) fazlından sizi yakında zenginleştirecektir. Muhakkak ki Allah; Alîm'dir, Hakîm'dir.." (Tevbe Suresi 28 Meal: İmam İskender Ali Mihr)

Bkz: "Gece baskınlarında, kafirler toptan kılıçtan geçirildiğinde, evler yakılıp yıkıldığında öldürülenler arasında "kadınlar ve çocuklar" da bulunuyordu.(Bkz. Ebu davud, Cihad/102, hadis no: 2638; Cihad/121, hadis no: 2672; İbn Mace, Cihad, hadis no: 2840; Ahmed İbn Hanbel, 4/46; Tirmizî, Siyer/19, hadis no: 1570).

Muhammed efendinin yaptığı savaşlardan sadece bir kaçı savunma amaçlı olup, diğerleri saldırı hedeflidir. Bunun yanın da pek çokta gazve yapılmıştır. Kafirlerin malları yağmalanmış, evlerine, ailelerine, eşlerine zararlar verilmiştir. Tüm bunları isteyen ve buna da teşvik eden Muhammed ve onun Tanrısıdır.

Uhud Savaşı, Hayber'in Fethi, Mekke'nin Fethi, Huneyn Savaşı, Taif Kuşatması. Bunlar Muhammed ve taraftarlarının açtıkları savaşlardır. Peygamberin hiç savaş açmadığından, sadece savunma yaptığından bahsetmek "kendinizi kandırmaktır". Muhammed savaş açtığı yetmezmiş gibi pek çokta fetih hareketini gerçekleştirmiş ve bu fetih hareketleri sırasında pek çok kafiri öldürmüştür. Bizler ve en azından ben gibi düşünen insanlar, bir Tanrı elçisinin hangi şartta olursa olsun insan öldürmeyeceğine inanmaktayız.

Saygılarımla-dragonwar

troyya 17-02-2011 16:44

http://www.enfal.de/itarih16.htm

uhud savaşı bir oku bakalım kim açmış...yahu bu kadar da gaddar olmayın yaa...hz.muhammed durduk yerdek kimseye saldırmaz..saldırsa yan komşusu ebu lehebi yok etmesi lazım değil mi ?

erdm34 18-02-2011 10:02

Alıntı:

Saygılarımla-dragonwar.

Kuran'da bir insanı sucsuz yere öldürün bütün insanlıgı öldürmüş gibidir!..insan öldürmenin kuralları vardır...
saçma oldugu için okumadım ilk biri satırını okudum ve çok saçma geldi ilk baştan bıraktım...

zaten Allah dış dünyada bir nesne olsaydı yani onu görebilseydik,dokunabilseydik ya da bişekilde test edebilseydik bu durum iman olmaktan cıkardı..
çünkü insan gördüğü dokunduğu test edebildiği bişeye iman etmez..çünkü artık o inanç boyutundan çıkmış ve nesnel bir gerceklik haline gelmiş olur.
zaten kuranda bakara suresinde "gayba yani bilinmeyene iman et"der..

dragonwar 18-02-2011 12:58

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364862)
http://www.enfal.de/itarih16.htm

uhud savaşı bir oku bakalım kim açmış...yahu bu kadar da gaddar olmayın yaa...hz.muhammed durduk yerdek kimseye saldırmaz..saldırsa yan komşusu ebu lehebi yok etmesi lazım değil mi ?

Mesele savaş açmak yahut açmamak değildir. Mesele, bu savaşların din uğruna ortaya çıkmış olması ve bir Tanrı elçisinin insan katletmiş olmasıdır. "Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir."

İslamiyet savaşla, kanla, baskıyla yayılmış; İslam'a karşı olan fikirleri yok etmek için katliamlar yapmıştır. Bunun tersini iddia etmek, tarihle ve gerçekle çelişmektir.

Bizler ve en azından ben gibi düşünen insanlar, bir Tanrı elçisinin hangi şartta olursa olsun insan öldürmeyeceğine inanmaktayız.

dragonwar 19-02-2011 21:31

19 Şubat 2011 güncellemesi ile islamiyetgercegi.bravehost.com içeriği zenginleştirilmiştir. Görsellik arttırılmış, kelime hataları ve anlatım bozuklukları giderilmiş, ek olarakta mail kayıt sistemi getirilmiştir.

YasasinBilim 23-02-2011 15:34

Alıntı:

erdm34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 365085)
Kuran'da bir insanı sucsuz yere öldürün bütün insanlıgı öldürmüş gibidir!..insan öldürmenin kuralları vardır...
saçma oldugu için okumadım ilk biri satırını okudum ve çok saçma geldi ilk baştan bıraktım...

sizlerin zihniyeti bu.

diyelim ki birinci paragraf aklınıza yatmadı.daha 32 madde var kapı gibi. 1 tanesinin bile sizler tarafından kabul görmesi dini bırakmanıza yeter normalde. ama mantık diye bir şey yok sizlerde.

sizler için yapacak şeyimiz olmadığını defalarca yazdım. her şeyin farkındasınız. kur-an'ın tanrı sözü olmadığını bizden iyi biliyorsunuz.

ama bunu kabul etmeniz bir sektörün çöküşü demektir. bu forumda bulunma sebebiniz de bu.

şunu unutmayın:

sizin gibilerin çıkıp ta dünya düzdür demesiyle, dünya düz olmaz. gerçekleri saptırmayı ancak cahillere yutturabilirsiniz.

ok yaydan çıktı bir kere. geri dönülmez yola girildi. Dinin çöküşüne ABD bile engel olamayacak (kuzey afrikayı aşırı islamlaştırma çabalarına rağmen).

şimdiden kendinize ve çocuklarınıza yeni meslekler bulsanız iyi olur. dinden para kazanmak tarih olacak çünkü.

saygılar...

Vandidad 24-02-2011 02:22

Eksiklikleri ve bazı hataları olan; buna karşın geniç çaplı bir değerlendirme imkanı sağlayan güzel bir derleme. Alınacak çok ders olabileceği gibi, 2 kelimesini okuyarak yorum yapma imkanı da sağlamış. Burada da görüldüğü gibi bilgi her bünyede aynı etkiyi göstermiyor.

Huzur Sizinle Olsun...

EciRna 24-02-2011 03:30

Alıntı:

Bende makaleyi okumadan önce cok önemli bir gercek ile karsilasacagimi sanmistim oysa makalenin tümü oradan buradan derlenmis bilinen klasik Islam karsitlari tarafindan uyarlanmis noktalardir, yani bugüne kadar yazilip cizilen ama fos türü yaklasimlardir. Birde "makaleyi hazirlarken amacim yüz binlere ulasmakti" yazmissiniz, millet sizin gittiginiz yerlerden eli bos dönüyo, ayy hic gülesim yoktu bu gecenin bi vaktinde, sanki dünyayi yerinden oynatacak gerceklere imza atmis gibi ben olsam utanirim böyle birseyi paylasmaktan :spit:

dragonwar 24-02-2011 16:21

Alıntı:

EciRna´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366597)
Bende makaleyi okumadan önce cok önemli bir gercek ile karsilasacagimi sanmistim oysa makalenin tümü oradan buradan derlenmis bilinen klasik Islam karsitlari tarafindan uyarlanmis noktalardir, yani bugüne kadar yazilip cizilen ama fos türü yaklasimlardir. Birde "makaleyi hazirlarken amacim yüz binlere ulasmakti" yazmissiniz, millet sizin gittiginiz yerlerden eli bos dönüyo, ayy hic gülesim yoktu bu gecenin bi vaktinde, sanki dünyayi yerinden oynatacak gerceklere imza atmis gibi ben olsam utanirim böyle birseyi paylasmaktan :spit:

Yazıdan çok rahatsız olduğunuz ve garip bir psikolojiye girdiğiniz apaçık belli oluyor. Pek çok insanın okuma yeteneği vardır; ancak pek azı okuduğunu kavrayabilir.

Sizler gibi hayaletlerden, şeytanlardan ve ak sakalları dedelerden mitolojik öğütler vermeye çalışmadığım için mutluyum. Gülünmesi gereken bir şey varsa, o da müziğe şeytanın çalgısı diyenlerin halidir.

Kendinizi savunamıyor ve kıvırma sanatına koşuyorsunuz.

Sakın sizi güldüren, yazımın içeriğindeki mitolojik mesajlar olmasın. Ama o mesajların sahibi ben değil, Muhammed adlı bir efsanedir.

EciRna 24-02-2011 18:40

Alıntı:

dragonwar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366684)
Yazıdan çok rahatsız olduğunuz ve garip bir psikolojiye girdiğiniz apaçık belli oluyor. Pek çok insanın okuma yeteneği vardır; ancak pek azı okuduğunu kavrayabilir.

Sizler gibi hayaletlerden, şeytanlardan ve ak sakalları dedelerden mitolojik öğütler vermeye çalışmadığım için mutluyum. Gülünmesi gereken bir şey varsa, o da müziğe şeytanın çalgısı diyenlerin halidir.

Kendinizi savunamıyor ve kıvırma sanatına koşuyorsunuz.

Sakın sizi güldüren, yazımın içeriğindeki mitolojik mesajlar olmasın. Ama o mesajların sahibi ben değil, Muhammed adlı bir efsanedir.

Sayin dragonwar,

Yazidan rahatsiz oldugum düsüncesi anca Sizin kendi egonuzu rahatlamatmak acisindan kullandiginiz bos lafdan ibarettir bu bir.

Ikincisi yukardaki kendi adiniza olusturdugunuz tespitinizde takdire $ayandir, elbet "pek cok insanin okuma yetenegi oldugu halde pek azi okudugunu kavrayabilir" buda demek oluyorki sizin "makale" Kuran ve Islamdan yola cikarak ortaya koydugunuz düzmece, birseyleri okuyup anlayarak degilde okuyupta anlamamis olarak birde üstüne yalanlar düzerek bunuda insanlara yutturma ugrasinda bulunmaniz'dir. Buda zaten sizin makale dediginiz seyin altina kendi yoldaslarinizin yazdigi yorumlar ile kendini belli etmistir.

Benim birseyleri savunmaya ihtiyacim yok, asla sizin düzmecelerinize karsilik herhangi birseyi kanitlama pozisyonuna da girmem, cünkü dogru ve gercek olan birseyin savunulmaya ve kanitlanmaya ihtiyaci yoktur.

Beni güldüren sizin "makalenin" basina "Iste Gercekler" diye attiginiz baslik'tir, oysa sizde cok iyi bilirsinizki sizin orada yazdiklarinizi her anti Islam ve ateist sayfalarinda bulmak mümkündür, oradan buradan elde ettiginiz düzmeceleri "iste gercekler" diye sunmaniza ben degil Tavuklar bile güler...

Saygilar :yo:

dragonwar 24-02-2011 19:58

Alıntı:

EciRna´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366728)
Sayin dragonwar,

Yazidan rahatsiz oldugum düsüncesi anca Sizin kendi egonuzu rahatlamatmak acisindan kullandiginiz bos lafdan ibarettir bu bir.

Ikincisi yukardaki kendi adiniza olusturdugunuz tespitinizde takdire $ayandir, elbet "pek cok insanin okuma yetenegi oldugu halde pek azi okudugunu kavrayabilir" buda demek oluyorki sizin "makale" Kuran ve Islamdan yola cikarak ortaya koydugunuz düzmece, birseyleri okuyup anlayarak degilde okuyupta anlamamis olarak birde üstüne yalanlar düzerek bunuda insanlara yutturma ugrasinda bulunmaniz'dir. Buda zaten sizin makale dediginiz seyin altina kendi yoldaslarinizin yazdigi yorumlar ile kendini belli etmistir.

Benim birseyleri savunmaya ihtiyacim yok, asla sizin düzmecelerinize karsilik herhangi birseyi kanitlama pozisyonuna da girmem, cünkü dogru ve gercek olan birseyin savunulmaya ve kanitlanmaya ihtiyaci yoktur.

Beni güldüren sizin "makalenin" basina "Iste Gercekler" diye attiginiz baslik'tir, oysa sizde cok iyi bilirsinizki sizin orada yazdiklarinizi her anti Islam ve ateist sayfalarinda bulmak mümkündür, oradan buradan elde ettiginiz düzmeceleri "iste gercekler" diye sunmaniza ben degil Tavuklar bile güler...

Saygilar :yo:

islamiyetgercegi.bravehost.com bilgilerin toplu şekilde, kaynaklarıyla beraber sunulmaya çalışıldığı ve gerektiğinde alıntılarıda derleyip toparlayan bir sitedir. Bu onun gerçekleri ifade etmediğini göstermez. Sizce bilinen bir takım bilgiler, bugün Türkiye'deki müslümanların %99'unca bilinmemektedir. Sizin gözardı ettiğiniz budur.

Saygılarımla

EciRna 24-02-2011 20:10

Alıntı:

dragonwar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366752)
islamiyetgercegi.bravehost.com bilgilerin toplu şekilde, kaynaklarıyla beraber sunulmaya çalışıldığı ve gerektiğinde alıntılarıda derleyip toparlayan bir sitedir. Bu onun gerçekleri ifade etmediğini göstermez. Sizce bilinen bir takım bilgiler, bugün Türkiye'deki müslümanların %99'unca bilinmemektedir. Sizin gözardı ettiğiniz budur.

Saygılarımla

Dabi, dabi müslümanlarin %99 sizin bildiginiz gerceklerden (!) bihaber, kendi Allah, kitab ve Dinini bilmiyor, tanimiyor Islam dinini en iyi taniyan ve bilen Ateistler'dir (!)... :clap2:

YasasinBilim 24-02-2011 20:28

Alıntı:

EciRna´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366754)
Dabi, dabi müslümanlarin %99 sizin bildiginiz gerceklerden (!) bihaber, kendi Allah, kitab ve Dinini bilmiyor, tanimiyor Islam dinini en iyi taniyan ve bilen Ateistler'dir (!)... :clap2:

sevgili EciRna;

ateist demeyelim de non-teist ya da dinsiz diyelim (kâfir de diyebilirsin. gurur duyarım).

şundan emin ol. islam tarihi, kur-an konusunda sizleri ona katlarız. zaten bu forumda yazılanlar bunu defalarca ispatlamıştır.

Günlük yaşantımda, güvendiğim müslümanlarla (cami imamı dahil) yaptığım tartışmalarda yaya kaldıklarını islam konusunda nerdeyse hiç bir şey bilmediklerini, arapça sure ezberlemek, muhammed'den nasreddin hoca fıkrası gibi anekdotlar nakletmekten öteye gidemediklerini gördüm.

bugün sizin islam alimi diye kabul etiğiniz, Abdülaziz Bayındır, Bayraktar Bayrakoğlu, Süleyman Ateş bile bizlerle boy ölçüşemez.

Abdülaziz Bayındır, bir üniversitede Kur-an'la ilgili olarak kendisine sorulan soruya cevap veremedi. Kem küm ettikten sonra "bunlar Turan Dursun'un uydurması, Turan Dursun şöyle kötü böyle kötü" diyebildi ancak.

Bizim sizlere üstünlüğümüz şudur:

Biz hakikatı savunuyoruz ve hakikat kendi içinde tutarlıdır.
Sizler yalanı savunuyorsunuz, ne yapsanız toparlayamazsınız, bir yalanı kapatmak için başka yalan uydurmak zorunda kalırsınız.

saygılar...

vartor 24-02-2011 20:49

Alıntı:

Sizler yalanı savunuyorsunuz, ne yapsanız toparlayamazsınız, bir yalanı kapatmak için başka yalan uydurmak zorunda kalırsınız.

Cok dogru bir yorum. Hakikat bir tane, savunulmasi cok kolay. Yalan ve takiyye mubah olabilir ama toparlamanizin ne kadar guc oldugu ortaya koydugunuz performansdan hemen anlasiliyor.

dragonwar 24-02-2011 23:02

Alıntı:

EciRna´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366754)

Onlarca maddeye karşılık, tek savunmanız kişiliğimize saldırmak ve alay etmektir. Çünkü ortaya koyabileceğiniz hiç bir şey yok.

Bu bilgilerin çok az bilindiğini biz kadar en az siz de biliyorsunuz. Olayı sıradanlaştırmaya çalışarak, gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Zaten bir çoğunuzun yaptığı da bundan öteyi geçemiyor.

Saygılarımla-dragonwar

EciRna 25-02-2011 00:59

Sayin Yasasinbilim,

Alıntı:

şundan emin ol. islam tarihi, kur-an konusunda sizleri ona katlarız. zaten bu forumda yazılanlar bunu defalarca ispatlamıştır.
Hangi "Islam tarihi ve Kuran" konusunda ona katlamaya calisiyosunuz bizi..?, sizin Islam anlayisinizla mi yoksa gercek olan Islami mi..?
Bu Forumdaki bir cok islam ile ilgili actiginiz konulari inceledim hic biride Sizin bahsettiginiz gibi Islam tarihini ve Kurani ona katlayacak cinsden degildi, cogu gercek ile hicmi hic alakasi olmayan tamamen dinden saptirilmis seyler (ki bu gayet dogal, bir ateizm sitesinde gercekleri aramak ütopya olur) yani cok idaali konusupta komik duruma düsürmeyin kendinizi bizde sandiginiz kadar toy degiliz neyin ne oldugunu gayet iyi biliyoruz.

Alıntı:

Günlük yaşantımda, güvendiğim müslümanlarla (cami imamı dahil) yaptığım tartışmalarda yaya kaldıklarını islam konusunda nerdeyse hiç bir şey bilmediklerini, arapça sure ezberlemek, muhammed'den nasreddin hoca fıkrası gibi anekdotlar nakletmekten öteye gidemediklerini gördüm.

Vay güvendiginiz müslümanlarda var demek :)
evet tahmin edebiliyorum yani, nerede cahil müslüman, dininden bi haber yasayan müslümanlar varsa onlari gidip özellikle secerseniz olacagi zaten budur, cünkü adamlarin dini bilgisi zaten zayif, belki hic kurani acip bile okumamis islamin 5 sarti hak getire, her müslüman kesin din alaninda cok bilgilidir anlamina gelmez, ben kendim bazi sözde müslüman din kardeslerimle bazi konuslarda tartismalara girdigimde görüyorum ki malesef kendi islamiyeti anlamayi bi tarafa birakin savunacak kadar bilgileri bile yoktur. Cesaretiniz varsa gercek bilgili ve donanimli insanlarla irtibata gecin bakim kim kimi ona katliyo.
Alıntı:

bugün sizin islam alimi diye kabul etiğiniz, Abdülaziz Bayındır, Bayraktar Bayrakoğlu, Süleyman Ateş bile bizlerle boy ölçüşemez.

Itiraf edeyim bu yukarda bahsettiginiz sahsiyetleri pekde yakindan takip etmiyorum, ama „onlar bizlerle boy ölcüsemez“ diyerek iyi üflüyorsunuz dikkat edin patlayarak elinizde kalmasin. Bu tarz yaklasim ve idaalari cok gördük biz arkadasim, böyle klavye kahramanlari monitörün arkasinda kopyala- yapistir tarzi ile cok seyler yazip bildiklerini idaa ediyolar. Ama sonradan fos cikiyor cogu, böyle bir klavye kahramanini msn’e davet ettim, sesli konusma yaptik hatta cam bile actirdim, hadi dedim simdi konus Islamiyet hakkinda forumda uzun uzun yazdigin bilgeclik tasladigin konulari simdi burada konusalim dedim, bi gak guk etti sonra baktim cevirimdisi olmus sirra kadem basmis..,:lol:... yani öyle oradan buradan tasidiginiz sular ile siz bu degirmeni zor döndürürsünüz, yani bu kadar karalama kampanyalarina ragmen, her gün onlarca insan Islama gecerek Müslüman oluyor. Almanya, Ingiltere basda olmak üzere camilere gidip „ben nasil müslüman olurum“ diye soranlarin sayisi hic de az degil, yani yaratilan kötü imaja ragmen Islamin en cok tercih edilen din olmasida cok ilginc bir durumdur. Insanlar artik neyin ne oldugunu biliyorlar arkadasim 9/11 den sonra insanlarin gözü acildi, Islamiyete karsi bir ilgi söz konusu, tabi sizin gibilerinde üstün katilimlariniz sayesinde (!) Islamiyet devamli gündemde ve insanlar " su islam neymis bakalim birde biz arastiralim" diyor, zaten gercek arastirma icerisinde olanlar da gercegi buluyor haliyle...Islam ile saptirilmis Islam imaji arasinda ayirt edebliyorlar sen hic merak etme.

Alıntı:

Abdülaziz Bayındır, bir üniversitede Kur-an'la ilgili olarak kendisine sorulan soruya cevap veremedi. Kem küm ettikten sonra "bunlar Turan Dursun'un uydurması, Turan Dursun şöyle kötü böyle kötü" diyebildi ancak.

Hangi soruya cevap veremedi cok mrk ettim simdi, kimbilir adamcagiza ne sordunuz, :) hic islamiyetle alakasi olmayan catma, insanin zekasina bile „cüs“ dedirttirecek sorulariniz meshurdur sizlerin. Ayrica Turan Dursun hakkinda söylediklerinede katilabilirim ben merhum Turan Dursununun Ailesini cok yakindan taniyorum, yegenleri benim arkadaslarimdir, ayni okullara gittik, ayni sehirde oturuyoruz. Herneyse sonucta Internett denetimsiz bir alandir, yalan yanlis bilgiye her yerde ulasabilirsiniz, örnegin Kuranin ingilizcesini verdigini idaa eden bir sitede arkadaslar ile buldugumuz seyler tamamen uydurma, insan eliyle yazilmis bir takim yazilar kuran ayetleri diye bilmeyenlere yutturuluyordu ama orjinal kuran ayetleri degildi. Anlatabildimmi..?
Alıntı:

Oww üstünlük davasi yani enaniyet, gurur, kibir,ihtiras, ne ararsan var :) ...Sizler bizden olsaniz olsaniz anca dolandiricilikta üstün olabilirsiniz, lakin sizlerde Allah korkusu diye birsey yok, madem sizli bizli olaylara giriyorsunuz söyliyeyim, Allah inanci olan ve yaptiklarinin ergec cezasiz kalmiyacagini bilen samimi bir müslüman asla bu yollara basvurmaz, yalan söylemez, kuranda olmayan birseye var diyen veyahut olana yok diyen bir müslüman dinden cikar, yani bu yazdigin cok tutarsiz bunuda kimse yutmaz… bu yüzden siz kendinizi bizden üstün görüyorsunuz, oysa üstünlük hakki ile Insan olmaktan, dürüst olmaktan, mert olmaktan , Allaha kul olmaktan gecer. Sizin gibi üstün olacaksam zelil hallerde ama onurlu birsekilde dogru yoldan giderek yasamayi veya ölmeyi tercih ederim arkadasim, cünkü necaset ile taharet asla olamaz. Arif olan anlar.
Alıntı:

Onlarca maddeye karşılık, tek savunmanız kişiliğimize saldırmak ve alay etmektir. Çünkü ortaya koyabileceğiniz hiç bir şey yok.

Bu bilgilerin çok az bilindiğini biz kadar en az siz de biliyorsunuz. Olayı sıradanlaştırmaya çalışarak, gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Zaten bir çoğunuzun yaptığı da bundan öteyi geçemiyor.

Ne maddesi arkadasim, o maddelerin hepsini okudum ben ezbere biliyorum. Bizim savunmaya ihtiyacimiz yok cünkü anca ortada bir yalan ve yalanci varsa deli tavuk gibi kendini savunmaya ugrasir. Gercek diye bahsettiginiz seylerin tümü düzmece ve yalandir, sizde bu düzmeceleri yapanlarin askerligini yapiyorsunuz sadece..yalanmi..?
Kendiniz bisey bildiginiz den degil, basma kalip laflar ediyosunuz hepinizin cümle ve kullandigi ifadeler ayni fabrikadan cikmis gibi bir biri ile örtüsüyor. "Müslümanlara su sorulari sorun, söyle cevaplar verin, onlari böyle söyle tedirgin edin, süpheye düsürün" gibi hazir cevap ve kalip bicok forumlarda yazilariniz var ...yalanmi..? bu tutum ile apacik Gercegin üstünü örtmek, gercegi saptirmak isteyende sizlersiniz, saldirarak, alay ederek, bizim Allahimiza güya kafa tutarak tüm degerlerimizin üstünde tepinerek, bunlari yapan sizsiniz ve hala bu kendi yaptiklarinizi bize mal etmeye ugrasiyosunuz , yani bu kadarina insan pes der, bu gercekten terbiyesizce ve saygisizca bir yaklasim.
Bu derece ileriye götürmek istemezdim olayi ama burada masum insanlari yalancilik ile suclamak ve böyle pervasizca seyler yazmak olamaz buna suskun kalmak mümkün degil.

Saygilar.

dragonwar 25-02-2011 01:10

Sizi yalan dediklerinizin "yalan olduğunu" kanıtlamaya davet ediyorum.

AvniSinanoglu 25-02-2011 01:21

http://islamiyetgercegi.bravehost.com/index7.htm
Alevi arkadasimiz konuya kendini inandirmistir. Yazdiklari real tarihle bagdastigini kanitlayamamistir. Biraz propagandist yazi.

AvniSinanoglu 25-02-2011 01:27

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366758)
sevgili EciRna;

ateist demeyelim de non-teist ya da dinsiz diyelim (kâfir de diyebilirsin. gurur duyarım).

saygılar...

Zaman bakimindan ateistler islami daha cabuk cözebilir. Inanc icinde bu dini anlamak ve garip sekilde aciklamaya calismak kendini Islam bilgini hoca veya alim diye sifatliyanlar hizli sekilde yikilirlar. Konunun asil sorunu ülkemiz insanini dinli tanimlayip dinsiz ve bilgisizlige süreklemistir. Atiyorum yüzde 90 Türk insani kuran da ne yazdigini hangi ayette ne yazdigini bilmiyor ve arabca okunmasinda sevab umuyor. Bakin Almanyada evangelist kilisesi ve evangelist hiristiyanlar dahi dinlerini daha iyi biliyorlar. Dini alt yapimiz arabcadan kurtulmadan ilerliyemez.

EciRna 25-02-2011 02:00

Alıntı:

Sizi yalan dediklerinizin "yalan olduğunu" kanıtlamaya davet ediyorum.
Olduuuu...biz burda kim adam gibi birsey sorduda cevap vermekten kacindik...? ama size sunu söyliyeyim ben o sizin "maddeler" olarak nitelendirdiginiz seyler hakkinda parmagimi bile oynatmam, cünkü cok sacma ve gülünc idaalar var ortada bu sacma polemige asla dahil olmam ben, ama adam gibi burda gelirsiniz, adam gibi sorarsiniz "Sayin EciRna Kuranda veya Islamda falan filan ayet" veya artik ne soracaksan "ne anlama geliyor veya neyi kast ediyor, nasil anlamamiz gerekiyor" diye sorarsin, bende bildigim kadari ile size cevap vermeye calisirim. Benim sinir oldugum nokta koca bir DIN A 4 sayfasi dolusunca kuran ayetlerini kontextinden kopararak, cimbizliyarak bir bütünü göz ardi ederek, iste bunlar söyle ayetler böyle ayetler diyerek birde üstüne alay ederek yorumlar yapmaniz, yok efendim erkegin neden memesi yokmus yok Allah kendinden daha kudretli birsey yaratabilrmiymis gibi "haydar dümeni" sorularla hic bir akli selim müslümanin cevaplar verecegini hatta bu konuda size birseyler kanitliyacagini beklemeyin arkadasim.

Bu forum girgiriye'den farksiz yeminle, bi dogru dürüst adam gibi tartisacak insan yok, ama nereye gidersem ateistlerin bu davranislari ile karsilasiyorum, ya gercekten sizler zekadan yoksunsunuz veya bunu kasti yapiyorsunuz, ben her iki $ikkida sectim.

Hadi bakalim eger benim yalan söyledigimi idaa ediyorsan kanitlanacak birsey varsa sen kanitlada göreyim.

Alıntı:

Zaman bakimindan ateistler islami daha cabuk cözebilir. Inanc icinde bu dini anlamak ve garip sekilde aciklamaya calismak kendini Islam bilgini hoca veya alim diye sifatliyanlar hizli sekilde yikilirlar. Konunun asil sorunu ülkemiz insanini dinli tanimlayip dinsiz ve bilgisizlige süreklemistir. Atiyorum yüzde 90 Türk insani kuran da ne yazdigini hangi ayette ne yazdigini bilmiyor ve arabca okunmasinda sevab umuyor. Bakin Almanyada evangelist kilisesi ve evangelist hiristiyanlar dahi dinlerini daha iyi biliyorlar. Dini alt yapimiz arabcadan kurtulmadan ilerliyemez
Sayin AvniSinanoglu,

bakin ben takliti imanli olan biri degilim, yani anadan babadan görme taklitci bir müslüman degilim, ben bu dini kendime sectim anliyormusunuz...? yani benim imanim tahkiki, arastirarak, okuyarak, anlayarak, bilincli bir secim, sizin bu yukarda yazdiklariniza bi manada katilmamak da mümkün degil, haklisiniz Türkiyeyi gecin, dünya üzerinde müslümanim deyipte tam aksi davranislarda bulunan, kurani bilmeyen, okumayan , anlamayan bir sürü insan var..ama bu kuranin arapca falan olmasindan kaynaklanmiyor ortada baska sorunlar var.
Almanyada hristiyanlarla ic ice yasiyorum ve hicde kendi dinlerini iyi bilmiyorlar, adamlar incilde ne yazdigini bile bilmiyor onlara ben incilden ayetler getiriyorum, diyorum bakin burda bu yaziyor, adam yüzüme bön bön bakiyo, kliseye gidip hakki ile dinini yasayan cok az hristiyan var, yani bosuna yorulmayin, bizim özellikle Türkiyemizde din adina entrikalar dönüyo, dikkatinizi girdap filmine cekerim cok basit bir örnek onu izlediyseniz anlarsiniz, izlemediyseniz izleyin görün bakin insanlar kimler tarafindan kullaniliyor, sonrada islama mal ediliyor. Ama siyaseti sevmem, bu konuda fazla polemige girmekde istemiyorum.
Insanlar bu kadar enerjii ve zamanlarini gercekten Islami anlamak ve arastirmak, yaradilis gayelerini cözmek icin harcamis olsalardi bugün bunlari tartisiyo olmicaktik, ama milletin kafasi hep hayinlik, hep düzenbazlik icin calisiyo.

Saygilar.

vartor 25-02-2011 03:36

Alıntı:

Bu forum girgiriye'den farksiz yeminle, bi dogru dürüst adam gibi tartisacak insan yok, ama nereye gidersem ateistlerin bu davranislari ile karsilasiyorum, ya gercekten sizler zekadan yoksunsunuz veya bunu kasti yapiyorsunuz, ben her iki $ikkida sectim.

Ne tuhaf, adina inanc, yani var olmasa da var olduguna inanma dendigi, var olmayan hayali varliklar, cinler, periler, melekler, 124 bin peygamberi gercekmis gibi algilayan geri zekalilar, bir de karsilarinda kendilerini uyandirmaga, gercege donmeye cagiranlari zeka yoksunluguyla damgaliyor.
hadi reno'ya deli dedik ses cikartmadik, bir baskasina genctir, bir baskasina anlayacaktir dedik ama artik haddinizi a$maya basladiniz. Dinlerden ozgur bir forumda yazdiginizi bilmem hatirlatmama gerek var mi?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:30 .