Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Muhammedin Koyunu, Sonra Çıkar Oyunu... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21333)

hackercesur 16-09-2010 16:22

Muhammedin Koyunu, Sonra Çıkar Oyunu...

Bu dünyanın yaratılış amacı kuranda geçmez. Ancak dünyanın bir oyun oldugu ya da olmadıgı konusu da yine çelişkili bir konudur.

Enam (32): Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir.

Dünya hayatı oyun ve eğlencedir diyor.
Muhammed (36): Şüphesiz dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir.
Şüphesiz oyun ve eglencedir diyor.
Ankebud (34): Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir.
Ancak ve ancak oyun ve eglenceden ibarettir diyor.

Fakat Enbiya Suresinin 16. Ayeti bunları yalanlar...

Enbiya(16): Biz yeri, göğü ve arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık.
Burada ise yeryüzünü gökyüzünü ve arasındakileri... Yani tüm yaşamı, hayatı, dünyayı, meyveleri hayvanları taşı topragı oyun olsun diye yaratmadık diyor.

wazawaz 16-09-2010 18:56

burada çelişki yok

dünya hayatı aldatıcı bir oyundur.fakat allah senin için bu dünyada bu oyuna dalmanı istememektedir.yani ey mümin kulum sen başıboş değilsin,bu dünya senin için oyun yeri değildir.dünya inanmayanlar için oyundur.

çelişki yok burada.....

bu ayetleri komple ele alırsak kısaca dünya bir oyundur ama sen bu oyuna aldanma.

faydasızım 16-09-2010 19:01

her şeyde eçelişki aramak biraz garip oluyo...

bi ateist olarak ..

bi çelişki görmüyorum..

kastedilen durumlar farklıdır..

sondaki oyun bence boş yere anlamını taşır..

öbür ounise..bir eglenceden ibaret manasındadaır..

hackercesur 16-09-2010 19:12

Alıntı:

wazawaz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 338987)
dünya hayatı aldatıcı bir oyundur.fakat allah senin için bu dünyada bu oyuna dalmanı istememektedir.yani ey mümin kulum sen başıboş değilsin,bu dünya senin için oyun yeri değildir.dünya inanmayanlar için oyundur.

çelişki yok burada.....

bu ayetleri komple ele alırsak kısaca dünya bir oyundur ama sen bu oyuna aldanma.

Birinde oyundur eglencedir diyor. Digerinde oyun olsun diye yaratmadık diyor.

Çelişki var ya da yok. Peki oyun için degilse hangi amaçla yaratıyor tüm

bunları... Bence bunu tartışalım bu konuda.

Allah insanları, dünyayı evreni neden yaratma geregi duymuştur...

Hodri meydan.

Keep Away 16-09-2010 19:19

Enbiya-16'da oyun oynayasınız diye yaratmadık denmek istenmiş.
Diğerlerinde ise "bu dünya ancak oyundur" denmiş.

Yaratma amacı ve işlev düşünülerek iki farklı mantık yürütülebilir.
Yaratma amacını ele alırsak ki ayetlerde de bundan bahsedilmiş, bir çelişki ortaya çıkıyor.

Fakat işlevini ele alırsak, siz oyun oynayanlardan olmayın mantığına çıkılarak temize çıkarılmış oluyor ayet.

Temel ne, ona göre sonuç verilebilir. Daha sürsün bakalım konu.

hackercesur 16-09-2010 19:27

Dincilerin düşündügü gibi düşünemedim ordaki olayı. Sonuçta kıvrılmaya müsait ayetler.

Asıl konu şu olsun. Dünya oyun için yaratılmadıysa ne için yaratıldı ???

Yani Allahın insanları test etmedeki amacı nedir... ?

reis 16-09-2010 23:59

Alıntı:

Allah yoktur, testte yoktur. ben herşeyin bilincindeyim gaipten sesler alıyorum. Bunu bana bir demon dostum iletti.

saygılarımla
By-reis

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 17-09-2010 01:18

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 339000)
Dincilerin düşündügü gibi düşünemedim ordaki olayı. Sonuçta kıvrılmaya müsait ayetler.

labirentin sonundaki peynire ulaşmak için çabalayan fare bunun bir test olduğunun farkında değildir, ulaşır yada ulaşamaz, eğer fare bunun bir test olduğunun farkında olsaydı test diye bir şey olmazdı ortada..

Neva 17-09-2010 03:01

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 339000)

Bu konu, sitede daha once hic islenmedi mi?:confused:

evrensel-insan 17-09-2010 03:08

Saygideger neva;

Imtihan konusu, su basliklarda islenmis.

http://www.turandursun.com/forumlar/...Imtihan&page=3

http://www.turandursun.com/forumlar/...ighlight=sinav

Umarim, isine yarar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bilge Engin 17-09-2010 03:11

Allah için oyun ve eğlenceyeridir, insanlar için se sınav yeridir, sınavda oynayıp eğlenmeyin diyor, haybeye mi sınav yapıyoruz diyor. Tutarlı bir tanrı diye bakarsanız doğru bir mantık değil, ama arşın tepesine oturup izleyen bir yaratıcı için mantıklı.

evrensel-insan 17-09-2010 03:14

Saygideger arkadaslar;

Bir sinav basligi da, burda.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ighlight=sinav

Saygilarimla;
evrensel-insan

abdestsiz imam 06-07-2012 23:55

Büyük çelişkiler dururken , hatta büyük çelişkiler akıl almaz savunmalarla inkar edlilirken, bu tür teferruatların, ne inanana ne de inanmayana bir katkı sağlayacağını zannetmiyorum..

xcan 07-07-2012 00:08

Biz oyun için yaratmadık diyen Allah ise.
Dünya hayatı oyun ve eylencedir diyen Muhammed Allahla alay etmekte ve isyan etmektedir.
YOK ,HER İKİSİNİ DİYEN ALLAHSA .ALLAH TERAZİYİ KIRMIŞ

YasasinBilim 07-07-2012 00:40

"dünya hayatı bir oyundur, ama oynamayın" demek istemiş özetle.

"ben bi halt edip yarattım ama siz yine de dikkatli olun"
"bazılarınızı cehenneme göndermek için tuzak kurmam lazımdı, onun için yarattım"

gibi versiyonlar da düşünülebilir.

bakkalmahmud 07-07-2012 00:52

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 339125)
labirentin sonundaki peynire ulaşmak için çabalayan fare bunun bir test olduğunun farkında değildir, ulaşır yada ulaşamaz, eğer fare bunun bir test olduğunun farkında olsaydı test diye bir şey olmazdı ortada..

Buna katiliyorum,allah kitap yollayip insanlari uyardigi icin testin bir hükmü kalmamisdir.
Allah önceden uyariyor, ama bunun adi test.
Bunun (bütün davranislarimizin)test olabilmesi icin allah hicbirsey yollamamasi gerekirdi.
Hem uyarip hem test olmasi cok mantiksiz.

YasasinBilim 07-07-2012 01:00

Alıntı:

antika´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 442417)
Buna katiliyorum,allah kitap yollayip insanlari uyardigi icin testin bir hükmü kalmamisdir.
Allah önceden uyariyor, ama bunun adi test.
Bunun (bütün davranislarimizin)test olabilmesi icin allah hicbirsey yollamamasi gerekirdi.
Hem uyarip hem test olmasi cok mantiksiz.

allah'a güvenmek de ayrı bir hata ayrıca.
testi geçenleri cezalandırmayacağının hiçbir garantisi yok.

kendilerini bu teste tâbi tutanlar, kayıtsız şartsız köleliği kabul etmişlerdir.
şeytan onlara akıl fikir versin.

bakkalmahmud 07-07-2012 01:12

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 442418)
allah'a güvenmek de ayrı bir hata ayrıca.
testi geçenleri cezalandırmayacağının hiçbir garantisi yok.

kendilerini bu teste tâbi tutanlar, kayıtsız şartsız köleliği kabul etmişlerdir.
şeytan onlara akıl fikir versin.

Sevgili yasasinbilim,ne dinler nede islam muhammedin eseri deyil ,bunlar cok uzun bir zaman da olusmus,muhammedin yapdigi sadece copypaste.
Benim merak etdiyim sey,acaba insanlik gelecekde akil, mantik ve bilimin gücüyle bu gibi mantiksiz seylerin karsisinda caresiz kalicakmi.

YasasinBilim 07-07-2012 01:32

Alıntı:

antika´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 442420)
Sevgili yasasinbilim,ne dinler nede islam muhammedin eseri deyil ,bunlar cok uzun bir zaman da olusmus,muhammedin yapdigi sadece copypaste.
Benim merak etdiyim sey,acaba insanlik gelecekde akil, mantik ve bilimin gücüyle bu gibi mantiksiz seylerin karsisinda caresiz kalicakmi.

sevgili dostum,
dini besleyen tek şey cehalettir. (aşırı ölüm korkusu bile bu cehaletin ürünüdür).

bugün basit bir konuyu, olayı anlamaktan/yorumlamaktan aciz olanlar dini çok kolay kabul edebiliyorlar. ama yeni nesil öyle değil. ebeveynleri teknoloji (cep telefonu, bilgisayar vs.) konusunda kara cahilken bu çocuklar çok çabuk öğreniyorlar, sorguluyorlar, yorumluyorlar.

hiç kimse çaba göstermese bile dinlerin mitoloji'deki yerlerini alması çok yakındır. cehalet bittiği anda dinler ve din üzerinden para kazananlar da yok olacaklardır.

bir de şunları unutmayalım

1) yalanı, ancak başka yalanlarla ve bir süreliğine savunabilirler. hiç bir yalan sonsuza kadar savunulamaz. gerçekler, kendi içerisinde tutarlıdır, oysa yalanlar sürekli olarak çelişki ve soru işaretleri üretirler.

2) dinlerin hakkından gelecek olan olgulardan en güçlüsü bilimdir. bilimde son birkaç 100 yılda yapılan her keşif dinlere büyük zarar vermiştir. Galile, Darwin, Watson gibi bilimadamları büyük kitleleri dinden uzaklaştırmıştır.

3) diğer gezegenlerde (ilkel de olsa) başka canlıların varlığının ispatlanması, insanın bir primat türünden evrimleştiğinin labaratuvar ortamında (tekrar edilir biçimde) kanıtlanması, cansız moleküllerden canlı organizmaların üretilmesi gibi bilimsel buluşların eli kulağındadır. bunlardan herhangi birinin gerçekleşmesi, din olgusunu tarihe gömecektir.

4) bir sürpriz bile olabilir. bizden daha gelişmiş dünya dışı bir medeniyetle temas kurulabilir. elinde seccadeyle ya da haçla gemiden inen bir uzaylıyla karşılaşmazsak, dinler biter.

http://cdigo.imgst.net/karikatur/img/kible.jpg

saygılar...

xcan 07-07-2012 02:14

evgili dostlar.Bilimin şu an yapmış oldukları dahi yeterde artar bile ,azıcık aklı olana

1 -Ölmüş ve nesli tükenmiş hayvanlar klonlandı.
Bu şu demek Bilim o canlıları yeniden oluşturdu
.
Yani şu çok sözü edilen ruh üflenmesi palavrası çöpe!!!!!!!!!!!!!!
Ruhu labratuarda bilim üfledi.
2-Bebek isteyen kişilere bu gün tıp erkekmi?kızmı istersiniz? diyor
Sarışınmı ? kumralmı?Uzun boylumu ?kısa boylumu?.
ela gözlümü ?mavi gözlümü?diyor.

Yani Kuranda doğacak çocuğun cinsiyeti bilinmez ayeti iflas etti!!!!!!!!!!!!!!

Şimdi dikkat ederseniz müslüman arkadaşlar asla bu konuları tartışmıyorlarç
Yani kesin yenildikleri için kaçıyorlar yada kafalarını kuma gömmeyi tercih ediyorlar.
Şu iki madde üzerinde yoğunlaşsak tükenişlerini izliyeceksiniz .
Az düşünün bu iş bitti.
Sadece bu iki konu onları silkeleyip girdikleri hipnoz uykusundan uyandırır.

barristor 07-07-2012 09:43

ENAM SURESI

95. Şüphesiz Allah, tohumu ve çekirdeği çatlatandır, ölüden diriyi çıkaran, diriden de ölüyü çıkarandır. İşte Allah budur. O halde nasıl dönersiniz!

GDO lu tohumlarda (geri donusu olMayan) bu ayeti yerle bir etmekte.Gucu yetiyorsa,GDO lu bir tohumun urettigi cekirdeklere can versinde gorelim.

y2828 02-07-2013 19:21

Enam (32): Dünya hayatı, eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise, Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır. Aklınızı kullanmaz mısınız? .................................. bu ayete dünya hayatının insan için oyun ve eğlence olduğundan bahsettiği belli , çünkü Allahtan korkanlar için daha hayırlı olan ahirettir diyor , insan açısından söylüyor .

Muhammed (36) :Dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Eğer iman eder kötülükten sakınırsanız, Allah size mükâfatınızı verir. Ve sizden bütün mallarınızı harcamanızı da istemez........................................... ...........bu ayettinde insanın dünya hayatındaki yaşamıyla ilgili söylendiği belli , ayetin devamında yine insandan bahsediyor.

Ankebud (64):Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı. ............................... bu ayettede insana hitap var , insan için dünya hayatı oyun ve eğlencedir yine ahiretin güzelliğinden bahsediyor , insan için dünya hayatı ve ahiretin kıyası yapılıyor .

Enbiya
16 - Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık.
17 - Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, elbette onu katımızdan edinirdik. Yapacak olsaydık öyle yapardık...................................burda kendisinin eğlence için yaratmadığından bahsediyor , ayetin devamında da eğlence edinmek istesek onuda edinirdik diyor , burda kendi yaratmasından bahsediyor ve kendisiyle ilgili olan bişeyi söylüyor , diğer ayetlerde ise insanın durmundan bahsediyor , ayetleri geniş düşündüğümüzde herhangi bir çelişki olmadığı görülmektedir , bahsedilen farklı hitaplardır , dünya hayatı insan için oyun ve eğlence olsada ki zaten çoğu insan dünyayı böyle görüyor , Allah için ise oyun ve eğlence değildir , hak olarak yaratmıştır . Ayetleri düşünmeden çelişki bulmak için okursanız çelişki var gibi görürsünüz tabi , fakat gerçekten ne diyor acaba diye okursanız ayetin ne demek istediğini anlayabilirsiniz , herhangi bir çelişki yok ayetlerde .

sugibi 02-07-2013 20:42

Alıntı:

y2828´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488447)
Ayetleri düşünmeden çelişki bulmak için okursanız çelişki var gibi görürsünüz tabi , fakat gerçekten ne diyor acaba diye okursanız ayetin ne demek istediğini anlayabilirsiniz , herhangi bir çelişki yok ayetlerde .

Bende bu ayetlerde çelişki olduğunu düşünmüyorum. Bu ayetleri okuyan tarafsız birisi rahatlıkla şu şekilde anlayabilir.

"Biz dünya hayatını insana süslü gösterdik. oyun ve eğlence diye gösterdik ki, imtihan ettiğimizde bu süslü dünya hayatını, oyun ve eğlenceyi bırakıp emrimizi yerine getirecek mi?"

BAKARA-212 : İnkâr edenlere, dünya hayatı süslendi.

sugibi 02-07-2013 20:47

Alıntı:

barristor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 442429)
ENAM SURESI

95. Şüphesiz Allah, tohumu ve çekirdeği çatlatandır, ölüden diriyi çıkaran, diriden de ölüyü çıkarandır. İşte Allah budur. O halde nasıl dönersiniz!

GDO lu tohumlarda (geri donusu olMayan) bu ayeti yerle bir etmekte.Gucu yetiyorsa,GDO lu bir tohumun urettigi cekirdeklere can versinde gorelim.

4/NİSÂ-119 : Ve onları mutlaka dalâlette bırakacağım. Ve onları, mutlaka emaniyyeye (kuruntuya) düşüreceğim ve mutlaka onlara emredeceğim. Böylece onlar, mutlaka davarların kulaklarını kesecekler ve onlara emredeceğim, öyle ki mutlaka, Allah'ın yarattığını değiştirecekler. Ve kim, Allah'tan başka, şeytanı dost edinirse artık o, apaçık bir hüsranla hüsrana uğramıştır.

Eğer bu şekilde İslama göre yaratılmış olana müdahale edip "Hadi bunu da böyle yapsın" diye itiraz ederseniz bunun ahlaki olacağını düşünmüyorum.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:52 .