Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Barış Dini İslam (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21428)

Fight 20-09-2010 20:37

Barış Dini İslam

Buradaki bir çok forum yazarı islamı savaş ve hoş görüsüzlük ile neredeyse eş anlamlı olarak kullanırken; müslümanlar ise islamın ne kadar hoş görülü olduğunu söyleyip durdurlar. gerçekte ne olduğuna bakalım.
forumda ki yazıları okudukça ayetlerin ateistler ve teistlerce farklı yorumlandıklarını hepmiz şahit olmuşuzdur. başlıca yorum farklılıklarını oluşturan ayet ve hadisler içeriklerine baktığımızda ; savaş-barış, islam toplumunda müslüman olmayanların öldürülüp öldürülmeyeceği konuları olduğu görülmektedir.
forumun takipçileri gayet iyi bilirlerki bu konuda bir çok ayet ve hadis burada defalarca yazılmış olduğundan ben tekrar tekrar bu ayet ve hadisleri yazma gereğini duymuyorum. amacım islam dininin hoş görülü olup olmadığına dair ayet ve hadislerin gerçek yaşamdaki karşılıklarını ortaya koyabilmek. bu gerçekteki karşılığının da tarih biliminin verileri olduğu düşüncesindeyim. arkadaşlar sizden ricam şudur ki; burada bir ayet, hadis, tairhsel belgesi olmayan siyer tartışmasına girmeden yani o ayet öyleydi böyleydi, şu fıkıhçı şöyle diyor, bu alim böyle diyor, demeden, müslümanlar tarih boyunca yönetimi altında bulunan müslüman olmayanlara, tarih bilimin metodolojisi ile bakarak nasıl bir davranış ortaya koydukarını anlamaya çalışalım. eğer bunun sonucunda karşımıza vahşi, ilkel, barbar, savaşçı ve hoş görüsüz bir islam mı çıkcak yoksa tam tersi mi?
benim kişisel iddiam ise; tarihsel verilere baktığımızda; tarih boyunca islam yönetimlerinin diğer toplumlardan çok daha insani değerleri taşıdığı doğrultusundadır. Bu konudaki argümanlarımı eğer tartışma olursa ve yeri geldikçe ortaya koyacağım. dolayısı ile islamın kaynaklarını müslümanlar yorumlarken ve uygularken dinin barış temelli olduğu ön kabulüye baktıklarını düşüncesindeyim. Bu iddiamı destekleyen onlarca verilerden şimdilik bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
yapacağımız küçük bir gözlem.
eğer türkiye veya bir başka halkı müslüman olan bir ülkede yaşıyorsanız, yaşadığınız yerde 100 yıldan daha öncesine ait islam dışı bir yapı, mabed veya bunlara ait kalıntılar var mı? ben anadolunun küçük bir kasabasında yaşıyorum. yaşadığım ilçede 60 yıl öncesine kadar faal durumda olan hem klise, hem de sinagog kalıntıları, hristiyan ve yahudi mezarlıkları var.
yani benim yaşadığım ilçede 100 yıl öncesine kadar insanlar mensubu bulundukları inanışları özgürce yaşayabiliyorlarmış. sizler de bunu yaşadığınız kent ortamında gözlemleyebilirsiniz. Şimdi bu soruyu bir tahranlıya, bağdatlıya, filistinliye, kahireliye veya tunusluya sorarsak çok farklı cevaplar almayız. yani bunun islamın ortak yapısı olduğunu görürüz.
hatta islam coğrafyası içinde yalnızca ehli kitap diye tabir edilenlere ait değil; budistlere, mecusilere, yezidilere, ait mabedler de görebiliriz. Şimdi bu soruyu bir avrupalıya soralım. mesela Oslolu'ya, parisli'ye , madirdli'ye, bürükselde yaşayana. sorumuzu tekrar hatırlayalım. yaşadığınız yerde en az 100 yıl öncesinden hristiyanlık dini dışında bir mabed var mı?
arkadaşlar bu soruya istinisasız tek olumlu cevap verebilecek coğrafya islam coğrafyasıdır....
selamlar...

AerA 20-09-2010 20:48

Sayın fight,

Izdırabınızı anlıyorum ama bir şey "tek gerçek" olarak karşımıza çıktığı müddetçe Barıştan bahsedilemez. El-Aksa Camiisi, yahudi mabedlerinin tam üstünde. Aç El-Aksa alanını Yahudilere de göreyim barışını.

Aynı safsatayı ısıtıp ısıtıp koyuyorsunuz karşımıza. Tüm Dünya İslam olana kadar barış falan dini değildir, İslam. Tüm Dünya İslam oluncada Ali-Ayşe hesabı birbirinizi yerken, yine Barışın esamesi okunmaz İslamda.

Cami megafonlarından ümmet-i şakşaka yayın bu fetvaları.

klucky35 20-09-2010 20:48

Avrupa'da ilk tanrılı dinin Hristiyanlık olduğunu sanıyorum. Bu yüzden daha eski uygarlıklara ait mabed bulunmaması doğal.
Güney Amerika'da daha eski uygarlıkların tapınakları hala ayakta ve korunmaktadır.
Afganistanda dinamitle patlatılan eski yapıtlar unutulmadı.

Barış dini olmak için eski anıtların korunması mı, yoksa ülkesinde yaşayan insanlara Zulm yapılmaması mı daha önemli. İstediğin kadar eski uygarlığı koru, İran misali vatandaşına zulm yaparsan islam ve barışı bağdaştırmak ne kadar doğru..

aliyarasfal 20-09-2010 20:50

Sayın fight;

Siz inançlar içinde kötünün iyisi tartışması mı sunuyorsunuz bize? İslam daha hoş görülü ,diğerlerinden daha az zarar vermiş ,öyleyse doğrudur mu mantığını sunuyorsunuz?

Yani en az zarar veren, en hoş görülü olan inanç kazanır mı diyorsunuz? Nedir amaç bu konuda?

Şimdilik saygımla gittim...

oguzay 20-09-2010 20:57

Islam cografyasinda tüm dinlere hosgörüyle bakan Osmanli, kendi vatandasi olan Alevi'lere
hic de hosgörü göstermemistir. Tüm dünya Islam olmadikca, baris falan hikaye!

Saygilar...

AerA 20-09-2010 21:11

Değerli arkadaşlar;

Hüseyincilerin bir aşure günü vardır ki :
İslam'da "Barış" oluk oluk akar.

http://religiousfreaks.com/UserFiles...a.2009.big.jpg

Fight 20-09-2010 21:22

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340375)
Sayın fight,

Izdırabınızı anlıyorum ama bir şey "tek gerçek" olarak karşımıza çıktığı müddetçe Barıştan bahsedilemez. El-Aksa Camiisi, yahudi mabedlerinin tam üstünde. Aç El-Aksa alanını Yahudilere de göreyim barışını.

Aynı safsatayı ısıtıp ısıtıp koyuyorsunuz karşımıza. Tüm Dünya İslam olana kadar barış falan dini değildir, İslam. Tüm Dünya İslam oluncada Ali-Ayşe hesabı birbirinizi yerken, yine Barışın esamesi okunmaz İslamda.

Cami megafonlarından ümmet-i şakşaka yayın bu fetvaları.

Merhaba Area;
Mescidi aksayı örnek vermişsiniz ama olmadı sayın area. Mescidi aksa cami nin yapılış tarihi 705 yılıdır. Oysa o tarihte ne yahudi vardı ne de yahudilere ait kutsal bir mabed...
sözünü ettiğiniz süleyman mabedi; Kudüs M.Ö. 100'lü yıllarda Romalılar'ın saldırısına uğradı ve mabedi Romalılar yıktı. Ayaklanan Yahudileri sindirmek için Romalılar kentten tüm Yahudileri sürdüler.
Yahudiler sonrasında parça parça kente giriş izni verildi. Ancak İslam sonrasında 1. haçlı saldırılarısında haçlılarca kentteki tüm yahudiler ve müslümanlar kılıçtan geçirildi. Mabed kiliseye çevrildi(1099) 1187'de Selahattin Eyyübi kenti haçlılardan alarak yahudilere giriş hakkı verdi ve Yahudi iskanı bu tarihten sonra başladı Mescid-i Aksa camiye tekrar çevrildi.
Sonuçta neymiş;
Müslümanlar var olan sinagog veya yahudi mabedini yıkıp cami yapmamışlar. Katledilen ve sürülen Yahudilerin kudüste iskan etmesini yine müslümanlar sağlamış
Izdırabımı anladığınıza sevindim bu arada. Ama lütfen yalnızca doğruları yazalım olur mu?

Neva 20-09-2010 21:23

Okyanus otesinde hala samanizm, var. Adamlarda tarihsel surec icinde bir ibadet yeri kavrami yok. Mescid yok, cami yok. Benim yasadigim yerde, sokakta tahta totem dikili.. Yok diye, simdi bu dinleri yok mu sayacagiz?

Dinlerin icinde en bariscil olanlari cok tanrili dinlerdir ayrica..

AerA 20-09-2010 21:26

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340391)
Merhaba Area;
Mescidi aksayı örnek vermişsiniz ama olmadı sayın area. Mescidi aksa cami nin yapılış tarihi 705 yılıdır. Oysa o tarihte ne yahudi vardı ne de yahudilere ait kutsal bir mabed...
sözünü ettiğiniz süleyman mabedi; Kudüs M.Ö. 100'lü yıllarda Romalılar'ın saldırısına uğradı ve mabedi Romalılar yıktı. Ayaklanan Yahudileri sindirmek için Romalılar kentten tüm Yahudileri sürdüler.
Yahudiler sonrasında parça parça kente giriş izni verildi. Ancak İslam sonrasında 1. haçlı saldırılarısında haçlılarca kentteki tüm yahudiler ve müslümanlar kılıçtan geçirildi. Mabed kiliseye çevrildi(1099) 1187'de Selahattin Eyyübi kenti haçlılardan alarak yahudilere giriş hakkı verdi ve Yahudi iskanı bu tarihten sonra başladı Mescid-i Aksa camiye tekrar çevrildi.
Sonuçta neymiş;
Müslümanlar var olan sinagog veya yahudi mabedini yıkıp cami yapmamışlar. Katledilen ve sürülen Yahudilerin kudüste iskan etmesini yine müslümanlar sağlamış
Izdırabımı anladığınıza sevindim bu arada. Ama lütfen yalnızca doğruları yazalım olur mu?

Yıkmış yakmışlar demiyorum zaten, kaldı ki İsa masaları çevirmeye geldiğinde (Matthew 21:12-13) ortada ne taş kubbe, ne camii vardı. El-Aksa nın altında Yahudi mabedi vardır ve Yahudiler, tarafınızdan Yahudi damlagalaması ile, alana bile giremez.

Aç o alanı Yahudi'ye göreyim BARIŞ ını.

Birde gözümüzün önünde Ayasofya varken yapmayın bari...Yemedik, kendi tarikatınıza atınız bu zokaları.

Fight 20-09-2010 21:39

Alıntı:

klucky35´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340376)
Avrupa'da ilk tanrılı dinin Hristiyanlık olduğunu sanıyorum. Bu yüzden daha eski uygarlıklara ait mabed bulunmaması doğal.
Güney Amerika'da daha eski uygarlıkların tapınakları hala ayakta ve korunmaktadır.
Afganistanda dinamitle patlatılan eski yapıtlar unutulmadı.

Barış dini olmak için eski anıtların korunması mı, yoksa ülkesinde yaşayan insanlara Zulm yapılmaması mı daha önemli. İstediğin kadar eski uygarlığı koru, İran misali vatandaşına zulm yaparsan islam ve barışı bağdaştırmak ne kadar doğru..

Öncelikle sanınız doğru değil. Avrupada yoğun olarak yaşayan yahudi toplumu vardı. Defalarca kez soy kırıma uğradıklarını tarih yazıyor.Örneğin soy kırıma uğrayan bu yahudileri gönderilen gemilerle yine bir müslüman ülkesi olan Osmanlı'nın sahiplendiğini (1492) hatırlayalım...
Güney Amerikayı bilgisizce örneklendirmişsiniz. Güney Amerika insanlığın yüz karasıdır...
İspanyol Hernando Cortes’in 1519’ da Meksika’ya 700 adamıyla geldiğinde ülkede 25 milyon olan yerli nüfusun, geçen 90 yıl içerisinde inanılması güç ama 1 milyon’a inmesine, sadece Hispanola adasında İspanyolların ayak bastığı yıllarda 8 milyon olan nüfusun kısa süre içerisinde yarıya inmesi ve inanılacak gibi değil ama 70 yıl içerisinde ada nüfusunun sadece 125 kalmasına ne demeli? Ve sonuç; Portekizliler ve İspanyollar, Güney Amerika’daki Astek, İnka ve Maya medeniyetlerden sadece ufak kalıntılar bırakırlar....
Afganistan yeni müslüman olan bir ülke değildir. Afganistan'ın müslüman oluşundan bu yana o mabedler ayakta duruyor ve ibadetler yapılıyorken son yıllardaki tahamülsüzlüğü islamla özdeştirmek ne kadar bilimsel olur?
Lütfen örneklemlerimizi emperyalizmin ve kapitalizmin öncesinde veriniz. ABD ve emperyallerin palazlandırdığı ve desteklediği talibanın islama örnek gösterilmesi söz konusu değildir...
Zaten sorum da 100 yıl öncesine aittir. Yani kapitalizmin ve emperyalizmin etkilerinin günümüz boyutlarına ulaşmadan önceki tarih...
selamlarımla

breymin 20-09-2010 21:58

Islamin cizgizi belli deyildir,islam herseydir,islam hicbirseydir,islam üzerine yorum olmaz,her ayetin zitti var,islam sudur veya budur demek icin cizgisinin belli olmasi gerek,oysa islamin cizgisi belli deyil,,,herkes islami yorumluyor ama her yorumluyan kendi beser karakterini anlatiyor,,,islam üzerine hicbirsey söyliyemem ama birseyi kesin söyliyebilirim,,islam insanligin basina gelmis en büyük felaketlerden biridir.

AerA 20-09-2010 22:00

Sevgili arkadaşlar ;

Barış dini İslam'dan "Evlat Sevgisi" isimli eser...

http://4.bp.blogspot.com/_Mpd1ozuoa6...oves+Blood.jpg

Kuşkusuz ki İslam, "barış"ını dayatmak için herkesi böyle "sevmeye" hazır bir dindir....elhamdülilah.

Sayın Fight, yemedik...:nono:

evrensel-insan 20-09-2010 22:06

Saygideger AerA;

Neden oyle diyorsun, her ideolojik inancsal dogrunun "baris" algisi farklidir.:hug:

Bu farklarin AYNILIGI DA, baris sadece kendi dogrusundan olan icin vardir. :crazy:

Olmayan ve teslim olmayan uzerinde ise, BARISTIRMA dusunce ve davranisi uygulanir, senin alintiladigin resimde goruldugu gibi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA 20-09-2010 22:13

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340417)
Saygideger AerA;

Neden oyle diyorsun, her ideolojik inancsal dogrunun "baris" algisi farklidir.:hug:

Bu farklarin AYNILIGI DA, baris sadece kendi dogrusundan olan icin vardir. :crazy:

Olmayan ve teslim olmayan uzerinde ise, BARISTIRMA dusunce ve davranisi uygulanir, senin alintiladigin resimde goruldugu gibi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sayın evrensel-insan ;

Aynen katılıyorum size. Ya benim barışım, ya sizi barıştırırım fikriyatı hakim. Birde Barışın oluk oluk aktığı şu posta bakarmısınız. Cidden, burada, bir doğal afet yada savaş yok. Sakin bir "Barış" havası esmekte. Hatta bu bir kutlama.

Esen kalınız.

evrensel-insan 20-09-2010 22:26

Saygideger AerA;

Dedim ya! Barisin, icerik ve anlami ve de goruntusu, BARISTIRMA politik cikari olarak burada baris=kan olmus. Zaten "kansiz" olan bir baristirma mumkun mu?, tabi eger baristirilmak isteyen, barisir ve teslim olursa mumkun.

Bir zamanlar, Erbakan'in bir sozu vardi "Iktidara biz gelecegiz, yalniz; bu gelis kanli mi, kansiz mi olacak bunu zaman gosterecek."

Iste Turkiye ve toplumunun ve de farkli halklarinin su an yasadigi bu surec.

Sonucta senin kendi kararinla, barisman degil; senin baristirilman ve bunun icin de her yolun mubah olmasi. Iste bu her yol mubah= Baristirma oluyor.

Aslinda, islam bunu basta ortaya koymus, teslimiyet. Eeee, teslim olmayana da baristirma ve teslim alma dusunce ve davranisi uygulayacaksin. Sonucta bu uygulamanin, insanlikdisi oldugu, kimin umurunda.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Fight 21-09-2010 03:50

İnsanlar inançları ve inanmayışları adına subjektif olabilir. Gayet de anlaşılır bir durum. Ama gerçeklerin çarpıtılması onları gerçeklikten çıkarmaz...
Bu konu başlığı altında soruma cevap verme gayretine girseniz bence çok daha doğru ve etik bir yaklaşım olur.
arkadaşlar;
barışın turnusol kağıdı ötekilerdir. yani kendinden olmadıkları halde onlara kendine ait başta yaşama hakkı olmak üzere diğer hakları veriyor musun yoksa onları yok mu etmeye kalkıyorsun?
tarih, iktidarların kendinden olmayan dinlere, uluslara, ideoloji sahiplerine karşı uyguladıkları soy kırım ve katliamlarla doludur. Bu anlamda maalesef sorduğum soruya cevap verebilecek olan varsa versin. yoksa var olan gerçeği kabullensin.
Sayın Area yahudi mabedlerinden söz ediyordu. dediği gibi olmadığını ortada. Yine Sayın klucy35 de güney amerika ile ilgili maalesef bilgi eksikliğine dayalı talihsiz örneğine gereken cevap verildi. Sayın evrensel-insan'ın aynılaştırma iddiası mesnetsiz ve delilsiz boş sözdür. Aynılaştırma olmadığına dair deliller tarih açısından ortadadır. Dileyen başta Endülüs tarihi olmak üzere Osmanlı ve diğer islam toplumları tarihini incelesin. Multi Kültürel yaşam ancak tarihteki İslam toplumlarından başkası ortaya koyamamıştır. Hemen hepsi diyeceğim ama özellikle Endülüs dünya tarihinin gerçekleştirdiği en üst toplumsal barışa ait örnektir ve günümüze kadar hiç bir uygarlık aşamamıştır. Maalesefki pozitivist ve modernist devletlerin egemenliği sonrası dünya tarihi başta iki büyük dünya savaşı olmak üzere soy kırımlar ve katliamlarla doludur. Bu anlamda sekülerist/pozitivist iktidarların AYNILAŞTIRMA çabasını İslamın Multi Kültürel yaşam tarzı ile mukayese etmeye kalkanlar ancak cahillerdir. Barış ve hoş görü anlamdaki insanlık tarihinin en üst seviyesi Endülüs müslmanları hakkındaki değerlendirmelerden örnekler vereyim:
O dönemin Müslümanları, Avrupa'da hiçbir zaman görülmemiş en parlak medeniyetin mirasçıları olduklarının bilincindeydiler (Rodrigo de Zayas).

Endülüs ile dünya Tarihte ilk defa olmak üzere dünya, çok kutuplu, çok medeniyetli bir yapıya bürünmektedir. (Samuel P. Huntington)

Bu verimli atmosfer içinde bütün fikirler, bütün gelenekler ve yeryüzünde o ana kadar ortaya konmuş olan bütün buluşlar, sanatlar, bilimler, endüstriler, yenilikler ve klasik dönemin disiplinleri bir arada bulunuyordu. Bu farklılıkların birbiriyle karşılaşmasından yeni buluşlar ve yaratıcı yeni enerjiler doğmaktaydı (Blasco Ibanez).
Daha nice örnekler verilebilinir...
Başınızı kuma gömmeniz gerçekleri yok etmeyecektir...
selamlarımla

aliyarasfal 21-09-2010 04:26

Sayın fight;

Sizde hazır etik ve doğruluktan bahsetmişken insan ürünü inançlarınızı bize dayatıp, hangisi daha az zararlı ise onu seç oyununuza istediğiniz gibi katılmak veya istediğiniz cevapları vermemek konumunda insanları mecburmuş gibi etik dışı dayatmanızın neresi doğru?

Size ilk mesajımda soru sordum, cevap göremedim. Kaçmakla bu gerçekleri yokedemezsiniz. İslamda diğer iki büyük din kadar yanlış ve insan ürünüdür. En az onlar kadar zarar vermiştir insanlığa ve vermeyde devam ediyor.Yukardaki endülüs ve osmanlı örneklemeniz bu gün filistinde yaşananları, dünkü haçlı seferlerini, türklerin islamı kabul şeklini ve islamın ve diğer dinlerin dünyaya yayılışlarındaki kanlı tarihi gizleyemiyor.

Kırk katırmı,kkırk satırmı. Farkınız nedir, siz dahamı az insan öldürdünüz, dahamı fazla insan haklarına saygılısınız, dahamı çok cennet vadediyorsunuz? Hiç, laf ola beri gele şu konu.Farkınız yok ,insanlık için tüm inançlar aynı boyutta yanlıştır.

Sizde burda sadece misyonunuzun gereğini sergiliyorsunuz.

AerA 21-09-2010 16:57

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340547)
Sayın Area yahudi mabedlerinden söz ediyordu. dediği gibi olmadığını ortada.

Yalana sapmayalım. El-Aksa müftüsü bizzat kendisi tebliğ etmiştir yukarıda saydıklarımı. "Yahudiler bizimle bir barış istiyorlarsa El-Aksa' ya yaklaşmayacaklar" diye.

İyi ama Yahudinin mabedinin kalıntıları El-Aksa' nın altında. Sırf alana girişlerine izin verilmediği için bu kişiler batı duvarı ve ağlama duvarına yönelmiyor mu? 2000 yılında "Buraya barış içinde geldim" diyerek Yahudi tapınak kalıntılarının da bulunduğu alana girmek isteyen Ariel Sharon'a, "El-Aksa'da Yahudiye hayır" diye saldıranlar Marslı mıydı?

"İslamcı, ya her yalana inanırsın ya bizzat yalancı" dedirtmeyiniz kendiniz hakkında...

Fight 21-09-2010 18:18

Merhaba aliyarasfal;
Dayatmak mı? Özür dilerim de nasıl bir dayatmadan söz edebiliyorsunuz onu söyler misiniz? Sorular sorulamasına dahi tahamülsüz müsünüz? Unutmaki Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle... Ancak sizin sorularınıza satır aralarında cevap verdim.
Dikkat ederseniz yazımda bilimsel belgeli deliller ile din dışı olarak konuşmaya davet ettim. Sizi rahatsız eden bu mu? Bilimsel belgeli veriler yerine dogmaları mı konuşmak istiyorsunuz? Yani belge olmazsızın söylenceleri mi veri kabul edelim diyorsunuz? Bu nasıl özgür arınmış beyin?
Kırk satır kırk katır benzetmesi ilginç ama benim verilerimi kapsamıyor. Dikkat ederseniz yazılarımda pozitivist/modernist dönemi de yani din dış seküler yapısalı da mukayese etmeye hazır olduğumu belirttim. Kaldıki tarihin en büyük savaşları, katliam, soy kırım, zorunlu göçlerin din dışı seküler yapısalın egemen olduğu dönemlerde olduğu açıktır...
Bu arada Türklerin islamı kabul edişi ile ilgili taberi dışında belgeleriniz nedir? Taberi bilimsel belge değildir. Çünkü taberi raviye dayalıdır. tarih ise belgeli olmalıdır...
Barış ile kalınız...

Fight 21-09-2010 18:24

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340672)
Yalana sapmayalım. El-Aksa müftüsü bizzat kendisi tebliğ etmiştir yukarıda saydıklarımı. "Yahudiler bizimle bir barış istiyorlarsa El-Aksa' ya yaklaşmayacaklar" diye.

İyi ama Yahudinin mabedinin kalıntıları El-Aksa' nın altında. Sırf alana girişlerine izin verilmediği için bu kişiler batı duvarı ve ağlama duvarına yönelmiyor mu? 2000 yılında "Buraya barış içinde geldim" diyerek Yahudi tapınak kalıntılarının da bulunduğu alana girmek isteyen Ariel Sharon'a, "El-Aksa'da Yahudiye hayır" diye saldıranlar Marslı mıydı?

"İslamcı, ya her yalana inanırsın ya bizzat yalancı" dedirtmeyiniz kendiniz hakkında...

Öncelikle yahudiler tapınaklarını müslümanlardan isteyemezler. Çünkü müslümanlar oraya geldiklerinde tapınak filan ortada yoktu. Diğer bir konu oraya yahudileri getirenler yine daha önce söylediğim gibi müslümanlardı...
Ama işin talihsizliği ise arial şaron ile barış kelimesini yanyana kullanıyor olmanız. umarım bilgisizliğinizdendir.
arial şaron namı diğer filistin kasabının katliamlarından bir kaçı;

- 1958 de komanda birligi ile filistin koyune baskin yapip 67 kisiyi olduren kuvvetin komutanligi yapmak

- 1982 de lubnan isgali sirasinda gerceklestirilen katliami yürütmek.[ cogu cocuk ve kadinlarin olusturdugu 991 kisi olduruldu, 1800 kişi de kayboldu yani cesetleri dahi bulunamadı ]
umarım barış ile...

AerA 21-09-2010 18:53

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340707)
Öncelikle yahudiler tapınaklarını müslümanlardan isteyemezler. Çünkü müslümanlar oraya geldiklerinde tapınak filan ortada yoktu. Diğer bir konu oraya yahudileri getirenler yine daha önce söylediğim gibi müslümanlardı...
Ama işin talihsizliği ise arial şaron ile barış kelimesini yanyana kullanıyor olmanız. umarım bilgisizliğinizdendir.
arial şaron namı diğer filistin kasabının katliamlarından bir kaçı;

- 1958 de komanda birligi ile filistin koyune baskin yapip 67 kisiyi olduren kuvvetin komutanligi yapmak

- 1982 de lubnan isgali sirasinda gerceklestirilen katliami yürütmek.[ cogu cocuk ve kadinlarin olusturdugu 991 kisi olduruldu, 1800 kişi de kayboldu yani cesetleri dahi bulunamadı ]
umarım barış ile...

Müslüman faşizmini görmezden gelmezine hiç şaşırmadım. Ariel Sharon kasapsa Hadjı Emin-El Husseini ne? Eski Kudüs müftüsü...

Yahudi tapınağını geri istemiyor zaten. Tapınak kalmadı ki istesin. Sadece sizin için Mekke ve Medine nasıl ki kutsal alanlar ise, tapınak alanıda onlara kutsal. Ama tapınak alanı içinde El-Aksa camii var diye alana bile alınmıyorlar.

Bu fiilin barışa ne yararı olur?
Aç El-Aksa alanının ilgili bölümünü Yahdilerin tapınması için, göreyim İslamın Barışını.
AyaSofya'ya ne diyorsunuz ya? Ne güzel sahip çıkılmış İslamcı zihniyetle ve orjinal kimliğini korumuş değil mi?

Neva 21-09-2010 19:21

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340707)

Sayin fight ;
Niye isteyemesinler ki?

Zaten istemeyezler geldiklerinde tapinak filan yoktu gerekcenizle, yagmacilik tarafini izah ediyorsunuz islamin.

Kudus Muhammed doneminde bilinmeyen duyulmamis bir cografya miydi? Yahudiler o donemde o cografyadaydi. Ibrahim dini ustunde olanlar da o cografyada yasiyordu.

Sebe felaketi sonrasinda, islam cografyasina goc eden yahudileri ne cabuk unuttunuz? Belkis, Suleyman mabedine girmemis miydi, teslim olurken tanriya?

Siz onca yikima, sel'e vs. ragmen 1400'luk bir zaman diliminde Kabe'nin yerini unuttunuz mu ki, birileri de Muhammed doneminde, Sebe doneminde kendi tapinaklarinin yerini unutsun? Siz de ustune konun hemen, orda tapinak yoktu diye...?

Yahudileri 1900 lu yillarda hop hemen getirdiniz yerlestirdiniz. Bu mudur yani?

Tarih boyle mi islenir? Boyle tarafli mi degerlendirilir? Taraf'ta baristan soz edilebilir mi?

Sizin bu baslikta islemeye calistiginiz bir muslumanin yahudilik rehberi ise islenmisi var zaten..

http://www.projetaladin.org/tr/mesle...yahudiler.html

aliyarasfal 21-09-2010 19:32

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340706)
Merhaba aliyarasfal;
Dayatmak mı? Özür dilerim de nasıl bir dayatmadan söz edebiliyorsunuz onu söyler misiniz? Sorular sorulamasına dahi tahamülsüz müsünüz? Unutmaki Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle... Ancak sizin sorularınıza satır aralarında cevap verdim.
Dikkat ederseniz yazımda bilimsel belgeli deliller ile din dışı olarak konuşmaya davet ettim. Sizi rahatsız eden bu mu? Bilimsel belgeli veriler yerine dogmaları mı konuşmak istiyorsunuz? Yani belge olmazsızın söylenceleri mi veri kabul edelim diyorsunuz? Bu nasıl özgür arınmış beyin?
Kırk satır kırk katır benzetmesi ilginç ama benim verilerimi kapsamıyor. Dikkat ederseniz yazılarımda pozitivist/modernist dönemi de yani din dış seküler yapısalı da mukayese etmeye hazır olduğumu belirttim. Kaldıki tarihin en büyük savaşları, katliam, soy kırım, zorunlu göçlerin din dışı seküler yapısalın egemen olduğu dönemlerde olduğu açıktır...
Bu arada Türklerin islamı kabul edişi ile ilgili taberi dışında belgeleriniz nedir? Taberi bilimsel belge değildir. Çünkü taberi raviye dayalıdır. tarih ise belgeli olmalıdır...
Barış ile kalınız...

Demek dayatmıyorsunuz, sadece kanıt sunuyorsunuz öylemi? Şu seküler zamandaki katliamlara bir örnek sununuz, kanıtlı olsun, 1.dünya savaşı sizce sekülermidir, yada ikinci dünya savaşı, ya haçlı seferleri, ya amerikanın keşfi denilen işgal ve katliamlar, arfikadaki katliamlar, hangisi seküler, kölelik düzeni bu inançların kaçında yok. Hepsinde var ve geçtiğimiz yüzyıllara kadar bu insanlık dışı uygulamalar dinlerin gereği olarak uygulandı.

bırakın bana hikaye yazmayı. demek türklerin müslümanlığı rivayet, inancınızın neresi rivayet değil. Tanrı-vahiy-peygamberlik iddiaları resmen rivayet.Peki filistinde yaşananlarda rivayet değil mi?Hadi yüzyıl sonra biri çıkıp filistinde katliam olmadı, rivayet derse ne diyeceksiniz. Bilmem kimimi beğenmiyeceksiniz.Sizin inancınız bilmem ne efendilerin rivayetlerinden ibaret.

Konu resmen biz kötünün iyisiyiz safsatasını kabule yönelik. Sorulardan kaçıyorsunuz, cevap beğenmiyorsunuz. Kanıt sunuyormuş, nerde kanıt, el aksa gerçeğinden kaçmayı ve demogojiyi siz kanıtmı sanıyorsunuz.

Siz boş yere kişiselleştirme gayretlerine düşüyorsunuz. Tekrarlıyorum dogma dışı sunabileceğiniz hiç bir şey yok elinizde, tarihi yerleri kim daha iyi korumuş saçmalığıylamı dininizi doğru kabul ettireceğinizi sanıyorsunuz.Ne Objektif bakış ama.

Sorularıma hiç bir yerde cevap vermediniz. Veremezsinizde.Sizin inancınız yüzünden dahamı az insan öldü, dahamı az acı çekti insanlar nedir farkınız diğerlerinden?Doğru olduğunun inancınızın ve tanrısal olduğunun kanıtı yokki ortada sanki bunları kanıtlamış gibi birde seçim sunuyorsunuz.

Geçin demogojiyi, inancınız yanlış, tanrısal değil, kanıtıda bol bu forumda, şu konudada sunduğunuz hiç bir şey yok.

Ne güzel , sanki tanrı kavramını kanıtlamış, vahiy saçmalığını kanıtlamışsınız gibi kanıtlarla konuşmaktan sözedip hadi seçin hangimiz iyiyiz dar görüşüne sürüklemeye çalışıyorsunuz. Bunu açıklayıp alın size özgür düşünce diyorum. Siz kim sorgulamak kim.

Siz ancak basit inancınızı böyle basit oyunlarla ve konularla kanıtsız kanıt varmış havası ile dayatabilirsiniz. Başka şansınız yok. İstesenizde prangalı düşüncelerinizle özgür düşünemezsiniz.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 21-09-2010 19:42

Alıntı:

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340732)
Demek dayatmıyorsunuz, sadece kanıt sunuyorsunuz öylemi? Şu seküler zamandaki katliamlara bir örnek sununuz, kanıtlı olsun, 1.dünya savaşı sizce sekülermidir, yada ikinci dünya savaşı, ya haçlı seferleri, ya amerikanın keşfi denilen işgal ve katliamlar, arfikadaki katliamlar, hangisi seküler, kölelik düzeni bu inançların kaçında yok. Hepsinde var ve geçtiğimiz yüzyıllara kadar bu insanlık dışı uygulamalar dinlerin gereği olarak uygulandı.

bırakın bana hikaye yazmayı. demek türklerin müslümanlığı rivayet, inancınızın neresi rivayet değil. Tanrı-vahiy-peygamberlik iddiaları resmen rivayet.Peki filistinde yaşananlarda rivayet değil mi?Hadi yüzyıl sonra biri çıkıp filistinde katliam olmadı, rivayet derse ne diyeceksiniz. Bilmem kimimi beğenmiyeceksiniz.Sizin inancınız bilmem ne efendilerin rivayetlerinden ibaret.

Konu resmen biz kötünün iyisiyiz safsatasını kabule yönelik. Sorulardan kaçıyorsunuz, cevap beğenmiyorsunuz. Kanıt sunuyormuş, nerde kanıt, el aksa gerçeğinden kaçmayı ve demogojiyi siz kanıtmı sanıyorsunuz.

Siz boş yere kişiselleştirme gayretlerine düşüyorsunuz. Tekrarlıyorum dogma dışı sunabileceğiniz hiç bir şey elinizde, tarihi yerleri kim daha iyi korumuş saçmalığıylamı dininizi doğru kabul ettireceğinizi sanıyorsunuz.Ne Objektif bakış ama.

Sorularıma hiç bir yerde cevap vermediniz. Veremezsinizde.Sizin inancınız yüzünden dahamı az insan öldü, dahamı az acı çekti insanlar nedir farkınız diğerlerinden?Doğru olduğunun inancınızın ve tanrısal olduğunun kanıtı yokki ortada sanki bunları kanıtlamış gibi birde seçim sunuyorsunuz.

Geçin demogojiyi, inancınız yanlış, tanrısal değil, kanıtıda bol bu forumda, şu konudada sunduğunuz hiç bir şey yok.

Ne güzel , sanki tanrı kavramını kanıtlamış, vahiy saçmalığını kanıtlamışsınız gibi kanıtlarla konuşmaktan sözedip hadi seçin hangimiz iyiyiz dar görüşüne sürüklemeye çalışıyorsunuz. Bunu açıklayıp alın size özgür düşünce diyorum. Siz kim sorgulamak kim.

Siz ancak basit inancınızı böyle basit oyunlarla ve konularla kanıtsız kanıt varmış havası ile dayatabilirsiniz. Başka şansınız yok. İstesenizde prangalı düşüncelerinizle özgür düşünemezsiniz.

tamam kaldıralım bütün dinleri bütün dünyayı ateist yapalım, eğer ateist olunca bir meleğe dönüşmüyorsak, benim seni kaşının üstünde gözün var diye öldürmeme ne engel olacak söylermisin?

AerA 21-09-2010 19:55

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340735)
tamam kaldıralım bütün dinleri bütün dünyayı ateist yapalım, eğer ateist olunca bir meleğe dönüşmüyorsak, benim seni kaşının üstünde gözün var diye öldürmeme ne engel olacak söylermisin?

İçindeki bir nebze insanlık engel olacak. Afganistanda din herşeyden üst bir makam ve sokağa kocasının izni olmadığından çıktığı için kadınlar şerri hukuk gereği öldürülmekteler.

Bumu engel oluyor cinayete?

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 21-09-2010 20:11

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340738)
İçindeki bir nebze insanlık engel olacak. Afganistanda din herşeyden üst bir makam ve sokağa kocasının izni olmadığından çıktığı için kadınlar şerri hukuk gereği öldürülmekteler.

Bumu engel oluyor cinayete?

ya bırak şimdi Afganistan ı Pakistan ı Utah Jazz ı, herkes ateist bütün dünya ateist, din min yok, bugün borcunu tahsil edemeyen bir insan borcu olanı öldürüyor buna ne bir din nede bir dinsizlik engel oluyor, şimdi aynı şekilde bütün dünya ateist ve yine alacak verecek meselesi yüzünden cinayet işlenmemesinin garantisini nasıl vereceksin? parayı da kaldırarak mı?

yada aşkına karşılık alamayan bir ateistin sevdiğini öldürmesine nasıl engel olacaksın, sevgiyi kaldırarak mı?

AerA 21-09-2010 20:47

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340741)
ya bırak şimdi Afganistan ı Pakistan ı Utah Jazz ı, herkes ateist bütün dünya ateist, din min yok, bugün borcunu tahsil edemeyen bir insan borcu olanı öldürüyor buna ne bir din nede bir dinsizlik engel oluyor, şimdi aynı şekilde bütün dünya ateist ve yine alacak verecek meselesi yüzünden cinayet işlenmemesinin garantisini nasıl vereceksin? parayı da kaldırarak mı?

yada aşkına karşılık alamayan bir ateistin sevdiğini öldürmesine nasıl engel olacaksın, sevgiyi kaldırarak mı?

Sayın dostum ;

İnsan olup, adabı ile yaşamak için illaki bir kitabamı ihtiyacınız var?

Bakınız benim ne bir dinim, ne bir kitabım var. Ve bu yaşa kadar geldim.
Beynim var, mantığım var...Neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyorum. Herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu biliyorum ve bu yüzden kimsenin hakkına ve özgürlüğüne tecavüz etmiyorum.

Şaka bir yana, camide nataşalarla alem yaparken yakalanan Karadenizli imamlardan çok çok çok daha ahlaklıyım.

Esen kalınız.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 21-09-2010 21:45

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340748)
Sayın dostum ;

İnsan olup, adabı ile yaşamak için illaki bir kitabamı ihtiyacınız var?

Bakınız benim ne bir dinim, ne bir kitabım var. Ve bu yaşa kadar geldim.
Beynim var, mantığım var...Neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyorum. Herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu biliyorum ve bu yüzden kimsenin hakkına ve özgürlüğüne tecavüz etmiyorum.

Şaka bir yana, camide nataşalarla alem yaparken yakalanan Karadenizli imamlardan çok çok çok daha ahlaklıyım.

Esen kalınız.

insanların suç işlememesi için kanunlaramı ihtiyaç var? din olsada olmasada suç her zaman var olacaktır, bir yetimin başını okşamana karşılık elinin değdiği her saç teline sevap vardır diyen bir din, aynı zamanda bir canavar yetiştirmez, camide nataşalarla alem yapana müslüman denmez, senin kafanda ki İslam la gerçek İslam arasında Samanyolu Galaksisi büyüklüğünde mesafe var malesef..

AerA 21-09-2010 21:50

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340759)
insanların suç işlememesi için kanunlaramı ihtiyaç var? din olsada olmasada suç her zaman var olacaktır, bir yetimin başını okşamana karşılık elinin değdiği her saç teline sevap vardır diyen bir din, aynı zamanda bir canavar yetiştirmez, camide nataşalarla alem yapana müslüman denmez, senin kafanda ki İslam la gerçek İslam arasında Samanyolu Galaksisi büyüklüğünde mesafe var malesef..

Ben ahlaklı bir insanın dine ihtiyaç duymadığının en büyük kanıtıyım.
İnsanlığın bir canavara dönüşmesine Din kuralları engel ise, her bakımdan bu insanlıktan daha erdemliyim demektir, çünkü benim din kurallarım yok.

Din yüzünden insanım diyen insan, varsın benden uzak olsun. Ben dinsizde insanım.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 21-09-2010 22:22

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340760)
Ben ahlaklı bir insanın dine ihtiyaç duymadığının en büyük kanıtıyım.
İnsanlığın bir canavara dönüşmesine Din kuralları engel ise, her bakımdan bu insanlıktan daha erdemliyim demektir, çünkü benim din kurallarım yok.

Din yüzünden insanım diyen insan, varsın benden uzak olsun. Ben dinsizde insanım.

dini olupta ahlaklı olanlar neyin kanıtı o zaman? senin ahlaklı olmak için yapmadıklarını zaten din yapma diyor..

şunu farkı anla sadece, ben kanunlar var diye hırsızlık yapmıyorum, hırsızlık yapmak istemediğim için yapmıyorum, hırsızlık yapmak istediğim an zaten bana ne bir din nede bir dinsizlik engel olur..

din yüzünden insanım diyenle, kanunlar olduğu için hırsızlık yapmıyorum diyen arasında fark yoktur..

AerA 21-09-2010 22:32

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340765)
dini olupta ahlaklı olanlar neyin kanıtı o zaman? senin ahlaklı olmak için yapmadıklarını zaten din yapma diyor..

şunu farkı anla sadece, ben kanunlar var diye hırsızlık yapmıyorum, hırsızlık yapmak istemediğim için yapmıyorum, hırsızlık yapmak istediğim an zaten bana ne bir din nede bir dinsizlik engel olur..

din yüzünden insanım diyenle, kanunlar olduğu için hırsızlık yapmıyorum diyen arasında fark yoktur..

Yahu dostum ;

Şu cümleyi kuran sizsiniz.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/...s/viewpost.gif

Şimdi tam aksini söylüyorsunuz...
Ben sizin samimiyetinize nasıl inanayım?
Bir kurduğunuz cümle, diğeri ile aynı mantığa sahip değil yahu.
Olsun...ne yapalım...:hug:

Fight 21-09-2010 22:37

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340729)
Sayin fight ;
Niye isteyemesinler ki?

Zaten istemeyezler geldiklerinde tapinak filan yoktu gerekcenizle, yagmacilik tarafini izah ediyorsunuz islamin.

Sayın;
Neva
Lütfen iyi okuyunuz; gerçekler sizin kafanızı kuma sokmanızla yok olacak değil. Sayın Neva; Kudüsü müslümanlar yahudilerden mi aldığını sanıyorsunuz? Ve yahudi mabedini müslümanların mı yıktığını sanıyorsunuz? Aşağıyı iyi okuyun...
M.Ö 100 Romalılar'ın saldırısına uğradı ve mabedi Romalılar yıktı. Ayaklanan Yahudileri sindirmek için Romalılar kentten tüm Yahudileri sürdüler.
638: Kudüs Halife Ömer'in liderliğindeki Müslümanlar Bizanslılardan aldılar. Yahudilerin şehre girişine izin verildi.
715: Mescidi Aksa inşaa edildi.
1099: 1. haçlı saldırılarısında haçlılarca kentteki tüm yahudiler ve müslümanlar kılıçtan geçirildi. Mabed kiliseye çevrildi.
1187: Selahattin Eyyübi kenti haçlılardan alarak yahudilere giriş hakkı verdi ve Yahudi iskanı bu tarihten sonra başladı Mescid-i Aksa camiye tekrar çevrildi.
Evet Neva; Tarihleri koyu yazdım iyi görmeniz için. Şimdi idianızı tekrar düşünün ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın ne kadar insanı hataya düşüreceğini de düşünün.
selamlarımla.

Fight 21-09-2010 22:47

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340723)
Müslüman faşizmini görmezden gelmezine hiç şaşırmadım. Ariel Sharon kasapsa Hadjı Emin-El Husseini ne? Eski Kudüs müftüsü...

Yahudi tapınağını geri istemiyor zaten. Tapınak kalmadı ki istesin. Sadece sizin için Mekke ve Medine nasıl ki kutsal alanlar ise, tapınak alanıda onlara kutsal. Ama tapınak alanı içinde El-Aksa camii var diye alana bile alınmıyorlar.

Bu fiilin barışa ne yararı olur?
Aç El-Aksa alanının ilgili bölümünü Yahdilerin tapınması için, göreyim İslamın Barışını.
AyaSofya'ya ne diyorsunuz ya? Ne güzel sahip çıkılmış İslamcı zihniyetle ve orjinal kimliğini korumuş değil mi?

O müftü kimdir neyin nesidir bilmiyorum. ancak orada faşizm varsa tüm vicdan sahibi dünyanın kabul ettiği gibi yahudi faşizmidir. Ariel Şaron gibi faşistlerle barış kelimesini yanyana kullanmak talihsizliğinize ait içsel özür yerine bir de bir cami imamının faşistliğinden dem vurmanız vicdanen aciziyetten öte bir şey değildir.
Size soruyorum Hitler yaşasaydı ve Yahudilere karşı uyguladığı soy kırımdan en ufak bir vicdani sorumluluk duymaksızın barış için sizin mabedinize geliyorum deseydi ve o mabedde tarihsel olarak gözü olduğu bilindiği halde yanındaki yandaşlarını ve Hitler'i haham buyrun hoş geldiniz diyeceğine mi sanıyorsunuz?
Hitler ve yandaşlarını mabedlerine sokmayan haham şimdi faşist mi oluyor?
Hitler ne ise ariel şaron o değil mi?
siz bunların barış söylemlerine inanıyor musunuz?
eğer inanıyorsanız neden ateist oldunuz ki? tanrının varlığına ait deliller hitlerin ve arial şaronun barış yanlısı olduğuna ait delillerden daha fazla.
barış ile...

AerA 21-09-2010 22:53

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340780)
O müftü kimdir neyin nesidir bilmiyorum....

Bana edebiyet yapmayınız. Yahudilerin hepsimi kötü. O alanda adamların mabedlerinin kalıntıları var ve sırf Yahudi oldukları için, geçtim caminin yanında bir yeri, alana bile alınmıyor. El-Aksa'nın şu anki müftüsü "Yahudiler barış istiyorsa El-Aksa'ya yaklaşmasın" diyor.

Bana edebiyat yapmayın. Her gün önünden geçtiğim AyaSofya'yı Yahudiler Camii yapmadı. Marslılar hiç değil.

Alınız birinizi, bir zahmet vurunuz ötekinize.

Barış Dini İslam...Yemedik...

Fight 21-09-2010 23:11

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340782)
Bana edebiyet yapmayınız. Yahudilerin hepsimi kötü. O alanda adamların mabedlerinin kalıntıları var ve sırf Yahudi oldukları için, geçtim caminin yanında bir yeri, alana bile alınmıyor. El-Aksa'nın şu anki müftüsü "Yahudiler barış istiyorsa El-Aksa'ya yaklaşmasın" diyor.

Bana edebiyat yapmayın. Her gün önünden geçtiğim AyaSofya'yı Yahudiler Camii yapmadı. Marslılar hiç değil.

Alınız birinizi, bir zahmet vurunuz ötekinize.

Barış Dini İslam...Yemedik...

Sayın AerA;
Sayın AerA;
Bana tarihte öyle bir dönem ve uygarlık söyleyiniz ki farklılıkları birlikte yaşatabilme ve aynileştirmeme adına Endülüs, Selçuklu ve Osmanlıdan daha önde olsun? Bu anlamda dünyanın geldiği en büyük uygarlık Endülüs devletidir diyorum. Siz hangisi diyorsunuz? merakla cevabınızı bekliyorum...
Barışla...

AerA 21-09-2010 23:19

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340794)
Sayın AerA;
Sayın AerA;
Bana tarihte öyle bir dönem ve uygarlık söyleyiniz ki farklılıkları birlikte yaşatabilme ve aynileştirmeme adına Endülüs, Selçuklu ve Osmanlıdan daha önde olsun? Bu anlamda dünyanın geldiği en büyük uygarlık Endülüs devletidir diyorum. Siz hangisi diyorsunuz? merakla cevabınızı bekliyorum...
Barışla...

Endülüsü, Selçuklusu, Osmanlısı...Bunlar İslam devleti diye, İslam "iyi" mi olacak? Somalisi, Afganistanı, İranı halen ortada ve yakınımızda iken hemde.

Kelime oyunlarına girmeyin. El-Aksa camisine inancınızdan ötürü sokmuyorsanız, sit alanına sokabilirsiniz. Kaldı ki bitiş tarihinde, Muhammedin daha portakalda vitamin olduğu bir devrin Ayasofyası, çakma minaresi ile İslam ve Barışını sergiliyor. Cidden inanırlarının kendi elleri ile İslam'a teslim ettiğini zannetmiyorsunuz değil mi?

İslamın barışı ancak İslamın ideolojik doğrularını kabul ettiğinizde mümkündür. Etmez iseniz ettirirler.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 21-09-2010 23:39

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340770)
Yahu dostum ;

Şu cümleyi kuran sizsiniz.

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/...s/viewpost.gif

Şimdi tam aksini söylüyorsunuz...
Ben sizin samimiyetinize nasıl inanayım?
Bir kurduğunuz cümle, diğeri ile aynı mantığa sahip değil yahu.
Olsun...ne yapalım...:hug:

yahu sana deminden beri ne anlatıyorum ben?? insanların iyi yada kötü olmasında dinin faktörü yoktur, iyiysen iyi ateist değilsin iyi insansındır, kötüysen kötü ateist değilsin kötü insansındır, sen zannediyorsun ki bütün dünya ateist olursa sihirli bir değnek değmiş gibi suç diye birşey kalmayacak ortada, Fener Galatasaray taraftarı artık birbirine saldırmayacak, niye? çünkü herkes ateist..:blah::blah::blah:

AerA 21-09-2010 23:43

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340803)
yahu sana deminden beri ne anlatıyorum ben?? insanların iyi yada kötü olmasında dinin faktörü yoktur, iyiysen iyi ateist değilsin iyi insansındır, kötüysen kötü ateist değilsin kötü insansındır, sen zannediyorsun ki bütün dünya ateist olursa sihirli bir değnek değmiş gibi suç diye birşey kalmayacak ortada, Fener Galatasaray taraftarı artık birbirine saldırmayacak, niye? çünkü herkes ateist..:blah::blah::blah:

Sayın dostum..

Üstteki iki cümleyi de siz kurmuşsunuz. Baktınız ki ilk cümle olmadı, ikinci geldi.
Ki ben bütün Dünya ateist olsa suç diye bir şey olmayacak demiş miyim? Alıntılayıp gösteriniz.

Fikirleriniz her an değişmesin ki konunun bir anlamı olsun değil mi?

Yukarıdaki değişen cümlelerde ki gibi ise eğer inançsal doğrularınız. Vay halinize...

Neva 22-09-2010 00:09

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340773)
Sayın;
Neva
Lütfen iyi okuyunuz; gerçekler sizin kafanızı kuma sokmanızla yok olacak değil. Sayın Neva; Kudüsü müslümanlar yahudilerden mi aldığını sanıyorsunuz? Ve yahudi mabedini müslümanların mı yıktığını sanıyorsunuz? Aşağıyı iyi okuyun...
M.Ö 100 Romalılar'ın saldırısına uğradı ve mabedi Romalılar yıktı. Ayaklanan Yahudileri sindirmek için Romalılar kentten tüm Yahudileri sürdüler.
638: Kudüs Halife Ömer'in liderliğindeki Müslümanlar Bizanslılardan aldılar. Yahudilerin şehre girişine izin verildi.
715: Mescidi Aksa inşaa edildi.
1099: 1. haçlı saldırılarısında haçlılarca kentteki tüm yahudiler ve müslümanlar kılıçtan geçirildi. Mabed kiliseye çevrildi.
1187: Selahattin Eyyübi kenti haçlılardan alarak yahudilere giriş hakkı verdi ve Yahudi iskanı bu tarihten sonra başladı Mescid-i Aksa camiye tekrar çevrildi.
Evet Neva; Tarihleri koyu yazdım iyi görmeniz için. Şimdi idianızı tekrar düşünün ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın ne kadar insanı hataya düşüreceğini de düşünün.
selamlarımla.

Sayin fight;

Siz demiyormusunuz, ortada tapinak filan yoktu diye..

Ben daha isin orasindayim. Size Sebe ornegini verdim vs. onlara cevabiniz nedir. Once o gorusunuzu alayim.
Bos yere gecistirmek icin, tarih bilgisi dokmeyin ortaya..

Sorularima cevap verin mumkunse..

Siz en yakin 1400'luk zaman diliminde sel vs. ugramis Kabe'nin yerini unutmuyorsunuz da, o donemde yasamis Sebe'den gelen yahudi, ibrahimi niye kutsal ibadet yerini unutsun?

Bir insanin bulundugu yerden surulmesi, kutsal diye bilinen bir ibadet yerini unutmasina sebep midir?

Buna cevabiniz var mi?

Once siz kafasini kumdan cikarin ki sorulara cevap verebilesiniz. Sonra fikir sahibi, bilgi sahibi olmaktan bahsedelim.

AerA 22-09-2010 00:25

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 340813)
daha ne diye dine bok atıp duruyorsun o zaman??

Benim dine bir şey söylemişliğim yok ki.
Ben o olmadanda ahlaklı ve erdemli olunabileceğini anlatıyorum.
İnsan olmak için Dine gerek yok diyorum.
Ayrıca tüm sohbetimiz boyunca size "siz" diye hitap etmiş ve hiç ağzımı bozmamışken, yakıştırdınız mı kendinize?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:09 .