![]() |
İslamdan Ateizme...
Müslümanların en çok yaptığı kof reklamlardandır,Kaptan Kusto müslüman oldu eee _? Ya doğru yolu buldu :)
Başka Cat Stevens'da müslüman oldu eee ne oldu peki? Yusuf İslam oldu vs.vs.vs... Vb...Hayal gücü ve bilgi boşluğu elverdiğince sıkmak serbest...Tersi örneklerden ise hiç bahsedilmez nedense ben bahsedeyim buyrun,bence bir rock yıldızının eroin ve bunalım sonrası islamla tanışıp müslüman olmasından çok daha ilginç,bir müftünün yada imamın Hemde kalkıp bir İslam Ansiklopedisi yazmaya niyetlenirken,tersi bir kitap yazması ve sayesinde aydınlanıp adının ışığında bu sitede oluşumuz...Allahın imamı işte o da bilirdi şimdi egemenlere yalakalık yapıp USA Philedelphiada villasında CIA korumasında kuru laflar sıkmayı mezardakileri kaldırıp evet dedirtmeyi,(Hoş cevabını güzel aldı önce gelsin kendi evet desin diyerekten)Ama ne yazık ki hayatında iken onunla fikir tartışmasına giremeyip hatta tersi mantıkla röportaj yapıp istenilen sonuç alınamayınca yazılarını yayınlamayarak sonunda hayatının son bulmasına kadar giden bir yolda doğru ve gerçeği bizlere ulaştırmak için belki de yaşamını yitirdi,saygıyla anıyorum kendisini,Turan Dursun sana teşekkür ederiz...Belkide Karabekir Türkçeye çevireceğim ki Türk milleti arapoğlunun yavelerini okusun bilsin cümlesinde ki vasiyet sayende biraz olsun gerçek oldu... Ve benzeri örnekler çoğaltılabilir tabi ,buyrun...İzleyin... |
Videoda Humeyni eksik!
|
Ben aslinda bu listenin cok daha fazla oldugunu düsünüyorum.Bunlar kimlermi?Bunlar cevrelerinde büyük islam adamlari olarak nam yapmis kisiler.Nedenini soyle izah edeyim:
Sözüm ona bir acidan ilim de olan islam konusuyla yillarca ugrastiktan sonra,neticede hic bir seyin aslinin olmadigini farkediyorlar.Bir yandanda yillarca verilen emek ve zaman var.Bunlara kiyamiyorlar.Ne güzel saygiyi,sevgiyi ve parayida bulmuslar.Bir hakikat ugruna bunlardan vazgecilirmi?Herkes Turan Dursun olamaz.Bu olaydan madem bu kadar menfaat var,kisisel hirslari,menfaatleri,kisaca egolari icin atiyorlar atese daha fazla odunu. Garibim cahillerse bu ulemadan gelen bilgilerle iyice bileylenip meftun müminler oluyorlar.Inegi,koyunu insan yaptik dahi diyorlar(Bkz.Göktürk) Simdi bu güzel makine tikir tikir calisirken tutupta kim bindigi dali keser.Nasil dersinler"Arkadaslar,ben yillarca arastirdim,sonuc elde var 0=0"Birde adami katlederler.Zaten sorgusuz sualsiz inanmak,körü körüne inanmak icin can atan muazzam bir kitlede var.Oh..gelsin nimetler,iktidarlar,körpe kizlar.Bundan iyisi,Samda kayisi. Sizler simdi inaniyormusunuz dini kullanarak iktidar olanlarin imanina,din sayesinde profesör olup meclislere girip,sekreteriyle ask yasiyanlara,okyanus ötesinde,CIA nin himayelerinde din ahkami kesenlere,takma deniz motoru tamircisi iken,altin varak kapli tahtlarda oturup,motor kizlari vurusturanlara,para karsiligi 5000 kisinin orucunu tutup,10 000 kisinin namazini kilarak limuzinlere binen sihlara,aslinda Ingilizlerin casusu olup,kraliyet ailesi müslümandir ama belli etmezler diyen tarikat liderlerine,subat tatillerinde Umreye gidiyorum diye maaile Arabistana gidip,oradan Maldiv adalarina ucup,mayolu,bikinili tatil yapan cübbelilere,yedigi tavugun kemigini,yikadigi ayaginin suyunu hastalariniza sifa olur diye muhtarlarla müriti köylülere yolluyan,bakanlik dahi yapmis tarikat liderlerine,Sivas-Yozgat arasinda secim turunda tam 11 yerlesim yerine ugrayip 11 kere ögle namazi kilan parti liderine.....INANIYORMUSUNUZ??? Bunlar hepsi isi bitirmisler,olayin kaymagini yiyorlar.Hic biride ne allaha.ne kurana inanmiyorlar,vede korkmuyorlar.Ama inanir ve korkar görüntü vermek zorundalar.Bunlarin ve bunlar gibi olanlarin hal ve hareketlerini,konusmalarini izleyen zeki bir insan,inanmadiklarini ve korkmadiklarini kolaylikla anliyabilir. Bu arkadaslarida,aslinda vaktiyle inancla girdikleri,daha sonra terk ettikleri müslümanlik icin exmüslüman listesine dahil edebiliriz.Turan Dursun lar kolay yetismiyor. Saygilar. |
Bu arkadaslarida,aslinda vaktiyle inancla girdikleri,daha sonra terk ettikleri müslümanlik icin exmüslüman listesine dahil edebiliriz.Turan Dursun lar kolay yetismiyor.-postal-
Dogru söylüyor sunuz. Turan Dursunlar, daha nice bizim gibilerin gözünü acacaktir. |
Ya bu kaptan Custo denen sahsiyet gercekten müslümanmı oldu?Yoksa klasik islamcı uydurmalarından birimi?
|
Klasik islamcı uydurmasıdır
islam siyasal bir oluşum olduğu ve insan inancının istismarına dayandığı için, aşırı derecede pragmatist(faydacı) dır. Bu faydacılık siyasi anlamda kısa cümlelerle anlatılamaz belki, ama amaç uğruna yapılan her şey kutsaldır işin inanç yanı iken, siyasal yanı meşrudur düzlemindedir. Ne Custo ne Armstrong Müslüman olmamıştır. Ancak Türkiye de şu gerçek yaşanmıştır. 1960 larda Ay'a gidilebileceği yolunda fikirler şeytani fikirler olarak görüldüğü gibi, bazı dindarlar okul hayatından kaynaklı, okulda aldığı eğitimle Ay'a gidilebilir, Ay'a gidilecek yönlü fikir beyan eden çocuklarını evlatlıkdan reddetmiştir. işte öyle bir gerçek yoksa bile böyle bir gerçek vardır. Ay'a gitmek çok büyük bir etki oluşturmuştur ki, Ay'a giden astronot bile orada ezan sesi duymuş ve hemen müslüman olmuştur sözünün(yalanının) oluşturacağı etkiyi varın siz düşünün. bu tür söylemleri yayan sahtekarların amacı nedir? işte bunu çözebilen ancak az biraz gözünü açabilir, o insanların bu tür yalanlarda ne gibi çıkarları vardır, bir toplumun körü körüne güdülenilip, idare edilmesinde kazançlı olanlar kimlerdir, cahil bırakılan bir toplumun insanlarının nelerinden faydalanıbilir, bu tür yalanlara sadece bu gün mü başvurulmuştur yoksa inanç adına sunulan şeyler birer yalandan ibaret ve o yalanları söyleyenlerin güvenirliği de sıfır noktasında olabilir mi? |
neden ateisken islam olanlar veya Allahı bulanlar önemsiz oluyorda
bir dine bir ilaha inanıyorken bu düşüncelerinden vazgeçenler sizin için daha önemli oluyor. ikisi de önemlidir düşünülmelidir kanaat önderi toplumda bir yeri ve saygınlığı (fikri olarak) olan insanların düşünceleri inanmasak da dinlenmeli üzerinde düşünülmelidir. |
görünmeyene bir delil sunmayana inanmamak çok kolay ve ateistlerin yaptığı gibi sonucu inanmamaktır ama zor olan inanabilmektir. bir şüphe ile bir sıkıntı ile başlar sorgulama ve sonucunda mutlaka bir yaratıcıyı bulursun eğer elinde bir kitap yoksa ona kendince bir ad da takabilirsin adın önemi yoktur önemli olan yaratıcı düzenleyici ve yokedici bir gücün olduğunu bilmektir.
|
Yahu bu insanoğlu. Birşeye inanabilirde fikride değişebilir. Bu kişilerin ünlü olmasının ne önemi var. Eğer illa birini örnek alma yarışına girecekseniz, einstein dünyanın en zeki adamı değil mi? Dini var mı? yok. yusuf islam müslüman olmuş banane.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
mesela siz afganistan dogsaydınız ateist olurmuydunuz veya olsanız bile burda yazacak kadar vaktiniz olurmuydu (sizi taşlayıp öldürmezlerse tabi) veya dediğiniz gibi bende müslümanlığın olmadığı bi yerde doğsa idim mutlaka ötekinden olurdum. veya müslümanlara işkence edilen öldürülen biryerlerde dogsa idim bugün işkence ile öldürülmüş olabilirdim. bunlar ihtimaller herşey olabilirdi. ama inanın insan aklı ile doğruyu gerçeği ayırabiliyor düşünsün akletsin sorgulasın yeterki. illa kuran anlayışına sahip olması da gerekmez adam kurandan bihaber ama yaratıcıyı biliyor şükrediyor ve insanlığın ve dünyanın yararına iyi işler yapıyor bu da kurtulur .. |
Alıntı:
Kuran'a, Muhammed'e, Allah'a inanmayan ama insanlığın ve Dünya'nın yararına bir şeyler yapan kurtulur mu? Yaşadığı çoğrafya ve tarih açısından Kuran, Muhammed ve Allah ile tanışmamış bir bireyin kurtuluşunun, bunlara iman etmesi olması sizce de komik değil mi? |
Alıntı:
Veysel karaniyi Örnek verelim araştır |
|
Siz Burda islamla Dalga Geçin
İslamdini Eskisi gibi Sapasağlam ve Gerçek . mademki Allaha inanmıyorsunuz. Peki niçin dalga Geçiyorsunuz. Mantıklı bişey mi Allahın nimetlerini yalanlayarak alay edin. Öldüğün gün inanırsın Öldüğün gün inanırsınız Öldüğünde Diriltecek olan yine Allahtır. Bütün İnsanlığımı onun için yapıyorum. Ve size gelince Alay konusu Edince. Şimdilik siz bize gülün Sırası Gelince Bizde size Gülelim. |
Okunmasi gereken bir baslik diye dusunuyorum..
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=21650 |
Alıntı:
Hafız, ben bu gün de inanırım.İnanırım da; Önce ölüp dirilmiş bir abiyle sohbet etmek isterim... |
Alıntı:
Alfabeleri hecelerden oluşuyor zaten. "Arrahu Ekber" diye bağırırlar anca. :D |
Alıntı:
İnsanlığınızı insan olduğunuz için değilde metafizik bir varlık/yokluk için yapıyor olmanız ne tuhaf. Demek sizin nazarınızda Tanrı olmasa, siz her türlü pisliği yapabilecek bir insansınız. Peki soruyorum size; siz gerçekten insanmısınız, yoksa İslam için "Takiye" mi yapıyorsunuz? Ben birisi yanarken gülemezdim herhalde. Kaldı ki bu kimin insan kimin ise sadece insan formasyonunda bir hayat sürsede aslen başka birşey olduğunu kanıtlar nitelikte. Kolay Gelsin. |
IQ'sunu kitaplarından ötürü nabızdan ölçen bu ve bu gibi kardeşleri insan olmamakla suçlamak çok ağır itham bence sayın Aera , kimbilir belki de insan odur,bizler algı ve farkındalık olarak onların çok ötesinden olimposun zirvesinden onlara bakarak , ateşin karşısında nasıl hayrete düştüklerini ve Ateşe tapmalarını dalga geçerek izleyen yunan tanrılarına benziyoruz , belki de bilginin güç olduğu çağımızda algı ve farkındalığı yüksek olanlar tanrıdır,onlar ise sadece insan,Yunan mitolojisinde de benim baktığım eksende faşist tanrılar varmış,belki de doğru bakış açısı budur.Fazla zorlamamak gerekir.Baksana arkadaşa :) Sen japonya da doğsaydın müslüman olurmuydun diyoruz cevap olarak sen afganistanda doğsan :) Ateist olur muydun diyor.Birisi dünyanın en refah düzeyi yüksek ve gelişmiş teknolojiye sahip ülkesi,düşünebilmenin en mümkün olduğu coğrafyalardan biri dünya üzerinde.Diğeri ise terör ve ölümün sokaklarda gezdiği,açlığın ve sefaletin diz boyu olduğu düşünebilmenin imkansız olduğu afganistan :) Bu iki fark bile neden afganistanda doğunca ateist olamayacağını neden japonyada doğan birinin ise müslüman olmayacağını basitce anlatıyor :) Daha ne diyeyim...
Hala bekliyorum soruma bir cevap ?Bu din neden var?Total bakarsak,eğer toplumları ıslah etmek için var?(Güya sözüm ona) Bırakın islamı herhangi bir dinin her hangi bir toplumu ıslah edebilmişliği var mı acaba dünya tarihinde?Yok demek ki din işlevini gayet iyi yerine getiriyor zaten,işlevi de bu...Düşünceyi ve hümanizmayı ayaklar altına alıp doğuştan aşağılık komplexine sahip ithaat ve şükür etmeyi bilen yönetilmesi kolay güruhlara toplum adledip,kolay iktidar kolay güç sahibi olabilmek...İşte Din BU |
Alıntı:
soru güzel ben de düşünüyorum bu konuda öğrendiğim öğretilerden anladığı kadarıyla kurtulamaz zaten iyi bir insanın içindeki o iyi yetileri veren bi gücün olduğunu bilmesi mantıklı olan ama gene de böyle bi durum varsa kuranda iyi lakin inançsız olanların kaybettiğine dair anlatımlar var. onun için böyle bi şahsın durumu pek içacıcı değil açıkcası:) ama dediğim gibi böyle birinin inanması da biraz mantık dışı. |
birde sizdeki şu egoyu anlayamıyorum
neden yaratılmış olmaktan magluk olmaktan utanıyorsunuz bir yaratıcınızın olduğunu dile getirmek bilmek söylemek size nasıl bi duygu veriyorda böyle kabul etmek çok zor oluyor sizin için. Ben Allaha inanıyorum dünyanın sizin tabirinizle zevklerinden de mahrum değilim ezilmiyorum fikrimi de hareketimi de özgürce(devletlerin yasaları çerçevesinde) yapabiliyorum ne benim olmayan yapamadığım şey ki benim adıma hüküm veriyorsunuz. |
Alıntı:
Bir "Yaratıcıya", yaratıcı anlamını kazandıran yarattıklarıdır. Yarattıkları olmazsa, yaratıcı anlamsızdır. Bu bağlamda, yaratıcıyı yaratan, yarattıklarıdır. Son 6000 yıl içerisinde 20000 den fazla "Yaratıcı" kurgulanmıştır. Bu bile açık ara her yaratıcının yaratılanlarca kurgulandığına kanıttır. Neden kurgulardan sadece birine torpil geçeyim. Kaldı ki geçecek olsam Cotzbalam'a geçerim. Esen Kalınız. |
Sn.Sebo ,Sebahattin uzun oluyor bu yüzden kısaltıciğim...
Rahatsız olursanız eğer söyleyin uzun uzun yazayım bundan sonraki diyaloglarımızda... Ben bana yapılınca olmuyorum neyse... Ego meselesini anlamıyor olmanız çok da şaşırtıcı değil,kendi tanrınızı incelerseniz bizde onun egosunu anlamıyoruz zaten,hadi bizim zıt fikirlerimiz var ve kibirliyiz diyelim , sizin tanrınız,zıt fikirde olmayan müminlere bile onlarca yerde and içer ikna etmeye çalışır,şükretmelerini ister,kendi marifetlerini anlatır,biz der(Kaç kişi olduklarını bilmiyorum ama) dağları yere çivi gibi çaktık,şükredin ki yaptık yoksa vs.vs.vs... Bkz:3- ALI IMRAN SURESI Medine'de inmiştir. 200 ayet, 3480 kelimedir. Bismillahirrahmanirrahim 4-Allah'ın ayetlerini tanımayanlara şüphesiz şiddetli bir azap vardır. Öyle ya, Allah'ın izzeti var, intikamı var. İntikamcı?İntikam hissi başlı başına bir egodur zaten...Mesela daha da örneklendirebilirim...Bakınız devamında 7.ayet de ne diyor... 7-Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur. O'nun bir kısmı anlamları kesin olup kitabın temelini oluşturan ayetlerdir. Diğer bir takımları da anlamları benzeşik olanlardır. Ama kalplerinde bir yamukluk bulunanlar fitne aramak ve keyiflerince yorumlamak için sadece anlamı benzeşiklerin ardına düşerler. Halbuki, onun gerçek yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar da: "İnandık, hepsi Rabbimizdendir." derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez. Şimdi çelişkinin bini bir para eğer bana hitaben "Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur"deniyorsa bu kitapta peki bunu bana diyen kim o zaman?Hadi burası başlı başına bir tartışma götürür zaten de...Eğer kendisi ise bu hitabı yapan,bırakınız kardeşim o kadar muazzam ise biz okuyanlar taktir etsin :D düşünsenize bir ressamı bu muntazam resmi siz insanlar için yaptım dediğini :D Yada bir müzisyenin daha şarkıyı ilk söylediği andan hemen önce bu mükemmel şarkıyı sizler için yaptım dediğini :D bu nedir , ben söyleyim hemen kibir + ego...Bir tanrıya hiç yakışmayan şeyler daha da çoğaltalım ikna edici olsun... 32- SECDE SURESI Mekke'de inmiştir. 30 ayet, 380 kelime, 1518 harftir. Bismillahirrahmanirrahim 4-Allah O'dur ki, gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri altı günde yaratmış, sonra Arş üzerine hükümranlığını kurmuştur. Sizin için O'ndan başka ne bir sahibiniz, ne de bir şefaatçiniz vardır. Artık düşünmez misiniz? İlginç bir ayet sizin için ondan başka sahibiniz?Ev hayvanı değiliz bir kere ya hadi bunu egoya sığdırabilen sığdırdı diyelim manasal bakalım olaya...Aslında başkaları var hükümranlık kurabilecek ama sizin için ondan başkası yok gibi bir mana çıkabilir?Yada tanrıyı abartmak isteyen muhammedin edebiyatı yetmeyince böyle saçmalamış olabilir...vs...vs...Daha istediğiniz kadar uzatılabilir... Pardon biri ego mu dedi? :) Not:Ali İmran 7.Ayet çok bilinçli seçilmiştir ki benzeşiklerin de keyfi yorum arayanlardan olmayalım :D zaten ayetin sonunda da diyorki bunun gerçek yorumunu sadece allah bilir :D o zaman bizi neden yoruyorsun arkadaş,sadece kendi bileceğin bir şeyi gönderip burada beynimizi çatlatıyorsun :D (Pardon kalbimizi) Demekki o andan itibaren henüz içinde çelişki barındıran yerleri gören bi takım kimseler vardı onlara bir uyarı mı çekildi acaba :D post modern prophet ihtilali gibi bu ayet :D |
Alıntı:
onun da kitabı varmı yolladığı eli yüzü düzgün bi kitap varsa nerde satılır veya internetten okuyabilrmiyiz ve bu kitap heryerde senelerdir aynımıdır? |
Alıntı:
"Popol Vuh", internetten ingilizce pdf sini bulabilirsiniz. Her içinde senelerdir aynıyım diyen kitap aynımıdır? İçinden çıkılmaz bir tartışmadır bu, Tevrattada "Rabbin sözü değiştirilmez" diyordu. Bunlara takılmayın derim. Esen Kalınız |
Sanki Sn.Sebo muhattap alınmıyorum gibi bir his var içimde size karşı bir saygısızlığım olduğunu düşünüyorsanız affola,siz değilsiniz saygısızlığın muhattabı,üslubum genele özgü bir alaycılık taşıyabilir kabul ediyorum ama gene söylemem gerekirse alayın konusuda siz değilsiniz.Şöyle söyleyim din gibi basit bir konu ile ilgili olarak kendimi eğlendirmekten öte geçemiyorum,fakat yazdıklarımı şeklen incelemeyin burada anayasa mahkemesi yok sonuçta,Nev'ine bakın ki zaten cevap bulamadığınız şeylerdir,cevapsızlık da sizin eksiğiniz değil eldeki malzeme bu kadar ise yapabilecek bir şeyiniz yok elbette...Sizin adınıza üzgünüm...Gelelim onlarca yüzlerce kere cevap verdiğimiz onlarca başlık altında diretildiği halde her seferinde sac ayaklarının hepsini kırdığımız ama buna rağmen müminler kendi dinlerini savunabilmek için yeni bir şey bulamadığı için tekrar tekrar karşımıza çıkan kısır önermenize...
Yüz yıllardır değişmeden kalabilmiş mi ?Kaynakları varmı nereden okuyabiliriz demişsiniz,arkadaşımızın verdiği örneği... O kadar çok tartışma başlığı açılır ki bu önermeden 1) Yüz yıllardır değişmemiş olmak marifet midir?Bir zaaf mıdır=?buradan iki yol açılır önümüze a) Eğer değişmedi ise ve bu kitabın evrensel ve tüm zamanlara hitab ettiğini söylüyorsanız bir marifettir(Bu da kendi içinde parçalanabilir konular yaratır) * Evrensel ve tüm zamanlara hitap eden bir kitap mıdır?Değildir,basit bir bayağı kesir paylaşımı yolu ile tek bilinmeyenli tek zamanlı bir denklemi bile doğru hesaplayamayan Kuran doğru düzgün miras paylaşımını zorlamalı yorumlar ve saptırmalar eşliğinde matematiğin hiç bir yerine sığmayacak kurallar ile yaklaşık yazılışından 100 yıl sonra yapabilmiştir.O paylaşımda da ne kadar doğru bir yaklaşım sergilediği tartışılır,kadına erkeğin yarı payı verilir.Bu tüm zamanlara hitap eden evrensel bir kitabın neresine sığar?Günümüzde bu tutum kabul edilemez... *Muhammedin çok eşliliği için o günün şartlarına özgü bir korumacı politika idi denir lakin kitabın içinde o çok eşleri ile ilgili cinsel hayatını düzenleyen ayetler bile vardır,bu da bu kitabın tüm zamanlara hitab eden evrensel bir yapıt olması önünde ciddi bir çelişkidir?Karar vermek gerekir en başta müminler bu kararı verecek ,günün şartlarına göre mi yazıldı tüm zamanlara hitap eden bir kitap mıdır?Gene söylüyorum diyelim Muhammedin eylemi, günün şartlarına özgü idi buna özgü de ayetler geldi,lakin çok eşliliğin önüne geçen başka bir hüküm de katiyen kitapta yokdur,bu mudur evrensellik=? b) Eğer tüm zamanlara hitab etmiyor da o güne has ise ve değişmedi ise zaafdır. |
2) Gerçekten değişip değişmediği bile şaibelidir zaten,hadi bunun ile ilgili olarak Turan Dursun makaleleri vs...Den örnekler vermeyelim de basit mantık kullanalım,Tüm hikaye Cebrailin Muhammede oku demesi ile başlar ikra ey muhammed der...Bakın bakalım değişmeyen kaynağınızda ikra kaçıncı suredir.İndeksi bozulmuş demek ki kitabın?İndeksi bozulmuş ise içeriği de belki bozulmuş olabilir kimbilir,zaten bir şeyi anlatırken anlatım sırasını değiştirirseniz ister istemez içerik de oynar...Libya Kuran'ı ile Suudi Kuran'ı arasında Turan Dursun'un yaptığı inceleme ise başlı başına bir tezattır,okuyunuz yazısını arkadaşlar versin linkini.Yani aslında bu iddanızda tutunduğunuz ilk önerme daha kafadan sakat...
|
3) Gelelim esas sorunuza verdiğiniz özellikleri taşıyan bir kitap yada din var mı demişsiniz,başından beri diyoruz ki dinler insanları ıslah etmek için gönderilmedi , bu işin kılıfı , yönetimsel kolaylık ve insan sömürüsü için yaratıldı tüm tanrılar,hal böyle iken karşı konulmaz vasıflarda ki tanrı sözüne muhalefet etmek imkansızdır,tanrıyı ardına almış bir yöneticinin kafası rahat olur...Futbol din siesta...Benzetmesi bir diktatörün toplumu kolay yönetmek için neleri kullandığını gözler önüne sermez de nedir?Eğer dinler ıslah etme işlevini gerçekten yerine getiriyor olsa ve tutarlı olsa idi evet her yerden okuyabileceğiniz ve asla değişmemiş hemde herşeyin en orjininde yatan çok basit 10 madde vardır.10 emir bu kadar basit...Hinduizm sonra kitabı var tanrısı var hatta tanrıları , kolayca erişebileceğiniz kaynakları var neredeyse islam kadar eski , neredeyse dünya üstünde ki müslüman sayısı kadar müridi olan bir dindir,değişip değişmediğini sorsanız hindular da değişmediğini iddaa eder,bu hinduizmi doğru bir yaşama yolu yapar mı?
Saygılarımla...Lütfen islamı ayakta tutabilecek yeni ve akılcı önermeler bulun,tabii olabilirse öyle bir önerme... |
Not:Tüm bunların üstüne mantıksal saçmalıkların ardından Muhammedin akıllara zarar içtihatları ile birleşince neresinden tutulsa :D körü körüne saplantısal bir inançtan başkası kalmıyor sanırım,bunları görmesine rağmen bir mümin de ya anlamazlığa geliyor,aptalı oynuyor , oynarken farkında olmadan kendisini aptallaştırıyor,bu yüzden inanç batağında ki insanlar ile ateist zekası arasında ciddi farklılıklar vardır(Bilimsel tespittir hakaret etmiyorum) ya da bunları gördüğü halde zavallıca bu dini ayakta tutabilmek adına hayatına zorlamalı kurallar getiriyor,başka bir başlıkta bir bayan arkadaşımız O'nu seven erkeğin sırf kız deist olduğu için terk ettiğini islamda bunun haram olduğunu anlatmış idi mesela bunun gibi...İşte tam bu noktada imzam geçerlilik taşır.Cennetin kölesi olacağıma,varsın olsun cehennemin efendisi olurum...
|
Alıntı:
Mesela Nebe suresi , mesela kuranın evrensel olmayışı ile ilgili olarak , kadının atıl konumda tutulması , mesela matematiksel bir denklemi basit düzeyde bile kuramıyor oluşu, mesela hiç bir ayetinde bu ilim ve irfan dolu evrensel kitabın beyni ile düşündüğünü yazmamış insanoğlunun aksine kalbi ile düşündüğü varsayılmış,mesela gene evrensel ve tüm zamanlara hitab eden bu değişmemiş kitabın hiç bir yerinde çok eşlilik haram kılınmamış erkeğe,mesela kadın da aynı şarap gibi aynı parası ödenmiş bir mal gibi aynı çalınmış bir mal gibi haram yada helal kılınmış erkeğe_?Kadın bir mal mıdır?Öztürk bey buyrun uzunca yazımı alıntılayıp altına sanki ona cevap veriyor gibi beni bu siteden attılar gereksiz yere demek ile olmuyor bu işler.Daha önce de benzeri bir polemik yaptınız mod arkadaşlardan biri size dedi ki edep dışı konuşmadığınız sürece atılmazsınız.Düşünceleri yüzünden atılacak olsa ilk ben atılırdım merak etmeyin,siteye ilk girdiğimde islamla uğraşmaktan bıkmış ateist arkadaşlar bir de benim satanizm dinimle uğraştılar :D ama atmadılar...Sonradan sonraya zaten amacımı da anladılar yada ben anladıklarını umuyorum... |
Buyrun size kuran içi...:
113- FELAK SURESI Mekke'de inmiştir. 5 ayettir. Bismillahirrahmanirrahim 1-De ki: "Sığınırım o sabahın Rabbine, 2-yarattığı şeylerin şerrinden, 3-Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden, 4-o düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden 5-ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!" Evet düğümlere üfüren üfürükçünün şerri ne demektir ? Gelenekcilerden farklı olarak neyiniz var bir bakalım o halde hocam,ben şimdi evrensel bilim felsefesi ile ve hiç bir epistomoloji ile özdeşleştiremedim bu kavramı,tamam sığınayım sabahın rabbine de düğümlere üfüren üfürükçünün şerrinden korkmuyorum ki ben,aksine istesem o adamın bir yerine düğüm atarım zaten...İzah edin buyrun kuran içi? Ne demektir düğümlere üfüren üfürükçülerin şerri? |
Buyrun size kuran içi:
Ankebut Mekke'de inmiştir. 69 Ayet, 875 kelime, 4211 harftir. Bismillahirrahmanirrrahim 1-Elif, Lam, Mim. 2-İnsanlar: "İnandık! demeleriyle bırakılıp da imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar? 3-Andolsun ki, Biz onlardan öncekileri ne fitnelerle imtihan ettik. Yine Allah, elbette doğruluk gösterenleri bilecek ve elbette yalancıları da bilecektir. 4-Yoksa kötülük yapanlar, bizden savuşup kurtulacaklarını mı sandılar? Ne fena hüküm veriyorlar! İnsanlar diye başlamış dikkat edin;evet buyrun benim :D insan biz oluyoruz,(artık siz üstünüze alınmayın da Sn.öztürk sıradan bir müminin dahil anlayacağı şekilde yazmaya çalışıyorum)"İnandık demeleriyle bırakılıp da imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar?"Dikkat! Ben burada konu dışı kaldım,inandık demedim hiç bir zaman öyleyse muhattap sizsiniz bana demiyor ben kafir ötesi kafir olduğum için zaten kafadan yandım...Neyse bakalım ne demiş size? DİKKAT! 3-Andolsun ki, Biz onlardan öncekileri ne fitnelerle imtihan ettik. Bir kere bu andı kimin adına içmiş?devamı => Yine Allah, elbette doğruluk gösterenleri bilecek ve elbette yalancıları da bilecektir. peki yine allah diye bize o anlatılıyor ise konuşan yani bu hitabı yapan kim? a) Cebrail b) Muhammed c) Şizofrenin biri d) Allahın kendisi adını çok sevdiğinden sürekli söylüyor kendi kendine e) hepsi(Hepsi zaten bir kişi) fakat bu şeklen ayetin incelenişidir,bir de ayrıca nevine bakalım şimdi: Yani demiş ki inandık demen de yetmez ey mümin, senden öncekileri biz ne fitnelerle imtihan ettik?Biz kim=Allah ve katındakiler olsa gerek...Fitne mi bi dakka bu imtihanı fitne ile allah yapıyorsa Şeytanın işi ne o zaman?Hani fitnenin pisliğin sahibi şeytandı?Allah kendisi bizi fitne ile mi imtihan ediyor yani=?Yoksa şeytana diyor ona mı yaptırıyor=?Ama bu da imkansız şeytan zaten ithaatsizlikten yargılandı ve kovuldu daha allahın lafını dinler mi?O zaman allah fitne ile mi imtihan ediyor bizi=? Buyrun Sn.Öztürk...Kuranı incelemek muhammedi eleştirmekten bile daha keyifli bence... |
Bana rasgele bir numara söyleyin :D1'den 114'e kadar size içinden onlarca saçmalık , mizah ve karikatür konusu, mantık dışılık buluvereyim iki dakikada...
Arap edebiyatı diye bir şeyin neden literatürde olmadığı açık.Yoksa var mıydı :D evet bir ara islama falan kafa tutan bir kaç filozof ve şair sayesinde vardı değil mi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fitne:İyi veya kötü şeylerle deneme, manevî çöküntü, sosyal kargaşa ve kaos demektir. Kaynak: http://www.diyanet.gov.tr/turkish/bi...p?id=40&harf=F Biz onları ne fitneler ile imtihan ettik demiş?Ne demektir bu?Fitneyi biz yarattık ortaya biz koyduk,yani öyle sizin dediğiniz gibi inanmayanlar tarafından zulüm görmek falan değil kastedilen,imtihanı eden kim allah,nasıl ediyor fitne ile o halde fitnenin sahibi kim gene allah?Ha diyeceksiniz ki İmansızı kafiri yani zulmedenin de öyle olmasını allah istiyor zaten,o zaman başka bir sorunsal çıkar ortaya , sonrada o adamı gidip ateşe mi atıyor yani?Adamın günahı ne? |
Sayın sebahattinöztürk2;
zulum işkence yurtlarından sürülmeler teceavüz aşağılama yetermi ilk müslümanlara bunlar oldumu oldu. Demişsiniz. Kuran içinden bu olayları örneklermisiniz, rivayet ve hadislere dayandırmadan. Nerden uydurdunuz bu olayların olduğunu? hadi kurandan tecavüze uğramış müslümanları ayetle gösterin.Lütfen hepsini kurandan nasıl anladığınızı açıklayın. İlk müslümanlara şu bu oldu diyen ayetler olsun lütfen. Şimdilik saygımla gittim. |
Her zaman inananlar bir zorluk görmüşlerdir lafınıza gelince yazıık :D üzüldüm şimdi ama biz ateistler zorluk nedir bilemediğimizden halden anlamayız işte,mesela ben elimde viski kadehi ile doğmuşum :D denizde kum bende para zaten,oh alayına ver gelsin dünya,bu akşam küveti şampanya ile doldurup kıçıma buzlu badem sokma fantazisi yapacağım mesela?
Gerçekten böyle düşünmüyor sunuz değil mi?sn.Öztürk... Ateistler de hayatın değişik safhalarında değişik şeyler için çok büyük mücadeleler verir,veriyor,bir müminden çok daha fazla hemde...Örn.Aziz Nesin'in yakılması,Turan Dursunun ölümü,Bety Mahmoudi'nin kızı ile irandan kaçışı,Salman Rüşdi'nin ölüm tehditlerine maruz kalışı canını kurtarması,Danimarkalı yönetmenin bombalı bir saldırıda ölümü vs.vs.vs... |
fetennâ:fitnelerle biz imtihan ettik
Elmalılı Hamdi Yazır:Şanım hakkı için biz onlardan evvelkileri ne fıtnelerle imtihan ettik, yine Allah, elbette sadakat edenleri bilecek ve elbette yalancıları bilecek Yaşar Nuri Öztürk:Yemin olsun ki biz, onlardan öncekileri de fitne yoluyla denemişizdir. Allah, özüyle sözü bir olanları elbette bilecektir. Ve O, yalancıları da elbette bilecektir. Diyanet daima yanlış çevirir. Elmalılı en doğru çeviridir.bakın yaşar nuride aynen çevirmiş. Fetenna fitne kökünden kaynaklı bir kelimedir. Çarpıtmayın lütfen. Şimdilik saygımla gittim... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:07 . |