![]() |
Peygamber zamanındaki yazılı ayetler ne oldu.
Peygamberin sakalını hırkasını ayak izini bile saklayıp bugune getirdiklerini ve hala put gibi onlara tapınmayı borç bilen müslümanlara soruyorum.
Hiç merak etmez misiniz peygamberiniz zamanında ayetlerin yazıldığı papirüs deri ve kemik gibi materyallere ne oldu. Neden saklanılmadı. Kim yok etti. Neden yok etti diye. |
Kimini keçi yedi, çoğunluğu yakıldı :)
Bununla alakalı güzel bir başlık vardı, bulup linkini ekleyelim buraya. |
Sayin axial,kuranin icinde ne yazdigini merak etmiyen adam,oralari neden merak etsin?din isi padisahlik gibidir,babadan ogula gecer.saygilar
|
keçi nasıl yer?..nasıl yakılıp yok edilebilir ?; Allah ,ayetlerin''koruyucusu biz olacağız!''demiş ya!?!,nasıl olabilir bunlar ,korumadı mı yada koruyamadı mı yani?..
|
Çünkü öyle bişey olmadığından kimse cevap veremez. Muhammed uydurdu. Biride yazdı.
Saygılarımla... |
Inanirlar tarafindan, hic merak edilmemesi cidden ilginc.
|
Alıntı:
|
O da dogru sayin Voltaire Darwin..
Eldekinden de olmayayim mantigi isiliyordur. |
Zaten dikkat ederseniz diğer başlıklarda esip gürleyen müslüman arkadaşlar bu konuya pek değinmiyorlar.
Nova , linki merak ettim ne zaman eklersin. |
sevgili axial, elimizde daha doğrusu müslümanların elinde, en erken tarihli kuran 7y.y.
tarihlenmektedir. bunlarada şam evrakları denmektedir. eğer merakın varsa ve istanbulda yaşıyorsan türk ve islam eserleri müzesinde kuran sergisi var .(giriş ücretsiz)gidersen görebilirsin. |
Sevgili özgürbeyin;
Bilgi için teşekkür ederim ama ben zaten bunu biliyorum. Benim dikkatimi çeken konu hani şu peygamber zamanında gelen vahyler papirüslere kemiklere falan yazıyorlarmış ya. Onlara ne oldu? |
kuranın değişmediğini bu şekilde nasıl ispatlayabiliyorlar hayret doğrusu.
|
ben bu güne kadar düşünmemiştim hiç ciddi anlamda aklıma bile gelmemişti..
..hakikaten kuranın ilk sayfaları yani orjinalallerine ne oldu bilen yokmu şimdi burada.. ..peygamber bunu kutsal deger olarak atamadımı ? .yada peygambere inananlar bunu korumadımı miras olarak .. |
Bu yazıların korunamamasının (yok edilmesinin)iki nedeni aklıma geliyor .
Ayetlerin yazılışındaki anlam ve okunuş farklılıgından ortaya çıkacak kargaşayı önlemek. Digeri bu yazıların tarihsel bir deger ,gelecek nesillere bu degerleri bırakmayı düşünecek çapta liderlerin olmaması ile açıklamak belki mümkün. Ebubekir,Ömer gibi halifelerin çaplarının bir göstergesi olarak bakmak gerek,adamcagızların ufukları ancak okadar dı !!!! herkes için bilgi,adalet ve hoşgörü |
Başlığı buldum; http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4694
İlgilenenlen dostların dikkatine :) |
ilk inen ayetlerin yazıldığı taş kağıt vs.lerin yakılmasındaki asıl amacın sonradan çıkabilecek ihtilafları önlemek olduğunu söyleyenlere sadece gülerim. eğer amaç bu olsaydı aksine o yazmaları gözleri gibi saklamaları korumaları ve olası bi karmaşa durumunda şüpheleri olan insanlara açıkça göstererek iddia edildiği gibi islamda bozulma olmadığını kanıtlamaları gerekirdi. yok eğer yazım kurallarında değişiklik yapıldığı için şüphe yaratacak durumunların ortaya çıktığını kabul ederek bu sebepten imha edildiklerini söylerlerse bile bile lades olmuş olurlar ki tek harfle bile müthiş anlam değişiklikleri olabilirken kosskoca kitapta bi takım sesli harf değişimleri yapılırken kimbilir neler olmuştur. bu da kuranın değişmediği iddiasını çürütür.
|
Şöyle bir gelişme de mümkün bana göre. Yeni bir devlet kuruluyor, ve din bu devletin itici gücü. Bizans ve Pers imparatorlukları zayıflamış ve ortada bir güç boşluğu oluşmuş. İslam devleti bu güç boşluğunu akıllıca kullanarak dolduruyor. Ticaret zaten bizans ve pers arasındaki savaşlar nedeniyle yemen mekke şam hattına kaymış. Haliyle devletin yöneticileri ileriki zamanlarda bir yanlış anlamaya fırsat vermemek ve halk üzerindeki itibarlarını zedelememek için daha önce ağaç kabukları, yaprak, taş vs üzerine yazılan herşeyi toplayıp imha etmiş olmalı. Yani sistematik bir temizlik söz konusu bence. Keza Osmanın Muhammedin eşi Hafsadan aldığı Kuranı yaktırdığı söylenmekte.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:30 . |