![]() |
Bir kere daha düşünmeniz için. Garip Değil Mi ?
Camiye bağışlamamız gerektiğinde bi 20 YTL gözümüze ne kadar büyük gözüküyor. Alışverişe giderken aynı 20YTL ne kadar da küçük geliyor gözümüze. GARİP DEĞİL Mİ?
Allah yolunda bir saat çalışmak ne kadar uzun bir vakit olarak gözüküyor gözümüze. Balık tutma, futbol veya TV de dizi izlemek için harcamaya kalktığımızda, aynı vakit nasılsa kısa geliyor bize. GARİP DEĞİL Mİ? Bir cüz Kuran okumak için ne kadar emek sarfediyoruz. Çok satan bir romanın ikiyüz sayfasını okumak ise, bizim için ne kadar kolay. GARİP DEĞİL Mİ? Kuranın dediklerini sıkı sıkıya sorgularken, gazetelerin yazdığına nasılsa hemencecik inanıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ? Namaz kılarken okuyacağımız ayetleri şaşırabiliyoruz da, bir arkadaşımızla konuşurken bülbül gibi şakıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ? İslami bir faaliyete vakit ayarlamak ne kadar da zor oluyor. Başka bir sosyal etkinliğe ise vakit bulmak ne kadar da kolay oluyor. GARİP DEĞİL Mİ? Bir iki Kuran ayetini ezberlemek için nasılda uzun bir zaman ve çaba gerekiyor. Bir şarkı ezberlemeyi ise az zamanda nasıl kolay başarıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ? Bir rahibe baştan ayağa örtündüğünde kendisini Allah yoluna adamış biri diye saygı görür. Tesettürlü bir Müslüman hanımı gördüklerinde ise aynı insanlar onun baskı altında olduğunu düşünürler. GARİP DEĞİL Mİ? Bir batılı kadın dışarıda çalışmak yerine evini tercih ettiğinde, çocukları ve evi için kendinden fedakarlık eden biri olarak saygı görür. Ama aynısını bir Müslüman hanım yaptığında, böyle yapmakla özgürlüğünü kısıtladığı düşünülür. GARİP DEĞİL Mİ? Bir çocuk herhangi bir konuda ciddi bir yoğunlaşma gösterdiğinde, bu çocukta iyi bir potansiyel var denilir. İslami konularda bilgi edinmeye çok mereklı bir çocuğa ise problemli nazarıyla bakılır. GARİP DEĞİL Mİ? Bir Yahudi sakal bıraktığında inancının gereği olarak böyle yaptığı düşünülür. Aynısını yapan bir Müslüman ise; FANATİK, AŞIRI UÇ, YOBAZ muamelesi görür. GARİP DEĞİL Mİ? Bir hristiyan militanı birini öldürürse, işlediği cinayeti ile mensup olduğu din arasında bir ilinti kurulmaz. Ama bir Müslüman bir suç işlediğinde, O kişiden önce dini sanık sandalyesine oturtulur. GARİP DEĞİL Mİ? Ve bütün bunlara rağmen, İslamiyet yeryüzünde en hızlı yayılan dindir. GARİP DEĞİL Mİ??? Sizce de GARİP DEĞİL Mİ ? |
Arkadasim bana sen garip geldin!
O saydiklarinin bir cogu, müslümanlar icindir. Sen simdi senin dininden olmayana, - arkadas 4 kitalik sarkiyi ezberliyorsun, ama bir ihlas süresini ezberlemiyorsun, diyebilirmisin? GARIP DEGiL Mi?... |
Camiye bağışlamamız gerektiğinde bi 20 YTL gözümüze ne kadar büyük gözüküyor. Alışverişe giderken aynı 20YTL ne kadar da küçük geliyor gözümüze. GARİP DEĞİL Mİ?
Bana faydası olmayan camiye neden para vereyim ? Allah yolunda bir saat çalışmak ne kadar uzun bir vakit olarak gözüküyor gözümüze. Balık tutma, futbol veya TV de dizi izlemek için harcamaya kalktığımızda, aynı vakit nasılsa kısa geliyor bize. GARİP DEĞİL Mİ? Hangi allahtan bahsediyorsun. Ay tanrısı al - ilah mı ? Bir cüz Kuran okumak için ne kadar emek sarfediyoruz. Çok satan bir romanın ikiyüz sayfasını okumak ise, bizim için ne kadar kolay. GARİP DEĞİL Mİ? Emin ol kuranı müslümanlardan daha çok okuyoruz... Kuranın dediklerini sıkı sıkıya sorgularken, gazetelerin yazdığına nasılsa hemencecik inanıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ? Gazetede her yazana inandıgımızı da nereden çıkardın ? Namaz kılarken okuyacağımız ayetleri şaşırabiliyoruz da, bir arkadaşımızla konuşurken bülbül gibi şakıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ? Neden namaz kılmak için arapça ayetler ezberleyelim ki ? İslami bir faaliyete vakit ayarlamak ne kadar da zor oluyor. Başka bir sosyal etkinliğe ise vakit bulmak ne kadar da kolay oluyor. GARİP DEĞİL Mİ? İslami faaliyetlere katılacak kadar boş zamanımız yok... Bir iki Kuran ayetini ezberlemek için nasılda uzun bir zaman ve çaba gerekiyor. Bir şarkı ezberlemeyi ise az zamanda nasıl kolay başarıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ? Arapça cümleleri ezberleyene madalya mı veriyorlar. Onlar türkçe ezberlesinler... Bir rahibe baştan ayağa örtündüğünde kendisini Allah yoluna adamış biri diye saygı görür. Tesettürlü bir Müslüman hanımı gördüklerinde ise aynı insanlar onun baskı altında olduğunu düşünürler. GARİP DEĞİL Mİ? Hiçbir kadın kendi özgür iradesiyle kapanmaz. Çevre ve mahalle baskısı. Madem kapanılması gerekiyordu. Neden çıplak doğdu ? Bir batılı kadın dışarıda çalışmak yerine evini tercih ettiğinde, çocukları ve evi için kendinden fedakarlık eden biri olarak saygı görür. Ama aynısını bir Müslüman hanım yaptığında, böyle yapmakla özgürlüğünü kısıtladığı düşünülür. GARİP DEĞİL Mİ? Bunu siz düşünüyorsunuz sanırım... Bir çocuk herhangi bir konuda ciddi bir yoğunlaşma gösterdiğinde, bu çocukta iyi bir potansiyel var denilir. İslami konularda bilgi edinmeye çok mereklı bir çocuğa ise problemli nazarıyla bakılır. GARİP DEĞİL Mİ? Evet babasına sormak lazım... Çünkü çocuklar taklitçidir... Bir Yahudi sakal bıraktığında inancının gereği olarak böyle yaptığı düşünülür. Aynısını yapan bir Müslüman ise; FANATİK, AŞIRI UÇ, YOBAZ muamelesi görür. GARİP DEĞİL Mİ? Uzun sakalın bilinen bir faydası yoktur. Bir hristiyan militanı birini öldürürse, işlediği cinayeti ile mensup olduğu din arasında bir ilinti kurulmaz. Ama bir Müslüman bir suç işlediğinde, O kişiden önce dini sanık sandalyesine oturtulur. GARİP DEĞİL Mİ? Suç işlemek insana özgüdür. Her dinden insan suç işleyebilir... Ve bütün bunlara rağmen, İslamiyet yeryüzünde en hızlı yayılan dindir. GARİP DEĞİL Mİ??? Evet gerçekten çok garip. Ölüm korkusu insanı bilinmezlige inanmaya itiyor... |
Sonunakadarİslam,
Klasik müslüman argümanı işte. Seni allaha havale ediyorum. :frusty: Ölüm korkusu tabiki ya da cennetteki gögüsleri yeni tomurcuklanmış BAKİRE kızlar... :wave: Neden pişman olayım ki. Şeytan bile allahın varlıgından emin olan şeytan bile diz çökmemişse vardır bir bildigi... :) Bu arada Allahınız güzel pazarlamış cenneti... şarap, huri, ırmak, hurma :D |
Senin dinin kendine ise ozaman git dinini kendine yasa bizim nefret ettigimiz bir dinde neden böyle yapmiyorsunuz diye cikma karsima !
Heleki böyle bir söz söylüyorsan "Herkesin dini kendine sus! " Ozaman bunu bilmelisinki senin dinin sana ise ben bunu seyime bile takmamki burda dinini reklam yapmak zorunda degilsin ! Ama yok ben tartismaya varim diyorsan HODRI MEYDAN ! Ama "SUS" lafin karakterini nede güzel ortaya koyuyor ! |
yani müslümanlar bile müslümanlığı sevmiyor (:
|
Haklısın tamam. :)
|
şarap, huri, ırmak, hurma -hacker-
Bende bu sarap olayina bayiliyorum! Müslüman olmak icin cok sebebler var. Mesela ben sarabi cok seviyorum. Kadini sanirim kimse red etmez. Yüzmek, balik tutmak, güneslenmek, piknik yapmak icinde nehirler, irmaklar var ve acikinca da hurma falan yemek! Biz bosuna heba ediyoruz kendimizi! Haydi toptan dine geri dönelim! |
Alıntı:
|
sonunakadarislam, buraya bir konuyu tartışmaya açmışsın ama eleştirilerede katlanamıyorsun. o zaman 2 seçeneğin var ya siteyi terk edersin yada eleştirilere cevap veririsin. ayrıca o yukarda yazdıkların bana pek bir şey ifade etmedi. yani son cümlende demişskinki "Ve bütün bunlara rağmen, İslamiyet yeryüzünde en hızlı yayılan dindir. GARİP DEĞİL Mİ???" anlaşılan senin kültür düzeyin biraz aşağılarda. islam nüfusu tabiki artar, çünkü bir müslüman kadın ortalama 6-7 çocuk doğurduğu için bide üstüne kumalarıda ekle aha al sana geniş aile... GARİP DEĞİLMİ ?? !!!!!
|
Öyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum.Siteyide terk etmiyorum sana kalmadı ? Sizin müslümanlıkla ilgili çirkin yorumlarınızıda aldırmayacağım nasılsa göreceğiz.Mesela NaiLin yorumu ne diyeyim şimdi buna ?
|
Sonunakadarİslam, iç güdülerinle değil fikirlerinle burada olursan sorun olmaz. Doğruyu adam gibi söylüyorsan birileri budan istifade eder öyle değil mi?
Hiç bir şey için telaşa kapılmadan siteyi gezebilirsin. Sana korkunç gelen yazılara, yazarlara da aldırma, onlar yazarlarını bağlar seni değil. Burada kimse kimsenin rakibi ya da düşmanı değil. Sende kırıcı olmadan ve böylece kırılmadan kafana göre oku yaz. Ayrıca inananların da inanmayanların da neticede insan olduğunu unutma. |
Sayın sonunakadar islam:
Size birkaç sorum olacak tabi cevaplandırabilirseniz :D Akılötesi nedir ? Ya da mucize? Peygamberlerin mucizerine inanma nedeninizden beni tatmin edecek sadece 2 tane örnek verebiliri misiniz? SİZCE BU YUKARIDAKİ YAZDIKLARIM GARİP DEĞİL Mİ ? :) Saygılarımla... |
" Ve bütün bunlara rağmen, İslamiyet yeryüzünde en hızlı yayılan dindir. GARİP DEĞİL Mİ???" bu cümle sana ait değilmi. ve bende ardından bu son cümlene eleştirimi yaptm. yukardaki yazımın bi bölümü mavi bi bölümünün siyah olmasının sebebi senin yazını kopya yapıştır yaptığım için yazının geri kalanıda mavi oldu aynen şu an olduğu gibi :D
|
Yine bir alıntı ile açılmış başlık ve alıntılandığı söylenmemiş,işin ilginci bu alıntıyı paylaşan kişi sanki kendi yazısıymış gibi bir ifade ve tutum içine girmiş işte asıl garip olan budur maalesef.
|
Ben bu yazıda garip bir şey göremedim, yazı renginden dolayı zar zor görünüyo, bence garip olan sadece rengi, içeriği ise sıradan birilerinin kafasına göre vardığı desteksiz yargılar...
Gittim, garip garip, garip. Garip kelimesinin kendisi garip ya:) |
Bende hemen c/p yapip, wordpad'a aktarip orada okudum.
|
Sevgili Sonunakadarislam ;
anliyorum heyecanlısın, herkesi müslüman yapmak istiyorsun, dini bildiğini zannediyorsun. Ama bir de şu açıdan düşün. Burda bulunan bir çok kişi de senin gibiydi bir zamanlar. Ama tabi küçük bir fark var ki bir şekilde sorgulayıcı, bilimsel, eleştirel bakış açısına da sahiptiler, ve bu özellikler bizi bu noktaya getirdi. Bize niye kızıyorsun ki ? kızıyorsun çünkü daha önce kendine hiç ben niye müslümanım diye sormadın. Hiç sorgulamadın dini, tanrının varlığını. Sorguladım, morguladım deme yalan söylemiş olursun. Nerden biliyorum biliyor musun ? sorgulasaydın burdaki insanların düşüncelerine saygı gösterir, kızmaz, nefret etmez, anlayış gösterirdin. Evet ya derdin 124 bin peygambere ne oldu, niye tüm peygamberler ortadoğudan çıkmış, acaba bunun temelinde altın hilal denilen ve ilk insanlık medeniyetini oluşturan mısır, filistin, lübnan, suriye, güneydoğu anadolu, kuzey ırak, mezopotamya, ve basra denilen bölge olabileceği, benzer kültürün izlerini hep beraber taşıdıkları hiç aklına gelmedi mi ? daha neler neler anlatılabilir bu küçük minik bir örnek. Sorman gereken soru öncelikle şu, acaba bu insanlar bir zamanlar benim gibiyken niye şimdi böyle düşünüyorlar, acaba eksiklik bende mi ? sorusunu sormalısın. Ayrıca mesajlarının altındaki yazı da aslında terbiye sınırlarını malesef belirtiyor. "Hristiyan Bir Kadın Müslüman Bi Kadına Sorar; Neden Dışarı Çıkarken Süslenmiyorsun ? Müslüman Kadın Cevap Verir ; Çünkü Benim Bir tane Kocam Var.!" Aynı şekilde bir forumda müslüman bir kadına benzer bir söz oyunu yapılsa hoşuna gider mi ? müslüman kadınların süslenmediğini nerden çıkardın o da ayrı bir soru ya neyse. Sayende süslenen kadınların da dinden çıktığını, müslüman olmadıklarını ya da orta malı kadınlar olduklarını öğrenmiş olduk. Ayrıca hiç bir kadın bu soruya böyle seviyesizce yanıt vermez. |
Kızdığım yok.Burada çoğu kişi müslümanlara hakaret ediyor.Onlara ne diyorsun ?
|
Alıntı:
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun.. Yeryüzündeki bütün kapalılara sormuş olman gerekiyor böyle kesin konuşman için.. Ha dediğin şekilde de yok mudur.. vardır.. Ama bunu genelleyemezsin.. Örnek, ne mahalle ne de çevre baskısı gören.. hadi onu da geç ailesinde bile kapalı da bulunmayan bir kişi.. Sırf ALLAH rızası için kapanmayı düşünmüş.. işte bu dediğini çürüten bir örnek ve karşında.. Müslüman ülkeleri bir knara bırak, diğer ülkelerde bulunan kapalı müslümanlara ne diyeceksin.. ne çevre var ne mahalle baskısı.. varsa da aksi yönde.. senin soruna karşılık bende sana şu soruyı sormak istiyorum.. Madem çıplak doğdun neden giyiniyorsun?.. Alıntı:
|
slm öncelikle şunu belirteyim burayı nasıl kullanacagımı bilmiyorum 3 ay filan oldu herhalde üyeligim girip okuyorum sadece ilk defa mesaj yazıyorum yanlışlık olursa uyarırsınız ben sonunakadarislam rumuzunu görmesem ateist birinin yazdıgını düşünecektim sonlarının garip degilmi diye bitmesi çok garip hale getirmiş yazını hani insan rumuzunu okumadan yazını okusa direkt ateistlere cevap yazıcak sanki müslümanların açıklarını bulmuşta yazmış gibi duruyor
|
Bu yazıyı kaleme alan sayın sonunakadarislam'a teşekkür ederim. Ruh hainizi şimdi dahaiyi anlayabildim.
deveye sormuşlar ...:hippie: |
Camilere yardım konusunda konuşmak istiyorum sadece zaten diğerlerine gereken cevap verilmiş.
Diyanet işleri bakanlığının bul yıl harcadığı miktar 2 milyar dolar'mış. eğitim çevre bakanlığı gibi 4 bakanlığın toplamı kadar bile etmiyor. Ayrıca camiilerde yapılan yolsuzklarından haddi hesabı belli değil dimi?. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:51 . |