Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İşte Din... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22565)

AerA 03-01-2011 19:47

İşte Din...

Mısır'da kanlı yılbaşı: 21 ölü

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında 21 kişi öldü, 83 kişi yaralandı. Saldırının ardından Hıristiyan ve Müslümanlar arasında çatışma çıktı.

İskenderiye kentindeki bir kilise bombalı saldırının hedefi oldu. Bin kişinin katıldığı yılbaşı ayini sonrası kilisenin önünde meydana gelen patlamada çevredeki bina ve araçlarda büyük hasar meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle yakındaki bir camide de küçük çaplı hasar oluştu.
Saldırıdan sonra kentte gerilim yükseldi. Müslüman ve Hıristiyanlar arasında çatışma çıktı. Hıristiyanlar yakındaki bir camiyi taşlarken polis olayların önüne geçmek için gözayaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

Saldırının arkasında El-Kaide'nin olduğundan şüpheleniliyor.
El-Kaide'nin Irak'taki kolu daha önce Mısır'daki kiliseleri hedef alma tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak

onurmusa 03-01-2011 19:50

Bu saldırıyı yapan terör örgütü, militanlarını hangi kitabın ayetleriyle motive etmiştir, hangi ayetleri kullanarak ikna etmiş ve böyle bir vahşete yollamıştır?

ferda 03-01-2011 20:07

Alıntı:

onurmusa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354704)
Bu saldırıyı yapan terör örgütü, militanlarını hangi kitabın ayetleriyle motive etmiştir, hangi ayetleri kullanarak ikna etmiş ve böyle bir vahşete yollamıştır?

a) onlar müslüman degildir
b) bu islam degildir
c) islam barış dinidir
d) Cihad farzdır

e) Her şeye muktedir olan Allah,kendini ifade etmekten acizdir.

RENAULTFERRARİ 03-01-2011 20:13

Alıntı:

onurmusa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354704)

evi barkı parası kasası masası durumu çok iyi olanı bombacı yapamaz ki ?
tipsiz ipsiz sapsız hayatta kaybedecek bir şeysi olamayan
İmansız= yani hayattan bıkmış ÜMİTSİZ
(imanda ümit imansızlıkta ümitisizlik vardır onurmusa !)
hayatından bezmiş Ümitini kesmiş zaten o adam Hayatta daima intihara müsaitir ? onurmusa ?

hadi parası olanı kasası olanı durumu iyi olanı yüz güzelliğine sahip yakışıklı olanı kızların
el üstünde tuttuğu bir adamı alsın intihar bombacısı yapsın bakıyım göreyim ? dünyanın hiç bir güçü hayatından zevk ve lezzet alan bir kimseyi böyle manyakça bir şeye ikna edemez ? öbürgünü ise.. iknaya HİİİÇÖ GEREK YOKTUR o zaten intihara müsait Bir can olarak yaşıyordur

onurmusa ve aera Anlayın o İki insan arasındaki farkıda demagojide yapmayın kendisni de kandırmayın ?
beni kandıramıyorsunuz ? ben şüpheçi akıllı sorgulayıcı etrafılıca iyice bir şeyin aslını esasını iç yüzünü tekik edici bir adamımda o yüzden

Terör örgütü yer mi ki ? parası kasası durumu iyi hayattan zevk alan bir insanı intihar bombacısı yapabilsin ?
iknaya bile gerek olmayan hayattan bıkmış bezmiş insanları kullanıyor ?

onurmusa 03-01-2011 20:19

Renonun ne dediğini anlayan varsa açıklasın bir zahmet bize de.

Bu adamlar imansız mı demeye çalışıyor? El Kaide? İmansız?

oguzay 03-01-2011 20:39

reno;

Senin El-Kaide liderinin zenginliginden haberin yok galiba!

saroz 03-01-2011 20:42

Renoferrari, nalıncı keserini en çok kullananlardan ama burda resmen yarısını budamış.

İnançsız, ateist el kaide, Taliban vs. intihar bombacısı haa:)))

Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi ya, senin servis zamanın gelmiş Renom Ferrarim:)

RENAULTFERRARİ 03-01-2011 20:56

Alıntı:

Basic´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354724)
reno;

Senin El-Kaide liderinin zenginliginden haberin yok galiba!

Basic ! kendisine bir yer ayırttıran insanların zenginliğinden mi söz ediyorsun ? elbette ona ne şüphe
kendisine bir yer ayırmış ? zavallı ümitisiz ümiti kesilmiş ipsiz sapsız insanları toplatmış kullandırtıyor ? Uyan uyan !
İmanda Ümit İmansızlıkta Ümitsizlik vardır Ümitsiz insanlar daima intihara müsaittir

Lynx 03-01-2011 20:58

Gülelim mi Aglayalim mi :) ? :( ?

Birak Yesinler birbirlerini ! Simdi ölenlerin Ailesinin akillari baslarina gelmisdir ! Din yüzünden neler geldigini artik daha cok iyi bir sekilde anlarlar !

En azindan dünya bir pislikden ( Canli bombadan )

Ve 21 --------- Arindi !!!

oguzay 03-01-2011 21:00

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354732)
Basic ! kendisine bir yer ayırttıran insanların zenginliğinden mi söz ediyorsun ? elbette ona ne şüphe
kendisine bir yer ayırmış ? zavallı ümitisiz ümiti kesilmiş ipsiz sapsız insanları toplatmış kullandırtıyor ? Uyan uyan !
İmanda Ümit İmansızlıkta Ümitsizlik vardır Ümitsiz insanlar daima intihara müsaittir

Onlar da cennet zenginliklerinle kandiriliyorlar. Huriler, Nuriler, saraplar, ballar, sütler.

RENAULTFERRARİ 03-01-2011 21:58

Alıntı:

Basic´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354737)
Onlar da cennet zenginliklerinle kandiriliyorlar. Huriler, Nuriler, saraplar, ballar, sütler.

hayır ! Senin söylediklerin Allaha karşı isyanı örbast etmek için söylenen şeylerdir Yavrum !
Onların hallerini güzelce tetkik edilirse görülür ki=
Onlar kendi zumlarınca çektikleri acılar çileler adaletsizlikler yüzünden Allahtan öç almak için intihar ediyorlar ?

oguzay 03-01-2011 22:07

reno;

Yazdiklarina dikkat et...

Firestorm 03-01-2011 22:10

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354746)
hayır ! Senin söylediklerin Allaha karşı isyanı örbast etmek için söylenen şeylerdir Yavrum !
Onların hallerini güzelce tetkik edilirse görülür ki=
Onlar kendi zumlarınca çektikleri acılar çileler adaletsizlikler yüzünden Allahtan öç almak için intihar ediyorlar ?

Diğer dünyanı garantilediklerini düşündüklerinden intahar ediyorlar çünkü din için ölenlerin yeri cennettir(bunun daha ayrıntılı bir sözü vardı ama tam hatırlamıyorum ondan kendi yorumumu yazdım)

He bide olarak şunu söyliyim kanı kanla temizleyemezsin şu anda dünyadaki nerdeyse tüm catışmalar bir anlamda bunu yapmaya calışıyor acaba ne zaman anlıyıcaklar başaramıyıcaklarını...

RENAULTFERRARİ 03-01-2011 22:23

Firestorm !
sen yazdıklarımı düşünerek anlayarak okumadın !
anlayamadın haliyle yine aynı nakaratı tekrarladın !

basic ! sen benim yazdığıma bakma 1
yani seni beni kandıramazsın ! diyerek öyle yazdım
onlar Allahtan öç almak için intihar ediyorlar fakat bunu örtbas ediyorlar

Firestorm 03-01-2011 22:30

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354750)
Firestorm !
sen yazdıklarımı düşünerek anlayarak okumadın !
anlayamadın haliyle yine aynı nakaratı tekrarladın !

basic ! sen benim yazdığıma bakma 1
yani seni beni kandıramazsın ! diyerek öyle yazdım
onlar Allahtan öç almak için intihar ediyorlar fakat bunu örtbas ediyorlar

Analamadıgıma emin misin ? hala "onlar Allahtan öç almak için intihar ediyorlar fakat bunu örtbas ediyorlar" diyorsun bende diyorum ki örtbas ettikleri bir şey yok zaten islamda din için ölmek normal bir şey hatta şehit filan oluyorsun cennette üst katlarda yer ediniyorsun örtbas etmek değil bunu bilerek ölüme atlıyorlar yani bunu isteyerek cennete gitme vaadi veren din sayesinde yapıyorlar mesajımın ana mantıgı bu aynı mesajı tekrar yazmayı sevmiyorum ama gerekli sanırsam....

İkici kısımda bahsettigim ise dinler konusu değil günümüzdeki savaşları ve catışmaları ele alan bir eleştiriydi herhalde bu sefer dediklerimin senin dediklerin olmadıgını anlarsın....

milomanara 03-01-2011 22:39

Hep de bu Müslümanlar kullanılıyor nedense yahu! Açlıktan midesi sırtına yapışmış Jinistler[1] ya da yıllardır analarından emdikleri süt burunlarından gelmiş, resmen soykırıma uğramış Budistler[2] ne yapsın? Onlar da eğitimsiz, onlarda aç-sefil, onlar da kızgın! Ama onların dini böyle şerefsizliklere müsade etmiyor!

Lanet olsun şiddeti meşrulaştırabilen inançların ortaya çıktığı güne ve onların sümsük müritlerine!

uyar 04-01-2011 01:05

röno bu canlı bombalar dinsiz imansız ateist mi diyorsun sen şimdi??? sahiden çok ilginç..
niye dinci örgütler üstleniyor onların bu yaptıklarını ozaman???
sana bu garip gelmiyor mu??

AerA 04-01-2011 11:16

Aklıma aniden geldi de...

İslam Barış Dinidir (!) isimli konuda; camide fotoğraf çektiren turistlerin resimlerini yayınlayan ve "Bakınız işte barış, İslam barış dini olmasa ne işi var turistin camide?" diyen dostum acaba aynı insanların kendi ibadethanelerinde öldürüldüklerinin farkında mı?

Konu sadece İslam değil, "DİN". Gökten indiği varsayılan bir emre kayıtsız şartsız itaat. Kaç cana mal olduğu hiç önemli değil... Amaç insanlığın kurtuluşu...

Kurtuluşunuz iman fünyesi ile ateşlenmiş bir bombadan gelmeden, kurtulunuz şu illetten...

onurmusa 04-01-2011 13:02

renonun yazdıklarını sıradan bir Müslüman'a okutsak o bile şaşırır bence.

Hatta El Kaide militanlarına okutmak lazım.

"Abi bir Müslüman'dan dinledim, siz Müslüman değilmişsiniz, Allah'a isyan ettiğiniz için intihar bombacısı oluyormuşsunuz. Kendinizi feda edecek kadar inançlı olduğunuz için değil de aslında inançsız olduğunuz için intihar ediyormuşsunuz" desek adamlar mavi ekran verir. Böyle bildiğin dumura uğrarlar, örgüt de kendiliğinden dağılır.

renonun tespitleri beni benden alıyor yeminle.

saroz 04-01-2011 13:15

Ya bende kaç gündür düşünüyordum, neden dayanılmaz bir intihar bombacısı olma isteği duyuyorum diye, Üstelik bir ateist olarak kafirlerin ortasında kendimi patlatmak istiyorum.

Renom Ferrarim olmasa bu duygularımın kaynağını çözemeyecektim. Uçan demlik senden razı olsun emi:)))))))

´ Just!ce ` 04-01-2011 13:28

Sayın RF alkollü araç kullanıyor gene :) Bide şu yorumları çok güldürüyo sen anlamadın!! iyice okumadın !! hadi ben gerizekalıyımda herkesmi öyle yaw :D

RENAULTFERRARİ 04-01-2011 21:58

herkese hulasa bir cevap olarak şunları yazıyorum !

Dini namına yapılan fenalıkları Dinin Zatı men etmiştir
Suç dinde değil.. dini nefsine göre uyduranlarındır ?
İslam la ikrahe fiddin : dinde ikrah tiksinti zorlama yoktur demiş
Allah İslam dini peygamberine: sen neden üzülüyorsun isteyen inanır istemeyen inamaz tebliğ et geç !! böyle güzel bir şey var de!!!! kabul ederse eder etmezse ısrar etme ! teliğ et geç demiş
leküm diniküm veliye din demiş
sizin bütün dinleriniz size !! benim dinimde banadır demiş
benim dinim hesabı bana.. sizin bütün dinlerinizin hesabı inanlarına aitir ben karışmam
İman vicdanın işidir kimseye zorlanmaz
onun hesabını allah bakacaktır kimseye iman din cebredilemez DEMİŞTİRRRRRR
Suç dinde değil ! Onun salikiyiz diyenlerdedir !

peki neden savaşın öldürün ayetleri var ?

o ayetler tetkik edilirse görülür ki
uslu uslu oturmayanlara İslama cephe alanlara kılıç çekenlere karşı inmiş ayetlerdir !
sonra islamın savaşları.. itişip kakışmadır. savaş değildir
düşman İslamı ilmen ve aklen yenemeyeceğini anlayınca uslu uslu oturmayıp kılıça sarılmıştır kendi vatanlarında kendileri savaş çıkarmışlardır
kılıcı sarılınca İslamda ona karşı durmuştur
İslam kendisnie saldıran düşman oldupu halde O aman diyince islam kılıcı kaldıırmıştır.. yani hakikatte islamın savaşı itişip kakışmadan ibarettir..
yoksa yenmiş olduğu düşmanı ölmekten beter yapmamıştır para getiren serbesttir..
çocuk okutan serbesttir parası olmayan budala insanlar nereye isterse gidebilir demiş : Al ayeti : tevbe suresinde 6 ayetinde.. parası olmayanı yapılan muameleyi gör de Utan ! islam dil uzatttığında dolayı utan !
tevbe 6 ayetin meali :
peygamber : sen bize cephe aldın kılıç çektin ama acze düştün aman dedin
bizde sana aman verdik affettik yapılan savaşta bizden öldürdüğün insanlarımıza rağmen biz yinede sana aman verdik... şimdi sen nerde oturuyorsun kardeşim
yani sen kendi nerede emin hissediyorsun
nerde güvende hissediyorsun kendini söyle bana !
dayın yanında mı babanın evinde mi annenin yanında mı nerde ?
şurada :
pek ala:
onu güvende hissedeceği yere kadar ona eşlik edelim
onu emin olduğu yere kadar götürelim
bunlara bu şekilde muamale yapılmasının sebebi ise: bunlar öyle bir toplumdur ki bilmezler-yani öyle bir topluluktur ki budala bir topluluktur..anlasınlar.. islamın şefkatini merhametini anlasınlar diye

Acaba ! hangi millet : kendi istedikleri maddelere göre defalarca antlaşma yapıp
her defasında antlaşmayı bozan düşmanına karşı son bir ultimatom verdikten sonra
hala ona karşı kılıç çeken kendi istediklerin maddelere göre yaptıkları antlaşmayı yine bozup müminlere silah çeken
düşman askerlerini yakalayıp hapsedip.. artık kesmek öçünü almak azametini göstermek için parçalamak imkanı verken.. o düşman yine AMAN dediği vakitte
onu kendi eliyle sen kendi nerende güvende hissediyorsun
filan semtte filan yerde.. veya filan ülkenin sınırlarından içeriye girdiğim zaman güvende hissederim kendimi
pek ala onu oraya kadar eşlik edin götürelim der.. hangi millet
hangi medniyet ! hangi ülkü bunu yapar !

İşte Koca İslamın tevbe suresinin 6 ayeti orta yede durdukça:
islama cephe alıp insanları ondan soğutmaya çalışan cin fikirli azılı adamların İnkar damarlarına en ağır bir neşter vuruyor.. Tevbe 6 ayeti İYİ okuyun İYİ

Milomanara !

jinistler budistler her zamanın en kuvvetli hükümetlerinin devletlerinin gözü hep üzerinde olan Orta doğuda yaşamıyorlar ? eğer şimdi günümüzde orta doğuda yaşamış olsalardı jinistlerin budistlerin başları kendilerine yer ayıran uleması muritlerini çok güzel kullanırdı ? şimdiki terör örgütün kullandığından daha beter daha vaşiyane daha tüyler ürpertici telkinlerle ?
çünkü onların dini her türlü hurafeye müsaittir.
daha orta yerde hiç bir şey yokken.. yani: müslüman ülkelerinin üzerilerine geldikleri gibi kimse onların üzerine gelmiyorken bile: daha ortya hiç bir şey yokken bile açlık acaip telkinlerle kendilerine verdikleri eziyetlerle bunda ne kadar deli ve istekli olduklarını gösteriyorlar ? anlatabildik mi acaba ! Milomanara islama yersiz dil uzattın ! özür dile

uyar 04-01-2011 22:08

röno hah işte tipik bir dindar yaklaşımı :

Alıntı:

Dini namına yapılan fenalıkları Dinin Zatı men etmiştir
Suç dinde değil.. dini nefsine göre uyduranlarındır
yaw bir cemaat de veya kişi de sizin bu islam dininizi "din" adına doğru uygulamıyor uygulayamıyor galiba... :)))

her zamanki gibi muhammedinin söylemiş olduğu (veya öyle sanılan) iki güzel sözünü çılgınca sahiplenip birsürü saçma sapan sözünü görmemezlikten geliyorsun .. hatta inkar ediyorsun

bak başka insanlarında ne güzel sözleri var... onlara da sahip çık

Cogitos 04-01-2011 22:17

Sanırım sizin dinde zorlama yoktu, ama bizim din derslerinde hep dayak vardı...
Bir soru; müslüman bir şahıs islamiyeti eleştirir ve artık müslüman olmayacağını beyan ederse bunun şeriatta çezası nedir ?

uyar 04-01-2011 22:25

bak röno kardeş...

ömer hayyam ne güzel yazmış:

Alıntı:

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışsın önceden,
demek günah işleten de sensin bana.
Öyleyse nedir o cennet cehennem? .

sevgiler

milomanara 04-01-2011 22:26

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355023)
Milomanara !

jinistler budistler her zamanın en kuvvetli hükümetlerinin devletlerinin gözü hep üzerinde olan Orta doğuda yaşamıyorlar ? eğer şimdi günümüzde orta doğuda yaşamış olsalardı jinistlerin budistlerin başları kendilerine yer ayıran uleması muritlerini çok güzel kullanırdı ? şimdiki terör örgütün kullandığından daha beter daha vaşiyane daha tüyler ürpertici telkinlerle ?
çünkü onların dini her türlü hurafeye müsaittir.
daha orta yerde hiç bir şey yokken.. yani: müslüman ülkelerinin üzerilerine geldikleri gibi kimse onların üzerine gelmiyorken bile: daha ortya hiç bir şey yokken bile açlık acaip telkinlerle kendilerine verdikleri eziyetlerle bunda ne kadar deli ve istekli olduklarını gösteriyorlar ? anlatabildik mi acaba ! Milomanara islama yersiz dil uzattın ! özür dile

Hacı, Jinist dediğimiz adam sinek yutup günaha girmemek için ağzında tülbentle geziyor[1] ne eziyetinden bahsediyorsun? Bu adamların dini hakkında ne biliyorsun ki hurafeye açık olduğunu iddia ediyorsun? Göstersene tek bir intihar bombacısı onlardan?

Konunun Ortadoğu'da olmakla da alakası yok, lakin siz Müslümanlar Delhi'den(Hindistan)[2] Bali'ye(Endonezya)[3], Avrupa'nın muhtelif ülkelrinden[4][5], Afrika'ya Fas'a[6], Amerika'ya kadar patlamadık yer bırakmadınız! Ortadoğu'yu saymaya bile gerek yok!

Atmadan konuş, kaynaklı konuş!

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 04-01-2011 23:14

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 354701)
Mısır'da kanlı yılbaşı: 21 ölü

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında 21 kişi öldü, 83 kişi yaralandı. Saldırının ardından Hıristiyan ve Müslümanlar arasında çatışma çıktı.

İskenderiye kentindeki bir kilise bombalı saldırının hedefi oldu. Bin kişinin katıldığı yılbaşı ayini sonrası kilisenin önünde meydana gelen patlamada çevredeki bina ve araçlarda büyük hasar meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle yakındaki bir camide de küçük çaplı hasar oluştu.
Saldırıdan sonra kentte gerilim yükseldi. Müslüman ve Hıristiyanlar arasında çatışma çıktı. Hıristiyanlar yakındaki bir camiyi taşlarken polis olayların önüne geçmek için gözayaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

Saldırının arkasında El-Kaide'nin olduğundan şüpheleniliyor.
El-Kaide'nin Irak'taki kolu daha önce Mısır'daki kiliseleri hedef alma tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak

Mısır'da Müslüman-Hristiyan işbirliği

Mısır'da dini çatışma çıkartmaya çalışan provokatörlere karşı gösteri düzenleyen Hıristiyan ve Müslümanlar İsrail aleyhinde slogan attı.

Mısırlı Kıptiler 2011 yılının ilk saatlerinde İskenderiye Kıddiseyn kilisesi önünde yapılan bombalı saldırıyı, ülkenin çeşitli yerlerinde düzenledikleri gösterilerle protesto etti.

Mısır yönetimi ve güvenlik güçlerini kiliseleri yeterince korumamakla suçlayan göstericiler, pankartlar açarak İsrail aleyhinde slogan attı.

Başkent Kahire'de Hıristiyanların yoğunlukla yaşadığı bölgelerde yapılan gösterilere Müslümanlar da katıldı. Gösterilerde Müslümanların Kuran'ı Kerim, Hıristiyanları ise haç taşıdığı gözlendi.

http://img545.imageshack.us/img545/9607/blpi76eg.jpg

uyar 04-01-2011 23:21

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355054)
Mısır yönetimi ve güvenlik güçlerini kiliseleri yeterince korumamakla suçlayan göstericiler, pankartlar açarak İsrail aleyhinde slogan attı.

aksa kardeş neden israil aleyhine slogan atıyorlar?? israilin konuyla bir ilgisi mi var??

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 04-01-2011 23:26

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355059)
aksa kardeş neden israil aleyhine slogan atıyorlar?? israilin konuyla bir ilgisi mi var??

11 Eylül ü tezgahlayanlar, yeni bir senaryoyla iş başında sayın uyar..

uyar 04-01-2011 23:30

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355063)
11 Eylül ü tezgahlayanlar, yeni bir senaryoyla iş başında sayın uyar..

haberi veren dünya bülteni ve Abdullah Aydoğan Kalabalık

tüm haberi okursan sanki oradaki cümleler tüm yazısı içinde alakasız gibi durmuyor mu?? sanki eklenmiş gibi durmuyor mu sevgili aksa kardeş???

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 04-01-2011 23:38

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355070)
haberi veren dünya bülteni ve Abdullah Aydoğan Kalabalık

tüm haberi okursan sanki oradaki cümleler tüm yazısı içinde alakasız gibi durmuyor mu?? sanki eklenmiş gibi durmuyor mu sevgili aksa kardeş???

Mısır'da protesto

Mısırlı müslüman ve hıristiyanlar saldırıyı protesto etti

Güncelleme:04 Ocak 2011 00:14
KAHİRE (İHA) İskenderiye'deki Kıddiseyn Kilisesi'ne yılbaşı gecesi düzenlenen bombalı saldırı, Mısırlı Hıristiyan ve Müslümanlar tarafından birlikte protesto edildi.

Başkent Kahire'deki Talat Harb Meydanı'nda akşam saatlerinde bir araya gelen Mısırlı Hıristiyan ve Müslümanlar, İskenderiye kentindeki Kıddiseyn Kilisesi'ne düzenlenen bombalı saldırıyı protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protestoda göstericiler, Mısır'ın birlik, beraberliği ve Müslüman-Hıristiyan kardeşliği lehinde sloganlar attı. Olağanüstü halin kalkmasını isteyen göstericiler, sivil yönetim talebinde bulundu. Gösteriler esnasında kiliseleri korumadığı iddia edilen güvenlik güçleri,
İçişleri Bakanı ve askeri yönetim aleyhinde de sloganlar atıldı. Göstericiler, "Mısır tek millet", "Mısırlılar dikkat hepimiz etnik tehlike altındayız", "Mısır bütün Mısırlılar içindir" yazılı pankartlar açtı.

Gösterilere katılan Mısırlılar, İHA'ya yaptıkları açıklamada, şimdiki sonucun olağanüstü hal kanunu gereği uygulanan yanlış politikalardan doğduğunu belirttiler. Olağanüstü halin derhal kaldırılmasını isteyen Mısırlılar, sivil devlet temennisinde bulundular. Tecemmu Partisi Başkan Yardımcısı Muhammed Ferag, terörün yönetim boşluğundan Mısır'a sızdığını ifade ederek, "Bugünkü gösteri hem destek hem protesto gösterisidir. İskenderiye'deki hain terör saldırısına uğrayanlara için destek, bu zamana kadar yönetim tarafından uygulanan yanlış politikaları da protesto etmek için buradayız. Olağanüstü hal kanunu ülkede siyasi, sosyal ve ekonomik boşluklara sebep olmuş ve bu boşluktan terör ülkemize sızmıştır" dedi.

http://haber.mynet.com/detay/dunya/m...rotesto/549122

uyar 04-01-2011 23:40

demek ki dediğim doğru aksa kardeş.....

konunun israille bir ilişkisi yok ve o habere o cümleler uhuyla yapıştırılmış...

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 04-01-2011 23:45

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355076)
demek ki dediğim doğru aksa kardeş.....

konunun israille bir ilişkisi yok ve o habere o cümleler uhuyla yapıştırılmış...

sayın uyar olayın altını eşelersen kim bilir kimler çıkar, fakat burda dikkat edilmesi gereken nokta hristiyanların ve müslümanların ortak gösteri düzenlemesidir tabi ki.. işte asıl din budur..

uyar 04-01-2011 23:50

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355078)
sayın uyar olayın altını eşelersen kim bilir kimler çıkar, fakat burda dikkat edilmesi gereken nokta hristiyanların ve müslümanların ortak gösteri düzenlemesidir tabi ki.. işte asıl din budur..

sevgili aksa dostum

altını eşeleme konusunu komplo teorisyenlerine bırakırsak....

şimdi sen kuranla hacın beraber yürümesine nasıl bakıyorsun??
hoş mu geliyor??
dinlerin dayanışma yapması mı gerek diyorsun??

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 05-01-2011 00:03

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355079)
sevgili aksa dostum

altını eşeleme konusunu komplo teorisyenlerine bırakırsak....

şimdi sen kuranla hacın beraber yürümesine nasıl bakıyorsun??
hoş mu geliyor??
dinlerin dayanışma yapması mı gerek diyorsun??

haç ve Kuran beraberler ki bu eylemler oluyor, insanlık adına güzel bir görüntü elbette ama biz buna FB-GS dayanışması gibi bakarsak zarar veriririz..

uyar 05-01-2011 00:09

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355083)
haç ve Kuran beraberler ki bu eylemler oluyor, insanlık adına güzel bir görüntü elbette ama biz buna FB-GS dayanışması gibi bakarsak zarar veriririz..

madem insanlık adına güzel bir görüntü neden zarar verilsin ki??
bu bir dayanışma değil mi??
sonuçta hepsi din değil mi??? insanlar birarada değil mi??
hepsi allah var demiyor mu??

sizce zarar verilen ne??

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 05-01-2011 00:22

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355085)
madem insanlık adına güzel bir görüntü neden zarar verilsin ki??
bu bir dayanışma değil mi??
sonuçta hepsi din değil mi??? insanlar birarada değil mi??
hepsi allah var demiyor mu??

sizce zarar verilen ne??

''Bir silah kaçakcısının en nefret ettiği şey, barıştır.''

(Nicolas Cage- Lord of War/Savaş Tanrısı)

uyar 05-01-2011 00:44

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355088)
''Bir silah kaçakcısının en nefret ettiği şey, barıştır.''

(Nicolas Cage- Lord of War/Savaş Tanrısı)

ok iyi ya... bu birliktelikte o zaman zarar verilen ne oluyor??
neden müslüman hristiyan dayanışması FB GS dayanışmasına benzemiyor??

EL_AkSa_ŞeHidLeRi 05-01-2011 00:52

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355096)
ok iyi ya... bu birliktelikte o zaman zarar verilen ne oluyor??
neden müslüman hristiyan dayanışması FB GS dayanışmasına benzemiyor??

barışa zarar veriliyor sayın uyar, FB ile GS her anlamda rekabette olan iki rakiptir, fakat dinlerin formaları farklı olsada amaçları aynıdır..

uyar 05-01-2011 00:56

Alıntı:

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 355102)
....dinlerin formaları farklı olsada amaçları aynıdır..

yani sizce musevilik, hristiyanlık ile müslümanlık arasında fark yok öyle mi??

amaçları aynı... öyle mi??

nedir bu "aynı" amaç??

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:45 .