![]() |
ALEVİLİK GELECEK YIL DERS KİTAPLARINDA
Alevilik gelecek yıl ders kitaplarında
Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek öğretim yılından itibaren lise Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde, "Alevilik" konularının yer alacağını açıkladı. Bakanlık bürokratları gayrimüslim öğrencilerin din dersini okumak istemediklerinde dilekçe vererek bu dersten muaf olduklarını hatırlattı, "Alevi vatandaşımızın da dilekçeyle başvurması gerekir" dediler. MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Alevi çocuklarının zorunlu Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine katılmalarının insan haklarına aykırı olduğuna ilişkin kararını Hürriyet’e değerlendirdi. Çelik, "Ülkemizde zorunlu Din dersi değil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi var. Din dersi başka bir şey, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi farklı şeyler" dedi. Bu derste dinlerin tanıtıldığını, evrensel ahlakın öğretildiğini belirten Çelik şunları söyledi: "Bunun için öğrencinin Alevi olması fark etmiyor. Biz insanlara Müslümanlık, Musevilik, Hıristiyanlık nedir bunu öğretiyoruz. Türkiye’de insanların yüzde 99’u Müslüman olduğuna göre, Şinto dinine bu kitapta Müslümanlık kadar yer vermeniz olmaz. AİHM kararını ve gerekçesini gördükten sonra değerlendirme yapacağız." LİSE SONLARDA Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, gelecek öğretim yılından itibaren okutulacak lise Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde, "Alevilik" konularının yer alacağını belirtti. Hazırlanan programa göre kitap yazdırılacak. Alevilik konusunun yüzde 40’ı lise son sınıf kitabında bulunacak. "Alevilik-Bektaşilik Düşüncesi"nin ayrıntılı olarak yer alacak, ayrıca "okuma parçaları" arasında "Hazreti Ali’nin örnek şahsiyeti ve ibadetin önemine dair sözleri", Hacı Bektaş Veli’nin "Makalat" adlı eserinden "Tevhit ve inanç esasları", "Hz. Fatıma ve Aile fertleriyle ilişkiler" de bulunacak. ’OKUMAK İSTEMİYORUM’ DİLEKÇESİ Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, mevcut uygulamada "Okullarımızda okuyan gayrimüslim öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini okumak istemediklerine ilişkin dilekçe vermeleri halinde, bu dersten muaf oluyor. Alevi vatandaşımız da, ’ben bu inancı taşımıyorum, o yüzden çocuğumun bu dersi okumasını istemiyorum’ diye AİHM’ne başvurmuş. Çocuğunun bu dersi okumasını istemiyorsa dilekçeyle başvurması gerekecek" dediler. NÜFUSTA’İSLAM’ YAZIYORSA OKUR Nüfus Kanunu’nda yapılan değişiklikle, nüfus cüzdanının din hanesine kişinin dinini yazdırma zorunluluğunun ortadan kaldırıldığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri "Din hanesine bir şey yazdırmayan kişi, dilekçe ile başvurması halinde yine bu dersi okumayabilir. Kimliğinde İslam yazılı olan bu dersi alır, yazdırmayan almaz. Eğer, nüfus cüzdanında İslam yazıyorsa kurtuluş yok, bu dersi zorunlu olarak okumak durumunda" diye konuştu. Anayasa’yı değiştirmek gerekebilir AİHM’nin insan haklarına aykırı bulduğu Alevilere Sünni İslam bilgileri içeren zorunlu din dersi uygulaması Anayasa’nın 24. maddesinden kaynaklanıyor. Düzenleme "Herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir" şeklinde dini inançlara teminat getiriyor. AİHM’nin bu kararının uygulanmasının Anayasa değişikliği de gerektirebileceği belirtiliyor. Anayasa’nın 24/4 fıkrası aynen şöyle: "Din ve ahlak eğitim ve öğretimi devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır." Açıklama zaman alır AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi’nin "zorunlu din dersinin" insan hakları sözleşmelerine aykırı olduğunu belirten kararının "resmi" olarak açıklanmaması, bazı yayın organlarında "böyle bir karar yok" şeklinde yayın yapılmasına neden oldu. AİHM, dava sonucu resmi olarak açıklanmadıkça, böyle bir kararın olmadığını belirtme zorunluluğunda bulunuyor. Ancak konuyla ilgili Hasan Z.’in yaptığı başvuruda, davacı haklı bulundu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve vicdan özgürlüğünü güvence altına alan dokuzuncu maddesinin "ihlal" edildiği kanaatine varıldı. AİHM’nin kararının resmi olarak açıklanması zaman alacak. Zorunlu ders kalksın ALEVİ Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Fevzi Gümüş, AİHM’nin zorunlu din derslerinin kaldırılması yönünde verdiği kararı, "verdikleri mücadele açısından önemli bir gelişme" olarak değerlendirdi. Gümüş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Demokratik ve laik bir eğitim için zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi kaldırılmalıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını, Alevi çocuklarına zorunlu din dersleri uygulaması ile yapılan zulmün son verilmesi için hükümete gerekli değişiklikleri yapması gerektiği mesajı olarak yorumluyoruz." * Saygı ÖZTÜRK / ANKARA /HÜRRİYET |
Re: ALEVİLİK GELECEK YIL DERS KİTAPLARINDA
Yazının tamamını okuyamadım, tam demokratik bir ortam oluşmaya başladığını düşünürken yazının bir yerinde tıkandım kaldım.
Nüfus cüzdanında islam yazıyorsa mecbur okuyacakmış din dersini??? Çocuğun daha aklı baliğ olmamış, din seçimi veya dinsizliği seçme olgunluğuna, çağına ulaşmamış nüfus cüzdanına göre dersi okuyup okumayacağı karar altına alınıyor. Nasıl ki kişi 18 yaşında mümeyyiz olmakla bazı haklara sahip oluyorsa din hanesini de 18 yaşına kadar boş bıraksınlar. Çocuk kendi kararını kendi versin, hanesinde islam yazıyor diye daha küçük yaşta o eğitime zorunlu olarak tabii tutulmasın. Tabii bu teklifimin hiç bir işe yaramayacağını biliyorum. Çocuğuna dini eğitim vermek isteyen kişiler zaten okuldaki din dersleriyle yetinmemekte hatta o din derslerini tasvip dahi etmemektedirler. Şu anda arkadaşlarımın tamamının çocukları yaz okullarında yoğun bir şekilde dini eğitim alıyorlar. Kur'an'dan 'evrensel dil Arapça'ya kadar.(!) Canlarım benim. Her olaya 'günah mı' şeklinde yaklaşıp, takıldıkları yerde sormuyorlar mı içim acıyor. |
Aleviler müslümanlığın bir mezhebi felan değildir..Alevilerin kendilerini müslümanlık kisvesi altına sokmalarını bir türlü anlayamıyorum..
|
Aleviliğin sapkın bir tarikat olduğunu yazan kişi
senden iyi sapkın var mı acaba yeryüzünde? Alevilerin müslüman olup olmadıkları önemli değilde senin ne ... *olduğun önemli bence.. |
sn. retrogamer,
siz insanlara 'müslümanlar' ve 'diğerleri' gözüyle mi bakıyorsunuz yoksa 'insanlar' gözüyle mi? |
Bizim üst komşumuz mesela.Ders çalışamıyorum...Neymiş de içince allaha ulaşıyorlarmış...Dünyanın neresinde var Dönerek ibadet yapan..(tanrısal dinler içinde??Ancak tarikatlar böyle şeylere girişirler.Müslümansan gider camide namazını kılarsın cemevine gitmezsin)Ben bunlara üzülmüyorum da şuna üzülüyorum.Hz.Ali Alevilerin kendisini bu derece kullandığını görseydi çok üzülürdü.Benim de adım ali..Hz.Ali yi severim saygı duyarım ama Alevilerin yaptıklarını görünce gerçekten çok üzülüyorum..Üzülmemek elde mi..
|
NÜFUSTA’İSLAM’ YAZIYORSA OKUR
Nüfus Kanunu’nda yapılan değişiklikle, nüfus cüzdanının din hanesine kişinin dinini yazdırma zorunluluğunun ortadan kaldırıldığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri "Din hanesine bir şey yazdırmayan kişi, dilekçe ile başvurması halinde yine bu dersi okumayabilir. Kimliğinde İslam yazılı olan bu dersi alır, yazdırmayan almaz. Eğer, nüfus cüzdanında İslam yazıyorsa kurtuluş yok, bu dersi zorunlu olarak okumak durumunda" diye konuştu. İşte bakın meselenin bam teli. AHİM kararalarının nasıl bir şark kurnazlığı ile yozlaştırıldığının tipik bir numunesidir. Daha önce de söyledim bu din hanesi bir "fişleme" yöntemidir ve mutlaka topyekün kaldırılması gerekir aksi taktirde insanların din hanesine bir şey yazdırmamasının onların "müslüman olmadığının" bir kanıtı gibi kullanılacağının ve de aynı "gayrimüslüm"lere uygulanan muameleye tabii tutulacağına (daha doğrusu ikinci sınıf vatandaş olarak hertürlü resmi kuruma işe girmek vb. başvurularda dikkate alınarak) mağdur edileceklerine adım gibi eminim ve de din hanesine "İslam" sözcüğünü yazdırmayacak kadar cesur insanların olmayacağından da eminim ki bu da demektir ki istatistiklerde Türk halkının dini'nin 99% olması gerçeği yine değişmeyecektir. Eğer gayrimüslümlere bir dönem uygulanan "varlık vergisi" gibi uygulamalara başvurulursa bu nüfus kağıdına "İslam" ibareini yazdırmayanlar mallarını gider devlete paşa paşa teslim ederler sonra söylemedi demeyin. Tabii konunun bir başka yönüde şu sözlerde gizli : Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, gelecek öğretim yılından itibaren okutulacak lise Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde, "Alevilik" konularının yer alacağını belirtti Yani Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri kaldırılmıyor ama buna Alevilik ile ilgili bilgilerde ilave ediliyor. İsterseniz önümüzdeki yılın Din dersi kitaplarını ve müfredatını elinize alıp bir okuyun göreceksiniz Aleviliğin ne olduğunu öğrencilere *Sunni Sunni nasıl anlatıyorlar. Gelde gülme memleketin haline Sunnileştirilen bir Alevilik nasıl olur acaba bende hep merak etmişimdir ve Milli Eğitim hazır eline fırsat geçmişken böyle bir fırstatı kaçırır mı ne de olsa don biçer gibi millete din biçmeye alıştılar, herkes Türk aynı zamanda müslüman olmalı ve müslman olmakla kalmamalı aynı zamanda "sunni" olmalı ki "tek tip" insan yetiştirme çabası boşa çıkmasın, neymiş öyle Hırısitiyan Türk, Süryani Türk, Alevi Türk vb. hiç yakışırmı bir Türk'e değil mi ama ? Kulağa bile hoş gelmiyor icabında. Vah benim İnsan Hakları, Demokrasi, Dİn ve Vicdan Özgürlüğü, Fikir Özgürlüğü, Laiklik vb. gibi çağdaş değerlerden mahrum kalmış *ve bir türlü uygarlaşamayan memleketim vah.... |
retrogamer
mevlananın semazenleride dönerek ibadet yapıyorlar onları görmüyorsunuzda neden *hep Alevileri görüyorsunuz |
Alıntı:
Tanrısal dinlerle kastınız Semavi dinlerse Kabeyi tavaf en kesin delili. |
mevlananın ben bu olayı kendi içinde meditasyon gibi yaptığını sanıyorum.Mevlananınki gayet masum birşeydi bence.Allaha ulaşmak için dönmek...Saçma veya doğru.Ama aleviler semah ı ibadet niyetine yapıyorlar.İkisini bir tutmamak lazım...
|
"mevlananın ben bu olayı kendi içinde meditasyon gibi yaptığını sanıyorum"
pardon da bu "sanmak"neye göre değişiyor acaba ibadet etmek ne zamandan beri meditasyon oldu haberim yok benim :D "Allaha ulaşmak için dönmek" ne güzel yazmışsınız bakın sorun nedir öyleyse retrogamer? |
Ayrıca sitede o kadar islama söven var sayan var ama ben aleviliğe bir kere laf attım eziyetini çekiyorum şimdi.Alevi Ateistler iş başında desenize...(Nasıl oluyorsa artık alevi ateistler..Var ama..)
|
Alıntı:
|
Billur, bir nevi meditasyon olduğu doğru,
aslında tüm ibadetler bir nevi meditasyon olmalıdır. Yani ibadet esnasında zihin tamamen dış etkilerden temizlenmeli ve sadece Allah'a yönelinmelidir, ona ibadetle yaklaşılmaya çalışılmalıdır. Ancak genellikle ibadet esnasında işler plana programa sokulur, en olmadık fikirler gelir zihni kurcalar... keşke meditasyon boyutunda yapılabilse. |
bu ne biçim laf atmaksa
"sapkın tarikat" gerisini sizler düşünün artık okuyucular asıl islamı söven ve onu kullanan siz ve sizin gibi düşünenlerdir retrogamer ayrıca ateist ateisttir Alevi ateist Sunni ateist *v.b ne kadar saçma bir düşünce bu böyle |
retrogamer'e kızmayın canım çocuğun ne suçu var ona öyle öğretmişler tarikat evlerinde, din derslerinde şurada burada *hatta o da bir şey mi K.Evren bile 12 eylül den sonra yaptığı bir mitingte bunu söylemişti halka karşı, bu zaten sunnileştirilmiş bir devletin resmi anlayışıdır yıllardır Aleviler'in bütün haklarını ihlal eden onların bir Cem evi açmasını bile çok gören TRT de Mevlüt vb. sunni din ayinleri bol bol yayınlanırken alevilerin Cem ayinlerin yayınlamayan ve de "mum söndü" iftiralarını sistematikleştirerek halka aleviliğin "sapıklık" ile eşanlamlı olduğu propagandasını *yapan şimdide "yandım Allah şeriat geliyor !" diye veryansın eden ATATÜRKÇÜ VE LAİK devletimizin bir kurbanıdır ne de olsa....Müslüman ve de Sunni olacaksınız yoksa mutlaka sapıksınızdır zaten değil mi ama ?
|
Alevilik Müslümanlığın bir alt dalı olarak incelenmemeli.Hinduizm,Budizm gibi dinler altında yer almalı.Demek istediğim oydu..
|
"Alevilik Müslümanlığın bir alt dalı olarak incelenmemeli.Hinduizm,Budizm gibi dinler altında yer almalı.Demek istediğim oydu.."
8O pes yani bu kadarı da açınız birkaç kitap okuyunuz size yeterde artar bence.. |
Yıllar önce bir Alevilik konferansına katılmıştım. Aleviliğin de çeşitleri olduğunu öğrendim.
Aleviliği salt bir kültür olarak görenler var, Aleviliği bir mezhep olarak görenler var, Aleviliği, Kur'an'daki bazı ayetlere dayandırıp diğer ayetleri uygulamayanlar, reddedenler farklı bir din olarak kabul edenler de var. Bir alevi arkadaşım, aynı bizler gibi 5 vakit namaz kılar 30 gün oruç tutardı, ancak alevi komşumuz orucu çok farklı tutardı. Alevilik inancı da kişiden kişiye değişiyor belki. Nasıl ki sünniler bile birbirlerinin imanını beğenmeme derecesinde birbirlerinden ayrılıyorlarsa... |
Alıntı:
K.C: Aleviliği salt bir kültür olarak görenler var, Aleviliği bir mezhep olarak görenler var, Aleviliği, Kur'an'daki bazı ayetlere dayandırıp diğer ayetleri uygulamayanlar, reddedenler farklı bir din olarak kabul edenler de var. |
KC bu konuda Aleviliğin ne olduğunun zerre kadar önemi yok burada ki mesele bir "hak" meselesi ve Türkiye'nin demokratikleşme süreci ile yakından ilişkili. Bu din derslerine Aleviliğin ilave edilmesi tam anlamıyla bir yutturmaca, göz boyama ve eğer İNSAN HAKLARI ndan bahsediyorsak yapılması gereken hem nüfus cüzdanındaki din hanesinin kaldırılması hemde din derslerinin topyekün kaldırılmasıdır. Aksi taktirde bu uygulamalar mutlaka ama mutlaka İNSAN HAKLARI ihlalleri ile sonuçlanacktır. *Ne demiş atalarımız "kırkyıllık kani olur mu yani" işte aynen böyle Sunnileştirilmiş bir devletten fazla bir şey bekleme.....
|
retrogamer
görerek izleyerek anlıyorum demişsinizde ki bu nasıl görmek ve anlamaksa ben anlamadım haklısınız aslında siz 100 kitapda okusanızda düşünceleriniz değişmeyecektir baktığınız açı farklı olduğu için hiçbirzaman göremezsiniz zaten doğruları |
billur bi ateiste bir materyaliste 100 harun yahya kitabı okutunca fikri değişiyor mu???Hala ateist kalıyor değil mi.Benimki de ona benziyor işte..
|
Alıntı:
sevgili ***** alevilik mezhebi ehlibeyt ile çok alakalı çok aşırı bağlı bir inanç sistemidir siyasi oluşumların yanı sıra aleviller islamiyetin kendi özü olduğu inancıyla savunnur ve yaşarlar sen nasıl dersin ki alevilik islamiyetle alakasız adamlar bu yüzden yüz yıllardır katledildiler halada öyle sayılır ben alevi falan değilim ama aleviler karşı özel bir saygım vardır kendilerini bozmadan yobazlaşmadan insani değerleri yitirmeden inançlarını yaşıyorlar. Sevgili Ulaş; sizin olgunluğunuzu biliyorum.Kızgınlığa kapılmak size yakışmadı. Aldostu. |
islamiyetin kuralları bellidir,namazını kılarsın orucunu tutarsın fakire yardım edersin vs,vs..Aleviler ne yapıyor..İçki içerek allaha ulaşmaya çalışıyorlar...Peki şuna da bir bakalım..İslamiyet ne yapmış?Kuranda ne yazmış?İçki içmeyin yazmış.E peki daha baştan islamiyetin kurallarına uymayanları sen nasıl müslüman diye nitelendirilebilirsin?Oruç tutmuyorsa,namaz kılmıyorsa allahı anmıyorsa müslümanlık ile nasıl bağlantısı olabilir.Sende aleviliği müslümanlığın altına sokmaya çalışan zavallılardan birisin.Aleviliği seçmek yaşamak da bir boşluk içine düşmek bence.Hiç birinin birbirinden haberi yok..Bazı alevi var herşeyi serbest yaşıyor bazı aleviler namaz kılıyor oruç tutuyor...Kendi içlerinde birbirleriyle bağdaşmayanı bende müslümanlıkla bağdaştırmam..Ayrıca dediğin ***** lafı da tam senin Sevgi değil Saygı Mecburi lafına uyuyor.Karşıt fikirlere ne kadar saygılısın...
|
seninki *karşıt fikir deği bin yıllık iftiranın devamı hor görmenin acizliği sadece bunu yapabildiniz alevilere aleviler müslümanlıkta size insanlık dersi verdi adalette insanlık dersi verdi.halada veriyor aleviler skolastik düşünceyi aşmış tanrı ve insan kavramında bin yıllık bir felsefe gütmüştür inanç sisteminde insana verilen değer değeri hanginiz anlamışsınız ki sen anlayasınız ben alevilikte şunu sevdim kabil insan felsefesini enel hakçılığı
anlamları senin anlayacağın cinsten değil senin bilgin yok ama fikrin yok sanan aleviliği çokça anlata bilirim ama bu benim misyonum değil benim ilgilendiğim konu dininiz islamam mensup ne dersen de tarikat mezhep kültür din sen ne dersen de fark etmez bu insanları senin gibi bilgisiz cahiller tarıafından ketledilmiştir daha dün yazdık al sana sivas daha gerisi osmanlı yavuz selimin 60,000 kişiyi çoluk çocuk katletmiş edebalinin torunu olduğunu unutmuş bunları yapmış sende peygamberin soyunu unutmuş bunlareı yapıyorsun daha geriye gidelim tarihler aşikar emeviler abbasiler ve *günümüz emevileri sen ve senin gibiler ya kardeşim ne istiyorsunuz bu admlardan ben onların allahını eleştiriyorum sen onların islammı değilmi kardeşim islam hemde senden daha fazla islam bu konuda şüphen olmasın sen madem müslümansın işin kabuğunu bırak özüne bak madem bir işyapıyorsun doğrusunu yap. bir bilgin olmadan bir fikrin olmasın.art parante açalım evet kardeşim sevgi değil saygı mecburi sen saygısızlık ediyorsun saygı bekliyorsun seninki ne kanun bu uymasan göremesin.....ddua et şia yok *:D *:D *:D |
Alıntı:
Arkadaşlar.İşte bu memleket ne çekiyorsa böyle insanlardan çekiyor.Aleviler içki içerek allaha ulaşıyorlarmış.Bu gün Türkiye'de içkinin en çok tüketildiği il Konya'dır.Retrogramer şimdi sana soruyorum.Orda da mı aleviler yaşıyor. Tüm aleviler sence içki mi içiyor.Bu nasıl zihniyettir.Kalktın alevileri sapkınlıkla suçladın.Sapkın olan senin bu zihniyetin değil mi?Ondan sonra kalkmışsın saygı lafı ediyorsun.Sen ilk önce saygılı olmayı öğren.Ondan önce ve her şeyden önce insan olmayı öğren.İnançlara saygılı olmayı öğren.Siz kendi aranızda bağdaşıyor musunuz?O zaman o dört mezhep neyin nesi?O gruplar neyin nesi?Ben de seni müslüman olarak görmüyorum.Siz de kendi aranızda bağdaşın. Bu ülke müslüman ülke.Müslümanların çoğu içki içiyor.Açık geziniyor.Şimdi bunlar müslüman değil mi?Farz etki aleviler müslüman değil.Sen onları aşağılama hakkını nerden alıyorsun.Bu hakkı sana kim veriyor.Sen ne biçim insansın.Sana insan demeye dilim varmıyor.Olsa olsa sen bir insancıksın.Ve bu forum senin gibi insancıkları zor kaldırır.Senin gibi düşünen insancıklar seni bekliyor. Burası sana göre bir yer değil.Ben insanım diyenlerin yeri.Ve bence bu insan- lardan özür dilemelisin. |
retrogamer komşusunun yaptığı hareketi tüm alevilere maal ediyor. rettogamerin komşusu alkolik diye tüm aleviler alkolik mi oldu?
kendimden bi örnek vereyim. ben alkol kullanıyorum(iyide içerim) ama kardeşim ağzına bile sürmez. demek ki retro ne oluyormuş biri zaroşsa herkes zaroş olmuyormuşşş.içen oluyormuşşşş. istersen inkilizce yazam :du yuu andır sitent mi? 8) şimdi ciddiyetimi takınıyorum. seneye okutulacak kitabı kim hazırlayacak bilgisi olan var mı? |
zavallı retrogamer
Alevileri kendi içlerinde bile ayrımcılıkla suçladınız oysa sizlerin içinde de ayrımcılık var daha *örtünmenin kara çarşafla mı yoksa türbanla mı olduğunu bile çözememiş olanlar ki herşeyi bildiklerini sananlar bunlar (sizin gibi tipler yani) siz bir kere en başta bu çelişkilerlerden kurtulunuz birde kalkmış Aleviler şöyle Aleviler böyle diyorsunuz önce dönün de bir kendinize bakın.. |
Ben kuran'ı okudum ve ona göre yaşıyorum.Benim bir mezhebim felan yok.Herkese saygım vardır.Alevilere de vardır ama adam gibi alevilere vardır.Ne demek istediğimi anlayan anlamıştır...Daha da laf demiyorum.Forumun alevi nufüsu da belli olmuş oldu böylece..
|
Alıntı:
Ben aşırı islami çevre ve etkenler altinda büyümüş olan bir eski sunni. Şimdileri ise, bir doğasever olduğum için, sunni islam yerine artık Budizmi tercih ediyorum. Sunni islam dışında bir inancı tercih etmemin bir sürü nedenleri var tabii. Bunlardan başlıcası islamın insanlara ve doğaya karşı fazla insancıl olmayışındandır, bu incil ve tevrat içinde sözkonusudur.. |
[quote="retrogamer";p="38069"]Ben kuran'ı okudum ve ona göre yaşıyorum.Benim bir mezhebim felan yok.Herkese saygım vardır.Alevilere de vardır ama adam gibi alevilere vardır.Ne demek istediğimi anlayan anlamıştır...Daha da laf demiyorum.Forumun alevi nufüsu da belli olmuş oldu böylece..
Sayın retrogamer, Her kesimin iyisi de vardır kötüsü de vardır.Kötüleri temel alarak bir kitleyi karalayamazsın.Aynı şey müslümanlar için de geçerli.Hatanı kabul etmen de bir olgunluk.Özür dilemiş olsaydın bu olay da kapanırdı.Alevilik de bir inançtır. İnançlara saygılı olmak gerekiyor.İkincisi ateistin sunisi alevisi olamaz. Bunda yanılıyorsun.Hem de bizim forumumuzda ateist,teist,deist ve farklı inançlarda olan insanlar var.Sanma ki burada hep ateistler var.Biz burada saygı ve sevgi temelinde tartışıyoruz.Ne düşüncede olursak olalım ilk önce insanız.Düşüncelerimiz ikinci planda kalmalıdır.Böyle düşünüyorsan bir yönetici olarak forumumuz her zaman sana da açıktır.Ayrıca burada islamiyete küfür adına bir şey bulamazsınız.Buna müsade etmeyiz.Burada sadece seviyeli eleştiri var.Bunu da ne olursunuz küfür diye algılamayın.Bu sitenin adı Turan Dursun sitesi.Dinlere karşı olan bir site.Sevgiyle kal... |
Ben şunu belirtmek istiyorum:Alevilik te bir islamla birlikte çıktığı için aleviliği de kabul etmiyorum.Ateistlerin hiç bir mezhebi olmaz.Sünniler nasıl yobazsa alevilerinde geri kalır yanları yok.
|
Alıntı:
|
retro alevilerle, aleviliği birbirine karıştırmaktadır.Alevilerin yaşantısına bakıp, aleviliği eleştirmektedir.Hiç kimse bir sünninin içki içip, zina etmesine bakarak sünnilik budur diyemeyeceği gibi, müslümanlık budur diyemeyeceği gibi, aynı şekilde inançlarını yaşamayan aleviye bakıpta, alevilik budur diyemez.Bir çok insan inandığı gibi yaşamamaktadır, yaşadıkları gibi inanmaktadırlar.Bu tür insanların yaşantısını, inançlarından ayırmak gerekir.Eleştirilecekse, inançlar eleştirilsin.Falanca alevi bunu yapıyor, falanca müslüman şunu yapıyor demek, dini inaçları tartışmaktan ziyade insanları tartışmaktır.Maalesef bu hataya sitedeki bir çok ateistde iştirak etmektedir.
|
Bu sitenin anasayfasında dinlerden özgürlüğün sesi diyo,bazıları da kalkıp bu sitede hem ateizmi hem aleviliği savunuyo . Nasıl bir insan hem ateist hem alevi olur.Sonuçta savundukları adam muhammedin damadı insanları kılıçtan geçiren katilin teki
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:07 . |