![]() |
neden 4 kitap? yoksa 4 Tanrı mı var?
Tanrı kullarının bu kadar acı çekmesine neden izin veriyor olabilir?
dünya da bu kadar adeletsizlik varken neden en son 1400 yıl önce birini gönderdi şimdiki düzen bence o zamankinden daha da beter.. neden şimdi değil? |
Re: neden 4 kitap? yoksa 4 Tanrı mı var?
ya. biz biriyle *uğraşamıyoruz sende 4 tane varmıdır? diye soruyorsun
bitanesinin *var olduğu inancı neler yaptırıyor insanlara görmüyormusun. |
bence 4 tane olduğu için insanların kafası bu karışıyor
bir tane olsaydı ama gerçek olsaydı :) |
Ya Billur "neden dört kitap ?Yoksa 4 Tanrı mı var ?" sorusuna İslamcıların
klasik yanıtı Allah Tevrat'ı gönderdi.Tahrifata ugrayınca Zebur'u gönderdi (Not :Turan Dursun'a göre Zebur diye bir kitap yok .Bu kitap Tevrat'ın Mezmurlar bölümüdür !)O Da değiştirilince İncil'i gönderdi.O da tahrifata uğrayınca Ku'ran ı gönderdi ve bu işi noktaladı demek oluyor.İYi de KURAN tahrifata ugrayınca niye yeniden bir kitap göndermedi sorusunun cevabı yok !Sen bulabildinse bir cevap bana da yaz ! |
iyi de dünyada hala yeni dinler ortaya çıkıyor...
bunların da kitapları var! 4 değil bir sürü kitap var! |
elbette 4 ten çok
bunu biliyorum *sayın erenkutsuz belli başlı 4 tanesi büyük olduğu için öyle yazdım :) |
evet anladım
ancak biliyorsun ki Turan Dursun'a göre 4 değil 3 senin dedikelrinden kur'an tevrat incil... zebur yok. bunu zaten daha önce de söylemişler neyse şimdi ilk dinler 50000 yıllık... en eskisi! peki ondan önce nerede tanrı??? yada hadi diyelim ki 1400 yıl önce gönderdi "en son kitabı" peki ya neden "amerika kıtasına" hiç kitap yada peygamber yok??? |
amerika kıtasının peygamberi belli sayın erenkutsuz
haberiniz nasıl yok ....bush * :) şaka bir yana da sorduğunuz soru gerçekten çok önemli neden sadece ortadoğuda çıkmış peygamberler... bir açıklaması mutlaka olmalı? |
vacsmt soruna tek bir cevabım var
Tanrı kullarını çoktan unutmuş olmalı.. |
Tüm kitapların aslı levhi mahfuzdadır. Toplumların ihtiyaçlarına göre o ANA KİTAPtan ilgili/gerekli hükümler topluma elçi olarak gelmiş kişiye bildirilir. Ki bu elçiler aynı zaman kesitinde yaşamış ve hatta aynı toplum içinde olabildiği gibi bazen kardeş de olabilmektedirler. Mesela Musa kekeme olduğu için kendisinin kardeşi Harun'la desteklenmesini istemiş ve Harun da peygamber/elçi olmuştur. Yanlış hatırlamıyorsam İbrahim ve Hud da aynı dönemin peygamberleridir. Peygamberliğin babadan oğula geçtiği dönem de olmuş.
124 000 peygamber geldiğine göre bunlardan en az birinin Amerika'ya gelmiş olma ihtimali yüksektir. Kaldı ki kendisine elçi gelmemiş bir kavim olmadığı da bildirilmiştir. |
o zaman sizin şu son kitap kur'an tüm her şeyi açıkça belirten açıklayan bir kitap değil ki daha şu 124bin peygamberin kim oldukları nerelere geldikleri meçhul...
yazık ki kendi kendinizi mat ediyorsunuz |
Alıntı:
Şimdi şu 124 bin peygamberi şu bizim(?) son kitap bildirmemiş. Son kitabın elçisi bildirmiş ki rivayetler muhteliftir. 24 bin olma ihtimali de var. Onca peygamberin ismi ve hangi kavme geldiği kur'an'da bildirilmiş olsa bir arkadaşımızın dediği gibi kur'an epeyce büyük olur yüzlerce ciltten oluşurdu. Bu yüzden ne hikmetse sadece Ortadoğu ve civarındaki (daha doğrusu Tevratta ismi bildirilen) peygamberlerin isimleri zikredilmiş. Hatta tevratta kral veya ordu komutanı olan kişiler de sehven peygamberlik mertebesine ermişlerdir. |
yüzlerce cilt olmasına gerek yok...
hem olsada sınırsız bir tanrı bu... niye yapamasın??? ne oldu ki 124000 di 24000 e düştün... 100000 peygamberden biri de sen olmayasın...!! yada ben??? *:lol: |
insanlar niye hiç sormaz niye doğru olan bişey 4 e bölünüyo.. ve hiçbirisi kendinden önce ve sonraki dinlerin doğru olduğuna inanmıyo ve inananların cehenneme gideceklerini inanıyo?o zaman tanrının yarattığı dinlerde kusur var ki bu dinleri bozan insanlarsa tanrı veya allah mükemmel değil...
daha binlerce soru niye insanar bu hayatı yok eder bi hiç uğruna din uğruna... |
Allah, ya kötülüğe engel olmak istiyor ancak kötülüğü yasaklamaya muktedir olamıyor; yada kötülüğü yasaklamaya muktedir olabiliyor ancak engel olmak istemiyor; yada kötülüğü ne istiyor ne de yasaklayabiliyor; ya da kötülüğü Allah hem istiyor hem de yasaklamaya kadirdir; eğer yasaklamaya kadir olmaksızın yasaklamak istiyorsa, Allah acizdir; eğer Allah kötülüğü yasaklamaya gücü yettiği halde yasaklamak istemiyorsa, bu durumda ona atfedilmesi zorunlu tutulan bir kötülükçülük karşısında bulunuyoruz demektir. Eğer Allah kötülüğü yasaklamaya hem gücü yetmiyor, hem de bunu yasaklamak istemiyorsa, hem aciz hem herkesin kötülüğünü isteyen olur ve bu durumda Allah olmaz; eğer Allah kötülüğün yasaklanmasını hem istiyor ve buna da gücü yetiyorsa, o halde kötülük nereden geliyor? Yada Allah kötülüğün olmasın neden engel olmuyor?
|
İlahi kitapların ve peygamberlerin ortadoğu tarafına gönderilmesinin benim fikrim bu birinci sebebi oradaki yaşamın daha kötü ve azgın durumda olması,ikincisiyse oradaki insan nüfusunun fazla olması...600lü yılların arap toplumunun durumu gerçekten içler acısıydı.Ayrıca inanan için 4 tanrı tarafından gönderilen 4 kitap değil 1 tanrı tarafından gönderen 4 kitap var.saygılar.
|
sorum şu...
herkesi bir "peygamber" gibi yapması gereken tanrının neden bizleri yarım yamalak bazısını "azgın" bazısını "düngün" yarattığını öğrenmek istiyorum |
onu hiçbirimiz bilemiyoruz.Zaten bizi dinden ayıran şüphe ettiren de o.Bazen benim de düşündüğüm çok şey oluyor ama bir türlü cevap bulamıyorum ki...Aslında bir tarafımı deist gibi hissediyorum...Bir tarafımıysa müslüman.İnanmaktan başka da çıkış yolu bulamadım ama herkes gibi benim de şüphelerim var.Belki de allahın eskimolara din yollamamasının sebebi onların huzurlu ve mutlu biçimde yaşamasıydı??Sınav dünyası diyoruz ne de olsa.Hepimiz iyi yaratılsaydık bütün toplumlar gül gibi yaşasaydı tanrı bizi ne ile imtihan edecekti?Saygılar.
|
güzel dedin de...
şimdi bir imtihan neden yapılır??? Her şeyi bilen, yaratıklarının düşünce ve gidişatına tümüyle vakıf bulunması gereken bir Allah'ın, işlemlerinden ve niyetlerinden emin olmak için bu kadar sınavlara ihtiyacı olduğunu akıl nasıl alabilir? Bilim adamlarının hesaplarına göre, üzerinde bulunduğumuz yeryüzü 4.5 milyar yıldan beri mevcuttur. Bu zamandan beri milletler türlü biçimler altında, sürekli zarar ve felaketlere uğradı. Sürekli olarak zorbaların, fatihlerin kahramanların, savaşların, su baskınlarının, kuraklıkların, istilacı kuvvetlerin vb. sıkıntısı altında insan *türünün tedirgin ve perişan edildiğini tarih bize gösteriyor. Bu kadar uzun sıkıntılar ve zalimce felaketler, zorluklar; tanrısallığın gizli niyetleri hakkında bizi temin edecek içerikte midir? Bu kadar sürekli bunca kötülük, bunca felaket, tanrısal lütfun bize hazırladığı gelecek hakkında yüksek bir fikir verebilir mi? Eğer bize temin edilmek istendiği gibi, Allah; kerim, iyilik ve hayırsever ise, insanlara sürekli mutluluk olmasa bile, hiç olmazsa ölümlü yaratıkları bu dünyada erişebilecekleri ölçüde bir mutluluğa kavuşturamaz mıydı? Mutlu olmak için sonsuz yada ilahi bir mutluluğa muhtaç mıyız? Beşinci olarak: Eğer Allah, bu dünyada insanları, mutlu olmadıkları dereceden fazla mutlu etmediyse, sofuların anlatılmaz ve bitmez bir haz ve nimete erişebileceğini iddia ettiği "cennet" umudu ne olur? Eğer Allah aklımızın erebileceği tek yer olan yeryüzünü kötülüklerden koruyamamış ya da korumak istememişse, hakkında hiçbir fikrimiz olmayan öteki dünyayı (yani ahret dünyasını) kötülük ve felaketlerden koruyabileceğine yada korumak isteyebileceğine ne sebep düşünebiliriz? |
Sen ,allahin cehennemi insan ve cinlerle dolduracagina and ictigini bilmiyorsun galiba.
|
Vartor kardeşim,
Bir insan ant içer bun anlıyorum da alah nasıl ant içiyor onu anlamıyorum.. ne demek "allahin cehennemi insan ve cinlerle dolduracagina and icmesi"... Herşeyin yaratanı o ise, insanlar nasıl yaratmışsa öyledir... İnsanları cehenneme gidecek şekilde yaratmışsa cehenneme gider... Cinleri bilemeyeceğim. Bir alaattinin cini var diyorlar onu da ben görmedim :) İnsan allahın adına, kutsal bildiği şeyler adına ant içer... allah ne adına içmiş? :) |
Alıntı:
Dünyayı ve insanı yaratıyorsun.Hem de altı günde!...Her şeye kadirsin.Ama buna rağmen yemin ediyorsun.Bence işte burada yakayı ele veriyor.Çünkü bu allah kuranın allahı... |
Bana, sanki cok tanrili bir dinmis gibi geliyor muslumanlik. Oyle ya ,allah , havaya suya, yere ,goge durmadan and iciyor. Acaba bunlar da eski araplarin tanrilari miydi ki .yazar muhammad, tanrisina durmadan and ictiriyor.Yani yer, gok,su, gunes derken, bunlari da baska tanrilar olarak mi goruyor? Aksi takdirde, cok sacma bir tanrinin manasiz yarattiklarina and icmesi.
|
Sevgili vartor.
* *Sevgili mamuli. * *Sevgili ezkamo. *Ben mevzuyu anlamakta güçlük çekiyorum,Allah durduk yerde cehennemi insan ve cinlerle dolduracağınamı and içiyor,nasıl yani |
Araf 179- *Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, onunla gerçeği anlamazlar, gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha şaşkındırlar. İşte o gafiller ancak bunlardır. *
Daha yaratma esnasında cehennem için yaratma var. Henüz imtihan devreye girmeden, cehennem için yaratılmış insan ve cinler var. Secde 13- Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: "Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!" * Yani Allah, bütün cehennemi cin ve insanlarla dolduracağına dair kendi kendine söz verdiği için herkese hidayet vermeyi dilemiyor/ dileyemiyor.??? |
Alıntı:
* * *(Araf * 17 ) İblis- *'' sonra onların önlerinden,arkalarından,sağlarından,sollarından onlara sokulacağım ve çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın''(18) Allah buyurdu: haydi,sen yerilmiş ve kovulmuş olarak ordan çık.ANDOLSUNKİ , ONLARDAN SANA KİM UYARSA SİZİN HEPİNİZDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM, * *(Sad 84 *İblise *hitapla ''Benim halis kullarımı kandıramazsın ve ben gerçek olarak diyorumki, * * * * * (85) * * *'' SENDEN VE SANA UYAN KİMSELERDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM'' * * Bu ayetlerden anladığım kadarıyla sizin vurgulamaya çalıştığınız gibi İnsanlar yaratayımda *bir kısmını cehenneme atayım mantığı yok,Yaratılmış insanlardan uyarılara rahmen şeytana uyanları cehenneme atacağına dair bir söz var.sanırım o ayet yaradılş öncesi verilmiş bir sözü başka bir yerde hatırlatmasıyla ,biraz kafa karıştırıyor. * *sevgiler |
ya bu kuran keşke daha güzel bir dilde inseydi.Arapçanın başka dillere tercümesi çok zor böyle çarpık cümleler çıkıyo ortaya.Bi kelimenin 3 tane karşılığı var hangi birisini kullanacağını şaşırıosun... :twisted:
|
arkadaslar daha okullarin acilmasina vakit var.sorularinizi kendi mantiginizla kendiniz yanitlamaya calismazsaniz,o konudaki dini mantiga beraberce ulasmaya calisiriz.acele etmeyelim.sizin dusunce ve mantiginiz zaten sizde emin ellerde bir de dini bakisi irdelemek icin bir duzen ve sira icinde *sorulu cevapli gitmeye calisalim.
eger isterseniz tabi. veya boyle de devam edebilirsiniz. |
(necdeathx)
* * (Araf * 17 ) İblis- *'' sonra onların önlerinden,arkalarından,sağlarından,sollarından onlara sokulacağım ve çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın''(1 Allah buyurdu: haydi,sen yerilmiş ve kovulmuş olarak ordan çık.ANDOLSUNKİ , ONLARDAN SANA KİM UYARSA SİZİN HEPİNİZDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM, * (Sad 84 *İblise *hitapla ''Benim halis kullarımı kandıramazsın ve ben gerçek olarak diyorumki, * * * * *(85) * * *'' SENDEN VE SANA UYAN KİMSELERDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM'' Sevgili Necdeathx, Bana öyle geliyor ki iyimser olmak için kendini fazla zorluyorsun.Her şeye kadir olan allahın yemin etmesi sence mantıklı mı?İkincisi: Araf 179- *Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık... Secde 13- Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: "Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!" Bu ayetlerin yoruma açık bir yönü yok.Her şey ortada.Elbette cehennemi süs diye yaratmamış ki.Kuranın allahı dilediğini saptırıyor,dilediğinin kalbini mühür- lüyor.Ve bir de diyor ki eğer ben dileseydim herkese hidayetini verirdim. Benim anlamadığım her şeye kadir olan bu allah kullarına işkence etmekten zevk mi alıyor.Kendime söz verdim diyor.Cehennemi cin ve insanlarla dolduracağım diyor.Sen de diyorsun ki seytana uyanları cehenneme atacağım demiş.Acaba senin yaptığın da diğerleri gibi takiyyecilik olmuyor mu? |
Kuranın allahı dilediğini saptırıyor,dilediğinin kalbini mühür-
lüyor.Ve bir de diyor ki eğer ben dileseydim herkese hidayetini verirdim. * * * Sevgili ezkamo Beni takiyyecilikle suçlamışsın saol, ama ben herşeyi sorgularım,bir and içme mevzusu geçiyordu ve bende kendimce takıldığım noktaları ortaya koydum ve benim sizlerin ortaya koyduğunuz şeyleri sorgulamam bir anlamda kuranı da sorgulamamdır.yukarıda alıntıladıklarım ciddi iddialardır bir insanı dininden edebilir.bunların doğruluk ve yanlışlıklarını araştırmam neden takiyye olsun,ben kuranı araştıran bir insanım,İslamcılara bir şey sorduğumda dinsiz,İnançsızlara birşey sorduğumda takiyyeci oluyorum ve anlamıyorum niye taraflar ortaya koydukları şeylerin sorgusuz kabul edilmesini isterler. İslamcı bir sitede Allahın niye peygamber olarak,okuma yazması olmayan hz Muhammeti ve konuşma özrü bulunan musayı seçtiğni sordum,sülalemden başlayıp evimin bacasından çıktılar,tabiki öğrenemedim sizlerde öğrenmenin önünü kesmeyin. |
Bir süre tatilde olucam bu arada,sizlerin ortaya koyduklarınızıda peygamberin evliliklerinden başlayıp,en son bu akşam dile getirdiğin bu iddalara kadar herşeyi kendi kendime kendi imkanlarımca sorgulayacağım.döndüğümde siteye taşımamış takiyye yapmamış olurum
* * Herkese sevgiler |
Acaba assagilik kompleksiyle ilgili olabilir mi. Bir cok insanin basina bela olmus sahislarin, hayati incelendiginde, kendilerini ispat gayesiyle digerlerine hukmetmeye calistiklari gorulur.. Bu sadece benim fikrim, normal insanlarin boyle seylerele ugrasacaklarini zannetmiyorum.
|
Sevgili vartor
* İnançsız biri cevap verdiğinde böyle bir sonuç çıkabiliyor ama inançlı insanların vereceği cevap önemliydi.Musa yı hitabı kuvvetli biri yapabilir böylelikle yanına bir yardımcı vermeyebilirdi,yada hitabı düzgün birini peygamber yapabilirdi,Okuma bilmeyen birini seçip ilk emrinde oku deyip okuyamayınca operasyona başvuracağına,okuma bilen birini seçebilirdi. neden hz.Muhammet ve Hz musa. |
Şeytan Allah'a sevgisinden ve tevhit inancı gereği Ademe secde etmemiş. Allah'la şeytan bir nevi iddiaya tutuşmuşlar. Allah şeytana and içmiş/söz vermiş. Saptırırsan hepinizi sonsuz cehenneme atacağım.
Burada bence insanın yaratılış amacı devreye giriyor. Bu konuda farklı ayetler var. Sevdiği için yaratma, kulluk ve ibadet edelim diye yaratma. Allah şeytana verdiği bir söz yüzünden bizi hidayete ulaştırmıyorsa burada sevdiği için yarattığını kabul etmek biraz güç. Bir örnekle anlatmaya çalışayım. Bir anne ve bu anneyi seven fakat annenin evladını sevmeyen bir komşusu var diyelim. Komşu diyor ki "ben senin sevdiğin evladını saptıracağım". Anne böyle bir durumda ne yapar? 1-Saptırırsan ikinizi de yakarım hem de sonsuza kadar. 2-Sapmasın diye evladımı her daim uyarır ve korurum ki o benim sevdiğim evladımdır onun zarar görmesini istemem. 3-Onu bir kez uyarır sonra sana uyacak mı uymayacak mı diye seyrederim. Uyarsa da kendi bileceği iş, sonsuz cehennemi hak eder. Sevgiden dolayı yaratılmış insan söz konusu ise 2. şıkkın geçerli olması gerekir ancak geçerli olmadığını görüyoruz. Neden? Çünkü annemiz komşumuza verdiği sözü tutmak zorunda. Oysa o sözü verdiğini de unutturabilir güçte, yavrusunu her daim koruma gücünde, evladını hidayete erdirme gücünde, o her şeye kadir ancak bu kudretini bu olayda göstermek istemiyor. Allahın şeytana ve kendisine 'şeytana uyan insanların ve cinleri cehennemde yakacağına' dair söz vermiş olması onları hitayete erdirmemesine gerekçe olamaz. Onları şeytana uydurmama gücüne de hidayete erdirmeye de muktedirdir zira. Eğer insanları KULLUK ETMELERİ için yarattığını düşünürsek o zaman yandaki komşuya verilmiş sözüyle bir mantık çelişkisi yok gibi görünüyor. Biri komşusuna "sen benim hizmetçimi ayartırsan, hizmetçim bana hizmet edeceğine sana hizmet ederse (ki hizmetçinin iyi niyetli olması, yardımsever olması, efendisini kendi efendisi olarak kabul etmesi pek de önemli değil) bu durumda ikinizi de yakarım" demesi nispeten mantıklı çünkü burada efendi-kul ilişkisi var. Şeytana yemin ederek verilmiş bu sözü; yaratma sebebi KULLUK ise tutması beklenebilir. Ayrıca şeytana niçin yemin ederek söz verir? Ondan çok daha güçlü, en güçlü ve herşeye kadir bir varlığın inandırmak için niçin yemin yolunu tercih ettiğini anlamak pek de mümkün değil. Yemin etmese şeytan inanmayacak mıydı? O yemini etmiş olmasıyla kendisini sınırlamış ve kullarını hidayete erdirememiştir. İstese erdirebilir ancak şeytana verilmiş bir söz bir yemin var. Gelelim ibadet etmek için yaratılmış olmaya. Yani bunca nimete şükür etmek için ibadet etme sebebine. Bir insanın bir başkasına yaptığı bir iyiliği -ki o iyiliği istenmeden yapmıştır- sürekli o kişinin başına kakması, sürekli o kişiden teşekkür duymak istemesi, güzel sözler ve taktir edilmeyi beklemesi neye işarettir? Güçlü bir egoya. Tatmin olmamış bir egoya. Bir ressam niçin yaptığı resimleri sergiler? Taktir edilme ve hayran bırakma iç güdüsüyle. Çünkü ressamın egosu vardır. Ancak sağ elin verdiğini sol eli bilemeyecek şekilde iyilik yapan kişiler, yani amaçları gösteriş, övünme, taktir görme olmayan kişiler, yaptıkları iyilikleri için mütemadiyen övülüyorlarsa, iyilik yapan için gerçekten rahatsız edici bir durum olduğunu hepimiz yaşamışızdır. Bundan (övülmekten, bir iyilik dolayısıyla kendisine kul köle olunmasından) rahatsız olmayanlar bulundukları yeri hazmedememiş, kişisel eksiklikleri yüzünden hep pohpohlanmayı bekleyen kişilerdir. Ruhu kamil kişiler karşılık beklemezler. Tıpkı imzamdaki gibi. Yıldızlar ateşböceği sanılmaktan korkmazlar. Çünkü onlar öylesine yüce bir makama ermişlerdir ki onların daha alçak olduklarını söyleyen kişiler yıldızın değerinde bir eksilmeye sebep olmazlar. Karıncanın insana kafa tuttuğunu düşünsek insanın tepkisi ne olur? İşte öyle bir şey. Bütün NOKSAN SIFATLARDAN MÜNEZZEH bir Tanrının böylesine ilkel bir egoya sahip olacağını ben düşünemiyorum. Verdiğim örnek insanla ilgili. Sürekli övünen ve övülmeyi bekleyen insanlara dahi tahammülümüz yokken, onların kişiliklerinden şüpheye düşerken Yüce Bir Tanrıya yakışmayacak bir şeydir insanları kendisine İBADET etsinler diye yaratmış olması. İbadet etmeyenleri, övmeyenleri de hem şeytana hem de kendine öyle bir söz verdiği için (yemin ettiği için) sonsuz cehennemde yakacağı da anlaşılamaz bir durum. Karınca dile gelse ve 'sen de insan mısın?' gibi küçümser bir ifade kullansa bize, biz onu işkence ede ede öldürmeyi düşünür müyüz? Şu cüz'i aklımızla, cüz'i sevgimizle, cüz'i kudretimizle, cüz'i merhametimizle bile yapmayız öyle bir şeyi. (yapanın psikolojik bir bozukluğu olduğunu hatta cani olduğunu bile düşünebiliriz) Aksine güler geçeriz. Onun nasıl kendi ağırlığından daha büyük şeyleri taşımaya çalıştığına, diğer karıncalara yardım ettiğine bakar takdir ederiz. Bize kafa tutması onun yaptığı iyilikleri yok sayarak işkencelere maruz kalmasını gerektirir mi? Bunlar benim düşüncelerim. Çok da iyi toparlayamamış olabilirim. Allah'ın biz insanları sevdiği için yaratmış olması, "hidayete erdirirdim ama tarafımdan cehennemde yakacağım diye söz çıkmıştır" ayet mealiyle ve şeytana verilen sözle çelişmekte. Kulluk, ibadet ve bilinmek için yaratmış olması ise onun YÜCELİĞİ ve tüm EKSİK SIFATLARDAN NOKSAN OLMASIYLA çelişmektedir. (bence) |
Sevgili,KC.
*Yazdiklarina,kelimesi kelimesine katilyor, insanlarin yarattigi bir tanridan baska birsey beklenemiyecegini ilave etmek istiyorum. |
K.C
* * * * * *Allah şeytana verdiği bir söz yüzünden bizi hidayete ulaştırmıyorsa..demişsin. * Allah hiç bir yerde şeytana söz verdim sizi hidayete ulaştırmayacağım mantığı sergilememiş,kimleri hidayete ulaştırıp kimleri ulaştırmayacağını bir çok ayetle beyan etmiştir, * *Nisa 168.''O inkar edip zulm edenler varya,allah onları ne bağışlayacak nede hidayete eriştirecektir. * *Nahl 104.''Allahın ayetlerine inanmayanları Allah doğru yola iletmez,onlar için acı bir azap vardır. * *Nisa 175.''Allaha inanıp o'na yapışanları,kendinden bir rahmetin ve lütfun içine sokacak ve onları kendine varan doğru bir yola iletecektir. * * * Bunun gibi kimleri hidayete ulaştırıp ulaştırmayacağını açıkladığı bir çok ayet varken.'' * *Allah şeytana verdiği bir söz yüzünden bizi hidayete ulaştırmıyor''gibi sözler.kelimesi kelimesine katılınılacak sözlermiş gibi gelmiyor bana.Hele anne,çocuk. Efendi,hizmetçi. ilişkileri baz alınıp ilahi bir olaya atıfta bulunmak ve bunda mantıksızlık var demek.pek mantıklı değil bence. * * saygılarımla |
Alıntı:
Sevgili necdeathx, Galiba bir yanlış anlaşılma var.Yazımın bütününü göz önüne alırsan ne demek istediğimi umarım daha iyi anlarsın.Seni takiyyecilikle suçlamadım.Dikkat edersen diğerleri gibi dedim.Bence dürüst olmakta yarar var.Bu dürüstlük o kitabı red etmeye kadar gidecekse bence gitmeli.Biz de zamanında bunu yaptık.Sana iyi tatiller...Sevgiyle kal... |
Billur, kutsal bilinen kitapların sayısı 4 değil, 3'tür. Bunlardan 'Zebur' denen kitabın adı "Mezmurlar"dır. Tevrat'ın bir bölümüdür. Oğulları zina yapan, kendisi arkadaşının karısıyla zina yapan kral-peygamber Davut'un ilahileri vardır.
hazreti Not:Cem'e kitabımdan bazı örnekler (gelişigüzel) gönderdim. İlgilenmesi için kulağını çekiniz. |
Şeytanı bir boyuttan irdeleyeceksek,..şeytan Adem'in içindeki fısıltıdan başka birşey değildir.İnsanın en büyük şeytanı yine kendisidir.Şeytan insanın Allah'a olan teslimiyetinin önündeki en büyük engeldir.
Kaç kitap var meselesine gelince;Allah bütün Peygamberlere kitap göndermiştir.Yani kitapsız Peygamber olmaz.Kur'anda yalnızca ismen 4 kitaptan bahsedilmektedir.Yahudilerin Davud'un mezmurlarını Tevrat'a dahil etmesi,Ona kitap verilmediği anlamına gelmez. Yoksa onlar, Allah'ın kendi fazlından insanlara verdiklerini mi kıskanıyorlar? Doğrusu biz, İbrahim ailesine Kitabı ve hikmeti verdik; onlara büyük bir mülk de verdik. (4/54) Andolsun Biz Nuh'u ve İbrahim'i (elçi olarak) gönderdik peygamberliği ve kitabı onların soylarında kıldık. Öyle iken içlerinde hidayeti kabul edenler vardır onlardan birçoğu da fasık olanlardır. (57/26) |
Kömür aBİ,
yaw daha yenileride var sırada.. Sende kalkmışın , varolanların sayılarını aztmaya. Bak daa esklusit abinin kitabı var sırada. Daa kimler hankı kitapları yazacak.Kapatmayın hemen sayıyı.. 8O cml. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:31 . |