Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Olamamış bir bilimsel mucize - Örümcek ağı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23569)

lars vilks 08-03-2011 22:51

Olamamış bir bilimsel mucize - Örümcek ağı

Arkadaşlar örümcek ağının doğadaki en güçlü materyel olduğunu biliyor muydunuz?

İngilizce Wikipedia'daki örümcek ağı maddesinde yazan bir cümleyi çevirerek buraya almak istiyorum:

"Örümcek ağının nihai gerilim gücü çelikten daha fazladır ve çelikten daha fazla elastikliğe sahiptir. Örümcek ağının mikroyapısı çeşitli sanayiler tarafından incelenmektedir, bunlar arasında kurşun geçirmez yelek ve yapay tendon sanayileri bulunmaktadır."

İşte duydunuz. Örümcek ağı çelikten daha güçlüymüş. Eski insanlar bunu bilemezdi, sadece modern bilim sayesinde bunu öğreniyoruz.

Peki Muhammed bunu 1400 sene öncesinden nasıl bilebiliyor ha ateistler??

Ankebut/41 - Allah'tan başka dostlar edinenlerin durumu, örümceğin durumu gibidir. Örümcek bir yuva edinir; halbuki yuvaların en çürüğü şüphesiz örümcek yuvasıdır. Keşke bilselerdi!

Ah! :doh:

Lynx 09-03-2011 19:44

Yazinin sonuna kadar bu lark nezaman müslüman oldu dedim :O

ahmetsln 09-03-2011 19:48

Alıntı:

NaiL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370381)
Yazinin sonuna kadar bu lark nezaman müslüman oldu dedim :O

nail bilim güçlü muhammed ise tam tersini diyor, lars bize esprili bir yoldan anlatıyor :D

Natürelist 09-03-2011 22:35

Muhammed nereden bilsin Örümcek agi'nin celikten 4 kat güclü, elastikligi ise kopmadan 3 katina kadar uzadigini. Bunlari bilseydi ayeti kuran'nina koymazdi, nereden bilsin garibim:D 14 asir önceki bilim simdiki bilim le ayni degil. Muhammed yasadigimiz cagda peygamber olarak gelseydi, herhalde bunun tersini yapardi.

Saygilar

flipper 09-03-2011 23:55

Şimdi Reno gelir, örümceğin manasına tesir etmez, o örümcek doğadaki bildiğiniz örümcek değil der.

Termo 10-03-2011 00:32

:D
En fazla orada bir kinaye var, başka birşeyden bahsediyor derler.

KozmikSakaci 10-03-2011 00:41

bu mucizeye hiç şaşırmadım :D

imansiz 10-03-2011 03:12

kus yuvasi de ,balik yuvasi de ,circir bocegi yuvasi de ama orumcek deme be kardesim hic mi 1400 sene sonra rezil oluruz korkusu yok icinde:)

ahmetsln 10-03-2011 03:28

Renööcüğümüz daha teşrif etmedi ancak.

isra 10-03-2011 10:47

bir çok hadiste kıyametin parmaklarının birbirine yakınlığı kadar yakın olduğunu anlatan birine göre 1.400 sene süresi herhalde zannettiğinden çok fazladır.

bence muhammet kıyameti 30-40 sene sonra kopacak diye hayal etmiş. zaten gördüğü kişilere de "bu deccaldir, mehdi şunun oğludur, şu isa'nın dayısıdır" gibi şeyler söylemiştir.

buna göre düşünürsek, 1.400 sene daha kıyametin kopmamış olduğu gerçeğini göz önüne alsaydı belki biraz daha destekli atabilirdi.

-örümcek ağı halbuki çok zayıfmış demek- diyosuuunn

ne demişler: alçaktan at da civcivler de yesin. :D

Evren34 10-03-2011 12:03

Allah'ın dışında başka veliler edinenlerin örneği, kendine ev edinen örümcek örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en dayanıksız olanı örümcek evidir; bir bilselerdi. Ankebut Suresi 41

Evet en sağlam yapılardan biri örümcek ağı ama rüzgarda dayanamıyor yada dışardan gelen tüm tehditlere birebir açık başka bir hayvanın teması halinde o çelikden bile kuvvetli ev tuz buz oluyo burdada sizin dediğiniz gibi bir sıkıntı olmadığı görülür kast ettiğiniz sağlamlık Örümceğin evi değil örümcek ağından sadece ve sadece bir teldir yani örümcek ağının bir teli çelikden daha sağlamdır ama evinin sağlam olduğu anlamına gelmez. esen kalın

flipper 10-03-2011 12:47

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370597)
Allah'ın dışında başka veliler edinenlerin örneği, kendine ev edinen örümcek örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en dayanıksız olanı örümcek evidir; bir bilselerdi. Ankebut Suresi 41

Evet en sağlam yapılardan biri örümcek ağı ama rüzgarda dayanamıyor yada dışardan gelen tüm tehditlere birebir açık başka bir hayvanın teması halinde o çelikden bile kuvvetli ev tuz buz oluyo burdada sizin dediğiniz gibi bir sıkıntı olmadığı görülür kast ettiğiniz sağlamlık Örümceğin evi değil örümcek ağından sadece ve sadece bir teldir yani örümcek ağının bir teli çelikden daha sağlamdır ama evinin sağlam olduğu anlamına gelmez. esen kalın

Sizin mantığınızdan gidersek;
Allah doğruyu söyler, bu her zaman doğruyu söyleyeceği anlamına gelmez.
Muhammed güvenilir bir insandır, ama her zaman güvenilir olduğu anlamına gelmez, diyebilirmiyiz.

Evren34 10-03-2011 13:28

Alıntı:

flipper´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370606)
Sizin mantığınızdan gidersek;
Allah doğruyu söyler, bu her zaman doğruyu söyleyeceği anlamına gelmez.
Muhammed güvenilir bir insandır, ama her zaman güvenilir olduğu anlamına gelmez, diyebilirmiyiz.

Bir Canlılıyla Allah'ı kesinlikle mukayese edemeyiz tasavvur edilemeyen özelliklere sahip , Hz.Muhammed İçinse (kendim için konuşuyorum ) inancımızda şahadet ederken Kulu ve Resulu diyoruz buda her insan gibi günahları olabileceğine her insan gibi hata yapabileceğine denk gelir. Benim mantığımla şu çıkıyor Ayetde belirtilen komple ağın tamamı ve dış tehlikeler , bahsettiğimiz sağlamlıksa tek bir ağ telinin çelikden sağlam olması fark bu esen kalın

isra 10-03-2011 13:33

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370613)
Bir Canlılıyla Allah'ı kesinlikle mukayese edemeyiz tasavvur edilemeyen özelliklere sahip , Hz.Muhammed İçinse (kendim için konuşuyorum ) inancımızda şahadet ederken Kulu ve Resulu diyoruz buda her insan gibi günahları olabileceğine her insan gibi hata yapabileceğine denk gelir. Benim mantığımla şu çıkıyor Ayetde belirtilen komple ağın tamamı ve dış tehlikeler , bahsettiğimiz sağlamlıksa tek bir ağ telinin çelikden sağlam olması fark bu esen kalın

sayın evren34,

bu mantığa göre ayetin örümcek yuvasının zayıflığından söz ederken "ancak teli ise en sağlam teldir ama siz bilmezsiniz" şeklinde olması gerekmez miydi. çünkü bu ifade ayeti güçlendiren bir delil olurdu. en azından benim aklıma bu geliyor:

ayeti yazan kişi eğer örümceğin evinin en zayıf, ama telinin en güçlü tel olduğunu biliyorsa, birisini yazarken tezat oluşturan diğerinden de bahsetmesi gerekir. Ben yazsam öyle yazardım. o zaman bunu yazan kişi benim kadar ince düşünen birisi değilmiş demekki. :)

Evren34 10-03-2011 13:59

Alıntı:

isra´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370614)
sayın evren34,

bu mantığa göre ayetin örümcek yuvasının zayıflığından söz ederken "ancak teli ise en sağlam teldir ama siz bilmezsiniz" şeklinde olması gerekmez miydi. çünkü bu ifade ayeti güçlendiren bir delil olurdu. en azından benim aklıma bu geliyor:

ayeti yazan kişi eğer örümceğin evinin en zayıf, ama telinin en güçlü tel olduğunu biliyorsa, birisini yazarken tezat oluşturan diğerinden de bahsetmesi gerekir. Ben yazsam öyle yazardım. o zaman bunu yazan kişi benim kadar ince düşünen birisi değilmiş demekki. :)

Sevgili İsra Ben bir müslüman olarak kur'anın içinde mucize yoktur diyorum tek mucize Allah kelamı olması diyorum,Konuya dönücek olursak elbette güclendiren bir delil olurdur ama o zamanki dönemi eminim siz benden iyi biliyorsunuzdur nasıl olurda bu tel kuvvetli olabilir diyip inanmamazlıkda kuvvetlenmezmiydiler? yani o zamanın bilim insanları bu ap açık saçmalıyor demezmiydi?esen kalın

isra 10-03-2011 14:21

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370618)
Sevgili İsra Ben bir müslüman olarak kur'anın içinde mucize yoktur diyorum tek mucize Allah kelamı olması diyorum,Konuya dönücek olursak elbette güclendiren bir delil olurdur ama o zamanki dönemi eminim siz benden iyi biliyorsunuzdur nasıl olurda bu tel kuvvetli olabilir diyip inanmamazlıkda kuvvetlenmezmiydiler? yani o zamanın bilim insanları bu ap açık saçmalıyor demezmiydi?esen kalın

iyi de sevgili evren34,

siz kuranın tüm zamanlara indirildiğini, kıyamete kadar geçerli olduğunu filan söylemiyor musunuz; ya da her kim söylüyorsa. o zamanın insanları ne düşünecek diye madem öyle bir düşünceleri olduğunu iddia ediyorsunuz, o zaman niye kuran evrenseldir diyorsunuz da,

"bedevi arapların 600lü yıllarında uyulması gereken kurallardır" demiyorsunuz, ben de buna şaşırıyorum.

çünkü bedevi mantığından çıkıp evrensel normlara uyacaksa, bu zamanın insanını da kapsaması gerekirdi.

onu ben de görüyorum, uluorta duran bir örümcek ağına kuşun biri çarparsa, ağı deler geçer, demekki ağ çok zayıftır. ayette de bundan bahsediyor. bugünün bilimine vakıf olmayan her kim ayet yazmaya kalkarsa zaten öyle yazar. ama siz eğer yazarınızın tüm zamanlara hitap eden birisi olduğu iddiasındaysanız, -ya da kimin böyle bir iddiası varsa- , o kişi bilmesi lazım ki 1.400 sene sonrası gelecek ve bilim ilerleyecek, böyle rezil olacaksın, -tedbiren- oraya bir ifade koyması gerekmez mi. yeniden soruyorum.

tabi, eğer yazan kişi bir bedevi arap değil de, gökten gelen bir melekse eğer, ya da onun Allahıysa, ya da hangi kutsal bir içerikse, böyle bilinçsizce nasıl davranıyor. Atomun içeriğinden, elektron ve proton ve onun da parçası, perçalaya parçalaya sonunu bulamadığımız parçaları yaratacak kadar ince düşünüyor, ama 1.400 sene sonra bilim tersini bulu da "maskara olurum" diye düşünmüyor da, aman bedevi araplar inansın da gerisini nasıl olsa hallederiz diye mi düşünüyor, nasıl bir mantıktır bu.

imansiz 10-03-2011 14:23

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370597)

yanlissin senin yaptigin bina 6 7 siddetindeki depremde yikilirken orumcek o depremde keyifle sallaniyor.ruzgarmi daha guclu 7 siddetindeki depremmi?

ironrose 10-03-2011 14:44

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370618)

Peki bu devrin insanlarından konuyu açan Lars Vilks arkadaşımızın inanmamazlığının!! artmasını ne yapacağız..
Yani o devrin insanı inansın diye söylenen söz bu devrin insanının bilgisi ile çelişiyorsa o zaman adalet nasıl olur.
İyi valla zamanın Arabına peygamber gönder, kitap yolla kendi ana dilinde, mucize göster ee bu zamanın insanına ne verdin demezler mi adama

isra 10-03-2011 15:57

Demez olurlar mı hiç.

Demekki bu kitapların hep aynı bölgelere inmeleri rastlantı değil. o bölgenin halkında bi tuhaflık vardır. Neden israil'de ve Arabistan'da hiç bilim adamı çıkmaz da bol miktarda "Ben Tanrı'yla şöyle bir mehabbetim oldu" diyen tipler türemiş? Yanıt açık:

Düşünün, Yunanistan'da birisi çıkacak ve geçmiş zaman medeniyetlerine Tanrının gazabını / ya da mükafatını anlatacak da; Thales'in gazabına uğramayacak. bak seen :)

Düşünün, İyonya'da bir sapkın çıkacak da, Tanrı'nın Gökleri 6 günde yarattığını, aralarında bir ölçü olduğunu hesap mantığı bulunduğunu filan anlatacak da, "sayıların babası" Pisagor tarafından dumura uğratılmayacak. yapma be. :)

Düşünün, antik Ege'de bir tane dengesiz çıkacak; insanın ve evrenin neden ve nasıl yaratıldığına ilişkin "deli zırvaları yumurtlayacak" , demokritos tarafından rezil edilmeyecek. bababababa :)

Düşünün, Efes'te bir aklı evvel çıkacak, Heraklitos'un bulunduğu bir ortamda , Tanrıyla olan akrabalık ilişkilerini anlatacak da, yerin dibine sokulup sokulup çıkartılmayacak. deme yaw. :)

ve bir de en fenasını Düşünün: Adamın biri çıkacak da, sokrates'in olduğu bir memlekette "örümcek ağının kendisini nasıl kurtardığı mucizesini, su üzerinde nasıl da batmadan kaldığını filan anlatacak da", sokrates tarafından "haseki cerrahpaşa" denilerek kıçına tekmeyi yemeyecek. mümkün müü. :)

demek bu işler nerelerde oluyor? kimler en kolay inanıyorsa, medeniyetten uzak, bilimle alakası olmayan, geri zekalı milletlerin arasında oluyor. zaten geneli kudüstü, o yetmedi size arabistan verelim. arabistan da zaten israilin laciverti. :)

batıda olmaz, anadoluda olmaz, çünkü o halklar daha sorgulayıcıdır da o yüzden.

ancak, bu deli saçmalıkları bulundukları ülkede uygun ortam bulup yayılınca, tıpkı denizleri tüketen zehirli otlar gibi diğer ülkelere de yayılmışlardır. batılı aklı başında bir insan kendisi olayı görse belki sorgulayıp çürütebilecektir ama, etrafına bakar ki "herkes inandığına ve mucize olmuş dediğine göre olmuştur" diye düşünüp o da öylece kanar.

din dediğimiz olgu bir kez bir ülkede kendini geliştirince, artık grip mikrobu gibi oradan müsati bulduğu her yöne yayılabiliyor. aynen bir hastalık ikrobu gibi. Hipokrata 100 km yakın bir yerde olsaydı da ilacını verseydi Hipokrat.

Olurmuu. hurma kaçakçısı araplara anlatıcaksın ki, ya da israilli sığır çobanlarına anlatıcaksın ki, Tanrının ne kadar büyük bir yaratıcı olduğuna ve kendinin de ne kadar mücizevi bir peygamber olduğuna inanacaklar.

Örümcek çok zayıftır dedik size, emrimizdir. = Aameen. :)

Evren34 10-03-2011 17:17

Sevgili dostlarım Kur'anda mucize yoktur Tek Mucizesi Allah'ın Kelmanı içermesi ,Peygamberin mucizeside o kelamları tebliğ etmesidir,farz edelim ki sizin dediğiniz sözlerde eklenseydi kur'ana O dönem için insnalar bu türlü bilgiler kaldıracak kapasdedeymi? hayır, evresel değilmi diyorsun evet gene evrensel sana örümcek ağının telindne bahsetmiyor Yuvasının aciz olduğunu söylüyor ,islam bilime açık bir din,şöyle söylüyeyim mucizede sıkıntı bulmuş gibi konuşmak hiçde bilimsel değil zaten bir kitap alimler tarafından içinde mucize olarak sade ve sadece Allah kelamı var diyorsa ,mucizecilere bişey düşüyo .. ,

Olayı birde şöyle düşünün bütün herşeyin ama herşeyin kur'anda olması gerekirmi?Araba,Uçak,telefon objektif bakmanızı öneririm esen kalın

VraeL 10-03-2011 17:26

bkz:

kafadanbacaklı suresi, 8.ayet: ey müminler; allah bildi-anladı ki: örümcek ağının nihai gerilim gücü çelikten daha fazladır ve çelikten daha fazla elastikliğe sahiptir. Kendinize ondan mızrak geçirmez-kılıç kesmez giysiler yapın ki, kafirlere üstün olun.

Evren34 10-03-2011 17:32

Alıntı:

VraeL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370654)
bkz:

kafadanbacaklı suresi, 8.ayet: ey müminler; allah bildi-anladı ki: örümcek ağının nihai gerilim gücü çelikten daha fazladır ve çelikten daha fazla elastikliğe sahiptir. Kendinize ondan mızrak geçirmez-kılıç kesmez giysiler yapın ki, kafirlere üstün olun.

ciddiyeti koruyalım lütfen

isra 10-03-2011 17:45

Alıntı:

VraeL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370654)
bkz:

ben anlamam,

bana Uluslararası Bilimsel Birlikler Konseyi (ICSU) onayını getirin ondan sonra ilahınıza inanabilirim.

:faint:

kaya19 10-03-2011 18:11

Örümceklerin ürettiği ve çapı bir milimetrenin binde birinden daha küçük olan ipek ipliği, aynı kalınlıktaki çelik telden beş kat daha sağlamdır.

Örümcek ipeğini halat şeklinde çıkarmıyor.Çapı bir milimetrenin binde birinden daha küçük.

Örümceğin ipeği sağlam olsa da çok ince olduğu için dayanıksız.Kuvvetli bir üflemeyle bile kopartılabilir örümceğin ağı.

Kurşun geçirmez yelek yapabilmek için fazla sayıda örümceğin ağını toplayıp işlemek gerekir.

RENAULTFERRARİ 10-03-2011 18:14

lars vilks ! Flipper ve diğerleri !

ya cidden sizler biraz oynattınız galiba !... neyi eleştiryorsunuz ?
örümek evi en çürük en gevşek evdir! bundan daha ötesi var mı ? yaaa !!

örümek ağı aynı inceltideki çekilten daha kuvvetliymiş ?
yaa öyle...Allahta biliyor bu söylüyor bak ne diyor!!

Allahtan başka dost edinenlerin durumu Örümceğin .(örümcek kafalıların) durumu gibidir
Çelikten 5 kat daha kuvvetli bir Ev yaptım bir itikadım var zannederler o itikadları kadar gevşek çürük bir şey yoktur
aynı örümcek gibi
mesela örümcek salyasıyla tükrüğü ile kendine çelikten 5 kat daha kuvvetli bir ev yapar. sonra onu terkeder
bir daha yapar.. onuda terk eder... bir daha yapar
fakat yapmış olduğu o evler ne sıcağı def eder ne soğuğu ne düşmanı nede tiksindi veren şeylere karşı bir korunak olur
işte bunun gibidirler..
Allahtan başka dost edinenler bunlar mukallttirler dindar yada dinsizler..iman ve inkarı taklid ederler.. yani taklidi taklid ederler.. onu terk eder diğerini taklid ederler. aynı örümcek evini yapıp "çelikten 5 kat dayanıklı oldu be !" diyip... onu terk ettiği.. bir daha yapıp sonra onu terk edip ve bir daha yaptığı... gibi maalesef bunların inkarları itikadlarıda böyledir 5 kat dayanıklı zannederlerde... örümcek evi kadar çürüktür gevşektir ! keşke bilseler" ah bu dört sayfa okuyupta dini inkar eden çocuklar!

örümcek kafalılar !!! gibisinde bir meal çıkar dimi

not: Flipper ve A.selin isteği üzerine konuya dahil oldum ! böyle saçma başlıklarla eleştirilere cevap yazmak lüzümsuzdur ama işte geyik olsun

ahmetsln 10-03-2011 18:26

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370662)
lars vilks ! Flipper ve diğerleri !

ya cidden sizler biraz oynattınız galiba !... neyi eleştiryorsunuz ?
örümek evi en çürük en gevşek evdir! bundan daha ötesi var mı ? yaaa !!

örümek ağı aynı inceltideki çekilten daha kuvvetliymiş ?
yaa öyle...Allahta biliyor bu söylüyor bak ne diyor!!

Allahtan başka dost edinenlerin durumu Örümceğin .(örümcek kafalıların) durumu gibidir
Çelikten 5 kat daha kuvvetli bir Ev yaptım bir itikadım var zannederler o itikadları kadar gevşek çürük bir şey yoktur
aynı örümcek gibi
mesela örümcek salyasıyla tükrüğü ile kendine çelikten 5 kat daha kuvvetli bir ev yapar. sonra onu terkeder
bir daha yapar.. onuda terk eder... bir daha yapar
fakat yapmış olduğu o evler ne sıcağı def eder ne soğuğu ne düşmanı nede tiksindi veren şeylere karşı bir korunak olur
işte bunun gibidirler..
Allahtan başka dost edinenler bunlar mukallttirler dindar yada dinsizler..iman ve inkarı taklid ederler.. yani taklidi taklid ederler.. onu terk eder diğerini taklid ederler. aynı örümcek evini yapıp "çelikten 5 kat dayanıklı oldu be !" diyip... onu terk ettiği.. bir daha yapıp sonra onu terk edip ve bir daha yaptığı... gibi maalesef bunların inkarları itikadlarıda böyledir 5 kat dayanıklı zannederlerde... örümcek evi kadar çürüktür gevşektir ! keşke bilseler" ah bu dört sayfa okuyupta dini inkar eden çocuklar!

örümcek kafalılar !!! gibisinde bir meal çıkar dimi

Beklenen yazı geldi ama bir anlam çıkarmak olanıksız.Yine saçmalamışsın renö.

yeşilmürekkep 10-03-2011 19:10

lars
"Örümcek ağının nihai gerilim gücü çelikten daha fazladır ve çelikten daha fazla elastikliğe sahiptir. Örümcek ağının mikroyapısı çeşitli sanayiler tarafından incelenmektedir, bunlar arasında kurşun geçirmez yelek ve yapay tendon sanayileri bulunmaktadır."

çok güzel bir çalışma yapmışsın. demekki artık bundan sonra çelik kullanmayacağız. doğada hiç zahmetsiz elde edilen örümcek ağı var zaten. Ne gereği var yeri eşeceğiz tüneller açıp demiri çıkarıp çelik üreteceğiz ohoooo.

Yahu aslında seni TÜBİTAK a bildirmek lazım böyle bir dehayı TÜBİTAK ın kaçırması büyük bir kayıp olur.

Lars Sen hayatında hiç AĞ elledinmi? yada elleyeni gördünmü. Elledinse parçalayabildinmi?

Soruyorum cevaplamazsan şeytan olasın :)

VraeL 10-03-2011 19:11

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370655)
ciddiyeti koruyalım lütfen

sevgili evren34,

yorumum çeşitli manalar taşıyor ve ciddiyeti var. her ne kadar üslup alaylı-mizahi-komik bir tarzda da olsa, amaç farklı.

isra 10-03-2011 19:18

Öneri 1: (surenin sonuna)

Rahman suresi ayet 79-80 !.

79. "Allah öyle misal verir ki, siz örümceğin evini en zayıf ev sanırsınız, halbuki onun teli çelikten daha dayanıklıdır.
80. Öyleyse Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlarsınız".

öneri 2 (aralara bir yere)

21. Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

22. Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır

23. Geceleyin uyumanız ve gündüzün onun lütfundan istemeniz de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda işiten bir toplum için ibretler vardır.

24. Korku ve ümit kaynağı olarak şimşeği size göstermesi, gökten yağmur indirip onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesi, onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda aklını kullanan bir toplum için elbette ibretler vardır.

25. Evlerin en zayıfı sandığınız örümceğin evi çelikten de sağlamdır. Siz bunu Allahın şaşılacak ayetlerinden mi sandınız. Bu , sizin ailenize sadık olmanız için Allahın bir hikmetidir. Şüphesiz bunda akıl sahipleri için deliller vardır.

:amen:

Evren34 10-03-2011 19:23

Alıntı:

isra´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370694)
Öneri 1: (surenin sonuna)

Rahman suresi ayet 79-80 !.

79. "Allah öyle misal verir ki, siz örümceğin evini en zayıf ev sanırsınız, halbuki onun teli çelikten daha dayanıklıdır.
80. Öyleyse Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlarsınız".

öneri 2 (aralara bir yere)

21. Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

22. Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır

23. Geceleyin uyumanız ve gündüzün onun lütfundan istemeniz de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda işiten bir toplum için ibretler vardır.

24. Korku ve ümit kaynağı olarak şimşeği size göstermesi, gökten yağmur indirip onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesi, onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda aklını kullanan bir toplum için elbette ibretler vardır.

25. Evlerin en zayıfı sandığınız örümceğin evi çelikten de sağlamdır. Siz bunu Allahın şaşılacak ayetlerinden mi sandınız. Bu , sizin ailenize sadık olmanız için Allahın bir hikmetidir. Şüphesiz bunda akıl sahipleri için deliller vardır.

:amen:

Sevgili İsra anlaşamadığımız bir konu var örümceğin komple evi bir yabancı hayvanla yahut kuvvetli esen bir rüzgarla yada insan parmağıyla bir sanyede yıkılıyor mevzu bu bir tek tel örümcek ağı çelikten daha sağlam.

VraeL 10-03-2011 19:34

Alıntı:

yeşilmürekkep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370689)
lars

çok güzel bir çalışma yapmışsın. demekki artık bundan sonra çelik kullanmayacağız. doğada hiç zahmetsiz elde edilen örümcek ağı var zaten. Ne gereği var yeri eşeceğiz tüneller açıp demiri çıkarıp çelik üreteceğiz ohoooo.

Yahu aslında seni TÜBİTAK a bildirmek lazım böyle bir dehayı TÜBİTAK ın kaçırması büyük bir kayıp olur.

Lars Sen hayatında hiç AĞ elledinmi? yada elleyeni gördünmü. Elledinse parçalayabildinmi?

Soruyorum cevaplamazsan şeytan olasın :)

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370697)
Sevgili İsra anlaşamadığımız bir konu var örümceğin komple evi bir yabancı hayvanla yahut kuvvetli esen bir rüzgarla yada insan parmağıyla bir sanyede yıkılıyor mevzu bu bir tek tel örümcek ağı çelikten daha sağlam.

sevgili evren34 ve yeşilmürekkep;

Anlatılmak istenen şeyi yanlış anlamışsınız, bu başlıkta şundan söz ediliyor:

Çapı 1 milimetrenin binde birinden daha küçük olan örümcek ağının, aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu anlatılmak isteniyor.

yoksa tabiki sıradan bir örümceğin ördüğü incecik bir ağ, elinize aldığınız 50 kiloluk bir çelikten daha kuvvetli olamaz.

Fakat aynı boyutlarda-çaplarda ki çelik ile örümcek ağı karşılaştırıldığında, yapısal olarak ağ daha kuvvetli kalıyor.

yeşilmürekkep 10-03-2011 19:57

Sevgili Vrael

Sen Efendi birine benziyon (laf aramızda vartor gibi değilsin :) )

Çapı 1 milimetrenin binde birinden daha küçük olan örümcek ağının, aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu anlatılmak isteniyor.

yoksa tabiki sıradan bir örümceğin ördüğü incecik bir ağ, elinize aldığınız 50 kiloluk bir çelikten daha kuvvetli olamaz.

Fakat aynı boyutlarda-çaplarda ki çelik ile örümcek ağı karşılaştırıldığında, yapısal olarak ağ daha kuvvetli kalıyor.

Aynı şey değerli arkadaşım o örümcek ağı kalınlığındaki çeliği elle börde tekrar o ağı elle. Yine aynı şey çelik kopmaz hatta zorlarsan parmaklarına zara verir oysa Örümcek ağı öyle değil. Ellemeyi bırak Ufacık bir rüzgarda dahi kopup gider.

VraeL 10-03-2011 21:00

Alıntı:

yeşilmürekkep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370714)
Aynı şey değerli arkadaşım o örümcek ağı kalınlığındaki çeliği elle börde tekrar o ağı elle. Yine aynı şey çelik kopmaz hatta zorlarsan parmaklarına zara verir oysa Örümcek ağı öyle değil. Ellemeyi bırak Ufacık bir rüzgarda dahi kopup gider.

Olumlu düşünceleriniz için teşekkürler

Fakat dediğinizden eminmisiniz. İyi düşünün; 1 milimetrenin binde birinden bahsediyoruz. Gözle görülemeyecek kadar ince. Bu kadar ince bir maddenin, çelikte olsa, parmaklarıma zarar vericeğini veya kopmayacağını hiç sanmıyorum.

Bunun yanı sıra, bir çeliğin 1 milimetresinin binde biri ile
Bir örümcek ağının 1 milimetresinin binde birinin karşılaştırılması sonucunda örümcek ağının yaklaşık 5 kat daha sağlam olması laboratuvar ortamında incelenerek elde edilmiş bir sonuç. Her ne kadar hangi bilim adamları tarafından, ne zaman, hangi laboratuvarda incelendiğine dair elimizde kesin kaynak olmasada farklı farklı yerlerde hep aynı bilgi mevcut:

Misal:

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=99267

http://www.turkcebilgi.com/%C3%B6r%C...B1/ansiklopedi

yeşilmürekkep 10-03-2011 21:50

Yanlışsın Denemesi bedava :)

Arkadaşım sende mantıklısın. iyiki vartora denk gelmiyorum. yahu bak sen ne güzel adam gibi eleştiriyorsun yada tenkid etmeden taşlamadan görüşlerini açıklıyorsun. Oysa vartor aman Allahım. Neyse Vartor arkadaşıda anlayışla karşılıyorum.

Bir diğer maddede Sen Labaratuar ortamı demişsin. 1400 yıl öncesinin arabı Örümcek ağını rüzgarda bile un ufak olduğunu biliyor. Ve Allah buna binaen bu şekilde açıklıyor.
Bak ben dahi bilmiyordum örümcek ağının gücünü. Ve Yine idda adiyorum örümcek ağı kadar kuvvetsiz hiç birley yokturç

Neyse hadi kal sağlıcakla.

Lynx 11-03-2011 04:04

Bence örümcek agini izah etmek icin o sekilde anlatilmaz.

Cogu insan millimetrenin ne oldugunu bilmiyorki binde birini nerden bilsin ?

Söyle izah etmek gerek. Insan boyutunda bir örümcek ve agin kalinligi ise bas parmaginiz kadar oldugunu düsünün. Ve ayni kalinlikda bir celikle yan yana getirirseniz o ag o celikden 5 kat daha saglamdir. Yani tek vurusla o celigi kirabilirsin ama o agi kiramassin. Ve dolayisiyla celigi kirdigin kuvvetin 5 kattiylada bu agi kirarsin

Durum bukadar basit...

kerem190 11-03-2011 04:35

muho o zamandan bilimsel araştırmalara başlamış işte, neden bunu gözardı ediyorsunuz?!?!? :) :) :)

isra 11-03-2011 10:07

Daha Neyini tartışıyorsunuz sayın evren34 , sayın yeşilmürekkep;

Bilimsel açıdan örümcek ağı ile çeliğin karşılaştırılarak öz yönünden örümcek ağının daha sağlam olması şaşırtıcı değil, çünkü sonuçta o ağda bağlayıcı maddeler kullanılmış. Bu gayet doğal.

Burada yapılan itiraz , en azından benim gibi düşünenler için söyliyeyim, bizimki örümcek ağının sağlam olması ya da olmamasına değil, şu nedenle.

Örümcek ağının çok zayıf olduğunu elin arabı da görüyor, dağdaki çoban da görüyor, 3 yaşındaki çocuk bile görüyor. Oysa, bu ağı hammaddesel açıdan çelikle kıyasladığın zaman daha sağlam olduğu anlaşılıyor. O halde; neden bu gerçeği bilen bir "tanrı", örümceği misal verirken bu bilimsel gerçeği hatırlatmasın da, bilimsel açıdan tartışmalı olan bu bilgiyi -tartışıyoruz işte- kitabına hiç bir ilave ve ek bilgi sunmadan vermiş olsun.

Bırakın bu sanatsal etkinlikleri be. :typing: gerçeğe gelin.

Elin Arabı ne bilecek örümcek ağının hammaddesi nedir, çeliğin densitesi kaçtır, akma gerilmesi nedir, çekme mukavemeti nedir, elastisite modülü nedir. Hadi o bilmiyor, tanrısı da mı öğretmeyi akıl etmiyor da bodozlama söylüyor: "Bu elimde görmüş olduğunuz örümcek ağı çok dandik olup bir üfürmeyle dağılabilir ve doğadaki en zayıf yuva bununla yapılır. O zaman bize göre , en sağlam ev örümceğin evi olması lazım çünkü hammaddesi en sağlammış.

Sokrates dede, nerdesin sokrates dede. Burda örümcek ağının çok zayıf olduğunu söyleyen birisi varmış. Şunu bizim yerimize "haseki cerrahpaşa" diyerek tekmeler misin sana zahmet. Sokratesin ruhunu çağırıyorum. :flypig: geldiysen şu Arabın arkasından bi tekme vurur musun zahmet olmazsa.

isra 11-03-2011 10:27

Enerji suresi ayet 79:

Rabbin öyle misal verir ki, E=mc² der de, siz bunu anlamazsınız. Ancak kıyamete yakın bir zamanda siz bunu bileceksiniz. Bunda ilim sahipleri için deliller vardır. Rabbin ğafurdur, rahimdir... :rockon:

isra 11-03-2011 10:44

Uzay suresi ayet 2:

Yine Rabbin öyle misal verir ki; F= k.G1xG2 / r
² der de, siz yine bir şey anlamazsınız. Sen bunu Allah'ın şaşılacak ayetlerinden mi sandın. Dikkat edin, hawking sizi şaşırtmasın.

Alıntı:

"Hazret-i Adem AS Atamız'ın, ilk insanın yaratılışı zamanından, kıyametin kopacağı zamana kadar, insanlığın tarihi içinde Deccal'den daha büyük bir iş, konu olmamıştır." HADİS. :amen:

kerem190 11-03-2011 21:23

muhammed ayeti:

and olsun ki, onu dünyaya getirdik ve ona süssüz kadınlar helal ettik... ondan sonra onlara kimse el sürmesin! yoksa onların da sonu müşrikler gibi cehennemdir!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:36 .