Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kuran'da Uzaylı Geçiyor mu? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23626)

kulturlu_kartal 12-03-2011 07:08

Kuran'da Uzaylı Geçiyor mu?

Şu anda bir uzaylılarla ilgili tartışma sırasında Kuran'da bunlarla ilgili bir bilginin olup olmadığını merak ediyoruz.Bilen kimse var mı?

kerem190 12-03-2011 10:20

mayalar vardır, bence allah yok deyip ileri teknolojileriyle dünyadan kaçtılar, allah ta bunları aramaktan kıyameti koparamıyor işte... :)

istatistik 12-03-2011 11:21

Bildiğim kadarıyla cinler, melekler, tanrı ve insan ırkından başka bir tür geçmemektedir.

Sayın kerem190, aşağı yukarı tüm başlıklara yazmaya çalışıyorsunuz ancak konu ile alakalı mesajlarınız yok denecek kadar az. Konu sınırlarında kalmaya biraz daha gayret ederseniz daha iyi olacaktır. Aksi taktirde sırf post kasmaya çalıştığınızı düşünücem.

EciRna 12-03-2011 11:31

Talak Suresi 12 de söyle gecior:

"Allah yedi kat göğü ve yerden bir o kadarını yarattı. Allah':n buyruğu bunlar arasında iner ki, böylece Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve her şeyi ilmiyle kuşattığını bilesiniz."

Henüz bizim bildigimiz bilimler tüm evreni kusatamadigi icin kesin bir bilgiye sahip degiliz, kuranda bizzat "uzayli türünden" canlilardan bahsetmiyor, ama yukaridaki ayette apacik insan beynine durgunluk verecek evrenin yapisindan bahsederken onun icinde bizim bilmedigimiz daha nice ilimler oldugunu tahmin etmek güc degil, bu ilimlerin bazilarini positif bilimler yönü ile kesfettik cogu ise hala kesfedilmeyi bekliyor, artik bunun icine uzaylilarda dahilmidir degilmidir bilemiyoruz.

saygilar.

Dark_Prince 12-03-2011 12:18

Kur'an'da cin-şeytan-melek üçlüsü dışında bir varlık geçmez.Fakat Tevrat'ta geçmektedir.

RENAULTFERRARİ 12-03-2011 16:59

sayın Ecirnanin getirdiği talak 12 ayetinde

Allahulleziy haleka seba semavatin verl ardı mislihunne buyuruluyor
meali: Allah yedi sevamatı yarattı.. yeryüzünde yaratmış olduğunun bir mislini daha yarattı

hazret Abbas hazreti Aliye bu ayet sordu ? anlamadım diye
hazreti ali: bunun ne demiği anlamadımı yoktur muhkem ayet apaşikaredir buyurdular
ve devamla
yine mi anlmadın
benim gibi Allah arslanı bir hazreti Ali senin gibi bir hazret abbas
şu an o almede yaşıyor var dedi...

Kuranı Mübinde Bir sürü uzaylılarla ilgili ayet vardır

Şura (29) semavatları ve yeri yaratması ve orada canlıları çoğaltıp yayması, O'nun âyetlerindendir. Ve O, dilediği zaman onları toplamaya kaadirdir.

görüldüğü gibi semavatta bir yerde canlıları yaydığı bir galaksi olduğunu
Ve bir gün dilediği zaman o galakside yaydığı canlılar ile dünya galaksisinde yaydığı
canlıları bir araya toplayacağı karşılık görüştüreceği bildiriliyor (ala cemihim) kelimesi toplamayı karşılık görüşmeyi beyan eden bir kelimedir cami gibi camide toplanma olup nasıl görüşülür konuşuluyorsa yanda toplantılarda.. bununda onun gibi bir şey

flipper 12-03-2011 17:35

Reno;
Ordaki canlılarında Kurandan haberleri varmı?
Yada onların bizden haberi varmı?

murted 12-03-2011 18:02

Geçmez mi kardeş?

Uzaylılar aslında cindir.

Alıntı:

Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve (ahirette de) onlara alevli ateş azabını hazırladık.
Bu uzaylı cinleri de Allah yıldızlarla taşlar. Bunu bilen yurdum insanı da zamanında Allah yapıyorsa bir bildiği vardır deyip uzaylıyı taşlamıştır. Hatta Gora filminde anlatıldığı gibi canını zor kurtaran uzaylının robotuna daha kötü şeyler yapmışlardır.

Kuran, insanı insana düşman ettiği gibi insanı durduk yere biz dostuz diyen uzaylıya da düşman eder.

Alıntı:

Cin Suresi

8 "Kuşkusuz biz göğe ulaşmak istedik, fakat onu çetin bekçilerle ve yakıcı ışıklarla dolu bulduk."

9."Halbuki biz, (daha önce) göğün bazı yerlerinde gayb haberlerini dinlemek için otururduk. Fakat şimdi her kim dinlemeye kalkacak olursa, kendini gözetleyen yakıcı bir ışık bulur."
Alıntı:

Saffaf Suresi

6. Biz, en yakın göğü zinetlerle, yıldızlarla donattık.

7. Onu itaatten çıkan her şeytandan koruduk.

8-9. Onlar, yüce topluluğu (ileri gelen melekler topluluğunu) dinleyemezler. Kovulmaları için her taraftan taşa tutulurlar. Onlar için sürekli bir azap da vardır.

10. Ancak onlardan söz kapan olur. Onu da delip geçen bir alev izler (ve yok eder).
İşte size başka uzaylılar: Melekler...

Bu uzaylı cinler, burçlara gidip uzaylı melekleri dinlemeye çalışıyorlarmış. Melekler de durumu çakınca yıldızları cinlere fırlatıyorlarmış. Star Wars halt etmiş yani.

Hala daha Kuran'da uzaylı var mı diye soracak mısınız?
Kuran'da uzay yok ki uzaylı olsun.

aydınlıkhasreti 16-03-2011 13:33

zaten uzay meselesi kuranın bir çıkmazıdır ve evrensel olmadığının kanıtıdır.Düşünsenize aya giden bir insan herkese farz olduğu söylenen namazı nasıl kılacak.namazın şartı kıbleye dönmek.hani ayda kıble.veya güneşe çok uzak bir gezegene gidildiğini düşünelim. gece ile gündüz farkı birkaç senede bir.yani 5 vakit birkaç senede bir oluşacak.nasıl namaz kılınacak.tahminim şu ki dünya dışına insanoğu yerleşmeye başladığı vakit dinlerden de kurtulacak.

ironrose 16-03-2011 14:19

Alıntı:

aydınlıkhasreti´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 372239)
zaten uzay meselesi kuranın bir çıkmazıdır ve evrensel olmadığının kanıtıdır.Düşünsenize aya giden bir insan herkese farz olduğu söylenen namazı nasıl kılacak.namazın şartı kıbleye dönmek.hani ayda kıble.veya güneşe çok uzak bir gezegene gidildiğini düşünelim. gece ile gündüz farkı birkaç senede bir.yani 5 vakit birkaç senede bir oluşacak.nasıl namaz kılınacak.tahminim şu ki dünya dışına insanoğu yerleşmeye başladığı vakit dinlerden de kurtulacak.

Namazı sadece kuran diyen müslümanlardan bazıları reddederler. Ancak oruç nasıl tutulacak onu merak ediyorum.
Ya da şöyle diyelim şu anda bile uzay istasyonunda 1 yılını geçiren insanlar var bunlardan biri müslüman olsa oruç tutmak istese ne olacak.

hackercesur 17-03-2011 14:26

ya onu bırakın oruç ve namaz bu dünyadaki bazı kutup bölgelerinde bile tartışmalıdır. Mesela dünya üzerinde bazı yerlerde 6 ay gece yaşanırken bazı yerlerinde de 6 ay gündüz yaşanıyor. Dünyanın bu bölgelerinde yaşayan bir insan neye göre namaz kılıp oruç tutacak ?

Neva 18-11-2011 22:51

Alıntı:

murted´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 371250)
Geçmez mi kardeş?

Uzaylılar aslında cindir.

Bu uzaylı cinleri de Allah yıldızlarla taşlar. Bunu bilen yurdum insanı da zamanında Allah yapıyorsa bir bildiği vardır deyip uzaylıyı taşlamıştır. Hatta Gora filminde anlatıldığı gibi canını zor kurtaran uzaylının robotuna daha kötü şeyler yapmışlardır.

Kuran, insanı insana düşman ettiği gibi insanı durduk yere biz dostuz diyen uzaylıya da düşman eder.

İşte size başka uzaylılar: Melekler...

Bu uzaylı cinler, burçlara gidip uzaylı melekleri dinlemeye çalışıyorlarmış. Melekler de durumu çakınca yıldızları cinlere fırlatıyorlarmış. Star Wars halt etmiş yani.

Hala daha Kuran'da uzaylı var mı diye soracak mısınız?
Kuran'da uzay yok ki uzaylı olsun.

Olsun. Uzayli da olsa insandir.:)

Natürelist 19-11-2011 11:32

Her seye kadim olan yüce tanri, ne hikmetse dünya'dakileri can kiliyor, digerlerini patlican?

Zaten kuran'in allah'i diger dünya disi varliklardan hic bahsetmez (henüz simdiye kadar tespit edilmemistir!) Bu kuran da isaret ediliyor diye kim iddia ediyorsa bu tamamen günümüzdeki caga ayak uydurup kilifina sokmaktir ve bu cok gülünc durumdur. Cünkü evreni en ince detayina kadar düzenleyen bir tanri, bu varliklarin bulundugu yildizin yerini nerede ve hangi kordinatlarda oldugunu belirtmesi gerekir, bazilari burada cikip herseyi kuran da beklemeyiniz ve bunu anlamaniz icin binlerce yil'a daha ihtiyaciniz olacak diye absürd önermelerde bulunacaklar,ki bu da ancak durumu kurtarma cabasi icin olacaktir. Güya caglar üstüne hitap eden kuran da ne böyle bir bilgi var ne de dünya disi varliklardan.

"lillah" hele hele diger yildizlarin yörüngesinde bulunan gezegenler'de hic bahsetmez, ki, bu durum su an bile aynisidir? ben bir türlü anlam veremiyorum? avrupa'nin göbeginde yasadigim halde ister *alman'i olsun ister italyan'i ister türk'ü ister arap'i durum ayni durum, zira sordugumda hala günesten baska büyük yildiz'in oldugunu bilmiyorlar? herhalde cogunlukla durum diger ülkelerde de aynisisidir diye düsünüyorum.

Görünebilen ve tespit edilen kozmoz'un boyut'undan hele hele hic bahsetmiyorum, suvurganlik ve asirilik dan sikayetci olan "lillah" koskoca evreni yalnizca insanoglu icin yaratmasinda bayagi cömert davranmis! 30 yil önce din'lerin allah'in palavra olduguna dair en büyük faktörlerden birisidir!

Kuran ayrica galaksi'lerin milyarlarca kozmoz da bulundugunu hic bahsetmez, yalnizca seytani taslamak icin ve süs olarak yaptik diye ilkel bir sekilde gecmektedir! (ah bir gücüm yetse de su seytani :evil: yildizlar'la taslasam :rant:)

Not: * genelleme degil.

upuaut 27-11-2011 21:51

Uzaylı mı dedin, dostum?

Uzaylı mı dedin, dostum? Ünlü dilbilimci Zecharia Sitchin, tam aradığın adam!

Şu yazdığım mesaja 41 kere maşallah denmez de ne denir: #41.

İşte size Tevrat'ın palavradan ibaret olduğunu kanıtlayan yaşanmış bir örnek!

Ben, orada Sitchin amcamızın Tevrat'ta geçen "Aşağıya Gönderilmiş Olanlar"ı "Nefilimler" yani "Gökten Gelenler" şeklinde çevirmesini üzülmedim; ama Tevrat'a inanıp bunu hayatı boyunca bir takıntı haline getirmesine, dolayısıyla Tevrat'a körü körüne bağlı kalmasına üzüldüm. Halbuki bilmiyordu ki, Tevrat da diğer "Kutsal Kitaplar" gibi bir insan yazması olarak palavralardan ibarettir.

Sitchin amcanın bu takıntısı, ondan daha önemlisi, 90 yaşına kadar bu takıntıya neden olan Tevrat'ı anlayamamış olması, daima beni rahatsız eden konu olmuştur. Hayır, bütün problem bu olsa gene de iyi. Sitchin amca, bu takıntısını 90 yıllık hayatı boyunca bir tırtıl gibi öyle ördü ki, ürettiği kozanın içinden çıkamadı. Sitchin'in içinde yaşadığı "Nefilim" kozası onun maalesef bilim dünyasında alay konusu olması neden olmuş ve sonunu getirmiştir. Fakat ben Sitchin amcaya hiç bu gözle bakmadım. Bakmamak için kendimi zorladım desem, daha doğru olur.

Benim Sitchin amcanın kurban olduğu Tevrat, dolayısıyla "Kutsal Kitaplar" hakkındaki duruşum bellidir. Bu konuda "Mezopotamya’daki Miras Kültürünün Kökeni: Babil’den Arabistan’a" adlı makalemin 5. bölümü olan 65 sayfalık "Tevrat ve Kuran'daki Sayılamanın Kökeni" parçasında son derece çarpıcı şu sözü söyledim ya da saptamada bulundum (Çok yakında makalemin 5. bölümünü sizin istifadenize sunacağım):

“Olağanüstü bir iddia olan ‘Tanrı’ kavramına ‘Mezopotamya’daki Miras Kültürünün Kökeni: Babil’den Arabistan’a’ çalışmasıyla olağanüstü bir kanıt vermek istedim. İzafiyet teorisine göre Hawking Dünya’da 40 yıl yaşlanırken ben sanki başka bir gezegende 4 ay yaşlandım. Ama ikimizin de bulduğu sonuç aynı: Tanrı yok!

Eğer Tanrı varsa, neden o zaman Hawking ‘Büyük Patlama’dan sonra evrende ona ait hiçbir iz bulamadı. Aynı şekilde, Tevrat ve Kuran’daki miras ayetlerinde de neden Tanrı’ya ait hiçbir iz göremiyoruz da, hep önceki medeniyetlerin izlerini görüyoruz? Özetle hangi konuya ele atarsak atalım, Tanrı’nın izini değil ama, insanın izini görürüz.

Demek ki tüm dinler insanlığın cehaletinden faydalanarak utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen birkaç uyanık tarafından icat edilmiştir.”, UPUAUT, 27.04.2011, 00:00.

Nerden bakarsanız bakın, bu sözde büyük bir tecrübe kokuyor. Umarım, siz de böyle büyük bir çalışma yapıp, kendi hayatınıza çeki-düzen verecek bir söz söyleyebilirsiniz. AMİN!!!

barristor 28-11-2011 21:20

Ya Kuran birakin uzaylilardan bahsetmeyi,kutuplardan,kardan, buzdan bile bi haber kitap,arabin Allahi dunyayi bilmiyor,nereden bilecek,ET yi ,Mr Sapak'i.. :)

AerA 20-02-2012 22:21

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 371234)

Şura (29) semavatları ve yeri yaratması ve orada canlıları çoğaltıp yayması, O'nun âyetlerindendir. Ve O, dilediği zaman onları toplamaya kaadirdir.

Ve bir gün dilediği zaman o galakside yaydığı canlılar ile dünya galaksisinde yaydığı
canlıları bir araya toplayacağı karşılık görüştüreceği bildiriliyor.

Ah değerli reno ah ;

Kafana kiremitle vurup öldürsem mi diye düşünüyorum... Şaka şaka...

Orada adı geçen semavatlar, semalar, Muhammedin 7 kat göğü. Hani "gökleri yarattık" söylemi var ya. O işte. Bakınız ayette "yer" tekil. Bu sadece 7 kat ( kat sayısını söylemesede, biz onun 7 kat gök olduğunu anlıyoruz) göğün ve yerin yaratıldığını ve yer üzerinde canlıların (at-eşek-insan-koyun v.b.) var edildiğini anlatan başka bir ayet.

Yani anlıyacağın senin dedeğin gibi : "Ve bir gün dilediği zaman o galakside yaydığı canlılar ile dünya galaksisinde yaydığı
canlıları bir araya toplayacağı karşılık görüştüreceği bildiriliyor.
" falan demiyor. Uydurma. Ap açık kitap... Göklerin altına koyduğu yer, o yer üzerine koyduğu Dünyalı canlılardan bahsediyor... :ranger:

Esen Kalınız.

yucemanitu 21-02-2012 00:49

“Biz, en yakın göğü kandillerle donattık” (Mülk 5) Diyen Kuran'da uzay kavramı yok ki uzaylı olsun. Yıldızlar dünyanın içinde hatta en yakın gökte. Allah falan daha üst katta. Hatta Güneş bile çamurun içine batıyor. Dünya dümdüz. Bırak uzayı Dünya'nın bile her yerini bilmiyor Kuran. Cennet meyveleri hep nar, üzüm, kiraz, incir gibi o dönemdeki Arabistan'da bilinen şeyler. Kivi, mango, Hindistancevizi, erik, mısır gibi şeyler yok.

RENAULTFERRARİ 21-02-2012 00:56

Şura (29) semavatları ve yeri yaratması ve fi-hima : orada o ikisinde canlıları çoğaltıp yayması, O'nun âyetlerindendir. Ve O, dilediği zaman onları toplamaya kaadirdir.

canlıları bir araya toplayacağı karşılık görüştüreceği bildiriliyor

AerA 21-02-2012 20:09

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 432342)
Şura (29) semavatları ve yeri yaratması ve fi-hima : orada o ikisinde canlıları çoğaltıp yayması, O'nun âyetlerindendir. Ve O, dilediği zaman onları toplamaya kaadirdir.

canlıları bir araya toplayacağı karşılık görüştüreceği bildiriliyor

Ağzınıza biber süreyim emi ;

Karada yaşayan ve uçan hayvanlardan bahsediyor. Kuşlar.... Kuşlar...

Semalara (göklere, Muhammedin 7 kat göğü) canlıları yaydığı bir GALAKSİ neresinde geçer ki bu ayetin... Değerli dostum, ne çeşit bir enfiye tüketiyorsanız, markasını veriniz. Forumcak kullanalım...

Mananız bozulmuş sizin :) Ayeti bile anlayamıyorsunuz. Oysaki apaçık bir kitap...

RENAULTFERRARİ 22-02-2012 01:29

Cidden böyle mi düşünüyorsün kuşlar mı Semavat=semalar da kuşlar acaib : )))
O eşsiz yorumlarinizi
Saffat 6 : es sema ed dünya
yani semavatlar icinde sadece dünyanın semasini kevakıbller yani yıldızlarla süsledik buyuruluyor AerA burada semavatlara yayilan canlilar nerdeee
Nerde kuşlar :)))))))))))))))))))))))

barristor 01-03-2012 19:21

Alıntı:

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 432341)
"Biz, en yakın göğü kandillerle donattık" (Mülk 5) Diyen Kuran'da uzay kavramı yok ki uzaylı olsun. Yıldızlar dünyanın içinde hatta en yakın gökte. Allah falan daha üst katta. Hatta Güneş bile çamurun içine batıyor. Dünya dümdüz. Bırak uzayı Dünya'nın bile her yerini bilmiyor Kuran. Cennet meyveleri hep nar, üzüm, kiraz, incir gibi o dönemdeki Arabistan'da bilinen şeyler. Kivi, mango, Hindistancevizi, erik, mısır gibi şeyler yok.

Patates bile yok,mango,kivi nasil olacak :lol:

Amon yarebbi 22-07-2017 22:51

Kuran da değil de Nero da geçiyor.

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39891

world 22-07-2017 22:54

Hezekiel Kitabı'nda geçiyor olması daha olası. Tekerlekler falan.

Nero 23-07-2017 11:30

Alıntı:

barristor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433542)
Patates bile yok,mango,kivi nasil olacak :lol:

Peki, iyi ama sizce Kuran'da bunlarda söz etseydi bu mantıklı olur muydu?

Bir kere o isimleri o meyvelere verenler insanoğlu. Henüz o ismi vermemişken, o meyveyi tanımıyorken neden ondan söz etsin? Etse kim, ne anlar?

Domates sadece 3 asır önce guney Amerika'dan bulunup getirildiğinde insanlar onu zehirli sandılar ve sadece süs olarak yetiştirdiler. Yenebileceği çok sonra anlaşıldı. Kuran'da nasıl söz edilebilirdi ki?

Ayrıca Kuran'da Şıra süresinde "İdris'in an, onu yüksek yerlere götürdük" diye bir ayet var. Şıra, Sirius takım yıldızının Araplardaki adı. İdris'in ileri bir uygarlıktan eğitildiği inancı eski yazıtlarda da var.

Atalarının Sirius'un geldiğini savunan, okuma yazma bilmedikleri halde Sirius'un hareketini NASA'dan çok önce toprağa çözebilen Dogon kabilesi var.

kartopu 24-07-2017 09:08

İnsanlar ne kadar çok şey öğrendi Tanrıda o kadar şey bilecek. İnsan evrende ne kadar çok uzun yolculuk yaptı tanrıda bu yolculuğa katılacak . Evrende, başka bir gezegende yaşam var mı bunu insan bulduğunda tanrıda bu buluşta yer alacak.
Tanrı insanın geçmişle bağı gelecekte ihtiyaç duyup taşıyacak olursa tanrıya bu günden başka biçim verecek.

Tanrı insandır.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:11 .