Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   TURAN DURSUN ONU İNKAR ETSE NOLURKİ (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2369)

12-07-2006 18:22

TURAN DURSUN ONU İNKAR ETSE NOLURKİ

Thomas Carlyle:’İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.’

Prof.Dr.H. Mones:’O’nun her sözü bir vecizedir.’

Jane Pelo:’O’nun davasında heyecanı asildi.’

Aleksi Lovazon:’O Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir.’

G’la Faytt:’Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’

Raymons Leronge:’14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resulüdür.’

Sosyolog V.D.Eratsen:’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’

Prof.Jules Masserman:’Bütün zamanların en büyük lideri Muhammed idi.’

Prof.Dr. Michael Hart:Muhammed tarihte dini ve dünyevi açılandan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.’

Tolstoy: Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır.

Gibson: Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır.

Dostyoyevski: Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum.

B. Smith: Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz.

Prens Bismark: Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. Ben senin önünde hürmet ve saygı ile eğilirim.

Geothe: Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir
ve daha bunun gibi binlerce dahi kişiler nedersiniz cılız sesler bu bülent sesleri bastırabilecekmi
ve aklıma gelmişken söyleyeyim i. arsel ve t. dursun gibiler hz. muhammedin bi konudaki yüzlerce hadisini görmezden gelerek sadece birkonudaki bir kac hadisi alıyorlar halbuki kendileride çok iy biliyorlarki uydurma hadisler var. niçin objektif davranmıyolar yok efendim o böyle demiş ee onun o konudaki o cümlenin aksini anlatan yüzlerce hadisi uydurmada diğerlere aykırı olan o hadismi doğru pes doğrusu

12-07-2006 18:27

Re: TURAN DURSUN ONU İNKAR ETSE NOLURKİ

Geothe: Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir.

Shebol: Hz. Muhammed insan olması itibari ile bütün insanlık onunla övünür. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz.

Bernard Shaw: Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır.

Voltaire: Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil.

Lamartine: İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu?

Knematirul: Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir.

* * BATILI * İNSANLAR KADAR İSLAM PEYGAMBERİNE OBJEKTİF YAKLAŞABİLSEK *VE O'NU ÖRNEK ALABİLSEK YETER

12-07-2006 18:59

Bazı avrupalıların İslamı onaylamış olması İslamı doğru mu çıkarıyor?

12-07-2006 19:09

yok sadece büyüklüğünü ortaya çıkarıyor . bir söz vardır bilmem bilirmisin meziyet odurki düşmanlarıda TASDİK EDER diye

12-07-2006 19:16

kainattaki en yüksek gür seda islamın sedasıdır. bu inkar edilemiyecek bi gercek

liopleurodon 12-07-2006 19:21

İlginç, bu listede hemen hemen hiç müslüman yok. İslama ve muhammede bu kadar methiye düzenler, neden şahadet getirip müslüman olmamış, bir açıklasan kemal?

Tunca 12-07-2006 20:48

Alıntı:

liopleurodon";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38586)
İlginç, bu listede hemen hemen hiç müslüman yok. İslama ve muhammede bu kadar methiye düzenler, neden şahadet getirip müslüman olmamış, bir açıklasan kemal?

Evet bende merak ettim dogrusu. Albert Einstein'dan tutun kaptan Caustou'ya kadar herkesi musluman yaptilar. Isin ozunde kendine guvenilirlik yok. Illaki birileri, ozellikle batili bir aydin, inanclarini destekleyen aciklamalar yapmali.

Yani bende killik olsun diye yuzlerce aydin insanin allah hakkindaki goruslerini suraya paste yapsam muslumanlar ateist mi olacak, yada benim gorusleren bir agirlik falan mi kazanacak

sodomo-- 12-07-2006 21:22

Tabi bunlar önemli isimler ama kendi alanlarında. Merak ettim şimdi acaba Ahzap 37'yi okumuşlarmıdır :) *Veya Muhammedin hayatına ait en ufak bir bilgiye sahiplermidir mesela kaç kadınla evli olduğu, cariyeleri, köleleri, savaş ganimetleri vs...Hiç sanmam çünkü her kim Muhammedi yüceltiyorsa mutlaka ama mutlaka onun hakkında hiçbir şey bilmiyordur kalıbımı basarım buna....

13-07-2006 01:00

Kemal arkadaş.
* *Peygamberi ve islamı öven, daha pek çok şey bulunup çıkarılabilir.Ama *Aynası iş tir kişinin lafa bakılmaz,diye bir söz'de vardır.
bir arkadaşın dediği gibi övüyorlar,beğeniyorlar iyi de niye Müslüman olmuyorlar?.
* *Hucurat 17 ''İslam olmalarını senin başına kakıyorlar.De ki:''MÜSLÜMAN OLMANIZI BENİM BAŞIMA KAKMAYIN.Tersine eğer gerçekten inanmışsanız,sizi imana ilettiği için ALLAH SİZİN BAŞINIZA KAKSA YERİDİR.''
* * Benim anlam veremediğim yıllardır kafamı kurcalayan ayetlerden biridir.Sanki Müslüman olmak başa kakılacak kadar kötü bir şey gibi lanse edilmiş gibi geliyor,öyleki insanları Müslüman olmaya çağıran peygamber bunu benim başıma kakmayın diyor.Sen onca övgü dolu söz söyleyen insan sıralamışsın ama Müslüman olmuş insanlar bile bunu peygamberin başına kakmışlarsa...bilmiyorum ve hala anliyamıyorum bu ayet ne anlatmak istiyor.
* * * * Saygılarımla

vartor 13-07-2006 01:05

Aman kalibini basma sevgili dostum.
Tum musluman alemi, muhammedi iyi kotu bilir, gine de onu goklere cikarir, hatta 7 kat goge. Gozu korelmis, beyni muhurlenmisler icin, mukemmel bir insandir muhammed.
Yukarda Kemalin verdigi isimlerin bir cogunu, ateist diye biliyordum.Nereden bulup boyle bir sonuca varmis, merak ettim.

istavrit 13-07-2006 10:39

cem sordu:
Bazı avrupalıların İslamı onaylamış olması İslamı doğru mu çıkarıyor?

kemal yanitladi:
yok sadece büyüklüğünü ortaya çıkarıyor..

kemal burada dogru din oldugunu degil, fakat buyuk din oldugunun altini ciziyor.. haklisin kemal

yaklasik bizde ayni seyleri soyluyoruz..islam her tarfi dokulen pespaye buyuk dinlerden biridir...

dinleri, sayilar dogruluyorsa islam siralamada altta kalir...en azindan islamin yaklasik 4 kat buyuklugunde islama inanmayan,hatta nefret eden insanlarla doludur bu dunya...

hitler ve stalin'de saygi duyulan onurlu ve gururlu liderlerdir..dunyanin kaderini etkilemislerdir..fakat dogru degillerdir..

13-07-2006 12:12

istavrit kardesim işin bu noktasında niceliğe değil niteliğe bakmak lazım diye düşünüyorum mesela yüz hurma çekirdeği eksen sonra onlardan 80 ni ağaç olmasa sadece 20 si olsa sen zarar ettim diyebilirmisinnn. aynen bunun gibi kainatın sanaatkarını tanıyan kainatta herşeyde adeta bir nakışta bin nakşı nakşeden NAKKAŞI HİSSEDEN VE ŞUDÜNYADA VAZİFESİNİ BİLİP KULLUK TOPRAĞINDA İBADET SUYUYLA NEŞVÜ NEMA BULAN İNSANLAR YANINDA asıl vazifesinden habersiz adeta diğer canlılar gibi yasayan insanlar bir önem arzedermi. bir şey daha o saydığın liderler genelde tahrip yapmışlardır inançlara saldırmış ahlağı felce uğratmışlardır onun için cok şey yaptıklarını sanıyon demi hayır bir evi bir günde yıkabilirsin ama bir ayda yapamazsın işte birincisi o liderlere ikinciside peygambere ve icraatlarına küçük bi örnek

13-07-2006 12:29

..islam her tarfi dokulen pespaye buyuk dinlerden biridir
ben olsam bukadar emin konuşmazdım istavrit ya hiç mi islamiyetin hızla yayıldığını islamiyin avrupada enhızlı yayılan din olduğunu bilmiyosun e ben o zamanla senle ne konuşuyom ki yoksa bildiğin halde saklıyomusun tipik bir t. dursun karakterimi yani hı. islamiyetin dünyada *yükseleceği ve 21. yüzyılın islamiyet yüzyılı olacağını demek bilmiyosun ha. ve artık bir kaç asırlık sarsılma yeter artık kendimize gelme zamanıdır yetişen nesil bunu basaracak emin ol. inşaallah ömrümüz yeterde görürüz olmazsa olanları kabrimizden gülerek seyrederiz ne dersin

İslam 21. Yüzyılın komünizmi olacak
bu baŞlık sıkı dır AKTÜELİN 22.06. 2005

M.onur 13-07-2006 12:53

Alıntı:

kemal";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38661)
asıl vazifesinden habersiz adeta diğer canlılar gibi yasayan insanlar bir önem arzedermi.

Sana fazla müsamaha gösterilmiş bu sitede, bunun kıymetini bil. Aklınca inançsız insanları insan olmamakla, hatta hayvan olmakla itham ediyorsun. Sen şimdi inançlı oldunda ne oldu?

Bu sitede senin peygamberin hakkında asılsız dedikodu yapılmıyor. Aksine Sahih hadisler, Kuran ve fıkıh uuygulamaları kaynak gösterilerek hem İslamiyet hem de diğer dinler eleştiriliyor

Bu eleştirileri bizler birer insan olarak yapıyoruz. Senin dediğinin tersine diğer canlılar yani hayvanlar hiçbir şeyi eleştiremez.

Ayrıca madem eleştirilerden rahatsızsın, o halde İslamiyette kafirlerle dostluk, sohbet ve arkadaşlık etmenin yasak olduğunuda bilirsin. Yok bilmiyorsan şimdi öğrenmiş oldun. Bu şekilde konuşmaya devam edersen muhtemelen atılacaksın. Ya konuşma tarzını değiştir, ya da kendi isteğinle ayrıl, öylesi atılmandan daha şerefli olur.

13-07-2006 13:08

sana islamiyet böyle öğretilmişse ben napiyim git bilgilerini tedkik ettir. bak size yardım için bir kaç site adreside verebilirim..
sorularlaislamiyet.com ve islamiyetgercekleri.com eğer orga girersen senin düşüncendekilerin hz.peygambere nasıl hakret ettiklerini görürsün .TAMAMMI .ŞİMDİlütfen şu sorularıma cevap verin sonra isterseniz silersiniz
T. Dursun'un yazıları bir metoda mı dayanıyor? Yoksa (Don Kişotça) bazı itilimlerden doğan tepkiler midir? İslami kaynakları değerlendirmede hiçbir metoda dayanmayışı, İslam'ın temelinden olmayan (İslam’ın temeli Kuran ve ona uygun rivayetlerdir) kitaplardan eleştirebileceği parçaları alışı; buna karşın işine gelmeyen bölümlere gözünü kapayışı onun tepkisel olduğunu gösteriyor. Buna birkaç örnek vermek istiyoruz;

1) Şeytan ayetleri masalını anlatırken; "Olayın kalan bölümü, sayılamayacak kadar çok hadis ve tefsir kitaplarında var" (Din Bu I: s101) diyor. Halbuki sayılamayacak kadar çok dediği 3-4 kitabı geçmiyor. T.Dursun ayrıca bu rivayetleri reddeden (Kadı Iyaz, Fahreddin Razi, Alusi, Kadı Beyzavi, Muhyiddin Arabi, İzmirli İsmail Hakkı, Muhammed Abduh, Muhammed b. İshak b. Huzeyme, Beyhaki, Şevkani, Kurtubi, Ayni vs.) birçok alimi yok saymıştır.

2) Ayetlerin geliş tarihine ilişkin kesin bir bilgi ileri sürülemez (s104) diyerek şeytan ayetleri masalını ispatlamaya çalışırken her nedense ayetlerin tarihine ilişkin kesin bilgi veren kaynakları unutuveiyor!

3) Arap dilindeki mecazi (benzetme, sembolik) kavramları, sanki anlamlarını bilmiyormuş gibi kasıtlı çevirmektedir. Mesela Allah'ın gözetlemesi demek olan "Allah'ın gözü" deyimini "insanın gözü gibi göz" diye tercüme etmiştir.

4) Eş kelimesini karı diye çevirerek okuyucunun zihninde olumsuz anlamlar uyandırıyor. Mekr kelimesini düzen yerine kasten tuzak olarak çevirerek yine aynı anlam saptırmasına başvuruyor.

5) Tefsirlerdeki bilgilerden işine geleni alarak farklı yorumları gözardı etmekte, hatalı bir tefsirde gördüğü hatayı, İslam’ın görüşüymüş gibi vermektedir. Mesela: Ayın yarılması konusunda (s217) İbnül Cevzi'nin tefsirini kendi yorumuna ters düştüğü için reddetmektedir. s230'da ise İbnül Cevzi'yi güvenilir bir müfessir olarak kabul etmektedir.

Biz T. Dursun un bu "bilimsel!" yöntemli uygulamalarını objektif düşünme ve değerlendirme hassasiyetine zıt buluyor ve reddediyoruz.

6) Bazı konularda tefsirleri kanıt olarak bir hünermiş gibi sıralarken nedense Arapların kızlarını öldürmesi konusunda "güvenilir" dediği tüm tefsirleri bir çırpıda arkasına atıyor, reddediyor ve şöyle diyor: “Tefsirler Ferezdak'ın iki dizesi üzerinde durur. Ne var ki tefsirlerde bu iki dize hep aynı sözcüklerden oluşmuyor. İki dize de değişik biçimde yer alıyor, dizelerin değişik olması göz önünde tutulursa sonradan uydurulduğu bile düşünülebilir (s204)”

Aynı akıl yürütmeyi şeytan ayetleri konusunda nedense yapmıyor. Halbuki şeytan ayetleri denen uydurma dizeler 20 değişik şekilde aktarılmıştır. Şeytan ayetleri bu yüzden uydurmadır deseydi T.Dursun'un samimiyetine inanabilirdik. Şu durumda ise tepkiselciliğine ve sübjektifliğine şahit oluyoruz.

7) Nefislerinizi öldürün ayetini mecburi anlayış istikameti gibi kendinizi (birbirinizi) öldürün diye anlamak gerektiğini söylerken nefsi, insanın eğilimleri olarak anlayanları bilgisizlikle ve Arapçayı bilmemekle suçluyor (s222). Halbuki aynı kitabın 254. sayfasında Şerif Cürcani'nin Tarifat'ından aldığı tanımda nefsin doğal eğilim anlamına geldiğini söylüyor. Göstermek bizden, takdir sizden, çarpıtma T.Dursun'dan...

8) Aslında kendisinin de güvenilirliğinden şüphe ettiği bazı hadisleri delil olarak öne sürüyor. Halbuki kendisi bunların uydurma olduğunu kabul ediyor. İşte itirafı: "Gerçekten de hadis kitaplarının en güçlü sayılanları bile uydurma hadislerle doldurulmuştur" (2.Kitap, s158)

Bazı yerlerde sorduğu sorular ise saçmalığın doruğunu zorlar nitelikte; işte ilginç soruları: "Neden son peygamber bir Arabi. Muhammedi seçmiş hem neden son Peygamber?" Bu soruda neye itiraz ettiği anlaşılmıyor. Son peygamber kavramına mı? Onun Arap (ki başka bir milletten olsa idi yine aynı şekilde soracaktı) oluşuna mı? Adının Muhammed oluşuna mı? (Aslında son Peygamber bir Türk de olabilirdi, hatta adı T.Dursun da olabilirdi!) Ama Allah kime katından bir rahmet (Peygamberlik) indireceğini bilir. (bkz. İbrahim, 11)

Allah teala, Hz. Muhammed'e vahiy gelmesi karşısında o dönemdeki insanların itirazlarını aynen şöyle aktarıyor: "Onlara bir ayet gelince Allah'ın elçilerine verilenin aynısı bize de verilmedikçe katiyyen inanmayız dediler. Allah elçiliğini kime vereceğini daha iyi bilir." (Enam:124)

Görülüyor ki 1400 yıl evvelinin inkarcılarıyla T.Dursun’un mantığı ve itirazı arasında pek fark yok.
* "Onlar kendilerinden bir uyarıcı gelmesine hayret ettiler ve o kafirler dediler ki; bu yalancı bir sihirbazdır." (Sad: 4)

Neden son peygamber sorusuna ise şu kısa cevabı vermekle yetineceğiz. Kuran'dan sonra gerek olmadığından (İlahi öğreti korunduğundan dolayı) yeni bir peygamberin gönderilmesine ihtiyaç kalmamıştır. Dolayısıyla Hz. Muhammed doğal olarak son peygamber olarak kalmıştır.

Görülüyor ki, T.Dursun'un kitapları bir metoddan yoksundur. Sadece İslam'a duyduğu tepkiden doğan kimi yerde duygusal, kimi yerde muhakemesiz yargılardır. T.Dursun iyi niyetli olsaydı ve din kavramına şu iki açıdan bakabilseydi böyle bir bataklığa sürüklenmezdi:

M.onur 13-07-2006 13:35

Aişenin 6 yaşında nikahlanıp 9 yaşında gerdeğe girdiğini gösteren 3-4 tane sahih hadis varken, bu hadisler Buhari, Müslim ve Ebu davud' un kitabında yeralırken, ayrıca İslam fıkıhına yüzyıllarca konu olmuşken, Müslümanlar arasında 21. yüzyıla kadar 9 yaşında bir kız cinsel yönden erişkin kabul edilmişken, sen bunları yok sayıyorsun ve sonra kalkmış Turan Dursun' un yalancı iftiracı olduğundan bahsediyorsun.

Sen cin olmadan insan çarpmaya kalkma, gitte bir araştırma yap bakalım, bu hadisleri daha düne kadar kabul edenler ne olmuşta bugün kabul etmemeye başlamışlar.

Ayrıca Muhammedin kişilik yapısını bizler Turan Dursundan değil Kurandan, hadislerden ve İslam tarihinden öğreniyoruz.

Muhammed değilmidirki evlatlık karısıyla evlenen, Muhammed değilmidirki 10 küsur evlilik yapan, Muhammed değilmidirki sayısız cariyeyle cinsel ilşkiye giren, Muhammed değilmidirki Kurana kendini bana hibe etmek isteyenler gelsin hepsine açığım diye ayet koyan?

Ahzab 50 Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Bak ben sana şunu söyleyeyim eğer Muhammed bu ayetleri Kurana koymasaydı emin olki bu olaylarda inkar edilecekti. Muhammedi iyi tanımak istiyorsan bol bol hadis oku. Mesela savaşta ele geçirilen savaş ganimeti cariyelerin ırzına nasıl hemen geçilir iyi öğrenirsin. Safiye ve Berre(Cüveyriye) kimmiş iyi öğren. Daha acıları çok tazeyken nasıl Muhammed tarafından ırzlarına geçilmiş. Aileleri katledilen diğer kadınların ırzlarına geçilirken Muhammed nasıl izin vermiş onları öğren.

Senin tavsiye ettiğin sitelere böyle soru sormaya kalksan alacağın cevap; savaş zamanı savaş hukuku uygulanır, savaşta ele geçen cariyelerde savaşçılara ait olur diyecektir. Neden çünkü Kuranda öyle yazıyor.

O halde sizin mantığınıza göre Iraklı kadınlara tecavüz eden Amerikan askerlerine kızmamak gerekir.

Şimdi gördünmü kim daha çok insan?

13-07-2006 13:45

hocam okuyacağımdan emin olun sizde hz. safiye den nakledilen hadisleri okurmusunuz
Savaşta *esir *olan * *yahudilerden *olan *Hz. Safiye ‘ye * Hz. *Resul *“ sana *bir *teklifim *var , istersen *serbestsin *mallarını * al *ve *git , istersen *sana *evlenme *tekif *ediyorum ,müslüman ol , yanımda *kal “ teklifini * özgür *ve *hür *iradesiyle *değerlendiren * Hz. *Safiye *annemiz , kendi * isteği *ile *teklifi *kabul *eder *ve *Hz. Muhammed’in * yanında *kalır. Bunun *üzerine Müslümanlar “ biz *annemizin *akrabalarını *esir *etmeyiz *, “ diyerek * esir edilen tüm *yahudileri *serbest *bırakırlar... yahudilerde *bu * gelişmeler *üzerine *islama *girerler...

* *Peygamber Efendimiz bir günde iki öğün sıcak yemek yememiştir. Bazen aylarca evinde sıcak yemek bulunmazdı. Sirke ile kuru ekmek yer ve “Ne güzel nimet” buyururdu. Hasır üzerinde yatar, uyandığı zaman vücudunda hasırın izleri belli olurdu. Müslümanlar uyurken gece yarısı kalkıp namaz kılmak kendisine farzdı. Kendisine iftar etmeden birkaç gün üst üste oruç tutmasına izin verilmiştir.

* *Hz. Resul insanlara karşı merhametli idi. Kendisini her türlü kötülükten koruyan amcası Hamza’yı öldürüp ciğerlerini yiyen Hint’i ve katili *Vahşi'yi affetmiş, kendine hakaret edip, Müslümanları öldürüp aç ve susuz yurtlarından kovan Mekke Müşriklerini,Hayber'li yahudilerin *hidayet bulmaları için onlara dua etmiştir.Kendisini zehirlemeye çalışan Yahudi *kadını afetmiş , bir topluluk içinde kendisine karşı ağzı bozuk ve saygıdan uzak bir şekilde konuşan kadına karşı takındığı yumuşak ve seviyeli tutumu ile kadının hal ve hareketlerinin değişmesine sahip olmuş , çevresine gerektiğinde nükteler yapan , Nisa suresini dinlerken gözyaşlarını tutamayan ," insanlara hizmet eden insanların efendisidir" buyurup ,halka gerektiğinde eliyle su dağıtan , kibirleden uzakişleri paylaşmayı seven ,evinde iken herkes gibi " ayakkabılarını tamir edip,elbiselerini dikip temizleyen kendi işini kendi gören ,koyunları sağan b.r insan olan Hz. resul çocukları *da çok severdi : Onları bir sıraya dizer karşılarına geçer “ bana ilk gelene hediye vereceğim” derdi, çocuklar sevinç içinde O’na koşar çevresini sararlardı. Torunlarını sırtına alır , namazda iken *onların kendi * sırtlarına çıkmalarına izin verirdi.Bayram günü ağlayan ,aç bir çocuğu temizleyip doyurmuş ,ona *bayram sevincini tattırmış , her çocuğa yetişkin gibi selam verip, onlarla şakalaşır ,namaz esnasında ağlayan bir çocuk sesi üzerine , çocuğun ailesinin cemaat içinde olabileceğini düşünüp namazı hızla * bitirmiş *, kendisine 9 sene hizmet eden Enes'i *bir defa bile azarlamamış ... bir insandı.

* *Hz. Resul hayvanlara ve bitkilere de merhametli idi. Yere uzanmış iken elbisesinin üzerine yatan kediyi uyandırmamak için elbisesini keserek ayağa kalkar, islâm ordusunun yolu üzerine çıkan bir köpek ve yavrusunu rahatsız etmemek için ordunun yolunu değiştiren , susuz bir deve görünce eli ile ona su veren peygamberimiz , *savaş vakti bitkilerin kesimini yasaklamış, “yarın kıyamet kopacağını bilseniz ağaç dikin” buyurarak insanları ağaç dikmeye davet etmiştir.

* *Peygamberimiz evlilikleri ile büyük bir merhamet örneği göstermiş, hayatının son senelerinde karşılıklı rıza ile fedakârlık göstererek Müslüman hanımlara kol kanat germiştir. Ayrıca bu evlilikler Peygamber Efendimizin hanımlarının kabilelerini de etkilemiş, onların kendiliğinden İslâm’a ısınıp kabul etmelerine vesile olmuştur.

13-07-2006 13:48

Cüveyriye, Safiye: Esir (esir ve cariyelerle evlenmek âdet değil iken peygamberimiz onlar ile evlenerek onların da aile kurma haklarının olduğunu , onlarında insan olduğunu *çevresindekilere ispat eder

13-07-2006 13:50

Hz. Sevde: 53 yaşında, dul.

*Hz. Aişe: Peygamberimizin dul olmayan tek eşidir. Peygamberimiz genç yaşta olan (17-18 yaşlarında *: Hz. Aişe’nin ablası Esma hicrette 27 yaşındaydı. Hz. Aişe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre onun da hicrette tam 17 yaşında olması gerekir. Ayrıca Hz. Aişe peygamberimizden önce Cübeyr’le nişanlanmış, daha sonra dini nedenlerle ayrılmışlardı. Demek ki evlenecek çağda bir kızdı, nişanlanmış, nişan bozulmuş sonra peygamberimizle evlenmiştir-) Hz. Aişe ile evlenir. Müslüman hanımların sormaya utandığı sorulara cevap vermesi için peygamberimiz Hz. Aişe ile evlenmiş ve onu öğretmen olarak yetiştirmiştir. Hz. Aişe peygamberimizden 2000 hadis rivayet etmiş, Müslüman kadın ve erkeklere öğretmenlik yapmış, hatta Müslüman orduların komutanlığını dahi * üstl
Mısırlı Mariye: Cariye

* *Hz. *Resul *50 küsür yaşına kadar tek eşle evli kalıyor ,her türlü dünyevi teklifleri reddediyor *ve 50 yaşından sonra genç ve zengin bir çok kız *yerine koruma ve tebliğ amacını güden , karşılıklı rızaya dayanan evliliklerini objektif *olarak inceleyen herkes evliliklerin hiç birinde dünyevi bir amaç olmadığını görebilirler yeterki tarafsız olarak olayları inceleyebilelim. *

Bazılarının aklına şu soru takılabilir, evlenmeden o kadınlara yardım yapılamaz mı idi ?

* * * * NE KADAR IYI BILINIRSE BILINSIN BIR ERKEK DUL BIR KADININ EVINE ARADA *BiR *BILE OLSA VE KADINLAR 50-55-65 YASLARINDA BILE OLSA UGRARSA DEDIKODU KAÇINILMAZ OLUR! ÖZELLIKLE BÜTÜN PROJEKTÖRLER ÜZERINE ÇEVRILI VE DEVAMLI HATASI ARANAN *BİR *UYARICI *VE * “REJİM * DÜŞMANI “ ( ! ) OLURSAN... HZ. MUHAMMAD’E * DÜŞMANLARI (HAŞA ) * *“ DELİ, CİNLENMİŞ , YALANCI... “ DEDİLER *AMA *HİÇ *BİR *DÜŞMANI *ONA " ŞEHVET *DÜŞKÜNÜ , ÇIKARCI, RÜŞVETÇİ , ..." DİYEMEMİŞTİR. *ÖZELLİKLE *BU *KONULARDA *DÜŞMANDAN *DAHA *İYİ *ŞAHİT *Mİ * OLUR.. *AYRICA *EFENDİMİZİN *OLAYA * CİNSEL *AÇIDAN *YAKLAŞMADIĞININ *BİR *DİĞER *DELİLİ * * BAZI " ANNELERIMIZIN" YASLARINDAN DOLAYI O TÜR IHTIYAÇ DÖNEMINI *ÇOKTAN *GEÇTİKLERİDİR * HELE *YAS 50 -65 ARASI * İSE *VE ÜLKE INSANLARIN ERKEN OLGUNLASIP YASLANDIGI SICAK BIR ÜLKEDE *YAŞANILIYORSA ... YAZI *BÜTÜNÜ * *İLE *OKUNUNCA *ZATEN HZ. MUHAMMED'IN DÜNYA ZEVKINE DÜSKÜN OLMADIGININ ÖRNEKLERI ILE DOLU *OLDUĞU * GÖRÜLECEKTİR.

NE *MUTLU * O’NA *VE *O’NUN *İZİNDEN *GİDEBİLENLERE
.

M.onur 13-07-2006 14:09

5681 - Ebu Said radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'la birlikte Beni'I-Müstalik gazvesine çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: "Aramızda Resûllullah aleyhissalâtu vesselâm varken, ona sormadan azil yapmak olur mu?" dedik ve sorduk.
"Hayır! buyurdular. Bunu yapmamanız gerekir. Kıyamete kadar geleceği takdir edilen her canlı mutIaka yaratılacaktır (siz tedbirinizle önüne geçemezsiniz)."
Buhâri, Nikâh 96, Buyü' 109, Itk 13, Megâzi 32, Kader 4, Tevhid 18; Müslim, Nikah 125, (1438); Muvatta, Talâk 95; Ebu Dâvud, Nikah 49, (2171); Tirmizi, Nikâh 40, (1138); Nesâi, Nikah 55, (6,107).

Hadis yukarıda işte. Cüveyriyeninde ırzına ogün Muhammed tarafından geçildi. Bak ne yazıyor hadiste. Kadınlara arzu duyuyorduk, abazandık ve cinsel ilşkiye girmek istiyorduk. Sen hala kalkmış bu olaylara dahi kutsiyet yüklüyorsun. Yok İslamiyete geçmişler, yok çok möutlu olmuşlar, yok esirlikten kurtulmuşlar.

Safiyeden bahsetmişsin. Safiye nasıl mutlu olmuş? Safiyenin ailesi katledilmemişmi? Ailesi katledilen ve kocası öldürülen Safiye neden hemen gerdeğe girmek istesinki? Anında İslamiyet *yüreğini ısıttıda ailesinin acısı daha çok tazeyken gerdeğe giresimi geldi? Övünç kaynağı diye anlattığın mevzulara bak. Kadın geri kalan insanlarını esaretten kurtarabilmek için Muhemmede razı oluyor, sende bunları yaldızlayıp anlatıyorsun. Pes vallahi.

Al sana Muhammedin nasıl kadına kıza düşkün olduğunu anlatan bir hadis daha

5582 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Beni'l-Mustalik'ten Cüveyriye Bintu'l-Hâris, Sâbit İbnu Kays İbni Şemmâs radıyallahu anh'ın hissesine düşmüştü (esaretten kurtulmak için mukâtebe anlaşması yaptı). O, çok güzel bir kadındı, gözde onun için bir hisse vardı (gören göz haz duyardı). Mukâtebe bedelini ödemede yardım talep etmek üzere Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a geldi.

"Ey Allah'ın Resûlü dedi. Ben Hâris'in kızı Cüveyriye'yim. Durumum size meçhul değil. Ben Sâbit İbnu Kays'ın hissesine düştüm. Fakat hürriyetime kavuşmak için onunla mukâtebe yaptım. Size, mukâtebe (bedelini ödemem)de yardım istemek üzere geldim. Resûlullah:
"Sana ondan daha hayırlısını söylesem ne dersin?" buyurdular. Cüveyriye: "O nedir?" dedi.
"Senin yerine mukâtebe ücretini ödeyeyim ve seni zevce olarak alayım?" buyurdular. Cüveyriye de: "Kabul ediyorum!" dedi.

Ebu Davud, Itk 2, (3931).

13-07-2006 14:11

Kemal,

Bu yazılanların daha önce burada yazılıp yazılmadığına bakmadan kopyala-yapıştır yapıyorsun. Aynı sözcüklerle ve büyük olasılıkla aynı kaynaklardan (sanırım F.Gülen) 1-2 kopya olmasının hiç gereği yok. Yukarıda "Search" diye bir link var, arama yapmaya yarıyor. Yazdıkların daha önce tartışılmış mı tartışılmamış mı bir bak. Aslında 1 gün önce burayı keşfedip, 2 mesaj okuduktan sonra bir heyecanla hemen üye olup yazmaya başlamak yerine, önceki tartışmaları da bir gözden geçirmiş olsan böyle bir uyarıya da gerek kalmayacak.

neutrino

13-07-2006 14:26

ah hocam olmadı ne f. gülen i hem ben pek sevmem o adamı öyle ağlayarak bişey anlatılmaz *. ha bide önceki tartışmalarıda gözden geçirmeye çalışıyorum hocam sanırım biraz daha hızlı olmam lazım eee artık kusura bakmayın hocam biraz cahil olduğumdan dolayı önceki yazılanlar üzerinde biraz durmam icap ediyor

13-07-2006 14:36

Neyse, umarım yazdığım iletinin bir "uyarı" olduğunu anlamışsındır. Benzer yazılarını sileceğim. Burası cihat eyleme mekanı değil, tartışma ortamı. Katılımcıların "kendilerinin" tartışmalara katılmalarını bekliyoruz. F.Gülen, H.Yahya, S.Nursi'nin değil. Onlar da kendileri olarak gelirlerse tabii ki katılabilirler bu arada. (üçüncü yazdığımın katılabilmesi pek mümkün görünmüyor gerçi).

istavrit 13-07-2006 15:14

kemal dedi:
Peygamber Efendimiz bir günde iki öğün sıcak yemek yememiştir. Bazen aylarca evinde sıcak yemek bulunmazdı. Sirke ile kuru ekmek yer

sahi kemal, bu kadar acken, bu kadar sefilken bu kadar kadini duzmeye nasil guc buluyordu...

kendi karnini doyuramayan bir adam baskasinin karnini nasil doyuruyordu...

allahin hikmeti olmali..

vartor 13-07-2006 16:15

Sirke ve kuru ekmek, bize gonderilen bir mesaj olabilir, belki de viagara vazifesini goruyor. Butun musluman arkadaslara, denemelerini tavsiye ederim.
Ben deneyemiyecegim, sadece korkumdan almayacagim; *hakikaten calisirsa, bizim hanima tehditler artik para etmiyor gel! Git! Yavas ol! gibi emirler, dayakla sonuclaniyor. Orasi burasi morarmis, onundeki dimdik sokaga cikip, rezil olmak da var..........

Turdur 26-12-2018 20:06

Alıntı:

;33139´isimli üyeden Alıntı

Voltaire: Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil.

* * BATILI * İNSANLAR KADAR İSLAM PEYGAMBERİNE OBJEKTİF YAKLAŞABİLSEK *VE O'NU ÖRNEK ALABİLSEK YETER

Voltaire'nin "Türkleri pek sevmem" diye bir sözünü okudum. Hangisine inanacağız ki? "Dinin çok asil görünüyor" demiş ama nedense asaletle yüceltmemiş kendisini. Yani İslam'a geçmemiş. Çünkü davulun sesi uzaktan hoş duyuluyor.

-

Dostoyevski bildiğim kadarıyla çok koyu bir Ortodoks'tur, hatta dünyayı bunu kurtaracağına inanır. Bir Müslüman'ın Musa'yı anlatması gibi bunların söylediği sözler.

Turdur 26-12-2018 21:00

Ayrıyetten bu sözleri söyleyen insanlar ortaya bir tez yâda araştırma koymamışlar, sadece iltifat sözleri söylemişler. Bu konuyu okuyacak insanlar fikir edinmek için "DİN BU 1 - Turan Dursun" kitabını okusunlar.

Bu kitabı PDF olarak aratırlarsa Google'den kitaba ulaşabilir. Bu kitabın "İçindekiler" kısmında ki bazı başlıklara bakalım.

Alıntı:

KUR'AN'DAKİ “ÇELİŞKİLERDEN...
Kur'an'da “Aykırılık”lar
Kur'an'da Ne Kadar Çelişki Var
Kur'an'daki Çelişkiden Bir Örnek
İslam Başka Dinleri Kabul Eder mi?
İslamda “Hoşgörü” Var mı?

KUR'AN'DAKİ “AKIL VE BİLİM” DIŞILIKLAR
Akıl” Nedir?
“Bilim” Nedir?
Adam, “Eşeğiyle Birlikte Yüz Yıl Ölü Kalmış, Sonra Dirilmiş”
“Kesilip Her Bir Parçası Bir Dağa Konmuş Olan Kuşlar,
Çağrılınca Dirilip Gelmişler”
“Gökler ve Yer (Tüm Evren) Altı Günde Yaratılmış”
“Tanrı, Haftanın Hangi Gününde Neler Yaratmış?”
“İki Günde de Dağlar ve Öteki Şeyler Yaratılmış”
“Tanrı, Gökleri Yaratmaya, Yeri Yarattıktan Sonra Girişmiş”
“İki Gün İçinde de Yedi Kat Göğü Yaratma İşi Tamam”
“Yeryüzü, Dağlar, Ağaçlar, Daha Işık Yokken Yaratılmış”
“Yaratılış Söylencesi”

Yukarıda iltifat sözleri söyleyen ünlü kişilerin hangisi bunlar hakkında bir tez yâda araştırma yazmıştır? Voltaire deisttir. Kendi toplumunun üstünde durduğu dine bile inanmamıştır. "Cahil Filozof" kitabında buna çok sık değinir, aslında DİN olarak iltifat etmiştir ancak gerçeklik dışı olduğunu yazmıştır. Bu sözler sadece gurur okşayıcı sözlerden ibaret.

Alıntı:

Dostyoyevski: Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac'a bütün kalbimle inanıyorum.
Peki buna inanan bir kişinin Müslüman olması gerekmiyor mu?

pianola 26-12-2018 22:05

Alıntı:

Dostyoyevski: Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac'a bütün kalbimle inanıyorum.
"Siz sağlıklı insanlar (...) bilmezsiniz biz epileptiklerin şiddetli bir nöbetin hemen öncesinde deneyimlediğimiz o mutluluğu. Muhammed, cenneti gördüğünü, oraya bizzat gittiğini anlatır Kur'an'da. Ahmaklar ise emindirler onun yalan söylediğinden, onun bir sahtekar olduğundan. Ah, hayır! O yalan söylemiyordu! O tıpkı benimkilere benzeyen epileptik nöbetlerinden biri sırasında cennete gitmişti. Bilemiyorum, böylesine mutluluk saniyeler mi, saatler mi, aylar mı sürer? Ama emin olun ki onu gündelik hayatın bana sağlayabileceği hiçbir zevke değişmezdim... "

ForumKirpisi 26-12-2018 22:51

Hacı uydurma laflar hortlatmayın. Pianoda epilep çıktı sağlam kimse yok galiba.

Felâsife 27-12-2018 01:22

Alıntı:

pianola´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 629959)

"Siz sağlıklı insanlar (...) bilmezsiniz biz epileptiklerin şiddetli bir nöbetin hemen öncesinde deneyimlediğimiz o mutluluğu. Muhammed, cenneti gördüğünü, oraya bizzat gittiğini anlatır Kur'an'da. Ahmaklar ise emindirler onun yalan söylediğinden, onun bir sahtekar olduğundan. Ah, hayır! O yalan söylemiyordu! O tıpkı benimkilere benzeyen epileptik nöbetlerinden biri sırasında cennete gitmişti. Bilemiyorum, böylesine mutluluk saniyeler mi, saatler mi, aylar mı sürer? Ama emin olun ki onu gündelik hayatın bana sağlayabileceği hiçbir zevke değişmezdim... "

Sevgili pianola, bunu Dostyoyevski mi söylemiş?

Görünen o ki kendiyle kıyas etmiş, o yalan söylemiyordu demiş, doğrudur epileptik biri yalan söylemez, ama söylediği şey yalan değil diye, bu ona inanılacakta yapmaz, problem oradadır.
Neticede akıl oyunları denen şeydir bu. Bunun için epileptik olmaya da gerek yoktur, madde alarakta bu gerçekleşebilir.
Burada Michael Harner (antropolog 1929 - 2018), bunun bir nevi İncil versiyonu madde alarak yaşıyor.

Tabii maddenin etkisi geçince, nöbet bitince, film de biter. Rüya gibi uyanınca rüya da biter. Rüya görünce de insanlar uyandıklarında yalan söylemezler, ama bu onu bu hayat açısından doğru da yapmaz.

Sevgiler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:03 .