![]() |
Abese Suresi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Hz. Aişe (r.anh.) diyor ki:
"Abese ve tevella" suresi, Âmâ, Abdullah b. Ümm-i Mektum hakkında indirilmiştir. Bu zat Resulullaha gelmişti ve ona: "Ey Allahın Resulü, beni irşad et" diyordu. Resulullahın yanında da müşriklerin ileri gelen*lerinden bir adam bulunuyordu. Resulullah, İbn-i Ümm-i Mektum´a aldınş et*meyip diğer adamla ilgileniyor ve: "Konuşmanda bir mahzur görüyor musun " diyordu. Cevaben de "Hayır" deniliyordu. Bu sure işte bunun hakkında nazil ol*du. Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla. 1-2- Peygamber, âmâ geldi diye yüzünü ekşitip çevirdi. 3- Ey Muhammed, ne biliyorsun belki de o, kendisini arındıracaktı. 4- Yahut öğüt alacaktı da bu öğüdün faydasını görecekti. Muhammed, âmâ İbn- iÜmm-i Mektum gelince, diğer insanlarla meşgul olduğu için yüzünü ekşitti ve ondan yüz çevirdi. Ey Muhammed, sen ne bile*ceksin belki de kentlisine yüzünü ekşittiğin bu âmâ, günahlarından temizlene*cekti. Veya öğüt alacaktı ve alacağı bu öğüt ona fayda verecekti. 5-6- Fakat sen, ihtiyaç duymayan kimseye alaka gösteriyorsun. 7- Onun temizlenmesinden sana ne Ey Muhammed, servetinden dolayı kendisini ihtiyaçsız gören kimseye, müslüman olur ümidiyle ısrar ediyorsun. Süfyan es-Sevri, burada ifade edilen "Kendisini ihtiyaçsız hisseden kim-se"den maksadın, Abbas b. Abdülmuttalip olduğunu söylemiş, Mücahid ise bu kimseden maksadın, Rebia´nın oğulları Utbe ve Şeybe olduklanni söylemiştir. 8-10- Allahtan korkup koşarak sana gelene ise aldırmıyorsun. Allahtan korkan ve koşarak sana gelen bu âmâya ise, başkaları ile ilgile*nerek alaka göstermiyorsun. 11- Hayır böyle yapma. Bu âyetler birer ögüttür. 12- Dileyen ondan öğüt alır. Ey Muhammed, senin, Allahtan korktuğu için koşarak sana gelen âmâya yüz çevirmen ve servetinden dolayı kendisini ihtiyaçsız hissedene ilgi göster-memdoğru değildir. Bu sure bir hatırlatmadır ve bir öğüttür. Allanın, kulların*dan dileyen kimse bu valıyed ileni erden öğüt alır. |
Sen aşağıda alıntıladığım öykü parçası hakkında ne düşünüyorsun?
Alıntı:
|
Muhammed pek de dost canlısı ya da misafir perver değilmiş.
Bkz: Alıntı:
ayrıca, Kaynak da yazmamışsınız. Sayın ateist.bakış, resim de ekleseniz daha güzel olurmuş. |
Gayet güzel ve öğretici bir sure. çok güzel olduğunu düşünüyorum.
1-2- Peygamber, âmâ geldi diye yüzünü ekşitip çevirdi. Gayet normal bir durum zira; Kul innemâ enâ beşerun miślukum De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım, (Ancak insanların en üstünü) Fakat sen, ihtiyaç duymayan kimseye alaka gösteriyorsun. O zamanki Mekke şartları içinde toplumda ileri gelenlere öncelik verilmesi gayet normaldir. Ancak Cenab-ı hak izin vermemiştir. Yani, ne kadar zor olursa olsun, güçsüz ve fakirlere öncelik vereceksin. eğer İslam'ı yaymak o kadar kolay olsa idi. Rasullulah (SAV) "Alllah'ım, İslam'ı iki Ömer'den biriyle güçlendir" diye dua etmezdi. Arapların o dönemdeki sosyal yapısını iyi bilerek bu ayete yaklaşmak gerek. İslama sponsor arayışı içinde olma ihtimali var. Vallahi biz bulamadık daha sponsor, ama size tavsiye ederim: TURAN-ELEKTRİK, Sonsuz aydınlık burda... Allahtan korkup koşarak sana gelene ise aldırmıyorsun. Burada açıkça bir Uyarı var tıpkı Ve siyâbeke fe Tahhir: "Elbiseni de Temiz tut"! ayetinde olduğu gibi... Bu ayetlerde garipsenecek hiç bir şey yok, lütfen ara fosil bulmuş Darwinist gibi her önünüze geleni kendi bakış açınıza göre yorumlayarak birşeyler aramayın. |
Alıntı:
Alıntı:
Bu seni yaşamda küçültür. Gerçekler sorgulanamaz. Yartışma konusu yapılamaz. Değiştirilemez. Senin zırvaların gerçek olsaydı iki adım atıp coğrafya değiştiğinde değişmezlerdi. Çünkü 2 kere 2 her yerde ve her şartta 4 eder. Su heryerde ve her şartta 2 hidrojen ve 1 oksijenden oluşur. Bunlar değişmez. Bilime ve akla ancak cehalet kafa tutar. Ki sende fazlasıyla var. Ne uğruna? Sana öldükten sonra muz verilmesini istediğin bir hayal uğruna... Yazık... |
sn .ateist bakış,
ara fosil bulmuş Darwinist gibi burada sadece espri yapmaya çalıştım. Bilime ve akla ancak cehalet kafa tutar. Ki sende fazlasıyla var. Ne uğruna? Sana öldükten sonra muz verilmesini istediğin bir hayal uğruna... Yazık... beni tanımadan görmeden bu şekilde cahil damgası vurmanız ateistlerdeki ön yargıya güzel bir örnek. Öldükten sonra muz isteyenleri görmek istiyorsanız, Cübbeli Ahmed'in ne kadar Salavat O kadar Huri gibi videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Benim din anlayışım farklı. Ayrıca Senin zırvaların gibi bir ifade de kullanamazsınız. Kimse kimsenin inançlarına veya değer yargılarına bu şekilde hitap edemez. Yobazlık sadece dinde olmaz.O zaman bende ateizme pislik deme hakkını kendimde bulurum. Sizin pislikle dolu düşünceleriniz derim. sevgiler. el da-i el fakir şeyh galib, müstenid-i eltâf-ı Rabbanîyye celle şanihû... Vesselam |
Alıntı:
2x2=4 sonucuna yanlış, pislik, adilik vb ne kadar olumsuz söz bulup söylersen söyle bu sana geri döner. Ben inançlara saygı duymuyorum. İnançlara saygı duyarsam, küçük çocukların ırzına geçen tecavüzcülere de saygı duymam gerekir. Çünkü nası bir inanan kendi inancını dünyadaki yegane doğru seçenek sanıyorsa, bir tecavüzcü de tecavüz eylemini dünyadaki yegane doğru seçenek sanır. Hatta bundan emindir. Ve milyar kere de yaşasa aynı senaryoyu hepsini de tecavüzle sonlandırır. Ben böyle bir adama saygı duymadığım gibi sizlerin ianncına da saygı duymam. Kaldı ki, tecavüzcü inançlarla kıyaslandığında masum bile sayılır çünkü sizler hepiniz katliam gerçekleştirmiş bir inancın temsilcisisiniz. Bu katliamlar kesin ve net olarak ispatlı. Ayrıca, Sokak ortasında camin dikiliyorsa, bangır bangır ezan okunuyorsa, insanların dinlerine ve görüşlerine bakılmadan vergileri zorla gasp edilip din adamlarına maaş dağıtılıyorsa, okullarda zorla din dersi uygulanıyorsa sizler bunları İKNA, İDRAK, SULH yoluyla değil ŞİDDET, GASP ve KATLİAM yoluyla elde ettiniz. Ben böyle bir şeye saygı duymayı bırak, bu terörizmle mücadele ederken ölmeyi onur sayarım. Seni çok iyi tanıyorum. Seni öğüten değirmenin taşını da suyunu da ununu da iyi biliyorum. |
Arkadaşlar,
lütfen başlığı kişisel atışmalara, karşılıklı psikolojik tahlillere vs. dönüştürmeyelim. Başlığın somut bir konusu var. Bu konudan çok fazla uzaklaşmadan kendi tez, argüman ve yorumlarımızı sunmakla veya diğer görüşleri (şahısları değil, görüşleri!) eleştirmekle yetinmeye çalışalım... |
Abese süresi...
ALLAH en buyuk delili ve evrensel oldugunun göstergesıdır.... Mekke'de inmiştir, 42 (kırkiki) âyettir. Adını, "yüzünü ekşitti, buruşturdu" anlamına gelen ilk kelimesinden almıştır. Bu sûrenin iniş sebebiyle ilgili olarak şöyle bir hadise nakledilmiştir: Efendimiz; Velîd, Ümeyye b. Halef, Utbe b. Rabîa gibi Kureyş'in ileri gelenlerine İslâm'ı anlattığı bir sırada âmâ olan Abdullah b. Ümmü Mektum gelir ve "Yâ Resûlallah! Allah'ın sana öğrettiklerinden bana da öğret" der. O esnada Resûlullah (a. s.) cevap vermez. Çünkü Kureyş'in bu ileri gelen kimseleri, zaten kendilerine özel muamele edilmesini istiyorlardı. Efendimiz onları gücendirmek istemedi. Abdullah tekrar seslenince elinde olmayarak yüz hatları değişti. Bu esnada onlar kalkıp gittiler. Biraz sonra bu âyetler geldi. Resûlullah'ın bazı davranışlarını tenkit ve onu ikaz mahiyetinde gelen bu ve benzeri âyetler, onun hak peygamber olduğuna en büyük delildir. Zira hiç kimse kendisini bu şekilde tenkit etmez. |
Sayın vivident, özeleştiri diye bir kavram duydunuz mu?
|
diyeceksın ki!!!hadıslere ınanmıyorsun ama hadıslerden örnek verıyorsun!!!!
|
sevgili vivident ve elezher. hani gül kokulu muhammediniz yüksek ahlak üzerineydi.
demekki öyle değilmiş menfaat hasıl olunca gariple ilgilenmiyor. demekki üstün ahlak yalanı doğru değilmiş allahınız yalanlıyor |
Kaynaksız, mesnetsiz, dayanaksız, yalan, dolan, zırva ve türevleriyle salt gerçeklik algısı olan ateizmi bir tutamazsın
Kaynak istemediğiniz kadar var. Kur'an başta olmak üzere Fıkıh Kelam Siyer Akaid (gerçi bunlara da uydurulmuş diyeceksiniz ama) Ben inançlara saygı duymuyorum. İnançlara saygı duyarsam, küçük çocukların ırzına geçen tecavüzcülere de saygı duymam gerekir. Çünkü nası bir inanan kendi inancını dünyadaki yegane doğru seçenek sanıyorsa, bir tecavüzcü de tecavüz eylemini dünyadaki yegane doğru seçenek sanır. Hatta bundan emindir. Ve milyar kere de yaşasa aynı senaryoyu hepsini de tecavüzle sonlandırır. Ben Ateistlere saygı duymuyorsam, 40 milyon insanı katleden stalin'e ve 50 milyon Çinliîy bir hiç uğruna harcayan Mao'ya I. ve II. dünya savaşlarını çıkartan Nietzche- Darwin doğrultusundaki görüşlere inanan ateistlere de saygı duyuyorum demektir. Çünkü bir ateist kendi inancını dünyada ki yegane doğru seçenek sanıyorsa, bir stalinisit veya Mao'cu Übermensch'ci, doğal Seleksiyoncu'da yegane doğru seçenek sanır. Ve milyar kere aynı senaryoyu yazar katliamlarla Gulag takım adalarıyla, üstün ırk için katledilen insanlarla, doğal seleksiyon için öldürülen milyonlarla sonlandırır. Kaldı ki, tecavüzcü inançlarla kıyaslandığında masum bile sayılır çünkü sizler hepiniz katliam gerçekleştirmiş bir inancın temsilcisisiniz. Bu katliamlar kesin ve net olarak ispatlı. Kaldı ki, stalinini ve Mao'nun ateis-darwinist vahşetini en kanlı katliamlarla karşılaştırdığınızda masum sayılır. Çünkü siz ateistler milyonlarca insanı katletmiş bir ideolojinin temsilcisisiniz.Bu katliamlar kesin ve net olarak ispatlı. Sokak ortasında camin dikiliyorsa, bangır bangır ezan okunuyorsa, insanların dinlerine ve görüşlerine bakılmadan vergileri zorla gasp edilip din adamlarına maaş dağıtılıyorsa, okullarda zorla din dersi uygulanıyorsa sizler bunları İKNA, İDRAK, SULH yoluyla değil ŞİDDET, GASP ve KATLİAM yoluyla elde ettiniz. Bu noktada görüşlerimi söylemeyeyim yanlış anlaşılırım. Ama bunları biz elde etmedik, ABD'li abiler karar verdi. Our boys must be more religious dediler. Makamla ezan okumaya ehliyetli müezzinler yetiştirilseydi daha iyi olurdu. Acaba ezan Türkçe okunurken de bulnarı söylermiydiniz. Din adamlarına maaş dağıtan devlet, ABD'li abisi ne emrediyorsa onu yapıyor. Rüzgar ters yönden esince Kur'an kurslarını kapatmayı biliyor. Camiiler denetimimiz altında olsun yoksa tarikatlerın eline geçer diyor. yurttaşım benim istediğim gibi Cuma-Ramazan müslümanı olsun, benim yazdırdığım hutbeyi dinleyip, bayram tatiline çıksın, gerisini düşünmesin Çocuğu da benim istediğimi (daha doğrusu ABD'nin istediği) şekilde dinini öğrensin diyor. Seni çok iyi tanıyorum. Bende bu zihniyeti çok iyi tanıyorum. Eskiden arkadaşlarımla barlara giderken çok yakından şahit olmuştum. Gerçeklerden uzak ütopyacı ve kendinden nefret eden, dünyayı İstiklala Caddesiyle Çubuklu Hayal kahvesinden ibaret gören, Yozgat kütahya, Tokat Gümüşhane isimli illerin olduğunun farkında olmayan, kendine benzemeyeni yobaz gerici faşist, dinci ilan eden en büyük hayali Küba'da pasifik okyanusuna karşı Havana pürosu içmek isteyen Seni öğüten değirmenin taşını da suyunu da ununu da iyi biliyorum. Evet. Benim değirmenim Sivas Değirmeni, suyu Kızılırmak Suyu, Buğdayı da Konya buğdayı, Vatanımı ülkemi ve dinimi seviyorum. hiçbir zaman CNBC izleyip bulunduğum coğrafyanın dağlarına küfür etmedim... sevgiler.... Bu arada sn ulpian, sadece bir mesele hakkında tartışıyoruz o kadar. atışma vs herhangi bir şey yok. |
Bu aslında çok ilginç bir sure ve El-ezher bu sure hakkındaki biz ateistlerin düşüncelerini merak etmekte haklı. Girdiğim yüzyüze tartışmalarda da karşı taraf bu soruyu sorduğunda hoşuma gider, çünkü karşı tarafın geneldeki gibi kendi dinini bile bilmeyen bir cahil yerine, gerçekten Kuran'ı okumuş anlamaya çalışmış birisi olduğunu bana gösterir.
Güzel bir sorudur çünkü biz ateistler, kuran'ın muhammed tarafından yazıldığını düşünmekteyiz, sanırım burada da el ezher burada "madem muhammed'in yazdığını düşünüyorsunuz, kendi kitabında kendini neden uyarsın, hatasını yazsın ki?" sorsunu soruyor, İslami kaynakların hemen hemen hepsinde surenin iniş sebebi vivident'in anlattığı şekilde geçmektedir. Kişisel görüşüme gelince; Kaynaklarda geçtiğine göre Muhammed o sırada Kureyş'in ileri gelenleri ile görüşmekte muhtemelen onları islam'a davet etmektedir, zira sure henüz mekke döneminde müslüman sayısının henüz az olduğu zamanlarda yazılmıştır. Bu önemli kişiler, kendilerini önem verilmesini istiyordur, ve bu sırada kör ( muhtemelen de fakir ) Abdullah Ümmü Mektum peygamberin sözünü keserek "allahın sana öğrettiklerini bana da öğret" demiştir peygamber de ( benim fikrime göre ) karşısındakilere önem verdiğini göstermek amacıyla onu ciddiye almamış hatta yüzünü ekşitmiştir ( müslümanların daha çok fakirler ve sakatlardan oluştuğunu düşünmesinler diye olabilir ) Fakat burada önem vermemiz gereken şöyle bir bilgi vardır ki; muhammedin o sırada konuşmakta olduğu kureyşin ileri gelenleri ( Rebia oğlu Utbe, Rebia oğlu Şeybe, Hişam oğlu Ebu Cehil, Abdulmuttalib oğlu abbas, Halef oğlu Ümeyye, Muğire oğlu velid ) müslüman olmamışlardır, hatta dilerseniz bulup kaynaklarını yazabileceğim bir çok hadiste kafirlerin önde gidenleri, çeşitli kötülükler yapan kişiler olarak geçmektedirler. Hal böyleyken muhammed, hem bu kureyşlileri ikna edememiş, hem de müslüman olmaya niyetli kör bir adamın kalbini kırmıştır. Zaten az sayıda olan müslümanların bu olaylardan etkilenip islamı terketmelerinden korkarak, yaptığının yanlış olduğunu bir özür dileme anlamında allahın ağzından bu ayetleri yazmıştır. hatta hadislere göre bu ayetlerden sonra Abdullah Ümmü mektumu gördüğü yerde iltifatlarda bulunup, "rabbimin bana itabına bais olan yar-ı sadıkım, merhaba" dermiş. Yoksa islam dinince çizilen muhammed profilinin en başından böyle bir uyarıya sebebiyet vermemesi gerekirdi, eğer her insan gibi hata yapabilir ve bu hatalar sonucunda uyarı alıp yoluna devam edebiliyorsa, peygamber seçilmenin ne gibi bir kriteri kalır? her insan peygamber olabilir bu şekliyle. Oysa ki peygamberler özellikle de muhammed allah tarafından özel olarak yaratılmıştır ( ki bildiğiniz gibi dünyadaki yaşamın muhammedin şerefine yaratıldığı düşüncesi de vardır islamda ). Dolayısıyla aslında bu sure de, muhammedin aciziyetini anlatması sebebiyle kuranın bir yaratıcı tarafından yazılmadığının göstergelerinden biridir. |
Saçma.
Sen eşitleme yapamazsın. Burada bir göreceli durum yok. Yani islam Yeşil renk ise Ateizm Sarı renktir ve tercihe bağlıdır veya isteyen istediğini seçer gibi bir şey yok. İnanmak kelimesinin sözlük anlamına bak ve farkı görürsün. İNANMAK: - Bir önermenin, doğru sayılması için gerekli tam bilgi olmadan ona karşı kabul veya red (inanmamak) şeklinde benimsenen zihinsel tutum. Tanıma dikkat et bak. Kesin bilgi olmadan sonuca zıplamaya yani tercihe bağlı uydurmaya inanmak deniyor. Bu yüzden bilmek fiiline bir alternatiftir. Kesinlik olsa bilmek denir. Sen bu bağlamda terazinin kefelerine hayali ağırlıklar koyarak denge sağlayamazsın. İnanç denilen şey tercihe bağlı üretilmiş bir sonuçtur. Ateizm'de tercihe bağlı bir şey bulamazsın. Böyle abuk subuk yazılar yazmadan önce Ateizm'de tercihe bağlı veya dayanaksız şeyler bulma çalışmasına giriş. Dürüst ol. Biraz ahlak sahibi ol. İnanç temelli bir durumu, bilgi temelli bir durumla yanyana getirme küstahlığını bırak. |
sn ateist.bakış ve şeyh galip tartışmanız abese suresinin dışında bir konu, farklı bir sayfada devam etmelisiniz diye düşünüyorum...
Bu arada Abese suresi için Allah'ın en büyük delili diyen vivident'in benim sure ile ilgili düşüncelerime cevap vermesini rica ediyorum... |
Alıntı:
|
art kitekt konuda adam gibi mantıklı cevap yazan ateist bir sen olduğun için seni muhattap alıyorum diğerleri zaten ya yaşları çok çok ufak ya da oyun eğlence takılıyorlar.
Mesajını okudum, öncelikle peygamberlerde ismet sıfatı vardır yani günah işlemezler. fakat hata payları vardır. Asıl konuya gelmek istiyorum. AbdullH Mektum ne sahabeler arasında ne de islam aleminde o dönemde Muhammed sav yüzünü ekşitmiş cevap vermemiş diye insanların dert edineceği biri değildir. Ayrıca sahabeler bu olaydan dolayı mektuma tavır almışlardır. Yani bahsettiğiniz gibi Muhammed savın kendini aklamak farklı niyetler peşinde olmak amaçlı kalkıpta Kuran gibi bütün dünyaya hitap eden kitaba kendisini tenkit edici ayetler koymasını benim mantığım hiçbir şekilde almaz şahsen. Biraz detaylı düşünüldüğünde Böylebir şeye hiç ihtiyacı olmadığı da net olarak görülebilir. Ki Allah ile Muhammed sav arasında buna benzer yine bir peygamber efendimize sorulan bir sorunun (önceki ümmetler ile ilgili) cevabını bilmediği ve soran kişiye Allahtan bilgi geldikten sonra bunun cevabını vereceğini söyleyip göndermesi fakat inşAllah ( Allah dilerse ) dememesi ve bunu demediği için Allah Teala'nın 15 gün kadar ayetleri kestiği yine rivayetlerdendir. Hayatında yalan söylediğini gören bilen olmamış bir adamın ilk yalanının kalkıp bütün dünyayı kandırabilecek kadar aşağılık bir adam olduğuna inanmanızı aklım zaten alamaz fakat bunu yapan bir adamın ondan sonra böyle gereksiz ufak tefek mevzuular için evrensel bir kitabta kendini tenkit edeceğini düşünmek yine birbiriyle çelişkili ifadeler doğuruyor. Muhammed savı ne kadar tanıdığınızı sorgulamanızın zamanıdır belkide bilemiyorum. Bir de " sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" hadisi uydurma hadistir. Laf arasında bunu da söylemiş olayım. Allah insan için halifem ünvanını buyurmuştur. Kainat kimseye özel yaratılmamıştır. Sevgiler. |
Abd-u HU ve Rasul-u HU,
Tanrı temsiliyetine haiz "Aynı" kişilerdeki "Fark"lı iki şapkayı tarif ettiği söylenir. "İsmet" denen kavram Tanrı temsiliyetine haiz "Aynı" kişinin Abd makamı için değil,Rasul makamı için geçerli olandır denilir. Bir gün Ashab Muhammed'e,Musa ve İsa'dan sorarlar. Cevabın, "Musa da benim İsa da" şeklinde olduğu söylenir. Eğer İlahi Elçilik, Tıpkı herhangi bir ülkenin,bir başka ülke nezdinde kendini temsil etme makamı olan "Büyükelçilik" gibi algılanabilirse, Tüm İlahi Elçilerin de insanoğlu karşısında Tanrıyı temsil ettiğini düşünülürse, Ne "Musa da benim İsa da" sözü için, ne de "SEN olmasaydın Alemleri yaratmazdım" sözünde "SEN" derken neyin kast edildiği ve ne anlama geldiği konusunda çok da kafa karışıklığı yaşamayız gibi. "SEN" denilen, "İlahi Elçiler" olmasa idi, "Künh/Öz/Zat"ında bilinemeyen Tanrı kendini nasıl "İZHAR" edecekti ? |
Kurandaki bir surenin ayetleri ile Kuranin bir yaraticidan geldigi gercekligi uzerine tartisma paradokstur. Kuran Allahtan mi sorusunun yanitini Resulun agzindan cikan kelimeler belirtiyorsa buna paradoks denir. Paradoksta mantik sonuc vermez
Kurana inanilir veya inanilmaz ve paradoks bu sekilde asilir. Din ise zaten bilme degil bilmeden inanma uzerine kuruludur Cok onemli bir konuya sayin psiko deginmis Evren yokken hicbirsey yokken sadece siz bir ve tek olarak siz var olsaydiniz kendinize ne derdiniz kendinizi nasil tanimlardiniz Rahmanliginizi nasil bilecektiniz? Evvel ve ahir oldugunuzu O meleklerin bilmediklerinide bilen degil mi Hepimiz bire ait degil miyiz Ondan geldik ona dondurulecek degil miyiz Yol cok uzun Daha cok zaman alacak arzin agirlik atmasi Arz evren yada dunya degil mi acaba Arz biz miyiz acaba |
bir adam pişmanlık yaşayamazmı.
bakın kurnazlık demiyorum. muhammedin kurnazlıkları çoktur. ama yine de kurnazlık demiyorum. diyorum ki, bir adam pişmanlık yaşarmı, yaşayabilir mi, kendini eleştirebilir mi. bir adamın kendini eleştirmesi ile bir tanrının varolup olmadığı arasındaki bağlamsal ilişki nedir. tanrının varlığı şimdi de bir adamın pişmanlığı üzerinden mi İSPAT edilmeye uğraşılıyor. hala anlayamadınız değil mi. varlık ispata muhtaç değildir. ama siz ispata muhtaçsınız. ve aslında bütün ispatlarınız içinizdeki sesi boğabilmek için. aklın sesini. aklınızın çığlığını bastıramazsınız. bir adamın pişmanlığı o çığlığı bastırmaya yetmez. o kitabı iyi okuyun. sözde allahın kendi varlığını kanıtlamak için verdiği örnekleri alt alta koyun. kuranda böyle onlarca ayet var. allah kendi varlığını kanıtlamak için örnekler verip polemik yaptığı ayetler. tıpkı sizin sözlerinize benzer o ayetler. bir allahın en aciz olduğu an o ayetlerdir. hele birde onlarca yeminlerle inandırmaya çalışması yokmudur. zurnanın zırt dediği yerdir. |
Alıntı:
Galileo'nin de söylediği gibi akıl ve duyguları da iyi kullanmak gerek. İbrahim suresi 48.ayeti tefekkür adına, en azından kendi adıma teşekkürler sayın ateşvedemir. |
Dost kerberos
Allah insanlara mudahale eder mi? Eger ederse bu sinav adil olmaktan cikar mi? Sevgili dostum Sen nesin? Ben neyim? Varsa bir sinav neden var? İyi insan olmak insanlara yardimci olmak elindekini ihtiyac sahibi ile paylasmak kotulukten beri durmaya calismak icin kendini dizginlemek bir konuda bilgi ve fikir sahibi olanlari dinleyip karsitezleri de dinledikten sonra insanlarla bu konuda tartismak dusunmek ve akletmek adaletli olmak insanlari ozurlerinden dolayi bagislamak sabretmek cok mu zor Bunlari yaparkende duyularinla algilayamadigin birseye yok diyememek cok mu zor Allah goklerin ve yerlerin nurudur ayetine bir bakin Bir arastirin Bir dusunun hele |
sevgili ateşvedemir
sınav ne. neyle imtihan ediliyoruz. iyi insan olmakla mı, elimizdekini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmakla mı. yoksa saklambaç mı oynuyoruz. tanrıyı sobelemek mi imtihanımız. inananın günahları örtülüp, inanmayanın iyiliklerinin boşa çıkarıldığı bir imtihanın bağlamı nedir. allahın kendi varlığını delillendirmek için ortaya basit ve üzerinde tartışılabilir deliller koyması, akılları susturacak delillerden kaçınması imtihanın gereğimidir, yoksa delilleri ortaya koyan aklın yetersizliğinin işaretimidir. nasıl bir allah, gökleri sizmi direksiz tutuyorsunuz yoksa ben mi diye insanla polemiğe girer. allah varlığını ortaya koymak yerine, varlığının ispatını yapmaya kalktığına göre, bunu yapması imtihanın ruhuna aykırı olamaz. ee madem bunu yapmaya kalkıyorsun bari doğru dürüst yap. allaha yakıştırdığınız polemiklere bir bakın. bir araştırın. bir düşünün hele. |
Ahh dost kerberos ahh
İblis elbise demek kafirse örtülü Gelinle bir olunmaz yuzunde varsa tülü Giymissen elbise istersen bin kez la ilahe illallah de Olur mu hic adin mumin yada mumine Yoksa sirtinda elbise ve etmezsen ozunden baskasina secde Sen kendine istedigin kadar ben ateistim de Kafir ve mumin ayrimi iste bu elbise |
Dürüst ol.
Biraz ahlak sahibi ol. İnanç temelli bir durumu, bilgi temelli bir durumla yanyana getirme küstahlığını bırak Hanginize bir eleştiri yapsak hemen bu tarz hitaplarla karşılaşıyoruz. Burada benim dinime istediğin gibi küfür edeceksin. sonra da beğenmediğin bir yorumla karşılaşınca karşındakini küstahlık ve ahlaksızlıkla suçlayacaksın. Ben tarihi bilgiler ortaya koyuyorum. masal ve efsanelerden bahsetmiyorum. Siz iktidara gelseniz bize herkesi kesersiniz diyorsunuz ya Asıl siz sizin gibi düşünmeyen herkesi öldürürsünüz. her zaman diyorum sizin ruhunuzda sosyal darwinizim var Ateizm'de ateist olmayana yaşam hakkı yok! Sen bu bağlamda terazinin kefelerine hayali ağırlıklar koyarak denge sağlayamazsın. İnanç denilen şey tercihe bağlı üretilmiş bir sonuçtur. Ateizm'de tercihe bağlı bir şey bulamazsın. biraz tarih okursan neyin hayali olup olmadığını görürsün. Ateizmin kendisi bir tercihtir zaten. dürüst olmama ve ahlaklı olmamaya gelince aynısını size geri iade ediyorum sn ateist bakış.... |
o halde dostum,
herkez kendi varoluşunu ortaya koyacak. rabbin diyor ki, sen uyarsan da uyarmasanda onlar iman etmezler. allah onların kaplerini mühürlemiştir. madem bu elbiseyi giydik, hakkını vereceğiz. bana düşen küfrün en önünde gidip flamasını taşımaktır. varın siz cennette nimetlenin. ben de rabbinize derim ki, kalbimi sen mühürledin o halde cehenneme de senin girmen lazım. eminim ateşin bekçilerini çağırıp imansız perçemimden beni cehenneme attırırken polemiğe girme ihtiyacı hissedecektir. ah be dostum. o kitabı elime alıyorum. okuyorum. ama bir yaratıcının değil, bir adamın sesini sözünü duyuyorum. toplumsal ortak bir aklın ortaya koyduklarından başka birşeye şahit olmadım o kitapta. |
Rica ederim sayin psiko
Tefekkur yolunuzu ay olup aydinlatmak buna vesile olmak benim icin onur verici Boyle BİR onura araci kildiginiz icin esas ben tesekkur ederim. Sevgili kerberos Allah dilemezse sen dileyemezsin Ahh sevgili dostum Ben bunlari sana yaziyorsam yine onun dilemesiyle degil mi? O dilemeseydi yazmazdim Diledi ben de yazdim Diledi sen de okudun Diledi ve genc bir kiza bir erkek tecavuz etti Diledi ve adamin biri digerini vurdu Gormedin mi hala? Yazan el benim elim mi acaba ok atan el gibi Ya okuyan gozler seninkiler mi Ozunden baskasina itaat etmedigin ve aklini kullanip mescidi aksaya gittigin icin mi suc sende? Yok dostum yok. Sen elbetteki kafir degilsin. Olmadin olamazsin Bulanik sudan elbetteki icilmez dostum Sen dogru yerdesin Dostum dogru yer once atalardan kalani reddetmekle basliyor Dogru yerde olanlara selam ile |
Alıntı:
Kendi rabbini sizin rabbiniz diye ötekileştiriyorsun yoksa sana nimetler verilmedi mi? öyle ya sana hayatını kör şuursuz doğa verdi hatta maymunlarla akrabalığında cabası öyle ya senin rabbin yok. aklın da yok. gözün de yok. |
El Ehzer ben Ateistim sizin inandığınız Tanrıya tamamen muhalifim .İnancınıza sağlam ve tutarlı akılcı tek örnek gösteremiyorsunuz.Sizin inandığınız tanrıyla aramda hiç bir bağ yok sizin inanma biçiminizle bakacak olursak bizim kalplerimizi mühürleyen o saçma tanrınız Kendi yarattığı cehennemle konuşup ona seni insanlarla dolduracağım diye söz veren ilkel sadist kötülük üreten insanı zayıf yaratan Alllahınız Şerytanı yaratıp insanları yanmaya sürükleyen hastalıklı Allahınızla barışık olmıyacağım ne cehennemi umrumda Ne cennette içeceğim şaraplar ne sabi sübyan huriler ne sonsuz hayat Alın sizlerin olsun.Size bir önerim var dua edin Allahınıza karşımıza çıksın .Herşeye kadir dediğiniz Allahı savunmak için kılıktan kılığa girmekten vaz geçin komik oluyosunuz İnanmak için orta zekalı olmak yeterlidir. Korkak olmak yeterlidir eleştirmek yürek ve beyin ister Akıl gerektirir Dağa küs değilim nefret ediyorum .Arkasında kan ve gözyaşı olan Allahtanda elçilerindende.Yaranmak için uğraş veren çıkarcılardanda
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Muhammed zengin olan adamı imana getiremeyince bari ama da olsa bir müslüman daha kazanalım ve adamın gönlünü alalım diye diğerleri gibi bir ayet daha uydurdu. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:56 . |