Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ateizm = Din Düşmanlığı mıdır ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24959)

mahirzz 22-06-2011 13:16

Ateizm = Din Düşmanlığı mıdır ?

Bir ateist allah a inanmamakla kalmaz aynı zamanda dine ve allaha ve inananlara düşmandır.

Nedense dinin hiç bir öğretisinde iyi bir şey görmez..

Ona göre din öğretisinde ki bütün şeyler iğretidir, ve nefretle eleştirilmesi gerekir.

Şimdi burada bir sürü ateist var (allah bereket versin :D ).

cevaplamak isteyenlere sormak istiyorum:

din de (islam, hristiyan veya yahudilik için) iyi ve güzel olarak gördüğünüz öğretiler nelerdir ? sayabilir misiniz ?

ciddi bir şekilde yok deyin veya var ve şunlar deyiniz..

soruyu etik ve ciddi olarak cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

kaynatanlarıda allah kaynatsın :D

ironrose 22-06-2011 13:21

Alıntı:

mahirzz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393466)
Bir ateist allah a inanmamakla kalmaz aynı zamanda dine ve allaha ve inananlara düşmandır.

Ona göre din öğretisinde ki bütün şeyler iğretidir, ve nefretle eleştirilmesi gerekir.

din de (islam, hristiyan veya yahudilik için) iyi ve güzel olarak gördüğünüz öğretiler nelerdir ? sayabilir misiniz ?

Yoktur. Bahsettiğin bu dinler tamamen ilkel ve şu anda kabullenilemeyecek şeyleri gerçek ve kural olarak kabul eden arkeik uygulamalar içeren dinlerdir. İnsanlığın 2500 yıl önce keşfettiklerini unutup rönesans ile tekrar keşfetmesinin baş sebebidirler. İnsalığı en az 2000 sene geriye atmışlardır.

TUBA 22-06-2011 13:21

en başta şunu belirtmek isterim ateizm din düşmanlığı değildir
ateizm dinlerin ve tanrının uyrdurma olduğunu ,gerçek olmadığını savunur

islam ,hıristiyan veya yahudilik kendi geldikleri dönemlere göre öğretiler sunmuştur
her döneme ait değildir

Özgürcan 22-06-2011 13:24

Diğer abrahami dinler için değil, İslam'ın tek güzel bir özelliği vardır o da namastere adındaki hindu yogasını insanlara empoze etmesidir ve güngde 5 defa yapmalarını sağlamasıdır. Bu da insana Dünya'da en fazla huzur veren şeylerden biri olduğu kanıtlanmıştır.
Ayrıca bu konu hakkında önceden şunu yazmıştım,

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 381963)
.
Ayrıca islamdan vazgeçtiğimde bir araştırma yaptım ve nöroteoloji diye bir bilim dalı olduğunu gördüm. Bu bilim insanların ibadet ettiği sırada beyninin nerelerini kullandığına bakıyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Neurotheology
Nöroteoloji adındaki bilim insanların genlerindeki bir çeşit DNA geninden dolayı ibadet ettiklerinde huzur duygusu hissediyorlar. Bu yoga, namaz, kilise ayini, tapınma her şey olabilir. Güneş ile yoga arasında kalmışken yogayı seçtim ve buradan müslüman kardeşlerime söylüyorum, "kalplerinizdeki" parıltının daha fazlası bu yoga ile gerçekleşiyor.
nöroteloji insanların ibadet ederken beyinlerinin nerelerini kullandığını araştırır.
Bir hıristiyan pazar ayinindeyken
Bir Müslüman Cuma namazı kılarken
Bir hindu Ganj Nehri'nde çamaşır yıkarken
ve Bir Budist yoga yaparken manyetik ölçek takmaları istenmiş.
Bu ibadetlerin ortak tarafı hepsinin yapıldığı sırada beyin sağ ön çarprazının çalışması, yani huzur duygusunu oluşturan kısım.
Ancak en fazla ve en az huzur duygusu hissetme oranı şöyle;

YOGA>NAMAZ>AYİN>ÇAMAŞIR YIKAMA
budistin beyni 20 Volt harcamış
müslüman 12~Volt
Hıristiyan 8 Volt
Hindu 4Volt
Yani aslında bir müsliman cuma namazı yerine yoga yapsa çok daha fazla huzur duygusu hissedecek.
Ve bu duyguyu tetikleyen kaynak da Danimarkada yapılan araştırmalarda netleşti
DNA'larımızda bulunan dindarlık memi bunu belirliyor. Bu mem ne kadar baskınsa o kadar fazla huzur duygusu hissediyor şahıs ama bu memler doğuştan gelen özellikler ve değiştirilemezler...

yalnizs 22-06-2011 13:29

ateist kimseye düşman değilidir. niçin ateist olmuştur, dinlerdeki çelişki ve eksiklikleri, mantıksızlıkları, insan hakları ihllallerini içine sindiremediği için. bir zümrenin, bir ırkın, bir cinsin diğerine üstünlüğünü kabul etmediği için. bu insan kimseye düşman olup diş bileyip hakaret edecek değildir, aksine dünyaya imanlılardan daha fazla himet edecektir. şeytan konusunun son mesajına bakın silinmediyse işte inanan düşmalığı budur. inanan gider diğer dinlerin ibadethanelerini bombalar, inanan masum bebekleri bile kendisinden değil diye rahatça öldürür bunun karşılığında şehitlik ve cennet bekler. ateist bunları yapmaz tiyneti eğitimi itibari ile istesede yapamaz.

yalnizs 22-06-2011 13:31

islamda sadaka, fakiri koruma, yetim hakkını teslim etme, terazide doğru olma, yalan söylememe, haram yememe, onurlu yaşama öğretilerini seviyorum.

tevratta nişanlı olanı askere almayın, yeni bağ dikeni savaşa göndermeyin, mahsülün hepsini toplamayın fakirlerin hakkı var, öldürmeyin, çalmayın, komşunuza kötü gözle bakmayın öğretilerini seviyorum.

hristiyanlıkta tanrının sevgi dolu yaratan oluşunu, dünyanın sevgi üzerine döneceğini, pasif güç tanımını, iç temizliğinin önemini vurgulamasını seviyorum

mahirzz 22-06-2011 14:09

ironnose teşekkürler,

özgürcan teşekkürler,

yalnizs tesekkürler,

sayın tuba siz cevap vermemişsiniz :) var mı yok mu din öğretilerinde hiç güzel bir point ?

cevap vermediğiniz için teşekkür etmeyeceğim, diğer arkadaşlara haksızlık olmasın :)

TUBA 22-06-2011 14:15

biryere kadar var tabiki ,hele kitabı mukaddes en güzel dille yazılmış bir kitaptır

yalnizs 22-06-2011 14:16

evet bence de tuba arkadaşım özellikle tevratın bazı bölümleri ne kadar insan, canlı, doğa odaklıdır değil mi?

TUBA 22-06-2011 14:21

Alıntı:

yalnizs´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393491)
evet bence de tuba arkadaşım özellikle tevratın bazı bölümleri ne kadar insan, canlı, doğa odaklıdır değil mi?

gerçi ben onu kastetmemiştim ama sanırım ben yaznlış yazdım:)
kitabı mukaddes değil yeni ahit diyelim:)
isanın hayatını örnekleyerek doğru yolu göstermeye çalışması (gerçi reform yapılmıştır) hoş bir anlatım tazrı vardır

cubbeli 22-06-2011 14:24

Güzel bir konu açmışsın. Eline sağlık.

xcan 22-06-2011 14:34

Durmuş bir saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir.Siz kıyaslama istiyorsanız
İslamiyet deniledin çok farklı bir dindir.Şeytana din oluştur deseler ancak bu üretimi yapar.
Hristiyanlık İslama göre Milyon kez iyidir ve insanidir.Ateistler ise Dinlerin gerçekle uyuşmazlığını.Akla ve bilime aykırılıklarını ortaya koyan bir görüştür.
Akla değer verirler .Bilime önem verirler .Tanıdığım ateistlerin çoğu hümanisttir .Doğaya sevgi doludur .Ateist olmak zordur Okumak ve düşünmek ister .müslüman olmak için omurilik soğanı fazladır Beyne ihtiyaçta yoktur.
Onurlu insan olacaksın Sanatı seveceksin.Sübyenci gaspçı sapık olmıcaksın .Yani ateist olmak çok zordur..sıradan zavaallıların ateist olmasını kaliteyi düşüreceği için asla istemem.
Mahiriz sen teist kal .Seçme hakkım olsaydı asla ateist olmanı istemezdi
m

Khan 22-06-2011 14:42

Bana sorarsanız tonlarca herhangi bir dine mensup (özellikle İslam) arkadaşım var ve şiddetli din tartışmaları dışında günlük yaşantımızda bir sıkıntı olmuyor.

Ateizm din düşmanlığı değildir. Örneğin, bir ateist dinin gerçeği yansıtmadığını ama gerekli olduğunu savunabilir. Ben onlardan değilim lakin var. Bu yüzden ateizm ve din düşmanlığını doğru orantılı sayamayız.

mahirzz 22-06-2011 14:45

bende senin ateist olmanı istemezdim gega :)

ama sen din de gördüğün bir doğru olmadığını söylüyorsun..

cevabınız yok..

istatistik 22-06-2011 14:47

Herhangi bir dinde, o dinin kendi keşfi olan orjinal bir tutum, davranış ya da düşünceler içerisinde hoşuma giden bir tanesi bile yok.

Orjinal fikir dememin nedeni; Sevilebilecek ve bize güzel ahlak, adalet vb. şekillerde gösterilmeye çalışılan tutumlar daha önceki toplumlardan ve insan doğasından kaynaklandıkları için dinler içinde değerlendirilemez.

Eklemeden geçemeyeceğim; kimseyi nefretle eleştirdiğimi ya da düşmanlık yaptığımı hatırlamıyorum. Bunda herhangi bir dine inanmamamın da etkisi olsa gerek. Örnek verelim:

murted 22-06-2011 15:14

Alıntı:

Dine düşman olabiliriz ama dindarlara düşman değiliz. Allah'a ise hiç düşman değiliz çünkü olmayan şeye düşman olmanın mümkünatı yok. :)

Dinlerin, kendilerini satabilmek için elbette iyi, güzel, erdemli olmayı önermesi son derece anlaşılır. Lakin ahlak dediğimiz şeyin kaynağı din değildir. Dolayısıyla bu ahlaki açıdan iyi güzel sayılan şeylerin bir kısmını barındırıyor olması, dinlerin bunların sahibi olmasını gerektirmez.

Bir kısım ahlaki açıdan iyi sayılan şeyleri barındırsa da din, en azından semavi dinlerin hiçbirisinin bugün geldiğimiz noktada düşünce özgürlüğü, ötekileştirmeme, kişisel hak ve özgürlüklerin başkalarını mağdur etmediği sürece bir sınırının olmaması gibi olmazsa olmaz konularda sınıfta kalmayı geçin okula başlama ehliyetinin dahi olmadığı açıkça ortadadır.

Din, bugün aklımızla doğru olduğuna hükmettimiz şeyleri yasaklarken, yanlış bulduğumuz şeyleri de dayatır. Bu yüzden din tehlikelidir. Hırsızlığın, adam öldürmenin kötü olduğunu anlamak için dine ihtiyacımız yok, kafamızın içinde gerekli alet edavat var onun için. Ama zina edenlerin taşlanmasını ya da en iyi ihtimalle herkesin içinde sopayla dövülmesinin yanlış olduğunu anlamamak için dine ihtiyaç var.

Gene çocuk yaştakilerle evlenmenin bugün çirkin olduğunda aklı başında insanlar hemfikirdir. Ama gidip de şeriatla yönetilen ülkelere bunu en azından şimdilik anlatamazsınız, çünkü onların inandığı şey bunlara o meşruyeti sağlamaktadır (İslam'da böyle bir şey yok demeyin, bunu tartışmıyoruz. Onların anladığı islam'da bu var sonuçta.).

Özetlen, dinden ne cacık olur ne ayran. :)

Haa, neleri beğeniyorsunuz diye sormuşsun. O değerlerin hiçbirisi dine ait olmadığı için beğenip beğenmememin ne önemi var?

mahirzz 22-06-2011 15:39

düşünceler kötü de olsa neyse en azından düşünceniz olabilir :)

ben bu kötü lemeyi sadece nefret le açıklıyorum.. bu da benim düşüncem kimse bunu itiraf edecek kadar cesaretli değil, ama yapılan da bu sonuçda, göz var nizam var

yalnizs 22-06-2011 15:46

arkadaşım siz bizden nefret, kin kelimeleri duydunuz mu hiç? biz burada tartışıyoruz, nefret kelimeleri tehditler için imanlıların mesajlarına bakın siz.
bir şeye inanmak güzel huzur verici olabilir, düşünme yeteneğinden yoksun olanları terbiye edebilir, içinde kötülük taşıyanları korkutup vazgeçirebilir. fakat bizler zaten iyilik, güzellik, herkese eşitlik, özgürlük, adalet diyoruz. bunlarda nefret nerede?
bakın nefret mısırda kilise bombalayanlarda, sevdiği erkekle birlikte oldu diye genç kızları öldürüp recm edenlerde, ikiz kulelere dalıp masumları öldürenlerde, din allah diyerek kadınlarını burkalara sokup 13 yaşındaki kız çacuklarını gelin edenlerde, haçlı seferlerinde, soy kırımlarda bunları ateistler yapmadı.

TUBA 22-06-2011 15:49

Alıntı:

mahirzz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393516)

ben bu kötü lemeyi sadece nefret le açıklıyorum.. bu da benim düşüncem kimse bunu itiraf edecek kadar cesaretli değil, ama yapılan da bu sonuçda, göz var nizam var

lütfen kelime oyunları oynama
ateizmin din düşmanlığı olmadığını ve bu olguları kabul etmediğini söylemenin ,kötüleme gibi yansıtma
nihayetinde kendisine göre iyi veya güzel taraflarını yazan arkadaşlara haksızlık yapmış oluyorsun

bursali68 22-06-2011 16:19

Merhaba,

İnsanları kötü yapan veya birbirine düşman eden ,birbirlerine olan tahammülsüzlükleridir.

Ateizmin din düşmanlığı olduğuna inanmıyorum.Tartışmalar içerisinde bazı " istisnai " ateist ve inananlardan kendini bilmezler olup,kinini-nefretini kustuğunda kendini haklı zannedenlerin dışında,ateistlerin inananlara veya tersi inananların ateistlere düşman olduklarını söylemek zordur...

Ateizm din düşmanlığı olmamasına rağmen her halukarda düşmanlık edenler de vardır yok değil.Ancak bu her görüş,her inançta olan insanlar için de geçerlidir...

Temelde düşmanlık olmasa dahi,ateistin inananın kutsal saydığı değerlere yaptığı yakışıksız-rencide edici-hakaret içeren söylemlerden,inananın da ateistlere karşı geliştirdiği yakışıksız,rencide edici-hakaret içeren söylemlerden kaçınmadığı sürece arada düşmanlık olmamasına rağmen sorun düşmanlık olarak derinleşecektir...Böyle bir durumun da ne inanan için ne de inanmayanlar için bir yarar getirmeyeceğini düşünüyorum...

Sağlıcakla kalınız...

istatistik 22-06-2011 16:21

Alıntı:

mahirzz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393516)

Nefret olmadığını daha önce de söyledirler.

Murtedd çok güzel söylemiş. Tıpkı şeriatla yönetilen ülkelere bazı şeyleri anlatamayacağımız bunu da size anlatamayız. Çünkü henüz hazır değilsiniz. Ayrıca yaptığımız kötüleme değil mantık hatalarını ve yanlışları göstererek inanmanın saçma olduğunu vurgulamak.

Ancak siz dindarlarda ise durum biraz daha karışık. Sizden olmayandan nefret edersiniz ki bu kitaplarınıza da yansımıştır. bu nedenle nefretin kaynağı ateizm değil teizmdir.

unbeliever2 22-06-2011 18:22

Kısa cevaplar;

Kendi adıma söylersem evet ben bir din düşmanıyım daha doğrusu islamiyet düşmanıyım. Çünkü islamiyet dogmalarıyla yönetilen ve halkın çoğunluğunun inandığı din ülkemde islamiyet. Nerede doğmuş olursam olayım o yöreye ait dine de düşman olurdum. Kısacası benim hareketlerimi ve özgürlüklerimi kısıtlayacak (mesela ramazanda gündüz yemek yeme, içki içme, Domuz eti yeme,..vs) islamiyet ve benzeri her dinin düşmanıyım. Ateistim. Bir güce, yaratana, ilaha, rabba inanmıyorum. Daha doğrusu var olduğuna inanmıyorum. Dinlerin güzel olduğu söylenen hareketleri desteklemesi kadar doğal birşey olamaz. Fakire yardım et, haram yeme, hırsızlık-gasp yapma..vs. Bunların tam tersini tavsiye eden herhangi bir din gördünüz mü? Göremezsiniz. Mümkün değil. Din insanları güzel yola sevkeden bir araç değildir. Zaten olması gerekenleri tavsiye etmekten ve bunun dışında tüm vahşeti içinde barındıran bir dogmalar bütünüdür.

Tekrar ediyorum, bunlar benim düşüncelerim.Dinin hayata ve insanlara ne verdiğinden ziyade ne götürdüğünü irdelemek lazım. Güzel şeyleri zaten herkes birbirine tavsiye eder veya uygulamaya çalışır. İyi bir insan olmanın temeli dinden geçmez. Ben ateistim bu kötü olduğum anlamına mı gelir?

Din bugüne kadar benim hayatıma birşey katmadığı gibi strese sokmaktan başka bir b.ka da yaramadı.

Ben bir Din Düşmanıyım. Dünyada ki tüm dinlerin kalkması gerektiğini düşünen ama bunu göremeyeceğinin bilincinde olan bir ateistim.

herkese sevgiler.....

Neva 22-06-2011 19:54

Alıntı:

Ateizm, icinde yasanilan kulture gore algilanir, dusman veya dusman olmayan sekilde degerlendirilir.

Feminizm'in bile ne oldugunu tam olarak anlayabilmek icin yillarini vermek zorunda kalmis guzel ulkemizde, kitleler kendisiyle yuzlesmedigi surece, Ateizm'in anlasilmasi da bir o kadar zor olur. O kultur ne denli baskici, otekilestirici, dolayli yollardan zorlayici ve dusunce katili ise, Ateizm algisi ve karsi tepkisi de (teist/ateist farketmez) buna gore sekillenir. Turkiye'de ateistlerin teistlerden, teistlerin de ateistlerden hoslanmamasi, bir kisminin birbirinden nefret etmesi, hatta birbirlerine iliskin gerek fikren, gerekse fiziken "sallandiracaksin iki tane bak bir daha oluyormu" yaklasimlarinin da bu yuzden oldugunu dusunuyorum.

Mesela ben bir ate olarak, yasadigim cografyada, hicbir fikirsel baskiya maruz kalmadan "ben ateistim" diyebiliyorum. Toplumdaki 72,5 tur inanc ne beni, ne de baskalarini rahatsiz etmiyor. Ama biliyorum ki, Turkiye'deki arkadaslarin bircogu, yasadiklari sartlarda bu ozgurluge sahip degil. Bu yuzden de keskin uclar olusmakta ve donemsel idare de bir sekilde, dolayli yoldan buna destek vermekte..

Dinlerin guzel bir yani var midir?

Elbette vardir. Hicbir dusunce sadece kotu'den olusmaz. Bu akildisidir. Kaldi ki dinler zaten geldigi donemlerin her anlamda resmidir. Ancak din, inancin disinda, baska kavramlara alet edilip ici bosaltildiginda cirkinlesir. Mesela ben islama dair en cok su ayetin(Lokman suresindeydi sanirim) son kismindaki manayi begenirim. "Dikkat et! Aldaticilar seni Allah ile aldatmasinlar" inansin , inanmasin her eve lazim cinsinden bir ayettir bu.

Tevrat'tan; "Tanrinin ruhu sularin uzerinde dalgalaniyordu"

Incil'den ; "Babam goklerdedir."

Ucu bir araya gelince ilginc bir gorunum olusturur bana.

Yani %99 musluman(!) oldugu zannedilen bir ulkeyi her daim ileri tasimaktan, bilimde ilimde cigir acmaktan gelismekten bahsedip, donunuza kadar Made in China olmusken , inancsal dunyaniza dair, Allah, Muhammed yerine, deve mevcudiyetine ragmen luks Mercedes'lerde gezip, Matrix gozlugu tercih eden Welcome to Yankee Allah seyhlerine tapinma yapilirken, Allah'i Fifa baskani, dinleri birer futbol klubu, mezhepleri de karsi amigo, Muhammed'i de futbol klupleri ustunden kara para aklayan biri olarak algilayan bir inanir icin icin, ateist'i nefret dolu bir irkci, bir fasist olarak algilamak hic de sasilasi bir durum degildir. Zira ateist, varligiyla, bir teist icin inancina(ve o inancin alet olarak kullanilisina) dair yuzlesme nedenidir. Bu yuzden, belli bir inanir kesim ateistleri sevmez.

Yani Anadolu'da tarlada basindaki oyali tulbentiyle cay, sebze toplayan, hicbir iddiasi ve etliye sutluye karismisligi olmayan dindar Ayse teyze dahi biz ateistleri ustte bahsettigim kitleden cok daha fazla sever. Onun bize maksimum gosterecegi tepki "carpilirsin kuzuuggm deme oyle" demek olur, ama Ayse teyze asla insan carpmaya kalkmaz ateist olarak biliriz bunu.

Ve bu durumda aklibasinda bir ateist icin, gerek Allah, gerekse Muhammed sutten cikmis ak kasik olarak bir kenarda durur. Yani biz ateistler tanri yoktur diyoruz ama hic de haksiz degiliz. Salt su forumda bile yazilan cizilen tartisilan bilcumle konularin icindeki ana metin, bir teist/ateist acisindan tanrinin halleridir. Tanrinin bizzat kendisi degildir.

ereninthenature 22-06-2011 20:09

din evreni anlayamayacak olanlar için çok gereklidir.çünkü insan beyninin içine evren bilgisi girmeyince bilim girmeyince hayvanlaşacaktır.din onun yerini tutmaya çalışmıştır ama gene milyonlarca insan sadece benim tanrım doğru tanrı, benim kitabım tek doğru kitaptır düşüncesi yüzünden ölmüştür.

ben derim ki zaten hiç görmediği bir şeye ölümüne inanacak, karanlık çağdan kalma tanrılara kurbanlar verecek, tapacak kadar korkak ve algısı bozuksa bırakalım istediğini yapsın.bize dünya'ya, insanlığa korkak olmayan insanlar lazım.korkaklar için de din lazım.

özet:din korkaklar için çok gereklidir, bilimin yerine mitholojiyi koyanlar için çok gereklidir, astroitin etrafında 7 tur atıp cennete gideceğini sananlar için çok gereklidir.onları mutlu eder.

Natürelist 22-06-2011 21:43

Alıntı:

Sayin mahirzz,

Hangi sebeb den dolayi Tanri’yi sevmiyorsunuz! sorusunu sorsaydiniz belki daha yerinde olurdu diye düsünüyorum, neyse bu o kadar önemli degil.

Ateizm bütün dinleri red eder, yalnizca islam’i degil, ve gerisi malum.

Semavi dinlerin kökenine baktigimiz da bunlarin iyi ve kötü yönlerini de görebiliriz.

Farketmez inanan veya inanmayanlar icin, insanlar bir seyi nefret ediyorlarsa, genellikle kendisini rahatsiz eden seylerden kaynaklanir.

Nefret ediyorum demekle, ki bu da olmayan bir Tanri icin, dolaylı bir kanıti olur.

Gercekten var olan bir sey’den , nefret edebilirsiniz.

Olmayan bir sey (tanri) icin? nefret etmek demekle yanlis olur?

Yani Anlayacaginiz Ateizm’de nefret, kin düsmanlik yoktur! Ateizm ayni zaman, icinde hümanist yapiyi da barindirir, en azindan ben böyle görüyorum.

Saygilar

TUBA 22-06-2011 22:01

mahirzz sanırım sen/inançlı herkes ateizm/agnostik/deist vs = insanlıktan çıkmak olarak mı ,görüyorsunuz?

şayet buysa düşünce ,insanlık nedir?bana tanımını yapın

kaldı ki ,ateist/agnostik/deist vs ilahi kitaplarda yazan ve herkesçe iyi + güzel olarak görülen tüm düşünce ve davranışı zaten doğasında yaşar ama şayet beynin insanlık hakları ,hayvan hakları ,engelliler hakkı ,eşcinsel hakkı vs adına biryerlere koyamadığı ,yerleştiremediği ve dolayısıyla kabul edemediği düşünce ve davranışlara da tepki vermesi kadar doğal birşey olamaz
işte tam bu noktada dinlerden çıkma başlar ,kopuş anı burasıdır

Neva 22-06-2011 22:04

Alıntı:

Natürelist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393611)

Yani Anlayacaginiz Ateizm’de nefret, kin düsmanlik yoktur! Ateizm ayni zaman, icinde hümanist yapiyi da barindirir, en azindan ben böyle görüyorum.

Saygilar

Sayin Naturelist ;

Haklisiniz ancak, oruc tutmadigi icin, dindarlar tarafindan dayak atilan bir ulkede, o ateist'in ateizm'den anladigi mecburen nefret ve kin olacaktir.(Bu sadece siddet olarak degil, bircok alanda baski olarak da gorulebilir.) Veya bu kisi nefretini ateizm olarak kusacaktir. Su sahnede humanizden bahsetmek fazla iyimserlik olur sanirim.

TUBA 22-06-2011 22:10

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393619)
Sayin Naturelist ;

Haklisiniz ancak, oruc tutmadigi icin, dindarlar tarafindan dayak atilan bir ulkede, o ateist'in ateizm'den anladigi mecburen nefret ve kin olacaktir.(Bu sadece siddet olarak degil, bircok alanda baski olarak da gorulebilir.) Veya bu kisi nefretini ateizm olarak kusacaktir. Su sahnede humanizden bahsetmek fazla iyimserlik olur sanirim.

sevgili neva

bir yere kadar haklısınız tabiki ,sonuç olarak hümanist olmak sinirlerini ameliyatla aldırmak değildir ,ama mümkün mertebe insan ve doğa sevgisini içinde yaşamaktır

Corpse Bride 23-06-2011 01:39

sizi okuyanda tüm inananların kendinden olmayana elpençe divan durduğunu zannedecek sayın bursalı.

ateistler, sorgulamadan şüphe etmeden iman etmeyi emreden rant kapısına(din) katlanma lutfu gösteriyorlar sn mahirz. beğendikleri öğreti varmıymış sanki insanlık sadece dinlerle bu dünyada.

yucemanitu 23-06-2011 02:55

Alıntı:

Ha kim kimden nefret ediyor? Hııı doğru yaa Ateistler inananlardan nefret ediyor. Hakkaten yaa ne kadar doğru bu ülkede her sene bi sürü Müslüman oruç tuttuğu için Ateistlerce dövülüyor, hem bir keresinde Sivas'ta Ateistler 37 Müslüman'ı diri diri yaktı. Müslümanların kendi forumlarında bile yemediği hakaret yok. Ama yine de Atesitlere söz hakkı veriyorlar; ama Ateist sitede Müslüman olduğun anlaşılırsa hemen banlıyorlar. Ateistler toplum içinde fikirlerini özgürce dile getiriyor da bir Müslüman ağzını açsa kıyamet kopuyor. Hatta bir keresinde Ateistler alt tarafı bir karikatür yüzünden konsolosluk yaktı adam öldürdü. Hep Ateistler nefret eder ama Müslümanlar sevgi doludur.

Senin bu forumda en sevdiğin kişi Ateist mi? Benim bu forumda en sevdiğim insanlardan biri Bergüzar'dır. Kendisi Müslüman buyrun kendisine sorun ondan nefret ediyor muymuşum. Birinin Müslüman olması o kişiyi sevmeme engel değildir. Yeter ki saçma sapan önyargıları olmasın, yeter ki tartışırken bana saldırmak yerine fikirlerime saldırsın. Ama tabii lafım anlayana.

Ne güzel söylemiş Ziya Paşa:

"Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz;
Şahsın görünür rütbe i aklı eserinde."

Gelelim soruya Hristiyanlığın insan sevgisi, yardımseverliği ve cömertliğini beğenirim. Bunlar Hristiyanlığın en güzel tarafları ayrıca ortaya çıktığı zaman Hristiyanlık çok güzel ilerici, devrimci bir inançtı. Gerçi artık bugün zararları yanında faydalarının da bir kıymeti kalmıyor ama o ayrı bir başlığın konusu olur. Hristiyanlık dışında semitik dinlerde bir fayda, güzel bir yön yok.

ALKA 23-06-2011 04:05

Alıntı:

Hayır ama İslam'ın kendisi harikülade ve fevkifelaket bir Ateizm düşmanlığıdır.

ereninthenature 23-06-2011 04:13

Alıntı:

ALKA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393659)
Hayır ama İslam'ın kendisi harikülade ve fevkifelaket bir Ateizm düşmanlığıdır.

birde işin o boyutu var.benim gibi düşünmeyine öldürün diyen bir felsefe var bir tarafta diğer tarafta düşünmezsen kimse sana bişey yapmaz.

vartor 23-06-2011 04:19

Imanlilarin ateist dusmani olusundan kalkarak, bizlerin de sizlere ayni duygulari besledigimiz sanisina varmissin. Bunca zaman bu forumda yazip da birsey ogrenememek, iman gucunun bir baska sonucu olmali. Bizlerin yaranmaga calistigi bir tanri yok, derdimiz insan. Insan olun da neye inanirsaniz inanin. Ancak, maalesef hem imanli hem de kendiniz gibi kul olmayanlara hosgoruyle bakabileniniz parmakla sayilacak kadar.
Bu soruyu once kendine sormani tavsiye edecegim mahirzzzzzzzzzz.

bursali68 23-06-2011 09:32

Alıntı:

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393652)
sizi okuyanda tüm inananların kendinden olmayana elpençe divan durduğunu zannedecek sayın bursalı.

ateistler, sorgulamadan şüphe etmeden iman etmeyi emreden rant kapısına(din) katlanma lutfu gösteriyorlar sn mahirz. beğendikleri öğreti varmıymış sanki insanlık sadece dinlerle bu dünyada.

Merhaba,

Sn.rakıbalık,siz benim yazımdan bunu mu anladınız...Bakınız arkadaşlar kendi görüşlerini ki bir çoğu katıldıklarımdır,gayet güzel ne t ifade etmişler...Ben nerede " kendinden olmayana elpençe divan durduğunu " vurgulamışım anlamadım...

Sn.mahirzz'in yaptığı sorgulama aslında bir bakıma iyi...En azından hepimiz kendimizi gözden geçirmek için soluklanmış olduk...

Kendinden olmayana kimsenin elpençe durmasına gerek yok...Çok basit sadece " saygı " göstermesi gerek...Zaten insan olarak ilişkilerimizde elle tutulan bir tek bu var...

Ancak anladığınız " yanlış anlamaya neden olan cümlemi " yazarsanız sevinirim,ben mi yanlış ifade etmişim,yoksa siz mi yanlış anlamışsınız...

Çok basitçe kendimizden olmayanı anlamak için çaba sarfetmezsek sadece ve sadece DÜŞMANLAŞIRIZ...

Sağlıcakla kalınız...

Natürelist 23-06-2011 10:07

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393619)
Sayin Naturelist ;

Sayin Neva,

Siz de bir yerde haklisiniz,

İnsanlarin icinde yasadigi cografî sartlar ile bu degisir,

ve bunlari etkileyen faktörler

kültür; medeniyet; sosyal tarih farkli düzeylerde olmasidir?

Bir kimsenin, bagli oldugu grubun degerlerini, hayat tarzini, kültürünü,inanc'ini tüm digerlerinden üstün olduguna inanmasi ve digerlerini asagi görerek kendininkine bagimli kılmayı isteme tutumu ve buna inanmasidir ve tek dogru olarak kabul edilir ve yüceltilir. Aynı zamanda, diger gruplarinki kücümsenir, onaylanmaz, asagilanir ve hatta suclanir siddet görür! ve haliyle günümüzde böyle bir tavır olursa, buda dediginiz gibi nefrete, yol açar.

Kendim Almanya’da yasadigim icin belki o yüzden fazla iyimserlige kacmis olabilirim, cünkü burada Türkiye’de ki oruc tutmak tutmamak gibi baskici anlayis yok’tur.

Ama müslümanlar’in kendi aralarinda bu sorunu vardir, giyim tarzindan olsun bunu fark ediyorum, üst kisim kapali, alt kisim ise demeye gerek yok, bütün hatlar ortada!

Bazi kadinlar tesettür’ün sadece basini bir bez parcasiyla örtmekten ibaret oldugunu ve modern olmak istiyorlarsa’da, bu da Islami ölcülere göre aykiridir. Ve hal böyle olunca da ortaya acaip bir manzara cikiyor? Kendi kendime yazik diyorum, bir yandan İslami ölcülere göre örtünmek, ve bir yandan modern olmak istiyorlar.

Yani sevgili neva, burada da kendi aralarinda baski var, ve bizzat kendim de buna sahit olmusumdur, kadincagiz bas örtüsünü cikarmak istiyor ama, emir esinden degilde, kaynatasi kaynanasi cevresinden geliyor, üzücü bir durum.

Baski'siz günler dilegi ile..

Sevgiler

mahirzz 23-06-2011 10:36

bunca zaman bu forum da öğrendiğim, apaçık bir nefret içinde olduğunuzdur..
en azından çoğunluk açısından bunu böyle görüyorum.

Neva 23-06-2011 10:47

Alıntı:

Natürelist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393685)
Sayin Neva,

Siz de bir yerde haklisiniz,

İnsanlarin icinde yasadigi cografî sartlar ile bu degisir,

ve bunlari etkileyen faktörler

kültür; medeniyet; sosyal tarih farkli düzeylerde olmasidir?

Kendim Almanya’da yasadigim icin belki o yüzden fazla iyimserlige kacmis olabilirim, cünkü burada Türkiye’de ki oruc tutmak tutmamak gibi baskici anlayis yok’tur.

Sevgiler

Sayin Naturelist;

Ilk mesajimi dikkatli okumamissiniz. Ben Turkiye'de yasamiyorum zaten, yurtdisinda yasiyorum. O yuzden ateizm, icinde yasanilan bolgeye gore algilanir demistim. Ve Turkiye'deki arkadaslarin maruz kaldiklari uzerinden kendimce durumu yorumlamistim. :)

Corpse Bride 23-06-2011 10:49

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393682)
Merhaba,

Sn.rakıbalık,siz benim yazımdan bunu mu anladınız...Bakınız arkadaşlar kendi görüşlerini ki bir çoğu katıldıklarımdır,gayet güzel ne t ifade etmişler...Ben nerede " kendinden olmayana elpençe divan durduğunu " vurgulamışım anlamadım...

Sn.mahirzz'in yaptığı sorgulama aslında bir bakıma iyi...En azından hepimiz kendimizi gözden geçirmek için soluklanmış olduk...

Kendinden olmayana kimsenin elpençe durmasına gerek yok...Çok basit sadece " saygı " göstermesi gerek...Zaten insan olarak ilişkilerimizde elle tutulan bir tek bu var...

Ancak anladığınız " yanlış anlamaya neden olan cümlemi " yazarsanız sevinirim,ben mi yanlış ifade etmişim,yoksa siz mi yanlış anlamışsınız...

Çok basitçe kendimizden olmayanı anlamak için çaba sarfetmezsek sadece ve sadece DÜŞMANLAŞIRIZ...

Sağlıcakla kalınız...

evet bizzat, sizi okuyan derken şahsınızı kastettim. forumu takip ettiğim kadarıyle edindiğim izlenimden, çizdiğiniz profil adına. elpençedivandurmayı eğilmek olarak diilde kendinden olmayana saygı gösteriyorlar manasında ele alarak. siz farklı yada kendinden olmayana anlayışlı olabilirsiniz ama en azından yaşadığımız ülkede ötekileştirme dışlama adına söylemler fetvalar olmuyormu, 99 depremini inanmayanların cezalandırışı sayan hocalar vardı. ve bunu tastikleyen kitleler. başkasının felaketine oh çekip müstehak ona diyenler, daha geçen gün yolda beklerken yanımdaki türbanlı kadın eşiydi sanırım yanındaki önümüzden geçen şortlu bayana ki dizinden az yukardaydı)( bunlar işte cayır cayır yanacak bunların yuzunden günaha giriyor erkekler dedi. adam sanane dedi. nasıl banane körmüsün filan dırdır devam edıyor. bende sigara yaktım bana ters ters bakıyor hayırdır bi durummu var dedim, adam çekti karısını yani basit örneklerde olsa o kadar çokki karşısındakini inandığı tanrı adına yargılayıp asıp kesenler. ben menem biri olduğumdan demiyorum bunları ama devletin polisi dahi böyle, gece bayan arkadaşımla eğlendiğimiz yerden dönerken sırf polis çevirmesi olursa papaz olmayalım diye başına turban takıp araba kullanıyor. ve polis bizi durdurduğunda dediği aynen şu sizin gibi hanfendilerin alkol almadığına inandığım için kontrole gerek yok diyor, alanlar sürtük sanırım beyfendinin nazarında. sn mahirz in sorusu ikiyüzlülük barındırıyor bence bunu hayatın içindeki dini algılayışa bakarak söylüyorum. temennileri olan dinler adına diil.

Neva 23-06-2011 10:52

Alıntı:

mahirzz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393686)

Bu nefretin sebeplerini bir de inanirlari temsilen kendinize sorsaniz? Veya sordunuz mu? Sorduysaniz nedir cevabiniz?

ereninthenature 23-06-2011 10:55

Alıntı:

mahirzz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393686)

çocuk tacizcilerini, kadınları mal yerine koyanları, yıldızlara şeytana atmalık taş diyenleri, astroitin etrafında dönen insanları, sokağa çıkın inanmayan kim varsa öldürün.... vs şeyleri kabul edip sevmemizi istiyorsan çok şey istiyorsun:D

ama ben hep diyorum zamanında gerekliydi artık değil.şimdi bilim var cevaplar için dine gerek kalmadı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:46 .