![]() |
Şaşırmayınız Arap Gerçeği
Bu ayetlerin insanlığa ne gibi bir yararı var? İnananlara hayırlı olsun.
Sakın şaşırmayınız! Aşağıdaki Nisa surasi 23. ayetidir. Yukarıdaki Ahzab 50. ayette halakızı peygambere helal, size haram. Bizde ise herkese haram… Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikah altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. “...karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur-...”Ayetin burasına çok daha fazla dikkat ediniz: Bu ne demektir? Siz de benim gibi şaşırıp defalarca okuyacaksınız. Çeviri yine Diyanet’in. Anlatım oldukça açık: Sen, kızı olan bir kadınla evleneceksin, tam gerdeğe gireceğin sırada birde baktın ki ne göresin, karın olacak kadınından daha güzel bir kızı var. Kadını boş verip kızına... Tekrar ediyorum: Bu ayet Kuran’ın ve Kuran’a Allah tarafından emir olarak konulmuş. Ahlak kurallarına uyuyor mu? |
Re: Şaşırmayınız Arap Gerçeği
....
|
zaten kendi akrabaları bile helal adama dönemin insanlarına göre ise bilmem kaç erkek gücünde
|
arabın libidosu tavan yapınca olacağı bu ;)
|
İlgili ayetlerle hakkında sevgili Muhammed Esed'din tefsirinden bir alıntı yapalım bakalım.
58 Değişik yerlerde (bkz. özellikle 4:25, not 32) işaret edildiği gibi İslam, cariyeliğin hiçbir şekline rıza göstermez ve meşru bir nikaha dayanmadıkça bir erkek ile kadın arasındaki her tür cinsel ilişkiyi kesinlikle yasaklar. Bu konuda “özgür” bir kadın ile köle arasındaki tek fark, birincisinin kocasından mehir talep edebilmesine karşılık, meşru yollarla sahip olduğu kölesi (lafzen, “sağ elinin sahip oldukları”) ile, yani inancın ve özgürlüğün savunulması için yürütülen “Kutsal Savaş”ta (cihâd) esir alınan bir kadın (2:190, not 167 ve 8:67, not 72) ile evlenen kişinin böyle bir mükellefiyetinin olmamasıdır: çünkü bu durumda köle kadının evlenme yoluyla özgürlüğünü elde etmesi, mehire denk bir bedel olarak görülmektedir. 59 Bu, Hz. Peygamber'in evliliği konusunda -eşlerinden hiç birini boşayamamasına ilaveten (bkz. aşağıdaki 52. ayet)- getirilmiş yeni bir kısıtlamadır: Bütün öteki Müslümanlar amca veya dayıları çocukları ile evlenmekte serbest oldukları halde Hz. Peygamber, bunlar arasından ancak kendisi ile birlikte Mekke'den Medine'ye göç etmek (hicret) suretiyle İslam'a bağlılıklarını güçlü bir şekilde ve erkenden isbatlamış olanları ile evlenebilir: Beğavî'ye göre, “amcalarının ve halalarının kızları” terimi, eski Arapça'daki kullanımından gelen bir içerikle, yalnız gerçek amca ve hala çocuklarını değil, genelde Muhammed (s)'in babasının mensup olduğu Kureyş kabilesinin bütün kadınlarını kapsar. Aynı şekilde “dayılarının ve teyzelerinin kızları” da, annesinin kabilesi olan Benî Zühre'nin bütün kadınlarını gösterir. 60 Bu yan cümlecik, lafzen, “kim Peygamber'e kendini bir armağan olarak sunarsa (in vehebet nefsehâ)” şeklindedir. Klasik müfessirlerin büyük kısmı, bunun, “bir mehir beklemeden veya istemeden” anlamına geldiğini, çünkü mehrin normal/sade Müslümanlar için evlilik akdinin temel bir unsuru olduğunu söylerler (karş. 4:4 ve 24 ve ilgili notlar; ayrıca sure 2, not 224). 61 Yukarıdaki ara cümle, evlilik konusunda daha önce vahyedilmiş genel kurallara (bkz. 2:221, 4:3-4 ve 19-25 ve ilgili notlar) ve özellikle mehir sorunu ile ilgili olanlara işaret etmektedir. |
hiramusta dostum alıntılarıyla da farkı ortaya koyuyor...
meşru yollardan elde edilen köleler falan alıştık bunlara... ve yepyeni bir faciayla karşılaşıyoruz ya da ben karşılaşıyorum... şimdi normal bir kadını alırken mehir veriyorsunuz bir çeşit başlık parası gibi bişey...ama bizim ilahi adaleti ile ünlü büyük allahımız diyor ki savaş ganimetleri olan kadınlar *mehirsiz şekilde erkeklerimizce hareme katılabiliyor...(zira hiramusta başka başlık altında savaş ganimetlerini müslüman ya da değil herkese helal olduğunu belirtmişti zira nisa suresindeki ifadeleri ve yukarıdaki ifadeleri birleştirince allahın kadınları insan yerine koymadığını tahmin edebiliriz ganimet kabul edip mehirsiz veriyor millete)bi de diyor ki bu yolla kadına iyilik ediliyormuş yani kadını hareme beleşe katınca özgürlük veriyormuşuz...şimdi savaşılan ırkın kadını allahça özgür görülmüyor isteyen mehirsiz falan alsın kafasına göre takılsın diyor...allah a bi teşekkürü borç bilmeli kadınlar... yine süper bir ifade var kim kendini peygambere armağan sunarsaymış...yani ortada bir kadın var peygambere armağan ediyo kendini...ve kadın erkek eşit oluyo...vay be hiramusta... hiramusta yanlış anlama ama bişey sormak istiyorum: sen de farkındasın bu sorulara cevap çıkmıyor neden vazgeçmeyip daha da batmak yerine "kardeşim müslümanım teslim oldum islam ın kurallarına evet kadından üstünüm kölelik diye bişey var 4 kadın almaya karşı değilim savaşı kazanan aldığını yağmalayabilir bunlar benim dinimin kurallarıdır kabul ediyorum" demiyorsun...çünkü yaptığın her yorum her alıntıdan daha müthiş inciler çıkıyor... |
Alıntı:
Nisa 24... Ganimet olarak sahip olduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarda size haram kılındı.. Allah’ın size emri budur.. Bunlardan başkasını, namuslu olmak ve zina etmemek üzere mallarınızla mehirlerini vererek istemeniz size helal kılındı.. Onlardan faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Mehir kesiminden sonra bir miktar indirim için karşılıklı anlaşmanızda size günah yoktur.. Nisa *25..İçinizden imanlı hür kadınlarla evlenmeye gücü yetmeyen kimse ellerinizin altında bulunan imanlı cariyelerinizden alsın..... Bu cariye ile evlenme izni içinizden günaha düşmekten korkanlar içindir.. * Ahzap 50... Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir. * Cariye (yani savaş esiri olan kadınlar, yani kocaları öldürülen ve kendilerini Muhammed ve sahabelerin koynunda bulacak olan kadınlar, yani Allah'ın Muhammed'e "ganimet olarak verdiği kadınlar..... İyi duymadıysanız bir daha söyleyelim : Allah Muhammede savaş ganimeti olarak cariye veriyor. Yahu sizde mercimek kadar akıl yok kardeşim be...Vallahi koftiden adamlarsınız. |
Ahzap 52. Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helâl değildir. Allah her şeyi gözetler
Bir cariye ayeti daha ama oldukça ilginç burada Muhammed "yeter artık" diyor. Üvey evlat karısı, hala kızı, amca kızı, Allah'ın ganimet olarak verdiği cariyeler şunlar bunlar derken sonunda o bile pes etmiş. Birde "güzellikleri hoşuna gitse bile" demez mi gülermisin ağlarmısın. Yani Allah sonunda Muhammedi yatıştırıyor ve diyor ki : "Artık o kadar kıyak geçtik sana bi boş vaktinde de şu Müslümanlığı tebliğ etme işine bakıver sana zahmet :) Tabii bir açık kapı bırakarak "elinin altında bulunan cariyeler hariç" Din diye bu kitabı millete satmışlar yüzyıllardır iyi mi. Adamın birisi 1400 sene önce azmış ona buna saldırıyor bize de bunun muhabbeti düşüyor burada ve üstelik bu adam için kan döküyorlar (Sivas.vb) savaşıyorlar, cihat yapıyorlar, hatta hackerlık bilem yapıyorlar bu nasıl iş salgon abi...Bir şehvet düşkünü Arap bedevisi kadar değerimiz yok bunların gözünde salgon abi, bize kafir diyolar, zındık diyorlar, cehenneme gönderiyorlar bide iyi mi :) |
Benim anlamadığım kuranda bazı hükümler geçiyor arkasındanda deniyor ki biz size apaçık ayet gönderdik.Yani gayet anlaşılabilir hükümler gönderildiği ifade ediliyor.
Müslüman arkadaşlarda bir yerden buldukları bir kuran yorumunun ayetlerini (açık hükmüne ters olarak) doğru olarak kabul ediyorlar. Şimdi ne yapalım kuranın hükümlerini mi temel alalım yoksa bilmem ne zaman doğmuş olan kişilerin kuran yorumlarınımı alalım. Duhan: 2. Apaçik olan Kitab'a andolsun ki, Maide: 15. Ey ehl-i kitap ! Resûlümüz size Kitap'tan gizlemekte oldugunuz birçok seyi açiklamak üzere geldi; birçok (kusurunuzu) da affediyor. Gerçekten size Allah'tan bir nur, apaçik bir kitap geldi. Nisa: 3. Eger (kendileriyle evlendiginiz takdir de) yetimlerin haklarina riayet edememekten korkarsaniz begendiginiz (veya size helâl olan) kadinlardan ikiser, üçer, dörder alin. Haksizlik yapmaktan korkarsaniz bir tane alin; yahut da sahip oldugunuz cariyeler ile yetinin. Bu, adaletten ayrilmamaniz için en uygun olanidir. Apaçık ortada yorum gereksiz....... Yoksa vicdanlarımı sızlıyor da müslüman arkadaşların değişik yorumlara koşuyorlar. |
.......
|
.......
|
hakaret yok
sargon not: M.Onur ve kura arkadaşlar, yazılarınızın birer kopyasını saklamaya gerek duymadım. Bu şekilde terbiyesizliğe bu forumda izin veremeyiz. Lütfen bu tarzda devam etmekte ısrar etmeyin. |
Her ettiğin küfürün on mislini yiyeceksin pislik herif. Madem yönetici arkadaşlar senin sataşıp terbiyesiz laflar etmene izin veriyor, benimkilerede karışmazlar artık. Yoksa senin gibi terbiye yoksunu herifler meydanı boş bulacaktır.
|
:lol:
Köpeklerin dudakları ile denizler kirlenmez. Sanırım ülkemizde ki denizlerin neden kirlendiğini biliyorsunuz.Herkes gibi benim de sizinde katkılarınız nasıl burada geçerli ise Sevgili Mevlana o denizden su içenler içinde sizi de tasvir etmiş bu konuda şekkiniz şüpheniz olmasın. Hatta şöyle ki deniz kullananlar tarafından kirletilir.O deniz sizin sanırım kirliliğinin asıl sahibide başkasına söylemenize rağmen,korkarım bizzat sizsiniz. Psikokemoterapi |
Hz.Muhammed sav.
her eleştiriye açığız ancak kobraymış, pedofilmiş... Bu laflarla eleştiri olmaz. Eğer bu laflarla eleştiri yaparsanız karşılığını alırsınız. Senin yaptığın gibi. Edepli eleştiri yapın, bakalım biz birşey diyecekmiyiz... Velhasıl terbiyesizliği başlatan sizlersiniz. Edepli eleştiri nedir bilmiyorsunuz.Bu eleştirilere karşlık: "denizi kirletemiyorsun yinede:)" Bu kelimede gizli özne ile olan hitabınız acaba edepli bir eleştiriye girer mi? Edepli eleştiri nasıl olur bir tarifini yapabilirseniz sanırım konunun anlaşılmasında yardımcı olabilirsiniz.Yalnız gizli özneli aklınızca EDEPLİ olan türünden olmasın lütfen açıklamalarınız. Piskokemoterapi |
Beğenmiyorsan şikayetini yaparsın. Yazdıklarımız forum kurallarına aykırı olmadığına göre silinmemiş.
Ha yok sen forum kurallarını takmam, ben küfür ederim dersen hakkettiğini alırsın. Ayrıca benim yaptığım küçük bir ironiyi alıp büyütmeye gerek yok. Ben senin bana dediğin gibi kobra Muhhamede girsin falan demedim. Eğer benim kobram Muhammede girsin deseydim, kabul ediyorum bu küfür olurdu. Ancak ben bunu yapmadım. Ortada bir küfür yokken ve sadece Muhammedin Zeydle arasında geçen olaylar ironik bir dille ele alınmışken, itiraz noktası bu olmamalıdır. Eğer itiraz edilecekse kaynağa edilmelidir. Hadis ortada; Muhammed Zeyde koş eski karını bana iste der. Zenepte hemen kabul etmez ve bekletir. Sabrı kalmayan Muhammed ise ayet geldi diyerek Zeynebin evine gerdeğe girmeye gider. Tebbet suresini ele alırkende surenin anlamını çarpıttığımı zaten alta yazdım. Bunu yapmamdaki sebep Hiramusta arkadaşımızın tavrıdır. Kaldıki o sureninde hiçbir kimseye en ufak bir faydası yoktur ve günde 5 vakit okunur. Sevgili M.Onur yazılarınızda ki ince esprileri ve ayağı yere basan mantığınızı beğeni ile izlemekteyim.Sizden ricam mümkünse farkedemediğimiz konularda bizleri ikaz ederek farketmemizi sağlayabilirseniz,sitede ki atmosferin daha iyi olmasına bu anlamda güzel bir katkıda daha bulunmuş olursunuz.Ancak kendi hakkınızı kendiniz aramak durumları Turan Dursun sitesi değilde vahşi batıda Teksas manzaraları oluşturmuş olmaz mı? Psikokemoterapi |
Sodomo Nisa 24,Nisa25,Ahzab 50,Ahzab 52 de cariye kelimesi geçmiyor.Ama mesela Nur 32 de geçiyor.(o ayette hiç işinize gelmez)
|
[quote:811863e686="sargon"]M.Onur ve kura arkadaşlar, yazılarınızın birer kopyasını saklamaya gerek duymadım. Bu şekilde terbiyesizliğe bu forumda izin veremeyiz. Lütfen bu tarzda devam etmekte ısrar etmeyin.[/quote:811863e686]
Israr etmek ne demek sargon? Bak bakalım kaç yerde küfür etmişim? Benim sadece 1 mesajımı silmişsin. Ne o mesaja kadar ne de o mesajdan sonra küfürmü etmişim? Kaldıki ben o küfürlü mesajı yazana kadar başka başlıklardada bu adamdan laf yedim. Adama tek kelime laf etmeden yediğim laflara bak. [/color] Ben bu lafları niye yedim? İslam ve zihniyetini eleştirip tiye aldığım için. Üstelik ben bu lafları yerken hiçbir yönetici arkadaş bu adamı ihtar etmedi. Yaklaşık 1 aydır yazdığım sitede ilk defa küfür yiyince haliyle ilk defada küfür ettim. Küfürlü diyaloglara girmekte ya da millete sataşmakta ısrarcı falan değilim, ancak yine söylüyorum bana küfür edene on katını ederim. Sen ister üyeliğimi sonlandırırsın, istersen ikaz edersin, ne istersen onu yaparsın ama beni bu adamla aynı kefeye koyamazsın. Ben kimseye bu adam gibi durup dururken sataşıp küfür etmiyorum. |
M.onur ve Kura arkadaşlar,
Lütfen *form kurallarına uyalım. Ben gerekli düzeltmeleri yaptım.Saygı ve sevgi temelinde tartışılmaya devam edilsin. Onur arkadaşım. Eğer bir küfür varsa bize bildir. Karşılık vermeni sana yakıştıramıyorum. Biz bazen takip edemiyoruz. Kura arkadaşım. Üyelik koşullarımızda buranın dinleri eleştiren bir site olduğu yazılıdır. Eğer bir küfür varsa bize bildirmeniz gerekirdi. İlk hakareti başlatan da sizsiniz. Lütfen kalıcı olmak istiyorsanız kurallara uyunuz... |
Vay be psiko!
sonunda sitedeki yetkilerini arttırmışlar. Ancak sen bu islam anlayışınla ateistlerin ekmeğine yağ sürüyorsun. Kuran ve islamı savunan biri olarak bana adabı edebi sen öğretemezsin. Senin gibiler sadece ateistlere canım cicim der onlara şirin görünmeye çalışır. Allah seni ıslah etsin. |
Vay psiko hadi hayırlı olsun. Sonunda kendini kafirlere adam saydırtmayı başarmışsın. Sana sitede yetki vermişler. Ancak senin kafirlerin gözünde değerin olsada, Müslüman kardeşlerinin gözünde değerin yok!
Adamlar senin peygamberine pedofil, sübyancı, sapık, şarlatan, kobrası bilmem ne yapmış diyorlar. Senin sesin çıkmıyor. Ey bre gafil ahmak Müslüman bozuntusu! Tarafımdan silinmiştir.Ezkamo Ha tabi, yoksa yetkini elinden alırlar dimi? Arkadaşım böyle Müslümanlık olmaz. Müslüman peygamberine sövülen yerde sessiz kalmaz. Tepkisiz kalmaz! Bari en azından hakaret edenlerin yazılarını sil. Bana ahlak edep dersi verme. Ben Kuranla iştigal eden biri olarak , bana islamı şeriyeyi öğretemezsin. Kısacası önce İslam ol. Sonra bana ahkam kes. İşin ilginci, ahlaktan nasibini almamış ezkamo, psiko, vs kalkıyor insana edep ahlak dersi veriyor. Ay benim ahlakın zirve insanlarım. ("Ameller niyetlere göredir"Yazıların senin ahlak görüntün yazılarımızda bizlerin istersen bir daha "DÜŞÜN" ve "AKLET" ne dersin?) Hayat bu! Heo böyle olur, densiz ahkam keser, edep dersi verir. Afedersiniz özür dilerim. Sizler harikasınız. Psiko, hiç merak etme bu islam anlayışınla, kafirler seni baş tacı ederler. Psiko, DEDEN bu halini görse, efendimize sövenlere çanak tuttuğunu görsetdi ne ederdi acaba? Hadi şimdi yürüyün bakalım. |
Sevgili Psiko ilgin ve alakan için teşekkür ederim. Artık bu adamla muhatap olmak istemiyorum.
Bu adamın yazdığı M.Onur denen ...... gibi ifadeleri silmeni rica ediyorum. Kolay gelsin... |
Psiko, kusura bakma seni sahte peygamberin Bahaullajh hazretleri ile başbaşa bırakıyorum. Hani kurşunamı dizilmişti neydi. Seni gidi 2 -3 tane kutsal kitabı olan değerli!!! zat.
Bence biraz asıl sen efendi olda, yetkini kullanıp yazılarım arasına koyu harflerle notlar düşme. Yazılarımı kirletiyorsun! |
.....
|
Adem ile Havva cennette iken , yasak meyveden yediklerinde kendilerine çirkin bölgeleri açılmıştır. Ayete göre böyledir. Yanlış hatırlamıyorsam bakara suresinde. Çirkin yerlerden kasıt cinsel uzuvlardır diye düşünüyorum. Demek ki, cennette kadın erkek arasında düşündüğümüz manada bir cinsellik yoktu. Çünkü cinsel uzuvlar birbirlerine gizli idi. Dünya hayatının bir metaı olarak batın iken zahir olmuştur. Bu bağlamda ahirette, kadın erkek arası ilişkinin cinsel içerikli olacağını söylemek doğru olmaz.
|
(Kura)
İşin ilginci, ahlaktan nasibini almamış ezkamo, psiko, vs kalkıyor insana edep ahlak dersi veriyor. Ay benim ahlakın zirve insanlarım. Bu arkadaşımız düzey düşürücü açıklamaları nedeniyle yönetim tarafından banlanacaktır. Bu kişi daha önce tarafımızdan banlanan derindüşün adlı kişidir. Bilgilerinize sunulur. |
Hayret birşey yahu!
Biri aspartam diyor, biri sorogren diyor öteki, derindüşün diyor:))) Ben kimim töbe töbe. Bırakın artık kime ana bacı sövmüşüz biz. Adam gibi cevaplar veriyoruz. Banlanmayı gerektirecek bir halimiz yoktur.Benden önce nice adam var banlanacak. Birde sen şusun busun demek çok saçma. |
Hepiniz zanda bulunuyorsunuz. Şusunuz busunuz diyerek iftira ediyorsunuz. Allah sizleri bildiği gibi yapsın.
|
aspartam, sorogren ve kura'nın aynı kişiler olduğunu biliyordum da derindüşün'ü kaçırmışım sağolun varolun bunuda öğrenmiş oldum.
Bir de şu soruyu soracağım kendisine müsadenizle. Sorogren acaba SEN SEN misin ? |
kura adlı arkadaşa;
eleştirilerinizi kişisel iletimden gönderiniz. Sitemizin üyelerinin zamanını boşa harcamaya en başta kendim olmak şartıyla, hakkımız yoktur. Saygılarımla hazretikömürcü |
Afrikalı bir arkadaşın tomurcuk göğüslü hurilerle ilgili olduğu zannedilen ayet hakkında yapmış olduğu tahlilin bir kısmını buraya alıntılıyorum.
Kevaib = tomurcuklanmış göğüsler? 78/31-36 31.Şüphesiz takvâ sahipleri için de başarı ödülü vardır. İnne lilmuttekıyne mefazen 32. Bahçeler,bağlar, Hadaika ve a'naben 33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar, Ve keva'ıbe etraben 34. Ve içki dolu kâse(ler) . Ve ke'sen dihakan 35. Onlar orada ne boş bir lâkırdı ne de yalan işitirler. La yesme'une fiyha lağven ve la kizzaben 36. Bunlar Rabbinin yeterli bir bağışı, mükâfatıdır. Cezaen min rabbike 'ataen hısaben Bazı Kuran çevirilerinde ve lügatlarda, kevaib kelimesinin İslam'ın mesajına hiç yakışmayan tanımlarına rastladık. Bunlara göre bu kelime kadınların göğüslerini anlatıyordu. 78:31'e bakılırsa cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bu ödüllerin takva sahiplerine bahşedileceğini görebiliriz. Kadınlara da tomurcuklanmış göğüslü huriler mi verilecek? Bir önceki ayetin içeriği (78:32) bahçeler ve bağlar. Kevaib kelimesinin tekili "kâbe"dir. Bu Kuran'da geçen Kabe'nin dışında tek bir üzümü anlatmak için de kullanılır. Bu nadir rastlanan bir anlam da değildir, bulunduğum yerde (Kuzey Afrika); hala üzüm için bu kelimeyi kullanıyoruz. Artı ayette çevirmenlerin hayal ettiği gibi bir isim yok (kız, kadın vs...) Kevaib ancak "etraben" (hep aynı kalan / bozulmayan) sıfatını niteleyen özne olabilir. 78:31, 78:32 ve 78:33 ayetleri arasındaki mantıksal bağlantıya da dikkatinizi çekerim: Bahçelerde, bağlar var (78:31). Bağlardan kişi üzüm toplayabilir (78:32). Üzümlerden, içki elde edilebilir (78:33). Üç ayet de bahçeleri, meyveleri ve içecekleri anlatıyor. Bağlar ve bahçeler (78:31) ile dolu kadehlerin arasına konulan "huriler" ayetin manasını öldürüyor. 78:31-36 ayetleri aynı zamanda 78:22-27 ayetlerinin zıttı olarak düşünülebilir. İlki takva sahiplerinin bahçeler, meyveler ve içecekler ile başarısını diğeri ise azgınların cehennemde içecek soğuk bir şey bulamayacağını ancak kaynar su ve irin içeceklerini anlatıyor (78:25). "Etraben" sıfatı genelde "aynı yaş/yaşıt" olarak çevrilir. Diğer anlamları ise tüm nitelikleri ve görünüşleri ile "birbirine uyan" veya "bozulmayan"dır. |
Harikasın hiramusta
Teşekkür ederim. Kendimi iyi tanıtamıyorum. Ben yaraların en büyüğüne parmak bastım. Tam damardan... Saygılarımla hazretikömürcü |
Sevgili hiramusta her ne kadar seni ayetlerin anlamını saptırmakla suçladıysam bile sana hiç bir başlıkta kırıcı bir laf etmedim. Belki biraz fazla bu konudan bahsetmiş olabilirim, ancak sonradan nur 33'ün anlamı konusunda yaptığın hatayı sende kabul ettin.
Gelelim tomurcuk memeli hatunlarla ilgili yazıma. Emin ol orada ayet saptıran arkadaşlar derken seni kastetmedim. Adını söylemek istemediğim şahıslar olduğu için isim vermedim sadece. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduğum için senin gibi saygıdeğer bir arkadaşın değerini daha iyi anladığımı söylemeliyim. İyiki varsın hiramusta :lol: Alıntı:
|
Hiramusta,
*Hurileri de cikarirsan cennetten, 180 milyon degil, 5 musluman bile kalmaz piyasada. |
Hiramusta'nın bu yorumu mantıklı geldi bana. Tabii şu şekilde bir farkla. Kuran biraz Tevrat'tan, muhtemelen biraz da diğer Musevi, Hıristiyan, Sabii, eski Arap kaynaklardan alıntılarla dolu bir kitap. Bu aktarmalar yapılırken de hatalar oluyor. Muhtemelen bir başka dilden Arapça'ya çevrilirken hata yapılıp yazılıyor, ama karı-kız meraklısı, huri düşkünü Arapların da işine geliyor ve öyle kalıyor olabilir.
Cennet öyküsündeki kaburga kemiğinin Sümer cennet öyüsündeki "ti" sözcüğünden geçmesi gibi. Hikayedeki kaburga kemiğini iyi eden anlamındaki Nin-ti, muhtemelen yanlış bir çeviri ile Havva'nın Adem'İn kaburga kemiğinden yaratılmış olması şeklinde kalıyor. Ama kötü olan şu ki: Binyıllardır kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış, cennette de göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar var. Sa-pık bizim millet kardeşim sa-pık *:D |
beyler sizi gidi kıskançlar sizi bakın cennette ulaşamıyacağınız için müslümanlar karşı kıskançlık beslemek yakışırmı çalış cennet hurileri senin de olur !
yok öyle 3 kuruşa ekmek kalmadı artık beleş birşey yapma sonra hurileri sen kap yok öyle bir beleşcilik ... cenneti hak etmek için allah kayıtsız şartsız iman ediceksin eğer yok ben inanmıyorum diyorsan cehennemdeki zebanileri alırsın huri yerine ... bak ben zebaniler için çalışmıyorum istemiyorumda ama siz cehennemi çok istiyorsunuz ve de allahın izniyle cehennemi bulacaksınız ... |
Bak cariye kardesim, birgun cehennemden sana sallanan bir el gorursen, benimki oldugunu hatirla.
*Aslinda cehennem herkesin zannettiginden farkli, sukunet icinde bir yermis. Cehenneme gidenleri, alt dudaginin cizgisine kadar lagima gomerlermis. Orada duyulan tek ses, fisilti halinde,"aman dalga yapmayin, aman dalga yapmayin" dan baska birsey olmazmis. |
sodomo--
Kayıt: Mar 11, 2006 Mesajlar: 574 Çevrim durumu: Bağlı değil Tarih: Per Ağu 10, 2006 4:44 pm Mesaj konusu: Re: Şaşırmayınız Arap Gerçeği -------------------------------------------------------------------------------- aspartam, sorogren ve kura'nın aynı kişiler olduğunu biliyordum da derindüşün'ü kaçırmışım sağolun varolun bunuda öğrenmiş oldum. Bir de şu soruyu soracağım kendisine müsadenizle. Sorogren acaba SEN SEN misin ? sodomo ben ben değilim.bir ben var bende benden içeru. uzun yıllar suriye istihbaratı elmuhaberatta çalıştıktan sonra,mesleki terfi edip ingiliz MI5 e geçtim.maaşım daiyi.emeklilik garantisi var.siteyi de teşkilatım adına izliyorum. senin yazılarını da okuyup raporluyorum.çünki sende istihbarati kavrama gücü var. benibile profesyonel yöntemler kullandığım halde deşifre ettin.bütün gizli kimliklerimi çözdün.sende istikbal var. |
.......
|
:D *:D *:D
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:12 . |