Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   bilim inançsız olamaz (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2561)

agnos. 12-08-2006 13:04

bilim inançsız olamaz

kesinlikle bu sitedeki bilim ciler bilim değil bilim sizlik üzerine yaşamaktadırlar.tek hedef kurana saldırı ama nafile.dünyanın en büyük bilim cilleri bu iş ALLAHSIZ *olmaz diyor.ama nedense bizimkiler.işlerini bırakıp * islama sataşıyor.işte bu *aydınlılk değil karanlıktır.
cahilliktir bu yüzden geriyiz. hayatta cahillerden korkmam sadece herşeyi bildiğini zanneden ama hiç bir şey bilmeyen cahillerden korkarım.
1400yıldır sönmeyen bir gerçek vardır.oda kurandır.kimse onunla başa çıkamamıştır.ve çıkamayacaktır.insanlar ona *haddini aşıp saldırmak istemektedirler.ama bunlara gücü hiç bir zaman yetmeyecektir.
İbrahim Sûresinin 18 . Ayetinde *
,Rablerini inkar edenlerin durumu şudur: Onların işleri, fırtınalı bir günde rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer. (Dünyada) kazandıkları hiçbir şeyin (ahirette) yararını görmezler. İşte bu derin sapıklıktır.
Çağımızın en önemli bilim adamı olan Albert Einstein aynı zamanda Allah'a olan inancı ile de tanınmaktadır. Bilimin dinsiz olamayacağını savunan Einstein'ın din ve bilimle ilgili bir sözü şöyledir:
Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle ifade edilebilir: Dinsiz bir bilime inanmak imkansızdır.
80 Einstein, Science, Philosophy, And Religion: A Symposium, 1941, ch. 13

Schaefer, Georgia Üniversitesi'nde kimya profesörü ve Kuantum Kimya Merkezi'nin direktörüdür. Tam 5 kez Nobel ödülüne aday gösterilen Schaefer için dünyanın en nitelikli üçüncü kimyageri denmektedir. İnançlı bir bilim adamı olan Schaefer, bilimsel çalışmalarının amacının Allah'ı tanımak olduğunu şu sözleriyle ifade etmiştir:
Bilimin bir anlam kazandığı ve bana zevk verdiği anlar; kendi kendime 'İşte bu Allah'ın yaratması" dediğim anlardır.
88 Jeffrey L. Sheler and Joannie M. Schrof, The Creation, US News & World Report, Vol.111, No. 26, December 23, 1991 s.62
Prof. Old, Columbia Üniversitesi'nde doktorasını yapmış ve New York jeo-kimya laboratuvarlarında araştırma şefi olarak çalışmıştır. Prof. Old bilimsel araştırmaların kişinin Allah inancını güçlendirdiğini şu sözleriyle belirtmiştir:
Şurası muhakkak ki bilgi basamaklarında ilerlemek, eşyanın meydana gelişinin keyfiyetini ve sebeplerini araştırıp soruşturmak, insan zekasını diğer varlıklardan ayıran en büyük ve en önemli niteliklerden birisidir.
Kainatı bir kuvvetin yarattığını kabul eden ve ilmi incelemelerine bu imanla dalan bir ilim adamı, ilmi çalışmalarını devam ettirirken mutlaka Allah'a imanını artıracak delillerle karşılaşacaktır.

John Clover Monsma, The Evidence Of God In Expanding Universe (Genişleyen Evrende Allah'ın Varlığının Delilleri), s. 256

imported_ozer 12-08-2006 13:19

Re: bilim inançsız olamaz

Bilimciler *8O *8O
Bir dini savunmak için bilime sataşmak kadar abes olandır sanırım. Dine sataşmak. Herhangi bir din değil bütün dini doğmalar hedef değilse nazarı dikkate almayınız efendim. Ama dinlerin en sonunucusu ve tek geçerli olanı cüretkarlığı ise amacınız. karşınızda sadece dinsizler değil 5 milyar küsür insan vardır.

deli_cevat 12-08-2006 13:36

puahahahahahahahahahhaaa
artık gülerken kelimeler kifayetsiz kaldı kardeş harunyahya tarafından geliyon galiba muhahahahahaha artık ne diyim size gazı verip verip gönderiyolar hiç sönmeyen gerçekmiş miş miş tarık suresinin 7. ayetinden anlaşılıyo gerçek einstaini de müslüman yaptınız tamm oldu hacca felan nie gitmemiş nie hiç namaz kılmamış acaba hem einstain'in ne kadar büyük bir savaş karşıtı olduğunu bilmiyosun savaş karşıtları müslüman olamaz bence biraz forumu oku

agnos. 12-08-2006 13:51

bunları ben uydurmuyorum einstain ada *müslüman demedimALLAHA *imannı var .bunuda ben değil harun yahyada da değil einstan diyor.
önce dikkatli oku ondan sonra cevap ver. ünlü bilim adamları nobel ödülünü alanlar diyor.ALLAH Var diyor.zaten sen kesat fikirli olmasan
bilim ci olsan , aydın insan olsan, *araştırmadan yorum yapmassın.
herşeyi bildiğini zanneden ama hiç birşey bilmeyen sensin.
oku öğren araştır cevap yaz.öğren bunu

ravendi 12-08-2006 13:59

Einstein senin inandığın allah imanı yok panteistti.Einstein senin allahını tanımıyor .

Bak neler demiş:

"Hayatin gelismesi ve yuceltilmesine iliskin temel ahlaki ilkelerin oneminin bilince cikarilmasinda, kural koyucu inancina ozellikle de odullendiren ya da cezalandiran bir kural koyucuya gereksinim olmadigindan eminim."
M.Berkowitz'e mektup, 25 Ekim 1950

"Yarattiklarini cezalandiran ve odullendiren ya da bizim yasayacagimiz bir irade turune sahip bir tanri dusunemiyorum. Bedensel olumden sonra kisinin yasamini surdurdugune ne inanirim, ne de inanacagim..."
1930, Ideas and Opinions, s.80

"Algilanamaz bir varligin oldugunu varsaymak....algilanabilir dunyada buldugumuz duzenliligi anlamaya yardimci olmaz."
"Tanri nedir?" diye soran bir Iowa ogrencisine mektup, Temmuz 1953

Cevatın dediği gibi hy den gaz alıp buraya geliyorsunuz :lol: :D 8)

agnos. 12-08-2006 14:52

ya muhşem siniz.çok komik olduğunuz farkına varın

painkiller 12-08-2006 15:10

agnos harun yahya nın güzel bi video su geçti elime yollayım mı sana?çok bilimsel yaklaşımlar var?

mep 12-08-2006 15:31

agnos abim
*sende hafiften bi KORKU *abimin havasını sezdim varmı öyle bi durum.
siteden uzun zaman uzak kaldım nasılda özlemişim,yazılarını okudum gözlerim doldu,seviyorum ben bilimsel müslüman abilerimi,sen kimseye aldırma abi harun abimde iyidir,komik adam onuda seviyom ben.bakma bu sitedeki ateistlere filan, islamın bilim karşısındaki zaferini çekemiyolar
bilim dünyasının akın akın islama koşmasını,tövbe etmesini çekemiyolar,
kaptan kusto müslüman oldu diye bunlar travma geçirdiler abi.darvin de müslüman olmuş abi ben bunu yeni öğrendim,ben onu öldü zannediyodum
bize öyle söylemişti bu kafirler,meğersem adam yeni müslüman olmuş geçen bi mümin arkadaşım söyledi sohbet arasında,beynim sünger gibi oldu abi! nasıl gizliyolar gerçekleri bizden,nasıl korkuyolar islamın bilime galip gelmesinden,sen kimseye aldırma abi haruna devam bol bol harun oku abim,bi gün gelecek bu sitedeki ateistler bilem haruna biat edicek
allahın yardımcı olsun,allahın kolaylık versin, saygılar abi
-

deli_cevat 12-08-2006 15:37

Allah kelimesini semavi dinlerden birine mensup olanlar kullanır öğrende konuş

servet 12-08-2006 17:07

dinle bilimin ne alakası var, bilim ayrı din ayrı bişeydir. bilim adamları kutsal kitaplardan veya allah vardır diye yola çıkarak bilim yapmazlar, hiçbir bilim adamı biz adem ve havvadan geldik deyip kolaya kaçmaz veya ilkel insanların şimşek tanrı gazabıdır düşüncesini örnek alıp bilim yapmaz. hiç bir bilim adamı (varsa) inancını mesleğiyle karıştırmaz, hiç bir bilim adamı yağmuru,rüzgarı,yıldızları din gözüyle açıklamaya kalkmaz. din ile bilimi karıştırmayalım. bırakında inanç yürekte kalsın, inancı ne siyaset yapalım nede bilim yapalım.

deli_cevat 12-08-2006 17:47

olurmu abi din gibi büyük bir ticaret öğesi yürekde dururmu sonra nası geçinir bu kadar arap ne yer ne içer muhammed de demiyormu ticaret ile uğraşın diye

12-08-2006 20:00

Alıntı:

servet";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 42755)
dinle bilimin ne alakası var, bilim ayrı din ayrı bişeydir. bilim adamları kutsal kitaplardan veya allah vardır diye yola çıkarak bilim yapmazlar, hiçbir bilim adamı biz adem ve havvadan geldik deyip kolaya kaçmaz veya ilkel insanların şimşek tanrı gazabıdır düşüncesini örnek alıp bilim yapmaz. hiç bir bilim adamı (varsa) inancını mesleğiyle karıştırmaz, hiç bir bilim adamı yağmuru,rüzgarı,yıldızları din gözüyle açıklamaya kalkmaz. din ile bilimi karıştırmayalım. bırakında inanç yürekte kalsın, inancı ne siyaset yapalım nede bilim yapalım.

zaten dediklerinde inanan bi insanda yapar.Yani dediğin şimşek, adem va havvadan geldik gibi karşıt tezler sadece insanları bulandırmak için dış uyruklu misyonerler tarafından yayılmış şeylerdir.Biraz daha araştıralım.Ayrıca zamanımızdaki bazı bilim adamları Kuran dan yararlanmış ve de bunu sölemişlerdir.İslam bilim dini deildir.Ama insanın doğayı araştırması için yol gösterir(Kuran da açıkladığı bilimin şimdi anca bulunduğu örnekler)
İnsan nerden geldik die sorar.Sonrada kendine Tanrı uydurur.Ve de neler yaptığını araştırmalar yapar bölece bilim ortaya çıkmıştır.İşte felsefi açıklaması....Dinle alakası yoktur diyenlere
Ltf ne dediğimizi araştıralım veya dediklerimize kanıtlar sunalım.!!!Burda sadece birbirimize girmekten başka yapacağımız bişy olmaz.Gerçekler her neyse biz dedik die de değişmez.Biraz araştırıp ona göre yorum yapalım.Ayrıca bilim başlıklı bi bölüm burası ama bilim dışı bissürü yorum war!

painkiller 12-08-2006 23:47

master şu bilimin dinden öğrendiklerine 1 2 örnek verir msin?

ve islamdan esinlenen bilim adamlarına...kaynaklarla lütfen...

13-08-2006 00:25

Alıntı:

painkiller";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 42824)
master şu bilimin dinden öğrendiklerine 1 2 örnek verir msin?

ve islamdan esinlenen bilim adamlarına...kaynaklarla lütfen...

1)Kuran'ın ilk ayetinde geçer, yani insanın bir cenin içinde meydana geldiği ile ilgili olanıdır.Ki o yıllarda bunu bilimsel olarak bilinmesi imkansız.Yani cahil arap toplumundan bahsediyoruz.
2)Dağların görevi!
3)Evrenin genişlemesi
4)Güneşin,Ayın,Dünyanın belirli bir yörüngede olması
5)Ay ile Güneş arasındaki farklılıklar
6)Atomun varlığı
7)Kıtaların hareketleri ve kıtalar ile ilgili herşey
8)Yağmurun oluşumu ve buna benzer gök olayları
9)Kara Delik
10)İnsanları genlerle programlandırıldıkları

ve birçok bunun gibi olaylardan bahseder tabii ki anlayana!

imported_ozer 13-08-2006 00:32

Tüm bunlardan bahseden bir kitaba sahip toplumlar acaba neden bu kadar geri kalmış. Yahudi dümeni mi yoksa. Yada kimse anlayamıyor şu Kutsal kitabı? Her yeni bilimsel buluş zaten var oluyor bu kutsal kitapta.
Din ve Bilim ayrı kulvarlardır. Hristiyanlık bunu kabul ettiği için Rönesans ve Reformu başarmıştır. Anadolu ise 300 yıl matbaa beklemiştir. :?

religeonsmaster 13-08-2006 05:17

sizin haberiniz yok elin amerikalısı bile uzay mekiğini kurandan esinlendi hani burak varya almış göklere ucurmuş yaaaa sizi gidi uslanmaz ateistler sizi * cep tel. ışınlama micro işlemciler fritöz tost makinesi şişme cariye hauahauahuahauahauhauahuaauauhauaauhauaha

liopleurodon 15-08-2006 09:18

Master... İyice salladın.. Demek, bilim onları kurandan öğrenmiş.. Kuyruklu palavra oldu bu biraz. Çünkü onların hepside, kuranda, tamamen yanlış anlatılıyor.

Mesela cenin.. Zaten düşük yapan kadınlar nedeniyle cenin dair bir takım bilgiler, taa eski yunandan beri geliyor bunlardan birisi de şöyle: Önce kemikler oluşur, üzerine et kaplanır. Muhammette aynen bunu söyler. İlginç bir raslantıdır, çünkü, muhammedin bir yunanlı kölesi vardır. Neyse, asıl mesele, gerçeğin tam tersi olduğu, kemiklerin en son oluştuğudur.

Dağların görevi nedir? Göğü yerinde tutmak. Sarsılmasın diye koyduk lafını, bazıları yerin sarsılmaması olarak anltır. Önemli değil her ikiside yanlıştır. Dağların görevi ve faydası yoktur. Sadece sonuçturlar, hiç bir şekilde, hiç bir yaraya (en azından kuranda anlatıldığı şekilde, jeolojik olarak) merhem olmazlar. Tek etkileri, meteoroloji üzerinedir, mesela, denizlerden gelen nemli ve sıcak havayı keserek, orta anadolunun daha karasal iklime sahip olmasına yol açarlar, karadenizin ise, dehşet yağış almasına..

Kuranda evrenin genişlediğinden filan bahsetmez. Biz genişlik sahibiyiz der. Kafiye uyduracağım diye biraz yamultulduğu için, belki zorlanarak şu anlam çıkarılabilir: "Göğü biz geniş olacak şekilde yaydık tepenize". Ama, göğün sürekli genişlediği anlamı çıkmaz. Bu bir zorlamadır. Neyse, dahası, 7 kat olarak tarif edilne gökün ne olduğu bellidir ve o gökyüzü asla genişlemez.. Genişleme, daha çok görülmeyen gökyüzüne dairdir..

Güneşin, ayın, dünyanın yörüngesi derken. Kuran kim olabilir ki? Kurandan 2000 yıl önce, bunların çok doğru bir hassasiyetle hesaplandığını biliyor muydun? Neyse, senin sorunun hiç gece çıkıp gökyüzüne bakmamış olman. Bir kez olsun baksaydın, zaten her şeyin belli bir "yörüngede" boyuna gezip durduklarını görürdün. Aynı şekilde, ay ve güneşe şöyle göz ucuyla bile baksaydın, farklı olduklarını da görürdün. Ama, kurandaki ay tarifleri yanlıştır. Çünkü, aslında islam ay tanrısı dinidir. Ve ayı gerçek şekliyle tarif etmez..

Yağmurun oluşumu hakkında da hiç bir bilgi vermez kuran, kara delik vs. hakkında da. Boş laflardan ibarettir bunlar. Ve kuranın bilime kattığı yeni hiç bir şey yoktur, bilim adamlarının kurandan öğrendiği tek şey, insanların ne kadar cahil olup, böyle bir safsata topuna tapabilecek kadar zavallı olduklarıdır.

turok 15-08-2006 09:37

Tekrar tekrar yazarim da bir turlu cevabinini bulamam
Madem kuran bu kadar bilimin ana kaynagi , neden muhammed *bir tukuruk! kadar dahi bilime bir katki saglamamis.
Ne bir icadi ne bir bulusu !

deli_cevat 15-08-2006 12:29

Madem kuran bu kadar bilimin ana kaynagi , neden muhammed *bir tukuruk! kadar dahi bilime bir katki saglamamis.

turok abiiii duuur
muhammedin biyolojiye tükürük gibi büyük katkıları war hastalara tüküyüo ovuyo siliyi parlatıya üfürüyo hatta 2 kısım tedavi yöntemi
tükürüklü üfürük
tükürüksüz üfürük
bissürü hadis war muhammedin tükürdüğüne dair

M.onur 15-08-2006 14:13

Muhammed yanına gelen Alinin hastalıklı gözüne tükürüğü yapıştırdığı gibi Alinin gözü iyileşiyor. Embriyonik kök hücre gibi tükürüğü varmış harbiden.

Bence Ali bu olayda daha fazla tükürük yememek için iyileşmiş numarası yapmıştır. Hayır Ali iyileşmedim dese sabaha kadar tükürük yiyecek.

Seleme İbnu'l-Ekva' radıyallahu anh anlatıyor:"sancağı yarın öyle bir zata vereceğim ki Allah ve Resulü'nü sever; Allah ve Resulü'de onu sever" dedi. Ali'ye geldim, gerçekten gözünden rahatsızdı. Onu yederek getirdim. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm gözlerine tükürdü. Anında iyileşti. Sancağı ona verdi.
Müslim, Cihad 132, (1807).

agnostik_ 23-10-2006 02:09

agnos nikini değiş...

Druid 13-02-2007 18:26

Şu an elimde Türkçe yayım hakkı C Blok Yayıncılık Daktilo'ya ait bir kitap var Ocak 2007 baskı tarihli. Adı:
Einstein
yaşam, ölüm, savaş, barış, bilim, din, tanrı ve diğer şeyler üzerine...

Yarattiklarini cezalandiran ve odullendiren ya da bizim yasayacagimiz bir irade turune sahip bir tanri dusunemiyorum. Bedensel olumden sonra kisinin yasamini surdurdugune ne inanirim, ne de inanacagim; bırakın biçare ruhlar, korkudan ya da anlamsız egoizmden ötürü böylesi düşünceleri yüceltsin.
1930, Ideas ans Opinions; s. 80.

Ben insanın eylemine ya da kaderine müdahale eden bir tanrıya değil, kendini tüm varolanların uyumunda açığa vuran Spinoza'nın tanrısına inanıyorum.
1929, Bir Yahudi gazetesine telgraf.

Engin bir bilimsel kafaya sahip olanlar arasında kendine ait dinsel duyguları olmayan birine zor rastlarsınız. Ama bu nahif bir insanın dindarlığından farklıdır. İkincisi için Tanrı umutlarını gerçekleştiren ve cezalandırmasından korkulandır; tıpkı bir çocuğun babasını yüceltmesi gibi bir duygudur bu.
Bilimin Dinsel Özü; Mein Weltbild, 1934.

Einstein'in tanrı'dan kastı doğaüstü bir tanrı değil gibi.

ozgur_beyin 13-02-2007 19:06

herhengi birinin bir konu hakkında''fikir'' beyan etmesi, diğer insanları bağlamaz. bu onun
şahsi düşüncesidir.' BİLİM' isbat ister, ispat edilmiş bilim kimsenin övmesine veya kötülemesine ihtiyacı yoktur. *övme bilimi yüceltmez ,kötülemeside aşağılamaz.
* fikirlerin taraftara ihtiyacı vardır. bunun içinde *propagandaya ihtiyacı vardır.işte islamda cousto'dan uzaydaki ezandan,bir köşede bulunmuş iskeletten,şundan bundan faydalanıp,ken-
dinin''YANILMAZ GERÇEKLERİ'' ifade eden bir fikir(din) olduğunu pompalamaktadır.
*EİNSTEİN, atom diye bir şey yoktur! dese , atom olmayacakmıydı. allah var dese, o dedi diye
olacakmıydı?
* *bu tip *dini savunmalar *kendine güveni olmayan ,her sıkıştığında yalan söyleyen insan kişiliğine benziyor.
*bu tip zavallılıklar, UÇMAYAN ŞEYHİ UÇURMA ÇABALARIDIR,vesselam

17-03-2007 18:26

bilim bir ihtimal tanrı anlayışında uzlaşabilir ama islam anlayışı'nın bilmin karşısında hiç bir şansı yok.

umut1917 17-03-2007 21:34

bindört yüzyıldır buinsanlığa ne verdi zulumdan başka ogün den bu yana barışmı getirdi dünyaya agnos

maddeoz 18-03-2007 12:34

Uzun lafın kısası (mep'ten esintiler) http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4516

TOPRAK06 18-03-2007 16:16

Bilim adamı ALLAH'a ve ahirete inanmaz ise yaptıkları insanlığa hizmet değil küstahlık olur.
küresel ısınma bu yüzden olmaktadır.En değerli ilim insanları birbirine yaklaştıran medine ilimleridir.

mep 18-03-2007 16:25

Kamil abi senmisin yoksa
Küresel filan diyosunda

Neva 06-04-2012 06:17

Inancli bilim insanlarinin varligi, genel olarak bilimi inanc sahibi yapmaz.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:30 .