Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kur'anın Gelecekten Haber Vermesi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25761)

ilim 16-08-2011 17:27

Kur'anın Gelecekten Haber Vermesi

Feth Süresinin sonunda mealen bu iki ayet vardır:

27- Andolsun ki Allah, elçisinin rüyasını doğru çıkardı. Allah dilerse siz güven içinde başlarınızı tıraş etmiş ve saçlarınızı kısaltmış olarak, korkmadan Mescid-i Haram'a gireceksiniz. Allah sizin bilmediğinzi bilir. İşte bundan önce size yakın bir fetih verdi.

28- Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini hidayet ve hak din ile gönderen O'dur. Şahit olarak Allah yeter.

Bu iki ayet haber veriyor ki: "Sizler tam bir emniyet içinde Kâ'beyi tavaf edeceksiniz." Halbuki Arap yarımadasındaki bedevi kavimler, çoğu düşman olmakla beraber, Mekke etrafı ve Kureyş kabîlesinin büyük bir kısmı düşman iken, yakın bir zamanda hiç korku hissetmeden Kâ'beyi tavaf edeceksiniz haberiyle Arap yarımadasının itaat altına ve bütün Kureyş'i İslâmiyet içine ve tam bir emniyet sağlanmasına delalet edip, haber verir. Aynen haber verdiği gibi vukua gelmiştir.

Ayrıca, tam bir katiyetle haber veriyor ki: "Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ın getirdiği din, bütün dinlere galip gelecek." Halbuki o zamanda yüzerlerce milyon tabisi buluna bulunan Hristiyan ve Yahudi ve Mecusi dinleri ve Roma, Çin ve İran hükûmeti gibi yüzerlerce milyon tebaası bulunan cihangir devletlerin devletlerin resmi dinleri iken, kendi küçük kabîlesine karşı tam galebe edemeyen bir vaziyette bulunan Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm'ın getirdiği din, bütün dinlere galib ve bütün devletlere muzaffer olacağını haber veriyor. Hem gayet açık ve katiyyetle ihbar ediyor. İstikbal, o gaybi haberi, Hint Okyanusundan, büyük okyanusa kadar İslâm kılıncının uzamasıyla tasdik etmiştir.

art_kitekt 16-08-2011 18:10

http://img132.imageshack.us/img132/9...indeyzeky8.jpg

http://img244.imageshack.us/img244/7...sulariixp0.jpg

http://static.panoramio.com/photos/o...l/11048638.jpg

Dark_Prince 16-08-2011 18:20

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405310)

27- Andolsun ki Allah, elçisinin rüyasını doğru çıkardı. Allah dilerse siz güven içinde başlarınızı tıraş etmiş ve saçlarınızı kısaltmış olarak, korkmadan Mescid-i Haram'a gireceksiniz. Allah sizin bilmediğinzi bilir. İşte bundan önce size yakın bir fetih verdi.

28- Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini hidayet ve hak din ile gönderen O'dur. Şahit olarak Allah yeter.

Bu iki ayet haber veriyor ki: "Sizler tam bir emniyet içinde Kâ'beyi tavaf edeceksiniz." Halbuki Arap yarımadasındaki bedevi kavimler, çoğu düşman olmakla beraber, Mekke etrafı ve Kureyş kabîlesinin büyük bir kısmı düşman iken, yakın bir zamanda hiç korku hissetmeden Kâ'beyi tavaf edeceksiniz haberiyle Arap yarımadasının itaat altına ve bütün Kureyş'i İslâmiyet içine ve tam bir emniyet sağlanmasına delalet edip, haber verir. Aynen haber verdiği gibi vukua gelmiştir.

Ayrıca, tam bir katiyetle haber veriyor ki: "Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ın getirdiği din, bütün dinlere galip gelecek." Halbuki o zamanda yüzerlerce milyon tabisi buluna bulunan Hristiyan ve Yahudi ve Mecusi dinleri ve Roma, Çin ve İran hükûmeti gibi yüzerlerce milyon tebaası bulunan cihangir devletlerin devletlerin resmi dinleri iken, kendi küçük kabîlesine karşı tam galebe edemeyen bir vaziyette bulunan Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm'ın getirdiği din, bütün dinlere galib ve bütün devletlere muzaffer olacağını haber veriyor. Hem gayet açık ve katiyyetle ihbar ediyor. İstikbal, o gaybi haberi, Hint Okyanusundan, büyük okyanusa kadar İslâm kılıncının uzamasıyla tasdik etmiştir.

Bu mudur yani?Ayete göre rüya doğru çıkmış yani rüyada görülen bir olay meydana gelmiş,hatta bundan önce fetih de olmuş.Gelecekle ilgili ne var burada?

art_kitekt 16-08-2011 18:24

mescid-i harama korkmadan girebilecekmiş hep müslümanlar, onu söylüyor arkadaş, diğer yazdığını ise "islamın diğer dinlerden üstün olduğunu" onu neresinden nasıl attı çıkaramadım.

Ne nicelik olarak, ne teknolojik olarak, ne sanatsal olarak, ne fiziksel olarak, ne temizlik olarak, ne suçsuzluk olarak islamın dünya üzerinde hiç bir üstünlüğü yoktur. tersine diplerdedir.

Dark_Prince 16-08-2011 18:34

Olup olmadık şeyleri çürütmemizi bekliyorlar işimiz zor valla.Halbuki geleceği bilmiş olsa bile bu mucize olamaz mucize ise Nostradamus peygamberlerin piri demektir.Ben bile geleceği görüyordum bi aralar ben de peygamberim desenize.

evrimyalandir 16-08-2011 18:37

"Ne nicelik olarak, ne teknolojik olarak, ne sanatsal olarak, ne fiziksel olarak, ne temizlik olarak, ne suçsuzluk olarak islamın dünya üzerinde hiç bir üstünlüğü yoktur. tersine diplerdedir."

bu iddianızı kanıtlayabilirmisiniz

ayrıca o ayette bahsedilen diğer dinlerin hüküm sürdüğü ülkelerdir gerek islam devletleri gerekse osmanlı bahsi geçen coğrafyayı çok kısa bir sürede fetih etmiş ve islamı dünyanın büyük bir bölümüne yaymışlardır.

evrimyalandir 16-08-2011 18:39

art kitekt yapıştırdığın resimlerdeki amacın nedir ?

Dark_Prince 16-08-2011 18:39

Alıntı:

evrimyalandir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405323)
ayrıca o ayette bahsedilen diğer dinlerin hüküm sürdüğü ülkelerdir

OHA!Bu cümleyi ayetin kendisinden mi anlayıp çıkardın?

evrimyalandir 16-08-2011 18:46

evet sen çıkaramıyormusun ayrıca kuduğumuz cümlelerin arkasında durursak daha rahat ilerler paylaşımlarımız eğer arkasında duramıyorsakta yanlış olduğunu belirtelim ki cımbızla seçenler için malzeme olmasın

Ne nicelik olarak, ne teknolojik olarak, ne sanatsal olarak, ne fiziksel olarak, ne temizlik olarak, ne suçsuzluk olarak islamın dünya üzerinde hiç bir üstünlüğü yoktur. tersine diplerdedir. bu iddia ile ilgili bir kanıt lütfen diğer dinlerin islama olan üstünlüğünü kanıtla

Dark_Prince 16-08-2011 19:00

Alıntı:

evrimyalandir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405329)
evet sen çıkaramıyormusun ayrıca kuduğumuz cümlelerin arkasında durursak daha rahat ilerler paylaşımlarımız eğer arkasında duramıyorsakta yanlış olduğunu belirtelim ki cımbızla seçenler için malzeme olmasın

Ne nicelik olarak, ne teknolojik olarak, ne sanatsal olarak, ne fiziksel olarak, ne temizlik olarak, ne suçsuzluk olarak islamın dünya üzerinde hiç bir üstünlüğü yoktur. tersine diplerdedir. bu iddia ile ilgili bir kanıt lütfen diğer dinlerin islama olan üstünlüğünü kanıtla

O halde algında problem olabilir,sarhoş olabilirsin ve cümleleri çift görüyor da olabilirsin yahut hayalinde ayete yeni cümleler ekliyorsun.Yani durumun vahim.Ayet şu;

Alıntı:

Ayette Mescidi Haram girebileceklerinden bahsediyor ne ülke geçiyor ne de şehir,şimdi sen nereden çıkardın o cümleleri?

ilim 16-08-2011 19:01

Şimdi bir bakalım..

1-Arap yarımadasındaki bedevi kavimler, çoğu düşman ve Mekke etrafı ve Kureyş kabîlesinin büyük bir kısmı düşman olduğu halde, yakın bir zamanda hiç korku hissetmeden Kâ'beyi tavaf edeceklerini söylüyor.

2-
Kendi küçük kabîlesine karşı tam galebe edemeyen bir vaziyette bulunan ve o zamanda yüzerlerce milyon tabisi buluna bulunan Hristiyan ve Yahudi ve Mecusi dinleri ve Roma, Çin ve İran hükûmeti gibi yüzerlerce milyon tebaası bulunan cihangir devletlerin devletlerin resmi dinleri olduğu halde getirdiği din, bütün dinlere galib ve bütün devletlere muzaffer olacağını haber veriyor.

Soru 1:O kadar düşman varken hangi cesaretle "hiç korku hissetmeden kabeyi tavaf edeceksiniz" diye kati bir şekilde haber veriyor?

Soru 2 Daha kendi kabilesine tam galebe edememiş ve büyük devletlerin büyük dinleri varken, hangi cesaretle kendi dininin diğer dinlere üstün geleceğini söylüyor?

Bu iki soruya cevap isteriz.

evrimyalandir 16-08-2011 19:18

bende ondan sonra verilen ayetten (28- Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini hidayet ve hak din ile gönderen O'dur. Şahit olarak Allah yeter.
bahsediyorum herzamnki gibi bir elimde cımbız gerçi tek cımbız kesmez diğer elinizdede cımbız çek babam çek acaba kimin algısında prb var ayrıca bişey içmiş olma ihtimali olan kişi sensin biliyosun ki tüm insanlığa içki haram sen bunu kaale almıyabilirsin ama ben öyle birşey yapamam

barristor 16-08-2011 19:54

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405336)
Şimdi bir bakalım..

1-Arap yarımadasındaki bedevi kavimler, çoğu düşman ve Mekke etrafı ve Kureyş kabîlesinin büyük bir kısmı düşman olduğu halde, yakın bir zamanda hiç korku hissetmeden Kâ'beyi tavaf edeceklerini söylüyor.

2-
Kendi küçük kabîlesine karşı tam galebe edemeyen bir vaziyette bulunan ve o zamanda yüzerlerce milyon tabisi buluna bulunan Hristiyan ve Yahudi ve Mecusi dinleri ve Roma, Çin ve İran hükûmeti gibi yüzerlerce milyon tebaası bulunan cihangir devletlerin devletlerin resmi dinleri olduğu halde getirdiği din, bütün dinlere galib ve bütün devletlere muzaffer olacağını haber veriyor.

Soru 1:O kadar düşman varken hangi cesaretle "hiç korku hissetmeden kabeyi tavaf edeceksiniz" diye kati bir şekilde haber veriyor?

Soru 2 Daha kendi kabilesine tam galebe edememiş ve büyük devletlerin büyük dinleri varken, hangi cesaretle kendi dininin diğer dinlere üstün geleceğini söylüyor?

Sen gercek CESUR adam mi gormek istiyorsun?

"GELDIKLERI GIBI GIDERLER" sozu sana birini hatirlatiyor mu?

Vela 16-08-2011 19:55

Üstad Cernomirdin'den öğrendiğim dikkat çekici bazı ayetleri paylaşmak isterim

En'am 92
"Bu (Kur'an), Ümmü'l-kura (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler."

Şura 7
"Şehirlerin anası (olan Mekke'de) ve onun çevresinde bulunanları uyarman ve asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları korkutman için, sana böyle Arapça bir Kur'an vahyettik. (İnsanların) bir bölümü cennette, bir bölümü de çılgın alevli cehennemdedir."

Zuhruf 3
"anlayıp düşünmeniz için onu Arapça bir Kur'an kıldık."

Bu ayetlerin yorumu Mekke ve çevresi derken insanlığı kast ettiği yolundadır
Peki ya Kuran'da başka yerlerde bir yer ve çevresini ne gibi anlamlarda kullanmış?

"Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir."
Mescid-i Aksa'nın çevresi de bütün dünya mı? Bütün dünyayı mı mübarek kılmış?

Hacc 22
İnkâr edenler, Allah'ın yolundan ve -yerli, taşralı- bütün insanlara eşit (kıble veya mâbed) kıldığımız Mescid-i Harâm'dan (insanları) alıkoymaya kalkanlar (şunu bilmeliler ki) kim orada (böyle) zulüm ile haktan sapmak isterse ona acı azaptan tattırırız.
taşralı dedikleri kelime
el bâdı
ve el bâdı : ve çölden gelenler, dışardan gelenler (kuranmeali.org)
neden çölden geldiklerini vurgulamak istediklerini bilmiyorum
Ama bu kelimenin etimolojik olarak bedevi (göçebe) kelimesine yakın olduğu ile bir ilgisi olabilir.
"İnsanlık" ayetin orjinalinde mekke ve göçebeler olarak tanımlanıyor

Bu ayetlere bakınca Muhammed'in hitap ettiği kitlenin
Mekke ve çevresi olduğu
Bu kitle anlasın diye Arapça konuştuğu
görülüyor

Bu adamın başka koca ülkelerdeki dinlere meydan okuduğunu iddia etmek biraz uçmak olmuyor mu?
:)

yalnizs 16-08-2011 20:19

nasıl bütün dinlere galip muzaffer? dinler savaşılmasını muzaffer olunmasını uğruna insanların ölmesini nasıl emreder?

hala islam hristiyanlığa galip değildir, sonrasında budizm gelir zaten budizmi kabul edenlerse sürekli artıyor. nerede kaldı galibiyet? henüz çıkmamış bu öngörü

murted 16-08-2011 20:28

Bunların galibiyet dediği cihad diye sağa sola savaş açıp belli bir yere kadar fethedip oaradaki insanları müslüman yapmaları. Büyük başarı valla.

yalnizs 16-08-2011 20:31

sayın mürted,
vahşet ile genişleyen inanç, kılıç zoruyla kabul ettirilen insanlar acaba bu galibiyet mi zavallılık mı?

art_kitekt 16-08-2011 22:52

Alıntı:

evrimyalandir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405323)
"Ne nicelik olarak, ne teknolojik olarak, ne sanatsal olarak, ne fiziksel olarak, ne temizlik olarak, ne suçsuzluk olarak islamın dünya üzerinde hiç bir üstünlüğü yoktur. tersine diplerdedir."

bu iddianızı kanıtlayabilirmisiniz

ayrıca o ayette bahsedilen diğer dinlerin hüküm sürdüğü ülkelerdir gerek islam devletleri gerekse osmanlı bahsi geçen coğrafyayı çok kısa bir sürede fetih etmiş ve islamı dünyanın büyük bir bölümüne yaymışlardır.

Alıntı:

evrimyalandir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405324)
art kitekt yapıştırdığın resimlerdeki amacın nedir ?

osmanlı arazisini genişletmiş fakat islamı yaymıştır denilemez, anca tanıtmıştır ve mevcut bölgelerdeki müslümanları oraya taşımıştır. Ayrıca arkadaşım gerçekten bu iddiayı kanıtlamamı mı istiyorsun?

dünyada 1,3 milyar civarı müslüman var ( ki bu maksimumdur, içinde olmadığı halde müslümanım diyen çoktur ) nicelik olarak bir numara değildir, e teknolojik sanatsal, suç oranları bakımından da istatistikleri tarattırmakla uğraşma bana sudan, pakistan, suudi arabistan, ırak, iran, suriye, afganistan bi buralara bak düşün bi de dünyanın geri kalanına bak düşün, teknolojisine sanatına... Evindeki eşyaları düşün kaçı müslüman ülkelerinde icat edilmiş, geliştirilmiş, üretilmiş, kaçı islam ülkelerinden? Bunu ciddi ciddi soruyor olman komik.

Resimlerdeki amacım ayetteki "her zaman mescid-i haram a güvenle girebileceksiniz" sözünün çölün ortasında sel baskınına uğrayan kabe ile cortlamasıdır.

Dark_Prince 17-08-2011 00:08

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405336)
Şimdi bir bakalım..

2-

1.Bak dostum geleceği görmek zaten insani bir yetenektir,bi ara ben bile görebiliyordum.Bu olgu Parapsikolojide Durugörü ismiyle incelenir.

2.Cinler(derken fizikötesi varlıkları kastediyorum) geleceği bilebilirler Muhammed onlardan da almış olabilirdi bu bilgiyi eğer dediğin gibi mucizevi olsaydı.Neden Allah'a bağlıyalım kanıtın nedir?

3.Bu ayete göre Müslümanların durumu zaten iyiye gidiyor Muhammed'in rüyası çıkmış,birde fetih yapmışlar yani güçlenmişler ve ayet bu verilere göre Mescidi Haramı fethedeceklerinden bahsediyor,yani geleceği bilmek değil herşey ortada.Bugün Amerika ile Türkiye arasında savaş çıksa hepimiz Amerika kazanır deriz ve büyük olasılıkla kazanacağı zaman da geleceği bilmiş olmayız durum ortadadır zaten değil mi?

4.Kur'an kitap haline ilk olarak Ebu Bekir zamanında getirildi ve Osman zamanında ikinci derleme bile yapıldı,en az 10 mushaf yakıldı şuan 4ü okunuyor dünya üzerinde.Yani Kur'an zaten Mescidi Haram fethedildiği zamandan hatta Muhammed'in ölümünden bile sonra kitap haline getirildiğine göre bunun adı geleceği bilmek olmaz yaşanmış bir olayı Tanrıdan inmiş süsü vererek yazmak olur.

Ben de bunlara cevap isterim,hadi 3. maddeyi geçtim diğerlerinin öyle olmadığını kanıtla?

xcan 17-08-2011 01:49

Öldürerek din yaymak sadece savunucularının ,ne kadar ilkel ,vahşi ve cani olduğunu gösterir.
Hastalıklı bir fikirdir.
Aynı mantıkla ,bütün müslümanları ,hristiyan olanların öldürmesini meşrulaştırırsınız.
Bu zavallılığı Allah emri diye nasıl yuttuğunuz önemlidir.
Ya hiç düşünme yetisine sahip değilsiniz .
Yada zeka özürlü.
Bunun arası yoktur.
ZULU KABİLESİ BİLE BU KADAR YAMYAM OLAMAZ

YasasinBilim 17-08-2011 03:57

Alıntı:

Bu iki ayet haber veriyor ki: "Sizler tam bir emniyet içinde Kâ'beyi tavaf edeceksiniz."

...

arkadaşım lütfen kendi zekâ kapasitene göre bir site bul (islami siteler olabilir) ve bu mastürbasyonu orada yap.

rica ediyorum.

1) ayeti yazan muhammedin kendisi. hangi rüyayı gördüğünü kimse bilmiyor.
"Kabeye kafanızı traş ederek girin" derken "ben bunu rüyamda görmüştüm" diye ekliyor. olay bu kadar basit.

2) 28. ayetin 27'yle hiç bir bağlantısı yoktur.

Siz kafayı mucizeyle bozmuşsunuz.

Kur-an'daki tek mucize, 21. yüzyılda hâla kendisine, cahil de olsa inanan bir kitleye sahip olabilmesidir.

ilim 18-08-2011 08:57

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405460)
arkadaşım lütfen kendi zekâ kapasitene göre bir site bul (islami siteler olabilir) ve bu mastürbasyonu orada yap.

rica ediyorum.

1) ayeti yazan muhammedin kendisi. hangi rüyayı gördüğünü kimse bilmiyor.
"Kabeye kafanızı traş ederek girin" derken "ben bunu rüyamda görmüştüm" diye ekliyor. olay bu kadar basit.

2) 28. ayetin 27'yle hiç bir bağlantısı yoktur.

Siz kafayı mucizeyle bozmuşsunuz.

Kur-an'daki tek mucize, 21. yüzyılda hâla kendisine, cahil de olsa inanan bir kitleye sahip olabilmesidir.

1-Bu kadar düşman varken korkmadan mescid-i harama gireceksiniz ne demek?

2-Daha kendi kabilesine tam galebe edemeden ve büyük dinler ve devletler varken kendi dininin bütün dinlere üstün kılmak ne demek?

bunları bize izah edebilir misin?

Dark_Prince 18-08-2011 12:41

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405810)
1-Bu kadar düşman varken korkmadan mescid-i harama gireceksiniz ne demek?

2-Daha kendi kabilesine tam galebe edemeden ve büyük dinler ve devletler varken kendi dininin bütün dinlere üstün kılmak ne demek?

bunları bize izah edebilir misin?

Bir önceki sayfadaki sorularıma cevap bekliyorum;

Alıntı:

1.Bak dostum geleceği görmek zaten insani bir yetenektir,bi ara ben bile görebiliyordum.Bu olgu Parapsikolojide Durugörü ismiyle incelenir.

2.Cinler(derken fizikötesi varlıkları kastediyorum) geleceği bilebilirler Muhammed onlardan da almış olabilirdi bu bilgiyi eğer dediğin gibi mucizevi olsaydı.Neden Allah'a bağlıyalım kanıtın nedir?

3.Bu ayete göre Müslümanların durumu zaten iyiye gidiyor Muhammed'in rüyası çıkmış,birde fetih yapmışlar yani güçlenmişler ve ayet bu verilere göre Mescidi Haramı fethedeceklerinden bahsediyor,yani geleceği bilmek değil herşey ortada.Bugün Amerika ile Türkiye arasında savaş çıksa hepimiz Amerika kazanır deriz ve büyük olasılıkla kazanacağı zaman da geleceği bilmiş olmayız durum ortadadır zaten değil mi?

4.Kur'an kitap haline ilk olarak Ebu Bekir zamanında getirildi ve Osman zamanında ikinci derleme bile yapıldı,en az 10 mushaf yakıldı şuan 4ü okunuyor dünya üzerinde.Yani Kur'an zaten Mescidi Haram fethedildiği zamandan hatta Muhammed'in ölümünden bile sonra kitap haline getirildiğine göre bunun adı geleceği bilmek olmaz yaşanmış bir olayı Tanrıdan inmiş süsü vererek yazmak olur.

Ben de bunlara cevap isterim,hadi 3. maddeyi geçtim diğerlerinin öyle olmadığını kanıtla?

ilim 18-08-2011 12:45

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405412)
?

Biliyorsun ki gelecek daha gelmemiş. Yani, gayb olan bir olgu..Bir insanın geleceği yani olmamış ve ileride olacak bir şeyi görmesinin sebebi nedir arkadaşım? Bu konuyu bize izah edebilir misin?

Dark_Prince 18-08-2011 12:51

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405859)
Biliyorsun ki gelecek daha gelmemiş. Yani, gayb olan bir olgu..Bir insanın geleceği yani olmamış ve ileride olacak bir şeyi görmesinin sebebi nedir arkadaşım? Bu konuyu bize izah edebilir misin?

İnsanlar belli eğzersizler yaparak geleceği görebiliyorlar,çoğu kişide doğuştan da oluyor bu yetenek.Psişik Yetenekler kategorisinde Parapsikolojinin incelediği bir olgu.Bence ileride bununda fiziksel olduğu anlaşılacak,telepati gibi...

ilim 18-08-2011 13:01

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405864)
Bence ileride bununda fiziksel olduğu anlaşılacak,telepati gibi...

Gelecekte gelecek, yani maddi olarak varlığı bulunmayan bir şeyin daha önceden bilinmesinin sebebi nedir? Mesela, benim 10 gün sonra biriyle karşılaşacağımı bilmemdeki fiziksel sebep ne olabilir?

Bak ben sana akli ve mantıki bir söz söyleyeyim, sonra da sen söyle:Her şey kader ile takdir edilmiştir.

Dark_Prince 18-08-2011 13:06

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405866)
Gelecekte gelecek, yani maddi olarak varlığı bulunmayan bir şeyin daha önceden bilinmesinin sebebi nedir? Mesela, benim 10 gün sonra biriyle karşılaşacağımı bilmemdeki fiziksel sebep ne olabilir?

Bak ben sana akli ve mantıki bir söz söyleyeyim, sonra da sen söyle:Her şey kader ile takdir edilmiştir.

Sebep mi?Nereden biliyim sebebini,sonuçta gelecek görülebiliyor mu,görülebiliyor.İnsanlar bu yeteneğe sahipler.

ilim 18-08-2011 13:53

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405868)
Sebep mi?Nereden biliyim sebebini,sonuçta gelecek görülebiliyor mu,görülebiliyor.İnsanlar bu yeteneğe sahipler.

Hz Muhammed aleyhisselam kıyameti, öldükten sonra dirilmeyi ve cennet ve cehennemi görmüş olmasın.

Olimpiyat 18-08-2011 14:21

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405460)

güzel söz...

Dark_Prince 18-08-2011 14:53

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405880)
Hz Muhammed aleyhisselam kıyameti, öldükten sonra dirilmeyi ve cennet ve cehennemi görmüş olmasın.

Bütün bunları o ayetten mi çıkardın?Muhammed'in tek gördüğü Mekke'nn güzel kadınlarıydı hatta evli olmaları bile fark etmiyordu,başka da birşey görmedi.Hadi olağanüstülüğü geçelim,şuna bir cevabın var mı 4. maddeye?

ilim 18-08-2011 15:21

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405893)
Bütün bunları o ayetten mi çıkardın??

Yok senin sözlerinden çıkardım. Hani, bir insanın ileriyi görme kabiliyeti var ya.

İkinci soru akıllı bir insanın düşüncesi değil..Çünkü, Hz Muhammed aleyhisselam 120.000 sahabeye veda hutbesini okumuştur. Bunların içinde binlerce hafız vardı ve bunlar hak ve doğruluk için peder ve validelerini ve kavim ve kabilelerini terketmiş ve doğruluk yolunda fedai olmuş kişiler. Bir tek harfinin değişmesi halinde şiddetle karşı çıkacak ve ortalığı ayağa kaldıracak kişiler.Elbette böyle bir şey olsa böyle sönük kalmaz, top güllesi gibi sada verirdi. Oysa ki, Kur'anın değil değişmesi, sadece tevili için İslamiyetin 2 muhteşem ordusu karşı karşıya gelmiş. Elbette böyle bir hadisede çok büyük karışıklıklar ortaya çıkardı.

Ayrıca, Hz Muhammed aleyhisselamın hadisleri Kur'an ile karşılaştırıldığında, birinin ayet ve birinin hadis olduğu hemen anlaşılıyor. Yani, insanların en beliği olan Hz Muhammed aleyhisselamın sözleri bile Kur'ana yetişemiyor. Nerde kaldı, başka bir insanın sözü ayetler içine girsin..haşa..

Dark_Prince 18-08-2011 16:09

Alıntı:

ilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 405896)
Yok senin sözlerinden çıkardım. Hani, bir insanın ileriyi görme kabiliyeti var ya.

İkinci soru akıllı bir insanın düşüncesi değil..Çünkü, Hz Muhammed aleyhisselam 120.000 sahabeye veda hutbesini okumuştur. Bunların içinde binlerce hafız vardı ve bunlar hak ve doğruluk için peder ve validelerini ve kavim ve kabilelerini terketmiş ve doğruluk yolunda fedai olmuş kişiler. Bir tek harfinin değişmesi halinde şiddetle karşı çıkacak ve ortalığı ayağa kaldıracak kişiler.Elbette böyle bir şey olsa böyle sönük kalmaz, top güllesi gibi sada verirdi. Oysa ki, Kur'anın değil değişmesi, sadece tevili için İslamiyetin 2 muhteşem ordusu karşı karşıya gelmiş. Elbette böyle bir hadisede çok büyük karışıklıklar ortaya çıkardı.

Ayrıca, Hz Muhammed aleyhisselamın hadisleri Kur'an ile karşılaştırıldığında, birinin ayet ve birinin hadis olduğu hemen anlaşılıyor. Yani, insanların en beliği olan Hz Muhammed aleyhisselamın sözleri bile Kur'ana yetişemiyor. Nerde kaldı, başka bir insanın sözü ayetler içine girsin..haşa..

Cennet-Cehenem varmıdır ki görsün?Dediğim gibi Muhammed'in tek gördüğü şey Mekke'nin güzel kadınları ve paraydı elde edebilmek için de her ahlaksızlığı yaptı.Eğer Muhammed kahin olsaydı yazacağı kitap böyle vasat olmazdı emin ol.Tek yaptığı eski masalları bir bir Kur'an'a geçirmek oldu.

Birtek harf diyorsun,eğer birtek harfi bile değişmişse İslam'ı bırakır mıydın?Değişmediğine kanıtın nedir?Ayrıca sonuçta Kur'an kitap haline o zamanlar getirildi eminim bir şekilde değişiklikler yapılmıştır.

ilim 18-08-2011 16:31

Alıntı:

Cennet-Cehenem varmıdır ki görsün?
Elbette var. Olmamasına zerre kadar imkan yok. Bu kadar hassas ölçülerle kainatı yaratıp, herşeyi ölçü ve tartı ile yaptığını ve adaletini gösteren ve herşeyde hadsiz hikmetler koyarak hikmetini gösteren bir zat, cennet ve cehennemi getirmemek gibi adaletsizliğe vehikmetsizliğe elbette müsaade etmez.

Alıntı:

Dediğim gibi Muhammed'in tek gördüğü şey Mekke'nin güzel kadınları ve paraydı elde edebilmek için de her ahlaksızlığı yaptı.Eğer Muhammed kahin olsaydı yazacağı kitap böyle vasat olmazdı emin ol.Tek yaptığı eski masalları bir bir Kur'an'a geçirmek oldu.
7-8 kadınla çok kolay bir biçimde olunabildiği bir sırrada gençliğinde yani şehvetin doruk noktada olduğu bir zamanda bir tek ihtiyar kadınla iktifa eden birinin 53 ünden sonra bir çok kadınla birlikte olabilmek için tek başına ortaya çıkıp, dünyaya meydan okuyup, hicrete mecbur olup, tehlikelere atıldığını ve insanları ve tanıdıklarını ve sevdikleri aldattığına ancak senin gibi bir dinsiz ihtimal verebilir.

Alıntı:

Birtek harf diyorsun,eğer birtek harfi bile değişmişse İslam'ı bırakır mıydın?Değişmediğine kanıtın nedir?Ayrıca sonuçta Kur'an kitap haline o zamanlar getirildi eminim bir şekilde değişiklikler yapılmıştır.
Kur'anın icazı, belağatı ve manasındaki camiiyet taklid edilmez. Dediğim gibi, bir hadis-i şerif bile Allah kelamı olan Kur'ana yetişemiyor. Bir arada okunduğu zaman hemen farkı anlaşılıyor. Elbette başka bir insanın sözü Allah kelamı içinde yer alması imkansız.

Ayrıca, dediğim gibi binlerce hafız vardı. Kur'an kitap haline getirildiği zaman bu hafızlardan teyid alınmıştır. Ayrıca yüzbinlerce sahabe vardır. bunlar hak ve doğruluk için peder ve validelerini ve kavim ve kabilelerini terketmiş ve doğruluk yolunda fedai olmuş kişiler. Bir tek harfinin değişmesi halinde şiddetle karşı çıkacak ve ortalığı ayağa kaldıracak kişiler.Elbette böyle bir şey olsa böyle sönük kalmaz, top güllesi gibi sada verirdi. Oysa ki, Kur'anın değil değişmesi, sadece tevili için İslamiyetin 2 muhteşem ordusu karşı karşıya gelmiş. Elbette böyle bir hadisede çok büyük karışıklıklar ortaya çıkardı.

Ayrıca, zaten Allah kur'anı koruyacağını bizzat kendi söylüyor.

Ayrıca, "Eğer o Peygamber bazı sözler uydurup bize isnat etmeğe kalkışsaydı muhakkak ki biz onu kuvvetle yakalar (ve ondan intikam alırdık). Sonra da muhakkak ki, onun kalb damarını keserdik. O zaman sizden hiç kimse O'nu koruyamaz" mealindeki ayet bize çok şey anlatıyor.

Vela 18-08-2011 17:17

Alıntı:

En'am 92
"Bu (Kur'an), Ümmü'l-kura (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler."

Şura 7
"Şehirlerin anası (olan Mekke'de) ve onun çevresinde bulunanları uyarman ve asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları korkutman için, sana böyle Arapça bir Kur'an vahyettik. (İnsanların) bir bölümü cennette, bir bölümü de çılgın alevli cehennemdedir."

Zuhruf 3
"anlayıp düşünmeniz için onu Arapça bir Kur'an kıldık."
Bu adamın evrensel çapta düşündüğünü neye göre söylüyorsun?
Dünyayı "Mekke ve çevresi" olarak tanımlayan bir insanın büyük devletlere galip olacağını öngördüğünü söylemek garip değil midir?

Neva 18-08-2011 19:00

Alıntı:

Ne kadar anlamsiz bir soru bu boyle? Kendi islam tarihinizden de mi haberiniz yok?

Nerde Hudeybiye Barisi? Hasiralti mi ettiniz?

Tabi korkmayacak niye korksun ki zaten anlasma var.

Ne Kabe'si, ne tavafi?

Onlar zaten anlasma sonrasi guven icinde Kabe tavafi yapiyorlar. Ustelik hicretten once de yapmislar. Muhammed kendi yazdigini unutsa da, tarih cikariyor ortaya kitabi kimin yazdigini.

Alin okuyup ogrenin, sonra boyle anlamsiz sorular sormayin.
Sene/628

Anlasma maddeleri;

• Müslümanlarla karşı taraf arasında 10 yıl savaş olmayacak, iki tarafın hiçbiri diğerinin malına ve canına el atmayacak.
  • Müslümanlar bu yıl Beytullah'ı ziyaret etmeksizin geri dönecekler. Gelecek yıl üç günden fazla olmamak üzere Mekke'ye gelip Beytullah'ı ziyaret edecekler. Bu üç gün süresince Mekkeliler şehir dışına çıkacaklar.
  • Müslümanlardan Kureyş'e sığınacak olursa, geri döndürülmeyecek, fakat onlardan Müslümanlara sığınanlar geri döndürülecek.
  • Müslümanlardan hac, Umre ve ticaret için Mekke'ye gideceklerin canları ve malları güven altında olacak. Kureyş tarafında Mısır'a ve Şam'a gidenlerle ticarette bulunmak üzere Medine'ye gelenlerin de canları ve malları güven altında bulunacak.
  • Kureyş'ten başka diğer kabileler isterlerse Müslümanların, isterlerse Kureyş'in koruması altına girebilecek.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hudeybi...C5%9Fmas%C4%B1

Mekke'ye 630'da girildi. Anlasma geregi, 629'da Kabe tavafi yapildi.

Simdi su soruya cevap isteriz sayin ilim;

Peygamberiniz ve ashabi 629'da 360 tane put'un bulundugu Kabe'yi nasil tavaf etti?

Ayriyeten suna da cevap isteriz.

Cabir (ra)'den rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte şöyle açıklanmaktadır: "Peygamber (sav) üç defa hac yapmıştır Bunlardan ikisi hicretten önce eda edilmiş, biri de hicretten sonra ifa edilmiştiBu (son) hacda, umre de bulunmaktaydı Resul-i Ekrem(sav), beraberinde altmış üç deve götürmüş, Hz Ali (ra) de Yemen'de otuzyedi deve getirmiştiBunların hepsini bu haccında kurban etmişti" (et-Tac c 2, s 99)

http://www.mumsema.com/misafir-sorul...gitmistir.html

Hicretten once peygamberiniz nasil hac yapti, putlarla dolu Kabe'de?

Dark_Prince 19-08-2011 14:07

Alıntı:

Elbette var. Olmamasına zerre kadar imkan yok. Bu kadar hassas ölçülerle kainatı yaratıp, herşeyi ölçü ve tartı ile yaptığını ve adaletini gösteren ve herşeyde hadsiz hikmetler koyarak hikmetini gösteren bir zat, cennet ve cehennemi getirmemek gibi adaletsizliğe vehikmetsizliğe elbette müsaade etmez.
Nasıl imkan yok arkadaş!İman konularında nasıl kesin konuşuyorsun,o inanış seni bağlar belki ben yeraltı dünyasına inanıyorum?Önce Kur'an'ın doğru olduğunu kanıtla sonra öyle de en azından bana!İnanma sebepleri başlığı altında hiçbir Müslüman kanıt yazamadı.

Alıntı:

7-8 kadınla çok kolay bir biçimde olunabildiği bir sırrada gençliğinde yani şehvetin doruk noktada olduğu bir zamanda bir tek ihtiyar kadınla iktifa eden birinin 53 ünden sonra bir çok kadınla birlikte olabilmek için tek başına ortaya çıkıp, dünyaya meydan okuyup, hicrete mecbur olup, tehlikelere atıldığını ve insanları ve tanıdıklarını ve sevdikleri aldattığına ancak senin gibi bir dinsiz ihtimal verebilir.
İhtimal vermiyoruz ki,İslami kaynakların söylediklerini söylüyoruz ;)Genç zamanında Hatice ile oldu çünkü Haticenin parası pek bi boldu hatta Muhammed'e peygamberlik(!) yolunu açtı.Muhammed herşeyi çıkarları için yaptı,Haticeye katlandı sabrının sonucunda pekçok kadınla(cariyeleri saymıyorum bile)şarap içip sex yapma fırsatını buldu.Uçak vardıda onlar mı Paris'te çifte minarelerin üstünde Paris'i ayaklarının altına alarak şarkılar söylemediler?

Alıntı:

Kur'anın icazı, belağatı ve manasındaki camiiyet taklid edilmez. Dediğim gibi, bir hadis-i şerif bile Allah kelamı olan Kur'ana yetişemiyor. Bir arada okunduğu zaman hemen farkı anlaşılıyor. Elbette başka bir insanın sözü Allah kelamı içinde yer alması imkansız.
Öncelikle ben icaz-belagat filan anlamam çünkü Arapçam yok.Fakat Arapça bilenlere inanmamı da bekleme bizler daha iyisini yazdık bırak taklidi.Şurayı da okumanı tavsiye ederim;

http://www.turandursun.com/index.php...nuz&Itemid=132

Alıntı:

Ayrıca, dediğim gibi binlerce hafız vardı. Kur'an kitap haline getirildiği zaman bu hafızlardan teyid alınmıştır. Ayrıca yüzbinlerce sahabe vardır. bunlar hak ve doğruluk için peder ve validelerini ve kavim ve kabilelerini terketmiş ve doğruluk yolunda fedai olmuş kişiler. Bir tek harfinin değişmesi halinde şiddetle karşı çıkacak ve ortalığı ayağa kaldıracak kişiler.Elbette böyle bir şey olsa böyle sönük kalmaz, top güllesi gibi sada verirdi. Oysa ki, Kur'anın değil değişmesi, sadece tevili için İslamiyetin 2 muhteşem ordusu karşı karşıya gelmiş. Elbette böyle bir hadisede çok büyük karışıklıklar ortaya çıkardı.
Binlerce hafız mı?Nerede?Hafızların çoğu ölmüştü.O dönemde İslam kaynaklarına göre Kur'an'ın tamamını ezbere bilen sadece 7 hafiz vardı.Ebu Bekir de tamamının ölüp gitmesinden ve Kur'an'ın kaybolması korkusundan Zeyd'e Kur'an'ı toplama emri verdi ve her ayet için 2 şahit istedi Tevbe suresinin son iki ayeti hariç;

http://www.turandursun.com/index.php...eri&Itemid=117

Ve ilk derlemeler yakıldı!En az 10 mushaf yakıldı sadece Osman'ın seçtiği Mushaf kaldı,bu mushaf Hafsa'daki mushafa göre yazılmıştı.

Muhammed'e en yakın kişilerden bir hafız olan Ebu Mesud'un mushafı da kabul edilmediği gibi yakılmak istendi!Ebu Mesud'un mushafında Osmanınkinden büyük farklılıklar vardı,Ebu Mesud Osmanınkinde olan fakat kendi mushafında olmayan ayetleri de kendi mushafına ekletti bu nedenle Mesud'un mushafı diğerlerine göre daha kalındı.

Bak hafızlar arası bile çok büyük anlaşmazlıklar var,bunlar nasıl oluyor her kafadan nasıl ayrı bir ses çıkabiliyor böyle önemli bir konuda!

Bugünkü Mushafın Bakara 238. ayetinde ''ikindi namazı'' kelimesi geçmesi gerek fakat geçmiyor,kaynak ise Kuttubi Sitte!Sahih kaynaklara göre Keçi bile Kur'an'ı değiştirebiliyor.

Kur'an sonradan harekelendi,harekesiz hali bir başkadır!O yüzden en eski olan Osman Mushafın çevirisi yapılıp da milletin merakları giderilmez!

Bu konu biraz uzundur istersen ayrı başlık altında da tartışırız.İncil'de de İsa İncil'in ''bir harfinin bile'' değişmeyeceğini söylüyor,o halde İncil'e neden inanmıyorsun?

İslam'da alim,ermiş vb. gibi sınıflar vardır.4 halife ise en yüce sahabelerdendir hatta Cennetle müjdelenmişlerdir(!)O halde Osman yahut Ali vb. ben sizin duymadığınızı duydum diyerek Muhammed'den duyduğunu söylediği ama aslında kafasından uydurduğu ayetleri Kur'an'a neden koyamasın?Kim yalanlayabilir?Aişe'yi bile yalanlayamıyorlar Aişe aynını yapıyor halbuki?

Kur'an'ın değişmezliği senin inancındır benim için Mescidi Haramın fethedilmesinden sonra yazlması yeterlidir,vardır bir bit yeniği.Ama bit yeniği olduğunu düşündürecek bir ayet değil,kehanet filan yok ;)

Ayrıca tekrar soruyorum;

Eğer Kur'an'ın bir harfi bile değişmişse İslam'ı bırakır mıydın?

ezberbozan 20-08-2011 11:39

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 406134)
Nasıl imkan yok arkadaş!İman konularında nasıl kesin konuşuyorsun,o inanış seni bağlar belki ben yeraltı dünyasına inanıyorum?Önce Kur'an'ın doğru olduğunu kanıtla sonra öyle de en azından bana!İnanma sebepleri başlığı altında hiçbir Müslüman kanıt yazamadı.

İhtimal vermiyoruz ki,İslami kaynakların söylediklerini söylüyoruz ;)Genç zamanında Hatice ile oldu çünkü Haticenin parası pek bi boldu hatta Muhammed'e peygamberlik(!) yolunu açtı.Muhammed herşeyi çıkarları için yaptı,Haticeye katlandı sabrının sonucunda pekçok kadınla(cariyeleri saymıyorum bile)şarap içip sex yapma fırsatını buldu.Uçak vardıda onlar mı Paris'te çifte minarelerin üstünde Paris'i ayaklarının altına alarak şarkılar söylemediler?

Öncelikle ben icaz-belagat filan anlamam çünkü Arapçam yok.Fakat Arapça bilenlere inanmamı da bekleme bizler daha iyisini yazdık bırak taklidi.Şurayı da okumanı tavsiye ederim;

http://www.turandursun.com/index.php...nuz&Itemid=132

Binlerce hafız mı?Nerede?Hafızların çoğu ölmüştü.O dönemde İslam kaynaklarına göre Kur'an'ın tamamını ezbere bilen sadece 7 hafiz vardı.Ebu Bekir de tamamının ölüp gitmesinden ve Kur'an'ın kaybolması korkusundan Zeyd'e Kur'an'ı toplama emri verdi ve her ayet için 2 şahit istedi Tevbe suresinin son iki ayeti hariç;

http://www.turandursun.com/index.php...eri&Itemid=117

Ve ilk derlemeler yakıldı!En az 10 mushaf yakıldı sadece Osman'ın seçtiği Mushaf kaldı,bu mushaf Hafsa'daki mushafa göre yazılmıştı.

Muhammed'e en yakın kişilerden bir hafız olan Ebu Mesud'un mushafı da kabul edilmediği gibi yakılmak istendi!Ebu Mesud'un mushafında Osmanınkinden büyük farklılıklar vardı,Ebu Mesud Osmanınkinde olan fakat kendi mushafında olmayan ayetleri de kendi mushafına ekletti bu nedenle Mesud'un mushafı diğerlerine göre daha kalındı.

Bak hafızlar arası bile çok büyük anlaşmazlıklar var,bunlar nasıl oluyor her kafadan nasıl ayrı bir ses çıkabiliyor böyle önemli bir konuda!

Bugünkü Mushafın Bakara 238. ayetinde ''ikindi namazı'' kelimesi geçmesi gerek fakat geçmiyor,kaynak ise Kuttubi Sitte!Sahih kaynaklara göre Keçi bile Kur'an'ı değiştirebiliyor.

Kur'an sonradan harekelendi,harekesiz hali bir başkadır!O yüzden en eski olan Osman Mushafın çevirisi yapılıp da milletin merakları giderilmez!

Bu konu biraz uzundur istersen ayrı başlık altında da tartışırız.İncil'de de İsa İncil'in ''bir harfinin bile'' değişmeyeceğini söylüyor,o halde İncil'e neden inanmıyorsun?

İslam'da alim,ermiş vb. gibi sınıflar vardır.4 halife ise en yüce sahabelerdendir hatta Cennetle müjdelenmişlerdir(!)O halde Osman yahut Ali vb. ben sizin duymadığınızı duydum diyerek Muhammed'den duyduğunu söylediği ama aslında kafasından uydurduğu ayetleri Kur'an'a neden koyamasın?Kim yalanlayabilir?Aişe'yi bile yalanlayamıyorlar Aişe aynını yapıyor halbuki?

Kur'an'ın değişmezliği senin inancındır benim için Mescidi Haramın fethedilmesinden sonra yazlması yeterlidir,vardır bir bit yeniği.Ama bit yeniği olduğunu düşündürecek bir ayet değil,kehanet filan yok ;)

Ayrıca tekrar soruyorum;

Eğer Kur'an'ın bir harfi bile değişmişse İslam'ı bırakır mıydın?

CEVABIMIZ;

1. EFENDİMİZ ( SALLALLLAHU ALEYHİ VE SELLEM ) DÖNEMİN DE CEM;

EBU ŞEHBE, SAYFA; 236, ER-RUMİ, ULUMU'L-KUR'AN SAYFA, 89;

Kendi sahabesine sindire sindire okurdu. Sahabe de ona o kadar önem verirdi. Peygamber de onların okuduklarını kontrol ederdi.

A. AYET-İ CELİLELERİN SURELERE YERLEŞTİRİLMESİ;

AHMED İBN MÜSNED;

İnen ayetlerin hangi surelere yazılacağı Peygamber'in talimatı ile belirleniyordu.

B. YAZI MATERYALİ;

TAHİR EL- CEZAİRİ, ET-TIBYAN, BEYRUT 1412, SAYFA; 101, EBU ŞAME EL-MAKDİSİ, KİTABU'L-MURŞİDİ'L-VECİZ, ANKARA, 1986, SAYFA 44;

Peygamber kendi hıfzı, sahabe hıfzı ve yapılan kontrollerle yetinmeyip deri, kemik, tahta ve yassı taşlar üzerinde nuzulünü takiben yazdırırdı.

ÇİÇEK, M. HALİL, 20. ASIRDA KUR'AN İLİMLERİ ÇALIŞMALARI, 1996, İSTANBUL, SAYFA, 179-189;

1. HAZRETİ EBU BEKİR DÖNEMİNDE 1. DERLEME;

EBUBEKİR ABDULLAH İBNU EBU DAVUD, SÜLEYMAN EL-EŞ'AŞ ES-SİCİSTANİ / KİTABU'L-MESAHİF, TAH. VE NEŞR. ARTHUR JEFFERY MISIR 1936;

Peygamber'in vefatından kısa bir süre önce vahyedilmesi tamamlanan Kur'an'ı, Rasul'un vefatından sonra Ali ibnu Ebi Talib nuzul sırasına göre bir Mushaf tertip etmişti.

Bu Mushaf’ı yazana kadar, namaz dışında dışarı çıkmamıştı. Bu rivayet O’nu kendisine biat etmemesini sormak için Ebu Bekr’in çağırttığı zaman verdiği cevapta geçer: ‘Allah’ın kitabına bir şey ziyade edilebilir diye düşündüm, onu yazıncaya kadar namaz dışında elbisemi giymemeye karar verdim’ dedi. Ebu Bekr, ne ‘Ne güzel düşünmüşsün’ dedi.

2. RESMİ TEDVİN;

EBU ŞAME, SAYFA; 48-49, E-CEZAİRİ SAYFA; 99-100, EZ-ZERKANİ CİLT; 1, SAYFA ; 235, EBU ŞEHBE, EL-MAAKKAL, SAYFA; 243-244, EL-KATTAN, SAYFA; 124, ZURZUR, SAYFA, 87;

Yemame savaşında (633) sahabeden en az 70 Kur’an hafızı Kurra (Kariler) şehid olunca- ki Bu rakamı 700 e kadar çıkaranlar var. M. Hamidullah bu savaşa katılan 3000 hafızdan söz eder -bu olay Cem'e bu olay hızlılık kazandırdı. Ömer, Ebu Bekr’den cem için ısrarcı oldu ve O’nu ikna etti. Hafızası güçlü vahy katibi Zeyd ibnu Sabid’i çağırarak O’nun tereddüdlerini gidererek görevlendirdi.

EL-İBAENE, SAYFA;58, TECRİD-İ SARİH TERCEMESİ, CİLT; VII, SAYFA; 317-318, TARİH-İ KUR'AN SAYFA; 10, EBU AMR OSMAN BİN SAİD ED-DANİ, EL-MUKNİ FİMA'RİFETİ MERSUMİ MESAHİF-İ EHLİ'L-EMSAR MA'A KİTABIN-NUKAD TAHKİK: M.A DEHMAN- DIMEŞK 1940 SAYFA; 121-122, MNEAHİL, CİLT; 1, SAYFA, 243;

Ashab içinde Kur’an’ın tamamını ezberleyenlerden ve en iyi okuyanlardan birisildi. Tebük seferinde Malik b.Neccar oğullarının bayrağı Amâra b. Hazm’ın elinde iken, Resulullah onun elinden alarak Zeyd’e vermiş ve; “Zeyd, Kur’an’ı çok iyi bilir; Kur’an mukkadem (evvel, önde) dir”, buyurmuşlardır.

Peygamber Efendimizin vefat edeceği yıl, Resulullah, Kur’an’ı, Cebrail’e nasıl arzetmiş ise Zeyd de, yazdığı bütün ayetleri Hz.Peygambere arz eylemiş, böylece; “arza-i ahire”yi yani son arzolunanı yazmış idi.

EBU DAVUD, ER RUMİ, ULUMU'L-KUR'AN SAYFA; 901, EL-CEZAİRİ, SAYFA; 100, ES-SABUNİ, CİLT; 1, SAYFA,77;

Ebu Bekr ,Ömer ve Zeyd’e şu talimatı vermişti: ‘Mescid’in kapısına oturun. Her kim ki, size Allah’ın Kitabından olduğuna dair iki şahidle yazılı bir şey getirirse hemen onu yazınız’ Ömer bunun üzerine Mescid’in kapısına geldi. ‘ Her kim ki, Rasûlullah’dan Kur’an namına bir şey aldıysa onu getirsin’ dedi. Heyet bu getirilen ayetleri sahifelere, levhalara ve hurma dallarına yazıyorlardı.

SÜYUTİ,ITKAN, CİLT; 1, SAYFA, 73;

Kaynakların ittifakla bildirdiğine göre, Hz.Ebubekir; Zeyd’e, hafızasına asla güvenmemesini, her ayet için iki delil olmak üzere, iki şahıstan yazılı nüsha aramasını emretti. Kendilerinde Kur’an’dan yazılı parça bulunan herkesin bunları Zeyd’e getirmesini şehirde ilan etti. Bu ilan,camide yapılmıştı. Hz.Ömer de, şahitlerin ellerindeki nüshaların, Hz.Peygamber tarafından kontrol edilmiş olup olmadığını yeminle tahkik ve tesvik ediyordu(Kur’an ayetlerinin bir kitapta toplanması teklifi de ilk önce Hz.Ömer’den gelmişti.Hicretin 12.senesi vuku bulan Yemame Harbinde birçok hafız sahabi şehid düşmüştü. Kurra sahabilerin zamanla daha da azalabileceği Hz.Ömer’i, Kur’an’ın kaybolabileceği hususunda endişeye sevk etmişti). Zaten Zeyd, vazifeyi ilk kabulü sırasında, Hz.Ömer’in kendisine yardımını şart koşmuş, o da ciddi bir şekilde yardım etmişti.

FETHU'L-BARİ CİLT IX, SAYFA, 12;

“Zeyd, iki şahidden aşağısını kabul etmiyordu. Bu iki şahidden maksad, hıfz(ezber) ve kitabet(yazı)dır. Yahut, Resulullah’ın huzurunda yazıldığını iki kişinin görmesi demektir. Veyahut, Kur’an’ın nazil olduğu vecihleri(okuma şekillerini) gören iki kişi demektir. Bütün bunlardan gaye de; yalnız ezbere dayanmayıp, bizzat Resulullah(sav)’in huzurunda yazıldığını görme zaruretidir

TARİH-İ KUR’AN,SAYFA, 11;

“Kur’an-ı Mübin tamamıyle toplandıktan sonra, Hz.Ömer, Ashab-ı Kiramı toplattı. Onlara okudu. Ashab-ı Güzin, tamamıyle tasdik ettiler. İçlerinden hiçbir itiraz vaki olmadı.”

MUHAMMED HAMİDULLAH, RASULULLAH MUHAMMED, SAYFA, 198;

Zeyd, esasen Kur'an’ı ezbere biliyordu. Böyle olmakla beraber daha ileri bir ihtiyat tedbiri olmak üzere, kaleme alacağı her bir ayet veya kelime için Hz. Peygamber'in huzurunda Arza dan geçirilmiş, mukabele edilmiş iki ayrı yazılı vesikanın şahadetine müracaat etmesini Halife Ebu Bekr O’na emretti. Halka yanlarında saklamakta oldukları bu nüshaları Zeyd ve arkadaşlarına göstermek üzere Mescidun Nebi'ye getirmeleri duyuruldu. Bu çalışma böylece sona erdirildiğinde, Zeyd ibnu Sabit hazırlanan nüshayı yeniden iki defa baştan sona okudu ve varsa bütün noksan ve kusurlar izale edildi."

EBU ŞAME, SAYFA, 64, EBU ŞAHBE, SAYFA; 251-252;

Halifeyi-Rasûl Ebu Bekr tarafından 11/632 de resmi olarak da cem edildi.

Böylece Mushaf- ki Ona el-Mushaf dediler.

EL-BUHARİ CİLT; 3, SAYFA, 196;

Ayetlerin sırası ve hangi sureye ait olduklarının Hz. Peygamber tarafından tayin edildiğini biliyoruz. Ayetler bugünkü Mushaf’taki gibi surelerde yer aldı. Ama sureler için bunların sahabe içtihadlarına dayandığı görüşü de vardır.

Derlenen nüsha Halife'nin yanında kaldı. Tek nüsha olan bu Mushaf önce Ebubekr’den sonra Ömer’in yanında idi. Ömer’in vefatından sonra da Kurra’dan da olan Mü’minlerin Annesi Hafsa’ya geçti.

İSTERSEN BAK

EN ESKİ KURAN GÜNÜMÜZLE AYNIDIR.

http://www.nurtalebesiyiz.biz/showthread.php?t=4930

Dark_Prince 20-08-2011 13:19

Anlaşılan bu iş rivayetlerle olmayacak şimdi o kadar yazacam sen yine işine geleni kabul edeceksin,işinme gelmeyeni red.Muhammed zamanında Kur'an kitap halinde değildi,Zeyd günah olacağı korkusuyla zor zoruna toplamaya ikna oldu,2. derlemede Osman 10 mushafı yaktırdı ve hatta Ebu Mesud'un mushafını bile yaktırmak istedi.Neyse rivayetlere göre tartışmayalım aslında bu başlık altında bile tartışmayalım isterseniz.

Dünyada 4 farklı Kur'an olması hakkında ne düşünüyorsun;

http://dinsizdeist.blogspot.com/2011...arkllklar.html

ezberbozan 20-08-2011 14:29

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 406407)
Anlaşılan bu iş rivayetlerle olmayacak şimdi o kadar yazacam sen yine işine geleni kabul edeceksin,işinme gelmeyeni red.Muhammed zamanında Kur'an kitap halinde değildi,Zeyd günah olacağı korkusuyla zor zoruna toplamaya ikna oldu,2. derlemede Osman 10 mushafı yaktırdı ve hatta Ebu Mesud'un mushafını bile yaktırmak istedi.Neyse rivayetlere göre tartışmayalım aslında bu başlık altında bile tartışmayalım isterseniz.

Dünyada 4 farklı Kur'an olması hakkında ne düşünüyorsun;

http://dinsizdeist.blogspot.com/2011...arkllklar.html

tamam siteyi açtık baktık bir iftira var mushaflar değişmiş diye ben de yazarım sen de yazarsın değil mi?

bunun için delil olan islami kaynağın nedir????

Dark_Prince 20-08-2011 16:42

İftira demeyle olur mu hiç,iftira olmadığını kanıtla da bizler de görelim ;)Buyur Verş Kur'an'ı burdan kontrol et;

http://www.scribd.com/doc/10883768/01b-

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:11 .