![]() |
Kıyamet Günü
Merhabalar
Kuran'da bir çok ayette Kıyamet gününde olacak şeyler yazılmış.İşte dağlar yerinden oynacak,gökler yarılacak v.s aklıma gelmiyor şuan başka. İnsanları korkutmak için mi bilmiyorum ama, Allah'ın Doğadan ne istediğini anlamadım ben. Sonuçta Allah'ın işi insanlarla Doğa ile ne alıp veremediği var ki ? Doğadan ne istiyor? yada bir dağın ne suçu olabilir ki? |
Re: Kıyamet Günü
o gibi tabirler insan ölçeğinde olayın maddi boyutunun büyüklüğünü gösterir.
doğaya isebirşey olmaz merak etme. o dağ taş kaya ve canlılar, bünyelerindeki kendilerine zararlı unsurlardan arındırılıp ebedi ölümsüz ve hastalıksız bir hale getirilecekler.o çalkalamalar da yıkıp yeniden yapmak manasını hatırlatıyor. |
sayın sorogren,
doğaya isebirşey olmaz merak etme sonra da o dağ taş kaya ve canlılar, bünyelerindeki kendilerine zararlı unsurlardan arındırılıp ebedi ölümsüz ve hastalıksız bir hale getirilecekler. demek ki doğaya birşey olacağı kesin size göre. peki şimdi Tüm doğa (dağ,taş,kaya) hastalıklı mıdır ki? Allah yarattığı doğayı neden hastalıklı yaratsın? |
sorogren bu sözlerinin dayanağı ne? kuranda ya da hadislerde doğanın arındırılıp (ya da yeniden yapılıp) ebedi hale getirileceği şeklinde bir ima var mı?
Müzzemmil Sûresi 14. O gün (kıyamet günü) yeryüzü ve dağlar sarsılır; dağlar çöküntü ile akıp giden kum yığınına döner. Hâkka Sûresi 14. Yeryüzü ve dağlar kaldırılıp birbirine tek çarpışla çarpılıp darmadağın edildiği zaman, Bir de dinsizleri kuran hakkında dayanaksız konuşmakla itham ediyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla din hakkında bişeyler anlatan çoğu müslüman olayı kapmış, açıyo ağzını artık o anda aklına ne gelirse onu söylüyo... Yahu bi müslüman "bu kadar konuşuyorum, anlatıyorum ama belki ben yanlış anlamış, yanlış yorumlamışımdır, yanlış aktarıyorum diye günah münah yazılmasın şimdi" diye düşünme gereğini neden duymaz anlayamıyorum? |
cennette aynı maddeler kullanılacak.
ben benken aynen yapılacam. doğa da oraya göre uygun aynımaddelerden yapılacak. herşeyi ayet yazmaz ana fikri yazar.o sınırlar içinde çoğu zaman da sizin çelişki dedikleriniz çerçeveyi çizer. doğa hastalıklı dedim,doğup büyüme ve ölmesin kasdettim. yani belli bir ömrü var. ağaçlar böcekler ölmüyor mu.bunu kasdettim. |
Sayın Sorogren,
doğa da oraya göre uygun aynımaddelerden yapılacak cennet yani o zaman mı yapılacak? şu anda Kuranda bahsedilen hani altından ırmaklar akar ,uçmaklar uçar denilen yer neresi peki? ırmak bir doğa olayı değil midir yani? |
Alıntı:
Şimdi ben "cennette internet vardır hem de acaip hızlı bi bağlantısı vardır" desem sonra da "ayet herşeyi yazmaz" desem bana "saçmalama" demez misiniz? |
cahiler *vardır kimisi * *de din cahilidir bilmeden konuşur okumadan kafasına göre yorum yaparlarla işte bu kişi ler maalesf sadece konuşmak için konuşur
kuranı sen yorum yulamassın önce bunu öğren * 70 milyon insan kafasına göre ozaman yorum yapsın olurmu hiç |
cahiler *vardır kimisi * *de din cahilidir bilmeden konuşur okumadan kafasına göre yorum yaparlarla işte bu kişi ler maalesf sadece konuşmak için konuşur
kuranı sen yorum yulamassın önce bunu öğren * 70 milyon insan kafasına göre ozaman yorum yapsın olurmu hiç bu yazıyı kime yazdın anlamadım |
dinamow bu söylediğin alternatif kuran ayeti mi? Yoksa kuranın kendisinde mi var? :)
|
benim beynim var, doğru karar verir yanlış verir o ayrı. başkasının düşüncesiyle hareket etmekten iyidir. kuranı objektif olarak okuyabilse insanlar 70 milyon kişi kendince 70 milyon farklı yorum çıkarabilir doğrudur. nede olsa islamda açıkça belirtilmemiş bi çok şey var. çelişki var. açıkça belirtilmiş ama akla mantığa aykırı hükümler var ki bunların akla manatığa aykırı olduğunuda aklını kullanmazsan göremezsin. dinamow sohbet odasında bi başlığın kilitlendiği için yöneticilere kızıyordun, sana ne kadar desek boş çelişki gösteryoz kabul etmiyon cevap veriyoz görmezden gelion. ne diyim herkese kendi yolunda başarılar
|
biz görmeyiz inşallah güneşi dürecem diyor
yıldızları dökeceğim diyor semaları koparıp atacağım diyor çok dehşetli insan daynamaz buna biz görmeyiz inşallah manasını bilenlerede bilmeyenlerde bir akıntı verir dikkat et kendini kontol et akıntı başka türlü oluyor aşağıdaki Allahın cümlelerini şöyle bir okumaya gayret edin |
ben okumaya gayret ettimde arapçam yok keşke türkçelerini yazsaydın
|
sayın inkar,
Ben yazdıklarınızın manasını bilmiyorum ve akıntıyada kapılmadım.Ama belli ki siz sel çoktan almış götürmüş. |
Hadi kıyamet oldu diyelim hesaba çekilecez allaha ilk söleyeceğim şey şu olacak bakalım buna ne diyebilicek?
Beni özene bezene yaratan kim?sen! Ne yapacağımı da yazmışsın önceden. Demek günah işleten de sensin bana: Öyleyse nedir bu cennet cehennem? Hadi cevap ver allaaah hadiiiiii!... |
yok agnostik arkadaşım bildiğim kadarıyla bize konuşma hakkı verilmeycekmiş zaten allah herşeyi bildiği için. o sevabları günahları nedenleri sonuçları olayları psikolojik yapımızı biliyor olacakmış. e ne güzel eğer beni anlarsa *orda cehenneme koymaz.
|
İbrahim haklısın yaa o herşeyin en iyisini bilir ve yapar :D
|
Zaten güneşi düreceğim yıldızları bükeceğim demese siz sanırmısınız ki insanlar inanır. Günümüz müslümanları hep korkudan müslüman korkudan. Eğer tek cennet vadetseydi kimse dönüp bakmazdı bile saygılarımla efendim
|
exclusive ,
dini bilgilerimiz sadece kurani yuzunden okumakla olusmaz.diger kaynaklar da en azindan bence detaylar icin gereklidir.ayet herseyi yazmaz.bizdeki bilgiler de bir birikimle olusur. yine de yazdiklarima kaynak teskil etmek uzere sadece bir adet yer aliyorum,anlamazsan yapabilecek bir seyim yok.devamini ve diger paragraflari simdilik almadim. bediuzzaman said nursi en azindan milyonlarca kisi tarafindan dini anlatma yetkisi olan bir kisi olarak kabul edilmistir,ben de ondan aliyorum.baskasinda da olabilir. "Hakîm-i Ezelî inayet-i sermediye ve hikmet-i ezeliyenin iktizası ile, şu dünyayı tecrübeye mahal ve imtihana meydan ve esma-i hüsnasına âyine ve kalem-i kader ve kudretine sahife olmak için yaratmış ve tecrübe ve imtihan ise neşvünemaya sebebdir. O neşvünema ise, istidadların inkişafına sebebdir. O inkişaf ise, kabiliyetlerin tezahürüne sebebdir. O kabiliyetlerin tezahürü ise, hakaik-i nisbiyenin zuhuruna sebebdir. Hakaik-i nisbiyenin zuhuru ise, Sâni’-i Zülcelal’in esma-i hüsnasının nukuş-u tecelliyatını göstermesine ve kâinatı mektubat-ı Samedaniye suretine çevirmesine sebebdir. İşte şu sırr-ı imtihan ve sırr-ı teklif iledir ki; ervah-ı âliyenin elmas gibi cevherleri, ervah-ı safilenin kömür gibi maddelerinden tasaffi eder, ayrılır. İşte bu mezkûr sırlar gibi daha bilmediğimiz çok ince, âlî hikmetler için, âlemi bu surette irade ettiğinden şu âlemin tegayyür ve tahavvülünü dahi o hikmetler için irade etti. Tahavvül ve tegayyür için zıdları birbirine hikmetle karıştırdı ve karşı karşıya getirdi. Zararları menfaatlara mezcederek, şerleri hayırlara idhal ederek, çirkinlikleri güzelliklerle cem’ederek, hamur gibi yoğurarak şu kâinatı tebeddül ve tegayyür kanununa ve tahavvül ve tekâmül düsturuna tabi kıldı. Vaktaki meclis-i imtihan kapandı. Tecrübe vakti bitti. Esma-i hüsna hükmünü icra etti. Kalem-i kader, mektubatını tamamıyla yazdı. Kudret, nukuş-u san’atını tekmil etti. Mevcudat, vezaifini îfa etti. Mahlukat, hizmetlerini bitirdi. Herşey, manasını ifade etti. Dünya, âhiret fidanlarını yetiştirdi. Zemin, Sâni’-i Kadîr’in bütün mu’cizat-ı kudretini, umum havarik-ı san’atını teşhir edip gösterdi. Şu âlem-i fena, sermedî manzaraları teşkil eden levhaları zaman şeridine taktı. O Sâni’-i Zülcelal’in hikmet-i sermediyesi ve inayet-i ezeliyesi; o imtihan neticelerini, o tecrübenin neticelerini, o esma-i hüsnanın tecellilerinin hakikatlarını, o kalem-i kader mektubatının hakaikını, o nümune-misal nukuş-u san’atının asıllarını, o vezaif-i mevcudatın faidelerini, gayelerini, o hidemat-ı mahlukatın ücretlerini ve o kelimat-ı kitab-ı kâinatın ifade ettikleri manaların hakikatlarını ve istidad çekirdeklerinin sünbüllenmesini ve bir mahkeme-i S:533 kübra açmasını ve dünyadan alınmış misalî manzaraların göstermesini ve esbab-ı zahiriyenin perdesini yırtmasını ve herşey doğrudan doğruya Hâlık-ı Zülcelal’ine teslim etmesi gibi hakikatları iktiza etti ve o mezkûr hakikatları iktiza ettiği için, kâinatı dağdağa-i tegayyür ve fenadan, tahavvül ve zevalden kurtarmak ve ebedîleştirmek için o zıdların tasfiyesini istedi ve tegayyürün esbabını ve ihtilafatın maddelerini tefrik etmek istedi. Elbette kıyameti koparacak ve o neticeler için tasfiye edecek. İşte şu tasfiyenin neticesinde Cehennem ebedî ve dehşetli bir suret alıp, taifeleri «–Y*8¬I²D*W²7!ö@«ZÇ<«!ö«•²x«[²7!ö!:*+@«B²8!«:ö(<36,59>) tehdidine mazhar olacak. Cennet ebedî, haşmetli bir suret giyerek ehil ve aSabı «w<¬G¬7@«'ö@«;x*V*'²(@«4ö²v*B²A¬0ö²v*U²[«V«2ö°•«Ÿ«,ö(<39,73>) hitabına mazhar olacak. Yirmisekizinci Söz’ün Birinci Makamının İkinci Sualinde isbat edildiği gibi; Hakîm-i Ezelî, şu iki hanenin sekenelerine, kudret-i kâmilesiyle ebedî ve sabit bir vücud verir ki; hiç inhilal ve tegayyüre ve ihtiyarlığa ve inkıraza maruz kalmazlar. Çünki inkıraza sebebiyet veren tegayyürün esbabı bulunmaz." |
sayın sorogren,
ayet herseyi yazmaz eğer ayet herşeyi yazmaz ise ne önemi kalır Kuranın o zaman. |
ana çerçeveyi yazar.
sınırları çizer. anayasa olmazsa kanunlar neye göre olacak. |
anayasa olmazsa kanunlar neye göre olacak.
yaa Anayasa hiç bir zaman olmamışsa.. yada Anayasada boşluklar varsa ne olacak? yapılan kanunlar ne kadar doğru yapılabilinir helede insanlar tarafından yapılıyorsa? |
Hocam bir adam öldüğünde, eğer karısı ve 2 ya da daha fazla kızı varsa ve ayrıca annesi ve babası da varsa, karısının mirastan 1/8 oranında pay alması gerektiği şeklinde bir önerme ANA ÇERÇEVE dahilinde bir bilgi midir?
Yani siz diyorsunuz ki "dünyanın kıyametten sonra, ebedi olacak şekilde yeniden yaratılacağı" bilgisi FAZLA DETAY bir bilgi olduğu için ayette yazmaz ama adam öldüğü vakit, dıdısının dıdısının dıdısı şartları sağlandığında, kimin ne kadar miras alacağı bilgisi ANA ÇERÇEVE dahilinde olduğu için ayette yazar. |
Anayasa olmazsa kanunlar neye göre olacak.
sorogren Kardeş olaya nerden baktığını anlayamadım. Anayasaya göre kanun ne demek. Anayasayı kanunlar belirler. Bir örnek vereyim mesela kapkaç bundan 10 yıl önce anayasada yer almıyordu şimdi girdi. Şimdi senin hesabına göre bunun anayasada olması lazım oysa hiç bir anayasa suçu önceden tespit etmez suç teşekkülü oluşur ona göre kanun çıkar. Ama din kitaplarının mantığına göre her şey bellidir yazılmıştır çizilmiştir. İşin içine yetersizlik girince senin gibi arkadaşlar çıkar. ana çerçeveyi yazar. Sınırları çizer. der....... * *Aklıma gelmişken kuranda kapkaç yapan adamın kollarını mı bacaklarını mı yoksa her ikisini mi? Kesmek lazım ( Kurandan olsun lütfen yorum yapmayalım ) ya da niye kol ve bacak kesiyoruz nedir bunun mantığı niye kafa kesilmiyor. Düşünen kısım beyin olduğuna göre orayı keselim. Şimdi bana kolunu bacağını kesersek olayı yapmasını engelleriz dersen gülerim sana çünkü senin hesabına göre kıyamette düşüncelerimize göre de sorguya çekileceğiz. Bir soru daha bu budadığınız arkadaşın ileride iyi bir insan olmayacağını nerden biliyorsunuz. Eğer her şey belli dersen bende sana nerden derim? |
ne detaydır ne ana çerçevedir kararını Allah varsa (ki bence var) o verir.
dolayısıyla bizim detay zannettiklerimiz belki detay değildir. ayrıca detay hiç olmayacak hali yok.yerine göre. kasmaya ne gerek var.o da olur o da olur.tercih bizim değildir. sizin dediğiniz gibiyse zaten sorun yok. |
billur peygamberler detayları insan formatında yaşayı da öğretmek için gelmiştir bir açıdan da.
|
sevgili sorogren,
her kosulda inanmak icin gerekceniz, kendinizce sebebiniz var...bunda basarilisiniz.. ama sizin ikna oldugunuz seyler bizim icin yeterli degil, biz sorguluyoruz..siz sorgusuz sualsiz inaniyorsunuz.. dini bilgilerimiz sadece kurani yuzunden okumakla olusmaz.diger kaynaklar da en azindan bence detaylar icin gereklidir.ayet herseyi yazmaz zaman zaman islam bilginlerinden, hadislerden, fikihtan, mezheplerden, tarikatlerden fikir alintisi yapiyoruz..ozellikle hadis ve sunnetler soz konusu oldugunda islamin ayiplarini temizlemek icin kurana uyarmi uymazmi diye bakarim diyorsunuz..isinize geliyorsa uysada koyuyorsunuz, uymasada ben sizi anlamiyorum..siz kendinizi nasil anliyorsunuz? |
ben öyle bir şey demedim ve yapmadim.istavrit
"ozellikle hadis ve sunnetler soz konusu oldugunda islamin ayiplarini temizlemek icin kurana uyarmi uymazmi diye bakarim diyorsunuz..isinize geliyorsa uysada koyuyorsunuz, uymasada" b u benim tarzim degil. |
murat,
"senin hesabına göre kıyamette düşüncelerimize göre de sorguya çekileceğiz. ' --------musaade edersen,kendi yazilarimda anlatmak istediklerimi kendim ifade edeyim.benim soylemedigim birseyi bana yamamayiniz.sizin akliniz bu sonuca varmis olabilir,saygi duyarim amma ben oyle birsey demedim. "Bir soru daha bu budadığınız arkadaşın ileride iyi bir insan olmayacağını nerden biliyorsunuz. " --------iyi bir insan olmak icin,tam tesekkullu vucut mu gerekiyor.bu kadar ozurlu insanimiz var bunlar hep kotu insan mi.insanlari boyle degerlendirmeniz ne aci.yakininizdan biri bir ozre sahip olursa anlarsiniz,ozurlulerin de aslinda insan olduklarini ve saygi ve sevgiyi hakkettiklerini.demek eli veya ayagi kesik olan insan ,iyi insan olamaz ha.yaziklar olsun. "Eğer her şey belli dersen bende sana nerden derim?" -----birsey demem gerekirse ben derim.senin bana ogretmene gerek yok. bekle birsey dersem o zaman cevabini yazarsin.acele etme.konu kendi yolunda gider.yonlendirmeye gelmez. |
Billur kardeşim;
Kıyamet gününün olabileceği endişesine kapılıp, çevrecilik telaşına kapıldığına göre doğayı seviyorsun,dünyayı seviyorsun. Yeni olduğum için sitenizdeki üyeleri pek tanımıyorum ama nick inizden bayan olduğunuzu zannediyorum.Dolayısıyla askerlik yapmamıssındır.Yapan lar çok iyi bilir,biz erkekler tepeyede, çalışmayan tankada patlamayan topada ceza veririz. ALLAH baba dediklerine göre oda erkek..Hiç ana dendiğini duydunmu? Dağlara kesilen faturaya kulak asma.Çöldeki arabın biri *"niye bu dağlar uzakta diye hayıflanıp;intikam almıştır Doğayı sevenlere saygılar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:04 . |