Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Atatürk milliyetçi midir? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27596)

rastaman 04-03-2012 18:29

Atatürk milliyetçi midir?

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433739)
Bu konuda Atatürk, şunu söyler:

"Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk ulusu, dilini de yabancı diller boyundurluğundan kurtarmalıdır." M.K. Atatürk (2 Eylül 1930).

Çünkü Oktay Sinanoğlu'nun da dediği gibi "Türkçe giderse Türkiye gider." Atatürk, zamanında bunun farkına varmış ve bizi uyarmış. Ancak bizim Araplar'dan farkımız; Araplar, kendi dilini (tabii ki Arapça, alfabe tam oturup tam bir bağımsızlığa kavuştuktan sonra) kendi alfabeleri içinde geliştirirken, biz ise pek çok alfabe kullanmışız.

Sana samimi düşüncemi söyleyeyim,Atatürk Türk milliyetçisi bile değildir.

Tipik bir batıcıdır,ulus devlet fikrine ve miliyetçiliğe inanmasının tek nedeni de ulus devlet modelinin batıda kabul görmesidir.

Araplar,Kürtler,Arnavutlar gibi Müslüman unsurların ayrılmalarına tepkisel yaklaşan ve tek umudun ulus devlet ve milliyetçilikte olduğuna inanan,tüm bu sürecin doğal ve tahmin edilebilen bir sonucudur.

Batıcıdır;kıyafetinden,dinlediği müzikten,herşeyinden bu kolaylıkla anlaşılır.
Çakma Türkçüdür,Panturkizme ilgi bile duymaz.

İslamdan ve doğuya ait olan herşeyden nefret eder,milliyetçiliği İslam'ın yerine ikame edebileceği bir ülkü olarak görür.

Arapça ve Farsça kelimeleri kaldırırken Rumca,Ermenice kelimelere dokunmaz,onun derdi kelimelerin Türkçe olması değil,doğulu olmamasıdır.

Hatta 30 sonrası Anadolu uygarlıklarına vurgu yapar,onun için tek önemli olan kendi yarattığı-daha doğrusu yaratmaya çalıştığı-milletin temellerini doğudan uzak oluşturmaktır.

Bir halkın kültürünün,dilinin yapay olarak oluşturulabileceği yanılgısına düşer.

upuaut 04-03-2012 21:34

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433770)
Sana samimi düşüncemi söyleyeyim,Atatürk Türk milliyetçisi bile değildir.

Tipik bir batıcıdır,ulus devlet fikrine ve miliyetçiliğe inanmasının tek nedeni de ulus devlet modelinin batıda kabul görmesidir.

Araplar,Kürtler,Arnavutlar gibi Müslüman unsurların ayrılmalarına tepkisel yaklaşan ve tek umudun ulus devlet ve milliyetçilikte olduğuna inanan,tüm bu sürecin doğal ve tahmin edilebilen bir sonucudur.

Batıcıdır;kıyafetinden,dinlediği müzikten,herşeyinden bu kolaylıkla anlaşılır.
Çakma Türkçüdür,Panturkizme ilgi bile duymaz.

İslamdan ve doğuya ait olan herşeyden nefret eder,milliyetçiliği İslam'ın yerine ikame edebileceği bir ülkü olarak görür.

Arapça ve Farsça kelimeleri kaldırırken Rumca,Ermenice kelimelere dokunmaz,onun derdi kelimelerin Türkçe olması değil,doğulu olmamasıdır.

Hatta 30 sonrası Anadolu uygarlıklarına vurgu yapar,onun için tek önemli olan kendi yarattığı-daha doğrusu yaratmaya çalıştığı-milletin temellerini doğudan uzak oluşturmaktır.

Bir halkın kültürünün,dilinin yapay olarak oluşturulabileceği yanılgısına düşer.

Bu söylediklerini günübirlik yaşayan ya da milleyetçilik fikirlerini içselleştirememiş birisi için söylesen, kabul edilebilir. Ama sözkonusu Atatürk ise, gerisi teferruattır.

Neden?

"Veda" filminden anlatıyorum. Mustafa Kemal, Mahalle Mektebi'ndeyken arkadaşı Salih Bozok ile birlikte oyun oynarken, hocanın rahlesi yere düşer ve hoca "bunu kim yaptı?" der. Mustafa Kemal, tüm sorumluluğu üzerine alarak "ben yaptım!" der ve hocadan dayak yer.

İsterseniz bu olayı amacından saptırarak Mustafa Kemal hayatı boyunca hocadan, dolayısıyla dinden, İslamiyet'ten hep nefret ediyordu, diyebilirsiniz. Fakat kendini gerçekleştirmiş bir insan, büyüyüp yetişkin biri olduğunda, bu olayların çocukluk döneminde kaldığını ve orda kalması gerektiğini öğrenir. Yetişkin biri olduğunda ise olaylardan ders çıkarır ve bu derslerle geleceğine yön verir.

Şimdi, Mustafa Kemal 1911'de Trablusgarb Savaşı Tobruk ve Derne'de, 1914-1918 yılları arasında I. Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de ve 1919-1922 yılları arasında Kurtuluş Savaşı'nda çeşitli cephelerde çarpıştı. Psikologlara göre, bırakın Mustafa Kemal'i, en vasat insanı bile bu kadar savaştan geçirseniz, çok ağır travmalar geçirmesi nedeniyle o kişinin kişiliği, dolayısıyla dünya görüşü değişir. O zaman Mustafa Kemal bu savaşlardan önce "Milliyetçi" değildi idiyse bile, artık bu savaşlardan sonra yaşadığı acı tecrübeler, ona nerde durması gerektiğini ve ne olması gerektiğini söylemiştir. Buna göre Mustafa Kemal istese de istemese de zorunlu olarak bir Türk milliyetçisi olmuştur.

Burada Mustafa Kemal'i bir Türk milliyetçisi olarak tanımlarken, "milliyetçilik" kavramının 1789 Fransız İhtilali ile birlikte ortaya çıkan ve Napoleon Bonaparte'nin farkında olmadan yaygınlaştırdığı bir kavram olduğunu unutmamak gerekir. Bu kavram ya da ilke daha sonra tüm dünyaya yayıldı ve I. Dünya Savaşı'nda imparatorluklar çökerken yerini milli devletlere bıraktı. Yani milliyetçilik çağın zorunlu olarak dayattığı bir gerçektir. Örneğin, Yahudiler'in 5000 yıl ayakta kalması, bu ilkeye dayanır.

Firestorm 05-03-2012 00:45

Atatürk miliyetci değildir. Bu yüzden cumhuriyetin kuruluş ilkelerinden biri "Milliyetcilik"'tir. :heh:

rastaman 05-03-2012 22:17

Upuaut konu dil devriminden açıldı,şu örneğime cevabını merak ediyorum.

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433770)

Senin yada rengi ne olursa olsun tanıdığım bildiğim tüm Türk milliyetçilerinin-ulusçularının dil devrimini savunurken hareket noktaları dilin Türkçeleşmesidir,ortada bir gariplik görmüyor musun?

Türkçülüğün doğasında panturkizm vardır,Türk diline Yakutçadan hangi kelimeleri sokacağım diye kafa yoran birinin Yakutlarla ilgilnmemesi sana biraz garip-zorlama gelmiyor mu?

Özbekçe bir metni al,altına hem dil devrimi öncesi hem de sonrası Türkçe karşılığını yaz,devrim öncesi Türkçesiyle Özbekçe karşılığının oldukça benzer olduğunu göreceksin.Uydurukçasıyla ise Özbekçsi arasında hiçbir alaka kalmayacaktır.
Türkmence yada Uygurca bir metinde de aynı sonuca ulaşacaksın.

Aynı şey birçok Türki dil için geçerli;tüm bu dillerde çok sayıda Arapça ve Farsça kelimeler mevcut.Orta Asyalı hala mektep diyor talebe diyor.Sen okul deyince hiçbirşey anlamıyor.

Sence Atatürk yaptığı dil devrimiyle Türkçe ve Orta Asya dilleri arasındaki anlaşılabilirliği ortadan kaldırdığını bilmiyor muydu?

Türkçeyi tüm doğu dillerinden uzaklaştırmış olmasını umursamıyorsunuz(hatta sevinçle karşılıyorsunuz) madem,bu duruma nasıl bakıyorsunuz?

Kirmizi 05-03-2012 22:54

Tabi ki milliyetçiydi.

Ne mutlu Türk'üm diyene. Daha ne demesi gerekiyordu ?

Ek olarak , '' muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur ''.

rastaman 05-03-2012 23:26

Alıntı:

Firestorm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433811)
Atatürk miliyetci değildir. Bu yüzden cumhuriyetin kuruluş ilkelerinden biri "Milliyetcilik"'tir. :heh:

Alıntı:

Kirmizi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433909)
Tabi ki milliyetçiydi.

Ne mutlu Türk'üm diyene. Daha ne demesi gerekiyordu ?

Ek olarak , '' muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur ''.

Öyle mi demiş?Şaşırdım şimdi.

Yahu kardeşlikler adamın 10 sözünden 5'i milliyetçi ifadeler içeriyor,bunları bilmememe imkan var mı?:D
Söylemi boşverin,uygulama ortada.Milliyetçilik ne kelime,bildiğin faşizm uygulamış.

Başlıkta anlattım ya,sorun pragmatik gerekçelerle nasyonalizme sığınması mı yoksa gerçekten bildiğimiz anlamda Türk milliyetçisi olduğu mu.

Irkçı,turancı,ülkücü,Türk İslamcı; ne tür milliyetçi foruma girerseniz girin üyelerin üçte birinin avatarı Atatürktür,bu adamlar yabancı müzik dinleyene batı özentisi-mankurt derler,millete zorla opera dinleten aşağıdaki adamla bunların arasındaki gerçek çıkış noktasının,niyetin farklı olduğunu göremiyor musunuz?

http://d1203.hizliresim.com/v/5/38hvh.jpg

Alıntı:

'' muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur ''.
Atatürk'ün bu zırvalara gerçekten inandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz,12 yıllık uşağı Cemal Granda'nın kitabını açın bakın ne diyor kendi kökeni hakkındaki söylentiler için.''O asil kanın'' kendi damarlarında akmadığının bilincinde olan biri bu sözleri neden söyler?

Atatürk Türk bile değildir,ama tartışmak istediğim bu değil.

Jolly Jocker 06-03-2012 01:13

M.Kemal elbette milliyetçiydi. Hatta şovenistti. Katliamcıydı. Asimilasyoncuydu.

Kürt varlığının inkar ve imhası onun döneminde başladı.

Anadolu'nun zenginliklerini soykırımlarla yok edip homojen bir Türk ulusu yaratma derdindeki şovenistlerin zihniyetini sürdürdü, bayrağı onlardan devraldı.

Dersim katliamını bu yüzden yaptı.

Seçtiği kadrolar da(İnönü, M.E.Bozkurt, R.Peker v.s.) şovenist, hatta yer yer ırkçı tepkiler veren adamlardı.

Dilde öz Türkçeleşme girişimleri de Orta Asya Türkçesiyle aradaki açıyı kapamak, yer yüzündeki tüm Türklerin birbirini anlamalarını sağlamak, böylece soykırımcı ittihatçıların da rüyasını gördüğü pantürkizm emellerine ulaşmak amacıyla yapılmıştı.

TTK'nın güneş dil teorisi saçmalığı da en sonunda kendisinin bile dikkatini çekmiş ve vazgeçmek zorunda kalmıştı. M.Kemal, sağlıksız denebilecek oranda milliyetçi bir adamdı. Hitler ve Mussolini'ye esin verdi.

rastaman 06-03-2012 01:35

Freddie,faşistti,despottu,tüm söylemi milliyetçilik üzerine kuruluydu,hepsine eyvallah;ama ben başka birşey anlatıyorum.

Adamın çıkış noktası farklı,pragmatist yapısı ve dönemin şartları onu nasyonalizmi kullanmaya itiyor diyorum.

O olsa olsa kendi yarattığı-daha doğrusu yarattığını düşündüğü-milletin milletçisi;sıfırdan bir devlet,sıfırdan bir alfabe,sıfırdan bir başkent;sınırlarını ve tanımını kendisinin çizdiği bir halk...

Yoksa 1923 te Afyon'un köylüsü kendisini Müslüman yada Osmanlı olarak tanımlıyor,Türk değil.

Alıntı:

Jolly Jocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433929)
Dilde öz Türkçeleşme girişimleri de Orta Asya Türkçesiyle aradaki açıyı kapamak, yer yüzündeki tüm Türklerin birbirini anlamalarını sağlamak, böylece soykırımcı ittihatçıların da rüyasını gördüğü pantürkizm emellerine ulaşmak amacıyla yapılmıştı.

Öyle birşey yok.
Aslında pratikte bu yazdığının tam tersini yaptığını önceki mesajlarımda örnekleriyle anlattım.Buyur Türk lehçeleri(aslında dilleri) sözlüğü,yukarıda anlattığım örneğin sağlamasını yap,kendin gör.
http://www.tdk.gov.tr/index.php?opti...&view=lehceler
En yaygın kullanılan diller olan Özbek,Azeri ve Uygur dilleriyle başlayabilirsin.

Bir de onun panturkist olduğu masaldan ibaret,bu konuda elinde herhangi bir delil olan varsa buyursun gelsin.

Munis Tekinalp nasıl Türk milliyetçisiyse o da öyle.

Kirmizi 06-03-2012 02:00

Alıntı:

Jolly Jocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433929)
M.Kemal elbette milliyetçiydi. Hatta şovenistti. Katliamcıydı. Asimilasyoncuydu.

Kürt varlığının inkar ve imhası onun döneminde başladı.

Anadolu'nun zenginliklerini soykırımlarla yok edip homojen bir Türk ulusu yaratma derdindeki şovenistlerin zihniyetini sürdürdü, bayrağı onlardan devraldı.

Dersim katliamını bu yüzden yaptı.

Seçtiği kadrolar da(İnönü, M.E.Bozkurt, R.Peker v.s.) şovenist, hatta yer yer ırkçı tepkiler veren adamlardı.

TTK'nın güneş dil teorisi saçmalığı da en sonunda kendisinin bile dikkatini çekmiş ve vazgeçmek zorunda kalmıştı. M.Kemal, sağlıksız denebilecek oranda milliyetçi bir adamdı. Hitler ve Mussolini'ye esin verdi.

Bu ülkede hala Atatürk'ü koruma konunu mevcut.Lütfen kanunlara uygun hareket edelim.

Jolly Jocker 06-03-2012 02:12

Alıntı:

Kirmizi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433936)
Bu ülkede hala Atatürk'ü koruma konunu mevcut.Lütfen kanunlara uygun hareket edelim.

Uygun hareket ediyorum zaten.
Senin gibi tehditle iş görenlere karşı önlem alarak yazıyoruz.
Bak mesela ben ''M.Kemal'' yazmışım.
Kim bu biliyor musun?
''Muhittin Kemal!''
Senin Atatürk'ünle ilgisi yok.

Sizin gibilerin tehditleri sökmez bana.
Allaha sövdü diye idam cezası verilen Arabistan'a çevirdiniz burayı.
Bir insanın saygınlığını korumak için onu kanunla korumaya almaktan daha saygınlık sarsıcı ne olabilir merak ediyorum.
Saklanan nedir?

YasasinBilim 06-03-2012 08:06

burda kürtçülüğü savunan, ve buna paralel olarak atatürk'ten nefret arkadaşlara şunları demek isterim. Çok sayıda kürt dostum var (hatta eniştelerim var). Aralarında aydın olarak nitelendireceklerimle bol bol sohbetlerim olmuştur. Bu sohbetlerin de bende bıraktığı intibayla şu soruları sormak isterim.

1) madem binlerce yıldır bu topraklardasınız neden bir devlet kuramadınız? geçin anadoluyu, mezopotamyada da izleriniz yok.

2) binlerce yıldır neden bir bayrağınız yok (Abdullah Öcalan sonrasını saymıyorum)?

3) arkeolojik kazılar dahil neden bir kürt medeniyetine ait eserlere rastlayamıyoruz? bir kürt hamamı, kürt medresesi, kürt kalesi vs.

4) sadece bir dile sahip olmakla millet olunsaydı, afrika'da avustralya'da sayısız milletlerden bahsedilirdi. bunun farkında mısınız?

5) bir tarihiniz, bir medeniyetiniz var mı, bunu hiç sorguladınız mı. bunların olmama sebebi Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti mi?

Modern olmayan dünyada topraklar kapanın elinde kalmıştır. Bir dönem çok büyük coğrafyaya sahip olmuş iskender'in ulusu bugün makedonya topraklarına kısılıp kalmıştır.
Bu saatten sonra ne Amerikayı Kızılderililere, ne Anadoluyu bizanslara, ne de kuzey afrikayı Makedonlara verme ihtimali yoktur.

Burda asıl ırkçlığı, faşistliği yapanlar kürt milliyetçilerdir.
Ben şu anda ne kanı taşıdığımı bilmiyorum. çok büyük bir ihtimalle kürt ve ermeni kanı da taşıyorum. bunu sorgulamıyorum, önemsemiyorum. kafatasçı, milliyetçi değilim.

ama bu ülkede doğdum, bu ülkede karnımı doyuruyorum ve bu ülkede yaşıyorum.
alman vatandaşı olsam "önce almanya" derdim. türk vatandaşıyım ve "önce türküm" diyorum.

kimseyi ırkçlık bazında gruplamıyorum. benim için kürt neyse türk de odur. ama kürtlerdeki bu t.c. nefretini hayretle karşılıyorum.

son birkaç onyılda akp'yle kol kola girip atatürk'e ve cumhuriyete saldıran kürt vatandaşlarımız doğru yapmıyorlar. gün olur devran döner, atatürk'e ve cumhuriyete bağlı türk vatandaşlarımız bunu unutmaz.

saygılar..

Jolly Jocker 06-03-2012 11:22

Burada Kürtçülüğü savunan yok YaşasınBilim.

Senin Kürtçü sandığın insanlar sosyalisttir. Onları Kürtçü sanman da baştan sona önyargıyla meseleye yaklaştığını gösteriyor.

TC'yi de Kürtlük yüzünden değil faşist-oligarşik bir burjuva diktatörlüğü olduğu için sevmezler.

Tarihte zaten ulusçu değil ümmetçi bir yönelim hakim. Uluslaşma son birkaç yüzyılda gerçekleşen birşey. Osmanlı eserleri Türk değil müslüman kimlikli eserlerdir örneğin.

Kürtlerin ''medeniyet kuramadığı'' iddian alttan alta onları aşağılamak, ulus haline gelmeye layık olmadığını iddia etmek, yani basbaya milliyetçilik yapmak oluyor.

İlginç doğrusu. Bu sitede bal gibi milliyetçilik yapıp da nedense yaptığının adını bir türlü koyamayan insanlar var. Ne milliyetçilikten vazgeçebiliyorlar ne de yaptıklarının adını koyabiliyorlar. Yazık...

rastaman 06-03-2012 18:40

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433959)
son birkaç onyılda akp'yle kol kola girip atatürk'e ve cumhuriyete saldıran kürt vatandaşlarımız doğru yapmıyorlar. gün olur devran döner, atatürk'e ve cumhuriyete bağlı türk vatandaşlarımız bunu unutmaz.

Kemalist arkadaşların ''neden Atatürkle uğraşıyorsunuz'' lu tavırlarını anlamakta güçlük çekiyorum.Dincilerin ''neden İslamla uğraşıyorsunuz''uyla eşdeğer bu.

Uğraşıyoruz,çünkü düşünen,sorgulayan insanlarız;herşeyi,herkesi,her inancı.

Atatürk'ü sorguluyoruz,anlamaya çalışıyoruz,çünkü Türkiyede yaşıyoruz;Suriyede yaşasaydık Hafız ve Beşar Esad'ı sorgulardık.

Atatürk ve onun getirdiği anlayışın yerlerinden yurtlarından ettiği milyonlarca;öldürülen yüzbinlerce insan varken,sanki durduk yere pir-u pak masum bir filozofa ''vurun kahpeye'' deyu yükleniliyormuş gibi bir izlenim verilmeye çalışılıyor.

Sanki bu ülkenin her okulunda,her sınıfında,her karakolunda,her meydanında bir diktatörün resimleri,heykelleri yokmuş;çocuklarımız beyinlerinin yarısını en gereksiz bilgiler ve tarihlerle doldurmamış,eğitim hayatlarının yarısını Hitlervari marşlar ve andlarla geçirmemiş,cadde ve meydanlarımızın yarısına bir diktatörün ve onunla özdeşleşen kavramlarının adı verilmemiş gibi davranıyorsunuz.

Bu arada Yaşasınbilim kardeşim;eminim ki sende iyi biliyorsun,forum üyeleri arasında Kürt kökenli pek yok.Burada bu eleştirileri getiren üyelerin çoğu Türk.
Mesele hangi kökenden geldiğimiz değil;din,etnisite gibi konulardaki tercihimizdir.

Siz tercihinizi Türklükten,başkaları İslamdan,bizse insanlıktan yana kullanıyoruz.

Alıntı:

Jolly Jocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433966)
Senin Kürtçü sandığın insanlar sosyalisttir.

Öhü öhöm!
Apolitik,yeşil,liberal ve daha birçok inançta arkadaşın hakkını yemeyelim.:)

Kirmizi 06-03-2012 19:19

Alıntı:

Jolly Jocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433938)
Uygun hareket ediyorum zaten.
Senin gibi tehditle iş görenlere karşı önlem alarak yazıyoruz.
Bak mesela ben ''M.Kemal'' yazmışım.
Kim bu biliyor musun?
''Muhittin Kemal!''
Senin Atatürk'ünle ilgisi yok.

Sizin gibilerin tehditleri sökmez bana.
Allaha sövdü diye idam cezası verilen Arabistan'a çevirdiniz burayı.
Bir insanın saygınlığını korumak için onu kanunla korumaya almaktan daha saygınlık sarsıcı ne olabilir merak ediyorum.
Saklanan nedir?

Sen burada bu şekilde özgürce konuşabiliyorsan , ırkçı dediğin adama borçlusun.Biraz saygı , biraz düşünce...
Burada kimse çocuk değil , tehdit falan da ettiğim yok.Ben sadece hukukçu olarak , toplumda ki görevimi yaparak seni uyarıyorum.Şu kabadayı tavırlarından vazgeçerek hümanist bir şekilde konuşabilirsen , daha iyi anlaşabiliriz , konuşabiliriz.

Irkçılık , faşistlikle suçluyorsun ama , senin söylemlerine bakarsak , sen daha tehlikelisin.

Herkese saygılar...

Kirmizi 06-03-2012 19:21

Alıntı:

Jolly Jocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433966)
İlginç doğrusu. Bu sitede bal gibi milliyetçilik yapıp da nedense yaptığının adını bir türlü koyamayan insanlar var. Ne milliyetçilikten vazgeçebiliyorlar ne de yaptıklarının adını koyabiliyorlar. Yazık...

Ek olarak ; Milliyetçi olmanın neresi kötü , bende bunu anlamıyorum...Milletimi sevmenin neresi kötü neresi olumsuz ?

AlbatrosS 06-03-2012 21:01

Alıntı:

burda kürtçülüğü savunan, ve buna paralel olarak atatürk'ten nefret arkadaşlara şunları demek isterim. Çok sayıda kürt dostum var (hatta eniştelerim var). Aralarında aydın olarak nitelendireceklerimle bol bol sohbetlerim olmuştur. Bu sohbetlerin de bende bıraktığı intibayla şu soruları sormak isterim.
Benim ateist arkadaşlarım var...

Benim eşcinsel arkadaşlarım var...
.
.
.

Bir de şu Kürtçülük meselesi var... Hele Türk milliyetçileri bundan şikayet etmezler mi... Arkadaş 'milliyetçilik' bu denli bok püsür bir şeyse Türk milliyetçiliğini neden mahkum etmezsiniz önce? Doğru ya Türkçülük ''medeni, uygar, modern, çağdaş, gelişmiş...''

Alıntı:

1) madem binlerce yıldır bu topraklardasınız neden bir devlet kuramadınız? geçin anadoluyu, mezopotamyada da izleriniz yok.
Belki ''devlet kurmak'' pek matah bir şey olmadığı için... Kuranların hepsinin vahşi cinayetler işlediği için.

Alıntı:

2) binlerce yıldır neden bir bayrağınız yok (Abdullah Öcalan sonrasını saymıyorum)?
Bir hilal uğruna pohh yoluna bir sürü insan öldüğü için belki...

Alıntı:

3) arkeolojik kazılar dahil neden bir kürt medeniyetine ait eserlere rastlayamıyoruz? bir kürt hamamı, kürt medresesi, kürt kalesi vs.
Peki siz neden bu denli ARKAİK kalıyorsunuz? 3 tane dikili taş üzerine yazılmış hükümdar nutuklarının yazılı olması BİREY OLARAK sana ne vaat ediyor?

Onu geçtim, sen KÜLTÜR'ün ne olduğunu bildiğine sahiden emin misin? Yoksa mantık kaçkını dangalağın sağda solda ettiği ''ilkel diller, var, medeniyet yoksunu'' gibi zırvaların BİLİMSEL bir geçerliliğe sahip olduğunu mu sanmaktasın?

Alıntı:

4) sadece bir dile sahip olmakla millet olunsaydı, afrika'da avustralya'da sayısız milletlerden bahsedilirdi. bunun farkında mısınız?
Millet olmak ''medeni olmak'' anlamına gelmez. Zaten epey ''siyasal-kurgusal'' bir kavramdır. Ulus devletler çağında ''millet'' Tek bir devlet ideolojisi karşısında otoriter biçimde örgütlenmiş, bindirilmiş ve asimile edilmiş pavlov'un deneklerini ifade eder. Anlamadığın da bu:

Medeniyet olmak daha başka bişidir. Önce birey olmaktan, sonra özgürlükten ve en son demokrat olmaktan geçer... (günümüzdeki anlamı en azından budur)

Alıntı:

5) bir tarihiniz, bir medeniyetiniz var mı, bunu hiç sorguladınız mı. bunların olmama sebebi Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti mi?
Tarihe ihtiyacımız var mı? Peki sen bunu hiç düşündün mü? Bir tarihiniz yok... derken dahi basbayağı siyasal bir tavırla konuştuğunun farkında mısın?

Alıntı:

Modern olmayan dünyada topraklar kapanın elinde kalmıştır. Bir dönem çok büyük coğrafyaya sahip olmuş iskender'in ulusu bugün makedonya topraklarına kısılıp kalmıştır.
Bu saatten sonra ne Amerikayı Kızılderililere, ne Anadoluyu bizanslara, ne de kuzey afrikayı Makedonlara verme ihtimali yoktur.

20 milyona yaklaşan bir nüfusu bu çağdışı kafayla daha fazla bir arada yaşamaya ikna edemezsiniz arkadaşım. Eni konu siyasal bir iktidar sorunudur bu. Ve bu devleti yönetenler, ve dahi toplum ''hakim, efendi, sahip'' olmadığını kabul etmek; etmekle kalmayıp iktidarı paylaşmak zorundadır. Sosyoloji diye bir şey var dimi, senin kendine siper ettiğin poh püsürün tarihi de hepi topu 100 yıllıktır. Demem o ki Türklerden 100 senede millet çıktıysa, Kürtlerden de çıkar, çıkıyor da...

Bana sorsan çok lazım mı?

Elbette değil... Tüm o sahte, zırva ve suni kavramları çöpe atıp yok edelim. Daha kötü olmayız...

Alıntı:

Burda asıl ırkçlığı, faşistliği yapanlar kürt milliyetçilerdir.
Ben şu anda ne kanı taşıdığımı bilmiyorum. çok büyük bir ihtimalle kürt ve ermeni kanı da taşıyorum. bunu sorgulamıyorum, önemsemiyorum. kafatasçı, milliyetçi değilim.
Sen kimsin?

Tarihin ne?

Kültürün ne?

Dilin ne?

Medeniyetin ne? ...gibi sorular ırkçı-faşistlerin siyasal argümanlarıdır. Bilimsel bir yanı da yok ayrıca. Bak Kültürbilim dersleri almış biri olarak söylüyorum: Fena halde yanılıyorsunuz. Bu başlıkta söylediğiniz tüm bilgiler çarpıtılmış, bilimselliğe haiz olmayan arkaik bilgilerdir. 150 sene önce olsaydı bunlar ana akım, geçer akçe argümanlardı; ama artık değil...

Alıntı:

ama bu ülkede doğdum, bu ülkede karnımı doyuruyorum ve bu ülkede yaşıyorum.
alman vatandaşı olsam "önce almanya" derdim. türk vatandaşıyım ve "önce türküm" diyorum.
Almanya'da önce ''deutche'' demezler... Hepiniz ''deutch''sunuz dersen, yüzüne ekşi ekşi bakarlar... Hatta ihtimaldir ki ''neo-nazi'' ithamıyla yargılanabilirsin... Ne mi derler? Onu da kendin araştır...

Alıntı:

kimseyi ırkçlık bazında gruplamıyorum. benim için kürt neyse türk de odur. ama kürtlerdeki bu t.c. nefretini hayretle karşılıyorum.
Devletten nefret etmek kötü bişi değildir. Cici bebe değil bu, hepi topu siyasal bir organizasyon. O'nu anti-demokratik, ırkçı ve otoriter bulabiliriz. Devleti sevmemek ırkçılık değildir. Devleti anarşistler de sevmez, marksistler de sevmez; hatta birçok liberal de devletle mesafelidir, eleştireldir. Bu devlet olgusunun kökeninde yatan bir sakatlıkla ve demokrasiyle alakalı mevzu.

Alıntı:

saygılar..
Geçmiş olsun, bir bardak soğuk su için. Devlet aygıtı şu an başka bir egemenin elinde. Ha, merak buyurmayın; şu ankiler de en az sizin kadar milliyetçi. Millet-i hakimeci. Taksimdeki mitinge bak mesela: İktidar emniyet müdüründen içişleri bakanına kadar ordaydı...

Ama bu kafa ''iyi bir kafa'' değil... Kürtlerle empati kuran, onurlu ve demokratik yaklaşan bir kafa değil. Mesele ''tanıdığın üç beş eş dostla'' izah edilmeyecek bir mevzudur. İyisi mi sen gel, yapılanlar, talep edilenler DEMOKRATİK Mİ, HAK MI değil mi onu sor... En büyük meşruiyet demokrasidir.

AlbatrosS 06-03-2012 21:06

Alıntı:

Kirmizi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433990)
Ek olarak ; Milliyetçi olmanın neresi kötü , bende bunu anlamıyorum...Milletimi sevmenin neresi kötü neresi olumsuz ?

Neden bir İngiliz milletini sevmiyorsun? Misal Ermenileri? Farklı iki dil konuşuyorsun diye başka bir milleti sevmene engel mi bu? Neden kendin için ''hak'' olanı başkası için de istemiyorsun?

Kirmizi 06-03-2012 21:18

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434011)
Neden bir İngiliz milletini sevmiyorsun? Misal Ermenileri? Farklı iki dil konuşuyorsun diye başka bir milleti sevmene engel mi bu? Neden kendin için ''hak'' olanı başkası için de istemiyorsun?

Ne alakası var ? Türk Milletini sevince otomatik olarak diğer milletleri sevmiyor mu oluyorum ?

Milliyetçilik ; kendi milleti için çalışmak , bahsi geçen milleti uygar toplumlar seviyesine yükseltmeye çalışmaktır.

İngiliz Milliyetçisi de kendi milleti için çalışsın bana ne ? Bunu engelleyen mi var ?

Sığ düşünüyorsunuz.Herkes kendi kapısının önünden mesuldur arkadaşım.Ben kapımın önünü temizliyorum , diğerleride kendi kapısının önünü temizlesin.

Hrant Dink öldürüldüğünde bende Hepimiz Hrant'ız dedim.Ne alakası var Ermeni'yi sevmemekle , İngilizi sevmemekle , Türk Milliyetçisi olmanın ?

AlbatrosS 06-03-2012 21:27

Alıntı:

Kirmizi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434015)
Ne alakası var ? Türk Milletini sevince otomatik olarak diğer milletleri sevmiyor mu oluyorum ?

Milliyetçilik ; kendi milleti için çalışmak , bahsi geçen milleti uygar toplumlar seviyesine yükseltmeye çalışmaktır.

İngiliz Milliyetçisi de kendi milleti için çalışsın bana ne ? Bunu engelleyen mi var ?

Sığ düşünüyorsunuz.Herkes kendi kapısının önünden mesuldur arkadaşım.Ben kapımın önünü temizliyorum , diğerleride kendi kapısının önünü temizlesin.

Hrant Dink öldürüldüğünde bende Hepimiz Hrant'ız dedim.Ne alakası var Ermeni'yi sevmemekle , İngilizi sevmemekle , Türk Milliyetçisi olmanın ?

Milliyetçilik ''kendi için çalışmak, sevmek, saymak''... poh püsür bişi değildir arkadaşım.

Milliyetçi milletini sever...

Eee, Milliyetçi olmayan ne yapar? Bir şeyi sevmek için ''şucu, bucu'' olmak mı lazım? Yemek tarifi gibi oturmuş ''sevgi'' mi tarih edeceğiz yahu :) Milliyetçi olmayan ''şerefsizdir, şudur budur...'' şeklinde menfi sıfatlara sahip değilsen, milliyetçi olmayanın da insanları sevebileceğine inanıyorsan MİLLİYETÇİ olmanın manası ne?

Misal Alevileri severim; ama Alevi(ci) değilim. Sevmekten kastın poh püsür peşin ön yargılarım yoktur. Müslümanları sevebilirim; ama müslüman da değilim.

Demek ki sevgi saygıdan öte bişi var bu milliyetçilikte. Öle cici bebeyle, yüzbin milyon baloncukla falan izahı olmayan...

Özgürcan 06-03-2012 21:31

Sevgili Kirmizi peki şunu sorabilir miyim?
Neden Türk Milliyetçisisiniz de atıyorum Japon milliyetçisi değilsiniz? Neden tüm insanlığı ırk ayrımı yapmaksızın uygar, medeni insanlık seviyesine çıkarmak varken tek bir ırkı çıkartmak istiyorsunuz? Çünkü burada doğdunuz değil mi. M.Ö. li yılalrdan gelen bir geleneği devam ettirmiş oluyorsunuz böylece. Burada doğdum burada öleceğim!
Herkes kendi kapısının önünü temizlerse parklar ne olacak? O zaman kapısını temizleyemeyecek durumda olanlara (Afrikalılara vb.) yardım etmeyelim kirli kalsın orası. Medeniyetten anladığınız bu mu?

YasasinBilim 06-03-2012 21:32

sayın kürtçü arkadaşlar;

tüm vatandaşlarımızı seviyoruz, din-dil-etnisite ayrımı yapmıyoruz.
bizlerin (en azından benim) atatürk sevgimiz bir inanç değil. tüm icraatlarını, hem o günün şartlarıyla hem de bugünle kıyaslayarak bir değerlendirme yapmışız ve atatürk'e hayranız.

nasıl ki müslümanları aydınlatmaya çalışıyor, yanlış bildikleri önyargılı argümanlarından vazgeçirmeye çalışıyorsak sizler için de çabalıyoruz.

nasıl ki ön yargılı, kulaktan dolma bilgilerle donatılmış dindar-yobaz kesimi aydınlatma yolunda 1 cm yol katedemiyorsak (tabuları yıkamıyorsak), sizlere sunduğumuz tezler-argümanlar da bir kulağınızdan girip ötekinden çıkıyor.

herkes kendi yoluna...

Kirmizi 06-03-2012 21:34

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434018)
Milliyetçilik ''kendi için çalışmak, sevmek, saymak''... poh püsür bişi değildir arkadaşım.

Milliyetçi milletini sever...

Eee, Milliyetçi olmayan ne yapar? Bir şeyi sevmek için ''şucu, bucu'' olmak mı lazım? Yemek tarifi gibi oturmuş ''sevgi'' mi tarih edeceğiz yahu :) Milliyetçi olmayan ''şerefsizdir, şudur budur...'' şeklinde menfi sıfatlara sahip değilsen, milliyetçi olmayanın da insanları sevebileceğine inanıyorsan MİLLİYETÇİ olmanın manası ne?

Misal Alevileri severim; ama Alevi(ci) değilim. Sevmekten kastın poh püsür peşin ön yargılarım yoktur. Müslümanları sevebilirim; ama müslüman da değilim.

Demek ki sevgi saygıdan öte bişi var bu milliyetçilikte. Öle cici bebeyle, yüzbin milyon baloncukla falan izahı olmayan...

Kin ve nefret görüyorum konuşmalarında...Bir şeyi sevmek için tabi ki şucu bucu olmak lazım değil.Ama buna bir isim konulmuş.Ateist , Deist , Liberal , Anarşist gibi Milliyetçi de konulan bu isimler arasında.Milletini sev de ister adına X de ister B de ne farkeder ? Hoş sen sevmesende olur. :becky:

Komik bir video paylaşmak istiyorum.Ortam rahatlasın :becky:

Tıklayınız

Kirmizi 06-03-2012 21:35

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434020)
sayın kürtçü arkadaşlar;

nasıl ki müslümanları aydınlatmaya çalışıyor, yanlış bildikleri önyargılı argümanlarından vazgeçirmeye çalışıyorsak sizler için de çabalıyoruz.

nasıl ki ön yargılı, kulaktan dolma bilgilerle donatılmış dindar-yobaz kesimi aydınlatma yolunda 1 cm yol katedemiyorsak (tabuları yıkamıyorsak), sizlere sunduğumuz tezler-argümanlar da bir kulağınızdan girip ötekinden çıkıyor.

herkes kendi yoluna...

Kocaman bir alkış benden sana !!!

Ya birde bu arkadaşlar kürt haklarını savununca ne oluyorlar merak ediyorum ? Siz Kürt haklarını savununca iyi güzel , biz Türk haklarını savununca faşist mi oluyoruz ? Komiksiniz

YasasinBilim 06-03-2012 21:41

Alıntı:

Kirmizi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434021)
Kin ve nefret görüyorum konuşmalarında...Bir şeyi sevmek için tabi ki şucu bucu olmak lazım değil.Ama buna bir isim konulmuş.Ateist , Deist , Liberal , Anarşist gibi Milliyetçi de konulan bu isimler arasında.Milletini sev de ister adına X de ister B de ne farkeder ? Hoş sen sevmesende olur. :becky:

Komik bir video paylaşmak istiyorum.Ortam rahatlasın :becky:

Tıklayınız

bu videoya güldüyseniz, diyecek bir şeyim yok.

Kirmizi 06-03-2012 21:42

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434028)
bu videoya güldüyseniz, diyecek bir şeyim yok.

Sen gülme :loco:

AlbatrosS 06-03-2012 21:45

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434020)
sayın kürtçü arkadaşlar;

bizlerin (en azından benim) atatürk sevgimiz bir inanç değil. tüm icraatlarını, hem o günün şartlarıyla hem de bugünle kıyaslayarak bir değerlendirme yapmışız ve atatürk'e hayranız.

herkes kendi yoluna...

Herif siyasal bilimleri+kültür bilimi yemiş yutmuş, bizi aydınlatıyor... Ne günlere kaldık...

Özgürcan 06-03-2012 21:46

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434019)
Sevgili Kirmizi peki şunu sorabilir miyim?
Neden Türk Milliyetçisisiniz de atıyorum Japon milliyetçisi değilsiniz? Neden tüm insanlığı ırk ayrımı yapmaksızın uygar, medeni insanlık seviyesine çıkarmak varken tek bir ırkı çıkartmak istiyorsunuz? Çünkü burada doğdunuz değil mi. M.Ö. li yılalrdan gelen bir geleneği devam ettirmiş oluyorsunuz böylece. Burada doğdum burada öleceğim!
Herkes kendi kapısının önünü temizlerse parklar ne olacak? O zaman kapısını temizleyemeyecek durumda olanlara (Afrikalılara vb.) yardım etmeyelim kirli kalsın orası. Medeniyetten anladığınız bu mu?

Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum sevgili Kırmızı

Mutezile 06-03-2012 21:49

Albatros;

Alıntı:

Almanya'da önce ''deutche'' demezler... Hepiniz ''deutch''sunuz dersen, yüzüne ekşi ekşi bakarlar... Hatta ihtimaldir ki ''neo-nazi'' ithamıyla yargılanabilirsin... Ne mi derler? Onu da kendin araştır...
Alıntı:

Almanya'da önce ''deutche'' demezler... Hepiniz ''deutch''sunuz dersen, yüzüne ekşi ekşi bakarlar...
Ben araştırdım.

Ne derler Albatros.

NE DERLER?

AlbatrosS 06-03-2012 21:49

Alıntı:

Kirmizi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434022)
Kocaman bir alkış benden sana !!!

Ya birde bu arkadaşlar kürt haklarını savununca ne oluyorlar merak ediyorum ? Siz Kürt haklarını savununca iyi güzel , biz Türk haklarını savununca faşist mi oluyoruz ? Komiksiniz

Bir Kürdün anadilde eğitim alması Türkün eğitim hakkı'nın gaspı mıdır mesela?

Demokratik meşruiyet açısından bunun gayrı meşru olduğunu ispatlayabilir misin? Ama ben tam tersinin ''gayrı meşru'' olduğunu, ırkçılık olduğunu, asimilasyon olduğunu ispatlarım sana... İşte milliyetçiyi ''sevgi saygı'' poh püsürü değil de başka şey yapan şu ifadedir:

Alıntı:

Kürdün hakkını savununca n'oluyor?

Özgürcan 06-03-2012 21:57

Bir soru daha,
Diyelim Batı Trakya'da doğdunuz. Yunanistan'da doğan herkes Yunandır, itiraz istemiyoruz. Hepiniz Yunanca okuyacak yazacaksınız ve hepiniz bizim kendi alfabemizle koyduğumuz şehir isimlerini kullanacaksınız deseydi ne hissederdiniz? Bir düşünün şöyle, Türkçe konuştuğunuzda herkes size şöyle bir bakıyor. Ne kadar kötü olurdu değil mi?

rastaman 06-03-2012 21:59

Alıntı:

Kirmizi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434022)
Ya birde bu arkadaşlar kürt haklarını savununca ne oluyorlar merak ediyorum ? Siz Kürt haklarını savununca iyi güzel , biz Türk haklarını savununca faşist mi oluyoruz ?

Buna birkaç örnek getirebilir misin?
Hangi ''Türk hakkını'' savunup faşist damgası yedin?

YasasinBilim 06-03-2012 22:00

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434033)
Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum sevgili Kırmızı

kırmızı kendi cevabını verecektir.
ben kendi yorumumu yapayım izninizle...

bu son sayfada yazdığınız mesajlarla hem siz, hem Albatros ne kadar zayıf argümanlara sarıldığınınızı göstermişsiniz.

halk nedir, millet nedir, ulusal bütünlük nedir, milliyetçilik nedir? sorduğunuz sorulardan bu kavramları bilmediğiniz ortada.

millet; kanarya sevenler derneği, yeşil barış, çiçek çocukları gibi topluluklar değildir. millet olmak istemiyoruz derseniz (ki hiç bir zaman bunu demediniz) o zaman anlarım.

vatanını ve vatandaşlarını sevmek diğer milletleri (tüm insanları) sevmeye engel değildir. hümanizm ayrı, emperyalizm ayrı, nasyonalizm ayrıdır. sizde sapla saman birbirine karışmış durumda.

önce, bildiklerinizi kendi içinde tutarlı hale getirin, ne istediğinize (ve ne istemediğinize) karar verin ki toplumsal huzura-barışa katkınız olsun.

saygılar...

Özgürcan 06-03-2012 22:06

Peki sevgili yaşasınBilim bana lütfen hangi ırka mensup olduğumu söyleyin oo ırkın milliyetçiliğini yaparım

Anneannem bir Türkmen, Dedem Sırp göçmeni, Babaannem Gürcü, babam da laz. Ben 7 yaşıma kadar Balıkesir'de yaşadım ve okulda memleketin neresi diye sorduklarında Libyalıyım demiştim. Ki hala sordukları zaman Dünyalıyım derim. Irkın veya doğduğun bölgenin ne önemi var? Benim amacım burada kimseye saldırmak değil. Ancak bir kişi eğer "ben milliyetçiyim" diyorsa o zaman bir kısım insanı dışında bırakıyor demektir. Bir düşünün, kendisiyle tüm DNA yapısı aynı olan, bir kısım dış görünüşü farklı olan biriyle kendini farklı sayıyor. İşte bu bana mantıklı gelmiyor. Millet anlayışı bana mantıklı gelmiyor.

YasasinBilim 06-03-2012 22:18

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434043)
Peki sevgili yaşasınBilim bana lütfen hangi ırka mensup olduğumu söyleyin oo ırkın milliyetçiliğini yaparım

Anneannem bir Türkmen, Dedem Sırp göçmeni, Babaannem Gürcü, babam da laz. Ben 7 yaşıma kadar Balıkesir'de yaşadım ve okulda memleketin neresi diye sorduklarında Libyalıyım demiştim. Ki hala sordukları zaman Dünyalıyım derim. Irkın veya doğduğun bölgenin ne önemi var? Benim amacım burada kimseye saldırmak değil. Ancak bir kişi eğer "ben milliyetçiyim" diyorsa o zaman bir kısım insanı dışında bırakıyor demektir. Bir düşünün, kendisiyle tüm DNA yapısı aynı olan, bir kısım dış görünüşü farklı olan biriyle kendini farklı sayıyor. İşte bu bana mantıklı gelmiyor. Millet anlayışı bana mantıklı gelmiyor.

canım kardeşim,
aynı dertten ben de musdaribim.

anne tarafı selanik göçmeni, babaannem tehcir sırasında anne-babasını kaybedip küçük yaşta öksüz kalmış ermeni bir yetim, babamın babası rivayetlere göre kürt.

ben fizik olarak ne kürtlere ne türklere benzemem. turistik otellerde, havaalanlarında benimle ingilizce, almanca konuşmaya çalışanlar olmuştur.

anadolu topraklarında yaşayan kimse ben %100 türküm diyemez. bizanslar bu topraklardan uçup gitmediler.

diyeceğim şu:
hangi gen yapısına sahip olursak olalım hepimiz ortak bir ülkü altında birleşmeliyiz. ben kürt olsaydım, türk üst kimliği altında birleşmekten gocunmazdım. türkiye halkının çoğunluğu, kurucu unsuru kürtler olsalardı, kürdüm demekten gurur duyardım.

bu saatten sonra türk kelimesini lügatlardan, kurumlardan çıkaramayacağımıza göre, türklük çatısı altında birleşmeliyiz. ya da bölüneceğiz ki bu teknik olarak imkansız.

inanın bana, benim için bir çocuğun gözyaşları (türk-kürt farketmez) tüm manevi değerlerden ötedir. önce insan, sonra devlet gelir.

ama devleti zayıflatıp yokedersek, insan da yok olur. emin olun.

sevgiler...

dilaver 06-03-2012 22:24

bu saatten sonra türk kelimesini lügatlardan, kurumlardan çıkaramayacağımıza göre, türklük çatısı altında birleşmeliyiz. ya da bölüneceğiz ki bu teknik olarak imkansız.

İlla böyle bir seçeneğimiz yok. Şayet diğer etnisitelere saygımız var ise ve de onların haklarını en az kendi haklarımız kadar savunuyorsak başka bir üst kimlikte de birleşmek olasıdır. TC de yaşayan insanlar için bir Anadolulu üst kimliği gibi.

Sizce böyle bir birleşmenin zararı ne olabilir. Dünyalı kimliğini baz alırsak bu en akla yakın seçenek olur. Ya da başka bir isim olabilir, fark etmez. Yeter ki konsesus olsun.

saygılarımla

AlbatrosS 06-03-2012 22:28

Alıntı:

Mutezile´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434035)
Albatros;

Ben araştırdım.

Ne derler Albatros.

NE DERLER?

Bu konuda bilgi yanlışım olabilir... Söylediğimde ısrarcı olmayacağım... Germen mi yoksa deutch mu ne diyorlar sizce? Deutch'la germen arasındaki farkı da izah ederseniz sevinirim eğer biliyorsanız...

AlbatrosS 06-03-2012 22:30

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434042)
kırmızı kendi cevabını verecektir.
ben kendi yorumumu yapayım izninizle...

bu son sayfada yazdığınız mesajlarla hem siz, hem Albatros ne kadar zayıf argümanlara sarıldığınınızı göstermişsiniz.

halk nedir, millet nedir, ulusal bütünlük nedir, milliyetçilik nedir? sorduğunuz sorulardan bu kavramları bilmediğiniz ortada.

millet; kanarya sevenler derneği, yeşil barış, çiçek çocukları gibi topluluklar değildir. millet olmak istemiyoruz derseniz (ki hiç bir zaman bunu demediniz) o zaman anlarım.

vatanını ve vatandaşlarını sevmek diğer milletleri (tüm insanları) sevmeye engel değildir. hümanizm ayrı, emperyalizm ayrı, nasyonalizm ayrıdır. sizde sapla saman birbirine karışmış durumda.

önce, bildiklerinizi kendi içinde tutarlı hale getirin, ne istediğinize (ve ne istemediğinize) karar verin ki toplumsal huzura-barışa katkınız olsun.

saygılar...

Bana KÜLTÜR'ün hatasız ve akademilerde geçerli tanımını yapın, sonra milletin ne olduğuna karar veririz...

YasasinBilim 06-03-2012 22:31

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434048)

İlla böyle bir seçeneğimiz yok. Şayet diğer etnisitelere saygımız var ise ve de onların haklarını en az kendi haklarımız kadar savunuyorsak başka bir üst kimlikte de birleşmek olasıdır. TC de yaşayan insanlar için bir Anadolulu üst kimliği gibi.

Sizce böyle bir birleşmenin zararı ne olabilir. Dünyalı kimliğini baz alırsak bu en akla yakın seçenek olur. Ya da başka bir isim olabilir, fark etmez. Yeter ki konsesus olsun.

saygılarımla

buna bir zamanlar çok kafa yordum ama işin içinden çıkamadım.
Zamanında Türkiye yerine Anadolu kelimesi yerleşmiş olsaydı bu iş çok kolay olurdu. (bugün İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Almanca ve latin avrupa kökenli pek çok dilde Turqia, Turqei vs. olarak yerleşmiş durumda).

Türkiye Merkez Bankası, Türk Lirası gibi isimler tüm kitaplara (dolayısıyla tarihe) kazınmış durumda.

Mevcut durumu yeniden adlandırmak imkansız. ancak yeni bir devlet kurularak bu izler yokedilebilir.

yeni bir devlet (hatta iki devlet) kurmak ne kadar kolay sorarım size.

saygılar...

Özgürcan 06-03-2012 22:35

Sevgili YaşasıBilim benim babam direk siyah saçlı siyah gözlü olduğu için ben direk klasik bir Anadolu insanını çağrıştırıyorum. Ama dedemi görünce insanlar Alman zannetiyorlar :)

Her neyse, bence bu bahsedilen şey sanıldığı kadar zor değil. Gerçekten ben bu konuyu düşündüğümde Türkiyeli ya da Anadolu'lu kelimseinde karar kılmıştım.
Anadolu Tarih Kurumu, Anadolu Lirası, Anadolu Dil Kurumu, Anadolu Cumhuriyeti... Son derece bütünleyici ve kabul edilebilir bence. Yabancı dillerdeki kullanımı dğeiştirmek çok zor olmayacaktır.

Düzeltme, Libyalı sözcüğü Lidya olacak
Saygı ve Sevgilerimle

Mutezile 06-03-2012 22:36

Sevgili Dilaver

Alıntı:

İletinin en beğendiğim kısmı:

Alıntı:

Yeter ki konsesus olsun.
Bak ''Konsensus'' nasıl ete kemiğe bürünüyor:

Bu yemin sende neler çağrıştırıyor?

Alıntı:

'Burada, önünüzde, şimdiye kadar bağlısı bulunduğum her türlü devlet bağını ve egemenliğini reddettiğime; bundan böyle ABD Anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma;

ABD'ye bağlılık ve sadakat göstereceğime;

kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime;

kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime yemin ederim. Tanrı yardımcım olsun...
Bir ara Albatros ve Jolly dostlara AB içindeki devletlerin anayasalarından ULUSALCI PASAJLAR aktardığımda -o devleti saymıyoruz, beriki demokrasi örneği olmaz, şurdakini de beğenmedim - minvalinde itirazlar alıyordum.

O günleri tekrar yaşattın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:52 .