Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kur'an'ın Kaynakları E-Kitap (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27790)

Dark_Prince 11-04-2012 14:46

Kur'an'ın Kaynakları E-Kitap

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım kitabım tamamlanmıştır.Kur'an'ın Kaynakları kosunda internetteki en geniş kaynağı oluşturmuş bulunuyorum(aksi kanıtlanmadıkça bu iddiam geçerlidir),umarım beğenirsiniz :)

İçindekiler;
  1. Kur'an'ın Kaynaklarına Yapılan Savunma
  2. Kur'an'da Anılan Peygamberler ve Tevrat'ta Yerleri
  3. Kur'an ve Tevrat Arasındaki Diğer Benzerlikler
  4. Sur'a Üfürülmesi ve İncil'deki Kökeni
  5. Kur'an'ın Kaynağı:İslam Öncesi Şiirler
  6. İsa'nın Çamurdan Yaptığı Kuşları Canlandırması
  7. İsa'nın Beşikteyken Konuşması
  8. Meryem'in Halkı Tarafından Zina ile Suçlanması
  9. Tanrı'nın Meryem'e Hurma ve Su Sunması
  10. Meleğin Meryem'e İnsan Şeklinde Görünmesi
  11. Meleklerin Meryem'e İsa'yı Müjdelemesi
  12. Meryem İçin Kur'a Çekilmesi
  13. Meryem'e Gökten Yemek İndirilmesi
  14. Meryem'in Doğumu ve Tapınağa Adanması
  15. 7 Uyurlar ve Kökenleri
  16. Beyaz İpliğin Siyah İplikten Ayrılması(Oruç)
  17. Samiri'nin Böğüren Buzağı Heykeli ve Kökeni
  18. Yahudilerin Tepesine Yükseltilen Dağ
  19. Karganın Kabil'e Ceset Gömmeyi Öğretmesi
  20. Peygamberlik-Şairlik-Kahinlik
  21. Miraç Masalının Kaynakları
  22. Süleyman,Sebe Kraliçesi ve Fablların Kökenleri
  23. İbrahim'in Ateşe Atılması ve Kökenleri
  24. Harut ve Marut
  25. Musa ve Hızır Masalının Kökenleri
  26. Zülkarneyn ve Kökenleri
  27. Sabilik ve Semavi Dinlere Etkileri
  28. Zerdüştlük ve İslam'a Etkileri
  29. Lokman ve Öğütleri
  30. Tarihteki İlk Tek Tanrılı Din:Atenizm ve Musa
  31. Allah İsminin Kökeni
  32. Cehennem'in Kökeni
  33. Gök,Gök Katları ve Eski İnançlar
  34. Kanın Yasaklanma Sebebi ve Kökeni
  35. Eyyüb'ün Sağlığına Kavuşması
  36. Kur'an'ın Arap ve Yabancı Atasözlerinden Alıntıları
  37. İslam Öncesi Dönemde Vahiy,Şairlik ve Cinler

Linkler;

http://www.scribd.com/dinsizd/d/8885...aynaklar%C4%B1

http://depositfiles.com/files/j9w9pwdtx

http://www.sendspace.com/file/tfr7gi

vartor 11-04-2012 16:04

Eline, emegine saglik. Umarim bircogumuz bu aydinlatici bilgilerden faydalanir.

Dark_Prince 12-04-2012 00:55

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 436328)
Eline, emegine saglik. Umarim bircogumuz bu aydinlatici bilgilerden faydalanir.

Teşekkür ederim hocam,beğendiğine sevindim :)

Neva 12-04-2012 01:11

Scribd'den okumak keyifli oldu, cok guzel olmus Dark. Tesekkurler.

Dark_Prince 12-04-2012 01:26

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 436361)
Scribd'den okumak keyifli oldu, cok guzel olmus Dark. Tesekkurler.

Rica ederim dostum,beğendiğine sevindim :) Scribd çok kolaymış yahu facebook hesabıyla bile upload edilebiliyormuş yazılar,ben paralı sanıyodum önceden :D

Neva 12-04-2012 01:44

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 436367)
Rica ederim dostum,beğendiğine sevindim :) Scribd çok kolaymış yahu facebook hesabıyla bile upload edilebiliyormuş yazılar,ben paralı sanıyodum önceden :D

Evet scribd daha kullanisli, hem indirme derdi olmuyor, hem de cok kullanilanlara atilabiliyor, dilediginde acip okuyabiliyorsun kitap gibi.

Dark_Prince 12-04-2012 01:49

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 436371)
Evet scribd daha kullanisli, hem indirme derdi olmuyor, hem de cok kullanilanlara atilabiliyor, dilediginde acip okuyabiliyorsun kitap gibi.

Aynen,Allah'tan paralı değilmiş :)

Jolly Jocker 12-04-2012 02:31

Emeğine sağlık.

Dark_Prince 12-04-2012 14:19

Alıntı:

Jolly Jocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 436378)
Emeğine sağlık.

Eyvallah dostum :)

ozgur_beyin 19-04-2012 20:40

bravvo dark prince umarım emeklrin zayi olmaz

Dark_Prince 20-04-2012 23:27

Alıntı:

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 436858)
bravvo dark prince umarım emeklrin zayi olmaz

Çok teşekkür ederim hocam :) Ben de aynını umuyorum,umarım birilerine yararlı olabilmişimdir :)

aliyarasfal 21-04-2012 01:17

Teşekkürler dostum, indirdim.

Sevgiler.

Şimdilik saygımla gittim...

Dark_Prince 21-04-2012 15:42

Alıntı:

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 436961)
Teşekkürler dostum, indirdim.

Sevgiler.

Şimdilik saygımla gittim...

Rica ederim dostum,umarım beğenirsin :)

Sevgilerimle...

Dark_Prince 18-05-2012 22:39

Güncelleme...

Corpse Bride 25-05-2012 01:45

Dark prince@

Avestayı bulabilirseniz yada türkçeye çevirirseniz; Kuranın, Avesta dan araklanmış ve hafifletilmiş hali olduğunu, sevgili müslüman kardeslerimiz öğrenmiş olurdu.

Dark_Prince 25-05-2012 14:16

Alıntı:

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 438908)
Dark prince@

Avestayı bulabilirseniz yada türkçeye çevirirseniz; Kuranın, Avesta dan araklanmış ve hafifletilmiş hali olduğunu, sevgili müslüman kardeslerimiz öğrenmiş olurdu.

Avesta'nın tam türkçesi var mı bilmiyorum dostum,geçenlerde kitap fuarında gördüm bir Avesta ama tam çevirisi mi yoksa özet niteliğinde çevirisi mi bilmiyorum,bence özet,tamamı ondan daha kalındır heralde.

Sanırım Avesta Yayınlarından çıkan şu Avesta tamamı olabilir;

http://www.idefix.com/Kitap/tanim.as...hstring=avesta

Yani tamamı değil ama görünüşe göre sonraki ciltlerle tamamlamayı düşünüyorlar :) Bu kitabı kesinlikle alacağım,tüm ciltlerini.

Turan Dursun'dan Zerdüşt kökenli birkaç inancı zaten kitabımda bulabilirsiniz :)

Neva 27-05-2012 02:07

Baslik ilgisiz mesajlardan temizlenmistir.

Sevgili Dark, su linkten (cevirmeyi goze alirsan sayet)belki faydalanabilirsin.

http://www.sacred-texts.com/zor/index.htm

elilim 27-05-2012 15:20

E-kitap yapıp internette serbestçe satış yapabiliyormuyuz?

Dark_Prince 28-05-2012 05:24

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 439201)
Baslik ilgisiz mesajlardan temizlenmistir.

Sevgili Dark, su linkten (cevirmeyi goze alirsan sayet)belki faydalanabilirsin.

http://www.sacred-texts.com/zor/index.htm

Teşekkür ederim dostum ama ben onları çevirene kadar :D En iyisi çevrilmiş halini almak,biraz da ondan mucize filan arayalım bakalım :)

Alıntı:

elilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 439253)
E-kitap yapıp internette serbestçe satış yapabiliyormuyuz?

Evet kitapyurdu'nda mesela satılan e-kitaplar var,ama bu işler nasıldır bilmiyorum,pazarlaması vb. :)

kurtulusislamda 28-05-2012 15:07

benim burda bu iftiraya verdiğim en guzel yanıt nerde,nerde sizin düşünce özgürlüyünüz,adamsanız benim iletilerimi silmezsiniz,yoksa verilen cevapları,sizin attığınız iftiraları cürüttüğü içinmidir ki silme cüretini gösteriyorsunuz,

YasasinBilim 28-05-2012 17:25

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 439336)
benim burda bu iftiraya verdiğim en guzel yanıt nerde,nerde sizin düşünce özgürlüyünüz,adamsanız benim iletilerimi silmezsiniz,yoksa verilen cevapları,sizin attığınız iftiraları cürüttüğü içinmidir ki silme cüretini gösteriyorsunuz,

site yöneticileri bunun hakkında bir açıklama yapmışlardır (mesajlarına bak).

bu başlığa bile laf yetiştirdiysen pes doğrusu.

Dark_Prince 28-05-2012 17:27

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 439336)

Ne açıklamasından bahsediyorsun?Mesajlarını doğru düzgün okumadım bile,her zamanki şeyleri sayıklayıp durmuşsundur büyük ihtimal.Güzel,çürütmüşsün iftiralarımı(!) şimdi git ve bunu kutla.

Neva'ya gereksiz mesajları temizlediği için tekrar teşekkür ediyorum,bu başlığı bari doldurmayın saçmalıklarınızla yahu :)

Dark_Prince 29-05-2012 18:24

Bir şu Avesta ayetlerine bakın bir de Kur'an'ınkilere;

Yıldızlara ve güneşe yolunu kim gösteriyor?
Ayın büyüyüp küçülmesini kim sağlıyor?
Düşmemesi için yerin ve göğün dayanağı kim?
Suların,bitkilerin yaratıcısı kimdir?
Bulut ve rüzgara hızı kim verdi?
Aydınlık ve karanlıkların hayırlı yaratıcısı kimdir?
Uyku ve uyanıklığın hayırlı yaratıcısı kimdir?
Akıllı kişilere görevini göstererek sabah,öğle ve akşamı kim yaptı?
Bütün bunları yapan herşeyi bilen Ahura Mazda'dır!

Kur'an'a göre de Allah göğü tutar düşmemesi için,Avesta'ya göre de.Bu en dikkat çekici benzerlik.Bu ayetlerden rahatlıkla mucize de çıkarılabilir.Örneğin;

Ayete göre Tanrı tutmazsa ''yeryüzü'' de düşecektir,demekki Mazdacılar dünyanın uzay boşluğunda olduğunu biliyorlardı.

Ayrıca bulutların hareketli olduğunu hatta rüzgarın hareketli olduğunu bile bilmişler.

Karanlıkları bile bilmişler,ayrıntılı bilgi için bakınız;

http://dinsizdeist.blogspot.com/2011...aranlklar.html

Bunları mucize olmadığını biliyorum tabi ki,sadece Müslümanlara kapak yapmak istedim :)

Dark_Prince 09-08-2016 01:35

Güncelleme :)

xcan 09-08-2016 13:22

Dark Prince kitapların linkleri ölmüş yenilerseniz sevinirim.
Saygılar.

Dark_Prince 09-08-2016 17:31

Alıntı:

xcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 587705)
Dark Prince kitapların linkleri ölmüş yenilerseniz sevinirim.
Saygılar.

Tamamdir dostum, pcye geçtiğim zaman yeniliyorum :)

Saygılarımla...

Selmet 09-08-2016 22:20

Yandex.disk ten verseniz linkleri! Kolay kolay ölmezler.

spartacus 09-08-2016 22:55

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 439507)
Bir şu Avesta ayetlerine bakın bir de Kur'an'ınkilere;

Yıldızlara ve güneşe yolunu kim gösteriyor?
Ayın büyüyüp küçülmesini kim sağlıyor?
Düşmemesi için yerin ve göğün dayanağı kim?
Suların,bitkilerin yaratıcısı kimdir?
Bulut ve rüzgara hızı kim verdi?
Aydınlık ve karanlıkların hayırlı yaratıcısı kimdir?
Uyku ve uyanıklığın hayırlı yaratıcısı kimdir?
Akıllı kişilere görevini göstererek sabah,öğle ve akşamı kim yaptı?
Bütün bunları yapan herşeyi bilen Ahura Mazda'dır!

Kur'an'a göre de Allah göğü tutar düşmemesi için,Avesta'ya göre de.Bu en dikkat çekici benzerlik.Bu ayetlerden rahatlıkla mucize de çıkarılabilir.Örneğin;

Avesta'yı yıllar önce okumuş ve Kur'an'ın, dış kaynak, mitoloji kökenli olanların ve Tevrat haricinde C/P'lerinin Avesta'dan olduğunu görmüştüm.

İslam'da Zerdüşt etkisi bir hayli fazladır ve dahi Kur'an aslında toplasak bir kaç konu* etrafında döner, neredeyse tümünü(ki hikayeler değişkenlik arzedebilir elbette) Avesta'da bulmak mümkün.

Sureler ve ayetlerin yarısı somut dediğimiz yöntemden dolayı elenir, yani sadece o güne ve oradakilere hitap edenler.

Bir kısımı ise dua biçimli, bir kısımı da inandırmak namına yazılan ifadeler.

yani Kur'an'da usul, hukuk, esas olarak konu belirleyecek olsak bir kaç konu oluyor ve onlar Avesta'da da mevcut, üstelik bazılarında analtım, kullanılan kelimeler, kurulan cümleler dahi büyük benzerlik gösterir...

Musevilere gelirsek, Museviler ağırlıklı bir İran etkisi altında yaşadılar, İskender, Medler, sonrası Roma ama Roma'dan önce Musevilik gıdasını Mısır, Sümer, İran, Hindistan Mitolojisinden almıştı.

Dark_Prince 10-08-2016 20:27

Alıntı:

Selmet´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 587752)
Yandex.disk ten verseniz linkleri! Kolay kolay ölmezler.

Öneri için çok teşekkür ediyorum dostum Yandex'e yükledim :)

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 587753)
Avesta'yı yıllar önce okumuş ve Kur'an'ın, dış kaynak, mitoloji kökenli olanların ve Tevrat haricinde C/P'lerinin Avesta'dan olduğunu görmüştüm.

İslam'da Zerdüşt etkisi bir hayli fazladır ve dahi Kur'an aslında toplasak bir kaç konu* etrafında döner, neredeyse tümünü(ki hikayeler değişkenlik arzedebilir elbette) Avesta'da bulmak mümkün.

Sureler ve ayetlerin yarısı somut dediğimiz yöntemden dolayı elenir, yani sadece o güne ve oradakilere hitap edenler.

Bir kısımı ise dua biçimli, bir kısımı da inandırmak namına yazılan ifadeler.

yani Kur'an'da usul, hukuk, esas olarak konu belirleyecek olsak bir kaç konu oluyor ve onlar Avesta'da da mevcut, üstelik bazılarında analtım, kullanılan kelimeler, kurulan cümleler dahi büyük benzerlik gösterir...

Musevilere gelirsek, Museviler ağırlıklı bir İran etkisi altında yaşadılar, İskender, Medler, sonrası Roma ama Roma'dan önce Musevilik gıdasını Mısır, Sümer, İran, Hindistan Mitolojisinden almıştı.

Merhaba hocam, nasılsın :)

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler :) Evet hocam Kur'an Zerdüşt dininden de aşırı etkilenmiş :) Turan Dursun da detaylıca değinmiş ama Avesta üzerinde ben de çalışmak istiyorum, Avesta'nın Türkçe çevirisi var mıdır? Varsa müsait bir zamanda detaylıca bir çalışma yapmak istiyorum :)

Saygılarımla...

Dark_Prince 10-08-2016 20:28

Evet kitabı Yandex Disk üzerinden indirebilir ya da indirmeden görüntüleyebilirsiniz;

https://yadi.sk/i/_ZDlAaCmu7dg2

Umarım yararlı olur :)

bilgivehis 10-08-2016 20:43

Bu yararlı paylaşım için çok teşekkürler, kaç gündür indiremiyordum, nihayet okuma şansımız oldu. Bu paylaşımı önemsememin bir nedeni de benim açımdan bir kaynak niteliği taşıdığı içindir, ayrıca bazılarının gözüne sokmak için de ayrı bir özelliği var, emeğine sağlık...

Dark_Prince 12-08-2016 01:05

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 587775)
Bu yararlı paylaşım için çok teşekkürler, kaç gündür indiremiyordum, nihayet okuma şansımız oldu. Bu paylaşımı önemsememin bir nedeni de benim açımdan bir kaynak niteliği taşıdığı içindir, ayrıca bazılarının gözüne sokmak için de ayrı bir özelliği var, emeğine sağlık...

Çok teşekkür ediyorum dostum beğendiğine sevindim :) Tabi sokabildigimiz kadar kişinin gözüne sokalım ki Kur'an'ın nerelerden geldiği bilinsin, orijinal filan sanılmasın :)

Saygılarımla...

world 27-11-2016 19:41

Dostum harika zaten bloğun e kitap da harika olmuş tek sorun linkler kırık yalnız gececi olman çok kötü bir gün senle özel konuşalım benim Yahudi ve Hristiyan teolojisi bilgilerim senin bilgilerinle birleşirse her şeyi çözeriz.

Ahlaksız 17-01-2017 23:32

Sn.Dark prince;
Siz şimdi ''kitabım'' filan demişsiniz ama ben şimdi ''kitabınızı'' indirip,şöyle bir baktığımda bir ''kitap'' filan göremedim..!
Siz olduğu gibi kopyala/yapıştır yapmışsınız..

Turan Dursun'un bir kitabında(kutsal kitapların kaynakları 1-2-3) yazılanları,olduğu gibi kopyala/yapıştır yapıp ''kitabım'' diye sunmuşsunuz burada..Hem de uzun zaman çalıştığınızı belirterek..!

Bakıyorum..Forumdaki arkadaşlardan da en ufak bir tepki gelmemiş,bilakis sizi göklere çıkarmışlar..

Yapacağınız şey,forumdaki ''kitap tavsiyeleri'' konusuna Turan Dursun'un ''kutsal kitapların kaynakları 1-2-3'' kitabını önermek olmalıydı..İsteyen önerinizi dikkate alır ve kitabı okurdu..Hepsi bu..!

Burada ''çok uzun zaman çalıştığım kitabım'' deyip,bir kitabın içeriğini pdf şeklinde sunmanız,hiç doğru olmamış..

Dark_Prince 19-01-2017 20:13

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 592036)
Dostum harika zaten bloğun e kitap da harika olmuş tek sorun linkler kırık yalnız gececi olman çok kötü bir gün senle özel konuşalım benim Yahudi ve Hristiyan teolojisi bilgilerim senin bilgilerinle birleşirse her şeyi çözeriz.

Çok teşekkürler dostum, yorumunu yeni gördüm, beğendiğine sevindim :) Aynen dostum şu işlerimi bi halledeyim seninle ortak çalışmalar içerisine girmeyi ben de çok isterim, Kur'an'ın Yahudi-Hristiyan köklerini iyice ortaya çıkarmamız gerek :)

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 594437)
Sn.Dark prince;
Siz şimdi ''kitabım'' filan demişsiniz ama ben şimdi ''kitabınızı'' indirip,şöyle bir baktığımda bir ''kitap'' filan göremedim..!
Siz olduğu gibi kopyala/yapıştır yapmışsınız..

Turan Dursun'un bir kitabında(kutsal kitapların kaynakları 1-2-3) yazılanları,olduğu gibi kopyala/yapıştır yapıp ''kitabım'' diye sunmuşsunuz burada..Hem de uzun zaman çalıştığınızı belirterek..!

Bakıyorum..Forumdaki arkadaşlardan da en ufak bir tepki gelmemiş,bilakis sizi göklere çıkarmışlar..

Yapacağınız şey,forumdaki ''kitap tavsiyeleri'' konusuna Turan Dursun'un ''kutsal kitapların kaynakları 1-2-3'' kitabını önermek olmalıydı..İsteyen önerinizi dikkate alır ve kitabı okurdu..Hepsi bu..!

Burada ''çok uzun zaman çalıştığım kitabım'' deyip,bir kitabın içeriğini pdf şeklinde sunmanız,hiç doğru olmamış..

Merhaba dostum;

İyi incelememişsin bence kitabı :) Evet doğrudur Turan Dursun'dan ve başka yerlerden alıntılar içerir bu kitap ama hepsini bir araya toplamak bile başlı başına çok uğraştırıcı bir iş, uzun zaman çalışma gerektiriyo :) Ve kitabın tamamı kopyala-yapıştır değil, sen sadece birkaç alıntı görüp kitabı komple kopyala-yapıştır sanmışsın sanırım :) Birkaç örnek vermek gerekirse;

Mesela, sadece Kur'an'daki bütün peygamberlerin tek tek Tevrat'ta yerlerini bulup, bunları yazıya dökmek bile büyük bir çaba gerektirdi, çok uğraştırdı ve böyle başka bir çalışma olduğunu sanmıyorum, görmedim ben, mesela bu bana ait.

Mesela Kur'an'daki meleklerin sura üfürmesi masalının İncil'deki kökeni de bana ait bir tespittir, başka bir yerde görmedim.

Böyle aklıma gelmeyen başka tespitlerim de vardır kitapta, üstüne pek çok da çeviri çalışmam oldu bu kitapta. Turan Dursun'dan bir alıntı yapmışsam mesela, çoğu alıntıya "Benim Notum" başlığıyla kendi bulgularımı, tespitlerimi de eklemişimdir. Kaldı ki bütün alıntıların kaynakları da bellidir zaten, vermişimdir :)

Salt kopyala-yapıştır olsaydı dediğin gibi benim kitabım diyemezdim ama kitabı iyi okursan göreceksin ki gerçekten uğraşmışım, gerçekten zamanımı almış ve internetin en büyük Kur'an Kaynakları kaynağını yaratmışım, o yüzden gönül rahatlığıyla "kitabım" diyebilirim diye düşünüyorum :)

Sonuç olarak bu benim üzerinde çok uzun zaman çalıştığım ve çok emek harcadığım kitabımdır :) Forumdaki arkadaşlar da demek ki bi göz atmakla yetinmeyip iyice incelemişler ki, beğenmişler ve bunu dile getirmişler, sen de iyice incelersen görürsün dostum, bu şekilde kitabı yanlış lanse ediyorsun, kopyala-yapıştırdan ibaret gösteriyorsun resmen :)

Turan Dursun'un kitabını ise şiddetle herkese tavsiye ederim, ölmeden önce okunması gereken kitaplar arasında, bir şaheser bence :)

Saygılarımla...

world 19-01-2017 20:16

Kitap linki kırık yeniler misin?

Dark_Prince 19-01-2017 20:29

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 594538)
Kitap linki kırık yeniler misin?

Buyur dostum buradan indirebilirsin;

world 19-01-2017 20:32

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 594542)
Buyur dostum buradan indirebilirsin;

Teşekkürler. Bolca yararlanacağım bu kaynaktan zaten blogundan da yararlandım.

Dark_Prince 19-01-2017 20:35

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 594545)
Teşekkürler. Bolca yararlanacağım bu kaynaktan zaten blogundan da yararlandım.

Rica ederim dostum :) Yararlı olabiliyorsam ne mutlu bana :) Umarım beğenirsin, sahte İncil'ler'den filan çalıntıları da gösterdim, tam senlik :)

world 19-01-2017 20:42

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 594547)
Rica ederim dostum :) Yararlı olabiliyorsam ne mutlu bana :) Umarım beğenirsin, sahte İncil'ler'den filan çalıntıları da gösterdim, tam senlik :)

Okudum hepsini bir tek Eyip'le ilgili açıklama beni tatmin etmedi yani peygamberin hayatından esinlenerek uyduruldu denmesi biraz daha araştırılması gerek.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:14 .