Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Multimedya (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Demokrasi ve laiklik konusunda en duyarlı TV kanalı hangisi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2808)

26-09-2006 20:21

Demokrasi ve laiklik konusunda en duyarlı TV kanalı hangisi?

Sizce, demokrasi ve laikliği savunmada en iyi, en duyarlı TV kanalı hangisi?

exclusive 26-09-2006 20:30

Re: Demokrasi ve laiklik konusunda en duyarlı TV kanalı hang

Kanaltürk'ü çok tutuyorum bu konuda. Kuruluşunda Attila İlhan'ın da büyük payı olmuş ne de olsa.

NTV de 2. favorim

dersimmm 26-09-2006 20:45

roj tv ve med tv favorilerim

Değerli dersimmm bu iki tv kanalını hangi kriterleri göz önünde tutarak söyledin bizimle de paylaşabilir misin bu kriterleri?
Sanırım Cem bu sorusunu genel yayın yapan kanalları göz önünde bulundurarak sordu.
Eğer seninle olan diyaloglarıma bakılırsa senin kriterin bana göre biraz SİYASİ ne dersin??

Psikokemoterapi

26-09-2006 20:58

Ben de Kanaltürk diyorum. İkinci favorim yeni olmasına rağmen Su TV *diyorum.

Cemal 26-09-2006 21:00

dersimmmm abim helalossun..
bana sor. en çok hankı teve ye beenion*??.bende

HNM Tv.ye çok beyeniyom.8O

çünküm bana devamlı *-aslansın Cemal..
kaplansın cemalim..
en büyük CeMAl başka büyük yok deyi devamlı yayın yapıyo..
:mrgreen:
Allah razı olsun benim hanımdan..iyiyayın yapıyo..
sende aynı benim gimi çok tarafsıs bi pastama yapmışın..

eyidir abim.tabikine işimizegelene seççez .domokrasi yokmu melmekette.sende ona seviyon..ama doru ama yannış.. *

cemAL...(knendisi köfteci ve pıroftur.görüşleriçok kıymetlidir.... :lol: )

vacsmt 26-09-2006 21:45

Exclusive arkadaşa aynen katılıyorum !!!

mhmd 27-09-2006 13:08

Sn. Cem,

Sorunuz biraz anlamsız geldi, çok özür dileyerek belirtmek istedim.

Tüm iletişim araçları, ki buna TV ler de girer; belirli bir duyguyu, düşünceyi, fikri, ideolojiyi; tanıtmak, yaymak, duyurmak, savunmak maksadı ile var olurlar.
Bir kere; var oluş nedenlerinin özünde; bir fikir savunması yatar.
Demokrasi derken; her fikre açık ve adil demek istiyorsanız
Birinci cümlemin manası doğrulanır.

Laikliğin, ülkemizdeki açılımından bile şüpheliyim.
İlk okul kitaplarında anlatılan; “Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması” bize çok uzak şu an. Reel olmasına rağmen bizim için ütopik, ama özlediğim diyebilirim.
Bizdeki laik kesim de kendi içinde dogmatik aslında. Kemalizme tapan, ve anti laikleri kışkırtarak kendine pay çıkardan çevrelerden tutun da, ben müslümanım diyerek başında takke elinde tespih ile, “Gardaşım laiklik gibisi var mı. Bah ben de laikim” diyenlere bile rastlanır.

Tüm bunlara rağmen ben oyumu Discovery, The History chanel, National Geographic den yana kullanıyorum.

Seyrettiğim kanalların hiçbirisinin ulusal olmamasının ayıbını da birilerine havale ediyorum. * *

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

sargon 27-09-2006 14:15

Geçen aylarda benim kızın hatırına uydu anten aldım. Şimdi türk TV'lerini seyredebiliyorum. Ama ne Discovery, ne The History ne de National Geographic çıkıyor. Haber için NTV'ye bakıyorum, film için de MNG TV8'e. Bir de alevi TV'si çıktı. Su TV diye bişey. Daha haberini görmedim. Akşama kadar alevi türküleri çalıyorlar. En azından ben her çevirdiğimde türkü var.

Hayırlısıyla en demokratik ve laik TV, yakında açacağımız Turan Dursun TV'si olacak. (yakında dediysem hemen değil tabii ki radyodan sonra)

27-09-2006 14:26

1-NTV
2-National Geographic
3-Discovery & İz tv

27-09-2006 15:09

ntv ve kanaltürk öyle görünse de bazı eksik yönleri var. bu kanalların bazı haberleri yayınlamaktan çekindiğini ve bunun nedeninin çıkarlarına ters düşmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. özellikle koç ailesiyle ilgili olumsuz haberlerde kanaltürkten ses çıkmıyor. kötünün iyisi diyebileceğimiz kanallar bunlar.

Şeribok 27-09-2006 19:24

Ben bu konuda mesaj tv ve samanyolunu çok tutuyorum özellikle mesaj tv harikadır. Ne zaman açsam saçma sapan ters ters yazılar arkadada bitmek bilmeyen böğürtü tabi bol bol manzara ve çiçek resmide cabası hehehe

exclusive 27-09-2006 20:27

Şeribok, lafı ağzımdan aldın, ben de tam samanyolu diycektim. :)

Samanyolu çok demokratik ve laik bir tv kanalı. Geçen fettullah gülen'i gördüm. Koymuşlar kasedi hocam dövüne dövüne ağlıyodu. Sanırsın evlat acısına fln ağlıyo. Sokakda böyle acı acı ağlayan bi adam görsem dayanamaz yardım etmek isterim. Neyse ki fettullahın benim 3 kuruşluk yardımıma muhtaç olmadığını biliyom da içim burkulmuyo.

Böyle elips bi çerçeve içinde fetullahı görüyoruz, çerçevenin dışında da diz çökmüş cemaat pür dikkat ileri doğru bakıyo. Heralde baktıkları istikamet Fettullah hocamıza tekabül ediyo diye düşünüyoruz. Sabaha karşı 4:30 civarıydı, uykum vardı ama yine de bi yarımsaat baktım. Nedense bi ... anlayamadım. Cemaatin de anlayabildiğini sanmam. En ilginci de 7-8 senelik kasedi yayınlarken ekranın köşesine "canlı" diye bi ibare eklemiş olmalarıydı.

Bi de ciddi bişii söylemek istiyorum ben bu Discovery'nin çoğu programını acaip eğlenceli buluyorum bu yüzden de sıklıkla izlediğim kanallardan ama National Geographics çok daha düzgün bir kanal gibi geliyor bana. National Geographics'de "tanrı" kelimesini dinler ya da eski çağ uygarlıkları hakkındaki birkaç belgesel dışında hiç duymadım. Dinler hakkındaki belgesellerini de bir ateist olarak tek kelimeyle kusursuz bulduğumu ayrıca belirtmek isterim. Bu yüzden bilim kanalları arasında en beğendiğim National Geographics.

Ayrıca danıştay saldırısında kaybettiğimiz Mustafa Yücel Özbilgin'in (bu ismi unutmamalıyız) cenazesinde AKP'li bakanlar ve başbakan aleyhindeki protestoları sadece Kanaltürk görüntülerin sesini kısmadan yayınladı ve spiker "katil başbakan", "akp irana" şeklinde sloganlar atıldığını söylemekten çekinmedi. Bu özellikle dikkat ettiğim bir ayrıntıydı. Tabi Kanaltürk'ü sevmemin sebebi bu değil, Attila İlhan'dan Mustafa Kemal'i dinlememi sağlamış olması.

gelecekumut 27-09-2006 23:01

Ulusal Kanalı beğeniyorum. Olaylara emekçinin ve halkın gözünden onların çıkarları doğrultusunda bakıyor.

vartor 28-09-2006 03:37

Yaw ne cok kanal varmis Turkiyede. Simdi insanlar neden uyuyor, uyutuluyor, daha iyi anlasiliyor.
* * *National geographics, benim de en zevkle izledigim program.

hiramusta 28-09-2006 09:41

Kanaltürk en laik kanal olabilir ama en demokrat olamaz.Karşıt görüşlere hele ki bu görüş İslam'sa hiç tamammülleri yok.Bir keresinde Tuncay Özkan'ın bir konuşmasına rastgelmiştim.Halkı ve bazı yetkili kurumları ayaklanmaya çağırıyordu.Peki kime karşı yine halkın iradesine karşı.Türkiye'nin geleceği açısından dehşete kapıldım.Bana göre en demokrat kanal ise Habertürk'tür.Onların farklı kişi,grup ve düşüncelere karşı objektif yaklaştıklarını düşünüyorum.

ozgur_beyin 28-09-2006 10:41

Dersimm roj ve med i beğenebilirsin.Konuyla bağlantısını anlayamadım benmi idrakte zorlanıyorum acaba. belkide öyledir kimbilir

mep 28-09-2006 21:07

nıckeledeon *tarafsız,bağımsız,demokratik bi kanal .
ben seviyom valla,tüm kanallara 5 çeker

exclusive 28-09-2006 22:26

Hiramusta birisi demokrasiyi korumak için elini taşın altına koyduysa bu kişiyi demokratik olmamakla suçlayamayız değil mi. Ben Kanaltürk'ü elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir kanal olması sebebiyle 1. sıraya koydum.

Habertürk konusunda sana katılıyorum. Bence de demokrasi ve laikliği savunan kanallardan. Dünkü yayınında AKP'li Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yalanını ortaya çıkarmış olan Habertürk'ü de ayrıca tebrik etmek istiyorum.

Bakan Çelik abdest suyunun faydalarından bahseden bir ilköğretim kitabını savunmak için kamera karşısına geçmiş ve abdest suyunun bilimsel olarak kanıtlanmış(!) faydalarını bir bir sıralamıştı. Kaynak olarak da Alman bir profösörün araştırmaları gösterilmişti.

Habertürk ekibi abdest suyunun faydaları hakkında araştırmaları olduğu iddia edilen bu Alman profösör'ü araştırmış ve böyle birisinin olmadığı gerçeğini ortaya çıkararak konuyu haber yapmıştı.

Bizim için böyle "islam mucizesi" tadında bir iddianın yalan çıkması hiç şaşırtıcı bir durum değil ama burada yalanlarını bir bir döküp madara ettiğimiz gençlerin büyüdüklerinde bu memlekete bakan, başbakan olma olasılıklarının ne kadar yüksek olduğunu görmek gerçekten şaşırtıcı.

meas 28-09-2006 22:53

Her gün mutlka 15 e yakın haber kanalını internetten takip ediyorum bence daha tarafsız olarak degerlendirme yapın, habertürk haberlerini takip ettigim kanalların içinde en taraflı yayın yapan kanal, dahası her 10 haberden mutlaka 5 i magazin agırlıklı...

exclusive 29-09-2006 00:53

Ben çok sıkı takipçisi değilim. Belki son birkaç defasında iyi haberlerine denk gelmişimdir.

Kanaltürk ve NTV dışında biraz da National Geographics izledim mi günlük ortalama 2 saati geçmeyen tv kapasitemin çoğu doluyor. :)

Sen hangi kanalları beğeniyorsun meas? Ayrıca madem Habertürk'ü çok taraflı ve magazin ağırlıklı buluyorsun neden hergün mutlaka takip ediyorsun?

meas 29-09-2006 00:57

Benim internetten okuduklarım arasında yenişafak da var zaman gazateside var ntmsnbc, kısaca tek taraflı okumak bence iyi degil her kesimin yazılarını okurum kendim karar alırım en son progrmları ile skytürk begeniyordum fakat oda bazen kafasına göre uyduruyor bence kanal degilde program bazında sorulmalı idi bu soru exx....

exclusive 29-09-2006 01:51

Tabiki her türlü görüşü okumak lazım. Skytürk de çok takip etmediğim ama gözlemlediğim kadarıyla iyi bulduğum kanallardan.

Bence kanal olarak sorulması çok yanlış olmamış. Sonuçta kanalın yayınladığı programlar o kanalın genel yapısına, görüşüne pek aykırı olmaz. Mesela bi dinci kanal kalkıp evrim teorisini anlatan belgesel vs. yayınlamaz. Bu bakımdan nasıl oldu da o kadar dinci yayın organı arasında en taraflı olarak Habertürk'ü buldun anlayamadım. Zaman'dan daha taraflı olması mümkün değil gibi geliyor bana. Sonuçta fethullah gülen'in yayın organı ve tarafsız haber yapması, benim gibi bir ateist için bile kıyamet alameti sayılır.

kuvvaci 29-09-2006 08:44

Kanal Türk ve NTV ve ulusal kanal *zaman buldukça seyrettiğim kanallar dostça kalın

NedimYilmaz 18-11-2006 20:51

NTV. Laiklik ve demokrasinin yanı sıra modern ve çağdaş iletişim kültürünü verdiğini düşünüyorum bu kanalın.

lenin 09-01-2007 23:25

her zaman ulusal kanal

simonuniti 09-01-2007 23:46

national geographic ve discovery diyen arkadaslarin demokratik ve laiklik acisindan hangi yonlerini begendiklerini merak ettim dogrusu... bunlari sizin daha cok sevdiginiz kanallar siniflamasina koysak.

pante 10-01-2007 01:18

Laiklik açısından çok örnek verebiliriz. Laikliği koruma mücadelesi açısından Kanaltürk ve Ulusal kanal sayılabilir. Habertürk'ü de katabiliriz.
Demokratiklik açısından ise NTV.
Hem laikliği koruma hem demokratiklik denirse seçim zor. Bu anlamda hakkını veren yok gibi.
Ama illa bir sıralama yapmak gerekirse bence her iki özelliği birlikte taşıyan Habertürk ve NTV.
Sky tv'yi de aralarına katabiliriz.

10-01-2007 09:55

Bir aralar Ulusal Kanalı az da olsa izlemeye çalıştım ancak belki de denk gelmedim, laiklik konusunda hiç bir programına rastlayamadım. Genellikle AB'ye girmeye karşı yönde programlar, Ermeni Soykırımının olmadığı tezi yönünde programlar ve KKTC'yi ayrı bir devlet olarak varlığını savunma yönünde programlara rastladım.

Benim favori kanallarım SuTV ve NTV. SuTV, aslında Alevi kültürü üzerine yayın yapan bir kanal olmakla beraber demokrasi ve laikliği savunma açısından da oldukça iyi görüyorum. Küçük bir örnek olarak, birkaç hafta evvel Aziz Nesin'in doğum günü idi. O akşam Aziz Nesin'i anan az sayıda kanal içinde en fazla zamanı ayıran SuTV idi. Aziz Nesin ile yapılan röportajlar, Nesin Vakfı çalışanları ve çocukları ile röportajlarla da zenginleştirilmiş idi.

tewderi 10-01-2007 11:09

Alıntı:

dersimmm";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 47955)
roj tv ve med tv favorilerim

Değerli dersimmm bu iki tv kanalını hangi kriterleri göz önünde tutarak söyledin bizimle de paylaşabilir misin bu kriterleri?
Sanırım Cem bu sorusunu genel yayın yapan kanalları göz önünde bulundurarak sordu.
Eğer seninle olan diyaloglarıma bakılırsa senin kriterin bana göre biraz SİYASİ ne dersin??

Psikokemoterapi

:)

Hiç birini izlemiyorum en iyisi internet ve kitap

Çünkü internete beyin yıkama yok denecek kadar az ama tvler insanları istediği yöne yönlendiriyor

*Laik olanı laikliğe ,Siyasi olanı kendi siyasi düşüncesini enjekte etmeye, İslamcı olanı kendi yalanlarını bir kaç grafikle ve akıl dışı hikayelerle izleyicilerini koyun misali gütmeye çalışıyor .

10-01-2007 12:07

" Çünkü internete beyin yıkama yok denecek kadar az ama tvler insanları istediği yöne yönlendiriyor "
Oldukça iddialı bir cümle. TV kısmına katılmakla birlikte, internet'in nasıl farklı olduğunu tam anlamış değilim. Google'da "Evrim Teorisi" yazın bakalım, ne çıkacak. Ayrıca, 4-5 basın kuruluşunun da web adreslerini verebilirim. Hatta, daha güzel bir örnek, MSN, Yahoo ya da AOL/Netscape'in ana sayfaları da güzel bir inceleme konusu olabilir.

Bu arada, kanallar konusunda yorum yapamıyorum, TV kullanmıyorum çünkü.

----

Bugün karadenizli damarım biraz kabardı sanırım, mesajları gönderip, sonra eksikleri farkedip düzeltiyorum :). Internet'in hem yararlı hem de zararlı bir özelliği var. Internet üzerinden yayın yapmak, bilgi ya da düşünce sunmak diğer basın-yayın araçlarına göre çok daha ekonomik. Bu nedenle hem alternatif bilgi kaynaklarının varlığı mümkün olabiliyor, hem de artık korkunç boyutlarda bir enformasyon kirliliği söz konusu. Ek olarak, mali gücün belki diğer kanallar kadar olmasa da yine oldukça etkili olduğunu da görebiliriz (bkz. üstteki örnekler).

neutrino

tewderi 10-01-2007 13:29

Sevgili neutrino ,

* İnternet her nekadar zararlı içerik olsa bile bir *okadarda faydalı içerik vardır. Hiç birbaskı altında kalmaksızın *internete araştırma yapan kişilerin faydalı bilgiler elde edeceğine eminim

*Turan dursun sitesine gelmeden önce doğru diye bize yuturulmaya çalışan bir çok fikrin gerçekte doğru olmadığını safsatalardan ibaret olduğunu gördüm *,Hangi tv kanalı kalkıpta Turan Dursun sitesindeki tartışma benzeri bir tartışma yapabilir bu ülkede
Hadi yaptığını farz edelim nekadar sürdürebilir *ve nekadar başarılı olabilir ..

Bu sitenin hacklenmemesi için ta amerikalardan hosting alındığını ve oradan yayın yaptığını düşünürsek ...(bu site acaba türkiyedeki herhangi bir serverdan yayın yapamazmı ?)

*İnterneti forumların en çok sevdiğim yönü hep bilgi paylaşıılması ve karşıt fikirleri bir arada okunması.
*
* Tv kanalarında bazen *gerçekler ulu orta söylenemiyor söylendiği vakit tv kalanı güme gidiyor değil mi?

* Dersimin açmış olduğu " TECAVÜZ VAKALARI"
Alıntı:

dersim :basın namusunu yitirmişlerdir.
*güzel kardeşim basın nerdeyse hiçbir zaman namuslu olmamıştır her zaman iktidarların insanları girdaplardan girdaplara sürüklemek için kullandığı bir araçtır basın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:42 .