Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ateist olabilmek çok zor (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28194)

idontneedagod 26-06-2012 15:06

Ateist olabilmek çok zor

Merhaba;

Ofisimde oturmuş çalışırken kapı çaldı ve elinde çanta bir bey geldi. Şirkette satın almalardan sorumlu olduğum için beyefendiyi bana yönlendirmişler. :der:. Söz konusu arkadaş, çantasından çıkardığı Feyz adlı islami derginin pazarlamasını yapıyormuş anlaşılan. Kendisini kırmamak adına dinlemek istedim ancak 20. saniye civarında kendisine dinlerle ve söyledikleriyle ilgilenmediğimi söyledim. Yüzündeki o bakışı görmeliydiniz. :flame: Nasıl olur, nasıl inanmazsın, ilgilenmezsin! Belli ki anlam veremiyordu.

Neyse; tabi bunlar olağan şeyler, daha önce de böyle şeyler başıma gelmişti. Bugün kendime sordum, neden oluyordu bunlar? Neden yalnızca islam savunucuları açık açık, kapımı çalıp ofisime gelip beni islamın zırvalıklarıyla dolu bir dergiyi almaya ikna etmeye çalışabiliyordu? Biz neden bunu yapamıyoruz? Sadece hayal edelim, bir ateist dergi tanıtımı için kapı kapı dolaşan bir kişi... Anormal değil mi? Neler olurdu, gözlerinizin önüne bir getirin. Birkaç gün içerisinde öldürülme ihtimali çok yüksek, en azından şöyle sağlam bir dayak yer. Ama bu islamcı arkadaş, o kadar rahat ve kendinden emin bir şekilde yapabiliyor ki bu işi açıkçası kıskandım. Ben daha ailemle bile bu konuyu açıkça konuşamazken bazıları fikirlerini aylık abonelikle satabiliyor. Bugün şunu anladım. Hani islamcılar "inanmak size zor geliyor, namaz kılmak oruç tutmak size zor geliyor, kolaya kaçıyorsunuz" (ya da bu anlama gelebilecek çeşitli sözler) diyorlar ya, aslında durum bunun tam tersi, ateist olmak ve buna göre toplum içerisinde özgürce ve fikirlerinle var olabilmek çok ama çok zor. Bence biz kolay yolu değilde, zor yolu seçmişiz.

saygılarımla

ekrem

errata 26-06-2012 15:34

İnanç anlayışını topluma yayma heveslisi dinlerin hüküm sürdüğü ülkelerde, inançlı olmak son derece basittir. Zira çok büyük ihtimalle inançlı insanlar tarafından bu şekilde yetiştirilirsiniz. Hiç bir saçma, uçuk ve akıl dışı uygulamayı, hikayeyi de yadırgamazsınız.

Çevrenizde de rahatça gözlemleyeceğiniz gibi inançlılar, toplum nezdinde uygulanmayışı göze batacak ibadetler dışındaki ibadetlere yönelmezler. Örneğin vakit namazları, hac, zekat gibi ibadetler müslümanların vakit, para ve yaş müsadesi bulamadıkları ibadetlerdir.

Bugün, Türkiye'nin 99%'u müslümandır ifadesinin yanlışlığını tartışmaya dahi gerek yok. Gerçekten ibadetini gerçekleştirenlerin sayısı 76 milyonda beş milyonu bulmayacaktır.

Bu böyle olmasına rağmen, inancın insanlar üzerindeki baskısı olağanüstüdür. Zira herkes bilmediği bir takım karanlık noktalara iman eder ve oradan Tanrı sözüne ulaştığını, Tanrı'nın onları bu şekilde de kabul ettiğini düşünür. Böyle olunca din, Tanrı hakkında ileri geri konuşursanız ya da tanrısızlığınızı açık açık yaşarsanız öncelikle bu sözde inançlıların dikkatini çeker, "şeytanca" olmakla "sapmış" olmakla yargılanır ve hüküm giyersiniz.

upuaut 26-06-2012 19:04

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441671)
Bugün şunu anladım. Hani islamcılar "inanmak size zor geliyor, namaz kılmak oruç tutmak size zor geliyor, kolaya kaçıyorsunuz" (ya da bu anlama gelebilecek çeşitli sözler) diyorlar ya, aslında durum bunun tam tersi, ateist olmak ve buna göre toplum içerisinde özgürce ve fikirlerinle var olabilmek çok ama çok zor. Bence biz kolay yolu değilde, zor yolu seçmişiz.

saygılarımla

ekrem

Tam tersine, gerçeklerle yaşamak ve kabullenmek onlara zor geliyor. Ama bu İslamcı arkadaş bir misyoner olduğu için, kendi cematine göre hareket ediyor. Yani bu arkadaş olaya İslam açıdan baktığı için, olayla ilgili olanları yalnızca bu açıdan seyredebiliyor. Ateist olan ise, o da olaya ateist açıdan baktığı için, olayla ilgili kendi açısının izin verdiği şeyleri görebiliyor. Fakat olaya tüm açılardan bakılamadığı için, olayı tam olarak anlatabilen birisi ortaya çıkamıyor. Olay bu kadar basit ve açıktır.

Örneğin bir başka tartışmadaki 27. mesajım bir gerçeğin nasıl olması gerektiğini ve olduğunu gösteriyor.

Alıntı:

Bugün kendime sordum, neden oluyordu bunlar? Neden yalnızca islam savunucuları açık açık, kapımı çalıp ofisime gelip beni islamın zırvalıklarıyla dolu bir dergiyi almaya ikna etmeye çalışabiliyordu? Biz neden bunu yapamıyoruz? Sadece hayal edelim, bir ateist dergi tanıtımı için kapı kapı dolaşan bir kişi... Anormal değil mi? Neler olurdu, gözlerinizin önüne bir getirin. Birkaç gün içerisinde öldürülme ihtimali çok yüksek, en azından şöyle sağlam bir dayak yer. Ama bu islamcı arkadaş, o kadar rahat ve kendinden emin bir şekilde yapabiliyor ki bu işi açıkçası kıskandım. Ben daha ailemle bile bu konuyu açıkça konuşamazken bazıları fikirlerini aylık abonelikle satabiliyor.

Bu ve diğer islamcı misyonerlerin ülke içinde neden bu kadar rahat gezdiğini bugünkü Sözcü gazetesinin 5. sayfasındaki "Derin Yorum" köşesinde şöyle görüyoruz:

Erdoğan'ın önündeki asıl zorluk, Gülen'in Cemaati

Financial Times'ta yayınlanan 4 sayfalık Türkiye özel dosyasında dikkat çeken analiz: Pek çok devlet kurumunda örgütlü olan Fethullah Gülen Cemaati, Başbakan'ı zorluyor!

İngilizler'in saygın yayın organı Financial Times, düm Türkiye ile ilgili özel bir dosya haber yayınladı. 4 sayfalık özel dosyada Türkiye'nin ekonomisinden dış politikasına, siyasi sorunlarına kadar çarpıcı tespitler yer aldı.

Daniel Dombey'in imzasıyla yayınlanan "Yükselen Güç, Artan Sorunlar" başlıklı analizde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın politik hırsları ve hedefleri anlatıldı.

1. Cemaat zorlayacak: Türkiye'de Erdoğan'ın pek çok kurulu düzene meydan okuduğu iddia edilen haberde, Başbakan'ın karşısındaki esas zorluğun, pek çok devlet kurumunda örgütlü Fethullah Gülen cemaati olduğu ifade edildi.

Dombey'in bu ifadeleri hem Başbakan'ı hem de Fethullah Gülen'i yanlışlıyor. Çünkü her ikisi de devlette böyle bir yapılanma olmadığını söylemişti.

Dombey'in diğer başlıklardaki analizleri okuyabilmek için bugünkü Sözcü gazetesine bakınız lütfen. Ben yalnızca konuyla ilgili olan başlığı ve analizi ele aldım.

kurtulusislamda 26-06-2012 19:14

Alıntı:

Merhaba;

Ofisimde oturmuş çalışırken kapı çaldı ve elinde çanta bir bey geldi. Şirkette satın almalardan sorumlu olduğum için beyefendiyi bana yönlendirmişler. :der:. Söz konusu arkadaş, çantasından çıkardığı Feyz adlı islami derginin pazarlamasını yapıyormuş anlaşılan. Kendisini kırmamak adına dinlemek istedim ancak 20. saniye civarında kendisine dinlerle ve söyledikleriyle ilgilenmediğimi söyledim. Yüzündeki o bakışı görmeliydiniz. :flame: Nasıl olur, nasıl inanmazsın, ilgilenmezsin! Belli ki anlam veremiyordu.

Neyse; tabi bunlar olağan şeyler, daha önce de böyle şeyler başıma gelmişti. Bugün kendime sordum, neden oluyordu bunlar? Neden yalnızca islam savunucuları açık açık, kapımı çalıp ofisime gelip beni islamın zırvalıklarıyla dolu bir dergiyi almaya ikna etmeye çalışabiliyordu? Biz neden bunu yapamıyoruz? Sadece hayal edelim, bir ateist dergi tanıtımı için kapı kapı dolaşan bir kişi... Anormal değil mi? Neler olurdu, gözlerinizin önüne bir getirin. Birkaç gün içerisinde öldürülme ihtimali çok yüksek, en azından şöyle sağlam bir dayak yer. Ama bu islamcı arkadaş, o kadar rahat ve kendinden emin bir şekilde yapabiliyor ki bu işi açıkçası kıskandım. Ben daha ailemle bile bu konuyu açıkça konuşamazken bazıları fikirlerini aylık abonelikle satabiliyor. Bugün şunu anladım. Hani islamcılar "inanmak size zor geliyor, namaz kılmak oruç tutmak size zor geliyor, kolaya kaçıyorsunuz" (ya da bu anlama gelebilecek çeşitli sözler) diyorlar ya, aslında durum bunun tam tersi, ateist olmak ve buna göre toplum içerisinde özgürce ve fikirlerinle var olabilmek çok ama çok zor. Bence biz kolay yolu değilde, zor yolu seçmişiz.

saygılarımla

ekrem

............eğer düşüncelerin doğru yada yanlış bilebiliyorsan bunu acık yureklilikle söylemen gerekirdi ki,ateist olduğunu cevreni söyleyemenden senin aslında yanlış yolu seçtiğin için bu kadar rahat davranamıyorsun,dinde zorlama yoktur,merak etme kimse sana tepki koymaz ailenden başka,demekki gittiğin yol yanlış,acıklayamamanın sebebi budur,

istatistik 26-06-2012 19:17

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441680)
............eğer düşüncelerin doğru yada yanlış bilebiliyorsan bunu acık yureklilikle söylemen gerekirdi ki,ateist olduğunu cevreni söyleyemenden senin aslında yanlış yolu seçtiğin için bu kadar rahat davranamıyorsun,dinde zorlama yoktur,merak etme kimse sana tepki koymaz ailenden başka,demekki gittiğin yol yanlış,acıklayamamanın sebebi budur,

Hristiyanları öldürüyorsunuz, ateistleri öldürüyorsunuz, farklı mezhepten olanları öldürüyorsunuz, oruç tutmadı diye kendi mezhebinizden olanları dövüyorsunuz ve yanlış yolda olan biz oluyorum. Yetmiyor, dinde zorlama da olmuyor öyle mi?

Sizi gidi sevgi pıtırcıkları sizi. Güneşte fazla gezme, bol bol su iç.

idontneedagod 27-06-2012 00:02

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441680)

Düşüncelerimden eminim ancak öldürlmeyecegimden emin değilim malesef.

bakkalmahmud 27-06-2012 17:39

Inancli dönemim daha zordu,bir din kitabi okudugumda hep,acaba allah ne demek istiyor diye hep düsünürdüm hemde saatler ve günnerce artik düsünmeye gerek kalmadi cünkü beynim gicir gicir tertemiz,danke turanbaba.

bakkalmahmud 27-06-2012 17:46

Ateist olmak ,dindar bölgelerde dürüst ateistler icin zordur ama inanmayip dini cikarina kullanan ateistler icin mutlaka zevklidir,kandirmak bizlere zevk vermez ama dini kullananlar zevkden dörtköse oluyordur,allahu ekber allahu ekber yatda geber,bu laf sizlere birsey hatirlatir.

kurtulusislamda 27-06-2012 18:21

Alıntı:

antika´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441741)
Inancli dönemim daha zordu,bir din kitabi okudugumda hep,acaba allah ne demek istiyor diye hep düsünürdüm hemde saatler ve günnerce artik düsünmeye gerek kalmadi cünkü beynim gicir gicir tertemiz,danke turanbaba.

...sayın antika,demekki inancın zayıfmış ki kendini inancsızlığa cok kolay kaptırmışsın,burda şeytan devreye girmiş seni kandırmış..
...şeytan, kıyamete kadar insanlarla uğraşacağı içindir ki kendisine aile verilmiştir,cocukları vardır,bunlar yeryüzüne dağılmışlardır ve tek amacları vardır,insanları doğru yoldan ayırmak
..her gece belli saatte şeytan bunları toplar ve yaptıkları hakkında sorgular,kimisi der ben karı kocanın arasını actım,şeytanda bişi yapmamışsın der,kimisi ben adama içki masasına bir oturttum cok içirttim,şeytan der ki sende bişi yapmamışsın,birisi der ben hiç zina yapmamış kişiyi zorladım zina yaptırttım,sende bişi yapmamışsın,topal şeytan gelir der ki,ben kucuk bir cocuğu elinde kuran-ı kerim vardı okumaya giderken onu yoldan cevirttim,biliyorum bişi yapmadım,şeytan,hayır asıl işi sen yapmışsın
..burdan şu cıkar,şeytanın en buyuk isteği kişinin yaratanına anmasını istememsidir,namaz kılmasını istemez zira kendisi secde etmemişti,kuran okumasını istemez,şeytan içinde ufakta olsa bir kimsenin inancı varsa onu köreltmeye calışır,inanclıyım derken kendi kendine şu soruları beyninde muhakkak tasarlamışsındır,lütfen cevap ver
1)namaz kılıyorduysan,der ki zamanı var daha kılman için
2)kuran*ı kerim okuyorsan,dikkat et hemen uykun gelir,esnemeye başlarsın,bu şeytanın işidir,seni daha fazla okumanı,ALLAH c.c anmanı istemez
3)sabah namazını kalktığında üzerinde ağırlık olur,ve şu düşüncelerde olursun,biraz daha uyu,5-10 dakika sonra kalkar kılarsın
sayın antika hakikaten inanclı olduğun zamanlarda bu bahsettiğim düşünceler olurmuydu,bu örneklemeler coğaltılabilir cevaplayabilirsen memnun olurum...saygılar

vartor 27-06-2012 18:58

Kurtulus, sunu aklina iyi sok, allah yok diyen icin seytan hepten yoktur. bu masal kahramanlari sadece siz imanlilar icin vardir. Yellenerek kacan seytan, uykunu getiren seytan, namaz vaktini gecirten seytan... Yaw yazik, valla aciyorum yazdiklarini okudukca; Insan bu kadar mi sacmalar? Cinleri unutmussun, onlardan da bahsetsene biraz.

istatistik 27-06-2012 20:35

Şeytan ve cinler konusundaki masallara ayrı bir yer vermek gerekiyor.

Hakkını vermek gerekir ki, inanırlar bu konuda oldukça yaratıcılar. Öyle fantastik masallar uydurabiliyorlar ki! Şeytan üflemiş, fısıldamış, aklımı çelmiş vs vs vs...

Şimdi, sürdürdüğüm yaşama baktığım zaman görüğüm şu: elimden geldiği kadar iyi bir insan olmaya çalışıyorum ve gördüğüm kadarıyla da bunu başarıyorum. Üretken olmaya çalışıyorum. Bilgi paylaşımında bulunmaktan büyük keyif alıyorum ve umarım paylaştığım bilgilerle de faydalı oluyorum.

Şimdi, ben bunları yaparken, şeytan geldi ve beni allah yolundan mı çevirdi? Mantıken, eğer şeytan dediğiniz hayali arkadaş gerçekten dininize zarar vermek istese beni dinden döndürmek yerine dinde bırakıp yukarıda yaptıklarımdan döndürürdü. Olabildiğim kadar kötü bir insan olmamı sağlar ve islama zarar vermeme, kötü propaganda yapmama neden olurdu.

Ancak, çevremize baktığımızda görüyoruz ki, islamı dilinden düşürmeyenlerdir bugün bunları yapanlar. İnsanları dolandıran, özgürlüklerini elinden alan, dedikodunun dibine vuran vb vb vb.

Ben inanırlar yerinde olsam, beni bu kokuşmuş düzenden çevirdiği için allahı bir kenara bırakır şeytana taparım. İyiliğinizi düşünüp o kadar caninin, soyguncunun ve namussuzun dahil olduğu bir sistemden sizleri kurtardığı için. Bi düşünün derim.

uyar 27-06-2012 20:46

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441745)
...
2)kuran*ı kerim okuyorsan,dikkat et hemen uykun gelir,esnemeye başlarsın,bu şeytanın işidir,seni daha fazla okumanı,ALLAH c.c anmanı istemez

ilahi kurtuluş kardeş....

yaw kuran sıkıcı bir kitap ondan uykun geliyor olmasın :)

ayrıca masallar çocuklara yatakta neden anlatılır.. uykusu gelsin diye değil mi?

xcan 27-06-2012 21:41

[SIZE=4]Kurtis arkadaş Turan Dursuna teşekkür eden arkadaşa:
Şeytana yenilmişsin falan demişsin .Takiyye yapmadan söyle Turan Dursunu okudunmu hiç?
Düşüncelerinden dolayı öldürülen ,ve üstelik şeriatçilerce öldürülen Turan dursun.Yobazları neden korkuttu?
Ve şunu söyle neden öldürüldü?
Şeytanla bozmuş olmanı anlıyorum .
Dar alanda kısa pas yapamıyo beyinleriniz.

Balkocha 27-06-2012 23:32

Sayin KURT.. IS..
Merak ediyorum.Anladigim kadariyla bilginiz derin.Bu seytanin cocuklariyla yaptigi gece toplantilari.Dunyadaki tum insanligi mi kapsiyor.Eger oyle ise Araba gore gece oldugunda japonyadaki bir insan sabah sabah bu konuya itiraz edebilir.Ama tabii 1400 yil onceki kafayla dusunmek gerekirse sizi anlamak daha kolay.
Dunya duz,
Seytanin da tam kenarda satosu var,
gunes dunyanin altina dusunce kizlari topluyor,
Arkadas,inancini sakin sorgulama,sana agir gelir.14 asir beri geleceksin de ne olacak.Bu tarafta da kendinden olanlarla kalirsin.
Ben yurtdisinda yasiyorum.Gecen gun deniz kenarinda cocuklarimla konustuguma kulak veren bir kadin Turk oldugu icin benimle ve esimle sohbet etti.Esimin dinini sordu.Hristiyan ama ben de musluman degilim dedim.Ateist oldugumu soyleyince gozlerini beslik simit gibi gordum.Universitedeyken duyardim dedi.Ateistim derlerdi ama daha sonra hic gormedim.Tabii dedim .Coluk cocuga karisinca insan biraz cekiniyor.Ulu orta laflamak olmuyor.
Etrafiniza iyi bakin.Nerede durust ,ahlakli ve sevgi alisigi birini gorurseniz kuskulanin.Bir gun oldurmek icin aradiklariniz olabilir.
18 yil ogrencilik yaptim.Bir kez bile kopya cekmedim.Bana hirsizlik gibi gorundugu icin.Kendime olan saygimdan odun veremedigim icin.Arkadaslarima da kopya vermedim.Bir sure ben elestirdilerse de,birakin onu canim la gecistirdiler.
Simdi senin seytanin beyaz gecelerde kizlarina beni soruyormudur?
SAYGILARIMLA

bozok6666 27-06-2012 23:58

Ateist olmak çok çok zor olsa gerek evreni ,bitkileri ,böcekleri,hayvanları sayılamayacak kadar çok varlığı görmezden geleceksin ,kendini görmeyip varlığını inkar edeceksin ben neyim neden varım diye sormayıp herşeyin amaçsız ve gayesiz olduğuna kendini inandıracaksın ve en önemlisi ölümü unutacaksın zor iş gerçekten .
Not:Kalbi körelmişler için sıkıntı yok hiçbirini görmüyor zaten.

xcan 28-06-2012 01:15

Nuh tufanında ibadet etmedikleri için ,kelebekleri,kuşları , laleleri,orkideleri Ceylanları Masum dediği bebekleri,boğarak öldüren arızalı Allah inancını sorgulayamıyacak kadar kör ,Basiretsiz , Çapsız Dar görüslü hasta ruh olmak çok kolay heralde,
İNANIN ÜZÜLÜYORUM ŞU ZAVALLILARA.

sergenci 28-06-2012 02:29

sn. Balkocha'dan alıntı..(.Kendime olan
saygimdan odun
veremedigim
icin.)

sn. Balkocha'nın bu anlayışı çok şey anlatıyor. Bunu keşfeden insan asla kötülük yapamaz, taki kendisine saygısını kaybedene kadar. Teşekkürler arkadaşım.

İnsan önce bakmasını bilmelı, sonra kendisini görmeli, bakmasını bilmiyorsan kendinide göremezsin, etrafının amacınıda gayesinide.

sn. Bozok6666, ölüm ve sonrasına taktın gene. Önümüzdeki günlerde canın tavuk yemek ister ve yersen, kızarmış tavuk tabakta önüne geldiği zaman önce tavuğa şöyle bir bak. Çatalını batır ve bir parçasını koparıp yemeğe başla ve gırtlağından geçerken şunu hatırla. Birgün seninde ölmüş bedenin birçok haşaratın midesine doğru yollanacak. Sen tavuğu yiyip hazmettikten sonra ne yapıyorsan seni yiyen haşaratta hazmettikten sonra seni dışarı atacak. Sen afiyetle yenirken senin hiç haberin olmayacak, çünkü öldükten sonra yediğin tavuktan hicbir farkın yok, tavuğun senin midene gittiğinden haberi olmadığı gibi

Canlı canlı, aslan ve yılan tarafından yenip mideye inmekte var. Yanarak kül olup yok olmakta var. Ölümden korkma arkadaşım bu kadar.

sn. Bozok6666 Ateist olmak gerçekten çok zor arkadaşım, akıllı bir beyin ve mangal gibi yürek lazım. Temsilde hata olmaz. Esenkalın.

vartor 28-06-2012 05:27

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441785)
Ateist olmak çok çok zor olsa gerek evreni ,bitkileri ,böcekleri,hayvanları sayılamayacak kadar çok varlığı görmezden geleceksin ,kendini görmeyip varlığını inkar edeceksin ben neyim neden varım diye sormayıp herşeyin amaçsız ve gayesiz olduğuna kendini inandıracaksın ve en önemlisi ölümü unutacaksın zor iş gerçekten .

Iman edince, "ol dedi oldu" deyip, kendini bilime kapatacak, beynini aydinlik sizdirmayacak sekilde muhurleyeceksin, bir de donup ateistlere laf edecek cesareti kendinde bulacaksin.

Hangi arastirma sorusturmadan bahsediyordun sen? Adini bile duymadigin varliklari arastirmak, deniz altindaki canlilara kadar en ince detaya kadar incelemek yine kafirlerin isi: Imanli insan allahin yarattigini arastirir, sorgular mi hic?
Olumu unutmak mi? neden unutalim; her yasayan varlik bir gun olur. Bu yasamin dogal bir sonucudur. Olumu kimse unutmaz ama normal bir gelisim oldugu icin, sizin gibi de durmadan diline dolamaz.

Ne tuhaf degil mi? Biz imanlilari sorgulamaya korkan tipler oldugunu, kendimiz de bir zamanlar onlar gibi oldugumuzdan, bildigimiz halde, utanmadan, arsizca, sorgulamiyan olarak bizleri suclarlar. Apacik kitabi anlayani alim ilan edip, yazarini bile yalanci cikarirlarken, muhammed'in yardakcisi durumuna dusurdukleri yaraticilarini rezil ettiklerini bile fark edemeyecek kadar da kordurler.
Iman iste, Ayni ask gibidir...

Neva 28-06-2012 05:37

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441785)

Ne alakasi var?

Hangi ateist ot, bocek, hayvan vs. yok diye reddediyor? Hangi ateist olum kavramini reddediyor ki?

Nerde gordunuz? Nerde okudunuz?

Sizler kadar tirim tirim olumden korkmadigimiz, bu korkuyu bastirmak icin de cennet hikayelerine gereksinim duymadigimiz icin mi boyle dusunuyorsunuz acaba?

Gayb'i ortaya koyamayinca da binbir bahane ile ateistleri elestiriyorsunuz.

Zaten onyargisiz, objektif bakabilseniz olaya tanri diye birseyi ortaya koyamayacaginizi bilirsiniz.

Elli kere sorariz, elli kere cevap vermezsiniz.

Bize tum yaratilmislardan bagimsiz sekilde, Allah nedir? aciklayin hadi, biz de iman edelim topluca.

Bize hikayeden agaca bak, dunyaya bak evrene bak vs. hikayeleri koyacaksaniz, biz zaten biliyoruz onlari, putperest olsaydik iman ederdik onlara.

Ama putperest de degiliz ki.

Ateizm'in diger altgruplardan farki budur. Bu yuzden zordur ateist olmak.

Bizler evren tanridir da demeyiz, tanri bilinemez de demeyiz, tanri vardir din yoktur da demeyiz, din var tanri yoktur da demeyiz.

Politik olarak ateizm, bazen dinlere karsi bir alternatif olarak kullanilsa da, ateizm'in cekirdek konusu politika degildir.

Bu minvalde ortaya koyabilecegimiz tek sey Humanizm olabilir.
Yani size katilmiyor olabiliriz fikren, tam tezat da olabiliriz, ama insan olarak fikrinizi soyleme hakkinizi sonuna kadar savunuruz.

Bakin inanclisiniz, ama boyle bir sitede fikirlerinizi rahatlikla dile getirebiliyorsunuz.

Oysa biz, biz ateistiz diye islami sitelere uye olup yazsak, fikrimizi beyan etsek, kafadan banlarsiniz kafir bunlar diye.

Bizlere hakikat'ten dem vuruyorsunuz ama, kendi kitabinizdaki hakikatlerden bir habersiniz.

Ha simdi diyebilirsiniz ki ben oyle dusunmuyorum, ancak sizin dusunup dusunmemeniz bu dinin kitabini baglamaz. Zaten farkli dusunuyorsaniz o dinde bir ariza vardir.

Zaten yasadiginiz din, agirlikli olarak hadis dini. Tartismalarda bu acikca goruluyor.

Kitabiniz ey iman edenler diye geneli kapsayacak sekilde kadin/erkek Cuma ibadetine istirak edin diyor. Sizin hadis dininiz, Kuran'i kazimaksizin, kadinlarla birlikte ibadeti engelliyor.

Kitabinizda mezhep diye bir kavram yok, birden fazla mezhep var.

Kitabinizda ezan yok mesela, ezan'i savunuyorsunuz.

Kitabinizda cami yok, mescid var, cami'yi savunuyorsunuz.

Bir de müslümanlara zarar vermek, kâfirlik etmek ve müslümanların arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve Resulü'ne karşı savaş açmış olanı beklemek için mescid yapanlar var. "İyilikten başka bir maksadımız yoktu." diye yemin de edecekler. Fakat bunların kesinlikle yalancı olduklarına Allah şahittir. http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif

Onun içinde asla namaz kılma. İlk günden temeli takva (Allah’a karşı gelmekten sakınmak) üzerine kurulan mescit (Kuba mescidi), içinde namaz kılmana elbette daha lâyıktır. Orada temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah da tertemiz olanları sever.

Allah unutmus demek ki Kuba mescidini, Kuran inisi hala devam ederken gormemis insa ettiklerini, ki diyanet Allah bilmez ben bilirim algisiyla parantez acmis yine.

Kuran'da minare diye birsey yok, minarenin, tarihsel olarak Osiris'in kaybolan penisinin simgesi oldugundan da haberiniz yok.

Bilal , minareye mi cikip okudu ezani?

Sonra biz bunlari dile getirince, seytan oluyoruz, iftira atiyor oluyoruz, carpitiyor oluyoruz, kafir oluyoruz.

Oysa kafir, hakikati orten demektir. Oysa biz, size gore hakikati de ortaya koydugumuzda (kitap ayetinizi)seytanin usaklari diye adlandiriliyoruz.

Yoksa biz de, bir sabah ezani duydugumuzda, bunu duymak rahatsiz etmez. Cop kamyonunun dangir dungur sesinin azami derecede rahatsiz etmedigi gibi.

Ama normal bir insan agzindan cikan ses olursa. Anormal derecede disko gibi acilmis hoparlorlerden degil.

Yine kitabinizda ayet var, sadaka da Allah rizasi icin verilir, namaz da Allah rizasi icin kilinir, infak da Allah rizasi icin yapilir.

Sadaka icin nasil ki gizli ver diyorsa, namaz ibadeti de oyledir. Kitabinizda yollara dokulup, caddelere serilip, gostere gostere namaz kilin diye bir emir yoktur.

Kuran sekilci, riyakar ibadete kesinlikle karsidir. Aksi olsaydi, her kilinan namazi %100 kabul ettim gibi bir emir olurdu zaten.

Orada namaz kiliyorsunuz, buraya gelip kalbi korler diye tanriliga soyunuyorsunuz.

Hani ritim bozuklugu filan olsa anlayacagim, steteskop kullanirsiniz bilirsiniz.:biggrin1: Sizler hangi ulvi(!) gorus acinizla ve ozelliginizle, insanlara kalbi kor diyebiliyorsunuz ki?

Haydi biz size, kitabinizi bilmiyorsunuz diyoruz ama, getirip onunuze ispata yonelik ayet koyuyoruz anlayacaginiz dilden.

Zaten kitabinizda da yazdigi gibi, bunlarin hepsi insanlari ayirmak amacli yapilagelen faaliyetlerdir. Aynen kilise mantigi isler. Bak camiye geliyor/gelmiyor, cami istemiyor, kalbi kor, seytanin usagi vs.vs. seklinde.

Sonra diyorsunuz ki islama saldiriyorsunuz, kufrediyorsunuz.

Ateist gayet durustce kitabin insan yazimi oldugunu da kabul eder. Hicbir ateist bunu reddetmez. Aksini savunmaz.

Bu, butun kutsal sayilan kitaplar icin gecerlidir.

Sizin hadis dininiz kitabin cesitli seyler uzerine(kemik, deri vs.) yazilarak korundugunu iddia eder.

Muhammed size gore sagliginda(Kuran'in inisi devam ederken) kitap yazilsin gibi bir emir almadigi halde tanridan, sizler Muhammed'in yazdirdigini iddia edersiniz.

Oysa Kuran'da sadece "oku" emri vardir. Hicbir ayetinde kitaba dair "yaz" veya "ezberle" diye bir emir yoktur. Zaten olmasina da gerek yoktur, cunku Kuran bir fikih kitabi degildir. Ayriyeten Muhammed, uygulayici, ogretici olarak hayattadir hala.

Yani neresinden tutsaniz, halihazirda mensubu oldugunuz din, kitapla alakasi olmayan bir dindir.

Bakin kalbi korler :biggrin1:, kafirler, seytan usaklari size kitabinizi boyle aciklar.

Ateist olmak bu yuzden cok zordur.

Bir teist'ten cok daha fazla, derinlemesine bilirsiniz cunku kitaplari. Yeri geldiginde kitaptaki herhangi bir icerige dogru diyebilme objektifligini de gosterirsiniz, yanlis diyebildiginiz kadar.

Biz ateler buna "entellektuel durustluk" deriz. Zira dedik ya, suphe daima onceligimizdir.

http://65.18.198.4/forumlar/showthread.php?t=27281

Bu yuzden yeri geldiginde, biz bilimsel bir urunu de elestiririz. Cunku bilim tapilacak iman edilecek bir kulvar degil.

http://65.18.198.4/forumlar/showthread.php?t=25006

Ateizm'in ne tanri, ne de din arayisi vardir. Ateizm sizlerin iddia ettigi gibi bir inanc sistemi de degildir. Buyuk oranda suphe kavrami icerir cunku.

Suphenin oldugu yerde, iman da olmaz, inanc da olmaz. Ama dogruluk, durustluk olur.

Ateizm'de imkanlariniz olcusunde bilirsiniz, bilgiye ulasirsiniz, bilmediginiz noktada da bilmiyorum dersiniz.

Bu bilmiyorum dediginiz nokta hicbir zaman tanri'yi kapsamaz. Yani su konu bilinmiyor, oyleyse tanri vardir gibi bir dusunce yoktur ateizmde.

Siz bilmediginiz noktaya Allah'i koyarsiniz, ateist icin o nokta/konu bilinene kadar bos kumedir.

Siz zaten Allah'i, yaratilmislardan yola cikip ortaya koyabiliyorsunuz. Aaa bak evren muazzam, aa bak dunya muazzam, cicek aciyor, bocek yuruyor, dunya egik vs. vs..

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441794)
Iman edince, "ol dedi oldu" deyip, kendini bilime kapatacak, beynini aydinlik sizdirmayacak sekilde muhurleyeceksin. Adini bile duymadigin varliklari arastirmak, yine kafirlerin isi, insan allahin yarattigini arastirir, sorgular mi hic?

Sadece bilime degil onu gectik zaten, iman ediyorum dedikleri kitaba da kafalari kapali.

Kitap aslinda tam bunlari tarif ediyor, artik yazari kimse...

kurtulusislamda 28-06-2012 09:56

Alıntı:

istatistik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441754)
Şeytan ve cinler konusundaki masallara ayrı bir yer vermek gerekiyor.

Hakkını vermek gerekir ki, inanırlar bu konuda oldukça yaratıcılar. Öyle fantastik masallar uydurabiliyorlar ki! Şeytan üflemiş, fısıldamış, aklımı çelmiş vs vs vs...

Şimdi, sürdürdüğüm yaşama baktığım zaman görüğüm şu: elimden geldiği kadar iyi bir insan olmaya çalışıyorum ve gördüğüm kadarıyla da bunu başarıyorum. Üretken olmaya çalışıyorum. Bilgi paylaşımında bulunmaktan büyük keyif alıyorum ve umarım paylaştığım bilgilerle de faydalı oluyorum.

Şimdi, ben bunları yaparken, şeytan geldi ve beni allah yolundan mı çevirdi? Mantıken, eğer şeytan dediğiniz hayali arkadaş gerçekten dininize zarar vermek istese beni dinden döndürmek yerine dinde bırakıp yukarıda yaptıklarımdan döndürürdü. Olabildiğim kadar kötü bir insan olmamı sağlar ve islama zarar vermeme, kötü propaganda yapmama neden olurdu.

Ancak, çevremize baktığımızda görüyoruz ki, islamı dilinden düşürmeyenlerdir bugün bunları yapanlar. İnsanları dolandıran, özgürlüklerini elinden alan, dedikodunun dibine vuran vb vb vb.

Ben inanırlar yerinde olsam, beni bu kokuşmuş düzenden çevirdiği için allahı bir kenara bırakır şeytana taparım. İyiliğinizi düşünüp o kadar caninin, soyguncunun ve namussuzun dahil olduğu bir sistemden sizleri kurtardığı için. Bi düşünün derim.

....sayın istatistik,yukarda verdiğim örnekte,şeytanın asıl kabul ettiği eylem, kişinin ALLAH c.c yönelmesini,onun yolundan gidilmesini engellenmesini istemektedir,sizin iyi bir iinsan olmanız,sağa sola zararınız olmaması önemli deil onun için zira diğer kötü olgularda içki içmek,zina yapmak bu ve buna benzer günahlarda,kişi tevbesinde samimi ise ALLAH c.c onun tevbesini kabul edeceğini bildiği için şeytanın bu işleri yaptırmasında,onun için fazla ehemmiyeti yok,şeytan için asıl önemli nokta,kişinin ALLAH c.c inkar etmesi,ona şirk koşması,dinden cıkmasını istemesidir,şeytan için muhim mesele budur,bir kişi ALLAH c.c şirk koşarsa,inkar ederse,geri dönüşü cokmu cok ordur,en buyuk gunahlardan biridir,
..hakikaten şeytan konusu hakkında başlı başına bir başlık acabilirsek baya iyi olacaktır,bakınız kuran-ı kerimde ne buyuruyor ALLAH celle celaluhu
4:48 - Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur.
4:116 - Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında dilediğini bağışlar. Allah'a ortak koşan, muhakkak ki, derin bir sapıklığa düşmüştür.
6:19 - De ki: "Şahitlik yönünden hangi şey daha büyüktür?". De ki: "Allah, benimle sizin aranızda şahittir ve bana bu Kur'ân vahyolundu ki, onunla hem sizi, hem de sizden sonra kendisine ulaşan herkesi uyarayım. Allah'la beraber başka ilâhlar olduğuna siz gerçekten şahitlik eder misiniz?" De ki: "Ben buna şahitlik etmem". "O, ancak ve ancak bir tek ilâhtır ve gerçekten ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım"de.
7:33 - De ki: "Rabbim, sadece fuhşiyatı, onun açık ve gizli olanını, günahları, haksız yere isyanı, haklarında hiç bir delil indirmediği şeyleri Allah'a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi yasaklamıştır".
4/137- İman edip sonra inkâr eden, sonra inanıp tekrar inkar eden, sonra da inkarlarında ileri gidenler var ya; Allah onları bağışlayacak da değildir, doğru yola iletecek de değildir.
...sevgili istatistik,şeytan hakikaten insan için büyük bir kötülük kaynağıdır,eğer bir insanın içersinde ALLAH c.c yönelik ufakta olsa bir kıvılcım varsa onu köreltmeye,yok etmeye calışır,ayetlerde ALLAH c.c buyurduğu gibi,şeytan için asıl önemli olan,kişinin ALLAH c.c'undan uzaklaşmasıdır..saygılar

endulus 28-06-2012 10:43

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441804)
....sayın istatistik,yukarda verdiğim örnekte,şeytanın asıl kabul ettiği eylem, kişinin ALLAH c.c yönelmesini,onun yolundan gidilmesini engellenmesini istemektedir,sizin iyi bir iinsan olmanız,sağa sola zararınız olmaması önemli deil onun için zira diğer kötü olgularda içki içmek,zina yapmak bu ve buna benzer günahlarda,kişi tevbesinde samimi ise ALLAH c.c onun tevbesini kabul edeceğini bildiği için şeytanın bu işleri yaptırmasında,onun için fazla ehemmiyeti yok,şeytan için asıl önemli nokta,kişinin ALLAH c.c inkar etmesi,ona şirk koşması,dinden cıkmasını istemesidir,şeytan için muhim mesele budur,bir kişi ALLAH c.c şirk koşarsa,inkar ederse,geri dönüşü cokmu cok ordur,en buyuk gunahlardan biridir,
..hakikaten şeytan konusu hakkında başlı başına bir başlık acabilirsek baya iyi olacaktır,bakınız kuran-ı kerimde ne buyuruyor ALLAH celle celaluhu
4:48 - Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur.
4:116 - Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında dilediğini bağışlar. Allah'a ortak koşan, muhakkak ki, derin bir sapıklığa düşmüştür.
6:19 - De ki: "Şahitlik yönünden hangi şey daha büyüktür?". De ki: "Allah, benimle sizin aranızda şahittir ve bana bu Kur'ân vahyolundu ki, onunla hem sizi, hem de sizden sonra kendisine ulaşan herkesi uyarayım. Allah'la beraber başka ilâhlar olduğuna siz gerçekten şahitlik eder misiniz?" De ki: "Ben buna şahitlik etmem". "O, ancak ve ancak bir tek ilâhtır ve gerçekten ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım"de.
7:33 - De ki: "Rabbim, sadece fuhşiyatı, onun açık ve gizli olanını, günahları, haksız yere isyanı, haklarında hiç bir delil indirmediği şeyleri Allah'a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi yasaklamıştır".
4/137- İman edip sonra inkâr eden, sonra inanıp tekrar inkar eden, sonra da inkarlarında ileri gidenler var ya; Allah onları bağışlayacak da değildir, doğru yola iletecek de değildir.
...sevgili istatistik,şeytan hakikaten insan için büyük bir kötülük kaynağıdır,eğer bir insanın içersinde ALLAH c.c yönelik ufakta olsa bir kıvılcım varsa onu köreltmeye,yok etmeye calışır,ayetlerde ALLAH c.c buyurduğu gibi,şeytan için asıl önemli olan,kişinin ALLAH c.c'undan uzaklaşmasıdır..saygılar

Sen git bu masalları çocuklarına anlat. Ben ateist olurken yanımda şeytan falan yoktu. Ben kendim araştırdım okudum öğrendim. Ayrıca sizin gibi müslüman geçienlerden bin kat daha iyi bir insanım. Sırf allah emretti diye değil kendi özgür iradem ve beynimle tecavüzün, hırsızlığın vs kötü birşey olduğunu anlayabiliyorum. Bunları anlayabilmek için ilahi bir güce gerek duymadım.

kurtulusislamda 28-06-2012 10:58

Alıntı:

endulus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441805)
Sen git bu masalları çocuklarına anlat. Ben ateist olurken yanımda şeytan falan yoktu. Ben kendim araştırdım okudum öğrendim. Ayrıca sizin gibi müslüman geçienlerden bin kat daha iyi bir insanım. Sırf allah emretti diye değil kendi özgür iradem ve beynimle tecavüzün, hırsızlığın vs kötü birşey olduğunu anlayabiliyorum. Bunları anlayabilmek için ilahi bir güce gerek duymadım.

...bak nasılda celişiyorsunuz kendinizle endulus,şöyleki iman ve inkar konusunda kendi özgür irademiz yok,ALLAH c.c dilediğini doğru yolu iletir dilediğini doğru yolu iletmez derken,bizim irademizin olmadığını diğer iletilerinizde,hepiniz vurgu yapmıştınız,şimdi ise özgür iradeden bahsediyorsunuz,
bu zamana kadar tum iletilerimde,iyinin kötünün,inanmak yada inanmamanın,inkar yada ayetleri alaya almada herkesin hür iradesi sonucu meydana geldiğini savundum,ama siz ayetleri okuyarak sadece iradenin,kötü insan yada iyi insan olmada bizim elimizde olmadığını belirtmiştiniz,bak nasılda calişiyorsunuz kendinizle,saygılar

idontneedagod 28-06-2012 11:37

Alıntı:

....sizin iyi bir iinsan olmanız,sağa sola zararınız olmaması önemli deil onun için zira diğer kötü olgularda içki içmek,zina yapmak bu ve buna benzer günahlarda,kişi tevbesinde samimi ise ALLAH c.c onun tevbesini kabul edeceğini bildiği için şeytanın bu işleri yaptırmasında,onun için fazla ehemmiyeti yok,şeytan için asıl önemli nokta,kişinin ALLAH c.c inkar etmesi,ona şirk koşması,dinden cıkmasını istemesidir,şeytan için muhim mesele budur,bir kişi ALLAH c.c şirk koşarsa,inkar ederse,geri dönüşü cokmu cok ordur,en buyuk gunahlardan biridir,

demekki neymiş, senin allahın süper egolu bir insan gibi davranıyormuş. onun için her kötülük affedilirmiş ama ona şirk koşmak kabul edilemezmiş. ne yaparsan yap affederim ama bana ve tek olduğuma inan. kendi kendinizi ele veriyorsunuz teist arkadaşlar. bu saçmalığı nasıl göremezsiniz ??

şimdiye kadar inanılmış tüm tanrılar, ilahlar, allahlar, yaratıcılar, süper güçler! hodri meydan! gösterin gücünüzü ! daha onların gücü bize yetmiyor ki size bir faydaları dokunsun, ne umarsınız, ne beklentiniz olur bunlardan? aklınızda yarattığınız soyut süper güçler adına milyonlarca insan katledildi, kurban edildi, idam edildi, savaşlar, soykırımlar yapıldı. nerde bunlar? nerde yaratıcınız? yalnızca onun adına öldürülmedi mi bu siteye adını vermiş aydın kişi? yazıklar olsun hala bunu savunanlara!

babam geçenlerde bir akrabamızla tartışıyor (kendisiyle hiç açık açık ateizm konuşmadık ama içten içe benim inanmadığımı da bilir). hanımefendinin babası vefat etmiş. arkasından mevlüt okutacaklar. hangi gün caiz, yok 7 si yok 40 ı yok bilmem kaçı, dayanamadım. nedir bu saçmalık? tanrınız takvime işaret mi koyar bugün dua ettiniz, bugün bu iş yapılacak, ne zaman isterseniz ne isterseniz yapın, ölen kişiye kimsenin bir faydası yok çünkü o kişi artık yok! yok bildiğin yok! öldü herşey bitti. kendi kendini tatmin edin, ne zaman ne isterseniz yapın, dua mı edeceksiniz kendinizi iyi hissetmek için, edin! ama saçmalamayın! yeter artık! bir yaratıcı gerçekten var olsaydı tüm ateistleri cennete alırdı inanın, ateistler sizin yaptığınız kötülüklerin hiçbirisini yapmaz!

kurtulusislamda 28-06-2012 12:03

sayın idontneedagod..celallenmeyin,nedir bu şiddet,maşallah şu cocuğunuzdaki masumluğa bakarmısınız,dünyadan bihaber,olanlarda bitenlerden bihaber,bu cocuk büyüyecek,senin benim gibi düşünceleri savunacaklar ve birgün kayıp gidecek bu dünyadan,
...herşeyin zıddı olan bir dünyada,başlangıcı ve sonu olan bu dünyanın zıddı neresidir,sordunmu bu soruyu hiç,tabii ki sonsuz hayat olan ahiret yurdu,bunu niçin kabullenmesiniz,
..acaba cocuğunuzu bakıp,tesadufmu meydana geldi diye düşündünüzmü,
yaratıcı tektir,yaratıcılar kavramınız cok yanlış,eğer cok tanrı olmuş olsa idi bu dünya bir düzen içersinde devam etmezdi,hodri meydan demişsinizde,ALLAH cellecelaluhun 99 isminden biri es-saburdur,bu ne demektir,
99-"es-Sabur":Çok sabırlı olan,isyankarlardan acele intikam almayan
..efendi,inanmak yada inanmamak sizlerin,bizlerin elinde,hukum ALLAH'tandır,ne zaman ve nasıl olacağını ALLAH c.c bilir,bu yakında olabilir,uzakta,biz ALLAH katında olanları bilemeyiz,saygılar

ne zaman isterseniz ne isterseniz yapın, ölen kişiye kimsenin bir faydası yok çünkü o kişi artık yok! yok bildiğin yok! öldü herşey bitti.......
..sayın ıdontneedagod ,acaba bu söyleminiz,düşünceniz,kuran-ı kerimde ALLAH c.c'un buyurduğu şu ayetle örtüşmüyormu
Hem dediler ki: «O hayat ancak bizim şu dünya hayatımızdan ibarettir. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder.» Halbuki bu hususta bir bilgileri yoktur. Onlar sadece zannederler(casiye suresi 24.ayet)
...hiç sorguladınız mı,her şey ölümle bitmiş olsa idi,gece ve gunduz kadar farkı olan,inananla-inanmayan arasındaki fark nedendir,

idontneedagod 28-06-2012 12:14

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441811)
99-"es-Sabur":Çok sabırlı olan,isyankarlardan acele intikam almayan

işte sizin tanrınız benden intikam almak için bekler, ama turan dursunu öldüren kişiyi cennetine alır. teklifim geçerli sayın "tanrı", hodri meydan

Alıntı:

..sayın ıdontneedagod ,acaba bu söyleminiz,düşünceniz,kuran-ı kerimde ALLAH c.c'un buyurduğu şu ayetle örtüşmüyormu
[B
´isimli üyeden Alıntı
Hem dediler ki: «O hayat ancak bizim şu dünya hayatımızdan ibarettir. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder.» Halbuki bu hususta bir bilgileri yoktur. Onlar sadece zannederler(casiye suresi 24.ayet)[/B]
...hiç sorguladınız mı,her şey ölümle bitmiş olsa idi,gece ve gunduz kadar farkı olan,inananla-inanmayan arasındaki fark nedendir,

sorguladığım için inanmıyorum. ben 10 yıl 5 vakit namaz kılıp oruç tuttum. kuranı defalarca okudum. arapçasını papağan gibi tekrar tekrar okudum, türkçesini okumaya başlayınca flash yandı.

kurtulusislamda 28-06-2012 12:22

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441814)
işte sizin tanrınız benden intikam almak için bekler, ama turan dursunu öldüren kişiyi cennetine alır. teklifim geçerli sayın "tanrı", hodri meydan

...bakın hala aynı zanlarda bulunuyorsunuz,nerden cıkardınız cennete gideceğini,kimse kendinin ne olacağını bilmiyrken siz nerden bildiniz adamın cennete gideceğini,
..ayrıca hodri meydan demekle cok büyük konuşmayın,buyuk lokma ye,buyuk laf etme derler,kimsenin ALLAH karşısında isyankarlığını arttırmayı istemem ,eğer bu konuda ufakta olsa sizi üzdüysem özür dilerim,ALLAH c.c mağfireti buyuktur,sonsuzdur,ALLAH c.c tum insanları doğru yolu bulmayı nasip etsin
..sayın idontneedagod,tekrar yineliyorum,eğer sözlerimden dolayı ALLAH c.c karşı biraz olsa isyanınızı tetiklemişsem,daha fazla inkara sebebiyet vermişsem özür dilerim..saygılar

sergenci 28-06-2012 12:42

sn. Recep kardeşim. Lütfen artık şeytan misillemesini bırak, bıkmadınmı onunla yaşamaya. İki lafının birisi şeytan, sana şeytanla ilgili bir şeyler hazırlıyorum, şeytanı o konuda bol bol savunursun. Zırtpırt her konuda şeytandan medet umma, ciddiyetini kaybediyorsun.

Kimsenin çeliştiği yok, sana kurandaki ayetlerin saçmalığını belirtiyoruz sen savunduğumuzu söylüyorsun. Biraz daha sabret, şeytanı öldür ki hidayete erenlerden olasın. Esenkalın.

bakkalmahmud 28-06-2012 13:54

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441745)
...sayın antika,demekki inancın zayıfmış ki kendini inancsızlığa cok kolay kaptırmışsın,burda şeytan devreye girmiş seni kandırmış..
...şeytan, kıyamete kadar insanlarla uğraşacağı içindir ki kendisine aile verilmiştir,cocukları vardır,bunlar yeryüzüne dağılmışlardır ve tek amacları vardır,insanları doğru yoldan ayırmak
..her gece belli saatte şeytan bunları toplar ve yaptıkları hakkında sorgular,kimisi der ben karı kocanın arasını actım,şeytanda bişi yapmamışsın der,kimisi ben adama içki masasına bir oturttum cok içirttim,şeytan der ki sende bişi yapmamışsın,birisi der ben hiç zina yapmamış kişiyi zorladım zina yaptırttım,sende bişi yapmamışsın,topal şeytan gelir der ki,ben kucuk bir cocuğu elinde kuran-ı kerim vardı okumaya giderken onu yoldan cevirttim,biliyorum bişi yapmadım,şeytan,hayır asıl işi sen yapmışsın
..burdan şu cıkar,şeytanın en buyuk isteği kişinin yaratanına anmasını istememsidir,namaz kılmasını istemez zira kendisi secde etmemişti,kuran okumasını istemez,şeytan içinde ufakta olsa bir kimsenin inancı varsa onu köreltmeye calışır,inanclıyım derken kendi kendine şu soruları beyninde muhakkak tasarlamışsındır,lütfen cevap ver
1)namaz kılıyorduysan,der ki zamanı var daha kılman için
3)sabah namazını kalktığında üzerinde ağırlık olur,ve şu düşüncelerde olursun,biraz daha uyu,5-10 dakika sonra kalkar kılarsın
sayın antika hakikaten inanclı olduğun zamanlarda bu bahsettiğim düşünceler olurmuydu,bu örneklemeler coğaltılabilir cevaplayabilirsen memnun olurum...saygılar

Sevgili kurtulus kafan almiyacak ama ben genede yazayim,seytanda allahda yok, bunlar insanlarin kurgulari,bizlerin akli var, iyi seyleride kötü seyleride bizler aklimizla yapariz, seytan yada allah deyil ,ne tesadüfdürki hristiyanlarin allahiyla sizin allahiniz birbirinden cok farkli olmasina ragmen kandirma metodu ayni,seytan yapiyor seytan ayartiyor.
Birgün ayilman dilegiyle,saygilar

Alıntı:

xcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441761)
.Yanlızca Kurtis arkadaş Turan Dursuna teşekkür eden arkadaşa:
Şeytana yenilmişsin falan demişsin .Takiyye yapmadan söyle Turan Dursunu okudunmu hiç?
Düşüncelerinden dolayı öldürülen ,ve üstelik şeriatçilerce öldürülen Turan dursun.Yobazları neden korkuttu?

Xcan bunu bana yazdiysan,bi yanlis anlama var,yazilanlari tekrar gözden gecir,saygilar

murted 28-06-2012 14:43

Alıntı:

sergenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441817)
Kimsenin çeliştiği yok, sana kurandaki ayetlerin saçmalığını belirtiyoruz sen savunduğumuzu söylüyorsun. Biraz daha sabret, şeytanı öldür ki hidayete erenlerden olasın. Esenkalın.

Arkadaş, Kuran'a ya da İslam'a göre özgür irade yok demekle, gerçekte özgür irade yok demenin aynı şey olduğunu sanıyor. Ortada bir çelişki olması için İslami kabulün benimsenmesini ve bundan sonra özgür iradenin varlığının savunulması gerektiğini düşünemiyor. Eğer ciddiyse durum kendisi açısından çok vahim. Şaka bile olmaz. Zaten sürekli ateistleri kabul etmedikleri şeylere göre, o şeyler üzerinden yargılıyor.

SaRaZeN 28-06-2012 17:06

Hangi dünya görüşüne bağlı olunursa olunsun, ister inanılsın ister inanılmasın bir yerde hakim görüş neyse onun borusu ötüyor. Ateistlerin çoğunluk olduğu yerde ise inanan birisi olmak çok zor olabiliyor. Kaldı ki arkadaşın verdiği örnekteki durumdan birçok inanan da en az kendisinin rahatsız olduğu kadar rahatsız olabiliyor. Dolayısıyla herkes ortamın elverdiği kadar özgür bence. Akıntıya karşı yüzmek her zaman zordur.

kursat76 28-06-2012 20:38

kurtulus islamda diyen kardesim.senin bir defa adin ofsayt be kardesim.kurtulus ne?allahin sonsuz cenneti...sonsuz olan bir sey inanilmaz sıkıcıdır.bir hayal et.simdi ben fenerliyim.cimbomu yeniyoruz yeniyoruz ama sampiyon olamiyoruz.cunku lig sonsuz hic bitmiyor:)mesela fakirsin.olsun daha sonsuz yilin var,nasilolsa bir gun zengin olursun.:)))bu orneklerden binlerce verebilirsin.sonu olmayan birseyin tadi cikmaz.su hayatin guzelliklerinden zevk aliyorsak sonu oldugu icindir.aksi takdirde sonsuz bir hayatta hic bir sey insani mutlu etmez ve zevk vermez.

Neva 28-06-2012 20:53

Alıntı:

Efendim seytan konusunda acilmis birden fazla basligimiz mevcuttur.

Forumu gezerseniz bulabilirsiniz.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ghlight=seytan

Bakin sizin celiskiniz su en bariz sekilde, sonra kitabinizi bilmiyorsunuz deyince ukalalik yaptigimizi saniyorsunuz. Kitabinizdaki veya islamda terminolojiden haberiniz yok.

Simdi biz sizin imaniniza gore, sirk kosuyoruz degil mi?

Ama biz sirk kosan sinifa da girmiyoruz kitabinizda. Neden?

a) Sirk kosabilmek icin once Allah'in varligini kabul etmeniz, buna ragmen ona bir ortak kosmaniz gerekir. (eski Mekke'liler gibi)

Sizin imaniniza gore biz inkar ediyoruz degil mi?
Ama biz inkar edenler sinifina da girmiyoruz.

b)Ateist inkar etmez, "yok" der sadece. Durustce de yok olusunun geregini koyar ve ispatlar. Cunku var diyenin ortaya koydugu birsey yoktur. Var diye iddia eden sadece bosluklarin tanrisini koyabilir ortaya.

Bir kalem ve ustasi meshur orneginiz geregi, onun'da bir yaraticisi olmak zorundadir. Sizin tum yaratilmislardan bagimsiz sekilde, Allah'i ortaya koyamayis ve tanimlayamayis sebebiniz budur.

Zira hatali bir soyutlamadir tanri kavrami. Ve bu yuzden hicbir ateist, teist'le vardir/ yoktur tartismasina girmez, anlamsizdir bu. Hatali soyutlanmis bir kavramin var/yok-lugundan bahsedilmez cunku.

Simdi burda muhtemelen kostura kostura, akli da goremiyorsunuz ama onu nasil kabul ediyorsun diyeceksiniz klasik savunmanizdir cunku. :)

Akil kavrami da bir soyutlamadir. Ancak hatali bir soyutlama degildir. Zira somut olarak goremediginiz, elle tutamadiginiz halde modere edebilirsiniz.

Ancak one surdugunuz ve iman ettiginiz Allah, insan tarafindan, hicbir sekilde modere edilebilecek bir yapi degildir.

Sizin imaniniza gore bizler kafir oluyoruz degil mi?

Ama bizler kafir sinifina da girmiyoruz.

c) Kafir gercegi orten demektir. Bizler kadar kitap ayetleriyle ugrasan, okuyan vs. yoktur.

Bakin yukarda size hakikati ayetlerle ortaya koyunca, gikiniz dahi cikamadi.

E zor tabi sizin acinizdan da kitap ayetini reddetmek ve yuzlesmek.. :)

Ancak mensubu oldugunuz din bu maalesef.

Onun icin siz bizimle gereksiz iceriklerle ugrasmayin sirk kosuyorsunuz , inkar ediyorsunuz diye..

Biz o anlattiklarinizin hepsini yuzlerce sayfa tartistik zaten.:)

Siz once kendi kitabinizdaki inkar ettiklerinizi vs.aciklayin, sonra bizi yargilayin, soyle yaparsan boyle olur diye...

Bakin kitap ayeti koyduk onunuze, boru degil, hikaye degil bu size gore..

vartor 28-06-2012 21:03

Bence anladi bu dediklerini :) Zerre mantik olsa bu derecede mantiksiz yazamaz hic kimse.

Neva 28-06-2012 21:08

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441843)
Bence anladi bu dediklerini :) Zerre mantik olsa bu derecede mantiksiz yazamaz hic kimse.

Anladi anladi da, kitapta ateist kelimesinin karsiliginin olmadigini gorunce, hepten dunyasi yikilacak.:tape:

Bakalim kimi suclayacak veya seytanin usaklari diyecek o zaman...

xcan 29-06-2012 00:22

Alıntı:

antika´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441819)
xcan´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/...s/viewpost.gif
.Yanlızca Kurt....is..... arkadaş Turan Dursuna teşekkür eden arkadaşa:

Xcan bunu bana yazdiysan,bi yanlis anlama var,yazilanlari tekrar gözden gecir,saygilar

Xcan bunu bana yazdiysan,bi yanlis anlama var,yazilanlari tekrar gözden gecir,saygilar[/QUOTE]
Sevgili dostum yazı kurt...lss adlı şahsa yazıldı .Bir kere başlığına bakmanız bunun böyle olduğunu anlamanıza yetecek.
Ben aydın insanlara böyle yazı yazmam .Tanıyanlar bilir.
Mavi yazıya bakın dostum

sergenci 29-06-2012 00:28

Alıntı:

murted´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441826)
Arkadaş, Kuran'a ya da İslam'a göre özgür irade yok demekle, gerçekte özgür irade yok demenin aynı şey olduğunu sanıyor. Ortada bir çelişki olması için İslami kabulün benimsenmesini ve bundan sonra özgür iradenin varlığının savunulması gerektiğini düşünemiyor. Eğer ciddiyse durum kendisi açısından çok vahim. Şaka bile olmaz. Zaten sürekli ateistleri kabul etmedikleri şeylere göre, o şeyler üzerinden yargılıyor.

Evet sevgili murted, hep aynı şeylerden bahsediyor. Dönüp dolaşıp geliyor şeytana, belkide orada filim kopuyor. Aslında çok akıllı bir insan, ama inanç aklın önüne geçiyor. Aklımıza doğduğumuz günden beri işlenen kuran allahın sözleridir ve muhammed onun elçisidir dayatmasından kurtulmak gerçekten kolay değil.

Ben şahsen kendi adıma konuşacak olursam, böyle müslüman arkadaşlarla tartışırken onları kardeşim gibi görerek, kendi bilgim dahilinde bir şeyleri görmelerini sağlamaya çalışıyorum. Elbette bazen sınırlarımızı çok zorluyorlar ama daha sonra sağlıklı düşündüğüm zaman içimde buruk bir sızı olarak doğuyorlar. Bir kişiyi daha bu saplantılardan kurtarabilmek çekilen sıkıntılara değer olduğunu düşünüyorum, çünkü o bir insan. Esenkalın.

Neva 29-06-2012 01:32

Alıntı:

sergenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441855)
Evet sevgili murted, hep aynı şeylerden bahsediyor. Dönüp dolaşıp geliyor şeytana, belkide orada filim kopuyor. Aslında çok akıllı bir insan, ama inanç aklın önüne geçiyor. Aklımıza doğduğumuz günden beri işlenen kuran allahın sözleridir ve muhammed onun elçisidir dayatmasından kurtulmak gerçekten kolay değil.

Ben şahsen kendi adıma konuşacak olursam, böyle müslüman arkadaşlarla tartışırken onları kardeşim gibi görerek, kendi bilgim dahilinde bir şeyleri görmelerini sağlamaya çalışıyorum. Elbette bazen sınırlarımızı çok zorluyorlar ama daha sonra sağlıklı düşündüğüm zaman içimde buruk bir sızı olarak doğuyorlar. Bir kişiyi daha bu saplantılardan kurtarabilmek çekilen sıkıntılara değer olduğunu düşünüyorum, çünkü o bir insan. Esenkalın.

Okumuyorlar sayin sergenci, kitaplarini okumuyorlar, okusalar da anlasalar da, geleneksel ogretiyle, kitap arasinda kaliyorlar.

Bikmadan anlatiyoruz, bilimselligi filan da gectik, ayet koyup anlayacaklari dilden anlatiyoruz.

Sonra biz kitabinizi bilmiyorsunuz deyince, ukala, sukela, seytan usaklari , kalbi kor oluyoruz.

O kadar acik bir dille yazilmis ki, bunlar kendi kitaplarini putlastirmayi adet edinmisler.

Onlari da suclamamak lazim aslinda, bunlarin tumu ulemanin/islam otoritelerinin manevralari, El Ezher'e gobeklerinden baglilar.

El Ezher agirlikli olarak / koken olarak coptic kulturden beslenir.

Seytan'a gelince film kopuyor, basa sarmak ihtiyaci hissediyor.

Bir toplum din degistirip baska bir din'e gecer gecmesine , ancak eski din ve geleneklerindeki butun ogretileri de beraberinde tasir, asla siyrilamaz.

Yani bu zihniyetlere degil 1, 10 kaplan gucunde Muhammed'de gelmis olsa, anlamalari hayli zor.

kurtulusislamda 29-06-2012 11:11

sayın sergenci ve sayın neva,insanlık tarihi boyunca süregelen zaman zarfında,karşıt düşünceler her zaman olmuştur ve olacaktırda,o kadar birbirinden ayrı bir düşünce ki bunlar gece-gündüz farkı kadar..
...önemli olan burda,kendi düşünceni savunurken,karşıt düşüncedekini ne kadar saygılı olablmende yatıyor,gece-gündüz kadar fark ne alnma geliyor,asla bir biriyele uyuşmazlık anlamı taşır,ne kadar ileri gideceğinize bağlı karşı tarafın tepkisi size
...diyorsunuz ki,her insan hür iradeye sahiptir ve bunu dile getirme hakkına sahiptir,evet buda haklısınız ama kendi düşüncenizi fiiliyata dönüştürürseniz size karşı duruş sergileyecek olacaktır elbet,
..kuran-ı kerimde apacık belirtilmiştir ki,insan hayatını ALLAH c.c'udan başka kimse alamaz,meşru mudafa olmadığı müddetce kimse kimseyi öldüremez,ha bazen bu düşüncenin dışına cıkılmıştır,bu insanın kendisine bağlar,
..eğer her karşı gelen öldürülecektir diye bir şey söz konusu olsa idi,ebu lehebin peygamberimize ve inananlara yaptıkalrı ortada iken,öldürülürdü,ama kendi eceliyle ölmesi bunun apacık kanıtıdır,ama ne zaman iş fiiliyata dönüştü,peygamber efendimize ordu ile üstüne gelindi,yada suikast yapılmak istendi iş o vakit,kendilerini savunma yoluna gidilmiştir...
..siz nasıl kendi düşüncelerinizin doğruluğundan bahsedip,inananlara temenni edip doğru yolu bulması için,gercekleri bilmeleri için flan filan
..aynı şekilde bir inananda kendi doğruluğunu bildiği için aynı temennilerde bulunmaktadır
..peki kimin doğru yada yanlışta olduğu ne zaman ortaya cıkar..ÖLÜM..işte öldüğünde kişi ya inananların dediğinin doğruluğunu bilecek,yada kendi doğruluğunu
..inanmak yada inanmamak kişiyi bağlar,bir inanan asla inanmayanı kötülemez ta ki inanmayan sürekli olarak inananın değerlerini ve kendi bildiği doğruları saldırı yapılana dek..
..hakikaten de şöyle gözlemliyorum ki asla yeter demiyorsunuz,banane inanıyorsa demiyorsunuz,sürekli islama,pegambere,kurana, ve ALLAH c.c saldırı sebebiniz nedir?
...kendini yapılmasını istemediği bir şeyi,insan başkasına yapmamalı
..saygı görmek istiyorsanız,saygıda kusur etmeyin..saygilar,,,,

barristor 29-06-2012 12:01

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441871)
sayın sergenci ve sayın neva,insanlık tarihi boyunca süregelen zaman zarfında,karşıt düşünceler her zaman olmuştur ve olacaktırda,o kadar birbirinden ayrı bir düşünce ki bunlar gece-gündüz farkı kadar..
...önemli olan burda,kendi düşünceni savunurken,karşıt düşüncedekini ne kadar saygılı olablmende yatıyor,gece-gündüz kadar fark ne alnma geliyor,asla bir biriyele uyuşmazlık anlamı taşır,ne kadar ileri gideceğinize bağlı karşı tarafın tepkisi size
...diyorsunuz ki,her insan hür iradeye sahiptir ve bunu dile getirme hakkına sahiptir,evet buda haklısınız ama kendi düşüncenizi fiiliyata dönüştürürseniz size karşı duruş sergileyecek olacaktır elbet,
..kuran-ı kerimde apacık belirtilmiştir ki,insan hayatını ALLAH c.c'udan başka kimse alamaz,meşru mudafa olmadığı müddetce kimse kimseyi öldüremez,ha bazen bu düşüncenin dışına cıkılmıştır,bu insanın kendisine bağlar,
..eğer her karşı gelen öldürülecektir diye bir şey söz konusu olsa idi,ebu lehebin peygamberimize ve inananlara yaptıkalrı ortada iken,öldürülürdü,ama kendi eceliyle ölmesi bunun apacık kanıtıdır,ama ne zaman iş fiiliyata dönüştü,peygamber efendimize ordu ile üstüne gelindi,yada suikast yapılmak istendi iş o vakit,kendilerini savunma yoluna gidilmiştir...
..siz nasıl kendi düşüncelerinizin doğruluğundan bahsedip,inananlara temenni edip doğru yolu bulması için,gercekleri bilmeleri için flan filan
..aynı şekilde bir inananda kendi doğruluğunu bildiği için aynı temennilerde bulunmaktadır
..peki kimin doğru yada yanlışta olduğu ne zaman ortaya cıkar..ÖLÜM..işte öldüğünde kişi ya inananların dediğinin doğruluğunu bilecek,yada kendi doğruluğunu
..inanmak yada inanmamak kişiyi bağlar,bir inanan asla inanmayanı kötülemez ta ki inanmayan sürekli olarak inananın değerlerini ve kendi bildiği doğruları saldırı yapılana dek..
..hakikaten de şöyle gözlemliyorum ki asla yeter demiyorsunuz,banane inanıyorsa demiyorsunuz,sürekli islama,pegambere,kurana, ve ALLAH c.c saldırı sebebiniz nedir?

Kusura bakma ama birkac yazini okuyayim ve bakalim ne diyor diye ugrastim ama senin zerre kadar Islami bir bilgin olmadigina karar verdim.

Islamda kimseye saldirmak yokmus.Sadece savunma varmis !!
Bu AHZAP suresini ben mi yazdim?
27. Allah, onların yerlerine, yurtlarına, mallarına ve ayak basmadığınız topraklara sizi mirasçı yaptı. Allah'ın her şeye gücü yeter.

Siz savunma savaslarinizi baskalarinin topraklari mirasci olarak tayin edilerek mi yapiyorsunuz?

Ebu Lehep ,peygamberinize ne yapmis?Eminim ki sen onun kizil saci/sakalariyla ona en cok benzeyen Muhammedin amcasi oldugunu,hatta bebekliginde ona karisiyla ilk bakan amcasi oldugunu bile bilmiyorsun.

Neva 29-06-2012 12:13

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441871)

Guzel kardesim, bizim yazdiklarimiz okunmuyor galiba veya anlama zorlugu cekiyorsunuz.

Saygi gormek istiyorsan, once saygi gostereceksin.

Seytan usaklari diye tanimladigin insan sana saygi gosterir mi? Siz onlarin inancsizligina saygi gosteriyor musunuz?

Bakin size yukarda, hikaye kitabindan pasajlar veya iddialar koymadik. Bilakis iman ettiginiz kutsal kitabiniza dair olmayanlari soyledik.

Siz buna saldiri diyorsaniz sayet, kendinizi donup bir sorgulamaniz gerekir.

Musluman olan sizsiniz, kitabinizi size anlatansa ateistler.

Burada ciddi bir gariplik yok mu sizce, sizin acinizdan?

Sonra koseye sikisip cevap bulamayinca, hep gozlemliyorum, saldiriyorsunuz vs. bize saygidan dem vuruyorsunuz.

Siz once bir ortaya koydugumuz iddialara cevap verin. Biz ortaya birsey koyuyoruz, ama sizin iman ettiginiz unsurla altini dolduruyoruz.

Ustte sorduklarimiza, iddialara dair cevabiniz var mi? Siz ondan haber verin.

Sorularim yanitsiz kaldi maalesef, ne demistim?

Zaten yasadiginiz din, agirlikli olarak hadis dini. Tartismalarda bu acikca goruluyor.

Kitabiniz ey iman edenler diye geneli kapsayacak sekilde kadin/erkek Cuma ibadetine istirak edin diyor. Sizin hadis dininiz, Kuran'i kazimaksizin, kadinlarla birlikte ibadeti engelliyor.

Kitabinizda mezhep diye bir kavram yok, birden fazla mezhep var.

Kitabinizda ezan yok mesela, ezan'i savunuyorsunuz.

Kitabinizda cami yok, mescid var, cami'yi savunuyorsunuz.

Hani ne oldu, diger baslikta iman ettigim kitabi vs. savunurum, ben bir salih kul gibi yasar, seytana yenilmem diyordunuz.

Nicin simdi savunmuyorsunuz, kitabinizla nihayet yuzlestiginiz icin mi?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:20 .