Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Ateizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Ateist Bilgelikler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28342)

Nova 13-08-2010 01:03

Ateist Bilgelikler

• Tanrı'yı yahudilerin öldürdüğüne inansam, yahudilere tapınırdım. ~ Bill Hicks
  • Ben bir ateistim, hepsi bu. Ben birbirimize karşı iyi olmaktan, başkalarına yardım etmekten başka bir şeye inanmıyorum. ~ Katharine Hepburn
  • Gece olduğunda ateistin yarısı Tanrı'ya inanır. ~ Edward Young
  • Ateizm çok az zeki insanın yardımcısıdır. ~ Voltaire
  • Biz Tanrıya güveniriz/In God We Trust: Bu doğru olsaydı bile daha iyi olacağını sanmıyorum. ~ Mark Twain
  • Kiliseler hiçbir zaman insanların özgürlüklerinin koruyuculuğunu yapmamıştır. ~ James Madison
  • Düzgün okunduğunda, İncil ateizm için en büyük güçtür. ~ Isaac Asimov
  • Sana göre ben bir ateistim; Tanrıya göre, soylu muhalif. ~ Woody Allen
  • Bir ara ateist olmak istedim, hiç tatillerinin olmadığını öğrenince vazgeçtim. ~ Henny Youngman
  • Eğer kişisel bir tanrıya inanmıyorsanız: Hayatın amacı ne sorusu sorulamaz ve yanıtlanamaz olacaktır. ~ J.R.R. Tolkien
  • Ateist hiçbir görünmez desteğe sahip olmayan insandır. ~ John Buchan
  • Ben neden bir ateistim? Kısa yanıt hiçbir alternatifi kabul etmiyor olmam. Onları inandırıcı bulmuyorum. Entellektüel gururu suçlayarak, botun diğer ayakta olduğu söylenebilir. Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler. ~ Barbara Smoker
  • Hangisi daha tehlikeli: fanatizm mi yoksa ateizm mi? Fanatizm kesinlikle birkaç bin daha tehlikeli; ateizm asla kanlı bir tutku vermez insana ancak fanatizm verir; ateizm suçun karşısındadır, fanatizm ise suçu işlememeye yönlendirir. ~ Voltaire
  • Bir ateistin tanrının olmadığına ilişkin bir kanıt aramasına gerek yoktur. Yalnızca tanrının olup olmadığı sorusunun kurtadamın olup olmadığı sorusu ile hemen hemen aynı seviyede olduğuna inanmaktır. ~ John McCarthy
  • Ateizm peygambersiz bir organizasyondur. ~ komedyen George Carlin
  • İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri din tarafından vicdanlarının yoldan çıkarılmasıdır. ~ Arthur C. Clarke
  • Ben rasyonalizmi ateizme tercih ediyorum. Tanrı var mı sorusu ya da kadere ilişkin diğer nesneler mantık ötesinde ve rasyonelizmde hiç rol oynamıyorlar, bu yüzden savunarak ya da saldırarak zamanınızı kaybetmeyin. ~ Isaac Asimov
  • İddia ediyorum ki ikimiz de tanrıtanımazlarız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın. ~ Stephen Henry Roberts
  • İman mükemmel bir kaçamak, düşünmemek ve kanıtları değerlendirmemek için mükemmel bir mazerettir. İman, kanıtsızlığa rağmen hatta belki de sadece bu yüzden inanmaktır. ~ Richard Dawkins
  • "Siperlerde ateist olmaz", ateizme karşı bir argüman değildir, siperlere karşı bir agümandır. ~ James Morrow
alıntıdır

AsiMelek 16-07-2011 13:41

Tanrı'ya şükür ben bir ateistim. ~ Luis Buñuel :D

K.C. 16-07-2011 16:14

Derleme için teşekkürler Nova,

sonuncusuna
önce ==> :D
Sonra ==> hmmm

AsiMelek 16-07-2011 17:38

nerden buluyorlar böyle lafları anlamıyorum...

ereninthenature 16-07-2011 17:52

Din negatif duygularin toplamidir.~darkmasturbater:)

VraeL 16-07-2011 22:18

Alıntı:

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 397807)
Din negatif duygularin toplamidir.~darkmasturbater:)

hımm, güzelmiş, ama benim ki daha güzel, hodri meydan:

Ateist oldum. Hayaldim, gerçek oldum! - Vrael :D

Roger 17-07-2011 01:31

Korku beyni felce uğratır. İlerleme cesaretten doğar. Korku inanır, cesaret şüphe eder. Korku yere düşer ve dua eder. Cesaret ayakta durur ve düşünür. Korku kaçar, cesaret ilerler. Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık. Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır. Korku dindir. Cesaret bilim.

Robert Ingersol

kasarsis 20-07-2011 02:35

Evrenin sopası yok (Sezen Aksu)

atheist 24-07-2011 21:39

http://www.canaktan.org/din-ahlak/din/ozlusoz-din.htm

hem inanan (yanlış şeylere-safsatacı) hem de inanmayanların sözleri mevcut..

murted 04-08-2011 18:06

Ben de bir ara güzel bir laf etmiştim, sonra şaşırmıştım nasıl oldu diye. :)

İnanır, birbirinin zıttı olan iki önermenin aynı anda doğru olduğunu kabul edebilen kişidir.

Ya da buna benzer bir şeydi işte. :)

Olimpiyat 15-08-2011 12:00

Din, sıradan insanları sessiz tutmak için mükemmel bir alet. - Napolyon

Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar. - Abu’l-AlaAl-Ma’arri

İnsan en acımasız hayvandır. Trajedilerde, boğa güreşlerinde ve haça germelerde şu güne kadar kendisini en iyi hisseden oydu ve kendisi için cehennemi icat ettiğinde, sıkı durun, bu aslında en iyi cennetiydi. - Friedrich Nietzsche

Ne zaman dindar bir insanla konuşsam, ellerimi yıkayasım geliyor. - Friedrich Nietzsche

İman, gerçeği bilmek istememektir. - Friedrich Nietzsche

İnsanı yaratmak mı Tanrının büyük hatası; tanrıyı yaratmak mı insanın büyük hatası? - Friedrich Nietzsche

Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam. - Friedrich Nietzsche

Tanrınız öldü ve sadece cahiller ağladı. Ve eğer cehenneme inanıyorsanız, o zaman orada görüşürüz! – Friedrich Nietzsche

İman, şüphesiz, şu güne kadar dağları yerinden oynatamadı. Ama hiç dağ olmayan yere dağlar koyabilir. - Friedrich Nietzsche

Tanrı var olamaz çünkü var olsaydı onun ben olmadığıma inanamazdım. - Friedrich Nietzsche

Ruhunda sukunete kavuşmak ve mutlu olmak isteyen insanlar inanmalı ve iman etmelidirler. Ama hakikatın peşindeki insanlar iç huzurundan feragat etmeli ve yaşamlarını bu sorgulamaya adamak; kendisi ve hayatla yüzyüze gelmekten korkmamak zorundadır. – Friedrich Nietzsche

İman dolu bir insan, basitçe net ve gerçekçi düşünme yeteneğine kaybetmiş (veya hiç sahip olmamış) kişidir. Sadece aptal değildir; aslında hastadır. Daha da kötüsü tedavi edilemez. - Henry MenckenKaynakwh webhatti.com: http://www.webhatti.com/smiley.gif

Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir. - Steven Weinberg

Bilim bize öğretebilir, ve sanırım kendi kalplerimiz de bize artık etrafta hayali destekler aramamamızı, göklerde müttefikler yaratmamamızı ama bunun yerine bu dünyayı, kilisenin yüzlerce yıldır yaptığı yer yerine, yaşamak için uygun bir yer haline getirmek amacıyla kendi çabalarımızı kullanmamız gerektiğini artık öğretebilir. - Bertrand Russell

Bütün dinlerin virüslerin salgınına çok benzer bir akıl hastalığı olduğunu düşünüyorum. Din mükemmel bir kültürel yapı. Ama bu onu gerçek yapmıyor ve beni gerçek ilgilendiriyor. Çiçek virüsü mükemmel bir virüs. İşini çok güzel yapıyor. Ama bu onun iyi olduğu, ve yok olmasını istemediğim anlamına gelmiyor – Richard Dawkins

AIDS, deli dana, ve bunun gibi bir çok hastalık hakkında kıyamet habercisi yorumları yapmak modaya çok uygun. Ama diyebiliriz ki iman, çiçek virüsüyle kıyaslanabilecek kadar, dünyanın en büyük şeytanlarından biri ama yok edilmesi daha zor. - Richard Dawkins

Din hiçbir işe yaramaz; gece yarısı karanlık bir mahzende orada olmayan siyah kediyi aramaktır. – Robert Heinlein

Din bir saçmalık. – Thomas Edison

Din, insanın alt üst olmuş kendi hayal gücüyle yarattığı var olmayan yaratıkların korkusuyla, insanın yargılama yeteneğini yok ederek, bütün akli yeteneklerini kaybettirdi ve insanı en sefil, acınası köle haline getirdi. – Robert Owen

Bilim adamlarının kesinliği yok ama delilleri var. Yaratılışçıların delilleri yok ama kesinliği var. – Ashley Montagu

Tarihte hiçbir din, hiçbir dönemde rasyonel bir temele sahip olmadı. Din, yardım olmadan billinmeyenle başa çıkamayacak kadar zayıf insanların koltuk değneğidir. - Robert Heinlein

Yaratılışçılar, bir teoriyi, bütün gece sarhoş olduktan sonra hayal ettiğin bir şeymiş zannediyorlar. - Isaac Asimov

Mantığı, analitik felsefeyi, matematiği ve bilimi sizi yoldan çıkarmak için Şeytan icat etti. Fazla rasyonel olmadan tövbe edin!

Tanrı dinozor fosillerini (ve evrim için var olan tüm genetik ve antropolojik delilleri) sizi kandırıp, onun var olmadığına inandırmak ve böylece sizi sonsuz cehennemle cezalandırmak için yarattı. ÇOK GEÇ OLMADAN TÖVBE EDİN!

Hayvanların dinin ve büyünün böyle absürd ve genellikle korkunç aptallıklarını yaptıklarını asla göremezsiniz. Sadece insan böyle mantıksızca davranır. Bu onun zeki, ama yeterince zeki olmaması yüzünden ödemesi gereken bedeldir. – Aldous Huxley

Eğer Tanrı gerçekten yoksa, onu yaratmamız gerekir. - Voltaire

Eğer Tanrı gerçekten varsa, onu yok etmemiz gerekir. - Mikhail Bakhunin

Dindar insanlar, tanrılarının sevgisi veya dinlerinin emirlerinin güzelliği hakkında ne söylerse söylesin, eğer davranışları başkalarına karşı yıkıcıysa ve şiddet doluysa, eğer başkalarına acı çektiriyorsa, biliniz ki o din yozlaşmıştır ve reform ciddi bir şekilde gereklidir. – Charles Kimball

Din şu an kadınların ilerlemesi önündeki ilk engel. Din insanları geriye götürüyor, bilime ve gelişmeye karşı çıkıyor. Din insanları doğa üstü güçlerin korkusuyla yutuyor. İnsanların mutluluğuna engel oluyor ve tercihlerini yaşamalarına asla izin vermiyor. – Teslime Nesrin

Sizi saçmalıklara inandırabilenler, size katliam yaptırabilirler. – Voltaire

Din . . . temel olarak korkuya dayanır … bilinmeye karşı duyulan korku, yenilgi korkusu, ölüm korkusu. Korku her acımasızlığın anasıdır ve o yüzden acımasızlık ve dinin el ele gitmesine şaşılmamalı. Benim din hakkındaki görüşüm Lucretius’la aynı. Onu korkudan doğan bir hastalık ve insan ırkına büyük bir mutsuzluk kaynağı olarak görüyorum. – Bertrand Russell

Tedavi edilemez derecede dindar, birçok insanın ruhi durumu. – Thomas Edison

Din gerçek sefaletin ifadesi, gerçek sefalete karşı protesto, ezilen yaratıkların iç geçirmesi, kalpsiz bir dünyanın duygusu, ruhsuz koşulların ruhu… İnsanların afyonudur. - Karl Marx

Din ve milliyetçilik, bunların yanında gelenekler ve ne kadar saçma olursa olsun herhangi bir inanç, sadece bireyi diğer insanlara bağlar ve bütün insanların en çok korktuğu şeyden kaçıştır: yalnızlıktan. – Erich Fromm

Evrenin sırlarının kabul edilebilir bir açıklamasının olmaması, bir tane yaratmamızı gerektirmez. - J. Benbasset

Din o kadar absürd ki embesilliğe yakın. - Henry Mencken

Kuzey Afrika’daki zenci bir kadının resmiydi. Korkunç bir kuraklık yaşıyorlardı. Ve ölü bebeğini kucağında tutup olabilecek en üzgün ifadeyle gökyüzüne bakıyordu. Resme baktım ve düşündüm: “Bu kadının tek ihtiyacı olan şey yağmurken merhametli ya da sevgi dolu bir tanrıya inanabilmek mümkün mü?” - Charles Templeton

Din %99′u şekerli kurabiye ve %1′i öldürücü arsenik olan fare zehiri gibidir. Din’in %99′u gerçekler ve iyi mesajlardır ama geriye kalan %1 sizi öldürebilir.

Cevapları diz çökerek, ve gözleri kapalı arayanlardan daha cahil ve işe yaramaz insanlar yoktur.

Din, sıradan insanlar tarafından doğru, zeki insanlar tarafından sahte, liderler tarafından kullanışlı kabul edilir. – Seneca

İnanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var. – Bruce Calvert

Eğer Kuran, Allah’ın varlığını ispatlıyorsa; çizgi romanlar da Supermen’in varlığını ispatlıyor.

Putların, Kabenin istediği: Kölelik; Çanların, ezanın dilediği: Kölelik; Mihraptı, kiliseydi, tespihti, salipti, Nedir hepsinin özlediği? Kölelik. - Ömer Hayyam

Burada tanrı filan göremiyorum. – Yuri Gagarin (Uzaya ilk çıkan insan; yörüngedeyken üsse söylemişti)

Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. – Mustafa Kemal Atatürk

Eğer Tanrı konuştuysa, niye herkes ikna olmadı? - Percy Bysshe Shelley

Bilginin kısa yolu olduğu iddia edilen iman, sadece aklı yok etmenin kısa yoludur. - Ayn Rand

Bana öyle görünüyor ki herkesin bilinen tüm dinlerden ayrılma görevlerini yerine getirmenin zamanı geldi. - John Stuart Mill

Kişi incelerse imanın her savunuluşunda mantığa bir saldırı bulur. İmanı kucaklamak, aklı terk etmektir. – George Smith

Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fenin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir. – Mustafa Kemal Atatürk

Din, kendilerinin de zarar görebileceği kötü eylemleri yapan insanlara rasyonel bir taban ve teşvik sağlar. Din basitleştirir, din insanı şeytanlaştırır. Din insanlık dışı davranışları teşvik eder. Din gerçeğin ötesinde umutlar vadeder. Yüksek oranda dine maruz kalmış iyi bir insan, iyi niyetle, kendisinin öteki dünyadaki kurtuluşu ve tanrısının büyük zaferi için başka insanları öldürebilir. - Kenneth Humphreys

Batı dünyasında ve bu ülkedeki en korkutucu şey, bilimsel olarak yanlış şeylere inanan insanların sayısı. Eğer biri gelip bana dünyanın 10.000 yaşından genç olduğunu söylerse, bence bir psikiyatriste gözükmeli. - Francis Crick

Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. İnsan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır. – Albert Einstein

Din: Umut ve korkunun çocuğu; cahil olana bilinemeyenin doğasının açıklaması. - Ambrose Bierce

Evet Karabekir, Arapoğlunun saçmalıklarını Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler. – Mustafa Kemal Atatürk

Hatalı insanları yaratıp, sonra onları kendi hataları yüzünden suçlayan her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten bir Tanrı hikayesinin mantığını sorgulamamız gerekir. – Gene Roddenberry

Korku beyni felce uğratır. İlerleme cesaretten doğar. Korku inanır, cesaret şüphe eder. Korku yere düşer ve dua eder. Cesaret ayakta durur ve düşünür. Korku kaçar, cesaret ilerler. Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık. Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır. Korku dindir. Cesaret bilim. – Robert Ingersoll

Çağlardan beri, bir tarafta aklın ve düşüncenin izinde birkaç cesur insan ve diğer tarafta cahil büyük bir dindar kitle arasında ölümcül bir çatışma devam ediyor. Bu, bilim ve imanın savaşı. Çok az insan mantığa, onura, adalete, özgürlüğe, bilinene ve bu dünyadaki mutluluğa; bir çoğu önyargıya, korkuya, mucizelere, köleliğe, bilinmeyene ve ölümden sonraki sefalete güvendi. Çok az kişi “Düşün”, bir çok kişi “Diz çök ve iman et!” dedi. İlk şüphe ilerlemenin beşiği oldu, ve bu ilk şüpheden, insan ilerlemeye başladı. - Robert Ingersoll

Eğer kötülükler yok edilecekse, biz yok etmeliyiz. Eğer köleler serbest bırakılacaksa, bize serbest bırakmalıyız. Eğer yeni gerçekler keşfedilecekse, biz keşfetmeliyiz. Eğer elbisesizler giydirilecekse; açlar doyurulacaksa, adalet yerini bulacaksa; işçilik ödüllendirilecekse; batıl akıldan kovulacaksa; korunmasızlar korunacaksa ve sonunda doğruluk zafer kazanacaksa bunların hepsi insanların eseri olmalı. Geleceğin büyük zaferleri insanlık tarafından kazanılmalı ve sadece insanlık tarafından kazanılmalı. - Robert Ingersoll

Dinsizler, tarihin her çağında insan hakları için savaştı, ve her zaman özgürlüğün ve adaletin korkusuz avukatı oldular. – Robert Ingersoll

Çağlar boyunca, güçlü zayıfı ezdi; kurnaz ve kalpsiz, aptal ve masum olanları tuzağa düşürdü ve köleleştirdi, ve insanlık tarihinde, hiçbir yerde, hiçbir Tanrı ezilenlerin yardımına koşmadı. - Robert Ingersoll

Dini inançlar insanlık tarihi boyuncu güçlü bir negatif güç oldu. Çok acı çektirip sorun çıkardılar ve ilerlemek, gelişmek, özgürleşmek isteyen insanların yoluna çıktılar. - A C Grayling

Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümlerin geldiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur. – Mustafa Kemal Atatürk

Din adamları ne yapar? Ortalıktaki beyinsizleri hayali bir cehennemden kurtarabileceğine inandırarak hayatını kazanır. Bu romatizma için yılan-yağı satan bir satıcının yaptığı işten neredeyse farksız bir iş. – Henry Mencken

Din bir yığın çöpten daha fazla saygıyı hak etmiyor. - Henry Mencken

Eğer dünya en parlak dahilerinin, bunlar içinde halkın bilgelik ve erdemlik kanısında bile en seçkin olanların din konusunda tamamen şüpheci olduğunu bilseydi şaşkınlıktan dona kalırdı. – John Stuart Mill

Bir takım şeyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, çelebilerin, babaların, emirlerin arkasından sürüklenen ve falcılara, büyücülere, üfürükçülere, muskacılara talih ve hayatlarını emanet eden insanlardan mürekkep bir kütleye, medeni bir bir millet nazariyle bakılabilir mi? – Mustafa Kemal Atatürk

Doğal dünyada her yıl çekilen acı düşünülebilir makul sınırların ötesinde. Benim bu cümleyi kurduğum dakika içinde, binlerce hayvan canlı canlı yeniyor, başka bir sürü hayvan hayatları için kaçıyor, korkuyla bağırıyorlar, diğerleri acımasız parazitler tarafından yavaşça tüketiliyor, her türden binlercesi açlıktan, susuzluktan ve hastalıktan ölüyor. Ve öyle olmalı. Eğer bolluk dönemi olursa, bu gerçek, açlık ve sefalet tekrar gelene kadar nüfusta otomatik olarak bir artışa yol açacaktır. Elektronlarla, bencil genlerle, kör fiziksel güçlerle ve genetik kopyalamayla dolu bir evrende bazı insanlar acı çekecek, bazıları daha şanslı olacak ve bunda asla bir ritim, bir mantık veya bir adalet bulamazsınız. Gözlemlediğimiz evren, eğer bir dizayn, bir amaç, bir kötülük, bir iyilik yoksa ama sadece acımasız bir aldırmazlık varsa bekleyebileceğimiz özelliklere sahip. - Richard Dawkins

Bu benim inancım: Mutluluk tek iyilik; akıl tek meşale; adalet tek ibadet, insanlık tek din, ve sevgi tek rahip. – Robert Ingersoll

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Dünyadaki bütün dinler içinde, esrarengiz bir rastlantıyı görüyoruz: ezici bir çoğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seçiyor. En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi müziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini seçmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor. Bu açık bir gerçek ve kimse de inkar edemez. Ama bunun nedensiz doğasını çok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de öyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı öldürmeye hazır olarak. - Richard Dawkins

Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. - Mustafa Kemal Atatürk

Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. Bizim yolumuzu çizen; içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk Milleti ve bir de milletler tarihinin binbir facia ve ıstırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız neticelerdir. - Mustafa Kemal Atatürk

Bilimde sıklıkla bir bilim adamı “Evet, bu gerçekten güzel bir argüman, ben hatalıyım” deyip sonra kendi fikrini değiştirir ve eski fikrini ondan bir daha asla duyamazsınız. Bilim adamları bunu gerçekten yapar. Olması gerektiği kadar sık olmaz, çünkü bilim adamları da insan ve değişim bazen acı çektiricidir. Ama her gün olur. Bunun gibi bir şeyin siyasette veya dinde en son ne zaman gerçekleştiğini hatırlamıyorum. – Carl Sagan

Kutsal fikri basitçe herhangi bir kültürdeki en muhafazakar fikirlerden biridir, çünkü diğer fikirleri, şüpheyi, ilerlemeyi, değişimi, suç haline getirir. Salman Rüşdü

Komşumun, 20 tanrı var demesi veya hiç tanrı yok demesi bana hiçbir zarar vermez. Ne cebimden para çalar, ne de bacağımı kırar. - Thomas Jefferson

Dünyada şu an Adem ve Havva hikayesine inanan zeki bir erkek veya kadın kaldı mı? Eğer ona inanan birini bulursanız kafasına hafifçe vurarak tıklatın ve bir yankı duyacaksınız. Kiralık boş bir oda var. – Robert Ingersoll

Büyük Angelo’nun, bir kiliseyi dekore ederken, terlik giymiş birkaç melek çizdiği söylenir. Bir kardinal, resme bakıp sanatçıya sormuş: “Kim şu güne kadar terlikli melek görmüş?” Angelo, başka bir soruyla cevap vermiş: “Kim şu güne kadar çıplak ayaklı melek görmüş?” – Robert Ingersoll

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. - Mustafa Kemal Atatürk

Muayeneye gelen tesettürlü kızlarımız ve kadınlarımız soyununca, dayanılmaz bir ter kokusu yayılır. Memelerinin altı kırmızı ve kokulu bir sıvı ile kaplıdır. Din uğruna eliniz ıslanır, mideniz bulanır. Türbanları yumurta gibi sert olsun ve dik dursun diye, eski röntgen filmlerini kesip, iki kat eşarbın altına koyuyor bazıları. Başlarını açtıklarında, baş derileri, havasızlıktan suları akan, cılk yaradır. Ve bizden, yani hekimlerden, tam da bu yaralar için tedavi isterler. Dünyada bu kadar iğrenç bir manzara ile karşılaşmamışsınızdır Mine Hanım. D vitamini eksikliğinden geçtim, fındık kadar beyni olan erkek zihniyetinin marifeti bu işte! Yeryüzünde kadınlarına bunu reva görürken, öbür dünyada açık saçık hurilerin hayali ile yaşamak yetiyor o zihniyete!.. - Bir Kadın Doktor

Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım… – Albert Einstein

İnsan, inanma istekliliğiyle orantılı olarak değil, şüphe etme hazırlılığıyla orantılı olarak uygarlaştı. - Henry Mencken

Tanrının sevgisinden en çok bahsedenler, tarih boyunca insan özgürlüğüne ve mutluluğuna en derin nefreti gösterdi. - E. Haldeman-Julius

İyi sıfatını, yarattıklarına uyguladığım zaman benim aradığım niteliklere sahip olmayan hiçbir varlığa “iyi” demem. Ve eğer böyle bir varlık ona bunu demediğim için beni cehenneme yollayacaksa; giderim. - John Stuart MillKaynakwh webhatti.com: http://www.webhatti.com/smiley.gif

Amerika’da devlet okullarında hiçbir dinin öğretilmesi gerektiğine inanmıyorum. - Thomas Edison

Aptallar! Siz tanrıyı bilinçli bir varlık sanıyorsunuz. Tanrı bir gücü ifade etmek için kullanılır. Bu güç hiçbir şeyi yaratmadı, sadece işlerin yolunda gitmesine yardımcı oluyor. Dualara cevap vermiyor, ama size bir problemi çözmeniz için yol gösterebilir. Sizi etkileme gücü var, ama sizin adınıza karar veremez. - Diogenes

Ahlak, size ne söylenirse söylensin doğru olanı; din, doğru ne olursa olsun, size söyleneni yapmaktır.

İnsanın laneti, ve neredeyse yaşadığı tüm trajedilerin sebebi, onun muazzam, inanılmaza inanabilme kapasitesidir. – John Stuart Mill

Bir zamanlar dünyayı din yönetiyordu. Şimdi o zamanlara “Karanlık Çağlar” deniyor. - Ruth Hurmence Green

En kanlı, en vahşi savaşlar dini nefrete dayanarak yapıldı. Ki bunda benim için bir sorun yok. Ne zaman bir grup kutsal insan dışarı çıkıp birbirini öldürmek istese, ben mutlu bir adam olurum. – George Carlin

Ey Aptal insan! Daha bir solucan bile yapamayan ama Tanrıları düzinelerce yapan! – Michel Montaigne

İnanıyorum ki din, genel olarak konuşuyorum, insanoğluna bir lanet oldu. Ahlaki taraftaki makul ve abartılan hizmetleri, temiz ve dürüst düşünceye verdiği zararın çok gerisinde kaldı. – Henry Mencken

İnsanlık düşmanı üç din ortaya çıktı: Musevilik, Hristiyanlık ve İslam. Bunlar gök-tanrı dinleri. Tamamen ataerkiller (Tanrı her şeye gücü yeten baba) ve bu yüzden gök-tanrı ve onun dünyalı delegelerinin etkisinde kalan ülkelerde 2000 yıldır kadın düşmanlığı var. Gök-tanrı kıskanç tabi ki. Yeryüzündeki herkesden tam itaat bekliyor çünkü o tek bir kabile için değil bütün insanlar için orada. Ona karşı gelenler onun dinine inandırılmalı veya öldürülmeliler. Sonuçta, totalitaryanizm gök-tanrının amaçlarına hizmet edebilecek tek politik sistem. Herhangi bir liberal hareket onun ve dünyalı delegelerinin otoritesini tehlike altına sokuyor. Tek tanrı, tek kral, tek papa, fabrikada tek usta, evde tek baba-lider. – Gore Vidal

Irkımızın en uygar kesiminde din inancının kaybolması, çocukluktan olgunluğa doğru atılan bir adım. – Charles Eliot Norton

art_kitekt 15-08-2011 12:12

"Bir çağın dini bir sonrakinin edebi eğlencesidir"
Ralph Waldo Emerson

"Filozof karanlık bir odada, olmayan bir kara kediyi arayan kör bir adamdır; Teolog ise o kediyi bulduğunu söyleyen adam!"
H. L. Mencken

No God No Sadness 15-08-2011 13:57

Eğer bir tanrı varsa, beni cehennemde yakmaya utanmalı. - Ateist bir doktor

milomanara 16-09-2011 10:00

Bunların yazılmamış olmasına şaşırdım:

-We are all atheists about most of the gods humanity has believed in, some of us just go one god further
-Hepimiz insanlığın inanmış olduğu tanrıların çoğuna karşı ateistiz, bazılarımız sadece bir tanrı daha ileri gidiyor.
Richard DAWKINS

-What can be asserted without proof can be dismissed without proof.
-Kanıtsız ileri sürülebilenler, kanıtsız defedilebilirler.
Christopher HITCHENS(Allah şifa versin, tez zamanda iyileş inşallah derken o kadar viski/sigara içecek .ok mu vardı? Zıkkım içseydin demeden geçemiyorum!)

yidemir 16-09-2011 10:50

Tozlu sözler bunlar:) İnsanlar bu sözlerle ateist olmasın.

ALKA 14-07-2012 04:10

Ateizm Hakkında Özlü Sözler

*Ateizm, anlama hatası olmadan önce ruhun hastalığıdır. - Platon

*Ateistliklerinde, tehlikeyle karşılaştıkları zaman Tanrıyı kabul etmeyecek kadar ısrarlı çok az insan vardır. - Platon

*Bir insan tanrıların varlığına hiç inanmasa da, eğer aynı zamanda dürüst bir mizacı varsa, böyle kişiler insanlardaki kötülükten nefret eder; yanlışlıklara karşı olan nefretleri, onları yanlış işler yapmaktan uzaklaştırır; haksızlıktan kaçınırlar ve namuslu yaşarlar. - Plato

*İkimizin de ateist olduğunu iddia ediyorum. Ben sadece senin inandığından bir tane daha az tanrıya inanıyorum. Sen var olduğu iddia edilen diğer tanrılara niye inanmadığını anladığın zaman, benim senin tanrına niye inanmadığımı anlayacaksın. - Stephen Roberts

*Düşünen her insan ateisttir. - Ernest Hewingway

*Ateizmin bir dulun gözyaşlarını durdurduğunu hiç görmedim. Ateizmin yalnız bir anneyi rahatlattığını hiç görmedim. Ateizmin üzgün bir babanın ruhunu rahatlattığını asla görmedim. Ve ateizmin asla umutsuza umut, günahkara af, ve isteyenlere merhamet ve güzellik verdiğini asla görmedim. Ateizm şüphesiz ruhumuzun özlemle istediği bir şeyi inkar ediyor! Bir cevabı. - Logan McAdams

*Kuzey İrlandalılara ateist olduğum söylendiği zaman dinleyicilerden yaşlı bir kadın ayağa kalkıp sordu: "Tamam, ama inanmadığınız Katoliklerin Tanrısı mı yoksa Protestanların Tanrısı mı? - Quentin Crisp

*Eğer ateizm dinse, sağlık hastalıktır. - Clark Adams

*Eğer ateizm dinse, çıplak ayak, ayakkabıdır. - Brad Mac Donald

*İnsanlar gökte bir diktatöre taparken dünyada çok az özgürlük olabilir. - Robert Ingersoll

*Ben polyateistim. İnanmadığım bir sürü tanrı var. - Dan Fouts

ALKA 14-07-2012 04:23

*Din, sıradan insanları sessiz tutmak için mükemmel bir alet. - Napolyon

*Dünyada iki çeşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar. - Abu'l-AlaAl-Ma'arri

*İnsan en acımasız hayvandır. Trajedilerde, boğa güreşlerinde ve haça germelerde şu güne kadar kendisini en iyi hisseden oydu ve kendisi için cehennemi icat ettiğinde, sıkı durun, bu aslında en iyi cennetiydi. - Friedrich Nietzsche

*Ne zaman dindar bir insanla konuşsam, ellerimi yıkayasım geliyor. - Friedrich Nietzsche

*İman, gerçeği bilmek istememektir. - Friedrich Nietzsche

*İnsanı yaratmak mı Tanrının büyük hatası; tanrıyı yaratmak mı insanın büyük hatası? - Friedrich Nietzsche

*Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam. - Friedrich Nietzsche

*Tanrınız öldü ve sadece cahiller ağladı. Ve eğer cehenneme inanıyorsanız, o zaman orada görüşürüz! - Friedrich Nietzsche

*İman, şüphesiz, şu güne kadar dağları yerinden oynatamadı. Ama hiç dağ olmayan yere dağlar koyabilir. - Friedrich Nietzsche

*Tanrı var olamaz çünkü var olsaydı onun ben olmadığıma inanamazdım. - Friedrich Nietzsche

*Ruhunda sukunete kavuşmak ve mutlu olmak isteyen insanlar inanmalı ve iman etmelidirler. Ama hakikatın peşindeki insanlar iç huzurundan feragat etmeli ve yaşamlarını bu sorgulamaya adamak; kendisi ve hayatla yüzyüze gelmekten korkmamak zorundadır. - Friedrich Nietzsche

*İman dolu bir insan, basitçe net ve gerçekçi düşünme yeteneğine kaybetmiş (veya hiç sahip olmamış) kişidir. Sadece aptal değildir; aslında hastadır. Daha da kötüsü tedavi edilemez. - Henry Mencken

*Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir. - Steven Weinberg

*Zayıf ruhların diz çöktüğü köleleştirici önyargıların korkularından silkelenip kurtulun. Akla sıkıca sarılın ve her gerçekte, her fikirde onun yargısına başvurun. Tanrının varlığını bile cesurca sorgulayın çünkü eğer bir Tanrı varsa, aklın egemenliğini, gözü kör korkulardan daha çok onaylar. - Thomas Jefferson

*Kadın düşmanlığı, eşcinsel düşmanlığı ve ahlaki yargıları ahlaksız kitaplara dayandırmayı geçmişte bırakmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor ve hepsinden önemlisi binlerce yıllık mitolojilerin bölücü ve yargılayıcı etkilerinden kurtulmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor. Bırakın başkaları eskimiş kitapların düşüncesiz dogmalarını rehber edinsin ve bırakın biz aklı ve delilleri rehber edinelim. Sürüden ayrılın. Düşün, Eleştir, Sorgula ve dünyayı değiştirelim! - John Burgoyne

*Bilim bize öğretebilir, ve sanırım kendi kalplerimiz de bize artık etrafta hayali destekler aramamamızı, göklerde müttefikler yaratmamamızı ama bunun yerine bu dünyayı, kilisenin yüzlerce yıldır yaptığı yer yerine, yaşamak için uygun bir yer haline getirmek amacıyla kendi çabalarımızı kullanmamız gerektiğini artık öğretebilir. - Bertrand Russell

*Bütün dinlerin virüslerin salgınına çok benzer bir akıl hastalığı olduğunu düşünüyorum. Din mükemmel bir kültürel yapı. Ama bu onu gerçek yapmıyor ve beni gerçek ilgilendiriyor. Çiçek virüsü mükemmel bir virüs. İşini çok güzel yapıyor. Ama bu onun iyi olduğu, ve yok olmasını istemediğim anlamına gelmiyor - Richard Dawkins

*AIDS, deli dana, ve bunun gibi bir çok hastalık hakkında kıyamet habercisi yorumları yapmak modaya çok uygun. Ama diyebiliriz ki iman, çiçek virüsüyle kıyaslanabilecek kadar, dünyanın en büyük şeytanlarından biri ama yok edilmesi daha zor. - Richard Dawkins

*Din hiçbir işe yaramaz; gece yarısı karanlık bir mahzende orada olmayan siyah kediyi aramaktır. - Robert Heinlein

*Din bir saçmalık. - Thomas Edison

*Din, insanın alt üst olmuş kendi hayal gücüyle yarattığı var olmayan yaratıkların korkusuyla, insanın yargılama yeteneğini yok ederek, bütün akli yeteneklerini kaybettirdi ve insanı en sefil, acınası köle haline getirdi. - Robert Owen

*Bilim adamlarının kesinliği yok ama delilleri var. Yaratılışçıların delilleri yok ama kesinliği var. - Ashley Montagu

*Tarihte hiçbir din, hiçbir dönemde rasyonel bir temele sahip olmadı. Din, yardım olmadan billinmeyenle başa çıkamayacak kadar zayıf insanların koltuk değneğidir. - Robert Heinlein

*Yaratılışçılar, bir teoriyi, bütün gece sarhoş olduktan sonra hayal ettiğin bir şeymiş zannediyorlar. - Isaac Asimov

*Mantığı, analitik felsefeyi, matematiği ve bilimi sizi yoldan çıkarmak için Şeytan icat etti. Fazla rasyonel olmadan tövbe edin!

*Tanrı dinozor fosillerini (ve evrim için var olan tüm genetik ve antropolojik delilleri) sizi kandırıp, onun var olmadığına inandırmak ve böylece sizi sonsuz cehennemle cezalandırmak için yarattı. ÇOK GEÇ OLMADAN TÖVBE EDİN!

*Hayvanların dinin ve büyünün böyle absürd ve genellikle korkunç aptallıklarını yaptıklarını asla göremezsiniz. Sadece insan böyle mantıksızca davranır. Bu onun zeki, ama yeterince zeki olmaması yüzünden ödemesi gereken bedeldir. - Aldous Huxley

*Eğer Tanrı gerçekten yoksa, onu yaratmamız gerekir. - Voltaire

*Eğer Tanrı gerçekten varsa, onu yok etmemiz gerekir. - Mikhail Bakhunin

*Dindar insanlar, tanrılarının sevgisi veya dinlerinin emirlerinin güzelliği hakkında ne söylerse söylesin, eğer davranışları başkalarına karşı yıkıcıysa ve şiddet doluysa, eğer başkalarına acı çektiriyorsa, biliniz ki o din yozlaşmıştır ve reform ciddi bir şekilde gereklidir. - Charles Kimball

*Din şu an kadınların ilerlemesi önündeki ilk engel. Din insanları geriye götürüyor, bilime ve gelişmeye karşı çıkıyor. Din insanları doğa üstü güçlerin korkusuyla yutuyor. İnsanların mutluluğuna engel oluyor ve tercihlerini yaşamalarına asla izin vermiyor. - Teslime Nesrin

*Sizi saçmalıklara inandırabilenler, size katliam yaptırabilirler. - Voltaire

*Din . . . temel olarak korkuya dayanır ... bilinmeye karşı duyulan korku, yenilgi korkusu, ölüm korkusu. Korku her acımasızlığın anasıdır ve o yüzden acımasızlık ve dinin el ele gitmesine şaşılmamalı. Benim din hakkındaki görüşüm Lucretius'la aynı. Onu korkudan doğan bir hastalık ve insan ırkına büyük bir mutsuzluk kaynağı olarak görüyorum. - Bertrand Russell

*Tedavi edilemez derecede dindar, birçok insanın ruhi durumu. - Thomas Edison

*Din gerçek sefaletin ifadesi, gerçek sefalete karşı protesto, ezilen yaratıkların iç geçirmesi, kalpsiz bir dünyanın duygusu, ruhsuz koşulların ruhu... İnsanların afyonudur. - Karl Marx

*Din ve milliyetçilik, bunların yanında gelenekler ve ne kadar saçma olursa olsun herhangi bir inanç, sadece bireyi diğer insanlara bağlar ve bütün insanların en çok korktuğu şeyden kaçıştır: yalnızlıktan. - Erich Fromm

*Evrenin sırlarının kabul edilebilir bir açıklamasının olmaması, bir tane yaratmamızı gerektirmez. - J. Benbasset

*Din o kadar absürd ki embesilliğe yakın. - Henry Mencken

*Kuzey Afrika'daki zenci bir kadının resmiydi. Korkunç bir kuraklık yaşıyorlardı. Ve ölü bebeğini kucağında tutup olabilecek en üzgün ifadeyle gökyüzüne bakıyordu. Resme baktım ve düşündüm: "Bu kadının tek ihtiyacı olan şey yağmurken merhametli ya da sevgi dolu bir tanrıya inanabilmek mümkün mü?" - Charles Templeton

*Din %99'u şekerli kurabiye ve %1'i öldürücü arsenik olan fare zehiri gibidir. Din'in %99'u gerçekler ve iyi mesajlardır ama geriye kalan %1 sizi öldürebilir.

*Cevapları diz çökerek, ve gözleri kapalı arayanlardan daha cahil ve işe yaramaz insanlar yoktur.

*Din, sıradan insanlar tarafından doğru, zeki insanlar tarafından sahte, liderler tarafından kullanışlı kabul edilir. - Seneca

*İnanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var. - Bruce Calvert

*Eğer Kuran, Allah'ın varlığını ispatlıyorsa; çizgi romanlar da Supermen'in varlığını ispatlıyor.

*Putların, Kabenin istediği: Kölelik; Çanların, ezanın dilediği: Kölelik; Mihraptı, kiliseydi, tespihti, salipti, Nedir hepsinin özlediği? Kölelik. - Ömer Hayyam

*Burada tanrı filan göremiyorum. - Yuri Gagarin (Uzaya ilk çıkan insan; yörüngedeyken üsse söylemişti)

*Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. - Mustafa Kemal Atatürk

*Eğer Tanrı konuştuysa, niye herkes ikna olmadı? - Percy Bysshe Shelley

*Bilginin kısa yolu olduğu iddia edilen iman, sadece aklı yok etmenin kısa yoludur. - Ayn Rand

*Bana öyle görünüyor ki herkesin bilinen tüm dinlerden ayrılma görevlerini yerine getirmenin zamanı geldi. - John Stuart Mill

*Kişi incelerse imanın her savunuluşunda mantığa bir saldırı bulur. İmanı kucaklamak, aklı terk etmektir. - George Smith

*Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fenin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir. - Mustafa Kemal Atatürk

*Din, kendilerinin de zarar görebileceği kötü eylemleri yapan insanlara rasyonel bir taban ve teşvik sağlar. Din basitleştirir, din insanı şeytanlaştırır. Din insanlık dışı davranışları teşvik eder. Din gerçeğin ötesinde umutlar vadeder. Yüksek oranda dine maruz kalmış iyi bir insan, iyi niyetle, kendisinin öteki dünyadaki kurtuluşu ve tanrısının büyük zaferi için başka insanları öldürebilir. - Kenneth Humphreys

*Batı dünyasında ve bu ülkedeki en korkutucu şey, bilimsel olarak yanlış şeylere inanan insanların sayısı. Eğer biri gelip bana dünyanın 10.000 yaşından genç olduğunu söylerse, bence bir psikiyatriste gözükmeli. - Francis Crick

*Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. İnsan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır. - Albert Einstein

*Din: Umut ve korkunun çocuğu; cahil olana bilinemeyenin doğasının açıklaması. - Ambrose Bierce

*Evet Karabekir, Arapoğlu’nun saçmalıklarını Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler. - Mustafa Kemal Atatürk

*Hatalı insanları yaratıp, sonra onları kendi hataları yüzünden suçlayan her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten bir Tanrı hikayesinin mantığını sorgulamamız gerekir. - Gene Roddenberry

*Korku beyni felce uğratır. İlerleme cesaretten doğar. Korku inanır, cesaret şüphe eder. Korku yere düşer ve dua eder. Cesaret ayakta durur ve düşünür. Korku kaçar, cesaret ilerler. Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık. Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır. Korku dindir. Cesaret bilim. - Robert Ingersoll

*Çağlardan beri, bir tarafta aklın ve düşüncenin izinde birkaç cesur insan ve diğer tarafta cahil büyük bir dindar kitle arasında ölümcül bir çatışma devam ediyor. Bu, bilim ve imanın savaşı. Çok az insan mantığa, onura, adalete, özgürlüğe, bilinene ve bu dünyadaki mutluluğa; bir çoğu önyargıya, korkuya, mucizelere, köleliğe, bilinmeyene ve ölümden sonraki sefalete güvendi. Çok az kişi "Düşün", bir çok kişi "Diz çök ve iman et!" dedi. İlk şüphe ilerlemenin beşiği oldu, ve bu ilk şüpheden, insan ilerlemeye başladı. - Robert Ingersoll

*Eğer kötülükler yok edilecekse, biz yok etmeliyiz. Eğer köleler serbest bırakılacaksa, bize serbest bırakmalıyız. Eğer yeni gerçekler keşfedilecekse, biz keşfetmeliyiz. Eğer elbisesizler giydirilecekse; açlar doyurulacaksa, adalet yerini bulacaksa; işçilik ödüllendirilecekse; batıl akıldan kovulacaksa; korunmasızlar korunacaksa ve sonunda doğruluk zafer kazanacaksa bunların hepsi insanların eseri olmalı. Geleceğin büyük zaferleri insanlık tarafından kazanılmalı ve sadece insanlık tarafından kazanılmalı. - Robert Ingersoll

*Dinsizler, tarihin her çağında insan hakları için savaştı, ve her zaman özgürlüğün ve adaletin korkusuz avukatı oldular. - Robert Ingersoll

*Çağlar boyunca, güçlü zayıfı ezdi; kurnaz ve kalpsiz, aptal ve masum olanları tuzağa düşürdü ve köleleştirdi, ve insanlık tarihinde, hiçbir yerde, hiçbir Tanrı ezilenlerin yardımına koşmadı. - Robert Ingersoll

*Dini inançlar insanlık tarihi boyuncu güçlü bir negatif güç oldu. Çok acı çektirip sorun çıkardılar ve ilerlemek, gelişmek, özgürleşmek isteyen insanların yoluna çıktılar. - A C Grayling

*Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümlerin geldiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur. - Mustafa Kemal Atatürk

*Din adamları ne yapar? Ortalıktaki beyinsizleri hayali bir cehennemden kurtarabileceğine inandırarak hayatını kazanır. Bu romatizma için yılan-yağı satan bir satıcının yaptığı işten neredeyse farksız bir iş. - Henry Mencken

*Din bir yığın çöpten daha fazla saygıyı hak etmiyor. - Henry Mencken

*Eğer dünya en parlak dahilerinin, bunlar içinde halkın bilgelik ve erdemlik kanısında bile en seçkin olanların din konusunda tamamen şüpheci olduğunu bilseydi şaşkınlıktan dona kalırdı. - John Stuart Mill

*Bir takım şeyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, çelebilerin, babaların, emirlerin arkasından sürüklenen ve falcılara, büyücülere, üfürükçülere, muskacılara talih ve hayatlarını emanet eden insanlardan mürekkep bir kütleye, medeni bir bir millet nazariyle bakılabilir mi? - Mustafa Kemal Atatürk

*Doğal dünyada her yıl çekilen acı düşünülebilir makul sınırların ötesinde. Benim bu cümleyi kurduğum dakika içinde, binlerce hayvan canlı canlı yeniyor, başka bir sürü hayvan hayatları için kaçıyor, korkuyla bağırıyorlar, diğerleri acımasız parazitler tarafından yavaşça tüketiliyor, her türden binlercesi açlıktan, susuzluktan ve hastalıktan ölüyor. Ve öyle olmalı. Eğer bolluk dönemi olursa, bu gerçek, açlık ve sefalet tekrar gelene kadar nüfusta otomatik olarak bir artışa yol açacaktır. Elektronlarla, bencil genlerle, kör fiziksel güçlerle ve genetik kopyalamayla dolu bir evrende bazı insanlar acı çekecek, bazıları daha şanslı olacak ve bunda asla bir ritim, bir mantık veya bir adalet bulamazsınız. Gözlemlediğimiz evren, eğer bir dizayn, bir amaç, bir kötülük, bir iyilik yoksa ama sadece acımasız bir aldırmazlık varsa bekleyebileceğimiz özelliklere sahip. - Richard Dawkins

*Bu benim inancım: Mutluluk tek iyilik; akıl tek meşale; adalet tek ibadet, insanlık tek din, ve sevgi tek rahip. - Robert Ingersoll

*Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

*Dünyadaki bütün dinler içinde, esrarengiz bir rastlantıyı görüyoruz: ezici bir çoğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seçiyor. En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi müziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini seçmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor. Bu açık bir gerçek ve kimse de inkar edemez. Ama bunun nedensiz doğasını çok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de öyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı öldürmeye hazır olarak. - Richard Dawkins

*Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. - Mustafa Kemal Atatürk

*Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. Bizim yolumuzu çizen; içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk Milleti ve bir de milletler tarihinin binbir facia ve ıstırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız neticelerdir. - Mustafa Kemal Atatürk

*Bilimde sıklıkla bir bilim adamı "Evet, bu gerçekten güzel bir argüman, ben hatalıyım" deyip sonra kendi fikrini değiştirir ve eski fikrini ondan bir daha asla duyamazsınız. Bilim adamları bunu gerçekten yapar. Olması gerektiği kadar sık olmaz, çünkü bilim adamları da insan ve değişim bazen acı çektiricidir. Ama her gün olur. Bunun gibi bir şeyin siyasette veya dinde en son ne zaman gerçekleştiğini hatırlamıyorum. - Carl Sagan

*Kutsal fikri basitçe herhangi bir kültürdeki en muhafazakar fikirlerden biridir, çünkü diğer fikirleri, şüpheyi, ilerlemeyi, değişimi, suç haline getirir. – Salman Rüşdü

*Komşumun, 20 tanrı var demesi veya hiç tanrı yok demesi bana hiçbir zarar vermez. Ne cebimden para çalar, ne de bacağımı kırar. - Thomas Jefferson

*Dünyada şu an Adem ve Havva hikayesine inanan zeki bir erkek veya kadın kaldı mı? Eğer ona inanan birini bulursanız kafasına hafifçe vurarak tıklatın ve bir yankı duyacaksınız. Kiralık boş bir oda var. - Robert Ingersoll

*Büyük Angelo'nun, bir kiliseyi dekore ederken, terlik giymiş birkaç melek çizdiği söylenir. Bir kardinal, resme bakıp sanatçıya sormuş: "Kim şu güne kadar terlikli melek görmüş?" Angelo, başka bir soruyla cevap vermiş: "Kim şu güne kadar çıplak ayaklı melek görmüş?" - Robert Ingersoll

*Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. - Mustafa Kemal Atatürk

*Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım... - Albert Einstein

*İnsan, inanma istekliliğiyle orantılı olarak değil, şüphe etme hazırlılığıyla orantılı olarak uygarlaştı. - Henry Mencken

*Tanrının sevgisinden en çok bahsedenler, tarih boyunca insan özgürlüğüne ve mutluluğuna en derin nefreti gösterdi. - E. Haldeman-Julius

*İyi sıfatını, yarattıklarına uyguladığım zaman benim aradığım niteliklere sahip olmayan hiçbir varlığa "iyi" demem. Ve eğer böyle bir varlık ona bunu demediğim için beni cehenneme yollayacaksa; giderim. - John Stuart Mill

*Amerika'da devlet okullarında hiçbir dinin öğretilmesi gerektiğine inanmıyorum. - Thomas Edison

*Aptallar! Siz tanrıyı bilinçli bir varlık sanıyorsunuz. Tanrı bir gücü ifade etmek için kullanılır. Bu güç hiçbir şeyi yaratmadı, sadece işlerin yolunda gitmesine yardımcı oluyor. Dualara cevap vermiyor, ama size bir problemi çözmeniz için yol gösterebilir. Sizi etkileme gücü var, ama sizin adınıza karar veremez. - Diogenes

*Ahlak, size ne söylenirse söylensin doğru olanı; din, doğru ne olursa olsun, size söyleneni yapmaktır.

*İnsanın laneti, ve neredeyse yaşadığı tüm trajedilerin sebebi, onun muazzam, inanılmaza inanabilme kapasitesidir. - John Stuart Mill

*Bir zamanlar dünyayı din yönetiyordu. Şimdi o zamanlara "Karanlık Çağlar" deniyor. - Ruth Hurmence Green

*En kanlı, en vahşi savaşlar dini nefrete dayanarak yapıldı. Ki bunda benim için bir sorun yok. Ne zaman bir grup kutsal insan dışarı çıkıp birbirini öldürmek istese, ben mutlu bir adam olurum. - George Carlin

*Ey Aptal insan! Daha bir solucan bile yapamayan ama Tanrıları düzinelerce yapan! - Michel Montaigne

*İnanıyorum ki din, genel olarak konuşuyorum, insanoğluna bir lanet oldu. Ahlaki taraftaki makul ve abartılan hizmetleri, temiz ve dürüst düşünceye verdiği zararın çok gerisinde kaldı. - Henry Mencken

*İnsanlık düşmanı üç din ortaya çıktı: Musevilik, Hristiyanlık ve İslam. Bunlar gök-tanrı dinleri. Tamamen ataerkiller (Tanrı her şeye gücü yeten baba) ve bu yüzden gök-tanrı ve onun dünyalı delegelerinin etkisinde kalan ülkelerde 2000 yıldır kadın düşmanlığı var. Gök-tanrı kıskanç tabi ki. Yeryüzündeki herkesden tam itaat bekliyor çünkü o tek bir kabile için değil bütün insanlar için orada. Ona karşı gelenler onun dinine inandırılmalı veya öldürülmeliler. Sonuçta, totalitaryanizm gök-tanrının amaçlarına hizmet edebilecek tek politik sistem. Herhangi bir liberal hareket onun ve dünyalı delegelerinin otoritesini tehlike altına sokuyor. Tek tanrı, tek kral, tek papa, fabrikada tek usta, evde tek baba-lider. - Gore Vidal

*Irkımızın en uygar kesiminde din inancının kaybolması, çocukluktan olgunluğa doğru atılan bir adım. - Charles Eliot Norton

*İlkel insanların, tabiatın her şeyinden, gökgürültüsünden, geceden, taşan bir nehirden ve vahşi hayvanlardan ve hatta birbirinden korktuklarını biliyoruz. İlkel insan kümelerinde ata korkusu ve büyük kabilelerde onun yerine geçen Allah korkusu insanların kafalarında ve hareketlerinde hesapsız yasaklar yarattı. Yasaklar ve hurafeler üstüne kurulu birçok adet ve ananeler, insanları düşünce ve harekette çok bağladı. O kadar ki, bireysel düşünce ve hareket özgürlüğü gibi bir hak anlayışı asla uygulanmadı. Cemaatlerin başına geçebilen adamlar, cemaati Allah adına idare ederdi. Bireyin hakkı, hürriyeti söz konusu değildi. İnsanlığın fikri gelişimi artıp tabiatın her şeyden büyük ve her şey olduğu anlaşıldıkça, tabiatın çocuğu olan insan kendinin de büyüklüğünü ve haysiyetini anlamaya başladı. Bundan sonra bireyle hükümdar ve devlet arasında hak davası ve hak mücadelesi başladı. - Mustafa Kemal Atatürk

*Büyük ihtimal, yaratılmış en berbat kurgu karakteri. Kıskanç ve bununla guruyor duyuyor; dar kafalı, adaletsiz, merhametsiz kontrol manyağı; kindar, kana susamış etnik temizleyici; kadın düşmanı, eşcinsel düşmanı, ırkçı, bebek katili, soykırımcı, baş belası, megolomanyak, sado-mazoşist, kaprisli, art niyetli zorba - Richard Dawkins (Musevilik, Hristiyanlık ve Islam'ın Tanrısı hakkında)

*Liderler, başka çareleri kalmadığı zaman dini büyük çocuklarını yatağa göndermek için kullanır ve o yüzden bu kadar desteklerler. Dinler ateşböcekleri gibidir: parlayabilmek için karanlığa gereksinim duyarlar. Belli oranda bir cehalet herhangi bir dinin var olabilmesi için gerekli koşul, onu yaşatacak araçtır. Otoriteden başka hiçbir şeye dayanmayan dini kurallar, mucizeler, vahiyler, dinler şüphesiz insanoğlunun sadece çocukluk dönemine uygun kısa-vadeli destekler. Ve kabul edilmeli ki insan ırkı, tüm tarihi ve fiziksel verilere bakarsak, şu an 60 yaşında bir adamın 100 katından daha yaşlı değil ve hala çocukluğunu yaşıyor. - Arthur Schopenhauer

*Farklı dinsel cemaatlerin din adamları tıpkı cadıların gün ışığından korktukları gibi bilimin ilerlemesinden korkar ve benimsedikleri aldatmacaların yok oluşunu müjdeleyen kaçınılmaz sona nefretle kaş çatarlar. - Thomas Jefferson

ateistplus 09-09-2012 07:12

güzel sözler :)

Firestorm 01-10-2012 14:01

Dinlerin doğru tarafları da vardır; mesela hristiyanlık islamiyetin, İslamiyet de hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder.

behcetlemicelik 31-10-2012 02:19

Ben de bir ara baya söz toplamıştım hatta yayınlattım da 13bin küsür görülmüş, ne mutlu bilgilendirdiklerimize...

ALKA 31-10-2012 03:23

Alıntı:

behcetlemicelik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 463951)
Ben de bir ara baya söz toplamıştım hatta yayınlattım da 13bin küsür görülmüş, ne mutlu bilgilendirdiklerimize...

Eğer hala bu sözler elinizde varsa buraya yayınlamanızdan mutluluk duyarız.

Bu ara foruma hoş geldiniz sayın behcetlemicelik..

Firestorm 31-10-2012 13:27

Alıntı:

Firestorm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 459789)
Dinlerin doğru tarafları da vardır; mesela hristiyanlık islamiyetin, İslamiyet de hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder.

Ve bu konuda haklıdırlar :heh:

Nova 19-08-2014 22:36

Alıntı:

Firestorm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 463992)
Alıntı:

Dinlerin doğru tarafları da vardır; mesela hristiyanlık islamiyetin, İslamiyet de hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder
Ve bu konuda haklıdırlar :heh:

:D

Sonuna kadar destekliyorum her ikisini de :)

archimedes 27-03-2017 01:19

Bir zamanlar dünyada tanrılar çoktu, zamanla bir taneye dönüştüler ve bu şekilde devam ederse tanrıların sayısı 0'a ulaşmış olacak.

pianola 26-06-2017 17:16

"Gerçek bilgiye en yakın şeylerin yalnız bilim alanında bulunabilmesine rağmen, bilimcilerin tutumu kuşku doludur ve her tutum zamanla değişebilir. Din ve politikada ise tam tersi söz konusudur; ortada «bilgi» denebilecek hiç bir şey olmadığı halde, herkes dogmatik bir inançta kavrulur, kendini adeta buna zorunlu hisseder ve bu inancın, açlık, hapis, savaş pahasına desteklenmesi, ve farklı düşüncelerle tartışmalı rekabetten korunması gerektiğine inanır. Eğer bu konularda insanlara "bilmiyorum" temelli bir düşünce yapısı benimsetilebilseydi, çağdaş dünyadaki kötülüklerin onda dokuzu ortadan kalkardı, savaşlar olanağını yitirirdi, çünkü her iki taraf da hataların karşılıklı olduğunu anlayabilirdi, böylece zulüm sona ererdi. Eğitim ise zihni daraltmayı değil, genişletmeyi amaçlardı."

— Bertrand Russell, Sorgulayan Denemeler

pianola 29-08-2017 06:37

http://i.imgur.com/wjmaDvZ.jpg

pianola 29-08-2017 17:24

http://i.imgur.com/eKNoejn.jpg

pianola 07-09-2017 16:31

https://i.imgur.com/HuApMly.jpg

pianola 22-03-2018 22:45

Alıntı:

Alıntı:

Sam Harris´isimli üyeden Alıntı
Herhangi bir dinin Tek Gerçek Tanrı'nın şaşmaz sözünü temsil ettiği fikrine değil inanmak, göz önünde bulundurmak bile ansiklopedik boyutta bir tarih, mitoloji ve sanat cahilliği gerektirir. Sonuçta her dinin inançları, ibadet şekilleri ve tasvirleri, aralarındaki asırlar boyu süren çapraz-tozlaşmaya tanıklık eder. Hayali kaynakları ne olursa olsun, modern dinlerin öğretileri, cemaatleri kalmadığı için binlerce yıl önce mitolojinin hurda yığınına atılanlardan daha savunulası değildir. Zira Yehova'nın veya Şeytan'ın gerçekten varolduğuna dair bir inancı haklı çıkaracak kanıtlar, dağındaki tahtına kurulmuş Zeus'un veya denizleri çalkalayan Poseidon'un varlığına dair kanıtları geçmez. Gallup araştırmasına göre, Amerikalıların yüzde 35'i, İncil'in evrenin Yaratıcısının birebir ve şaşmaz sözü olduğuna inanıyor. Bir diğer yüzde 48'i ise, İncil'in Tanrının "esinlenmiş" sözü olduğuna (yani yine şaşmaz ama bazı pasajların düz anlamlarıyla değil, simgesel anlamlarıyla okunması gerektiğine) inanıyor. Geriye bu metni insan suretinde, sonsuz bilgeliğe sahip bir Tanrının yazdığından (üstüne üstlük içindeki 250.000 böcek türüyle beraber bu dünyayı yarattığından) şüphe eden yüzde 17'lik bir kısım kalıyor. Amerikalıların yüzde 46 küsuru yaradılışa birebir, düz anlamıyla inanıyor (yüzde 4o'lık bir kesimse Tanrının milyonlarca yıl içinde yaradılışı yönlendirdiği inancında) . Bu da demek oluyor ki Amerikalıların 120 milyonu, Babil ve Sümerlilerin birayı mayalamayı öğrenmesinden sonra evrenin yaratıldığına inanıyor. Eğer araştırma sonuçları bizi yanıltmıyorsa, yaklaşık 230 milyon Amerikalı, ne içsel bütünlüğe, ne de tarzında tutarlılığa sahip olmayan bir kitabı herşeyi bilen, herşeye gücü yeten ve her yerde var olan bir ilahın yazdığına inanıyor demektir. Hindular, Müslümanlar veya Museviler arasında yapılacak bir anketten de benzer sonuçlar çıkacağına şüphe yok. Bu da biz insanların, efsanelerin etkisiyle nasıl da tamamen kendimizden geçtiğimizi gösteriyor. Peki nasıl oluyor da bir tek bu alana özgü bir şekilde, dünyayla ilgili inançlarımızın mantık ve kanıttan azade olmasını doğal karşılıyoruz?

21. yüzyılda "ılımlı" dindar olmanın ne anlama geldiğini, bu oldukça şaşırtıcı zihniyet manzarasına bakarak değerlendirmeliyiz. Her dindeki ılımlı insanlar kutsal kitaplarının büyük kısmını çağdaş dünyanın yaşantısı doğrultusunda gevşek bir şekilde yorumlamak ya da görmezden gelmek zorunda kalır. Burada ekonomik bir gerçeğin de devrede olduğu şüphesiz : insanlar birşeyler üretmeyi bırakıp müşterilerini ve fınansörlerini kafir diye öldürmeye başlarlarsa ekonomik açıdan kendileri için pek hayırlı olmaz. Ilımlı bireyin kutsal metinleri düz anlamlarıyla yorumlamaktan kaçınmasına dair ilk yapmamız gereken gözlem şu: bu tutum metinlerin kendisinden değil, Tanrıya ait olduğu iddia edilen sözlerin yazıldığı şekliyle kabul edilmesini güçleştiren kültürel gelişmelerden kaynaklanır.

pianola 25-03-2018 00:38

https://i.ytimg.com/vi/exC2lFcGXxo/hqdefault.jpg

Alıntı:

Câsiye Suresi 4´isimli üyeden Alıntı
...ve O'nun yeryüzünde yaydığı canlılarda,

https://cbsnews1.cbsistatic.com/hub/...stretching.jpghttp://www.tattoo-holland.nl/uploads...15418_orig.jpghttps://fa707ec5abab9620c91c-e087a95....jpg?bg=654F3Ehttps://pbs.twimg.com/media/BHGAd4JCEAAL134.jpg

Alıntı:

...kesin olarak inanan bir toplum için ibretler vardır.
https://i.pinimg.com/originals/16/9a...46a31b26da.jpg

pianola 07-04-2018 21:44

Bu yılki kilise ziyaretlerimden biri esnasında yanlışlıkla bir yumurta yakaladım. Hanımlar, bunun anlamı; kazara bir testisimin üzerine oturdum. Aslında bu yaşınız ilerledikçe sıkça karşılaşabileceğiniz bir durumdur ve böylece taşşaklarınız çoraplarınıza doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Otuz saniye kadar süren körlük ve baş dönmesinden sonra kendime geldim, ve o an bunun için Tanrı'dan başka suçlayabileceğim hiçkimse yoktu...

Ne tür bir "uhrevi" sebep yüzünden bir erkeğin testislerini vücudunun dışına koymuş olabilirsin!?

... 6. Gün'ün sona ermesine birkaç dakika kalmıştır, başmelek Mikail Tanrı'nın ofisine girer: "Hey, Tanrım, sanırım sahiden batırdık; Erkekteki üreme organını tamamlamayı unuttuk... Galiba sen onlara "testisler" diyordun..? Onları Adem'in içerisine yerleştirecektik, tıpkı Havva'da yaptığımız gibi, ama unuttuk!"

Tanrı: "Bak, şu sıçtığımın şeyini gerçekten 6 günde bitirmeyi planlamıştım ve 7. Gün'de de dinlenecektim (pek bilinmeyen bir gerçek: o günlerde Tanrı'nın ağzı sahiden de bozuktu...) ve bu planı bozmaya niyetim yok! Vücudun içinde testisleri koyuverebileceğimiz hiç mi boş yer yok?"

Mikail: "Pek sayılmaz, Tanrım, tüm bölgeler kemik ve kas ile dolu."

Tanrı: "Peki ya akciğerler? Onlar çoğunlukla hava değil mi? Akciğer kapasitesini biraz indirip testislere yer açabiliriz?"

Mikail: "Akciğerler mi? Bu onları penisten çok uzağa yerleştirmek olurdu. O halde sanıyorum penisi de göğsün tam ortasına yerleştirmeliyiz?"

Tanrı: "Ah.. Bu çok saçma dururdu! Ergen erkekler göğüslerinden çadır çıkmış şekilde böbürlene böbürlene etrafta gezinirlerdi. Ayrıca üzerinde çokça kafa yorduğum ve Adem'in aklına sonradan icat etmesi için kodladığım pisuarlar, tasarladığımdan çok daha yükseğe yapılmak zorunda kalırlardı. En iyisi testisleri penisin hemen altına monte edivermek olacaktır."

Mikail: "Yani dışarıya mı? Ama... Bu durumda herhalde onları içinde sağlam bir şekilde koruması için kemikten bir tür kabuk da yapacağız?"

Tanrı: "Buna zaman yok, deriden bir torbanın içine atıver gitsin."

Mikail: "Dalga geçiyorsun değil mi? Deri bir torba mı!? Hem de dışarıda! Bu şeyleri ne kadar fazla sinir ucuyla doldurduğunu unuttun sanırım!?"

Tanrı: "Cehennemin ikinci başkanı olmaya nedersin? Hem de tüm ebediyet için?"

Mikail: "Deri torba.. Aslında o kadar da kötü bir fikir değil!"

Tanrı: "Tamamdır öyleyse! Onları deri bir torbanın içine koyuyoruz! Acaba, hani şöyle üzerlerine birazcık kıl falan da serpiştirsen mi?"

Mikail: "Nasıl yani? Böyle kalın bir kürk gibi mi, yoksa koruyucu tüyler gibi mi?"

Tanrı: "Hayır, kürk yapmak için yeterli miktarda kıl yaratacak halet-i ruhiyede değilim, ayrıca kıl stoğumuzun çoğunu da kafada kullanmıştık, ve yine hatırlayacak olursan doğu Avrupalı erkeklerin sırtlarına da fazlasıyla kıl yatırımı yapmıştık. En iyisi kıl stoğumuzdan arta kalan üç beş kılı bu torbalara ekmek gibi görünüyor..."

Mikail: "Ah, ancak bu pek de güzel görünmeyecektir, ve bildiğin gibi herhangi bir koruma da sağlamayacaktır."

Tanrı: "Cehennemin başkan yardımcısı olmak, hem de ebediyyen; bunu gerçekten istiyorsun değil mi?"

Mikail: "Üzerine stoğumuzda kalan kılları ektiğimiz deri bir torba! Ay'ay' kaptan!"

upuaut 08-04-2018 01:44

Benim şafağım!!!

Sevgili Pyrrón, Stanley Kubrick'in "2001: A Space Odyssey, 1968" ve Andrei Tarkovsky'nin "Solaris, 1972" filmleri hakkında ne düşünüyorsun?

İlki doğduğum yılda ama doğumumdan önce (6 Nisan 1968'de) vizyona girmiş. Nüfus kağıdıma baktığımda bu film gösterime girdiği andan itibaren doğumuma 244 gün varmış (ki filmin 1970'li yıllarda Türkiye sinemalarında, '2001: Uzay Yolu Macerası' ticari adı ile gösterime sunulmuş olduğuna dikkat edelim). Yani ana rahmine düşmüşüm. Ama bu filmin ateistle ilgili olduğuna ilişkin kimse bir şey anlatmadı bana. Bu filmi birkaç izlememe rağmen ateistlikle ilgili ne gibi sahnelerin olduğunu çözemedim. Yani Stanley Kubrick, filme "İnsanlığın Şafağı (The Dawn of Man)" ile giriş yapmış;

ve sonrasında Ay ve Jüpiter'deki görevlerle ilgili sahneler çekmiş, hepsi bu! Acaba bu benim şafağım mı?

upuaut 15-04-2018 03:38

Dünya Ateist Derneği: "Bu durum Erdoğan'ı rahatsız etmişe benziyor"

Türkiye'de haftalardır süren deizm tartışmaları dünyada da ses getirdi...

Türkiye'de haftalardır süren deizm tartışmaları dünyada da ses getirdi...

Konuyla ilgili olarak New York merkezli Uluslararası Ateist İttifakı bir açıklama yaparak, "'Türkiye'de gençlerin dinden uzaklaştığı' konusu sıcaklığını koruyor. Bu dogmacı şahsiyetlerin kalbinde bir ürperti uyandırabilir ancak biz bu durumu hoşnutlukla karşılıyoruz" dedi.

"SAĞLIKLI BİR GELİŞME OLARAK GÖRÜYORUZ"

Euronews'te yer alan habere göre, Konya'daki öğrencileri takdir ettiklerini belirten Ateist İttifakı, "İslam'dan uzaklaşma yönündeki bu durumu sağlıklı bir gelişme olarak görüyoruz. Bu durumun insanların dünyada, dini görüşlerini oluştururken eleştirel düşünce ve delillere dayanacakları bir döneme evrilmesini umuyoruz" diye belirtildi.

Ebeveynlerin inançlarını çocuklarına zorla kabul ettirmenin yanlış olduğu belirtilen açıklamada, "Türkiye'de bir üniversitede yapılan rapor Türk gençlerinin İslam'dan uzaklaşarak bunun yerine yeryüzüne müdahale etmeyen bir yaratıcının varlığına inanan deizme kaydıklarına dikkat çekiyor. Bu durum dini kesimleri şaşırtmakla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da rahatsız etmişe benziyor. Ki Erdoğan bir konuşmasında podyuma eğitim bakanını çağırarak ona 'böyle bir şey yok' dedi" ifadeleri kullanıldı.

"İNKAR ETMEK BİR İŞE YARAMAZ"

Ateist İttifakı, bildirisinde, Marmara Üniversitesi tarafından 2015'te yapılan ve Türkiye'de batı değerlerinin etkisinde kalan yeni neslin artık dini konulara daha az ilgi duyduğunu gösteren bir rapora atıf yapılarak, "Bu araştırmalar Türkiye'nin dindarlaşmadığını, aslında dinden uzaklaştığını gösteriyor" denildi.

Açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi: "Ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitim bakanına verdiği gözdağı ne de Milliyetçi Hareket Partisi liderinin deizmi ateizmin bir durak öncesi olarak tanımlaması ve deizm ile ilgili sert sözleri bu gelişmenin önüne geçebilir."

1991 yılında kurulan New York merkezli Uluslararası Ateist İttifakı, dünya genelinde faaliyet gösteren ateist grupların çatı derneği olarak işlev görüyor.

Şüpheci Dinsiz 30-08-2018 15:06

Nesimi Çimen - Sen berzersin hiç'e Tanrı
(Madımak'ta yakılan aydınlarımızdan)

upuaut 31-08-2018 08:16

Matematikle inançları tarif etmek!

"Ateist değil mi? demişlerdi. Fazıl Say sessizliğini bozdu!" haberinden anlaşıldığına göre Fazıl Say'ın ateistliği tartışılıyor.

Evet, Fazıl Say, bir ateisttir ama tavizsiz ateist değildir.

Peki tavizsiz ateist nasıl olunuyor?

Onu da şu hikayeden öğreniyoruz:

Alıntı:

Euler dalgasını geçiyor!

Katerina-Diderot tartışmasına ilişkin, ünlü İsviçreli matematikçi Leonhard Euler'in de karıştığı gırgır bir öyküyü aktaralım.

Diderot tavizsiz bir ateisttir ve bu tutumu Katerina'yı çileden çıkartmaktadır. Euler'den bu tanrısız Fransız'ı susturmasını ister. Diderot ve Euler'i tanrının var olup olmadığına ilişkin teolojik bir tartışma yapmaları için saraya davet eder.

Muzip bir kişiliğe sahip olan uyanık Euler, topluluğun önüne çıkıp konuşur: "Efendim, (a+b^n)/n = x, dolayısıyla Tanrı vardır, buyurun bakalım!"

Cebirden hiç anlamayan Diderot, döneminin en büyük matematikçilerinden olan Euler'e karşı çıkamaz, öylece kalakalır. Kendisini aşağılanmış hissederek kızgın bir biçimde St. Petersburg'dan ayrılıp Paris'e döner. Bu arada Euler, Diderot'nun yokluğunda, Tanrı'nın ve insan ruhunun doğasını ortaya çıkaran gülünç ispatlar yapmayı sürdürür.
Demek ki Euler Hristiyan olarak tam bir imanlı imiş. Çünkü eğer öyle olmasaydı Euler o denklemi vermezdi. Çünkü bu denklemin gerçek sayılarda çözümü vardır. Yani Euler, Allah var diyor!

Eğer Euler bir Agnostik olsaydı çemberinin çevresinin çapına oranının pi olduğunu ya da buna benzer bir şey söylerdi. Yani Allah'ın varolduğunu ama bilinemeyeceğini kastederdi.

Eğer Euler bir ateist olsaydı, o zaman x^2+1=0 denklemini verir, dolayısıyla Allah'ın sanal alemde mevcut olduğunu kastederdi.

Fakat en ilginç yanıt Laplace'tan gelir. Napolyon demiş ki: "Çalışmalarınızda neden tanrıya hiç atıf yapmadınız?"

Laplace bu soruyu bilim tarihinin unutulmaz bir cümlesi ile yanıtlamıştır: "Je n'ai pas besoin cette hypothese (Böyle bir hipoteze gerek duymadım)."

Devrimci geleneği sürdüren Laplace'ın o sırada Tanrı'ya ihtiyacı yoktu ama Avrupa'yı fethetme sevdasındaki Napolyon'a, askerlerini motive etmek için (egemen sınıfların binlerce yıldır yaptığı gibi) vardı. Laplace'ın denklemi ile Napolyon'un denklemi arasındaki fark, burjuva Aydınlanmasının da serüvenini yansıtır.

Laplace'ın o sözde ne demek istediğini anlamak için Helen Konseyi Başkanı'nın Theseus'a verdiği yanıtlara bakmak gerekir (Bkz. #2562).

Turdur 12-10-2018 07:15

Düzgün okunduğunda, İncil ateizm için en büyük güçtür. ~ Isaac Asimov

Şimdi Youtube videolarında moda, Kuran'ı okudum ateist oldum diyorlar.

Karanlıktan aydınlığa 12-10-2018 14:15

Alıntı:

Turdur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 626859)
Düzgün okunduğunda, İncil ateizm için en büyük güçtür. ~ Isaac Asimov
.

Matta 11/6 ''Benden ötürü sendeleyip düşmeyene ne mutlu!"

Yıldıztozu 12-10-2018 18:30

Ateizmi ya da teizmi kabul etmiyorum.

Tanrı kavramını her koşulda reddediyorum.

Tanrı kavramını muhattap almıyorum.

Yıldıztozu 16-12-2018 22:37

Albert Einstein'ın 'Tanrı mektubu' 2,9 milyon dolara satıldı

Einstein'ın 1954 yılında 74 yaşındayken Almanca olarak kaleme aldığı ve felsefeci Eric Gutkind'e hitaben yazdığı mektupta, Tanrı, İncil ve Yahudilik ile ilgili düşünceleri yer alıyor.

Einstein mektupta, "Tanrı sözcüğü bana insanların zayıflığının bir ifadesi ve ürünü olmanın dışında hiçbir şey ifade etmiyor… İncil ise kutsal ancak yine de nispeten ilkel efsanelerin bir derlemesi" diyor.

Yahudi halkının bir mensubu olmaktan memnun olduğunu belirten Einstein, Yahudilik inancının ise "diğer tüm dinler gibi ilkel batıl inançların vücut bulmuş hali" olduğunu söylüyor.

https://www.bbc.com/turkce/haberler-46449734

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:40 .