![]() |
Musa Azraile Tokat atıp geri göndermiş.
Ebû Hûreyre (R) şöyle demiştir: Ölüm meleği Mûsâ Peygamber'e gönderildi. Melek Mûsâ'ya gelince, Mûsâ, meleğe bir tokat vurdu. Melek Rabb'ına döndü ve:
- Sen beni ölmek istemeyen bir kula gönderdin, dedi. Allah, meleğe gözünü iâde etti ve tekrar Mûsâ'ya dön (dedi).......... (Buhâri, Kitâbu'l-Cenâiz 95 C.3 S.1261 Ötüken 1987. ) Yani Musa ölüp ölmemek konusunda allaha kafa tutup ben ölmüyeceğim diyip azraile bir tokat atmış ve gözünü çıkarmış. Andersenden masallar vardı çocukken okurduk onlardan bile daha eğlenceliymiş bunlar keşke bunları okutsalardı ya bizlere çocukken. |
Hani bu melekler bizim gibi etten kemikten değildi,gözünü nasıl çıkarmış Musa?Nurdan olan bir varlığın gözünü çıkartması ilginç,allahın ona iade etmesi dahada ilginç
|
Buhari'de olur böyle şeyler...
Musa Azrail'in gözünü çıkarır, Allah Muhammed'e baldırını gösterir... Bu kitap ayrıca en sahih hadis kaynağı olarak kabul edilir. |
Musa'mı Mike Tyson'mı bilemedik bu adamı:bounce:
|
adam karizma abi. azraile kafa tutuyor, denizleri ayırıyor, kurbağa çağırıyor, çekirge çağırıyor, suları kana çeviriyor. Raistlin bile yapamıyor lan bunları ! :D wqewqeqw xD
|
Şimdi enduluscum
Madem bunu yazdin buraya, bunu ben biliyorum sana anlatayim guzeli ! Hazreti musa Allahin gonderdigi belalari bal yapmis firavunun atesi ile agzi yanmis Dunyanin em gorkemli gosterisli bir yere gidip butun hasna mistesna kizlarin gozu onunde Ben Allahin elcisiyim demis firavunu krndisine tabi olmaya davet etmis, Artik sen kendini onun yerine koy, Zaten hazreti musa oraya giderken muazzam bir ihtisam kizlar eglenceler varken herkes karnavalda iken, iceriye girmekten cekinmis (ben yarin buraya geliyim asabiyetimi kuvvetlendiripte geleyim demis ) geri donmus geri donerken firavun oldurdugu milyonla masum cocuk nereye musa, firavundan hesabimiza al demis iste musanin firavunu yikarken galip gelirken kullandigi ordu bu ordu milyonla masum cocuk.. İste bunlari anlatmaktaki maksadim.. Musa hakkin belasini bal yapmis.. Onun icin can alici melek senin ruhunu almaya geldim diyonce bir tane vurmus onun gozunu cikmis Sevimli melekcikte : Ya rabbi beni oyle bir kuluna gonderdin ki gozumu cikardi CeNabi hakta tabi. Ona yeni bir goz vermis safi merhametten yaratilmis vazifeli melegede oyle kullarimi canini almaya geldim demiyceksin ihtiyar vericeksin Gelirmisiniz diyceksin demis Git cennetten habibimi ait bir elma kopar musaya ver demis Melek elma ile hazreti musanin yanina gelince hazreti musa elmanin kokusundan Ne duruyorsun ne vakit kaybediyorsun bir an evvel cani alip bu kokunun aslina beni kabustursana demis.. Anladin mi guzeli hikaye boyle |
Hımm reno bu anlattığın daha güzelmiş. Bunu birde karikatür olarak çizip biryerlerde yayınlasana...
|
Alıntı:
Malum Tevrat'ta Musa insan suretine burunmus melekle, guresir ve tanrinin melegini yener. Yalniz bu arbede sirasinda tanrinin melegi Musa'ya vurur ve bedenine zarar verir. Musluman ulema buna hasa! tanrinin melegi yenilmez, gozuyle baktigindan olayi cevirir, bu hale sokar. |
Uhut savaşında meleklermi yenildi anlamı çıkarmalıyız.
Oysa melekler iyi savaşçıdır.hepsi kılıç ustasıdır |
Musa enteresan bir kişilik.Miraç'ta Allah ve Muhammedin akıl edemediğini akletmiş, müslümanların günde 50 vakit namaz kılamayacağını öngörmüştür.O nedenle azrail'i tokatlaması onun için sıradan bir iş olmalı.Muhtemelende doğrudur.
|
Allah ordusu Uhud savaşında neden yenildi ?
Hikmet 1 Uhud savasinda cenabi hak Sevgilisinin habibinin bir tek sozunu dinlemediler diye yenildirtti.. Ebubekirli, Ömerli, Osmanli Alili o muazzam orduyu bozmuştur.. Niye sevgilimin sozunu dinlemediniz ? Hikmeti 2 Birde ileride halid bin velid allahin kilici rutbesini yani Allahin maraşali rutbesini alip kayser ve kisranin milyonla ciktigi ordularina galip gelmesi icin halid bin velidin bufun butun izzeti nefsi yikilmasin diyede islam ordusuda halid bin velide yenildi.. Halid bin velid.. Mahalle savasi biliyordu iste en fazla 1000 -3000 kisilik savaslar gormustu. Milyonla orduya karsi hic omrunde savasmadi.. Halid bin velid iman ettigi 'cenabi hakkin Ordusunuda yenmistik 'Diyip milyonla ordunun karsisinda kacmadi yilmadi.. Cenabi hakkin terbiyesi acaib cook guzel terbiye ediyor insanlari.. Halid bin velidide oyle terbiye etti.. Milyonla orduyu gorunca kacmadi.. |
Alıntı:
Meleklere iyi savaş öğretmiştir Allah hayırlı tuzakçıdır .Melekler hayırlı savaşçıdır .Müslüman melek ordusu yenilmez tarih yalan söylüyor.Bütün bunlar uydurma olabilirçYahudi uydurması |
''Cenabi hakkin terbiyesi acaib cook guzel terbiye ediyor insanlari.. Halid bin velidide oyle terbiye etti.. Milyonla orduyu gorunca kacmadi..
Yani Halit abi adam olsun diye Müslümanlar yenilgiye uğratıldı diyosun. Peki milyonla ordu dediğin nedir.O çağda milyonu aşan sayıda ordu varmıy dı? Uhut savaşı dediğin iki tarafı toplasan 2000 kişiyi bulmaz.Müslümanların sayısı 600 , Makkeliler 1200 kişi imiş.Üstelik öyle ulvi nedenlere dayanarak yapılan bir savaş değil.Sadece Mekke kervanını yağmalamaya çalışan bir peygamber görüntüsü var. Sonuç: Allah çok güzel terbiye edememiş.Yağma ve çapula teşvik etmiş. |
Alıntı:
biraz tarih bilgisi, avrupa ve dünya nüfusu o dönemde :) büyük şehirlerin nüfusları ne kadar. 100binlik ordu bakalım nasıl beslenir bırak milyonluğu... abarttıkça abartın. kendinizi tatmin için sayısını abartın. bildiğimiz tüm nüfus değerlerini hiç utanmadan değiştirelim bakalım. 3000 e 100bin bile olsa biraz kafanızı kullanın, cidden hiç mi mantık yok sizde? nasıl kazanılabilir. o dönemde 20binlik düzenli bir ordu ile neler yapılabildiğini okuyun. neyse... tek bir gerçek halid bin velid in ne kadar iyi bir komutan olduğudur. öyle ahım sahım bir zafer yoktur hatta birçok komutan kaybetmiştir islam ordusu. |
Melekler yenilirmi hiç?Bir kere ışık hızından hızlılar .Arkalarında allah var.Melehlerde yenildi kavramını kabul edemiyecem.Koskoca kuran ayeti var .Meleklerin Efendimizin ordusunda savaştığına dair.Uhut savaşı ayete aykırı düşer.Düşünsenize süpermen gibi uçan kaçan güçlü ve silahlı melekler Uhutta yenilsin.Hiç olacak şeymi.
|
Konunun çöpe gitmesi icin imza topluyorum sanırım benden başka kimse imza vermeyecek..
Bu ne Allah askına ya.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Neden ? Emeklere yazık değilmi.Allaha emanet olun |
Konunun neden çöpe gitmesi gerektiğini anlamadım.
Hadis Buhari'den; Buharide'ki hadisi konuşmayacaksak hangi hadis kitabındakileri konuşacağız? Hadisleri mi hiç konuşmayalım diyorsunuz? Yoksa sadece hoşumuza gtmeyenleri mi konuşmayalım? |
Alıntı:
Baslik cope gitmesi gereken bir baslik degil, zaten Kuran'da da meleklerin onemine dikkat cekilir. Oyle ki Allah, Cebrail'e ve Mikail'e dusman olanlara seslenir. |
Alıntı:
Bence bir meleğin gözünün çıkması,Allahın ona geri vermesi . Ancak bir mit olur. Bencede silinmeli kuran tasdik etmiyor bu hadisi... |
Hz. Mûsâ kelimullah (a.s), Tih çölünde kardeşi Hz. Hanından sonra ölmüştür.
Hz. Mûsâ (a.s ), İsrailoğullarmı; Allah'ın, kendilerini sa*vaşmakla emrettiği kutsal şehre sokamadı. Fakat bu kutsal şeh*re, İsrailoğullarmı, Yuşa b. Nun soktu.Bu konuya daha önce değinmiştik.Bu sebeble de bu konuyu tekrar anlatmaya gerek yoktur. Hz. Mûsâ (a.s) öldüğünde, 120 yaşında idi. Buhârî'nin, Hz. Mûsâ (a.s)'m ölümüyle ilgili rivayet ettiği hadiste deniyor ki: "Ölüm meleği, Musa'nın canını almak için onun yanma gelmişti. Mûsâ, ölüm meleğine şiddetli bir şekilde "baktı. Bunun üzerine ölüm meleği, (onun bu bakışından) kork*tu ve gözü karardı. Daha sonra Yüce Allah'a: - Ey Rabbim! Sen beni öyle bir kuluna gönderdin ki, o kulun, ölmek istemiyor' diye dua etti. Daha sonra Yüce Allah, ölüm meleğini üzerinden o hali kaldırdı. Onu tekrar Musa'nın (canını alması için) görevlendi*rip ona: - Musa'ya tekrar dön de ona:'elini bir sığırın sırtına koy*masını** ve** elinin,** sığırın* sırtındaki* tüylerden* ne** kadarmı kapsıyorsa, o her bir tüye karşılık ona bir yıl ömür verileceğini söyle!' dedi. Ölüm meleği, Musa'nın yanma varıp Allah'ın , kendisi hakkında ne buyurduğunu ona söyledi. Mûsâ, bu ilahi mesajı duyunca: - Ey Rabbim! Bu kadar yıl yaşadıktan sonra ne olaca*ğım?' diye sordu. Allah'ta: - (Müddet bittiğinde,) öleceksin' buyurdu. Bunun üzerine Mûsâ: - Öyleyse ölüm şimdi gelsin' deyip Allah'tan; bir taş atı*mı mesafeye kadar kendisini kutsal şehir (Kudüs)'e yaklaştır*masını (ve orada ölüp oraya gömülmesini) diledi. (Hadisin ravisi) Ebu Hureyre der ki: "Resulullah (s.a.v.) sözüne devamla şöyle buyurdu: 'Eğer ben, Musa'nın gömüldüğü yerde sizinle birlikte bu-lunsaydım, onun mezarının, yol kenarında ve kızıl bir kum te*pesinin yanında bulunduğunu sizlere mutlaka gösterirdim.[93] Allah'ın salât ve selâmı, Hz. Musa'nın üzerine olsun. Amin. [94] * Buda farklı bir versiyonu bence bu daha mantikli zaten benim bildigimde bu şekildeydi.. Ee simdi napcaz nasıl bir sonuca doğru gidiyor bu muhabbet cok merak ettim.. |
Musa facts :D
|
Alıntı:
Çıkarmadımı? Ulemaya iş düşecek. Ben istihareye yatayım. Yarın meleğin gözüne ne oldu öğreniriz .Selametle |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Nur halinde iken gozunun olmadigina dair kanitiniz nedir? Hangu sure, hangi ayet? |
Alıntı:
Bu mantık çerçevesinde söyledim. |
Alıntı:
Goz sahibi de olabilir, ayak sahibi de olabilir. Siz sac telinizden ayak tirnaginiza kadar maddesiniz, bunu bilmiyor musunuz. !!!????? Kuran'da da bu aynidir. Melek hem ars'i tasir yuklenir. Orn:Israfil Hem de ete kemige burunup insana konusabilir. :) |
Alıntı:
Taşımak derken fiziksel bir yük mü yoksa manyetik bir güçlemi buna nasıl yorum getirirsiniz ? Yani melek madde iken , ışığa dönüştüğünde maddeden eser kalmayacaktır. |
Alıntı:
Olur mu oyle sey. Evrende madde kesinlikle yok olmaz. Evrenin kendisi madde zaten. Sadece degisir, donusur. Bir suyu, dondurup buza cevirip, tekrar cozdurebilirsiniz. Defalarca kere yapabilirsiniz bu islemi. Su eksilse bile , yine buharlasip evrene karisir. Yok olmaz ki!!!? Form degisimidir yani. |
Alıntı:
Zaten madde yok olur demedim,evren ilk oluştuğunda enerji kuarklara dönüştü,şimdi ise ışık hızına ulaşan madde enerjiye dönüşüyor.Demeye çalıştığım şu madde yani atomlar ,ile fotonlar çok ayrı davranışlara sahip parçacıklardır.Su buza dönüşürken yoğunluğu değişir kimyasal özelliği değişmez, atomlar özelliğini korur.Ama madde enerjiye geçiş yaparken geriye atomlardan eser kalmaz, saf enerjiye dönüşür. Yani gözünüzle gördüğünüz ışıkta göz et kemik olması mantıklı geliyor mu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hepsi aynidir. Evrende hicbir sey yok olmaz. Ses mesela yok olur mu? Geliyor tabi ki fizik kurallari geregi. Evrim var herseyden once. :) Oldugunuzde, cesediniz donusurken atomlariniza ne oluyor? |
Alıntı:
Atomları oluşturan belli kuarklar vardır,ışığı ise fotonlar oluşturur. Atomlarım toprağa karışıyor saprofit bakteriler beni tekrar doğaya kazandırıyor. Şahsen bana mantıklı gelmiyor ışığın ete göze sahip olması,bundan dolayıda o şekilde mesaj attım.Bana kalırsa evrimin ulaşacağı son nakta makine canlılardır yani cyborgler. |
Alıntı:
Ars'in yonu ne? Sag, sol, yukari asagi? |
Alıntı:
Atomlariniz dagiliyor evrene. Ama yok olmuyor. Evrim'e iliskin size anlamli gelmiyor olabilir, 2 gozunuz oldugu halde baktiginiz seyi 1 obje olarak gormeniz niye anlamli geliyor? :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Einsteinin ünlü formulü.Madde =enerji |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:10 . |