Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   müslümanların kutsal türbeleri (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2861)

06-10-2006 20:01

müslümanların kutsal türbeleri

muslümanlar için kutsal olan ramazan ayı geldiğinde pek revaçta olur
bu taşlar mezarlar ağaçlar, bunların en populer olanı istanbul eyüp de ki
eyüp sultan türbesi, sadece istanbulda 487 türbe var,anadoluda benzer
binlerce türbe var, alacağı olan, borcu olan, çocuğu olmayan, kocasıyla
arası bozuk olan, kombisi çalışmayan, oğlu ders çalışmayan,sertleşme
sorunu yaşayan,kredi kartı borcu olan,kabız olan,mızmız olan hep bu
mekanlarda alır soluğu,buralardaki izdiham görülmeye değer,tam anlamıyla
koyun sürüleri gibi o daracık yerlere tıkış tıkış doldururlar.

ilgimi çeken konu insanlar ne kadar semavi dinlere inansalarda taşlara
ağaçlara mezarlara tapmaktan vazgeçmiyorlar,bu içgüdüsel birşey olsa
gerek, puta tapınmayla alay eden müslümanlar, kendi elleriyle yaptıkları
mezarlara taşlara secde ediyor, ellerini yüzünü sürüp secde ediyorlar
muhammetin benetton marka hırkasını görmek için, el sürmek için
birbirlerini eziyorlar,2000 değil bir 4000 bin yıl daha geçse insanlar bu tür
tapınmalardan vazgeçmeyecek.

everest 06-10-2006 20:10

Re: sürülerin kutsal türbeleri

tapınmak insanın varoluşundan beri vardır insanlar tarih boyu tapacak mutlaka bir şeyler bulmuşardır misal olarak aya ,güneşe putlara mezerlara gizemler hep insanların ilgisini çekmiştir ve şu anda tek tanrıya olduğu gibi hayalinde yaşattığı sonsuz gücü tanrıya mal etmişlerdir

mhmd 07-10-2006 12:09

Re: müslümanların kutsal türbeleri

Sn. Gandalf,

Sizin yazdıklarınız, buzdağının üzeri dostum.
Altında neler olduğunu bir bilseniz küçük dilinizi de yutardınız.
Buraya, edebi çizgimden dolayı yazamayacağım pek çok nesne kutsaldır! bilenlere.
Sanma ki; bunu sadece, kendine Müslüman diyenler yapar.
Ateistim diyenler bile tapar.
Çok düşünme dostum hele bir bak resmi gün ve bayramlar!

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

exclusive 07-10-2006 16:03

Ben her 10 kasımda Anıtkabir'e gitmeye özen gösteririm.

Mustafa Kemal'in naaşı önünde hazırola geçer, saygı duruşunda bulunur, başımla selam verip ayrılırım.

Bunu Mustafa Kemal beni göklerde biyerden görsün de sevildiğini anlayıp mutlu olsun diye yapmam.

Benim için bu ziyaret "onu sevmeyen, ona kin güden, onun kurduğu bu Cumhuriyete ihanet duyguları içinde olanlar görsün ve bilsin ki ben de Mustafa Kemal'in devrimlerine kanının son damlasına kadar sahip çıkacaklardan biriyim" demenin bir yoludur.

Pek çok kişinin de benimle aynı duygularla orada bulunduğu kanaatindeyim.

Bunu bir tapınma olarak nitelemek sadece görünüş itibarıyla tapınmayı andıran herşeyi amacına, sebebine, niye yapıldığına hiç bakmadan tapınma kategorisine sokmak olur.

Budistler evlerinin baş köşesine yüksekçe bir kaide üzerinde duran bir Budha heykeli koyarlar. Bu dini bir semboldür. Heykele saygı duyar, kirlenmemesine özen gösterir, otururken heykele sırtlarını dönmeyecek biçimde otururlar.

Biz de evlerimizin baş köşesine yüksekçe bir sehpa üzerinde duran bir televizyon koyar ve çoğu zaman ona sırtımızı dönmeyecek biçimde otururuz.

Eğer Mustafa Kemal için düzenlenen resmi anma törenleri görünüş olarak benzemesi gerekçesiyle birer tapınmaysa her akşam evde tv karşısında geçirdiğimiz saatler de birer tapınmadır ve televizyon denen cihaza yapılan ibadetlerdir.

mhmd 07-10-2006 16:50

Sn. Exclusive,

Hangi tarafta olursa olsun karşı olduğum şeydi bu tip tapınmalar.
Hiçbir zaman da insani gelmedi bana ne türbe ile tütsü ne de yapılı bir taş.
Hissettiklerinize saygı duyarım o sizin değerli bir tarafınız.
Ama anlamasını veya yapmasını beklemeyin hiç kimseden.

Devrimlerine sahip çıkmanın yolu sizin dediğiniz olsa idi;
Şu an dünyada ilk 500 e giren en az 50 üniversitemiz olurdu gibi geliyor.

Öyle ya; değerli insan; “Kanınızın son damlasına kadar benim devrimlerime sahip çıkın!” mı demiş?
Yoksa; “Beni görmek demek illa yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter.” Sözü ile ayağa kalkıp,
“Biz; uygarlıktan, ilimden ve fenden kuvvet alıyor ve ona göre yürüyoruz.” İlkesini uygulamak mı?
Yoksa; Şili, Güney Afrika, Yeni Zelanda, Singapur, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Macaristan gibi ülkelerin bile girdiği üniversiteler arası bilim yarışmasında bu ülkelerin arkasından bile ilk 500 e bile girememek mi? Karar bizlerin sevgili ex.

Yeri gelmişken; Sizlerden daha sıkı laflar duymuş biri olarak, TV ile ilgili benzetmenizi size pek yakıştıramadım.

walla 07-10-2006 17:43

Sevgili mhmme
Devrimlerine sahip çıkmanın yolu sizin dediğiniz olsa idi;
Şu an dünyada ilk 500 e giren en az 50 üniversitemiz olurdu gibi geliyor.
dediniz.
Maalesef 1950 lerden bu yana sayın Adnan Menderes ve sonrası Dini; elinde bir bayrak yapan politikacıların yönetimindeyiz. Üniversiteler, teknik okullar yerine binlerce İmam hatip Okullarını Atatürk açmadı.

walla 07-10-2006 17:46

Akşam Show tv de oruç baba türbesi gösteriliyordu. Utandım....

07-10-2006 18:30

sayın mhmmd
resmi bayramların türbe ile tapınma ile ne alakası var,bende ankaraya
her yolum düştüğünde anitkabiri ziyaret ederim,bu bir saygı,bir minetdarlık,bir teşekkür ziyaretidir,kendisi bu saygıyı sonuna kadar hakediyor,kendisine minnetdarım çünkü iran gibi bir ülkede yaşamıyorum
kendisine teşekkür borçluyum,çünkü modern bir ülke bırakıp gitti
illa kıyaslamak gerekirse,buyrun dünyadaki tek çocuk bayramı,
ve öte yanda dünyada bir günde milyonlarca hayvan gırtlaklama bayramı
hangisi doğru sence ?

walla 07-10-2006 18:33

Atatürk sevgisi YOBAZ kesimi rahatsız ediyor, başka açıklaması yok.

walla 07-10-2006 18:35

Cunhuriyet savcıları nerede.
Tekke ve türbeler Takrir-i Sükun Yasası ile kapatılmamışmıydı.

Neden görevinizi yapmıyorsunuz?

Yoksa siz Türkiye Cumhuriyeti Savcısı değilde
İslam Cumhuriyeti Savcısımısınız?

mep 07-10-2006 19:50

İleride çok revaçta olacak bi türbe biliyom ben *zilli baba türbesi
o mübarek zatı tanıma şerefinede eriştik.ilerde gidip çaput bağlayıp ilim istiycem kendisinden :lol:

dilaver 07-10-2006 19:57

[quote="Maalesef 1950 lerden bu yana sayın Adnan Menderes ve sonrası Dini; elinde bir bayrak yapan politikacıların yönetimindeyiz. Üniversiteler, teknik okullar yerine binlerce İmam hatip Okullarını Atatürk açmadı.[/quote]

---------------------
* * * * * açmadı ama farklı bir şey yaptı.Diyanet işleri Başkanlıgını kurdu.İlk mecliste şeriye nazırlıgı vardır.Daha sonra bu diyanete dönüştü.
* * * * * Laiklik şayet din ve devlet işlerini ayırmak ise eger bir devletin din ve dini kadroları yönetmek üzere örgütlendigi bir ortam laik olamaz.
* * * * * Hem dine savaş açacaksınız ki bunda son derece hemfikirim sizinle hem de dinselligi vaaz edecek bir teşkilatı ayakta bırakacaksınız.Burada yüzde yüz çelişki vardır.
* * * * * Üstelik dinsel özgürlügü savunma adı altında sünni ve hanefi olmayan tüm islami inanç sistemlerini bu teşkilatın dışında bırakacaksınız.
* * * * * Adnan Menderes örnegine Kenan Evren örnegini de ekleyebilirseniz bu tabloyu tamamlamış olursunuz sanıyorum.Fethullah Gülenden bahsederken bunun yanına Bülent Ecevit i de koymayı unumayın.
* * * * * Adnan Menderes muhafazakarlıgın ve gericiligin partisiydi,peki Kenan Evren hangi kesimin partisiydi.
* * * * * *Bir arkadaşım Tatil i Eşgal kanunundan bahsetmiş.Aslında süreci şöyle tamamlamak gerekiyor.Takrir'i Sukun ve Tatil'i Eşgal Kanunları (1925)İzmir Suikastı davası ve topyekun eski ittihatçıların ve kurtuluşun ilk kadrolarının tasfiyesi (1926)Menemen olayı .Bunları takiben sindirilen muhalefetin karşı çıkamayacagı ortamda devrim ve inkilapların yukarıdan aşşagı dikte ettirilmesi.
* * * * * * Her devrimde bu tarz süreçler yaşanması gayet normaldir buna karşı çıktıgım yok.Özellikle ekonomik altyapının desteklemedigi siyasi karaların alınıp uygulanması kaçınılmaz olarak şiddeti gerektirmiştir ve bu bir anlamda tarihsel zordur.Ama sürecin görünmeyen yönlerini de putlaştırmaya kapılmadan * görebilmek gerekir.
* * * * * * *Kemal ile kemalistleri birbirinden ayırt etmek gerekir düşüncesindeyim.Kemalizm Kemal in insiyatifi ile degil onun dışında gelişmiştir.

* * * * * * * saygılarımla

spartacus 07-10-2006 20:21

Alıntı:

mhmmd";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 49738)
Sizin yazdıklarınız, buzdağının üzeri dostum.
Altında neler olduğunu bir bilseniz küçük dilinizi de yutardınız.
Buraya, edebi çizgimden dolayı yazamayacağım pek çok nesne kutsaldır! bilenlere.
Sanma ki; bunu sadece, kendine Müslüman diyenler yapar.
Ateistim diyenler bile tapar.
Çok düşünme dostum hele bir bak resmi gün ve bayramlar!

Sevgili Mhmmd, güzel bir söz söylemişsiniz, buzdağının üstü(evet görülen), ve bilinse yutulacak bir küçük dil.
Bir çok yerde onlarca kere söylemişimdir, *bağnazlığın her türlüsü bağnazlıktır. Ve hangi düşünce olursa olsun bir kez tabuyu oluşturacak onu ayakları üzerinde bina edecek temsillere erişsin, tapınım orada başlamıştır
Ama diye başlayan ve ama diye giden her türlü, dini düşünce yada dışında düşünceler, yücelikle başlayıp yücelikle gitmiş ise orada olan tapınmadır. Bilgi dahi tapılan bir şey halini alırsa, nakarat olsun ama benim olsun denirse, bağnazlık orada başlar. Ama ve amalarla kendi egolarımızı korumaya çalışırken diğer tafaftan kendi tabularımızıda oluşturuyoruz, ve gün geçtikçe unuttuğumuz bir kelime var: insan. İnsan olmak müslüman olmaktan sonra geliyor, insan olmak herhangi bir milletten sonra geliyor, ama hemen sonra değil, sevilen müzikler, tutulan takımlar, renkler........
Tabu olan her şey, ilkel kalmaya mahkumdur, ve görürüzki türbeler, tabular vs, hepside insanın ego tatmini üzerinedir.

Evrenin yasası, sürekli harekettir, yaşamında yasası budur ve değişim hareketin kaçınılmaz sonucu ise, yaşamda mutlak diye tanımlanacak hiç bir şey yoktur. Hiç bir şey mutlak değildir, insan düşünceside, tapındıklarıda, hurafeleride, kutsallaştırdıklarıda ve hatta gökyüzü bile.
Ortaasyadan gelen bir şeydir, mezar taşları, çaputlar, davulla girilen translar, nazar vs ama görüyoruz ki onunda kökeni islam öncesidir ama yine bir başka dindir, ve o buz dağının altında duruyor gibi görünsede işte üzerindedir.....
İnsandan geriye ne kadar temsil var, hiçbiriside ona ait değildir, buradayız ölmedik ve kendimizi temsil edecek kadar insanız. Tarihde görüyoruz ki temsiller, insanı sürü gibi gütmenin bir aracından öte iş yapmamışlardır.Bu gün en basit bir hak aramada, bir seçim propagandasında, maç anlarında ve daha bir çok mekanlarda dahi göze batan bir şey var, flamalar, bayraklar, renkler, dumanlar, sisler, davul tampırtıları(illizyon-vizyon), saçma sapan bakırköy dizileri(televizyon izleyemiyorum, ne zaman başına geçsem kusuyor), biri bizi tökezliyorlar...... içerisinde kaybolmuş, görülmesi mümkün olmayan(manipülasyon) zavallı insanlık!

Ne oldu Fenerbahçe, yenildi bu hafta, bastılar trilyonları, siz bağıradurun dediğimde aldığım bir yanıt.
Takımıma laf söyleme, anama küfür etmiş olursun!

Ben düşüncemi söylüyorum, hayatta ilahi olan hiç ama hiç bir şey, yada insan yoktur, ilahi olan yada her şeyden illede insanlıktan daha yüce olacak insanda yoktur. Çünkü kutsallık insan gelişimin önüne ve insanlığın önüne dikilmiş bir duvardır. Kutsallığın olduğu hiç bir yerde, hiç bir düşüncede özgürlük yoktur, olmayacaktır. Oysa saygı kutsal olana değil, ancak ortaya çıkan ürüne olmalıdır. Bir şey kutsal kılındığı için ona tapılıyor ise, orada tapınmada-ibadetde- yoktur(temsil) ama bu dinde olmasa yine değişen bir şey yoktur, bunun adı saygı değil, şartlı-reflekstir ve orada tüketilen ise malesef yine saygının-ibadetin kendisidir.
Ateistim ama onda kutsal olan zerre kadar bir şey yok, o sadece benim durumumu tanımlamaktan, ifade etmekten öte bir kelime değildir.
Ama yinede Mhmmd, biz buzdağının görülen yüzüne bakmadan, altına inemeyeceğiz, buda şu demektir ki, bizim hatalarımız-yanlışımız başkasının doğruları değilse, başkasının hatalarıda yada yanlışı bizim doğrumuz değildir.
Bir taşdan medet ummak ile, bir kurgu kahramanından(tanrılardan) medet ummak arasında yinede anlamlı fark vardır, bu ise, malesef kurgu olan tanrılara bir türlü ulaşamadıkları için nesnel aracılar koymaktan(put) başka bir şey değilken, *diğeri(kurgu) karmaşıktır(spekülatif)

dew_genç 01-07-2008 18:52

telli baba türbesi, sarıklı baba türbesi, oruç baba türbesi
ya bunlara ne denebilirki baba adamlarmış galiba tabi yersen

aspendos 01-07-2008 20:11

konuya bakın nereden nereye geldi .

kuranı kerimin hangi ayetinde türbelere gidin medet umun diyor ?

hz muhammed mi dedi gidin türbelerden medet umun mezarlar ipler bağlayın v.s ..

bunu islamı bilmeyen cahil kesim yapıyor .

ayriyeten sizinlerin ateistlerin de turan dusuna taptıkları gözden kaçmıyor ...

kabe gidenler kabeden medet ummuyor kabe duvarına el sürmeleri peygamberimizin sünnetinden kaynaklanıyor yoksa kabeye gidip duvarına el sürmek farzdır diyen yok .

böyle hurafeleri gören ateizm işte bak müslümanlar budur işte diyor .

ama benim gibi bir müslümanı gören nedense ateizm hep kaçıyor .

burada aklınız sıraca işte islamiyet bunlardan medet umuyor diye yazıyorsunuz .

peki ummayanlar ozaman gerçek islamı yaşıyor .

buna ne kılıf uyduracaksınız ?

ateizm çöktü de haberiniz yok ..

iceman 02-07-2008 00:53

:D aspendos....kimsenin kaçtıgı faLan yok.TD hocaya tapan da yok !! hepimiz burdayız bak dimdik..saçma sapan(ruhLar cinLer periLer meLekLer kitapLar) düşünceLerimiz de yok ! BiLim ne zaman çökerse Ateizm de o zaman çöker..sen harun yahya hocanı izLemeye devam et..Darwin'in sakaLının teLi kadar biLe biLgisi oLmayan-şu an hapiste!- bi adamın peşine takıLın bakaLım..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:39 .