![]() |
Nurculuk islamın içinde bir tarikatmıdır yoksa yeni bir dinmi?
Nurculuk islamın içinde bir tarikatmıdır yoksa yeni bir dinmi?
Bu sorunun yanıtını çok merak ediyorum . Risale i nur kuranmıdır yoksa yeni peygambere indirildiği iddia edilen yeni bir kitapmı? Saidi Nursi (Kürdi)Son peygambermidir yoksa Mesihmi yine yoksa Mehdimi? Kimdir bu adam Nurculuk dininin kurucusumu? Atatürke deccal diyebilmesi hangi saikledir:? Üşkemizdeki Nurcular ne yapmak istiyorlar? Direkt olarak konuyla alakalı bazı kaynakları konuya eklesem Multimedya denen köşeye aktarılacak endişesiyle sizlerden bilgi bekliyorum ,Sadece beni değil herkesi aydınlatmanız dileğiyle konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum: Saygılar. elinizdeki kaynaklarla olayı biraz açarsanız sevineceğim: Teşekkürler: Konu ile ilgili faydalı olabileceğini düşündüğüm bir de video var: http://www.youtube.com/watch?v=IYIUW1j5yDo |
sevgili estağfirullah.
şunu bilki yeni bir din inşa ede3ceksen inandırıcılığı arttırmak için eskisini feferans almak zorundasın nurculukta güya islamdan olan ama islamla alakası olmayan yeni bir akımdır. sanırım bu sitewde3 bu işi en iyi bilenlerdenim sana bu sitede yayınlanmış üç link vereceğim oku kendi sentezini kendin yap http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=10983 http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=3086 http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=3438 |
İslamin icinde midir? Mezhebe bezer bu, islami yorumlamaya calismistir. Yeni bir din degil yeni bir tarikattir. Saidi nursi de mesih degil bu tarikatin kurucusudur sadece. Kitabi ise kuran tevsirinden ibarettir. Saidi nursi oldugunde kirk bin muridi vardi. Bu kitle kat kat buyumus en nihayetinde de Fetullah Gulenin eline gecmistir! Simdi ise istedigi gibi kullaniyor. Nurculuk akiminin zaman icinde nasil bir yol izledigini gormek isterseniz, imamin ordusu, kitabini okuyabilirsiniz. Şu ya da bu sekilde asil soru, nurcu akiminin turkiyeye ne verdigi ya da ne aldigi olmalidir! Cumhuriyet ve laiklik adina ne varsa dusman oldugu apacik belli. Ataturke dusman olmasinin yani sira cimhuriyet adina da hicbir sey yapmamistir. Hatta arastirirsaniz, kurtulus savasi veya gerekirse canini verebilecegi hicbir erdemli mucaleye girismemistir. Ataturk hakkinda soyledigi sozlerden kisa bir alinti, saygilarimla...
"Ölmüş gitmiş dünyadan ve hükümetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel* bir Hadis–i Şerif’in ihbariyle Kur’an’a zararlı bir adam çıkacak demiştim.Sonra Mustafa Kemal’in o adam olduğunu zaman gösterdi." |
Tarikattır. Bizim dinimizde ayrımcılık yoktur, yön gösterme vardır kendi iradenle kabul edersin veya etmezsin.
|
Sizin dininizde ayrimcilik vardir. Cunku hiristiyanlari ve yahudileri kendinize dost edinmeyin diye emreder. Sizin dininizde kolecilik bile vardir. Cunku 17 ayet de bir konu hakkinda ornek verirken inancsiz bir kafirle inancli koleyi ornek verir. İslam daha koleciligi kaldirabilecek bir ruha bile sahip degildir. "Onlar(kafirleri)buldugunuz yerde oldurun, diye emrederek, islamda zorlama yoktur, yalanini curutur! İnsanin iradesinden bahsedilemez. Cunku sozum ona Allah hazretleri kuranda buyururlar ki, onlarin gozunde perde vardir, artik isteseler de yola gelmezler! Kuran celiskilerle dolu bir kitap oldugu icin icinden cikilamamis ve dort mezhep dogmustur. Din tuccarligi yapan zavallilar ise bunu firsat bilip tarikatlar kurmuslardir. Hersey bu kadar basit...
|
Alıntı:
|
internette bu muhteşem videoyu buldum sanırım bu video çok şey anlatıyor .Arkadaşlarımın özellikle izlemesini öneririm
Yönetici arkadaşlar başlığa aktarırsa sevinirim nurculuk sapıklığı [3 Saat Kaynak Kuranı Kerim] http://www.youtube.com/watch?v=IYIUW1j5yDo |
Yukarıdaki video uzun bir videodur fakat,
İzlediğinize asla pişman olmayacaksınız . Şimdiden Nurcularla ilgili çok şey öğretti |
Belgesel gerçekten güzel. fakat çok uzatmış.
Turan Dursun'un "Said Nursi ve Nurculuk" kitabını öneririm. Said Nursi'nin nasıl bir ruh hastası, Risal-i Nur'un nasıl bir deli saçması olduğunu çok güzel özetlemiş. bir oturuşta okuyup bitirirsiniz. |
Alıntı:
Saygılar. Turan Dursunun kitabınıda okudum dostum rahat olun.Ben yakın ve gerçek vahşet kaynağını herkes görsün istedim bilmem yanlışmı yaptım? |
Alıntı:
ben 3 hafta önce okudum. daha önce risal-i nur hakkında bölük pörçük bilgilerim vardı. said nursi'nin ayetleri ve hadisleri farklı bakış açılarıyla yorumlayan, islam konusunda oldukça bilgili biri olduğunu sanıyordum. "bir kez yasin okuyan bin kez kur-an okumuş sayılır" hadisine bile sayfalarca yorum yazıp kafa karıştıran, ve bir illüzyonla başarıya ulaşan biriydi benim için. Turan Dursun'un kitabını okuduktan sonra onun islamı savunmak gibi bir misyonu olmadığını, kur-an'ı ve hadisleri tamamen kendi şöhretini pekiştirmek için kullandığını gördüm. onun izinden gidenlerse risal-i nur'u her derde deva, kötülüklerden koruyan bir tılsım olarak görüyorlar, içeriğiyle ilgilenmiyorlar. özetle; bu said-i nursi denen zat aşırı narsist, kendisini allah tarafından gönderilmiş bir varlık olarak niteleyen bir şehir efsanesiymiş. hatta Abdülhamit tarafından tımarhaneye bile kapatılmış. Turan Dursun, o incecik kitabında tüm tabloyu en can alıcı örneklerle sunmuş. Not: Balıkesir Güre'de Turan Dursun afişinin önünde açılmış bir kitap standı gördüm ve bir sürü kitap aldım. o standın varlığı bile motivasyonumu katladı. saygılar... |
Nurcular enterasan insanlardır. Diğer tarikatlar onlara laf söyleyip onlarla dalga geçerken, Nurcular bütün tarikatları kucaklarlar.
Onlar da kendi yollarında islama hizmet eden kardeşlerimizdir, derler. |
Babadan miras bir nur talebesi değilim. (şu an bile "nur talebesi" sıfatına layık değilim, çok eksiğim ve kusurlarım var. Ama gönülden Risale-i nurları seviyorum. Çünkü imanımı kurtarmaya vesile oldu) Üniversite yıllarımda (1979) ilginç bir olayla risale-i nurları tanıma imkanım oldu. Risale-i nurları tanımazdan önce, solcu takılan, islami konulardan uzak duran biriydim. İmani konularda şüpheci ve kabullenemediğim konular vardı. Risele-i nurları okuyup anladıkça, bir puzzle ın tamamlanması gibi imani konular kafamda yerli yerine oturdu. Yapı olarak araştırmacı ve tahkik ehli olduğumu söyleyebilirim. Kim Risale-i Nurların aleyhinde yazı yazıyorsa, inanıyorumki, bilmediği için böyle yapıyor. Ah bir tanısa ve samimi olarak anlamaya çalışsa, değil düşman olmak, derhal nur talebesi olmaya çalışırdı.
"İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır". Risale-i nurlara saldıran arkadaşlar, şunu bilsinki bilmedikleri için bunu yapıyorlar. İmani konular matematik gibi değildir. bilmek yeterli değil, teslim olmak, ve hidayeti dilemek te gerekir. Aranızda nice "alim" sayılabilecek kişiler vardır. Ama hidayeti dilemedikleri için Allah onlara nasip etmiyor. İman, ebedi saadetin anahtarıdır. 70 - 80 yıllık ( o da garanti değil ya) şu geçici dünyanın sonu elbetteki herkez için gelecektir. İmanla ölmek hadisesi, insanın en öemli hadisesidir. Dünya sultanı olsan ne olacak, sonu ölüm. Akıllı kişi ölüm sonrasınıda düşünüp, ebedi hayatını mahvetmek istemez. Ebedi ne demek? sonsuz.... Böylesi öenmli bir konuda duyarsız kalmak kar-ı akıl değildir. Bunları niye yazıyorum? Risale-i nur, işte ebedi saadetin anahtarı olan imanı kazandırıyor. İster bu sözüme inanıp, risale-i nurları kaynağından okur, teslim olarak, imanınızı kurtarırsınız, isterse, "bu deli saçmalaını okuyup ne yapacağım" deyip, ebedi azaba namzet olursunuz. Yukarıda Üstad Bediüzzaman Said Nursi ye hakaret derecesinde yazılar okuyunca kalbim ürperdi. O ise, "milletimin imanını selamette görürsem, cehennem alevleri içinde yanmaya razıyım" diyebilen biri. image666 arkadaşımız ise : "cimhuriyet adina da hicbir sey yapmamistir. Hatta arastirirsaniz, kurtulus savasi veya gerekirse canini verebilecegi hicbir erdemli mucaleye girismemistir." demiş Ya ne diyeyim. Bilgisizliğin insanı nasıl iftira atmaya götürdüğüne açık delil. Bediüzzaman, Cumhuriyetçi idi. google amcaya "Said Nursi cumhuriyetçi" yazıp aratırsanız sizi ilgili bilgiye götürecektir. Ayrıca Said Nursi, Kurtuluş savaşında bizzat talebeleriyle, kafkas cephesinde savaşmış, hatta esir düşmüştür. sayın image666 arkadaş bir araştırsa görecektir. Risale-i nurları milyonlarca kişi okuyor. deli saçması bir şeyi kim okur. Risale-i nurlar, bazı dış ülke üniversitelerinde müfredat olarak okutuluyor (örneğin filipinler) Risale-i nurlar birçok sempozyumlarda ilmi araştırma ile sunumlar yapılıyor. Bu sunumları dış ülke üniversite prof ları yapıyor. Böylesi değerli eserleri ve onun müellifini bilmeden ve haksızcasına eleştirmek hangi insaflı vicdanın kabüllenebileceği bir durumdur.? |
Alıntı:
Korkmadan inceleyin.İmanla köreltilmiş gözler gerçeği biraz zor görebilir.Seyredin bakalım mesajı çözebilecek kadar zekanız işliyormu görelim. |
sedat sert zun zamandır ortalıkta yoktu said mevzu olunca hemen ortaya çıktı.
bu tiplere gerçek hiçbir şeyi izah edemezsiniz. onlara belletilen roma tanrıları gibi bileği bükülmez ulu insanlardır. çünkü artık bu önyargıyla yaşarlare ve hiç taviz vermezler. adamın tefsiri yok ama en büyük islam tefsircisidir. yani kellim kellim la yenfağ |
Turan Dursun'un müslüman olduğu dönemde, Sait hakkında yazdıkları okunacak olursa, Nurcuların islam dini içerisinde yeni bir akım yaratmak peşinde oldukları görülecektir. Ancak bu yeni akım, islamın temel felsefelerine bile aykırıdır. Bu bakımdan bir mezhep olarak nitelendirmek de doğru olmayabilir.
Sait'in yazdığı metinlerde, kuranda kendisinden bahsedildiği yönünde pek çok çıkarımı vardır ki bu islam'ın temeli ile çelişen bir durumdur. Bunun dışında kendisi, insanların geleceğini gördüğü gibi bir takım gündüz düşlerine de sahiptir. Nurcuların yurtlarında kalanlardan edinilen bir diğer temel bilgi de Kuran yerine risaleleri okumalarıdır ki sırf bu bilgiden, kendilerinin ortalama bir müslümandan daha az bir kuran/islam bilgisine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Risale okuyup da dine döndüm diyenlerin hangi dine döndüklerini ise ciddi ciddi merak ediyorum. |
Sait denilen zatızennube 8o defa dünyaya yeni bedenlerle hayat bulduğunu Mesih olduğunu hatta Mhdi olduğunu iddia etmiş .
Sanki tarikat değilde dinmiş gibi duruyor.İslamla alakalıymış gibi islamın dışında bir din .Acı olan ise tüm tarikatlerin toplamından güçlü olmaları. |
Alıntı:
Benim tespit ettiğim kadarıyla Nurcular vakit namazlarında ve Ramazan'da hatmetmek şeklinde Kuran okur. Onları diğer müslümanlardan ayıran taraf, diğer müslümanlar 1. kaynak olarak Kuran'ı baz alırken, Nurcular ise Kuran'dan ziyade, Risaleler'i baz alırlar. Yani Nurcular Risaleler vasıtasıyla Kuran'ı anlamaya çalışırlar. Yoksa, Kuran'ı anlamak kimseye nasip olmuş bir şey değildir. İster inanın, ister inanmayın, bugün Arapça dilini konuşan insanlar bile Kuran'ı anlamaktan uzaktırlar. Bu da Puin, Luxenberg gibi Batılı bilim adamlarının tespitini doğrular. O zaman bu durumda şu soruların yanıtlarını vermek zorunda kalırız: Bizler Kuran`ı yani Rabbimizin ayetlerinde emrettiklerini nasıl anlamalıyız? Bazılarının söylediği gibi gerçekten de Kuran ayetleri herkesin okuduğunda anlayabileceği şekilde gönderilmemiş midir? Ayetler açık ve anlaşılır bir şekilde verilmeyip, sözcüklerinin ardından mı bazı anlamlar çıkartılır? Bunları da herkes anlayamaz, çok özel veli insanlar mı anlar? |
Alıntı:
Belki de benim karşılaştıklarım kuran okunan bölüme kadar gelememiş olanlardır. Yakın bir arkadaşım da bir süre aralarında bulunduğunu, kuran okumak istemesine rağmen kendisine; onun zamanı değil şimdi sohbet var ya da risale okuyacağız gibi gerekçeler sunularak engellenmeye çalışıldığını anlatmıştı. Sizin yazdığınızla da birleştirirsek, öncelikle risaleler aracılığı ile gerçeğin görülmesini engelleyecek seviyeye getirmeyi amaçlayıp ardından kuran okutuyorlar gibi bir izlenim oluştu bende. |
Said sıklıkla risalelerin "yazdırıldığını" iddia eder. "Bir meselenin ihtar edildiği"ni iddia eder. Bu adam hayal gören biridir. Talebelerinin gizlice getirip bıraktıkları ekmeklerin allahtan geldiğini sanır. Jandarmaların bu ihtiyar adama acıyıp sıkmadıkları kelepçelerin allah tarafından açıldığını filan sanır.
Tipik şizofreni belirtileri gösterdiği için Abdülhamid tımarhaneye göndermiştir bu kişiyi. Yeni bir din olmadığı kesin. Tarikat da değildir. Din yenileyici olduğunu iddia etmiştir. Risalelerinde bir çok safsata vardır. Fakat yaptığı en safsata iş "tevafuklu kuran" dediği komik iştir. Allah kelimelerini alt alta getirmek için bazı ayetleri gülünç derecede sıkıştırdığını, bazı ayetleri aynı gülünçlükte lastik gibi uzattığını bir çocuk bile görür görmez anlar. Bu kadar apaçık bir komikliği binlerce talebesinin göremeyişi ve "bu kepazelik de nedir böyle?" demeyişleri hayret vericidir. Yani apaçık komedi yahu, allah kelimelerini alt alta "tevafuk" ettireceğim diye satırın birini garabete çevirmiş sıkıştıracağım diye, öbürünü çekmiş çekmiş uzatmış! Yani embesil anlar bunun komik bir saçmalık olduğunu! Bu kadar kalabalık bir cemaat "yahu bu rezillik ne böyle, böyle şey olur mu?" demiyor! Akıl alır gibi değil! Bu nasıl bir sorgulamasız mutlak itaat, nasıl bir körlük ve köleliktir? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:43 . |