Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kuran'daki Meryem Çelişkisi! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28882)

timsah 18-09-2008 21:10

Allah İki Meryemi Birbirine Karıştırmış

Meryem Suresi;
27.Ayet: Nihayet onu (kucağında) taşıyarak kavmine getirdi. Dediler ki: Ey Meryem! Hakikaten sen iğrenç bir şey yaptın.

28.Ayet: Ey Harun'un kız kardeşi! Senin baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi.

29.Ayet: Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. "Biz, dediler, beşikteki bir sabî ile nasıl konuşuruz?"

28. Ayette Ey Harunun kız kardeşi denilen kişi İsanın annesi Meryemdir. Ancak Harun ile
Musanın kız kardeşleri Meryem değildir.

Meryem ile Harun arasında 600 yıldan fazla fark vardır. Meryemin Harunun kızkardeşi olması
mümkün değildir.
Harun ile Musanın Meryem diye bir kız kardeşi vardır fakat, bu Meryem, İsanın annesi Meryem
değildir. İsanın da Harun diye bir dayısı yoktur.

Bu durumda Allah, Kurandaki bu ayetde iki Meryemi birbirine karıştırmış. Koskoca kainatı
yaratan Allah, yaşlılıktan olsa gerek, iki Meryemi birbirine karıştırmış.

Bu, Kuranın İnsan ürünü olduğunu gösteren ayetlerin bir tanesidir.

Konuyla alakalı mesaj yazılması dileğiyle.
Saygılar

Aydınus 18-09-2008 21:40

Üç kişiye ''parmak çocuk'' masalını anlatsanız , sonra da onlara '' hadi bakalım , ne anladıysanız bir de siz anlatın '' deseniz , bu masalı size üçü de farklı farklı anlatacaktır .

Muhammet de ne yapsın ; duymuş oradan buradan bu masalları , kafasında kalanları anlatmış durmuş .

Yalanın kök saldığı nerede görülmüş ki Muhammet'inkileri kök salsın ; elbette ki bir yerlerde açık verecek , duyduklarını yanlış aktaracaktı .

Sanırım arasıra tembel öğrencilik yapmış , ev ödevlerine pek muntazam
çalışmamış . Oysaki , kölelerinden öğrendiklerini , sağdan soldan , ondan bundan duyduklarını bir kez de evde tekrar etseydi , bu kadar çok açık vermez , daha inandırıcı olurdu !

Hem zaten o hep inandırıcı şeyler anlatmamış mıdır ?!

İş sadece bu masalla bitse , ona da razıyız . Kuran'ın neredeyse yarısı bu türden masallarla dolu .

En sevdiğim masalı ise , Mirac gecesinde göğe çıkıp Allah'la görüşmesi ve sıkı bir pazarlık sonucu 50 vakitten 5 vakte indirdiği namaz emriyle geri dönmesi ve sonra da Mekkelilerle polemiğe girişmesi :

- Muhammet ; sana deli derler . De ki onlara , asıl deli sizsiniz , durun hele siz , cehennemde göstereceğim ama ben size , akılsızlar , maymunlar , cehennemin kütükleri , yaban domuzları , aşağılık hayvanlar ...

Hiçbir ispatı , hiçbir vesikası olmayan bu masallara koca koca insanların inanmasına ne demeli bilmem ki .

Hele ki sırtını Allah'a yaslayan Muhammet'in , Allah'ın ağzını kullanarak Mekkelilerle polemiğe girişmesini hala daha anlayamamış olanlara ...

pante 18-09-2008 22:34

Alıntı:

Meryem ile Harun arasında 600 yıldan fazla fark vardır. Meryemin Harunun kızkardeşi olması mümkün değildir.
Biraz konu hakkında ön bilgi verelim. Sonra değerlendirelim.

Kur'an'da geçen İmran ailesi Tevrat'ta "Amran" olarak geçiyor.

Çölde Sayım 26/ 59:

Amram`ın karısı Mısır`da doğan, Levi soyundan gelme Yokevet`ti. Amram`a Harun`u, Musa`yı ve kızkardeşleri Miryam`ı doğurdu.

Demek ki Musa, Harun ve Miryam kardeş. Babaları Amram, anneleri Yokevet.
Yaşadıkları tarih ise M.Ö. 1300-1200.
Yani İsa ile aralarında 600 sene değil, 1200 sene fark var.

Musa ile Harun'un Kur'an'a göre peygamber olduğunu biliyoruz.
Ama Tevrat'a göre Miryam'da kadın peygamberlerden. Yani 3 kardeş de peygamber.

Mısırdan Çıkış/ 15
20. Harun`un kızkardeşi Peygamber Miryam tefini eline aldı, bütün kadınlar teflerle, oynayarak onu izlediler.
21. Miryam onlara şu ezgiyi söyledi: “Ezgiler sunun RAB`be, Çünkü yüceldikçe yüceldi, Atları, atlıları denize döktü.”

Yahudilerin Mısır'dan göçü sırasında yaşanıyor bu olay.
Nasıl bir peygamberlikse Miryam'ın ki, Musa'nın yaptığı bir evliliği Harun'la birlikte eleştirdiği için Tanrı tarafından cezalandırılıyor, Harun'a ise ceza yok.

http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=4&c=12

Gelelim İsa'nın annesi Meryem'e.
İncil'de anne-baba ismi verilmiyor. Kur'an'da ise baba ismi İmran olarak geçiyor.
Bir kardeşi yok.
Ama Kur'an'da "Harun'un kardeşi" olarak çağrılıyor.
Bu sesleniş mecazi olsa dahi yani Harun'un soyundan olduğunu belirtmek amacıyla olsa dahi 1200 yıl sonraki soyundan olana kardeşi değil torunu denir.
Yani "Harun'un torunu" diye seslenilmiş olsaydı bir anlamı olabilirdi.
Bunun yanında Meryem'in gerçekten Harun diye bir kardeşi olsa dahi, tanınmayan-bilinmeyen bir kardeşin adıyla çağrılmış olması mümkün değildir.

Kur'an'da;

İsa'nın annesi Meryem = Musa'nın ve Harun'un kızkardeşi Meryem

olmadığına, iki Meryem'in farklı olduğuna dair hiçbir kesin bilgi yoktur.
Tevrat'ı bilmeyen, okumayan Musa ve Harun'u İsa'nın dayıları zanneder.

timsah 18-09-2008 22:44

Bu durumda Allah, Meryemlerin babalarınıda birbirine karıştırmış oluyor değilmi Pante?

rahatsiz 18-09-2008 22:46

Harunyahudilerce kotulenmis idi.
Bu anlamda demis olabilirler, yani sen Harun gibisin, yalancisin, bal gibi biriyle birlikte oldun, hamile kaldin.

pante 18-09-2008 23:20

Alıntı:

Bu durumda Allah, Meryemlerin babalarınıda birbirine karıştırmış oluyor değilmi Pante?
Tabi. Babalarını da, annelerini de karıştırmış oluyor.

Hristiyanlar Meryem'in babasının adının İmran olduğunu reddediyorlar. Hristiyanlara göre Meryem'in babasının adı Joachim. Annesi ise Hannah (Anna). Fakat İncillerde geçmiyor.

YOLCULUKLAR 19-09-2008 14:50

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129386)
Tabi. Babalarını da, annelerini de karıştırmış oluyor.

Hristiyanlar Meryem'in babasının adının İmran olduğunu reddediyorlar. Hristiyanlara göre Meryem'in babasının adı Joachim. Annesi ise Hannah (Anna). Fakat İncillerde geçmiyor.

Sevgili pante,

Yazınızı okuyunca gerçekten ben de merak etmeye başladım. Acaba Meryem'in babasının adı Joachim, annesinin adı ise Hannah olduğu hangi kaynaklar da geçiyor?

HanifTürk 19-09-2008 17:57

Birde şunu unutmayalım Hz.Musa"nın yanında Hz.Harun çok sönük kalıyordu bu yüzden Kur"an eğer meryemleri karıştırsa harunun kardeşi değilde Musa"nın kardeşi derdi çünkü Harun 1 2 ayette geçerken Hz.Musa 150"ye yakın ayette geçiyor.

Bence Oradaki Harun Musanın kardeşi harun değil

menxxx59 19-09-2008 18:20

timsah normalde bu yazıma başlamadan önce sana kardeşim diye hitap etmem lazımdı ama maalesef sadece müslüman müslümanın kardeşidir oyüzden sana kardeşim diye hitap edemiyorum gelelim yazdıklarına sen kendin yazmışsın dikkat edersen birçok peygamber birbirlerine akrabadır onuda araştır ve sen yazmışsın hz isanın annesi meryem musa ve harun peygamberlerden sonra gelmiş ama musa ve harun peygamberlerin meryen adında bir kız kardeşleri varmış bunu yazan sensin bunların yani musa ve harun peygamberlerin meryem adında öz kızkardeşleri varsa hz meryemin yani hz isanın annesinin harun ismınde bir ismi olamazmı zeki arkadaşherşey geldi aklınada bu gelmedimi aklına.

timsah 19-09-2008 18:29

Alıntı:

menxxx59´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129566)
timsah normalde bu yazıma başlamadan önce sana kardeşim diye hitap etmem lazımdı ama maalesef sadece müslüman müslümanın kardeşidir oyüzden sana kardeşim diye hitap edemiyorum

Sevgili menxxx59, umarım çok şey kaybetmemişimdir

Alıntı:

menxxx59´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129566)
hz meryemin yani hz isanın annesinin harun ismınde bir ismi olamazmı zeki arkadaşherşey geldi aklınada bu gelmedimi aklına.

Kadınlara erkek ismi verilmez dolayısıyla, Meryemin Harun diye başka bir ismi olamaz

Sorunu birde Harun diye bir kardeşi olamazmıydı, diye farz ederek cevaplıyorum.
İsanın, Harun adında dayısı yoktur, varsa kaynak getir.

pante 19-09-2008 21:01

Alıntı:

Yazınızı okuyunca gerçekten ben de merak etmeye başladım. Acaba Meryem'in babasının adı Joachim, annesinin adı ise Hannah olduğu hangi kaynaklar da geçiyor?
Apokrif kabul edilen İnciller'den Protovengeli-um'da isminin Yoakim (Joachim) olduğu belirtilmektedir. Yine bu apokrif İncil'de Meryem'in dedesi Mathan'ın Meryem, So*be ve Hannah adlarında üç kızı olduğu,kızlardan Sobe'nin Zekeriyyâ'nın hanımı Elisabeth'in annesi, Hannah'ın da Bakire Meryem'in annesi olduğu nakledilmekte*dir.

Apokrif İnciller: Tanrı esiniyle kaleme alindığına inanılan 4 incil dışında
İsa'nın yaşamını,iletisini ve mucizelerini anlatan
ancak yeterli kanıtlara sahip olmadıkları veya
gerçeğin dışına çıktıkları gerekçeleriyle
Hristiyanlığın hiçbir kolunca kabul edilmeyen incillerdir.

Alıntı:

Birde şunu unutmayalım Hz.Musa"nın yanında Hz.Harun çok sönük kalıyordu bu yüzden Kur"an eğer meryemleri karıştırsa harunun kardeşi değilde Musa"nın kardeşi derdi çünkü Harun 1 2 ayette geçerken Hz.Musa 150"ye yakın ayette geçiyor.

Bence Oradaki Harun Musanın kardeşi harun değil

Meryem, Harun'un soyundan geldiği için Musa değil, Harun denmiştir.
Luka İncilin'de bunu yazar.

Luka- 1/ 5. Yahudiye Kralı Hirodes zamanında, Aviya bölüğünden Zekeriya adında bir kâhin vardı. Harun soyundan gelen karısının adı ise Elizabet`ti.

Luka- 1/ 36. Bak, senin akrabalarından Elizabet de yaşlılığında bir oğula gebe kaldı. Kısır bilinen bu kadın şimdi altıncı ayındadır.

Alıntı:

Kadınlara erkek ismi verilmez dolayısıyla, Meryemin Harun diye başka bir ismi olamaz
Meryem erkek ismidir sevgili Timsah. :)

albntrn 20-09-2008 00:30

Hz. Meryem, kendisinden asırlarca önce yaşamış olan Hz. Harun'un kardeşi olamaz. Buradaki ifade, mecazi bir anlam taşır. Harun ailesinden gelen kadınlar onun kızları, kız kardeşleri sayılırlar. Meryem Suresi'nin 28'inci ayetinde kavmi Meryem'e, "Ey Harun'un kız kardeşi!" diye hitap etmektedirler. Harun, Hz. Musa'nın kardeşidir. Harun ile Meryem arasında çağlar vardır. Burada Harun'un kız kardeşi sözünden maksat, Meryem'in o aileden gelmiş olduğunu vurgulamaktır.

mübarek Meryem'e hitaben dediler ki: (Ey Harun'un kız kardeşi!. Senin baban) Imran (kötü bir şahıs değildi) zina eden, fuhuşa meyilli biri değildi. (Ve anan) Henne (de iffetden mahrum bulunmuş değildi) iffetli, temiz bir hatun idi. Artık böyle babası, anası tertemiz olan bir kız, nasıl olur ki, bir gayrı meşru evlât sahibesi olabilsin?. Buradaki Harun'dan maksat, ya Harun Aleyhisselamdır. Gerçekten de Hz. Harun, bin sene önce dünyada bulunmuştu. Meryem ise onun neslinden dünyaya gelmiş olduğu için öyle büyük bir zatın kız kardeşi diye yâd edilmiş, öyle bir aileye gayrı, meşru bir hareketin lâyık olmadığına işaret edilmiştir. Yahut bu Harun'dan maksat, Hz. Meryem'in zamanındaki iyi kimselerden bir zat imiş, Hz. Meryem de onun gibi iyi hal sahibi görüldüğü için onun bu bakımdan kardeşi sayılmış, onu şimdiki vaziyetinden ise şaşkınlık gösterilmiş.

Ki şunu da unutmamak gerekir, nitekim konuşmacı veya kumandan dinleyicileri etkilemek için, "Ey Fatih'in torunları, Yavuz'un çocukları!" diye hitap eder. Dinleyiciler ne Fatih'in torunu ne de Yavuz'un oğludurlar. Fakat bu söz dinleyenlerin Fatih, Yavuz milletinin neslinden geldiğini belirtir.

Ayetleri önyargısız okumanızı tavsiye ediyorum. Bu şekilde bir yere varamazsınız.

YOLCULUKLAR 20-09-2008 01:27

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129587)
Apokrif kabul edilen İnciller'den Protovengeli-um'da isminin Yoakim (Joachim) olduğu belirtilmektedir. Yine bu apokrif İncil'de Meryem'in dedesi Mathan'ın Meryem, So*be ve Hannah adlarında üç kızı olduğu,kızlardan Sobe'nin Zekeriyyâ'nın hanımı Elisabeth'in annesi, Hannah'ın da Bakire Meryem'in annesi olduğu nakledilmekte*dir.

Apokrif İnciller: Tanrı esiniyle kaleme alindığına inanılan 4 incil dışında
İsa'nın yaşamını,iletisini ve mucizelerini anlatan
ancak yeterli kanıtlara sahip olmadıkları veya
gerçeğin dışına çıktıkları gerekçeleriyle
Hristiyanlığın hiçbir kolunca kabul edilmeyen incillerdir.

Çok teşekkür ederim...

timsah 20-09-2008 01:50

Alıntı:

albntrn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129667)
Hz. Meryem, kendisinden asırlarca önce yaşamış olan Hz. Harun'un kardeşi olamaz. Buradaki ifade, mecazi bir anlam taşır.

Yahu şu kuranda hiç düz anlam yokmu, hepsi mecazi anlammı?
Hangi ayeti önünüze sersek hemen cevap hazır, "mecazi anlam". Sen tut koskoca kainatı yarat,
insanları yarat sonra, mecazi anlamlı bulmaca dergisi gibi kitap gönder.

Kendini bile ifade edemeyen bir Tanrı, ota böceğe yemin eder "andolsun sizi ben yarattım" diye,
sonra da insanlar anlamadığı için onları tehdit eder.
Buda yetmez beddua eder, daha da sinirlenir küfür eder. Bir Tanrı bu kadar aciz olabilirmi?
hadi onu geçtim, Tanrıdır ne yapsa yeridir, tüm bunları aklı başında olan bir insan nasıl
görmezden gelir.

Aydınus 20-09-2008 02:00

Alıntı:

timsah´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129691)
Yahu , şu Kuran'da hiç düz anlam yok mu , hepsi mecazi anlam mı ?
Hangi ayeti önünüze sersek hemen cevap hazır ; "mecazi anlam".
Sen tut koskoca kainatı yarat , insanları yarat , sonra da mecazi anlamlı bulmaca dergisi gibi kitap gönder .

Olacak o kadar sevgili Timsah ; Allah Kuran'ını bazıları anlasın diye apaçık , bazı kalbi mühürlüler ise hiç anlamasın diye hikmet yüklü göndermemiş midir ?!

Anlamak onlara , hikmetini çözmek de bize !

Boşver ; ''kader'' de , geç ! :D

yusuf192 20-09-2008 02:02

Nerden biliyosun meryemlerin tarihini

Sanki 1000 senedir yaşamiş gibi nerden biliyorsun hz. Meryemin hangi çağda yaşadiğini.bir ayet göstermişsin şeffaf bir ayet,kuranin başka bi yerinde buna ters bir ayetmi varda güya bişey yakalamiş gibi koymuşsun buraya.kurani kerim harunun kiz kardeşi demiş işi bittirmiş,başka sayfada buna ters bi yazimi var,sen nerden biliyorsun hz musanin kiz kardeşi olduğunu meryemin.

albntrn 20-09-2008 02:07

Alıntı:

usman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129101)
Dün felsefecinin biri(Antony Flew)yanılmışım tanrı vardır demiş.onunla ilgili haberlere bakarken bu sitede nasıl yansıma olmuş bakayım dedim.Allaha şükür inancım tam bu tür haberlere ihtiyacım da yok.bu topicteki yazılarınızı okuyunca mesaj atma ihtiyacı hissettim.
Sitenin ana teması dinlerden özgürlüğün sesi.Bahsedilen hangi din bilmiyorum ama eğer islam ise bu aradaki bağı kurmak oldukça marifet isteyen bir iş galiba.Dinimizin hangi ayeti özgürlüğü kısıtlıyor.Özgürlükten kastınız içki içmek,zina etmek,okumamak,çalışmamak vb gibi şeylermi.
Burada inanmayan arkadaşların bir çoğu çevrelerinden dolayı inanmıyor.Haksızda sayılmazlar hani.Dini o kadar kullanan,yanlış anlaşılmasına sebep olan insan varken...
Kimisi Peygamberimizin(S.A.V)hikayeci olduğunu,kimisi kırtasiyelerde Kur'ana benzer bir çok kitap olduğunu,neden birden inmemişte 23 yılda inmiş,neden Allah insanlarla polemiğe girmiş,neden sürekli Allah yemin ediyormuş,neden sevgi içeren sözcük sayısı yokmuş..falan filan.Hayır insan inanmak istemiyor ya.Nerelerden bahane bulacağını şaşırıyor.Bi düşünmek lazım.Allah bizden inanmamıza karşılık ne istiyor.Paramı istiyor.malmı istiyor,güzellikmi istiyor yada baaşka değerli bir şeymi istiyor.Sadece iman etmemizi istiyor.Bu kadar zormuki inandım demek.Siz istiyorsunuzki Allah kendini göstersin işte ben buyum desin,sizde inanıverin hemen.Ki buna rağmen inanmayan çıkar yine.
Siz cennete gitseniz bana yermi kalmayacak,yada siz cehenneme gitseniz fazlalıktan dolayı benimi almayacaklar cehenneme..ama insan üzülüyor işte.keşke sizlerde hidayete erseniz.iman ettik deseniz.Kırsanız şu kalbiniz zincirlerini.Kuran-ı hafife almasanız.kibirlenmeseniz.İnsanların hayatını bakıpta islamdan soğumasanız keşke.Hadislerle Kuran arasındaki konuşma tarzı farkını anlayabilseniz.Kuran-ın bütünündeki mucizeyi görebilseniz.Sizler için dua edicem.İnş sizlerde inanırsınız.Şimdi ben ay'ı ikiye bölsem bak bunu Allahın bana verdiği güçle yapıyorum desem yinede inanmazsınız.Sabretmekten,dua etmekten başka çare yok.
Çok güvendiğiniz bilim ki bizim içinde değerlidir,o kadar büyük ise ölümüde çare bulsun,ilk insan nasıl,ilk hayvan,ilk bitki nasıl meydana geldi bunlarıda söylesin.O kadar etkiliyse bilim evrene hakim olsun.tabiki bilim gerekli,önemsenmeli,hayatımızı kolaylaştırmak için araştırılmalı ama o kadarda büyütülmemeli gözlerde.
Daha çok yazmak isterdim ama yazmakla olacak iş değil bunlar.İnş sizler hidayete erersiniz.Burası sizin mekan rahatsızlık verdiysem özür dilerim.Hoşcakalın.

Bu konu da çöpe kaldırılmışya artık denecek birşey bulamıyorum :D

yusuf192 20-09-2008 02:17

2 tane meryem değil,2 tane harun var

İmam Ahmed, Müslim, Tirmizi, İbn Seyyid, Tabarani ve İbn Hibban, Muğire bin Şube'den şunları rivayet ediyorlar:

«Hz, Peygamber Necran ahalisine elçi olarak beni gönderdi.

Onlar: "Siz «Ey Harun'un kızkardeşi...» ayetini görmüyor musunuz? Oysa Musa, İsa'dan şu kadar zamanda öncedir" diyerek, Kur'an'a itiraz etmek istediler. Ben de döndükten sonra bu durumu Rasûlullah'a söyledim. Güldü ve:

«Onlara, «Siz daha önceki Peygamber ve salih insanların isimlerini niçin alıyorsunuz?» diye ikazda bulunsaydın ya.» dedi.» (Ali Arslan, Büyük Kur’an Tefsiri, Arslan Yayınları: 11/88-92; bk. Müsned, IV, 252

Yine Katade'den şöyle rivayet ediliyor: «Bana denildi ki Harun vefat ettiği gün cenazesinde Harun ismini taşıyan kırkbin kişi vardı».

Yani bu isimler o zamanda soyu hatırlatan ve soyun büyüklerine hürmeten çok koyulan isimlerdir. Nitekim günümüzde de bazı yörelerde büyüklere hürmeten bazı isimler son derece çok koyulmaktadır.
YANİ 2 TANE HARUN VAR,MERYEMİN KARDEŞİ VAR ONUNDA ADI HARUN,SANKİ KURALMI VAR BİR İSİMDEN 1 TANE OLACAK DİYE.
ŞU ATİSTLERE ŞAŞIYORUM YA,BU KADAR MUCİZE AYETİNE GÖZLERİNİ KAPAYIP,KENDİLERİNCE BİŞEY YAPTIKLARINI SANIYORLAR.GÜNEŞE GÖZÜNÜ KAPAYAN KENDİNE KÖR OLUR BAŞKASINA DEĞİL,BOŞUNA BURDA KURANDA HATA ARAMAYIN,AKLINIZCA DİNSİZLİĞİN VERDİĞİ ACIYI BU YOLLA HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ,ALLAH HERKEZİ EBEDİ ATEŞTEN KORUSUN.

Ride 20-09-2008 02:20

Alıntı:

albntrn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129667)
Hz. Meryem, kendisinden asırlarca önce yaşamış olan Hz. Harun'un kardeşi olamaz. Buradaki ifade, mecazi bir anlam taşır. Harun ailesinden gelen kadınlar onun kızları, kız kardeşleri sayılırlar. Meryem Suresi'nin 28'inci ayetinde kavmi Meryem'e, "Ey Harun'un kız kardeşi!" diye hitap etmektedirler. Harun, Hz. Musa'nın kardeşidir. Harun ile Meryem arasında çağlar vardır. Burada Harun'un kız kardeşi sözünden maksat, Meryem'in o aileden gelmiş olduğunu vurgulamaktır.

Açıkta kalan noktalar var... İnsanlar, Meryem'in Harun'un soyundan geldiğini nerden biliyor? Mümkün mü böyle birşey? Senden bin yıl önce yaşadığı iddia edilen birinin soyundan geldiğini bilmen mümkün mü? Mesela sen, dedenin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesini tanıyor musun? İnsanlar seni "filanca efendinin torunu" diye mi çağırıyorlar? Hadi arada bir iki kuşak olsa birşey demeyeceğim de, 1000 yıldan fazla zaman var arada, mümkün mü böyle birşey olması? Kaldı ki, o durumda bile "Harun'un kızı", "Harun'un torunu" demek yerine "Harun'un kızkardeşi" diye söylemeleri neden?

albntrn 20-09-2008 02:25

Alıntı:

Ride´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129707)
Açıkta kalan noktalar var... İnsanlar, Meryem'in Harun'un soyundan geldiğini nerden biliyor? Mümkün mü böyle birşey? Senden bin yıl önce yaşadığı iddia edilen birinin soyundan geldiğini bilmen mümkün mü? Mesela sen, dedenin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesini tanıyor musun? İnsanlar seni "filanca efendinin torunu" diye mi çağırıyorlar? Hadi arada bir iki kuşak olsa birşey demeyeceğim de, 1000 yıldan fazla zaman var arada, mümkün mü böyle birşey olması? Kaldı ki, o durumda bile "Harun'un kızı", "Harun'un torunu" demek yerine "Harun'un kızkardeşi" diye söylemeleri neden?

E güzel kardeşim bunları söylüyorsun da bu konunun ilk mesajını okumadın mı, sen admininin yazdıklarını hiç okumuyomusun, bilen nerden biliyor:D

Ride 20-09-2008 02:38

Alıntı:

albntrn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129709)
E güzel kardeşim bunları söylüyorsun da bu konunun ilk mesajını okumadın mı, sen admininin yazdıklarını hiç okumuyomusun, bilen nerden biliyor:D

Degagoji yapma bana. İsa'nın annesi olan Meryem (aslında böyle yazıyoruz ama bu kişiler hiç varoldu mu ki?) ile Musa'nın biraderi Harun'ın bacısı olan Meryem aynı kişiler midir? Değil. O halde konu bitmiştir... Daha ilginç yanı, insanlar Meryem'i "Harun'un kızkardeşi" diye çağırıyorlar; aferin, çağırsınlar; fakat, acaba Allah niye Meryem'e baksın diye Zekeriya'yı görevlendirdi de, ortada sapasağlam duran erkek kardeş Harun'u görevlendirmedi diye insanın aklına soru gelmiyor değil.

yalnızlık 23-09-2008 01:43

Alıntı:

timsah´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129356)
Meryem Suresi;
27.Ayet: Nihayet onu (kucağında) taşıyarak kavmine getirdi. Dediler ki: Ey Meryem! Hakikaten sen iğrenç bir şey yaptın.

28.Ayet: Ey Harun'un kız kardeşi! Senin baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi.

29.Ayet: Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. "Biz, dediler, beşikteki bir sabî ile nasıl konuşuruz?"

28. Ayette Ey Harunun kız kardeşi denilen kişi İsanın annesi Meryemdir. Ancak Harun ile
Musanın kız kardeşleri Meryem değildir.

Meryem ile Harun arasında 600 yıldan fazla fark vardır. Meryemin Harunun kızkardeşi olması
mümkün değildir.
Harun ile Musanın Meryem diye bir kız kardeşi vardır fakat, bu Meryem, İsanın annesi Meryem
değildir. İsanın da Harun diye bir dayısı yoktur.

Bu durumda Allah, Kurandaki bu ayetde iki Meryemi birbirine karıştırmış. Koskoca kainatı
yaratan Allah, yaşlılıktan olsa gerek, iki Meryemi birbirine karıştırmış.

Bu, Kuranın İnsan ürünü olduğunu gösteren ayetlerin bir tanesidir.

Konuyla alakalı mesaj yazılması dileğiyle.
Saygılar

ya yapma arkadaşım allahasen, kurduğun bağıntı ve bağlantıya bak... bu bir hitaptır... hem nerden biliyorsunuzki meryemin harun adında bir kardeşi olmadığını? tek harun , harun peygamber mi? bu kadarınada pes yani....
+ ya yapma arkadaşım allahasen, kurduğun bağıntı ve bağlantıya bak... bu bir hitaptır... hem nerden biliyorsunuzki meryemin harun adında bir kardeşi olmadığını? tek harun , harun peygamber mi? bu kadarınada pes yani...

timsah 23-09-2008 04:37

Alıntı:

yalnızlık´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 130332)
ya yapma arkadaşım allahasen, kurduğun bağıntı ve bağlantıya bak... bu bir hitaptır... hem nerden biliyorsunuzki meryemin harun adında bir kardeşi olmadığını? tek harun , harun peygamber mi? bu kadarınada pes yani...

İmran, Musayla Harunun babasıdır, İslama göre Meryemin babası İsanında dedesidir.
Şimdi diyebilirmiyiz, tek İmran Meryeminmi babasıdır?

Allah, hem Meryemi hem de, İmranı birbirine karıştırmış işte daha, neyini inkar ediyorsunuz? Bu Pes de benden...

Black_TIGER 23-09-2008 07:29

ortada bir karisiklik yok .o tamamen sizin karistirma cabanizdir.bilmiyorsan bir bilene sor da burda kendi kafana gore carpitma
timsah okuda karistirma daha.

Zekeriyya (a.s.) Harun (a.s.) neslindendi. İsrailoğulları Filistin’i fethettikten sonra ülkeyi 12 kabileye miras olarak dağıttılar. 13. olan ve Harun (a.s.) dan gelen Levililer’e de dinî hizmetler düştü. (Eski Ahid, I. Tarihler, 23).

Arapçada eb (baba), eh (kardeş) ve uht (kızkardeş) kelimeleri birçok durumda geniş mânada kullanılır. Gerçek bir kardeşlik değil, akrabalık ve mensubiyet bildirir.

Hz. Peygambere (a.s.) bu, bir müşkil olarak sorulmuş, o da: “Meryem zamanındaki insanlar, kendilerinden önce geçen peygamberlerinin ve iyi kimselerin isimlerini çocuklarına isim yaparlardı, yani onlara nisbet edilirlerdi.” buyurmuştur. Nitekim: Hz. Safiyye, bazı kadınların kendisine “Yahudi kızı Yahudi!” dediklerini şikâyet edince o şöyle buyurmuştu: “Sen niçin onlara: “Oh ya, Harun babam, Mûsâ amcam, Muhammed eşim oluyor, daha ne isterim!” deseydin ya!”

timsah 23-09-2008 14:31

Alıntı:

Black_TIGER´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 130354)
Zekeriyya (a.s.) Harun (a.s.) neslindendi. İsrailoğulları Filistin’i fethettikten sonra ülkeyi 12 kabileye miras olarak dağıttılar. 13. olan ve Harun (a.s.) dan gelen Levililer’e de dinî hizmetler düştü. (Eski Ahid, I. Tarihler, 23).

Arapçada eb (baba), eh (kardeş) ve uht (kızkardeş) kelimeleri birçok durumda geniş mânada kullanılır. Gerçek bir kardeşlik değil, akrabalık ve mensubiyet bildirir.

Yukarıdaki bahsettiğin olaya cevap verildi tekrar, cevap vermenin alemi yoktur.
Atalar vardır, ataların torunları vardır. Hiç kimse bana dedemin kardeşi diye hitap etmez, hem
bu olay Meryeme açıklık getirse bile babası İmrana açıklık getirmez. Bir önceki iletime bak ne
demişim; "İmran, Musayla Harunun babasıdır, İslama göre Meryemin babası İsanında dedesidir."
Harun konusunda yanılgı olsa bile, İmran konusunu neremize sokucaz?

Alıntı:

Black_TIGER´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 130354)
Hz. Peygambere (a.s.) bu, bir müşkil olarak sorulmuş, o da: “Meryem zamanındaki insanlar, kendilerinden önce geçen peygamberlerinin ve iyi kimselerin isimlerini çocuklarına isim yaparlardı, yani onlara nisbet edilirlerdi.” buyurmuştur. Nitekim: Hz. Safiyye, bazı kadınların kendisine “Yahudi kızı Yahudi!” dediklerini şikâyet edince o şöyle buyurmuştu: “Sen niçin onlara: “Oh ya, Harun babam, Mûsâ amcam, Muhammed eşim oluyor, daha ne isterim!” deseydin ya!”

Bak işte bu hadiste bile muhammed gerçeği itiraf ediyor. "Harun kardeşim, Musa amcam,
Muhammed kocam" diye bir ileti görüyormusun orda? Hayır.
Demek ki neymiş? Meryem Harunun kızkardeşi değil torunuymuş. Bunu ben değil getirdiğiniz kaynaklar ve Kuran
ayeti söylüyor. Ne kadar zorlarsan zorla Meryemin 1200 yıl zaman farkı ile
Harunun torunu olduğu, İmranın da Meryemin aslında babası olmadığını değiştiremezsniz.

Saygılar

Black_TIGER 23-09-2008 20:17

bak timsah

hz musa nin babasinin adının imran olmasi hz meryem in babasinin adı da meryem olmasi senin dedigin gibi bir karisikligi getirmez.

atiyorum salih olsun babanin ismi .1200 yil once veya 600 yildan fazla yasayan bir atanin ismi de salih olamaz mi....kuran da da hz musa nin babasinin isminden bahsetmez biliyorum ben hataliysam duzeltin....iste sen burda yaniliyorsun yada yaniltmaya calisiyorsun.imrani tek indirirek yaniliyorsun hz meryem in babasinin ismi de imrandir .hz musa nin babasinin ismide imran.iki imrandan birini gormeyip teke indirgersen sasirman normaldir

niveru 23-09-2008 20:29

Selam ,
Bu ayet sonrasi , yahudilerin bunu gozden kacirmasinin olanak disi oldugunu ve ayni elestirileri muhammede yaptiklarini saniyorum ,, kuranda mutlaka bu elestirilere bir cevap vardir , belki inis sirasina gore gidersek ayetlerde bu cevabi bulabiliriz.ben bir bakim ..bulursam yazarim

Black_TIGER 23-09-2008 20:29

harunda atalarından bir kardeslik olarak mecaz anlamda ifade edilmek istenmis olabilir.

senin arapcan varmi bilmiyorum ama benim yok.aslinda bunu arapca bilen bir ilahiyat prof una sormak lazım.sende arapcasi olan bir ateiste sor.ama elimizdeki bilgilerden ortaya bu sonuc cikiyor .hz musa nin harun un ve hz meryem in babalari imran ayri ayri imran lar .

niveru 23-09-2008 20:40

Bakin soyle bir sey var , meryem 64 gelis sebebi , muhammede bazi sorular yoneltmisler bunlarin cevabi bir kac gun gecikince muhammedde cebraile bunun sebebini sormus , meryem 64 de bunun uzerine gelmis : "Biz(cebrail konusuyor) ancak rabbinin emri ile ineriz .onumuzde ardimizda ve onlar arasinda olan seyler O'nundur.Rabbin asla unutkan degildir" Garib bir ayet , cebrail sozleri burda , yani anladigim kadari ile kuranda allahin sozleri disinda cebrailin de kelami var !! neyse tahmin ettigim gibi bu meryem olayi o zamanda elestiri konusu olmus , muhammedin cevabi ise gecikmis ...
belki ilgisi yoktur , konu hakkinda daha detayli bilgisi olan varsa lutfen yazsin

pante 23-09-2008 21:47

Kur'an, Meryemleri karıştırmıyor.
Teslis'i karıştırmıyor.
İbrahim'in babası Tarah'ı Azer'le karıştırmıyor.
İbrahim'in kurban etmek istediği oğlu İshak'ı İsmail'le karıştırmıyor.
Pers kralının yardımcısı Haman'ı firavunun taş ustasıyla karıştırmıyor.
Kur'an karıştırmaz. :)

timsah 23-09-2008 21:59

Sevgili niveru, Yahudilerden yada başka kesimden itiraz gelmişki bu ayet yazılmış Kurana.
Ne diyor ayet?
64. (Cebrail şöyle dedi) "Biz ancak Rabbinin" emriyle ineriz. Önümüzdekiler, arkamızdakiler ve bunlar arasındakiler hep O'nundur. Rabbin unutkan değildir."

Muhammed bu ayeti Kurana yazarak, güya suçu kendi üstünden atıyor. Başkada bir
açıklama göremiyoruz, yani es geçilmiş. Kuranda bir sürü sorulara yanıt vermeyen, es
geçilmiş cevaplar vardır.

Sevgili Black_tiger, senin yazdığın açıklama durumu kurtarmıyor malesef, bu tür yorumlar
sadece kendini kandırmak için yapılır. Olayı iyice idrak etmediğini düşünüyorum.

Black_TIGER 23-09-2008 22:05

ama siz inanmak istemeyenler karistirirsiniz .dimi pante

Black_TIGER 23-09-2008 22:14

sy timsah

soruyla anlamaya calisalim

simdi hz mmusa ile harun un ve kardesleri meryemin babasinin ismi imran dir dimi.

isa nin annesi olan meryemin de babasinin ismi imrandir.

iki ayri zamanda yasadiklarına gore iki farklı imran vardir.bu imranlar ayni kisi degillerdir dogrumu.

-InVi- 24-09-2008 06:02

Black TIGER
bu dini siz ve sizin gibileri anlamaz, bilmez, sadece bu dine tabi olmayanlar anlar, Tonland bilirler, onlar tabi olmadiklari halde size neye nasil iman etceginize karar verirler, siz zaten tam idrak edemeyecek konumdasiniz, neden mi ?
gayet acik nedeni, siz bugün var dediginize yarin yok demedikce, idrak eder duruma olamazsiniz, önce yok diyeceksinz ki pür dikkat aydinlanmis olacaksiniz.....
yobazlik etmeyin, anlayin artik ;-)
bakin müslümanlar arasinda din "kardesligi" kavrami var, demek hepimizin babasi annasi bir :) bu kadar basit yani olay....
yani ben size olur ya samimiyetinize güvenerek "gel kardesim" demis olursam ve baskasi buna sahid olursa, bizim cidden kan bagi ile bir kardes oldugumuza kesin olarak inancak, idaa edecek, cünkü benim size "kardesim" dedigme sahid oldu....gördük ve duyduklarina inanmak cok önemlidir ve hep dogrudur....bu kadar basit yani.....
ama anlamiyorsunuz iste, anlamiyorsunuz.....

-InVi- 24-09-2008 06:20

Hz. Meryem Hz. Harun'un kardeşi mi?

Hz. Meryem, kendisinden asırlarca önce yaşamış olan Hz. Harun'un kardeşi olamaz. Buradaki ifade, mecazi bir anlam taşır. Harun ailesinden gelen kadınlar onun kızları, kız kardeşleri sayılırlar

http://www9.gazetevatan.com/pics/yazarlar/31.jpgSoru: Sayın hocam, Meryem Suresi 28'inci ayet, Hz. Meryem için Hz. Harun'un kız kardeşi der. Hz. Harun ile Hz. Musa kardeştirler. Bu duruma göre Hz. Meryem bu iki peygamberin kardeşi midir? Hz. İsa da Hz. Musa'nın öz kardeşinin oğlu mudur? Hz. Musa ile Hz. İsa dönemleri arasında takriben kaç yıllık veya asırlık bir zaman dilimi var?
(İlhami Selim)

Cevap: Hz. Meryem, kendisinden asırlarca önce yaşamış olan Hz. Harun'un kardeşi olamaz. Buradaki ifade, mecazi bir anlam taşır. Harun ailesinden gelen kadınlar onun kızları, kız kardeşleri sayılırlar. Meryem Suresi'nin 28'inci ayetinde kavmi Meryem'e, "Ey Harun'un kız kardeşi!" diye hitap etmektedirler. Harun, Hz. Musa'nın kardeşidir. Harun ile Meryem arasında çağlar vardır. Burada Harun'un kız kardeşi sözünden maksat, Meryem'in o aileden gelmiş olduğunu vurgulamaktır. Bu ifadeyle şerefli bir soydan gelen Meryem'i, soyuna asla yakışmaz bir iş yapmakla suçlayıp mahcup etmek istemişlerdir. Nitekim konuşmacı veya kumandan dinleyicileri etkilemek için, "Ey Fatih'in torunları, Yavuz'un çocukları!" diye hitap eder. Dinleyiciler ne Fatih'in torunu ne de Yavuz'un oğludurlar. Fakat bu söz dinleyenlerin Fatih, Yavuz milletinin neslinden geldiğini belirtir.

Süleyman Ates

-InVi- 24-09-2008 06:24

Harunun Ailesinin Süleyman Magbedinde bir konumu varmiydi ?
Ve Meryemin Bu Magbedeki konumu neydi ?
o Magbedet icindekiler bir birlerine olan bagliliklarini nasil dile getirirlerdi ?

malum bizler körü körüne iman ediyoruz
eger cidden bu sorularin tek gercek ve dogru cevabi varsa,
sadece sorgulayip, sorgulayip ateist olan ve ateist olduktan sonra sorgulamayi ve arastirmayi gerekli görmeyen arkadaslar bilirler.....

Black_TIGER 24-09-2008 07:09

sy invi

anliyorum ben bu ateistleri.aslinda bu kisiler yaptiklarından dolayi hesap vermemek icin kafalarınca yok sayiyorlar yaraticiyi.neyse o onların sorunuda.

birde onlari elestrirmye kalk kendi yaptiklarını onlara yap.bak nasıl yasakliyorlar.bende onu anlamiyorum.bunlarda ne adalet var nede sevgi. ben sevgi insanıyım demezler mi birde
sasiyorum
aklimdayken invi sana bişey soyleyim .yeni bir maymun turu bulunmus .bu evrimini hala tamamlayamamis maymun turu harf avi kelime oyunu kelime avi gibi bulmaca cesitlerini cok ii cozuyormus

Ride 26-09-2008 00:10

................

Ride 26-09-2008 00:18

İslamcılar bir alem yani... İyi ki bulmuşlar şu mecaz lafını, ne sorsan bunlara, "Mecazdır o mecaz"! Meğerse "Allah" ne kadar mecaz içerikli bir kitap göndermiş yahu; geçende de insanlığın Adem ve Havva'nın soyundan türemesini mecaz olarak nitelendiren birine rastladım forumların birinde; ona göre Adem ve Havva kelimeleri çoğulmuş, bütün insanlığı kastediyormuş, filan... Müthiş bir kaytarma yolu bu "mecaz"... Öte yandan, Süleyman Ateş'in verdiği cevaba takılmamak elde değil: Meryemcik'in Harun'un soyundan geldiğini nereden biliyorlardı, arada nereden bakarsanız bakın 1200 yıllık bir zaman var (eğer gerçekten yaşamışlarsa), siz hiç 1200 yıl önceki dedenizin adını biliyor musunuz? O zamanki insanlar Harun'un çocuklarının, ki aradan 1200 yıl geçtiği için Meryem'in "yaşadığı" çağda Harun'un binlerce, hatta on binlerce torunu olması gerekirdi; acaba Harun ailesinin soyağacını veya çetelesini mi tuttular da "Harun'un soyundan geldiğine" bu kadar emin olabiliyorlar?

qw19 26-09-2008 01:40

Allah aşkına siz uydururken benim yüzüm kızarıyor, Allah ey İsa'nın anası demeyi akıl etmişte, Harun'un kızkardeşi diyerek mecaz yapmış. mecaz yapmış.

Oldu. Ayetler birbirini tamamlıyor Muhammed karıştırmış, sonrada Allah unutmaz diyip topu taca atmış.

Selamlar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:37 .