![]() |
Sohbet
Selam arkadaşlar ,
Sadece sohbet etmek istiyor bugün canım , Yani burada selam vermek ve sohbet etmek isteyen forum sakinleri hemen yerini alabilirler , bende bu duruma sevinirim.. Cümleten günaydın |
Günaydın.
Ne güzel bir kelime:) |
Gunaydin :)
Keyifler nasil? |
Keyifler umarım iyi olur ,
en azından uyandığımdan beri ilk defa gülümsedim :) Belkide istanbulun puslu havasındandır , içimde bir gariplik var .. Sizde ne var ne yok ? |
ben bomba gibiyim. Gerçi hep öyleyimdir.Yapım gereği hüzünlenemiyorum:)
|
Ben daha geceyi suruyorum. Hava acik sayilir, yildizlar gorunuyor harikulade. :)
|
ne güzel :)
Sevindim sizin adınıza . Hüzün değilde , sıkıntı , yani tuhaf bir ruh hali , Melankoli diyebilirim . Neyse , pazartesi sendromu olabilir :) |
Alıntı:
Tam olarak kordinatlarını alabilirmiyim :P Ve ne güzel sana hafta başı olmamış daha |
Kuzey epey bir kuzey :)
Derin derin nefes alin pencereyi acip, sikintiniz gecer. |
:)
daha iyim şimdi , sanırım üzerimden uyku sersemliğini atmam gerekiyormuş. attım gitti , bitti :P Küçükken , evimizin camından karşı binalarda ışıkları yanan evlere bakar , içlerine hikayeler yazardım. ne alakaysa söylemek istedim :) Sanırım senin içinde yazacağım Neva , başrolsün ... |
Alıntı:
Mesela ; Kucuk kiz pencereden, bogazin sulari uzerinde suzulen vapur'a bakarken, ansizin bir karga hizla kanat cirparak gecti, sabahin aydinligini simsiyah bir cizgi gibi bolerek falan filan gibi.. |
ooo ısmarlama senaryo yok ama :)
sana bir iyilik yapıp gizli başrolük yazacağım.. :) Nave kuzey de hemde çok kuzeyde , bizler gün ışığından şikayet ederken , o halen yıldızlarla oyunda.. Hayatta kendine verdiği sözlerin , elinin tersiyle ittiği dogmaların ışığında , mutlulğunda kendi güneşini doğurmak üzere .. Ve halen figüranlıkla yetineceğini düşünmekte.. yaşadığı hayatta , başrol olduğundan habersiz ... |
Alıntı:
Benim de dışımda puslu bir hava var :) |
Alıntı:
Guzel :) Simdi efendim, her sanat eseri kendi yazarindan agirlikli duygular tasir. Bir nevi sanatsal disavurumdur bu. Yazarin hakkini vermek gerekir. Demek ki yazarimiz hayatta kendisine verdigi sozlerin, elinin tersiyle ittigi dogmalarinin isiginda yasiyormus. Figuranlikla yetinecegini dusunuyormus, basrol oldugundan habersiz. Guzel bir disavurum, kutlarim. Demek ki ben bosa secmemisim yardimci figuranligi. Dedim ya, her zaman iyidir ve tercih ederim. Bu da gunun sozu olsun, : Iki sey cok kotu bulasicidir, biri bilgi, digeri aptallik. |
Selamünaleyküm...
|
Günaydın arkadaşlar , Güzel bir çarşamba sabahından herkese içten bir gülümseme ...
Güzel günler göreceğiz , güneşli günler :) |
Motorları maviliklere süreceğiz diyeceğim ama motor kısmını yanlış anlamayın:)
|
:)
Anlamadık zaten , Bir kişiye filleri düşündürtmenin en iyi yolu , Filleri düşünme demektir , Yani sizinki de iyi taktik .. |
Bıktım otel köşelerinde uyumaktan. Bu sefer Çanakkale'den merhaba!
|
İstanbuldan selamına karşılık verelim o zaman İdontneedagod ,
Merhaba :) |
Alıntı:
Merhaba; ama bu gün İzmir'deyim :) |
Olsun ,
İzmir de selamımızı almış olur böylelikle , İzmir de olay yokmu bugün ? |
Şimdilik asayiş berkemal, en azından adliye civarında.
|
peki ,
istanbul için aynı şeyi söylemek zor , kimbilir şimdi neresinde neler yaşanıyor ? Akşam haberlerde izleriz , hep birlikte , ne de olsa doğuda çatışma olmadığı zaman , haberler istanbul ve ankaradan başka şehri göstermiyor , |
Aynen öyle. Haberleri izlemeye korkar olduk artık.
|
geçmiş yıllarda birgün , sanırım dünya kadınlar gününde , bayan haber spikerlerinin , mutlu haberler yada buna benzer bir isimle bir programları vardı . Çok aradım internette ama bulamadım , öyle güzel haberler sunmuşlardı ki , keşke gerçek olsa diye ekranın karşısında iç geçirmiştim ...
|
Günaydınlar ,
rüya yorumlamayı bilen varmııııı? Rüyamda müthiş bir fırtına gördüm , öyle ki taş taş üstünde bırakmadı, evlerin çatıları , üzerlerindeki çanak antenlerle birlikte yaranın kabuktan sıyrılması gibi çatılardan uçtu .. tam benim evime geldi sıra , fırtına durdu :P sabah sabah hayra yordum ... |
Günaydın....
Bursa'da hava yağmurlu başladı bu sabah ve şimdi de çok sıkıcı... Sağlıcakla kalınız... |
Alıntı:
Rahat olman gerekiyormuş, sadece bir rüyaymış. Evet; Sabahın şerri, akşamın hayrından iyiymiş. |
Günaydın ,
sabahın ilk saatleriyle birlikte iyi forumlar diliyorum herkese :) |
Size de günaydın sayın üyemiz :)
|
yine yeniden , güzel bir pazar sabahına GÜNAYDIN :D
|
Alıntı:
İsa konusunu tam anlamıyla merak ediyor değilim. Ben sadece konuda konu dışı ilgi ya da ya da uygunsuz bir sözdizimi ile belki ismim geçtiği için ve şu an başlık ya da konu dağılmış gibi hissettiğim öyle durduğu için ya da söyleyecek bir şeylerim olmadığı için üzgünüm. buyrun burdan devam edelim; http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40041 kaldı ki arkadaşların sitemi fazlasıyla haklı miş. konu ile ilgili yeterince bağ kurmadım. forumu yeterince taramadım. ve fazlası yapmak istemediğim özeleştiri... |
tarih beni biraz okuma yapmaya zorluyorsa ben biraz okuma yapacağım ancak ben bu tip şeylerden bi şey çıkaramam
|
İsa Üzerine Düşünmek/başlangıç;
Tarihi kronolojik veri ,Avrupa tarihi, Hristiyan tarihi hiç bir şey bilmiyorum kitlesel mitlere bakacağım
İlk aklıma gelen çarmıha gerilmiş bir İsa figürü olması idi. Bunu tehdit/gözdağı olarak yorumladım... çarmıha gerilen ve acı çeken bir İsa tasvir ediliyor, bunu düşündüm... Dediğim gibi İsa hikayesini de bilmiyorum ancak pasif bir İsa karakterize ediliyor. Ensesine vur lokmasını al nerdeyse. Tokat at/şamar at diğer yüzünü çevirsin. Seni yine de sevsin. ılımlaştırma Barışçıl ama zayıf ya da sönük bir İsa karakteri tasvir ya da dizayn ediliyor öncelikle. Hümanist-pasifist neyse İsa/Hristiyanlık deyince aklıma gelen diğer bir şey ise Ortaçağ karanlığıdır. Engizisyon ve Hristiyan karanlığıdır. Organize bir din nasıl kurulur-işletilir, temelleri nelerdir, nasıl çatılır bilmem. Tarih ya da siyasi organizasyon onu nasıl manipüle eder ya da dizayn eder bilemem. Etmemişse ? Gerçeklerin patikasında yürüyüş zordur Bir başka yeni aklıma gelen Avustralya yerlileri ile ilgili Çit filmindeki Hristiyan kampıdır/okuludur.... Ellerinde incillerle bible larla la ordan oraya koşturan barış götüren misyonerlerdir. Bir diğeri de tuhaf bir şey. Andrei Tarkovsky nin Andrei Rublev'indeki Tatar işgali ve Rus pasif köylüleridir ..ama Andrei Rublev karakteridir ve onun bezginliğidir/sönüklüğüdür... Bir diğeri tapınak şovalyeleri -gizli örgütler ve ve kutsal cüce/küre arayışı değilse de benzeri kutsal kase/case ,kutsal kaplayıcı -bu adamlar bi şeyi gizlemeye çalışıyorlar bi şeylerin peşidneler -bi şeyler var..saçmalık...tuhaf... Rio da bir heykel var onu biliyorum. Bunlar bana ne çağrıştırıyor diye bakıyorum. Psişede ki İsa imajı kimdir? nedir diye bakıyorum soruyorum ve düşünüyorum Şimdi benim elimde hikaye olarak bunlar vb. leri var .Hristiyan bilinci ve tarih bilgim bu kadar . bunları yorumlayabilir miyim? ne çıkar? İsa ile ilgili düşüneceğim ve biraz (yüzeysel de olsa) okuma yapacağım... Bu şeylerden bir şey anlıyor muyum/anlaybiliyor muyum -bir- bakacağım şimdi yine bakire meryem hikayesi aklıma geldi? ne anlama gelir?, tanrının oğlu olmak süsü ne anlama gelir? neden? neden bunlar var? ne anlama gelir diye soruyorum kendime... İnsanlar üzerine çok dua ediyor...pasifize sönüklük..eylemsizlik aşılıyor olmalı bu... birbirinizi sevin kardeşlerim, birbirinizi incitmeyin-hepimiz pasifize olalım mı? bilmem ben bu şeyleri anlamam-anlayan incelesin işte! |
Çok tembelim okuyacağım çok kitap var ama yazılar uzun diye zorlanıyorum nasıl okuyabilirim acaba?
Bu sitede hiç genç adam yok.Bir ben varım heralde şu an.Kendi yaşıtlarımda bir arkadaş arıyorum.Sohbet edeceğim kendisiyle dışarda islam dini hususunda. Benim kelime dağarcığım geniştir uzun cümle kurabilecek potansiyele sahibim.Bir iki birşeyler okumuştum. |
https://imgix.ranker.com/node_img/75...rop&crop=faces
"realschule", Linz 1904 |
Her insan en geç 30 yaşına kadar doğayı, toplumu ve zihnin işleyişini anlamış olmalı. Belki de ilk 10 yaşında.
Anladıktan sonra yaşamına devam etmesi gerekiyor.. yoksa tüm yaşamı eksik kalır. Gerçi her halükarda eksik kalacak ama böyle bir insan topluluğunu nasıl var edebiliriz? |
Bilgi ve zekaya sahip olarak dans etmek, bunlara sahip olmadan dans etmekten daha eğlenceli. Çünkü eğlencenin bütün anlamının farkına varıyorsun.
Kim demişse ''cehalet mutluluktur'' kendisi de cahilmiş. |
Alıntı:
Kim demişse ağzı bal yesin. :) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:10 . |