![]() |
soruma cevap arıyorum
Alıntı:
Alıntı:
neden ve niçin?:der: |
kurandan çıkartsalardı kimi kullanıp sömüreceklerdi kurtuluş, amaç insanları denetim altına almak değilmi daha çok baskın gelmek adına hadisle hikayelerle kabul ettirmeye çalışmışlar. çoğunluk onaylıyor ve itiraz eden susturuluyorsa senin soylediğin nasıl yapılabilir. amaç o bikere. kabul ettirmek. sorgulamadan itaat etmesini sağlamak.
|
Alıntı:
Onlar Halifeydi. Halifeliğin tüm nimetlerden yararlanması, Peygamberden (az veya çok) farklı mı olurdu? |
Alıntı:
Eğer ki soru neden bi yığın kuran yok üzerine ise bunun yapılmamasının tek sebebi zaten insanların işine gelen şekillerde olması ve her yöne çekilebilmesidir. Kimi çıkar islam iyidir diye içerisinden bi yığın şey gösterirken, bazı insanlarda çıkar yine içerisindeki ayetler ile diğer insanlara istedikleri gibi oynarlar... Sizin kafa karışıklığı diğer kitapların çokluğundan gelir(mesela incil) ama malesef ki baktığınız yerler yanlıştır. |
Onlar için bir sakıncası olmayabilir bu ayetlerin. Adamlar İslam'ın 1400 yıl sonra 1,5 milyara yakın inanırı olabileceğini ve o dönemde bunların o kadar göze batacağını düşünememeleri normal değil mi? Ayrıca bunu yapanların sonrasında ne olacağıyla ilgilendiklerini de sanmıyorum. Bu işi yapanlar zaten dine inanmayan kişilerdir. İnanan insan Kuran'dan ayet çıkarmaz, Allah'tan korkar. İnanmayan insan neden İslam'ın sonrakilere kalması için samimi bir çaba göstersin? O yaşadığı dönemde din sayesinde götürebildiğini götürmeye bakar.
Sahtekarlık yapabilecek, Kuran'dan ayet çıkarabilecek kadar ahlaksız birileri neden biz insanlara daha inanması kolay bir Kuran bırakalım diye sonrakileri düşünüp de ayetleri çıkarsınlar? Onlar zamanında iş gördüyse, onlara göre kimin umrunda sonrasında ne olacağı? Anlatabildim mi? |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
BAKIN İLETİNİZDE DAHİ ÇELİŞKİYİ GÖREMEMİŞSİNİZ,BİR ÖYLE BİR BÖYLE TTUM İÇERSİNDESİNİZ.DÜZ ÇİZGİDE NEDEN İLERLEMİYORSUNUZDA SÜREKLİ SAPAKLARDA DOLANIYORSUNUZ. iDDİALARINIZA KANIT ARAMAK İÇİN O KADAR KAFA YORUYORSUNUZ Kİ ŞU KAFA YORMANIZI İŞİNİZE,AŞINIZA,EŞİNİZE VERSENİZ BUNDAN KAT BE KAT SAĞLIKLI DÜŞÜNCEDE OLAN BİREYLER OLURDUNUZ |
Alıntı:
Sen insanların anlattıklarını anlamıyorsun :) herşeyi kendine göre yorumluyorsun. Ayrıca kuranın değiştirildiği kanıtlanmıştır araştırmanızı tavsiye ederim. inanılmaz derecede saçma olan ve büyük itirazlara sebep olan bir sürü ayet çıkarılmıştır. |
Her ayet topluma veya kişilere yönelik emir ve isteklerdir. Gelen her ayeti zaten insanlar tanrı konuşmuş gibi ciddiye alıyor ve öğreniyor ardından da hayatlarını buna göre düzenliyorlardi. Mesela peygamberin teyzelerinin kızlarıni almak için uydurduğu ayetin yazılmamasi o zaman yaşayan herhangi bir müslümanı ilgilendirmez di ama teyze muhammedin teyze kızları sormaz miydi hani nerde ayet biz neden evlendik muhammetle diye. Bir diğer örnek muhammede bahçesini hediye eden adamla ilgili. Bu konu ile ilgili ayet yazilmasa muhammede hediye vermemiş bir kişiyi ilgilendirmez ama muhammede bahçesini hediye veren adam sormaz miydi hani ayet biz neye göre hediye verdik o zaman diye. Bir diğer örnek savaş ayetleri bu ayetlere katılan savaş yapan binlerce insan var o insanlar sormaz miydi hani ayet biz neden savastik o zaman diye içki ayeti mesela bu ayete uyup içkiyi bırakan binlerce insan vardı bu ayet sonradan yazilmasaydi içkiyi bırakanlar sormaz miydi hani ayet biz neye göre bıraktık içkiyi diye. . . Bu örnekler çoğaltılabilir eğer anlamadıysan bir yığın daha örnek yazabilirim sen yeter ki iste :) hadi şimdi allah a emanet ol
|
Alıntı:
Kitabin orjinali yokken ortada, su an okudugun kitaptan neyin cikarilip cikarilmadigina nasil bu kadar eminsiniz? Kuran orjinalse, niye onceki kopyalar yakildi? Nicin saklanmadi? Bak celiskinize dikkat edin, hem vahyin Allah'tan geldigini iddia ediyorsunuz, hem de bu eski kopyalar kutsal vahiyler yakiliyor.!!! Yakin bakayim bir tane Kuran yakabiliyormusunuz Kurtulus? Onlar nasil yakti peki? |
Yeri gelmisken sorayim hep kafama takiliyor.
Muhammedin iyi adam olup iyi kuran yazma ihtimali varmi?,muaviyeninde kilicla yenemedigi düsmanindan iktidar döneminde kurani degistirerek intikam alma ihtimali?. Bu bir iddia deyil sadece arasira kafama takiliyor,zaten bilinen en eski kuran muhammedden iki asir sonraya aitmis daha eskisi yokmus. Uzmanlar ne söyleyebilir bu konuda.saygilar |
Sorunun kendisi mantık dışı nasıl bir cevap verelim ki.
Sen baştan muhammede indirilmiş kuranın değişmediğine inanmışsın. Bir harften falan masal anlatıyorsun. Oysa hadislerde bile keçinin yediği ayetler mevcut. Ayrıca kuran muhammed zamanında yazılmamış. Halifeler zamanında birkaç kez neden yok edilip tekrar baştan yazılmış bunlara biraz kafa yor bilader. Nasıl olsa verilen her cevabı bir yerden çekip kendi kör imanına zafer sayacaksın ama işte bizimki de iyi niyet bari diğer okuyanlar bir şeyler anlar umuduyla cevaplıyoruz. |
Soruma cevap arıyorum;
İslamda yasak ve haram olan büyücülük inananlara göre nasıl işe yarıyor? Yani;İslam büyü ve büyücülüğü yasaklamış ama toptan kaldırmamış.Bu durumda büyünün işlevsel olduğunu kabul eden inanların çoğu büyüler ile hayatlarının alt üst olduğunu savunarak yine büyücülerden medet umuyorlar. Şimdi;Yaratan yasakladığı halde büyü ile hayatlarının etkilendiğine inanan insanları neden korumaz? Günaha girenlerin günahlarını artırmak gibi bir saçmalıktan söz etmeyin!Başkalarının günahları çoğalacak diye nice hayatlar yok oluyor!Sadece büyüyü kastetmiyorum!Her daim müslümanların yanında olduğunu dile getiren Allah,Yahudilere, koruduğunu iddia ettiği dini savunanları katlettiriyor... Cidden cevap bekliyorum! |
Alıntı:
Adamların aman ortaya mükemmel bir din koyalım da kimse bir yerinde açık bulamasın, dinden çıkmasın diye bir derdi yok ki? Dinden çıkanı zaten yaşatmıyorlar. Sıkıysa çıkın bakalım diyorlar. E dertleri ne? Sana verilen cevap sallama filan değil, demleme, sallarsan tadı kaçar. Deminde hüpür hüpür içeceksin. Çay demlemeyi de öğretmeyelim burda. Müslümanlar ister ki birileri kafir olsun. Herkes müslüman olursa kimden cizye alacak, kimi köle, cariye yapacaklar, ganimetler nerden gelecek? Bunun kanıtı allahın cehennemi insanlarla dolduracağına söz vermiş olduğunu yazdıkları kutsal kitaplarında söylemeleridir. Herkesin müslüman olmasını isteyen bir dinin mensupları allahlarının böyle bir söz verdiğini iddia ederler mi? Etmezler. Gördün mü? Kedi olalı bir fare tuttum diye sevindirik olup yeni başlıklar filan açmanın bir alemi yokmuş değil mi? Kendi Kuranına da itiraz et bakalım da görelim boyunun ölçüsünü. Sana kendi inandığın Kuranından kanıt. Muhammed'in sipariş üzerine imal ettiği ayetler öyle çok fazla değişmeden kaybolmadan mushafa geçirilmiştir. Çünkü diğer başlıkta açıkladığım gibi işi gücü beleşten yiyip içip Kuranla Hadisle uğraşmaktan başka iş tutmayan ashabı Suffa adllı miskin adamlar vardı. Boru değil, bunlar ezber yapıyordu. Namazda okunacak çünkü bunlar. Tabii recm ayetini yazmayı unutmak gibi hatalar yapmadılar değil. Kelimesi kelimesine Muhammed'in imal ettiği her ayeti yazamadılar. Bunun pek bir zararı yoktur. Ana hatlarıyla ayet diye ortaya atılan sözlerin büyük çoğunluğu az eksikli olarak da olsa mushafa girmiştir. Çünkü zaten Muhammed de ayet diye imal ettiği tüm sözlerin toplamının neye ulaştığını bilmiyordu. Şimdi buna da sallama demleme bilmem ne diye laf edeceğin için kanıtlayayım: Muhammed bunu bilse, Mısır'dan gelen hediye cariyeleri karılarının arasına sıraya sokacağına ve karılarını toptan isyan ettireceğine, geri gönderir, "bana cariye değil bir top papirüs gönderin. Kuranı toplattıracağım" derdi. Mısırlılar da memnuniyetle gönderirlerdi. Ölmeden bunu yapmamış adam, ayet diye imal ettiklerinin toplamını biliyor olamaz. Zaten bir okuma yazmayı sökememiş biri. Bu adamdan ne bekliyorsunuz ki? Gördüğü her kadını isterim diye tutturan, ne kuzenleri, ne çocuk yaşta, ne evli, üstelik evlatlığı ile evli kadın koymayan piyasada, ekibinin "yettin artık! Başka karı yok sana, cariye istersen alabilirsin!" diye azarladıkları bir adam! Hayır zaten karman çorman ne sıra var, ne giriş gelişme sonuç var, ne önce imal edileni başa koyma var, aşure yapar gibi toplamışlar. Muhammed bir şey bilen biri olsa ölmeden bu işi bir şeye az çok benzer şekilde yapar, "ahana mushafınız işte bu" der, sonra ölürdü! |
hakatten ah mısırdan cariye alıcağına niye papirüs alıp kuranı toplatmamış :)
|
Alıntı:
Öyle bir kitap yazmışlar ki her türlü ahlaksızlığı kitabına uydurmuşlar, zina yapmayın ama 4 kadınla evlenin, arada ne fark varsa yani grup seks yapın ama zina yapmayın, adamın kolunu şöyle kesin, kellesini böyle uçurun, insanları şöyle kırbaçlayın, ne Allah bu be, çok modern bir Allah maşallah |
Alıntı:
mantıklı cevaplar beklerken karşıma yine iddialar silsilesi cıkageldi,yaptığınız hep mantık dışı hep sallama,başka ne beklenirki sizlerden Peygamber efendimizle vahiyler sona eriyor,o cok guvendikleri işine göre vahiy yazmalar,ayet yazmalar peygamber efendimizle tarih oluyor,ve çıkara göre yazılan ayetler bir araya toplanıyor kitap haline geliyor, Sallama cevaplarla dinden dönenlerin başı kesiliyor demeyin,acın okuyun kafirun suresini,ordaki hürriyeti görün,işkembeden sallamak kolay ne imiş dinden dönenin başı kesiliyormuş yok efendi sen dinden dönden başını vuran oldumu? hayır o halde lafazanlık yapmayın Peki peygamber efendimizden sonra bu ayetleri gördükleri halde(size göre çelişkide aslında gören gözlerin,gören kalplerin celişkinin sizlerde olduğunu bilmesi gibi)hala inanmakta ve bu sayı yeryüzünde 1.4milyarda? Beni şu an itibariyle sizlerin içinde bulunduukları çelişkileri görerek daha sıkı imanıma sarılmam yada sarılmamız nedendir? demekki din olgusunun safsata olduğu gerceğinin yalan olduğu, şu linki okurmusunuz yüksek egolarınızla http://meckitap.8m.com/istaha/marifet.html |
Bu adam iyice terbiyesizliği ele aldı. İnsan yerine koyup insan gibi cevap verdikçe azıtıyor. Şimdi de işkembe filan karıştırmaya başladı. Buna demleme çaydan sonra bir de terbiyeli işkembe çorbası yapmayı öğretmek gerekecek.
Tutmuş müslümanların daha Mekke döneminde güçsüzken yazdıkları ayetleri bize islamın uyduruk hoşgörüsüne örnek gösteriyor. Yok ya? Alır da kaçar mıydın? Bunların allah bir dediğine inanmamak lazım. Bunlar böyle hoşgörü, sevgi, barış, kardeşlik ayakları ile işe başlar, gücü bir ele geçirsinler, başımıza firavun kesilirler. Millet, müslümanların allah var dediğine bile inanılmaz, hangi dediklerine inanılabilir? Hiç bir dediklerine. Kesinlikle inanmayın. Kendi gibi düşünmeyen ve inanmayanların sonsuza kadar cehennemde yanacaklarını düşünen bir zihniyetten insanlığa bir zerre fayda gelmez. |
Alıntı:
sorunda bu işte ne kadar çok insan inanırsa o kadar inandırıcı geliyor. 1. Hıristiyanlık - 2.1 milyar 2. Seküler/Dinsiz/Ateist - 1.4 milyar 3. İslam - 1.2 milyar 4. Hinduizm - 900 milyon 5. Budizm - 708 milyon 6. Çin geleneksel dini - 394 milyon 7. Afrika geleneksel inançları -100 milyon 8. Sihizm - 23 milyon 9. Musevilik - 14 milyon 10. Bahailik -12.5 milyon 11. Mormonizm - 12 milyon 12. Yehova'nın Şahitleri - 6.7 milyon 13. Şinto - 4 milyon 14. Zerdüştlük - 2.6 milyon al arkadaş bak bu adamlarda inanmış milyonlar ya milyonlar madem bi sizinki doğru bu adamlar nasıl oluyorda yanlışa inanıyorlar siz doğrusunuz cennete gidiceksiniz bu kadar azınlıktasınız üstelik ama bu yanlış çoğunluk cehenneme gidecek yapmayın arkadaş. din aileden çocuğa geçer ve herkez kendi dininin doğru olduğunu söyler bu bukadar basit nasılki doğuğun toplumun dilini kullanıyorsun doğduğun toplumun dinine mensup olursun bu kadar basit işte mucizevi bi oldu aramamak gerekir. İllede buna bi mucize diyeceksen bişey diyemem ne diyim. Dİnden dönen değil efendim sadece dans edenin bile başı kesiliyor hemen diceksinki onlar dini yanlış yorumluyor al bak yine çoğunluk yanlış ama sen doğrusun sürekli çoğunluk yanlışta ama rakamsal olarak bak bu kadar çoğunluk inanıyosa doğru diyosun bide çelişkiden bahsediyorsun bravo. Sen hiç haber belgesel izlemiyorsun dünyadan haberin yok her gün binlerce insan öldürülüyor din diye hemen hepside müslüman ülkelerde, hiç düşünmüyorsun bu arap ülkelerinde neden isyan çıktı neden binlerce insan öldü örnek Cezayir. Diceksin o ülke baskıcıydı efendim insanlar zorla geri kalmak istiyorsa sen ülke iyiliğin için ilerici bi politikayı zorla dayatırsın ama bunlar devrimi yaptı ilk işleri ana yasayı dini kurallara göre değiştirmek yok efendim kadınları erkeği tamamlayan parça olarak yazacaklar örtünme zorunlu olacak dini eğitim zorunlu olacak vs. bumu insanlık bu ülkede yaşayan yabancılar ne olacak. yok efendim yok git bakayım afganistana ortaya çık ben dinsizim de bak bakayım ne oluyo ertesi gün kafan gövdenden ayrılır görüntülerin internete düşer. git bakayım ateistlerin arasına deki ben müslümanım bak bakayım kafanı kesen çıkıyomu. bak gerçekten diyorum bir dene ciddiyim çık dışarı camiye git sevdiğin bi hocaya deki hocam men ateist oldum dönüş yok kesin bak bakayım tepkisi ne olacak. |
Alıntı:
Acin Kuran'i okuyun, sizin peygamberinizle vahiy sona eriyormus, nerde eriyormus bakayim? Iman ettiginiz Allah tam tersini soyluyor. Vahiy yolu acik. Sura 42 Allah, bir insanla ancak vahiy yoluyla, yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderip, izniyle ona dilediğini vahyeder. Şüphesiz O yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir. Once iman ettiginiz kitabi okuyup anlayacaksiniz, sonra cevap isteyeceksiniz. Ne olacak simdi? Allah size mi soracak, sizden izin mi isteyecek, konusmak istedigi zaman diledigi kuluyla? Utanmasaniz, Allah bize danismadan is yapamaz diyeceksiniz yahu. Iman attiginiz Allah bile insan aciz ve zalimdir, kelimelerimi degistirecekler vs. diyor, siz hala peygamberimle bitti eski donem diye hikaye anlatiyorsunuz bize. |
Demişim ki;
Alıntı:
Alıntı:
Ben inanan adam Allah'tan korkar deyince sahiden bir Allah'ın var olduğunu mu kabul etmiş oluyorum? Yoksa o adam var olduğuna inandığı şeyden korkar mı demek istiyorum? İnanan adam için Allah vardır ve gerçekte Allah diye bir şeyin olmaması onun inandığı şeyden korkmamasını gerektirmez. Ben de onun inancına göre, olay onun açısından böyledir dediğimde onun inancını kabul etmiş, onunla aynı fikri paylaşmış olmam. Komik bile değilsin yaaa... Akıl yürütme konusunda çok ciddi problemlerin var. |
Alıntı:
|
muhammet edebiyat yapmış yetenekli bir şairmiş benim anladığım bu çok anlamlı olması mecazlı sözcükler kullanması sonuçta böyle yetenekli şairler hap çıkmıştır tarih boyunca ama hiçbir şair ben peygamberim dememiş...
Ancak; şunu da belirtmeliyim ki ilkel insan şairleri hep kutsal kabul etmiş, onların söylediklerini ilahi olarak yorumlamış... |
Günümüz insanının irdelemesiyle o zamanki insanların olayları irdelemesi bir tutulamaz. Ne kadar geçmişte, ve dolayısıyla da bilim ve teknolojiden uzak bir zaman diliminde yaşarsak o kadar hurafelere inanma olasılığımız artar.
Şu anki bilgi birikimim ve birkaç kilit kitapla eski zamanlara gitseydim değil peygamber olduğuma inandırmak yaratıcı olduğuma bile inandırırdım. Şu anda Yüce Nevandaar adına festivaller, törenler düzenliyor düzenli olarak adımı zikrediyor olurdunuz :target: |
Alıntı:
işkembe başlar :blah::blah::blah::blah::blah::blah: |
27:58 - Onların üzerlerine öyle bir yağmur indirdik ki, ne kötü idi uyarılanların yağmuru!
30:48 - Allah O'dur ki, rüzgarları gönderir de bir bulut savururlar. Derken onu gökyüzünde nasıl dilerse öyle serer, parça parça da eder. Derken yağmuru görürsün, aralarından çıkar. Derken onu kullarından kimlere diliyorsa döküverdi mi derhal yüzleri güler. görünüşe göre müslüman ülkelerin kuraklıktan aşırı etkilenmesine bakarsak Allah teknolojisi gelişmiş ve tarımdan maksimum verim alan batılıları daha çok seviyor özellikle rusları çok seviyor Görmez misin ki Allah bulutları (dilediği yere) sürüklüyor; sonra onları biraraya getirip üstüste yığıyor. İşte görüyorsun ki bunlar arasında yağmur çıkıyor. O, gökten, sanki oradaki dağlardan da dolu indirir. Artık onu dilediğine isabet ettirir; dilediğinden de onu uzak tutar; bu bulutlardan çıkan şimşeğin parıltısı nerdeyse gözleri alır! mükkemmel bir açıklama adeta aydınlandım. 31:34 - Şüphesiz ki, kıyamet saatinin bilgisi Allah yanındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde ne varsa (erkek veya dişi oluşunu, renk ve özelliklerini) O bilir. Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiçbir kimse hangi yerde öleceğini de bilemez. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla bilir, her şeyden haberdardır. bunlar bulabildiklerim gerisi lanet olsun allah belanızı versin tarzı lanet yağdıran ayetler olduğu için koymuyorum. Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün yüz binlerce metreküp su buharlaşarak atmosfere doğru yükseliyor. Ve yükseldikçe soğumaya başlıyor. Öyle biran geliyor ki su buharı ısının çok düşük olduğu bir bölgeye geliyor. Soğuk hava katmanına rastlayan buhar tanecikleri havadaki toz parçacıklarına tutunarak su damlaları haline dönüşüyor. Bunlar birleşerek bulutları oluşturuyor. Bu su damlacıklarının yeryüzüne düşmesi yani yağmur oluşturması için belirli bir büyüklüğe gelmesi gerekiyor. Bu da yüz binlerce su damlacığının birleşmesi anlamına geliyor. Yeterli büyüklüğe ulaşınca yerçekiminin etkisiyle yere düşmeye başlıyor. Bütün bu anlattığımız işlemler ise ortalama 8 gün sürüyor. Sizlere bir soru; yağan yağmurun süresi neye bağlı? Bir bulutun yarısı yağmur olarak yağar bu da tahminen 30 dakika sürer. Ama bulutlar devamlı oluşursa yağmur günlerce yağar. Peki hava kapalı olduğu halde bazen yağmur yağmaz bunun sebebi ise; su damlalarının sıcak ve kuru bir hava katmanından geçiyor olmasıdır. Burada su damlaları yeniden buharlaşır ve yağmur oluşmaz. Hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, sağanak yağmur yağarken ilk taneler her zaman daha iridir. Bunun sebebi de yağmur damlalarının yeryüzüne inerken soğuk ve nemli hava ile karşılaşmasıdır. Soğuk ve nemli katmandan geçen damlalar buharlaşmadan yeryüzüne inerler. Bu sırada hacim yönünden büyüdükleri gibi havanın nemini de aldıkları için daha da büyürler. Ve sağanak yağmurda ilk taneler daha büyük olur. Arkadan gelen damlalar ise nemi azalmış bir katmandan geçtikleri için ilk tanelerden daha küçüktür. Yağmurun yağması için su damlalarının belirli bir büyüklüğe gelmesi gerektiğin söylemiştik. Bu da damlaların birbiri ile birleşmesi ile olmaktadır. Bu birleşme 2 türlü olur. Çarpışma ile birleşme ve kristalleşme ile birleşme. 1-Çarpışma İle Birleşme: Buluttaki su tanecikleri rüzgarın etkisi ile bir oraya bir buraya itilirler. Birbirlerine çarptıkça birleşerek su damlacıklarını oluştururlar. Oluşan su damlacıkları da kümeleşerek su damlalarını meydana getirirler. Bu damlalar belirli bir ağırlığa ulaşınca havadan daha ağır hale gelerek yere yağmur olarak düşerler. 2-Kristalleşme Yolu İle Birleşme: Hava sıcaklığı birdenbire düşerse su tanecikleri donarak buz kristallerini oluştururlar. Bu kristaller yere düşerken daha sıcak bir hava katmanının içinden geçer. Burada eriyip yeryüzüne yağmur olarak iner. Bu yazımızda sizlere yağmurun oluşmasını anlatmaya çalıştık. Yağmur deyip geçmeyin. Bakın öğrendiniz bile nasıl oluştuğunu! Ben bunları daha ilk okula giderken izlediğim belgesellerden biliyordum kablolu tv çok güzel bişeymiş :) 41. Fussilet Suresi 9-12. Ayetler: De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip O’na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti. Sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yere: İsteyerek veya istemeyerek, gelin! dedi. İkisi de “İsteyerek geldik” dediler. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah’ın takdiridir. Yukarıdaki ayetlerden anlaşılan, Kuran’a göre ilk önce yer yaratılmış, daha sonra gök yaratılmıştır. Konuyla ilgili ayetlerde geçen, “sonra göğe yöneldi” ifadesinden “ilk önce yerin, daha sonra göğün yaratıldığı” anlamı çıkmaktadır. Kısaca, iddia sahiplerinin; “Big-Bang Kuran’da vardır” gibi bir tez sunmaları temelsizdir. Diğer bir açıdan baktığımızda; konuyla ilgili ayetlerde, hem bilimsel açıdan, hem de kitabın içeriği açısından çelişkiler bulunmaktadır. Öncelikle İbrahimi Dinlere göre yaradılış altı gün olmuştur. Ve bu konu, Kuran’daki şu ayetlerde açık bir biçimde belirtilmektedir: 11. Hud Suresi 7. Ayet: “O, odur ki, gökleri ve yeri altı günde yaratmıştır. O’nun arşı da su üzerinde idi…” 25. Furkan Suresi 59. Ayet: “Gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri altı günde yaratıp sonra arş üzerinde egemenlik kuran O’dur. Rahman’dır O. Haberdar olana sor O’nu.” Ancak, Fussilet Suresi’nin 9-12. Ayetleri’ne baktığımızda; yerin 2 günde, azıkların 4 günde, göğün ise 2 günde yaratıldığı belirtilmektedir. Bunu hesapladığımızda(2+4+2) da çıkan sonuç 8′dir. (6 değildir) Öte yandan yukarıda belirttiğim gibi; yaradılış ile ilgili ayetlerde hem bilimsel ve mantıksal açıdan çelişkiler, hem de ayetler arası çelişkiler bulunmaktadır. Bunlar daha ayetleri ilk okuduğumuz anda bile göze çarpmaktadır Bu son yazı alıntıdır Al sana bigbang sende koy bizde görelim nasıl bir ayetmiş bu |
bulutun nasıl oluştuğu dahi anlatılmamış ne buharlaşma ne yoğunlaşma hiç birşey.
|
Alıntı:
Bu Ayetlerin adı Bergeron process: Bergeron süreci midir? |
Alıntı:
evet öyledir tabi hatta o kadar ayrıntılı anlatılmıştırki bulut yokluktan rüzgarla gelir yani Allah yaratır bulutu hiç bir süreçten geçmez ayetlerden anladığım budur hiç demiyor. "İçtiğiniz tarlalarınızı suladığınız suları görmezmisiniz! biz o suyu tuzlu içmeye ve tarıma el verişsiz denizlerden kaldırırda o suyla bulutları yaratırız sonrada onu tatlı su olarak yağdırırız bundaki mucizeyi görmüyormusunuz" böyle dese tamam dicem aha açıklamış ama yok abi ne buharlaşma ne kaldırma ne hiçbirşey sadece yaparım olur. |
Alıntı:
Ama gosterirken sunuda unutma .BIGBANG teorisi hala arastirmasi yapilan ve ispat edilmemis bir bilimsel arastirmadir. Yani sonunda bu isin terside cikabilir.Cunku bilim/deney arastirma boyle birseydir.Her zaman sonunda beklenen olaylar cikmayabilir. Peki boyle bir sey olursa o ayeti kutuphanenizin neresine sokacaksiniz? :) |
Alıntı:
Zaten her değişen bilimsel bilgide ayetlerin anlamı da değişiyor yine bir kılıf bulunur. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:38 . |