![]() |
Hz. Muhammed'in toplam kaç karısı olmuştur?
muhammedin toplam kaç karısı olmuştur?
|
cevap veriyorum.
Muhammed aynı anda 9 kadınla evli olmuş. Taberi gibi bazı tarihçiler, 15 kadınla evli olduğunu söylerler. Bu doğrulanmış değildir. Rivayetlerden şu bilgiler çıkarılabiliyor: Zifaf olduğu 11, olmadığı 2 karısı olmuştur. Bunlara 2 cariyeyi eklersek 15 eder. Prof. Uman’a göre, doğrusunu “Allah bilir”. kaynak: http://www.islamiyetgercekleri.org/m...ariyeleri.html |
Muhammed''in en taninmis karilari:
1. Hatice 2. Sevde Binti Zem''an 3. Ebubekir kizi Ayse 4. Omer kizi Hafsa 5. Huzeyme kizi Zeynep 6. Ummu Seleme (Hine) 7. Haris kizi Cuveyriye 8. Zeyd kizi Reyhane 9. Zeynep Binti Cahs 10. Ebu Sufyan kizi "Ummu Habibe" (Remle) 11. Huvey kizi Safiye 12. Haris kizi Meymune 13. Sem''un kizi Marya Kibri Muhammed''in bosadigi kadinlar: 1. Dahhak kizi Fadime 2. Zabyan kizi Aliye 3. Kab kizi Mileyke Muhammed''in nikahlayip sonradan ayrildigi kadinlar: 1. Numan kizi Esma 2. Kays kizi Kuiteyle 3. Esma veya Seba (Sena) Binti Salt 4. Necdet kizi Selma 5. Huzeyl kizi Havle 6. Seraf binti Halife 7. Yezit kizi Amre El-Gifariye 8. Yezit kizi Hind El-Kitabiye 9. Davud kizi Mileyke 10. Rufaa kizi Nesatlsat 11. Kab kizi Esma 12. Haris kizi (Saire) Kuteyle 13. Amr kizi Senba/Seyba/Sabiye 14. Cundup bin Dimre Cind-i''nin kizi 15. Serahil kizi Imeyme (Binti Cevn) 16. Muaviye kizi Amre 17. Sufyan kizi Seba (Sena) 18. Ummul Haram 19. Hakim kizi Leyla |
Muhammed''in mehir parasini odemeden aldigi kadinlar:
1. Haris kizi Meymune 2. Huzeyme kizi Zeynep 3. Ummu Serik 4. Hakim kizi Havle Muhammed''in cariyeleri: 1. Nefise 2. Cemile Muhammed''in sozlendigi kadinlar: 1. Amir kizi Dubaa 2. Nuame Bel''anberi 3. Sehl kizi Habibe Ensariye 4. Cemre Binti Haris Bin Avf Bin Kab bin Zabyan 5. Sevde Kiresiye 6. Besame kizi Safiye 7. Ebu Talib''in kizi Ummu Hani (Fagite) 8. Ismi bilinemeyen bir kadin |
Muhammed''in bazi nedenler yuzunden evlenemedigi kadinlar:
1. Abbas kizi Ummu Habibe 2. Hamza kizi Emame (Ammare) 3. Muhammed''e önerilen Baldizi Muhammed''in ev islerinde bakan cariyeler: 1. Bereke (Ummu Eymen) 2. Emetullah binti Ruzeyme 3. Hudre 4. Redva 5. Sad kizi Meymune 6. Ruzeyne 7. Selma (Ummu Rafi) 8. Marya (Ummu Rebab) 9. Marya (Ceddetu''l Musenna) 10. Ummu Iyas 11. Havle (Ceddetu Hafs) 12. Meymune binti Ebi Abis 13. Ummu Dumeyre 14. Ummu Ayas 15. Rebiha 16. Saibe Hangi kaynağa, hangi bilgiye inanırsanız inanın fakat, görünen bir gerçek var ki, Muhammed begendiği bütün güzel kadınlara sahip olmaya çalışmış. |
uydur uydur yaz... Bende :idea: :idea: :idea: veririm. Bundan sonra böyle yazilara :idea: :idea: :idea: var...
|
ne uyduracam be inanmıyorsan git taberinin tarih-i taberisine bak.
|
Biz 2 hatunla fantezi yapmak için cambaz oluyoruz, Muhammed haremi kurmuş zevkten 6gen olmuştu desenize.
|
size ne bundan...
Hem kiziyorsunuz yalanci diyorsunuz, hemde ciddiye alip inaniyorsunuz... ne garip....... |
NEBE 31-33
31. Şüphesiz takvâ sahipleri için de başarı ödülü vardır. 32. Bahçeler,bağlar, 33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar, kaynak: kuran.gen.tr Sanki bu kitap bana kadın düşkünü bir erkek nefsi ile yazılmış gibi...... ahmet yalan söylüyor olmayı ve kendimi kandırıp inanmayı o kadar çok isterimki. |
31 – Ama Allah’ı sayıp fenalıklardan sakınanlar başarı ve mutluluğa ererler.
32-34 – Onlara bahçeler, üzüm bağları, turunç göğüslü genç yaşıt dilberler, dolu dolu kadehler var. Sad 52 – Onların beraberinde, gözleri kocalarından başkasını görmeyen yumuşak bakışlı, aynı yaşta güzeller vardır. Vakia 36-38 – Böylece onları, ashab-ı yemin için bakire kızlar, kocalarına âşık yaşıtlar kıldık. Senin nefsin öye... Daha yazayim mi istermisin... Nasil olsa anlamiyacaksin.. |
tanrının huzurundamı yapacaksınız ??? ayıp değilmi.....
tanrının ödülüne bakarmısınız ... (sanki public house ) ne için çiftleşceksiniz ?? türünüzümü devam ettirmek için??? neden anlamayalım. seni gayet net anlıyorum şuan.. |
Alıntı:
Cennet te körpe badem Beleş hatunları alacaksınız, ağzının suyunun aktığını anlayabiliyorum. Fakat siz anlamıyorsunuz, çünkü inanırsan ikramiyeler müthiş. Peygamberlik sürü ile karı alıp onlar ile yatmakla olmaz, kuran yazarları yazmışta yazmış, Allah ta vermişte vermiş. İnsanlığa örnek olacak insan böyle olursa inananları işte sizler gibi oluyor, daha sonra ahlaktan bahsediyorsunuz. Akrabalarının kızlarını dahi peygamberine ikram eden Allah, eğer Muhammed gerçek bir peygamber olsaydı Allah a dahi karşı durup, ben bu kadar kadını ve kızı ne yapayım rabbim bana bir tane yeterli, ben 50 yaşında bir insanım on veya 15 yaşındaki kızları nasıl koynuma alabilirim bu bana yakışmaz demeliydi. Fakat sizler gene bir kulp bulup açıklık getirirsiniz, sadece siz anlıyorsunuz bizler anlayamıyoruz. Cennet, huriler, Cehennem ve azap akılları işte böyle dumura uğratıyor. Sevgili explorer, ayıp değil mi demiş sen hala kurandan ayetler gösteriyorsun. İşte onlar ve daha yüzlercesini insan gibi eleştirerek okursan ve aklını uçkurdan biraz çıkartabilirsen doğruları görebilme şansın fazlalaşır. Ben ne zaman ki zeyd ve karısı ile ilgili ayeti okudum şaşırdım, Rabbi evlatlığının karısını ondan boşandırıp peygamberi ile evlendiriyor. Ve bu ayet kutsallık kazanıyor, bu nasıl bir kutsallık, bunun neresi kutsal bu ayet ile insanlık ne anlayacak. Bu ve daha yüzlercesini eleştirdim eledim ve TANRI yı satılığa çıkardım. Devren satılık Tanrı ve devren sattım. |
en müstesna kulu ve elçisi muhammede allahı neden özel dört dörtlük bir hatun indirmediki gökden.
ibrahime koyun indiren allah cc inan dığım dönemde bile kalbimle düşünmüşdüm. |
aklıma gelmişken sormak istiyorum.
2005 ve diğer yıllarda buraya haretli islam yazıları atanlar ne oldu? yoksaaaa. forumun etkileyici yazılarından etkilenipde islamı terk edip. nik deiştirip burada ateistmi oldular olurmu ? olur! |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Dikkat edersen bir çok konular hep yarım kalmış, inananlar tarafından cevaplar verilememiş ve verilemiyor zaten. En çok Muhammed ile alakalı olanlar yarım yamalak kalıyor, onlar da yakıştıramayıp kaytarıyorlar herhalde, Bu kadar hatunun bana ilginç gelen tarafı, her şeyi bilen ve gücü yeten bir tanrı ve yaratıcı, Sen olmasaydın, kainatı ve alemleri yaratmazdım diyor ardından da Muhammed e verdiği kadınların bir çoğu dul veya evli, evli olanları da kocasından ayırıp veya öldürüp Muhammed e eş yapıp onları kutsallaştırması. Bir çoğu başka erkeklerin karıları olduktan sonra Muhammed in koynuna Allah tarafından hibe ediliyor ve İslam ın ve Müslümanlar ın Anaları oluveriyorlar. Diğer evliliklerinde sıradan insanlar Muhammedin koynunda kutsallaşıyorlar. Kaynakları hadislerde mevcut, üzülme İslamcılar hepsini senden benden daha iyi biliyorlar.:eyebrows: |
Alıntı:
https://panteidar.wordpress.com/2009...ve-cariyeleri/ |
Alıntı:
|
Alıntı:
dinlerini bu tarz forumlardan öğrenenler % 0.5 i kadardır dinlerini kendi aralarïnda kulakdan duyma % 80 i kadardır geri kalanı elhamdülilah müslümanım tayfası, tarafı olupda umursamaz takımı pekde bildiklerini sanmıyorum,dinlerini |
Alıntı:
gerçi ürettiği ailesi 50 yıl içinde kökden kazınmış. ilk insan adem ve eşi nin üremesinden 2015 yılında milyarlara ulaşması garip |
Alıntı:
|
Alıntı:
şaşıracak bir durum YOK |
İslam peygamberi şunu demiş:
Alıntı:
Kızı Fâtıma, Torunları Hasan ve Hüseyin, amcaoğlu ve dâmadı Ali. Kur'an ise Önce Emevi, daha sonra Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı hânedanların hükmetme aracı hâline geldi. Dünya târihinde, din üzerinden bu kadar çok kanın döküldüğü bir başka örnek daha yoktur. "Her ağaç meyvesinden tanınır..." (Luka: 6/44) Adına "kutsal" denen kitapta yazanlar öyle ayırd edici olmalı ki, bu kitapta var olan ilkeleri "ışık" yapanlar, neyin Tanrıdan, neyin egemenlerden kaynaklandığını kolayca bulabilmeli. Bu ilkeler zaman ve zemine göre değişen, kaypak, her yöne çeklip-uzatılabilecek veya yorumlanacak türden olmamalı. |
Kur'an ise Önce Emevi, daha sonra Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı hânedanların hükmetme aracı hâline geldi.
Dünya târihinde, din üzerinden bu kadar çok kanın döküldüğü bir başka örnek daha yoktur. _--------------------------------------------------------------------------------- var vefik bey var güney amerika yerlileri kuzey amerika yerlileri avusturalya yerlileri avrupa yahudileri ırak,libya,mısır,tunus,suriye,afganistan müslümanlarını öldürenler var üzüm üzüme baka baka kararır. üzümüde meyvadan sayarsan "Her ağaç meyvesinden tanınır..." (Luka: 6/44) |
Alıntı:
Ancak; Avrupalının bu yaptıklarını meşrulaştıran bir âyet yok İncilde. Yani bu yazdıklarınız/yapılanlar İncilden referans almıyor. Haçlı Seferlerinin yanlış olduğunu Katolik Kilisesi kabul etti ve özür diledi. Müslümanlardan böyle bir özür göremedik henüz. Neden ? El- cevâb: İlây'ı Kelimetullah. Yâni müslüman; Allah'ın adını duyurma gâyesiyle yaptığı hiç bir savaş için özür dilemez. Kendisinde böyle bir "hak" görür. |
Din kavramına karşı sizde oluşan öfke, 'elma'lar ile 'armut'ları karıştırmanıza sebep olmakta. Yazdığınız şeyleri yapanlar kendilerine "Hrisityan" diyen kimseler. Üstelik bunlar, Coğrafi keşifler denen yayılma hareketleri ile birlikte bilhassa Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında yerlilere soykırım uyguladı. Bunlar inkâr edilemez gerçekler
bunları siz kabullendikden sonra bana daha söz düşmez ben dinlere deilde daha çok onların reislerine ayar oluyorum desem daha iyi olur. isa ,musa, muhammed gibi. isanın temiz olduğunu idââ edenler iseviler musanın temiz olduğunu idââ edenler museviler muhammedin temiz olduğunu idââ edenler muhammediler bu reisleri hiç sevmiyorum. |
Alıntı:
Size "bunları sevin" diyen yok ki. "Eleştirmeyin" diyen de... Ortaya konan eleştiri bir temele dayanırsa, herkes isitfâde eder. Siz "ayar" oluyorsunuz diye; biz de mi olalım ? |
Onlar Muhammed'in karıları değil Mümin'lerin anneleri bi kere tamam mı .s.s
Kadınların nasıl davranması gerektiğini örneklerle göstermek için evlenmiş o kadar çok kadınla :D Kesin öyledir.. |
hayır kesnilikle ,tercih sizindir vefik bey
fakat o katliamlar hep isa ve güzide dinleri hrstiyanlık adına yapıldı benzeri katliamlar muhammed ve güzide dinleri müslümanlık için yapıldığı gibi armut ve elma birbiri ile karışmayacak kadar tad ve görüntü olarak farklı meyvalardır. fakat ikisde meyvadır..ikiside |
İyi hatice ölünce almış bu kadar kadını. Hatice sağ ken tık yok.
25 yaşında delikanlı 40 yaşında kendinden önce 2-3 koca eskitmiş ve kölesi zeyd den hamile kalmış Hatice ye iş güveyliğine girmenin acısını çıkarmak için Almış bu kadar kadını. Hoş görün bence. zaten kısır muhammed bu kadar kadına bir çocuk erkek evlat doğurtamamış zavallı. Bakınız. Alibey: muhammet kısırmıydı.turandursun.com http://www.turandursun.com/forumlar/...s%FDrm%FDyd%FD İşte kevser suresi. Muhammedin amcası ebu lehep kırır diyor. Celal Yıldırım Meali : 108.3 - Asıl soyu kesilen, ismi unutulan, sana kin besleyip düşmanlık eden kimsedir. Amcası lehep sen kısırdın demiş. |
Alıntı:
Yapamazsan; boş yere ısrarcı olma. |
Kadem, kılıçtan ya da ateşten ne anlıyorsun?
Alıntı:
Alıntı:
Bir de Kuran'a bakalım.. Alıntı:
Alıntı:
Tanrı acaba orta yolu Kuranda mı buldu? "... ve sizin için din olarak İslamı uygun gördüm.." Maide 3 Not: bu postum yeni açılan başlığa taşınırsa daha iyi olur gibi.. |
Alıntı:
turin muhammedin hatunları sayfasında isadan bahsetmek abes olduğu için başka yere yazdım |
Alıntı:
Bu arada konuyla ilgili ben bir yerlerde 200 civarı bir rakam okumuştum.. Ahzap suresi pek çok insanı imansızlaştıran bir sure lakin olaya bir de şu açıdan bakmakta fayda var diye düşünüyorum.. Aslında çok hatun sahibi olmanın bir peygamberi bile ne noktalara getirdiğini göstermesi açısından ibretlik!! Bu forumda bir yorum görmüş ve çok gülmüştüm.. "İlk defa muhammede acıdım" demiş bi arkadaş :) |
bu adam kari kizla isi goturmus ama bana bir erkek sevgiliyi cok gormus yuh yani :)
|
Yanlış
Alıntı:
Olurmu canım. Bu ne o zaman: Diyanet Meali : 52.24 - Hizmetlerine verilmiş, kabuğunda saklı inci gibi gençler etraflarında dönüp dolaşırlar. Ama cennette . |
aha
Alıntı:
aha bu ayeti ben daha once okudugumu sanmiyorum. kadinlar icindir kesin. |
Alıntı:
Evet gelelim Adı zor arkadaşa Keepbelieverthough ye Yazını ilgiyle okuduk. Çok ilginç olaylar var . İyi bir birikim yapmışsın. Yazın için teşekkür ederiz. Ama sık yaz ne olur, ilgiyle takip edeceğiz. |
Arkadaslar Akhenaton vs. iliskin mesajlariniz ilgili basliga kaydirilmistir, oradan devam edebilirsiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ight=Akhenaton |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:07 . |