Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   BİZ GERÇEK İNSANLARIN ATALARI - DEV GEZEGEN (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2954)

Oguzhan 22-10-2006 16:33

BİZ GERÇEK İNSANLARIN ATALARI - DEV GEZEGEN

Biz insanlar bu dünyaya milyarlarca yıl önce , dünyamıza binlerce yıl uzaklıktaki özel bir galakside bulunan Dev bir gezegenden geldik.

Peki nasıl geldik diyorsunuz değilmi ?

Şimdi bu biz insanların çok çok eski ataları Dünyamıza çok uzak bu dev gezegende yaşıyorlardı. Bilim ve Teknoloji çok hızlı ilerlemişti. Artık İnsan üretim işleri bile yapılıyordu. Bir nevi cyber insanlar.

Daha sonra bu yapay insanlar ile normal insanlar arasında bir savaş meydana geldi. Cyber insanlar Dev Gezegenin yönetimini ele geçirmek istediler.

Kendi aralarında bile zor anlaşan normal insanlar , yapay insanlar ile savaşa girdiler. Yapay insanlar korkusuzdu ve ölümden korkmuyorlardı. Baskınlar yaparak Dev Gezegenin kontrolunü ellerine geçirmeye başladılar.

Normal insanlar yenileceklerini anladılar. Gerçek İnsan neslinin devamı için Yüzlerce dişi ve erkekten oluşan çok yüksek teknoloji ürünü süper dev uzay gemisine yükleyip ve aynı zamanda ineceği gezende yaşam koşullarını oluşturması için gerekli malzemeleride koyarak uzaya fırlattılar. Hatta onlarca insanı başka uzay gemilerine koyarak , uzaya fırlattılar.

Daha sonra bu uzay gemisi Dünyaya indi. Uzay gemisindeki insanların çoğu bu yolculuk esnasında bertaraf oldu. Bir dişi ve Bir erkek kaldı. Diğer uzay gemilerindeki diğer gerçek insanlarda başka galaksilere gidip başka gezegenlere indiler ve orada yaşamlarını devam ettirdiler.

Bu dişi ve erkek dünyaya inince gerekli yaşam koşullarını oluşturdular.
Hayvan üremesi için özel teknolojileri kullandılar. Dünyada günümüzde ne varsa bütün yaşam koşullarını oluşturdular.

Daha sonra çiftleşerek insan neslinin devamını sağladılar.

Bu arada Diğer asıl gezegenimiz olan DEV gezegende yapay insanlar ile normal insanların savaşını yapay insanlar kazandı. Bu cyber insanlar gerçek bir tek insan kalmaması için yemin ettikleri için hala o gün bugundur biz gerçek insanları bütün uzayda tırım tırım aramaktadırlar.

Arada bir gönderdikleri casus gemiler ile yerimizin tespit edildiği konusunda şüphelerimiz vardır. Hatta belkide yerimizi tespit ettiler. Fakat bizlerde baya kalabalık olduğumuz için şimdilik bize saldırmaya cesaret edememektedirler.

Dünyamızı komple yok etmek için Arada bir dev göktaşları yolluyorlar. Ama hedefi tam vuramadıklarından şansımıza paçayı kurtarıyoruz.

Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Her an son kararı verip Dünyamıza toplu şekilde inebilirler ve bizleri yok etmek için savaşı başlatabilirler.

Biz gerçek insanlarda bilim ve teknoloji konusunda çok hızlı olmalı ve onlar bize savaş açmadan bizler onların yerlerini tespit edip savaşmalıyız.

Diğer atalarımız olan gerçek insanlarında uzayda hangi galaksilerde yaşadığını bulmalı ve onlarlada irtibata geçip güçlerimizi birleştirerek cyber insanları yenecek güce ulaşmalıyız.

Bu yüzden insanlar arasında ayrım yapmayın. Bizim gerçek düşmanlarımız cyber ( yapay ) insanlardır.

Gün gelecek atalarımızın intikamını alacağız.
-----------------------------------------------------

Mesela 2 Temmuz 1947 yılında Çarşamba günü saat 09:50 de New Mexico eyaletinin Roswell kasabasına büyük bir gürültü ile bu yapay insanların kullandıkları araç düşmüştür . Daha sonra yapılan araştırmalarda bunların 6 parmaklı kafaları büyük uzuvları olmayan insana benzeyen yaratıklar olduğu anlaşılmıştır.

Dünyamızı istila için ön araştırma yapma amacı ile gelmişlerdi. Fakat araçları kaza yapınca deşifre oldular.

http://www.resimekle.com/yukle/thumb/73356.jpeg

Sorusu olanlar varsa cevaplarım.

22-10-2006 17:22

Re: BİZ GERÇEK İNSANLARIN ATALARI - DEV GEZEGEN

Bizim gercek insan oldugumuz nerden belli belki bizlerde yapayızdır.

soro 22-10-2006 17:27

yeterince acik anlatmissiniz tesekkur ederim.benim sorum yok.

deli_cevat 22-10-2006 17:35

sorogren abi bu saçmalığa inanıyonmu sen şindi

soro 22-10-2006 17:38

ya cevat sana bir turlu anlatamadim,birinin artik konusup dirdir etmesini istemiyorsan,
tamam abi,
iyi,
oldu,
oyleyse oyledir
felan dersin
memnuniyetini bildiri tesekkur edersin.adam da rahatlar sen de.yaw bu tecrubeleri yaz bir yere.

exclusive 22-10-2006 17:38

Oğuzhan, bu yazını başka bir başlığa daha yapıştırırsan yazının tüm kopyalarını sileceğim.

22-10-2006 17:42

ah o gemide bende olsaydın,açık dünyalara yol alsaydım...... :D *:) *:o *:lol:
evet evet mahvedelim o yapay ları,oğuhan abim sen uçuş ekibindensin galiba
ekibin kalanı nerde,zuhuratbaba'damı :lol:

Oguzhan 22-10-2006 17:42

Alıntı:

ibrahim7";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 52311)
Bizim gercek insan oldugumuz nerden belli belki bizlerde yapayızdır.

Bizler Gerçek insanlarız . Çunki düşünebilme , üretebilme , üreyebilme , analiz edebilme , kabiliyetlerimiz var. Yapay yani cyber insanlar da ise insancıl duygular azdır. Duyguları ile haraket etmezler. Ayrıca onlarda üreme yoktur. Üremeyi , yani çoğalmayı onlar klonlama sistemi ile yaparlar.

Mesela Dünyamıza casusluk amacı ile gelen bu yaratığın Cyber insan olduğunu düşünüyoruz.

Video linki

http://www.youtube.com/watch?v=AlduIQAkH-4

Oguzhan 22-10-2006 17:46

Alıntı:

exclusive";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 52317)
Oğuzhan, bu yazını başka bir başlığa daha yapıştırırsan yazının tüm kopyalarını sileceğim.

yok hayır konuyu başka yere yapıştırmıcam. Konuyu kendi ana konusunda siz gerçek insanlara anlatmak için açtım.

Bakın mesela burda Dünyamızı ziyaret eden yapay insanların , onu tespit etmeye çalışan bir gerçek insana saldırısı görülüyor.

Dikkatle izleyin

http://video.google.com/videoplay?do...6&%20amp;q=ufo

22-10-2006 17:49

aaaaaaa inanamıyorum,epey zamandır kayıptı,vah garibim vah
ya bu video daki benim amcaoğlu ibo,aa demekki bizim famıly cyber
tşk öguzhan kardeş sayende buldum amcaoğlunu

deli_cevat 22-10-2006 18:00

oğuzhan bence sen ipe sapa gelmez işler prof'u harun babanın ta kendisisin sonunda anladın iki elinde bi arap dinini doğrultamayacağını cyber insanlara felan sarıyon şindi :D :D :D

Oguzhan 22-10-2006 18:01

burada Yapay insan casus olduğundan şüphelendiğimiz Cyber insana otopsi yapılırken detaylı videosu.

http://www.youtube.com/watch?v=9CmrJ...elated&search=

İzleyin bakalım bu videoya ne diyeceksiniz. İlgili filmi izleyen firma filmin 1940-1950 yıllarında çekilmiş olduğunu ve orginal olduğunu kabul ediyor.

Oguzhan 22-10-2006 18:09

Alıntı:

deli_cevat";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 52326)
oğuzhan bence sen ipe sapa gelmez işler prof'u harun babanın ta kendisisin sonunda anladın iki elinde bi arap dinini doğrultamayacağını cyber insanlara felan sarıyon şindi :D :D :D

Deli_Cevat Sen bu koskoca uzay boşluğunda biz gerçek insanların yaşadığınımı sanıyorsun. Daha nice değişik canlılar yaşıyor. Atalarımızın yolladığı diğer gerçek insanlar şu an bizden milyonlarca ışık yılı uzakta yaşıyorlar ve onlarda bizim gibi Uzayda gerçek insanları araştırıyorlar. elbet bir gün Tüm uzaydaki gerçek insanlar bir araya geleceğiz ve bizi bu duruma düşüren Yapay insanlardan Atalarımızın intikamını alacağız.

Yapay insanlar bizlere saldırmadan önce bilim ve teknolojimizi hızla ilerletmemiz ve diğer gerçek insan kardeşlerimiz ile irtibata geçmemiz lazım.

Uzay ve Galaksiler , Gezegenler

http://www.youtube.com/watch?v=akYBR...elated&search=

Yapay insanlar , gerçek insanları yoketmek için uzayda bizleri tırım tırım aradıklarını lütfen unutmayalım.

Unutma İstikbal Göklerdedir.

22-10-2006 18:17

Oguzan kardesim tebrik ederim seni gercekten cok güzel bir senaryo. Bence sen sansını birde türk sinemasında dene, işin içine biraz mizah da katabilirsen GORA' ya bile rakip olabilirsin. Tanıdıgım yapımcılar var istiyosan yardımcı olurum. İyi çalışmalar.

sosyalist18 22-10-2006 18:27

birader sen fazla bilim kurkgu *hikayeleri izliyorsun,
bende kucukken senin gibiydim.Misir piramitlerindeki sir,ufolar felan filan:) ben lise yillarindayken,televizyonlarda ufo gercegi falan filan diye bir suru program vardi.Bu ufolar Baya meshurdu ozamanlar.ikide bir bu sozde uzayli otopsisini gosterir dururlradi.
Otopsidekinin aslinda "Erken yaslanma hastalagindan olmus bir genc kiz oldugu" *ortaya cikmisti.Degilmi oguzhan??!!

spartacus 22-10-2006 18:48

Sevgili Oguzhan;
[quote:015ed6b213="oguzhan"]Bu dişi ve erkek dünyaya inince gerekli yaşam koşullarını oluşturdular.
Hayvan üremesi için özel teknolojileri kullandılar. Dünyada günümüzde ne varsa bütün yaşam koşullarını oluşturdular.

Daha sonra çiftleşerek insan neslinin devamını sağladılar. [/quote:015ed6b213]

BU uzayda, milyarlarca yıldız var, dönüpde başka gezegnlerde yada benzer evrenlerde yaşam yoktur diyemeyiz. Buna kesinlikle hayır demek şu haliyle mümkün değildir.

Ancak Oguzhan, dünyadan başka yaşamın olması mümkün değildir diyemez isek, mümkündür demekde, bizleri senaryolara sürüklemesin. Araştırırken, manipülasyonlara, illizyonlara, önsel senaryolar ile sakın!, ama sakın yaklaşmayın, sorun burada.

Bulunan fosiller ve insanlığın yaşamı, nesnel gerçek senin şu yukarıda alıntıladığım, modernize olmuş, uzay gemilerini yapıp, milyon ışık yıllarını katetmiş bir senaryoyu olumlamıyor, hemde hiç olumlamıyor.... Gerçeklerden senaryolara kaçmak için hiç bir şeye ihtiyacımız yok, ama masal, roman, şiir, şarkı, kurgu vs ise, okuruz, düşünürüz yada etkileniriz, ama gerçeği sakın, kurgulara feda etmeyin. Ölçütümüz, senaryolar olmamalı, gerçek ellerimizden daha uzak değil, hele milyon ışık uzaklıklarında hiç değil.
Ne zamanındaki teolojik kurgular, masallar gerçek tarafından olumlanmıştır ama nede zamanımızın kurgularını olumlamıştır.

Gerçek sadedir, insan ise uzun gelişimlerle yürümüş, her dönem gerçekler soğuk duş etkisi yaratmıştır, çünkü gerçekten kaçmak kolay değildir, çünkü sizde o gerçeklerin içindesinizdir. Mesala sonsuz yaşam peşinde sözde koşan teologlar, insanlara ölümsüzlük pastasını sunarken, çok şeylerini evvela insanlıklarını satın almışlardır, ne kadarda inanmasa ölmeyeceğine, nesnel gerçek bunu olumlalamamış, hiç bir biçimde dinlememiş, insan ölmüştür, işte bu soğuk duş etkisi iken, o soğuk sudan kaçmak için, etrafı iletişim geçirmez, suyu geçirmez bir sığınak zarı ile ören insan, kendisini o sığınağa hapsederken, gerçeklerin soğuk duşundan sözde kurtulmuştur. Mesala ortaçağda dünyayı kasıp kavuran veba ölüm gibi bir gerçek iken, insanlar sürekli tanrıya karşı çok günah işlemekle suçlanmış, günahsızların veba olmayacağı sanılmıştır, çünkü sorun tekdir, gerçekten kaçılmış olan sığınağın içinden gerçeğe bakmaktır, oysa veba herkesi vurmuş, kilise besirganlarının manüple sözü olan Tanrının sevgili kulu olmak ile kurtulacağını sanan hiç kimseyi ayırmamıştır, Tanrı ve ona sevgisi olana tanrı niye veba versin ki diyen zihniyet, tanrının kulu olan insan niye ölsün ki demekteydi, değişen hiç bir şey yoktu ve gerçek din bezirganlarını hiç bir zaman olumlamamamıştır.

Şimdi ise modern bir çağ ile düşüncelerde modernize olmaktadır, ve evvelin teolojik yada mitolojik kahraman ve kurgu efsaneleri yanıtsız kaldıkça, yeri çağdaş efsane ve senaryo kurguları ile doldurulmaya çalışılmaktadır, geçmişten kötü bir miras ile amaç edinmiş olunan gerçekten kaçış olanca hızı ile yine sürmektedir. Ama ne demeli, soğuk duştan kaçmak istemiyor iseniz, suyun altına girmeyi bileceksiniz!

Oguzhan 22-10-2006 18:53

Alıntı:

sosyalist18";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 52337)
birader sen fazla bilim kurkgu hikayeleri izliyorsun,
bende kucukken senin gibiydim.Misir piramitlerindeki sir,ufolar felan filan:) ben lise yillarindayken,televizyonlarda ufo gercegi falan filan diye bir suru program vardi.Bu ufolar Baya meshurdu ozamanlar.ikide bir bu sozde uzayli otopsisini gosterir dururlradi.
Otopsidekinin aslinda "Erken yaslanma hastalagindan olmus bir genc kiz oldugu" ortaya cikmisti.Degilmi oguzhan??!!

Valla sen çocukken bu tür filmler izlemiş ve etkisinde kalmış olabilirsin. Ama ben küçük denilen yaş kavramını çoktan geçtim. İyice araştırıyorum.

Ayrıca otopsinin sahte veya gelişmesini tamamlayamamış kız çocuğu olduğu söylentileride elbet vardır.

Fakat genede dikkatlice izlenmesi gereken bir videoudur. Ayrıca sadece bu videoya bakarak İşte olay budur gibi kesin yaklaşımlar yapamayız.

Daha değişik delillerimizde mevcuttur. Ayrıca içimizde Uzaydan gelen istekleri algılayan bir çok arkadaşımızda mevcuttur.

Yani bütün Millet maymundan geldik diyen Darwine inanıyorda ve bu doğru olduğu iddaa ediliyorda , ben burda bizim atalarımız DEV bir gezegenden geldik diyorum. Benmi yanlış söylüyorum Darwin mi ?

Bak dediğim gibi Darwinde hatta bir ara olayı yakalayacaktı ama o gitti işi canlıların kökeni , evrim , mutasyon vb olaylara kaptırdı. Halbuki biraz daha incelese idi Bizim asıl atalarımızın Dünya dışı Dev bir galaksiden zorunlu olarak gelen gerçek insan atalarımız *olduğunu anlayacaktı.

Ayrıca geçmişte savaşı kaybettiğimiz Yapay İnsanlar biz Gerçek insanları kesinlikle sevmezler ve insan neslinin kökünü kurutmaya yeminliler. Bu Atombombası , Hidrojen Bombası , Nükleer Bombaların nasıl üretildiği konusunu biraz daha düşünürseniz olayı çözebilirsiniz.

Daha 200 yıl önce elektirik anca bulunuyor. 200 senede hızlı bir gelişme oluyor ve bütün insanlığı öldürecek kadar bombalar üretiliyor. uzaya Araç yollayabiliyoruz. Sence bu kadar bilgiyi nerden öğreniyorlar

Bütün gerçek insanları yok etmeye yeminli yapay insanların tek belirgin özelliği , insan gibi duyguları , merhameti olmamasıdır. Biz gerçek insanlardan ayıran tek özellikleri budur.

Hatta Bazı ülkeleri yöneten kişilerin Cyberlerin emrine girmiş İnsan haini kişiler olabileceğinden bile şüpheliyiz. Bu konudaki araştırmalarımız ise sürüyor.

deli_cevat 22-10-2006 18:58

Oguzhan süpersin arkadaşım

Turk_Ibrahim 22-10-2006 19:07

Alıntı:

spartacus";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 52344)
Gerçek sadedir

! Katılıyorum.

sosyalist18 22-10-2006 19:09

Usta ben basta senin mizah olsun diye bunlari yazdigini dusunmustum ama sen baya ciddisin gorunuse gore :)
neyse,
-Amerika butcesinin buyuk bir cogunu uzay arastirmalarina ayridi,bu ayrilan buyuk butceye gelen tepkileri bastan onlemek icin sozde ufolari yaptilar ,yolladilar.
Alıntı:

Yani bütün Millet maymundan geldik diyen Darwine inanıyorda ve bu doğru olduğu iddaa ediliyorda , ben burda bizim atalarımız DEV bir gezegenden geldik diyorum. Benmi yanlış söylüyorum Darwin mi ?
Insanlik maymundan gelmistir diye birsey yok!Siz yanlis soyluyorsunuz!Siz hayal dunyanizi gercek saniyorsunuz!
Evrim kanunu bir din degildir,ona inanip inanmamak soz konusu degildir!bu bilimsel bir gercektir!Turler arasi akrabalik ve canlilarin sistemeatigi evrim icin yeterince guclu kanitlardir!

Alıntı:

Daha değişik delillerimizde mevcuttur. Ayrıca içimizde Uzaydan gelen istekleri algılayan bir çok arkadaşımızda mevcuttur
daha baska delillerin neymis.merak ettim.%100 fotomontoj ufo goruntuleri olmasin.Mesela misir piramitleri ve Urartulardan kalma yapilar olabilir

ozgur_beyin 22-10-2006 19:56

oğuzhan sana helal olsun bir taşı kırk kişiye çıkarttırdın

dilaver 22-10-2006 22:21

sizi destekleyecegim sonuna kadar da ramapithecus olmasaydı.
* * Kaldı ki bizim sorunumuz dinler ve tanrılarla
* * Bu gerçel insanların ya da yapay insanların tanrıları basıldı bir de onlardan bahsetseniz

* * saygılarımla

24-10-2006 21:51

Oğuzhan,

İlginç bir senaryo. Hele ki benim gibi Bilim-Kurgu seven biri için. Şimdi 1-2 sorum var sana, onlar hakkında yorum yapar mısın?

1. Diyorsun ki, bizim kökenimiz dev bir gezegene dayanmakta idi. Bu gezegenin büyüklüğü ve kütlesi ne kadar? Peki bu gezegen yüzeyindeki kütleçekim ivmesi ne kadar? Kaç G?

Bunu bir cevapla, devamı gelir.

Oguzhan 30-10-2006 21:47

Büyüklüğü sanırım bizim şu an yaşadağımız dünyanın 20 misli kadardı. Yerçekimi ise aynı idi.

Bugun yaptığımız araştırmalarda *uzaydan sinyaller geldi. Diğer gezegenlerde yaşayan gerçek insanlar ile sanırım yakın zamanda irtibata geçeceğiz. İrtibata geçtiğimiz zaman sizlere haber vericem.

Ayrıca mars gezegeninde atalarımız gibi yaşam koşullarının oluşturulması çalışmalarımızda gelişme var. Özel cam fanus içindeki özel bölmede yapılan testler sonucu *toprağa verilen su sonucu mikroorganizma canlıların oluşabileceği tespit edildi.

detaylı bilgiler yakında verilcektir.

frodo 30-10-2006 22:32

Soru neutrino'dan 1. Diyorsun ki, bizim kökenimiz dev bir gezegene dayanmakta idi. Bu gezegenin büyüklüğü ve kütlesi ne kadar? Peki bu gezegen yüzeyindeki kütleçekim ivmesi ne kadar? Kaç G?

Cevap Oğuzhan'dan:Büyüklüğü sanırım bizim şu an yaşadağımız dünyanın 20 misli kadardı. Yerçekimi ise aynı idi.

Sınav sonucu kocaman bir sıfır: :lol: *:lol:

mhmd 31-10-2006 16:15

Sn. Frodo,
Şimdi hepsine inandın da eski dünyamızda fizik kanunlarının olmadığına mı inanmadın?
Ayıp ettin. :lol:

Sn. Oğuzhan,
Ben sana tam destek veriyorum dostum. Hiç merak etme.
Yukarılardan hokus pokusla işlerin halledildiğini söyleyenler varken.
1400 sene öncenin olaylarını kare kare anlatanlar varken, sen biraz hafif kalırsın ya neyse tatlı niyetine diyecez. :wink:

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

mhmd 31-10-2006 16:28

Sn. Oğuzhan,

Bir de kopya vermeden yapamayacağım. Dedik ya destek bizden diye.
Dostum Kütle çekim ivmesi = Yer çekimi dir. Yani yerçekiminin hesabı üstünde durduğun gezegenin kütlesi ile bire bir bağlantılıdır. Senin dünyan bu kuralı bilmiyor mu? Biliyor da takmıyor mu? Einstein'ın gözünden mi kaçmıştır burası? Sir Isaac Newton'un kafasına elma düşmemişmidir?
F(m1m2)=GXM1M2/R2 nedir? Sen kimsin? Ben neyim? :(

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

frodo 31-10-2006 17:21

Sevgili mhmmd:

* * * Ne yapalım bu bilimsellik(!) illeti hayaller kurarken bile

rahat bırakmıyor insanı. :lol: *:lol: *:lol:

01-11-2006 16:07

Alıntı:

Oguzhan";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 53749)
Büyüklüğü sanırım bizim şu an yaşadağımız dünyanın 20 misli kadardı. Yerçekimi ise aynı idi.

Bugun yaptığımız araştırmalarda *uzaydan sinyaller geldi. Diğer gezegenlerde yaşayan gerçek insanlar ile sanırım yakın zamanda irtibata geçeceğiz. İrtibata geçtiğimiz zaman sizlere haber vericem.

Ayrıca mars gezegeninde atalarımız gibi yaşam koşullarının oluşturulması çalışmalarımızda gelişme var. Özel cam fanus içindeki özel bölmede yapılan testler sonucu *toprağa verilen su sonucu mikroorganizma canlıların oluşabileceği tespit edildi.

detaylı bilgiler yakında verilcektir.

Oğuzhan,

Kardeşim, ne diyorsun sen? Bir laf vardır, "ya hesap yapmayı bilmiyorsun, ya sopa yememişsin" diye. 20 katı büyük derken, yarıçapı 20 katı büyük bir kütleden bahsediyorsun, farkındasın değil mi? Şimdi eğer istersen bununla ilgili hesaplar yapmaya başlayalım mı? Yüzeyde kütleçekimi ne olabilir, tahmini kütlesi nedir, yoğunluğu nedir vs gibi?

Ben bi fizik kitaplarıma tekrar bakayım bu ara.

neutrino

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:41 .