Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Adem/Havva kimdir? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29565)

bursali68 14-09-2012 12:26

Adem/Havva kimdir?

Merhaba,

Alıntı:

Kadınların ademin kaburgasından yaratıldığını iddia eden, miras dağılımında adaletsiz davranan, cehennemi kadınların dolduracağını iddia eden kadın düşmanı bir dini/Tanrıyı hor görmek kadar tabii bir şey olamaz.
Sn.Sanem,konuları dile getirirken ,farklı şeyleri birbirine karıştırmadan belirtirseniz çok daha güzel olur.İslam dinine " özel düşüncelerinize " bağlı olarak karşı olabilirsiniz...Ancak bu karşılık doğruyu-eğriyi birbirine karıştırarak propaganda dillendirmek ile olamaz.

-" Kadınların ademin kaburgasından yaratıldığını iddia eden..."
Bu konu Kur'an'ın hangi ayetinde yazıyor...? Rica etsem o ayet veya ayetleri buraya yapıştırabilir misiniz...?

-"...miras dağılımında adaletsiz davranan,.."
Bu göreceli bir kavramdır...Göreceli kavramlar da kişilere göre değişir...İster inansın ,ister inanmasın...

-"...cehennemi kadınların dolduracağını iddia eden..."
Bu konu Kur'an'ın hangi ayetinde yazıyor...? Rica etsem o ayet veya ayetleri buraya yapıştırabilir misiniz...?

-"...kadın düşmanı bir dini/Tanrıyı hor görmek kadar tabii bir şey olamaz."
Kadın düşmanı Dinin referans kitabından Tanrı'nın " kadın düşmanı " olduğuna dair ayet sunabilir misiniz...?

Bu arada...;

Alıntı:

Araplara kendi dinlerini, kitaplarını öğretmeye kalkan senin gibilerine tatlısu müslümanları diyorlar haberin olsun. İyi uykular...
Biz de onlara " YOBAZ-GERİ KAFALI-BAĞNAZ " diyoruz...Şimdi siz kimin tarafındasınız...Taliban,İran,Suudi Arabistan'ın mı , bizim mi...?

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 14-09-2012 12:38

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456534)
Ben sizin İslamı hor görmenizden bahsetmiyorum ki, onu zaten biliyorum ve birşey demiyorum. Ben diyorum ki, siz açık açık şunu söylüyorsunuz..

Ben akıllıyım, düşünebilen bir kadınım ve düşündüm İslam'dan uzaklaştım. Diğer kadınlar ise düşünemeyen akılsız kadınlar. Düşünemediler ve uzaklaşamadılar..

Evet ben kendimi islamın mantıksız, adaletsiz doğmalarını korkusuzca sorguladığım için cesur, 1500 yıllık ortadoğu saçmalıklarını külliyen reddettiğim için aklıselim buluyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Keşke diğer kadınlar da benim gibi cesur ve sorgulayabilici olsalar.

Kadınların dinin esaretinden kurtulması çok önemlidir çünkü aydınlanma hür iradeli, özgür düşünebilen kadınlar olmadan gerçekleşebilecek bir süreç değildir.

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456534)
Bende buna karşın bir müslüman olarak değil, sizin açınızdan diyorum ki, bunun adı bencilliktir, hor görmektir. Müslüman kadınlar için, düşünemeyen, akılsız kadınlar diyemezsiniz. İslamı hor görebilirsiniz ama inanan kadınları hor göremezsiniz.

Siz tabi, bir İslam düşmanlığına sahip olduğunuz için, işi mirasa da götürürsünüz, bekarete de götürürsünüz.

İslamdır düşünmenin önündeki en büyük engel zaten, bunu daha kaç defa üstüne basa basa söylemem gerekecek? Hala müslüman kadınları hor görüyorsun diye geveliyorusun!

Düşünebilen müslüman kadın müslüman olarak kalmaz, aynı şey erkekler içinde geçerli fakat kadınlar hiç kalmaz! Dinlerin korku argümanları müslüman kadınların o kadar içine işlemiştir ki, bir şey sorarmaya kalksan hepsinden aynı klasik cevapları duyarsın; "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz", Allah'ın bir bildiği vardır", "Peygamber bir bildiği olmasa böyle demezdi" vs. Bunların hepsi düşünce sisteminin devre kaldığını bağıran şeylerdir işte... Bu dinlerin kendini ayakta tutacak korku argümanları olmasa zaten bu zamana kadar gelmeleri de mümkün değildi.

Sağlıklı düşünebilen bir kadın, Kuran'daki miras paylaşımındaki adaletsizliği de "anlamazlarsa hafifçe darp ediniz" gibi şiddet içeren ayetleri de görür! Bunları ben şimdiye kadar mantıklı bir şekilde izah eden bir müslüman kadın görmedim. Neyini izah edecek, o kadar açık ve net ki, ama sen de dahil kıvıranını, cici göstermeye çalışanını gördüm.

Kadınları hor gören de insan yerine koymayan da islam dinidir. Diğer dinler de sütten çıkmış akkaşık değildir ama en tehlikelisi de islamdır!

Sanem 14-09-2012 13:08

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456548)
Merhaba,
-" Kadınların ademin kaburgasından yaratıldığını iddia eden..."

Sen hanif gruptansın galiba. Sadece Kuran diyenlerden...
Havva'nın Ademin kaburga kemiğinden yaratıldığını net olarak söyleyen hadistir, ama kuranda'da dayanağı vardır bu hadislerin.

"Havva, Âdem'in bir kaburga kemiğinden yaratıldı."
"Kadın bir kaburga kemiği gibidir. Kadın bir kaburga kemiğinden, bir eğri kaburga kemiğinden yaratıldı, onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın, kırılması da boşanmasıdır."

Kuranda açıkça bu dile getirilmez, Ama Önce Adem'den yaratılış sonra da Adem'den Havva'nın yaratıldığı vurgulanır.

Şimdi aşağıdaki Araf suresindeki ayete bakalım, kırmızı yere dikkat!

"Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız." (A’raf, 7/189)

Eşini de ondan yaratan ne demektir? Demek ki, önce Adem yaratıldı sonra da Adem'in bir parçasından Havva!

Alıntı:

-"...miras dağılımında adaletsiz davranan,.."
Bu göreceli bir kavramdır...Göreceli kavramlar da kişilere göre değişir...İster inansın ,ister inanmasın...

Miras hukuğunda Kurandaki gibi bir hüküm olsa, hiçbir hukuk otoritesi oturup da bunun göreceli olduğunu savunmazdı sanırım.

Alıntı:

-"...cehennemi kadınların dolduracağını iddia eden..."

Cehennemi kadınların dolduracağı hadislerde geçer. Hadisleri inkar ediyorsan diyecek bir şey yok.
Kuran'da namaz iki vakit olarak geçiyor, sen Kuran'da iki vakit diye diğer 3 vakti de kılmıyorsundur. Böyle yapmıyorsan, kendinle çelişiyorsun haberin olsun. :)

Alıntı:

Kadın düşmanı Dinin referans kitabından Tanrı'nın " kadın düşmanı " olduğuna dair ayet sunabilir misiniz...?

Zevkle,
Kadınlara hitap eden ayetlerle, erkeklere hitap eden ayetlerin sayılarını kıyasla.
Eğer yine bir eşitsizlik varsa, sen bana Kuran'dan bunun sebebini açıklayan bir ayet bul.

Alıntı:

Bu arada...;

Biz de onlara " YOBAZ-GERİ KAFALI-BAĞNAZ " diyoruz...Şimdi siz kimin tarafındasınız...Taliban,İran,Suudi Arabistan'ın mı , bizim mi...?

Sağlıcakla kalınız...

Yumuşatılmış light islam, katı islam olmasaydı var olmayacaktı ne şamın şekeri, ne arabın yüzü...

bursali68 14-09-2012 13:43

Merhaba,

Sn.Sanem...;

Alıntı:

Sen hanif gruptansın galiba. Sadece Kuran diyenlerden...
Niçin insanları guruplama gereği duyuyorsunuz...Oysa ben size gayet basit soru sordum...

Alıntı:

Havva'nın Ademin kaburga kemiğinden yaratıldığını net olarak söyleyen hadistir, ama kuranda'da dayanağı vardır bu hadislerin.
İlk önce bunu söyleyen TEKVİN dir...Sonrasında HADİS/RİVAYETTİR...İyi de Kur'an,yani İslam Dininin ANA REFERANS ında bu yazmıyor da,ne diye...;

Alıntı:

TANRI yı , dolayısı ile Tanrı sözünü görüşünüze alet ediyorsunuz...?

Alıntı:

Kuranda açıkça bu dile getirilmez, Ama Önce Adem'den yaratılış sonra da Adem'den Havva'nın yaratıldığı vurgulanır.
Bakınız bu konuda da " ŞARTLANMIŞ " olarak bakıyorsunuz...Kur'an yaradılıştakine ADEM demez...! Ya ne der...: NEFS-İ VAHİDE der...! İkisi farklı şeyler...

Alıntı:

"Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız." (A’raf, 7/189)
Verdiğiniz ayetin ORJİNALİ ( elimizdeki orjinali ) aşağıdaki ayettir...;

A’RAF
189.Huvellezî halakakum min nefsin vâhıdetin ve ceale minhâ zevcehâ li yeskune ileyhâ, fe lemmâ tegaşşâhâ hamelet hamlen hafîfen fe merret bihî, fe lemmâ eskalet deavâllâhe rabbehumâ lein âteytenâ sâlihan le nekûnenne mineş şâkirîn(şâkirîne).

Bu orjinaline baktığınız halde...;
Alıntı:

Eşini de ondan yaratan ne demektir? Demek ki, önce Adem yaratıldı sonra da Adem'in bir parçasından Havva!

nefsin vâhıdetin = ADEM

zevcehâ = HAVVA

mı demektir bu...?

Şimdi sorumu tekrarlıyayım...: Kur'an ,Adem'den sonra Havva'nın yaratıldığını hangi ayet ile VURGULAR...?

Alıntı:

Miras hukuğunda Kurandaki gibi bir hüküm olsa, hiçbir hukuk otoritesi oturup da bunun göreceli olduğunu savunmazdı sanırım.

Yanılıyorsunuz...Miras konusu öncelikle mirası bırakacak olanları ilgilendirir...Hangi hukuksal düzende miras konusu geçerse geçsin VASİYET her zaman miras hukukunun üzerindedir...!

İşte görecelik de burada başlar...

Eşit işe eşit ücret prensibini savunan insanlar ne dediğimi çok daha iyi anlayacaktır sanırım...

Alıntı:

Cehennemi kadınların dolduracağı hadislerde geçer. Hadisleri inkar ediyorsan diyecek bir şey yok.
Kuran'da namaz iki vakit olarak geçiyor, sen Kuran'da iki vakit diye diğer 3 vakti de kılmıyorsundur. Böyle yapmıyorsan, kendinle çelişiyorsun haberin olsun. :)

Sn.Sanem,kişilerin neyi kabul edip etmediğini tartışmıyorum...Konuyu iki de bir o yöne çekelemekten vazgeçiniz...
Namaz ile ilgili yazdıklarım vardır...Yani kısaca namazın ne olduğunu sizden öğrenecek durumda değilim...Çünkü o pozisyonda değilsiniz...Ayrıca ne yazmış bu arkadaş derseniz,ararsanız bulursunuz...!

Alıntı:

Zevkle,
Kadınlara hitap eden ayetlerle, erkeklere hitap eden ayetlerin sayılarını kıyasla.
Eğer yine bir eşitsizlik varsa, sen bana Kuran'dan bunun sebebini açıklayan bir ayet bul.

Bakınız söz söylemek için " laf üretmenin " bir anlamı yok...Metodoloji bize " olmayan bir şeyin " ispatının yapılamayacağının mantığını sunar...Yani olmayan bir şeyin ispatını istemek haklı çıkmak demek değildir...Ayrıca eşitlik olsun diye ayet sayılarının eşit olması gerektiği mantığını neye dayanarak söylüyorsunuz...?

Alıntı:

Yumuşatılmış light islam, katı islam olmasaydı var olmayacaktı ne şamın şekeri, ne arabın yüzü...

Yine yanılıyorsunuz...Kur'an 'ın sunduğu yol budur zaten...İşin içine İnsan RANTI girdiğinde değişime uğramıştır...Bunu araştırdığınızda bulursunuz...Siz bile yazmayan bir şeyi yazıyormuş gibi LANSE etme çabasındasınız...Kendinizden pay biçin...

Sağlıcakla kalınız...

spartacus 14-09-2012 14:18

Sevgili Bursalı

Kategorilendirmeyi şahsi almamak gerekir. Eğer islam'ın az su katılmış yapısını bu gün görmek istersek bu ülkeler Arabistan, Afganistan gibi ülkelerdir. Anadolu islamını farklı kılan hem geçmişten gelen toplumsal geleneklerdir, hem Anadolu hoşgörüsüdür hem de tasavvuftan, felsefeye anadolunun geçmiş dünyada bir çok aydın yetiştirmiş olmasıdır. O aydınlar, İslam'ın siyasi olarak da şekillendiği 9. ve 10. yüzyılalrda Ortadoğu da olsa başları, kör bıçakla kesilirdi..

Kur'an biliyorum kabul etmeyeceksiniz, 9. ve 10. yüzyılda merkezi orotite oluşturma ve yasalaştırma sürecinde derli, toplu hale getirilmiş, o zamanın bilinciyle(teokrasi, siyaset, hukuk) oluşturulmuş bir kitap ve aslında dönemin politik yasaları. Hadisler ise muhtemel meşruiyet için oluşturulmuş, milyonlarca uydurmadan, yasalara uyan, konsepte uyan, uymayanlar olarak ayrıştırılmış, 2 yüzyıl sürmüş bir üretim-tüketim sürecinin ürünü... yani yasa oluşturmak için o zaman tek bir gerekçe vardır->tanrı mı buyurmuş? Evet. Evet diyebilmek için de tek bir yol vardır? Kim'e buyurmuş??... Buhari, Müslim 800 lerde yaşamış ve toplamda 900.000 hadis ayıklamışlar. Bu geçmişe dair yaşanmış tanıklıktan ziyade, yaşanmamış bir tanıklığı işaret ediyor. Süreç, köleci toplum gelenekleri, kesinleşme ve keskinleşme(islam) 9 ve 10. yüzyıllara aittir diye düşünüyorum, tabi yaşam biçimi, dünya görüşüde öyle.

Mesela "örtmek" kelimesi Kur'an da kimi yerde düşünsel iken, kimi yerlerde fiziki kabul edilmiştir. Siz bir arkadaşınızın ayıbını çarşaf ile örtebilir misiniz? Örtemezsiniz... Şu konuda bile yok öyle değil de böyle değil diyen bir sürü insan çıkar. Kimin hangi ideolojik duruşta olduğunu çözmek, ifade etmek, ayırmak bile iflah olmaz bir uğraş.

Nedeni ne? Kur'an'ın muğlak olması, -yakılarak yok edilen en fazla olduğu dönemde bile 3-5 i geçmeyenleri ise görme şansımız yok-, günümüzden 1200 yıl önceki hayatın içinden derlenmiş olmasıdır. Sorgulanamamazlık oluşturma, çelişkisizlik geleneği üzerine inşa edildiği için, teokratik hukuk bazı yerlerinde(fiili durum, davranış) tam kesin, bazı yerlerinde ise muğlak olur.

Bir diğer sorunda bu güne ait sosyal yapımızın, sosyo-ekonomik, sosyo-politik ve sosyo-kültürel, hukuki yapımızın, hala 1200 yıl önce kaynağı net olmayan(aslında net, köleci ve ganimetçi toplum) sosyo-ekonomik, politik ve hukuki metinlerle ikame etmeye çalışmamızdır. Hal böyle olunca bizlerde şaşırıyoruz. Milyon kişinin inandığı şeye başkaları inanmıyor. Birisi diyor hadislerden bahsetme, sadece Kur'an dan bahset. Kur'an dan bahsediyorsunuz, size cevap-yanıt olarak HADİSLERİ veriyor. Ne yapacağını şaşırmış bir kendini bilmezlik...

İslam yapısı ve ait olduğu toplum gereği ataerkildir. Buna itiraz edebilmemizin hiç bir dayanağı, kaynağı yok düşünüyorum. Evet bu gün ataerkilliğin aşıldığı bir dönemde, ataerkil geleneklere dayalı ideoloji, düşünce ve inançların da geride bırakılması kadar doğal bir şey olamaz. hal böyle iken kadının hala ataerkil, islami geleneklere bağlı kalması pratik açıdan uyumsuzdur.

şaşkınlığın kaynağı da siz ılımlı islamcımısınız gibi soruların nedenide, hem kişsiel değil hem de soran kişiden kaynaklı değil, mevcut durumdan kaynaklıdır. İslami ideolojiler, çelişkileri, bir türlü ele, avuca gelmeyen, sabun gibi kaygan bir zemin üzerinden ya da felsefi-düşünsel etik açısından, ahlaksız, kritersiz, kerameti kendinden menkul ve salt öznel her yol mübah pragmatizmiyle aşmaktadır.

bursali68 14-09-2012 15:39

Merhaba,

Sevgili spartacus,kategorilendirmeyi şahsi almıyorum,alıştım artık da...Hani durup duruken konunun aralarına serpiştirmeyi kabul etmiyorum sadece...Çünkü tartıştığım,yani sevgili Sanem'in mesajından alıntılayıp tartıştığım konu bu değil...

Söylediklerinizin çok büyük bir çoğunluğuna katılıyorum...Bir kaç nokta hariç,onlar da kendi özellerimizdir diye düşünüyorum...

Ancak şimdi vurgulamak istediğim iki konuda , aslında tepkiliyim...

Birincisi,ben sevgili Sanem'in bir tek paragrafını alıp onunla ilgili tartışıyorum...Tekrar anımsayalım hangi paragraftı o...;
Alıntı:

Kadınların ademin kaburgasından yaratıldığını iddia eden, miras dağılımında adaletsiz davranan, cehennemi kadınların dolduracağını iddia eden kadın düşmanı bir dini/Tanrıyı hor görmek kadar tabii bir şey olamaz.
Bu paragraftı...Bu paragraf içerisinde slajdan sonra " Tanrıyı " ifadesi olmasa idi , şu an bu tartışmaya girmemiş olacaktım...Ancak " Tanrıyı " ifadesi otomatikman referans olan Kur'an'ı gündeme getirdiği için Kur'an'dan ayet istiyorum...Eğer ki o cümle içerisinde sadece " DİN " kelimesini kullanıp " TANRI " kullanmamış olsaydı,o zaman hadis de getirsin,rivayet de getirsin,sorun yok...O paragrafı bir ,slajın sağ tarafını (kırmızı)yazılmamış kabul ederek,bir de slajın sol tarafını (siyah)yazılmamış kabul ederek okuyunuz...

Bilemiyorum ben mi çok detaycıyım...

Yazdıklarınız içerisindeki , ref.Kur'an'ın ortalama 9. yüzyıllara ait olduğu konusunda hemfikiriz , bunda bir sıkıntı yok...İkimizin arasındaki fark o referansın kabul mantığı...

Ki sizin söylediğiniz otorite oluşturma anlamında derlenmiş bir kitap da olsa , Tanrı'dan Vahy de olsa sonuç değişmiyor : Ben yine de o referanstan ayet istiyorum...Bilmiyorum anlatabildim mi...? Çünkü ana referans o kitap...

Örnekleyeyim...Diyelim ki,fizik dalını ilgilendiren bir tartışma ortamındayız...Siz nereden delil istersiniz...Geçerli fizik yasalarından mı , yoksa sokaktaki vatandaşın kendi kafasındaki fizik yasasını mı istersiniz...?

Ben kendi adıma " geçerli olan " fizik yasalarını isterim...

Açıkça da belirtebilirim,eğer ki bu tür doğruları kabul etmek beni deist,agnostik veya ikisi arasında bir yerde gösterecekse , yani karşı taraf beni böyle anlayacak yada niteleyecek olsa dahi yine de geçerli olan fizik yasaları derim...Ve bundan da bir çekincem veya korkum yoktur...

Aslında konunun benim açımdan özü bu...

İkinci sıkıntım,aslında biraz serzeniş olacak...Yönetime değil gerçi , üyelere...Çünkü yönetim , bir mesaj rapor edildiğinde gereğini yapıyor,bu konuda şu ana dek bir yanlışlığını görmedim şimdiye kadar yönetimin...

Bir arkadaşımız bir konu açtı " Tartışma Adabı " diye...Ve orada şikayet edilen bir üye vardı...Daha doğru bir ifadeyle üyenin davranışı,üslubu ile ilgili serzenişler vardı...Ki ben de bu konuda son derece hassas davranmaya gayret ediyorum...Hem davranış yönünden hem de tepki gösterilmesi yönünde...

Ancak bu konu başlığı altında,bir üye bir mesaj yazıyor,tek bir satır...Ki o mesaj bir suçlama gibi algılanmış olsa da hiç bir kabalık yok mesajda...Ancak eleştirilen kişi , mesajı yazanın ne " anlama sorununu , ne aymazlığını , ne de utanmazlığını " bırakıyor...

Bu iki mesajın ikincisinden sonra " ORGANİZE OLALIM BEYLER " fıkrası vardı , biraz erotik...O aklıma geldi bir an...!

Ki ben o mesajı rapor edecektim...Hadi neyse dedim...Koca koca insanlarız ancak sanırım karşımızdakine hitap etmekte büyük sorunlarımız var...

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 14-09-2012 19:13

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456567)
Merhaba,

Sn.Sanem...;

Niçin insanları guruplama gereği duyuyorsunuz...Oysa ben size gayet basit soru sordum......

Sadece Kuran'dan yola çıktığınız için. Hadisleri referans olarak kabul etmiyorsanız, hadislerden örnek vermem doğru olmaz.

Alıntı:

İlk önce bunu söyleyen TEKVİN dir...Sonrasında HADİS/RİVAYETTİR...İyi de Kur'an,yani İslam Dininin ANA REFERANS ında bu yazmıyor da,ne diye...;

Eğer hadisleri kabul etmiyorsanız Kuran ile örtüşmeyen hadis sahih değildir, biliyorsunuz değil mi?

Alıntı:

Bakınız bu konuda da " ŞARTLANMIŞ " olarak bakıyorsunuz...Kur'an yaradılıştakine ADEM demez...! Ya ne der...: NEFS-İ VAHİDE der...! İkisi farklı şeyler...

Verdiğiniz ayetin ORJİNALİ ( elimizdeki orjinali ) aşağıdaki ayettir...;

A’RAF
189.Huvellezî halakakum min nefsin vâhıdetin ve ceale minhâ zevcehâ li yeskune ileyhâ, fe lemmâ tegaşşâhâ hamelet hamlen hafîfen fe merret bihî, fe lemmâ eskalet deavâllâhe rabbehumâ lein âteytenâ sâlihan le nekûnenne mineş şâkirîn(şâkirîne).

Bu orjinaline baktığınız halde...;

nefsin vâhıdetin = ADEM

zevcehâ = HAVVA

mı demektir bu...?

Şimdi sorumu tekrarlıyayım...: Kur'an ,Adem'den sonra Havva'nın yaratıldığını hangi ayet ile VURGULAR...?...;

İlk insanın adem olduğunu kabul etmiyorsunuz galiba. Araf 189. Ayeti islam alimleri ilk insan adem ve eşi Havva'nın yaratılışı olarak yorumlar. Ademin kaburga kemiğinden yaratılan Havva'nın -hadisin- dayanağı da kurandır.

Yoksa tabii ki, bu ayette Adem ve Havva isimleri geçmemektedir. Fakat ilk insanın yaratılışı, sonra ondan eşinin de yaratılışı anlatılıyor.

Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız." (A’raf, 7/189)

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının..." (Nisâ, 4/1)

Bu iki ayette de görüldüğü gibi ilk insandan yani Adem'den bahsedildiğini oldukça net.

Adem'in kaburga kemiğinden yaratılan Havva hadisleri Kuran'ın bu ayetlerine dayandırılıyor.

Kuran'da tek geçmeyen kaburga kemiği kelimesidir. Kaburga olmaz, kürek kemiği olur. Farketmez, İlk insanın bir erkek olduğunu onun bir uzvundan da dişinin yaratıldığını anlamış oluyoruz?!

Alıntı:

Yanılıyorsunuz...Miras konusu öncelikle mirası bırakacak olanları ilgilendirir...Hangi hukuksal düzende miras konusu geçerse geçsin VASİYET her zaman miras hukukunun üzerindedir...!

İşte görecelik de burada başlar...

Eşit işe eşit ücret prensibini savunan insanlar ne dediğimi çok daha iyi anlayacaktır sanırım...

Kuran'daki hesap o halde vasiyetlerin erkek/kız evlatlar arasında nasıl olması gerektiğini gösteriyor. Vasiyetin vasiyeti de oluyormuş, öğrenmiş olduk!

Alıntı:

Sn.Sanem,kişilerin neyi kabul edip etmediğini tartışmıyorum...Konuyu iki de bir o yöne çekelemekten vazgeçiniz...
Namaz ile ilgili yazdıklarım vardır...Yani kısaca namazın ne olduğunu sizden öğrenecek durumda değilim...Çünkü o pozisyonda değilsiniz...Ayrıca ne yazmış bu arkadaş derseniz,ararsanız bulursunuz...!

Siz çok düz düşünüyorsunuz, namaz örneğini, Kuran'ın tek başına her şeyi açıklamadığının basit bir örneği olarak verdim. Öyle ya sadece Kuran diyen biri Kuran'da geçmeyen 3 fazla vakiti neden kılsın ki...

Alıntı:

Bakınız söz söylemek için " laf üretmenin " bir anlamı yok...Metodoloji bize " olmayan bir şeyin " ispatının yapılamayacağının mantığını sunar...Yani olmayan bir şeyin ispatını istemek haklı çıkmak demek değildir...Ayrıca eşitlik olsun diye ayet sayılarının eşit olması gerektiği mantığını neye dayanarak söylüyorsunuz...?

Kuran erkeklere inmiş bir kitaptır, bunun isbatı da erkeklere hitap eden ayetlerin sayıca fazlalılığıdır. Nisa suresi dışında kadınlara hitap eden ayet var mı acaba? Varsa da kaç tane? O da örtünün, kocalarınıza itaat edin vs. diyen emir ayetleridir.

Sanem 14-09-2012 19:24

[QUOTE=bursali68;456592]Merhaba,
Ancak bu konu başlığı altında,bir üye bir mesaj yazıyor,tek bir satır...Ki o mesaj bir suçlama gibi algılanmış olsa da hiç bir kabalık yok mesajda...Ancak eleştirilen kişi , mesajı yazanın ne " anlama sorununu , ne aymazlığını , ne de utanmazlığını " bırakıyor...

Ki ben o mesajı rapor edecektim...Hadi neyse dedim...Koca koca insanlarız ancak sanırım karşımızdakine hitap etmekte büyük sorunlarımız var...[QUOTE]

Yahu şaka mısınız siz?

İslamı eleştirdik, müslüman kadınların inanma sebeplerini, inancın müslüman kadınlar üzerindeki etkilerini anlattık diye müslüman kadın düşmanı mı oluyoruz?

İyi o zaman hiçbir şeyi eleştirmeyelim, siz alınacaksınız diye.
Evet anlatmak istediklerimi iki defa yazmama rağmen anlamayan anlama sorunludur, söylediklerime yorum getireceği yerde "müslüman kadın düşmanı" diye yaftalayıp konuyu saptırıyorsa da aymazdır.

Git kime şikayet edersen et!..

qlause 14-09-2012 20:41

Sorunda bu ya, her eleştiriyi düşmanlık olarak algılarsan, nasıl olacakta hatalarının farkına varacaksın, kendini geliştireceksin, kötü özelliklerini anlayacaksın vs vs. Eleştiri çok önemli bir şeydir, her eleştiri dikkate alınmalı ancak saldırı olarak görülmemeli, insan bir şeyi eleştiriyorsa onun düşmanı değildir.

Ben eski üniversitemde oda arkadaşıma şu tavayla yemek yaparken yakma şu tavayı yakarsan da temizle her seferinde ben yıkıyorum dedim, birde suçlu konumuna düştüm, sanki tavayı batıran benim temizleyen o! o kadar eleştiriye kapalı biriydi ki anlaşmanın imkanı yoktu. Her eleştiriyi düşmanlık olarak algılıyordu.

Her eleştiriyi düşmanlık olarak algılarsanız, karşınızdakinin gözünde bir hiç olursunuz ve yavaş yavaş gerçekten düşmanlık başlar.

bursali68 15-09-2012 11:57

[QUOTE=Sanem;456653][QUOTE=bursali68;456592]Merhaba,

Ki ben o mesajı rapor edecektim...Hadi neyse dedim...Koca koca insanlarız ancak sanırım karşımızdakine hitap etmekte büyük sorunlarımız var...
Alıntı:

Yahu şaka mısınız siz?

İslamı eleştirdik, müslüman kadınların inanma sebeplerini, inancın müslüman kadınlar üzerindeki etkilerini anlattık diye müslüman kadın düşmanı mı oluyoruz?

İyi o zaman hiçbir şeyi eleştirmeyelim, siz alınacaksınız diye.
Evet anlatmak istediklerimi iki defa yazmama rağmen anlamayan anlama sorunludur, söylediklerime yorum getireceği yerde "müslüman kadın düşmanı" diye yaftalayıp konuyu saptırıyorsa da aymazdır.

Merhaba,

Sn.Sanem...

Alıntı:

Yahu şaka mısınız siz?
Hitap tarzınız bile bir garip...Ne şakası , yüzünüze yanlışınızı vuran gerçeğin ta kendisiyim...!

Alıntı:

İyi o zaman hiçbir şeyi eleştirmeyelim..
Kimse size eleştiride bulunmayın demiyor...Bunu diyen mi VAR...? Ancak siz eleştirilince şirazesi kaçık yazmaya başlamışsınız...En azından bir tek eleştiride bunu gördüm ve gördüğümü yazdım...Ama buna bile tahammülünüz yok...Hemen saldırı moduna geçiyorsunuz...Ki bu konuda sonuna dek YANLIŞSINIZ...

Alıntı:

inancın müslüman kadınlar üzerindeki etkilerini anlattık diye müslüman kadın düşmanı mı oluyoruz?
Bu eleştiriyi savunmanın yolu , kişiyi " anlama sorunu olan biri olarak " suçlamak mı...? Kişiyi" aymazlık " ile suçlamak mı...Kişiyi utanmazlıkla mı itham etmek...

Bu nasıl eleştiriye tahammüldür...?

Alıntı:

Evet anlatmak istediklerimi iki defa yazmama rağmen anlamayan anlama sorunludur,
Siz ifade etme fakiri olabileceğinizi aklınıza getirdiniz mi hiç...Böyle bir ihtimal olamaz mı...?

Önce dönüp siz kendinize bakacaksınız...Eleştiri karşısında neler söylüyorum ben diyeceksiniz...

Alıntı:

Merak etmeyiniz...Bu size bir fırsattı en azından...

Sağlıcakla kalınız...

bursali68 15-09-2012 13:40

Merhaba,

Alıntı:

Sadece Kuran'dan yola çıktığınız için. Hadisleri referans olarak kabul etmiyorsanız, hadislerden örnek vermem doğru olmaz.
Bence de...

Alıntı:

Eğer hadisleri kabul etmiyorsanız Kuran ile örtüşmeyen hadis sahih değildir, biliyorsunuz değil mi?
Yahu arkadaşım KİME NE ANLATIYORSUN...? Ben hadislerin TÜMÜNE , bakınız gayet ÇIK ve NET söylüyorum...; Hadis / Rivayetlerin tümüne ŞÜPHELİ sıfatıyla bakarım isterse doğru olsun...Onun doğruluğu beni ilgilendirmiyor...!

Sahih ve sahih olmayanı geçtim...!

Alıntı:

İlk insanın adem olduğunu kabul etmiyorsunuz galiba. Araf 189. Ayeti islam alimleri ilk insan adem ve eşi Havva'nın yaratılışı olarak yorumlar. Ademin kaburga kemiğinden yaratılan Havva'nın -hadisin- dayanağı da kurandır.
Evet YORUMLAR...Galiba kendimi anlatamadım...Ben yorum istemedim AYET istedim...!

Alıntı:

Ademin kaburga kemiğinden yaratılan Havva'nın -hadisin- dayanağı da kurandır.
Sn.Sanem , bilmediğiniz sularda YÜZÜYORSUNUZ...! Kur'an'da , birincisi Havva'nın ismi geçmez,ikincisi Ademiş eşinin Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı BİLGİSİ YOKTUR...! Yani bu hadis/rivayet TEVRAT menşeilidir,Kur'an değil...

Alıntı:

Yoksa tabii ki, bu ayette Adem ve Havva isimleri geçmemektedir. Fakat ilk insanın yaratılışı, sonra ondan eşinin de yaratılışı anlatılıyor.

Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız." (A’raf, 7/189)

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının..." (Nisâ, 4/1)

Bu iki ayette de görüldüğü gibi ilk insandan yani Adem'den bahsedildiğini oldukça net.
Sn.Sanem YORUM yapıyorsunuz sadece veya bu konuda yapılan yorumlara katılıyorsunuz...İnsan'ın kadın erkek malzemesi NEFS-İ VAHİDE...Konu bu kadar basit...Ve o Nefs-i Vahide ADEM DEĞİL...! Cümle renklendirerek yapılan kelime oyunları hiç bir şeyi netleştirmez ve kanıtlamaz,bunu biliyor olmanız gerek...

Nisa 4/1 e niçin dikkat etmiyorsunuz...?

HİTAP a bakın....: Yâ eyyuhân nâsuttekû = EY İNSANLAR....! Ey ERKEKLER + Ey KADINLAR...İnsan sıfatı ile tanımlanan VARLIKLAR...Sizi TEK BİR NEFİSTEN yarattım...!

Siz kalkıyorsunuz hala NİNEM zamanından kalma yoruma bakıp ...:

"Bu iki ayette de görüldüğü gibi ilk insandan yani Adem'den bahsedildiğini oldukça net."

Hani ADEM nerede diyorum YOK...!
Hani HAVVA nerede diyorum yine YOK...!

Ama yorum...:

"Bu iki ayette de görüldüğü gibi ilk insandan yani Adem'den bahsedildiğini oldukça net."

Sn.Arkadaşım NET olan NEDİR...? Siz GÖNÜL GÖZÜNÜZLE ADEM ismini görüyorsunuz da kör olan BEN miyim...! Ben İSİM istiyorum isim...Hala anlayamadınız mı...Ben ayette ADEM ismini istiyorum,HAVVA ismini istiyorum , bunu anlamak bu kadar zor mu...

Güneydoğulu bir arkadaşıma bir gün...;
-Kaç kardeşsiniz....diye sordum,
-8 Kardeşiz...dedi,

-Kaç kız kaç erkek...diye sordum,
-Sadece erkekler 8,4 tane de kız var...dedi,

-Niye kızları saymadın .....dedim,
-Onlar EL İÇİN...dedi...

Sn.Sanem,bir insan dinden çıkmış olabilir...Düşüncesine saygı duyarım...Ki burada bunu defalarca da ifade ettim...Bilenler bilir...Siz de dinden çıkmışsınız,ancak SAYGI duymakta zorlanıyorum...Niçin mi...Çünkü hala daha , inançlıyken kafanıza EMPOZE edilen , ŞIRINGA edilenlerden kurtulamamışsınız...

Örnek mi...Tekrar olacak ama , ne yazık ki başka çare yok...;

Alıntı:

Kuran'da tek geçmeyen kaburga kemiği kelimesidir. Kaburga olmaz, kürek kemiği olur. Farketmez, İlk insanın bir erkek olduğunu onun bir uzvundan da dişinin yaratıldığını anlamış oluyoruz?!
Hayır arkadaşım bu konuda EMPOZE edilmiş sözler ile konuşuyorsun...Hala daha ilk insanın ERKEK olduğu , eşinin de o erkekten meydana gelmiş YALAN MASALA inanıyorsunuz...Siz inanıyorsanız inanın da bari aynı YALAN MASALI empoze etme çabasına girmeyin...

1-Yaradılış anlatımında ADEM ismi geçmez...Ki Adem ÖZEL bir isimdir...
2-Havva ismi zaten hiç geçmez...
3-Eşinin , Adem'den yaratıldığının aksine , her ikisinin de insan olarak AYNI ÖZ den , aynı MALZEMEDEN , aynı MATERYALDEN yaratıldığı anlatılır...

Bunu anlamak için yukarıdaki anlattaığım ANIMI gidin de o zaman ki ARAP coğrafyasına yapıştırın...Ama bana şunu demeyin...: O o gündü , o zaman Kur'an evrensel değil...Yanılırsınız...Benim anlattığım anı 2012 yılına ait...!

Alıntı:

bursali68 : Hangi hukuksal düzende miras konusu geçerse geçsin VASİYET her zaman miras hukukunun üzerindedir...!
Alıntı:

sanem : Kuran'daki hesap o halde vasiyetlerin erkek/kız evlatlar arasında nasıl olması gerektiğini gösteriyor. Vasiyetin vasiyeti de oluyormuş, öğrenmiş olduk!
İnsanlara " anlama sorunu olan " nitelemesinde bulunurken aynı yanılgıya kendinizin de düşübilceği hiç aklınıza gelmedi değil mi...?

Yukarıda " vasiyetin vasiyeti " DİYEN Mİ VAR...Sn.sanem , sizin " anlama sorununuz mu " var...?

Kur'an devlet nizamı değildir...BEŞERE hitap eder,bireye hitap eder,kişiye hitap eder...Devletlerin miras hukuku ne olursa olsun Kur'an'da söylenen dağılım şekli ki özellikle 2 pay erkek çocuğa bir pay kız çocuğa " konusu HAK ETME konusudur...Herkes hakkettiğini alır...

Devletler mirası normal şartlarda çocuklar arasında " EŞİT " yapar...Ki böyle de yapmak zorundadır...Niçin , çünkü kimin neyi ne kadar hakettiğini DEVLET BİLEMEZ...! Bunu bilen kimdir , bunu bilen o çocukların EBEVEYNLERİDİR...Yani vasiyet ile bu HAK meselesini çözecek olan anne-babadır...Bu kadar basit...Size bir örnek..;

1975-1976 yıllarında TORNACIDA çırak olarak başladım..O yıldan sonra hem çalıştım hem okudum...Sonunda öğretmen oldum...Sonra istifa ettim ve özel sektöre çıktım...45 yaşına girdim...Öğrenciliğim zamanlarında da çalışmadığım sadece 2 yaz tatili vardır...

1979 yılından 1987 yılına,yani babamın vefatına kadar ( kendi işyerimizdeki iş kazasından) tabiri doğruysa " kıçımızda boza pişti " çalışıp , yoklukla kurulan işyerini adam etmek için...!

Babamın vefatından sonra işyeri de dahil paylaşım " EŞİT " oluverdi...!!!

Bu REVA mı...? Bu HAK mı...? Ne anlatıyorsunuz bana...

Alıntı:

Siz çok düz düşünüyorsunuz, namaz örneğini, Kuran'ın tek başına her şeyi açıklamadığının basit bir örneği olarak verdim. Öyle ya sadece Kuran diyen biri Kuran'da geçmeyen 3 fazla vakiti neden kılsın ki...
Bak arkadaşım , diyorum ya boyunuzdan büyük sözler ediyorsunuz...Bu forumda , namazın İKİ VAKTİ olduğu konusunda iki kişi hemfikirdir...Biri Sn.NEVA , bir diğeri Sn.Hasan AKÇAY...Bazı detayları kabul etmem ile birlikte , küçük detay ayrımlarından dolayı ben 3 VAKİT olarak KABUL EDERİM...Gayet basit...Benim için 3 VAKİTTİR...Kimsenin de paşa gönlü hoş olsun diye de kabul etmem...! İkinciye kılma ile ilgili cümle kuruyorsunuz...Bunun bir nedeni mi var , yoksa kuracak başka cümle mi haznenizde...Kılan kılar , kılmayan kılmaz - orucu tutan tutar , tutmayan tutmaz ...SİZE NE...!!! Kişinin MÜNAFIKLIĞINA siz mi karar vereceksiniz...Bizdeki DİN TACİRİ , ŞERİATÇI tayfasının yaptığı gibi HÜKÜM MAKAMI size mi ait...?

Alıntı:

Kuran erkeklere inmiş bir kitaptır, bunun isbatı da erkeklere hitap eden ayetlerin sayıca fazlalılığıdır. Nisa suresi dışında kadınlara hitap eden ayet var mı acaba? Varsa da kaç tane? O da örtünün, kocalarınıza itaat edin vs. diyen emir ayetleridir.
Bu konuda bilginiz çok zayıf...Üç cümle ile ÖZET ile erkek-kadının hakkındaki ayetlerin sayısı ile eşitsizlikten bahseden biri ancak mantığı zayıf biridir...Ayet sayıları eşit olsa HOŞUNUZA mı gidecekti...Bu kadar geri bir zihniyet olabilir mi...İşte CEHALET de böyle düşünür....EBCED hesabı kabulüyle ortaya çıkan inaç ancak CEHALETİ körükler...Başka hiç bir işe yaramaz...!

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 15-09-2012 14:07

Öfff, bir sürü şey anlatmışsın Bursalı hiçbiri incirçekirdeğini doldurmuyor!

Sen kabul etmiyorsun diye, Adem-Havva masalı güme gidiyor öyle mi?

Adem ilk insan demektir, bunu biliyorsun değil mi?
İlk insan Adem değil de Mehmet olsa ne değişecek, bu kadar mantık zaafiyeti olur mu?

Hadisleri kabul etmiyorsun anladık da bunu yaparken de, Nisa ve Araf suresinin bahsi geçen ayetlerini külliyen reddediyorsun!
Bu kadar tutarsızlık da pes doğrusu. Anlama sorunlu dediğimizde de kızıyorlar...

Bak Bursalı efendi, senin ne anladığın kimsenin umrunda değil. Adem ve Havva hadislerinin dayanağı olan iki ayet yazdım sana, bu ayetlerde de önce ilk insan -Adem-'in yaratıldığını ondan da eşinin yaratıldığını öğrenmiş oluyoruz. Havva değil de Hatice olsun Ayşe olsun farketmiyor.

Madem sadece Kuran müslümanıyız, o halde aşağıdaki 4 soruyu Kuran'dan yola çıkarak soralım.

Soru-1: Yukarıdaki Nisa ve Araf Suresindeki ayetlere göre, önce erkek, sonra onun bir parçasından eşi mi yaratılmıştır?

Soru-2: Araf, 7'de bahsedilen ilk insanın türeyiş hikayesi midir?

Soru-3: Nisa 4/1'de geçen "sizi tek bir nefisten yaratan" ne demektir?

Soru-4:Nisa 4/1'e göre insanlığın iki kişiden -bir erkek ve bir dişi- üreyip, çoğaldığı mı anlatılıyor?

bursali68 15-09-2012 15:25

Merhaba,

Alıntı:

Öfff, bir sürü şey anlatmışsın Bursalı hiçbiri incirçekirdeğini doldurmuyor!

Sen kabul etmiyorsun diye, Adem-Havva masalı güme gidiyor öyle mi?
Sn.sanem,ne oldu canınız mı sıkıldı...Sen YALAN MASALA devam edeceksin , tekere çomak sokulunca canın sıkılacak...!

Ben kabul etmiyorum diye değil...! YOK arkadaşım yok...Varsa göster diyorum , bana yorum söylüyorsun...VAR mı , YOK mu...???

Alıntı:

Adem ilk insan demektir, bunu biliyorsun değil mi?
İlk insan Adem değil de Mehmet olsa ne değişecek, bu kadar mantık zaafiyeti olur mu?
Adı George de olsa farketmez...İlk insan geçen hiç bir yerde ADEM ismi yoktur Kur'an'da...Bunu bilin yorumunuzu öyle yapınız...

Alıntı:

Hadisleri kabul etmiyorsun anladık da bunu yaparken de, Nisa ve Araf suresinin bahsi geçen ayetlerini külliyen reddediyorsun!
Bu kadar tutarsızlık da pes doğrusu. Anlama sorunlu dediğimizde de kızıyorlar...
Arkadaşım hangi ayeti reddetmişim...Gösteriniz...! İFTİRA atmayınız,yakışıksız duruyor...!

Alıntı:

Bak Bursalı efendi, senin ne anladığın kimsenin umrunda değil. Adem ve Havva hadislerinin dayanağı olan iki ayet yazdım sana, bu ayetlerde de önce ilk insan -Adem-'in yaratıldığını ondan da eşi'nin yaratıldığını öğrenmiş oluyoruz. Havva değil de Hatice olsun, Ayşe olsun farketmiyor.
YANLIŞSIN...! O hadislerin dayanağı o ayetler değil...O hadislerin dayanağı TEVRAT...! Bunu kaç sefer tekrar etmem gerek size...Eğer ki o ayetler o hadislerin dayanağı olmuş olsa idi , herhangi bir yerinde ADEM yazar , KABURGA KEMİĞİ yazar idi...Ama bu safsata yazmıyor maalesef...Sizin dediğinizi demiyor KUR'AN...!

Alıntı:

Soru-1: Yukarıdaki Nisa ve Araf Suresindeki ayetlere göre, önce erkek, sonra onun bir parçasından eşi mi yaratılmıştır?
Hayır,herhangibir öncelik sıralaması vermiyor ayet...Ayet ikisinin MALZEMESİNİN aynı olduğunu söylüyor...! Her ikisinin aynı materyalden YARATILDIĞINI / VAROLDUĞUNU / OLUŞTUĞUNU söylüyor...

Alıntı:

Soru-2: Araf, 7'de bahsedilen ilk insanın türeyiş hikayesi midir?
Sanırım A'raf 189 diyecektiniz...? Çok basitçe ÜREMEYİ anlatıyor...İnsanın üremesi...

Alıntı:

Soru-3: Nisa 4/1'de geçen "sizi tek bir nefisten yaratan" ne demektir?
" Erkek ve kadın olarak SİZİ,aynı materyalden ,aynı malzemeden yaratan " demek...

Alıntı:

Soru-4:Nisa 4/1'e göre insanlığın iki kişiden -bir erkek ve bir dişi- üreyip, çoğaldığı mı anlatılıyor?
Evet,insan da EŞEYLİ ÜREYEN sisteme sahip değil midir zaten...Garip olan nedir...?

Sonuç olarak ne A'raf 189 da , ne de Nisa 1 de ADEM den söz etmiyor...Arapça dil bilgisine girmemeye çalışıyorum ,ancak küçük bir dip not olarak belirtmekte yarar var...Nefs-i Vahide , Adem’in eş anlamlısı (müradifi ) değildir.Arapça diline göre ADEM belirli ( marife ) - erkek(müzekker) bir kelime , NEFS-İ VAHİDE ise belirsiz ( nekire )- dişil (müennes) bir kelimedir...Yani yapı itibariyle de farklıdırlar...

Ayrıca A'raf 189 dan sonra 190,191,192 yi de bir zahmet okuyun...İlk insan dediğiniz Adem MASALINDA başka şeyler TAPMA olayı var mıdır...?

Ayrıca hadis / rivayetler Tevrat menşeili olduğu kadar aynı zamanda bu menşein yansımasının geçtiği başka bir ayet daha vardır...O ayete istinaden bu iki ayet yani A'raf 189 ve Nisa 1 deki NEFS-İ VAHİDE ye ADEM , ZEVCEHA ya ise HAVVA denmektedir...Bunları öğrenin...O ayet şudur...;

BAKARA
30.Ve iz kâle rabbuke lil melâiketi innî câilun fîl ardı halîfeh(halîfeten), kâlû e tec’alu fîhâ men yufsidu fîhâ ve yesfikud dimâ(dimâe), ve nahnu nusebbihu bi hamdike ve nukaddisu lek(leke), kâle innî a’lemu mâ lâ tâ’lemûn(tâ’lemûne).

DİYANET MEALİ
30.Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

İşte bu ayet nedeniyle ilk yaratılana ADEM yalanı söyleniyor...Oysaki ayetteki câilun kelimesi SEÇMEK / ATAMAK ANLAMINDADIR , yaratmak değil...! Kur'an'da YARATMAK fiili hiç bir ayette CAİLUN diye geçmez...Ya ne diye geçer HALK / HALAK diye geçer...Ayetleri inceleyebilirsiniz...

Bu durumda
doğru meal şudur...:

30.Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım/seçeceğim." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

Size bir soru...: Seçimin şartı nedir...?

İnsanın üremesinde ise A'raf 189 ile Nisa 1 in bir çelişkisi yok...Birinde detaya biraz daha girmiş o kadar...

Bilmeden araştırmadan EMPOZE bilgilerle geliyorsunuz sonra OFLAYIP POFLUYORSUNUZ...Kusura bakmayın da daha çok oflayıp poflarsınız...

Sağlıcakla kalınız...

qlause 15-09-2012 16:52

Bursalı mantık karmaşası yaratıyorsun ve anlamamazlıktan geliyorsun.

Sen o halde ilk insanı reddediyorsun.

Ayrıca bir şeyin bir şeyden yaratılabilmesi için ilk önce, ondan yaratılan şeyin yaratılması gerek.

Gördüğün gibi, ayette

Erkeklerle konuşuyor, kadını erkek ihtiyacını gidersin diye yaratmış, ve erkekten yaratmış, şimdi sen ayeti bile okumadan diyeceksin ki ne malum kadını erkekten yaratmadığı, erkek mi hamile kalıyor yani?

spartacus 16-09-2012 23:22

Sevgili Bursalı68

Dilersen farklı çevirilere de bakabilirsin... Hatalı yapılmış ise bilgilenmek isterim.

Sıradan gidelim... Bakara Suresi. Sayfa otomatik olarak hareket edecek. Şu bölüm;

"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."

Bu bölüm;
Allah Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi. (31)

Ve bu bölüm;
Allah şöyle dedi: "Ey Adem! Onlara bunların isimlerini söyle." Adem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, "Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?" dedi. ﴾33﴿

Ar'af Suresi
Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı. (11)

Tâhâ Sûresi
Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi Havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı. (121)

Yaratılış:2
7. RAB Tanrı Adem’i topraktan yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu.
8. RAB Tanrı doğuda, Aden’de bir bahçe dikti. Yarattığı Adem’i oraya koydu.
9. Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacıyla iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı.

...........
16 Ona, “Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin” diye buyurdu,
17 “Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün.”
18 Sonra, “Adem'in yalnız kalması iyi değil” dedi, “Ona uygun bir yardımcı yaratacağım.”
19 RAB Tanrı yerdeki hayvanların, gökteki kuşların tümünü topraktan yaratmıştı. Onlara ne ad vereceğini görmek için hepsini Adem'e getirdi. Adem her birine ne ad verdiyse, o canlı o adla anıldı.

Gördüğümüz gibi aslen hikaye ortak, sadece bir kaç nokta değişik.

Demişdin ki; "İlk insan geçen hiç bir yerde ADEM ismi yoktur Kur'an'da" O halde Adem ismini geçelim, bu hikaye nedir? Neye, kime göredir? Hikayeye konu olan kişi-ler- kim ya da kimlerdir.

Bakara:230
Eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz. (Bu koca da) onu boşadığı takdirde onlar (kadın ile ilk kocası) Allah'ın koyduğu ölçüleri gözetebileceklerine inanıyorlarsa tekrar birbirlerine dönüp evlenmelerinde bir günah yoktur. İşte bunlar Allah'ın, anlayan bir toplum için açıkladığı ölçüleridir.
232
Kadınları boşadığınız..................

Kadınlar için de erkekleri boşama halleri ve açıklamaları var mıdır, varsa nasıldır? (İftidâ, Talat ile eşit bir hak mıdır? Yani yukarıda erkeklere seslendiği ayetleri kadınlar uygulamayamazsa, eşit olabilirler mi, özgür iradesini kullanabilir mi? Bakara:229 ?)

Bunlar dışında başka örnekler de daha sonra....

qlause 16-09-2012 23:28

Teşekkürler spartacus bir arkadaşın daha dinini ne kadar az bildiğini, ve bilmediği bir şeye inandığını göstermiş oldun. %99 gibi oda kafasında kurduğu dine inanıyormuş.

bursali68 17-09-2012 09:31

Merhaba,

Alıntı:

Bursalı mantık karmaşası yaratıyorsun ve anlamamazlıktan geliyorsun.
Sevgili qlause...Bu tür hitapların TEHLİKELİ olduğunu öğrenemediniz mi...? Bakınız tartışma adabı konusu yerinde bir konuydu...Karşınızdaki kişilere bu tür hitaplar ile başlarsanız konunun SUYU ÇIKAR...!

Alıntı:

Sen o halde ilk insanı reddediyorsun.
Şimdi ben de aynı kanaldan devam edersem size şunu derim...: Sn.qlause ANALAMA SORUNUNUZ MU VAR...?

Niçin İlk İnsanı REDDETTİĞİMİ nereden çıkarttınız...Cümlelerinizi kurarken bilinçli kurunuz...Ben Adem'in ilk insan olmadığını söylüyorum ve inanıyorum...! Sizin dediğiniz ile benim dediğim arasında FARK VAR...!

Alıntı:

Erkeklerle konuşuyor, kadını erkek ihtiyacını gidersin diye yaratmış, ve erkekten yaratmış, şimdi sen ayeti bile okumadan diyeceksin ki ne malum kadını erkekten yaratmadığı, erkek mi hamile kalıyor yani?
Sn.arkadaşım,yaşını bilmiyorum ama senin yaşına yakın süredir ben araştıran ve okuyan biriyim...Sizin gibi hem kel hem fodullar ile SLOGAN atanları çok gördüm...Ayet bir tek MATERYALDEN bahseder...Ve her iki cinsin de o materyalden olduğunu söyler...Biri diğerinden bir parça taşır mı olabilir,ama olmayabilir de...Çünkü ayet buna ait bir detay vermiyor...Siz hala size EMPOZE edilmiş bilgiyi yansıtmaya çalışıyorsunuz,aynen kızdığınız dindarlar gibi...! Onlar da aynı şeyi söylüyor...Peki ne farkınız var...Bu bilgi bağlamında benim gözümde hiç bir farkınız yok...Böreğin kenarı da , ortası da aynı hamurdandır...!

Alıntı:

bazı ılımlı islamcılar hadisleri kale almayın kuranı referans gösterin der. çünkü bilirler içine düştükleri lağımın nasıl bir yer olduğunu. ama yine de mantık ve akıl dışı kuran ayetleri peşlerini bırakmaz. eninde sonunda patlak verir. peygamber eşlerine ''iyice örtünün evden fazla dışarı çıkmayın'' diyen sürekli erkeklere seslenip kadınlara az yerde seslenen(o da erkeğe itaat konusunda) bir çelişkiler ve tutarsızlıklar silsilesini benimseyip ''kuran kadına değer veriyor'' demek/ şu çağda hele/ insan türünün kendi aklına ve onuruna hakaretidir.
Sn.sante sangre,birincisi cahil kitlelerin yaptığı gibi BİZE İSİM TAKMAYI ve hakaretvari cümleler kurmayı bir kenara bıraksanız...BOK ÇUKURUNDA kimin olduğu belli değil şu an bu kargaşada...Belki de siz sinizdir...! Belki o zaman daha rahat konuşabiliriz...Benim ılımlı veya eski tip islamcı/dindar olmam mı önemli , yoksa konunun özü mü...? Sizi ürküten nedir söylerseniz belki bir çözüm bulabiliriz...Ama cahillik etmeyiniz...!

Verdiğim örneklerin neresi AKIL DIŞI...! Şu EMPOZE / ŞIRINGA edilmiş aile-çevre bilgisini bir kenara koyarak söyleyebilir misiniz...?

Alıntı:

peygamber eşlerine ''iyice örtünün evden fazla dışarı çıkmayın'' diyen
Bunu size anlatsam da kafanızda eskiden ezelden yer etmiş olanı söküp atamayacağınızı bildiğim için anlatmaya çalışma gereği duymuyorum...Belki başka bir gün...

Alıntı:

sürekli erkeklere seslenip kadınlara az yerde seslenen bir çelişkiler ve tutarsızlıklar silsilesini benimseyip ''kuran kadına değer veriyor'' demek/ şu çağda hele/ insan türünün kendi aklına ve onuruna hakaretidir.
EBCED hesabına bağlı inanç CEHALET inancıdır...!

Sağlıcakla kalınız...

qlause 17-09-2012 09:34

Ademin ilk insan olmadığına inanıyorsun, ayetlere ve dolaylı yoldan kurana da inanmıyorsun o zaman, bak yukarıdaki ayetlere?

Alıntı:

Sn.sante sangre,birincisi cahil kitlelerin yaptığı gibi BİZE İSİM TAKMAYI ve hakaretvari cümleler kurmayı bir kenara bıraksanız...BOK ÇUKURUNDA kimin olduğu belli değil şu an bu kargaşada...Belki de siz sinizdir...! Belki o zaman daha rahat konuşabiliriz...Benim ılımlı veya eski tip islamcı/dindar olmam mı önemli , yoksa konunun özü mü...? Sizi ürküten nedir söylerseniz belki bir çözüm bulabiliriz...Ama cahillik etmeyiniz...!

Verdiğim örneklerin neresi AKIL DIŞI...! Şu EMPOZE / ŞIRINGA edilmiş aile-çevre bilgisini bir kenara koyarak söyleyebilir misiniz...?

Empozeden bahsediyorsunuz, oysa biz bize empoze edilmiş bir çok şeyden biz araştırarak kurtulduk, yani burada empoze edilen kişi sensin, başka bir ülkede doğsaydın şuanda başka bir dini savunuyordun bu kadar basit, din, kültür ve dil gibi aileden çocuğa aktarılır.

bursali68 17-09-2012 10:09

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457128)
Teşekkürler spartacus bir arkadaşın daha dinini ne kadar az bildiğini, ve bilmediği bir şeye inandığını göstermiş oldun. %99 gibi oda kafasında kurduğu dine inanıyormuş.

Merhaba,

Sevgili glause,lütfen LAF SÖYLEMİŞ OLMAK İÇİN konuşmayalım...Bu sözlerin altında kalırsınız...

Ben ayetlerde OLMAYAN bir şeye yok diyorum...Siz VAR diyorsunuz...Ve şu anki Genel İslam anlayışı da var diyor...Bu durumda hangimiz BİLMİYOR...?

Bakınız metodoloji önemlidir...

Bir ara,bir tartışmada İNKAR / İNKARCILIK konusu geçmişti...İnkar şudur,olan , ispatı yapılmış,deneylenmiş veya gözlenmiş bir OLGUya yok derseniz İNKAR edersiniz...Tanrı konusu deneylenmiş , gözlemlenmiş , ispatı yapılmış ve bir olgu olarak ortaya konan bir şey olmadığı için Tanrı'yı kabul etmeyenin inkarcı olamayacağını ısrarla savunan biriyken...;

Ayetlerde Adem-Havva ismi geçmediği halde var dememi mi bekliyorsunuz...Çok beklersiniz...! Benim standardım değişmez...Oysaki siz Tanrı yok derken,Adem ( ismi geçmeyen ayetlerde ) var diyorsunuz...Sonra da bunu BİLGİ diye yutturduğunuzu zannediyorsunuz...Öncelikle çifte standardınızı bir kenara koyunuz....!

Sağlıcakla kalınız...

qlause 17-09-2012 10:13

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457263)
Merhaba,

Sevgili glause,lütfen LAF SÖYLEMİŞ OLMAK İÇİN konuşmayalım...Bu sözlerin altında kalırsınız...

Ben ayetlerde OLMAYAN bir şeye yok diyorum...Siz VAR diyorsunuz...Ve şu anki Genel İslam anlayışı da var diyor...Bu durumda hangimiz BİLMİYOR...?

Bakınız metodoloji önemlidir...

Bir ara,bir tartışmada İNKAR / İNKARCILIK konusu geçmişti...İnkar şudur,olan , ispatı yapılmış,deneylenmiş veya gözlenmiş bir OLGUya yok derseniz İNKAR edersiniz...Tanrı konusu deneylenmiş , gözlemlenmiş , ispatı yapılmış ve bir olgu olarak ortaya konan bir şey olmadığı için Tanrı'yı kabul etmeyenin inkarcı olamayacağını ısrarla savunan biriyken...;

Ayetlerde Adem-Havva ismi geçmediği halde var dememi mi bekliyorsunuz...Çok beklersiniz...! Benim standardım değişmez...Oysaki siz Tanrı yok derken,Adem ( ismi geçmeyen ayetlerde ) var diyorsunuz...Sonra da bunu BİLGİ diye yutturduğunuzu zannediyorsunuz...Öncelikle çifte standardınızı bir kenara koyunuz....!

Sağlıcakla kalınız...

Ayetlerde yok mu? nasıl yok ya bakara ayeti ne? Hem diyorsun okudum araştırdım hem diyorsun öyle bir şey yok, nasıl yok ben mi yanlış okuyorum?

Burada sizinle bir şey konuşuyoruz, tanrıyı kabul ettiğimiz yok, ayetler üzerinden size bir şey anlatamayacaksak ne üzerinden anlatacağız?

bursali68 17-09-2012 10:20

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457258)
Ademin ilk insan olmadığına inanıyorsun, ayetlere ve dolaylı yoldan kurana da inanmıyorsun o zaman, bak yukarıdaki ayetlere?

Empozeden bahsediyorsunuz, oysa biz bize empoze edilmiş bir çok şeyden biz araştırarak kurtulduk, yani burada empoze edilen kişi sensin, başka bir ülkede doğsaydın şuanda başka bir dini savunuyordun bu kadar basit, din, kültür ve dil gibi aileden çocuğa aktarılır.

Merhaba,

Kurtulamamışsın sn.glause...Keşke dediğin gibi olsa da kurtulmuş olsan...Başkalarının eteğinde cümleler sarfetmeyeceksin...Doğruya doğru,eğriye eğri diyebildiğin an kurtulursun...!

Konu bahsettiğiniz KONU DEĞİL...Benim şu an tartıştığım konu ilk yaratılan Adem midir , değil midir...? Daldan dala zıplamak tartışma adabına uymaz...

Sağlıcakla kalınız...

bursali68 17-09-2012 10:21

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457265)
Ayetlerde yok mu? nasıl yok ya bakara ayeti ne? Hem diyorsun okudum araştırdım hem diyorsun öyle bir şey yok, nasıl yok ben mi yanlış okuyorum?

Burada sizinle bir şey konuşuyoruz, tanrıyı kabul ettiğimiz yok, ayetler üzerinden size bir şey anlatamayacaksak ne üzerinden anlatacağız?

Merhaba,

Bakara Suresindeki ayette ilk insanın ADEM olduğunu GÖSTER...! Herkesin önünde ÖZÜR DİLEYEYİM...!

Sağlıcakla kalınız...

bursali68 17-09-2012 10:23

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457125)
Sevgili Bursalı68

Dilersen farklı çevirilere de bakabilirsin... Hatalı yapılmış ise bilgilenmek isterim.

Sıradan gidelim... Bakara Suresi. Sayfa otomatik olarak hareket edecek. Şu bölüm;

"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."

Bu bölüm;
Allah Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi. (31)

Ve bu bölüm;
Allah şöyle dedi: "Ey Adem! Onlara bunların isimlerini söyle." Adem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, "Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?" dedi. ﴾33﴿

Ar'af Suresi
Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı. (11)

Tâhâ Sûresi
Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi Havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı. (121)

Yaratılış:2
7. RAB Tanrı Adem’i topraktan yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu.
8. RAB Tanrı doğuda, Aden’de bir bahçe dikti. Yarattığı Adem’i oraya koydu.
9. Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacıyla iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı.
...........

16 Ona, “Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin” diye buyurdu,
17 “Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün.”
18 Sonra, “Adem'in yalnız kalması iyi değil” dedi, “Ona uygun bir yardımcı yaratacağım.”
19 RAB Tanrı yerdeki hayvanların, gökteki kuşların tümünü topraktan yaratmıştı. Onlara ne ad vereceğini görmek için hepsini Adem'e getirdi. Adem her birine ne ad verdiyse, o canlı o adla anıldı.

Gördüğümüz gibi aslen hikaye ortak, sadece bir kaç nokta değişik.

Demişdin ki; "İlk insan geçen hiç bir yerde ADEM ismi yoktur Kur'an'da" O halde Adem ismini geçelim, bu hikaye nedir? Neye, kime göredir? Hikayeye konu olan kişi-ler- kim ya da kimlerdir.

Bakara:230
Eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz. (Bu koca da) onu boşadığı takdirde onlar (kadın ile ilk kocası) Allah'ın koyduğu ölçüleri gözetebileceklerine inanıyorlarsa tekrar birbirlerine dönüp evlenmelerinde bir günah yoktur. İşte bunlar Allah'ın, anlayan bir toplum için açıkladığı ölçüleridir.
232
Kadınları boşadığınız..................

Kadınlar için de erkekleri boşama halleri ve açıklamaları var mıdır, varsa nasıldır? (İftidâ, Talat ile eşit bir hak mıdır? Yani yukarıda erkeklere seslendiği ayetleri kadınlar uygulamayamazsa, eşit olabilirler mi, özgür iradesini kullanabilir mi? Bakara:229 ?)

Bunlar dışında başka örnekler de daha sonra....

Merhaba,

Sevgili spartacus,Adem konusunu Kur'an açısından kapattık mı...?

Sağlıcakla kalınız...

qlause 17-09-2012 10:27

http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#7:19

Yukarıda spartacus göstermiş, ya mesajları okumuyorsun, yada işine gelmediğinden böyle davranıyorsun.

Ama sen tabi şimdi 2. yazdığıma takılıp bir dünya şey yazacaksın, burada empoze konusunu açan ben değilim, ben başkalarının bana söylediklerini tekrarlamıyorum hepsi okuyup araştırdığım şeyler, inanmak için her şeyi yaptım.

Aylarca a9 izledim, okumadığım araştırmadığım islami site kalmadı, ancak o kadar karanlık bir dünya gördüm ki şüpheye düştüm, tanrı bu mudur? daha sonra bir sürü araştırma yapmaya devam ettim, bu konular hakkında sürüyle yazı okudum bu çeşit siteleri keşfettim, yazılan yazıları tartışmaları okudum, gördüm ki müslümanlar hiç bir şeye cevap veremiyor, kendi düşünceleri yok sadece başkaları ne söylemişse onu yazıyorlar.

Ateist kesim ise kendi görüşlerini yazması yetiyor, verdikleri her kaynak doğru, internette araştırıp bulabiliyorsun, ancak islami kesimin verdiği her bilgi yalan, bilim adamları şunu bulmuş yada şöyle imana gelmiş falan diyorlar, bilim adamlarını araştırıyorum ya öyle bir insan yok ya banka müdürü ya doktor yada evrimci ama laflarının çarpıtılmasından bıkmış insanlara rastlıyorum.

Bu konuyu kapatalım.

Sen o sureyi oku dön bana tamam.

Sanem 17-09-2012 10:27

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456869)
Merhaba,
Sn.sanem,ne oldu canınız mı sıkıldı...Sen YALAN MASALA devam edeceksin , tekere çomak sokulunca canın sıkılacak...!

Kendi tekerinize çomak soktuğunuzu siz hariç herkes anladı galiba...
Mantık zaafiyeti içindesiniz.

Alıntı:

Ben kabul etmiyorum diye değil...! YOK arkadaşım yok...Varsa göster diyorum , bana yorum söylüyorsun...VAR mı , YOK mu...???

Yorum dediğin, bahsi geçen ayetlerden yola çıkanlardır. Kendim bir şey eklemiyorum. Olanı, sizin göremediğinizi/görmek istemediğinizin altını çiziyorum hepsi bu...

Alıntı:

Adı George de olsa farketmez...İlk insan geçen hiç bir yerde ADEM ismi yoktur Kur'an'da...Bunu bilin yorumunuzu öyle yapınız...

Aşağıdaki ayetlerde bahsi geçen "Adem" kimdir? Adem eğer arapça "insan" demekse, O ilk insan kimdir? Bu ayetlere bakılırsa, Adem'in cennetten kovulduğu hadisleri de kabul etmek durumunda kalırız ki, hadis ile Kuran örtüşmektedir.

"Doğrusu bundan önce Âdem'e (bu ağaçtan yeme diye) emrettik, fakat unuttu ve biz onda bir azim (bir kararlılık) bulmadık." (Taha, 20/115)

"Bunun üzerine ikisi de o ağaçtan yediler. Hemen ayıp yerleri kendilerine açılıp görünüverdi. Ve üzerlerine cennet yaprağından örtüp yamamaya başladılar. Âdem Rabbinin emrinden çıktı da şaşırdı." (Taha, 20/121)

İslam alimleri de Hadis ve Kuran'dan yola çıkarak ilk insanın Adem olduğu konusunda hemfikirler.

Adem ve Havva'nın yaratılışını, ilk insanın ortaya çıkışını Kuran net olarak açıklar, bir önceki iletimde o ayetleri de yazmıştım. Üstüne bir şeyler koymaya gerek bile yok.

İlk insanın ismi Adem olmasa bile -ki öyle-, ilk insanın erkek olarak yaratıldığı sonra da ondan dişisinin peydah edildiğini açık açık anlatmış Kuran. 6 yaşındaki bir çocuğun bile anlayabileceği açıklıkta yazılmış! Üstüne söylediğim gibi yorum yazmaya bile yok.

Alıntı:

Arkadaşım hangi ayeti reddetmişim...Gösteriniz...! İFTİRA atmayınız,yakışıksız duruyor...!

Aynı şeyi ulemaya sorun bakalım, ne diyecekler size. İlk insan ve peygamber Hz. Adem değildir demek, küfürdür!

Alıntı:

YANLIŞSIN...! O hadislerin dayanağı o ayetler değil...O hadislerin dayanağı TEVRAT...! Bunu kaç sefer tekrar etmem gerek size...Eğer ki o ayetler o hadislerin dayanağı olmuş olsa idi , herhangi bir yerinde ADEM yazar , KABURGA KEMİĞİ yazar idi...Ama bu safsata yazmıyor maalesef...Sizin dediğinizi demiyor KUR'AN...!

Ayetler tartışmasız, ilk insanın/Adem'in yaratılışını, eşinin de ondan yaratılmasını, üreyişini, cennetten kovulmalarını anlatıyor. Hadis reddiyeciliği bu durumda sizi kurtarmıyor ne yazık ki, çelişkiye sokuyor...

Ne hadisi yahu? Tevrat kaynaklı bir sürü hikaye -Nuh Tufanı gibi- hadislerde değil bizzat Kuran'da geçer. Tevratı kaynak olarak kabul etmiyorsanız hadis değil Kuran inancınızda sakata girer!

Size bir tüyo, şeriat uygulamaları dışında Hadis reddiyeciliği yapmayınız. Adamı maazallah küfre götürür, Adem peygamberi inkar etmek küfürdür. Siz kabul edin/etmeyin.

Alıntı:

Hayır,herhangibir öncelik sıralaması vermiyor ayet...Ayet ikisinin MALZEMESİNİN aynı olduğunu söylüyor...! Her ikisinin aynı materyalden YARATILDIĞINI / VAROLDUĞUNU / OLUŞTUĞUNU söylüyor...

Sanırım A'raf 189 diyecektiniz...? Çok basitçe ÜREMEYİ anlatıyor...İnsanın üremesi...

" Erkek ve kadın olarak SİZİ,aynı materyalden ,aynı malzemeden yaratan " demek...

Evet,insan da EŞEYLİ ÜREYEN sisteme sahip değil midir zaten...Garip olan nedir...?...

Ne eşeyli üremesi yahu? İlk insan yaratıldı; Adem, ilk materyal elimizdeki ilk insan Adem, sonra hooooppp elimizdeki malzemeden ikinci insan da yaratıldı.

Havva! Kuran ne diyor Havva'nın yaratılışı için; Adem sukunet bulsun diye ondan -yani hammadde Adem- eşi Havva yaratıldı! Hani nerde eşeyli üreme? Adem hamile kalmış ve Adem Havva'yı doğurmuş demiyor ki eşeyli üremeden bahsedelim.

Eşinin hamile kalması ikinci mesele. İlk insanların -Adem ve Havva'nın- ortaya çıkmasından sonra, insanların nasıl ürediğini anlatıyor.

Ayrıca illa bilimsel bir argüman araya sıkıştıracaksanız, bu yukarıdaki ayet olmamalı. Kuran'da ilk insanın malzemesi topraktandır. Yani abiyogenez -canlının cansızdan türemesi- desen neyse... Eşeyli üreme yakışıksız olur!

Üzgünüm ama ayeti 4. kez gözünüze sokmam gerekiyor.

Alıntı:

Sonuç olarak ne A'raf 189 da , ne de Nisa 1 de ADEM den söz etmiyor...Arapça dil bilgisine girmemeye çalışıyorum ,ancak küçük bir dip not olarak belirtmekte yarar var...Nefs-i Vahide , Adem’in eş anlamlısı (müradifi ) değildir.Arapça diline göre ADEM belirli ( marife ) - erkek(müzekker) bir kelime , NEFS-İ VAHİDE ise belirsiz ( nekire )- dişil (müennes) bir kelimedir...Yani yapı itibariyle de farklıdırlar...

Ayrıca A'raf 189 dan sonra 190,191,192 yi de bir zahmet okuyun...İlk insan dediğiniz Adem MASALINDA başka şeyler TAPMA olayı var mıdır...?

Ayrıca hadis / rivayetler Tevrat menşeili olduğu kadar aynı zamanda bu menşein yansımasının geçtiği başka bir ayet daha vardır...O ayete istinaden bu iki ayet yani A'raf 189 ve Nisa 1 deki NEFS-İ VAHİDE ye ADEM , ZEVCEHA ya ise HAVVA denmektedir...Bunları öğrenin...O ayet şudur...;

BAKARA
30.Ve iz kâle rabbuke lil melâiketi innî câilun fîl ardı halîfeh(halîfeten), kâlû e tec’alu fîhâ men yufsidu fîhâ ve yesfikud dimâ(dimâe), ve nahnu nusebbihu bi hamdike ve nukaddisu lek(leke), kâle innî a’lemu mâ lâ tâ’lemûn(tâ’lemûne).

DİYANET MEALİ
30.Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

İşte bu ayet nedeniyle ilk yaratılana ADEM yalanı söyleniyor...Oysaki ayetteki câilun kelimesi SEÇMEK / ATAMAK ANLAMINDADIR , yaratmak değil...! Kur'an'da YARATMAK fiili hiç bir ayette CAİLUN diye geçmez...Ya ne diye geçer HALK / HALAK diye geçer...Ayetleri inceleyebilirsiniz...

Bu durumda
doğru meal şudur...:

30.Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım/seçeceğim." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

Size bir soru...: Seçimin şartı nedir...?

İnsanın üremesinde ise A'raf 189 ile Nisa 1 in bir çelişkisi yok...Birinde detaya biraz daha girmiş o kadar...

Bilmeden araştırmadan EMPOZE bilgilerle geliyorsunuz sonra OFLAYIP POFLUYORSUNUZ...Kusura bakmayın da daha çok oflayıp poflarsınız...

Sağlıcakla kalınız...

Burdan sonrası laf salatası olmuş, yahu elimizdeki çevirlerde siz belki göremiyorsunuz ama kelime oyunlarına girilemeyecek netlikte bir yaratılış hikayesi var, işin trajikomik yanı da biz kaynağı Arapça'da değil, İbranicede aramak gerektiğini biliyoruz, kaynak ne yazık ki Tevrat!

bursali68 17-09-2012 10:46

Merhaba,

Alıntı:

Kendi tekerinize çomak soktuğunuzu siz hariç herkes anladı galiba...
Mantık zaafiyeti içindesiniz.
Herkes dediğiniz kim/kimler...?

Alıntı:

Yorum dediğin, bahsi geçen ayetlerden yola çıkanlardır. Kendim bir şey eklemiyorum. Olanı, sizin göremediğinizi/görmek istemediğinizin altını çiziyorum hepsi bu...

Alıntı:

Yorum dediğin, bahsi geçen ayetlerden yola çıkanlardır
Ben de bunu diyorum zaten YORUM...!

Alıntı:

Kendim bir şey eklemiyorum.
Yanılıyorsunuz,o yorumları aynen DOĞRUYMUŞ gibi yansıtmaya çalışıyorsunuz...

Alıntı:

Olanı, sizin göremediğinizi/görmek istemediğinizin altını çiziyorum hepsi bu...
Ve yine aynı yanlışı yapıp , önce YORUM dediğiniz , sonra BU YORUMU YAZIYORUM dediğiniz halde,sonrasında bir anda " OLANI " diye başlıyorsunuz...!

Alıntı:

Aşağıdaki ayetlerde bahsi geçen "Adem" kimdir? Adem eğer arapça "insan" demekse, O ilk insan kimdir? Bu ayetlere bakılırsa, Adem'in cennetten kovulduğu hadisleri de kabul etmek durumunda kalırız ki, hadis ile Kuran örtüşmektedir.
Siz bana Arapça daki isimin anlamını sunarken ben de size o ayetteki kelime ile Adem arasındaki FARKI verdim...Ve ayette ADEM YOK...!

Alıntı:

"Doğrusu bundan önce Âdem'e (bu ağaçtan yeme diye) emrettik, fakat unuttu ve biz onda bir azim (bir kararlılık) bulmadık." (Taha, 20/115)

"Bunun üzerine ikisi de o ağaçtan yediler. Hemen ayıp yerleri kendilerine açılıp görünüverdi. Ve üzerlerine cennet yaprağından örtüp yamamaya başladılar. Âdem Rabbinin emrinden çıktı da şaşırdı." (Taha, 20/121)
Bu ayetler yaradılıştaki ilk yaratılanın Adem olduğunun ispatı değildir...Bunlar seçilme/atamadan sonraki ayetlerdir...!

Alıntı:

İslam alimleri de Hadis ve Kuran'dan yola çıkarak ilk insanın Adem olduğu konusunda hemfikirler.

Adem ve Havva'nın yaratılışı ilk insanın yaratılışını Kuran net olarak açıklar, bir önceki iletimde o ayetleri de yazmıştım. Üstüne bir şeyler koymaya gerek bile yok.

İlk insanın ismi Adem olmasa bile -ki öyle-, ilk insanın erkek olarak yaratıldığı sonra da ondan dişisinin peydah edildiğini açık açık anlatmış Kuran. 6 yaşındaki bir çocuğun bile anlayabileceği açıklıkta yazılmış! Üstüne söylediğim gibi yorum yazmaya bile yok.
Alıntı:

Adem ve Havva'nın yaratılışı ilk insanın yaratılışını Kuran net olarak açıklar,
Bana lütfen,Alinin , Velinin dediğini değil Kur'an'ın yazdığı Adem - Havva ismini gösterin ki ciddiyetinizi anlayayım...

Alıntı:

İlk insanın ismi Adem olmasa bile -ki öyle-,
Yine önce YORUM deyip o yorumu aynen kabul ettiğinizi ispatlıyorsunuz...Ama unutmayın YORUM dur sadece...! Ben yorum istemiyorum , ayette Adem var mı diyorum,siz bana yorum getiriyorsunuz...

Alıntı:

Ne eşeyli üremisi, bu kadar da kör olunmaz! İlk insan yaratıldı; Adem, ilk materyal elimizdeki ilk insan Adem, sonra hooooppp elimizdeki malzemeden ikinci insan da yaratıldı Havva! Kuran ne diyor Havva'nın yaratılışı için; Adem sukunet bulsun diye! Hani nerde eşeyli üreme?
Bakınız lafı oraya buraya çevirmeyiniz...Siz karşınızdakini saf mı sanıyorsunuz...Ayettin devamı ne anlatıyor ÜREME DEĞİL Mİ...? Hadi bana yok üremeyi anlatmıyor deyin...! Ben de SENİN GÖZÜNE SOKAYIM...;

Alıntı:

O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız."
Bu nedir...???

Alıntı:

Burdan sonrası laf salatası olmuş, yahu elimizdeki çevirlerde siz belki göremiyorsunuz ama kelime oyunlarına girilemeyecek netlikte bir yaratılış hikayesi var, işin trajikomik yanı da biz kaynağı Arapça'da değil, İbranicede aramak gerektiğini biliyoruz, kaynak ne yazık ki Tevrat!
Konu Kur'an'da var mı yok mu...! Bana DİN TACİRLERİ mantığıyla gelmeyin...!

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 17-09-2012 10:53

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457257)
Merhaba,
Niçin İlk İnsanı REDDETTİĞİMİ nereden çıkarttınız...Cümlelerinizi kurarken bilinçli kurunuz...Ben Adem'in ilk insan olmadığını söylüyorum ve inanıyorum...! Sizin dediğiniz ile benim dediğim arasında FARK VAR...!

Adem kimdir? Eğer Adem ilk insan ve Peygamber değilse, sıradan bir insan mıydı? Kime inanıyorsunuz yani? (İnanıyorum demişsiniz de)

bursali68 17-09-2012 10:57

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457273)
http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#7:19

Yukarıda spartacus göstermiş, ya mesajları okumuyorsun, yada işine gelmediğinden böyle davranıyorsun.

Ama sen tabi şimdi 2. yazdığıma takılıp bir dünya şey yazacaksın, burada empoze konusunu açan ben değilim, ben başkalarının bana söylediklerini tekrarlamıyorum hepsi okuyup araştırdığım şeyler, inanmak için her şeyi yaptım.

Aylarca a9 izledim, okumadığım araştırmadığım islami site kalmadı, ancak o kadar karanlık bir dünya gördüm ki şüpheye düştüm, tanrı bu mudur? daha sonra bir sürü araştırma yapmaya devam ettim, bu konular hakkında sürüyle yazı okudum bu çeşit siteleri keşfettim, yazılan yazıları tartışmaları okudum, gördüm ki müslümanlar hiç bir şeye cevap veremiyor, kendi düşünceleri yok sadece başkaları ne söylemişse onu yazıyorlar.

Ateist kesim ise kendi görüşlerini yazması yetiyor, verdikleri her kaynak doğru, internette araştırıp bulabiliyorsun, ancak islami kesimin verdiği her bilgi yalan, bilim adamları şunu bulmuş yada şöyle imana gelmiş falan diyorlar, bilim adamlarını araştırıyorum ya öyle bir insan yok ya banka müdürü ya doktor yada evrimci ama laflarının çarpıtılmasından bıkmış insanlara rastlıyorum.

Bu konuyu kapatalım.

Merhaba,

Alıntı:

Sn.arkadaşım , sanırım sizde bilgi zayıflığı var...Tefsir ve maller TEVİLDİR...! Diyanetin de yaptığı bu tevillerden birini kullanmaktır...Önce bunu iyi biliniz...

Alıntı:

Aylarca a9 izledim, okumadığım araştırmadığım islami site kalmadı,
Arkadaşım siz sitelerden itibaren araştırmışsınız...Bizler çok daha öncelerden KİTAP-KAYNAK lardan gittik...Bana ergen modunuzu göstermeyiniz...

Alıntı:

gördüm ki müslümanlar hiç bir şeye cevap veremiyor, kendi düşünceleri yok sadece başkaları ne söylemişse onu yazıyorlar.
Madem öyle de , niçin burada tam tersi olup,siz başkalarının YORUMUNU doğru diye savunuyorsunuz...Ben doğru değil diyorum , siz hayır o yorumlar doğru diye İDDİA ediyorsunuz...!

Alıntı:

Ateist kesim ise kendi görüşlerini yazması yetiyor,
Hani nerede KENDİ GÖRÜŞÜN...? Yazdın da ben mi görmedim...!

Alıntı:

verdikleri her kaynak doğru, internette araştırıp bulabiliyorsun, ancak islami kesimin verdiği her bilgi yalan,
Tartıştığımız konuda bir tek KUR'AN'ı kaynak gösterdim...Vırt-zırt kaynaklara girmedim...!

Alıntı:

bilim adamları şunu bulmuş yada şöyle imana gelmiş falan diyorlar, bilim adamlarını araştırıyorum ya öyle bir insan yok ya banka müdürü ya doktor yada evrimci ama laflarının çarpıtılmasından bıkmış insanlara rastlıyorum.
Konu bu değil ki , bunu ben de eleştiriyorum...Ama bu her kesim için geçerli...!

Alıntı:

Bu konuyu kapatalım.

Okudum yukarıda da yanıtını verdim...Hem islami site eleştirisi yapacaksın , hem de bana TERCİH TEVİLİ getireceksin...Yok böyle bir mantık...!

Sağlıcakla kalınız...

bursali68 17-09-2012 10:59

Alıntı:

Sanem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457278)
Adem kimdir? Eğer Adem ilk insan ve Peygamber değilse, sıradan bir insan mıydı? Kime inanıyorsunuz yani? (İnanıyorum demişsiniz de)

Merhaba,
Kur'an'a göre Adem İLK PEYGAMBER,ilk insan değil...! Dikkat ediniz , Aliye göre , Veliye göre demiyorum...Kur'an'a göre...!

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 17-09-2012 11:04

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457280)
Merhaba,
Kur'an'a göre Adem İLK PEYGAMBER,ilk insan değil...! Dikkat ediniz , Aliye göre , Veliye göre demiyorum...Kur'an'a göre...!

Sağlıcakla kalınız...

Adem kimdir o zaman? Kuran'a öylesine girmiş, geçerken uğramış bir beşer mi?

Sanem 17-09-2012 11:11

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457277)
Merhaba,
Bakınız lafı oraya buraya çevirmeyiniz...Siz karşınızdakini saf mı sanıyorsunuz...Ayettin devamı ne anlatıyor ÜREME DEĞİL Mİ...? Hadi bana yok üremeyi anlatmıyor deyin...! Ben de SENİN GÖZÜNE SOKAYIM...;

Lafı çevirmek oraya buraya bükmek sizin işiniz. Aynı şeyleri geveleyip duruyorsunuz. Hiçbirine şu saatten sonra cevap vermeye gerek yok.

Eşeyli Üreme mi anlatılıyor o ayetlerde, vay canına! hamile= eşeyli üreme bitti!

Evet evet, eşeyli üreme anlatılıyor! Ama keşke eşeyli üremeyi anlatmadan önce Adem'den Havva'yı peydah etmeseydi. Topraktan yaratılışta ne anlatılıyor peki?

Sizin müslümanlığınız kendinize, hadisleri reddedeyim derken Kuran'da gitti iyi mi?

Hadi size iyi çelişkiler...

qlause 17-09-2012 11:12

Birileri kadınlara kötü davranılmasının yanlış olduğunu düşünüyor, bu yüzden ben tersini düşüneceğim? Yada dünya geoit diyorlar ben düz diyeceğim yada tam tersi. Bu nasıl bir düşünce tarzı bursalı?

Bir şey ya doğrudur ya yanlış kişiden kişiye değişmez.

bursali68 17-09-2012 11:32

Alıntı:

Sanem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457282)
Adem kimdir o zaman? Kuran'a öylesine girmiş, geçerken uğramış bir beşer mi?

Merhaba,

Hayır arkadaşım Kur'an'a göre SEÇİLMİŞ bir beşer...!

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 17-09-2012 11:36

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457288)
Merhaba,
Hayır arkadaşım Kur'an'a göre SEÇİLMİŞ bir beşer...!

Delil? İddiamız havada kalmasın, Kuran'dan ayet istiyorum.
Seçilmiş ne demektir, belki bunu da anlamış oluruz.

bursali68 17-09-2012 11:46

Alıntı:

Sanem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457283)
Lafı çevirmek oraya buraya bükmek sizin işiniz. Aynı şeyleri geveleyip duruyorsunuz. Hiçbirine şu saatten sonra cevap vermeye gerek yok.

Eşeyli Üreme mi anlatılıyor o ayetlerde, vay canına! hamile= eşeyli üreme bitti!

Evet evet, eşeyli üreme anlatılıyor! Ama keşke eşeyli üremeyi anlatmadan önce Adem'den Havva'yı peydah etmeseydi. Topraktan yaratılışta ne anlatılıyor peki?

Sizin müslümanlığınız kendinize, hadisleri reddedeyim derken Kuran'da gitti iyi mi?

Merhaba,

Alıntı:

Evet lafı evirip çeviriyor,başkalarının YORUMLARINA evet DOĞRU diyorsunuz...Diliniz varıp da " ben sadece onların yorumlarını sunuyorum,zaten tümüne inanmıyorum " mertliğini dahi göstermiyorsunuz...Ve halen daha onlar doğru diyorsunuz...Bunu ispat etme heyecanıyla hata üstüne hata yapıyorsunuz,neden mi...;

Alıntı:

Alıntı:

Kur'an BİYOLOJİ BİLİM kitabı mı...? Yoksa yaradılıştan , hayatlardan kısa kısa kesitler mi sunar...? Siz Kur'an'ı NE KİTABI SANIYORSUNUZ...? Söyleyin de bilelim...Bu eğip bükmek değildir de nedir...? Eşeyli üremeyi anlatın da öğrenelim...İnsanlar EŞEYSİZ ÜRÜYOR DEĞİL Mİ...!

Hala Adem-Havva TEVRAT takıntınız devam ediyor , yaradılış ayetinde Adem-Havva olmadığı halde...!

Alıntı:

Beşer sözünü SAVUNUCUSU sizsiniz , kendinizle beni karıştırmayınız...Değilim diyorsanız şu Adem-Havva'yı ayette işte bu diye gösteriniz...!

Alıntı:

Çelişki mi , yapmayın lütfen , YORUM deyip " BENCE DE " diyen sizsiniz...Yani bana sadece YORUM getirebilen,olmayan birşeye VAR yorumunu savunan sizsiniz,sonra da çelişkiden bahsediyorsunuz...İlginç...!

Sağlıcakla kalınız...

bursali68 17-09-2012 11:49

Alıntı:

Sanem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457289)
Delil? İddiamız havada kalmasın, Kuran'dan ayet istiyorum.
Seçilmiş ne demektir, belki bunu da anlamış oluruz.

Merhaba,

A'raf 190-191-192 , Bakara 30 , Bakara 213, Al-i İmran 33....

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 17-09-2012 12:05

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457290)
Merhaba,

Evet lafı evirip çeviriyor,başkalarının YORUMLARINA evet DOĞRU diyorsunuz...Diliniz varıp da " ben sadece onların yorumlarını sunuyorum,zaten tümüne inanmıyorum " mertliğini dahi göstermiyorsunuz...Ve halen daha onlar doğru diyorsunuz...Bunu ispat etme heyecanıyla hata üstüne hata yapıyorsunuz,neden mi...;

Kur'an BİYOLOJİ BİLİM kitabı mı...? Yoksa yaradılıştan , hayatlardan kısa kısa kesitler mi sunar...? Siz Kur'an'ı NE KİTABI SANIYORSUNUZ...? Söyleyin de bilelim...Bu eğip bükmek değildir de nedir...? Eşeyli üremeyi anlatın da öğrenelim...İnsanlar EŞEYSİZ ÜRÜYOR DEĞİL Mİ...!

Hala Adem-Havva TEVRAT takıntınız devam ediyor , yaradılış ayetinde Adem-Havva olmadığı halde...!

Beşer sözünü SAVUNUCUSU sizsiniz , kendinizle beni karıştırmayınız...Değilim diyorsanız şu Adem-Havva'yı ayette işte bu diye gösteriniz...!

Çelişki mi , yapmayın lütfen , YORUM deyip " BENCE DE " diyen sizsiniz...Yani bana sadece YORUM getirebilen,olmayan birşeye VAR yorumunu savunan sizsiniz,sonra da çelişkiden bahsediyorsunuz...İlginç...!

Sağlıcakla kalınız...

Bursalı, siz gerçekten ya ne dediğinizi bilmiyorsunuz ya da kafanız gerçekten karışmış...

Kuran'daki ayetlerden yola çıkarak, "işte burda eşeyli üremeden bahsediliyor" diyen siz, yukarıdaki iletinizde de Kuran'ın biyoloji kitabı olmadığından bahsediyorsunuz? Bu nasıl bir tutarsızlıktır!

Adem'in peygamber ve ilk insan olmadığını söyleyip sonra da Adem'i "Seçilmiş insan" olarak ilan etmek de neyin nesi? Seçilmiş bir insan ise o insanın sıradan bir insan olduğunu anlatmak için boşuna mı debelendiniz?
Seçilmiş insan dediğiniz şey sizi reddettiğiniz Adem'in ilk insan olmasına ve peygamberliğine götürüyor; bunu anlamış olmalısınız ki, ayet numaraları vererek konuyu geçiştirmişsiniz.

Sizi samimi, tutarlı bulmuyorum. Siz kavram kargaşası yaşıyorsunuz. Önce neye niçin inandığınızı mantık kuralları dahilinde açıklayabilecek düzeye gelin, ondan sonra bakarız...

bursali68 17-09-2012 12:48

Merhaba,

Alıntı:

Kuran'daki ayetlerden yola çıkarak, "işte burda eşeyli üremeden bahsediliyor" diyen siz, yukarıdaki iletinizde de Kuran'ın biyoloji kitabı olmadığından bahsediyorsunuz? Bu nasıl bir tutarsızlıktır!
Ne tutarsızlığı...Kadın ile erkeğin CİNSEL birliktelik ile üremesini söylemek eşeyli bir üreme sisteminin " döllenme yoluyla " üremesinden bahsetmek değil midir...Bu eşeyli üreme sisteminin içeriklerinden değil midir...? Siz BİLİM konusunda detay yok diyorsunuz...İyi de size VAR diyen oldu mu...?

Alıntı:

Adem'in peygamber ve ilk insan olmadığını söyleyip sonra da Adem'i "Seçilmiş insan" olarak ilan etmek de neyin nesi? Seçilmiş bir insan ise o insanın sıradan bir insan olduğunu anlatmak için boşuna mı debelendiniz?
Seçilmiş insan dediğiniz şey sizi reddettiğiniz Adem'in ilk insan olmasına ve peygamberliğine götürüyor; bunu anlamış olmalısınız ki, ayet numaraları vererek konuyu geçiştirmişsiniz.
Alıntı:

Hayır arkadaşım , o ayetleri okumuş olsaydınız,önce VARLIĞIN yaratıldığını ve ürediklerini , sonrasında bir TOPLUM / TOPLULUK olduklarını , sonrasında İNANÇ konusunda zaafa / yanlışa düştüklerini , sonrasında SEÇİMİN / ATAMANIN gerçekleştiğini görürdünüz,ezbere konuşmazdınız...Demekki okumamışsınız ki " geçiştirmişsiniz " tabirini kullanmışsınız...Herşeyi copy/paste yapmaya gerek yok...!

Sn.sanem mesele beni nereye götürüp,götürmediği meselesi değil...Bahsi geçen ayette Adem var mı yok mu meselesidir konu...!

Seçmek için bir TOPLULUĞUN , birden fazla ADAYIN olması gerek...Yani seçilen kişi yaratılan anlamında İLK DEĞİLDİR...Peygamberlik anlamında İLKTİR...!

Alıntı:

Seçilmiş bir insan ise o insanın sıradan bir insan olduğunu anlatmak için boşuna mı debelendiniz?
Seçilmiş bir insanın SIRADAN bir insan olduğunu anlatmaya çalışmıyorum ki...Bunu başta sorsanız zaten SIRADAN bir insandı derdim...!

Alıntı:

Sizi samimi, tutarlı bulmuyorum. Siz kavram kargaşası yaşıyorsunuz. Önce neye niçin inandığınızı mantık kuralları dahilinde açıklayabilecek düzeye gelin, ondan sonra bakarız...
Tam tersi ben sizi tutarlı bulmuyorum...Nötr davranıp ayette ADEM-HAVVA yokken bile YOK diyemiyorsunuz...Karşımda inanmayan biri mi var yoksa " EHL-İ SÜNNET İTİKADINDA " biri var,bu bile belli değil...!

Benim düzeyim bellidir...Ben olmayana var , yazmayana var diyen CAHİLLERLE uğraşmayı seven biriyim...

Bu bağlamda siz de İNAÇLI mısınız DEĞİL misiniz , bir karar verin sonra gelin...!

Sağlıcakla kalınız...

Sanem 17-09-2012 13:00

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457304)
MerhabA

Tam tersi ben sizi tutarlı bulmuyorum...Nötr davranıp ayette ADEM-HAVVA yokken bile YOK diyemiyorsunuz...Karşımda inanmayan biri mi var yoksa " EHL-İ SÜNNET İTİKADINDA " biri var,bu bile belli değil...!

Benim düzeyim bellidir...Ben olmayana var , yazmayana var diyen CAHİLLERLE uğraşmayı seven biriyim...

Bu bağlamda siz de İNAÇLI mısınız DEĞİL misiniz , bir karar verin sonra gelin...!

Sağlıcakla kalınız...

İnançlı değilim elbette, Kuran'da yazan şeyi görmek, algılamak onu kabul etmek demek değildir. Olan şeyi söylüyorum.

Siz inanç konusunda kendinizi sorgulayınız. İnanmayan birinin inancını sorgulamak gerçekten komik oluyor.

Cahillikten kötü, iğrenç olan bir şey varsa o da gerçekleri çarpıtarak işin içinden sıyrılmaya çalışmaktır. Spartacus da çok güzel yazmış, iki kelime ile onun iletisini de geçiştirmiştiniz, ben de defalarca yazdım, anlattım. Kara Cahil olsa şimdiye kadar çoktan aydınlanırdı. Aklını kullanmayı bilmemek, düşünmemek, cehaletten de kötü bir şeydir.

Sorduğum sorulara kaçamak ve tutarsız cevaplar almaktan sıkıldım... Tatlısularda iyi yüzmeler...

bursali68 17-09-2012 13:11

Merhaba,

Alıntı:

İnançlı değilim elbette, Kuran'da yazan şeyi görmek, algılamak onu kabul etmek demek değildir. Olan şeyi söylüyorum.
Sn.arkadaşım aynı şeyi bana defalarca yazdırmayınız...Ayıp oluyor artık...İnançlı değilsiniz , ancak bir konuya YORUM deyip BENCE de diyebiliyorsunuz...Ve bu konu Kur'an'ın bir ayetiyle ilgili bir konu...

Bakınız hala daha " olan şeyi söylüyorum " diyorsunuz,ama " olan " dediğiniz şey ORADA YOK....!

Karar verin inançlı mısınız değil misiniz...?

Alıntı:

Siz inanç konusunda kendinizi sorgulayınız. İnanmayan birinin inancını sorgulamak gerçekten komik oluyor.
Ben sizin İNANÇ konusunda belki de küçüklüğünüzden beri EMPOZE edilen ŞIRINGA edilen bilgilerden arındığınıza inanmıyorum...Çünkü buna beni ikna edemediniz...Çünkü Ehl-i Sünnet İtikadı AĞZI ile savunuda bulunuyorsunuz...!

Ben MEZHEP-TARİKAT-İTİKAD kabul etmem,HADİS/RİVAYET benim için ŞÜPHELİ sıfatındadır...O yüzden referans almam...Bunu burada defalarcada belirttim..Yok zararı bir kez daha belirtmiş olayım...

Alıntı:

Cahillikten kötü olan bir şey varsa o da gerçekleri çarpıtma şarlatanlığını sergilemektir. Kara Cahil olsa şimdiye kadar çoktan aydınlanırdı. Aklını kullanmayı bilmemek, düşünmemek, cehaletten de kötü bir şeydir.
Bakınız siz kullnınca bu tür kelimeleri güzel mi durduğunu , haklı mı çıkacağınızı sanıyorsunuz...Bir inancın dalkavukluğudur kötü olan...Bu cümle nasıl durdu...? Hoşunuza gitmiyor değil mi bu tabirler...O zaman cümlelerinizi DİKKATLİ seçiniz...!

Ben aklımı kullanıyorum...Benim aklım ve gözlerim o ayette ADEM ve HAVVA yı görmüyor...Ya sizin aklınız ve gözleriniz görüyor mu...?

Alıntı:

Sorduğum sorulara kaçamak ve tutarsız cevaplar almaktan sıkıldım... Tatlısularda iyi yüzmeler...
Net sorduğuma yanıt verecek cesareti olmayan insanlar genelde böyle der...!

Paşa gönlünüz bilir...Uğurlar ola...!

Sağlıcakla kalınız...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:05 .