![]() |
Hz Adem
Hz adem ile ilgili detaylı bilgi istiyorum özelikle Sümer ve Mezotopamya *kaynaklarından
|
Re: Hz Adem
|
dinler bir komedi, islam ise traji komedi...
gelin show'u bastan alalim... allah ezeldir,zamansizdir...bizim tahmin bile edemeyecegimiz mega kattrilyonlar yillar gokyuzunde bir yerlerde ikamet ettikten sonra cani sikilir... allah zamani ile (hazretin 1 yili 1000 yile esittir) daha dun sayilabilecek 5-6000 bin yil once dunyadan toprak alir (kabenin bulundugu yerden). el sanatlari ile ugrasmaya karar verir..henuz mimar sinan universitesi guzel sanatlar akademisi yoktur o devirlerde..cunki henuz insani yoktur allahin.. heykeltras allah, zaman zaman sudan,nufteden,kuru topraktan,balciktan yarattim diyerek sacmalasada topraga sekil verir...bununlada yetinmez birde burnundan ruh ufler..nedense "ol" deyip yaratmak aklina gelmez o zamanlar.. asagida yarattigi bu yaratigi yukari ceker..eseri ile gurur duydugundan olmali hic bir halt eylememisken tutar cennete atar..eee allahin adaleti bu...hikmetinden sual olunmaz..onun kaburga kemiginden birde havvayi yaratir..hikaye bu yaaa..adem kendi parcasi ile gerdege girer.. A'râf Suresi, ayet 19-26: "Ey Adem! Sen ve eşin cennette kalın ve istediğiniz yerden yiyin, yalnız şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz.' kendi yarattiginin sonucunu bilmezmis gib tezgah kurup onlerine yemeyin dedigi elmayi koyar..adem ve zevceleri havva zokayi yutarlar... allah en iyi tuzak kurandir ayeti bosuna degildir.. al-imran 54. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır... ademoglu tezgaha gelir elmayi yer, adem baba da babalara gelir.. cennetten kovulur.. A'râf Suresi, ayet 19-26: *. 'Birbirize düşman olarak inin, siz yeryüzünde bir müddet için yerleşip geçineceksiniz, orada yaşar, orada ölürsünüz, orada dirilirsiniz' dedi." zalim ilan edilir, cezalandirilarak dunyaya ilk peygamber olarak gonderilir..!! allah tarafindan ilk dusmanlik tohumlarida atilir..birbirlerine dusman oarak yeryuzune gelirler... bak sen allahin isine! henuz tek muridi vardir ademin, havva... ya allah bismillah deyip uretmeye koyulur adem baba..2000 yil kadar kisa bir omur surer dunyada..ne kadar uretir bilinmez..ama cocuklari kendi aralarinda ensest iliski sonucu 40.000 kisiye ulasirlar..nufus sayim sonuclari devlet istatistik enstitusunde mevcuttur... muhammede okur yazar olmayi cok goren kuranin allahi, ademe butun ilimleri verir.. ve bunun adina akilli tasarim diyorlar islamda... allah ademi topraktan yaratmis, ruh ufleyip can vermis ama akil vermemis... allah akil fikir versin kardesim! |
İyi günler saygıdeğer arkadaşlar,
Bir elma için değer miydi? ? Yaktınız başımızı! .. Ahhh ahhh kim bilir şimdi hepimiz cennette olabilirdik, hepsi dandik bir elma yüzünden işte.... :) Bir sualim olacak sizlere. Adem ile Hawwa'nın nerede yaşadığını bilen var mı?? |
lo bi elma yüzünden peygamberini kowan, kim bile kullarına ne yapar?
8O *8O *8O |
hz adem ilk insan değildir aslında, ilk halifedir, peygamberler kronolojik sıraya göre adem günümüzden net hatırlamıyorum ama 8 bin küsür sene önce vardı, bu ilahiyat dünyasındada kabul görmüştür zaten.
çünkü bilimseler çalışmalar 40-50bin yıl önce insan buluntularını buldu. adem neslinden geldiğine göre tüm peygamberler ortadoğu kavimlerinin atası olmalı adem, yani adem varken diğer coğrafyalardada insanlar yaşardı ve ademle alakası yoktu onların. yok efendim ırklar nuhun oğullarından gelmiştir deniyor, alakası yok, Türklerde nuhun oğlu yafesten gelmişmiş, yafes varken Türkler zaten vardı. *hatta Türk soylu insanlar günümüzden 10bin küsür sene önce amerika kıtasına geçiş yapıyorlardı (kızılderililer Türk-moğol kökenlidir)bunuda bi not olarak belirteyim. yani adem ilk peygamber, sami ırkının (arap-ibrani) atasıdır ama tüm insanlığa mal edilmiştir. |
istavrit kardeşim tek kelimeyle harikasın ya:) cem yılmaz tarzıyla yaratılış saçmalığı anlatılınca harika olmuş yazını tüm arkadaşlarımla paylaşacağım teşekkür ederim
|
Şimdi sayın servet,
Anladığım kadarı ile Adem ilk peygamberdir, ilk insan değildir diyorsunuz. Adem'den ilk insan olarka bahseden Kuran ayetlerini bir kenara bırakıp bir soru soruyorum. Dediniz ki, 40-50000 yıl oncesinde insanlar oldugunu kabul ediyorum. Adem ise ilk halife ve peygamber olarak 8000 yıl önce var olmuştur. Yanlış mıyım? Peki o zaman Tanrı 32000 veya 42000 sene boyunca insanlığa niye mudahale etmemiştir de şimdi son 8000 yılda müdahale etme ihtiyacı duymustur? |
merve hanım, güzel bir soru... evet adem 8bin yıl önce yaşadı, islam tarihi adlı bir kitaptan okumuştum bu peygamberler kronolojisini hemde. aslında sölenecek çok şey var,
tanrı belki müdahale etti ama bize kadar ulaşmadı bu mitler, belkide tanrının müdahale etmesine gerek yoktu çünkü insanlar düzgün yaşıyorlardı, arap ve yahudilerin sapıklığına gelmedimi bu dinler? evet geldi. birde şu var, peygamberlik tanımı ortadoğu kültüründe olan bir terim, yani bir nevi kral,hükümdar demek onlar için, tüm peygamberler kabilenin lideri değil miydi? öyleydi tabi... eski çağlarda hükümdar olanlar tanrının elçisi sayılmıyormuydu? sayılıyordu. bu tüm dünya kavimlerinde olan bir durum, örneğin şamanist Türklerde bile hakan tanrının temsilcisi sıfatındaydı. şunu demek istiyom toparlayacak olursam; çok eski devirlerde (dinlerden önce) insanların böyle bir din arayışı bir peygamber arayışı yoktu, ihtiyacları yoktu çünkü insanlık atlantis gibi uygarlıkları ne kadar bilirsiniz bilemem ama orda mesela evrenin sırları bunun gibi incelikler bilinen şeylerde, fitne fesat yoktu ama insanlık çöküntüye uğrayınca dejenere oldu-sapkınlaştı zamanla onun için din kavramı çıktı piyasaya. özellikle ortadoğu gibi coğrafyada. |
Sayın servet, Birkaç sorum daha olacak.
Atalntis gibi uygarlıklarda fitne fesat yoktu diyorsunuz. Efsaneye göre, Atlantis'in yıkılma sebebi ne idi? İkincisi, dinler sadece ahlak öğretisi değil aynı zamanda dinlerin temeli olarak nitelendirilen ibadet gibi zorunluluklar getirmiştir. Yani Tanrı'ya tamamen kayıtsız bağlılık gösterilmesi gerekmiştir. İlk insanlar, sizin anlatımınıza göre Tanrı'ya tamamen bağlılık göstermeyip sadece evrene ve hayata saygı duyuyorlardı sanırım. Tanrı sonradan fikir değiştirip insnaları daha bir sıkma ihityacı mı duymuştur? Üçüncüsü, peygamberin kelime anlamı elçidir zaten, yanılıyormuyum? Eğer ki siz bu eski uygarlıklardaki hükümdarların Tanrı elçisi olduğunu söylüyorsanız, Adem'in ilk peygamber olduğunu belirten sözünüzle (sadece sizin değil, Kuran'ın da) çelişmiyor musunuz? |
merve hanım,
ben dedim zaten yukarda, baştan o uygarlıkta herşey düzgündü sonradan fesat fitne çıkınca insanlık dejenere oldu, atlantis bu yüzden çöktü. ordaki bazı sırlar bazı iyi rahiplerce tibet ve mısıra taşındı,orda korundu, çünkü insanlık o güçleri kötü işler için kullanmaya başlamıştı. (bunu yakın zamanda naziler kullandı, tibete kadar uzandılar) tanrıya ibadet olayı aslında insanların disiplinini sağlamak kötülüğü önlemek içindi, kötü bi insanı bile ibadetle zaptetmek fikri yani. aslında bu sonradan çıkan bi olay, tanrıdan şunun için dua et olsun vs, kolaycılık yani ama öyle değil, güç insanın kendisinde, tanrı ve insan bir bütündür, tepemizde duran bir ceza veya ödül verici bir varlık değil tanrı. aslında sufizmi veya ezoterizmi biraz incelerseniz insanın ibadeti kendisinedir, ruhunu temizlemek,düzgün insan olmakta bi ibadettir. merve hanım bu tip konuları çok derin incelemek lazım ki anlayabilmek için, 3-5 kelimeyle işin özü çözülmez. bizi aşar bu. çünkü sufiler, bilgeler yüzlerce yıldır bunu anlamaya çalışmışlar. son sorun ise; evet elçidir kelime anlamı, göktürk kitabesinde şu yazar bilge kağanın ağzında; ''ben tanrıya benzer tanrıdan olma Türk bilge kağan,tanrı istediği için kağanlık tahtına oturdum...'' bakın eski uygarlık demedim, bilge kağan peygamberden sonra vardı, cengizhanda öyle... yani demek istediğim insanlar binlerce yıldan beri hükümdarlarına liderlerine yukarısının elçisi demişlerdir ama kitapları yoktur, ortadoğu kültüründe bu var ve savaşı o kültür kazanmış ve o dinler bize gelmiştir. ben demiyorum ki adem ilk elçidir diye, o coğrafya yani ortadoğunun kitaplarında kültüründe bu var, insanlıkta sanıyorki ilk insan ilk halife o coğrafyada oldu, çünkü zaferi ortadoğu dinleri kazandı insanlık üstünde. |
Sayın servet,
Sorularımla sizi sıktığımın farkındayım, kusura bakmayın, Ademin neden ortadoğu dinlerinde ilk insan ve ilk peygamber olarak kabul edildiği konusunda size katılıyorum. Yalnız sizin de Adem'i ilk peygamber olarak *kabul ettiğiniz izlenimine kapıldım. Bu sorularımı da bu sebeple sormaktayım. Yanlış anladıysam kusura bakmayın. Yok eğer doğru anladıysam, belirtin bir kaç sorum daha olacak. |
tüm inançlar ortadoğu coğrafyasından çıktığı için (yani insanlar öyle inanmış) başka coğrafyaların inançları vs yabana atılmış, uyduruk ve ilkel sayılmıştır.
yani sadece o coğrafyayı (ortadoğu) görürsek adem ilk halife ama diğer coğrafyalarıda gözönünde tutarsak konu derinleşiyor. ibrani kültüründe elçilik bize çok çok sıradışı birşeymiş gibi yutturulmuş, nuh olsun musa olsun davut olsun... kavim lideriydi ve elçi sayılırlardı, bilirsiniz dinler zamanla günümüze gelene kadar abartıla abartla anlatıldı, belki davut veya musa neyse öyle anlatıldığı gibi değillerdi,bunları insanlar uydurdu siyasette var tabi, tamam o elçi denilen adamlar ruhsal güçleri vardır inanırım. yoksa dünyanın her coğrafyasında yukarsının elçisi felsefesi var ama dedim ya biz sadece ortadoğuyu görüyoruz. dedim ya konu çok derin, anlamak biraz zor olabilir. |
Sayın servet,
Dinin doğasıdır, kendinden başka bütün dinleri uyduruk ve saçma sayar. Bu sadece başka coğrafya dinlerine has bir durum değildir. Ortadoğu dinleri de birbirlerini uyduruk olmakla suçlar. Biz dinsizler de elçi olduğu iddia edilenin sizin de dediğiniz gibi lider olduklarını düşünüyoruz elçi değil. Ve insan topluluğunun olduğu her yerde lider olması kaçınılmaz. Liderliklerini pekiştirmek için dini kullanmış olmaları da pek muhtemel. Konular hep derindir, önemli olan anlamayı dinlerin ruhban sınıfı gibi tekel altına almamaktır. |
Alıntı:
* * Hac/47. Rabbinin nezdinde bir gün sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. Mearic/4. (4) Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir. * Bu arada 40-50 bin yıl önce insanlığın olduğu ama Adem'in 8000 yıl önce gönderildiği savı dinlerde yoktur. Bir temeli, bir dayanağı da yoktur. Aklıevvel'in biri çıkıp kitabında böyle bir iddiada bulunur. Hiçbir bilimsel yanı, dinsel yanı, doğruluk payı olmayan bu iddianın ise nasıl taraftar bulduğu ilginçtir. Sanırım bu tür bir savla, dini inanışla evrim teorisi bağdaştırılmaya çalışılır. Halbuki Musevilerde ve Müslümanlarda insanlığın yaşı hakkındaki rakamlar birbirine yakındır. İnsanlığın yaşına yaklaşık 6500-7000 yıl olarak inanılır. Adem ile Havva konusu ise Kur'an ve Tevrat'ta çok açıktır. Onlardan önce yaratılmış insanlar olduğuna inanmak, bu kitaplara inanmamak demektir. Atlantis de bir masaldır. Hatta öyle ki Kızılderililerin Türk kökenli olduğu masalı Atlantis'den daha gerçekçidir. Çünkü hiç olmazsa ortada Kızılderililer ve Türkler vardır, akraba olmasalar da. :) |
benim kafamın basmadığı : *bu en geniş kronolojiye göre 24000 veya 124000 *peygamberi nereye sokacağız????? *buna rasyonel!! *bir çözüm bulacak müslüman arıyorum.yahut beni aydınlatacak.
|
pante, musevi ve islam inancında insanın yaşı seninde söylediğin rakamların biraz üstü (8 bin yıl) üç aşağı beş yukarı aynı diyelim.
şimdi kitaplara bakarak biz dünyanın geçmişini öğrenmeye kalkarsak bu yanlış olur, o zaman ha öyleymiş demek deyip oturalım, ben evrim teorisinden çakmam, o ağızla konuşmam, ama bilim denilen bir olay var, adamlar araştırmışlar yıllardır ve delilller kuvvetli olarak insanlığın 40-50 bin yıl öncede varolduğu yönünde. neden kitaplara bakarak insanlık 7-8 bin yıl önce başlamıştır diye ısrar edelim. eğer bilimin o konulardaki araştırmalarına inanmıyorsan 2x2=4 eder teorisinede inanmamalısın. bilim adamları art niyetle ''yav biz şu dinleri çürütelim ve dinlere inat *uyduruk bir iddia ortaya atalım'' mı demiştir? 2 bin sene önceki insanların sözlerini nasıl gerçekçi olduğuna inanırsın, var mı ispatın? tamam o zamanki elçi denilen insanların doğaüstü güçleri, kahinlikleri vardır ama bu dünyanın geçmişini bildikleri anlamına gelmez. şimdi aklıma geldi, tevratı okudun mu bilemem ama tevratta adem öncesinden bahseder, bizim neslimizden önce (o insan varlığının adını çıkartamadım) başka iri cüsseli insan varlıklarının yaşadığı yazar. yani yazmaz demişsin ama tevratta var. bu arada ademin ilk insan değil ilk halife olduğunu kabul eden ilahiyatçılar var, süleymen ateş buna bir örnek, vatan gazetesindeki köşe yazılarında bu soruya ''ilk insan olmayabilir ama ilk halifedir'' cevabını vermiştir. o zaman ilahiyatçılarda kitapları inkar ediyor senin fikrine göre. atlantis vardır, zaten atlantisin sırları çözülünce bu yaradılış sırlarıda çözülecektir. atlantisin evrim siyasetiylede alakası yoktur, yani atlantis vardır ateistlerin iddiası değil. sen biraz araştır, bu sümer,mısır uygarlıklarının temeli nereye dayanıyor, tibetin gizemini bir araştır. ben her konuya tarafsız bakarım, ateist ağzıyla veya din ağzıyla değil. kızılderililer meselesine gelince; binlerce yıl önce asya ile amerikayı ayıran bering boğazı yoktu, ortaasya ve sibiryadaki insanlar (bunlar Türk-moğoldur veya bunların ortak ataları) o geçitten avlanmak için amerikaya geçtiği bilinir kanıtlanmıştır, antropolijik incelemelerde amerika yerlilerinin (tiplerinede bakın) ortaasya ırklarından olduğu ispatlanmıştır. incelemelerde 10 bin yıl öncesine dayanan bir göçtür bu. |
Sy servet
*en eski insan kalintisi 40 000 yildir diye tutturmus gidiyorsunuz ! nerden buldunuz bunu yahuu , kaynaklarini bir yazsaniz ... demek insanin kokeni 40 bin yillik !!!!))) * Evrimden cakmam o agizdan konusmam *bilim denen bir olay var diyorsunuz ama attimida baya iyi atiyorsunuz .... kaynak lutfen kaynak! * Benim bildigim modern insanin en yakin akrabasi Homo neanderthalensis *bile 30 000 yil oncesine kadar yeryuzunde vardi *ki homo turunun gecmisi 1,5 -2 milyon yil oncesine dayanir !! * * * * * * * * * "2 bin sene önceki insanların sözlerini nasıl gerçekçi olduğuna inanırsın, var mı ispatın? tamam o zamanki elçi denilen insanların doğaüstü güçleri, kahinlikleri vardır ama bu dünyanın geçmişini bildikleri anlamına gelmez. " * * *Simdi nedir bu yahuuu bu elcilerin nasil doga ustu gucleri vardir kahinlikleri nedir !! bu savin neresinden tutup neresinden elestirecegiz hangi mantigin uzerine bunlari yaziyorsun anlamis degilim !) * * Atlantis konusunun yaradiliscilikla evrimle ne alakasi vardir yazarsan sevinirim ! |
Konuyla direkt igili olmasa da Servet'in sık sık vurguladığı şu Kızılderililerin Türk ve Moğol olması (Ki Servet bunu kanıtlanmış sayıyor!) ne kadar doğru. Eskiden Bering Boğazı yoktu diyor. Peki bir Kızılderili reisin dediği gibi: "Ya Türkler Kızılderili ise! Nerden biliyorsun bizim atalarımızın Orta Asya'dan geldiğini? Belki de Sizin atalarınız buradan Orta Asya'ya göç edenlerdir." Bu yaklaşım bana en az din kadar gerici bir şeyi, milliyetçiliği ve bunun coğrafyamızdaki en bağnaz versiyonu olan 'Güneş Teorilerini' hatırlatıyor.
Kenidisinin de belirttiği gibi eğer bu göç (?) on bin yıl önce gerçekleşmişse. Göç edenlerin isimlerinin önüne konan Türk ve Moğol sıfatları fizyolojik değil sosyolojiktir. Ki şu ana kadar kendilerine Türk ve Moğol diyen insan gruplarının bu sıfatı ilk kullandıkları tarih sanırım 10 bin yıl öncesine gitmez. Servet oldukça fantastik yazıyor. Yitik Şehir Atlantis ne kadar gerçekse, Kızılderililerin Türklüğü de o kadar gerçektir bence. |
Alıntı:
Tevrat'ta böyle bir bilgi yok. Kulaktan dolma lafları kullanmak yerine, inceleyip Tevrat'tan adresini verirsen afaki değil belge ile konuşmuş olursun. Tevrat'ın aşağıda linkini verdiğim *"Yaratılış" bölümünü okursan Adem-Havva efsanesinin ilk insanı anlattığını göreceksin. http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=1&c=2 Adem ile Havva 4. Göğün ve yerin Yaratılış öyküsü: RAB Tanrı göğü ve yeri Yarattığında, 5. yeryüzünde yabanıl bir fidan, bir ot bile bitmemişti. Çünkü RAB Tanrı henüz yeryüzüne yağmur göndermemişti. Toprağı işleyecek insan da yoktu. 6. Yerden yükselen buhar bütün toprakları suluyordu. 7. RAB Tanrı Adem`i topraktan Yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu. |
pante, sen tevratı biraz daha incele, ademi mademi bırak. yaradılışa takılma sadece. tevratta eloimlere,yehovaya bir bak. ama iyice bak.
Trok, 40-50 bin yıl genelleme bi söyleyiş, bu 60binde olabilir 100bin yılda olabilir, adem konusu 8bin yıllık olduğunu söylediğimden, ondan önce insanlık vardı demek yani. Atlantis konusuna gelince, pante eleştiri yapmış, bende atlantisten bahsedince, bunun evrimcilikle alakası yoktur demek istedim. Hani demesin ateist-evrimci uydurması Atlantis diye. peygamberlerde kahinlik vardır, onlar lider olmanın yanında gelecekten haber vermeside söz konusudur. Doğru veya yanlış ama kahinlik yapıyorlardı. Kerkenez, evet çok eskiden berrin boğazı yoktu, bunu bilim söylüyor ben rüyada görmedim. *Bilim yine söylüyor ki en eski insanlık ortaasyaya dayanıyor. Bunun güneş teorisiyle fln alakası yok. Kızılderililer ortaasya kökenli. Kızılderililer illede türk demedim, 10 bin sene önce Türk ırkı yoktu, Moğol ırkıda yoktu ama onlar daha birbirinden ayrı kavim olmadan ortak bir ırkın nesline bağlıydılar. Yani türk-moğolların ataları diyeyim anlayacağınız dilde. Kaynak diyorsunuzda hangi kaynak, ben yıllarca bunları araştırdım, okudum, izledim, sana size nasıl kaynak göstereyim, eğer yalansa o iddiaları iddia edenlerin günahı. Yalan değil. Ama size araştırın derim, nasıl ki bir ateist allaha inandırılamazsa, nasıl ki bir Müslim Allah yoktur diye iddiayı asla kabul etmezse, sizinde benim söylediklerimi kabul edip etmemeniz sizin sorununuz. İnanmayan insan inanmaz, *zorlamı inandıracağım kardeşim. Saygılar. |
Alıntı:
|
1 Gök ve yer bütün öğeleriyle tamamlandı.
2 Yedinci güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi. 3 Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak belirledi. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, Yarattığı bütün işi bitirip dinlendi Bu Tanrı yoruluyorda tam bir insan tiplemesi |
Alıntı:
Çok ilginç, bu laflarınız bana din adamlarını hatırlattı. Aynı cevabı bir çok soruya kaçış cevabı olarak veriyorlar. Buradaki arkadaşlarımın çoğu gibi ben de bilmek istiyorum, inandırılmak değil. Dolayısı ile, 'biliyorum' yerine 'inanıyorum' kelimesini kullansak, bize hiç bir zararı olmaz değil mi? Çünkü biliyorum deyince sorarlar, 'Nereden, nasıl?' |
Hemen her kutsal kitapta, tartismasiz yer alan kisi.
Tevrat'a gore kemiklerinden biri eksik, zira onunla esi yaratilmis. Diger kitaba gore oyle degil.. Ilginc bir oykusu var. |
Dinler binlerce yıldır tartışılıyor. Ama bir yandan da herkes "bu şekli doğru olandır" deyip noktayı koyuyor. Sonu olmayan tartışma.
|
İslamın uyduruk tarihi bilgilerine örnek bakımından en ucube veri, hz adem'inkidir. İslama göre Hz Adem'in boyu 40 metre (60 Zira)'dir. Resimde Hz Adem'in mezarı Anakonda yılanı gibi görülmektedir. Yahu adam sorar kendine, 40 metre boyunda bir adamın bel ve göğüs genişliği 1 metre mi olur? Erkek beden tablosu derki ortalama olarak, 180 cm boyundaki bir adamın bel genişliği bedeni 50, göğüs genişliği bedeni 98'dir. Bu durumda 40 metre uzun boyuyla Hz Adem'in bel genişliği 4 metre, göğüs genişliği 7 metre olmalıyken bakıyoruz fotoğrafa, Adem'in boyu 40 metre, Adem'in bel ve göğüs genişliği nasıl 1 metre ortalamasında kalabilmiştir!
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...0a&oe=57DCDE7D |
Alıntı:
Dal gibi adam işte :) |
Elma yemek günah olmalı bence:)
|
Habil'in dürttüğü kardeş sevgilisi Lebuda.
Kabil'in dürttüğü kardeş sevgilisi Aklima. İlk insanlarda göbek bağı çelişkisi ve ilk tarım çelişkisi Hz. Adem ve havva'nın gerçekliğini gölgeliyor. Kuran'a göre Adem'in çocuklarından Habil çiftçi dir, Kabil ise koyun çobanıdır. Yani ilk insan Hz.Adem döneminde tarım, zıraat ve hayvancılık vardır demektedir islam dini. Bulunduğumuz 2017 yılındaki gibi toprağın yapısı, ekilebilir toprak verimliliği, koyunların yedikleri bitkiler, ağaçlar vs doğa çeşitliliği, Hz.Adem döneminde de mevcuttu demektedir. Oysa bilimsel kanıtlara göre ilk insanlar avcılar ve toplayıcılardır, bu şekilde beslenmişlerdir. İlk insanlar tarım, ziraat ve hayvancılık ile beslenmemişlerdir çünkü yoktu bunlar. Toprak verimliliği ekilebilir olsaydı bile tarım nedir bilinmiyordu. Toprak merası yoktu, toprağın mera ağası yoktu, mera işçisi yoktu. Tarım ve hayvancılığın başlangıç tarihi 23,000 yıl kadar eskidir ancak. Dünya'da tarım ne zaman başladı sorusunun doğru yanıtı, 23 bin yıl öncesinde başladı olmalıdır çünkü bilimsel kanıtlar daha öncesinde tarım ve hayvancılık yapıldığını ortaya çıkarmamıştır. İlk insanlar Adem, Havva, Habil, Lebuda, Kabil, Aklima vesaire, tarım ve çobanlık yapıyorlardı iddiasında bulunan islam dini, bu yalan kokan iddiasını kanıtlamak zorundadır. |
Lanet Sümer kültürü bile islamdan daha özgürlükçü, toplumsal ve siyasi hayat ilkelerine sahipti. Tek tanrıya ait hükümler, insanlar tarafından yazılarak siyasete girdiği günden itibaren burnumuz .oka battı ve çıkartamıyoruz. İlahi dinlerin aynı konularda birleştikleri birkaç konu var ama peygamber olarak yanılmıyorsam Adem, İbrahim, Musa ve İsa adlı peygamber, semavi dinlere son şeklini vermiş 4 büyük peygamber olarak biliniyorlar veya onları kullanarak siyasi kalpazanlık yapan müsveddeler bu 4 peygamberi, siyasi darbe malzemesi yaparak ilahi dinlere şekil vermişler. Hz.İbrahim kendi değilse bile Hz.İbrahim'in senaryo karakterine şekil verenler gerçekten kalpazandılar. Kız kardeşi Sara'yı Filist kralı Avimelek'e pazarladığı masal 3 dinde de var. Görülüyorki Hz.İbrahim kendini 3 dine de ekletmeyi başarmış ama bu 3 dinin milyonlarca insanı bir kalpazan Hz.İbrahim'den kurtulamıyor ve diğer üç peygamberden.
|
adem sami kavimlerini bağlar tüm insanlığı değil, her kavimin bir ilk adamı vardır ve onun soyundan geldiklerini söylerler, mesela oğuz türkleri oğuz kağanın soyundan geldiklerini söylerler... peygamberlik sami kavimlerinde var olan bir meslektir ve o ilk ata peygamber sayılır. ortadoğu dinleri evrenselleşince adem tüm insanlığın atası oluverdi, bizimde adem babamız.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:59 . |