Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Türkiye etno-kast sistemi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30972)

rastaman 14-01-2013 19:01

Türkiye etno-kast sistemi

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472215)

Sözün özü; Türkçesi; Atatürk bu ulustan değildi. Hiçbir zaman olmadı ve de olamayacak.

Tamamen katılıyorum da,siz hangi ulustan olduğunu düşünüyorsunuz?Adını koyarsanız daha net konuşabiliriz.

Selalim 14-01-2013 19:26

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472219)
Tamamen katılıyorum da,siz hangi ulustan olduğunu düşünüyorsunuz?Adını koyarsanız daha net konuşabiliriz.

Tarihe, olaylara, milletlere ve insana önyargısız olarak bakarsanız bunun cevabını alabilirsiniz. Benim yaptığım yalnızca bu çünkü.

Önyargısız ve insanca bakmak; sosyolojiyi, psikolojiyi bilmek.

Benim düşündüğümü söylememin önemi yok, çünkü önyargılı, içi nefretle dolu, nefretin gözlerini kör ettiği ve asla bunu anlamayacak kitlelerle dolu dünya.

Bakınız ben Türkiyede yaşamıyorum, yaşamayı da istemiyorum, dinci derseniz hiç değilim, yakından ve uzaktan alakam yok, yalnız değil Türkiyede yaşamak istememek kazara bir işim düştüğünde (düşmemesini tercih ederdim) herhangi bir Türk konsolusluğuna girdiğim anda dahi irkiliyorum ve miğdem altüst oluyor.

Kocaman kocaman Atatürk posterleri(!) (portleri) ve asosyal bürokratlar, yüzlerinden, hareketlerinden, konuşmalarından cehalet akan ama kendini bir halt sanan burnu havada ama bir şeye benzemeyen basit mahluklar.

Türk pasaportum olduğundan utanç duyuyorum. Onlar bir Türke değil bir avrupalıya benzemek için komik hareketler sergileyen zavallılar ama bir bakışta bunu bilebileceğiniz görüntüsüyle bu kesinlikle Türk diyebileceğiniz (daha fazla yazmak istemiyorum; daha fazla hakaret ederek seviyemi düşürmek) zavallılar, benimse görüntümden bunu kimsenin anlaması mümkün değilken, görenin kesinlikle bir avrupalı diye teşhis ettiği; içim onlardan daha Türkiyeye bağlı. Bunlar Türkiyeye zarar mahluklar.

Bu nasıl daha iyi ve daha detaylı anlatılır şimdi bilemiyorum anlamanızı umarak yazıyorum.

Sadece bir insanın hakkında bu kadar yazılması, konuşulması posterlerine (portlerine) tapılır gibi heryerde olması miğde bulandırıcı. Bu insanlık dışı; aşağılık bir durum.

Ben o ulustan değilim.

Bu durumda diğer ulusa daha yakın oluyorum. Tarihimdeki millet olan ulusa.

Atatürk'ü sordunuz siz; hangi ulustan diye; o tarihindeki millet olan olustan değil. Bunu söyleyebilirim.

Sevgiler.

rastaman 14-01-2013 19:50

Neler hissettiğinizi anlayabiliyorum.Ama geçmişimizi,günümüzü belirleyen sosyal-tarihsel bir olgudan bahsediyorsak artık bazı şeyleri açıkça konuşmak gerektiğine inanıyorum.Çünkü üstü kapalı,yarım ağızla ya da ''gerisini anlayın artık'' türündeki yaklaşımların hiçbir sonuç vermediğini,kafaları daha da karıştırdığını bizzat gördüm,yaşadım.Çocuğun adını koyalım;eldeki tüm veriler Atatürk devrimlerinin Türkiyede günümüze kadar sapasağlam ayakta kalan bir kripto Yahudi devrimi olduğunu gösteriyor.Koca bir Marrano grubu,bu topraklarda kendine rakip olarak gördüğü her etnisiteyi,dinsel grubu acımasızca katleder ve bu ülkenin başına çöreklenir.
Bu kadar basittir.

Selalim 14-01-2013 20:06

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472228)
Çocuğun adını koyalım;eldeki tüm veriler Atatürk devrimlerinin Türkiyede günümüze kadar sapasağlam ayakta kalan bir kripto Yahudi devrimi olduğunu gösteriyor.

Evet, sevgili rastaman; aynen öyle.

İnsanlar benliklerini atıp olaylara tarafsız bakabilseler bu apaçık olguyu görebilirler. Yapılan tüm kampanyalar ve karalamalar bir milletin tarihinin karalanması ve bazılarının akıllıyım diye oratalarda dolanarak tüm bunlara inanması gerçekten gülünç ve bir o kadarda içler acısı.

En üzücü olanıda son Osmanoğlu Padişah Vahdettin hakkında bilinçli olarak yapılan karalama kampanyalarının hala tarih kitaplarında yeralması ve çocuklara o şekilde okutulması.

Sadece yazık.

Birileri dinlerden uyandığından falan bahseder ya size buralarda; oysa masallarla uyutulan ve bir dine inanır gibi Atatürk masallarına inanan asıl zavallıların kendileri olduğunu anlamazlar bile.

Ne diyelim; hiçbir gerçek gizli kalmamış tarihte; elbet birgün herşey açığa çıkar mı?

Sevgiler.

rastaman 14-01-2013 20:50

Sevgili Selalim;

İnan Türk televizyonlarını seyretmeyi bile midem kaldırmıyor.Paşalar,başbakanlar,büyükelçiler,işada mları,dizilerde,reklamlardaki oyuncular,sözüm ona sanatçılar,tiyatrocular,çakma insan hakları savunucaları,çakma milliyetçiler...

Neredeyse hepsi,ama hepsi bu Sabetaycı etnik şebekenin bir parçası.Anadolu halklarına öyle bir ayrımcılık yapıyorlar ki,onların yaptıklarından ben utanıyorum.İnan artık kahroluyorum.Bunların sağcısı da böyle,solcusu da.Utanmadan ekranlara çıkıp ''etnik ayrımcılıktan'' dem vuruyorlar,aptal yerine koyuyorlar Anadolu halklarını.

Bu ülkede resmen bir etno-kast sistemi kurmuşlar.Tarihten genaolojiye tüm bilimsel yöntemler bunu doğruluyor.Bu insanlar Türklerle,Kürtlerle arkadaş bile olmuyor.

Bu topraklarda bunca halk yüzyıllarca barış içerisinde yaşadı,soykırım kavramının anlamını bile bilmeden.Şimdi bu soykırımların faillerinin torunları,utanmadan bu suçları Türklerin,Kürtlerin,Müslümanların üzerine atıyor.

Şimdi tüm bunları bilmeden oturup 6-7 Eylülden,Kürt sorunundan,Ermeni katliamından dem vurmak,toplumsal analizlere soyunmak,hepsi boş.Artık açıkça konuşmak lazım.

Neva 14-01-2013 21:38

Alıntı:

Neler hissettiğinizi anlayabiliyorum.Ama geçmişimizi,günümüzü belirleyen sosyal-tarihsel bir olgudan bahsediyorsak artık bazı şeyleri açıkça konuşmak gerektiğine inanıyorum.Çünkü üstü kapalı,yarım ağızla ya da ''gerisini anlayın artık'' türündeki yaklaşımların hiçbir sonuç vermediğini,kafaları daha da karıştırdığını bizzat gördüm,yaşadım.Çocuğun adını koyalım;eldeki tüm veriler Atatürk devrimlerinin Türkiyede günümüze kadar sapasağlam ayakta kalan bir kripto Yahudi devrimi olduğunu gösteriyor.Koca bir Marrano grubu,bu topraklarda kendine rakip olarak gördüğü her etnisiteyi,dinsel grubu acımasızca katleder ve bu ülkenin başına çöreklenir.
Bu kadar basittir.

Sevgili Rastaman;

Ustu kapali soylemeye calistigin, klasik "Ataturk yahudi" dir bahsi mi?

Eee yahudi olsa ne farkedecek? Bir izah etsen biz de aydinlansak.. Senin tarih bilgin iyidir.

Neva 14-01-2013 21:44

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472227)

Ben o ulustan değilim.

Bu durumda diğer ulusa daha yakın oluyorum. Tarihimdeki millet olan ulusa.

Atatürk'ü sordunuz siz; hangi ulustan diye; o tarihindeki millet olan olustan değil. Bunu söyleyebilirim.

Sevgiler.

Sevgili Selalim;

Ustte yapmis oldugunuz bircok unsura katiliyorum (mitlestirme, tanrilastirma vs.) ancak bahsettiginiz ulus kim tarihinizde?

Sunu bir acik acik yazsaniz.

rastaman 14-01-2013 21:53

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472245)
Sevgili Rastaman;

Ustu kapali soylemeye calistigin, klasik "Ataturk yahudi" dir bahsi mi?

Eee yahudi olsa ne farkedecek? Bir izah etsen biz de aydinlansak..

Bunun neresi üstü kapalı,açık açık neyse söylüyorum;

Alıntı:

Çünkü üstü kapalı,yarım ağızla ya da ''gerisini anlayın artık'' türündeki yaklaşımların hiçbir sonuç vermediğini,kafaları daha da karıştırdığını bizzat gördüm,yaşadım.Çocuğun adını koyalım;eldeki tüm veriler Atatürk devrimlerinin Türkiyede günümüze kadar sapasağlam ayakta kalan bir kripto Yahudi devrimi olduğunu gösteriyor.Koca bir Marrano grubu,bu topraklarda kendine rakip olarak gördüğü her etnisiteyi,dinsel grubu acımasızca katleder ve bu ülkenin başına çöreklenir.
Bu kadar basittir.

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472235)
Sevgili Selalim;

İnan Türk televizyonlarını seyretmeyi bile midem kaldırmıyor.Paşalar,başbakanlar,büyükelçiler,işada mları,dizilerde,reklamlardaki oyuncular,sözüm ona sanatçılar,tiyatrocular,çakma insan hakları savunucaları,çakma milliyetçiler...

Neredeyse hepsi,ama hepsi bu Sabetaycı etnik şebekenin bir parçası.Anadolu halklarına öyle bir ayrımcılık yapıyorlar ki,onların yaptıklarından ben utanıyorum.İnan artık kahroluyorum.Bunların sağcısı da böyle,solcusu da.Utanmadan ekranlara çıkıp ''etnik ayrımcılıktan'' dem vuruyorlar,aptal yerine koyuyorlar Anadolu halklarını.

Bu ülkede resmen bir etno-kast sistemi kurmuşlar.Tarihten genaolojiye tüm bilimsel yöntemler bunu doğruluyor.Bu insanlar Türklerle,Kürtlerle arkadaş bile olmuyor.

Bu topraklarda bunca halk yüzyıllarca barış içerisinde yaşadı,soykırım kavramının anlamını bile bilmeden.Şimdi bu soykırımların faillerinin torunları,utanmadan bu suçları Türklerin,Kürtlerin,Müslümanların üzerine atıyor.

Şimdi tüm bunları bilmeden oturup 6-7 Eylülden,Kürt sorunundan,Ermeni katliamından dem vurmak,toplumsal analizlere soyunmak,hepsi boş.Artık açıkça konuşmak lazım.

Atatürk'ün ya da herhangi bir bireyin etnosu değil konu,ortada Marranoların İspanyada yaptıklarının birebir aynısı bir durum var.Sabetaycı cemaatin ilk mensuplarının ezici çoğunluğunun normal Yahudilerin değil;Marranoların torunları olduğu tarihsel verilerle sabittir.Selanik Şalom sinagogu gibi.

Selalim 14-01-2013 23:07

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472248)
Sevgili Selalim;

Ustte yapmis oldugunuz bircok unsura katiliyorum (mitlestirme, tanrilastirma vs.) ancak bahsettiginiz ulus kim tarihinizde?

Sunu bir acik acik yazsaniz.

Bahsettiğim ulusun bir günlük değil, bin yıllık bir tarihi var. Görmemişin gördüğü ve elbisesini taklid ederek benzemeye çalışırken şaklabana döndüğü, giydiği ama taşıyamadığı bür günlük elbisesi değil, bin yıllık elbisesi var.

Bir günlük tarihle bir ulus olunmaz. Onu bunu taklit ederek de. Ulus olmak için, gelenek, görenek, duygu, inanç, bakış ve kültür birliği gerek.

Tarihe bakarsak en yakın ulusumun Osmanlı olduğunu söyleyebilirim size.

Sevgiler.

Neva 14-01-2013 23:11

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472250)
Bunun neresi üstü kapalı,açık açık neyse söylüyorum;

Atatürk'ün ya da herhangi bir bireyin etnosu değil konu,ortada Marranoların İspanyada yaptıklarının birebir aynısı bir durum var.Sabetaycı cemaatin ilk mensuplarının ezici çoğunluğunun normal Yahudilerin değil;Marranoların torunları olduğu tarihsel verilerle sabittir.Selanik Şalom sinagogu gibi.

Iyi de sevgili Rastaman;

Sabetayci'lar, yahudiler adina butun bir halki temsil etmezler dedigin gibi.. Sabetay Sevi dedigin adam 1626 Izmir dogumludur.

Ancak de ki boyle, yine ne farkedecek? Bana ne farkedecegini soylersen daha faydali olur.

Ayrica bunun yine Ataturk'le bir ilgisi yoksa, ne diye Ataturk bolumunde isleniyor ki?

Adam Marrano degildir bir kere.

Gunumuzde bile Sabat Kiliseleri mevcuttur. Ozturkcesi ozunde Hristiyan'dir, Isa'yi kabul eder, ancak Incil'in tahrif edildigini iddia edip , Sabat kurallariyla ibadet eder.

Normal bir Turk yahudisi/Musevi'si, Turkce isim-soyad kullanir, cocugunu Turk okullarina gonderir, zamaninda cikarilan kanun geregi. Fakat ibadetini Musevi seriati ile tatbik eder ve din egitimini yine kendi ibadethanesinde, kendi din adami ile verir, boylece kendi dilini ve kulturunu korumus olur..

Museviler Sabetaycilar'i sevmezler, zira kokenlerini bilirler. Klasik koptik. Mesih'lik iddiasinda bulunanlar. "Ben Mesih'im" muhabbeti yani..

Ki Ataturk, koptik zihniyetin, pek cok kirli camasirini bir nevi koymustur ortaya. Bu yuzden sevilmez ve elestiri alir cok zaman. Ataturk'u elestirenlere bak, yuzde acisindan agirlikli olarak dindar kesimin oldugunu gorursun.

Yani sen Sabetaycilar yaptilar bu yikma islemini filan mi demektesin, hani Osmanli'nin yikilip yerine Cumhuriyetin gelisi filan, ben anlayamadim tam olarak?

Osmanli'nin kendisi zaten agirlikli olarak zihniyet acisindan koptiktir. Zira islam kultu baskindir.

Sesli 14-01-2013 23:49

Rastaman isimli üye #711de diyor ki;

''Bu topraklarda bunca halk yüzyıllarca barış içerisinde yaşadı,soykırım kavramının anlamını bile bilmeden.Şimdi bu soykırımların faillerinin torunları,utanmadan bu suçları Türklerin,Kürtlerin,Müslümanların üzerine atıyor.

Şimdi tüm bunları bilmeden oturup 6-7 Eylülden,Kürt sorunundan,Ermeni katliamından dem vurmak,toplumsal analizlere soyunmak,hepsi boş.Artık açıkça konuşmak lazım.''

Açıkça konuşabilmek için gerçekçi olabilecek kadar cesaret ve bilgi sahibi olmak gerekir.

Bu topraklar da bunca yıl halklar hangi barış içinde yaşamış acaba? Bizanslılar yönetimleri altındaki halkları rahatça mı yaşatmış? Yani iddia edildiği gibi barış içinde mi? Alpaslan barış içnde mi gelmiş bu topraklara? Timur barışı mı taşımış bu topraklara! Osmanlı hangi barış içinde Bizansi yok etmiş acaba? Osmanlı Türk beylikleriyle az mı savaşmış barış içinde! Yavuz Selim herhalde ALLAH yolunda ve barış içindeTÜRKOĞLU Türk olan Safevi hükümdarı Şah İsmail'i tepelemeyi başarmış olacak!

Bu topraklarda kılıç sallayıp kafa kopartanlar çoktur saymakla bitmez. Soykırımına uğratıldıkları söylenenler durduk yer de mi öldürülmüşler ?

Kim güçlüyse zayıf olanın kellesini koparmıştır, öyleki devşirme Osmanlı padişahları kundakdaki kardeşlerinden tutun da, kendi oğullarını dahi öldürmedi mi bu topraklarda hem de barış içinde! Genç Osmanın Yedikuledeki zindanlarda ırzına geçenler kimlerdi acaba bu topraklarda barış içinde!!!

1915de bu topraklarda hakim olanlar Osmanlılar. Osmanlı Rus Erzurum savaşında Ermeniler Osmanlı askerlerini arkadan vurunca, onlar da buna karşı kendilerince emniyeti kurabilmek için gerekeni yaptıklarını söylerler...

6-7 eylülde de, dinci Adnan Menderes, (çünkü Türkçe okunan ezanı Arapçaya çevirmiştir ve cumhuriyet düşmanı olan saidi nursi ile çok sevişirdi ya) değil mi bu tezgahı kuran? Başta o yok muydu?

Açık ve de gerçek olan bu topraklarda yaşayan insanlar bugün bile bir türlü dinmeyen kan ve düşmanca nefret duyguları içinde yaşamaya çalışmaktadırlar.

Gerçekleri örtecek büyüklükte bir örtüye kimse sahip değil...

Neva 15-01-2013 00:03

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472267)
Bahsettiğim ulusun bir günlük değil, bin yıllık bir tarihi var. Görmemişin gördüğü ve elbisesini taklid ederek benzemeye çalışırken şaklabana döndüğü, giydiği ama taşıyamadığı bür günlük elbisesi değil, bin yıllık elbisesi var.

Bir günlük tarihle bir ulus olunmaz. Onu bunu taklit ederek de. Ulus olmak için, gelenek, görenek, duygu, inanç, bakış ve kültür birliği gerek.

Tarihe bakarsak en yakın ulusumun Osmanlı olduğunu söyleyebilirim size.

Sevgiler.

Sayin Selalim;

Ulus kavraminin icerigi nedir bir tanimlar misiniz?

Sizin bin yillik tarihinizdeki adamlar, zaten sarik takmiyordu ki? Hic mi okumadiniz tarihinizi?

Sizin bin yillik tarihinizdeki adamlar, kadina deger veriyorlardi, ikinci sinif mal yerine koymuyorlardi.

Sizin bin yillik tarihinizdeki adamlara gore, soy anadan geciyordu, babadan degil. Ananin etnisitesine gore tahta inilip cikiliyordu.

Yoksa gomlekle, kravatla, topuklu pabuc, mini etekle vs. zaten adam olunmaz. Adam'lik insanin icindedir.

Hani ne demis eskiler?

Biz ne adamlar gorduk ustunde elbise yok, ne elbiseler gorduk icinde adam yok. :)

Zihniyete bakacaksiniz.

Yoksa salvar giymissiniz, Emine baci gibi basiniza oyali tulbent dolayivermissiniz veya nenelerimiz gibi carsaf giymissiniz bunlar sizi adam yapmaz.

Hele ki o elbise, gomlek bariz sekilde belli bir dinin/zihniyetin/milliyetciligin, siyasi bayragi ise. Biz bu tarihte SS muftulerde gorduk, okuduk.

Ataturk'e saydiranlar, nedense hic bunu dile getirmezler.

Acin bakalim 1931 Islam Kongresi Baskani'ni kimmis? Islam kongresinin kararlari nelermis?

Muftumuz oyle, "orucluyken kadini opsem orucum bozulur mu ? "diye sorulan muftulerden degil. Teskilat-i Mahsus'a cikisli..

Bilmiyorsaniz vereyim ben size izleyin. Bakin orada Turk bayragi var.

http://www.youtube.com/watch?v=mFJYR...ctr=1358198955

Bu yapilanma Osmanli kokenine degin iner. 1931'de ortaya cikmis bir yapilanma degildir.

Lafa geldi mi bu adamlara iliskin , canim adamin inandigi davasi derler, Ataturk'e geldi mi bunu soylemezler.

Ben Ataturkcu degilim, ancak dogruyu da, dogru olarak ortaya koymak gerekiyor. Adamlik bunu gerektirir, objektif bakisi gerektirir.

Bahsettiginiz ulusun bin yillik tarihi var, iyi guzel lakin o bin yillik tarihte kimler var?

Osmanli saf/pur Turk muydu ki? Osmanli'da ulus kavrami yoktur ki Osmanli ummet mantiginda gider.
Bir mozayiktir eni sonu. Osmanli bugunun (benzetmek gerekirse) cokuluslu ulkelerinden birine denktir. Ama bunun icinde onlarca kimlik barindirir.

Osmanli'nin bir donemi, sizin uzerinize zoraki giydirilmis koptik anlayisti. Zaten bir muddet sonra siriticakti.Siz bunu hicbir zaman bilmediniz ki. Zannettiniz ki biz islam/Kuran isiginda yonetiliyoruz. Biz islama gonullu gectik. Kimse bizi kesip bicmedi. :)

Yasasin Turk islam!

Hos bircok kesim de hala oyle bilmektedir. Ama din konusuna geldi mi tartismaya yanasmaz. Halbuki din dediginiz zaten politikadir bugunku adiyla, yuksek oranda da tarih barindirir. Sizin bir kere 2.Dunya savasi donemine ait arsivleriniz tamamiyla acik degildir.

Acsinlar arsivleri durustce, o zaman kim kimdir, kim kime ne yapmistir, ne etmistir etnisite bakimindan cikar ortaya..
Bakalim ulusum dediginiz Osmanli'yi yine koyabilecek misiniz ortaya, ulusum diye.

Neva 15-01-2013 00:13

Buyrun bu da canlandirma babinda hikayenin tarihsel bahsi.

http://www.youtube.com/watch?feature...UJb69cxoc&NR=1

Ha sunu da belirtmekte fayda var. Burada kastettigim Anadolu topraklarindaki vs. cografyalardaki genel olarak tum muslumanlar degildir.

rastaman 15-01-2013 00:40

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472268)
Iyi de sevgili Rastaman;

Sabetayci'lar, yahudiler adina butun bir halki temsil etmezler dedigin gibi.. Sabetay Sevi dedigin adam 1626 Izmir dogumludur.

....

Museviler Sabetaycilar'i sevmezler, zira kokenlerini bilirler. Klasik koptik. Mesih'lik iddiasinda bulunanlar. "Ben Mesih'im" muhabbeti yani..

Hayır,özellikle belirtiyorum bu farkı,Türkiye Musevilerinin Sabetaycı kastın yaptıklarıyla suçlamak doğru değil.Tam tersi senin de yazdığın gibi ciddi rahatsızlık duyuyorlar tüm bunlardan.Daha önce de verdim bu örneği,İshak Alaton'un gayri Müslimlere yapılan katliamlardan Sabetaycıları sorumlu tutması gibi.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...icleID=1076469

Alaton'un kimliği çok önemli bu noktada.Bugün Türkiye Yahudileri ve Sabetaycılarla ilgili dünyada-ve özellikle İsrail yanlısı birey ve gruplarca-en yetkin isimlerden biri olarak kabul edilen Rifat Bali,sanılanın aksine Sabetaycı kökenli değildir,İshak Alaton'un kızkardeşiyle evlidir.Böyle beylik bir açıklamada bulunacaksın,ve Sabetayizm araştırmalarının en ünlü ismi yakın akrabanız olacak,bu tesadüf olamaz.

Elbette Rifat Bali bu açıklamadan rahatsız oldu,burada akaraba etnosa koruma içgüdüsüyle yaklaşmış olabilir,ama gerçekte Alaton'dan farklı düşündüğüne ihtimal bile vermiyorum.Herşey heryerde konuşulmaz.

Aynı şekilde Yahudilerin İspanyadan kovulmasına sebep olanların normal Yahudiler değil,Marranolar olduğunu özellikle belirttim,gözden kaçırmış olmalısın;

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472250)

Tarihsel kaynakları birebir takip edersen Sabetay Sevi hareketinden en çok rahatsızlık duyanların,hatta onu padişaha şikayet edip hem İzmirden hem de Selanikten kovulmasına sebep olanların yine normal/açık Yahudiler olduğunu görürsün.

Kaldı ki Marrano hareketinin Osmanlı coğrafyasına değil İber yarımadasına ait olduğunu elbette biliyoruz,çoğu tarihçinin gözden kaçırdığı Sabetayizmin Marranoların birebir devamcısı olduğu.

Sadece her ikisi de kripto Yahudi olduğu için,ya da her ikisi de Kabalist hareketler olduğu için değil;aileler bile aynıdır.Selanik Şalom sinagogu örneğini o yüzden verdim,burası Sabetayizmin gerçek çıkış yeridir ve bu sinagog tekrar Yahudiliğe dönen Marranoların merkezidir.

Yani mesele Sabetay Sevi'nin ihtidasını ''Yahudi çevirmenin işgüzarlığı'' ya da Sabetay Sevi'nin kelleyi kurtarmak için son çaresine indirgeyen tarihçilerin anlattıklarıyla sınırlı olamaz,tüm kripto Yahudi hareketler arasındaki organik bağlantıyı,ardışıklığı,itikadi benzerlikleri görmezden gelemeyiz.Dikkatli bakıldığında bu ardışıklık en az Sabetayizm ve Frankizm arasındaki kadar nettir.

Alıntı:

Ayrica bunun yine Ataturk'le bir ilgisi yoksa, ne diye Ataturk bolumunde isleniyor ki?

Adam Marrano degildir bir kere.

Atatürk Sabetayist kökenli olması bir yana,bu ülkede tepede sadece Sabetaycı kökenlilerin var olabildiği bir kast sistemi kurmuştur.Bu kast sistemin temellerini atan İttihat ve Terakki,yerleştiren,kökleştirense Atatürktür.Yani bu bahsedilenlerin aslında tam da Atatürkle ilgisi var.

Alıntı:

Yani sen Sabetaycilar yaptilar bu yikma islemini filan mi demektesin, hani Osmanli'nin yikilip yerine Cumhuriyetin gelisi filan, ben anlayamadim tam olarak?

Elbette,bu son derece açık.İttihat Terakki'nin Selanikte kurulması,tüm çalışmaların Selanikte yapılması,yöneticilerinin neredeyse tamamının Sabetaycı olması,Hareket Ordusu'nun Selanik kökenli olması....

rastaman 15-01-2013 00:45

Neva bu tartışılanları Selalimle diyaloğun başlaması da dahil ayrı bir başlık olarak açabilir misin?
Başlığı Türkiye etno-kast sistemi yapabilirsin.

rastaman 15-01-2013 01:57

Alıntı:

Sesli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472272)

1915de bu topraklarda hakim olanlar Osmanlılar. Osmanlı Rus Erzurum savaşında Ermeniler Osmanlı askerlerini arkadan vurunca, onlar da buna karşı kendilerince emniyeti kurabilmek için gerekeni yaptıklarını söylerler...

1915'te bu ülkeyi yönetenler,Selanikten gelerek silah zoruyla yönetime el koyan Sabetaycı örgüt İttihat ve Terakkidir.Ermeni soykırımı,Süryani katliamı,Pontus katliamı,kısacası Hristiyan azınlıklara yönelik tüm soykırımlar İttihatçılar döneminde olmuştur.Elbette öncesinde de savaşlar ve katliamlar olmuştur,ama hiçbiri soykırım tanımının yanına bile yaklaşamaz.

Alıntı:

Sesli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472272)
6-7 eylülde de, dinci Adnan Menderes, (çünkü Türkçe okunan ezanı Arapçaya çevirmiştir ve cumhuriyet düşmanı olan saidi nursi ile çok sevişirdi ya) değil mi bu tezgahı kuran? Başta o yok muydu?

Menderes ailesi Türkiye'nin en tanınmış Sabetaycı ailelerinden biridir,dahası en güçlü Sabetaycı grubu olarak bilinen Kapancıların lideridir.
Alıntı:

Bakınız... Adnan Menderes ve ailesinin bütün akrabalık ilişkileri üzerinden bir kitap yazıldı. Efendi kitabı Evliyazade Ailesi üzerinden Menderesler'i anlatıyordu. Menderes ailesinin aslında sabetayist olduğunu tez edinmişti. Kitap çıktıktan kısa bir süre sonra hayattaki tek oğlu Aydın Menderes'i ziyarete gittim. Kitabı sordum. 'İddialara ne diyorsunuz, itirazınız var mı?' dedim. 'Hayır' dedi. 'Sadece bana sorulsaydı daha farklı şeyler de anlatırdım. Annem yaşasaydı üzülürdü.' Ama 'Türkiye bütün bunlarla yüzleşecektir' diye de ekledi. Sadece Menderes mi? Hayır, bu tartışmaların tozu toprağı arasında belki fark edemedik. Ama sessiz sedasız onlarca tanınmış isim, kökenlerinin Sabetayist olduğunu açıkladı. Modacı Cemil İpekçi, Halil Bezmen...http://www.aksam.com.tr/selanikli-do...ruz-3649y.html
Daha net söyleyeyim,Atatürk’ten İnönü’ye,Menderes’e,Ecevit’e,Bülent Ulusu’ya,Kenan Evren’e,Tansu Çiller’e kadar bu dönem başbakanlarımızın hepsi Sabetaycı kökenlidir.

Selalim 15-01-2013 02:13

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472299)
Daha net söyleyeyim,Atatürk’ten İnönü’ye,Menderes’e,Ecevit’e,Bülent Ulusu’ya,Kenan Evren’e,Tansu Çiller’e kadar bu dönem başbakanlarımızın hepsi Sabetaycı kökenlidir.

Adnan menderes onlardan olsa idi akıbeti idam olur muydu sizce?

Bakınız demirele yeni T.c kuruldu kuruldu kurulalı beri bu dünyada.

Bunlar kolayına ölmüyor öyle.
Öldürmüyorlar.

Sevgiler.

Selalim 15-01-2013 02:24

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472274)
Sayin Selalim;

Ulus kavraminin icerigi nedir bir tanimlar misiniz?

Bahsettiginiz ulusun bin yillik tarihi var, iyi guzel lakin o bin yillik tarihte kimler var?

Osmanli saf/pur Turk muydu ki? Osmanli'da ulus kavrami yoktur ki Osmanli ummet mantiginda gider.
Bir mozayiktir eni sonu. Osmanli bugunun (benzetmek gerekirse) cokuluslu ulkelerinden birine denktir. Ama bunun icinde onlarca kimlik barindirir.

Osmanli'nin bir donemi, sizin uzerinize zoraki giydirilmis koptik anlayisti. Zaten bir muddet sonra siriticakti.Siz bunu hicbir zaman bilmediniz ki. Zannettiniz ki biz islam/Kuran isiginda yonetiliyoruz.

Sevgili Neva,

Bahsettiğimiz konu bir millet, bir ulus olmak. Öyle bir günden yarına yeni bir ulus olunmaz. Yaşayarak, sindirerek, görerek, öğrenerek özünden ödün vermeden gidilir yarınlara, görmedik bir taklitçilikle değil.

Anlaşamadığımız konu bu.

Biz bir ulustuk; her milletten, her lehceden içiçe. Bu ulus yok edildi. Hataları var mıydı yok muydu değil konumuz. Bazen bunu nasıl anlayamadığınza şaşıyorum. Bir ulusun yok edildiğini göremiyorsunuz.

Bir ulusun gözgöre göre aptal yerine koyularak aptal bir taklitçilikle yok edilmesi.

Siz bunu göremiyorsanız benim size bunu anlatabilmem mümkün değil. Anlatabilmemin de önemi yok zaten.

Peki bu ulus sürekli aynı mı kalacaktı; bir değişim ve dönüşüm içinde olmayacak mıydı? Elbetteki olacaktı.

Ama kendi olarak, özünde kendi kalarak, bambaşka, yeni ve güçlü.

Sevgiler.

rastaman 15-01-2013 02:34

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472303)

Öldürmüyorlar.

Sevgiler.

Selalim,Aydın Menderes Sabetaycı olmasa neden durduk yere bunu kabul etsin?

Menderes'in akraba olduğu aileler; Evliyazadeler,Atameller,Tezeller,Kızıltanlar,Zorlu lar...

Bunların hepsi,ama hepsi Sabetaycı kökenli.Ortada blok halinde hareket eden bir grup yok ki,merkez solda,sağda,milliyetçilerde,aşırı soldalar.Türk siyaset hayatı bunların kendi iç çekişmelerinden ibaret.

Selalim 15-01-2013 02:46

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472303)

Öldürmüyorlar.

Sevgiler.

Ben Demirel demişim de Kenan Evren'i es geçmişim o çooook önceden gelmiş hiç de niyetli değil öbür tarafa gitmeye, göndermiyorlar işte :)

Artık bu nasıl bir kurumsa çok sevdiklerini bırakmıyorlar öbür tarafa :)

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472306)
Selalim,Aydın Menderes Sabetaycı olmasa neden durduk yere bunu kabul etsin?

Menderes'in akraba olduğu aileler; Evliyazadeler,Atameller,Tezeller,Kızıltanlar,Zorlu lar...

Bunların hepsi,ama hepsi Sabetaycı kökenli.Ortada blok halinde hareket eden bir grup yok ki,merkez solda,sağda,milliyetçilerde,aşırı soldalar.Türk siyaset hayatı bunların kendi iç çekişmelerinden ibaret.

Sevgili rastaman kim bu milletten, kim değil, az çok görülüyor. Bu milletten olanları çok yaşatmıyorlar.

Adnan Menderes bu millettendi. Özal bu millettendi.

O yüzden çok yaşamadılar.

Bakın diğerlerine 1910'lu yıllardan beri hala hayattalar.

Tesadüf işte(!) Şaşırtıcı değil mi?

Sevgiler.

Neva 15-01-2013 03:06

Sevgili Rastaman;

Acik soyleyeyim senden bu kadar indirgemeci bir mesaj beklemiyordum tarihsel acidan.

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472282)

Atatürk Sabetayist kökenli olması bir yana,bu ülkede tepede sadece Sabetaycı kökenlilerin var olabildiği bir kast sistemi kurmuştur.Bu kast sistemin temellerini atan İttihat ve Terakki,yerleştiren,kökleştirense Atatürktür.Yani bu bahsedilenlerin aslında tam da Atatürkle ilgisi var.

Elbette,bu son derece açık.İttihat Terakki'nin Selanikte kurulması,tüm çalışmaların Selanikte yapılması,yöneticilerinin neredeyse tamamının Sabetaycı olması,Hareket Ordusu'nun Selanik kökenli olması....

Sorun da bu zaten sevgili rastaman, Ataturk yahudi olabilir, ancak Sabetayist kokenli degildir. Sen resmi tarihe bakarak Selanik'ten yol'a cikiyorsun sanirim hepsini genellemektesin.

Ataturk'un yaptiklari bir kere kafadan, Sabetayist anlayisa tamamen zittir. Adamin bir kufretmedigi kalmistir Arab'in yaveleri diye...

Ittihat Terakki yapilanmasi ile bunu birbirine baglayamassin. Cunku bu kavganin ucu coook daha geriye gider, ittihat terakki ile baslamaz. Ittihat Terakki daha dunku cocuktur.

Yani Selanik'te dogmus ve belli bir topluluk Sabateyist insanlardan olusmus diye, kalkip bir insana Sabateyist diyemessin.

Bugun bir mason ve siradan bir yahudi Sabateyist'i gordugu yerde cekip vuruyor mu? Hayir. Yine toplu olarak yasiyorlar.

Ama kim hangi renk donu giyiyor kendi iclerinde bunu bilmekteler.

Seninki su mantiga benzer;

Alevi=dinsiz Allahsiz komunist
Kurt=PKK
Ateist=Dis mihraklarin oyunu, piyonu bunlar

Sabateyist'i sorguluyorsan etnik kimlik acisindan acacaksin once toplumlari.
Bunun icine Turk girer, Kurt girer, Arap girer, Iran'li girer, Ingiliz girer, Fransiz girer vs.vs.vs. girer oglu girer yani.

Bak ustte video koydum seyret.

Once oturup El Ezher mantigini acacaksin, ortaya koyacaksin, ustelik tek yonlu de degil, hem dini /hem politik. Onu acmadikca bir cacik olmaz yani.

Sonra vay efendim Ataturk ezani niye degistirmis mantigina gelirsin ki alt yapisiz bir elestiri olur. (sahsina soylemiyorum ornek acisindan verdim)

rastaman 15-01-2013 03:17

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472310)
Ben Demirel demişim de Kenan Evren'i es geçmişim o çooook önceden gelmiş hiç de niyetli değil öbür tarafa gitmeye, göndermiyorlar işte :)

Artık bu nasıl bir kurumsa çok sevdiklerini bırakmıyorlar öbür tarafa :)

Sevgili rastaman kim bu milletten, kim değil, az çok görülüyor. Bu milletten olanları çok yaşatmıyorlar.

Adnan Menderes bu millettendi. Özal bu millettendi.

O yüzden çok yaşamadılar.

Bakın diğerlerine 1910'lu yıllardan beri hala hayattalar.

Tesadüf işte(!) Şaşırtıcı değil mi?

Sevgiler.

Ah be Selalim kardeşim ah.Keşke haklı olsaydın.Bu işler böyle oluyor ama,araştırdıkça ''yok canım,en azından filanca Sabetaycı değildir'' diye kendimizi kandırıyoruz.Ben de çok yaşadım bunları,her seferinde ''n'olur,bari o olmasın'' dediğim birçok insanın da Sabetaycı olduğunu öğrendim.
Menderesin asılma sebebi Karakaş-Kapancı çekişmesidir,Bu ülkede en kalabalık grup olmalarına rağmen Karakaşçılar ezilmiştir.Menderes'in dayısı kim biliyor musunuz?

Doktor Nazım!

Hani İttihat Terakki'nin ünlü Yahudisi Doktor Nazım!

Akrabası olduğu Zorlular kim biliyor musunuz?

Şimon Zwi'nin,yani Atatürk'ün hocası Şemsi Efendi'nin ailesi!

Hani Türkiyede resmi olarak Sabetayizmden Yahudiliğe geçen ilk kişi olan bir de ''Evet ben Selanikliyim'' diye kitap yazan Ilgaz Zorlu'nun ailesi!

Sadece Şimon Zwi'nin değil,doğrudan Sabetay Sevi'nin soyundan geliyor Zorlu ailesi!

Yani Menderes Sabetay Sevi'nin kendisiyle akraba!

Tevfik Rüştü Aras'la akraba!

Ünlü Sabetaycı Vassaf ailesiyle akraba!

Hatta Zekeriya Sertel'le akraba!

Hani,eşi Sabiha Sertel(Derviş) Sabetaycı kökenlerini açıklamaya karar verince ''Türkiye'nin Sabetaycılarla Müslümanlar arasında yapılan ilk evliliği,benimkidir'' diye kendini aradan sıyıran Zekeriya Sertel!

Daha kimler kimler var Menderes'in akrabaları arasında...

Tekandlar,Bozinallar,Marolar,Baykaralar,Dülgerler. ..

Hepsi,ama hepsi Sabetaycıdır Menderes ailesinin akrabalarının.

Neva 15-01-2013 03:29

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472304)
Sevgili Neva,

Bahsettiğimiz konu bir millet, bir ulus olmak. Öyle bir günden yarına yeni bir ulus olunmaz. Yaşayarak, sindirerek, görerek, öğrenerek özünden ödün vermeden gidilir yarınlara, görmedik bir taklitçilikle değil.

Anlaşamadığımız konu bu.

Biz bir ulustuk; her milletten, her lehceden içiçe. Bu ulus yok edildi. Hataları var mıydı yok muydu değil konumuz. Bazen bunu nasıl anlayamadığınza şaşıyorum. Bir ulusun yok edildiğini göremiyorsunuz.

Bir ulusun gözgöre göre aptal yerine koyularak aptal bir taklitçilikle yok edilmesi.

Siz bunu göremiyorsanız benim size bunu anlatabilmem mümkün değil. Anlatabilmemin de önemi yok zaten.

Peki bu ulus sürekli aynı mı kalacaktı; bir değişim ve dönüşüm içinde olmayacak mıydı? Elbetteki olacaktı.

Ama kendi olarak, özünde kendi kalarak, bambaşka, yeni ve güçlü.

Sevgiler.

Sevgili Selalim;

Bin yillik(sizin iddianiz) ve daha da eskidir aslinda tarihte, 300 vs. yillik bir donemin lafi bile edilmez. Biraz tutarli olun lutfen.

Insan yazarken biraz dusunup yazmalidir. Bu bayraklari yesillik olsun diye dikmedi herhalde ecdadiniz.

http://www.delinetciler.net/forum/at...ti-bayragi.png

Bu ulke, bir gunden yarina ulus'a donmedi, yok oyle bir hikaye. Kendinizi kandirmayiniz.

Degerlerine sahip cikmis olsaydi bazilari dediginiz gibi(ki haklisiniz derdim), Osmanli'da bir kisim yoneticiler rekabet piyasasini kizistirip, icerdeki o topragin adami yerine kalkip A'yi B'yi vs.vs. tercih etmezdi.

Hani nerede kulturel degerleriniz? Kilik kiyafeti vs. geciniz bir kalem.

Uretici ulke durumundayken , tuketici ulke durumuna gecirildiniz. Ve bu imzalarin hepsini ummet anlayisindakiler yapti.

Sizin ulkeniz tarim'a musait mi degil?

Sizin ulkeniz hayvan yetistirmeye musait mi degil?

Sizin ulkeniz kendi petrolunu veya kaynaklarini isleyecek guce mi sahip degil?

vs.vs.

Sanki Cumhuriyet hic kurulmamis olsaydi, su gun bile taklit etmeyecektiniz bu mudur soylemeye calistiginiz ? :)

Iste birileri onunuzde ornek. Ne fonksiyonu var kralicenin? Sadece sembolik. Eski moda tuvalet giyip gezen kadin var mi sokaklarda?

Hangi degerlerden bahsediyorsunuz siz yahu, biraz gercekci olun ?

rastaman 15-01-2013 03:36

Neva,

1-Hiç kimseyi,ama hiç kimseyi sırf Selanikli diye Sabetaycı yapmıyorum.
Bunda belirleyici olan akrabalık ilişkileridir.
Bir tek Sabetaycı aileyle akraba olabilirsiniz,düşük ihtimaldir,çünkü Müslümanlarla evlenmezler,ama yine de olabilirsiniz.Ama eğer akraba olduğunuz ailelerin tamamı Sabetaycı kökenliyse,bu ciddi bir ispattır.

2-Bahsedilen isimlerin Sabetayizme inanıp inanmadığı önemli değil,işin doğrusu birçoğu inanmıyor da.Problem,bu kitlenin bir ''etnik dayanışma'' halinde hareket edip Anadolu halklarına yer açmaması,ayrımcılık yapması.

3-Türkiyedeki Sabetaycıların çoğu Selanik kökenli değil,Enver Paşa,Yusuf Akçura Kırımdan,Kulinler Bosna'dan,örneğin Mehmet Ali Birand Muş'tan.Birçok aile Giritten,Suriye'den,Mısırdan,Rodostan,Tunustan,Kaf kaslardan,Kürdistandan...

Yani meseleyi anlamak için daha önce belirttiğim gibi kripto Yahudilik olgusunu bir bütün halinde ele almak gerek.Bu öyle Selanikle falan sınırlı değil.

Selalim 15-01-2013 03:54

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472313)
Ah be Selalim kardeşim ah.Keşke haklı olsaydın.Bu işler böyle oluyor ama,araştırdıkça ''yok canım,en azından filanca Sabetaycı değildir'' diye kendimizi kandırıyoruz.Ben de çok yaşadım bunları,her seferinde ''n'olur,bari o olmasın'' dediğim birçok insanın da Sabetaycı olduğunu öğrendim.
Menderesin asılma sebebi Karakaş-Kapancı çekişmesidir,Bu ülkede en kalabalık grup olmalarına rağmen Karakaşçılar ezilmiştir.Menderes'in dayısı kim biliyor musunuz?

Sevgili rastaman,

Bunların hepsi önemsiz.

Birinin herhangi bir kurumda olması ya da herhangi birileri ile akraba olması o kişiyi o kurumdan ya da illaki onlardan yapmaz. Kişilerin icraatlarına bakacaksınız; Adnan Menderes'i milleti sevdi. Cumhuriyet kurulduğundan günümüze millet kimi sevdi ise yok edildi. Çünkü yeni devlet millet için varedilmedi. Millet için değil, millete, bir ulusa karşı bir ulusu bölmeye karşı var edildi.

Adnan Menderes o zaman milletin inanç ve duygularına karşı olan aşırı zulmü hafifletti ve inanın ki bu öldürülmesi için yeterliydi.

Siz inançlı olmadığınız için inançlı bir millete yapılacak en büyük zulmün ne olduğunu anlayamazsınız belki. Bunu anlayabilmek için empati yeteneği gerek.

Her sakallıyı hoca sanmama misali, her biriyle akrabalığı olanı da onlardan sanmamak gerek.

Önemli olan milletin yanında mıydı, değil miydi? Az da olsa onların ihtiyacını giderdi mi gidermedi mi?

Olay bu.

Sevgiler.

Ve bir not bana diğer yazılanlara ve yazılacak olanlara karşı cevap olarak; Bir ulus demek ve bir ulusdan olmak demek o ulusla bir gönül birliği kurabilmek demek.

Benim etnik kimliğim önemsiz ama nerden geldiğini bilen biri olarak kökenlerimin Osmanlı İmparatorluğundan geçtiğini biliyorum. İnancım ve düşüncem ne olursa olsun yaşadığım ülke ve milletine saygı duyuyor onlarla bir gönül birliği kurabiliyorsam ben o ulustanım. Misal ben bir Osmanlıyım,Türküm, müslüman kökenim ama bu demek değil ki yaşadığım Hristiyan devletinde onlarla bir gönül bağı kuramıyor, onların, düşünce, inanç, adet, gelenek ve göreneklerine aykırı hareket ediyorum. Misal onların memleketlerinde biryerlede gücün elimde olması bu gücü onlara karşı kullanacağım anlamına gelmez değil mi?

İşte bu insani bakış açısı ölüm fermanı.

Ulus demek aynı topraklarda yaşayan insanların gönül birliği.

Benim kökenim her ne olursa olsun (ki insanız sonuçta kökenin insanlıktan önce gelen bir şey değilki) ulusum yaşadığım topraklardaki insanlarla kurduğum gönül birliği.

Dünya bizim memleketimiz, her köşesi ve her bucağı ile çeşit çeşit insanları da bizim memleketimizin insanları. Hepsi bundan ibaret olan bir olgu için tüm bu boş savaşlar ve boş kavgalar... yazık ki.

Sevgiler.

rastaman 15-01-2013 03:54

Aşağıdaki belgesel,Sabetayizmle ilgili bir ''propaganda'' belgeseli.

Propaganda dediysem yanlış anlamayın,propagandanın ekseni ''Sabetaycıların asimile olmak üzere olduğu'' gibi tamamen gerçek dışı bir iddiayı empoze etmek.
Gerçek dışı diyorum çünkü Sabetaycılar hala endogamiye büyük ölçüde devam ediyor,Türklerle evlenmiyor.Her zamankinden daha da güçlüler.Yarattıkları etnik kast sistemi,AKP'nin varlığına rağmen dimdik ayakta.

Sabetaycı gruplardan Karakaşiler Michel Grosman'ın bu belgesel teklifini ''Türkiyede gösterilmeme şartıyla'' kabul ediyor ve 1992'de bu belgesel ortaya çıkıyor.

Belgesele iştirak edenlerden İlber Ortaylı dışındakilerin tamamı Karakaşi,Cengiz Çandar,Pamir Bezmen...İngilizce altyazılı.
Dezenformasyon amaçlı olduğu unutulmadan,genel bir fikir edinmek amacıyla seyredebilirsiniz.

http://vimeo.com/39934181

Neva 15-01-2013 04:25

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472315)
Neva,

1-Hiç kimseyi,ama hiç kimseyi sırf Selanikli diye Sabetaycı yapmıyorum.
Bunda belirleyici olan akrabalık ilişkileridir.
Bir tek Sabetaycı aileyle akraba olabilirsiniz,düşük ihtimaldir,çünkü Müslümanlarla evlenmezler,ama yine de olabilirsiniz.Ama eğer akraba olduğunuz ailelerin tamamı Sabetaycı kökenliyse,bu ciddi bir ispattır.

2-Bahsedilen isimlerin Sabetayizme inanıp inanmadığı önemli değil,işin doğrusu birçoğu inanmıyor da.Problem,bu kitlenin bir ''etnik dayanışma'' halinde hareket edip Anadolu halklarına yer açmaması,ayrımcılık yapması.

3-Türkiyedeki Sabetaycıların çoğu Selanik kökenli değil,Enver Paşa,Yusuf Akçura Kırımdan,Kulinler Bosna'dan,örneğin Mehmet Ali Birand Muş'tan.Birçok aile Giritten,Suriye'den,Mısırdan,Rodostan,Tunustan,Kaf kaslardan,Kürdistandan...

Yani meseleyi anlamak için daha önce belirttiğim gibi kripto Yahudilik olgusunu bir bütün halinde ele almak gerek.Bu öyle Selanikle falan sınırlı değil.

Sevgili rastaman;

-Hatali bir bakis acisidir seninkisi.

Bak yukarda da yazdim. Once dini/politik olarak ac konuyu.

Akrabalik uzerinden gitmek sana dogruyu vermez, zira inanctir bu Sabetayist dedigin.

Kaldi ki akrabalik uzerinden nasil gidecek, yahudi mantigi bellidir, feodaldir. Yahudi bir anneden dogmadiyda, o cocuk etnik olarak yahudi degildir. Olamaz.

Bunun tolere edilebilmesi icin, birden fazla kusak gecmesi, araya bir yahudi anne karismasi/kirilma gerekir. Ornegin o dogan cocuk yahudi degildir, ama yahudi bir kadinla evlilik yapabilir, dogacak cocugu yahudi olur.

Yahudiler bugun inancli olmasalar bile, bu uygulama yillarin icinde yerlesmis kulturdur.

Bu demek degildir ki kalkip herhangi bir etnikten insan dinen Musevi olamaz. Pekala olur.

Sen 10-15 gobek gerinin dini inancini /mezhebini biliyor musun?

Atiyorum(ornek sadece) senin musluman, amcanin veya dedenin hristiyan olmasi/filanca mezhepte olmasi, senin akrabalik iliskini yok eder mi? Etmez.

Ama seni de hristiyan veya o mezhepten yapmaz . Yani kalkip rastaman hristiyandir diyemeyiz, aptalca olur bu.

Insanlik tarihi icinde farkli inanctan insanlar evlilikler yapmistir, soylar birbirine karismistir. Bazilari soy akisini kendi uygulamasi ile koruma altina alir bazisi almaz.

Mesela su anda Turkiye'de soy babadan gecer. Yerlesik bir uygulamadir, islam mantigina dayanir, oysa eski Turkler'de (bir kisim) anneden gecer. Ama zaman icindeki surecte koruma geregi duymamislardir.

Turk olsun veya olmasin herhangi bir dini/inanci secebilir, bunda bir sorun yoktur.

Bu yuzden hatalidir bakis acin.

Cunku tartistigin bir inanctir ozunde. Bu yuzden diyorum sana once dini olarak ac, sonra isle konuyu.

rastaman 15-01-2013 05:19

Sevgili Neva,
Daha önce de yazmıştım,bu konuya benim bakışım yıllarca hep şu şekilde olmuştur;

''Kimin hangi soydan geldiğinin hiçbir önemi yok''

''Cadı avına çıkar gibi Sabetayist avına çıkıyorlar''

''Milletin soyuyla sopuyla uğraşmak...''

''Antisemitizm bir insanlık suçudur''

''İnsanların soyu değil,neler yaptığı önemlidir..''

vesaire vesaire...

Kısacası sizlerin şu an bana iyi niyetle anlatmaya çalıştığınız herşeyi ben 39 yıllık hayatım boyunca tekrarladım durdum.

Hala durur Ateistforumda falan yıllar önce yazdığım mesajlar.Hem gerçek hayatta,hem de forumda insanları kırmışlığım bile vardır.

Hayatım boyunca her tür komplo teorisinden uzak durdum.

Sonra bir gün geldi,ben de bu kast sisteminin farkına varan herkes gibi sonunda bir yerlerden yakaladım.

Bu öyle inanç meselesi,görüş falan değil,inan bana,tartışılmaz bir gerçek.

Dün tesadüf eseri yıllar önce bir başka forumdan tanıdığım ben yaşlarda ve dolu bir arkadaşımın da bu etnik şebekenin,kast sisteminin farkına vardığını gördüm.

Yıllar önce,ikimiz de,şu an sizler ne düşünüyorsanız biz de aynı yerdeydik.Dedim neden yazdığın forumda bu konuyla ilgili bir başlık açmıyorsun?

''Sana bunu anlattıklarında inanıyor muydun?'' dedi.

Bu koskoca bir şebeke,binlerce aile var,her birinin ilişkilerini,kimin,hangi Sabetaycı ailelerle akraba olduğunu,hangi şirketlerde,nerede yapılandığını,hangi Sabetayist mezarlığını hangi altgrubun kullandığını araştırıp görmeden olmuyor bu işler.

''Bence boşver,hiç uğraşma'' dedi.

Biliyorum ki doğru söylüyor,burda ne anlatsam boş.

Ciddi zaman ayırıp araştırmadan olmuyor bu işler.

rastaman 15-01-2013 05:21

Bu ülkedebir kast sistemi var.

En tepede İbraniler,

Ortada Türkler ve Türkümsüler,

En alttaysa Kürtler,Çingeneler.

Koç'un,Sabancı'nın,Şahenk'in patronları İbrani,memurları Türk ve Türkümsü,ameleleriyse Kürttür.

Bu kadar net.

Neva 15-01-2013 05:50

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472321)
Sevgili Neva,
Daha önce de yazmıştım,bu konuya benim bakışım yıllarca hep şu şekilde olmuştur;

''Kimin hangi soydan geldiğinin hiçbir önemi yok''

''Cadı avına çıkar gibi Sabetayist avına çıkıyorlar''

''Milletin soyuyla sopuyla uğraşmak...''

''Antisemitizm bir insanlık suçudur''

''İnsanların soyu değil,neler yaptığı önemlidir..''

vesaire vesaire...

Kısacası sizlerin şu an bana iyi niyetle anlatmaya çalıştığınız herşeyi ben 39 yıllık hayatım boyunca tekrarladım durdum.

Hala durur Ateistforumda falan yıllar önce yazdığım mesajlar.Hem gerçek hayatta,hem de forumda insanları kırmışlığım bile vardır.

Hayatım boyunca her tür komplo teorisinden uzak durdum.

Sonra bir gün geldi,ben de bu kast sisteminin farkına varan herkes gibi sonunda bir yerlerden yakaladım.

Bu öyle inanç meselesi,görüş falan değil,inan bana,tartışılmaz bir gerçek.

Dün tesadüf eseri yıllar önce bir başka forumdan tanıdığım ben yaşlarda ve dolu bir arkadaşımın da bu etnik şebekenin,kast sisteminin farkına vardığını gördüm.

Yıllar önce,ikimiz de,şu an sizler ne düşünüyorsanız biz de aynı yerdeydik.Dedim neden yazdığın forumda bu konuyla ilgili bir başlık açmıyorsun?

''Sana bunu anlattıklarında inanıyor muydun?'' dedi.

Bu koskoca bir şebeke,binlerce aile var,her birinin ilişkilerini,kimin,hangi Sabetaycı ailelerle akraba olduğunu,hangi şirketlerde,nerede yapılandığını,hangi Sabetayist mezarlığını hangi altgrubun kullandığını araştırıp görmeden olmuyor bu işler.

''Bence boşver,hiç uğraşma'' dedi.

Biliyorum ki doğru söylüyor,burda ne anlatsam boş.

Ciddi zaman ayırıp araştırmadan olmuyor bu işler.

E gunaydin :) diyeyim o zaman sevgili rastaman;

Bu bir kere yeni birsey degil, Bulbulderesi vs. cok eski bir mezarliktir. Ayrica bu da seni bir yere goturmez, zira insanlarin olduklerinde kendi inanclari dahilinde semboller kullanmasi gayet dogaldir.

Yani nasil ki bir musluman mezarini vay niye mermeri boyle kullanmislar, enine dikmemis boyuna dikmis vs. diyemessen, ayni seyi bu insanlar icin de soylemessin. Bakma simdi, politik olarak iyi bir malzeme doneme iliskin ve kullaniliyor.

Haydi biraz daha acalim merakini gidermek icin;

Istanbul'da onca turbe var mesela, niye uzeri bakildiginda ucgen piramide benziyor diyebilir misin? :) Veya demiyorsan nicin demiyorsun?

Ornek bir turbe sana;

http://faculty.gvsu.edu/alayontf/tur...yesilturbe.jpg

Sana yukarda da dedim, hatta daha once baska basliklarda da yazdim. Yahudi/Ibrani tarihi irdelenmeden bu anlasilmaz.

Inanc olarak ac dememde ki kasit, bu gruplar(toplu olarak) diger semavi dinler gibi almazlar kitaplarini, yani gokten geldi, indi filan vs. gibi.

Ancak geleneklerine baglidirlar. Mesela bugun inancsiz bir yahudi dahi kalkip Kosher disinda birsey tuketmez. Cunku onun anlamini bilir. Onu bir kultur olarak bilir. Yani diger dinlerde oldugu gibi yasakli kilindigi icin yasak degildir.

Daha cok gecmis tarih olarak itibar ederler kitaba, degerli bulurlar. Ortalama bir tanri inanclari vardir cogunluk, ama tabi ki iclerinde asiri koyular da var her dinde oldugu gibi.

Selalim 16-01-2013 03:06

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472322)
Bu ülkedebir kast sistemi var.

En tepede İbraniler,

Ortada Türkler ve Türkümsüler,

En alttaysa Kürtler,Çingeneler.

Koç'un,Sabancı'nın,Şahenk'in patronları İbrani,memurları Türk ve Türkümsü,ameleleriyse Kürttür.

Bu kadar net.

Sevgili rastaman,

Türkiyede bir kast sistemi var diyemeyiz. Bir sistem var evet, bir zamanlar daha da şiddetli olan ama bunu bir kast sistemi olarak nitelendiremeyiz, çünkü kast sistemi bambaşka bir sistem.

Yahudilerin ülkenin pek çok kurum ve kuruluşunu elinde bulundurduğunu dolayısı ile de kendilerini ve kendilerinden olanları desteklediklerini söyleyebiliriz ama haketmedikleri yerde olduklarını söyleyemeyiz. Çalışıyorlar, birbirlerini tutuyorlar, ordalar.

Onlar bizim gibi birbirini yemek yerine, hep bana hep bana demek yerine, kendilerinden olan herkese veriyor, hepsini zengin etmek istiyor. Çünkü yalnız başına güç olunmayacağını biliyor. Bizimkiler kardeş kardeşi çekemez, kardeş kardeşin kuyusunu kazarken. Barış Mançonun sözleriyle; Kaşının altında gözün var diye silahlanıp ölüme koşarken... Kalan dul ve yetim ne yer ne içer diye soran yok!

Bizim halimiz bundan ibaret! O yüzden ağlamaya hiç gerek yok.

Bunu herhangi biryerde kast sistemi olarak dile getirmeye devam etmeyin, eline bir çekiç, iki çivi almasını tavsiye edin herkese. Belki kast dediğiniz sisteme çakılır böylelikle.

Artık onun sakalı var, onun şalvarı, onun kominist bıyığı, onun başörtüsü, onun mini eteği gibi üç kuruş aklı olmayanların konuştuğu konulardan sıyrılarak yarınlara bambaşka bir gözle, yahudilerden örnek alarak bakmak gerek.

Zor ama öyle bakamadıkça onlar üçgenin üstünde bizlerde hep altında kalmaya devam edeceğiz. Bunun için ağlamak yerine onları örnek alarak üçgenin tepesine tırmanmayı öğrenmek gerek.

Gerçi kimileri örnek almıyor değil, o yüzden değişim içinde Türkiye.

Sevgiler.

rastaman 16-01-2013 04:26

Sevgili Selalim,farkında mısın bu grubun,şebekenin bir parçası olduğunu söylediğim birkaç başbakanımız içerisinde sadece birine,sözüm ona muhafazakar olana;Menderese itiraz ettin.

Diğerlerineyse seve seve eyvallah dedin.

Çünkü diğerleri bir şekilde senin sevmediğin cephede;Kemalizmde.

Görünen o ki sana göre bir Sabetaycı sağcı-muhafazakar ya da liberalse iyi,solcu ya da kemalistse kötü!

Benim iyi yada kötü kriterim seninkinden biraz farklı,ben o kişinin ''etnik ayrımcılık yapıp yapmadığına'' bakarım.Sabetaycı köklere sahip olmayanların yollarını kapıyor mu kapamıyor mu.Benim bu konudaki tek kriterim bu.

Menderes öyle sizlerin sandığı gibi ''halkın çocuğu'' olsaydı,yanına aldığı bakanlarda ayrımcılık yapmaz,üç beş tane bile olsa Sabetaycı olmayana yer verirdi.

Onunla beraber asılan Fatin Rüştü Zorlu hem Menderes'in akrabası,hem de Sabetay Sevi'nin doğrudan torunu.

Buyrun,''halkın çocuğu'' Menderes'in Sabetaycı bakanları,Hepsi Kapancı /Kapani grubundan;

Hulusi Köymen

Hayrettin Erkmen

Nedim Ökmen

Hüseyin Avni Başman

Hadi Hüsman

Ahmet Sebati Ataman

Ahmet Haluk Şaman

Nuri Özsan

Mümtaz Tarhan

Osman Kapani

Fatin Rüştü Zorlu

Seyfi Kurtbek

Ekrem Hayri Üstündağ

Zühtü Hilmi Velibeşe

Hüseyin Avni Göktürk

Samet Ağaoğlu

Lütfi Kırdar

Fevzi Uçaner

Abdullah Aker

Arif Demirer

Rüknettin Nasuhioğlu

Mehmet Fuat Köprülü

Hasan Polatkan

İbrahim Sıtkı Yırcalı

İbrahim Ethem Menderes

Medeni Berk

Ali Enver Güreli

-----------------------------------------------

Rezalete,etnik ayrımcılığa bakın!

Bir de bu kast sistemini sorgulama ''terbiyesizliğini'' gösterenleri suçlarlar etnik ayrımcılık yapmakla,utanmadan.

İşin garibi nedir bilir misin,bu isimlerin hepsi birbiriyle akraba!

Çünkü hepsi sıkı bir endogami sürdüren bir sektin üyeleri.Bırakın Müslüman kökenli ailelerle evlenmeyi,diğer Sabetaycı gruplarla bile evlenmiyorlar.

Mezarları bile ayrı,şirketleri,çocuklarını gönderdikleri okullar...

Alıntı:

Yahudilerin ülkenin pek çok kurum ve kuruluşunu elinde bulundurduğunu dolayısı ile de kendilerini ve kendilerinden olanları desteklediklerini söyleyebiliriz ama haketmedikleri yerde olduklarını söyleyemeyiz. Çalışıyorlar, birbirlerini tutuyorlar, ordalar.
İşte sizin bu ''birbirini tutma'' dediğiniz şey aslında etnik ayrımcılığın en nazik şekilde ifade edilmesidir.

Alıntı:

Selalim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472396)
Bunun için ağlamak yerine onları örnek alarak üçgenin tepesine tırmanmayı öğrenmek gerek.

Aynı rezaleti,ayrımcılığı biz Türkler de yapalım diyorsunuz yani.Çok yanlış yerdesiniz,çözüm oralarda değil.

Neva 16-01-2013 05:02

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472399)

Bir de bu kast sistemini sorgulama ''terbiyesizliğini'' gösterenleri suçlarlar etnik ayrımcılık yapmakla,utanmadan.

İşin garibi nedir bilir misin,bu isimlerin hepsi birbiriyle akraba!

Çünkü hepsi sıkı bir endogami sürdüren bir sektin üyeleri.Bırakın Müslüman kökenli ailelerle evlenmeyi,diğer Sabetaycı gruplarla bile evlenmiyorlar.

Mezarları bile ayrı,şirketleri,çocuklarını gönderdikleri okullar...

İşte sizin bu ''birbirini tutma'' dediğiniz şey aslında etnik ayrımcılığın en nazik şekilde ifade edilmesidir.

Aynı rezaleti,ayrımcılığı biz Türkler de yapalım diyorsunuz yani.Çok yanlış yerdesiniz,çözüm oralarda değil.

Fakat rastaman sunu unutuyorsun;

Menderes'in farki Nursi tarafina da kaymasidir. Bu da onun, son zamanda yukselen trend olmasini saglamakta.

Cunku vakti zamaninda Sabetay Sevi, istemeden de olsa bir kisim insanin da muslumanliga gecmesini saglamistir. O zamanki kayitlara gore hayli kalabalik ailedir bunlar sayica.

Karari veren, Konsey baskaninin, asker olmasindan ziyade, Alevikokenli olusu da ayri bir uzuntudur kimileri icin..

Halbuki insan olarak ele aldigimizda, Menderes de bir insan, oteki de..

Bu bilinen anlamiyla etnik ayrimcilik degilde, daha ziyade din/inanc uzerinden etnik ayrimcilik denebilir.

Endogami yuzunden kimseyi elestiremessin, her din kendi ogretisiyle, mensubu tarafindan uygulanir, akraba evliligi hala gundemde olan bir uygulamadir.

Sen burada musluman mantigiyla olaya bakip degerlendiriyorsun ve yanlis yapiyorsun. Her olaya musluman zihniyetiyle bakarsan, o zaman etnik ayrimcilik yapmis olursun.

Sorguladigin insanlar yahudi bunu unutma.

Istisnasiz herkes, birilerinin iman ettigi Kuran'ini kabul etmek ve onunla iman etmek zorunda degil. Boyle dusundugunde herkese Kuran ayeti dayatmis olursun.

Neva 16-01-2013 05:17

Bak sana basit ornek;

http://www.papecami.com/mezarlik.php

Halbuki Bulbulderesi Mezarliginda , muslumanlar da var, sayica az olmalari birsey degistirmez. Daha bunun Zincirlikuyu'su var, Ferikoy'u var, Asiyan'i var vs.vs..

Neva 16-01-2013 05:27

Bulbulderesi Musluman mezarlari

http://i.imgur.com/X0aIt.jpg

http://i.imgur.com/5tCcC.jpg

http://i.imgur.com/TFCkm.jpg

http://i.imgur.com/8v8u9.jpg

Yahudi mezarlarinin Kible'ye bakmamasi normal , cunku onlarin inancinda(gruplar da dahil) oyle bir kavram yok muslumanlarin ki gibi...

Bu da Kapancilar'la Karakasi'leri ayiran merdiven.

http://i.imgur.com/O1hkJ.png

Yani elestirini yap ama, medyanin komplo teorilerine fazla takilmadan yap, zira din baglaminda hepsinin bir aciklamasi vardir.

Resimler su siteden alintidir.

http://www.kalemlervekiliclar.com/Th...resi-Mezarligi

rastaman 16-01-2013 07:48

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472401)

Bu bilinen anlamiyla etnik ayrimcilik degilde, daha ziyade din/inanc uzerinden etnik ayrimcilik denebilir.

Sabetayizmin artık dinsel bir olgu olmaktan kısmen çıktığı,daha çok etnik aidiyet üzerine kurulu bir cemaat olarak var olmaya devam ettiği kabul edilir.

Bizim sözüm ona ''aydınlarımız'' ın ekserisi Sabetaycı köklere sahiptir,ama eminim ki birçoğu Sabetay Sevi'ye,hatta herhangi bir dine de inanmıyorlar.

Yani bu dinsel değil,etnik bir dayanışma ve yapılan da etnik ayrımcılıktır.

Alıntı:

Halbuki insan olarak ele aldigimizda, Menderes de bir insan, oteki de..

Ben bunun farkındayım da,yaptıkları ayrımcılık düşünüldüğünde onlar bu ülkede İbrani olmayanların da insan olduğunun farkında değil.

Alıntı:

Endogami yuzunden kimseyi elestiremessin, her din kendi ogretisiyle, mensubu tarafindan uygulanir, akraba evliligi hala gundemde olan bir uygulamadir.

Endogami,bu etnosun varlığını ısrarla inkar edenlerin tüm argumanlarını tek başına çürüten en net kanıtlardan biridir.

Yoksa kimin kiminle evlendiğinden banane dostum?

rastaman 16-01-2013 07:51

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472403)

Fena halde yanılıyorsun,o koyduğun fotoğraftakiler Müslüman mezarları değil:)

İlk iki fotoğraf Karakaş mezarlığından;

Peymançakır,Kunal,Doğanay,Uluöz,Aker....hepsi Karakaş ve hepsi bu Judeo-Türk kastın neredeyse yarısıyla akraba.

Üçüncü fotoğraftaysa Zeren ve Birder isimlerini okuyabildim burası mezarlığın Kapancılar bölümü Müslüman değil:)Bunlarda Türkiye'yi yönetenleri diğer yarısıyla akraba.

Zaten o sitedeki arkadaşlar da böyle bir hata yapmazlar,hepsi neyin ne olduğunu bilirler.

Neva 16-01-2013 08:46

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472411)
Sabetayizmin artık dinsel bir olgu olmaktan kısmen çıktığı,daha çok etnik aidiyet üzerine kurulu bir cemaat olarak var olmaya devam ettiği kabul edilir.

Bizim sözüm ona ''aydınlarımız'' ın ekserisi Sabetaycı köklere sahiptir,ama eminim ki birçoğu Sabetay Sevi'ye,hatta herhangi bir dine de inanmıyorlar.

Yani bu dinsel değil,etnik bir dayanışma ve yapılan da etnik ayrımcılıktır.

Ben bunun farkındayım da,yaptıkları ayrımcılık düşünüldüğünde onlar bu ülkede İbrani olmayanların da insan olduğunun farkında değil.

Endogami,bu etnosun varlığını ısrarla inkar edenlerin tüm argumanlarını tek başına çürüten en net kanıtlardan biridir.

Yoksa kimin kiminle evlendiğinden banane dostum?

Sevgili rastaman;

Zaten aidiyetini kabul ettigi kitaptan aliyorken, o kitabin ongoren uygulamasini soyutlayabilir misin?

Evet aydinlar oyle dedigin gibi olabilir, ama ben sana yukardaki mesajlarda, zaten bu kitabin agirlikli olarak, gokten inen bir kitap filan degil, atalari anlatan bir kitap olarak algilandigini, bununla birlikte her dinde oldugu gibi bazi gruplarin da asiri dindar oldugunu yazmistim.

Ve sana tartismak istiyorsan hem din/ hem politik olarak ac demistim hatirlarsan.

Once bir elestirdigin Sabetay Sevi'nin dini vs. olarak ne ortaya koydugunu ac, sonra incele.Su an etnik ile dini etnik arasinda gidip gelmektesin farkindaysan.

Bunun disinda, politik olarak, o insanlarin Tanri kavramindan ne anladigi sorgulayamassin ki!? Onlarin Tanri anlayisi seninkinden farklidir, seninki bir baskasindan farklidir. Sana gore GDO'lu urun tuketmek normal olabilir, o adam icin GDO'lu urun ureticisi dusman da olabilir.

Elbetteki etnik dayanisma olacak, sadece onlar icin degil diger gruplar icin de, gecmis hayatlari onlar icin iyi bir ders cunku. Gecmisinden ders cikarmayan toplumlar, hep ayni noktada kalmaya mahkumdur.

Yine ayni seyi soyluyorum, sen musluman mantigiyla bakiyorsun olaya.. :)
Elestirdiklerin yahudiler.

Herkes birilerinin dayattigi dini kurallari uygulamak ve kabul etmek ve bu sekilde evlenmek zorunda degildir. Sen dikkat etmiyor olabilirsin etnik olarak ama baska bir toplum bu konuda hassas ve dikkat ediyor olabilir.

Veya baska bir grup.

Senin icinde yasadigin toplum, yillarca Alevi'ye vs. kiz vermedi. Niye?
Onlara da bir hikaye uydurulmustu cunku, "Mum sondu" sacmaligi...

Yillarca Ermeni'ye kiz verilmedi. Niye? Hristiyandi cunku. Adina yapilmis turku var yahu, var bir dusun.

Ornekleri cogaltabiliriz.

Yahudilerde boyledir.

Adam her anlamda Kosher tuketiyor mesela, sorgulayabilir misin niye Kosher tuketiyor diye?
O kendi etnigini bu sekilde koruyor, kendi uretiyor, kendi yetistiriyor, kendi tuketiyor. Tuketecegi yiyecek kosher degilse almiyor.

Sen simdi ulkedeki sence Tanriya inanmayan aydin'a "vay niye kosher tuketiyorsun" diyebilir misin?

Diyemessin, o niye boyle olmasi gerektigini biliyor cunku.

Endogami uygulamasi da boyle.

Bu sadece Sabetayist'ler icin degil
, diger yahudiler icin de buyuk olcude gecerlidir. Ha asik olup vs. kaptirip gidip evlenenler olsa da, yuzdeye vurdugunda bu oran cok azdir.

O uste resimlerini koydugum mezarlardaki tarihlere bak, veya git mezarliklari bizzat ziyaret et, senin yasindan cok cok daha eskilerini bulacaksin.

Ayrica kimse bunlarin varligini inkar etmiyor
, sen henuz, Oda.tv'nin vs. sayesinde yeni kesfediyor olabilirsin o ayri konu.

Bunun komplo teorisi vari bir tarafi da yok. Insanlar komplo teorisi yazmayi seviyorlar, gelenegini- gorenegini tanimadiklari topluluklar adina.

Yok illumunatiler, yok Mason'lar, yok bilmemneler, girla gidiyor.

Insanlarin cogu okumuyor, arastirmiyor vs.

Bugun 10 tane insani cevirip sorsan Tanah okudun mu hic diye, sana okudum der, goster desen Incil'deki eski ahit'i gosterir, zanneder ki Tanah'la o aynidir icerik olarak.

Halbuki kel alaka..

Misal;

Yahudinin seytan inanci ile senin(sahsini kastetmiyorum) seytan inancin ayni degil ki, sen o adama iliskin komplo teorileri yazasin.

Neva 16-01-2013 08:53

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472412)
Fena halde yanılıyorsun,o koyduğun fotoğraftakiler Müslüman mezarları değil:)

İlk iki fotoğraf Karakaş mezarlığından;

Peymançakır,Kunal,Doğanay,Uluöz,Aker....hepsi Karakaş ve hepsi bu Judeo-Türk kastın neredeyse yarısıyla akraba.

Üçüncü fotoğraftaysa Zeren ve Birder isimlerini okuyabildim burası mezarlığın Kapancılar bölümü Müslüman değil:)Bunlarda Türkiye'yi yönetenleri diğer yarısıyla akraba.

Zaten o sitedeki arkadaşlar da böyle bir hata yapmazlar,hepsi neyin ne olduğunu bilirler.

Rastaman Turkiye'de yasayan sensin, atla git bir mezarliga en basit yol sana.

Ayni sitede orada muslumanlarin da yattigi zaten belirtiliyor. Arkadaslarin hata yapmamis, ama sen eksik okumaktasin.

Bak sana ustte pape cami linki verdim git oraya bak. Simdi misal orada yatan muslumanlara hristiyan mi diyeceksin? El insaf yahu! :)

Bu da boyle karisik bir mezarlik, Sabetayistlerin agirlikli olmasi bir seyi degistirmez.

Git Asiyan'a, git Zincirlikuyuya, Ferikoy'e benzerini goreceksin.

(2.KISIM-Selanikli ve Müslüman karışık kısım)
Karaakın, Billisoy, Varan, Solakoğlu-Sılan, Egeli-İçer-Gündoğdu, Taptık, Üner, Duman, Çelik, Mete, Akıncıer, Çeçener, Günaydın, Ogan-Atakanı, Poroy, Sualp-Damlıca, Bumin, Dal, Çamkıran, Fişekçioğlu, Çıkrıkçı, Bilaloğlu, Çavuşoğlu, Tezoran-İşören, Büyükutku, Paksoy, Tamel, Tosun, Büyükol, Taşbaş, Sever, Tan, Gelirgeçer, Sinanoğlu, Serez, Emil, Kayıhan, And, Coşkuner, Toğan, Altındal, Beysel, Canıtez, Batum, Ulukan, Tezcanlı, Söylemezoğlu, Cönk, Karaçam, Kahyaoğlu, Kalaycı, Yalabaş, Akgün, Batum, Koduman, Özbaydar, Karpat, Türkman, Ünalp, Ceceli, Kendigelen, Hurman, Yalabaç, Paksoy-Gülerman, Gülümsel, Özçay, Çamkıran, Koneralp, Ayral, Özerson, Bumin-Yanç, Topuzlu, Ünigür, Akyollu, Bayman, Törüsel-Kocabıyık, Karagül, Poyrazoğlu, Bellikan, Yılmazer, Şeneş, Zorlukol, Fişekçi, Gökçe, Sandulaç, Karpat, Türkman, Ünalp, Ceceli, Kendigelen, Hurman, Cengil, Yalabaç, Paksoy-Gülerman, Gülümsel, Arpad-Yanık, Necar, Özçay, Çamkıran, Koneralp, Ayral, Özerson, Bumin-Yanç, Topuzlu, Ünigür, Akyollu, Bayman, Törüsel-Kocabıyık, Karagül, Poyrazoğlu, Bellikan, Yılmazer, Şeneş.

Selalim 16-01-2013 22:37

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 472399)
Sevgili Selalim,farkında mısın bu grubun,şebekenin bir parçası olduğunu söylediğim birkaç başbakanımız içerisinde sadece birine,sözüm ona muhafazakar olana;Menderese itiraz ettin.

Diğerlerineyse seve seve eyvallah dedin.

Çünkü diğerleri bir şekilde senin sevmediğin cephede;Kemalizmde.

Görünen o ki sana göre bir Sabetaycı sağcı-muhafazakar ya da liberalse iyi,solcu ya da kemalistse kötü!

Sevgili rastaman,

Bana göre milleti diğerlerine göre bir nebzede olsa dinleyebildiği ve zulmünü bir nebzede olsa dindirebildiği için Menderes iyi.

Gerisi hikaye.

Soyu sopu önemsiz, o teorilerin üzerinde durmanın da bir kazandırım getireceğini düşünmüyorum.

Bakınız sevgili rastaman; sözde bir savaş kazanmış bir millet, kendi topraklarında aşağılanmış, hakarete uğramış, ezilmiş, hiçbir hak verilmemiş kendilerine. Memleketlerinin bazı caddelerine girmeleri bile yasak edilmiş. Ne zaman istedikleri olacak olsa bir darbe inmiş doğrulmaya çalışan bedenlerine. Menderes gibi biri gelmiş ve onların yarasına az da olsa merhem olabilmiş. Benim için önemli olan yalnızca bu.

Milletin daha fazla isteğini yerine getirebilecek potansiyelde biri idi kendisi. Yani bu durumda milletin pek çok isteği yakın tarihte gerçekleşebilecek potansiyelde idi.

Sevgili rastaman, olaylara bakerken o devletten ve o milletten olmasam bile, hep milletin yanında olarak bakarım. Belli bir amaç için savaş vermiş, mücadele etmiş bu millet.

Peki amaçları ve mücadeleleri ne içindi? Yetiştirdikleri körpe evlatlarını ne için feda ettiler?

Üç beş ciğeri beş para etmez kimsenin aşağılamaları için mi?

Aslında ince düşünürseniz o kadar içler acısı bir durum ki yürek dayanmaz.

Naiv ve dürüst bir millet. Boşuna dememiş o milleti kullanarak kirli bir mendil gibi silkeleyip atan;

“Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkûmdurlar” diye.

Sevgiler.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:01 .