Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Klasik Retorikler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31334)

Baskoylu 12-03-2013 16:31

Klasik Retorikler

Turkiye sinirlari icinde ve disinda olan toplu katliamlarin ve cinayetlerin sorumlusu TC ve onun kurucusunun eseridir.
Hic bir guc bunun tersini ispat edemez, TC kurulusundaki Fasist, Irkci ve Gerici yasalarinin altina imzasini atip bunlari yasa haline getiren, Bu ulkede Ulu Basbug ve Ulu Onder olarak anilan kisinin kendisidir.

Kendisine demokrat, aydin ve ilerici olarak goren, Parti, Kurum, Kurulus ve kisiler, Cumhurriyetin kurulusundan itibaren Fasist Irkci ve Gerici yasalari incelesinler, kurulusundan itibaren gunumuze kadar iyi olupta kotuye goturulen hangi yasa var? yani daha once Demokratik Yasa diye dusundugu hangi yasa var?

Gerek gelisen dunya duzeni, gerek AB sureci ile zorunlu olarak Fasist, Irkci ve Milliyetci yasalarini degistirirken... Icleri kan agliyan egemenler zaman zaman ceresizliklerini verdigi demeclerle Ataturk`un fasist ilke ve inkilaplarini zorunlu olarak kirpiyor veya degistirmek zorunda kaliyoruz...TANRI VE ULU ONDERIMIZ BIZI KORUSUN.....

Turkiye`de nice toplu katliamlar, toplu tutuklamlar, cinayetler, goz altinda kayiplar, iskenceler ve yargisiz infazlari ile dunya genelinde unlu olan ulkelerin basinda gelir.

Yukarida saydigimiz ve sayamadiklarimizi goz onunde bulundurursak, Demokrat ve Sosyal demokrat kiligina girmis ozunde Duzenin kurucusu tarafindan yasalastirilmis Fasist anayasa ve kanunlarina harfiyen uyan ve destekliyen, yeri geldigi zaman mangalda kul birakmiyan, yapilan katliamlarin sorumlularini farkli yerlerde, farkli olusumlarda aramaya calismasi!!!! kendisini demokrat veya sosyal demokrat maskesini dusurmeme cabasidir.....

Gazi Katliami 12 Mart 1995 de yine Fasist Irkci ve Gerici mantigin urunu olan duzenin gecmisten beri sure gelen toplu katliamlarin devamidir.

GAZI MAHALLESI KATLİAMI Devrimci, Demokrat, Aydin ve Alevi kimligine sahip olan, ozellikle fasist duzene karsi net taviri olan insanlarimizin yogun olarak yasadigi Gazi mahallesinde Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici Derin Devlet tarafindan eli kanli kan emici tetikci katilleri tarafindan halkin yogun olarak bulundugu Pastane ve Kahveleri makinali tufeklerle taradilar.

Suclari Demokrat, Aydin, Ilerici, Alevi ve Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici Duzene karsi tepkili olmalari olan insanlar hunarca katledildi,
Fasist Devletin Fasist Kolluk Gucu Olan Bu Eli Kanli Katiller Elini Kolunu Salayip, Herhangi bir devlet engeli ile karsilasmadan Meclisin tabanina veya Genel Kurmay karargahina geri donduler.

Yapilan katliama karsi acilarini haykiran mahale halki, bir sure once oraya sivil giyimleri ile gelen, daha sonra resmi elbiselerini giyip, Guvenlik gucu olarak maheleye guvenligi saglama adi altinda, Mahale halkina karsi anti Demokratik hukuk disi bir gucun sahip olmus olduklari fasist irkci ve gerici yapilanmalari ile mahale halkina karsi sinirsiz guc kullanarak saldirdilar, Copladilar, Panzerlerle kitlenin ustune gidip insanlari kursunladilr.

Fasist Devletin Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici yapilanmasi, yani devleti yonetenler, Gazi Mahallesindeki Olaylarin Dis Mihraklar Tarafindan Yapildigi Demogojisiyle, Surekli yaptiklari toplu katliamlari boylesi bir onursuzlukla gecistirmeye calistilar.

Orada yasiyan halki Saldirgan, Terorist, Vatan Hayini ilan ettiler, Halka panzerlerle, Coplarla, Tomsonlarla saldiran Guvenlik Guclerini Magdur ve kahraman ilan ettiler.

sokaga cikma yasagi ilan ederek sansurle basin ve yayin faliyetini kisitlayarak kamu oyunun gercekleri ogrenmesini engelediler.
Yaralilarin zamaninda tedavisini engelediler yaralilardan bod kagitlara imza atılmasi istendi.
Acili ve magdur mahalle halkinin tepkilerine demokratik yontemlerle yanasmayan Fasist Devlet cenazelerin toplu kaldirilmasini engelemeye calisarak demokratik kurum ve kuruluslari islevsiz hale getirmeyi planliyarak, kendisini hakli cikarmak adina gerginligin dahada tirmanmasina neden oldu. Umraniyede`de yeni katliamlara zemin yaratilarak Olu sayisinin dahada artmasina yol acildi.

geriye kalan Fasist Devletin sure gelen toplu katliami ve caresiz bakislari ile Acilar icinde yakinlarini kaybeden buruk ve kirgin insanlar. bu nasıl devlet diye sorgulayan yaralilar, hala ne oldugu mecul kayıp idalari, yakilmis ve yikilmis harebeye donmus yerlesim alanlari.

Fasist Devlet acisindan da hiv bir dey olmamis gibi gorevine devam etirilen eli kanli katil icisleri Bakani Vali emniyet muduru yasananlari basit bir kaza gibi gecistirilmek istercesine sadece bazi katilerin gorev yerleri degistirildi.

Gazi mahallesindeki Katliam tamamen Fasist Irkci, Millilyetci ve Gerici Devlet tarafindan hazirlanmis bir Katliamdir.
Onlarca insan Fasist Duzenin Fasist Kolluk Gucu Olan Polis kursunlariyla yasamini yitirdi, onlarca kayip insan var.
Bu Fasist Devlet tum bu katliamlari yapan eli kanli katilerini bir de mukafatlandirdi.

Elikanli Duzenin iti Istanbul emniyet muduru Necdet menzir milletvekili olarak Parlemontoya girdi!!!!!!
Gazi mahalesi mahkemeleri ilden ile dolastirildi. Insanlari bezdirip davanin akisini istedikleri gibi karara baglamak, istedikleri gibi sonuclandirmak icin!! Hile ve Yalan politikalarina bir yenisini daha eklediler.....
Bu Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici Devletin bu yalanlari, Hileleri ve oyunlarini taaa Dersim Soykirimindan beri biliyoruz... Maras, Sivas ve Corum Katliamlarindan beri biliyoruz.

Bu Fasist, Irkci, Milliyetci ve Gerici Parlementer Sistemin Hile ve Yalanlari ile Cevirdigi Dolaplari ile Gazi Mahallesinde Yasayan Alevi, Demokrat, Aydin, Ilerici, Devrimci ve Tum Emekci Halkin Katilleridir.

Fasizm Doktugu Kan`da Bogulacaktir...
Bu Fasist Devlet, Halka Hesap Verecektir.
Halk; Fasist Devlet ve Onun Kurucusundan Hesap Soracaktir.

Susma, Sustukca Sira Sanada Gelecektir.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

Baskoylu 13-03-2013 18:19

Gazi Katliamı'nı Unutmadık. #1

Basligin altina yazdigim bu yazinin buraya aktirilmasi kabul edilecek bir yaklasim degildir.
Daha once yine baska forumda kendime ait olan yazilarimin buraya aktarmamin kaldirilmasida dogru bir yaklasim degildir.

yukarida yazdigim bu yazinin neden farkli bir yere tasindigina dair, Saygideger Gorevli Dostlar aciklarsa sevinirim.

Baskoylu 13-03-2013 18:30

Alıntı:

Gazi Katliamı'nı Unutmadık. GAZİDE KAYBETTİGİMİZ VEDE BU KATLİYAMIN
DEVAMI OLAN EYLEMLİLİKLERDE YİTİRDİGİMİZ
BÜTÜN GÜZEL İNSANLARIMIN'ANISINA.
KIZILBAŞIZ
Kızılbaşız padişahlardan şehülislamlardan kadılardan
Katli vacib fermanlarımız
çoluk çocuk demeyin
Kadınları kızları helaldır
Cennet ile mücdelenen
islamlı müslümanlı katilerimiz
anlı şanlı ordularımız
anlı kanlı paşalarımız
üstü başı kanlı komutanlarımız
partilerimiz vekillerimiz
yazar çizer tarihçilerimiz
kestigi ektigi biçtigi
yenmez diyen halkımız
camilerde hutbe veren imam hocalar
tarihlerimiz sözlüklerimiz
tek yönlü dinimiz
okullarda başkalaştırılan çocuklarımız
beyinlerimizi sulandıran
kirli paslı idolejilerimiz
yakılan yıkılan köylerimiz
türkülerimiz deyişlerimiz beyitlerimiz
meydanlarda şerefsizce öldürülen gençlerimiz
sindirilen işçilerimiz emekçilerimiz
suyumuz ormanlarımız güzelliklerimiz
buğünümüz yarınımız gelecegemiz
işte böyle karanlıkların gerçek yüzleri
hamdi yalçın.aralık2010.
Alıntı:

Klasik Retorikler Konu Başlığı Hakkında Bilgilendirme. Konu bütünlüğünü bozan ve farklılaştıran politika ve tarih içerikli başlıklar, bundan sonra bu başlık altında birleştirilecektir.
Yukarida yazdigim yaziya farkli bir baslik yazarak foruma gonderebilirdim, boylesi bir yaklasim Forum katilimcisi duyarli ve Saygideger Zahit dost`un emegine sagisizlik olurdu, hal boyle olunca onun anlamli ve kisa siir`in altina konuya daha aciklik getirecek yazi yazdim... Yazdigim yaziya tepki varsa, hem fikir olmiyan varsa, saygi cercevesi icinde tartisabiliriz....
Yok degilse verilen Emege karsi dogru bir yaklasim gostermiyoruz....

Yukarida gonderdigim ve Klasik Retorikler baslik altindaki butun yazilarimin silinmesini talep ve rica ediyorum.

Neva 13-03-2013 19:04

Alıntı:

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 476230)
Yukarida yazdigim yaziya farkli bir baslik yazarak foruma gonderebilirdim, boylesi bir yaklasim Forum katilimcisi duyarli ve Saygideger Zahit dost`un emegine sagisizlik olurdu, hal boyle olunca onun anlamli ve kisa siir`in altina konuya daha aciklik getirecek yazi yazdim... Yazdigim yaziya tepki varsa, hem fikir olmiyan varsa, saygi cercevesi icinde tartisabiliriz....
Yok degilse verilen Emege karsi dogru bir yaklasim gostermiyoruz....

Yukarida gonderdigim ve Klasik Retorikler baslik altindaki butun yazilarimin silinmesini talep ve rica ediyorum.

Sayin Baskoylu;

Yukariya yazmis oldugunuz yaziyi, sayin Zahit'in basligina degil de, farkli bir baslikla da acarak, yazmis olsaydiniz, yine ayni islem uygulanacakti. Gazi katliami hepimiz icin onemlidir, ancak bunu surekli kendini tekrarlayan cumlelerle;

Turkiye sinirlari icinde ve disinda olan toplu katliamlarin ve cinayetlerin sorumlusu TC ve onun kurucusunun eseridir.
Hic bir guc bunun tersini ispat edemez, TC kurulusundaki Fasist, Irkci ve Gerici yasalarinin altina imzasini atip bunlari yasa haline getiren, Bu ulkede Ulu Basbug ve Ulu Onder olarak anilan kisinin kendisidir.

belirtmenizin konu acisindan hicbir ehemmiyeti yoktur. Ve bunun ispati da sandiginiz kadar zor degildir.

Bunun Ataturk'le filan da bir alakasi yoktur. Biraz Cumhuriyet tarihi okumanizda fayda var.

Bunun disinda, Turkiye'de ve Turkiye disinda ucan kusu bile Ataturk ucuyor zihniyeti, ki bir benzeri de kutsal oldugu iddia edilen kitaplarda yazar "Gokte ucan kusu gormediniz mi Allah tutuyor" seklinde, belli bir seviyeyi asmis politika tartisma forumlarimizda, tartismalari fikir alisverisinden cok, kisir donguye donusturuyor.

Mumkunse politika basliklarini vaktiniz oldugunda okuyunuz.

Baskoylu 13-03-2013 20:17

Alıntı:

Yukariya yazmis oldugunuz yaziyi, sayin Zahit'in basligina degil de, farkli bir baslikla da acarak, yazmis olsaydiniz, yine ayni islem uygulanacakti. Gazi katliami hepimiz icin onemlidir, ancak bunu surekli kendini tekrarlayan cumlelerle;
Kazi Katliami, Dersim Katliami, Sivas Katliami, Corum Katliami gibi soylemlerde kendisini tekrarliyan cumleler oldugu icin, boylesi bir baslik atildigi zaman ayni uygulamalari yapiyormusunuz? veya bu uygulamalari yapmaniz gerekiyormu?

Alıntı:

Hem fikir olmiyabilirisiniz, farkli pencereden bakmis olabilirsiniz. herkes ayni dusunmek ve ayni seyleri savunmak zorundamidir? TC ve Ataturk hakkinda konusanlari farkli cezalara carptiran duzenin takipciligini yapmak sizce ne kadar dogrudur?
Eger onun eseri degilse bunun tersini ispatliyarak benim dusuncelerimi ve fikirlerimi curutebilirsiniz.....

Alıntı:

belirtmenizin konu acisindan hicbir ehemmiyeti yoktur. Ve bunun ispati da sandiginiz kadar zor degildir.
Buyrun siz ispat edin, varsa elinizde belge ve kaynak, ben sizden, forumdan ve Ataturk`u savunan ve savunmiyan herkesten ozur dilemeye hazirim....
Tarihi isterseniz hep birlikte arastiralim, benim bugune kadar ozellikle uzerine dustugum konulardan biridir, belki eksik ve yanlis bilgiler edinmis olabilirim, Isterseniz Cumhurriyetin kurulusundan itibaren, yasa ve kanunlari arastiralim, gunumuzde var olan fasist yasalar dedigimiz yaslardan daha ilimli ve olumlumudur degilmidir? Eksiklerimizi ve yanlislarimiz gidermek, kendimizi yenilemek bize yakisan durustur......

Alıntı:

Bunun Ataturk'le filan da bir alakasi yoktur. Biraz Cumhuriyet tarihi okumanizda fayda var.
Benim okumadigim ve sizin bana onereceginiz Cumhurriyet tarihini butun ciplakligi ile anlatan kitaplari onerin, belkide okumadigim kitaplar olmus olabilir.
Arastirici olmanin en buyuk ozelliklerden biri taraf tutmadan butun aci gerceklere tahmul edip en iyi sekilde gercekleri ogrenip ortaya koymaktir.

Alıntı:

Bunun disinda, Turkiye'de ve Turkiye disinda ucan kusu bile Ataturk ucuyor zihniyeti, ki bir benzeri de kutsal oldugu iddia edilen kitaplarda yazar "Gokte ucan kusu gormediniz mi Allah tutuyor" seklinde, belli bir seviyeyi asmis politika tartisma forumlarimizda, tartismalari fikir alisverisinden cok, kisir donguye donusturuyor.
Ataturk yasadigi doneme kadar onun emri olmadan yapilan bir sey varmidir? emrini dinlemiyen ve verdigi emirleri yerine getirmiyenleri nasil cezalandirdigini ben tarihi belgelerle ortaya koyabilirim... Onun emirlerini dinlemiyen ve onun haberi olmadan yanlis yapanlarin Idam edildiklerini, idam edildikten sonra Ayaklarindan asildiklarini biliyormuydunuz?

Ismet Inonu Dersim katliaminda gosterdigi basarisizliktan dolayi, Eylul 1937 de koske cagirip gorevinden hemen istifa et emri verdikten sonra, Basvekil Olara Celal Bayar`i getirdigini, Celal Bayar`inda olmeden once "Ataturk Dersimi Vurun Sorumlusu Benim, Bizde Vurduk"
Sozlerini biliyorsunuz sanirim..
Sonuc olarak sizin benden, benim sizden bir kac kitap okumuslugumuz olabilir, farkli arastirmalarimiz olabilir, ama ben size siz bu konuda bilgisizsiniz, okumamissiniz, arastirmamissiniz, BIRAZ CUMHURRIYET TARIHINI OKUMANIZDA FAYDA VAR gibi yaklasimda bulunmam once kendime sonra size saygisizlik yapmis olurum....

Bildiklerimizle variz, bilmediklerimizi ogrenmekle gorevliyiz....

Buradaki Yazilarimin Silinmesini Bir Kez Daha Rica ve Talep ediyorum....

Baskoylu 13-03-2013 20:29

ATATÜRK,
Kendi döneminin Adalet Bakanı olan Türkçü Mahmut Esat'ın "Bozkurt" soyadını almasını istediği için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
İlk yolcu gemisine "Bozkurt" adının konulmasını teklif ettiği için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Petrol Ofisi'nin armasını "Bozkurt" olarak tasarlattığı için Bozkurt'tur. ( Günümüzdeki kullanımında mevcut olan alev figürü, daha sonra İsmet İnönü tarafından eklettirilmiştir. Bilinçsizce "Paşa" olarak anılan İnönü'nün AtaTürk'ü ne denli kıskandığı ve milletine olan düşmanlığı bir çok eyleminde kendini göstermiştir. Soyu Türk olmayan bu zât'ın Anıtkabir'de yeri yoktur. )

ATATÜRK,
Diğer devletlerden kendisine armağan olarak "Bozkurt" heykelleri gönderildiği için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Türk'ün milli simgesi olan "Bozkurt'u", yeni Türk Devleti'nin paralarının ve pullarının üzerinde kullandırdığı için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Milli Eğitim Bakanlığının girişine, Türk'lerin Ergenekon'dan çıkışını temsil eden bir resim yaptırdığı için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Yerli malı olarak üretilmeye başlayan bir sigaraya "Bozkurt" adını uygun gördüğü ve bu sigaranın paket resminin "Bozkurt" olmasını istediği için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Türk İzci Ocağı bünyesindeki çocuklara "Yavru Kurt" yakıştırmasını yaptığı için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Fuat Köprülü'nün kendisine: "Türkiyat Enstitüsü'nün ambleminin nasıl olması gerektiğini sorduğunda…"

– "Karlı Tanrı Dağları'nın önünde elinde meşale tutan bir "Bozkurt" olsun, Bu meşale, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilminin ifadesi olsun. Ergenekon'dan çıkmamızda kılavuz olan Bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kuruluşunu ifade etsin." cevabını verdiği için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Türk Ocakları'nın amblemini "Bozkurt" yaptırdığı için Bozkurt'tur.

Evet;

ATATÜRK,
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın amblemini "Kurtbaşı" olarak önerdiği için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Ankara Üniversitesi'nin diplomalarının alt köşesine "Kurtbaşı" amblemi koydurduğu için Bozkurt'tur.

ATATÜRK,
Çalışma masasındaki çağırma zili küçük bir "Bozkurt" heykeli olduğu için Bozkurt'tur.
((( ilgili resim/belgeleri ve fazlasını google de bulabilirsiniz)))

ALINTI: Feramuz Acar

istatistik 13-03-2013 21:42

Bozkurtta göz var, dişleri de üçgenimsi, kulakları da üçgenimsi. Oldu mu sana illuminati!

Bir kişinin her hareketinin ve eyleminin altından bir siyasi anlam çıkarmak doğru mudur bilemiyorum.

Öyle bile olsa, kişinin siyasi görüşünü onu aşağılamak ya da ona hakaret etmek için kullanmak ne kadar doğrudur onu da bilmiyorum.

Bu yapılanın, eleştirilen siyasi görüşten geri kalmamayı sağladığını ise iyi biliyorum.

Bir şeyi eleştirmek, kıyasıya eleştirmek ile onu her fırsatta aşağılamak, her şeyden sorumlu tutmak arasındaki farkı iyi bilmek gerek.

Neva 13-03-2013 22:18

Alıntı:

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 476241)
Kazi Katliami, Dersim Katliami, Sivas Katliami, Corum Katliami gibi soylemlerde kendisini tekrarliyan cumleler oldugu icin, boylesi bir baslik atildigi zaman ayni uygulamalari yapiyormusunuz? veya bu uygulamalari yapmaniz gerekiyormu?

Sayin Baskoylu;

Evet, onlari da gereken yerlere(basliklara) kaydiriyoruz. Sizin anlamadiginiz nokta, sitemizde zaten bu konularin mevcut islendigi basliklari gormezden gelmeniz. Basit bir arama yaparak , sitede islenmis olup olmadigini gorebilirsiniz. Islenmemis bir konu ise baslik acar islersiniz.

Ornegin; Alevilik bolumundeki Dersim katliamina iliskin mesajiniz, Tarih bolumundeki Dersim basligina kaydirildi. Belki farkindasiniz, belki degilsiniz.

http://www.turandursun.com/forumlar/...t=3383&page=35

Ornegin o bolumu, burada mevcut Alevi arkadaslarimizin istegi uzerine actik ve islam bolumunden ayirdik. Boyle rica etmislerdi.

Islam ici Aleviligi iceren diger basligimiz hala Islam bolumundedir.

Evinizde, sayet sofranizi banyoya kurup orada yemiyorsaniz, mumkunse forum bolumlerini ve basliklarini da olmasi gerektigi gibi kullaniniz.

Ustteki Bozkurt icerikli mesajin, islam bolumundeki Ataturk'un din ve evrimle ilgili gorusleri basliginda ne isi var ornegin?

Alıntı:

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 476241)

Hem fikir olmiyabilirisiniz, farkli pencereden bakmis olabilirsiniz. herkes ayni dusunmek ve ayni seyleri savunmak zorundamidir? TC ve Ataturk hakkinda konusanlari farkli cezalara carptiran duzenin takipciligini yapmak sizce ne kadar dogrudur?
Eger onun eseri degilse bunun tersini ispatliyarak benim dusuncelerimi ve fikirlerimi curutebilirsiniz.....

Biz site ve site gorevlileri olarak, duzen takipciligi yapmayiz. Yapiyor olsaydik, siz simdiye kadar bu sitede yaziyor olmazdiniz.

Bana Ataturk'un, yasadigi donemde yurtdisinda/Ulke sinirlari disinda yaptigi katliami ispat ediniz lutfen.
Veya, yasadigi donemde,Ataturk'e ait, gidip su, su , su ulkelere saldiracak, katliam yapacaksiniz, diyen bir belge koyar misiniz lutfen?

Asagida iddia etmissiniz cunku.

Alıntı:

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 476128)

.

Natan 14-03-2013 01:17

Sayın Başkoylu

Alıntı:

Marksizm, Sosyalizm ve Demokrasinin Dusmani olan, boylesi olusumlarin Turkiye`ye zarar verecegini dusunen- Atatürk bölümü başlığından alıntıdır
Düşmanı olmasam da ben Marx'ı Lenin'i, Stalin'i yada ne bileyim Deniz Gezmiş'i, İbrahim Kaypakkaya'yı, Mahirleri, Ulaşları da Faşizan buluyor ve reddediyorum. Reddetmem beni ırkçı yapmaz. Çünkü ırka da inanmıyorum.

Solcuların yanında Denizlere, mahirlere alehte birşey söylendiğinde küplere biniyorlar. Başlıyorlar hakarete.

İlla herkes Deniz'ci, Mahirci, Atatürkçü, Türk'çü-Kürt'çü mü olacak? Atatürke laf atanlar zindana atılmış. eski solcular da sağcılar da adam vurmuyor muydu sokaklarda?

Saygılarımla
Rumpelstiltskin

ismail truth 20-03-2013 22:14

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477360)

Elbetteki daha evla yapmaz.

Ancak Ataturkcu olmayanlarin da anlamadigi sudur ki;Bu kisiyi dindar yapmaya calismak da onu evla yapmaz.Bu baglamda karsi dayatma da, diktatorlugun bir parcasidir.Zira hicbir siyasi rejim, ideoloji vs. %100 mutlak dogru/iyi veya kotu degildir.

Olumlu tarafi da vardir, olumsuz tarafi da vardir.

Kusura bakma ama acaip saçma bir laf etmişsin. Demokrasi ve diktatörlük rejimleri aslında eşittir diyorsun yani. İkisi de olur. Ne farkeder ki?

ismail truth 20-03-2013 22:17

Alıntı:

mustafakemallerolmez´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477262)
yunanistan eski başbakanı venizelos atatürk'ü 1934 nobel barış ödülüne aday gösterirken bakınız ne demiştir;
"bir ulusun yaşamında, bunca kısa sürede bunca köklü değişikliklerin başarıldığı pek enderdir. bu olağanüstü çalismalari atatürk'e, sözcüğün tam anlamıyla "büyük adam" şanını kazandırmıştır."

ulusal kurtuluş savaşını verdiği bir devletin başkanı tarafından bu ödüle aday gösterilen atatürk, ulusunu esaret ve kölelikten kurtardığı için nobel komitesince bu ödüle layık görülmemiştir o ayrı konu...

"Kısa sürede köklü değişiklik başarmak" dediğin şey niye bir fazilet ki?

Humeyni de kısa sürede köklü değişiklikler başardı. Mao da başarmıştı.

Tek gereken biraz kaba kuvvet. Yani diktatörlük ve zorbalık.

Burada asıl başarılan şey ise halkın ruhunu ezmek, kişiliğini yoketmek, koyun nesiller yetiştirmek gibi bir başarı oluyor.

mustafakemallerolmez 20-03-2013 22:30

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477375)
"Kısa sürede köklü değişiklik başarmak" dediğin şey niye bir fazilet ki?

Humeyni de kısa sürede köklü değişiklikler başardı. Mao da başarmıştı.

Tek gereken biraz kaba kuvvet. Yani diktatörlük ve zorbalık.

Burada asıl başarılan şey ise halkın ruhunu ezmek, kişiliğini yoketmek, koyun nesiller yetiştirmek gibi bir başarı oluyor.

Arkadaşım kelime oyunu yapıyosun köklü değişikliklerden kastın ne olduğunu da gayet iyi biliyosun ki çağdaşlaşma. Atatürk bu ülke için bukadarını yapabildi ondan sonra gelenler bu çağdaşlaşmayı devam ettirebildilermi ona bakmak lazım

ismail truth 20-03-2013 22:34

Alıntı:

mustafakemallerolmez´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477380)
Arkadaşım kelime oyunu yapıyosun köklü değişikliklerden kastın ne olduğunu da gayet iyi biliyosun ki çağdaşlaşma. Atatürk bu ülke için bukadarını yapabildi ondan sonra gelenler bu çağdaşlaşmayı devam ettirebildilermi ona bakmak lazım

Ona sen "çağdaşlaşma" dersin, başkası başka şey der. Bunun objektif kıstası nedir?

Yapılan her ne haltsa, "iyi" birşey olduğunu bilsek bile, X veya Y insan kim ki kalkıp kendi fikrini herkese zorla dayatabiliyor? O da dokuz aylık değil mi? Niye haddini bilmiyor? Babasının malı mı memleket?

Neva 20-03-2013 22:36

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477373)
Kusura bakma ama acaip saçma bir laf etmişsin. Demokrasi ve diktatörlük rejimleri aslında eşittir diyorsun yani. İkisi de olur. Ne farkeder ki?

Acayip bir laf degil ki, siz anlayamamissiniz. :)

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirir.

Niye kurallar var?

Haydi bakalim ben kirmizi isikta gecmek istiyorum, niye yesil isik diktatorlugu? Aciklayin bakalim bir.

ismail truth 20-03-2013 22:38

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477384)
Acayip bir laf degil ki, siz anlayamamissiniz. :)

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirir.

Niye kurallar var?

Haydi bakalim ben kirmizi isikta gecmek istiyorum, niye yesil isik diktatorlugu? Aciklayin bakalim bir.

Evet haklısın. Hakkaten de demokrasi ve diktatörlük aslında aynı şeymiş. Yani ikisi de olur. Farketmez.

Neva 20-03-2013 22:41

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477385)
Evet haklısın. Hakkaten de demokrasi ve diktatörlük aslında aynı şeymiş. Yani ikisi de olur. Farketmez.

Haklisin demekle olmuyor iste.

Once kisinin objektif olmasi gerekiyor.

Demokrasi'den bahsedebilmeniz icin, once demokrasi'nin ne oldugunu, dunya uzerinde ne kadar uygulandigi bilmelisiniz.

Ki diktatorlukle kiyaslama yapabilesiniz.

ismail truth 20-03-2013 22:43

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477386)
Haklisin demekle olmuyor iste.

Once kisinin objektif olmasi gerekiyor.

Demokrasi'den bahsedebilmeniz icin, once demokrasi'nin ne oldugunu bilmelisiniz.

Ki diktatorlukle kiyaslama yapabilesiniz.

Sen bu konularda baya etraflıca düşünmüş gibisin. Türk eğitim sisteminde zaten bize bunlar uzun uzun anlatılır.

Bence sen siyaset filozofu olarak bu mevzudaki bu parlak fikrini bir Batı felsefe mecmuasında yayınlat. Gelip Türklerden demokrasi öğrensinler.

Bak Zeno paradoksu gibi ispat ettin demokrasi ile diktatörlüğün aslında aynı olduğunu.

Helal olsun sana.

Bir de bana objektif olmayı salık veriyor. Çünkü sen sırf yüce putuna laf gelmesin, mükemmelliği bozulmasın diye bu taklayı atmıyorsun.

Neva 20-03-2013 23:04

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477387)
Sen bu konularda baya etraflıca düşünmüş gibisin. Türk eğitim sisteminde zaten bize bunlar uzun uzun anlatılır.

Bence sen siyaset filozofu olarak bu mevzudaki bu parlak fikrini bir Batı felsefe mecmuasında yayınlat. Gelip Türklerden demokrasi öğrensinler.

Bak Zeno paradoksu gibi ispat ettin demokrasi ile diktatörlüğün aslında aynı olduğunu.

Helal olsun sana.

Bir de bana objektif olmayı salık veriyor. Çünkü sen sırf yüce putuna laf gelmesin, mükemmelliği bozulmasın diye bu taklayı atmıyorsun.

Zaten sorun da bu, bizim putumuz yok. Siz objektif olabiliyor musunuz ondan haber verin.

Turk egitim sistemini bosverin. Biz onu da yeri geldiginde elestiririz.

Objektif olamassaniz, bakin bu asagidaki sorular tarzinda sorular sormaya baslarsiniz. Sadece anlayabilmeniz icin bir ornek. Kimin kurtulus savasi verdigi degil(Ataturk-Osmanli) dikkat cektigim.

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477237)
Benim bildiğim "kurtuluş savaşlarını" emperyalizme esir düşmüş mazlum halklar verir.

Demek ki neymis?

Antep' te orada, buradaki kusatma altindaki halklar mazlum degilmis. Ve Ahmed Arif yesillik olsun diye yazmis 33 kursunu he mi?...

Once emperyalizm taniminin yasini ogrenin, ondan sonra siyaset tartisin. Size gore simdi ayni mantikla, Irak'a da girmemistir ABD ornegin. Demokrasi goturmustur.

Sirf birseyi curutecegim diye, kavramlari dikkatli kullanmassaniz, savunduklarinizla kafa kafaya gelirsiniz.

Cunku ne dedik en basta?

Hicbir rejim vs. %100 mutlak dogru/yanlis degildir.

mustafakemallerolmez 20-03-2013 23:07

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477382)
Yapılan her ne haltsa, "iyi" birşey olduğunu bilsek bile, X veya Y insan kim ki kalkıp kendi fikrini herkese zorla dayatabiliyor? O da dokuz aylık değil mi? Niye haddini bilmiyor? Babasının malı mı memleket?

Doğru söylüyosun aslında bu memleket osmanın babasının malıydı o ve soyu da milletin efendisiydi. Ve atatürk geldi bu ülkenin efendisi köylüdür emekçidir üretendir dedi halbuki ona ne oluyoda karışıyodu bu ne küstahlıktı...

ismail truth 21-03-2013 00:15

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477389)
Zaten sorun da bu, bizim putumuz yok. Siz objektif olabiliyor musunuz ondan haber verin.

Turk egitim sistemini bosverin. Biz onu da yeri geldiginde elestiririz.

Objektif olamassaniz, bakin bu asagidaki sorular tarzinda sorular sormaya baslarsiniz. Sadece anlayabilmeniz icin bir ornek. Kimin kurtulus savasi verdigi degil(Ataturk-Osmanli) dikkat cektigim.

Demek ki neymis?

Antep' te orada, buradaki kusatma altindaki halklar mazlum degilmis. Ve Ahmed Arif yesillik olsun diye yazmis 33 kursunu he mi?...

Once emperyalizm taniminin yasini ogrenin, ondan sonra siyaset tartisin. Size gore simdi ayni mantikla, Irak'a da girmemistir ABD ornegin. Demokrasi goturmustur.

Sirf birseyi curutecegim diye, kavramlari dikkatli kullanmassaniz, savunduklarinizla kafa kafaya gelirsiniz.

Cunku ne dedik en basta?

Hicbir rejim vs. %100 mutlak dogru/yanlis degildir.

İlk önce anla ki savunduğun şey İslam ideolojisidir. Osmanlıda da "Milli Mücadele" de ve hala bugün kullanılan "vatan" ve "şehit" kavramlarında da gizli olan varsayım şudur ki Allah dünyayı Müslümanlara vermiştir, Türkleri de özellikle seçmiştir ki Müslüman halklar içinde onlar öne çıksın, İslam imparatorluğunu onlar yönetsin, sonra da gidip kafir memleketlerde şanlı İslam bayrağını dalgalandırsın.

O 33 kurşun falan hikayelerini yazanlar da, "istiklal" falan diye konuşanlar da İstiklal Marşını yazan adam gibi, hepsi aslında zamanında zaptettikleri elelamin ülkesi ellerinden çıkınca "vatan toprağı elden gitti" diye üzülern acaip zihniyetlerdir.

Çünkü bu insanlar samimi olarak tüm dünya toprağının bunlara bizzat Allah tarafından vaat edildiğine inanıyor.

Şimdi böyle bir zihniyetin mirası bir kültürde yetişmiş bir birey olarak sen kalkıp "objektif" olarak neyin davasını anlatıyorsun? Bana Türklerin nasıl mazlum olduğunu mu anlatacaksın?

O Antepteki mazlumlar Fransızlarla cebelleşmeden daha 5 sene önce Ermeni katledip mallarını yağmalayıp, kızlarının ırzına geçmiyorlar mıydı?

Nasıl bir vatan savunmasıdır ki bu "milli mücadele ordusu" İzmir'i "kurtardıktan" sonra kalkıp şehrin yarısını ateşe veriyor, şehir ahalisini "denize döküyor", kalanı zorla başka memlekete sürüyor? Biz de sanmıştık ki o şehri düşman işgalinden kurtardı. Meğerse kurtarılan Türk emperyalizmiymiş.

Neva 21-03-2013 04:05

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477400)
İlk önce anla ki savunduğun şey İslam ideolojisidir. Osmanlıda da "Milli Mücadele" de ve hala bugün kullanılan "vatan" ve "şehit" kavramlarında da gizli olan varsayım şudur ki Allah dünyayı Müslümanlara vermiştir, Türkleri de özellikle seçmiştir ki Müslüman halklar içinde onlar öne çıksın, İslam imparatorluğunu onlar yönetsin, sonra da gidip kafir memleketlerde şanlı İslam bayrağını dalgalandırsın.

O 33 kurşun falan hikayelerini yazanlar da, "istiklal" falan diye konuşanlar da İstiklal Marşını yazan adam gibi,
hepsi aslında zamanında zaptettikleri elelamin ülkesi ellerinden çıkınca "vatan toprağı elden gitti" diye üzülern acaip zihniyetlerdir.

Çünkü bu insanlar samimi olarak tüm dünya toprağının bunlara bizzat Allah tarafından vaat edildiğine inanıyor.

Şimdi böyle bir zihniyetin mirası bir kültürde yetişmiş bir birey olarak sen kalkıp "objektif" olarak neyin davasını anlatıyorsun? Bana Türklerin nasıl mazlum olduğunu mu anlatacaksın?

O Antepteki mazlumlar Fransızlarla cebelleşmeden daha 5 sene önce Ermeni katledip mallarını yağmalayıp, kızlarının ırzına geçmiyorlar mıydı?

Nasıl bir vatan savunmasıdır ki bu "milli mücadele ordusu" İzmir'i "kurtardıktan" sonra kalkıp şehrin yarısını ateşe veriyor, şehir ahalisini "denize döküyor", kalanı zorla başka memlekete sürüyor? Biz de sanmıştık ki o şehri düşman işgalinden kurtardı. Meğerse kurtarılan Türk emperyalizmiymiş.

Iste yazilani anlamayisin sonuclaridir bunlar. Ben neyi nasil savundugumu cok iyi bilirim.

"Vatan", "Sehit" kavrami olsa ne olur, olmasa ne olur? "Elalemin ulkesi" de farkli bir kavram mi ki?

Veya literaturden bunlari cikarsaniz ne farkeder?

Bakin hala iki satir yazamadiniz suraya dinsel icerikli, konu sabote etmek, ve siyasi yonden ele almak daha evla cunku..

Ataturk ne yapmis, din bakimindan? Acin dokun bir ortaya ki bilelim.

Ibadeti mi engellemis?
Cami' mi yikmis?
Kuran'i mi imha etmis?

Halbuki yukarida koyulastirip dikkat cektigim yeri de belirtmisim. Ama isinize gelmemis sanirim okumak.

Sizin hikaye dediginiz, siirdir. Bak yine savundugunuz ideoloji ile kafa kafaya geldiniz.

Niye biliyor musunuz? Cunku o adam ve benzerleri Anadolu dediler, memleket dediler, insan dediler.

Sizin gibi hristiyan atalar demediler. Bakin ne kadar demokratiksiniz mesela?

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477253)
Yokolan zaten yokolmuş. Sen ki Hristiyan Anadolulu atalarını inkar ediyorsun ya.

Ben bu yuzden yukarda basite indirgeyerek yazdim , zira fazlasi size agir gelecekti.Demek ki neymis?

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirirmis.

Kisiye neye gore, hristiyan atalari reddetmek dayatmasi yapiyorsunuz?

Aradaki dusun farki bu iste. Objektiflik yok yani.

Ne farkeder?

5 yil once oyle yapmis olmalari, onlarin o durumdaki mazlumluklarini gecersiz kilar mi insan olarak? "Oh iyi olmus iyi ki olmusler" mi diyecegiz?

Veya Ermeni toplumu icindeki, bir kisim diaspora gercegini yok eder mi? Veya kalkip, "oh iyi olmus Ermeni'ler techir'de olmusler" dememiz mi gerekir?

Tarihte hic kimsenin ayrani temiz degil ki!? Siz neyi tartisiyorsunuz?

ismail truth 21-03-2013 12:28

Alıntı:

Neva;477425
[B
´isimli üyeden Alıntı
Ataturk ne yapmis, din bakimindan?[/B] Acin dokun bir ortaya ki bilelim.

Ibadeti mi engellemis?
Cami' mi yikmis?
Kuran'i mi imha etmis?

Atatürkün ne yaptığı değil mevzu. Atatürkün şöyle veya böyle yapma hakkı dahi yoktu. Mevzu bu. Seçimle iş başına gelmedi. Darbe yaptı. Kimse ona "başımıza gel, aklına estiği gibi bize ayar çek nizam ver" dememişti. Kendi kendine gelin güvey oldu. Buna da mı itiraz etmeyelim? En azından söylenmeyelim mi yahu? Canımızı mı istiyorsunuz?

Alıntı:

Sizin gibi hristiyan atalar demediler. Bakin ne kadar demokratiksiniz mesela?

Ben bu yuzden yukarda basite indirgeyerek yazdim , zira fazlasi size agir gelecekti.Demek ki neymis?

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirirmis.

Kisiye neye gore, hristiyan atalari reddetmek dayatmasi yapiyorsunuz?

Aradaki dusun farki bu iste. Objektiflik yok yani.

Dayatma derken? Ben sözden başka bir alet edavat kullanıyor muyum bu "dayatma" dediğin şeyi yaparken? Elimde seni hapse attıracak güç mü var? Yoksa "hristiyan atalarını inkar edenler hapse atılsın" diye bir davam mı var? Sen ne saçmalıyorsun anlamıyorum ki?

Alıntı:

5 yil once oyle yapmis olmalari, onlarin o durumdaki mazlumluklarini gecersiz kilar mi insan olarak? "Oh iyi olmus iyi ki olmusler" mi diyecegiz?
Ben anlamıyorum ki nasıl emperyal hesaplarla gidip başka emperyal ülkelerle ittifakla savaşa giren emperyalist bir güç savaşta başarılı olmayınca "mazlum" oluveriyor.

Alıntı:

Veya Ermeni toplumu icindeki, bir kisim diaspora gercegini yok eder mi? Veya kalkip, "oh iyi olmus Ermeni'ler techir'de olmusler" dememiz mi gerekir?
Diaspora demek memleketinden uzak yaşayan insan grubu demektir. Terör örgütü ya da gizli siyasi komplo merkezi manasına gelmiyor.

Alıntı:

Tarihte hic kimsenin ayrani temiz degil ki!? Siz neyi tartisiyorsunuz?
Hakikatler konuşulsun. Artık yalanlar anlatılmasın. Ayran mayran anlamam.

Neva 21-03-2013 17:03

Alıntı:

ismail truth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 477435)
Atatürkün ne yaptığı değil mevzu.

Ama bizim tartistigimizin zaten bu, diger elestirileriniz icin politik bolumumuz mevcut. Siz ne tartisildigindan emin misiniz?

Anlasilan din acisindan halen soyleyecek bir sozunuz, elestiriniz yok, o halde bu mesajlar direk Retorikler basligina gider.

Ben oraya alayim, siz orada, dunyada kac cesit dayatma vardir bir dusunun, sonra cevap verirsiniz.

Baskoylu 16-04-2013 03:34

Bir kisiyi olduren, Katil olur.
Yuzlerce kisiyi olduren, Kahraman olur.
Binlerce kisiyi olduren, Dahi olur.
Hayalda olsa, Yaratan, Can veren, Can Alan, Cennet vaat eden, Cehennem ile korkutan`da Allah olur.........

Farkli onderlikler ve Liderlikler var.
Mussolini, Adolf Hitler, Winston Churhill, Ataturk, Francisco Franco, Dehak ve daha sayamiyacagimiz buna benzer lider ve onderler var.

Birde kendisini ozgurluge ve halka adiyan, halk icin can veren ve halk icin destanlar yazan halk kahramanlari var...
Karl Marks, Engels, Lenin, Pir Sultan. Demirci Kawa, Hallac-i Mansur, Galileo, Ceh Guevara, Spartacus
Deniz Gezmis, Mahir Cayan, Ibrahim Kaypakkaya ve daha sayamiyacagimiz nice halk kahramanlari var.

Her nedense Tarihte nice katliamlara imza atmis, nice soykirim ve insanlik dusmanligi yapmis olanlarin takipcileri hep olmustur, ozellikle Irkci, Milliyetci ve Dinci kimliklere sahip olan onder ve liderlerin yaptiklarini ortbas etmek, yaptiklarini hakli ve dogru cikarma cabalarindan dolayi, allandirilip pullandirilmaya calisilir!

Marasal unvanina sahip degilken, Marasal unvani verilir.
Burcuva onderligini yapmisken, Halk Onderi ve Lideri Yapilir.
Milli Burcuva Devrimlere Ovguler Yagdirilarak, Devrimci Gosterilir
Adolf Hitler, Mussolini, Churchill gibiler Ataturk`un Irkci ve Milliyetciligini kendilerine ornek alip Usta gorurken, Turkiye`de Irkciligin ve Milliyetciligin had safaya yukselmesi ile, Ataturk Saman`da olur, Peygamber`de olur, Melek`de olur, hatta ve hatta Allah bile olur.....

Sahip oldugu gercek kimligi belge ve delillerle aciklamaya calisanlar ise susturulmaya calisilir.
Ozellikle kendilerini Aydin, Ilerici, Ateist, sozum ona Marksist ve Leninist goren bazilari bile, Ataturk ile gizli gizli ovunup onu korumaya calismasi ayri bir insanlik ayibidir.

Sonuc olarak Ataturk`un Saman, Mason, Bektasi, Yunan, Rum, Ermeni vs vs olmasinin cok onemi varmidir?
Elbette hayir, Onemli Olan Ataturk`un yasadigi surece, Turkiye Halklarina Ne Verdigi ve Kurdugu Duzende pratikte yaptiklaridir......
Ataturk`un Babasi ve Annesi`nin sahip olmus oldugu ulusal, ve inanc kimligi cokmu onemli?

Ataturk`un babasi cok Durust, Insancil, Saygili, Seviyeli, Onurlu ve Kisilikli biri olabilir. Babasi boylesi kimliklere sahip olmasi esittir, Ataturk olarak gorebilirmiyiz? veya Ataturk boylesi olgulara sahip olabilir, babasi ise tam tersine butun kotulukleri kendisinde barindirabilir,
Babasi Esittir Ataturk diyebilirmiyiz?

Ataturk`un kurtulus savasindan sonra, ne yaptiklari ve ne yaptirdiklarini en ince noktasina kadar tarafsiz olarak arastirmak, gormek ve dogru tahlil etmek dogru olandir.

Hem; Irkci ve Milliyetci olacaksin, Hemde Dunya Halklarin Kardes Oldugunu Savunacaksin!!!!!!
Hem; Demokrat, Aydin ve Ilerici Oldugunu savunacaksin, Hemde Askeri Fasist Diktatorlugun savunucusu olacaksin!!!!!!!

Hem; 12 Eylul Askeri Fasist Diktatorlugu yargilamaya calisacak ve karsi geleceksin.. Hemde 1923 den 1946 kadar suren Askeri Fasist Diktatorlugun savunuclugunu yapacaksin!!!!!

Hem; Her yil 1 Mayis Dunya Emekciler Bayramini Kutlamak Icin Alanlara Gideceksin..
Hemde; 1 Mayis Dunya Emekciler Bayramini, Bahar Bayramina Ceviren Isci ve Emekci Dusmanini Savunacaksin!!!!!!!

Sonuc olarak Ataturk`un Saman, Mason, Bektasi, Rum, Ermeni, Yunan vs vs olmasi onun Turkiye`de teorik ve pratik alanda yaptiklarini degistirirmi?

Neva 16-04-2013 07:35

Sayin Baskoylu;

Son atmis oldugunuz mesaj, ilgili bolume kaydirilmistir, linki asagidadir. Bu yuzden birbirini tekrarlayan mesaji atmanizin bir geregi yoktur. Buraya asmis oldugunuz son mesaj da forum kirine kaydirilmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...287#post480287

Ekleme: Beraberindeki mesajlar da ustteki linke alinmistir.

antilop 01-07-2013 02:29

Alıntı:

Anti´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488153)
MHP'ye hükümete destek verdiği konularda fazlaca yükleniyoruz, özellikle bu durum türban ve buna mukabil İslâm unsurlarının tezahürü eşliğinde gelişince daha bir saldırganlaşıyoruz.
Hepimiz için geçerli bu durum ve haklılık payımız da oldukça üst düzeyde.
Ancak son olarak @antilop'un yazmış olduğu gönderideki "MHP'lilerin gerektiğinde istifa edip AKP'ye katılacak denli" işbirliği mevzubahsi bizi yanlışlığa sürükler.
Ben bu durumun daha çok CHP için geçerli olacağını düşünüyorum özellikle.
İşte gördük, açılım sürecinde CHP iki parçaya döndü, Adıyaman milletvekili Salih Fırat AKP'ye katıldı.
Bu menem iştir?
CHP ile AKP'nin siyasi kulvarları, birbirinden siyasetçi alışverişine müsade edecek konumda mıdır?
Aslında bunu ülkemizin politik kültürünün bağlamında incelemek gerekiyor ancak bu da oldukça meşgaleli bir işlem olacaktır.
Gülseren Onançlar, Sezgin Tanrıkulular, Hüseyin Aygünler, bunlar hiç ama hiç güven vermeyen siyasetçiler...
Ve bu isimler CHP'yi de beğenmiyorlar...
Hem CHP'nin kemikleşmiş oy oranını kullanacaksın, hem de bu kemik oyları veren insanları beğenmeyeceksin.
Olmaz öyle.
Gidin yeni parti kurun SHP mi olur, SODEP mi olur...

yukarıdaki iletimi bir daha oku istersen chp yi akladığımı sandın galiba

işte en li ayağı düzgünlere güvenilmez demişsin
Gülseren Onançlar, Sezgin Tanrıkulular, Hüseyin Aygünler
bunlar onların içinde ki en temiz unsurlar.
geri kalanları sana bağışladım

gidin başka parti kurun
hadi ya
hangi seçim sistemi ile
hangi partiler kanunu ile
hangi baraj ile
hangi yargı ile
hangi adalete sığınarak
liberalllik özgürlük he
kıyıyı kenarı sen belirle
oyun kuralını da sen koy
kendi üstünlüklerine göre
sonrada senin sahanda senin kurallarınla
ve senin hakem heyetinle benden
kanunlara kurallara ve etik davranış bilimine göre davranmamı bekle

sence ben o kadar salak mı görünüyorum oradan

eğer öyle ise bir başka pencereye geç bir de oradan bak

aman dikkat baktığın pencerenin karşısında ayna olmasın

antilop 01-07-2013 02:38

Alıntı:

Anti´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488156)
Ben Abdullah Öcalan posterlerinin yanında saf tutan insanları temiz bulmuyorum.

bende devletin bekaası zırvalığı ile akp nin yanında yer alan insanları temiz bulmuyorum.hatta buna biz özgürlüklerimizi akp ile ancak alabiliriz diyen kürtlerde dahil. zaten onlarda akp ile özgürlük alamayacaklarını geç de olsa anladılar.

devletin bekaası he
devlet nedir bana göre değil sana göre ne
sana göre vatandaşın hizmetkarı değilmi?

o zaman hizmetkar gibi davransın
kral faysal gibi değil

Neva 01-07-2013 03:12

Alıntı:

Anti´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488153)
MHP'ye hükümete destek verdiği konularda fazlaca yükleniyoruz, özellikle bu durum türban ve buna mukabil İslâm unsurlarının tezahürü eşliğinde gelişince daha bir saldırganlaşıyoruz.
Hepimiz için geçerli bu durum ve haklılık payımız da oldukça üst düzeyde.
Ancak son olarak @antilop'un yazmış olduğu gönderideki "MHP'lilerin gerektiğinde istifa edip AKP'ye katılacak denli" işbirliği mevzubahsi bizi yanlışlığa sürükler.

Kismen dogru,sonucta o da bir siyasi ideoloji neticede begensek de, begenmesek de..

Isbirligi bahsi ise hezayandan ote gitmiyor, MHP icindeki kanatlarin ayristirilamamasi sebebiyle.

Tipik bir kisim ulusalci veya ulusalci takilanlarin "vatan elden gidiyor vs." hezeyanlari gibi...

Surada da islemistik, benzer sorunu;

http://www.turandursun.com/forumlar/...t=32386&page=3

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488158)
bende devletin bekaası zırvalığı ile akp nin yanında yer alan insanları temiz bulmuyorum.hatta buna biz özgürlüklerimizi akp ile ancak alabiliriz diyen kürtlerde dahil.

Karsiliginda ne oneriyorsunuz? Kurt milliyetciligi mi?

antilop 01-07-2013 03:30

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488161)
Karsiliginda ne oneriyorsunuz? Kurt milliyetciligi mi?

sanırım bu tesbihi beğenmedin yada anlamadın
bu 99 luk değil
tesbihlerde öle 99 yetmezse 199 verelimmi deme ile tesbih olmuyor.

bu tesbih 33 lük
begenmicem ama ne yazıkki öyle

antilop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bende devletin bekaası zırvalığı ile akp nin yanında yer alan insanları temiz bulmuyorum.hatta buna biz özgürlüklerimizi akp ile ancak alabiliriz diyen kürtlerde dahil.

bu yazıdan bu soruyu çıkaranla muhattap olmak pek işime gelmiyor
zira seviyemi bir insan için bile olsa düşüremem

sen kendine sabrı ile beni bile şaşırtan brian ı seç beni boş ver
bir kaç gömlek kalın gelirim sana

not: belki biraz abarttım
nede olsa 12 eylül sonrası çocuklarısınız.
sizede anlayışlı olmak lazım.

Neva 01-07-2013 03:42

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488162)
sanırım bu tesbihi beğenmedin yada anlamadın
bu 99 luk değil
tesbihlerde öle 99 yetmezse 199 verelimmi deme ile tesbih olmuyor.

bu tesbih 33 lük
begenmicem ama ne yazıkki öyle

antilop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

bu yazıdan bu soruyu çıkaranla muhattap olmak pek işime gelmiyor
zira seviyemi bir insan için bile olsa düşüremem

sen kendine sabrı ile beni bile şaşırtan brian ı seç beni boş ver
bir kaç gömlek kalın gelirim sana

not: belki biraz abarttım
nede olsa 12 eylül sonrası çocuklarısınız.
sizede anlayışlı olmak lazım.

Cok ilginc! Fal da bakiyor musunuz?

12 eylul cocuklari falan filan? Bir de seviyeden bahsetmez misiniz!...

Kurtlerin cephesinden bakmayi denediniz mi hic mesela objektif sekilde? Simdi bu durumda, nicin ozgurluklerini AKP ile alabileceklerini dusunmeleri size ters geliyor?

Tesbih ayni tesbih ne yazik ki! Ideolojinin kendisi olmak, pencere bu kadar genis ancak..

antilop 01-07-2013 03:46

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488163)
Cok ilginc! Fal da bakiyor musunuz?

12 eylul cocuklari falan filan?

Bir de Kurtlerin cephesinden bakmayi denediniz mi hic mesela?

sen beni ulusalcımı sandın yada bana
ben ulusalcı değilim mi dedirtmek istiyorsun

çok zor değildi

direk sorabilirdin
sana vereceğim cevap da aşağıdaki marş olurdu

http://www.youtube.com/watch?v=kFQmTrHVXUQ

Neva 01-07-2013 03:48

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488164)
sen beni ulusalcımı sandın yada bana
ben ulusalcı değilim mi dedirtmek istiyorsun

Beni sizin ideolojiniz ilgilendirmiyor ki? Niye bu kadar onemsediniz kendinizi?

Ideoloji savunmaktan cok, idelojinin kendisi olmus insanlar daima siritir zira..

Tesbih ideolojiciligidir bu, bundan oteye gecemez anlayacaginiz.

antilop 01-07-2013 03:54

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488165)
Beni sizin ideolojiniz ilgilendirmiyor ki? Niye bu kadar onemsediniz kendinizi?

Ideoloji savunmaktan cok, idelojinin kendisi olmus insanlar daima siritir zira..

Tesbih ideolojiciligidir bu, bundan oteye gecemez anlayacaginiz.

ha bana marksolog diyenler çok elbette
peki ne yapalım marksizmi unutalımmı yani
sırıtır mı batar mı ?
bence sırıtmaz batar zira...

tesbih ideolojiciliği ni bana mı diyorsunuz?
daha siz nerde neyi savunduğunuzu bilmiyorsunuz ki,
bir yerde ak diyorsunuz bir yerde kara,
üstelik cevapları aynı olan şeylere.

diyalektiği bile anlayamayacak kadar hayata sosyal yapılara ideolojilere politikaya kapalı insanlara , kısaca kendini kapamış
iman dolu göğsü gibi serhaddi olan insanlara ne anlatılabilir ki.

niye bu kadar önemsediniz kendinizi ?

soru yine enteresan

ama bu sefer cevap yok hep beleş olmaz
sen bul

Neva 01-07-2013 04:06

Biz cok Marksolog gorduk burada yalniz, politika bolumune derinlemesine goz atin once bir. Bakin ne Marksologlar goreceksiniz.

antilop 01-07-2013 04:16

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488167)
Biz cok Marksolog gorduk burada yalniz, politika bolumune derinlemesine goz atin once bir. Bakin ne Marksologlar goreceksiniz.

ben marksolog olduğumu idda etmedim
değilimde
zira bu kelimeyi bana genelde hakaret anlamında söylerler

politia bölümüne göz atalım. mı ?
evet atalım da yazışmaları nereden reye ne zaman hangi keyfiyetle taşıyacağınızı bilmediğimizden takibi zor oluyor.

marksolog görmüşmüş , kolpa marksolog mu yoksa sizi kaale almayan marksolog mu gördükleriniz ?

yada bir halüsinasymu?

siz genelde cevap veremediğinizde konularla ilgili bölümleri böyle ya toparlama mı yaparsınız yoksa direk siler yada ilgilisiz iletiz iletiler forum kirleri başlığına mı taşırsınız

bir sorum daha var

siz agnostik.net deki reich mısınız buraya ait başka bir reich mısınız?

liberalizmin özgürlük anlayışı
benim sahamda benim kurallarımla benim hakemlerimle maç yapmak mı?

onun için mi taşıdınız yazıları

gerek yok tuki
tc de sizin ülke de
kanunlarda
herşey siz siniz zaten
biz ise fasulyeden nameler okuyoruz arada
ama buna bile katlanamıyorsunuz değilmi
sonrada cıyaklıyorsunuz.

Neva 01-07-2013 04:40

Aciklama:

Hayir asmis oldugunuz mesajlar, retorikten ote gidemedigi, tartisma kalitesini saga sola saldirarak, sen liberalsin, sen kapitalizmi savunuyorsun, sen yandas medya'sin, sen AKP'lisin sen bilmemnesin vs.. kisaca kahvehane seviyesinden ote gidemedigi icin bu bolume alindi.

Madem ki sayin Brian'i kendiniz orneklediniz, biraz mesaj yazma, tartisma seviyesine bakip ornek alabilirsiniz mesela..

TD her turlu ideolojik gorusteki insani barindiran bir sitedir, bunu unutmamaniz da fayda var.

Selalim 24-07-2013 14:01

http://en.wikipedia.org/wiki/Never_Let_Me_Go_(novel)

http://en.wikipedia.org/wiki/Never_L...Go_(2010_film)

http://www.sinemalar.com/film/38592/beni-asla-birakma

Mutlaka izleyin...

antilop 24-07-2013 15:38

enteresan bilimi karalamada değişik bir taktik
einstein atomu buldu.
atom bombasını değil.

bilim insanlara kurban bayramı gibi rezil bir katliamı dayatmadı
dininizin dayatması olan kurban bayramı denilen katliamı es geçip
insan üretip onları kullanan dangalakları bilimle eşleştirmek
çok enteresan

kurbanı allahmı emretmişti muhammed mi?

Selalim 24-07-2013 17:00

Alıntı:

antilop´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 491052)
enteresan bilimi karalamada değişik bir taktik
einstein atomu buldu.
atom bombasını değil.

:)

Ne enteresean...

Cevabı kendiniz veriyorsunuz :)
Ben de bunu anlatıyorum işte.

Kendi yazdıklarınızı anlayabilseniz keşke.

...

Dinin olmadığı dünyada yaşamak isteyen, dinle savaşan insanlara başka bir dünya verilmesini inanın ben sizden çok isterdim.

Ne güzel dünyanız ayrı olur ve dilediğiniz gibi dinsiz yaşayabilirdiniz.

Sizin için dua edicem, hatta kalpten, böyle taaa içten.

''Allah'ım nolur onları istedikleri dinsiz dünyaya gönder'' diycem.
Ne güzel olur, dünyalarımız ayrı olsa...

Malum Ramazan rahmet ayı belki dualar kabul bulur.

Sevgiler.

Selalim 24-07-2013 17:04

Ve bir not: Verdiğim linkteki o romanın, filmin vs, ne bilimle, ne bilimi kötülemekle alakası yok. Salt insanın kendisi ile, sınırlarının sonsuzluğu ile alakası var.

Sevgiler.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:00 .