![]() |
Bir maymun yaratılışçıları protesto ediyor...
Oldukça ilginç bir haber. Belli ki yaratılışçılara sinirlenen maymun daha fazla hakarete katlanamadı :)
http://www.ntv.com.tr/news/279362.asp |
Re: Bir maymun yaratılışçıları protesto ediyor...
ey yüce rabbim sen nelere kadirsin, maymuna yürü diyorsun yürüyor
bu kalpleri mühürlü dinsiz imansızlara daha nasıl bir mucize göstereceksin, ey yüce rabbim şu maynunu birde amuda kalkmış şekilde yürütte bu imansızlar yola gelsin |
Mutasyon..
Canlı vücudundaki değişimler... Ve bu özelliğini çocuklarına aktarma.. Bu haber buram buram evrim kokuyor.. |
bu olayin mutasyon sayilabilecegini sanmiyorum. cünkü mutasyon dna`daki degisiklere deniliyor. bu olayda maymunun dna`sina bisey oldugunu sanmiyorum dolayisiyla sonraki nesillere bunu gecirmesi zor.
not: bu konuda uzman degilim, bu sadece benim görüsüm. |
Maymun suresi/29-2/
Andolsun o maymunu da konuşturan ve yürüten biziz. Ve sonra dönüp baktılar. Biz bunlardan gelmiş olamayız diye yüz çevirdiler. Sen de o zaman diyeceksin ki: Bak o dnaya, nasıl da yüzde doksandokuz benziyor ve arada sadece 1 çift kromozom *farkı var. Halâ inanmıyorlar mı? Sen de onları kaale alacak değilsin. dipnot: haberin evrimle pek bir ilgisi yoktur. |
Arkadaşlar kuranda açıkça belirtildiği gibi (zaten genel olarak apaçık ve zaman zaman da açıksaçık bir kitaptır) maymun hayvanı insandan gelmektedir. Maymun denen hayvan allahu tealanın cumartesi günü azıtan insanları ilahi hokus pokusuyla metamorfoza tabi tutması sonucu oluşmuş bir mahlukattır. Bu maymun da yaşadığı şokun etkisiyle insan olduğu eski günleri hatırlamış olmalı :D
|
evet bu ne güzel bir maymundurki ewrimi inanmayanlar1n surat1na tokat gibi çarp1yor...
|
dedeniz,
* * * * * yürüyünce ne kadar mutlu olmuşsunuz * * * * site bayram yeine dönmüş :cry: |
Ne yani bi maymunun yüzünden bilmem kac bin yillik tabularmi yikilacak...yooo buna izün vermezük..
Ben atalarimi bu yol üzerinde buldum bundan vazgecmem.(bunu bir yerden animsayacaginizi biliyorum) öldürmek de,yaşatmak da senin işin; bu dünyayı gönlünce düzenleyen sensin. ben kötüyüm diyelim, kimde kabahat? beni böyle yaratan sen değil misin? Hayyam |
Alıntı:
Bencede Bu haber *buram buram evrim teorisi kokuyor....... |
Alıntı:
|
Ben maymuna benzer isem, gururum okşanmaz. Bir eziklik duyguusna kapılmam. Ve üzülmem.
Fakat tek üzüldüğüm nokta var sizin gibi birisinin bana hitap etmesi... Sevgili orhunhan, yaşınız kaç acaba ? |
Sn. Arkadaşlar,
Seviye çok çok düşmüş. Konu tamamıyla açıklanabilir bir konudur. Bu konunun bu kadar büyütülmesi, mucizevi bir hale getirilmesi açıkcası biraz bilgisizlik. Yürüme işleminde en önemli problem; denge sorunudur. Denge ise iç kulak ve beynin koordinasyonu sonucu gerçekleşen bir durumdur. Canlının ihtiyacına göre gelişmiş olan beynin ve organların koordinasyonudur yürümek. Aslında; insan harici primatlar kısa süreliğine de olsa iki ayakları üzerine kalkarak yürüyebilirler. Hatta eğitimli dört ayaklı hayvanlar dahi arka iki ayakları üzerine kısa süreliğine durabilir ve hatta yürüyebilirler. Haber kaynağının güvenliği konusu şüpheli. Velev ki doğru olusun, şu anki bilgilerimle yorumlarsam şöyle bir şey çıkar; Ağır beyinsel bir travma ya da ameliyat geçiren maymun, henüz bilinmeyen bir beyinsel fonksiyon kaybı/kazancı ile yürümüş olabilir. Mide problemleri dahi beyinsel bir fonksiyon bozukluğundan kaynaklanmış olabilir. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Alıntı:
Sizlere belki ciddi gelebilir ama , *inanın maymundan geldiğimizi düşünmek bile çok ama çok komik. Yaşım *32 . benden büyük iseniz yaşınıza hürmetim her zaman olur ve olacaktır. Ama Fikirlerinize maalesef. Fikirlerinizden kastım maymundan gelme olduğumuzu iddaa etme fikirlerinizdir. Diğer Fikirlerinizi tam bilemediğim için bir şey diyemeceğim. Bana göre biraz aklı ve fikri olan insan evrim teorisinin çok ama çok saçma olduğunu anlar. Bende çok araştırdım. Ama maalesef binlerce fosil çıktı ve bir tanesi bile evrim teorisini desteklemedi. Bütün insanlık *Evrim teorisinin cahil bir insanın zırvaları olduğunu anladı ve *bitmiş bir saçmalıktır. İnşallah sizlerde araştırır ve gerçekleri görürsünüz. İyi Çalışmalar. Yaşınıza hürmeten saygılarımla. |
orhunhan, şu evrimi desteklemeyen fosillere sadece bir örnek verirmisin,
ben sizin gibilerin evrim teorisini nasıl çürüttüğünüzü iyi bilirim, pazardan domates biber alırken gözünüze takılır birde işporta tezgahından ilim bilimi başka bir yerinden anlayıp yumurtlayan harun yahya nın cd lerindende bir tane alıp evde çekirdek çitleyerek seyredip çürütürsünüz, lütfen şu sana evrimi desteklemeyen fosillere bir örnek verirmisin |
Bir insanin maymuna olan akrabaligini goremeyip, camurdan ufurukle yaratildigina inanan birinin zekasi, kuran gibi apacik ortada.
*Se n de kusura bakma ama, 32 yasinda bu zeka! Hayret dogrusu. |
>>> Bana göre biraz aklı ve fikri olan insan evrim teorisinin çok ama çok saçma olduğunu anlar. Bende çok araştırdım. Ama maalesef binlerce fosil çıktı ve bir tanesi bile evrim teorisini desteklemedi. Bütün insanlık *Evrim teorisinin cahil bir insanın zırvaları olduğunu anladı ve *bitmiş bir saçmalıktır.
Bilmiyorum aklım fikrim var mı? Ama evrim teorisini desteklemeyen hiçbir fosil olmadığını çok iyi biliyorum.. Binlerce fosilin hepside, ayan beyan evrim teorisine "budur" diyor.. Ama işin aslı şu ki, evrim teorisi fosillere değil yaşayan canlılara dayanıyor.. Yaşayan canlılar abakmak, evrimi anlamak için yeterli ve Darwin'de öyle yapmıştı netekim.. Mesela: http://www.indiana.edu/~ensiweb/pp.chrom1.4.ppt Bu sunumda, kromozomlarına bakarak insanın nasıl diğerleriyle ortak atalardan geldiğinin anlaşıldığını görebilirsin.. >>> İnşallah sizlerde araştırır ve gerçekleri görürsünüz. Evet, gerçekleri görmeye davet ediyoruz sizi. Çünkü anladığımız kadarıyla, gerçeklerden başka her bir şeye bakıyorsunuz.. |
Alıntı:
|
neterland insan fosili dahil son dönemlerde bulunan birçok fosil evrimi desteklemektedir.Ve insanlıgın afrikadan çıkıp yayıldıgını kanıtlamışlardır.bu tüm bilim insanlarınca bilinmekte fakat insanlıga tam anlamıyla sunulmamaktadır. Malum din olgusunu hafızalardan silmemek için......
|
Sayın orhunhan;
Birincisi yanlışlarımızı düzeltelim. Evrim Teorisi insanın maymundan geldiğini iddia etmez.. İkincisi "İnşallah sizlerde araştırır ve gerçekleri görürsünüz. " demişsiniz. Ben bu işe yıllarımı verdim ve gerçekleri gördüm. Ayrıca bir de şu nokta var. Safi gerçek diye bir şey yoktur, kişiye göre gerçek vardır. Benim gerçeğim budur. Ayrıca sizin gerçek dediğiniz "Teoloji" ise bu bence en saçma gerçektir. Bilimsel bakış açısı yoktur, kolaya kaçmaktır, kanıtlanamaz, metafiziktir.. |
Sayın Nedim yılmaz, gerçekler, kişilere göre değişmediği zaman gerçek olarak kabul edilir. Bunun da yolu kanıt ve ispattır. Delilleri, verileri ve hesapları ortaya koyarsınız, kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde. İşte o zaman gerçek olur.
Örneğin, 2+2 = 4 işlemi bir gerçektir. İspatı da yapılmıştır. Bu size göre ger.ke, bana göre yanlış olmaz artık.. Evrim tartışmasında gördüğümüz şey, bazılarının bir takım mevzuları bilhassa çarpıttıkları, bir takım verileri görmezden geldikleri vs. yoluyla, evrim gerçeğini örtbas etmeye çalışmalarıdır. Evrime karşı çıkanların elinde evrime muhalif hiç bir parametre olmadığı gibi, kendi tezlerini kanıtlayacak hiç bir verilye de sahip değillerdir. Dikkat edin, bu kadar kesin konuşuyorum. Ellerinde evrime muhalif hiç bir kanıt (veri) yoktur.. Ama bazı verileri çarpıtıp edip, sanki evrime muhalifmiş gibi sunarlar hemen.. |
liop,yuvadan ucmussun buralarda esiyon yine.
evrimin safsata oldugu konusunda hala endiselerin varsa seni' yuvaya bekleriz.kendinizden menkul senaryoilari millete evrim diye yutturmaya calisma.gozum ustunde kacamazsin bir yere. |
Maymunun iki ayağı üzerinde yürümesi ne evrimi ispatlar nede olağan üstü bir durumdur. Bu doğal bir olaydır.
Kediler bile iki ayak üzerinde yürüyebilir. Bu insanların kedilerle aynı soydan geldiğini kanıtlamaz. http://<a href="http://video.google....90&q=komik</a> |
Soro *senin uydrumaların yeterince kafa ütüledi zaten.. Aha bak şurası:
http://www.safsatakilavuzu.com Git önce safsata yapmamayı öğren sen bir önce.. Stranger, maymunun iki ayak üstünde yürümeye başlaması, evrimsel süreçteki iki ayaklılığa geçişin dinamiklerini izah eden bir olgudur. Evrim zaten varlığı kesin olarak bilinen bir şeydir. Evrim teorisi bu işleri izah eder işte. Bu maymunun bize gösterdiği, beyinde oluşacak bir mutasyonun dik yürümeye yeterli olacağıdır. Burada açıkca görülen husus, yürümenin temel sistematiğinin beyinde olduğudur.. |
Yanılıyorsun liopleurodon
Bütün hayvanlar nerdeyse iki ayak üzerinde yürüyebilir, bunun örneklerini sirklerde yüzlerce defa gördük. Maymunların iki ayak üzerinde yürümesi sihirli değnek değmiş gibi şıp diye olmaz. Bütün maymunlar aynı anda iki ayak üzerinde yürümeye başlamalıdır. Bunun için tek bir maymun ispat olamaz. *Çünkü beyindeki mutasyon sonradan oluşmuştur ve bu genlere geçmez. Evrim için gerekli olan beyindeki değil genlerdeki değişikliktir. Sonuç olarak bir fırın dolusu kitap okuman lazım :D |
Bu arada beni evrim karşıtı sanma. ama evrim teorisini iyi okuman lazım. Çünkü senin sunacağın evrim adına bir görüş yanlış bilgilerin yüzünden seni ve evrimi zor durumda bırakabilir.
|
Bu maymunun hareketi, mutasyonun eseri değil. İlerde düzelmesi mümkündür. Maymunun bu davranışı, bir şekilde değişen beyin dokusunun bir sonucudur. İşte şimdi o dokuyu bulursanız, bu süreçte nasıl bir gelişme olduğunu da bulursunuz. Yani, uygun mutasyonlar olunca, primat ayakta yürüyebilir. Şimdi araştıtılması gereken, bu mutasyonların kendisidir..
Sen hiç merak etme stranger.. Evrim konusunda en azından bu civarda faka basmayacağımız kesindir. Dikkat et, ben ahada ispatlandı evrim böyle olunca mı diyorum, yoksa bu iki ayaklı olmanın beyinsel bir süreç olduğunu gösterir mi diyorum? |
Yani, uygun mutasyonlar olunca, primat ayakta yürüyebilir. Şimdi araştıtılması gereken, bu mutasyonların kendisidir..
Hata üstüne hata. bir hastalık sonucu beyinde olan değişiklik mutasyon değildir liopleurodon Mutasyon genlerle aktarılır. Şimdi diyelimki bir kadın beyin kanaması geçirdi ve beyninin bir kısmı öldü, kadının bir yarısı felç oldu. Şimdi bu kadının çocuğuda felçli mi doğacak. Ama sen öyle diyorsun. |
stranger, tereciye ter satma... Mutasyon, gamet kodlarında değil, her hücrede olabilir. Genelde sonucu kanserden ibaret olur.. Bozmayayım seni diyorum ama..
Bak, iyi oku, dikkat et azcık. "Uygun mutasyonlar" olunca, beyin olarak iki ayaklı yürüme özelliği kazanınca, ancak o zaman maymun (veya bir fil) iki ayak üzerinde yürüyebilir. Yoksa, kalça yapısı, pelvis kemiği vs. vs. önemli ama ikincil planda kalır. Doğal seleksiyona kurban gider.. İş kalça vs. değil, beyinde bitmektedir. Bu bizim filojenide evvleden sık tartıştığımız ve benim maalesef tersini iddia ettiğim bir konuydu. Bir süre önce beni morarttılar bu yüzden.. Ama bu mevzu değil. Bu mevzu, teorik olarak kafama çalınan öngörünün pratik gözleminden ibaret sadece.. Mutasyon; evrimsel terim olan mutasyon başka bir şey.. Karıştırma bunu. Evrim açısından bahsedilen mutasyon, varyasyon havuzundan seçilip gelişen bir değişime verilen addır. Genetik mutasyon terimi ise, DNA'daki değişiklikleri ifade eder. Eğer bu değişimler gametlerde olursa, yeni nesillere sari olur. Değilse, lokal bir mesele olarak kalır, ve genelde de (her zaman değil) kansere yol açar.. |
Yanlışsın arkadaşım,
İşte böyle yarım yamalak bilgilerle zor duruma düşersin. Bir tek mutasyon vardır. evrimsel mutasyon başkaymış. Attın şimdi. Aynı anda milyonlarca beyin hücresinde birden mutasyon oluşmaz, bir tek beyin hücresinde *oluşan mutasyonda bir şeye yaramaz. Tekrar ediyorum, Mutasyon ancak genlerde oluşursa sonraki kuşaklara aktarılabilir. Yani mutasyon için üreme hücrelerinde (gonadlarda ) mutasyon olmalıdır. Maalesef bu bilgilerinle seninle tartışmayacağım. |
Biz sana öyle bir şey dedik mi? Beyinde mutasyon filan..
Birde çıkmış, yarım yamalak bilgiymiş... Evrimsel mutasyon filan atarmışım.. Sen, Charles Darwin diye birini tanır mısın? Kaç yılında ölmüştür bilir misin: 1882. Peki DNA'nın ne olduğu, boşver DNA mutasyonlarını, ne zaman keşfedilmiştir: 1935.. DNA'nın mutasyonları, gen vs. ne zaman keşfedilir: !962... Peki o zaman, Darwin, Origin of Species'in 10. bölümünde şunu söylerken, mutasyonu vahiyle mi öğrenmiştir: We find, in short, such evidence of the slow and scarcely sensible mutation of specific forms, as we have a just right to expect to find. Lütfen, bilmediğiniz şeyi biliyorum sanıp ortaya çıkmayın.. |
evrime inanmayan din tacirleri bakıyorum çanınıza ot tıkandı. konuşsanıza niye susuyorsunuz.liop öğretmenim okul gibisin senden çok şey öğreniyoruz.iyiki varsın
|
Arkadaşlar çok yeni bir deney var yorumsuz yazıyorum tamamen evrim başka açıklaması yok
NEW YORK - Ada habitatı evrim biyolojisini sınamak için en uygun ortam. Evrim biyologları, sürüngenlerin kendilerini avlamaya çalışan hayvanlara karşı hayatta kalabilmesi için geliştirdikleri fizyolojik özellikleri inceledi. Bahamalar’da ada ortamında yapılan deneyde, sürüngenler yeni bir düşmana karşı önce ayaklarını uzatarak karşılık veriyor, ancak doğal seçilim sonrasında arka ayakları daha kısa olan canlılar hayatta kalıyor. İncelemeye alınan Anolis sagrei türü sürüngenler, normal şartlarda toprağa yapışık halde yaşıyor. Yeni bir avcı hayvan deney ortamında konduğunda, Anolis sürüngeni düşmanından kaçmak için ağaca tırmanyı ‘akıl ediyor’ ve ağaçlar da doğal habitatı haline geliyor. Anolis sürüngeni normal şartlar altında uzun ayakları sayesinde hızlı hareket edebilen çevik bir hayvan. Toprak üzerinde yaptığı hareketler ise denge gerektirmiyor ve uzun ayaklarıyla hızla yol alabiliyor. Ancak yeni düşmanına karşı yaşam mücadelesi vermek zorunda kalınca, ağaca çıktığında işler değişiyor, zira denge önemli bir sorun haline geliyor. DÜŞMAN VE AYAKTA KALMA DÜRTÜSÜ Araştırmayı yürüten Harvard Üniversitesi’nden Jonathan Losos, Bahamalar’da 12 ayrı adada ağaca tırmanabilen sürüngenleri inceledi. Bilim insanları deneyde, anolis sürügenini yiyen daha büyük bir tün olan Leiocephalus carinatus‘u 6 adaya da saldı. Diğer 6 adada ise doğal habitat değiştirilmedi.Araştırmacılar, başlangıç, 6 ay ve 12 aylık dönemlerde denek sürüngenlerin hayatta kalanlarını saydı, işaretledi ve boylarını ölçtü. İlk 6 aydan sonra, avcı sürüngenin (Leiocephalus carinatus) konduğu 6 adada denek anolis popülasyonunda yüzde 50’lilik bir düşüş gözlemlendi. Bilim insanları, ilk belirlemede hayatta kalanların uzun ayaklı olduğunu gördü ve bu bulguyu uzun ayak sayesinde daha hızlı koşmalarına bağladı. AYAKLAR KISALDI, ANOLİS AĞACA ALIŞTI Deneyin ikinci 6 ayında ise evrimsel mantık tensine döndü. Deneyde 12’inci aya yaklaşılırken, hayatta kalan anolis popülasyonu toprağa yapışık ilerlemek yerine ağaca tırmanmaya başladı.Düşmanı Leiocephalus carinatus‘a yem olmak kurtulmak için ağaçlar çıkan anolis‘ler için artık denge unsuru, hız unsurunun önüne geçti. Böylece ayaklar da kısalmaya başladı. İkinci 6 ayın sonunda hayatta kalan anolis‘lerin çoğunluğu kısa ayaklıydı. Bu bulgu, ağaçta dengeyi sağladığı için toprağa düşmeyen sürüngenlerin evrimin nihai galibi olarak gösteriyordu. Avcı sürüngen Leiocephalus carinatus‘un hiç yerleştirilmediği diğer 6 adada ise, evrimi tetikleyecek bir süreç başlatılmadığından 12 aylık deney süresi sonunda anolis‘lerin ayaklarında bir değişim gözlemlenmedi. ÇEVREYE UYUM İLKESİ VE HAYATTA KALMA Bilim insanları kısa ayağın ağaçta dengeyi kurmak açısından avantaj sağladığını, denek sürüngenlerin evrim sürecinin çevreye uyum ilkesini doğruladığını vurguluyor. Buradan hareketle uzmanları, anolis‘lerin gelecekte deney adası sınırları içinde ayaklarının daha da küçülerek ağaca tırmanan canlılara dönüşebileceği öngörüsünü de dile getiriyorlar. Araştırma Science dergisinin 17 Kasım sayısında yayımlanmıştır. |
Aha bir hata daha. Evrimi deneysel ortamda gözlemek için birkaç ay birkaç yıl yetmez. evrimin sartlarını deneysel ortamda nasıl ortaya koyabilirsiniz, ağacı, düşmanı, kısa bacağı uzun bacağı deneysel olarak ortaya koyarsınız ya evrim için gerekli olan milyonlarca yıl nasıl deneysel ortamda gerçekleştirilir.
Doğrusu şudur. Bilim adına yapıldığı iddaa edilen her çalışma bilimsel değildir, bunlar magazin haberleri. Hiç bir bilim adamının ömrü evrimi deneysel olarak gözlemeye yetmez. Şimdi gelelim liopleurodona Biz sana öyle bir şey dedik mi? Beyinde mutasyon filan.. Birde çıkmış, yarım yamalak bilgiymiş... Evrimsel mutasyon filan atarmışım.. Diyorsun ama 29 kasım çarşamda saat sabahın 9:06 sında ne demişsin. İnkar etme Stranger, maymunun iki ayak üstünde yürümeye başlaması, evrimsel süreçteki iki ayaklılığa geçişin dinamiklerini izah eden bir olgudur. Evrim zaten varlığı kesin olarak bilinen bir şeydir. Evrim teorisi bu işleri izah eder işte. Bu maymunun bize gösterdiği, beyinde oluşacak bir mutasyonun dik yürümeye yeterli olacağıdır. Burada açıkca görülen husus, yürümenin temel sistematiğinin beyinde olduğudur.. Türkündün yalama. |
Zaten Evrim konusunda yeterli bilgin olsa benim evrim karşıtı gibi algılamazsın. Bende evrim vardır diyorum ama demek istediğim yanlış bilgilerle, yaratılışçılar karşısında zor duruma düşersin, sadece seni uyarıyorum.
Söz gümüş ise Sükut altındır. |
>>> Bu maymunun bize gösterdiği, beyinde oluşacak bir mutasyonun dik yürümeye yeterli olacağıdır.
Evet, bunu hala söylüyorum.. Sen bundan ne anlıyorsun.. Diğer yandan, evrim milyonlarca yıl sürer vs. bir kaide değildir. Evrim çok çok hızlı da gerçekleşebilir. Önemli olan varyasyon sayısı ve doğal seçilimin aralığıdır.. Şimdi sen buna da çıkar, evrim 3-5 günde oluverir diyorum diye atlarsın.. Evrimin milyonlarca sürmesi gerekmez. Çünkü evrim bir adım, bir hareket vs. değildir. Evrim süreklidir. Gördüğün canlıların hepsi zaten 3.5 Milyar yıllık evrim geçmişine sahiptir.. Seni evrim karşıtı olarak görmüyorum, ama biyoloji vs. konularında pek bilgi sahibi olmadığını görüyorum.. Bazı şeyleri yanlış biliyorsun, o kadar.. Tahminim, bilgilerinin biraz kualktan duyma, ansiklopedik bilgiler olduğu.. |
Guzel bir konuymus ama arkalarda kalmis.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:11 . |