![]() |
Ali Sina 50 bin dolar ödül veriyor iddialarını çürütene
Ali Sina, Kanada'da yaşayan İranlı bir eski müslüman. İnternetteki en azılı anti-islamcı olarak biliniyor ve polemikleri ile meşhur oldu ve belkide anti-islam alanında en geniş kapsamlı web sitesinin sahibi. Diyebilirm ki adeta islam dünyasının baş belası oldu son yıllarda ve sayısız ölüm tehdidi alıyor hem de ciddi ciddi, kellesine ödül bile koyulmuş durumda...O kadar ateşli bir anti-islamcı ki, kendisini Muhammed aleyhine öne çıkarttığı iddialarına cevap verebilecek ve onu polemiklerinde dize getirecek olan bir müslüman bulursa ona 50.000 usd ödül vereceğini ilan etti.
http://www.faithfreedom.org/challenge.htm İddialarını (ing.) olarak şöyle sıralıyorum (şimdi Türkçesi uygun kaçmaz) a rapist a pedophile an assassin a mass murderer a ruthless torturer a terrorist (I have been made victorious through terror) a lecher a misogynist a narcissist a thief and plunderer a cult leader a mentally deranged (was paranoid, heard voices, hallucinated of seeing jinns, Satan and angels, used to think he had sex with his wives when he did not, suffered from depression and had suicidal tendencies). Diyor ki: "Bu iddialarımı çürütecek olan var ise 50.000 usd yi hemen vereyim..." Peki ama nasıl ispatlanacak tezlerinin çürütüldüğü ? "Bakın benim polemiklerime, bana karşı ciddi bir anti-tez getiren bir islamcı oldu mu şu ana kadar görün" diyor...Bütün tartışmaları internet üzerinden yürütüyor ve herkes polemikleri görebilir ve yorum gönderebilir ve gönderilen her yorumu da mutlaka sayfalarına koyuyor. Son polemikleri arasında bizim "Kuran'a dönüşçümüz" Edip Yüksel de var iyi mi ? http://www.faithfreedom.org/debates/EdipYuksel.htm Bir ara sizin için Edip Yüksel ile yaptığı polemiği Türkçe'ye çevireceğim... Benden söylemesi, müslüman kardeşlerimiz için büyük bir fırsat. Hem bir kafirin ağzının payını verecekler hem de 50 bin doları cebe indirecekler. Yok mu ingilizce bilen bir müslüman kardeşimiz ? Doğrusu ben eğer müslüman olsaydım hiç durmaz katılırdım onun polemiklerine... İngilizce bilen Boğaziçi ve Bilkent mezunu Nurcu ve Adnan hocacı, takım elbiseli, ipek kravatlı, deri ceketli ve bilumum bilimsel yaratılışçı tezlerini Türkçe'ye çevirerek yüzlerce web sitesi kuran mürekkep yalamış, görgülü, bilgili ve saygılı müslüman kardeşlerim. Verin şu din düşmanının ağzının payını !! Yoksa entellektüel gücünüz sadece "içeridekilere" mi yetiyor ? Hadi göreyim sizi..... Not: Akadmisyen olmayanlar ile polmemiğe girmiyor çünkü milyonlarca müslümandan polemik teklifi alıyormuş ama akademisyen olmayanlar da onun iddialarını çürütecek tezlerini toplu olarak yazıp http://www.faithfreedom.org/forum.htm forum linkine gönderebilir. Eğer görüşleri sağlam bulursa orada polemiğe girecekmiş... |
Re: Ali Sina 50 bin dolar ödül veriyor iddialarını çürütene
bir de bu sitede islamic book diye bir karikatür kitabı var. Resullulahın karikatürlerini, hadisler, ayetler eşliğinde çizmişler.
|
Adam tam psikopat olmuş bu yolda Jayjay
Ama ben onun zayıf bir tarafını biliyorum, eğer akıl eden olursa oradan yaklaşırsa işini bitirebilir. Tabii ateistler için geçerli bu söylediğim... |
Ateistler neden işini bitirebilir? ben yazılarını okumadım, biraz zamanımı alır... Boş vaktimde okuyacam.
|
Bak mesela bizim bu siteye fazla müslüman uğramaz ve gelenlerde genellikle "Kuran'a dönüşçü" tayfadan olur, niye ? Çünkü dinlerini savunacak durumda değiller de ondan...Kuran'a dönüşçüler'de keyfi bir şekilde attılar çöpe bütün kaynakları ve yükleri hafifledi ya, bol keseden atıp tutuyorlar yeni bir şey keşfetmişler gibi ama kendi kendilerini komik duruma düşürmekten başka bir işe yaramıyor bu. Hele hele "kelimelerle oynama" saplantıları yok mu, katıla katıla gülüyorum çoğu zaman...Yabancı linklerde de boy gösteriyorlar dinlerini savunmak için ama nafile...Bence teoride islam havluyu atmıştır. *Savunuulacak bir tarafı yoktur.
|
Ateistler işini bitirebilir çünkü adam Eski Ahit ve Yeni Ahite tam bağlı ve onların çok insancıl olduğunu söylüyor...Olur mu ? yani müslümanları gerçeği görememekle suçlarken kendisi de kendi dininde göremiyor...
Bir dindarın diğer bir dindarı eleştirmesi de hiç o kadar kolay değil hani :) |
Adamın şu anda bir dinsel inanışı var mıymış?
|
Var tabii. Hristiyan hem de koyu bir Hristiyan. İslam'dan dönme bir Hristiyan ve zannımca bu ona bayağı avantaj sağlıyor Kanada'da...Muhtemeldir ki, itiyorlar arkadan....
|
Sodomo,
Ben adamı dinsiz biliyordum. FaQs sayfasında oyle yazıyordu. Niye İslam'a saldırıyorsunuz soruna ben dinsizim ama İslam var olan dinler içerisinde en saldırgan ve zararlısı ondan ona saldırıyorum demişti. Tabi kontrol etmem lazım tekrar siteyi. Vaktim olunca bakarım. |
Dayanamadım baktım siteye :)
Adama sormuşlar; Siz hangi dini öneriyorsunuz peki diye... O da Krisnamurti'den bazı alıntılar yapıp şu cevabı vermiş; "If you look for meaning in life, don’t look for it in religions. Don’t go from one cult to another or from one guru to the next. You can expend all your life or look for eternity and will find nothing but disappointment and disillusionment. Look instead in service to humanity. You will find “meaning” in your love for other human beings. You can experience God when you have helped someone who needed your help. The only truth that counts is the love that we have for each other. This is absolute and real. The rest is mirage, fancies of human imagination, and fallacies of our own making." Kabaca çevirmek gerekirse, "Hayatta anlam arıyorsanz dinde aramayın,bir tarikattan başkasına gecmeyin,bütün hayatınız boyunca sonsuzlugu arayıp durabilirsiniz, hayalkırıklıgından ve ilüzyondan başka bişi bulmazsınız.İnsanlıga hizmete bakın.Anlamı insanları sevmede bulacaksınız. Tanrıyı yardımınıza ihtiyac duyan bir insana yardım ederken tecrube edebilirsiniz.Tek gercek birbirimize duydugumuz sevgidir ve bu kesin gercektir. Gerisi insan hayalgucunun fantezisi ve kendi uydurmalarıdır." Bence adam dinsiz. Sevgiler... edit: Linki vermeyi unutmuşum. :( http://www.news.faithfreedom.org/ind...e=FAQ&id_cat=3 |
He he he bunların hepsinin cevabı çok basit ama iyi İngilizce bilmiyorum ve akademisyen değilim.Niye akademisyen istiyor anlamışta değilim çünkü akademisyenler kadar samimiyetsiz din adamları yoktur.
|
Bu adam İslam'la eski dini şiayı birbirine karıştırıyor.
|
Sodomo, Ali Sina bizden yahu. Açık açık "ben hiçbir dine inanmıyorum, tanrının bizleri korumak için ya da kendisine inanıp ibadet etmemizi sağlamak için elçiler gönderdiği fikrini çok saçma buluyorum" demiş.
http://www.faithfreedom.org/faq/3.htm Ben "bütün dinler kötüdür ama hiçbir din islam kadar kötü değildir" diye düşünüyorum, Ali Sina ise, anladığım kadarıyla "bütün dinler gerçek dışıdır ama islam kötüdür" diye düşünüyor. Çok fark yok bence :) |
Allah Allah ! Ben acaba sitesinin içindeki diğer yazarların yazılarında mı okudum ? Ex, verdiğin link tamamen doğruluyor onun ateist olduğunu...
Ama hala dün gördüğüm Hristiyanlığı öven o metni arıyorum, takıldı kafam şimdi buna... |
İran'ın Turan Dursun'u Ali Dashti'nin "23 yıl" isimli kitabını bu linkten okuyabilirsiniz.
İran devriminden sonra mollalar tarafından yakalanıp döcvülerek öldürülmüştü. Batı *islami konularda da en çok referans alınan kitaptır bu kitap. http://www.the-absent-truth.org/book...threeyears.pdf Aslında çeviri konusu önemli bir konu, bu tip önemli eserleri Türkçe'ye çevirip internete bir "page" ya da "dosya" olarak koysak çok ilgi çeker... Araştırma yapacak olanlar için kaynak oluşturur aynı zamanda. Ama tam bir ekip işi ve gönüllü emek harcayacak insanlar gerekiyor. Ayrıca William Muir'in kitabı da burada. Hem Muhammed'in hayatı hem Halifeler dönemi hem de İslam öncesi Arapların yaşam biçimi, kültürü vb. önemli konular var bu eserinde. (1861 ve 1887 yıllarında yazılmış) http://www.answering-islam.org/Books/Muir/index.htm http://www.answering-islam.org/Books/Al-Kindi/index.htm Montgomery Watt'ın "Kadınlar ve İslam" isimli makalesi bu linkte : http://www.alastairmcintosh.com/gene...omery-watt.htm Bu linkte de Hişam İbn el-Kelbi'nin "Putların kitabı" isimli eseri var. http://www.answering-islam.org/Books/Al-Kalbi/index.htm Tabii bunlar akademik düzeyde çalışmalar. Bu tip akademik düzeyde başka çalışmalar gözünüze çarparsa buraya yazarak bilgilendirirseniz memnun olurum... Pek gözüm kesmiyor ama içlerinden birisini Türkçe'ye çevirebilirim... |
He he he bunların hepsinin cevabı çok basit ama iyi İngilizce bilmiyorum ve akademisyen değilim.Niye akademisyen istiyor anlamışta değilim çünkü akademisyenler kadar samimiyetsiz din adamları yoktur.
Hiramusta, bugüne kadar hangi konuda ne cevap verebildin de bu kadar yüksekten uçuyorsun ? Adam akademisyen istiyor çünkü yüzbinlerce islamcı ile polemik yapması mümkün değil, bir nevi eleme yapıyor.. Üstelik senin adına ünlü "Kuran'a dönüşçü" Edip Yüksel polemiğe girmiş onunla zaten...(Ama bir yanlışımı düzelteyim; davet Ali Sina'dan gelmiş) ayrıca (Edip Yüksel'in linki http://www.yuksel.org ) Ali Sinan'nın ilk yazısı şöyle : "Anladığım kadarı ile Hadis kaynaklarını reddediyorsunuz, peki Tabari, Vakıdi gibi siret kaynaklarını da reddediyor musunuz ? Eğer onları da reddediyorsanız tarihi bir kişilik olarak Muhammede ait bilginiz neye dayanıyor ? Oruç ve Hac gibi farz olan ritüelleri yerine getiriyor musunuz ? Bunlar ile ilgili Kuran'da açıklamalar mevcut değil ve Muhammed'in bunları nasıl yerine getiridiğini nereden biliyorsunuz ? Son olarak en azından tarihi değeri olan bazı hadislerin önemini kabul ediyor musunuz ?"---- Edip Yüksel'in cevabı ile devam edeceğim... |
Edip Yüksel :
"İyi bir soru. Siyer kaynakları hadislerden sonra yazıldı ve yazıldıkları dönemde İslam toprakları iç savaşlar yüzünden entellektüel ve duygusal olarak kirlenmişti. Her ne kadar bazıları (siret) diğerlerinden daha kritik bir öneme sahipse de yinede dayandığı kaynaklar hadis ve rivayetlerdi. Üstelik politik ve dini güç merkezlerinin etksinden muaf değillerdi. Tarihsel olarak Kuran olayları yansıtan en otantik kitaptır. Açıkçası Kur'an bir gazete (veya günlük) gibi işlev görür kayıp tarihi olaylar zinciri için. Eminim ki, Kuran'ın Muhammed'in ilgi ve perspektifinden yazılmış anlatımlar olduğunu iddia edeceksiniz. Umud ediyorum ki, önemli tarihsel olaylar ile ilgili bir uygun bir uzlaşma noktası bulacağız. Sizin her tarihsel olay ile ilgili Taberi ve Vakidi gibi siyer kaynaklarına dayanmayacağınızı düşünüyorum. Her tarihsel anekdota eleştirel olarak değerlendirip sağlıklı bir şüphe dozu ile yaklaşacağım........" ------ Doğrusu buraya kadarı bile sıktı beni..Bir şey çıkmaz bu polemikten..Hep genel, soyut ve kaçamak cevaplar. Bildik Kuran'a dönüşçü tarzı... Eğer ciddi bulacağım bir mantık yakalarsam aktarırım ama bire bir çevrilecek değerde bulmuyorum bu polemiği... |
Alıntı:
Hiç olmazsa kayda değer görmediğin yerleri özet olarak geç. İlginç tarafları ise muhakkak bekliyoruz. Örneğin Buhari'den bir hadisle ilgili sorusu var galiba Ali Sina'nın. Şimdiden teşekkürler Sodomo. |
Sen iste yeter ki Pante, çeviririm ama zannım odur ki, Edip Yüksel'in yuvarlak lafları sıkacak beni.. Bölüm bölüm çeviri yapacağım.
|
Pante, kusura bakma bir kaç gün sonra başlayacağım çeviriye çünkü bu aralar bilgisayarım problemli ve internete ara da bir girebiliyorum, halleder halletmez çeviyiyi yapacağım söz...
|
Hişam İbn el-Kelbi'nin Putlar kitabı adlı eseri Türkçe'ye çevrilmiştir ( http://www.kitapyurdu.com/kitap/defa...ession=&LogID=).Boşuna zahmet etme,bu iyiliğimi de unutma...Edip Yüksel Ali Sina'ya açıkça bütün hadis külliyatlarını,siyerleri çöpe at diyememişse yazık olmuş.Ali Sina nasıl namaz kıldığımızı merak ediyorsa yanıma gelsin. :wink:
|
Gemi fırtına da sallanmaya başlayınca kaptan yükleri boşaltırmış gemiyi kurtarmak için :) Ne o Muhammed'in yediği naneleri gizlemek için kökten çözüm bulmuşsunuz anlaşılan. Ama ehl-i sünnet işi sizin gibi bir avuç "kuran'a dönüşçü"ye bırakmayacak kadar akıllıdır sen merak etme. Geçmişte Mutezileciler vardı ne oldu ? Esamesi okunuyor mu Arabistan'da İran'da ? Hikayesiniz hikaye...
Bir de aklıma gelmişken bi soru sorayım: Neden Kuran tek hamlede inmedi de 20 senede bitti inişi ? yoksa inmiyor da çıkıyor muydu ? yoksa önce Muhammed yesin nanelerini de ona göre ayet indiririz mi diyodu Allah ? yoksa yoksa yoksa bütün bunlar yalan mı ? * :) :) :) |
Hep beynimi kurcalamistir, 6 gunde evreni yaratan bir tanrinin , neden kur'an gibi, muhammed'in sahsiyeti, cinsellik ve kiskancliklariyla *dolu bir kitaba 22,5 sene ugrasmistir diye sorgulamiyanlari.
*Durum, kitaptan daha apacik ortadayken, nasil insan kendini bu kadar kandirabiliyor? Nasil kendinkinden farkli bir inanca sahip olanlarin da en az kendisi kadar, baska bir masala en dogrusu gozuyle baktigini idrak edemiyor? Neden benimki dogru onlarinki yanlis diyebilyor. *Tabii ki cevabi insan psikolojisinde, cocuk yasta, korku taktikleriyle beyini muhurleme mekanizmasinda *yatmakta. |
Sodomo:Bir de aklıma gelmişken bi soru sorayım: Neden Kuran tek hamlede inmedi de 20 senede bitti inişi ? yoksa inmiyor da çıkıyor muydu ? yoksa önce Muhammed yesin nanelerini de ona göre ayet indiririz mi diyodu Allah ? yoksa yoksa yoksa bütün bunlar yalan mı ? *
Sanmaki bu soruyu ilk sen soruyorsun.Hayatın dışında yaşayanların sorusudur bu,Alice'nin dünyasında yaşayanların...Kur'an ise hayatın kitabıdır...hayat kitabıdır. İnkârcılar dediler ki: 'Kur'an ona tek bir defada, toplu olarak indirilmeli değil miydi?' Biz onunla kalbini sağlamlaştırıp-pekiştirmek için böylece (ayet ayet indirdik) ve onu 'belli bir okuma düzeniyle (tertil üzere) düzene koyup' okuduk. Onların sana getirdikleri hiç bir örnek yoktur ki, biz (ona karşı) sana hakkı ve en güzel açıklama tarzını getirmiş olmayalım. O yüzükoyun cehenneme doğru sürülüp-toplanacak olanlar; işte onlar, yer bakımından çok kötü, yol bakımından sapmış olanlardır. 25/32-33-34 |
Sodomo sağlık olsun. Bilgisayarına da geçmiş olsun. Soro'ya bir okutup üfletelim. Masrafa girme istersen. Hem de şipşak hallolur, biz de yazılarına özlem duymaktan kurtuluruz. :)
Bu arada Edip Yüksel'i tanımayan arkadaşlar için Vikipedi'den kısa bir bilgi aktaralım: 1957'de Molla Sadrettin'in (ö.2004) Oğlu olarak Bitlis'te doğdu. İstanbul Akıncılar Derneği bünyesinde Etkinlikler'de bulundu. Karışık dönemde kardeşi Metin Yüksel öldürüldü (1979). Tayyip Erdoğan'ın Arkadaşı. 12 Eylül'den sonra yargılandı. 1 Temmuz 1986'da kutsal olduğu iddia edilen 19 sayısıyla ilgili özel vahy aldığını iddia etti. Düşünceleri nedeniyle kendini sıkışmış hissettiğini öne sürerek ülkesini terk etti, ABD'ye göçtü. Allah'ın elçisi olduğunu iddia eden Reşad Halife'nin öğrencisi oldu. http://www.19.org ve http://www.islamicreform.org sitelerini oluşturdu. Reformist görüşleri üzerine birçok kitap yazdı. Türkiye'de çeşitli tartışma programlarına katıldı. Hukuk alanında doktora yapan Yüksel evli ve iki erkek çocuğu sahibidir. Temel Görüşleri Dinî Tek kaynak Kur'an'dır. Hadis ve Sünnet dinde esas alınmamalıdır. Kur'an'ı koruyan sistem 19 Mucizesi olarak savunduğu kodlamadır. Muhammed Son resul değildir. Son nebidir. Kadınlar başlarını örtmek zorunda değillerdir. Domuzun sadece eti haramdır, yağı yenilebilir. Namaz günde 5 Vakit değil, 3 Vakittir. Hacc'ı birkaç günde yapmak şart değildir, 4 ay içinde yapılabilir. Edip Yüksel ve benzeri "Yalnız Kur'an" diyen İslamcıları diğerlerinden daha seviyeli buluyorum. Nedeni, hiç olmazsa bunlar hadislerdeki saçmalıkları da kabullenerek, pişkin bir biçimde bile bile yanlışlığı sürdürmüyorlar. Ayrıca sünnetçiler gibi katı, bağnaz değiller. Bilime de daha yakın duruyorlar. Hadisleri reddetmeleri bir çeşit uyanıklık, kurnazlık olarak görülebilir tabi. Belki akıllarınca İslam'a ve peygamberine olan eleştirileri minimuma indirmeyi planlıyorlar. Ama Sodomo'nun da dediği gibi sünnetçiler meydanı onlara bırakmazlar. Ayrıca hadisler ve sünnet olmazsa İslam'ın içi boşalır. Cenab-ı Hak o problemi atlamış olmalı. Zeynep konusu, Ayşe konusu vs. özel konularda boş geçilmemiş ama namaz, oruç, hac, bayram, sünnet, ezan, kabir azabı, sırat köprüsü, mehdi, mesih, deccal vs. konular ya hiç ele alınmamış ya da yeterince izah edilmemiş. Herhalde "bunlar nasıl olsa zaten yapılıyor ya da biliniyor" diye düşünülmüş olmalı. Aslı Levh-i Mahfuz'da saklı olan Kur'an 23 yılda ve genellikle güncel olaylardan sonra indi. Ama Allah bu olayları ezelden biliyordu ve Kur'an'da ezelden yazılmıştı. Örneğin Ahzap/55 de, Enfal 65-66 da. Tebenni ve İfk olaylarının yorum ve emirleri de ezelden levh-i Mahfuz'da yazılıydı. Doğrusunu Allah bilir. :) |
Sevgili Hiramusta.
Herhalde,"minareyi calan kilifini hazirlar" sozu, o zamanlardan kalmadir. 1400 senedir, cesitli yorumlarla desteklenmis, hala bir sonuca varilamamis kur'anin, 22 senede ayet ayet inmesinin bir ise yaramadigini farkettiniz. *İnkârcılar dediler ki: 'Kur'an ona tek bir defada, toplu olarak indirilmeli değil miydi?' Biz onunla kalbini sağlamlaştırıp-pekiştirmek için böylece (ayet ayet indirdik) ve onu 'belli bir okuma düzeniyle (tertil üzere) düzene koyup' okuduk. O kadar mantiksiz ki minareyi calan muhammed hemen kilifini uydurmus, yiyebilene helal olsun. |
Hay ağzına sağlık Pante..Kuran hem lehv-i mahfuz da yazılmış ama inişi 23 sene sürüyor. Aişe'nin ifk hadisesi, Zeyneb'in boşanması ve Muhammed'in hanımı olması, ganimet taksimi, savaş borazanlığı, hanımlarının dedikoduları ve mal düşkünlüğü, Muhammed'in kıskançlıktan onların öldükten sonra evlenmelerini yaaklaması vb. bir sürü işine gelen ayet levh-i mahfuzda önceden yazılmıştır ama ne hikmetse inişi (!) 23 sene de tamalanacaktır çünkü Muhammed'in önce bunları yaşaması lazım gelir. Mesela Aişe'nin "İfk" hadisesinde masumiyeti bile önceden belli değildir ve 1 aylık sorgulamalardan sonra Muhammed masum olduğuna kâni olunca o ayetler iner. Ayetler hep Muhammed'i bekler inmek için. Muhammed evine gelen misafirlerin fazla kalmasından rahatsız mı oldu; hemen ayet iner, savaş ganimetlerinin dağıtılmasında pürüz mü oldu; hemen taksim oranları ile ilgili ayet iner, Uhud'da vaad edilen melekler yardıma mı gelmedi; hemen okçuları suçlayan ayetler iner, Muhammed'in şehveti mi galeyana geldi; hemen Zeyd'in karısı Muhammed'e verilir. vb...
İlahi bir kitap herşeyden önce "tek kalem"de inmelidir ve bütün insanlığı muhattap almalıdır; dahası iyilik, güzellik doğruluk öğütlemelidir ; yani savaş kışkırtıclığı, ganimet paylaşımı, değnek cezası, el kesme cezası; kadına dayak, mirasta eşitsiz paylaşım vb. yüzlerce adaletsiz ve zalimane emirler bulunmamalıdır ve dahası insanları sirk hayvanı gibi havuç ve sopa eğitimine taabi tutmamalıdır (bu tip bir eğitim "koşullu refleks" adıyla hayvanlara uygulanır ve çağdaş eğitim anlayışında yeri yoktur çünkü ilkel bir anlayıştır) ve lafı uzatmadan kısa kesmelidir her ayrıntıya girmemelidir (aile içi dedikodular dahil) dahası Tanrı'nın kendi varlığını insanlara kabule ettirmek gibi abeslikler içinde olmamalıdır çünkü kendi varlığını kabul ettirmeye çalışan ve kabul etmeyeni de cehenneme atan bir Tanrı olsa olsa bir "zavallı"dır... Muhammed değil bir peygamber normal bir insan bile olamadı. Hayatı baştan sona "kötülüklere" adanmış bir hayattır. Şimdi Hiramustacığım cevabını Kuran ayetleri ile verdikçe daha da batıyorsun çünkü Kuran batık bir kitaptır : "İnkârcılar dediler ki: 'Kur'an ona tek bir defada, toplu olarak indirilmeli değil miydi?' Biz onunla kalbini sağlamlaştırıp-pekiştirmek için böylece (ayet ayet indirdik) ve onu 'belli bir okuma düzeniyle (tertil üzere) düzene koyup' okuduk. Onların sana getirdikleri hiç bir örnek yoktur ki, biz (ona karşı) sana hakkı ve en güzel açıklama tarzını getirmiş olmayalım. O yüzükoyun cehenneme doğru sürülüp-toplanacak olanlar; işte onlar, yer bakımından çok kötü, yol bakımından sapmış olanlardır." Neymiş bahanesi Muhammed'in Tanrısının ? 1) "Biz onunla kalbini sağlamlaştırıp-pekiştirmek için böylece (ayet ayet indirdik)" : Yani ayet ayet okuyunca kalpler sağlamlaşıyor ve pekişiyor öyle mi ? Oldukça muğlak ve kaçamak bir cevap...Adeta laf olsun diye söylenmiş ve söyleyecek başkaca da bir şeyi olmayan bir insanın cevabı..O ayetleri okuyanlar bugün dünyanın dört bir köşesinde terör estiriyor; kalp sağlamlaşması bu mu? O ayetleri okuyanlar kendi babasına, kardeşine, eşine dostuna bile kendi inancında değil ise "düşman" gözüyle bakıyor; kalp sağlamlaşması bu mu ? O ayetleri okuyanlar "üvey evladın karısı ile evlenmek helaldir" diyor (tabii tv'de değil), kalp sağlamlaşması bu mu ? O ayetleri okuyanlar cennete gidip hurilerle oynaşmak için "kafirlere" karşı savaş açıyor; kalp sağlamlaşması bu mu ? vb.....O ayelerde "kalp" sadece "kötülük" için çarpar... Ve kendi kendisini öven bir kitap olarak Kuran ancak kendisini "okumayanları" ve "okuyupta anlamayanları" kandırabilir. 2) Belli bir okuma düzeni ile düzene koyduğu için uzun zaman almış... Demek Tanrı levh-i mahvuz da kitabını önceden yazmış ama düzene koyma işi için Muhammed'in peygaberliğini ilan etmesini beklemiş... Desene Tanrı levh-i mahfuz da kitaplarını karmaşık yazıyor :) 3) Eğer öyle ise nerede Kuran'daki tertip ? Kuran ayetlerinin tertip sırası çorbadır çorba...Kuran'ın yazılış sırası ile onun nüzul sırası aynı mı ? Bırak sûre-sûre nuzûl sırasını, sûrelerin içindeki ayetler bile birbirini takip etmez ve o yüzden Kuran'da sureleri değil, ayet ayet nüzûl sırasına göre okuman lazım gelir eğer gerçek kronolojik inişine (!) bir takipte bulunmak istiyorsan....O yüzden söyler misin bana bugün Kuran'ı eline alan birisi nasıl anlayacak onu okurken ? O tertip denilen şey hangi ayetin hangi sûreye ait olduğunu tasnif etmekten başka bir şey değildir; ama kronoloik bir sıralama mevcut değildir...Peki söyle bakayım bana neden Kuran aslında nüzûle göre inerken (!) bu mushaf haline getirildiğinde bugünkü Kuran sırası meydana getirildi ? Osman'ın yazdırdığı Kuran mushafı nüzûl sırasına göre mi yazıldı ? Ali'nin döneminde nüzûl sırasına göre yazıldığını biliyoruz. Peki nereden çıktı bugünkü Kuran sırası ? Eğer ayetlerin sûreler olarak tasnifinden bahsediliyorsa o zaman neden sûreler birbirini takip etmiyor iniş (!) sırasına göre...yoksa yoksa yoksa herşey bir yalan mıydı ? Aslında Kuran'ın indirilişinin (!) yıllarca almış olması bile tek başına onun Muhammed tarafından tamamıyla yeryüzünde yazıldığının kanıtıdır. Tabii aklını kullanan için... Sözün kısası dostum, senin peygamberin insanları fena keklemiş..Hem de milyarlarca insanı. Sonra demişsin ki; "Kuran hayatın kitabıdır...". Yok yok size göre öyle değil.. Kuran'ı yaşamdan koparan siz "Kuran'a dönüşçüler"dir. Sonuçta ne hadis ne siyer ne tabakat tanıyorsunuz ve böylece Kuran'ın bir hurma ağacı gölgesinde bekleyen Muhammed ve ashabına onlar hiç bir şey yaşamadan indirildiğini söylüyorsunuz. Böyle büyük laflar edeceğine söyle bakalım ne imiş o "hayat" ? Kuran kimin hayatını kendisine malzeme edinmiştir ? Eğer cevabın Muhammed ise o zaman Muhammed'in hayatı hakkında bilgi ver bana; ama öyle hadis, siyer, tabakatı falan kaynak kullanamazsın söyleyeyim. Evet Kuran'ın "hayatı" nı anlat bana ? Bekliyorum hem de sabırsızlıkla :) Not : Hiç Osman'ın mushaflarını gördünüz mü ? Bakın bu linkte görebilirisiniz : http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Uthman_moshaf.jpg (Osman'ın mushafları) |
Bir de şu konu vardı. Hiramusta arkadaş cevaplarsa sevinirim.
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=3895 |
Sevgili Jayjay cevabımı orda vermişim zaten;
Sevgili arkadaşlar,hiç dağınık kemik ve taş parçalarından kitap olur mu?Arkadaşlar Kur'an ilk ayetinden son ayetine kadar kitap tertibinde hazırlanmış bir kitaptır.Kur'an ın hiçbiryerinde ayetlerin kemiklere,taşlara yazılmasından bahsetmez.Aşağıdaki bir kısmını aldığımız ayetlerdeki gibi kendisinden kitap diye *bahseder. Yayılmış ince deri üzerine, satır satır yazılmış kitaba 52/2-3 Kitabın indirilmesi, üstün ve güçlü, hüküm ve hikmet sahibi Allah'tandır. *(46/2) Apaçık Kitaba andolsun; (44/2) Rahman ve Rahim'den indirilmiştir. Bilen bir kavim için, ayetleri (çeşitli biçimlerde, birer birer) 'fasıllar halinde açıklanmış' Arapça Kur'an *kitaptır; (41/2-3) (Bu) Kitabın indirilmesi, üstün ve güçlü olan, hüküm ve hikmet sahibi Allah (katın)dandır. Şüphesiz, sana bu Kitabı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na halis kılarak Allah'a ibadet et. (39/1-2) |
Kur'an=Hayat kitabı.(Dikkat yalnızca iman edenler içindir.)
Oku yani araştır,gözlemle,idrak et,yaz.Nereden mi başla?..Kendinden. Yaratan Rabbin adıyla oku. O, insanı bir alak'tan yarattı. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir; Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir. İnsana bilmediğini öğretti. ----------------------------------- Uzun süren okumaların sonucu artık Allah'ı insanı,çevreni,toplumu,şehri,siyaseti anlamaya başladın.Artık ayaka kalk ve öğrendiklerini bilmeyenlere ilet.Bunu hertürlü pislikten arınmış vaziyette ve ahlaka (doğru davranış biçimi) bağlı kalarak yap.Tepkiler alacaksın,sabrederek yolunda ilerlemeye devam et. Ey bürünüp örtünen, Kalk (ve) bundan böyle uyar. Rabbini tekbir et (yücelt) Elbiseni temizle. Pislikten kaçınıp-uzaklaş. Daha çok istekte bulunmak için iyilik yapma. Rabbin için sabret. ---------------------- Devam edecek.. |
Devam et devam et. Yaz bütün Kuran'ı buraya..Özellikle şu Muhammed'in Marya ile Hafza'nın yatağında basılmasını konu edinen Tahrim 1-5 ayetlerini de yaz ki Kuran'ın kutsal yüzü güneş gibi parlayıversin.
Böylelikle "tebliğ" görevini ifa etmiş ve insanlara nur-u hakikati göstermiş olursun.. Yahu karşınızdaki insanları kek zannediyorsunuz galiba...Tamam Muhammed yedirdi o kekleri kendi ashabına ve sizin gibi insanlara ama bir yere kadar...Büyük uyanışı fitilleyen adam bak bu sitenin en üstünde tebessüm eden yüzüyle duruyor... Ne mutlu bize ki, bu ülke böyle insanlar çıkarttı kendi makus kaderini yenmek için. * "Kral çıplak" diyen insanlar her daim çıkar işte böyle ve fitiller ateşini gerçeğin... Büyük değişimlere gebeyiz hem de çok büyük... |
(Sevgili Hiramusta;
* * * * * * * * * * * * *Editlemekten kastım sanki sansür uygulanmış gibi ....... işaretleri koymanız değildi.Site politikamıza uymayan yazınızı silmek zorundayım. frodo |
genel olarak düşüncelerin maddiyata dönüşmesi pek hoş görünmüyor...
|
Sn. Frodo,
Yasaklamak ya da ortadan kaldırmak; meraktan başka bir işe yaramaz. Genel politika; ÖZGÜRLÜK demiyormu? Bu ÖZGÜRLÜKDEN dolayı her türlü fikir çıkmıyor muydu? Yoksa kralın çıplaklığı ÖZGÜRLÜĞÜN bir sonucunda dile getirilmemiş miydi? Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Sayın mhmmd,
Kaldırılan yazı hakaret içerdiği için kaldırılmıştır. Fikrini savunmakta özgür olmadığını iddia edebilecek yoktur sanırım. Sevgiler.. merwe |
Sn. Merwe,
Küfür mü dediniz? Asla bu sitede böyle şeylere izin verilmemektedir. “.Tamam Muhammed yedirdi o kekleri kendi ashabına ve sizin gibi insanlara ama bir yere kadar.” Hakaret mi dediniz? Bizim sitede hakaretin adı okunmamaktadır. “Özellikle şu Muhammed'in Marya ile Hafza'nın yatağında basılmasını” Kişisel sataşmaların ise esamesi görülmemektedir. “Hiramusta, bugüne kadar hangi konuda ne cevap verebildin de bu kadar yüksekten uçuyorsun” Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
“.Tamam Muhammed yedirdi o kekleri kendi ashabına ve sizin gibi insanlara ama bir yere kadar.”
Bu cümlede kime ne hakaret bulunmaktadır? İnanmayan biri muhammed sizi kandırmış diyor, bnm anladığım bu. “Özellikle şu Muhammed'in Marya ile Hafza'nın yatağında basılmasını” Şimdi bu cümleyi inceleyelim. Muhammed ile Marya Hafsa'nın yatağında ilişki üzerine yakalanıyor. Gerçek mi? Evet. Basılmak ne demektir? Tdk'ya göre; Uygunsuz durumda yakalanmak. Olan tam da bu değil midir? Demek ki bu da hakaret değiilmiş. “Hiramusta, bugüne kadar hangi konuda ne cevap verebildin de bu kadar yüksekten uçuyorsun” Şimdi buradaki kişisel sataşma öğesi olarak görülen kelimenin anlamına bakalım. Yüksekten uçma: Bir şeyi aşırı abartma. Demek ki arkadaşımızın düşüncesine göre bu arkadaşımız abartıyor. Sataşma bence yoktu. Tabii ki, gönül ister ki, herkes kardeş gibi olsun ama bunu beklemek hayalcilik olur. Arkadaşımızın silinen mesajının içeriğini bilmeden bence yargıda bulunmanız yanlış. Ayrıca sitede gözünüze çarpan hakaretleri , lütfen şikayetler başlığından bize bildiriniz. Eğer gerçekten var ise gerekn yapılacaktır. Bu sitede ne dindarlara ne dinsizlere hakaret konusunda müsamaha gösterilmediğini herkes görmüştür. *Üyelerimizn de bu konuda yardımlarını memnuniyetle karşılarız. merwe[/i] |
Sevgili mhmmd,
Silinmeden once, Hiramusta'nin yazdiklarini ben gordum, hatta isime bir daha baktim saskinliktan, bu sozler ondan mi cikti diye. Sizin gormediginiz isabet olmus. |
Sağolasın Merve, çok tutarlı bir mantık dizgesi ile gereken cevabı vermişsin yaşını almasına rağmen aklını başına alamayanlara.
Tabii o bana küfür eden şahıs *içinde (ki okumadım yazısını) gereken cezanın verilmesini talep ediyorum yönetimden. |
Bu aşağıdaki yazı Ali Sina ile Edip Yüksel arasında geçen ve şu linkte bulunan Ali Sina'nın yazısının çevirisidir. *http://www.faithfreedom.org/debates/EdipYukselp2.htm
İçinde geçen hakaret sözcükleri bana ait değildir ve ben böyle hakeretlerde bulunarak eleştiri yapmayı basitlik adlederim ama çeviriyi olduğu gibi yapmak zorundayım kimse kusura bakmasın. ------------ Sn. Yüksel Sitenizi ziyaret ettim ve şu linkten hadisler ile ilgili görüşlerinizi okudum : http://www.yuksel.org/e/religion/trash.htm Muhammed hakkında bilgi edinmek için tarihi kaynaklara başvurduğunuzu görüyorum. Bu benim için de ideal bir durum. Sizinle konuştuğumda tarihe dayanarak fikirlerimi öne süreceğim. Ancak şimdilik "hadisler" ile ilgili konuşalım. Bütün hadislerin, içinde çok fazla uydurma olduğu için çöpe atılması gerektiğini savunuyorsunuz. Lomax, (sizin bu tartışmadaki muhalifiniz) geçerli bir gözlem yaptı ve dedi ki: Her hangi bir davada elde edilen kanıtların bazılarının yalan veya yanlış bilgileri kapsaması oldukça muhtemeldir. Her bir kanıtın güvenilirliği tartışmalı olarak kalır. Eğer bir hadis toplayıcısı binlerce hadis toplamış ve bazılarında hatalar yapmış ise o ne kınanabilir ne de "güvenilmez" olarak değerlendirilir. Siz onun bu ifadelerini reddettiniz ve dediniz ki: "Hiçbir mahkeme Muhammed aleyhinde çelişkili hadisleri toplayan ve bunu da o öldükten sonra 200 yıl boyunca kuşaktan kuşağa yapılan aktarımlardan derleyen Buhari'nin tanıklığını kabul edemez" Bu konuda Lomax'ın fikirlerine katılıyorum. Bunu bir örnekle açıklayayım: Bir şehrin polis departmanı bir olayı çözmeye çalışıyor ve halktan bazı ipuçları topluyor. Binlerce insan polise bilgi yağdırıyor. Bunlardan çoğu tamamıyla olay ile ilgisiz ama bu binlerce bilgi arasında bir kaç detaylı hikaye var ki bunlarda detektiflerin vaakayı çözmesini sağlıyor. Böyle bir durumda bilgilerin bir çoğunun yanlış olması nedeni ile bilgilerin tamamını bir kenara atmak bilinçsiz bir davranış olurdu. Bizim konumuza gelince: Burada biz Muhammed'in hayatını nasıl yaşadığını bilmek istiyoruz. Onun takipçilerinin aktarımlarından elde ettiğimiz binlerce ipucu mevcut elimizde. Onlardan bir çoğunun dayanakları zayıf ve yine bir çoğu da uydurulmuş olabilir. Aynı zamanda biliyoruz ki; inançlı insanlar genelde olayları mübalağa etme eğilimi içindeler ve sevgili peygamberlerine fazladan fazilet ve mucizeler atfediyorlar. Öyleyse bazı özellik arzeden hadislere geldiğimizde onlara şüphe ile yaklaşmalıyız. Biz birbirini teyid eden ve şüphelimizin profilinin genel bir resmini çizen ipuçlarını ayırıyoruz. Hala %100 emin olabiliri miyiz onun nasıl göründüğüne ? Belki hayır ! Fakat bu ipuçları değişik kaynaklardan gelmekte ve detaylardaki farklılıklara rağmen bize aynı hikayeyi anlatmaktadır ve bu sayede biz şüphelinin görünümü ve ne yaptığı ile ilgili oldukça iyi bir fikre sahip oluyoruz. Eğer biz sorumlu bir dedektif isek, bütün ipuçlarını sadece bazıları hayal mahsulü veya zayıf olduğu için bir kenara itemeyiz. Özellikle de dayanacağımız başka bir kaynak yok ise. Pekiii eğer bu kağıda çizdiğim şüpheli resmi benim çok sevdiğim babama benzerse ne olacak ? Benim ilk doğal tepkim ne olacak buna ? Büyük bir ihtimalle çizdiğim resmi ve ipuçlarını çöpe atıp onların güvenilir olmadığını söyleyeceğim. Ama bu dürüstçe bir tutum olmaz ki..Zor bir seçim...Herkes bu testten kolay geçemez. Babamın bu suçu işlediğini gizlemek için elimden gelen herşeyi yapar ve onu korurdum. Bu anlattıklarım size ve diğer hadis reddedicilerine bakışımı özetliyor. Hadislerde gördükleriniz hoşunuza gitmiyor.Sizi utandırıyor. Orada Muhammed'in insanlara işkence yaptığını, kellesini uçurduğunu, gözlerini oyduğunu, onlara tecavüz ettiğini ve her türlü aşağılık hareketi yaptığını görüyorsunuz. Bu durumda da dürüst olup yanlışlığınızı görerek peşinden taparcasına gittiğiniz adamın psikopat bir suçlu olduğunu kabul etmek yerine hadislerin hepsini inkar etmek yoluna giriyorsunuz. Zannediyorsunuz ki, eğer başınızı kuma sokarsanız ve görmüyormuş gibi yaparsanız problem ortadan kalkacak. O.J. Simpson'un aşağılık avukatları böyle yaptılar ve kazandılar. Ama bu Simpson'un gerçekte suçsuz olduğunu mu gösterir ? Böyle bir davayı kanıtların güvenilirliğini çürüterek kazansaydınız bile yine vicdanen huzur bulabilir miydiniz? Biz bu hadisleri Muhamedi suçlamak için gerçek bir mahkemede kullanabilir miyiz ? Bence kullanabilriz. Siz bu hadislerin ikinci derece kanıtlar olduğunu iddia ederek onları gözden düşürebiliridiniz. Fakat o kadar fazla kanıt var ki, akıllı bir jüri bunların dışarıda tutulmasını kabul etmezdi. Tabii bizim burada amacımız Muhammed'e karşı yasal bir eyleme girişmek değil. Çünkü o öldü. Biz gerçeği bulmak istiyoruz. Belki biz %1 oranında bile gerçeği bulamayabilriz ama gerçek ile ilgili oldukça iyi bir fikir edinebiliriz. Buna rağmen, elimizdeki Kuran'da, tarih kitaplarında ve hadislerde Muhammed'in Tanrı'nın elçisi olmadığını ve Jim Jones ile David Koresh gibi bir "kült lideri" olduğunu ispatlayacak yeteri kadar delilimiz var. devam edecek.... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:37 . |