Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Multimedya (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=15)
-   -   meşhur ateistler (youtube videosu, ingilizce) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3172)

maddeoz 27-11-2006 20:54

meşhur ateistler (youtube videosu, ingilizce)

youtube da meşhur ateistlerin geçtiği güzel hazırlanmış bir video izledim.
paylaşayım dedim.
http://www.youtube.com/watch?v=UVPuVANK4Zc&eurl=

NedimYilmaz 27-11-2006 21:24

Re: meşhur ateistler (youtube videosu, ingilizce)

Asagidakidaki listede ünlü ateist, panteist, deist veya agnostik, din muhaliflerini bulacaksınız. (Yanlış anlaşılma olmasın. Sadece ateist değil, tüm din muhalifleri)

http://www.geocities.com/wankeragnostic/unluler.htm

Birisi 27-11-2006 21:46

verilen listedekilerin hepsinin din muhalifi olmadığı konusunda bazı iddialar var ama genelde doğruluk gösteriyor :)

ozgur_beyin 27-11-2006 22:04

birisi senin hiç kendine ait bir fikrin yokmu, bari beş on cümle yaz.
* biraz kültürümüz gelişsin.

NedimYilmaz 27-11-2006 22:10

Alıntı:

ozgur_beyin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56840)
birisi senin hiç kendine ait bir fikrin yokmu, bari beş on cümle yaz.
biraz kültürümüz gelişsin.

Kişisel ithamları bir kenara bırakıp konuya dönsek daha erdemli bir hareket olur kanısındayım.

merakli 28-11-2006 00:11

hitler'in yapmış olduğu tercihlerin neticesi, diğer tüm teistlerin yaptığı tercihlerin sonucunda ortaya çıkan olumsuzlukları tek başına bertaraf etmeye yetecektir sanırım.

bu istatistikten sonra çok da fazla istatistiğe gerek var mı?

exclusive 28-11-2006 01:53

Meraklı, Hitler'in bi ateist olduğunu falan ima etmiyosun umarım...

Yakında bu konuda bi başlık açıcam henüz hazırlık aşamasındayım ama Hitlerin kendini nasıl peygamber olarak gördüğü üzerine yapılmış çok ciddi akademik çalışmalar var.

Şimdilik şu SS duasıyla idare edin:

* *Führer, mein Führer, von Gott mir gegeben, beschütz und erhalte noch lange mein Leben
* Du hast Deutschland errettet aus tiefster Not, Dir verdank ich mein täglich Brot
* Führer, mein Führer, mein Glaube, mein Licht
* Führer mein Führer, verlasse mich nicht

* Führer, benim Führerim, bana tanrı tarafından gönderilen, beni koru ve bana uzun bir hayat bahşet
* Sen Almanya'yı çok acı bir sefaletten kurtardın, varlığımı sana borçluyum
* Führer, benim Führerim, inancım, ışığım
* Führer benim Führerim, beni terketme

http://en.wikipedia.org/wiki/Mysticism_in_Nazi_Germany

merakli 28-11-2006 22:30

Hitler kendini Allah'a ortak koşuyordu. "Din kültürü ve ahlak bilgisi"nin rafa kaldırıldığı bir zamanda, yani Allah inancının zayıfladığı bir dönemde, bulduğu bu boşluğu kendini tanrılaştırarak dolduruyordu. kısacası kendine tanrısal nitelikler kazandırmak yolunu tercih ediyordu. Yani ortada zayıf bir iradenin "mutlak İrade" gibi hareket etmeye çalışmasından kaynaklanan bir kendini tanrılaştırma söz konusudur.
Yani George Orwel'in 1984 kitabında ki gibi herşeyi gözetleyen Büyük Birader olmuştu hitler.
Hem bir tanrıya inanacaksınız, hem de kendinizin tanrısal niteliklere sahip olduğunuz mesajını vereceksiniz, bu nasıl oluyor?
Bu bağlamda hitler bir müşrikti.

benim ateist tanımlamamın yanlış olduğunu iddia edebilirsiniz buna saygı duyarım.
ama kendine tanrısal nitelikleri sahiplenmenin ciddi bir sorun teşkil olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

tabi bir de müşrikliğinde altında bir de "münafıklık" var ki, o çok ayrı bir konu.
bir ateist münafık olabilir mi? ya da müşrik?

jayjay 28-11-2006 23:08

Edison ateist miydi? *8O
Bu arada yeri gelmişken ben de eklemek istiyorum richter de materyalismiş.

Bu arada bi ara video durdu. Aktörleri falan göstersi Angeline Hulieyi falan ve bisikletçi Armstrong'u gösterdi onlar da ateist mi?

merakli 29-11-2006 00:39

değerli ilim hayranı, doğmatik olmayan (!) arkadaşlar, internetten "fuat sezgin" adlı bir şahsiyeti araştırın ve
şu anda ekranda okuduğunuz yazının muhtevasını oluşturan byte bilgisinin arkasında yatan bileşenlerden biri olan "0" ı ilk defa kimin kullanmaya başladığını ve matematiğe olan katkısını öğrenin. (cümlemi anlamamış olma ihtimaliniz var, bir bilgisayarcı arkadaşa okutabilir siniz)

şunu da aklınızda bulundurun. referans verme kültürü çok yeni gelişen bir kültürdür. eski bilim adamları yaptıkları çalışmalarda ya da çevirilerinde referans vermek gibi bir yükümlülükleri yoktu. Çünkü, referans vermediklerinde onları maymuna çevirecek bir teknoloji yoktu. iki çalışma farklı zamanlarda farklı yerlerde yapılmıştır deniliyor ve geçiliyor.

zelzeleci 29-11-2006 00:55

Yalan külliyen yalan

Ancak ve ancak iman gücü olan insanlardan bilim insanı olur. Çünkü iman gücü insanı sürekli tetikler. Ateist ise Tanrı olmadığı için elini ayağını dünyadan çeker(ne alakası varsa). *Teistler, ancak onlar geliştirir bilimi ilimi irfanı, hoşgörüyü, güzelliği... *(Pek çok Sayın Adnan Hoca böyle diyor :twisted: *:evil: *:twisted: )

dilaver 29-11-2006 01:33

şu anda ekranda okuduğunuz yazının muhtevasını oluşturan byte bilgisinin arkasında yatan bileşenlerden biri olan "0" ı ilk defa kimin kullanmaya başladığını ve matematiğe olan katkısını öğrenin. (cümlemi anlamamış olma ihtimaliniz var, bir bilgisayarcı arkadaşa okutabilir siniz)
* * * * diye yol göstermiş meraklı .
-----------------
* * * *ben de açtım Fuad Sezgin e baktım. Şöyle diyor Radikalde :

Sıfır: Halife Mem'un, Hint astronomlarını Bağdat'a davet ederek astronomi ve matematik kitabı Siddhata'yı Arapçaya çevirtti. Böylece Yunanlıların tanımadığı sıfır sayısı ve Hintlilerin geliştirdiği trigonometri İslam dünyasına girdi.

-----------------

* * * * aradaki ilişkiyi anlamadım. Sıfırı icat eden Hintliler, rakamları ve konumu icat eden Hintliler. Üstelik ilk sıfır tanımını 458 yılında yapıyorlar. Me'mun un devri iktidarı ise 9. yüzyıl. Yani 450 sene sonra Araplar sıfırı ögreniyorlar. Bu arada Batı ve Yunanlılar sıfırı bilmiyor.Bu nasıl bir katkı anlamadım. Bir bilgisayarcı arkadaşı bulup okutmanın faydası olup olmayacagından tam emin degilim. Ancak sıfır konusunda ve bilgisayar konusunda Meraklı forumdaşımızın hakikaten okudugunu anlama ya da okudugunu izah etme problemi var gibi görünüyor.

* * * * * saygılarımla

merakli 30-11-2006 02:00

bravo araştırmayı çok iyi biliyorsunuz
bir de :
0 sayısının nasıl kullanıldığını araştırsanız demek istediğimi anlardınız. ayrıca modern matematiğin nasıl geliştiğini konusunda da bilgi sahibi olurdunuz.

(hint : hintlilerin 0 ı kullanma ve anlayış biçimi, bulamazsanız daha detaylı açıklama yapabilirim).

2. ateistler ilmi araştırmalar yapmaz demedim! Allah zengiliği dilediğine, ilmi de isteyene verir (bunun akaidde ki ismi sunnetullahtır). sunnetullah'in hz peygamber (sav) için dahi değişemeyeceği kanuları simgeler. bkz : uhud savaşı. bu açıdan ilme kendini veren ateist bile olsa dahi bunun neticesine ulaşır.

bir müslümanın bu dünya yaşamında sünnetullah'ın bilincinde olarak
yaşaması gerekir, yani yan gelip yatarak birşey elde edilmez. bir sebebi yerine getirmeden sonuca ulaşılmaz...

ateistleri bilime yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyorum, hatta teşekkür de ediyorum. ama şu gerçeği de gözardı etmeyin lütfen : bazı "belirli" okullarda yetişen bir grup müslüman öğrenci dünya ilim olimpiyatlarında altın madalya kazan(ıyor)mıştır.

bu bir generasyon işidir. bir zaman müslümanların ilme yaptıkları büyük katkı yadsınamaz. fuat sezgin'in araştırmalarını dikkatli okursanız, demek istediğimi anlarsınız.

ilim bayrağı sürekli el değiştirir. medeniyetler arasında geçiş gösterir. yakın zamanda theistler bu bayrağı devralırsa şaşırmayın...

21. yy theistlerin devri olacak...

NedimYilmaz 30-11-2006 22:03

Alıntı:

merakli";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 57128)
21. yy theistlerin devri olacak...

Bunu olmasını istemem. Çünkü bu Orta Çağ'a dönük bir bilim anlayışıdır. Orta çağda bilim "Tanrıya giden yol" du. Fakat günümüzde tanrı bilimin konusu dışındadır. İleride tekrar bilimin konusu olur mu olmaz mı bilmem. Örneğin bir dağın arkasında kocaman bir çift göz çıkar ve bu "Tanrı'nın gözü" olursa, bilim bunu araştırır ve o zaman Tanrı'nın varlığını sorgular. Fakat şu an öyle bir durum söz konusu değil. Sanırım olmayacakta..

hiramusta 01-12-2006 00:21

Ençok Angelina Jolie'nin ateist olmasına üzüldüm. :cry:
Bi de bizamanlar Bruce Lee'nin gizli Müslüman olduğunu okumuştum.Onun ismini görünce şaşırdım.

vartor 01-12-2006 04:54

Evet, Angelina bizim tarafa cehenneme geliyor. Gel yol yakinken sen de katil, Hiramusta, butun eglence orada!!!

Aurelien 09-12-2006 08:00

Adolph Hitler an atheist ? Are you kidding ?

« Je suis catholique. La Providence l'a voulu. En effet, seul un catholique connaît les points faibles de l'Eglise. Je sais de quelle manière on peut attaquer ces gens-là . » dixit A. Hitler, (Eric Lebec, Histoire secrète de la diplomatie Vaticane, Albin Michel, Paris, 1997)

Translation :
"I am catholic. The providence wanted it. In fact, only a catholic knows the week points of the Church. I know in which maneer we can attack theses people".
dixit Adolphe Hitler, ( Eric Lebec, Secret story of the diplomaty in Vatican, Albin Michel editors, Paris, 1997 )

cevher. 09-12-2006 10:38

türkiyede kim acaba kaçtane tanınmış ateist var.bilen varmı

mhmd 09-12-2006 11:23

Sn. Vartor,

Reklam ve promasyonlara dikkat...

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

spartacus 09-12-2006 12:18

"türkiyede kim acaba kaçtane tanınmış ateist var.bilen varmı" Cevher.

Ben varım Cevher., yeterli mi?

Cevher. seyahatte...
Türkiyede kaç tane tanınmış kaç sayıda Hindu var bilen var mı?

Bildim, sayı önemli değil, kelle sayısı önemlidir, iyi de neye yarayacak?

Ay'a gidilemez, çünkü o bir nurdur.
Yıl 1969. Ne diyoruz sürü ve koro halinde gidilemez diyoruz. Ne oluyor kendimize gülüyoruz, fazla gülüyoruz gözümüzden yaş!? geliyor, nasıl bu kadar mantıksız olabildiğimiz için.
Yıl 2006 AY artık bir Nur değil, peynir de değil.

Türkiyede kaç tane ateist var? Rakamlar doğru söylemiyor, müslüman olmayan kaç tane dersek milyon çıkar ortaya, tabi gidipde Sivas'da yakarsanız şu mantık önermesini ele alırız.

Aracınızla gidiyorsunuz, karşınıza yan kesiciler geldi, silahlarını çektiler. Önünüzde 2 yol vardır,
Yankesici diyor ki, ya malını ya canını.
Yankesici, canınızı alsa, malınızıda alır.
Malınızı alsa canınız kalır.
Tercihinizi, bir yankesici için canınızla ödemeye değer mi?

Peki bu yankesici kim?

Dünya fani, sürekli ölümü anın akşama kadar bilmem kaç kere ölümü anan cennete gider diyen bir anlayış insanlık yararına tanınmış aydın çıkartabilir mi?

Mutuluğun resimi: Abidin Dino....
Şiirin dönüm noktası: Nazım Hikmet...
Halkın dili: Hasan Hüseyin, Enver Gökçe...
Gülümsemenin ve düşünmenin Yolu: Aziz Nesin..
Bilimin yolu: Bahriye Üçok..
Aydınlanmanın Yolu: Turan Dursun...
Müziğin Yolu: Ruhi Su, Muhlis Akarsu, Hasret Gültekin...
Modern Felsefe: Yılmaz Öner...
Araştırma: Uğur Mumcu...
....................

ravachol 20-02-2007 02:09

youtube
bu link videonun aslı ayrıca klibin yönetmeni klibi tanıtma yazısında şöyle diyor;

ateistler düşünüldüğü gibi kötü değiller. bu *klip ateizm hakkında bir tartışma değil, ateistleri savunma videosudur
ek not olarak marlon brando'nun ve mark twain'in ateist olmadığını ve videoda yanlış yansıtıldığını söylüyor.

placebo 19-01-2009 03:39

Bu sitede bildirilen ateistler daha güvenilir kaynaklardan sanırım..İsimlerin üzerine tıklayarak delilleriyle birlikte görebiliyorsunuz..

http://www.celebatheists.com/?title=Main_Page

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:47 .