![]() |
Bu gece cok ağladım
Sevgili kardeşlerim
Semtimizde(İzmir -Şirinyer) Bir gece önce tencereler tavalar Bucadaki destem toplantısına yürüdük.10 BİNLER COŞKU İÇİNDEYDİ.gÖRMELİYDİNİZ. Bulunduğumuz mahallede hep Keskli bir kardeşimiz kitleleri coştururdu. Bana dediki''Abi ben yarın yokum.Sen idare et'' Tamam dedim. Abdullah Cömert öldürüldü Haberiyle bütün gün ağlamıştım. Akşam kürsüye çıkacak ve anısına saygı duruşu düzenletecektim. Bir konuşma hazırladım kafamda. Çocuğun adını soyadını bir güzel ezberledim. Akşam oldu tencere tava korna sesleri. Eylem alanına herkesten önce ulaştım. Bekledim .Alan dolunca, arkadaşlar diye seslendim herkes yaşıma istinaden sustu. Tayyibin faşistleri bir yiğit kardeşimizi canice öldürdü dedim. ANTAKYADA Abdullah dedim fakat soyadı aklımdan gidiverdi. Tam beş dakka herkez soyadını hatırlamaya çalıştı. Hatırladık cömerti ve saygı duruşunu yaptık. Bir utandımki sormayın. Çocuğa demişler ''Vatanı senmi kurtaracaksın?'' Oda ''Kurtaramazsam uğruna ölemezmiyim?'' Hem Abdullah cömert evladımız için ,hemde ona karşı vazifemi doğru yapamadığım için ağladım.Halada gözlerim dolu. Yaşlı olmanın hiç sırasımıydı? Tamda kavganın göbeğinde. Olsun yine aralarındayım yine önlerinde. Paylaşmak istedim... |
Evet Gezi Parki'na dair, pek cok duygulu anlar yasandi.
Takimlarin birbirine destek verisi, sokaktaki terorist ve capulcu (!) teyzelerin direniscilerin agzina zoraki yemek sokusu, katilimci her mahallenin, yarin kacta diye sorup ortami orgutlemesi (malum hepsi terorist ya) vs. pek cok guzel sey yasandi ve yasanmaya devam ediyor. |
4 5 yıldır husumet yaşadığım biriyle karşılaştım. Aynı semtte oturmamıza rağmen, bir çok ortak arkadaşımız olmasına rağmen hiç konuşmadık yıllardır. Aynı cafelerde karşılaşınca yolumuzu değiştirdik.. Eylem alanında birbirimizi görünce sarıldık. Sohbet ettik. Bunun gibi onlarca hadise yaşanmıştır. Yaşanmaya da devam edecek. Duygularınızı birebir hissediyorum. Canını yitirenler, gözlerini kaybedenler..
Yaşam biçimimize karışma demenin karşılığı olarak atılan kimyasal gazlar.. Her geçen gün dozajı arttırılıyor. Biber gazından, portakal gazına, şimdiyse başka bir gaza döndüler. Ellerimiz kollarımız dahi yanıyor, bırakın gözümüzün yanışını.. |
Arkadaşlar polisin VAHŞETİNİ netçe gösteren, DOĞRULANMIŞ fotoğraf ve videoları tek bir başlık altında toplayalım mı? bu çok gerekli. O başlık altında hiç tartışma ve yorum olmasın, başlık kilitli olsun, modlara yolladığımız video ve fotolar o başlığa eklensin ve başlık sabit olsun ne dersiniz? Yapalım mı Neva =]
|
O çocuk sizin yüzünüzden öldü..Aferin hepinize..Böyle devam edin..Ergenleri kışkırtın ve meydanlarda bu çocuklar ölünce de ağlaşın..
Aziz Nesin sen ne büyük adammışsın.. Turan Dursun yaşasaydı eminim yazmakta olduğu kitabını yarım bırakıp eylemlere destek verirdi..Değil mi ama?! |
Senin ne bok karıştırdığını bilemem,
Kışkırtan namussuzlar özür diledi'. Sen yalakalığa devam ediyorsun. Çakallar. Kurtuluş savaşına karşı çıkan sefil bir bakış sizinki'''' |
Alıntı:
Aziz Nesin hayatı boyunca kendisini yakmaya çalışanları aydınlatmak için uğraştı. Turan Dursun da kendisini öldürenleri din batağından çıkarmak için uğraştı. "Beni yakmaya, öldürmeye kalkan bu halk, onlar için değmez, bana ne!" demediler. Sizden farklı olarak... Bu durumda ya Aziz Nesin de salaktı ve haliyle bahsettiği salaklara kendi de dahildi. Ya da salak dedikleri kendi dışında kalan bir kısımdı. Neyin ne olduğunun farkında olup da seslerini çıkarmayanlar hakkında salaktan daha başka şeyler söylediklerine eminim. İddianızı tutarlı bir şekilde savunamadığınızın gayet farkındasınız ve bence altta kalmamak için uzattıkça uzatıyorsunuz. |
Alıntı:
Kim neyi ve neden kiskirtir? |
Alıntı:
Alıntı:
Bu arada sırf buradaki insanlara muhalif olmak için sizlerin tepki çekeceği sözler söylemiyorum..İnanın hepinizden çok daha fazla Akp karşıtıyım ben ama bu yapılan cahillikten başka bir şey değil diyorum.. Alıntı:
Bunun adı kışkırtma değil de nedir kurban olduğum? Buradaki dinden kurtulmuş bana göre akil insanlar bile bu kadar basit gerçekleri göremiyorken;gelecek ile ilgili umut beslemek çok saçma olmaz mı? Ben sizin tıpkı benim gibi düşüneceğinizi sanıyordum ama sizde karşı taraftasınız..Yani ergenleri kışkırtıp ergenlerin ölmesine neden olanların tarafındasınız..Siz bari yapmayın bunu..! |
Alıntı:
Tartışılır, tartışılmaz, doğrusun, hatalısın, kendince düşüncelerini aktarıyorsun ve bana göre de haklısın. Ama "yanlı olma" suçlamasından kurtulamıyorsun. Diktatör diye söyledikleri birisini indirmek için diktatörlük yapmak, hangi mantığa uygun? |
Alıntı:
Ancak, bir halk kitlesinin meşru haklarını kullanıyor oluşunu "diktatörlük" olarak görmek tam bir komedi. Bir kere kavramın kullanımı bile doğru değil. Hani insan bu tür eylemlerde topluluklardan birinin faşistçe davranışlarını eleştirebilir de, üzerine su sıkılan, gaz atılan, plastik mermi atılan insanlara "diktatörce" demek çok anlamsız. Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı misali... Demokrasi, çoğunluğun borusunu öttürmesi demek değildir. Yapı itibariyle çoğunluğu, bir grup azınlığın tahakkümünden, tiranlığından korumak üzere zamanla gelişmiş bir sistemdir. Sizler, milli irade, demokrasinin çoğulculuğunu falan çok yanlış anladığınızdan halkın protestosunu, eylemini -ki bunlar anayasal haklardır- "diktatörce" görmektesiniz. Konuya o kadar ilkel bir bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz ki oturup bir cevap vermeyi dahi zorlaştırıyorsunuz. Ondan sonra "bizi bir taraf olarak görüyorlar, dışlıyorlar" demekten de geri durmuyorsunuz. Bu denli ilkel bir görüş belirtip de insanların görüşlerinizi analiz etmesini beklemeyin. Belli ki safi "taraftarlık" zihniyetiyle yaklaşıyorsunuz. Bu dediklerim NOLAN için geçerli değil. Onun bakış açısı daha farklı bir noktada tıkanıyor. NOLAN'la fikir birliğine varmanız bile esasında olayın özünü anlamaya gerek duymadan sadece düz mantık işlettiğinizi gösteriyor. AKP'nin kendi içinde, hatta ana akım muhafazakar basında bile Erdoğan'ın suyunun ısındığı konuşuluyor. Akletmeyi sizin gibi reddedip sadece iftira atanlar o kadar azınlıktaki. Bunu, ben sizin cehaletinize veriyorum, kusura bakmayın. Dibine kadar cahilsiniz ancak farkında değilsiniz. Reel bir tartışma ortamında bu fikirlerle sizi ortalık şebeğine çevirirler. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
O kafa yapısını çok iyi biliyorum da ondan..O kafanın meydanlarda feryat ederek değiştirilemiyeceğini çok iyi biliyorum..Bu zırcahil güruh,bir halt bildiğini sanıp meydanlarda bir halt yapacağını sanıyor..Hiç bir halt yapamazsınız..Hepinizi ezecek Erdoğan..Eziyor da..! Bu meydanlardaki piyonlara şunu söylüyorum; ''Geçti borun pazarı sür eşşeği Niğde'ye'' Ayrıca forumda farklı düşünen ateistlere yapılanlar hiç hoş değil..Bana farklı kişilerce farklı şeyler söylendi..Bu arkadaşlara gereken cevapları da vereceğimden hiç şüpheniz olmasın..Ben ateist/müslüman bilmem..Herkes adam/insan olacak önce.. Alıntı:
Alıntı:
Ne etti? %77.. Geriye kalan %23'mü halk? Bu ülke bir sosyal/hukuk devletimi de bu azınlık için iktidar istifa edecek? Türkiye gerçeklerinden haberdar değilmisiniz siz? Bu topraklarda büyük balığın küçük balığı yuttuğunu illa ilan mı edelim size.. Yapmayın yahu.. Meydanlarda halk direnişi filan yok..Chp-işçi partisi-tkp-hkp gibi partiler/oluşumlar ve apolitik gençler var.. Bu halk değildir..Bu bir halk direnişi değildir..Kendinize gelin.. |
Hep aynı şeyleri söylüyorsun NOLAN, hep bir cevaplar vereceksin, izah edeceksin falan fistan. Eyleme de sonradan çok feci katılacaksın...
Fazla rötar yapıyorsun tren kaçıyor. |
Alıntı:
Sizin zihniyetinizdekiler, ancak kitlelerin uyanmasini, bilinclenmesini, hakkini ortaya koymasini anlamak istemezler. Bizim(yani katilimcilarin) sizin gibi dusunmesi mumkun degil. Cunku uyanmis bir beyin uzerinde, hegamonya kurmaniz zordur, biat ettirmeniz zordur, ikna etmeniz gerekir, sozle de degil, davranisla o yuzden sizi anliyoruz. Biz birilerinin her zamanki gibi gelecek secimdeki oy hesabi acisindan, alana inmedigini, ozellikle bilincli olarak geride kaldigini da gayet iyi biliyoruz. Ama biz onlardan da degiliz. Biz sadece halkiz. Eger oyle olmasaydik, eger birseyleri dusurmek, ortaligi karistirmak derdinde olsaydik, bircok ilde bircok insan tabanca alir inerdi sokaga.. Sokalardan cesetler toplanirdi. Ancak bu harekette hic kimse boyle birseyi istemedi, yapmadi aksine demokratik sekilde ciktik meydana, sizin durmadan ortaya attiginiz 20 trilyonluk hasarin, yarisi guvenlik guclerinindir. Kamu malina zarar mi verilmis? Kamu malina verilecek ortami yaratmasalardi o halde... Bir kisinin diktatorlugunden soz edilebilir, ama halkin doktatorlugunden soz edebilmek, siyaset'in s'sinden bi haber olmaktir. Ama kime diyoruz ki biz!? Oyle ya hepsi terorist, capulcu, ayyas takimindandi. Edilen kufurler mi sizin derdiniz? Sen civili sopalarla adam yollayacaksin meydana, halkin arasina birakacaksin, o adamlar vuracak ve karsidaki ve onu canli izleyen biri kufretmeyecek? Sakin sakin oturan adamin uzerine tazyikli su sikacaksin, kimseler ses cikarmayacak? Insanlarin uzerine araba sureceksin, herkes alkislayacak mi? Madem ki 2o kisi bir kadini almis, goturuyor, gotursun ama ne diye vuruyorlar? 4-5 polis yerde yatan 1 tek adami tekmeliyor. Ayni sokak savascisi gibi. Komedi bir durum; Ust duzey diyor ki gaz kullanmama emri verdik. Ulkede gaz yemeyen insan nerdeyse kalmadi. Siddet kullanmayin mumkun oldugunca dedik diyor, ulkede tazyikli suya maruz kalmayan insan kalmadi nerdeyse... Ve siz bu gun icinde bile yuz kere argo/ kufur kullanan halkin, dayaga, tekmeye, yaralanana iliskin duzgun konusmasini bekliyorsunuz. Siz bu halki Ingiliz asilzadesi filan saniyorsunuz sanirim. Kabul edin artik, ki bunu resmi birimler dahi kabul etti. Bu polisin egitime ve dahi psikolojik egitime, toplum psikolojisi egitimine de ihtiyaci var. Sen orada bir siradan kisi degilsin polis olarak,senin sahsi siyasi fikirlerini test etmek icin verilmedi o gorev sana, sen orada bir resmi birimi temsil ediyorsun. Sen orada uzerinde uniforma ile Turkiye Cumhuriyetini temsil ediyorsun. Tam bir komedi yani dusunceleriniz. Alıntı:
O adamin olumune siz sebep oldunuz gibi ucuz siyaset yapmayacaksiniz. Iki tarafi da elestirebilecek beyne sahip olmalisiniz. |
Sayın Nolan, uzun süreçler boyunca yazdık, çizdik anlattık tartıştık, belki 100 belki de 1000 insana sesimizi duyurduk.
Kapalı sistemlerin etkileşime girme olasılığı düşüktür ama, halkın bir arada sesini duyurma eylemi tahmin edemeyeceğiniz kesimlerde dahi bir farkındalık yarattı. Ben bu eylemi, kişilerin şahsi özgürlüklerine müdahale edilmemesi gerçeğine adıyorum. Bu kadar insanı bir anda sokağa döken, tezat fikirleri ortak platformda buluşturan en belirgin faktör özgürce kendi düşüncelerinde yaşayabilme hakkıdır. Bilirsiniz ki, forum ortamlarında dahi aynı görüşe sahip olan insanları bir arada görmek zordur. Yine de temel haklar üzerine birleşen insanlara rastlarsınız. Gezi parkı eylemini bu ölçekte değerlendirmeyi deneyin. Yandaş medyanın, sahte muhalefetin hiç sesini çıkarmadığı, sürekli uyutulduğumuz bir ortamda, her alanda perde arkasından işlerin çevrildiği bir ülkede, hiç tahmin edemeyeceğiniz insanlar dahi, gelişen olaylar karşısında reaksiyon gösterdiler. Sosyal medya denilen kavramın aslında hangi ölçekte etkili olabildiği de pratik olarak görüldü. ;Bu aşamadan sonra elbetteki hükümet gelişen olayları kendi lehine yorumlamak adına her türlü seferberliği ilan edecek ama; üst üste gelen, dikta rejimine uygun tavırların ve ülkenin sürüklendiği kaos ortamının, yüksek egolu, kibirleri ile destekçilerini dahi zıvanadan çıkartabilecek bir şahsiyetin elinde, insanlarda nasıl bir endişe uyandırdığını da gözlerimizle görme fırsatı bulduk. Bu aşamada aslında, öznel fikirlerin içinde tekliği oynamaktansa önce genel sorunların üzerinde yol almak gerektiği düşüncesi bende daha belirgin rol almaya başladı. İnsanlığın temel ihtiyaçlarına odaklanalım. Birlik olmayı öğrenelim, makro sorunlar çözüldükçe, mikro boyutta sorunlar masaya yatırılır. |
Alıntı:
Hadi bunlari bir tarafa birakalim. Nerede diktatorun "evde tuttugu % 50" sen halk direniscilerinin provakatorlerin ve karma polislerin disinda halk direnisine karsi koyan bir grup gordun mu? Nedir peki 90 belgede 9 gundur sokaga cikan milyonlar? |
sivil itaatsizliğin en olgun biçimini, en ağır faşist saldırılar altında sürdüren, canlarını, gözlerini verenlere diktatör diyen, yeri geldiğinde tam bir tatlısu kurnazı gibi insanlıktan dem vuran, yergin denen üyenin sorgusuz sualsız bu siteden bir an evvel defedilmesini ve kendisine diktatörlüğün minik bir biçiminin somut olarak gösterilmesini öneriyorum.
hatta buna nolanı da dahil etmekte doğrsusu beis görmüyorum. birisine ana avrat küfretmekten çok daha ağır ve fakat sözde ince hakaretlerini okumak zorunda kalmak doğrusu artık benim için zulüm düzeyine ulaştı. neva; at şu herifleri siteden. bu işin demokratik düşünce ile alakası yok. bunlar resmen göbbels tohumu. |
Sokaklarda biber gazı sıkıyorlar, site forum içinde SİNİR gazı basıyorlar!
|
Alıntı:
Size şunu söyleyim şimdilik..Bu başımızda duran başbakan denilen kişi imam hatip mezunudur..Bu okuldan mezun olanların kafa yapısını anlamak zordur gerçekten..Ben de bir imam hatip mezunuyum ama ben bir ateistim..Hem de Kemalist..! Bu bağlamda başbakanın kafa yapısını bildiğimi düşünüyorum ve hâlâ imam hatipten görüştüğüm arkadaşlarımın düşüncelerini de hesaba katarak,bu eylemlerden bu insanların hiç bir şekilde bir sonuç alamayacağını söylüyorum..Bu bir tahmin değil,gerçeğin ta kendisi.. Erdoğan meydanlardaki insanları ezdi/eziyor/ezecek..Bu freni patlamış imam hatip mezununu meydanlarda deviremezsiniz..Demokratik yollardan insanları aydınlatarak yapabilirsiniz bunu ama bunun içinde çok geç aslında.. Çünkü Erdoğan bu ülkeyi bitirdi..Elimizde avucumuzda hiç bir şey kalmadı..Geriye kalan her yönüyle zırcahil bir halk.. Ben ileride çok daha büyük olayların olacağını düşünüyorum ve yıllardır da bu kanıdayım..Ben Akp'lilere yaklaşık 9 senedir küfrediyorum..Bu süreçte insanlar ne zaman akıllanacak diye bekledim açıkcası ama insanların umurunda olmadı Akp..! Bu ülke insanı futbol topuna gösterdiği özeni,bir siyasi partiyi anlamak için göstermedi ve bunun sonuçlarını görüyoruz şimdi.. Yani iş işten geçti artık..! Alıntı:
Alıntı:
2-3 kişi ölmüş,yüzlerce yaralı var ve bunların sorumlusu sen ve senin gibilerdir.. Fb-Gs maçından sonra 19 yaşında bir genç öldürüldü.. Ne oldu?Futbolda bir değişim/dönüşüm oldu mu? Olmadı/olmayacak..Herkes kombine almaya devam edecek bu ülkede.. Aynı mantıkla düşünmeye çalış..Yapabilirsen tabi..! |
Alıntı:
Simdi gecerli olan rakamlar; Halk direnisi Karsiti Cekimser Bunlar ile ilgili bir rakamin var mi? |
Alıntı:
Ergen/apolitik gençleri ''haydi direnişe'' diye ayağa kaldıranlar bu ölümlerin sorumlularıdırlar.. Polis size ilk başta silah filan sıkmadı..''Gaz sıkıyorum,çadırlarınızı yakıyorum,akıllı olun ve dağılın'' dedi polis..Sende bu polislere kafa tuttun ve sonrada ağlayıp sızladım diye konu açıyor birisi burada..Ömrünün sonuna kadar ağlayacaksın sen..Çünkü o suça ortak oldun.. Sizde bir yönetici olarak benim gibi düşünenlere hakaret edenlerin en azından mesajlarını editleyin..Gaza gelip direnişe destek olmayanların hepsini banlamanızdan korkuyorum inanın..:) |
Alıntı:
Ben bu insanları çok iyi tanıyorum üstat..Bu kafayı anlamadan boşuna gaza gelmeyin..Bu kafa öyle kolay kolay değişmez.. |
Alıntı:
Istatistik okumayi ogrendiklerinde, boyle sacma sapan rakamlari getirip ocu, bucu diye gozumuze sokmayacaklar evrensel.. |
Mantıkınıza kargalar kıçları ile güler polisin her dediğine boyun eyersek sorun olmaz
Mantığı şeklen doğru bir mantık! Evet sorun olmaz. Fakat kölelikte sonsuza kadar sürer gider. Bizlere karşı kindar nesil yetiştireceğini söyleyenlerin beslemelerine boyun eymelimiyiz sorusu açıkta duruyor. Ben size başka yönden sorayım; Siz nasıl bir mücadele öneriyorsunuz.? Benim sorum Turnusol kağıdı olacak Akmısın karamısın anlaşılacak. |
Alıntı:
Oyle oldugu icin mi polis gul dagitiyor? Guldurmeyin bizi yahu.. Ben burada musluman insani dahi banlamam fikirlerinden oturu, sizi niye banlayayim? :) Baska yerden ve daha akilci saldirmayi deneyin bence. Ortmenim beni sakin banlama modundan cikin mumkunse.. Sizin o ergen apolitik dediginiz gencler, sizi sag cebinden cikarir, sol cebine koyar, onlar at gozlugu kullanmiyor cunku. |
Alıntı:
Vicdansızlarla mücadele etmenin çok farklı yolları vardır.. Alıntı:
Adamlar nam salmışlar Dünya'ya.. Böyle terör estiren bir ülke size diyor ki ''gelmeyin ananızı bellerim''..Sen de diyorsun ki;''geleceğim ulan''.. Gittiler ve öldüler.. Türk polisi ''dağılın yoksa canınızı çok fena yakarım''diyor..Sen de;''senin paranı ben ödüyorum,sen beni korumakla mükellefsin''diyorsun ve dağılmıyorsun..Sonra kafanda gaz bombasını yiyip yere yığılınca polis kötü oluyor...Sen gerizekalı olduğun için polis kötü..! Sen biraz akıllı olsaydın,11 sene boyunca bir kitap okusaydın,polisini de,meclisteki işbirlikçilerinin de kim olduğunu çok iyi anlar ve ona göre hareket ederdin.. |
Alıntı:
6.filo'ya namaza duranlari hatirlarsin. Halbuki olacakti soyle bir sokak dolusu cesetler vs. ah ne kadar ses getirirdi bazi kesimlere... Cok azim gosterdiler ama olmadi. Zenofobik, her zaman zenofobiktir degismez. Ote yanda bazi insanlara sivil itaatsizligi anlatamazsin, kendi kanatlarindaki dindarlar anlattilar anlamadilar, biz hic anlatamayiz. Kendi kanadindaki adam, sokaktaki direnisci kapali kadina "kahpe" diyor. "Nankor kopek" diyor. Buradan hesap et en azindan. Kendi dini sitelerine gidip, kapali kadinlara "bu olumlerden siz sorumlusunuz" diyemedikleri icin burada kusuyorlar. Cunku o sokaktaki insanlar, o olulere de sahip cikip, onlar icin cenaze namazi kilmak istiyorlar. Bazilari demokrat olamaz Khaos. Kendi inanci veya siyasi gorusu, insanliginin onunde gider burun farkiyla. |
Kim ne derse desin bu ğüne kadar akp karşısında hiç bir siyasi parti, kitle örğütü vs ciddi bir muhalefet sağlayamadılar. Şimdi artık hükümetin ve yandaşlarının ciddiye aldıkları, paçalarının tutuştuğu bir halk hareketi var. Gün gelir herşey normale döndüğünde, her kesim onlara teşekkürü bir borç bilecekler birazda utanıp,sıkılarak buna eminim. Onlardan tek istediğim kendilerini gereksiz riske atmamaları, bilinçli hareket etmeleri olacak.
|
Alıntı:
Hala cahil olmakta israr etmekte kararlisiniz oyle mi? :) Bakin bu bir Israil Mavi Marmara olayiyla mukayyese edilmeyecek bir durumdur ve harekettir. Bilmiyorsaniz ogrenin; Israil Mavi Marmara'da, o tarihten 95 yil once, Filistin'deki yahudilere gidecek yardimlara el koyan Osmanli'nin faturasini kesmistir. Israil Osmanli'yi, ve bu gudumle gelen hareketleri kazimaz. Mavi Marmaraya kac kisi gitti? Kac aydin, sanatci, yazar, cizer vs, gitti? Mavi Marmarayi kim organize etti? Ustelik siz Turkiye olarak ayri bir ulke ve cumhuriyetsiniz, Israil ayri bir ulkedir, sokaktaki halk Turkiye'lidir, iktidar Turkiye'lidir.. Bunun ayirdina varamayacak kadar asagilik kompleksiniz mi var? Bu harekette sokaga her etnikten, her kimlikten, her dinden insan cikti. Hani biraz daha zorlasaniz, utanmadan Gezi Parki insanlarinin, sokaktakilerin hepsini kendi basina ayri bir cumhuriyet veya ulke olarak tanimlayacaksiniz. Keza dunyadan gelen destekcileri de... Siz once siyaset, tarih, uluslararasi iliskiler vs. bilmemne filan bunlari okuyun, hatmedin, ondan sonra siyasi degerlendirme filan yapmaya soyunun. Bir halktan soz ediyoruz, siz kalkmis Israil ornekli sarki terennum ediyorsunuz. |
Alıntı:
Kuran okumak ne mücadelesiymiş. İnanıyorsan oku . Bunun ne alakası var diktatörle mücadeyle. Durmadan gaz salıyosun. Kokusu hoşuna gidiyor olabilir . Bense gazdan tiksiniyorum. Sadede gel net söyle. Polis duasımı var kuranda Ayetülcop yada amentüpanzer yada illallahül toma duası.!!!!! Saçmalamayı bırakın |
Alıntı:
|
Alıntı:
insanların da bir limiti var. sürekli halkın sabrını zorluyorlar. sürekli kafalarına göre yasa çıkarırlarsa halk da buna karşı çıkar. önüne gelen insanlara hakaret ederlerse, kendilerini en büyük zannederlerse halk da buna karşı çıkar. tepki vereceksin ki nerede durup, nerede durmamaları gerektiğini bilsinler. dünya'nın yalnızca onlara ait olmadığını bilsinler. |
Alıntı:
Size ne? Varsa yazdiklarima karsilik birseyiniz, buyrun yaziniz cevaben, bilginizi konusturunuz, hepimiz dinleyelim, bilmiyorsak ogrenelim.. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Kizmadim ki ? Ben hala olayi kisisellikten cikarip, yazdigim mesaja iliskin vereceginiz cevabi bekliyorum. Bebe olmayana yakisan bir sekilde. Otobanda duvara toslayanlari severim ben aksine, ki degil ki kizmak. !!!!!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hala cevap bekliyoruz sizden sayin NOLAN. :) Mavi Marmara'yi size izah ettik yukarda. Baska merak ettiginiz birsey yoksa sayet cevap verin. Kenetlenmis olan sokaktaki direnisci halki, hangi cumhuriyete tabi tutacaginizi pek bir merak ediyoruz acikcasi. Evet bir tarafta Turkiye Cumhuriyeti/Turkiyeli'ler, sokaktakiler kimler peki? Hangi cumhuriyete ait insanlar? |
Alıntı:
Chp'liler,İşçi partililer,heparlılar,halkın kurtuluşu partisindekiler,Türkiye komünist partisindekiler,Türkiye gençlik birliğindekiler,lise öğrencileri,üniversite öğrencileri,sanatla uğraşan insanlar,gazeteciler,işsizler,apolitik boşta gezenler(tuhaf oldu),...vb Bunları toplasan %25 anca eder..Bu çapulcuları da Tayyip ezecek..Bu saatten sonra bu eylemleri destekleyenler de(9 gündür olduğu gibi),olabilecek ölümlerin/zararların sorumlusudur.. Artık vazgeçin bu inadınızdan..Tayyipi sokakta yıkamazsınız..Örgütlenip,halkı bilinçlendirmeniz lazım.. |
Mavi marmara bir tezğahdı, tayyip ve avanesinin bir tezğahı; İranın nükler faliyetleri tehlikeli bir yere gelmişti bu devlet istihbaratı ellerinde olanlar için çok açık bir ğerçekdi, bunun karşısında israilin gerekirse savaşı göze alarak müdahil olacağıda yine biliniyordu. Türkiye bir batı ittifakı içinde olması sebebiyle ister istemez israile destek çıkmak durumunda kalacaktı. İşte bu gerçekler karşısında tayyip ve avanesi islamcı karizmasını diğer islam ülkeleri karşısında çizdirmemek için bile bile bu oyunu tezğahladılar'ki maksat çok açıktı türkiye ile israil arasını onarılmaz bir şekilde açmak ve ilerisi için bir ön hazırlık yapmaktı. Önlemek ellerindeyken önlemediler çünkü planları buydu.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:22 . |